Telegram Web Link
📝📝سخنی با دوستان رسانه ای/ چرا مشاهير را شهید خطاب می کنیم و گارگران را قربانی؟

ابوالفضل فاتح
@jomhuriyat

♈️داستان معادن و حوادث جاده ای کشورمان، همچون بسیاری دیگر از مسايل ریشه ای ما،  نیازمند تحول فکری و گفتمانی نسبت به دو منزلت  مهم است:  «منزلت انسان»  و «منزلت جان»

♈️بنگریم در مجموع تیترها و در روایت هایمان تا چه اندازه مشاهیر برخوردار از ثروت و قدرت، و تا چه اندازه دغذغه های اقشار کم بهره از مکنت جای گرفته اند؟

♈️چرا کارگری که جان عزیزش را در کف دست می گذارد تا  لقمه نان حلالی به سفره ی کم رونق فرزندش برساند را سلبریتی نمی دانیم، اما سرشناسان غرق در ناز و نعمت و قدرت، تیترهایمان را اشغال کرده اند؟

♈️چرا اگر مسئول سیاسی قدرتمندی  در حادثه ای جان عزیزش قربانی شود، شهید است، اما کارگر گمنامی که برای همین کشور  جان نازنینش به آسمان پر می کشد، صرفا قربانی است و شهید خدمت خطاب نمی کنیم؟

♈️چرا اگر فوتبالیست مشهوری زخم کوچکی بردارد، آه از نهاد بر می آید و ده ها تیتر را به خود اختصاص می دهد، اما کارگری که پاهای رنج دیده اش در زیر خروارها سنگ له شده است، به فراموشی سپرده می شود؟ نمی گویم چرا آن هست، می گویم چرا این نیست و دلیل این تبعیض گفتمانی چیست؟

♈️بازنمایی تصویر کارگران و اقشار زحمتکش جامعه از اهمیت بسیار والایی برخوردار است. به خاطر داشته باشیم کارگر یک کم سواد، فرومانده در معیشت نیست، یک انسان پر تلاش و استوار است که نقشی مهم در توسعه کشور ایفا می کند

♈️انسان ها می توانند مراتب شغلی و سطح عملکردی متفاوتی داشته باشند، اما جامعه ای که منزلت و کرامت انسان ها  از شغل و مقامشان ناشی شود، بی تردید جامعه توحیدی و انسانی نیست.

♈️روزنامه نگاران به توان تاثیرگذاری رسانه در اصلاح نگرش ها واقفند. به یاد می آوریم  فردای روزی که  دوربین های ساده ی خبرنگاران، کارتن خواب ها را تیتر اول رسانه ها کردند، چه غوغایی در شهر برخاست و چگونه سیاستمداران به صف شدند تا بالشی زیر سر کارتن خوابها بگذارند

♈️اگر متاسفانه فرهنگ رایج رسانه و ارزش های خبری در جهان امروز درگیر مشاهیر است، اما می توان گوشه ای نیز به رنج مردمان بی نام و نشان اختصاص داد که جوهر و جواهر جامعه اند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کسی که فقط چکُش در اختیار دارد، همه‌ی دنیا را میخ می‌بیند!

آبراهام مازلو:
@jomhuriyat

♈️ تماشای مداوم یک رسانه یا شبکه‌ی خبری خاص،
مطالعه‌ی پیوسته‌ی کتاب‌ها یا نشریات خاص،
گوش کردن مداوم یک سخنرانی خاص،
شرکت کردن مداوم در یک گروه سیاسی یا فکری یا مذهبی خاص،
و به تعبیر بهتر، مسدود کردن ورودی‌های مغز به روی تنوعات فکری عالَم، و فقط یک مجرا را برای طرز فکر خاصی باز گذاشتن،
به تدریج و چه‌بسا ناخواسته و نادانسته، فرد را به یک ربات برنامه‌ریزی شده توسط دیگران (به ویژه صاحبان زر و زور) تبدیل می‌کند.

♈️ زندگی انسانی، یعنی باز کردن مجراهای مختلف در ذهن، و مواجه‌ی آگاهانه و فعالانه و نقادانه با طرز تفکرات مختلف ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ هاله‌‌ی نور !!!!
۱۹ سال پیش در مهر ماه سال ۱۳۸۴ بود که احمدی‌نژاد بعد از بازگشت از سفر نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، در سفر به قم و دیدار با آیت الله جوادی آملی، از هاله‌ی نوری گفت که او را احاطه کرده است… حرف‌هایی که شاید هنوز هم شنیدن آن برای انسان عجیب باشد ..

♈️ انسان‌های کوچک و کوته بین، وقتی به هر دلیلی به مناصبی برسندکه ظرفیت و استحقاق آنرا ندارند، دچار توهمی خطرناک شده و خود را برگزیده خداوند و اولياي الهی می پندارند، زیرا حضورشان در آن جایگاه، از نظر عقل و ادراک بشری، قابل قبول وباور نمی باشد و تنها راه توجیه این بی عدالتی فاجعه بار، منصوب کردن جایگاهشان به عالم غیب است،

♈️ چنین افرادی، آفت عقل و اندیشه بشری هستند وبرای جبران ناتوانی خود در مسیر حل مشکلات، از غیب خبرهایی می آورند وجامعه را با وعده نزدیکی قیامت و رستاخیر و ظهور منجی فریب می دهند،

♈️ مردم کشور عزیز ما از دوران صفویه تاکنون،از ناحیه کسانی که مدعی جانشینی خداوند و اولياي الهی بوده اند، رنج ها و هزینه های گزاف و جبران ناپذیری را متحمل شده اند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح همراهان عزیز و گرانقدر جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید


🔰طاق بستان، یکی از برجسته‌ترین یادگارهای دوران ساسانی در کرمانشاه، با نقش‌برجسته‌هایی که داستان تاج‌گذاری و پیروزی پادشاهان ساسانی را روایت می‌کنند. این شاهکار بی‌نظیر، که قدمتش به قرن سوم میلادی می‌رسد، گواهی بر عظمت تاریخ و هنر ایران‌زمین است. سنگ‌نگاره‌های طاق بستان نه تنها زیبایی طبیعت کوه‌ها را به تصویر می‌کشند، بلکه هویتی از شکوه گذشته این سرزمین را برای آیندگان حفظ کرده‌اند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ به یاد ۵۰ کارگر شریفی که در فاجعه معدن#طبس جان به جان آفریدن هدیه کردند

🔰الله الله، به فریادِ منِ بی کس رَس...
ابوسعید_ابوالخیر
علیرضانی_قربانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سخن پراکنی و عکس یادگاری در نیویورک
@jomhuriyat

♈️ برای رهبران بسیاری از کشورهای فقیر یا کوچک جهان، سفر سالیانه به نیویورک و شرکت در نشست سران کشورهای جهان، ممکن است فریبنده و وسوسه انگیز باشد.
دیدن بزرگترین متروپل جهان و پایتخت مدرنیته، هم فال است و هم تماشا. گرفتن عکس یادگاری در مجمع الجزایر ملل و سخنرانی در مجمع عمومی هم می تواند اعتبار آور و خاطره انگیز باشد.
مثل آنست که اکثریت روسای جمهور و نخست وزیران 192 کشور جهان هر سال شهریور به یک اردوی تفریحی چند روزه بروند.

♈️ اما واقعیت آنست که علیرغم بازتاب رسانەای فوق العادە، نیویورک و شهریور ماه و مجمع عمومی، رخدادی عمدتا تشریفاتی است.
اهمیتی اگر داشته باشد در حاشیەهای آن است؛ از دید و بازدیدها با سران جهان گرفته تا دم نمایندگان غول های رسانه ای را دیدن و از ابزار تبلیغات بهره بردن!
خطابەهایی که سران کشورها بر اساس نوبت در مجمع عمومی سازمان ملل ایراد می کنند، در حقیقت چیزی در مایەی نطق های هفت دقیقەای نمایندگان مجلس ایران است.
بر اساس قانون، نمایندگان مجلس حق دارند در طول چهار سال، سه بار به مدت هفت دقیقه پیش از دستور نطق کنند.
تجارب گذشته نشان می دهد که این 21 دقیقه عمدتا به لفاظی، انشاخوانی و جلب توجه رسانه ها و مردم حوزەی انتخابیه می گذرد و خالی از وجوه کاربردی و سویه های عینی مشخص است.
نقاط ثقل مجلس شورای اسلامی مشخص است و مرکز قدرت در ایران هم از آن عیان تر،

♈️ داستان اجلاس سران سالانەی ملل متحد هم غالبا از این قماش است،
از کفش کوبیدن خروشچف بر روی تریبون گرفته تا منشور پاره کردن قذافی و رجز خوانی های کاسترو و احمدی نژاد، همه و همه فراتر از نمایش های رسانەای گذرا نیستند.
قدرت سازمان ملل نه در مجمع عمومی بلکه در شورای امنیت و ریش و قیچی اش هم در دست کسانی دیگر است.
از این مهم تر، مراکز قدرت مهم تری مانند گروه هفت کشور صنعتی به عنوان رقیب سازمان ملل وجود دارند که مانند مجلس ایران، اساسا در راس امور نیست.
در یک مقایسەی تا حدی مشابە، تمام تقلای قدرت های نوظهور برای تاسیس سازمان های سیاسی و اقتصادی مثل شانگهای و گروه بریکس، دست یافتن به قسمی حاکمیت دوگانه در نظام جهانی است.
که از قضا به تلاش اصلاح طلبان و تحول خواهان ایران در دورەهای قوت برای اصلاح ساختار حاکمیت شباهت می برد.
اما دمکراتیک سازی نظام جهانی و غلبه بر نابرابری و ناترازی های بزرگ موجود، مانند رویای اصلاح طلبان ایران، دستکم اکنون خام و نورس است.

♈️ درخشان ترین فراز حضور یک رئیس جمهور ایران در سازمان ملل مربوط به محمد خاتمی است.
زمانی که چهرەای گشاده و دمکراتیک از دولت و ملت ایران به نمایش گذاشت و پیشنهاد گفت و گوی تمدن ها را وارد اسناد سازمان ملل کرد.
اما کوته زمانی بعد سخنان خاتمی با سخنرانی معروف " محور شرارت " بوش پسر که بوی جنگ می داد، مثل برف در برابر آفتاب تموز آب شد!
سخنان ضد اسرائیلی امروز رهبران برزیل، ترکیه، ایران، اردن، قطر و .... هم خالی از این قاعده نیست و کوچک ترین تغییری در وضعیت غزه و لبنان بر جای نمی گذارد.
اما کلید واژەهایی چون خطر گسترش تنش در منطقه و تشدید وضعیت فعلی که مکرر در سخنان بایدن و استارمر تکرار می شود، مهم است.

♈️ واژەهایی کلیدی کە از قضا کشورهای منتقد سیاست اسرائیل هم مرتبا آن را بازگو می کنند.
رهبران غربی در حالی که چشمشان را به روی ماشین جنگی اسرائیل و حملات ویرانگر آن می بندند، با ابراز نگرانی از گسترش تنش، عملا طرف مقابل را به خویشتن داری فرا می خوانند.
ترجمان این سیاست، آزادی ویژەی اسرائیل و گردن نهادن طرف ضعیف تر به منطق زور است.
این وضعیت، بازتابی از نابرابری های عظیم موجود در جهان و تقسیم آن در امتداد خطوط ژئوپولتیک معین است.
هر زمان رهبران غربی موضع خود دربارەی بحران خاورمیانه را از ابراز نگرانی دربارەی گسترش درگیری به موضعی صادقانه و کابردی دربارەی لزوم پایان سریع اشغال گری اسرائیل تغییر دادند، می توان گفت کشتیبان را سیاستی دگز آمده است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گذر از سوگواری به مطالبه‌گری

علی هاشمی
@jomhuriyat

♈️کم‌و‌بیش واقفیم که در دهه‌ی اخیر رشد اقتصادی تعریفِ چندانی نداشته‌است. توجه به شاخص‌های درآمد سرانه، نرخ تورم، نرخ بیکاری، تراز تجاری (تفاوت صادرات و واردات)، نرخ بهره‌وری (مدیریت منابع)، میزان سرمایه‌گذاری خارجی و... برای فهمِ چگونگیِ شرایط کشور در زمینه‌ی رشد اقتصادی کفایت می‌کند.
سهم جامعه و خدماتی که جامعه از آن بهره‌مند می‌شود نیز از همین اندک رشد اقتصادی بسیار بسیار ناچیز است.

♈️مبنای توزیع درآمد و البته تخصیص منابع نیازها و اولویت‌هاست. نگاهی ساده و اجمالی و مقایسه‌ی مثلاً سهم مراکز مذهبی، سهم مراکز آموزشیِ مذهبی (در مقایسه با وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش)، سهم صداوسیما و سهم نهادهای خاص از توزیع درآمد و تخصیص منابع در برابرِ مثلاً سهم یارانه‌ی دارو، سهم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و سهم رتبه‌بندی حقوق معلمان، سهم حقوق و دستمزد کارگران و سهم آسیب‌های اجتماعی، حاکی از آن است که بهره‌مندیِ جامعه از درآمدها و منابع نه‌تنها بسیاربسیار ناچیز است، بلکه با لحاظ‌کردنِ مبنای مذکور (نیازها و اولویت‌ها) شاهد نادیده‌انگاشتنِ جامعه در بهره‌مندی از درآمد کشورایم.
سیاست‌های کلان اساساً معطوف به اهداف دیگری‌اند و در جهت بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی و فرهنگیِ کشور و جامعه نیستند.

♈️تلخ است اما شرایط همین است. درآمدها و منابع برای مواردی خرج می‌شوند که نه نیازاند و نه اولویت؛ آن هم نه در حدّ تخصیص منابع مثلاً برای راهپیماییِ اربعین بلکه در حوزه‌هایی که چاه‌ویل و قمارِ-از-پیش-باخته‌اند.

♈️البته شرح این شرایط خبر از غیب نیست و جامعه نه لزوماً با آگاهیِ دقیق از شاخص‌ها بلکه با پوست و گوشت و استخوان شرایط را درک کرده‌است و می‌داند که توزیع درآمد و تخصیص منابع معطوف به چه سیاست‌هایی است و می‌توان از شعارهای تجمعاتِ اعتراضی (نه لزوماً اعتراضات معیشتی) به‌خوبی فهمید که جامعه بیش‌ازپیش از علتِ معضلات آگاه‌شده‌است و دیگر همچون گذشته در مواجهه با مسائل و معضلات صرفاً سوگوار و راویِ مرثیه و گله‌مند نیست و انتخاب کرده‌است که مطالبه‌گری کند.
جامعه با واقع‌بینی سیاهیِ موجود را درک کرده‌است و به آن و به عوامل آن معترض است.

♈️آگاهیِ روزافزونِ جامعه از سهم ناچیز خود از توزیع درآمد و تخصیص منابع و درکِ رفتار حکومت در مواجهه با معضلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی چراغ‌راهی است که می‌تواند به جامعه برای انتخاب نوع رفتار خود با حکومت کمک کند. در مورد اخیر جامعه با تکیه بر آگاهیِ پیشینِ خود می‌داند که آن‌ها، یعنی کارگرانِ جان‌باخته، قربانیِ ناایمنیِ معادن یا بهتر بگوییم قربانیِ عدم‌سرمایه‌گذاری (چه خارجی، چه دولتی و چه بخش خصوصی) یا بهتر بگوییم قربانیِ انبوهِ تحریم‌های فلج‌کننده یا بهتر بگوییم قربانیِ فساد و ناکارآمدی و قربانیِ اراده‌هایی هستند که شرایطِ فاجعه‌بارِ فعلی را به کشور و جامعه تحمیل کرده‌اند./جامعه‌نو

🔰متن کامل اینجا
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 هشدارهای صریح آیت الله علوی بروجردی: سفره های مردم خالی است/ چرا باید غصه کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه را بخوریم

🗣 آیت الله علوی بروجردی
:

♈️ما در بیشتر ایام سال آفتابی است، با این صفحات خورشیدی الان عربستان و جاهای دیگر سرمایه گذاری های کلانی کرده اند. ما هم می توانیم این کار را بکنیم. پول ندارید؟ امکانی فراهم کنید مردم بیایند.

♈️ من وظیفه خودم می دانم این حرف ها را بزنم. سفره های مردم خالی است، مردم مشکل دارند. بعد از ۴۳ سال دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم، کار با تخصص و کاردانی پیش می رود نه با ادعا و آمار دروغ!

♈️ما می توانیم کاری کنیم که یک اقتصاد پویا داشته باشیم که زبانزد باشد نه اینکه بنشینیم و غصه کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه را بخوریم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝صداقت در گفتار را در میدان عمل نشان دهید!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️در گذشته، هنگامه جنگ و در خط مقدم، معمولا افراد حماسی خوان، با خواندن اشعار حماسی از شاهنامه و شرح قهرمانی ها، با تهییج سپاهیان و روحیه آن ها، سعی می کردند سربازان را برای نبرد با دشمن آماده و ترغیب کنند!

♈️همین وضعیت در جنگ ۸ ساله ایران با عراق نیز حاکم بود که افرادی چون کویتی پور، آهنگران و... در خط مقدم جنگ و سنگرها، با روضه و مداحی و شرح شجاعت و مظلومیت خاندان امام حسین ع سعی می کردند روحیه سربازان و شجاعت آن ها را افزون کنند که بسیاری از این مداحان که خاصه ریالی هم بابت آن مدح و شور نمی گرفتند، خود شهید و جانباز شدند!

♈️حال اما، امروز که صحنه جنگ غزه به لبنان کشیده شده و مداحان حکومتی و دیگرانی که سال ها آرزوی گشوده شدن میدانی برای جهاد و رسیدن به مرتبه شهادت بودند، به جای صحنه لبنان و حضور در خط مقدم و روحیه دادن که برخلاف غزه، زمینی و هوایی امکان حضور در آنجا مهیاست، ترجیح می دهند یا سکوت اختیار کرده و دم نزنند، یا از طریق فضای مجازی برای پیروزی نیروهای ها حزب الله دعا کنند و یا نهایت اگر ماموریتی هم بود، آن را در سرزمینی آرام و به دور از تنش، چون تایلند و پاتایا انجام دهند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ علیرضا قربانی هم برای جانباختگان معدن طبس منتشر کرد: برای دل‌های داغدار خانواده عزیز معدنچیان و مردم سرزمین ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ما دعوا نداریم ولی آنها دارند

🔰سرمقاله هم‌میهن
۵ مهــر ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️شــاید هیچ شــعار سیاســی در یک قرن اخیر ایران به اندازه شعار وفاق و تکرار این گزاره آقای پزشــکیان که «دعوا نداریم»، مخالفان خود را منفعل و عصبانی نکرده است

♈️شــعار «وفاق» آقای پزشکیان نیز تاحدی کلی است و کسی از ظن خود یار آن می شــود؛ ولی بدون تردید دو گروه را در ابتدای راه منفعل و از مرکز سیاست ایران دور کرده است

♈️یک گروه براندازان بیرون نظام و یــک گروه هــم براندازان درونــی! چرا چنین تعبیــری به کار می رود؟ چون عملکــرد آنان در تضعیف نظام سیاسی کمتر از عملکرد براندازان بیرونــی نیســت

♈️آنــان کــه اولین ضربــه را در انتخابات خوردند؛ ضربه ای که نه یکی بلکه دو تا بود؛ هم در میزان مشارکت و هم در شکست از مشــارکت کنندگان. ایــن ضربه آنــان را گیج کرد

♈️هنوز در این گیجی بودند که ضربه بعدی را در مجلــس خوردند که همه وزرا با تعداد بالا، رأی اعتماد گرفتند

🔰 ادامه مطلب در لینک زیر:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-21759

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس، در گفت‌وگوی ویدئویی با #تجارت‌نیوز:

♈️جنگیدن با نظام سیاسی ضعیف را از دستور کار خارج کنید

♈️ورود عمده مردم به بازارهای مالی برای حفظ سرمایه و زندگی از تیغ تیز تورم اگرچه به نفع شخصی منجر می‌شود اما در نهایت به زیان جامعه است

♈️باید حمله فراگیر به نظام سیاسی را از دستور کار روشنفکران خارج کنیم. چرا ما با نظام سیاسی ضعیف و ناتوانی که عقل هم ندارد می‌ستیزیم؟ با این کار نظام سیاسی رادیکال‌تر می‌شود.

♈️چرا رسانه‌های فارسی‌زبان در خارج از کشور این‌قدر دوام آوردند؟ به این دلیل که دوگانه صداوسیما و ایران اینترنشنال وجود دارد.

♈️باید به مردم یادآوری کنیم حقوقی راستین را تقاضا می‌کنند اما شیوه غلطی دارند. نقش طبقه متوسط و روشنفکر این است که به مردم آموزش ندهد برای گرفتن حق خیابان را آتش بزنند.

♈️حتی اصلاح‌طلبان جامعه همچنان از مردم دعوت پوپولیستی می‌کنند. اصولگراها هم اساساً بر شیوه پوپولیسم دینی و مذهبی عمل می‌کنند| تجارت‌نیوز

🔰گزارش کامل را از طریق لینک زیر بخوانید
https://tejaratnews.com/n/4kbq

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تاج‌زاده، تاجی بر تارک سپهر سیاسی ایران!
رستم شجاعی مقدم ، ۱۴۰۳/۷/۵
@jomhuriyat

♈️بدون شک شریف‌ترین ابزار سیاست عقل سیاسی با ابرام بر اصالت خرد در این عرصه است، حوزه  سیاست در هیچ زمانه‌ای محل جولان و توفیق تعصبات کور تحت هر عنوانی نبوده و نخواهد بود.

♈️دلاورترین پادشاهان و‌ سرداران و محکمترین نظام‌های سیاسی بدون مبانی عقلایی عمری شهاب آسا در آسمان سیاست داشته‌اند، چرا که بدون مبانی تئوریک مستحکم و خردپایه هیچ ساختاری ولو با توسل به زور و خونریزی نمی‌تواند اراده و آرمان خواهی جامعه انسانی را پشت دیوار وحشت متوقف کند.
نمونه‌های ظهور و سقوط سرداران، پادشاهی‌ها و سلسله‌ها، دیکتاتوری‌ها به نام مذهب و برتری نژادی و.... در همه قاره‌های جهان مصدق این مدعی هستند.

♈️آنچه در حدود نیم قرن اخیر ایران پس از انقلاب ۵۷ در سپهر سیاسی ایران جریان یافت، قدرت را به دست آورد و در مسیر غیر عقلایی فرصتهای ملی، تاریخی ، طبیعی و ژئوپلتیک ایران را صرف توهمات دور از عقلانیت کرد و موجب واماندگی ملی در عرصه جهانی شد، آزمونی بزرگ و ادامه دار بود که بسیاری از مدعیان دانش سیاسی و غیرت ملی را در مهلکه خود بی‌اعتبار ساخت، بر ادعاهای آسمانی و زمینی بسیاری مهر مردودی زد و در این میان معدود مردان و زنانی به افتخار قبولی و ابرام بر اصالت ها نائل آمدند، اینها گرچه عمر گرانبها بر این راه صرف نمودند اما در جایگاه ارزشمند تاریخ جای گرفتند.

♈️مصطفی تاج‌زاده به حسب پایمردی و عمری ابرام بدون لغزش بر راه عقلانیت سیاسی تاجی درخشان و یادگاری گرانبها به سپهر سیاسی ایران عطا کرد، شکی نیست که ارزش و جایگاه مردان سیاسی نیز به دشواری های راه بستگی دارد که آنان در جریان گذار تحمل کرده‌اند و آب دیده شده‌اند.

♈️در این نیم قرن دشواری ملی که اکثریت  سیاستمداران و مقامات غرق در بهره‌برداری مادی و ثروت اندوزی از قبل مناصب خویش بوده‌اند، تاریخ بر نسل‌های آینده روایت خواهد کرد: مصطفی تاج‌زاده مردی بود که آن همه ناروائی ها را دید، اما از پشت میله‌های زندان عمر خود را به ارادت وطن و اصالت عقلانیت هدیه داد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ فقر و نداری، آفت آگاهی در جامعه است،
🔰 اثر پاول کورینسکی

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تخریب‌چی برگرد اینجا پر از مینه
تخریب چی برگرد، اینجا جواب شیشه ها سنگه🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این بانوی بزرگوار، افتخار ایران و جزو ده معلم  برتر جهان هستند؛

🔰 بانوی فرهیخته، سرکار خانم ثریا مطهرنیا🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اشعار زیبا و ابیات سحرانگیز دختر وطن:
عطر بهشت می دهد این مرز پرگهر


🔰 به نسل آگاه و آزاده دهه های هفتاد و هشتاد و نود وطن، امید های بسیارداریم🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا کردستان زیبا و بی نظیر ایران است،
زیبایی های کردستان عزیز ما، بی نظیر و منحصر به فرد است

🔰 کردستان روح ایران ماست 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بایدن هم پیوست!
@jomhuriyat

♈️تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور آمریکا بیانیه مشترکی با همتای اماراتی خود امضا کند که در آن به مساله جزایر سه گانه اشاره شده باشد. اما سه شنبه این اتفاق افتاد؛ البته این دومین امضای آمریکا پس از اقدام مشابه آنتونی بلینکن در سال گذشته است.

♈️پس از این که امارات امضای مقامات چین و روسیه را به پای چنین بیانیه‌های مشترکی کشاند، امضای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را هم زیر بیانیه‌ای مشابه نشاند.

♈️همراهی شرق و غرب با موضع امارات هم قدرت نرم این کشور و نیز درهم‌تنیدگی منافع با قدرت‌های شرق و غرب را نشان می‌دهد که چنین همراهی‌هایی از الزامات آن است.

♈️به هر حال، اقتصاد فربه امارات با حجم تجارت خارجی غیرنفتی بیش از یک تریلیون دلار، سرمایه‌گذاری‌های کلان در شرق و غرب و تبدیل شدن به ببر اقتصادی در منطقه، نفوذ نرم گسترده‌ای در کانون‌های قدرت جهان با برگردانی ژئوپلیتیک به آن بخشیده است.

♈️به نظر می‌رسد که امارات راه چاره مواجهه با اقدامات ایران در این سه جزیره در سال‌های اخیر را در راه اندازی کمپینی دیپلماتیک با امضای سران و مقامات کشورها دیده است.

♈️امارات در بیانیه‌های مشترک خود با کشورهای دیگر با دو متن متفاوت به مساله جزایر سه گانه اشاره می‌کند. در بیانیه‌های شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب یا بیانیه‌های دو جانبه امارات با دول عربی معمولا از واژه‌های چون «اشغال جزایر سه گانه» استفاده می‌شود و ابوظبی در بیانیه‌های میان عربی مواضع خود را به شکل وصریح‌تر و تندتر بیان می‌‎کند.

♈️اما در بیانیه‌ها با طرف‌های غیر عرب، چه چین و روسیه و چه آمریکا هوشمندانه و هدفمند متنی را به کار می‌برد که ظاهری حقوقی و محکمه پسند دارد و چه بسا کشورها حرجی در امضای آن نبینند، اما در باطن آن تاکیدی بر موضع امارات و تشکیک در موضع ایران نهفته است.

♈️این متن خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه یا از مسیر دیوان کیفری دادگستری بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل است.

♈️البته فکر نکنم دیگر در جهان کشوری باشد که از موضع ایران آگاه نباشد و امضای بیانیه‌های مشترک و همسویی با امارات در مساله جزایر سه‌گانه از روی ناآگاهی نیست.  

♈️اکنون پرسش این است که چرا عالی‌ترین مقام آمریکا هم به این کمپین اماراتی پیوسته است؟ این مساله چه ارتباطی با اعلام امارات به عنوان شریک اصلی آمریکا در حوزه دفاعی دارد؟ هم اکنون امارات دومین شریک اصلی دفاعی آمریکا در جهان بعد از هند و نخستین در خاورمیانه است. یا چه ارتباطی به روابط تنگاتنگ ابوظبی و  تل‌آویو دارد؟ هر چه هست امارات جایگاه ویژه‌ای در دکترین خاورمیانه‌ای آمریکا پیدا کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا بله‌قربان‌گو می‌شویم؟
@jomhuriyat
🔰رواج چاپلوسی

♈️ الهام حمیدی طی مقاله‌ای به شیوع و رواج فرهنگ چاپلوسی در دنیای امروز و تاثیر منفی آن بر عملکرد دولت‌ها و موسسات پرداخته است.

🔰چکیده مقاله:

♈️رالف والدو امرسون، فیلسوف آمریکایی، معتقد بود از نظر انسان‌ها اختلاف نظر تنها گناهی است که قابل بخشیده شدن نیست.

♈️دلیلش واضح است، ما تاب شنیدن حرف مخالف نداریم و تا حد ممکن نیز از به چالش کشیدن نظر دیگران طفره می‌رویم.

♈️در تراژدی بزرگ شکسپیر، «شاه لیر»، اطراف وی را چاپلوسان و بله‌قربان‌گویانی احاطه کرده بودند که نظرشان همواره با نظر شاه همسو بود.

♈️ آنها حقیقت را به گونه‌ای که خوشایند شاه باشد جلوه می‌دادند و همین روند خیلی زود پایان حکومت او را رقم زد.

♈️در طول تاریخ، حکومت‌های خودکامه همیشه این‌گونه شکل گرفته‌اند. رهبران تمایل دارند افراد موافق با ذهنیت و روش حکمرانی‌شان را دور خود جمع کنند.

♈️هیتلر با وسواس زیاد به دنبال اطلاعات بود و همه تصمیماتش نیز مبتنی بر آن بود.

♈️اما اگر به گزارشی خلاف انتظار خود برمی‌خورد، به وضوح آن را کنار می‌گذاشت.‌ او بر اساس اخبار و اطلاعات گزینش‌شده از سوی اطرافیان فرمانبردارش تصمیم‌گیری می‌کرد.

♈️در واقع افراد وفادار او این‌گونه صلاح می‌دیدند که فقط اخبار و اطلاعاتی که هیتلر خواهان شنیدن آن است در اختیار او قرار بگیرد.

♈️این همان اتفاقی بود که در دولت ترامپ نیز رخ داد. او دیکتاتوری در یک سیستم حکومتی لیبرال بود. بهترین افراد کابینه ترامپ کسانی بودند که باور داشتند باید اجازه دهند او اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد، ولی تغییر دیدگاه‌هایش در عمل ناممکن است.

♈️ این در حالی بود که اطرافیان متملق ترامپ یک قدم فراتر گذاشته و آگاهانه اشتباهاتی مرتکب می‌شدند تا شاید عملکردشان به مذاق ترامپ خوش بیاید.

♈️ شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید را همه با دروغ مضحک و آشکار او می‌شناسند که مدعی شده بود جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ از جمعیت حاضر در مراسم تحلیف اوباما بیشتر بود.

♈️ در دوران پاندمی کرونا مشاوران ترامپ می‌دانستند مخالفت او با استفاده از ماسک چه اندازه برای دولت گران تمام می‌شود ولی همچنان با او همسو و هم‌صدا بودند.

♈️به گفته روس ونک، روان‌شناس مشهور هلندی، افراد بالادست به دلیل قدرت زیادی که دارند همیشه کسانی را پیدا می‌کنند که با آنها همفکر و همسو باشند، ازاین‌رو به‌راحتی در دام بله‌قربان‌گویان و متملقان گرفتار می‌شوند.
.
♈️در محیط‌های کسب و کار نیز افرادی هستند که با همه اعتمادبه‌نفسی که دارند همچنان از بالادست‌های خودشان می‌ترسند.

♈️تصور از دست دادن شغل یا حتی سلامتشان آنها را بر آن می‌دارد که در همه حال با افراد بالادست خود موافقت کنند.

♈️گروه دیگری نیز فقط برای کسب منافع بیشتر در موضع تایید دیگران قرار می‌گیرند.

♈️ در واقع محیط کاری و فرهنگ سازمانی آنها ایجاب می‌کند که کارکنان فقط با شرط همسویی با افراد بالادست خود امکان پیشرفت و ترقی داشته باشند.

♈️استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، از مدیران موفقی بود که به تنوع‌بخشی محیط کار باور داشت. او می‌گفت: «منطقی نیست که افراد باهوش را استخدام کنیم و به آنها بگوییم چه کار کنند. ما برای این افراد باهوش را استخدام می‌کنیم که آنها به ما بگویند چه کار کنیم.»

♈️پذیرفتن نظرات مخالف شاید بسیار دشوار باشد، ولی برای بقای یک سیستم چاره‌ای نیست جز تشویق به تاب‌آوری، تنوع‌بخشی و حذف بله‌قربان‌گویانی که مانع اصلی رشد و خلاقیت محسوب می‌شوند.

♈️جرج پتن، یکی از فرماندهان شناخته‌شده ارتش آمریکا، در اهمیت نقش رهبری در ایجاد تنوع فکری گروه می‌گوید، اگر همه مانند هم فکر می‌کنند، پس به طور قطع یک نفر هست که اصلاً فکر نمی‌کند./تجارت فردا

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/30 04:31:17
Back to Top
HTML Embed Code: