Telegram Web Link
📝📝ده تفاوت میان ایران و کره جنوبی در مسیر توسعه یافتگی!

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️ ایران و کره جنوبی اگر‌چه از نظر وسعت و منابع طبیعی به شدت با یکدیگر متفاوت‌اند ولی در دوران کنونی بسیار با هم مقایسه می‌شوند. شاید به این دلیل که رویدادهای بعد از سال ۱۹۷۹ و دهه های متعاقب آن در سرنوشت هر دو مملکت بسیار تاثیر گذار بوده است. در ایران انقلاب ۵۷ مسیر کاملا تازه و پیش‌بینی ناپذیری را فراروی کشور قرار داد ولی در کره ترور ژنرال پارک تحول مهمی در گذار کشور از اقتدار‌گرایی به دموکراسی، و تعمیق توسعه‌یافتگی آن محسوب می‌شود. شاید به جرئت بتوان گفت در این مدت دو سرزمین دقیقا روی دو پیکان با جهت‌های کاملا مخالف حرکت کرده‌اند به‌طوری که اگر از امروز به مدت ۲۱ سال رشد مداوم ۱۰ درصدی داشته باشیم تازه به وضعیت امروز کره جنوبی می‌رسیم. حال با این اوصاف می‌کوشیم تا به برخی از تفاوت‌های دو کشور در مسیر توسعه‌یافتگی اشاره کنیم:

♈️کره جنوبی در چهل سال اخیر کوشیده تا بخشی از نظم اقتصادبنیاد جهانی باشد و به افزایش سهم خود از آن بپردازد در حالی‌که ایران در این‌مدت سعی کرده تا با تردید در اوضاع جهان داعیه تغییر و مدیریت آن‌را داشته باشد!

♈️کره جنوبی اقتصاد خود را بر بنیان سرمایه‌داری بنا کرد و رشد اقتصادی را اولویت خویش قرار داد اما اقتصاد ایران با تاثیر پذیری  از اندیشه‌های چپ به دولتی کردن همه بخش‌ها و نهادینه کردن ناکارآمدی‌ها رسید!

♈️کره جنوبی با تقویت بخش خصوصی (شرکت‌هایی مانند هیوندای و سامسونگ) آن‌ها را شریک اقتصادی خود قرار داد ولی ایران با تضعیف بخش خصوصی آن‌ها را در اقتصاد دولتی ناکارآمد منحل کرد!

♈️در کره جنوبی یارانه‌ها به تولید‌کنندگان بخش خصوصی تعلق گرفته و باعث رونق تولید در شرکت‌های چندملیتی شدند در حالی‌که در ایران یارانه.ها به مصرف کننده داده شد و در هجوم تورم افسار گسیخته هرز رفت!

♈️ کره جنوبی در دوگانه؛ رشد/ عدالت، اولویت را به رشد اقتصادی داد و در نهایت با ایجاد دولت رفاه به عدالت نیز دست یافت در حالی‌که ایران اولویت را به عدالت داد و با ناکامی در دستیابی به توسعه، فقر را عادلانه در میان مردم توزیع کرد!

♈️ کره جنوبی به دلیل فقدان نفت و سایر منابع طبیعی موفق شد در سراسر کشور نهضت تولید و کارآفرینی ایجاد کند در حالی‌که ایران با اتکای به درآمد بادآورده نفت کارآفرینی و بخش خصوصی واقعی را نابود کرد!

♈️کره جنوبی حاکمیت یگانه دارد و در ساختار سیاسی آن رئیس‌جمهور بالاترین مقام کشور محسوب می‌شود حال آن‌که در ایران نوعی حاکمیت دو‌گانه و ساختار موازی وجود دارد که مانع اصلی بر سر راه توسعه‌یافتگی محسوب می‌شود!

♈️ کره جنوبی از سرمایه‌داری آغاز کرد و به دولت رفاه رسید که در آن رشد اقتصادی با کاهش فاصله طبقاتی و ضریب جینی همراه شد در حالی‌که ایران از اقتصاد دولتی شروع کرد و با کاهش رشد اقتصادی به افزایش نابرابری و بی‌عدالتی رسید!

♈️کره جنوبی در اقتصاد استراتژی توسعه صادرات را برگزید و توانست به بازارهای جهانی برای تولیدات خود دسترسی یابد در حالی‌که ایران با فهم نادرست درباره خودکفایی استراتژی جایگزینی واردات را انتخاب کرد و شانس خود را برای جهانی‌شدن اقتصاد از دست داد!

♈️ کره جنوبی در چهاردهه گذشته از یک حکمرانی خوب (دولت اقتدارگرای با ظرفیت) به یک حکمرانی بهتر (دولت دموکراتیک) گذر کرد در حالی‌که ما در ایران هرگز از وجود یک حکومت با ظرفیت برخوردار نبوده‌ایم!
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰می‌دانیم که این فاجعه‌ نیز به زودی فراموش می‌شود و در بهترین حالت یک سلطان معدن ی پیدا شده و مورد عقوبت قرار می‌گیرد و این رخداد می‌رود کنار ده‌ها اتفاق مشابه در بایگانی ذهن جمعی جامعه ایران.

♈️اهل تفکر و قلم اما خوب است این حادثه را دست مایه‌ی سوالی اساسی‌تر از حوزه‌ی کارگران و ایمنی و ... قرار داده و بپرسند و حتی خود نیز پاسخ بدهند که؛
- اساسا《جان》چرا چنین در این سرزمین بی‌مقدار و کم ارزش است و اهمیت حیات آدمی چطور این میزان بی ارزش شده است؟

♈️زمانی در تاریخ سرزمین ما بوده که حیات آدمی وزن و مقداری داشته باشد؟ اگر نبوده چرا و اگر بوده طی چه مکانيزمی به این شرایط اسفبار رسیده‌ایم؟

یاسر عرب
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️پدرم را خدا بیامرزد ، مردِ سنگ و زغال و آهن بود
سالهای دراز عمرش را ، کارگر بود ، اهل معدن بود

▪️از میان زغال ها در کوه، عصر ها رو سفید بر می‌گشت
سربلند از نبرد با صخره، او که خود قله ای فروتن بود
▪️پا به پای زغال ها می‌سوخت !سرخ می شد، دوباره کُک می‌شد
کوره‌ای بود شعله‌ور در خود‌ ،کوره‌ای که همیشه روشن بود
▪️بارهایی که نانش آجر شد ، از زمین و زمان گلایه نکرد
دردهایش،یکی دوتا که نبود! دردهایش هزار خرمن بود
▪️از دل کوه های پابرجا ، از درون مخوف تونل ها
هفت خوان را گذشت و نان آورد ، پدرم که خودش تهمتن بود
▪️پدرم مثل واگنی خسته ، از سرازیر ریل خارج شد
بی خبر رفت او که چندی بود، در هوای غریب رفتن بود
▪️مردِ دشت و پرنده و باران، مردِ آوازهای کوهستان
پدرم را خدا بیامرزد ، کارگر بود ،اهل معدن بود
"موسی عصمتی"

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سلام بر مهر و آنچه به مهر می‌گشاید!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۷/۱
@jomhuriyat

♈️آفتاب مهر شکفت، نسیم صبحش وزید، قلب کتاب و دفتر به تپیدن افتاد، مادری به مهربانی خواب ناز کودکی را نواخت، در آراستن و پیراستن او سنگ تمام نهاد، کوله گرانبهای مدرسه‌اش را بست.

♈️دستهای کوچکش را گرفت تا دروازه مدرسه آورد، پنجه‌ها برای اولین بار از هم جدا می‌شدند اما دلها بنای دوری نداشت، چند ساعتی جدایی دوست داشتنی آغاز می‌شد، گامها سوی مدرسه می‌رفتند اما دل با مادر بود، روی نیمکت کلاس کتابی نو باز شد، چشمها به چشم آموزگار، در نگاه او هم مهربانی جریان داشت اما این تکرار مهر مادری نبود گویی  جهانی دوردست را می‌پائید و با جدیتی شیرین آمیخته بود.

♈️کتاب نو و آموزگار کهنه‌کار بوی جهانی تازه می داد، آری مهر راستین آغاز شده بود و حالا کتاب و قلم جهان فراخ‌تری را پیش کودک وجود گشوده‌اند! 
آغاز مهر و گشایش مدرسه‌ها مبارک

#جمهوریت
@jomhuriyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝📝جنگها با منشأ تضاد هویتی راه حل دیپلماتیک ندارند!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۷/۲
@jomhuriyat

♈️تضاد هویتی به معنی تضاد جوهری در موجودیت انسان و جامعه انسانی وجود ندارد، حتی در وضع طبیعی نیز که تعارض منافع در حد اعلی آن بروز می‌کند در پی تعارضات به تعادل منجر می‌شود اما تسلط ایدئولوژی بر انسان و جامعه انسانی موجب جعل هویت متعارض در جوامع یا تمدنها میشود.
ایدئولوژی حیثیت را مرزبندی می‌کند و هویت را به آن مرزهای خود ساخته گره میزند و در نتیجه ماندگاری را نه در سازگاری و همزیستی بلکه در واداشتن دیگران به اطاعت ، پذیرش بردگی یا تن دادن به پرداخت اجاره در مقابل زنده ماندن (جزیه) میداند.

♈️ایدئولوژی اعتبار سازگاری، اشتراک منافع، قراداد اجتماعی و مدیریت مشترک را نفی می‌کند، جالب اینکه چه ایدئولوژی های غیر دینی مانند مارکسیسم، نازیسم و... در غرب چه انواع مذهبی آن در جهان اسلام و شرق تمامیت خواهی و تمرکز قدرت در پیشوای اول یا مرشد اکمل را رکن اصلی خود می‌شناسند.

♈️آنچه راه سیاست و دیپلماسی را در نزاع‌های هویتی با منشأ ایدئولوژیک می‌بندد، نفی خرد و همگرایی و اصل انگاری تضاد جعل شده است، وقتی تضاد اصل میشود و عبور از آن به خط قرمز حکومت یا جامعه تبدیل میشود، دیگر دم زدن از سازش و اشتراک منافع یا مساعی نوعی تقابل با هویت حکومت و همزمان همراهی با دشمن تلقی میگردد.

♈️در نظام ارزشگذاری ایدئولوژیک خرد ورزی حتی میتواند جرم باشد چون نتیجه را بر وظیفه مقدم میدارد و‌ این نفی هویت ایدئولوژی حاکم است،
بنابراین وقتی ایدئولوژی بر یک یا دو طرف جبهه جنگ حاکم است فقط با زور اسلحه و تحمیل بن‌بست میدانی بر بازیگر یا بازیگران ایدئولوژیک میتواند جنگ را به پایان برد.

♈️از پادشاه یا حاکم ایدئولوژیک فقط زمانی تکلیف ادامه جنگ ساقط می‌شود که دستهای او خالی شده باشد، در چنین جنگهایی نه دیپلماسی بلکه زور سخت و لخت پایان بخش جنگ خواهد بود!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قربانیان بی‌اهمیت!

آزاده شعبانی
@jomhuriyat

♈️تراژدی مرگ بیش از پنجاه کارگر معدن طبس، تبیین آشکار تبعات مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است.

♈️ پنجاه و دو انسان که هر کدام نماینده یک خانواده، یک رویا و یک زندگی بودند، در بطن زمین گم شدند و زیر بار غفلت، طمع، و شکست یک تفکر سرمایه‌محور (و نه انسان‌مدار) مدفون گشتند.

♈️تونل‌های سرد معادن طبس که زمانی توام با ریتم کلنگ و بیل کارگران بود، اکنون سکوتی تلخ در آن طنین‌انداز شده است، سکوتی که طنین‌انداز فریاد مرگ بی‌صدایان است، مرگ قربانیان بی‌اهمیت این آب و خاک!

♈️سال‌ها، این معدن‌چیان تحت شرایط خطرناک کار می‌کردند و در تاریکی معادن مشغول مرگ تدریجی بودند، بدن و روحشان در چرخه بی‌پایان استخراج زغال سنگ و سایر مواد معدنی فرسوده شده بود. با این حال، با هر طلوع خورشید، آنها برمی‌گشتند، تنها با یک انگیزه‌ی ساده: تامین معاش خانواده هایشان و برای غم نان. مقررات‌زدایی از صنایع ایران یعنی رایگان کردن جان کارگران، جایی که حاشیه‌ی امن سود سرمایه‌داران بر قداست زندگی انسان سایه افکنده است. معادنی که باید تحت قوانین سختگیرانه‌ اداره شوند، به شرکت‌های خصوصی واگذار شدند، شرکت‌هایی که بیشتر علاقه‌مند به کاهش هزینه‌ها بودند تا حفظ جان کارگران. بازرسی های ایمنی سست شد، نهادهای نظارتی ضعیف شدند، و جان کارگران بی‌ارزش‌تر از پیش شد.

♈️فاجعه معدن طبس فقط یک فاجعه عادی نیست بلکه نتیجه‌ی سیاست‌هایی است که از تفکری برگرفته شده که سود را بر جان انسان ترجیح می‌دهد. مقررات‌زدایی درها را به روی این فاجعه باز کرد، زیرا استانداردهای ایمنی کنار گذاشته شد. در تقلا برای کسب ثروت، معدنچیان در اعماق خطرناک زمین آسیب‌پذیر و بدون محافظت باقی ماندند. مرگ آنها میوه تلخ نظامی است که سرمایه‌داری نامیده می‌شود و بی‌شک باید گفت که این کارگران نمرده‌اند بلکه به قتل رسیده‌اند چراکه این نظام اساسی‌ترین مسئولیت خود را فراموش کرده است: حفاظت از مردمانش.

♈️صد البته برخی از به‌اصطلاح روشن‌فکران بنا بر ماهیت طبقاتی خود و بلندگوهای فراوانی که در اختیار دارند به دفاع از این سازو کار و کارآفرینان (سرمایه‌داران سابق) می‌پردازند اما افسوس و ننگ بر مردمی که همیشه به‌دنبال قربانیان بااهمیتی هستند که توسط رسانه‌های مین‌استریم و سلبریتی‌های متعفن تبلیغ می‌شوند.

♈️دریغ و افسوس که بنابر تجربه‌ی تاریخی در این گونه مواقع هیچ صدایی از روشن‌فکر، فیلسوف، اقتصاددان و جامعه‌شناسان ما در نمی‌آید. چرا ناخوداگاه طبقه‌ی متوسط در ایران، طبقه‌بندی و درجه‌بندی انسان‌ها تا این حد نهادینه شده است که تنها حساسیت و صدای‌شان برای اتفاقات خاصی تحریک می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نقدو نظر
صریح وبی تعارف

🔰 توسعه چگونه اتفاق می افتد؟
🔰 نقش مخرب دشمنی باجهان، حذف افراد از حاکمیت و تبعیض و ویژه خواری در انسداد مسیر توسعه چیست؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ زادروز هشتاد و چهارسالگی‌ش  مبارک
یادش گرامی باد!

🔰 یاد و خاطره شهریار آواز ایران، استاد محمدرضا شجریان گرامی🌹🌹🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نماینده مجلس تهران: ما در شش ماه اخیر 12 بار تکرار حوادث معدن را داشتیم

🔰 سمیه گلپور، نماینده مجلس:
کارگران جان خودشان را فدای رزق حلال کردند

♈️ من تسلیت بیشتر را به مسئولینی می‌گویم که می‌توانستند جلوی این موضوع را بگیرند.

♈️ چرا مسئولین این پدیده را یک حادثه مطرح می‌کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و بهشت زمینی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
اوقات خوب و پربرکتی پیش رو داشته باشید

♈️ تصاویری زیبا و بهشتی از جلوه های پاییزی سرزمین مادری مان ایران؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 جناب پزشکیان عزیز، سخنرانی برای صندلی‌های خالی، خیلی هنر نیست
@jomhuriyat

♈️جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست جمهور اسلامی ایران دامت اقباله
با سلام و تحیات:

♈️فردا پشت تریبون مجمع عمومی سازمان ملل هستید. هموطنانتان خیلی منتظر سخنان شما نیستند. فکر می‌کنند تکرار حرف‌های گذشته خواهد بود و سخن جدیدی از شما نخواهند شنید. اما برعکس ایرانیان، افکار عمومی در کشورهای غربی و خبرگزاری‌ها مشتاق‌اند ببینند رئیس جمهور جدید ایران، که گفته می‌شود متفاوت از قبلی‌هاست و سودای تغییر و تحولاتی در سر دارد، چه پیام جدیدی با خود از ایران انقلابی متحد روسیه و دشمن آمریکا آورده. با توجه به‌اینکه سخنرانی جنابعالی زمانی دارد صورت می‌گیرد که خاورمیانه با یکی از بحرانی‌ترین مقاطع تاریخی‌اش دست به گریبان شده، بنابراین حساسیت و انتظار از سخنرانی شما دوچندان شده.

♈️جناب پزشکیان، نقطۀ ضعف بزرگ رؤسای جمهور قبلی ایران در صحن سازمان ملل این بوده که سخنانشان به‌جای آنکه برای افکار عمومی دنیا باشد، برای رضایت و خوشنودی افکار عمومی انقلابیون تندرو در داخل کشور می‌بود. به‌جای آنکه به‌گونه‌ای سخن بگویند که درب دوستی و مودت میان ایران و غرب را گشوده و کمک کنند کشور در باتلاقی که در آن فرو رفته، بیشتر فرو نرود، می‌رفته‌اند بدنبال تکرار همان حرف‌های انقلابی همیشگی. به‌جای در نظر گرفتن منافع ملی کشور، اولویت‌شان رضایت و خوشنودی مراکز قدرت در داخل کشور بود؛ چون می‌دانستند که همگی دارند به آن سخنرانی گوش می‌دهند.

♈️جناب پزشکیان، من در سوئیس زندگی نمی‌کنم و می‌دانم پس از آن سخنرانی، شما سوار بر طیاره شده و به ایران بازمی‌گردید. بنابراین انتظارم از شما با در نظر گرفتن محدودیت‌های کشورمان است. سال‌ها قبل، آقای خاتمی در جریان آغاز سال تحصیلی، در دانشگاه شریف وقتی با شعار همیشگی «مرگ بر آمریکا» عده‌ای از دانشجویان مواجه شد، گفت: «دوست دارم در گردهمایی‌های‌مان مرگ هیچ کشور و مردمی را نخواهیم»، و هزاران دانشجو بی‌اختیار به‌پا خاستند و برایش ابراز احساسات کردند. شما هم با پیام صلح و مودت نه فقط با روسیه و چین و حماس، بلکه با همه، پشت تریبون بروید.

♈️به‌جای غیظ و غضب و خط و نشان کشیدن‌های انقلابی همیشگی برای غرب متجاوز، استکبار زورگو و اسرائیل غاصب، این‌بار بگذارید ج.ا با پرچم سفید دوستی ظاهر شود. نشان دهید پرچم سفید لزوماً به‌معنی تسلیم نیست. می‌تواند سمبل دوستی هم باشد. به‌جای نطق برای صندلی‌های خالی، سعی کنید آنان را برای منافع ملی ایران سر جای‌شان نگه دارید.

ایام به‌کام باد
صادق زیباکلام

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ یک روز پیش از حادثه، کارگران نشت گاز را به اطلاع مدیران رساندند اما گفتند بروید و کار کنید!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ نقاشی تازه بانو زهرا رهنورد برای کارگران مظلوم معدن طبس

به نام خدا
چکمه پاره کارگر معدن طبس، نشان می‌دهد که برای سرمایه‌دار صاحب معدن و حکومت حامی او، جان کارگر نه مهم است و نه عزیز.

زهرا_رهنورد
مهر ۱۴۰۳
نقاشی با موبایل

🔰 پ ن : توضیح از زهرا رهنورد است .

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و پاییزی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و سربلند باشید

♈️ بهشتی زمینی به نام دریاچه سوها، نمین، اردبیل

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ لعنت و نفرین به جنگ
نوشته ‌روی فندک یکی از سربازان آمریکا در جنگ ویتنام

:
ما بی‌ رغبت‌ ها
با رهبری بی‌ کفایت‌ ها
با کشتار تیره ‌بختان
برای ناسپاسان جان میدهیم...!

🔰چقدر درعصر و روزگار کنونی ما، این جملات آشناست؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 گوترش:
لبنان در لبه پرتگاه است
خطر جنگ‌ جهانی وجود دارد

♈️ دبیر کل سازمان ملل:
علاقه‌ای نداریم شاهد بحرانی دیگر باشیم. سرعت و مقیاس ویرانی در غزه به سطحی رسیده که تاکنون نظیر آن را ندیده بودم. ۲۰۰ کارمند سازمان ملل در غزه کشته شده‌اند.

♈️ جامعه بین‌المللی باید برای ایجاد آتش‌بس در غزه بسیج شود. در غزه ما شاهد کابوسی بی‌پایان هستیم که می‌تواند منطقه را به آتش بکشد.

♈️ هیچ چیز نمی‌تواند اقدامات حماس و گروگان‌ گیری‌ها را توجیه کند و هیچ چیز هم نمی‌تواند مجازات دسته‌ جمعی مردم فلسطینی را توجیه کند.

♈️ خطر جنگ‌ جهانی وجود دارد. باید همه کشورها برای اجرای منشور سازمان ملل تلاش کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ میزان دریافتی و فیش حقوقی غمبار کارگران معدن ذغال سنگ طبس قضاوت باشما!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بحرینیان: حرف نزنید، راه حل نشان دهید. ۷ شهریور ۱۴۰۳

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 22:33:07
Back to Top
HTML Embed Code: