Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ خرما_سیسکوه
منطقه جنگلی خرما در روستای خرما واقع در شهرستان لنگرود میباشد

♈️ نام این جنگل زیبا در حقیقت از دو عبارت “خُر” و ” مه” به معنای افتاب و مهتاب گرفته شده و برخی دیگر معتقدند نام منطقه جنگلی خرما از خواهر بابک خرمدین برمیاید

♈️ این منطقه زیبا و جذاب از درخت های توسکا ، لرک و انجیر تشکیل شده و دارای چشم انداز زیباییست. چون این منطقه بین شهرستان لنگرود و املش واقع شده است شما میتوانید در هنگام سفر به هریک از این دو شهر به این منطقه سفر کرده و در این پارک جنگلی اوقات خوشی را سپری کنید

🔰 گیلان لنگرود اطاقور لیل منطقه توریستی خرما سیسکوه

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ صاحبخانه حکم تخلیه گرفته واسباب واثاثيه يك #جانباز را ریخته بیرون .اما مردم تبريز ،هنرمندان و خيرين اين شهر، آستين همت بالا زدند و در سه روز كاری كردند كارستان كه ببينيد.

🔰 درود به غيرت و شرف شان
پ ن:راستی از آقای عشقی رييس سازمان بورس و وام های ميلياردی خود و مديرانش چه خبر؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وام عشقی که چیزی نیست: یک رئیس جمهور در روز آخر، 5 میلیون دلار برداشته بود و یک خطیب جمعه باغ 1000 میلیارد تومانی!
✍️عصر ایران
@jomhuriyat

♈️میانه مرداد سال 1392 بود در بهارستان، مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید در حال برگزاری؛ کمی آن سو تر اما در پاستور، امور مالی ریاست جمهوری داشت صفرهای عددی را می شمارد که باید به یک حساب خاص واریز می کرد...

♈️تصویب وام 10 میلیارد تومانی برای مدیران بورس دولت گذشته، در اواخر دولت و بعد از سانحه سقوط رئیس جمهور سابق، یادآور واریز  میلیاردی به حساب محمود احمدی‌نژاد در آخرین ساعات دولت اوست.

♈️میانه مرداد سال 1392 بود و حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید در مراسم تحلیف اش در بهارستان بود. کمی آن سو تر اما در پاستور، امور مالی ریاست جمهوری داشت صفرهای عددی را می شمارد که باید به حساب دانشگاه غیر دولتی و غیر انتقاعی ایرانیان واریز می کرد، حسابی که به اسم شخص احمدی نژاد و یار دیرینش، حمیدبقایی بود: 160000000000 ریال یا همان 16 میلیارد تومان.

♈️احمدی نژاد دستور داده بود این پول به حساب دانشگاه او که وجود خارجی نداشت واریز کنند. در اطلاعیه ای که تیم احمدی نژاد به نام روابط عمومی این دانشگاه منتشر کرده بود، چنین نوشته بودند: "تاسیس دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان بر اساس پیشنهاد جمعی از نخبگان علمی ایرانی در داخل و خارج از کشور و به منظور استفاده از ظرفیت‌های حداکثری علمی ایرانیان در سراسر جهان و دستیابی به مرزهای دانش و نیل به تراز جهانی صورت گرفته است."
در آن اطلاعیه این واریز "قانونی" نامیده و نوشته شده که دولت همیشه به دانشگاه ها و حتی خوابگاه های دانشجویی دانشگا  تهران کمک کرده است.

♈️اما آنچه تشت این ماجرا را از بام انداخت، افشاگری کارمند بانک ملت بود که سند این جابجایی میلیاردی را در فضای مجازی منتشر کرده بود

♈️بعد از این بود که سیل انتقادات متوجه رئیس جمهور سابقی شد که همواره می خواست چهره ای پاکدست و مردمی از خود به نمایش بگذارد ولی حالا همه مردم می دیدند که او در آخرین ساعات حضورش در ریاست جمهوری، 16 میلیارد تومان که به دلار آن روز، بیش از 5 میلیون دلار می شد به حساب خودش و به نام دانشگاهی که وجود نداشت، برداشت کرده است. 5 میلیون دلار، امروز 300 میلیارد تومان است.

♈️بعد از این رسوایی بود که پول را به ناگزیر به ریاست جمهوری بازگرداندند و در اطلاعیه شان نوشتند: "در عین استحقاق قانونی کامل دانشگاه برای استفاده از کمک مورد اشاره، به منظور پاسداشت از جایگاه والای تلاش مقدس علمی و جلوگیری از ایجاد کمترین شائبه و هر گونه بهانه‌جویی کمک مذکور به حساب نهاد ریاست جمهوری بازگردانده شده است."

♈️همان زمان بود که دادستان دیوان محاسبات نیز وارد پرونده شد و گفت: پرونده دانشگاه ایرانیان 16 میلیارد تومان از یک حساب دولتی برداشت و به حساب مشترک محمود احمدی نژاد و حمید بقایی واریز شده بودکه در همان زمان حساب شخصی را توقیف و پول پس گرفته شد اما تخلف و وصف مجرمانه سرجای خود باقی ماند.

♈️با این حال، هیچگاه خبری از محاکمه این دو در ارتباط با وصف مجرمانه ای که دادستان گفته بود منتشر نشد. جالب این که موضوع به این 5 میلیون دلار ختم نشد و مرحوم اکبر ترکان که آن زمان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی  بود خبر داد که اسناد واگذاری 2 ساختمان از اموال مناطق آزاد به این دانشگاه نیز کشف شده که باید مورد رسیدگی قرار گیرند.

♈️سال ها بعد و در 1402 نیز اتفاق مشابهی، اما این بار در ازگل رخ داد و باغ معروف به 1000 میلیارد تومانی که متعلق به حوزه علمیه بود، در فرایندی خاص، به نام شیخ کاظم_صدیقی و پسرانش سند خورد و درست مانند پرونده احمدی نژاد، بعد از این که افشا شد، باغ را به حوزه برگرداندند!

♈️با این حال، همان طور که خبری از محاکمه احمدی نژاد و رفیقش در این باره نشد، از رسیدگی به پرونده صدیقی و پسرانش هم خبری نیامد!
امروز هم عضو ناظر شورای عالی بورس گفته است "وام میلیاردی مدیران بورس قطعا تخلف است" و سخنگوی دولت سابق نیز که حقوقدان است، آن را غیر قانونی خوانده است.

♈️به راستی آیا این پرونده نیز به سرنوشت پرونده های احمدی نژاد و صدیقی دچار می شود یا این که  آدم های این پرونده که چندان بزرگ نیستند و رقمی نیز که گرفته اند بسیار کمتر است، محاکمه می شوند؟! کاش پرونده همه شان در دادگاه صالح رسیدگی شود، به طور علنی!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جراحی را از مغز آغاز کنید.
محمدطاهر رحیمی(دانشجوی دانشگاه شریف، سیاست‌پژوه اقتصاد کلان)
@jomhuriyat
🔰۱. در «بنزین»:
مردم پُرمصرف نیستند، بلکه:
خودروهای ما پرمصرف‌اند،
وسایل نقلیه فرسوده هستند،
سبد سوختی کشور ده‌ها سال متنوع نشده‌است،
سیستم حمل‌ونقل عمومی سالها توسعه نیافته است‌.

♈️جراحی را از سازمان برنامه و وزارت صمت، نفت، راه و شروع کنید.

🔰۲. در «برق»:
فقط حدود ۳۰ درصد مصرف برق، خانگی است.
به میزان ۳۳۰ میلیون بشکه معادل نفت‌خام اتلاف داریم.
طبق آمار ایمیدرو، فقط ارزش برق هدررفته سالانه صنعت فولاد ۱.۳ میلیارد دلار است(معادل ۴ نیروگاه سیکل‌ترکیبی مدرن).

♈️جراحی را از وزارت نیرو، راه، صمت، جهادکشاورزی و ...شروع کنید.

🔰۳.در «گاز»:
۷۰٪ مردم کمتر از ۱۰٪ گاز کشور را مصرف می‌کنند.
کل مصرف بخش خانگی کمتر از ۲۷٪ کل گاز کشور است.
۷۰۰ شرکت بزرگ ۵۴٪ گاز کشور را مصرف می‌کنند.
به میزان ۲۴۵ میلیون بشکه معادل نفت‌خام اتلاف گاز داریم.

♈️جراحی را از وزارت نفت و نیرو‌ و صندوق توسعه و سازمان برنامه شروع کنید.

🔰۴. در کل حوزه «انرژی»:
به میزان ۷۲۱ میلیون بشکه معادل نفت خام هدررفت انرژی تا قبل از رسیدن انرژی به دست مصرف‌کننده داریم که مقصرش مردم نیستند.

♈️جراحی را از دولت شروع کنید.

چرا کسی از موارد فوق و نیز از اتلاف گاز برای مثال در شرکت‌های متانولی سخن نمیگوید که در ۱۲ سال گذشته عملا ۱۲ میلیارد دلار از محل عدم‌النفع صادرات گاز به کشور خسارت زده‌اند؟

♈️چون منافع تعداد محدودی سفته‌باز و سیگنال‌فروش بورسی و‌ پکیج‌فروش‌های هوچی‌گر به خطر می‌افتد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مصر و تحقیر ژئوپلیتیک!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️طوفان الاقصی و جنگ غزه خارج از منازعه کنونی، بیانگر تحولی در عرصه سیاست ورزی در سپهر خاورمیانه است و آن هم برآمدن و نقش آفرینی بازیگران غیر دولتی است؛ از حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان گرفته تا انصارالله در یمن و حشد شعبی در عراق. در مقابل اما شاهد ضعف تاریخی نقش آفرینی بازیگران دولتی عربی به ویژه مصر و سوریه هستیم. این تحول نیز در وهله نخست مولود شکاف حداکثری دولت و ملت در خاورمیانه است.

♈️این شکاف عمیق عملا برخی از این کشورها و بازیگران را در مواجهه با چالش‌ها و تهدیدهای بیرونی به شدت آسیب پذیر کرده و باعث شده است که بعضا تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و ژئوپلیتیک کشورها نیز دستخوش تغییر، بده‌بستان دیگران و حتی در معرض حملات مستمر پرپیامدی هم قرار گیرند، اما ضعف جبهه داخلی، بیم از شورش و برافتادن نظام حاکم، آن‌ها را فاقد ابتکار عمل موثر برای دفع تهدیدهای خارجی ساخته است.

♈️سوریه که از غایبان بزرگ جنگ غزه است و این امر به دور از تاثیر عامل روسی و احتمالا بازتعریف نقش منطقه‌ای آن نیست، مصر نیز با آن شکوه تاریخی در این جنگ با این که از دو جهت مورد تهدید ژئوپلیتیک جدی قرار گرفته است؛ اما حکومت مصر واکنش درخوری به این تهدیدها از خود نشان نداده است. از یک طرف، حدود سه ماه است که پس از اشغال نوار مرزی فیلادلفیا یا صلاح الدین میان مصر و باریکه غزه کاملا مرز مصر و فلسطین قطع شده است. نتانیاهو تاکید می‌کند که اسرائیل به هیچ وجه قصد خروج از این منطقه را ندارد که در صورت عملی شدن آن عملا پیوند جغرافیایی میان مصر و فلسطین از بین می‌رود و همین خود پیامدهای ژئوپلیتیک، سیاسی، امنیتی سهمگینی برای خود مصر و تمامیت ارضی، حاکمیت و امنیت ملی آن در بر دارد؛ آن هم مصری که مهد ناسیونالیسم عربی و داعیه‌دار رهبری جهان عرب بود؛ اما امروز در مقابل فروکاست تاریخی نفوذ ژئوپلیتیکش و قطع یکی از مرزهایش حتی عاجز از فراخواندن سفیر طرفی است که این مرز را ملغی کرده است!

♈️هدف اسرائیل از سیطره مدام بر فیلادلفیا فراتر از تحکیم محاصره باریکه غزه از چهار جهت جغرافیایی و برای پایان دادن به نفوذ و ارتباط فیزیکی و معنوی مصر با پرونده فلسطین است.

♈️از دیگر سو، به علت تحولات دریای سرخ و به تبع آن رویگردانی بیشتر شرکتهای کشتیرانی جهان ازعبور از کانال سوئز و یافتن مسیرهای دریایی جایگزین عملا این کانال مصری به عنوان یکی ازمهم‌ترین منابع درآمدی این کشور با درآمد سالیانه حدود 10 میلیارد دلار درمعرض از دست دادن اهمیت ژئواکونومیک خود قرار گرفته و تداوم این وضعیت می‌تواند آسیب جبران ناپذیری به این موقعیت بزند. ظرف این ۱۱ماه از جنگ غزه حدود دو میلیارد دلار از درآمدمصر از این کریدور دریایی کم شده است.

♈️اما حکومت مصر درمواجهه با این تهدید نیز دست بسته صرفا نظاره‌گر است. مواجهه با این تهدید نیز می‌طلبید که قاهره دستکم بیشتر از هر طرف دیگری برای پایان دادن به جنگ غزه مداخله می‌کرد تابه تبع آن دریای سرخ آرام گیرد و کانال سوئز به روال طبیعی خود بازگردد.

♈️اما چرامواجهه مصر با چنین تهدیدهای سترگ و تاریخی تا این سطح تنزل یافته و کان لم یکن شده است؟ درحالیکه همین وضعیت اقتضا می‌کرد که یکطرف جنگ باشد و نه میانجی ونظاره‌گر؛ درحالیکه ارتش مصر اسما پانزدهمین ارتش دنیاست و این کشور توانایی و پتانسیل لازم برای دفع این تهدیدها را دارد.

♈️مشکل درهمان شکاف دولت ملت است. وقتی حاکمیتی برآمده از انتخاب واقعی مردم و اراده آن‌ها نباشد، بقای نظام سیاسی وشخص حاکم اولویت نخست قرار می‌گیرد و لو این که از کیسه تمامیت ارضی، امنیت و حاکمیت ملی خرج کند. وقتی تمام هم و غم ارتش ماندن در قدرت باشد وبه یک الیگارشی وحیاط خلوتی برای تضمین حاکمیت یک نفر تبدیل ودرگیر کار اقتصادی و فساد سیستماتیک می‌شود و با ماهیت و علت وجودی خودفاصله می‌گیرد، طبیعی است که مداخله برای دفع تهدیدهای بیرونی را مسبب از بین رفتن منافع کلان داخلی خود بداند و از آن پرهیز کند.

♈️اما شکاف دولت ملتی درمصر به این معنا نیست که اگر حکومت این کشور در صرافت مواجهه جدی با این تهدیدها برآید، مردم پشت آن را خالی و شورش می‌کنند. اتفاقاهمراهی خواهند کرد و چه بسا پایه‌های نظام سیسی نیز تقویت شود، اما فرضا اگر او اراده‌ای برای این کار داشته باشد، نگرانی ازحذف خود و کودتای ارتش در آینده در نتیجه بازی پیچیده قدرت بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی چون شمشیری داموکلس بر گردنش بازدارنده است.

♈️شرایط امروزمانند سال 1967 نیست و مصر هم می‌توانست بدون ورودبه جنگ‌ تهدیدهای پیشگفته را دفع وجنگ غزه رامتوقف کند؛ اما این توانستن مصر و مداخله جدی آن مساوی است با برافتادن نظام حاکم واین چیزی نیست که ارتش و سیسی بخواهند.
خلاصه این که دموکراسی‌ها بهتر از دیکتاتوری‌ها می‌جنگند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بر اقتصاد ایران چه گذشت؟

فرشاد مومنی، اقتصاددان
:

♈️طبق بررسی آماری بانک جهانی طی یک دوره ۳۴ساله رشد متوسط قیمت‌ها از ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۳ مورد مطالعه قرار گرفته است‌.

♈️براساس این گزارش، رشد متوسط قیمت‌ها در این ۳۴سال، در عربستان سعودی ۵۵‌درصد، جمهوری آذربایجان ۳۱۲‌درصد، در مصر که منحط‌ترین کارنامه‌ها را در آفریقا داشته ۸۹۷‌درصد، در ایران بالغ بر ۱۲‌هزار درصد بوده است.

♈️زمانی که به تولید پشت می‌کنید و از طریق شوک‌درمانی و دست بردن پی‌درپی می‌خواهید برای دولت کسب درآمد کنید، تولید ضربه می‌بیند و فقر، نابرابری و وابستگی به دنیای خارج افزایش می‌یابد و ناپایداری ذاتی سیستمی هم گریبان کشور را می‌گیرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیامدهای وام عشقی به مقامات حکومتی بر اقتصاد ایران چیست؟

احمد علوی
@jomhuriyat

♈️تأمین مالی مقامات و نهادهای خاص در ایران از طریق وام‌های ارزان و بدون وثیقه توسط نظام بانکی، تأثیرات عمیق و منفی بر بسیاری از متغیرهای کلان اقتصادی دارد. این پدیده که به نوعی رانت‌خواری و فساد ساختاری محسوب می‌شود، می‌تواند از جمله ناترازی در نظام بانکی، افزایش تورم، گسترش شکاف طبقاتی، و فرار سرمایه از کشور را به دنبال داشته باشد. در اینجا به کوتاهی، تنها به چند پیامد اصلی این نوع وام به مقامات بالای حاکمیت پرداخته میشود

♈️ناترازی بانکی
یکی از نخستین پیامد وام‌های ارزان و بدون وثیقه به افراد و گروه‌های خاص، ایجاد ناترازی در ترازنامه‌های بانکی است. این نوع وام‌دهی‌ها اغلب به بازپرداخت مناسب منجر نمی‌شوند، زیرا دریافت‌کنندگان وام، به دلیل عدم شفافیت و نظارت مناسب، انگیزه کافی برای بازپرداخت ندارند. در نتیجه، بانک‌ها با انباشت بدهی‌های مشکوک‌الوصول و وام‌های غیرقابل وصول مواجه می‌شوند. این وضعیت باعث افزایش نسبت مطالبات معوق و کاهش نقدینگی بانک‌ها می‌شود که در نهایت سیستم بانکی را دچار بحران نقدینگی و تراز مالی منفی می‌کند.

♈️تورم
یکی از مهم‌ترین پیامدهای این نوع تأمین مالی، افزایش تورم است. وقتی بانک‌ها بدون کنترل و نظارت مناسب به تأمین مالی مقامات و گروه‌های خاص می‌پردازند، حجم نقدینگی در اقتصاد به شکلی نامتوازن افزایش می‌یابد. این افزایش نقدینگی به دنبال خود تقاضای بیش از حد برای کالاها و خدمات را به همراه دارد، در حالی که عرضه نتوانسته است هم‌پای آن رشد کند. این مسأله به افزایش قیمت‌ها و در نهایت تورم دامن می‌زند. همچنین، تأمین مالی بدون پشتوانه می‌تواند ارزش پول ملی را تضعیف کند و منجر به تورم‌های ساختاری شود..

♈️شکاف طبقاتی
وام‌های ارزان‌قیمت و بدون وثیقه که عمدتاً به نفع گروه‌های خاص و نخبگان سیاسی و اقتصادی اعطا می‌شوند، شکاف طبقاتی را به‌شدت افزایش می‌دهند. این نوع تأمین مالی به نفع افرادی است که به سیستم قدرت و منابع بانکی دسترسی دارند، در حالی که افراد عادی و طبقات پایین‌تر از دسترسی به این منابع محروم هستند. این نابرابری در دسترسی به منابع اقتصادی و مالی منجر به افزایش اختلاف درآمدی بین اقشار مختلف جامعه شده و طبقات محروم بیشتر در فقر فرو می‌روند.

♈️فرار سرمایه
یکی از دیگر پیامدهای مهم این نوع وام‌دهی، فرار سرمایه از کشور است. بسیاری از مقامات و افراد ذی‌نفوذ که وام‌های کلان و بدون وثیقه دریافت می‌کنند، از این منابع برای سرمایه‌گذاری در خارج از کشور استفاده می‌کنند. این افراد به جای اینکه از این وام‌ها برای تقویت تولید و ایجاد ارزش افزوده در داخل استفاده کنند، سرمایه‌های خود را به بازارهای خارجی منتقل می‌کنند. این مسأله باعث کاهش سرمایه‌گذاری داخلی و تشدید بحران اقتصادی در کشور می‌شود.

♈️کاهش کارایی اقتصادی
تخصیص نادرست منابع مالی به افراد و گروه‌های خاص، کارایی اقتصادی را کاهش می‌دهد. وام‌هایی که باید به بخش‌های مولد اقتصاد اختصاص یابند، به نفع فعالیت‌های غیرمولد یا سوداگرانه استفاده می‌شوند. این مسأله موجب می‌شود که بخش‌های تولیدی و کارآفرینان واقعی به منابع مالی موردنیاز خود دسترسی نداشته باشند و در نتیجه رشد اقتصادی کشور کند شود. این نوع رفتار باعث می‌شود منابع کمیاب اقتصادی به طور نادرست تخصیص یابند و نتوانند بهره‌وری لازم را ایجاد کنند

♈️افزایش نابرابری در دسترسی به اعتبارات بانکی
سیاست‌های وام‌دهی به مقامات و نخبگان اقتصادی به مرور باعث تشدید نابرابری در دسترسی به اعتبارات بانکی می‌شود. بانک‌ها به دلیل فشارهای سیاسی و ارتباطات خاص، تمایل بیشتری به اعطای وام به گروه‌های خاص دارند، در حالی که کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و افراد عادی با موانع بیشتری در دسترسی به وام مواجه هستند. این نابرابری دسترسی به منابع مالی، رشد و توسعه کسب‌وکارهای کوچک را محدود کرده و به کاهش رقابت در بازار منجر می‌شود.

♈️کاهش اعتماد عمومی به نظام بانکی
وام‌های ارزان و بدون وثیقه به مقامات و نهادهای خاص باعث کاهش اعتماد عمومی به نظام بانکی می‌شود. وقتی مردم شاهد می‌شوند که منابع بانکی به نفع گروه‌های خاص و بدون رعایت اصول عدالت و شفافیت توزیع می‌شود، اعتماد خود را به نظام مالی از دست می‌دهند. این کاهش اعتماد ممکن است منجر به خروج سپرده‌های مردمی از بانک‌ها و کاهش سرمایه‌گذاری‌های داخلی شود، که به نوبه خود بحران بانکی و مالی کشور را تشدید می‌کند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آسیب‌شناسی ساختاری مرگ متهمان و زندانیان

علی مجتهدزاده
@jomhuriyat

♈️مرگ سیدمحمد میرموسوی تنها یکی از ده‌ها نمونه مرگ متهمان حین بازداشت در سالیان اخیر است. این در حالی است که طبق قانون تنها چیزی که از یک فرد تحت بازداشت و یا زندانی سلب می‌شود، «آزادی» است نه بیشتر. بر این اساس یک زندانی از تمام حقوق انسانی دیگر برخوردار است و البته سلب همین آزادی هم منوط به چارچوب‌هایی است. همچنین قوانین متعددی، از قانون مسئولیت مدنی گرفته تا آئین‌نامه زندان‌ها و قانون مجازات اسلامی، مسئولیت جان و سلامت افراد در هنگام بازداشت و زندان را متوجه نهادهای ذی‌ربط مثل ضابطان قضایی و یا سازمان زندان‌ها می‌دانند.

♈️اتفاقی که در ایران به شکل مستمر جریان دارد این است که مرگ متهمان و زندانیان جز در مواردی انگشت‌شمار، هیچگاه به صورت شفاف و طبق قواعد حقوقی موجود رسیدگی نشده است. پیرو همین اشکال اولا هیچگاه نهادهای ذی‌ربط مسئولیت این اتفاقات را نپذیرفته‌اند و ثانیا هیچگاه شاهد یک آسیب‌شناسی فراگیر و ساختاری و به دنبال آن اصلاحات لازم نبودیم.

♈️به نظر می‌رسد دلایل مختلف از جمله نوعی نگرانی از آسیب به حیثیت سازمانی و همچنین محافظت از ماموران وابسته پشت مقاومت‌های رایج برای بررسی عمیق و ساختاری این دست حوادث باشد. اما هر چه که هست درگذر زمان اتفاقا حوادث یاد شده خود زمینه‌ساز فرسایش و نزول سرمایه اجتماعی در کل نظام سیاسی کشور شده‌اند. مورد مهسا امینی که در بازداشت گشت ارشاد رخ داد، بارزترین نمونه است. چرا که به فرض عدم ضرب و شتم آن مرحومه، هیچگاه بررسی نشد که وی در چه شرایط روانی قرار داده شده بود که دچار چنین حمله ناگهانی شد. کما اینکه پرونده وی نیز بعد از ۲ سال، بدون سرانجام و در یک سکوت خبری مطلق قرار دارد. حتی تدبیر برای جلوگیری از اقدام زندانی یا فرد بازداشتی به «خودکشی» نیز بر عهده ضاطبان قضایی و سازمان زندان‌هاست.

♈️ایراد مهمتر کار اینجاست که هیچ نهاد یا فرآیند مستقلی هم برای رسیدگی به این امور و پرونده مرگ افراد زندانی و یا بازداشتی وجود ندارد. مثلا تخلفات و قصور سازمان زندان‌ها باید توسط قوه قضائیه بررسی شود که این سازمان بخشی از آن است و بدین ترتیب می‌تواند ذی‌ربط ماجرا باشد. نادیده گرفتن این واقعیت‌ها هیچگاه نمی‌تواند چیزی از مسئولیت اخلاقی، حقوقی و شرعی نهادهای ذی‌ربط کم کند و مهمتر از آن در دنیای امروز کندکننده فرایند فرسایش سرمایه اجتماعی ناشی از این اتفاقات هم نیست و چه بسا به این فرایند سرعت بیشتر هم ببخشد. واقعیت این است که مرگ افراد زندانی و بازداشتی اینقدر در ایران موردی و محدود نیست که بتوان آن را به رفتار چند مامور محدود و از ایرادات ساختاری مبری کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بساط ناامنی کامل است!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️خبرها هیچ افق امیدبخشی را القا نمی کنند. از لجاجت همسایه خبیث شمالی بر ایجاد دالان زنگزور تا احتمال مجازات ایران ایر از سوی اروپا در جواب همکاری نظامی ایران با روسیه تا وام عشقی تا سخنان فرمانده کل سپاه در جریان بازدید رئیس جمهور از قرارگاه خاتم تنها و تنها القای نا امنی می کند‌. روس‌ها پا را روی گلوی گربه ما گذاشته اند و امنیت راهبردی ما را با تهدید مواجه می کنند‌ و در همان حال که گلوی ما زیر پوتین پوتین است اتحادیه اروپا از احتمال ممنوعیت پرواز هواپیمایی ملی ایران به علت کمک نظامی ایران به روسیه سخن می گوید و در داخل برخی مسئولان دولت دبش در حال واگذاری مناصب خود به آفتابه و لگن هم رحم نمی کنند.

♈️کسی که حدود سه سال مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران بوده و قرار بود امانتدار باشد همراه تعدادی دیگر از مدیران این سازمان به خود وام کلان.با درصد سود ناچیز می دهند. یعنی امنیت اقتصادی و امانتداری از اموال مردم وجود ندارد که در نتیجه آن هر کس دنبال بگیر در رویی است و از آبروی خود هم نمی ترسد. جامعه هم در مقابل فساد دبش و قراردادهای بحث برانگیز شهرداری تهران و وام های کلان در آستانه بی حسی‌ست. گویا همه اینها طبیعی و متعارف است.

♈️فرمانده سپاه هم در گزارش اوضاع پنج سال گذشته از تحریم و ترامپ و کرونا و اسکورت نظامی نفت کش ها گفت و پرده از ناامنی اقتصادی و سیاسی و نظامی برداشت. رئیس‌جمهور حداقل باید می پرسید مگر با روی کار آمدن ترامپ و همه گیری کرونا و تجدید تحریم‌ها در این کشور دولت وجود نداشت که یک نهاد نظامی خود را مسئول تدبیر همه این مشکلات دانسته است؟! آخر یک نهاد نظامی را چه به ساخت واکسن کرونا و تولید دستگاه کرونا یاب؟!

♈️ رئیس‌جمهور هم خواستار همکاری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با دولت در ساخت مدرسه شده و از نتایج و پیامدهای به حاشیه راندن و اضمحلال بخش خصوصی در رقابت ناممکن با چنین سازمان عریض و طویلی چیزی نگفته است.

♈️بی شک نظامی شدن اقتصاد ایران، به تضعیف بخش خصوصی انجامیده و نوعی ناامنی و سرخوردگی و نومیدی نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه های زیربنایی در میان بخش خصوصی ایجاد کرده است.

♈️وقتی مردم از زبان فرمانده کل سپاه می شنوند که نفتکش های ایران با اسکورت نظامیان نفت را جابه جا می کنند تنها حس نا امنی به آنان دست می دهد. گویا در وضعیتی جنگی به سر می برند. این چه حال است؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝این وام بَرانِ چند میلیاردی در اصل دزدان بزرگ هستند با روکش به ظاهر قانونی

محمدباقر تاج الدین
@jomhuriyat

♈️این روزها کم و بیش در تمام خبرگزاری های داخلی خبر پرداخت وام های چند میلیاردی با  سود 4 درصد به برخی مدیران و کارکنان بانک ها و سازمان بورس و سایر مدیران و کارکنان سازمان ها  و موسسات اقتصادی فراوان به گوش می رسد که البته سبب نگرانی و دردمندی هر چه بیش تر بسیاری از شهروندان هم شده است!!

♈️شهروندان می پرسند که چگونه است که برای دریافت  وام  ناچیز مثلاً ۵۰ میلیون تومانی به هر بانکی مراجعه می کنند باید سپرده گذاری کنند و مدتی این سپرده در بانک بماند تا برای چند ماه بعد وام ناچیز خود را البته با سود زیاد و گرفتاری ها و بدبختی های فراوان مانند آوردن ضامن حقوق بگیر دولت و چندین مدارک دیگر دریافت کنند!!! این ها اگر نامش تبعیض و بلکه رانت خواری و صد البته غارت گری نیست پس چیست؟!!

♈️اکنون هر شهروند طبقۀ متوسط و پایین اگر بخواهد وامی ناچیز دریافت کند به مصیبت و گرفتاری ای دچار می شود که مگو و مپرس!! اما در مقابل عده ای اندک که مصادر  قدرت و ثروت را نیز تصاحب کرده اند تو گویی که ثروت کشور را از آنِ خود دانسته و این ثروت را در قالب وام های چند میلیاردی بین خود توزیع می کنند!!

♈️بدون درد سر و گرفتاری و چونان آب خوردن وام های میلیاردی دریافت می کنند با سودهای پایین و در این زمانه ای که کسر قابل توجهی از شهروندان زیر خط فقر قرار دارند نه تنها به چنین وام ها و در حقیقت رانت هایی ویژه دسترسی ندارند، بلکه اگر درخواست وام ناچیز برای رفع گرفتاری خودشان را هم داشته باشند چنان دچار پیچ و تاب های عجیبی می‌شوند که دشمن نبیند و کافر  نشنود!!! بارها دیده و شنیده شد که مستأجران نگون بخت در حاشیۀ شهرها برای تهیۀ  پول پیش خانه های اجاره ای کوچک شان هیچ گونه دسترسی ای به وام های ناچیز مورد نظر هم ندارند و نه تنها نزد خانواده شان بلکه نزد صاحب خانه و دیگران هم دچار شرم ساری می شوند!!

♈️این وام بَرانِ چند میلیاردی در اصل دزدان بزرگ و غارت گرانی اَند که بدون هرگونه مانعی و شاید هم با برخی حمایت ها و پشتیبانی های خاص این گونه ثروت شهروندان جامعه را بین خود توزیع می کنند و البته برای این که عنوانی به ظاهر قانونی به این خلاف بزرگ خود بدهند مصوباتی را نیز تصویب می کنند تا بگویند که بله ما بر اساس قوانین چنین وام هایی دریافت کرده ایم!! عجب!! دزدی ها و غارت گری های حساب شده و دقیق با روکش به ظاهر  قانونی!!!

♈️آشکار است که وقتی عده ای اندک چندین میلیارد از سرمایه های کشور را این گونه بین خود توزیع کنند به سایر شهروندان جامعه چقدر قرار است از این ثروت و سرمایه برسد؟!! مالیات و عوارض و قسط و انواع قبوض برای شهروندان، وام ها و رانت ها برای ویژه خواران و رانت خواران!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اقتصاد پزشکیان در برزخ

داود سوری
@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان، لازمه رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی را که به دولت او از برنامه هفتم به ارث رسیده، سرمایه‌گذاری حداقل ۲۰۰میلیارد دلاری دانسته است.

♈️وی معتقد است نیمی از این مبلغ درون کشور موجود است و برای نیمی دیگر باید چاره‌ای بیندیشند.

♈️آیا کمبود اقتصاد این کشور فقط ۲۰۰میلیارد دلار است؟ فرض کنید این مبلغ در اختیار دولت هست.

♈️منوط کردن رشد اقتصادی تنها به سرمایه‌گذاری دولت حاکی از تفوق نظریه تحریک تقاضا از سوی دولت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ و ایجاد اشتغال در رهنامه اقتصادی دولت است.

♈️دولت پزشکیان انتظار دارد با انجام چنین پروژه‌هایی و تزریق منابع مالی به اقتصاد کشور ضمن تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و بالا بردن سطح اشتغال و قدرت خرید مصرف‌کنندگان، زمینه رشد سایر فعالیت‌ها و بخش‌های اقتصادی را فراهم آورد؛ سیاستی که پس از رکود بزرگ بین دو جنگ جهانی در کشورهای غربی به‌کار گرفته شد و نتیجه داد.

♈️بدون شک، صرف چنین مبلغی اقتصاد را در سطح بالاتری قرار خواهد داد؛ اما اینکه آیا بتواند موجب رشد اقتصادی فراگیر و پایدار باشد، نیازمند تغییرات ساختاری و سیاستی وسیعی در اقتصاد کشور است که اهمیت آنها چه بسا بیشتر از داشتن ۲۰۰میلیارد دلار اولیه است.

♈️اولین و مهم‌ترین شرط رشد اقتصادی پایدار، منحصر کردن نااطمینانی‌ها به نااطمینانی‌های ناشی از کسب‌وکار و بازار است و تنها حذف نااطمینانی‌های تجاری، مقرراتی و... از فضای کسب‌وکار است که می‌تواند زمینه لازم را برای موج دوم سرمایه‌گذاری‌ها از طرف بخش غیردولتی فراهم کند و به سیاست تحریک تقاضا جان بدهد.

♈️کمترین اثر روابط تجاری محدود با سایر کشورها، چه ناشی از تحریم باشد چه برآیند سیاست‌های دیگر، محدود کردن بازار است که به‌طور مشخص در تضاد با هدف اولیه سیاست تحریک تقاضا و رشد اقتصادی پایدار است...

♈️شاید بیشترین نااطمینانی حاکم بر فضای سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار کشور نااطمینانی‌های حاصل از اراده قانون‌گذار است؛ قانون‌گذاری که سایه وسیعی بر اقتصاد کشور دارد و هیچ حد و حدودی برای دخالت خود نیز متصور نیست.
این قانون‌گذار هیچ ابایی ندارد که ماحصل تلاش صادرکننده را مال خود بداند و با قیمتی که خود تعیین می‌کند آن را به ریال تبدیل کند؛ قانون‌گذاری که معیارهای خودساخته را مبنای تعیین دستمزد نیروی کار قرار می‌دهد و به کارآیی و سهم کارگر در ارزش کالای تولیدشده توجهی نمی‌کند، در به رسمیت نشناختن بازار و واقعیت‌های ملموس اقتصادی به خود تردیدی راه نمی‌دهد و با دخالت در بازارهای مختلف و تعیین قیمت کالاها و خدمات و مدیریت شکل‌گیری انحصارها به‌طور عملی روح رقابت را از اقتصاد کشور گرفته است.

♈️قانون‌گذاری که حتی در رویه ناصواب خود نیز سازگازی ندارد و با تغییر کارگزارانش که غالبا عمر کوتاهی هم دارند، قوانین و مقررات وضع‌شده را تغییر و بعضا سیاست متناقضی با قبل را پیش می‌گیرد.

♈️به‌طور مشخص چنین فضای نامطمئنی مستعد جذب سرمایه و تولید نیست و کمتر کارآفرینی سرمایه خود را در معرض خطر قرار می‌دهد. قانون‌گذار کاملا به این موضوع واقف است و مجددا با دخالت ناصواب در بازار پول و سرمایه سعی در تهیه سرمایه ارزان قیمت برای کارآفرینان دارد؛ دخالتی که قوه تشخیص کارآفرین خوب از بد را از نظام پولی کشور می‌گیرد و در اختیار کارگزاران قانون‌گذار قرار می‌دهد؛ امری که سرمنشأ فساد و رانت به زیان صاحبان سرمایه و کارآفرینان خوب است و به تشکیل گروه‌های ذی‌نفع قدرتمند مانع از هرگونه اصلاحی منجر می‌شود.

♈️این تصویری از فضای سیاستگذاری اقتصادی مقابل دولت پزشکیان است که هیچ سنخیتی با هدف رشد اقتصادی فراگیر و پایدار ندارد. مشکل پزشکیان فقط تهیه ۲۰۰میلیارد دلار نیست، مشکل اصلی وی فراهم آوردن محیط اقتصادی است که آن ۲۰۰میلیارد دلار اهرم قرار بگیرد و رشدی بیش از مقدار اسمی خود برای اقتصاد به بار بیاورد.

♈️این مشکل وقتی جدی‌تر و حل آن ناممکن‌تر به نظر می‌رسد که بدانیم پزشکیان در اجرا به همان کارگزارانی که در فضای فوق رشد یافته، خو گرفته و بعضا صاحب منفعت شده‌اند، وابسته است و از آنها مشورت می‌گیرد.

♈️مسعود پزشکیان از ابتدا گفت که کارشناس نیستم و از نظر کارشناسان بهره می‌گیرم؛ اما این کافی نیست، نمی‌تواند کنار بنشیند، او باید اصول شناخته‌شده‌ای داشته باشد و بر مبنای آنها بین انبوه نظریاتی که به او می‌رسد گزینش کند و سیاست موافق با اصول خود را اجرایی کند.

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سلامت روان جامعه نیز به جراحی نیاز دارد

  محمد حسین بنی اسدی دیپلمات بازنشسته و کارشناس سیاست خارجی:
@jomhuriyat

♈️طی مدت زمان کمی که از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم می گذرد به طور ملموسی جامعه بزرگ ایران شاهد آرامش نسبی روحی و روانی شده، گرچه حوادثی جانخراش از جمله کشته شدن سید محمد میرموسوی در پاسگاه نیروی انتظامی و به دست نیروهای پاسدار امنیت در لاهیجان؛ حلاوت این آرامش را به کام مردم ایران تلخ و روان آنها را پریش ساخته که اگر این خشونت ها به موقع متوقف نشود و متجاوزین به جزای اعمال جنایتکارانه خود نرسند، دوباره موج نا امیدی جامعه را فرا خواهد گرفت.

♈️رییس جمهور محترم که به درستی به جراحی اقتصادی و دردهای ناشی از آن در کشور اشاره کرده اند مناسب است تامین بهداشت روان و آرامش جامعه را که طبعا حایز اهمیت و اولویت است نیز در دستور کار قرار دهد و تیغ جراحی را برای درمان این توده‌های سرطانی که بهداشت روان جامعه را هدف قرار داده تیز و آماده کند.

♈️جامعه ایران طی چند دهه گذشته به ویژه بعد از پایان جنگ با عراق و یکه تازی نیروهایی در غارت سرمایه های مادی و معنوی کشور،  روز به روز از عدالت و برابری فاصله گرفته و به سمت تبعیض و بی عدالتی چرخیده که دستاوردهای مخرب زیر را به دنبال داشته است:

♈️تبعیض و بی عدالتی که نهال ظلم و ستم را در جامعه غرس کرده و طبعا عوارض وحشتناکی را بر جامعه تحمیل کرده است. به تعبیر رسول اکرم الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظم (با کفر توان ملک نگه‌داشت ولی / با ظلم و ستمگری نمی پاید ملک)

♈️فعال شدن چرخه خشونت در جامعه.

♈️ابهام در جامعه در نتیجه عدم روشنگری وقایع اتفاقیه که موجب دلسردی مردم می شود.

♈️یأس و نا امیدی و بی تفاوت شدن مردم به ویژه نسل جوان که به ترک وطن روی می آورند.

♈️از بین رفتن شادی و شعف مردم که نشانه جامعه بیمار و ناسالم است.

♈️رشد و رونق افراد و گروههای فراقانونی و خودسر در کشور.

♈️دوگانگی در اعمال قوانین و تقسیم مردم به خودی و ناخودی.

♈️اظهارات تفرقه افکنانه توسط افراد یا نهادهای مختلف که باید محدود و محو شود.

♈️مالیات دوگانه، اینکه برخی نهادهای اقتصادی معاف از مالیات باشند، رفتاری تبعیض گونه است.

♈️عوارض نابرابر خروج از کشور. پرداخت عوارض خروج از کشور نیز باید از یک رویه برخوردار باشد،  نه اینکه برای کشورهای خاصی حذف یا کاهش رقم عوارض داشته باشد.

♈️بعد از گذشت بیش از سه دهه از پایان جنگ اعمال سهمیه در دانشگاهها  روحیه دانشجویان را متأثر کرده و از سوی دیگر برخی از سهمیه ها نیز  به خوبی توسط استفاده کنندگان مورد بهره برداری قرار نگرفته است که طبعا باعث هدر رفتن سرمایه های مادی و معنوی کشور شده است. چنین شرایطی مدیریت جامع را می طلبد.

♈️اظهارات و سخنان برخی شخصیت‌ها و نهادها علیه فرهنگ و ملیت  و مناسک ملی ایران.

♈️صرف بودجه های عظیم  بی حساب به نهادهای فرهنگی واکنش های منفی داخلی در پی دارد که این رویه باید تعدیل شود.

♈️حیف و میل سرمایه های کلان در اموری با رنگ و لعاب دینی و مذهبی  تاثیر منفی در اذهان مردم نسبت به دین می گذارد.

♈️داشتن زندان به ویژه زندانی کردن بانوان، سیاسیون و اصحاب رسانه روان مردم را پریش می کند، لذا ایجاب می کند در این زمینه به‌ویژه وزارت اطلاعات که ‌زیر مجموعه دولت است با چشم پوشی بیشتری عمل کند و شاکی افراد نباشد.

♈️آمار بالای خودکشی و قتل در کشور و ضرورت آسیب شناسی آن.

♈️صدمه دیدن اخلاق  و فرهنگ در جامعه علیرغم تخصیص بودجه‌های کلان به امور دینی و فرهنگی.

♈️انزوای ایران و بی ارزش شدن گذرنامه و پول ملی کشور در سطح  منطقه و جهان.

♈️جامعه ما مثل جامعه زمان ساسانیان طبقاتی شده، آموزش و امکانات در دست عده ای خاص، امکانات مالی و مادی، مناصب دولتی، بنیان‌های جامعه  را چنان سست کرده که  اسطوره  حضرت سلیمان و عصای پوسیده را تداعی می کند که با کمترین حرکت توسط موریانه دچار گسست و فروپاشی شد.

♈️جراحی اقتصادی مورد نظر رییس جمهور البته که درد در پی دارد، ولی جراحی ناقص و در نظر نگرفتن  بهداشت و سلامت روان  مردم، دردهای جامعه ایران را به طور ریشه ای درمان نمی کند.
مردم ایران خادمان خود را فراموش نمی کنند و برای موفقیت آنان دعا می کنند که: «دستی که بهر خدمت مردم علم شود/ بهتر ز قامتی است که به مهراب خم شود».

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت ایران گرفتار سارکوپینا شده است!
مجتبی لشکربلوکی
@jomhuriyat
♈️در علم پزشکی پدیده ای هست به نام سارکوپینا. به زبان ساده یعنی از دست رفتن و کاهش ماهیچه‌ها. گفته می شود کمابیش انسان‌ها بعد از ۴۰ سالگی سالانه حدود یک درصد از حجم ماهیچه‌هایشان را از دست می‌دهند. با ضعف بافت ماهیچه ها ممکن است وزن شما تغییر نکند. حتی لاغر هم نشوید، اتفاقی که می افتد این است که نسبت عضله به چربی و استخوان کاهش پیدا می کند و شما تبدیل می شوید به پوست، چربی و استخوان و اندکی ماهیچه (عضله)! به همین خاطر افراد مسن مستعد زمین‌خوردن و شکستگی می‌شوند.

♈️حالا این چه ربطی دارد به دولت؟ توضیح می دهم. فقط قبلش را بگویم که منظورم از دولت، قوه مجریه نیست بلکه کل سازوکار اداره کشور یعنی کل نظام حکمرانی است. دولت ما نشانه های سارکوپینا را دارد.

🔰تحلیل و تجویز راهبردی
♈️وقتی روی کاغذ نگاه می کنیم تمام وزارت خانه ها، نهادها و سازمان ها -مشابه آنچه در کشورهای پیشرفته وجود دارد- را داریم. در روی کاغذ ساختار نظام حکمرانی ما تفاوت جدی ای با بقیه کشورها ندارد. (ساختار دولت می شود همان اسکلت استخوانی در بدن). برای اینکه اسکلت استخوانی به حرکت در بیاید و کار کند نیاز به نیروی انسانی با انگیزه، شایسته و کاردان داریم. وقتی به نیروی انسانی نگاه می کنیم متوجه می شویم سرجمع و از نظر تعدادی، کارکنان دولت کم نیستند.

♈️مساله چیست؟ ما ساختارها را روی کاغذ ایجاد کرده ایم، نیروی انسانی هم به وفور به این ساختار تزریق کرده ایم. اما این ترکیب تبدیل شده به موجودی که گرفتار سارکوپینا است. استخوان دارد. چربی به وفور دارد. عضله ای برای حرکت ندارد. سه مثال بزنم: یکی از بزرگ ترین نهادهای دولتی، آموزش و پرورش است اما معدل دانش آموزان ما در رشته های ریاضی، تجربی، انسانی به ترتیب برابر است با ۱۱.۸، ۱۲ و ۹.۱۳!! افتضاح است نه؟ باهوش ترین فرزندان این سرزمین پزشکی می خوانند اما همچنان از کمبود پزشکان متخصص رنج می بریم. روی میلیاردها مترمکعب گاز و میلیاردها بشکه نفت می خوابیم و بلند می شویم، اما زمستان بی گازیم و تابستان بی برق. این نظام حکمرانی شده است چربی و استخوان که توان راه رفتن و حل مساله ندارد. چرا؟ فعلا به دنبال دلایل پیچیده نمی رویم به سه دلیل مشهود بسنده می کنم:

🔰۱) مهاجرت نخبگان از ایران به خارج؛ فقط کافیست آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران را امروز در گوگل سرچ کنید.

🔰۲) عزیمت شایستگان از دولت به بخش خصوصی: فرض کنید نخبه ای مهاجرت نکند و بخواهد سالم زندگی کند. دو گزینه پیش رو دارد: با حقوق دولتی کار کند و در عین حال از رانت های دولتی استفاده نکند و در عین حال پاسخگوی ۱۶ نهاد نظارتی و امنیتی و بازرسی باشد در برابر گزینه دیگر که در بخش خصوصی کار کند و حقوق بالاتر دریافت کند و به هیچ نهادی هم پاسخ گو نباشد. شما کدام را انتخاب می کنید؟

🔰۳) ممانعت از حضور نخبگان: حالا فرض کنید که نخبه ای مهاجرت از ایران و عزیمت از دولت را انتخاب نکند، با پدیده شوم تری مواجه می شود به نام ممانعت. یکی را به این خاطر که در خارج درس خوانده می بریم زیر ذره بین. دیگری چون هم حزبی و هم شهری ما نیست. سومی به این خاطر که ده سال پیش در اعتراضات شرکت داشته. چهارمی به این خاطر که فرزندش مقیم کشور دیگری است. پنجمی به این خاطر که رفتار همسرش به سلیقه ما نمی خورد و این داستان شوم ادامه دارد.

♈️آن اندک عضله ای هم که باقی مانده درگیر بروکراسی های دست و پاگیر، مافیای قدرت، ائتلاف های توزیع منافع شده و عملا به سکوت و سکون و رکود کشیده شده.

♈️نگران آنم نظام حکمرانی آنقدر ناتوان شود که توان بهبود خودش را هم نداشته باشد و حتی نتواند نسل جدیدی از حکمرانان را پرورش دهد. همه دولت ها از چپ و راست با شعار جوان گرایی می آیند و آخرش یا دوباره در دام کهن سالاری می افتیم و یا در دام خام سالاری (جوانان قدکوتاه مدعی که یک شبه به مقامات می رسند)
نظام حکمرانی ما پوست شده و استخوان و مقدار زیادی چربی. استخوان یعنی همین ساختاری که با سازمان های عریض و طویل درست کرده ایم. عزم وجود دارد. عضله وجود ندارد. نمی توانیم مساله حل کنیم. به همین خاطر نمی توانیم ناترازی ها را حل کنیم. ناترازی های آب، انرژی، بودجه و هفت هشت ناترازی دیگر که ریشه در چند ناترازی بزرگ تر دارند که یکی از بزرگ ترین آن ها این است: ناترازی بین ظرفیت حکمرانی (عضله) مورد نیاز و ظرفیت موجود نظام حکمرانی برای حل مسایل کشور.

♈️تحلیل گرانی که هر روز بر طبل ناترازی ها می کوبند به این سوال جواب بدهند که دولت با چه ظرفیتی می خواهد این ناترازی ها را برطرف کند؟ این یک ناترازی نیست، یک ابرناترازی است. در زمان ضعف بروکراسی، باید رفت سراغ نتوکراسی؛ حکمرانی شبکه ای و ائتلاف های مساله‌محورِ موقت بخش مردمی با دولت برای حل مسایل ملی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️شعار تحصیلی دارالفنون در سال تحصیلی ۱۳۲۹ - ۱۳۲۸ :

🔰۱- راست بگویید ، راست بشنوید ، راست بروید
🔰۲- آنچه را که می خواهید جسورانه ‌و خردمندانه بدست آورید
🔰۳- میهن عزیز ما نیازمند جوانان تندرست و داناست.ورزش کنید تا تندرست و توانا و دانش بیاموزید تا دانا و خردمند باشید .
🔰۴- با خود تعهد جوانمردانه کنید که فریب ندهید و‌کوشش کنید که فریب هم نخورید . پس بنا براین در دوره زندگی خود ، چشم ‌گوش خود را باز و شنوا کنید

(دفتر دارالفنون ۱۳۲۸)

♈️دارالفنون تا سال ها پس از انقلاب همچنان فعال بود و دانش آموز پذیرش می کرد . اما از زمانی به بعد تصمیم گرفته شد از آن بنای تاریخی حراست شود . حالا چند سالی است که با اختلافاتی که میان وزارت میراث ، شهرداری تهران و وزارت آموزش و پرورش بوجود آمده ، به بهانه ترمیم ، در ِدارالفنون بر روی بازدیدگنندگان بسته شده است . معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظار این بنای تاریخی است . فعلاهمه چیز در هاله ای از ابهام است ...

♈️امیرکبیر زمان بهره برداری از دارالفنون دستش از دنیا کوتاه بود و خود ثمرهٔ آنچه را که بنیان نهاده بود هرگز ندیده بود .

✍️مهردادحجتی
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰رفتار خطرناک دولتمردان

♈️ ‏دولتمردان فرض کرده‌اند هریس پیروز میشود، نفت بیشتری میفروشند پس فعلا نیازی به اصلاحات نیست! این بسیار خطرناکه. باید برای بدترین احتمال آماده بشید و برنامه بریزید. این تازه‌ترین تخمین و پیش‌بینی معتبر از انتخابات آمریکاست. در این مدل، امروز ⁧ #ترامپ ⁩ با احتمال 61% پیروز میشود./صادق الحسینی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ رشد اقتصادی اعجاب انگیز کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس؛

🔰 دکتر سریع القلم

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کودکان مظلوم و محروم وطن که باید برای رفتن به مدرسه، هرروز از دره مرگ عبور کنند.

🔰 ای پاسبان بیدار شو، خفته نشاید پاسبان

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ صادق الحسینی:
اسرائیلی های وطنی چه افراد و گروه هایی هستند و مافیا کیست ؟؟؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کمال تبریزی: برای مردم اصلاح‌طلب و اصولگرا و جبهه پایداری بی معنی است؛

مدیران اصلاح‌طلب بیشتر از اصولگرایان محافظه‌کار هستند.

از یک دوره‌ای به بعد تقریبا همه از حوزه سیاست دل‌زده شدند.

♈️رفاقت بین حوزه سیاست و آحاد جامعه بسیار اهمیت دارد.


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ معبد مهر ورجوی مراغه که باید آن را در ردیف یکی از نخستین سکونتگاه‌ها و معابد بشر پیش از تاریخ محسوب کرد که از تاریخ ناگفته مراغه حکایت دارد.اين بنا از نظر دقت در حجاري از معابد نمونه کشور است که در دوره هاي اسلامي نيز تقدس خود را حفظ كرده است.

♈️ این مجموعه باستانی شامل قبرستان، معبد و یک محوطه تاریخی می باشد.معبد مهر ورجوی مراغه پس از اسلام و در عصر ایلخانان بعنوان خانقاه مورد استفاده قرار گرفته و صحن اصلی آن با کتیبه هایی از آیات قرآنی به خط زیبای ثلث تزئین شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/07 16:34:58
Back to Top
HTML Embed Code: