Telegram Web Link
🔰برخی مدیران دولت سیزدهم طوری به بیت‌المال زدند که گویی گرگ به گله زده است!

♈️در جدیدترین نمونه آن رییس هیئت مدیره سازمان بورس در روزهای آخر ته‌دیگ‌را از جا کنده و نامه‌اش را هم جهت اطلاع به وزیر اقتصاد دولت جدید زده است.

♈️عجب دولت ضدفسادی بود دولت سیزدهم
!

محمدرضا مهاجری

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تیر خلاص
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️حتی آغاز خیز ایران در احیای گرایش به غرب،  از منظر کرملین نابود کننده است. کمترین گمانی نیست که برقراری مناسبات جمهوری اسلامی با اروپا-آمریکای شمالی، آن چنان که مثلا فی مابین ترکیه با این گروه از کشورها برقرار است، از منظر مسکو نامناسب نیست، که خطرناک و بلکه کشنده پنداشته می شود. چرا؟

🔰۱- روسیه در دو جبهه باختری و شمالی، با سد ناتو و آمریکای شمالی روبرو است. سدهایی کمتر قابل عبور و تقریبا شکست ناپذیر؛

🔰۲- در جبهه خاوری نیز با سد ائتلاف ژاپن، جمهوری کره و هم پیمانانش در اوکاس(ایالات متحده، استرالیا و بریتانیا) مواجه است؛

🔰۳- در جنوب با قدرت پیشرونده چین روبرو است که برای گونه ای تسلط بر ۵ ملت آسیای مرکزی خیز برداشته است؛

🔰۴- روسیه هم چنین در جنوب باختری (قفقاز جنوبی)، از یک سو با محور آنکارا-باکو و از سوی دیگر با گرایش تند ایروان به سوی غرب روبرو است. در عین حال امواج بالنده گرایش جوانان به غرب، کرملین را در حالت یاس نگاه داشته است؛
۵- در چنین شرایطی، حفظ، استحکام بخشی و ارتقای مناسبات با کره شمالی، مغولستان، افغانستان، چین و ایران‌، امری حساس و در باره ایران‌ حیاتی است. چرا؟

🔅الف- چهار کشور جنوبی یا محصور در خشکی اند، یا در فاصله بسیار دور از مسکو قرار دارند. در حالی که ایران تنها کشور تک جداره و کوتاه بین آب های آزاد و روسیه به شمار می رود؛
🔅ب- از خاک‌ ایران نظارت و حتی کنترل تحرکات نظامی روسیه از همه همسایگانش ساده تر است؛
🔅پ- در واقع با فرض کردن بی‌طرفی ایران نسبت به میدان های جنگی روسیه، مسکو در خطر از دست دادن کامل هژمونی اش در قفقاز و آسیای مرکزی قرار خواهد گرفت.

♈️در یک جمعبندی کوتاه، برآنم که گرایش جمهوری اسلامی به غرب، در مقیاسی برقراری و احیای مناسبات استراتژیک، تا جایی که به روسیه بر می گردد، غیر قابل هضم است و بلکه به مثابه تیر خلاص تلقی می شود. به همین دلیل تصمیم سازی مستقلانه و راحت جمهوری اسلامی در این باره، محکی کامل در جهت برآورد اندازه استقلال کامل سیاسی نظام محسوب می شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بیشتر آشنا شویم با آقایون
#وام_گیت
@jomhuriyat
۱- مجید عشقی
رئیس سازمان بورس
رئیس هیئت مدیره
وام ۱۰ ساله
۴ درصد
مبلغ: ۲۷،۲۶۸،۵۷۲،۸۳۹ ریال


۲- علیرضا ناصرپور
معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس
نائب رئیس هیئت مدیره
وام ۱۰ ساله
۴ درصد
مبلغ وام: ۱۹،۶۵۴،۷۰۰،۵۴۳ ریال


۳- رضا عیوضلو
معاونت نظارت بر بورس‌ها و ناشران
عضو هیئت مدیره
وام ۱۰ ساله
۴ درصد
مبلغ وام: ۱۹،۴۵۳،۴۶۹،۸۵۲ ریال


۴- مهراد مسعود‌ی‌فر
معاونت حقوقی
عضو هيئت مديره
وام ۱۰ ساله
۴ درصد
مبلغ وام: ۱۹،۶۵۴،۷۰۰،۵۴۳ ریال


۵- حسن فرج‌زاده دهکردی
معاونت اجرایی
عضو هیئت مدیره
وام ۱۰ ساله
۴ درصد
مبلغ وام: ۱۹،۰۸۱،۴۰۵،۸۲۳ ریال


🔰جمع کل: ۱۰۵،۱۱۲،۸۴۹،۶۰۰ ریال

♈️آیا  تسهيلات  پرداختی به این افراد  قابل مقایسه  با وام های پرداختی  به کارکنان‌  بانک‌ها  می باشد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آیت‌الله سروش محلاتی: جوانی که شغل و درآمد و سرپناه ندارد، نمی‌توان به او درباره دینداری امر و نهی کرد

♈️به جای متهم کردن مردم، ببینیم منشا این زندگی پر از اضطرار بسیاری از مردم که حداقل‌ها را ندارند، چیست؟

♈️در جامعه‌ای که برخی در قله ثروت و برخی در دره فقرند، دینداری قابل ترویج نیست

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فشردگی انتخابات آمریکا؛ ائتلاف استراتژيک نتانیاهو و ترامپ

🔰ضرورت هشیاری نسبت به احتمال بحران آفرینی مجدد نتانیاهو؛
دموکرات ها چه خواهند کرد؟

ابوالفضل فاتح
@jomhuriyat

♈️انتخابات آمریکا، این روزها نزدیک ترین رقابت را تجربه می کند. هیجان اولیه ی کاندیداتوری «هریس» قدری فرونشسته و رقابت سنگین خودنمایی می کند.

♈️نظرسنجی ها در سطح ملی «هریس» را حدود ۳ درصد پیشتر از «ترامپ» نشان می دهند، اما در ایالت های چرخشی وضعیت بسیار نامتعین است.

♈️تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد در ایالت های ویسکانسین و میشیگان، «هریس» به وضوح پیشتاز است و در آریزونا، «ترامپ» پیش افتاده است. اما، در سه ایالت جورجیا، نوادا و پنسیلوانیا، هیچ یک از دو کاندیدا فاصله ی معناداری با دیگری ندارند.

♈️در سیاست خارجی، همچنان جنگ غزه از تاثیرگذارترین رخدادها بر انتخابات آمریکا است. هر کس حمایت صریحتری از اسرائيل داشته باشد، پشتیبانی لابی پر نفوذ یهودی آمریکا را بدست خواهد آورد و در مقابل آراء مسلمانان و جنبش های پروگرسیو را از دست خواهد داد و بالعکس.

♈️در یادداشت ۱۴ مرداد « انتخابات آمریکا؛ عدم قطعیت»، بیان شد که رویکرد نتانیاهو، تدوام جنگ برای بقای خود و به  پیروزی رساندن ترامپ است. این دیدگاهی است که تحلیل گران داخلی آمریکا نیز مورد اشاره قرار داده اند. گویی نتانیاهو و ترامپ به ائتلافی استراتژیک دست یافته اند. هیچ رئیس جمهوری در آمریکا به اندازه ترامپ حامی اشغالگران نبوده است. ننتانیاهو در اندیشه الحاق نه تنها غزه که کرانه ی باختری است و ترامپ نیز نشان داده که در الحاق سرزمین های فلسطینی به اسرائيل سخاوت بی سابقه ای به خرج می دهد.

♈️تنها تفاوت این دو در آن است که نتانیاهو به ایده ی «پیروزی کامل» باور دارد و ترامپ به ایده ی «پیروزی سریع» که هر دو یک نتیجه ی مشترک خواهند داشت، عدم توافق بر آتش بس در شرایط فعلی! دیگر نقطه ی اشتراک این دو ایده، خطرناک بودن آن است. ایده ی پیروزی کامل نتانیاهو، جنگی دائمی همراه با نسل کشی و ایده ی پیروزی سریع ترامپ، احتمال اقدامات خطرناک آنی را مطرح می سازد. نقطه ی اشتراک سوم این دو ایده نافرجام بودن آن به دلیل نادیده گرفتن «جریانات مقاومت» و «مردم فلسطین» است. این ایده ها ممکن است بحران ها و نسل کشی های جدیدی را رقم بزند اما یازده ماه گذشته نشان داده که نتوانسته مردم رنج دیده ی فلسطین را به تسلیم وادار نماید.

♈️چه بسا، ایده ی ترور شهیدان «اسماعیل هنیه» و «فواد شکور»، نیز نتیجه ی همین «ائتلاف استراتژیک» و «پخت و پز» نتانیاهو از آخرین دیدارش با «ترامپ باشد». آنجا که احتمال می رود، آمر ترور «شهید سلیمانی»، به او ضرورت اقدامات با ریسک بالاتر  به منظور دستیابی به توهم پیروزی سریع را ارائه کرده باشد.

♈️اهمیت بحران منطقه برای نتانیاهو و ترامپ آنجاست که در شرایط فعلی، انتخابات آمریکا «به مویی بند» است. به این معنا که با چندین هزار رای در برخی ایالت های چرخشی نتیجه ی فرد پیروز تعیین خواهد شد و چه بسا نتیجه نهایی انتخابات پر چالش آمریکا به همان چند هزار رای وابسته باشد.

♈️مناظره ی سه شنبه ی آینده اگر برنده ی واضحی داشته باشد، می تواند در تعیین وضعیت ماه های آینده تاثیر گذار باشد و اگر برنده ی واضحی نداشته باشد، آنگاه یکی از فشرده ترین و نزدیک ترین رقابت ها را شاهد خواهیم بود که حتی تا روزهای آخر هم  شاید نتوان حدس زد، چه کسی برنده انتخابات خواهد بود.

♈️چنانچه نتانیاهو، وضعیت خود و ترامپ را در تهدید ببیند، اگر بتواند نه تنها مانع آتش بس خواهد شد، بلکه چه بسا به اقدامات خطرناک تر از ترور هنیه و شکور دست بزند تا  با ایجاد بحرانی پر دامنه، از یک سو فضای داخلی اسرائیل و از سوی دیگر انتخابات آمریکا را تحت تاثیر جنگ طلبان قرار دهد. احتمال راهبرد خطرناک تر «نتانیاهو» چه در قالب ترورهای بزرگ و چه در قالب گسترش بحران و حتی بهره گیری از سلاح های ممنوعه نیازمند بیداری جهان،  منطقه، ایران و «محور مقاومت» است.

♈️در سوی دیگر دموکراتها که تاکنون حمایتی همه جانبه از اسرائيل  داشته  و شریک نسل کشی صهیونیست ها هستند، نتانیاهو را به وضوح در کمپ راستگرای ترامپ می بینند. از دموکرات ها انتظار رفتاری به نفع انسان فلسطینی نمی رود اما، منطقا برای حفظ منافع خود باید حداکثر تلاش را برای برقراری آتش بس به انجام برسانند تا در فضای آتش بس به انتخابات وارد شوند. این اقدام، دو راه بیشتر ندارد؛ قانع کردن نتانیاهو به آتش بس، یا کنار زدن او به هر طریق و شاید تلفیقی از آتش بس و کنار زدن او. چرا که حتی با فرض آتش بس، احتمال ماجراجویی نتانیاهو در جبهه ای دیگر چه دور و چه نزدیک بعید نیست.

♈️باید منتظر ماند و دید در روزها و هفته های آینده، کدام جریان داخلی آمریکا بیشترین تاثیر را بر جریانات داخلی اسرائیل و یا بالعکس خواهد گذاشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سقف بی‌ستون
🔰گفت‌وگو با بیت‌الله ستاریان
@jomhuriyat

♈️شکست طرح‌ها ناشی از دو علت عمده است: یکی اینکه مجموعه ساختار حکومتی دولت ما در خصوص مسکن فقر شدید اطلاعاتی دارند؛ یعنی خود مسکن و مسائلش برایشان ناشناخته است. عموماً هم این طرح‌ها از جاهای مختلف کپی‌برداری شده است مثل مسکن اجتماعی، مسکن ویژه، مسکن اجاره به شرط تملیک و مسکن مهر. این‌ها از کشورهایی برداشته شده است که رویکرد ویژه‌ای در اقتصاد دارند و مشکل مسکن را تقریباً حل کرده‌اند. مشکل مسکن در ایران تفاوت‌های بسیاری با آن کشورها دارد. در ایران دهک‌های میانی و حتی میانی بالا هم درگیر چنین مشکلی هستند و به همین دلیل یکی از مشکلات بزرگ اقتصاد ما شده است.

♈️در کشورهای دیگر بخشی از دهک‌های پایین نمی‌توانند مشکل مسکن خودشان را حل کنند و به همین دلیل دولت‌ها مداخله می‌کنند. طرح‌هایی مانند مسکن اجتماعی، مسکن شهرداری یا هر نامی ساخته می‌شود یا اجاره می‌دهند یا اجاره به شرط تملیک می‌شود، یا اشکال دیگری از مسکن اجتماعی است. آن‌ها سالانه ۳۰-۴۰ هزار مسکن به تناسب استهلاک خانه‌هایی که قبلاً ساخته‌اند تولید می‌کنند تا مشکل دهک‌های پایین را حل کنند، ولی ما برای مشکلی که بخش بزرگی از جمعیت ما را دربر گرفته است و حتی دهک‌های میانی را با مشکل مواجه کرده، سراغ این طرح‌ها رفته‌ایم. برای همین است که جواب نمی‌دهد. این طرح‌ها برای تأمین چند ده هزار مسکن است و با نیاز یک میلیون واحد مسکونی که بخش خصوصی در همه کشورها به تناسب جمعیتشان در اختیارشان قرار می‌دهد قابل قیاس نیست. مشکل این است که ما الآن یک میلیون واحد مسکونی در سال نیاز داریم ولی ۱۰۰ هزار واحد تولید می‌کنیم. در دو سال گذشته تعداد واحدهای تولیدشده کمتر از ۳۰۰ هزار واحد بوده است.

♈️مسکن و صنعت ساختمان در همه جای دنیا در اختیار بخش خصوصی است. دولت توان چنین کاری را ندارد، اما در ایران چون سیاست‌های بالادستی و ابزار و امکانات طوری طراحی شده که در دست بخش‌های دولتی یا خصولتی قرار بگیرد، این‌ها در اختیار بازار قرار نمی‌گیرد. درواقع باید این ابزار در اختیار بازار باشد تا بگوییم اقتصاد آزاد است. بخش خصوصی در ایران ۹۵ تا ۹۷ درصد از تهیه مسکن را در اختیار دارد، اما ابزار و امکانات در اختیار دولت‌هاست. گاهی تسهیلاتی به بخش خصوصی مرحمت می‌کند که این هم یکی از ده‌ها ابزار مالی است که باید طوری طراحی می‌شد که در اختیار بازار باشد تا بتواند فعالیت کند. بخش خصوصی کشورهای اطراف ما جواب نیازهای جامعه‌شان را می‌دهند، حتی برای همسایه‌های خودشان هم بازار ایجاد می‌کنند، چرا بخش خصوصی ما نمی‌تواند؟ به همین دلایلی که گفتم.

♈️شاکله اقتصادی ما این‌طور است که دولت متولی همه‌چیز است همه منابع، همه درآمدها، بانک‌ها، بانک مرکزی در اختیار دولت است در این اقتصاد قابلیت و پتانسیل و توانایی بخش خصوصی بیش از تولید یک‌پنجم این نیاز نیست. همان یک‌پنجم را که گفتم می‌توانیم هم بخش خصوصی می‌تواند. خود دولت که هیچ نمی‌تواند. باید این اقتصاد باز باشد باید ابزارهای مالی وسیعی در اختیار گرفته بشود تا بتوانیم از این ابزارهای مالی استفاده بکنیم و بخش خصوصی بتواند تولید بکند. مابقی طرح‌های دیگر که در این حاشیه داده می‌شود عموماً کمک است نه اینکه اصل طرح باشد؛ یعنی دولت‌هایی که در دنیا در بخش مسکن ویژه، مسکن اجتماعی، مسکن اجاره به شرط تملیک و مسکن مهر فعالیت دارند، هدفشان گروه خاص و کوچکی است که توانایی تأمین سرپناه ندارند. با این طرح‌ها این مشکل حل می‌شود، نه اینکه بخواهیم مشکل به این بزرگی را با طرح‌های کوچک حل کنیم.

♈️ما دو نوع صنعت اجاره‌داری داریم. یکی صنعت اجاره‌داری در بخش خصوصی است و ما در این حوزه ۷ میلیون واحد مسکونی داریم. این یعنی یک صنعت اجاره‌داری بسیار قوی و پیشرفته. ۳۰ درصد از خانه‌های ما الآن اجاره‌ای است. قرار نیست همه مالک خانه باشند، قرار است همه سرپناه داشته باشند، ولی مشکل اینجا شده که چون قیمت مسکن بالاست، اجاره‌اش هم بالاست و این اجاره آن‌قدر بالا رفته که گاهی از درآمد روزانه یک نفر خارج شده است. هزینه مسکن باید در سبد خانوار حدود ۱۵ درصد باشد؛ یعنی شما با حدود یک ساعت کار روزانه بتوانید اجاره‌تان را تأمین کنید. مابقی حدود شش ساعت و نیم باید صرف خوردوخوراک و پوشاک و تفریح شود؛ اما در ایران شما حتی اگر هشت ساعت هم کار کنید باز نمی‌توانید فقط هزینه مسکن را تأمین کنید. باید شش ساعت هم کار اضافه انجام دهید تا فقط بتوانید صاحبخانه را راضی کنید؛ چون مسکن گران است.

🔰منبع: چشم‌انداز ایران شماره ۱۴۶

🔰برای مطالعه متن کامل مقاله به آدرس https://B2n.ir/w30341 مراجعه کنید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مزن مسعود خنجر را، به قلب ملتِ رنجور/
که فریادش بلند است از بلا و زخم جوراجور

غلامرضا علیزاده
@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان عزم خویش را برای آنچه که جراحیِ اقتصادی می‌خوانَد اعلام کرده است. اما تاکید کرده است که این جراحی را با کسب رضایت بیمار(!) عملی خواهد کرد.
در این نوشتار به نقد و بررسی این تصمیم دولت پزشکیان یا همان برنامه‌های دیکته‌شده دولت پنهان خواهم پرداخت.

♈️پرسش اصلی اینست که ضرورت این جراحی چیست؟ چه دلایلی موجب شده تا حاکمیت را مُصِر به انجام آن کند.
پر واضح است آن چیزی که دولت را به چنین تقلاهایی انداخته و او را به فلسفه‌بافیِ مضحکی واداشته، کسری بودجه ناشی از انسداد مناسبات اقتصادی با جهان پیرامون و عدم عادی‌سازی روابط سیاسی با قدرت‌های موثر و برنتابیدنِ اقتضائات حاکم بر مراودات جهانی (همانند FATF) است.

♈️پزشکیان می‌گوید: پیش از جراحی رضایت بیمار را جلب خواهم کرد!
به من بگو مسعود، مگر بیمار به مطب یا شفاخانه‌ات (!) مراجعه کرده که اکنون قصد جراحیِ او را داری؟

♈️وانگهی چرا همه این جراحی‌ها باید بر روی ملت مفلوک صورت گیرد؟! چرا دولت یا حاکمیت ضرورتی در خود برای انجام این‌گونه جراحی‌ها و یا تغییر سیاست‌ها نمی‌بیند و هرگاه کفگیر بودجه به تَه دیگ می‌خورَد به اسم جراحی، به فکر جبران کسری بودجه و پُر کردنِ خزانه می‌افتد و طرفه این‌که این‌گونه جراحی‌ها در دوره سیادت عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد اتفاق می‌افتد!! نقش همتی در این‌گونه دست‌اندازی‌ها به جیب ملت چیست؟

♈️در طول روزهای گذشته، چه قاعده هرم اجتماعی و چه سطوح نخبگانی مخالفت خودشان را با طرح‌ها و رویاهای مسعود پزشکیان ابراز کرده‌اند.
کسی نمی‌گوید: ادامه شیوه اِعمال سیاست‌ها و سازوکارهای اقتصادیِ فعلی مطلوب است، اما اویی که کاسه‌ی چه‌کنم بدست گرفته و نالان می‌گوید: هزینه‌ی نهاده و دارو و حقوق بازنشسته ندارد و نمی‌تواند از پسِ تمشیت امور برآید؛ ابتدا باید از خود بپرسد مگر آن هنگام که دست دخترش را گرفته بود و به ستاد انتخابات آمده بود، خبر از وضعیت فلاکت‌بار پیشِ رو نداشت؟

♈️از آن گذشته، چرادکتر مسعود که می‌گوید پول نهاده و دارو را ندارد، از خود نمی‌پرسد؛ دلایلِ به اینجا کشاندنِ بودجه مملکت چه سیاست‌هایی است؟ مردم چگونه از رییس جمهور باور کنند که فقرمنابع مالی دارداما تیغش تنها برای مردم بُرّا است؟ چرا نمی‌تواند ازسیدحسن خمینی بخواهد که ۲سال ازکیسه ملت بینوا بودجه‌های میلیاردی نگیرد، یا از نهادها یا سازمان‌های مذهبی بپرسد گزارشی ازعملکرد و بازدهی‌ نهادتان در ارتقاء سطح فرهنگی یا بینش مذهبی جامعه ارائه کنید تا دستِ‌کم ببینیم درقبال اخذ این بودجه‌های کلان چه می‌کنید؟

♈️راستی چراپزشکیان، برای جراحی مورد نظر خویش، تنهاجیبِ مردم را نشانه رفته تا نداری‌هایش را جبران کند؟ او که دائم از نهج‌البلاغه‌ی مولا‌علی برایمان بریده‌‌هایی از فرمان مالک اشتر می‌آورَد پاسخ بدهد، علی (ع) ماشه‌ی سرخ رابرای داغ‌کردن دست برادرش عقیل از کوره بیرون آورد یارعیتی از بیابان‌های الرمادی!

♈️از تومی‌پرسم، چرا برنامه‌ی به اصطلاح جراحیِ دکتر پزشکیان تنها افزایش بنزین را شامل شده، دیگر جراحی‌های بنیادین را زمین گذاشته است؟

♈️یکی از دلایلی که جراحیِ ادعایی مسعود پزشکیان را ابتر گذاشته وآنرا با شکست محتوم مواجه خواهدساخت، اینست که تنها بخشی از قیمت‌گذاری‌های دستوری را مطمح نظر قرار داده و ازدگردیسی‌های مهم دیگر غافل مانده است. پزشکیان چگونه می‌خواهدمردم راقانع کند وقتی هنوزیکماه از ریاست جمهوری‌اش نگذشته، چنین برنامه‌ای ارائه می‌دهد، بی‌آن‌که تمامی جوانب وتبعات مخرب آن، سنجیده وبرآورد شود؟

♈️از این‌رو، همان‌گونه که گفته شد نام چنین برنامه‌ای اصلاً جراحی نیست، وتنها به یک جبران‌کننده‌ی موقت ومُسکّن شبیه است که البته پس ازمدتی به سرنوشت افزایش بنزینی آبان ۹۸ منجرخواهدشد.

♈️دولت یا حاکمیت پیش از نظرداشت به چنین برنامه‌های خلق‌الساعه‌ای ابتدا باید ارزش برباد رفته‌ی پول ملی رابدان بازگردانند، روند صادرات را تسهیل کنند، به افزایش سرانه درآمد ناخالص ملی کمک کنند، روابط خارجی را به حالتِ مطلوب خود بازگردانند، و نظام حکمرانی را به روی ریل آورده و شایسته‌گزینی را سرلوحه خود سازند.

♈️ذیل دودهه تحریمهای طاقت‌فرسا که سبب کاهش ارزش پول ملی شده و سرمایه‌های ملت آب‌رفته وخانوارهای ایرانی را دچار تکانه‌های شدید کرده، این‌که فقط قیمت کم بنزین را که آن‌هم ناشی ازتورم وبی‌اعتباری پول ملی است ببینیم، بزرگترین اجحاف به مردم است.

♈️وگرنه باید دیدچرابا افزایش ۳۰۰درصدی حامل‌های انرژی درسال ۹۸، بارِ دیگر آن قیمت‌ها به چشم حاکمیت کم می‌آیدو شب وروز فکر او رابه خود مشغول کرده وخوابش را آشفته ساخته تامسعود پزشکیانی بخواهد ازطرف او، ما بخت‌برگشتگان راقانع کند!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی زمینی به نام آبشار دارنو نوشهر است،

🔰 موقعیت : مازندران - چالوس - نزدیکی نوشهر - خیابان معدن

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مهدی طارمی کاپیتان تیم ملی فوتبال و ستاره تیم اینترمیلان ایتالیا پس از پایان بازی ایران و قرقیزستان، به بهانه توهین تماشاگران علیه بازیکنان تیم ملی با استفاده از کلمه بی‌شرف:

♈️ بخدا کسان دیگری وضع اوضاع مملکت را به این روز رساندند، ما هم مثل شماییم. ما بی‌شرف نیستیم. ما هم شاکی هستیم، ما هم از وضع خراب اقتصادی شکایت داریم. سر ما خالی نکتید. کشور را کسان دیگری به این روز و به این بدبختی و فلاکت کشاندند....بروید یقه آن‌ها را بگیرید...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝"احضار" سفیر استرالیا و "دیدار" سفیر روسیه!
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat

♈️وزارت امور خارجه امروز سفیر استرالیا را احضار و بابت انتشار یک پست اینستاگرامی به وی شدیدا تذکر داد.
بر اساس اخبار سایت رسمی این وزارتخانه، دیروز هم سفیر روسیه "دعوت" شد و طی "دیدار" با دستیار عراقچی، مواضع ایران دربارەی لزوم حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه یادآوری گردید.

♈️میان احضار با دعوت و دیدار تفاوت بسیاری هست. دعوت و دیدار واژگانی هستند که عمدتا در روابط صمیمی و دوستانه بکار می روند.
در حالیکه احضار در عرف دیپلماتیک هنگام وجود تنش در روابط به منظور بیان نارضایتی و ارسال پیام نقد و اعتراض بکار می رود.

♈️سفیر استرالیا به مناسبت اول سپتامبر که در تقویم آن کشور روز جوانان دگرباش جنسی نام نهاده شده، در اینستاگرام پستی منتشر کرده است.
وزارت خارجه با احضار وی، مطلب منتشره را مغایر ارزش های فرهنگی و هنجارها و عرف جامعەی ایران خوانده و خواستار جبران مافات شده است.

♈️دعوت از سفیر روسیه اما پس از سفر پوتین به باکو و جانب داری آشکار و مکرر مسکو از ایجاد کریدور زنگزور انجام شد.
روسیه علیرغم مخالفت قاطعانەی ایران با قطع اتصال سرزمینی آن با ارمنستان که بارها در عالی ترین سطوح بیان شده، دست در دست باکو و آنکارا گذاشته و ظاهرا به دغدغەهای ایران - دوست روزهای سخت کرملین - وقعی نمی نهد.

♈️اما با وجود لطمەی جبران ناپذیر موضع روسیه که عملا به خفگی ژئوپولتیک ایران در مرزهای شمالی می انجامد، واکنش وزارت خارجه به اندازەی کافی قاطع و بازدارنده نیست.
دستکم از تندی و قاطعیت واکنش به پست اینستاگرامی سفیر استرالیا برخوردار نیست که اساسا ارتباطی هم با ایران نداشت.

♈️استرالیا یک کشور غربی است و دارای رابطەی گرم و مستحکمی با ایران نیست. در ترتیبات سیاسی و امنیتی آمریکا به منظور مهار چین در شرق آسیا و اقیانوسیه نقشی کانونی عهده دار است.
چین هم در کنار روسیه دیگر متحد جمهوری اسلامی است و نام آنها به عنوان باشگاه دولت های اقتدارگرا و مدافعان جهان چند قطبی به گوش می رسد.

♈️مساله صرفا این نیست که روابط خارجی ایران از یک ناترازی عمیق رنج می برد و به شیوەای افراطی به غرب پشت و به شرق رو کرده است.
بلکه این است که اساسا جایگاه ایران در کنار غول های بین المللی چون چین و روسیه هم نیست.
لی کوان یو معمار سنگاپور مدرن و پیشرفتەی امروز در این باره تمثیلی زیبا داشت:
چه فیل ها دعوایشان  شود و چه با هم معاشقه کنند، علف ها له می شوند!

♈️ایران برای حفظ خود در برابر جنگ و مصالحەی فیل ها - چین و روسیه و آمریکا - و نیز همسایگان طماع و مکار چون ترکیه و آذربایجان و امارات و ...نیازمند سیاست خارجی زیرکانه است.
در دهەی گذشته که فیل های جهان بین الملل همسوتر از حالا بودند، ایران بیشتر از هر زمانی در شورای امنیت قطعنامه می گرفت.
امروز هم که قسمی جنگ سرد کم رمق وجود دارد، تنهاتر از همیشه است و راحت تر تحریم می شود.
مضاف بر آن، شمشیر داموکلس وجه المصالحه شدن نیز بالای سرش است و از موضع روسیه در قفقاز جنوبی بوی آن به مشام می رسد.

♈️یک سیاست خارجی عمل گرا و در پی فرصت، باید در میانەی آمریکا و چین بایستد. در شرق اروپا اندازە نگە دارد و فرضا بیشتر از ترکیه از روسیه حمایت نکند.

♈️هیج سیاست خارجی، خالی از ارزش های فرهنگی و تعلقات ایدئولوژیک نیست، اما نه آنقدر که ایران به تنهایی پرچمدار مبارزه با لیبرالیسم در جهان شود و اقتصاد و نفوذ و ژئوپولتیک را به پای آن قربانی کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران در جهان
@jomhuriyat

♈️وسعت کره زمین 510 میلیون کیلومتر مربع است و مساحت ایران کمی بیش از 1/6 میلیون کیلومتر مربع. یعنی پهنه ایران کمتر 0/03(سه هزارم درصد) کل دریاها و خشکی های زمین است. اگر فقط میزان خشکی ها را درنظر داشته باشیم، نسبت ایران در خشکی،  کمی بیش از 1% زمین است. شمار جمعیت آن نیز حدود 1% کل جهان می شود. ایران یکی از 193 دولت عضو ملل متحد است. یعنی تنها از1 رای بین 193 رای ملل متحد برخوردار است.

♈️شگفت آن که این 8 میلیارد و اندی آدم، پیرو 31 دین و صدها مذهب بسیار متفاوت بوده و یا به کلی بی دین و لاادری هستند. اگر شمار کل شیعیان 200 میلیون تن باشند، فقط کمی بیش از یک چهلم جمعیت جهان را تشکیل می دهند؛ و چنان چه بر فرض 70 میلیون جمعیت ایران، شیعه دوازده نفوس مذهبی جهان را تشکیل می دهند. کمتر از یک درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند. تعداد زبان های رایج جهان نیز 7117 مورد شناخته شده، که بیش از 120 میلیون آنان به زبان فارسی سخن می گویند. 

♈️آمارهای نسبت قلیل ایرانیان نسبت به کل جهان و جهانیان را می توان به هزار، ده هزار و صد هزار هم کشاند. قصدم این است که مردم و حکومت جمهوری اسلامی با این درصدهای پایین نمی توانند خود را قبله عالم پندارند. ما تنها 1% از کل پهنه و نفوس جهان هستیم. این خودبزرگ بینی است که با چنین نسبت هایی اراده مان بر این قرار گیرد که جهان و منطقه گوش به فرمان ما باشد.

♈️به گمانم منشا همه خودبرتر بینی ها و ایلدرم اولدرم کردن ها در منطقه و جهان، آن بوده که ما از روزنه روستای خود به جهان پهناور می نگریم. در واقع شاید جمهوری‌اسلامی در جهان خود ساخته ذهنی خویش فرو رفته و حاضر نیست از آن به بیرون بنگرد. حضرت مولانا چه خوب تبیین کرده است:

♈️ده مرو، ده مرد را ابله کند
مرد حق را کافر مطلق کند
قول پیغمبر شنو ای مجتبی
کور عقل آمد وطن در روستا
هرکه در رستا بود روزی و شام
تا به ماهی عقل او نبود تمام
وانک ماهی باشد اندر روستا
روزگاری باشدش جهل و عمی
....
♈️ای خران کور، این سو دام ها است
در کمین این سوی خون آشام ها است
پیش شهر عقل کلی این حواس
چون خران چشم بسته در خراس

♈️به گمانم مشکل کیم جونگ اون ها، پوتین ها، ملاعمرها، همین است که جهان و جهانیان را تنها از پیونگ یانگ، کرملین و قندهار می بینند. چه بهتر که با پذیرش  میدان گسترده، بهزاد و بیکران فیزیکی و فرهنگی جهان و چشم اندازهایش، به خود و کودکانمان راه زیستن در صلح، همزیستی آشتی جویانه، رفافت و همکاری با جهانیان را بیاموزانیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 طعنه سنگین مهاجری به رئیس سازمان بورس /هم وام نجومی هم پرروئی نجومی؟ /فساد چه می‌ کند با دولت‌ سیزدهم /وام مثل راحت الحلقوم از گلوی عشقی پایین می رود

محمد مهاجری:
@jomhuriyat

♈️ آقای عشقی رئیس سازمان بورس در واکنش به نامه سازمان بازرسی کل کشور که وام ۱۰میلیاردتومانی وی و اعضای هیات مدیره بورس را افشا کرد با پررویی تمام،آن را قانونی می‌داند و مبلغ مذکور را بدلیل محدودیت‌هایی که برایش ایجاد شده حق خود می‌داند.

♈️ او می گوید چنین ارقامی به سایر کارکنان سازمان بورس هم‌پرداخت شده. اگر این حرف او راست باشد که چه فاجعه بزرگی اتفاق افتاده و اگر دروغ باشد چه تهمتی به‌کارمندان وارد شده.

♈️ بورس در دوران عشقی در بحرانی‌ترین حالت خود بوده و او نالایق‌ترین رئیس بورس است و عجیب که حالا مزد بی‌لیاقتی خود را در قالب وام‌نجومی دریافت کرده.

♈️ کاش آقای پزشکیان سخنان مولا در نهج‌البلاغه را که فرمود  اگر کارگزاران، بیت‌المال را حتی به کابین زنان خود درآورده باشند، از آنان بازمی‌ستاند، در مورد مدیران پررو اعمال کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بودجه های غیرمتعارف

👤فرشاد مومنی، اقتصاددان:


♈️نرخ بهره در ایران، نسبتی با یک کشور اسلامی ندارد

♈️ما ندیدیم درباره ربا با مصرحاتی که در قرآن وجود دارد، غیرتی برانگیخته شود

♈️فرشاد مومنی گفت: انتظار داریم نهادهایی که به نام ترویج دین این بودجه های غیرمتعارف را می گیرند، متولی این مسائل شوند، اما متاسفانه آنها هم تاکنون فرصت نکردند به ازای این میزان بودجه ای که گرفتند، گزارشی دهند که اوضاع و احوال این کشور از نظر نظام باورهای اسلامی چگونه است.

♈️مثلا به یک اقتصاددان اسلامی شرافتمند بگویند وقتی در قرآن به صراحت درباره ربا گفته « فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ »، گزارشی دهد که نرخ بهره در بازار رسمی پول ایران چقدر است و چه نسبتی با آن کشورهایی دارد که چنین ادعاهایی ندارند.

♈️هرچند که ما نرخ بهره در بازار غیررسمی را اشاره نمی کنیم، چرا که ابعاد شرم آوری آن حدِ یقف ندارد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1641166

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آمار بانک جهانی از وضعیت اسف‌بار رشد قیمت‌ها در ایران / در ۳۴ سال، قیمت‌ها در عربستان ۵۵ درصد رشد کرده، در ایران ۱۲ هزار درصد!
@jomhuriyat

♈️عربستان وابستگی اقتصاد خود به نفت را از ۸۰ به ۶۰ درصد کاهش داد

👤فرشاد مومنی اقتصاددان سرشناس گفت:

♈️بانک جهانی، رشد متوسط قیمت‌ها را از ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۳ برای یک دوره ۳۴ ساله مطالعه کرده است، این دوره از همان سالی است که برنامه تعدیل ساختاری در ایران اجرا شده و آمار آن خجالت‌آور است.

♈️رشد متوسط قیمت‌ها در این 34 سال، در عربستان سعودی ۵۵ درصد، جمهوری آذربایجان ۳۱۲ درصد، در مصر که منحط‌ترین کارنامه‌ها را در آفریقا داشته ۸۹۷ درصد، در ایران بالغ بر ۱۲ هزار درصد بوده است.

♈️وقتی به تولید پشت می‌کنید و از طریق شوک درمانی و دست بردن پی‌درپی می.خواهید برای دولت کسب درآمد کنید، تولید ضربه می‌بیند و فقر، نابرابری و وابستگی ذلت آور به دنیای خارج افزایش می‌یابد و ناپایداری ذاتی سیستمی هم گریبان کشور را می‌گیرد./ جماران

♈️ صندوق بین‌المللی پول: سهم نفت از درآمدهای عربستان از ۸۰ به ۶۰ درصد کاهش یافته است

♈️یکی از مسئولان صندوق بین المللی پول از کاهش ۲۰ درصدی سهم درآمدهای نفتی عربستان از کل درآمدهای این کشور نفت خیز خبر می دهد.

♈️بخش عربی خبرگزاری «آناتولی» ترکیه (AA) عصر امروز (پنج شنبه) در پایگاه اینترنتی خود نوشت که «امین ماتی»، رئیس هیئت نمایندگی صندوق بین المللی پول (IMF) در ریاض، در مصاحبه با شبکه خبری «العربیه» عربستان سعودی اعلام کرد که این کشور عرب حاشیه خلیج فارس موفق شده وابستگی درآمدهای خود به فروش نفت خام را از ۸۰ درصد به ۶۰ درصد کاهش دهد.

♈️ماتی در این مصاحبه یک روز پس از اعلام نتایج رایزنی های مربوط به «ماده چهارم» برای سال ۲۰۲۴ میلادی میان صندوق بین المللی پول و عربستان، در این باره اظهار داشت: عربستان توانسته در تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و کاهش وابستگی به نفت به پیشرفت دست یابد، جایی که سهم نفت به عنوان درصدی از کل درآمدها از ۸۰ درصد قبلی کاهش یافته و اکنون به ۶۰ درصد رسیده است./ شفقنا

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین
صبح همراهان فرهیخته جمهوریت بخیر و شادی، پیروز و سربلند باشید

🔰جاده سياهكل به ديلمان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 اولویت‌های اعلامی سیاست خارجی و حل مسائل اقتصادی

عباس آخوندی
@jomhuriyat

♈️شرط لازم ولی ناکافی حل مسائل اقتصادی کشور، استقرار ثبات و پایان‌بخشی به وضعیت بی‌ثباتی و عدم قطعیت حاکم بر فضای عمومی حکمرانی در کشور است.

♈️آقای وزیر خارجه اعلام کردند که اولویت‌های سیاست خارجی به ترتیب عبارتند از: منطقه پیرامونی، گسترش حوزه‌ دیپلماسی، توسعه‌ روابط با دوستان دوران سخت و توسعه روابط با قدرت‌های نوظهور.

♈️ارتباط با اروپا در صورت تمایل طرف مقابل و اصلاح سیاست خود مورد پذیرش خواهد بود و رابطه با آمریکا در حد مدیریت تنش خواهد بود.

♈️این اولویت‌گذاری در ابتدا به‌ظاهر منطقی به‌نظر می‌رسد. لیکن، تمام آن بر یک خطای تحلیلی بنیادین استوار است و آن، این است که این تحلیل، واقعیت به‌هم‌پیوستگی ارتباطات بین‌المللی کشورها (INTERCONNECTEDNESS) و مفهوم جهانی‌شدن را مورد غفلت قرار داده و روابط بین‌الملل را به‌صورت روابط از هم‌گسیخته و منفرد مبنا قرار داده است و فراتر آنکه آغشته به توهم است.

♈️حال اینکه امنیت و روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در سطح جهان به‌شدت به‌هم پیوسته است و امکان تجزیه‌ آنها به‌صورتی که اعلام شده است، اساسا وجود ندارد و باز فراتر آنکه مبتنی بر هیچ تصویر درستی از قدرت و موقعیت ایران در جهان نیست.

♈️سیاست‌های اعلامی انسجام درونی ندارند، با واقعیت ایران و منطقه سازگار نیستند، اساسا سیاست نیستند و بیشتر لیستی از آرزوها و خیالات هستند.

♈️سال‌هاست ما در ایران اعلام می‌کنیم که امنیت منطقه باید در اختیار کشورهای منطقه و بدون دخالت قدرت بیرونی باشد. آیا این خواسته و سیاست سایر کشورهای منطقه نیز هست؟ پس اولویت نخست، جز طرح یک شعار یا آرزو چیز دیگری نیست.

♈️اولویت‌های بعدی نیز به همین سیاق هستند. تصور آنکه آنان مستقل از روابطشان با سایر قدرت‌ها و بدون توجه به بحث FATF و تحریم‌های آمریکا یا اروپا اقدام به توسعه روابط با ایران خواهند کرد، خیالی بیش نیست.

♈️... اولویت‌های بعدی نیز به همین سیاق هستند. تصور آنکه آنان مستقل از روابطشان با سایر قدرت‌ها و بدون توجه به بحث FATF و تحریم‌های آمریکا یا اروپا اقدام به توسعه روابط با ایران خواهند کرد، خیالی بیش نیست.

♈️سیاست اعلامی درباره اروپا، دقیقا موجب تشویق هم‌پیمانی هرچه ‌بیشتر اروپا و آمریکا در برابر ایران با یکدیگر می‌شود؛ این سیاست یعنی فرصت‌سوزی و عدم استفاده از افکار عمومی ضد آپارتایدی و ضدصهیونیستی ملت‌های اروپایی در این موقعیت که اسرائیل دست به جنایت‌های هولناک پاک‌سازی نژادی زده است. سیاست کنترل تنش با آمریکا نیز که آشکارا سیاستی لرزان است و هیچ کمکی به استقرار ثبات و امنیت نمی‌کند.

♈️کوتاه سخن اینکه سیاست‌های اعلامی به‌هیچ‌وجه سایه عدم قطعیت را از آسمان اقتصادی ایران نمی‌زدایند. با این سیاست‌ها نمی‌توان در انتظار ثبات بود و اهداف جناب رئیس‌جمهور و ملت ایران محقق نخواهند شد. مناسب است که جناب پرشکیان تا دیر نشده است، سیاست اعلامی را تغییر دهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝فاجعه و فاصله طبقاتی این بار در کنکور!

امیر دبیری مهر
@jomhuriyat

♈️سهم مدارس و دهک‌های مختلف از رتبه‌‌های زیر ۳۰۰۰ کنکور:

♈️دهک اول، دوم و سوم (کم‌برخوردار): ۲ درصد
دهک ۸، ۹ و ۱۰ (برخوردارترین): ۸۰ درصد

♈️دهک اول (ضعیف‌ترین): ۲ دهم درصد
دهک دهم (ثروتمندترین) ۴۸ درصد

♈️مدارس دولتی: ۲.۳ درصد
مدارس غیردولتی: ۸۰ درصد

♈️در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی:
دهک اول: ۱.۳ درصد
دهک ۸ و ۹ و ۱۰: ۸۶ درصد

♈️در برق شریف:
دهک محروم، ۱ و ۲ و۳: صفر درصد
دهک ۸، ۹ و ۱۰: ۸۷ درصد
دهک دهم: ۶۰ درصد

♈️در رشته روانشناسی
دهک محروم: ۲.۹ درصد
دهک مرفه: ۸۰.۴ درصد

🔰پی نوشت:
شرمساری بماند برای این همه دستگاه و افراد سیاست گذار که تحت عنوان مردم و‌مستضعفین  هر روز بر شکاف فقیر و غنی افزودند و این نتایج تشت رسوایی این حضرات است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نه مدیر تلگرام به ایران و روسیه

دوروف: مدیر تلگرام که اخیرا در فرانسه بازداشت شده، نوشت:
@jomhuriyat

♈️زمانی که ایران خواستار مسدود کردن کانال‌های معترضان مسالمت‌آمیز شد، ما نپذیرفتیم و تلگرام در ایران ممنوع شد.

♈️وقتی روسیه از ما خواست که «کلیدهای رمزگذاری» را برای فعال کردن نظارت ارائه کنیم، ما نپذیرفتیم - و تلگرام در روسیه ممنوع شد.

♈️گاهی اوقات ما نمیتوانیم با تنظیم کننده یک کشور در مورد تعادل مناسب بین حریم خصوصی و امنیت به توافق برسیم. در این موارد ما آماده ترک آن کشور هستیم. ما بارها این کار رو انجام دادیم.

♈️ما آماده ترک بازارهایی هستیم که با اصول ما سازگار نیست، چون ما این کار را برای پول انجام نمیدهیم. ما با نیت به ارمغان آوردن نیکی و دفاع از حقوق اولیه مردم، به ویژه در مکان هایی که این حقوق نقض میشود، هدایت میشویم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 تنزل از میرزاده عشقی ها به مجید عشقی ها!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️این روزها افشای یک سند دیگر از سواستفاده مالی مدیران رده بالا و اختصاص وام های کلان به هیات مدیره سازمان بورس، واکنش های بساری را برانگیخته است.

📝قابل تامل این وام های کلان، با بازپرداخت طولانی مدت و سود بانکی ناچیز، با موافقت خود رییس سازمان بورس، مجید عشقی، به خودشان و اعضا در شرایطی تعلق گرفته که:

🔰اولا تحت مدیریت افتضاح این مدیران، طی سه سال گذشته سرمایه های مردم در بورس نابود شد!

🔰دوم در شرایطی این وام ها پرداخت شده که در پی کسری بودجه شدید و نبود اعتبارات،  همین حالا دولت برای پرداخت اضافه کاری معوقه پرستاران و سایر پرسنل، مجبور به برداشت از دارایی ناچیز صندوق توسعه ملی شده است.

♈️قابل تاملتر، در پاسخ به اعتراض مردم، جناب عشقی پرداخت چنین تسهیلاتی را به مدیران رده بالا امری عادی و قانونی قلمداد کرده است که البته به تجربه گذشته، از پرونده کاظم صدیقی تا رییس سازمان اوقاف قزوین و دیگران، پر بیراه نمی گوید!

♈️نکته ای که نشان می دهد این امتیازات و پرداخت های اینچنینی برای مسئولان رده بالا امر عادی و مرسومی هست که اگر غیر از این بود؛

🔰۱.حداقل دیگر مسئولان نگرانی از رو شدن امتیازات تعلق گرفته به خود نداشتند و به این امر اعتراض می کردند!
🔰۲. یکبار برای همیشه اقدامی در جهت قانوگذاری  برای شفاف سازی و جلوگیری از این سواستفاده های هر روزه انجام می دادند!

♈️با این توضیحات، سوالی که هست: چه شد که طی یک قرن، از میرزاده عشقی ها رسیدیم به مجید عشقی ها؟

♈️سال ۱۳۰۳، در این ملک ایران دوستی به نام میرزاده عشقی داشتیم که با قلم خود، بعد از عمری مبارزه علیه استعمار و استبداد، در جوانی جان بر سر ایران و منافع آن داد!

♈️آنوقت، صد سال بعد مجید عشقی نامی داریم که با قلم خود، با وجود رنج و درد ایرانیان تحت مدیریت خود و تنگنای مالی و درماندگی کشور، پای وام های چند میلیاردی برای خود و دوستانش را امضا می کند!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝طرح نور مستند به قانون نیست

کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️یزدی‌خواه نماینده مجلس گفته‌است "اگر طرح نورمستند به مصوبات قانونی است ادامه پیدا می‌کند، اما اگر قانونی نیست و برخورد با آن سلیقه‌ای است ممکن است متوقف شود و ..."

♈️عجیب است یک‌نماینده مجلس نتواند بگوید که چنین طرحی قانونی‌است یا نه. شاید هم ایشان از بیم گروه‌های  فشار است که نمی‌خواهد به صراحت بگوید طرح نور غیرقانونی است.

♈️فهمیدن اینکه کاری قانون دارد یا نه کار ساده‌ای است و نیاز به اگر و مگر ندارد.

♈️طرح نور فاقد هر مستند قانونی است. افراد و نهادهایی  که مدعی‌اند این طرح قانونی است تا حالا نتوانسته‌اند ادعای خود را ثابت کنند  و مستند قانونی خود را ارائه کنند.

♈️اگر طرحی که به خطا نور نامیده‌اند قانونی بود، نمایندگان دوره قبل مجلس با آن شتابزدگی و خلاف قانون اساسی متوسل به تصویب لایحه حجاب و عفاف نمی‌شدند که از لحاظ فراوانی تعداد خطاهای املایی و ادبی و حقوقی و اجرایی در تاریخ قانون‌گذاری ایران بی‌نظیر و منحصربفرد است و هنوز هم نهایی و ابلاغ نشده است.

♈️تا حالا ندیده‌ام حقوقدان مستقلی هم معتقد به قانونی بودن طرح موسوم به نور باشد.

♈️طرح نور مستند به قانون نیست و اصرار بر اجرای آن توسط سازمان‌های رسمی کشور به قول همان‌نماینده یک رفتار "سلیقه‌ای" مبتنی بر زور است نه قانون.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/30 18:13:34
Back to Top
HTML Embed Code: