Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ فارس، تخت جمشید، شکوه فراموش شده...
صدها سال پس از حمله اسکندر و اعراب و در زمانی که یاد و خاطره پادشاهان هخامنشی فراموش شده بود، مردمی که از نزدیکی خرابه‌های پارسه عبور می‌کردند، تصاویر حکاکی شدهٔ تخت شاهی را می‌دیدند که روی دست مردم بلند شده‌است و از آنجا که نمی‌توانستند خط میخی کتیبه‌های حک شده روی سنگ‌ها را بخوانند، می‌پنداشتند که این همان اورنگ جمشید است که فردوسی در شاهنامه خود از آن یاد کرده‌است. به همین خاطر نام این مکان را تخت جمشید نهادند.

♈️ بعدها که باستان‌شناسان توانستند خط میخی کتیبه را ترجمه کنند، متوجه شدند که نام اصلی آن پارسه بوده‌است.
احتمالاً سنگ‌نگاره‌های شاهان ساسانی، که یادآور و تداعی‌کنندهٔ جنگ‌ها و پیروزی‌های رستم، پهلوان بزرگ شاهنامه بود، باعث شد تا ایرانیان این سنگ‌تراشی‌ها را که چیرگی پهلوانان بر دشمنان را نشان می‌داد، نقش رستم بنامند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نامه تاج‌زاده؛
فرصت وفاق...

محمد جواد روح
@jomhuriyat

♈️گفتنش هم سخت است، چه رسد به کشیدنش. چند سال دیگر قرار است بماند؟ و چند سال دیگر بر آن افزوده می‌شود؛ با پرونده‌های جدیدی که علیه او طرح کرده‌اند؟

♈️واقعا او چه کرده است؟ بالاتر از این است که گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی را اشتباه خوانده؟ خب، این چه ایرادی دارد؟

♈️این‌همه اهل فکر و اندیشه و حتی فقیه که اصل ولایت فقیه را قبول نداشتند و با اصل حکومت در زمان غیبت مخالف بودند. آیا اگر ولایت فقیه چند دهه زودتر می‌آمد، همه آنها شایسته احکام زندان و دربند ماندن در زمان قدرت بودند؟

♈️یا اصلا آیا همه آنانی که در مجلس خبرگان قانون اساسی علیه گنجاندن ولایت فقیه سخن گفتند، جرم کردند؟ گرچه برخوردهایی که با بسیاری از آنان در سال‌های بعد شد و خیلی زود از قطار انقلاب بیرون انداخته شدند، نشان داد آن مجلس نه برای پردازش میثاق ملی که برای پالایش نیروهای ملی چیده شده بود.

♈️چنین است که مجاهد انقلابی جوانی چون سیدمصطفی تاج زاده با یکی دو دهه فاصله، عملا هم‌پرونده ملی-مذهبی‌ها و موسسانی چون عزت الله سحابی شده است.

♈️جوان انقلابی پرشروشور دیروز که با بزرگان حزب جمهوری اسلامی آمدوشد داشت، حالا به قول خودش در سال‌های پایانی عمر، روزهای سخت سحابی بودن در سال‌های پسین دهه۱۳۷۰ را تجربه می‌کند.

♈️امروز اگر سخن از وفاق می‌رود، صرفا در تشکیل کابینه و حمایت‌ها و هدایت‌های عالیه نیست. البته، آن اقدامات هم مغتنم است و امیدبخش.

♈️اما کاروان وفاق به‌شرطی توفیق خواهد داشت که مشی و مسیری خلاف قطار انقلاب و انقلابی‌گری را در پیش گیرد. مشی و مسیر وفاق و وحدت ملی ، متکی و مبتنی بر پذیرش و همراه کردن دیگران و تبدیل مخالفان به موافقان است.

♈️لازمه انقلابی‌گری، خالص‌سازی بود و شرط وفاق، مخلص‌یابی؛ و البته که مخلصان در دایره منتقدان پرشمارترند تا در لشکر مدعیان پایداری و حامی‌پروردگان به وفاداری.

♈️اگر قرار بر همراه کردن باشد، طبعا و طبیعتا آقامصطفی از اولین نفرات خواهد بود. فقط کافی است در خلوت به گفتارها و رفتارهای تاج‌زاده بیاندیشند و کلاه خود را به عدالت در جایگاه قضاوت بنشانند.

♈️در روزگاری که براندازان به تاج‌زاده طمع کرده‌اند و رویای چسباندن او به شاهزاده در سر می‌پرورند، قدر و قیمت آقامصطفی را باید دانست.

♈️او در پیری، گرچه از اصلاح ساختاری می‌گوید و با صراحت بیرق نقد می‌افرازد؛ اما اگر نیک بنگریم، همان جوان پرشروشور و انقلابی دیروز است. با همان صراحت. با همان صلابت. و با همان سلامت.

♈️با آزادی مصطفی و پاسخ شایسته به نامه او، این فرصت را قدر بدانید و تغییر سیاست را آشکار سازید...
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 رحلت پيامبر و بحران‌هاي جامعه اسلامي

🔰دولت رانتیر و فساد سیستماتیک
به مناسبت رحلت پیامبر وشهادت امام حسن(ع)

گزیده‌ای از اظهارات دکتر فیرحی در مصاحبه ایشان با روزنامه اعتماد
؛
@jomhuriyat

♈️عاشورا نيز براي ما مانند مساله سقيفه، مساله غدير و مساله غيبت امام عصر (عج) جزئي از نقطه‌هاي عطف تاريخ اسلام است كه در فرهنگ ما مرتبا مورد بازتفسير قرار مي‌گيرند. حوادثي از اين دست انگار تاريخي نيستند بلكه مسائلي به غايت زنده‌اند.

♈️همين كه كسي بخواهد در مورد مسائل كلان سياست در كشور ما تامل كند، ناگزير از آن خواهد بود كه تكليف خودش را با نقاط عطف تاريخ اسلام روشن كند.

♈️تاريخ، ماهيت يك جامعه را تغيير نمي‌دهد و تنها مي‌تواند چهره‌هاي آن را عوض كند.

♈️غنيمت مساله به شدت مهمي است. غنايم آن زمان به هيچ وجه با درآمدهاي منابعي مثل نفت اصلا قابل مقايسه نيست. يعني بهره اين غنايم براي حكومت اسلامي خيلي خيلي بيشتر از آن چيزي بوده است كه امروز عايد كشورهاي صاحب نفت مي‌شود.

♈️وقتي به زمان خلافت يزيد هم مي‌رسيم دقيقا امام حسين مي‌خواستند بر همين مبنا عمل كنند. يعني ايشان اين حق را براي خودشان قائل بودند كه بيعت نكنند.

♈️نويسنده كتاب «حياة الصحابه» مي‌گويد كه روش تقسيم غنايم خليفه اول ادامه سنت پيامبر بوده است.

♈️بعد از رحلت پيامبر قدرت در مدينه باقي ‌ماند اما اين قدرت ديگر نه بر اساس سنت مدني بلكه بر اساس سنت مكي اداره مي‌شود.

♈️كار ديگر خليفه دوم مساله «تنصيف» بود. بر اساس آن وقتي يكي از صحابه از دنيا مي‌رفت اموال او را نصف مي‌كردند؛ نصف آن به دولت و نصف ديگر به وارثان‌اش تعلق مي‌گرفت. همين اصل بعدها به دست معاويه افتاد و به خيلي جاهاي ديگر آن را تسري داد. مثلا اگر يك دولتمردي در حكومت معاويه عزل مي‌شد يا تصميم مي‌گرفت با او همكاري نكند، مي‌گفت اين فرد به لحاظ سياسي مرده است و بايد اموال او مشمول اصل «تنصيف» شود. در واقع يكي از تضمين‌هايي بود كه افراد را مجبور مي‌كرد تا آخر با او بمانند.

♈️مهم‌ترين شرط شوراي شش نفره براي امام علي، حفظ همان ساز و كاري بود كه بر اساس فرمول خليفه دوم براي تقسيم غنايم و پست‌هاي سياسي و قضايي در جامعه اسلامي رواج پيدا كرده بود.

♈️مساله تقسيم غنايم با اين شيوه وقتي اهميت بيشتري پيدا مي‌كند كه توجه داشته باشيم غنايم از زمان خليفه دوم حجم بسيار بالايي پيدا مي‌كند. چرا كه امپراتوري‌هاي بزرگي مثل ايران و رم در حال زوال هستند و ثروت آنها در حال جاري شدن به سمت دولت اسلامي است. علاوه بر اينها دو دولت كوچك «حيره» و «غسان» كه يكي وابسته به امپراتوري ايران و ديگري به امپراتوري رم بود نيز ثروت‌شان به مدينه سرازير مي‌شد.

🔰متن کامل این گفت‌وگو را در صفحات ۷ و ۱۴ روزنامه اعتماد تاریخ ۱۳۹۷/۷/۱۵

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عسس بیا منو بگیر!

مهراب صادق‌نیا
@jomhuriyat

♈️جناب دکتر سیمایی، وزیر محترم علوم به تازگی و در جلسه‌ی معارفه‌ی خود، بر علم و منطق آن تاکید داشته و از سر و صدای بلند شبه‌علم‌ها که "سد را ما شده‌اند" سخن گفتند.
ایشان از شبه‌علم‌ها به عنوان سببی برای رشد خرافه یاد کردند.

♈️این سخنان گویا به مذاق برخی از روحانی‌هایی که در مجموعه‌های دانشگاهی-حوزه‌ای هیئت علمی هستند، خوش نیامد. برخی یادداشت نوشتند و از شبه‌علم در برابر چیزی که آن را خشونت معرفتی علم بر علیه شبه‌علم خواندند.

♈️راستش را بخواهید این واکنش من را به یاد یک ضرب‌المثل انداخت: "عسس(پاسبان) بیا منو بگیر!"
وقتی کسانی با عنوان عضو هیئت علمی وزارت علوم، قرار است که به علم و ادبیات آن متعهد باشند چرا باید نگران هجوم علم به شبه‌علم‌ها باشد؟

♈️جناب وزیر علوم، احتمالا متوجه هستند که برخی از این شبه‌علم‌ها در قالب‌ها آکادمیک، امروزه به عنوان واحدهای درسی و یا مقالات علمی در نشریات رسمی وزارت علوم ارائه می‌شوند.
سخن از کم کردن سر و صدای نوعی خودانتقادی است و وزیر علوم باید از مجموعه‌ی تحت نظر خود آغاز کند.

♈️معاونت فرهنگی وزارت علوم وظیفه دارد نسبت میان علم، فرهنگ، و جامعه را همواره ارزیابی کند.

♈️وظیفه دارد نسبت میان آن‌چه در دانشگاه‌ها و پژوهش‌گاه‌های زیر نظرش تدریس و تولید می‌شود را با واقعیت فرهنگی جامعه بسنجد. این وظیفه مدتهاست به برگزاری برنامه‌های مناسبتی تقلیل یافته است.

♈️وزیر علوم اگر نگران سر و صدای شبه‌علم‌هاست، باید مراقبت کنند که مراکز علمی زیر نظرشان علم را تولید کرده و به سطح جامعه بکشانند، نه این که به شبه علم‌ها لباس علم بپوشند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کله‌قندی به نام فیلترینگ
#کامبیز_نوروزی
@jomhuriyat

♈️ماجرای فیلترینگ اینترنت و فروش فیلترشکن یک موضوع جدی است اما خیلی شبیه یک تئاتر طنز قدیمی است مرحوم رضا ارحام صدر ساخته بود.

♈️تا امروز همه از درآمد VPN فروش‌ها گفته‌اند ولی چیزی از درآمدهای فیلترکننده‌ها نمی‌گویند.

♈️کار فیلترینگ به چند شرکت واگذار شده‌است.
مثل اغلب قراردادهای دولتی محرمانهشده‌اند و امکان دسترسی به این قراردادها نیست اما گفته می‌شود ارزش این قراردادها سر به چندهزار میلیارد می‌زند.

♈️شرکتهایی هم هستند که فیلترشکن می‌فروشند. برآورد می‌شود درآمد این شرکت‌ها از فروش فیلترشکن چندهزار میلیاردی باشد.

♈️یک عده اینتر فیلتر می‌کنند و پول درمی‌آورند.
یک عده فیلترشکن می‌فروشند و پول در می‌آورند.

♈️تنها نتیجه فیلترینگ و VPN فروشی افزایش صفرهای حساب‌های بانکی عده‌ای خاص است که بعضی‌شان فیلتر می‌کنند ‌و بعضی دیگر فیلترشکن می‌فروشند.

♈️چه کسانی پشتیبان این شرکت‌ها هستند؟ چه کسانی در پشت صحنه از آنها حمایت می‌کنند؟ درآمدهای هنگفت آنها نصیب چه کسانی می‌شود؟ آیا رابطه‌ای بین اصرار به فیلترینگ و این درآمدها وجود دارد؟

♈️سال‌های دور که مرحوم رضا ارحام صدر فعالیت داشت در نمایشنامه‌ای حاکمی را  روایت می‌کند که کله‌قند صادر می‌کرد و قند حبه وارد می‌کرد. وقتی از او پرسیدند چرا قندتان خودتان نمی‌شکنید تا خیری هم به رعایا برسد پاسخ می‌داد می‌داد آنها که کله‌قند صادر می‌کنند باید نان بخورند، آنها هم که قند حبه وارد می‌کنند باید نان بخورند.
اگر خودمان قندمان را بشکنیم آنها چطور پولدار شوند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اسب آزادی یا اسب تروای شوروی!
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat

♈️ 12 شهریور، هشت دهه از اعلام موجودیت فرقەی دمکرات آذربایجان در تبریز گذشت.
روزی که رادیوی فرقه، سرمست از پیروزی زودهنگام و تشکیل آسان " حکومت ملی " در آذربایجان وعدەی فتح تمام ایران را  داد؛
اسب آزادی را که در ساحل ارس جو دادەایم، در ساحل خلیج فارس آب خواهیم داد!

♈️رجز خوانی رادیو تبریز دو وجه متفاوت و البته متضاد داشت. در آن زمان نیروهای دست راستی  و بخش زیادی از مردم عادی، آشکارا با آلمان همدلی و مسحور تاکتیک جنگ برق آسای آن بودند.
کارنامەی سیاە روس و انگلیس و فقدان سابقەی استعماری آلمان در این داوری بی تاثیر نبود.
اسطورەی جنگ برق آسای آلمان نازی این چنین در میان مردم بازتاب یافته بود؛
هیتلر صبحانه اش را در ورشو، نهارش را در آلمان خورده و عنقریب شامش را در مسکو صرف خواهد کرد!
یحتمل ترکتازی میان شمال وجنوب ایران ودوختن ساحل ارس و خلیج فارس، گونە ای گرته برداری از اسطورەی فتح برق آسای اروپا و تاختن  میان شرق و غرب آن بدست نازی ها بود.

♈️اندیشەی بنیادین این شعاراما، ایدەای مارکسیستی دربارەی مرحله بندی مفهوم انقلاب به منزلەی تحولی کمی و کیفی بود.
حزب توده که رسما ازجریانات اواسط دهەی بیست تبریز ومهاباد جانب داری می کرد، در رسانەهای خودغالبا از کاربرد عناوین اصلی آنها احتراز می نمود.

♈️درعوض بجای حکومت ملی آذربایجان و جمهوری کردستان از آنها بعنوان نهضت دمکراتیک آذربایجان و کردستان یاد می کرد. این اصطلاح شناختی خاص، ریشه در مرحله بندی انقلاب سوسیالیستی در تعالیم مارکسیسم داشت.

♈️مطابق این نظرگاه، ایران که در وضعیت نیمه مستعمره - نیمه فئودال قرار داشت، نه تنها مهیای انقلاب سوسیالیستی به عنوان عالی ترین مرحلەی انقلاب نبود، بلکه برخی از پیش نیازهای مهم راهم نگذرانده بود!

♈️لذا نهضت های دمکراتیک درآذربایجان و کردستان می بایست رهبری انقلاب ملی - دمکراتیک ایران راعهده دار شوند.
تضادهای اصلی این مرحله؛ مبارزه با امپریالیسم به منظور کسب استقلال راستین ایران از مداخلات استعماری و نیز پیکار با استبداد سلطنتی و نیروهای حامی آن یعنی سرمایه داری بزرگ وفئودالیسم بود.

♈️مرحلەای انتقالی که پس از تکمیل آن، حزب توده بعنوان پیشاهنگ طبقەی کارگر، رهبری آن را در ورود به فازنهایی که انقلاب سوسیالیستی بود برعهده می گرفت و ایران را به کشوری شبیه اتحاد شوروی تبدیل می نمود.

♈️از دید جناح چپ ایران، برنامەی اصلاحات ارضی فرقه وبرخی اصلاحات رادیکال دیگر، آنرا شایستەی اطلاق عنوان دمکرات می کرد.
همزمان تکیەی آن بر اتحاد شوروی و تخاصمش با آمریکا و انگلیس، لقب نیروی ملی و مترقی را برای آن به ارمغان می آورد.
از ترکیب این دو، جنبش ملی - دمکراتیک در می آمد که بنا بود از تبریز به تمام ایران تسری یابد و از ارس به خلیج فارس برود!

♈️این مفهوم پردازی گرچه سنخیتی با نقش کانونی تبریز در انقلاب مشروطه نداشت، اما دربازنمایی به مثابەی تکرار تاریخی آن وانمود می شد.
نگاهی گذرا به مطبوعات دسته چپی دهەی بیست حاکی ازبسامد بالای تعابیر پیش گفته است.

♈️هچند عینیت کاملا مطابق ذهنیت نبود و درعمل اختلافاتی اساسی میان نیروهای حاضر درصحنه وجود داشت ومنطق ژئوپولتیک بی توجه به گزافه گویی های ایدئولوژیک، هر ازگاهی سر بر می آورد.
بخشی از رهبری حزب توده از نیات تجزیه طلبانەی فرقه نگران و از انفکاک اجباری سازمان ایالتی خود وپیوستن آن به فرقه خشمگین وناامید بودند.

♈️تعدادی از افسران چپ گرای ارتش و خلبانان نیروی هوایی هم که به تبریز رفته ونیروی هوایی کوچک فرقه را بوجود آوردند، از اتمسفر قومی شدید و دعوای روزمرەی ترک - فارس به ستوه آمده بودند.
در مرزهای نامشخص میان دولت های خودمختار آذربایجان و کردستان هم به صورت روزمره تنش و درگیری وجود داشت و حجاب ایدئولوژی به زحمت می توانست پرده روی آن بکشد.

♈️این سخن بدین معنانیست که لفاظی های حزب توده وفرقەی دمکرات و حزب دمکرات کردستان، مشتی شطحیات بی معنا ولاف زدن های تبلیغاتی بود.
خیر! مقبولیت شوروی پس ازپیروزی درجنگ استالین گرادبر مشروعیت مارکسیسم به منزلەی یک جهان بینی جهان روا افزود.
این موفقیت فکری وموقعیت فرهنگی مشخص در ترکیب بامنطق ژئوپولتیک محصول جنگ سرد، یک زمینەی ژئوکالچر مناسب آفرید که تا فروپاشی شوروی دوام آورد.
درطی این مدت، میان چپ های مرکزنشین و ناسیونالیست های چپ گرای کرد و آذربایجانی، قسمی وحدت گفتمانی برقراربود که از دل آن همکاری سیاسی واتحادعمل بیرون می آمد.
اتحادی که پس از دهەی هفتاد شمسی به سرعت از بین رفت.

♈️با زوال اندیشەی چپ وبر آمدن سیاست هویت، اساسا امکان گفت وگو ومفاهمه میان طرفین هم تضعیف شد.
از اینرونگاهی که نیروهای سیاسی واجتماعی امروز ایران به ظهور وسقوط فرقەی دمکرات دارند، لزوما همان دیدی نیست که درگذشته وجود داشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰از «تهدید اسرائیل به زبان عبری»، از «تهدید انگلیس به زبان انگلیسی در جلو سفارتشان در تهران» از «تهدید عربستان به زبان عربی» و… (این داستان ادامه دارد) رسیدیم به «تهدید روسیه به زبان روسی»!! آقایان یکبار دیگر به سیاست خارجی خودتان رجوع کنید آخه مگه میشه آدم در دنیا حتی با دوستشم به زبان تهدید حرف بزنه؟ یعنی همه دنیا بدن همه زشتن فقط شما عالی‌جنابان خوبید؟

♈️چرا قبول نداریم باید در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کنیم بابا به‌والله هیچ کسی دوست و دشمن آدم نیست کشورها بر اساس منافع ملی‌شان تصمیم به سیاستی را میگیرند.

♈️به عنوان مثال ترکیه که این همه با یونان نزاع و دشمنی داره پارسال بیش از 7 میلیارد دلار تجارت داشته است.
چین با آمریکا دشمنه رقیب اقتصادیشه اما میدانید چه رقم گزافی با تجارت با همدیگر دارند؟
و…

♈️به‌والله کشور را نمیشود با ایدلوژیک دینی یا قوم‌گرایی اداره کرد…

#جمهوریت
@jomhuriyat

📝📝کارمندان دولت در دهه 50 چگونه صاحب مسکن شدند؟/ وزن «خانه‌سازی دولتی» در سال 1353
@jomhuriyat

♈️دنیای اقتصاد: سال 1353 جزئیات طرحی از طرف دولت برای «تامین مسکن کم‌درآمدها» اعلام می‌شود که حاوی سه نکته درس‌آموز است.

♈️براساس آن طرح، ساخت مسکن‌حمایتی در تیراژ «کمتر از 100 هزار واحد مسکونی در سال» توسط دولت برنامه‌ریزی شد؛ 300 هزار مسکن  طی 3.5 سال.

♈️از طرفی، یک برنامه‌ریزی میان‌مدت برای ساخت مسکن در کشور صورت گرفت که «بخش خصوصی» و «تعاونی‌های مسکن کارمندی»، به عنوان بازیگران اصلی عرضه این نوع واحدهای مسکونی از طرف دولت، معرفی شدند و «سهم دولت تنها 30 درصد» بود.

♈️دولت وقت در سال 53 برای تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در ساخت مسکن،‌ از ابزار «معافیت مالیاتی» استفاده می‌کند.

♈️در آن زمان، حتی موضوع «قسط وام مسکن و استطاعت قسط‌دهی کارمندان» نیز در برنامه حمایتی مسکن دیده شد به گونه‌ای که «تعاونی‌های مسکن باید به گونه‌ای ساخت و ساز می‌کردند که مبلغ قسط وام ساخت حداکثر معادل 20 درصد حقوق کارکنان باشد».

♈️حقوق کارکنان در آن زمان بین ماهانه 1200 تومان تا 2000 تومان متغیر بود.

♈️«سپردن کار مسکن‌سازی به بخش خصوصی»، «تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری به جای ابزارهای دستوری» و همچنین «مدنظر قراردادن توان قسط‌دهی متقاضیان مسکن» 3 درس سیاست‌گذاری در این بخش است.

📸 تصویر روزنامه اطلاعات، چاپ دوشنبه 21 مرداد 1353

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰یک مقام قضاییه :
مردم، همسایه بی حجابشان را به پلیس معرفی کنند!

🔅چند سوال یک هموطن
:

♈️ همسایه گرسنه را به کجا معرفی کنیم؟!
♈️ همسایه مستأجرِ مستأصل در پرداخت اجاره را کجا معرفی کنیم؟!
♈️ همسایه‌ای که هزینه درمان فرزندش را ندارد، کجا معرفی کنیم؟!
♈️ همسایه‌ای که آرزوهایش ذیلِ حکمرانی شما تبدیل به حسرت شده را کجا معرفی کنیم؟! 


#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰اقتصاد زیر ابر سیاه تحریم / نرخ فقر در کمتر از یک دهه از ۲۰ به ۳۰ درصد افزایش یافته است

♈️دنیای اقتصاد نوشت: تحریم‌های اقتصادی شدید و گسترده در دهه گذشته یکی از اصلی‌ترین عوامل تشدید مشکلات اقتصادی ایران بوده است.

♈️یکی از مهم‌ترین آثار مخرب تحریم‌های اقتصادی، کاهش قدرت اقتصادی مردم بوده است.

♈️نرخ فقر در ایران که در سال ۱۳۹۴ حدود ۲۰ درصد بود، در کمتر از یک دهه به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

♈️همچنین، تحریم‌ها واحدهای تولیدی را با مشکلاتی نظیر تامین مواد اولیه، انتقال تکنولوژی و دسترسی به بازارهای صادراتی مواجه کرده‌اند که در نهایت به کاهش تولید و فرصت‌های شغلی منجر شده است.

♈️جوانان به عنوان نیروی محرکه اصلی جامعه، از تاثیرات منفی تحریم‌ها بیشترین آسیب را دیده‌اند.

♈️تعامل سازنده با جهان می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی، افزایش تولید و صادرات، و در نتیجه رشد اقتصادی و افزایش فرصت‌های شغلی منجر شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر پیروز حناچی، شهردار اسبق تهران:

♈️۳۰ میلیون بدمسکن در ایران زندگی می‌کنند/ مردم گونی سیب‌زمینی نیستند که مدام به حاشیه شهر رانده شوند


♈️ تراکم خانوار در واحد مسکونی نسبت به تعداد خانوارها کاهش پیوسته‌ای داشته است

♈️ تعداد خانوارهای ایرانی که بالای چهار نفر بودند، اکنون به نزدیک سه نفر رسیده است
مسکن بیشترین سهم و بار را در هزینه‌های خانوار دارد

♈️ سهم مسکن از ۳۰ درصد در سبد خانوار در دو دهه گذشته، اکنون به بالای ۵۰ درصد در کلان‌شهرها رسیده است
در کشور ما اجاره‌داری حرفه‌ای وجود ندارد

♈️ نحوه تصرف ملکی خانوارها طی سه دهه اخیر از ۷۵ درصد به کمتر از ۶۰ درصد کاهش یافته است
تورم بزرگ‌ترین ابرپروژه‌ای است که دولت با آن مواجه است
پردیس کلان‌شهر می‌شود

♈️ تراکم‌فروشی، زمین و مسکن را گران کرد
اگر دولت می‌خواهد امتیازی دهد، باید به توسعه‌دهندگان بدهد

♈️ انبوه‌سازان باید یک رده دیگر ارتقا پیدا کنند و به توسعه‌دهنده تبدیل شوند
سه دهک پایین که هدف اصلی مسکن مهر بودند، از آن بهره‌مند نشده‌اند

🔰 اولین گام بهبود بازار مسکن کنترل تورم است

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️یقینا قاچاق سوخت با استفاده از صدها تانکر بزرگ، آنهم در روز روشن، کار مردم عادی و  سوختبر و کولبران نیست

♈️سرکرده این لشگر با این حجم گسترده، مردم عادی ساکن در استانهای مرزی نیستند
و چنین اقدامی بدون دخالت عناصر دولتی، به هیچ وجه امکان پذیر نیست و در طی روزهای اخیر، رئیس دادگستری کرمان در خصوص اقدامات یکی از باندهای سوخت دستگیر شده که با کمک افراد دولتی اقدام به این کار میکردند، توضیحات مناسبی ارائه کرد،

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ روحانیت و طبقه؛

♈️صحبتهای شنیدنی منوچهر محمدی راجع به طبقه روحانیت که شنیدن دارد!⁨

#جمهوریت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 اشتباه نکنید، این بهشت زمینی، ایران خودمان است،
کلیپ هوایی از ابگیر روستای مرکیه ماسال
اینجا یکی از زیباترین روستاهای ماسال هستش


♈️ روستای مرکیه یکی از روستاهای بسیار زیبا و جنگلی شهرستان ماسال در استان گیلان می باشد.

♈️ در این روستای سر سبز و زیبا، تا چشم کار می‌کند فضای سبز و مزارع برنج دیده می‌شود.

♈️ برنج، حبوبات و انواع سبزی‌ها از محصولات مهم مرکیه هستند که اقتصاد عمده مردم بر پایه این محصولات است ناگفته نماند که ییلاق اولسبلانگاه ماسال نیز در امتداد همین جاده قرار گرفته است و فاصله آن تا مرکیه ۲۵ کیلومتر می باشد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ رئیس انجمن مددکاران ایران:
فقط یک سال پول آستان قدس را به ما بدهید تا با آن فقر را در ایران ریشه کن کنم
!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ در جنوب تهران عده ای از سالمندان و معلولین و خانواده های آنها برای هواخوری و صرف ناهار در کنار هم به پارک آمده اند،

♈️ پلیس سر رسیده و میگه باید از اینجا بروید و پلیس امنیت رو فراخان میده .
واقعا چنین برخوردی برای این قشر سالمند و معلول ویلچری تاسف بار است،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 برنی سندرز: ابتدا شکست فاشیسم ترامپ و بعد مبارزه با الیگارشی سرمایه داری;

♈️ به گفته سناتور برنی سندرز، وظیفه‌ای که در انتخابات ۲۰۲۴ پیش روی جنبش‌های مردمی و دموکراتیک قرار دارد، واضح است: ترامپ باید شکست بخورد تا جلوی فاشیسم گرفته شود. پس از آن، نوبت به مقابله با سرمایه‌داری افراطی و الیگارشی ثروتمندی که ایالات متحده را کنترل می کند می رسد.

♈️ این سناتور مستقل سوسیالیست از ورمونت این سخان را در جلسه‌ای با فعالان جنبش‌های ترقی‌خواه و کارگری در شیکاگو، در جریان کنوانسیون ملی دموکرات‌ها، بیان کرد. سندرز دوشنبه در جلسه «مرکز ترقی‌خواهان»، که به میزبانی دموکرات‌های ترقی‌خواه آمریکا در ساختمان اتحادیه معلمان شیکاگو برگزار شد، سخنران اصلی بود.

♈️ سندرز گفت: «در این لحظه، در نقطه ای قرار داریم که باید ترامپ شکست بخورد.» او به حضار گفت تهدید ناشی از حزب جمهوری‌خواهی که تحت سلطه جناح مگا (MAGA) ترامپ قرار گرفته است، بسیار خطرناک است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. او تاکید کرد اگر ترقی‌خواهان قصد دارند پیشرفت کنند، نمی‌توانند این انتخابات را نادیده بگیرند یا به کمپین‌های حزبی سوم فکر کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پارادایم رشد اقتصادی در دولت چهاردهم

✍️ وحید شقاقی‌شهری
@jomhuriyat
♈️رشد اقتصادی بلندمدت اقتصاد ایران (۵۰ساله)، حدود ۳.۵درصد است. رشد اقتصادی در بلندمدت پرنوسان است با این حال روند رشد در بلندمدت کاهشی بوده به طوری که رشد اقتصادی برنامه اول توسعه ۷.۳درصد، برنامه دوم توسعه ۲.۶درصد، برنامه سوم ۵.۸درصد، برنامه چهارم توسعه ۴.۸درصد، برنامه پنجم ۱.۶درصد و برنامه ششم توسعه معادل ۱.۷درصد بوده است. درضمن هدف رشد اقتصادی در برنامه هفتم نیز همانند برنامه پیشین معادل ۸‌درصد درنظر گرفته شده است.

♈️میانگین رشد اقتصادی دهه ۹۰ زیر یک‌درصد بوده و اقتصاد ایران در این دهه به دلیل تحریم‌های سخت اقتصادی و نیز در اواخر دهه به دلیل شرایط کرونا به شدت منقبض شده بود و مشخص بود که با یک بهبود نسبی، این اقتصاد منقبض شده قابلیت رهاشدگی دارد. البته چنین بازگشتی، شرایط پایدار و ماندگار نخواهد داشت مگر اینکه اصلاحات سیاستی و ساختاری در جهت تقویت رشد اقتصادی اتفاق بیفتد.

♈️رشد اقتصادی زمانی ارزش تحلیل دارد که حاصل اصلاحات ساختاری و نهادی و ارتقای بهره‌وری باشد. در حالی که طی سال‌های اخیر چنین شرایط بهبودی مشاهده نمی‌شود. یکی از معیارهای خوبی که به نحوی بازگوکننده شرایط رشد تولید در کشور است، دماسنج اقتصاد یعنی بورس است. طی سال‌های اخیر حاشیه سود خالص شرکت‌های بورسی به شدت سقوط کرده به طوری که در سال ۱۴۰۱ حاشیه سود خالص شرکت‌ها حدود ۳۴‌درصد بوده که در سال ۱۴۰۲ به زیر ۱۴‌درصد سقوط کرده است. در ضمن طی سال‌های دولت سیزدهم، ارزش بازاری بورس از حدود ۲۳۰‌میلیارد‌ دلار به ۱۳۰‌میلیارد‌ دلار سقوط کرده است.

♈️میانگین رشد اقتصادی به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ دوره ۱۴۰۲-۱۴۰۰ براساس گزارش مرکز آمار ایران معادل ۵.۵درصد بوده است. با این حال این آمار خام نیازمند تحلیل عمیق است به طوری که رشد بخش کشاورزی به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ طی دوره ۱۴۰۲-۱۴۰۰ معادل منفی۳‌درصد بوده که بسیار نگران‌کننده است چراکه رشد بخش کشاورزی طی دهه‌های اخیر همواره مثبت و بالای ۴‌درصد بوده ولی طی سال‌های اخیر به دلیل عدم سرمایه‌گذاری و چالش آب، رشد این بخش منفی شده است.

♈️در ۵۰سال گذشته از سه بال پیشرفت کشور یعنی سرمایه‌های فیزیکی، سرمایه‌های انسانی و سرمایه‌های اجتماعی، فقط از یک بال یعنی سرمایه فیزیکی آن هم با حداقل بهره‌وری و اتلاف بالا بهره گرفته شده است بنابراین نقشه راه پیشرفت اقتصادی باید براساس ترکیب این سه بال پیشرفت باشد در نتیجه تیم اقتصادی دولت چهاردهم برای تقویت رشد اقتصادی باید مسیر زیر را برای اصلاحات اقتصادی طی کند:

🔰۱. رشد اقتصادی ۸‌درصدی نیازمند تقویت رقابت‌پذیری اقتصاد ملی و حذف انحصارها برای بنگاه‌های صنعتی و تولیدی کشور است.

🔰۲. رشد اقتصادی ۸‌درصدی نیازمند برنامه روشن، شفاف، دقیق و تحولی از تجهیز منابع مالی (داخلی و خارجی) است. برآوردها نشان از این دارد برای تحقق رشد اقتصادی ۸‌درصدی نیازمند تجهیز منابع مالی و سرمایه‌گذاری سالانه بالغ بر ۲۰۰‌میلیارد دلاری است.

🔰۳. رشد اقتصادی ۸‌درصدی نیازمند ارتقای رشد بهره‌وری و چگونگی تحقق «رشد اقتصادی مبتنی بر بهره‌وری» برپایه درس گرفتن از تجربیات شکست‌خورده بهره‌وری در برنامه‌های توسعه قبلی است. در اقتصاد ایران طی دهه‌های اخیر، عمدتا رشد بهره‌وری تابع بخش نفت بوده است. ارتقای بهره‌وری نیازمند دانش‌بنیانی اقتصاد و تقویت رقابت‌پذیری اقتصاد ملی است. جایگاه ایران در شاخص رقابت‌پذیری نودونهم از بین ۱۴۰ کشور جهان است و ارتقای بهره‌وری نیازمند بهبود در شاخص‌های رقابت‌پذیری اقتصاد ملی است. درضمن طی دهه‌های اخیر سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی بسیار ناچیز و کمتر از ۰.۲۵درصد بوده است. در حالی که در برنامه هفتم سهم ۳۵‌درصدی برای بهره‌وری دیده‌شده و مقرر شده است در تامین رشد اقتصادی ۸‌درصدی، ۲.۸درصد از ۸‌درصد رشد اقتصادی از کانال بهره‌وری باشد.

🔰۴. برای اصلاحات اقتصادی باید گفت‌وگوی حداکثری بین نهادهای داخل حاکمیت و ملت شکل بگیرد.

🔰۵. برای پیشرفت اقتصادی باید سطح سرمایه‌های اجتماعی ارتقا یابد و برای این منظور باید مبارزه جدی با فساد و تبعیض در سطح مختلف بالاخص از سطح بالا شکل بگیرد.

🔰۶. کشور مسیر نرمال‌سازی در روابط جهانی و منطقه‌ای را باید در اولویت قرار دهد.

🔰۷. از تنش‌زدایی پرهیز کند.

🔰۸. به زنجیره ارزش و تجارت جهانی ملحق شود و از انزوای تجاری و اقتصادی خارج شود.

🔰۹. حکمرانی اقتصادی باید بر‌پایه اصول و مولفه‌های رقابت‌پذیری، اقتصاد بازار و غیردستوری، توسعه بخش‌خصوصی و تعاونی و حذف انحصارات و اقتصاد رانتی و غارتی باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
👤فرشاد مومنی، اقتصاددان:

♈️نرخ بهره در ایران، نسبتی با یک کشور اسلامی ندارد

♈️ما ندیدیم درباره ربا با مصرحاتی که در قرآن وجود دارد، غیرتی برانگیخته شود

♈️فرشاد مومنی گفت: انتظار داریم نهادهایی که به نام ترویج دین این بودجه های غیرمتعارف را می گیرند، متولی این مسائل شوند، اما متاسفانه آنها هم تاکنون فرصت نکردند به ازای این میزان بودجه ای که گرفتند، گزارشی دهند که اوضاع و احوال این کشور از نظر نظام باورهای اسلامی چگونه است.

♈️مثلا به یک اقتصاددان اسلامی شرافتمند بگویند وقتی در قرآن به صراحت درباره ربا گفته « فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ »، گزارشی دهد که نرخ بهره در بازار رسمی پول ایران چقدر است و چه نسبتی با آن کشورهایی دارد که چنین ادعاهایی ندارند.

♈️هرچند که ما نرخ بهره در بازار غیررسمی را اشاره نمی کنیم، چرا که ابعاد شرم آوری آن حدِ یقف ندارد.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1641166

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰جامعه به نام و ظواهر، اسلامی نمی‌شود

شهید بهشتی:

♈️قابل قبول نیست برای ما، که اداره جامعه در دست ما باشد و باز هم  در این مملکت کسی شب گرسنه بخوابد. اعتراف می‌کنم که موفقیت ما در این زمینه بسیار ناچیز بوده است.

♈️۱۵ماه از پیروزی انقلاب می‌گذرد ولی هنوز در جامعه ما، سیرها و خیلی سیرها با گرسنه‌ها و خیلی گرسنه‌ها با هم در جامعه دیده می‌شوند. تا وقتی چنین است
جامعه ما اسلامی نیست.

♈️ باید حرکت و اقدامی سریع و قاطع و موثر آغاز کنیم و هرچه زودتر به این فاصله جهنمی سطح زندگی در جامعه جمهوری اسلامی ایران پایان دهیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/07 22:26:31
Back to Top
HTML Embed Code: