Telegram Web Link
📝📝رسوایی دولت سیزدهم در پرداخت وامهای سرسام آور به کارمندان بانکهای دولتی/ 91 هزار میلیارد تومان به خودشان تسهیلات دادند
🔰روزنامه اعتماد نوشت:

♈️آن‌گونه که اخیرا بانک مرکزی اعلام کرده است؛ در سال گذشته حجم کل تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها (از مجموع ۲۹ بانک و موسسه اعتباری) رقمی به ارزش ۹۱ تریلیون و ۵۹۸ میلیارد و ۳۷۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان می‌رسد.
اما سوالی که مطرح می‌شود، این است که چرا این حجم از تسهیلات (۹۱ هزار میلیارد تومانی) که می‌توانست به بخش تولید به منظور خروج از رکود واحدهای تولیدی تخصیص پیدا کند به کارمندان بانک‌ها پرداخت شده است؟

👤احمد حاتمی‌یزد، کارشناس ارشد حوزه بانکی:

♈️بنده سال ۱۳۶۰ مدیرعامل بانک تجارت بودم و همین سوال را در جلسه مدیران عامل بانک‌ها مطرح کردم که چرا به جای پرداخت تسهیلات به بخش تولید این وام‌ها را به کارمندان بانک‌ها می‌دهید ؟ در پاسخ یکی از مدیران اعلام کرد که آشپزی که غذایی درست می‌کند خودش هم باید از آن غذا بخورد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وقتی خودکامگی در چاه خویش گرفتار می‌شود

مرضیه حاجی هاشمی
@jomhuriyat

♈️در جامعه شناسی سیاسی، فروپاشی ساختار سیاسی به زمانی اطلاق می‌شود که گسستی در نیروهای اصلی ساخت قدرت یا به عبارت دیگر از هم گسیختگی در هسته سخت قدرت رخ دهد.

♈️این فروپاشی در اصل نوعی خود ترمیمی سیستمی برای رسیدن به وضعیت پایدار است که پیش درآمدهایی نیز دارد. از اساسی‌ترین آنها نشانه‌های پایدار و مستمر ناکارآمدی در بخش‌های مختلف ساختار سیاسی و نارضایتی‌های انباشت شده اقشار و گروه‌های مختلف است که پس از درک آن توسط بخشی از ساخت قدرت، مراحل ذهنی و عینی ریزش و فروپاشی آغاز می‌شود.

♈️اما ممکن است، سالها بگذرد تا هشدارهای جدی فروپاشی با توجه به نشانه‌های بیش از پیش آن، توسط متخصصان، کارشناسان و تحلیلگران اعلام شود و هسته سخت قدرت، اندکی به لحاظ کمی و کیفی  به سمت انعطاف، تغییر وضعیت دهد تا با یاری گرفتن از کنشگران بیشتری، پیامدهای مرحله ذهنی ریزش و فروپاشی را کاهش دهد و مانع ورود به مرحله عینی شود، به این امید که شاید بخشی از اقشار به شدت ناراضی و ناامید از بهبود و اصلاح را جذب کند و برای مدتی ولو ناپایدار و کوتاه آنها را امیدوار نگه دارد.

♈️«تحقیقاتی که سعی کرده‌اند، ساختارهای سیاسی مستعد فروپاشی را تعریف کنند، بر این نکته بیشترین توافق را دارند که هرچه پایگاه قدرت یک حکومت، کوچک‌تر باشد، قدرت سیاسی آن کمتر و برای فروپاشی مستعدتر خواهد بود»؛ لذا هرچه هسته سخت قدرت کوچکتر و متصلب‌تر باشد، علی رغم اینکه به نظر می‌آید به دلیل امکان کمتر گسستگی، احتمال فروپاشی، کمتر و قدرت دولت بیشتر است؛ اما «بعد سیاسی قدرت حکومت به توانایی آن در گنجاندن نخبگان (هم فعلی و هم در حال ظهور) و گروه‌های محروم (بخش‌های متوسط و پایین جامعه) درون نظام سیاسی بستگی دارد».

♈️یک مسئله بسیار مهم در اینجا وجود دارد که وقتی حکومتی به لحاظ وجود ساختار سیاسی فرد محور به مرحله هشدار فروپاشی رسید، آیا اقدام برای افزایش پایگاه قدرت و توسعه کمی و کیفی هسته قدرت برای جلوگیری از فروپاشی، موثر خواهد بود؟ پاسخ این است که طبق نظر «هانتینگتون» چنین ساخت قدرتی به دلیل «رشد پایین نهادهای سیاسی به ویژه احزاب از جذب گروه‌های جدید درون پایگاه قدرت ناتوان است».

♈️تمام تلاش چنین ساختارهای سیاسی می‌تواند، صرف بازگرداندن بخشی از نیروهای قدیمی سیاسی و کنشگران پیرامون آنها شود که زمانی از هسته سخت قدرت بیرون رانده شده‌اند. به دلیل عدم امکان شبکه سازی نهادمند، توسط آنها در طول سالیان دراز و خانه نشین و منزوی بودن آنها و تحولات جدی اجتماعی، حضور مجدد آنها در پایگاه قدرت نیز نمی‌تواند، موجب جذب گروه‌های جدید و درک مطالبات آنها شود، به گونه ای که با تمام توان خویش نیز قادر به ایجاد تحرک سیاسی- اجتماعی مؤثر در جامعه نخواهند بود و آنها همچنین تنها می توانند، اقلیتی را نمایندگی کنند که بسیاری از این اقلیت نیز به طور مشروط و محدود حامی خواهند شد و این دقیقاً زمانی است که خودکامگی در چاه خودش گرفتار می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقایان و آقازاده‌های بی‌شرمشان چوب تاراج به این کشور زده‌اند

♈️دیروز در گفتگو با یکی از همکاران شنیدم شرکتی متعلق به امپراتوری آقازاده‌هایی که ثروت میلیارد دلاری از تحریمهای ایران به هم زده‌اند، «یک کار کوچکشان» این است که سهمیه‌های ارزی با رانت ویژه ثبت سفارش کالا می‌گیرند، ارز مربوطه را به نرخ دولتی و‌ نیما می‌خرند و آن را در بازار آزاد می‌فروشند، سپس به تولیدکنندگان مستأصلی که سقف ثبت سفارش ندارند، پوسته خالی ثبت سفارش را می‌دهند که کالایشان را وارد کشور کنند.
‏آقایان و آقازاده‌های بی‌شرمشان چوب تاراج به این کشور زده‌اند.

پدرام سلطانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نوندونی خشکیده!

احمد زیدآبادی:


♈️سید محمود نبویان از اعضای جبهۀ پایداری در مجلس نوشته است:
"‏جناب آقای پزشکیان، آیا جمع شدن اغتشاشگران و حامیان آن‌ها در دولت شما خبر از برنامه‌ریزی برای اغتشاش گسترده و به هم ریختن نظم عمومی و آرامش مردم می‌دهد؟"

♈️خدمت آقای نبویان و دوستانشان باید عرض کرد که این "نوندونی سیاسی" دیگه عصاره‌اش کشیده شده و پاک خشکیده است! بنابراین، فکر نوندونی سیاسی تازه باید باشند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جناب رئیس جمهور، کافیست تا پایتان را از سفره مردم بردارید و گام در مسیر توسعه بگذارید.
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، دهم شهریورماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️اظهارات اخیر رئیس جمهور در خصوص وضعیت قیمت بنزین در ایران و مقایسه آن با نرخ جهانی و درنهایت اطلاق عدم منطقی بودن قیمت فعلی سوخت در ایران تعجب برانگیز و به غایت نگران کننده بود، زیرا بنیادی ترین متغیر عدالت اقتصادی ،تناسب قیمت های موجود با سطح درآمد شهروندان است و مقایسه قیمت یک کالای راهبری چون سوخت در ایران با سطح متوسط درآمد عمومی ماهیانه ۲۵۰ دلار و درآمد حداقل سه هزار دلاری یک کارگر در آمریکا و اروپا، اشتباهی خطرناک و غیرقابل جبران است.

♈️به عنوان مثال، با فرض قیمت یک دلار برای هر لیتر سوخت، می‌توان گفت که نسبت قیمت سوخت به حقوق یک کارگر غربی، یک به سه هزار است و چنانچه قیمت بنزین را در ایران، تک نرخی و معادل یک هزار و پانصد تومان برای هرلیتر بنزین در نظر بگیریم، نسبت حقوق متوسط یک کارگر ایرانی با بنزین هزاروپانصدتومانی، معادل یک به هزار خواهد بود، و این بدان معناست که یک فرد ایرانی با توجه به درآمد متوسط خود، بنزین را سه برابر گرانتر از یک کارگر اروپایی یا آمریکایی خریداری می کند و ادعای ارزان بودن سوخت درایران با توجه به نسبت سطح درآمد خانوار و تورم افسار گسیخته و نرخ سوخت، ادعایی کاملا غلط و عوامانه است .

♈️لذا بنظر می‌رسد که چنانچه دولت آقای پزشکیان، درخصوص رفع مشکلات بنیادین  اقتصادی کشور مصمم است، ضرورت دارد تا از ادامه مسير دولت های سابق، بویژه تامین بودجه عمومی از محل تحمیل گرانی ویرانگر بر آحاد جامعه صرفنظر کند و همانند تمامی کشورهای در حال توسعه، ریاضت اقتصادی و صرفه جویی مالی را نخست بر دولت بار کند و با حذف رانت، انحصار و تقلیل بودجه های نجومی برخی نهادهای بی خاصیت و ماجراجویی های برون مرزی، روند افزایش فقر و فلاکت را در کشور متوقف کرده و با تمرکز بیشتر بر  صنایع زود بازده، پا در مسیر توسعه کشور قرار دهد.

♈️بعنوان مثال، صنعت توریسم در دو حوزه درمانی و گردشگری، دارای ظرفیت بالقوه ای معادل ۲۵ میلیارد دلار در آمد در کشور است، اگر چه در طی سالهای اخیر و به جهت همه گیری بیماری کرونا و دگم اندیشی و کج فهمی برخی مسؤلین، شاهد رکود ویرانگر در حوزه گردشگری و صنایع دستی بودیم، اما با توجه به ظرفیت بی بدیل منابع طبیعی، آب و هوای چهارفصل و آثار تاریخی بی شمار و اقامت گاههای نسبتا مناسب بخش خصوصی، این حوزه با سرعت زیاد و در یک پروسه زمانی سه ساله قابل احیا و بازیابی بوده و هزاران شغل پایدار در کشور ایجاد خواهد کرد.

♈️حوزه دیگری که از سوی دولتهای قبل مورد توجه لازم قرار نگرفته است، ظرفیت علمی، بنیه مالی و سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور است، زیرا براساس آمارهای مختلف، حدود ۷ میلیون نفر ایرانی در خارج از کشور اقامت دارند که دارای بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار سرمایه هستند و می‌توان با اجرایی کردن واقعی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی، بخش قابل توجهی از سرمایه هموطنان ایرانی را با سیاست های معقول و تضمین های قانونی، جذب صنایع مادر و راهبردی، نظیرخودروسازی، نفت و گاز و ساختمان کرد .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 هولوکاست جمجمه ها؛
فهرستِ شیندلر (Schindler's List)
لئو شاهوفسکی

♈️ ‌شاید در دنیای ما به‌راه‌انداختنِ کوره‌های آدم‌سوزی دیگر چیزِ عجیبی نیست، آنگاه که انسان‌ها را واردِ معادلاتِ ریاضی کنیم، امّا این مغزهاست که زودتر از دست‌ها سلاخی می‌کند. وحشتِ کشتار و شکنجه‌ی یهودیان توسّطِ دولتِ هیتلر - قطعِ‌نظر از ارقامِ خیالی و اغراق‌آمیزِ آن -، کم‌تر از کشتار و پاکسازیِ آفریقایی‌ها توسّطِ اروپاییان نیست.

♈️ همان‌اندازه که قتل و اجبار به بیگاریِ یهودیان در آلمان رقّت‌انگیز بود، نباید کشتار و استعمارِ بومیانِ استرالیایی توسّطِ دگرگشت‌گرایان فراموش شود. این‌که بلژیکی‌ها در کنگو به‌خاطرِ حمل‌نکردنِ لاستیک دست و پای سیاهان را می‌بُریدند و پرتغالی‌ها ثروت‌شان را غارت می‌کردند، در هر مقیاسی بزرگ‌تر از جنایاتی‌ست که بر یهودیانِ آلمان رفته است. آیا گناهِ آفریقا و هند و پاکستان و فلسطین و افغانستان این است مستندات و عکس‌ها و رسانه‌های کم‌تری از جنایاتِ جنگی علیهِ یهودیان دارد؟

♈️ تاریخِ سیاهان و سرخ‌پوستان و دیگر مستعمراتْ قساوتِ ذهنِ مخوفِ اروپاییْ پُشتِ آن کلّه‌های سفید و ظریف‌شان را نشان می‌دهد، و ما هنوز در پیِ محاکمه‌ی هیملر و آیشمن و منگله‌ایم.
غزّه را فراموش نکنید، زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌های آمریکا و اسرائیل را فراموش نکنید، بوی باروتِ خرابه‌های کمونیستی و انقلابِ فاحشه‌خانه‌ها و قاچاقِ زنان و فریب‌های علمی و المپیکِ ۲۰۲۴ و گیوتین‌ها و سرهایی که در الجزایر توسّطِ فرانسوی‌ها بُریده شد از خاطر نبرید. در واقع هر روز هولوکاست اتّفاق می‌افتد، امّا این روزها هولوکاستِ واقعی در جمجمه‌های فراموشکارِ مردم به‌وقوع می‌پیوندد. زوالِ حافظه‌ی تاریخیْ مرگِ انسان است.

♈️ ویدیوی بالا بهانه‌ای‌ست برای یادآوریِ توحّش و سنگدلیِ آدمیان در جنگ‌ها، برای اطاعت از  اربابی که در حینِ تکّه‌پاره‌کردنِ مردم و سربازان، از خوردنِ کبابِ بریان لذّت می‌برند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ محمد_علی_بهمنی غزلسرا و ترانه سرای نام آشنای سرزمین ما،غزل ابدیت را سرود.

♈️ زبان ساده،روان و لطیف بهمنی، بیش از همه موجب شد که شعر او در عرصه عمومی حضوری چشمگیر داشته باشد و خوانندگان نام آشنا به خواندن اشعار او روی آورند.

♈️ بی سر و سامانی یکی از مشهورترین غزلیات محمد علی بهمنی است که
#عزیز_قاسم_زاده در اجرای صحنه ای کنسرت، آن را به صورت مرکب خوانی در دستگاه شور،آواز ابوعطا،دستگاه نوا و آواز بیات ترک خوانده است و اکنون به مناسبت جاودانی شدن این شاعر نام آشنا، برای علاقمندان و دوستداران این شاعر شهیر،باز نشر می شود

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰از قحط الرجال تا قحط النساء!

مجید مرادی


♈️متاسفانه آقای محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در چنبر ستبر زن و فرزند و اطرافیان خود اسیر شده و اختیار از کف نهاده است
.
♈️اگر او در سال 92 به جای روحانی راهی پاستور می‌شد احتمالا با الگویی شبیه دولت جمیلهء دوران رئیسی مواجه می‌شدیم که خدا رحم کرد.

♈️اکنون فرزند ژن خوب عارف زیر سایه پدر به همراه رفقا وارد میدان شده و در جلسه رسمی‌ای که سمتی در آن ندارد حضور می‌یابد و به دوربین زل می‌زند تا رخ بنماید و به ریش همه بخندد و مایه شرمندگی ما و دوستانمان باشد که دو ماه تمام برای پیروزی پزشکیان بی‌امان دویده‌ایم.

♈️عارف، قبای دستیاری ارشد خود را هم به خانم محترمی پوشانده که بسیار بر تنش گشاد است. اگر در کشور قحط الرجال داریم، قحط النساء نداریم!
زنان شایسته در کمپین انتخاباتی دکتر پزشکیان فراوان داریم، اما...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امنیت ملی آمریکا یا امنیت ملی ایران؟
محمدرضا اسلامی
@jomhuriyat
♈️پیش از آنکه به مرور یادداشت اخیر دکتر محمدفاضلی بپردازیم این چند گزاره را با هم مرور کنیم:

🔰۱- جوانی آس و پاس، با یک چمدان لباس و یک چمدان خرده وسایل از هند وارد خاک آمریکا شد. این جوان هندی البته مستعد و همزمان مشتاق آموختن و تکنولوژی بود. او که در دانشگاه شریفِ هند (IIT) کارشناسی مهندسی متالورژی خوانده بود وقتی که پایش به آمریکا رسید دنبال دکترا خواندن نرفت. بعد از اینکه فوق لیسانس متالورژی را در دانشگاه استنفورد خواند، به دنبال علاقه اش در حوزه مدیریت تکنولوژی رفت و در پنسیلوانیا فوق لیسانس MBA خواند. این آقای سوندار پیچای الان «مدیرعامل (CEO) گوگل» است. سِمت دقیق اش را اگر بخواهیم بخوانیم
Chief executive officer (CEO) of Alphabet Inc. and its subsidiary Google
است. همه‌ ما می دانیم گوگل چیست اما بیایید از منظر امنیت ملی و با نگاه امنیتی به گوگل نگاه کنیم:

♈️گوگل غول تکنولوژی است که بر روی موتورهای جستجوگر اینترنت، تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی متمرکز است.

♈️از منظر «قدرت» گوگل قوی ترین شرکت دنیا شناخته می شود (referred to as the most powerful company in the world) و جزء پنج غول تکنولوژی دنیا در کنار آمازون، اپل، متا و مایکروسافت است.

♈️گوگل به‌طور تخمینی دارای بیش از یک میلیون سرور در سراسر جهان است، و روزانه بر روی بیش از یک میلیارد درخواست جستجو، و حدود ۲۴ پتابایت «داده تولید شده توسط کاربران» پردازش انجام می‌دهد.

♈️الکسا وبگاه گوگل در آمریکا را به عنوان پربازدیدترین وبگاه اینترنت معرفی می کند.

♈️هیچ شرکتی در جهان به اندازه گوگل اطلاعات شخصی/خصوصی از کاربران اینترنت ندارد. به بیان برخی متخصصان، گوگل شما را بهتر از همسرتان می شناسد.

♈️سوندار پیچای، جوان قصه ما، پس از پایان دوره لیسانس وارد خاک آمریکا شد و در ۳۲ سالگی وارد گوگل شد! یعنی یک شهروند «غیرمتولد آمریکا» امروز به چنان گستره وسیعی از اطلاعات مهم دسترسی دارد که زمانی برای سازمانهای جاسوسیِ برتر دنیا هم یک رویا می نمود.

🔰۲- یک جوان عاشق تکنولوژی دیگر که در آفریقای جنوبی متولد شده بود و در ۱۸ سالگی به کانادا رفته بود، برای اولین بار در عمرش در ۲۰ سالگی برای تحصیل وارد خاک آمریکا شد. امروز بر روی زمین در جاده های آمریکا ماشینهای تسلا محصول کارخانه اوست و در آسمان آمریکا صدها ماهواره استارلینک او در گردش دائم اند. ایلان ماسکِ غیر متولد آمریکا، امروز از چنان قدرتی در عرصه اطلاعات، حمل و نقل، اقتصاد و سیاست ایالات متحده برخودار است که زمانی تصورش هم برای بسیاری از سناتورهای «متولد آمریکا» یک رویا می نمود.

🔰۳- فرید زکریا، یک جوان مسلمان که در بمبئی هندوستان متولد شده بود، در جوانی وارد آمریکا شد و امروز از موثرترین چهره ها در حوزه «رسانه» و صاحب برنامه تلویزیونی به نام خودش در شبکه تلویزیونی CNN است...

♈️از این دست مثالها بسیار است. اما بگذارید به سراغ یادداشت مهم دکتر محمد فاضلی برویم. او در این یادداشت تحت عنوان «خودتحریمی»  می نویسد:

♈️...«قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» به یکباره همه ایرانیان خارج از کشور که دارای تابعیت هستند (یا فرزندان و همسران‌شان تابعیت دارند) را از کارکردن در مشاغل حساس (که تا سطح بخشدار(!) و هر سمت تأثیرگذار دیگری ادامه می‌یابد) منع می‌کند...آیا این خودتحریمی نیست؟ آیا هیچ وقت مراکز پژوهشی، عواقب این قانون را بررسی و منتشر کرده‌اند؟ آیا دلیلی وجود دارد که یک نظام سیاسی تا این حد از افرادی که مهاجرت کرده‌اند دوری کند و خود را از خدمات آن‌ها محروم کند؟»

♈️در شرایط فعلی اگر دکتر پزشکیان بخواهد از امیرکرمانی برای تصدی وزارت اقتصاد استفاده کند نمی تواند. امیر کرمانی؟ او دارنده‌ مدال طلای المپیاد جهانی فیزیک و فارغ‌التحصیل دکترای اقتصاد از دانشگاه MIT و دانشیار اقتصاد دانشگاه برکلی است. دکتر پزشکیان اگر بخواهد از حامد قدوسی برای سمت ریاست بانک مرکزی کشور استفاده کند نمی تواند! حامد قدوسی در سال ۱۳۷۵ رتبه یک کنکور سراسری در منطقه ۲ کشور بود. در اروپا دکترای اقتصاد خواند، در MIT پسادکترا گذرانده و در دانشگاه ایالتی پلی تکنیک کالیفرنیا (Cal Poly) دانشیار فاینانس است. مساله امروز ایران اقتصاد است ولی رئیس جمهور ایران نمی تواند از پویا ناظران استفاده کند. آیا برای_ایران شیفته‌تر از امیرکرمانی هست؟ آیا ایرانی‌تر از حامد قدوسی یا پویا ناظران به آسانی پیدا می شود؟


♈️جناب آقای دکتر پزشکیان؛
با سلام
اینها صرفا چند مثال بود. لطفا آن زمان که به فکر توسعه و «بهره برداری» از «میدان گازی مشترک بین ایران و قطر» هستید، فکری برای این وضعیت کنید. شما «امکان بهره برداری» از منابع انسانی کشورتان را متاسفانه ندارید.

و این بسیار دریغ است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حاج آقا! بهتر نبود به جای نگرانی از تعطیلی روز شنبه نگران باورها و اعتقادات از دست رفته مردم باشید؟

مازیار اوستا
@jomhuriyat

🔰امام جمعه ساری: از تعطیلی شنبه نگران هستیم؛ این زیبنده کشور اسلامی نیست !

♈️حاج آقا !ممکن  است دقیقا بفرمایید نگرانی چه چیزی هستید ؟
آیا اگر شنبه ها  تعطیل شود زمین به آسمان می رود یا آسمان به زمین می آید ؟

♈️راستی !
چرا نگران اقتصاد کشور و معیشت مردم نیستید ؟چرا نگران بیکاری جوانان؟ عقب ماندگی کشور؟ بی برقی و زیان های حاصله از آن به مردم نمی شوید ؟

♈️حاج آقا ! گفته اید تعطیلی روز شنبه زیبنده کشور اسلامی نیست؟ یعنی اگر شنبه ها  تعطیل شده آبروی کشورمان  در جهان رفته همه ما را با دست نشان می دهند که ببینید اینها شنبه ها تعطیل هستند ؟!

🔰حاج آقا صرفا جهت استحضار !

روزهای هفته قراردادی هستند !
بر همین اساس اگر  همه مردم بپذیرند که از فردا به  اولین روز هفته به جای شنبه یکشنبه بگویند  بعد از مدتی در ذهن و باور مردم  شنبه  به یکشنبه تبدیل شده هیچ اتفاق خاصی  هم نمی افتد؟

♈️زیرا ،تقسیم بندی ونامگذاری ایام سال به ماه و هفته توسط ریاضیدانان و منجمان برای نظم  بخشیدن به امور  انسانی انجام شده  و این تقسیم بندی ها  مقدم بر ادیان بوده اند .شاهد مدعا اینکه  در سنت اعراب نام گذاری ایام هفته به شکل فعلی  سابقه ای بیش از اسلام دارد .

♈️حاج آقا !ای کاش کمی هم نگران از دست رفتن اعتقادات مردم می شدید  که اصلا به تعطیلی شنبه و یکشنبه ربطی ندارد و چنین مواضعی باعث تضعیف آن شده است !

♈️در این مورد هم که گفته اید :«تعطیلی شنبه‌ها دردی از اقتصاد مردم دوا نمی‌کند»  اجازه دهید کارشناسان اقتصادی  در این مورد نظر دهند که در این امور نظرشان علمی تر  و دقیقتر است .

♈️نکته آخر را هم جسارتا به شوخی خدمتتان عرض می کنم ! حاج آقا شما که کل ایام هفته را تعطیل هستید و برعکس دیگران جمعه ها به سرکار می روید! پس چرا نگران تعطیلی مردم در روز های شنبه شده اید ؟
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 هولوکاستِ جمجمه‌ها
🔰فهرستِ شیندلر (Schindler's List)
لئو شاهوفسکی

@jomhuriyat
♈️‌شاید در دنیای ما به‌راه‌انداختنِ کوره‌های آدم‌سوزی دیگر چیزِ عجیبی نیست، آنگاه که انسان‌ها را واردِ معادلاتِ ریاضی کنیم، امّا این مغزهاست که زودتر از دست‌ها سلاخی می‌کند. وحشتِ کشتار و شکنجه‌ی یهودیان توسّطِ دولتِ هیتلر - قطعِ‌نظر از ارقامِ خیالی و اغراق‌آمیزِ آن -، کم‌تر از کشتار و پاکسازیِ آفریقایی‌ها توسّطِ اروپاییان نیست.

♈️همان‌اندازه که قتل و اجبار به بیگاریِ یهودیان در آلمان رقّت‌انگیز بود، نباید کشتار و استعمارِ بومیانِ استرالیایی توسّطِ دگرگشت‌گرایان فراموش شود.

♈️این‌که بلژیکی‌ها در کنگو به‌خاطرِ حمل‌نکردنِ لاستیک دست و پای سیاهان را می‌بُریدند و پرتغالی‌ها ثروت‌شان را غارت می‌کردند، در هر مقیاسی بزرگ‌تر از جنایاتی‌ست که بر یهودیانِ آلمان رفته است. آیا گناهِ آفریقا و هند و پاکستان و فلسطین و افغانستان این است مستندات و عکس‌ها و رسانه‌های کم‌تری از جنایاتِ جنگی علیهِ یهودیان دارد؟ تاریخِ سیاهان و سرخ‌پوستان و دیگر مستعمراتْ قساوتِ ذهنِ مخوفِ اروپاییْ پُشتِ آن کلّه‌های سفید و ظریف‌شان را نشان می‌دهد، و ما هنوز در پیِ محاکمه‌ی هیملر و آیشمن و منگله‌ایم.

♈️غزّه را فراموش نکنید، زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌های آمریکا و اسرائیل را فراموش نکنید، بوی باروتِ خرابه‌های کمونیستی و انقلابِ فاحشه‌خانه‌ها و قاچاقِ زنان و فریب‌های علمی و المپیکِ ۲۰۲۴ و گیوتین‌ها و سرهایی که در الجزایر توسّطِ فرانسوی‌ها بُریده شد از خاطر نبرید. در واقع هر روز هولوکاست اتّفاق می‌افتد، امّا این روزها هولوکاستِ واقعی در جمجمه‌های فراموشکارِ مردم به‌وقوع می‌پیوندد. زوالِ حافظه‌ی تاریخیْ مرگِ انسان است.

♈️ویدیوی بالا بهانه‌ای‌ست برای یادآوریِ توحّش و سنگدلیِ آدمیان در جنگ‌ها، برای اطاعت از  اربابی که در حینِ تکّه‌پاره‌کردنِ مردم و سربازان، از خوردنِ کبابِ بریان لذّت می‌برند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 فرمان اصلي اين است
علی مجتهد زاده
@jomhuriyat
♈️ردر یادداشتی برای روزنامه «اعتماد» با اشاره به قتل مرحوم موسوی در لاهیجان، به آسیب‌شناسی نوع رفتار مراجع ذی‌صلاح در اینگونه پرونده‌ها، تقلیل دادن موضوع به رفتار چند مامور و ندیدن مشکلات ساختاری پرداختم. بخشی از این یادداشت به شرح زیر می‌باشد:

♈️در واقع ما با يك مجموعه رفتار غيرحرفه‌اي در بخش‌هايي از نيروي انتظامي كشور مواجه هستيم كه ماجراي مرحوم ميرمحمد موسوي تنها يكي از نمونه‌هاي آن است. در همين ماجرا نيز تقليل دادن موضوع به رفتار چند مامور و نديدن زمينه‌هاي ساختاري آن مي‌تواند اشتباه مهلكي باشد. با يك مطالعه تجربي ساده مي‌شود به راحتي دريافت كه يكي از مهم‌ترين زمينه‌هاي رفتارهاي غيرحرفه‌اي و غيرقانوني ماموران دولتي در نهادهاي مختلف و از جمله نيروي انتظامي، احساس مصونيت حقوقي آنهاست. يعني اينكه عموما دستگاه‌هاي نظارتي نه حساسيت كافي و لازم را براي زيرنظر گرفتن رفتار عمومي نهادهاي دولتي حاكميتي و ماموران آنها دارند و نه اينكه در زمان معلوم شدن قانون‌شكني‌ها اهتمام كافي براي پيگردهاي لازم وجود دارد.

♈️ما در طول ساليان سال، نمونه‌هاي زيادي از پرونده‌هاي بي‌پاسخ از اين دست داشته‌ايم. به‌طور مثال در حالي كه در يك قدمي دومين سالگرد اعتراضات سال 1401 هستيم هنوز هيچ نهادي كوچك‌ترين پاسخي درباره اينكه ماموران «پليس‌نما»ي آن سال كه بودند و چگونه سازماندهي شده بودند، نداده است. اين در حالي است كه ده‌ها فيلم از خشونت غيرقانوني و حتي تخريب اموال دولتي و خصوصي توسط گروه‌هايي كه لباس و تجهيزات پليس داشتند، منتشر شده بود. يا مثلا به پرونده چاي دبش دقت كنيد؛ حدود يك سال از علني شدن اين پرونده كه بزرگ‌ترين فساد تاريخ ايران بوده مي‌گذرد. چقدر درباره فرآيندها، اشخاص و سلسله مراتب درگير در اين پرونده به مردم توضيح داده شد؟ 

♈️ فوت مرحوم ميرمحمد موسوي به هيچ عنوان نمي‌تواند صرفا يك اتفاق باشد. واقعيت آن است كه اين رخداد، ماحصل اشكالاتي ساختاري و قانوني در نيروي انتظامي كشور است. يكي از مهم‌ترين آنها اينكه اعمال خشونت در برخی موارد مشاهده می‌شود. گو اينكه برخی از ماموران  پليس به شكل غيرارادي تصميم گرفته اقتدار خود را از طريق اعمال خشونت نشان بدهند اما همزمان همين پليس وقتي به موضوعاتي مانند كنترل ساده‌ترين رفتارهاي راهنمايي و رانندگي شهروندان مانند تردد در معابر ورود ممنوع و يك‌طرفه يا پارك كردن در نقاط ممنوعه مي‌رسد كاملا منفعل  و  بي‌عمل است.
🔰مطلب کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خشت کج معاونت اقوام و مذاهب

@jomhuriyat

♈️ در یادداشتی برای روزنامه اعتماد، پیرو اخباری درباره تاسیس معاونت «اقوام و مذاهب» ریاست جمهوری، به نقد این ایده و تناقض‌های حقوقی آن پرداختم و تاکید کردم چنین کاری مطابق با وعده رئیس جمهوری درباره اهل سنت همخوانی ندارد. بخش‌هایی از این یادداشت به شرح زیر است و مشروح آن را می‌توانید در لینک ضمیمه همین پام مطالعه فرمائید:

♈️اکنون که در آستانه معرفی کابینه هستیم، اطلاع داریم که حداقل دو چهره با سابقه، کارآمد و خوشنام اهل سنت برای وزارتخانه‌های نفت و راه و شهرسازی به عنوان گزینه‌های پیشنهادی شورای راهبری به رئیس جمهوری معرفی و در نهایت کنار گذاشته شده‌اند. مساله اول این است که با آن همه تبلیغ و اعتراض درباره به کارگیری اهل سنت، رئیس جمهوری محترم و مراجع دخیل در معرفی کابینه باید روشن کنند که دلیل این اتفاق چه بوده؟ آیا این افراد از نظر کارآمدی چیزی کم داشتند؟ یا اینکه فشاری از جای دیگر باعث چنین تصمیمی شده؟ اگر فشاری در کار بوده آیا رئیس جمهوری و مراجع دولت هیچ رایزنی داشته‌اند؟ قبل از هر چیز و مهمتر از تاسیس یک معاونت جدید، پاسخ به این سوال‌هاست که در مقابل مطالبه عمومی ضرورت دارد. بدون این پاسخ هر نوع اقدامی، آمیخته به عدم شفافیت و پنهانکاری است.

♈️ شاید برخی فکر کنند که این می‌تواند دروازه ورود اهل سنت به سمت‌های بالای دولت باشد اما تمام مساله این نیست. اولا این ورود وقتی در حد وزارتخانه و یا دیگر معاونت‌های دولت نباشد، تا حد زیادی نمایشی و بی‌اثر است. در واقع شبیه آن است که دولت قصد دارد مطالبه‌ای را از سر خود باز کند بی‌آنکه زحمات زیادی هم برای آن بکشد. یعنی هم اهل سنت را راضی نگاه داشته باشد و هم زیر فشار طرف‌های دیگر نرود. با کمال احترام به دولت آقای پزشکیان، این رفتار نوعی تنره‌طلبی سیاسی است و با آن شعارها و وعده‌های یک ماه قبل همخوانی چندانی ندارد.

♈️ تاسیس چنین معاونتی به وضوح دوپاره کردن جامعه ایران از لحاظ حقوقی است. گو اینکه اهل سنت متفاوت از دیگران هستند. بر همین اساس باید پرسید این معاونت قرار است چه کارویژه‌ای انجام دهد؟ در شرایطی که تبعیض موجود در خصوص اهل سنت و پیروان ادیان دیگر ابراهیمی در ایران مستند به هیچ قانونی نیست و تنها شبکه‌ای از رفتارها و فشارهای فراقانونی عامل این وضع شده، این معاونت قرار است چه بکند؟ اگر قرار به اقدام حقوقی است که تنها لازمه آن اجرای قانون توسط دولت است و این کار معاونتی تازه نمی‌خواهد. اگر قرار به تبیین موضوع و رایزنی است، چرا ارکان دولت که نفوذ و رسمیت به مراتب بیشتری دارند و دارای وجه نمایشی نیز نیستند چنین نمی‌کنند؟ 

♈️ بدتر از همه اینها اینکه ایجاد چنین معاونتی تصویری غلط از «اقلیت» بودن مذاهب و ادیان دیگر در کشور ایجاد می‌کند. حال آنکه یک دولت توسعه‌گرا و مدرن باید به دنبال آن باشد که مفهوم شهروند ایرانی را به جای این اقلیت و آن اقلیت جا بیاندازد و نقش این هویت‌ها را در حقوق شهروندی و تعریف عمومی از افراد و گروه‌ها از بین ببرد. 

♈️ مطالبه از دولت آقای پزشکیان نه تاسیس چنین ساختار جدید و احتمالا بدون کارکردی، بلکه لحاظ کردن شایستگی اهل سنت برای تصدی مراتب بالای اداری و مدیریتی کشور بوده و هست. همانطور که تاسیس معاونت زنان برای دولت منتهی به اتفاقاتی عملی در احقاق حقوق این قشر نشد و تنها تبدیل به یک تابلوی نسبتا کم تاثیر در در حوزه حقوق شهروندی زنان گشت، سرنوشت معاونت ادیان و مذاهب دولت نیز به احتمال زیاد چنین خواهد بود. 
🔰 مطلب کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ درسهای گرانبهای زندگی:

♈️ سکانسی زیبا:
هیچ کس بدون زخم مسیر زندگی رو طی نمیکنه..
ولی بعدش یه حق انتخاب داری، اجازه میدی سوگت تورو در خودش غرق کنه یا باهاش مواجه بشی
؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
با توجه به گزارش‌های اخیر، دیدن دوباره صحبت‌های محمود واعظی خالی از لطف نیست.
رئیس دفتر روحانی در دولت دوازدهم مشخصا از نقش #علی_شمخانی دبیر وقت شورای امنیت ملی در شکست مذاکرت و عدم احیای برجام می‌گوید.

برجام احیا نشود، تا تحریم‌ها ادامه یابد، تا #کاسبان_تحریم ثروتمند شوند!

به مقاله بلومبرگ درباره نقش شمخانی در قاچاق نفت نیز نگاه کنید: لینک


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پزشکیان و ظهور "جریان سِنتر"

سیدجواد میری، جامعه‌شناس، در یادداشتی تلگرامی نوشت:
@jomhuriyat

♈️ جمهوری اسلامی پس از تاسیس تدریجاً دارای دو خوانش "چپ" و "راست" از گفتمان اسلامیسم با خوانش آیت‌الله خمینی شد که دهه‌ها تلاش کرده‌اند قدرت را به انحاء گوناگون مدیریت کنند.

♈️ اما نکته‌ای که در اینجا وجود دارد اینست که "گفتمان چپ خمینیسم" بعد از دهه هفتاد دست به هیچ نوع خوانش و بازسازی انتقادی از "میراث آیت‌الله خمینی" نتوانست ارائه کند و برای بازسازی امر سیاسی و مسئله قدرت به سراغ "میراث لاک و پوپر و لیبرالیسم" رفت.

♈️در آن سوی ما "گفتمان راست خمینیسم" را داریم که بزرگترین دستاوردش "الهیات تنزیهی سیاسی" بود و این بدان معناست که پیروان این گفتمان صرفاً بر روی ایده‌های سلبی تمرکز داشتند و نه‌تنها خوانش انتقادی از میراث ولایت‌فقیه امام خمینی نتوانستند ارائه بدهند؛ بل صرفاً بر مدار تقدیس میراث (که معنای عملیش تعطیل اجتهاد نام دارد) بسنده کردند.

♈️ اما نکته مهمتر این است که چپ و راست خمینیسم در ایران نیاز به یک گفتمان "سنتر یا میانه" دارد و حال پرسش اینجاست که آیا #مسعود_پزشکیان این امکان را دارد که بر روی این ظرفیت سنتر تمرکز کند؟

♈️ به عبارت دیگر، برخلاف کسانی که می‌گویند پزشکیان باید دولت وفاق شکل دهد و وفاق را هم اینگونه تفسیر می‌کنند که او در کابینه خود از اصولگرایان و نواصولگرایان و راستی‌ها انتخاب کند و یا کسانی که می‌گویند او در امتداد دولت اصلاحات است یا باید باشد و به‌همین دلیل بایسته است که از اصلاح‌طلبان در کابیته خود استفاده کند.

♈️ به نظرم، این رویکرد ناپخته است. چرا؟‌ زیرا ما باید قبول کنیم که عرصه سیاست صحنه قدرت و منزلت و مکنت و ثروت و رقابت بر اساس منافع است و انتظار رفاقت در سیاست عبث است و از قضا خروجیش هم به ضرر جامعه است.

♈️ آنچه باید بر آن تاکید کرد "خیر عمومی" در جامعه است که احزاب بر اساس آن باید بتوانند "اعتماد جامعه" را بر اساس کارآمدی‌شان جلب کنند.

♈️ به تعبیر صریح‌تر، حال که دولت پزشکیان مستقر شد؛ یکی از برنامه‌های کلان نیروهای فکری پیرامون پزشکیان باید معطوف به تعریف و تبیین و بسط "جریان سنتر" در جمهوری اسلامی باشد که ایده مرکزیش تعامل و تعادل بین "مرکز-پیرامون" است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بنزین و خودرو هر دو را به فوب دریای پارس حساب کنید، منطق ناب همین است!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۶/۱۰
@jomhuriyat

♈️ملتی که از حق انتخاب خودرو مورد پسند خود با قیمت متعادل محروم مانده است، اصلا منطقی نیست که بنزین را معادل جهان آزاد خریداری کند.

♈️نمیشود آنجا که انحصار به سود حکومت است انحصار منطقی باشد و آنجا که نفع حکومت در آزادسازی قیمت است آزادی را منطقی بدانیم، به هر حال منطق یک معنی ثابت دارد و از طرفی فلسفه حکومت معامله یک طرفه با مردم نیست.

♈️حمایت از تولید داخلی حداقل در خودرو بعد از پنجاه سال با شکست عبرت‌انگیز روبرو شده است، هم دست مردم از خودرو با کیفیت کوتاه شده است و هم تولید داخلی به جایی نرسیده است که بتواند در بازار خارجی حضور آبرومندی داشته باشد.

♈️سرنوشت صنعت خودرو بر درستی آزادی رقابت صحه گذاشته است و چه بهتر است که از همین درس بزرگ و پرهزینه عبرت گرفته شود، بگذارید بخش اقتصاد ایران هم در تولید تن به رقابت بدهد و هم در واردات و صادرات، انحصارگری را به طور کلی پایان دهید!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 04:51:14
Back to Top
HTML Embed Code: