Telegram Web Link
📝📝پزشکیان و چالش‌های سیاست خارجی تعاملی!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان در شرایط عادی منطقه‌ای و جهانی به ریاست جمهوری ایران نرسیده است؛ هم منطقه متعاقب متغیر جنگ غزه و در انتظار نتایج انتخابات آمریکا در وضعیت ناپایدار بسیار حساسی است؛ هم در سطح بین‌المللی نیز جهان با تحولات عمیق و رخدادهای سرنوشت‌ساز از جمله الزامات ماهیت منازعه‌آمیز نظم جهانی در این دوره شبه گذار مواجه است.

♈️در این شرایط ناپایدار و منازعه‌آلود، پزشکیان اولویت سیاست خارجی خود را رفع تحریم‌ها، تعیین تکلیف برجام و تعامل سازنده با دنیا تعریف کرده و از رهگذر آن به دنبال حل بحران اقتصادی کشور با قید فوریت است.

♈️اما واقعیت این است که ایشان جدا از موانع و چالش‌های فراوان داخلی، در عرصه خارجی نیز با میدانی از مین مواجه است که عبور از آن و رسیدن به اهداف اولویت‌های پیشگفته مستلزم شناختی عمیق از واقعیت‌های پیچیده منطقه‌ای و بین‌المللی، برنامه‌ریزی و نقشه راهی درست و برداشتن گام‌های حساب شده و دقیق است.

♈️طبق رصد نگارنده، استقبال دول منطقه و به ویژه شیخ‌نشین‌های جنوب خلیج فارس از پیروزی پزشکیان فراتر از تعارفات دیپلماتیک معطوف به نوعی خرسندی و رضایتمندی است.
ضمنا هواداران «محور مقاومت» در منطقه، به نوعی نگران تاثیر احتمالی بازگشت اصلاح‌طلبان و دید آن‌ها در مورد روابط با آمریکا و غرب و فاصله گرفتن از دیپلماسی میدانی رئیس جمهور فقیدند. بازخورد این نگرانی در "میدان" می‌تواند دیپلماسی دولت جدید را با چالش جدی مواجه کند.

♈️اما «خرسندی» بازیگران عرب منطقه در حالی است که در گذشته معمولا بیم آن داشتند که با رسیدن اصلاح‌‍طلبان به قدرت، احتمال ساخت و پاخت ایران و غرب بیشتر است و آن‌ها قربانی این بده بستان می‌شوند و چه بسا غالبا تمایل داشتند طیفی به قدرت برسد که زاویه عمیقی با غرب دارد؛ اما به نظر می‌رسد که این انگاره ونگرانی از نزدیکی ایران و غرب به دلایلی تا حدودی در حال رنگ باختن است و چه بسا هم «از سطح محدودی از آن»  استقبال ‌کنند؛

♈️اولا این کشورها با افزایش نفوذ و قدرت لابی‌گری خود در آمریکا بر این باورند که به نوعی منافع مشترک و پایدار خود با این کشور را تضمین کرده‌اند.

♈️ثانیا با متوازن‌سازی مناسبات خود با دو بلوک غرب و شرق و چسبندگی منافع اقتصادی با آن‌ها در سایه واگرایی منافع ایران با دو بلوک به درجه نسبتا اطمینان‌بخشی از در امان ماندن از آسیب‌های احتمالی نزدیکی ایران و غرب رسیده‌اند.

♈️ثالثا، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان با ترسیم چشم‌اندازهای اقتصادی کلانی سودای قرار گرفتن در زمره اقتصادهای برتر جهان را دارند و گویا به این رهیافت رسیده‌اند که این مهم در سایه منطقه‌ای امن امکانپذیر است.
از این رو، چون گذشته از گسترش تنش میان ایران و آمریکا در منطقه استقبال نمی‌کنند و خود نیز برای کاهش آن وساطت می‌کنند.
اما درعین حال نگرانی آنها به هردلیلی از ایران همچنان پابرجاست، ولی شکل بروز و مدیریت آن فرق کرده است.

♈️وقتی برجام درسال 2015، امضا شدبستر منطقه‌ای پرتنش ونامساعد بود و جنگ‌های نیابتی دراوج بود که حمله به سفارت عربستان وبه تبع آن قطعی روابط این فضا رابشدت تشدیدکرد و پس از رسیدن ترامپ به قدرت، ریاض وابوظبی به همراه اسرائیل گمشده خود را در او دیدند و او را به خروج ازبرجام متقاعد کردند.

♈️از این رو، احیای برجام وهرتوافق دیگری بدون بسترسازی منطقه‌ای مناسب تداوم و کارایی مطلوب را برای ایران ندارد و اکنون که فضای منطقه‌‌ای عربی «تا حدودی» مساعد است، اولویت نخست پیش ازتوافق با آمریکا بسترسازی منطقه‌ای برای آن است. این بسترسازی هم به شیوه‌های کلیشه‌ای گذشته امکانپذیر نیست.

♈️ناگفته هم نماندکه خودتوافق با آمریکا به دلایل مختلف چه ترامپ بازگرددچه بایدن دوباره انتخاب شود، باچالشهای بیشتر ازقبل بویژه متعاقب جنگ غزه روبرو است وبعلت ضعف راهبردی پیش آمده برای اسرائیل درنتیجه هفتم اکتبر واین جنگ، نه تنها تل آویو بیشتر ازقبل در مسیراین توافق سنگ‌اندازی خواهدکرد، بلکه خود سیاست خاورمیانه‌ای آمریکادر دوره پیش‌رو نیز بیش ازقبل عاملیت امنیت اسرائیل را درمنطقه درنظرخواهدگرفت.

♈️واقعیت این که هرتوافقی با آمریکا برای رفع تحریم‌ها وتوافق منطقه‌ای مکمل هم بوده ویکی بدون دیگری فاقدکارایی اقتصادی وعاملیت مطلوب برای ایران است. از یک سو، با امضای توافق بدون بسترسازی منطقه‌ای همان تجربه برجام تکرار می‌شود.

♈️ازدیگرسو نیز، اگرتحریمها همچنان پابرجا بماند، هراندازه هم توافقات منطقه‌ای امضا شود، باز درسایه بین‌المللی بودن اقتصاد، هژمونی اقتصادی آمریکا براقتصادجهان ومنافع اقتصادی تنگاتنگ بازیگران ثروتمندخلیج فارس با دنیای غرب، کارآمدی اقتصادی قابل توجهی برای تهران نخواهد داشت وتجارت فیمابین ازمبادله کالا فراتر نخواهدرفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ شکوه چپ در پاریس و ظهور دوباره عدالت و آزادی در لحظاتی که جهان بوی فاشیست گرفته بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ بازنشر مصاحبه با غلامرضا ظریفیان، معاون دانشجویی وزیر علوم وقت، به مناسبت حوادث تلخ و دهشتناک کوی دانشگاه !!!

♈️ چه بر سر سعید زینالی و فرشته علیزاده آمد؟ (سعید زینالی و فرشته علیزاده دو فرد از مفقودیان حادثه کوی دانشگاه هستند)

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک پیشنهاد در انتخاب همکاران اقتصادی

محمدرضا يوسفی
@jomhuriyat

♈️ نتیجه انتخابات دور دوم ریاست جمهوری، پیروزی مسعود پزشکیان بود که وعده اقتصادی مشخصی بر خلاف کاندیداهای دیگر نداد. اکنون او رئیس جمهور است و رأی دهندگان انتظار تغییر در زندگی خود را دارند.

♈️ با نگاهي به دولت هاي پس از انقلاب در مي يابيم كه بجز دولت هاشمي در سایر دولتها، اختلافات مقامات اقتصادي وجود داشته است. اختلاف نظر مقامات اقتصادی در دولت موسوی منجر به کنار رفتن وزرای کار و بازرگانی شد و در دولت خاتمي، منجر به حذف وزير اقتصاد در كابينه دوم شد. وزراي اقتصاد، تعاون، راه، صنايع، نفت و رئيس سازمان برنامه در دولت احمدي نژاد نیز تغيير كردند. در دولت دوم روحاني نیز وزير اقتصاد و مشاور اقتصادي رئيس جمهور از كابينه كنار رفتند. در دولت رئیسی، رئوساي بانك مركزي و سازمان برنامه، وزراي تعاون،  كشاورزي،  راه  و صمت نيز تغییر کردند. آیا با تکیه بر این سابقه می توان مشابه این وضعیت را برای دولت پزشکیان نیز پیش بینی کرد؟.

♈️پرسش اصلی، چرایی این اختلافات و تغییرات در مقامات اقتصادی دولتهاست؟ پاسخ به این پرسش مي تواند روابط درون ساختار حاكميت و ساختار سياسي كشور را تبیین کرده و منجر به راهكارهايي براي بهبود شرايط شود. 

♈️در كشورهاي داراي نظام حزبي، كميته هاي حزب مسئول تدوین برنامه های كانديدای حزب می باشند. اصول و جهت گیری های اقتصادي و سياسي در مرامنامه و اساسنامه های حزب مشخص است. از این رو، اعضاي كميته متشکل از متخصصان آن رشته، ضمن عمل به وظيفه دولت سايه و نقد دولت حاكم، داراي برنامه هاي مشخص در آن حوزه هستند. كانديداي حزب نیز در يك فرايند درون حزبی، انتخاب و معرفي مي شود. از اين رو شايد ماهها قبل، كانديداي حزب براي مردم شناخته شده است. چنانچه اکنون بیش از چهار ماه قبل از انتخابات، مردم امریکا کاندیداها را می شناسند. مردم  در این مدت با برنامه های کاندیداها آشنایی شده، در این بازه زمانی، رقبای انتخاباتی نیز ضمن ارائه دقیق برنامه های خود به نقد برنامه های رقیب می پردازند.

♈️در نظام هاي فاقد احزاب، شايد كانديداها تا چند ماه قبل از انتخابات تمايلي به حضور نداشته باشند. در اين شرايط فقدان ذهن منسجم و پشتوانه علمي قوي براي رياست جمهوري طبيعي است. كانديداها معمولا نقاد وضع موجود هستند اما درك دقيقي نسبت به آنچه بايد رخ دهد، ندارند. از این رو وعده هاي زياد دست نيافتني داده، سخنان كلي بيان مي كنند. اما به هنگام استقرار، درك روشني از وضعيت كشور ندارند.

♈️در ابتداي دولت اول آقاي روحاني، شعار حل مشكلات در صد روز داده شد اما شدني نبود از اين رو گفتند منظور، گزارش در صد روز اول بوده است. بعد از ماهها، وزير وقت اقتصاد اعلام كرد كه تازه ابعاد مشكلات براي ما دارد روشن مي شود. به هر حال، منتخبان پس از پيروزي در انتخابات  در دور اول نه برنامه معين دارند و نه اعضاي كابينه از قبل تعيين شده است. در قدم نخست، فرد منتخب، از حلقه مورد اعتمادش مي خواهد به بررسي افراد صاحب صلاحيت براي وزارت بپردازند. اين انتخاب بر اساس موازين علمي صورت نمي گيرد. متغيرهاي فراواني در اين گزينش محفلي موثر است. از اين رو پس از مدتي اختلافات و ناكارآمدي ها خود را آشكار مي كنند.

♈️رئیسی وعده نشدنی ساخت یک میلیون مسکن را داد، پس از مدتی معاون اولش اعلام کرد که مردم باید خودشان یک میلیون مسکن بسازند. حتی وزير راه دولت سیزدهم نیز اعتقادي به ساخت يك ميليون مسكن در سال نداشت، در حاليكه  گروهي با همين وعده ها به آقاي رئيسي رأي داده بودند.  

♈️ بنابراين فقدان نظام حزبي از عوامل مهم بي برنامگي دولتها، اختلافات دروني، تغييرات اعضاي كابينه است. از اين رو تقويت نظام حزبي و التزام به لوازم آن امري ضروري است. بستر فعلي، مناسب براي رشد نظام حزبي نبوده، از اين رو  تشكل هاي كنوني كشور نوعا فاقد ساختار حزبي هستند و بيشتر محلي براي دورهمي هاي منظم بوده كه در ايام انتخابات فعال مي شوند.

♈️ به نظر می رسد که جناب پزشکیان رئیس جمهور منتخب با توجه به مسیر گذشته رئوسای جمهور پیشین، و با توجه به خواست مردم مبنی بر بهبود زندگی معیشتی، باید قبل از معرفی وزراء به چند نکته توجه کند.

🔰اول اینکه، هدفگذاری اصلی باید بهبود رفاه جامعه باشد که از مسیر افزایش رشد اقتصادی ممکن است.

🔰دوم، تحقق رشد اقتصادی مبتنی بر بهبود روابط با دنیای بیرون و تنش زدایی است و در حوزه سیاست های داخلی، اعتقاد به بهبود فضای کسب و کار، بسترسازی و حرکت به سمت اقتصاد بازار همراه با مبارزه با رانتجویی است.

🔰سوم، لازمه رشد اقتصادی موفق و پایدار، انتخاب همکارانی کاردان، با تجربه و دارای سلامت است.

♈️به نظر می رسد اگر انتخاب همکاران با توجه به محورهای یادشده صورت پذیرد، اختلاف نظرهایی که در آینده رخ می دهد به حداقل خواهد رسید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝از رئیسی یک قدیس ساخته اید، تازه متوجه شده اید مردم مشکل معیشت دارند؟!
حسین عباسی‌نژاد،استاد اقتصاد دانشگاه تهران، ۱۶ تیر ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️امروز با نماینده دفتر نهاد رهبری در دانشکده اقتصاد بحث مفصلی صورت گرفت، فرمایش او دال برحل مشکل معیشت مردم در دولت پزشکیان بود.

♈️عرض کردم که مردم مشکل اقتصادی ندارند چون مرحوم رییسی اغلب آنها را بر طرف ساخت، گفت خیر مشکلات زیاد است، عرض کردم حاج آقا سه سال است شما و امثال شما دم بر نیاوردین و در هیچ منبر و سیما و صدایی نقدی بر عملکرد اقتصادی دولت رئیسی نداشتید، رهبری هم فرمودند من از همه دولتها حمایت میکنم اما از این دولت علاوه بر حمایت تمجید هم میکنم بعلاوه شما پس از مرگش از او یک قدیس ساخته اید ، حالا یک دولت مردمی قرار است استقرار یابد و شما تازه متوجه شده اید مردم مشکل معیشت دارند ، دیگر دم نزد.

♈️عرض کردم حاج آقا مقدمه حل مشکلات اقتصادی رفع موانع آزادی است تا آزادی بیان نباشد مدیران و متخصصین کلامی به دهان نرانند مگر برای خوش آمد مرکز قدرت و نه بر مدار تخصص و حکمت. پس شرط لازم برای آنکه در مسیر توسعه قرار گیریم باید حق آزادی بیان و نقد قدرت پر اختیار و بی مسؤلیت ، تضمین شود و الا معیشت مردم پیچیده تر هم خواهد شد.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در فرانسه با یک انتخابات کلاسیک مرسوم غربی روبرو نبودیم

امین بزرگیان
@jomhuriyat

♈️کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان توسط جبهه چپ در انتخابات امروز فرانسه را نباید یک پیروزی انتخاباتی در یک نظام دموکراتیک فهمید. احتمالاً وقتی عکس‌ها و ویدئوهای خوشحالی و اشک‌های امروز را دیده‌اید، تعجب کرده‌اید که چرا واکنش افراد به این موفقیت چنین شدید است. ما با یک انتخابات کلاسیک مرسوم غربی روبرو نبودیم.

♈️صحنه را باید اینگونه دید: راست افراطی یعنی جریان ضد یهودی و مسلمان، ضد مهاجران و ضد ارزش‌های روشنگری می‌رفت تا نهادهای حکومت را با رأی عمومی بدست آورد و دموکراسی را به پدیداری ضد مدرنیته مبدل سازد. راست افراطی با بهره‌گیری از بحران شدید سرمایه‌داری و گسترش نابرابری و فقر در دورانی که نئولیبرالیسم به سرحدات توحش خویش رسیده است توانسته بود با وعده‌هایی متوهمانه آرای بسیاری از فقرا، کارگران و حتی مهاجران را به خود اختصاص دهد. در واقع راست افراطی در دوران افول سازمانی چپ سبد رأیی برای خود ساخته بود که طبیعتاً به آن نمی‌باید رأی می‌دادند. هرچند سایه این بربریت مدرن همچنان از بین نرفته اما انتخابات امروز، هم از حیث محدود کردن آن در مجلس و هم از حیث بازگشت طبقات به جاهایی که بدان تعلق نظری و تاریخی داشته‌اند واجد اهمیت است.

♈️از سوی دیگر چپ‌ها توانستند بر نظام قدرتمند و رانتی-رسانه‌ای در فرانسه که تماماً پشت میانه‌روها به رهبری ماکرون بودند هم پیروز شوند. ماکرونیسم نیرویی است که با بهرمندی از ترس عمومی از راست افراطی توانسته بود با وجود ناکارآمدی‌های شدید همچنان خود را بعنوان تنها نیروی موجود در صحنه سیاست فرانسه معرفی کند و اینگونه فضا را برای همگان ترسیم کند که اگر ما نباشیم شما باید با راست افراطی سر و کله بزنید، و در خلال این فضاسازی، بیش از پیش از فرانسه سوسیالیسم‌زدایی کند. امشب غلبه بر این سازوکار ناعادلانه تبلیغاتی-رسانه‌ای مکرون و «سگ‌های محافظش» (اصطلاحی در فرانسه و خطاب به رسانه‌های جریان اصلی) بود.

♈️در واقع انتخابات امشب هم غلبه بر نئوفاشیسم بود و هم غلبه بر ناکارآمدی. فرانسه با وجود تمام عقب‌افتادگی‌های اقتصادی‌اش همچنان نبض فرهنگی غرب است. بازگشت چپ به صحنه (و نه لزوما حزب سوسیالیسم) معادلات قدرت در اروپا را تغییر خواهد داد. بدنه چپ امروز فرانسه دیگر شکل سوسیالیسم نئولیبرالیزه‌شده زمان اولاند نیست و آن را به طور کامل کنار زده است. حزب سوسیالیسم توان خود را از کف داده و بخش بزرگی از آن امروزه در ماکرونیسم مستحیل شده است، هرچند بخش‌های حاشیه‌تر آن به جبهه جدید پیوسته‌اند.

♈️هر کس در فرانسه زندگی می‌کند تفاوت امشب را با دیگر انتخابات پیشین حتماً لمس کرده است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 درخواست معين از پزشكيان: لغو نظارت استصوابی، گشت ارشاد و حصر خانگى

مصطفى معين، وزیر علوم دولت اصلاحات:
@jomhuriyat

♈️اینجانب تاکنون در پاسخ به سوال افراد در باره انتخابات اخیرِ ریاست جمهوری، با انتقاد از استصوابی بودن انتخابات، جناب دکتر پزشکیان را با توجه به شناخت دیرینه‌ای که از زمان همکاری در دولت اصلاحات از ایشان داشتم به عنوان "نامزد اصلح" معرفی می‌کردم و برایشان در این مسئولیت محوله "آرزوی موفقیت" می‌نمایم.

♈️ من در اعتراض به ساختار استصوابی انتخابات که آن را ناعادلانه و غیرآزاد می‌دانستم و تحلیلی که نسبت به چشم‌انداز آینده داشته‌ام، نه در مرحله اول و نه در مرحله دوم این انتخابات شرکت نکردم ولی نخواستم رسما" آن را اعلان نمایم که تنها پاسخگوی عمل خودم باشم!

♈️ اکنون با تبریک به ملت آگاه ایران، امیدوارم که جناب رئیس جمهور منتخب با تاکید بر عهد و پیمان خود با ملت، بر انجام خواسته‌های ملّی زیر اهتمام کنند و در صورت ایجاد سدّ و مانع و کارشکنی در برابر تحقق آنها، ضمن پاسخگویی و روشنگری عمومی، عطای ریاست را بر لقای آن ببخشند!

🔰‏۱- تنش‌زدائی و سیاست موازنه منفی در سیاست خارجی و رفع تحریم بر پایه منافع ملّی

🔰‏۲- ارائه لایحه قانونی به مجلس برای لغو قانون نظارت استصوابی شورای نگهبان در انتخابات

🔰‏۳- پیگیری جدی لغو حصر خانگی و آزادی زندانیان سیاسی و رفع موانع بوروکراتیک و غیرقانونی فعالیت سازمان‌های جامعه مدنی بر پایه اصول قانون اساسی

🔰‏۴- پیگیری لغو گشت ارشاد و پایان خشونت و اهانت به زنان و دختران و جوانان ایرانی

🔰‏۵- ایجاد شفافیت اداری-مالی و اقتصادی، در هم پیچیدن باندهای فساد، پولشویی و کاسبکاری تحریم با الحاق به مقررات بین‌المللی مربوط

🔰‏۶- برنامه‌ریزی اقتصادی با مشارکت کارشناسان و متخصصان دانشگاهی در جهت مهار تورم افسارگسیخته و کاهش فقر و شکاف‌های اجتماعی

🔰‏۷- به رسمیت شناختن استقلال و خودگردانی دانشگاه طبق قانون وظائف و اختیارات وزارت علوم و تامین امنیت حریم مراکز علمی

🔰‏۸- جلب مشارکت عادلانه و برابرِ زنان، پیروان مذاهب و اقوام ایرانی در مدیریت‌های کلان و مسئولیت‌های ملّی

🔰‏۹- نظارت دقیق بر اجرای اصول قانون اساسی در قوای سه‌گانه و حسب مورد ارائه‌ی تذکر و اخطار قانون اساسی به متخلفان

🔰‏۱۰- پیگیری و ایجاد زمینه‌های قانونی و اجتماعیِ همه‌پرسی برای اصلاح و ایجاد تحول ساختاری در قانون اساسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 جناب پزشکیان ما چک سفید تقدیم‌تان نکرده‌ایم

ناصر دانشفر
@jomhuriyat

♈️رئیس‌جمهور محترم، امیدوارم که قدر این مردم فهیم و موقعیت شناس را بدانید.‌
اعتماد گنجینه‌ای بی‌بدیل است که نصیب شما شده و پاسداری از آن جز با وفا به عهد میسر نمی‌شود.

♈️شما در جریان تبلیغات انتخاباتی، وعده‌های متعددی به مردم دادید که باید بدانها متعهد باشید. این تنها طریق موفقیت شماست که از صمیم دل آرزو دارم چنین کنید.

♈️جناب پزشکیان حتماً در جریان هستید که با هماهنگی دکتر صادق آخوندی و دکتر رجبیان، جلسه‌ای با حضور آقایان حائری، قمیشی، بنده و جناب ظریف در منزل جناب سبحانی منعقد گردید. در این جلسه پس از گفتگوهای فراوان خدمت جناب ظریف گفتیم که به شرط آنکه حضرتعالی مطالب ذیل را در تبلیغات تلویزیونی، مناظره‌ها و میتینگ‌های خود مطرح و متعهد شوید، ما نیز به مردم اعلام می‌کنیم که با این شروط از ایشان حمایت خواهیم کرد.
هموطنان ما موارد ذیل را مکتوب و خدمت دوستان عرضه کرده و جناب ظریف اعلام کردند که عین آن را به جناب پزشکیان منتقل نموده‌اند.

♈️تقاضای ما از آقای پزشکیان
موارد اصلی:

🔰۱- اعلام انتخابات زودرس در صورتی که در مدت زمان یک سال و نیم نتواند موضوعات تحریم، پیوستن به fatf، فیلترینگ، حجاب اجباری، تعیین محلی برای اعتراض و بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی  را حل کند.

🔰۲- اعلام کند که برای حل دوقطبی موجود کمیته‌ای حقیقت‌یاب را مأمور اتفاقات ۱۴۰۱  و به ویژه حمله به مدارس و مسمومیت دختران کشورمان خواهد کرد و نتیجه را به اطلاع مردم خواهد رساند. از خانواده‌های آسیب‌دیده و داغدار دلجویی خواهد کرد.

♈️موارد جنبی

🔰۱- اعلام کند که حداقل دو وزیر زن را به مجلس معرفی می‌کند.

🔰۲- اعلام کند که در استانهای سنی نشین استاندارهایی از اهل سنت را خواهد گمارد.
۳- اعلام کند که سعی خواهد کرد با تعامل با قوهٔ قضائیه مشکل زندانیان سیاسی را به ویژه افراد بیماری چون آقای زیباکلام را حل کند.

♈️آقای رئیس‌جمهور باید به اطلاع برسانم که غیر از موارد فوق، مطالب متعدد دیگری از جمله مصائبی که در جنبش زن، زندگی، آزادی بر مردم رفت به جناب ظریف عرض شد، اما برای اینکه سنگ بزرگ برنداشته باشیم، تنها به موارد فوق بسنده کرده و تقدیم نمودیم.

♈️شوربختانه شما آنگونه که باید به این مطالب نپرداختید و باید خدمتتان عرض کنم که تردید بسیار برادر بزرگوارمان جناب قمیشی برای اعلام مشارکت به همین علت بود.

♈️جناب پزشکیان من و دوستانم به دلیل آنکه اکثریت این موارد را در گفتگو با مردم متعهد شدید، پای کار آمدیم. اما در همین روز نخست همانطور که به جناب ظریف عرض کردیم، به حضرتعالی متذکر می‌شویم که چک سفید تقدیم‌تان نکرده‌ایم و از همین امروز به جد و بدون هیچ مماشاتی به دنبال تحقق مطالبات خود هستیم و ذره‌ای از حقوق مردم کوتاه نخواهیم آمد.

♈️ما نه پستی می‌خواهیم و نه در پی سهمی از دولت‌تان هستیم، اما بی تعارف عرض می‌کنم که به نقد نه فقط شما که حاکمیتِ خواهیم پرداخت و لحظه‌ای در انجام وظیفهٔ ملی خود درنگ نخواهیم کرد.

♈️ما توفیق شما را تنها در وفا کردن به وعده‌ها می‌بینیم. اگر اقدامات حضرتعالی در راستای منافع ملی باشد، با تمام وجود از آن حمایت خواهیم کرد و چنانچه قدمی بر خلاف تعهداتتان بردارید، بدون هیچ تردیدی به شدیدترین وجه ممکن به نقدتان خواهیم پرداخت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ نامه دقیقه نودی مخبر به قالیباف / موافقت نامه ۲۰ ساله ایران و سوریه در ارتباط با چیست و چگونه در سکوت خبری و بدون اطلاع عموم از مفاد آن به تصویب رسیده است ⁉️

♈️ سرپرست ریاست جمهوری لایحه موافقت نامه همکاری‌های راهبردی و بلندمدت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه را به مجلس فرستاد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 هجدهم تیرماه ۷۸

علیرضا کفایی

@jomhuriyat

♈️اصل ماجرای اعتراضات کوی دانشگاه وقتی رخ داد که تعدادی دانشجو در اعتراض به توقیف روزنامه سلام تجمع و عده‌ای به آن‌ها حمله کردند.

♈️روزنامه سلام در آخرین شماره خود افشا کرده بود که سعید اسلامی یا سعید امامی متهم قتل‌های زنجیره‌ای، درباره مفاد قانون مطبوعات توصیه‌هایی به دری نجف آبادی وزیر وقت اطلاعات کرده بود.

♈️دلیل حمله نیرو‌های لباس شخصی به دانشجویان معترض به سعید امامی، هیچ گاه مشخص نشد. بعدا اعلام شد سعید امامی در زندان اوین با داروی نظافت خودکشی کرده است. کامران دانشجو، محمود احمدی نژاد و حمیدرضا ترقی از شاکیان روزنامه سلام بودند.

♈️وقایع هجده تیر یا حمله به کوی دانشگاه تهران به مجموعه ناآرامی‌ها و درگیری‌های که طی روزهای ۱۸ تا ۲۳ تیر ۱۳۷۸ و به دنبال توقیف روزنامهٔ سلام میان دانشجویان و نیروهای انتظامی و بسیجی‌های موسوم به لباس شخصی‌ها اطلاق می‌شود.

♈️ فعالان حقوق بشر در ایران اعتقاد دارند که هفت نفر در واقعهٔ حمله به کوی دانشگاه کشته شده‌اند که تنها هویت عزت‌الله ابراهیم‌نژاد و فرشته علیزاده مشخص شده‌است.
شورای متحصنین در بیانیهٔ ۲۶ تیر مرگ تامی حامی‌فر را نیز تأیید کرد و سعید زینالی نیز از زمان دستگیری توسط مأموران امنیتی ناپدید شده‌است. 

♈️چشم تعدادی دانشجو بر اثر اصابت گلوله تخیله و دست و پای عده‌ای نیز شکسته شد. همچنین تعداد زیادی دانشجو ضرب و شتم و دستگیر شده اند. نام اکبر اینانلو و سید محمدفاضل هاشمی در این میان به چشم می‌خورد.

♈️از این حادثه به عنوان بزرگ‌ترین چالش جنبش دانشجویی در ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ نیز یاد می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 تورم چگونه اثر افزایش حقوق را بی‌اثر می‌کند؟

♈️در خردادماه نسبت سبدغذایی تعیین شده توسط وزارت رفاه به حداقل دستمزد به 54 درصدرسیده که افزایش 2 درصدی نسبت به اردیبهشت ماه داشته است.

♈️یعنی یک خانوار 4 نفره که حداقل حقوق دریافت می‌کند، باید بصورت ماهانه بیش از نیمی از درآمد خود را صرف خرید مواد غذایی کند.

♈️از آنجایی که بسیاری از خانوده‌ها هزینه‌هایی مانند پرداخت اجاره بها مسکن را نیز در سبد خود دارند، تامین سبد خوراکی استاندارد برای بسیاری از خانوارها امکان ناپذیر شده است.

♈️سهم سبد غذایی مذکور از حداقل حقوق خرداد ماه سال 1402 معادل 57 درصد بوده است. یکی از دلایل مهم کاهش سهم سبد غذایی از حداقل حقوق در خردادماه سال جاری نسبت به سال گذشته آن است که میزان افزایش حداقل حقوق در سال جاری بیش از سال گذشته بوده است.

♈️با این حال با وجود تداوم روند فعلی رشد تورم و توجه به آنکه حقوق تعیین شده ثابت است، به زودی اثر افزایش حداقل حقوق سال جاری خنثی شده و سهم سبدغذایی از حداقل حقوق افزایش خواهد یافت.

♈️در چنین شرایطی مهار تورم می تواند به افزایش رفاه حداقل حقوق بگیران، کمک بزرگی کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📝📝 دادستان محترم کل کشور بعنوان مدعی العموم، ملزم به ورود به تخلفات  پرونده FATF است

مجید بهمن زاده، حقوقدان ،

♈️ آنچه میبینید، اظهارات حجت الاسلام پورمحمدی درجریان برگزاری مناظرات انتخاباتی است که پرده از کارشکنی های عامدانه آقای سعید جلیلی و جریان حامی وی بعنوان دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای ممانعت از پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی اقدام مالی مشترک علیه پولشویی ( FATF) است

♈️ اقدامات مخربی که موجب انسداد تراکنش های مالی و بانکی ایران با جهان، افزایش نرخ  تورم در تمامی حوزه ها، بویژه حوزه کالا و مسکن، کمبود دارو و افزایش شدید قیمت آن و افزایش مرگ و میر شهروندان شد و در نهایت منجر به ورود ایران به مبادلات مالی غیررسمی و  وقوع اختلاس های گسترده و رانت‌خواری های کلان گردید

لذا این موارد، مصداق بارز " جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی " است و دادستان محترم کل کشور ملزم  است تا با استناد به مواد ۶۴ و ۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری، بلافاصله نسبت به تشکیل پرونده قضایی  مربوطه اقدام، و مسببین این اقدامات معارض با منافع ملی را تحت تعقیب قراردهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سمت و سوی سیاست منطقه‌ای دولت چهاردهم

🔰دنیای اقتصاد:

@jomhuriyat

♈️پیروزی مسعود پزشکیان با شعار تنش‌زدایی و بهبود روابط با همسایگان، تغییر یا تداوم سیاست همسایگی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه را به موضوع پرسش این روزهای رسانه‌ها و تحلیلگران سیاست خارجی تبدیل کرده است.

♈️پیام‌های تبریک مقامات منطقه از جمله عربستان، امارات، ترکیه، مصر، عراق، سوریه و... و ابراز امیدواری نسبت به توسعه روابط دوجانبه نشان می‌دهد که دولت‌های منطقه نسبت به روی کار آمدن یک رئیس جمهور اصلاح طلب و عملگرا خوشبین بوده و درصدد هستند تا از فرصت بوجود آمده برای ارتقای روابط همسایگی و منطقه‌ای حداکثر استفاده را بعمل آورند.

♈️در طول ۳ سال گذشته که دولت سیزدهم سکاندار سیاست خارجی در عرصه منطقه‌ای را بر عهده داشت، روند تنش‌زدایی با همسایگان عرب خلیج فارس و همچنین سایر بازیگران عربی بهبود پیدا کرد، که این مهم نیازمند توسعه و تقویت در ابعاد اقتصادی است، که باید بعنوان یکی از ماموریت‌های مهم دولت چهاردهم در دستور کار قرار گیرد.

♈️خاورمیانه در لحظه کنونی در وضعیت ابهام قرار دارد. به این معنی که از یکسو روندهای تنش‌زدایی بین بیشتر بازیگران آن کلید خورده و در حال تقویت است و از سوی دیگر مسائل و پرونده‌های بازی دارد که در صورت حل نشدن، می‌تواند کلیه تلاش‌ها را عقیم سازد.

♈️از وضعیت بلاتکلیف در جنگ غزه تا احتمال جنگ بین حزب‌الله و اسرائیل، از بازگشت دوباره ترامپ تا پرونده باز عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان. باید به این لیست وضعیت پرونده هسته‌ای ایران و پیمان دفاعی بین عربستان و آمریکا را اضافه کرد که بر عدم‌قطعیت‌ها بیش از پیش اضافه می‌کند.

♈️در این دریای پرتلاطم، قطب‌نمای سیاست خارجی دولت چهاردهم باید بتواند با جهت‌گیری درست، از فرصت‌های نوظهور بهره‌برداری حداکثری کند و زمینه خنثی سازی و مدیریت تهدیدها را نیز فراهم کند.

♈️با چنین اقداماتی است که می‌توان زمینه بازیگری مطلوب و در‌خور موقعیت منطقه‌ای ایران در خاورمیانه را فراهم کرد و سیاست همسایگی را به جایگاه واقعی خود رساند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝برخی دولت ها با سرنوشت اقتصادی مردم چه می کنند؟

دکتر مجید شرفخانی
@jomhuriyat

♈️علیرغم ادعاهای مطرح شده تاکنون؛ اما باید اذعان داشت اکثر دولتها در ایران که به دلایل مختلف (سیاسی، امنیتی ، اجتماعی و ...)به دنبال گسترش اندازه و نفوذ خود در اقتصاد بوده اند، در برابر افزایش قیمت های خودساخته(در عمل) مقاومت نخواهد کرد. تشخیص این که از حرف تا عمل یک دولت در خصوص تسلط بر اقتصاد و بنگاه های اقتصادی به چه نحو است را نه در سخن راندن ایشان بلکه در عمل باید دید و آنگاه قضاوت نمود.

♈️همچنین باید توجه داشت آن چیزی که شهروندان ایران را ( همچون کشورهایی نظیر آرژانتین یا ترکیه و ... )  شگفت زده می کند این است که دولت های آنها همیشه در مورد طبقات متوسط ​​و کمک به فقرا صحبت می کنند، اما تورم همچنان بالا می رود و مردم را فقیرتر از گذشته به سوی ناکامی در سرنوشت و به دور از امکان هرگونه آینده نگری رهنمون می سازد.

♈️تورم، فرسایش تدریجی قدرت خرید (#ارز) است. دولت‌ها در ایران همیشه از بهانه‌های مختلفی برای توجیه تورم نیز استفاده می‌کنند:
(۱)افزایش تقاضا
(۲)اختلال در زنجیره ها(تحریم ها در این بخش جای دارند)
(۳)یا طمع شرکت‌ها و افراد شیطان صفت .

♈️ با این وجود #اغلب اوقات، این سه، تنها ابزاری برای بهانه جویی آنهاست. تورم همیشه یک پدیده پولی بوده و قیمت ها به این دلیل افزایش می یابد که عرضه پول به شدت بالاتر از تولید و تقاضای پول واقعی است.

♈️اما چرا دولت ها از جمله دولتهای بشدت بدهکار ایران در شرایط تحریمی و غیر تحریمی آن را نادیده می گیرند؟ چرا اقدام ساختاری انجام نمی دهند؟ مطمئناً، پایین نگه داشتن قیمت ها و راضی نگه داشتن مصرف کنندگان - بخوانید رای دهندگان آتی - به نفع آنهاست.

♈️پاسخ ساده است: زیرا دولت ها در ایران بزرگترین ذینفعان تورم هستند. آنها درآمدهای بیشتری را از مالیات های غیرمستقیم  (و نه مالیات مستقیم که این روزها بر طبل آن می کوبند ) کسب می نمایند و بدهی های سرسام آور آنها به آرامی به واسطه تورم سنگین تقلیل می یابد. بدهی های ریالی دولت به سازمان تامین اجتماعی و ذینفعان آن که عموما مردمی با پشتوانه مالی ضعیفند از نمونه های بارز است.

♈️علاوه بر این ها، دولت‌ها می‌توانند تورم را به گردن همه بیاندازند، جز سیاست‌های اشتباه خودشان. در ایران که جای خود دارد، حتی در آرژانتین نیز که تورمی بالای ۵۰ درصد و ۱۰ برابر بیشتر از کشورهای همسایه دارد، شهروندانش ارام آرام متقاعد می شوند که دلایل دیگری غیر از چاپ پول توسط دولت وجود دارد. به گونه ای که وقتی آمار بانک مرکزی این کشور نشان می داد که عرضه پول بیش از ۱۲۰ درصد طی دو سال با وجود کاهش تقاضای واقعی افزایش یافته است، مطبوعات و سیاستمداران آن به مانند ما تورم را به عوامل دیگر حواله دادند.

♈️دولت های مداخله‌گرا تمایلی به کاهش هزینه‌ها یا کاهش کسری بودجه ندارند، بنابراین از مالیات تورمی استفاده می‌کنند و می‌دانند که می‌توانند از بهانه‌های مختلفی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند و خود را به عنوان ناجی و  راه حل  نهایی "کنترل قیمت" معرفی می کنند.به قول میلتون فریدمن تورم مالیات بدون قانون است.
مالیات از طریق تورم در حال افزایش دو دلیل عمده دارد:
(۱)هزینه کرد برای جبران کسری بودجه زیاد
(۲)از بین بردن قدرت خرید و پس‌انداز فعالان بخش خصوصی از طریق کاهش ارزش پول ایشان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تاخیر در برنامه تحلیف رییس جمهور منتخب از نقاط ضعف قانون اساسی است!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۴/۱۸
@jomhuriyat

♈️بدون مشروعیت مردمی حکمرانی حتی برای یک ساعت به معنی نفی حقوق ملت و نقض روح قانون است، اگر قانون اساسی مدت پنجاه روز را برای تعیین رییس جمهور جدید معین کرده است، فرایند تحویل قدرت به رییس جمهور منتخب نمی‌تواند با هیچ بهانه‌ای به تاخیر انداخته شود چرا که با مشخص شدن منتخب مردم مشروعیت ملی و قانونی به او منتقل شده است و با وجود تعیین رییس جمهور قانونی کفالت موقت از درجه اعتبار ساقط است.( در مواردی که رییس جمهور قبلی خود زنده است چون سررسید تحویل قدرت مشخص شده است این قاعده صادق نیست، اما سررسید دولت کفیل ریاست جمهوری صرفا ۵۰ روز است).

♈️قطعا به دلیل صراحت عدد تعیین شده (۵۰ روز) برای تکمیل فرایند تحویل قدرت بوده است که قانونگذاران نیازی به آوردن قید دوم زمان برای تعیین روز تحلیف ندیده‌اند.

♈️اگر امروز از این نقطه ضعف بسیار ریز قانون اساسی به نفع ادامه دولت کفیل استفاده میکنند از این زاویه میتوان دریافت که از عمده ضعف‌های قانون اساسی چه سواستفاده ها که نشده است.

♈️در مباحث فقهی می‌گویند وقتی آب آمد تیمم باطل است، در واقع با بودن و آمادگی رییس جمهور منتخب مردم هر گونه دخل و تصرف دیگران در اختیارات دولت عملی نامشروع و ناقض قانون اساسی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنبش دانشجویی در ایران و چین: دو تجربەی متفاوت
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat

♈️امروز 25 سال تمام از حادثەی کوی دانشگاە در 18 تیر 1378 گذشت.

♈️رخدادی بی سابقه در سال های پس از انقلاب که به نمادی از جدایی جنبش دانشجویی از حکومت انقلابی و روزی سرنوشت ساز در تاریخ جنبش اصلاحات که دو سال پیش تر شروع شده بود.

♈️18 تیر 78 از منظر خاستگاه ها و اهداف و نه فرجام و میزان تلفات، با تظاهرات دانشجویی میدان تیان آنمن در 14 خرداد 68 قابل قیاس است.
در آن روز ارتش خلق چین با اعزام تانک ها به هفت هفته اعتراض مسالمت آمیز دانشجویان دمکراسی خواه خاتمه داد و هزاران نفر را از دم تیغ گذراند.

♈️اعتراض های دانشجویان چینی از یک زمینەی اجتماعی و سیاسی مشابە ایران بر می خواست.
ده سال پس از آزاد سازی اقتصاد و رها کردن اقتصاد دستوری و در حالی که هنوز آثار انفتاح نمایان نشده بود، جامعه با یک تورم مهلک و از بین رفتن امنیت شغلی و چتر تامین اجتماعی دولتی مواجه شد.

♈️این شرایط شباهت زیادی به تورم افسار گسیختەی سال های 73 و 74 ایران داشت که ناشی از سیاست های تعدیل ساختاری دولت سازندگی بود.
این عامل در کنار اختناق سیاسی، زمینەی اجتماعی دوم خرداد را فراهم کرد.
به لحاظ سیاسی هم در دوران تیان آنمن، شکاف های مهمی در رهبری حزب کمونیست وجود داشت.

♈️بخشی از رهبران چین تحت تاثیر رخدادهای شوروی و شرق اروپا و نیز تبعات اصلاحات اقتصادی به اصلاحات سیاسی متمایل شده بودند.
این جناح آشکارا با دانشجویان همدلی نشان می داد و جنبش دانشجویی هم در اصل به علت درگذشت ناگهانی یک رهبر اصلاح طلب حزب به نقطەی جوش رسید.

♈️در 18 خرداد در ایران هم به نوعی یک حاکمبت دوگانه برقرار بود.  میان نخبگان حاکم ستیزی معنادار بر سر اولویت توسعەی سیاسی و توسعەی اقتصادی و یا اساسا تداوم رهیافت انقلابی مطابق الگوی گذشته برقرار بود.
بازتاب این گسست ها و عمیق شدن آنها پس از انتخابات دوم خرداد 76 به التهاب و برانگیختگی بی سابقه در میان نیروهای اجتماعی منجر شده بود.

♈️خودکشی متهم ردیف اول قتل های سیاسی پاییز 77 و خبر توقیف روزنامەی منتقد سلام، اخگری بود که در خرمن التهابات سیاسی آن روزها افتاد و جرقەی 18 تیر را زد.

♈️اما در آنچه بعدا در چین و ایران اتفاق افتاد، به ندرت می توان شباهتی یافت.
چینی ها پس از وقفەای موقت روند گذشته یعنی تداوم آزاد سازی اقتصاد منهای گشایش سیاسی را ادامه دادند.

♈️حزب کمونیست با تمرکز روی اقتصاد و رقم زدن یکی از بزرگ ترین برنامەهای فڤر زدایی تاریخ، یک قرلرداد اجتماعی تازه در مقابل ملت گذاشت:
ما به شما رفاه و آسایش و برخی آزادی های فردی و اجتماعی می دهیم، شما هم صرفا از ما اطاعت و فکر مخالفت سیاسی را از سر بیرون کنید.
مطابق این دستور کار پکن چالش تیان آنمن را پشت سر گذاشت و حتی توانست آن را به کلی از حافظەی جمعی محو نماید.
پیروزی فراموشی بر حافظه صرفا به دلیل مکانیسم های سانسور و کنترل اطلاعات نبود، بلکه به خاطر سرعت تغییرات است.
کشوری که چهل و پنج سال قبل جایگاهی در اقتصاد دنیا نداشت، امروز دومین اقتصاد بزرگ جهان است.

♈️مدرنیتەی چینی چنان شتابان است که برخی آن را کپسول زمان می نامند. فشردگی گذشته و آینده درون اکنون و تغییرات پی در پی انقلابی در اندازەی اقتصاد، رشد شهرها وافزایش ثروت که با سرعتی بیش از حافظەی جمعی حرکت می کند.
در چنین فضایی عجیب نیست که اکثریت مردم اساسا چیزی دربارەی رخدادهای خوتین 35 سال قبل نشنیده باشند.

♈️برخلاف چین، در ایران منازعەی نخبگان حاکم خاتمه نیافت و جدال بی حاصل بر سر رویکردهای کلی هنوز ادامه دارد.
نه پروژەی توسعەی سیاسی به سرانجام رسید و نه اجماعی ملی بر سر  توسعەی اقتصادی پدید آمد.

♈️احتمالا بدیل غیر رسمی هر دو دیدگاه قسمی سیاست خارجی ستیزه جو و معطوف به افزایش قدرت و نفوذ در منطقه بود که باعث انقطاع بیشتر از اقتصاد جهانی شد.
در بازەهای ده ساله در سالهای 88 و 98 رخدادهای کوی دانشگاه به نحوی تکرار شد و در این اواخر دورەهای آن کوتاه تر هم گردید.

♈️طرفه آنکه چینی ها تنها به مدد اجماع نخبگان و توافق بر سر اولویت رشد اقتصاد و رها کردن سیاست صدور انقلاب توانستند به ابرقدرتی اقتصادی تبدیل شوند.
صد البته اصلاحات سیاسی و دمکراسی را هم به کلی رها و از ترکیب یک ابردولت و یک ابراقتصاد، مخلوقی کارا و موفق، دستکم تا آیندەای قابل پیش بینی آفریدند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️سلام بر ملت بزرگ و مهربان وطن
♈️صبح زیبای همراهان عزیز بخیر و نیکی
امیدواریم که روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰جاده گردشگری اسالم به خلخال که لقب رؤیایی‌ترین جاده جنگلی ایران را به خود اختصاص داده است در شمال کشور قرار دارد و شهر اسالم در استان گیلان را به شهر خلخال در استان اردبیل متصل می‌کند. نیمی از مسیر ۷۰ کیلومتری جاده گردشگری اسالم به خلخال جنگل و بخشی دیگر ییلاقات تالش است.

🔰این مسیر که دو استان گیلان و اردبیل را به هم متصل می‌کند از بی‌نظیرترین جاده‌های ایران است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ترک میز خدمت، قبل از تعیین جایگزین، گویاست که منافع مردم کمترین اهمیتی ندارد!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️خبر رسیده در پی عدم رای آوری جناب جلیلی و نه بزرگ مردم به آن مشی، برخی مدیران دولتی که خود می دانند با چه رانت و سفارشی به آن پست ها رسیده اند، قبل از پایان کار دولت در پی استعفا و ترک میز و محل خدمت خود هستند. اقدامی که در دوماه باقی مانده تا استقرار دولت جدید، باعث بلاتکلیفی و سرگردانی مردم و امورات آن ها خواهد شد.

♈️از جمله این نفرات، جناب منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و رئیس ستاد انتخاباتی جلیلی است. همو که در این مدت، با تخلفی آشکار، از جایگاه مدیر بلندپایه دولتی، سو استفاده و آن امکانات و هزینه ها را برای ستاد آقای جلیلی خرج کرد.

♈️همو و امثال او که با این اقدام نشان دادند، برخلاف تمام آن شعارها و ظواهر عوامفریبانه، آنچه برایشان مهم است منافع خود، گروه و جناحشان بوده و مردم و منافعش محلی از توجه ندارد که اگر بود، حداقل اینگونه کار مردم را لنگ نگذاشته و تا استقرار دولت جدید و فرد جایگزین، در سمت خود باقی می ماندند!

♈️یحتمل، به خیال خودشان، این حق را برای خود محفوظ می پندارند که به دلیل عدم رای دادن مردم به گزینه و‌ مرداشان، این مردم مستحق مجازات و تنبیه هستند که با توجه به آن حجم از عتاب و تهدید عوامل جریان جلیلی به مردم، که چرا رای نداید و تاوانش را خواهید داد و... ، این احتمال بیراه نیست!

♈️البته این مسأله را هم باید در نظر گرفت که طبق پیش بینی آقازاده جناب حداد عادل که گفته بود با آمدن دولت غیر، بایستی همه دنبال «اسنپ» برای برگشت به خانه باشیم، با آن تفکر نمی خواهند در ترافیک و معطلی اسنپ گرفتار و از الان دنبال اسنپ هستند!

♈️در آخر اما: این جماعت سال هاست دولت های مستقر در آمریکا را به عهد شکنی متهم می کنند! از جمله ترامپ را که به دلیل منتفع نشدن کشورش از منافع اقتصادی برجام، از آن قراداد خارج شد. حال اما به خود نمی نگرند که به پای تامین نشدن آمال ‌و‌ منافغشان، خود بدتر از ترامپ در پی کارشکنی در امورات مردم و عهدشکنی، با ترک میز خدمت قبل از تعیین جایگزین هستند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ افشاگری روزنامه اطلاعات در باره همدستی جریان برانداز خارج از کشور با تندروهای داخلی در برابر پزشکیان

🔰 روزنامه اطلاعات نوشت:

♈️ اینک که در انتخاباتی رقابتی و در دو مرحلۀ بسیار دشوار، رئیس جمهور منتخب راهی پاستور می‌شود، گروهی از اقارب و متصفان و متصلان به اقلیتی که نامزد محبوب و مورد نظر ایشان انتخاب نشده است، سخنان انتقادی و گاه بد دلانه و بدگویانه‌ای را بازتاب می‌دهند که دو یا سه سرنخ مشخص دارد و به هیچ وجه به مصلحت کشور، مردم و نظام نیست که این سخنان ادامه و گسترش یابد.

♈️ اول؛ اینکه رسانه‌های خبری مشخصی در میان بنگاه‌های خارجی، خط تمایز و اختلاف قومیتی را پررنگ ساخته و بر آتش اختلافات دروغین و خیالی می‌دمند.

♈️ دوم؛ یک شارلاتان جهان مجازی که فالورهایش برخی کم سن و سالان و عوام و عملگان خرافات هستند.

♈️ سوم؛ تنی چند از مسئولان و مشغولان و اصحاب اسم و رسم دار رسانه‌های موسوم به یک جریان خاص و تندرو و کندفهم در کشورمان به این ایده‌ها چسبیده و می‌کوشد از آن در ایجاد موانع برای تخریب دولتی که هنوز استقرار ندارد استفاده کند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰چند مساله حل‌نشده داریم که ریشه شرایط ناگوار فعلی است. ظرف ۳ ماه باید قدم‌های اصلاح برداشته شود.

♻️ الان هم دیر شده:
‏ناترازی انرژی-فقر گسترده
‏ناترازی بودجه و بانک- تورم یا قفل شدن تولید
‏ناترازی ارزی-فساد شدید
‏تحریم‌ها-عقب افتادن از جهان
‏سخت‌گیری به زنان و جوانان-کاهش سرمایه اجتماعی

#رستاک_ایران
❇️
@Rastak_iran
2024/10/06 00:23:54
Back to Top
HTML Embed Code: