Telegram Web Link
📝📝 مراقب جو زدگی باشید!

احمد زیدآبادی:


♈️«تجربۀ گذشته نشان می‌دهد که داغ کردن تنور انتخابات با سخنرانی‌های هیجانی و حملۀ لفظی به رقبا خیلی هم بی‌هزینه نیست!

♈️به هر حال، گرد و غبار تبلیغات فرو می‌نشیند و امور اصطلاحاً به تنظیم کارخانه بازمی‌گردد.
بنابراین بهتر است بعضی از دوستان خیلی جو زده نشوند و زبان و قلم خود را کنترل کنند»

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️دکتر کاتوزیان چقدر زیبا در مقاله «ایران، جامعه کوتاه مدت» جامعه ایران را به یک جامعه کوتاه مدت یا کلنگی تشبیه می‌کند که اجازه انباشت تجربیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به خود نمی‌دهد و با کلنگ به دنبال تخریب تجربیات گذشته و تجربه کردن دوباره آنهاست و این دور باطل پیوسته ادامه دارد.

سیامک قاسمی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دلزدگی مردم پاشنه آشیل اصلاح‎طلبان

سمیه متقی

@jomhuriyat

♈️۱۹ سال پیش بود، در روزهای پایانی دولت اصلاحات سیدمحمد خاتمی، آن روزها که از نگاه بسیاری از تحلیلگران و جمع کثیری از کارشناسان و مردم، قطار جمهوری اسلامی ایران بر ریل توسعه و پیشرفت در حال جای‎گیری بود و تصور بر این بود چشم‌اندازهای ترسیم‌شده از جمله چشم‌انداز ۱۴۰۴ قرار است محقق شود؛ انتخاباتی با تکثر کاندیداهای اصلاح‌طلب و اصولگرا برگزار شد و در کمال ناباوری نام محمود احمدی‎نژاد به‌عنوان رئیس‌جمهوری نهم از صندوق رای بیرون آمد.

♈️وقوع چنین رخدادی در عرصه سیاسی کشور آن هم با توجه به موقعیت قوی با پشتوانه اجتماعی بالای خاتمی به‌عنوان رئیس‌جمهوری دوره هفتم و هشتم و رهبر جبهه دوم‌خرداد و همراهان او در مجلس ششم بحث‌های بسیاری بر سر اینکه چه شد که بعد از این دوره طلایی حضور جناح موسوم به چپ که در این تاریخ دیگر با نام اصلاح‌طلب شناخته می‎شدند، فضای اجتماعی و سیاسی جامعه به سمتی برود که اصلاح‎طلبان و گزینه‌های آنها شکست بخورند و نتیجه صندوق نه حتی چهره‎ای از راست سنتی که رقیب دیرین این جریان بوده است، بلکه چهره کمترشناخته‎شده از جریانی که اگرچه زیر پرچم اصولگرایی سینه می‎زند اما به گفته بهزاد نبوی اگر بخواهیم اصطلاحی در پهنه سیاسی برای آن عنوان کنیم؛ احمدی‌نژاد و حلقه حامیان آن برگرفته از جریانی با عنوان «چپ جدید» هستند.

♈️این روزها ما به فاصله ۱۹ سال و با تجربیات دو دهه درگیر انتخابات ریاست‎جمهوری دیگری هستیم که برخی تحلیلگران به احتمال تکرار تجربه ۸۴ هشدار می‎دهند.
البته که انتخابات ۱۴۰۳ و ۱۳۸۴ اختلافات بسیاری دارند. از جمله اینکه در آن سال‌ها مردم با توجه به تجربه ۸ساله دولت اصلاحات و بهبود نسبی ایجادشده در زندگی، تصورشان بر این بود آن قطار قرار گرفته بر ریل، به آسانی از مسیر خارج نمی‎شود و یا اینکه اصلاح‌طلبان آن‌چنان به ثبات موقعیت خود در جامعه اعتماد داشتند که نگران از چنددستگی‌ها و حضور کاندیداهای مختلف نبودند (همین هم یکی از عوامل ناکامی آنها در انتخابات آن سال شد)؛ در دور دوم هم بخشی از این جریان اگرچه تلاش کردند دوقطبی ایجادشده بین اکبر هاشمی‌رفسنجانی و احمدی‌نژاد را به نفع خود با حمایت از هاشمی به نتیجه برسانند اما به دلیل فضاسازی‎های پیش از انتخابات و چنددستگی‌ها، شد آنچه نباید می‎شد.

♈️با این تجربه بسیاری از تحلیلگران پذیرفتند که تکثر کاندیدا از جمله مهمترین علت عدم موفقیت اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری است. از وقایع و اعتراضات و هر آنچه در انتخابات ۸۸ رخ داد بگذریم، سال ۹۲ هم ایستادن تمام‌قد اصلاح‌طلبان پشت سر حسن روحانی و انصراف محمدرضا عارف به پیروزی این جریان که عملاً بعد از ۸۸ امکان حضور سیاسی با گزینه‌های مطلوب خود را نداشتند منجر شد. ۱۴۰۰ هم که گزینه حداقلی بود و نه ائتلافی رخ داد و نه امکانی برای مجاب کردن جمع کثیری از اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات.  سال ۱۴۰۳ و اعلام نتایج تاییدصلاحیت‌ها نشان داد که بالاخره در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم اصلاح‌طلبان گزینه‌ای در چارچوب اصلاح‌طلبی دارند (حالا شاید گزینه حداکثری آنها نیست اما می‌تواند ائتلاف‌ساز ‎ باشد) و حالا اصلاح‌طلبان با توجه به موقعیتی که بنابر عملکرد شورای نگهبان با آن روبه‌رو هستند؛ متفاوت از سال ۸۴ تعدد کاندیدا ندارند و فقط مسعود پزشکیان را در میدان رقابت به‌عنوان گزینه در اختیار دارند؛ اما مشکل چه هست که تحلیلگران نگران شوکی مانند ۱۳۸۴ هستند؟

♈️اولین مسئله و مشکلی که اصلاح‌طلبان با آن روبه‌رو هستند و نگران‌کننده است، بی‎رغبتی بخش قابل توجهی از جامعه به شرکت در انتخابات است که اتفاقاً بخشی از پایگاه رای آنها هم به شمار می‎روند؛ موضوعی که در روزهای منتهی به انتخابات ۲۷ خرداد و سپس ۳ تیر ۸۴ نیز نه به شدت امروز اما تا حدود قابل توجهی با آن ‌روبه‌رو بودند و در نهایت هم عامل مهمی درعدم موفقیت آنها به‌ویژه در دوره دوم آن انتخابات بود.

♈️آنچه امروز هم اصلاح‌طلبان با آن روبه‌رو هستند و شاید باید گفت که پاشنه آشیل آنهاست، حضور مردم در انتخابات است و باید برای آن تلاش کنند؛ به وجد آوردن آن قشر خاکستری جامعه که بی‌تفاوت به صندوق رای و ناامید از آن هستند و از گزینه موجود به دلیل آنکه گزینه حداکثری نیست، استقبال نمی‌کنند.

♈️به‌عبارتی تفاوت میان پزشکیان با سعید جلیلی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی و  مصطفی پورمحمدی اظهرمن‌الشمس است و تفاوت نگاه و رویکرد آنها  به راحتی قابل تعریف و توضیح و البته تشخیص است اما آنچه این مردم نیاز دارند، شاید همان است که آن روزها در سال ۱۳۸۴ نیز به نوع دیگری خواهان آن بودند، اگر آن زمان با حس اینکه گزینه‌های موجود در انتخابات توان ایستادگی در برابر هسته سخت قدرت ...

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝برای ایران و ... احتمال انقراضش...
🔰بخش اول: پرستاری برای ایران

✍️ محسن رنانی
@jomhuriyat

♈️دو هفته است آشوبی دارم. دوهفته است خواب ندارم. دو هفته است بین عقل و دلم جنگی است. عقلم با چشمی اشکبار می‌گوید باید رأی‌ داد؛ نباید فرصتی که گویی خدا به ملت ایران پاس داده است را از دست داد. نباید گذاشت شرایط ایران سخت‌تر و پیچیده‌تر از این شود. ایران مستعد یک انفجار است. جسم و روح ایران دیگر تاب یک درهم‌ریزی تازه را ندارد. باید برخیزیم و این «فرصت انتخاب» را به «خلق امکان» تبدیل کنیم.

♈️اما دلم با چشمی خونبار می‌گوید آخر بی‌وجدان، با چه رویی با چه شرافتی و با چه انسانیتی می‌خواهی رأی بدهی؟ آن هم به دعوت حکومتی که در همین جنبش مهسا وقتی شهروندانش در اعتراضات خیابانی مسالمت‌آمیز، کشته و نابینا شدند این جوانمردی را نداشت که مسئولیتش را بپذیرد و از آسیب‌دیدگان دلجویی کند و به دهان آنانی بکوبد که گفتند تروریست‌های خارجی آمدند و کور کردند و کشتند و رفتند! به چهره کیان نگاه کن! به چشمان دختر کردستان نگاه کن! به زخم صورت پسر نازی‌آباد نگاه کن! به صد کشته مظلوم زاهدان فکر کن و به چشمان دانشجویان و همکاران دانشگاهی اخراج شده‌ات زُل بزن و آنگاه بگو باز می‌روی رأی بدهی؟

♈️سرانجام بعد از دو هفته بی‌خوابی و آشوب و جنگ، دلم تسلیم شد. عقلم نزدیک سی استدلال آورد تا دلم را راضی کند و نهایتا موفق شد.

♈️و اکنون این نویسنده که معلم توسعه است و از سال ۱۳۸۱ جز تدریس، گرفتن هرگونه مسئولیتی را در این ساختار سیاسی بر خود حرام کرده‌ است و با وجود پیشنهادهای چرب‌وشیرین داخلی  و خارجی، بیست و دو سال است بر این عهد خویش باقی مانده است و همچنان باقی خواهد ماند؛ و نیز همراه مردم ایران، انتخابات سال گذشته را تحریم کرده بود، با چشمی‌ گریان می‌گوید: برای ایران بی‌پرستار که «حسرت یک زندگی معمولی» بر دلش مانده است، در این انتخابات شرکت خواهم کرد.

♈️ایران امروز به یک رئیس‌جمهور جنگی یا انقلابی نیازی ندارد.
به یک رئیس‌جمهور برانداز هم نیازی ندارد.
ایران امروز به یک رئیس‌جمهور پوپولیستِ دروغزن که شعارهای عجیب‌وغریب و فریبنده بدهد و هنوز نیامده از منابع نفت و آب و خاک کشور حاتم‌بخشی کند، نیازی ندارد.
حتی به یک رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب یا تحول‌خواه هم نیازی ندارد.

♈️ایران امروز خیلی خسته و فرسوده است، تحمل جراحی را هم ندارد. امروز جراحی اقتصادی و اجتماعی موجب خون‌رَوی بیشتری از جسم ایران (سرزمین) و هرزرَوی انرژی بیشتری از روح ایران (مردم) می‌شود.

امروز ایران حتی به .......

🔰ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:
https://renani.net/texts/notes/nursing-for-iran/

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from اتچ بات
♈️فایل پی‌دی‌اف یادداشت محسن رنانی درباره انتخابات  چهاردهم:

👈 برای ایران و ... احتمال انقراضش...

🔰 بخش اول: پرستاری برای ایران

۳ تیر ۱۴۰۳
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝این انتخابات میتواند خردستیزی سیستماتیک حکومت را متوقف کند!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۴/۳
@jomhuriyat

♈️عوامل متعددی در داخل و خارج از کشور ایران به وجود آمده‌اند که می‌توانند روند خردستیزی و تعارض هویتی با دانش انسانی حکومت ایران را  متوقف کنند.
به ویژه اقبال عمومی به تنها کاندیدای خردگرا  در این شرایط می‌تواند نقطه ایست و عطفی بر خردستیزی سیستماتیک باشد.

♈️از جمله شرایط دشوار داخلی:

🔰۱- توقف اقتصاد کشور و پیرو آن توقف زندگی مردم به ویژه بن‌بست تامین مسکن، ازدواج ، خودرو و الزامات زندگی مردم

🔰۲- خروج افکار و رفتار جامعه از کنترل حاکمیت و پیش‌بینی ناپذیری حرکتهای جمعی مردم

🔰۳- پایان مجالس و دولتهای مورد حمایت حکومت (محافظه‌کاران) به ویژه آخرین دولت رییسی بدون کمترین توفیقی در هر یک از زمینه‌های بحرانی‌ شده
 
🔰۴- ناکامی در بازسازی صنعت نفت، نیروگاه‌های برق، آب، کشاورزی و صنعت

🔰۵- درک نیاز مبرم به دریافت تکنولوژی روز جهان به ویژه آنچه در سقوط هلیکوپتر رییس دولت و همراهان او برای همه آشکار گردید.

♈️عوامل موثر در عرصه خارجی:

🔰۱- تداوم بیش از انتظار مدت زمان انزوا و تحریم‌های آمریکا و اروپا

🔰۲- پایان یابی منابع مالی و درآمدهای نفتی در هزینه‌های هنگفت و جنگهای منطقه

🔰۳- شکل گیری اتحاد امنیتی و نظامی به ویژه در دفاع هوایی با مشارکت اعراب، آمریکا و اسراییل

🔰۴- پایان راهبردهای متکی بر گروههای وابسته (میدان) در سیاست خارجی منطقه‌ای

🔰۵- شکست سیاست خارجی اتکای به شرق (چین و روسیه) که علایم آن در حمایت چینی‌ها از ادعاهای سرزمینی اعراب آشکار شده‌اند.

🔰۶- شدت عمل اروپا در اعمال تحریم‌های اقتصادی به دنبال حمایت ایران از حملات روسیه به اوکراین

🔰۷- تحولات داخلی در آمریکا به نفع اعمال فشار بیشتر و احتمال بازگشت جمهوری‌خواهان به کاخ سفید

🔰۸- ورود عربستان به دروازه های پسا ایدئولوژی و شتاب گیری توسعه آن کشور که می‌تواند الگوهای  امنیتی و سیاسی منطقه را تغییر دهد.

🔰۹- تلاشهای پردامنه عراق برای اتصال به اروپا و احیای نقش خود در جایگاه انرژی که خودبخود عراق را حاکمیت ایران دور مینماید.

♈️آنچه مسلم است ادامه روند معمول حکومت به ویژه تقابل با دولتهای خردگرا و منتخب مردم دیگر به سادگی مقابله با دولتهای خاتمی و روحانی نخواهد بود زیرا حتی بیش از مردم ایران این خود حاکمیت است که گرفتار بحرانهای به هم پیوسته شده است و ناامنی را با وجود خود احساس می‌کند، بنابراین احتمال قوی این است که از سرناچاری دست از خردستیزی سیستماتیک خود بردارد!
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰امروز صد و شانزدهمین سال‌روز به توپ بستن مجلس شورای ملی است.

♈️طرحی که جورج ادوارد، کارتونیست انگلیسی از روز #یوم‌_التوپ در سال ۱۹۰۸ میلادی ترسیم کرد.

♈️این طرح در آرشیو کتابخانه ملی اتریش نگهداری می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اعتراف روحانی تندرو به حمله حامیان جلیلی به تجمعات دکتر ظریف و یک خاطره از کیهان
محمد مهاجری

@jomhuriyat

♈️حجت‌الاسلام محمود نبویان از طرفداران آقای جلیلی خواسته که در تجمعاتی که محمدجواد ظریف در آن حضور دارد شرکت نکنند و آن را به هم نریزند.
این سخن آقای نبویان یک اعتراف تلخ است به چیزی سالهاست گردن نمی‌گیریم #مااصولگراها.

♈️در سالهای دهه هفتاد و بخصوص بعد از روی کارآمدن آقای خاتمی تجمعات متعددی از سوی دانشجویان طرفدار دولت اصلاحات برگزار می شد که قریب به اتفاق آنها به خشونت کشیده می‌شد. سیاست خبری رسانه‌های اصولگرا در آن مقطع این بود که درگیری را بیندازیم گردن خودشان و ثابت کنیم که خودشان به جان هم افتاده‌اند. حتی یکبار هم فکر نکردیم که ممکن است مخاطب،مسخره‌مان کند!

♈️ یکی از روزهایی که دانشجویان اصلاح‌طلب در پارک‌لاله تهران تجمع داشتند خبرنگار کیهان هم به آنجا اعزام شد و چندین ساعت بعد برگشت و گزارش خود را بصورت شفاهی برای من و یکی دونفر از دوستان سردبیری بیان کرد.

♈️او گفت هنگام تجمع ، افرادی را با تیپ خاص(که ویژگیهایش را بیان کرد) مشاهده کرده که وارد پارک لاله شدند و در نقاط مختلف موضع گرفتند و سپس با هماهنگی به تجمع‌کنندگان حمله کرده و آنها را به شدت کتک زدند.

♈️خبرنگار آن روز کیهان که بعدها در دولت احمدی‌نژاد مسئولیت گرفت در ادامه گزارش خود اشاره کرد که بعد از درگیری و متفرق شدن افراد،از مسیر خیابان۱۶آذر به سمت روزنامه حرکت کردم. هنگام عبور از خیابان، همان افراد تیپ خاص را که تا دقایقی قبل مشغول ضرب و شتم بودند مشاهده کردم که در گروههای دوسه نفره در پیاده رو ایستاده اند و در گفت‌وگوهای‌شان رکیک‌ترین حرفها را بر زبان می‌آورند. آنجا بود که فهمیدم افرادی که تا لحظاتی پیش حزب‌اللهی می‌پنداشتم‌شان، اراذل و اوباش هستند.

♈️خبرنگار کیهان آن روز از شدت خشم، مسیر پارک لاله تا روزنامه را پیاده آمده بود و به قول خودش تمام راه را با خود زمزمه کرده بود که «چی فکر می‌کردیم چی‌شد؟»

♈️این را نوشتم تا نه امثال آقای نبویان( که احتمالا از ماهیت حمله‌کنندگان به تجمعات مطلع است) بلکه مردم بدانند تاریخ باز هم در حال تکرار است. و بازهم  پوست‌خربزه‌ انداخته‌اند زیر پای #مااصولگراها.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝راستی آزمایی وعده‌های انتخاباتی

فریبا نظری, ۳ تیر ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ در انتخابات پیش‌رو، تصمیم‌گیری درباره‌ی پنج نامزد مورد حمایت اصول گرایان از نظر نوع عملکرد در دوره‌های مدیریتی و اجرایی پیشین و حال حاضر؛ تقریباً آشکار است.

♈️اما چند پرسش ساده ولی مهم دارم از نامزد ششم مسعود پزشکیان که مورد حمایت برخی گروه‌های اصلاح‌طلب است، چرا که شاید وضعیت او به میزان رقبای خود در میدان رسیدن به جایگاه بالاتر اجرایی و مناسبات اصلی قدرت؛ هنوز برای بسیاری آشکار نیست و راستی آزمایی وعده‌های او در ابهام قرار دارد.

1️⃣ با توجه به تاکید چندباره‌ی ایشان در پیروی کامل از سیاست‌های کلان رهبری، اگر جایی مصالح ملت بر اساس واقعیات عینی و تشخیص کارشناسان متخصص و پیامدهای اجرایی پیشین، بر کنار گذاشتن این سیاست‌ها قرار گرفت؛ چه خواهد کرد؟

2️⃣ آیا راهبرد محوری سیاست خارجی ایشان در جایگاه رییس‌جمهور، هم‌چنان مبتنی بر آمریکا ستیزی و گسترش جبهه‌ی مقاومت است؟

3️⃣ اگر گروهی از مردم، اعتراضات خیابانی انجام دهند و صراحتا بگویند جمهوری اسلامی را نمی‌خواهند؛ این گروه از مردم را چه محسوب می‌کند؟ معترض یا اغتشاش گر؟ آیا اعتراضات را به رسمیت خواهد شناخت؟

4️⃣ اگر گروهی از زنان ایرانی با پوشش اختیاری برخلاف گفتمان و تشخیص حاکمیت در خیابان و دانشگاه و محل کار حضور یابند و مورد بازداشت، جریمه، خشونت و آزار نیروهای پلیس و افرادی موسوم به حجاب‌بان قرار گیرند؛ ایشان چه خواهد کرد؟

5️⃣ اگر یکی دیگر از اختلاس‌های کلان و فسادهای سیستماتیک، آشکار شود؛ اقدام ایشان در جایگاه رییس جمهور برای برقراری عدالت و جلوگیری از تشییع حقوق مردم چیست؟
آیا با رعایت استقلال قوای سه‌گانه، آن‌ را از سیستم قضایی تا حصول نتیجه و مجازات مفسدان پیگیری و به ملت گزارش می‌دهد یا از آن چشم‌پوشی کرده و تنها به محکومیت کلامی بسنده می‌کند؟

6️⃣ راهبرد شفاف و برنامه‌ی اثربخش و کاربردی ایشان در سیاست خارجی بدون تنش و منازعه، همراه با عزت و حفظ تمامیت ارضی ایران برای رفع تحریم‌های اقتصادی و رسیدن به فضای امن تجارت و سرمایه‌گذاری و زدودن فقر؛ چیست؟

7️⃣ آیا حفظ نظام جمهوری اسلامی برای ایشان بر سلامت جسم و جان این سرزمین و مردمانش و زندگی همراه با رفاه و عزت و آسایش ملت مانند بسیاری از مردمان جوامع دیگر دنیا، اولویت و برتری دارد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبای اعضای خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰دره زیبای جانیزه در شهرستان گتوند
این دره زیبا در ادامه دره های پمپا و پرزین واقع شده که دارای یه آبشار دیدنی هم هست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 سواستفاده از نام و تصاویر محصورین در همایش روز گذشته، غیراخلاقی بود
.
مجید بهمن زاده،  حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی،  ۴ تیرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ متاسفانه تمامی ظرفیت جریان اصلاحات در سال ۱۳۹۲ برای پیروزی دولت آقای روحانی بسیج شد و یکی از وعده های شیخ بنفش، رفع حصر سرکارخانم رهنورد و آقایان میرحسین موسوی و کروبی بود.

♈️ اما علیرغم اینگونه تلاش‌ها و لطمه های شدیدی که از محل سو مدیریت ها وعملکرد محفلی دولت اعتدالگرایان به بدنه اجتماعی و سیاسی اصلاحات و تحولگزایان وارد شد و جامعه را دچار یاس و ناامیدی کرد، اما کوچکترین اقدام موثر و در خور توجهی برای رفع حصر صورت نگرفت و دولت اعتدالگرایان حاضر نشد تا درصد ناچیزی از حمایت های وسیع خود از حسین فریدون ( برادر رئیس جمهور ) را در جریان انتساب اتهامات مالی به وی ، مصروف وعده خود جهت رفع حصر کند .

♈️ از طرفی با انتشار بیانیه ماه‌های اخیر سرکار خانم رهنورد و آقای مهندس موسوی و مشخص شدن مواضع شفاف این عزیزان در خصوص وضعیت بحرانی کشور و از دست رفتن کارایی و اثرگذاری نهاد انتخابات  از یکسو و اعلام صریح مواضع آقای پزشکیان مبنی بر اینکه رفع حصر در لیست برنامه ها و حوزه اختیارات وی قرار ندارد، استفاده ابزاری اعضای ستاد آقای پزشکیان از عکس و نام محصورین، اقدامی کاملا غیر اخلاقی و منفعت گرایانه جهت تحریک عواطف عمومی در راستای کسب رای در همایش روز گذشته بود .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آنهایی که تحریم‌ها را نعمت می‌دانند بخوانند.!
بیژن اشتری/مترجم و نویسنده
@jomhuriyat

♈️لیبی در زمان قذافی برای ده سال تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار داشت.قذافی این تحریم‌ها را «نعمت» نامید و دستور داد که از همه ظرفیت‌های داخلی برای دور زدن تحریم‌ها استفاده شود.صنعت نفت بیشترین آسیب را دید.سرمایه‌گذاری در صنعت نفت متوقف شد و ادامه کار بسیاری از صنایع با مشکلات اساسی روبرو شد.حمودا الاسودا وزیر نفت لیبی در دوران قذافی بعدها درباره تحریم ها گفت:

♈️"آمریکایی‌ها شناخت کاملی از تجهیزات و دستگاه های ما داشتند و هر قطعه و وسیله ای را که ما نیاز داشتیم در فهرست کالاهای تحریمی گذاشته بودند. مشکلات ما پیچیده‌تر شد چون نمی‌توانستیم این قطعات را حتی از بازار آزاد بخریم.بعد مجبور شدیم به اوراق‌فروشی‌ها رو بیاوریم و دستگاه‌های خرابمان را تعمیر و بازسازی کنیم و حتی در مواردی سعی کردیم قطعات یدکی مورد نیازمان را خودمان بسازیم اما در این کار ناموفق بودیم."

👤آلیسون پارچتر نویسنده کتاب «قذافی؛ظهور تا سقوط» می‌نویسد:

♈️تحریم‌ها زندگی را بر مردم لیبی مشکل‌تر از پیش ساخت.قیمت‌ها رو به افزایش گذاشت...تورم سالیانه حدود سی و پنج درصد بود که نفس مردم را گرفت....گرچه دولت نظام کوپنی را برقرار کرد تا مردم گرسنه نمانند اما ادامه معیشت برای اکثریت مردم دشوارتر شد.علاوه بر این، برای بسیاری از خانواده‌ها ، متکی شدن به کوپن تجربه حقارت‌باری بود.

♈️آنچه کار را بدتر می‌کرد فساد موجود در نظام کوپنی بود.مقامات فقط بخشی از کالاهای کوپنی را بین مردم توزیع می‌کردند و بقیه کالاها سر از بازار سیاه در می‌آورد.تحریم ها موجب سربرآوردن طبقه‌ای از نوکیسگان شد.

♈️این طبقه جدید نه فقط شامل مقاماتی می‌شد که از راه دور زدن تحریم ها به سودهای آنچنانی رسیده بودند بلکه تجار بخش خصوصی را که پارتی‌های دم کلفت حکومتی داشتند را نیز شامل می‌شد.این تجار به لطف دسترسی به ارزهای خارجی کالا وارد کشور می‌کردند و این کالاهای وارداتی را با قیمت های گزاف تورم زده می‌فروختند.

♈️نرخ تورم به قدری بالا بود که مردم قادر به خرید این کالاها نبودند.هر گوشی تلفن همراه معادل پنج برابر حقوق ماهیانه یک استاد دانشگاه بود.همزمان ویلاهای شیک که متعلق به کاسبان تحریم و اقوام و نزدیکان سران حکومت بود در طرابلس و بنغازی ساخته می‌شد تا بر زخم مردم لیبی نمک بپاشد.شکاف رو به گسترش میان اغنیا و فقرا موجب بروز نفرت تلخی در بین آن‌هایی شده بود که در نبرد برای یکی کردن خرج و دخلشان به حال خود وانهاده شده بودند.


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰تداوم فیلترینگ اینستاگرام بی تردید ناقض قانون اساسی است

🗣 دکتر علی اکبر گرجی، رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران و استاد دانشگاه شهید بهشتی

♈️تداوم فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ بی تردید ناقض چندین اصل قانون اساسی است و با آمدن آقای پزشکیان قانون اساسی اجرا می شود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اخطار خانواده میرحسین موسوی به ستاد پزشکیان
@jomhuriyat

♈️استفاده از شعار «میرحسین موسوی» در تجمع امروز ستاد انتخاباتی «مسعود پزشکیان» در ورزشگاه شهید شیرودی، اعتراض بسیاری را برانگیخت، ازجمله «محمد فاضلی‌کیا»، همسر «نرگس موسوی.»

♈️محمد فاضلی‌کیا در حساب کاربری‌ خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت:‌ «مسوولیت حضور در انتخابات با فرض هر نتیجه‌ای با عاملین آن است.»
«اخلاق و انصاف حکم می‌کند استفاده ابزاری از نام میرحسین موسوی متوقف شود.»

♈️در تجمع حامیان مسعود پزشکیان در ورزشگاه شیرودی، ضمن سر داده شدن شعار «یا حسین میرحسین»، برخی از حاضران پوسترهای میرحسین موسوی را نیز در دست داشتند.

♈️پیش‌تر نیز هواداران مسعود پزشکیان «شایعه» حمایت میرحسین موسوی، از رهبران در حصر جنبش سبز» را منتشر کرده بودند. نرگس موسوی در رابطه با این شایعه در حساب کاربری‌ خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام ضمن انتشار پوستر «دروغ ممنوع» نوشته بود: «همچنان دروغ ممنوع.»


♈️وبسایت «کلمه» نیز در اطلاعیه‌ای تاکید کرده بود: «باتوجه به انتشار اخبار و نقل قول‌هایی در برخی منابع و محافل، هرگونه اعلام موضعی از سوی زهرا رهنورد و میرحسین موسوی درباره انتخابات تنها درصورتی معتبر است که در کلمه منتشر شود. سال گذشته نیز در حوالی انتخابات مجلس اخباری منتشر شده بود که همان زمان در یادداشتی تکذیب شد.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اکثریت کیست، اقلیت کجاست؟
پایانی بر خطای ادراکی خود «اکثریت» پنداری مناسکی!

سید هاشم فیروزی

@jomhuriyat

آیا انتخابات و صندوق رأی در ۱۴۰۳ پایان بخش فهم منفعت طلبانه و خطای ادراکی اکثریت پنداری در خیل ذی نفعان و طرفداران حاضر در «تجمعات خیابانی» مناسک محور خواهد شد؟

♈️ای کاش حداقل سه تن از کاندیدهای دارای گرایشات تندروانه بعنوان نمایندگان آن بخش از جامعه که بروز و ظهور خیابانی زیادی در این سالها داشتند و همواره تصور درونی آنها قراگیری در طبقه «اکثریت» بوده و هر تجمع خیابانی را با اغراق و انحراف و تولید اعداد غیرمنطقی به رفراندومی بیعت طلبانه تشبیه می کردند. تا پایان انتخابات در صحنه باقی بمانند و بر همگان من جمله خودشان آشکار سازند که جمعیت پای کار آنها چه میزان از کلیت جامعه است؟

♈️اگر علی رغم بازنمایی تصویری میتینگ های سیاسی همچون اصفهان نهایت آرا نهایی سرجمع ۷ میلیون ۸ میلیون و یا ۱۰ میلیون بود، آیا شرعا و اخلاقا رواست خواست و رای کشوری ۸۰ میلیونی چه آنها که نظر دیگری در انتخابات داشتند و چه آنها که اصلا شرکت نکردند گرفتار و اسیر نادیده انگاری «اقلیتی» اکثریت پندار شود؟

آیا پس از آن دست از این تحریف و تولید خطای ادراکی برخواهند داشت؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نور، صدا، تصویر، حرکت
محمد معظمی

@jomhuriyat

♈️بعد از آن که فهرست تائید صلاحیت شدگان انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان منتشر شد تمامی گمانه زنی‌ها به سمت پیروزی یکی از دو کاندیدای جریان اقتدارگرا یعنی جلیلی و قالیباف می‌رفت و هیچکس امکانی برای عرض اندام نامزد منسوب به اصلاح طلبان یعنی پزشکیان در نظر نمی‌گرفت.

♈️اما با گذشت زمان و برگزاری چند مناظره تلویزیونی می‌توان امکان پذیرش پزشکیان را در میانه انتخابات یا حتی قبل شروع روند انتخابات با چند دلیل و شاهد در نظر گرفت.
جو روانی حاکم برجامعه چرخشی قابل ملاحظه را نسبت به یک ماه قبل و پیش از شروع انتخابات متحمل شده و مشاهده می‌کنیم که بخش بزرگی از جماعت قهر کرده با صندوق، امروز پزشکیان و سایر نامزد‌ها را نسبت به یکدیگر سبک و سنگین می‌کنند.
باید این را در نظر گرفت که صدا و سیما با حرکاتی نظیر قطع کردن میکروفون دکتر فاضلی خوراک بسیار مناسبی را برای تبلیغات پزشکیان فراهم می‌سازد.

♈️تیم رسانه‌ای پزشکیان در این میان نقش بسیار مهمی را در شبکه‌های اجتماعی دارد و با برجسته کردن تکه ویدئو‌هایی از خروج اعتراضی دکتر فاضلی تا حضور امیر حسین ثابتی به عنوان همسر جلیلی در برنامه گفت و گو با خانواده نامزد‌ها، برای داغ نگه داشتن تنور انتخابات به نفع نامزد خود تلاش می‌کند.

♈️از طرف دیگر ظاهرا در جناح اقتدارگرا تصمیمی برای رسیدن به یک نامزد واحد وجود ندارد و هر کدام از آنها در نبود یک عنصر با چگالی سیاسی بالا امکان حضور خود را در مقام ریاست جمهوری می‌بینند؛ تا جایی که نامزد پوششی رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ عزم پاستور کرده و در مناظره با پزشکیان با قطعیت می‌گوید که کنار نمی‌رود.

♈️این چند دستگی تا حدی ضربه‌ای برای این جناح خواهد بود و همین رای اندک آنها را نیز می‌شکند و میان ۵ نامزد‌ آنها تقسیم می‌کند.
اما مهمترین دلیلی که ممکن است حاکمیت را به پزشکیان متمایل کند این است که سر کار آمدن یک دولت میانه رو در ایران می‌تواند وجهه ما را در جامعه جهانی التیام ببخشد و شاید حاصل این التیام اندکی رابطه اقتصادی با کشور‌های دیگر باشد تا با فروش نفت بتوانیم اقتصاد ورشکسته‌مان را از فروپاشی کامل نجات بدهیم.

♈️حتی ممکن است حضور فعالانه ظریف در تبلیغات به عنوان یک دیپلمات خبره که قرآن می‌خواند و گاها بر نیزه می‌کند برای نشان دادن تغییر مواضع حاکمیت در قبال سیاست خارجی با سکانداری ایشان باشد.

♈️از طرفی حاکمیت باید این مورد را در نظر بگیرد که رئیس جمهور نزدیک به جریان اصلاحات برای رهبری، جانشین ایشان یا روند جانشینی مشکل ساز نباشد که در این جهت آقای پزشکیان خیال حاکمیت را در هر مناظره و سخنرانی راحت می‌کند که خود و اطرافیانش تماما ذوب در ولایت هستند.

♈️با در نظر گیری تمامی مواردی که ذکر شد می‌توان احتمال تمایل حاکمیت به تشکیل دولت توسط پزشکیان را در نظر گرفت.

♈️جدای از تمامی این موارد و جدای از نتیجه انتخابات باید به حال ملتی گریست که هیچ تسلطی بر سرنوشت خود ندارند و کارگردان باهوش صحنه این روزهای ایران منتظر است تا در روز انتخابات با پوزخندی بر گوشه لب فریاد بزند «نور، صدا، تصویر، حرکت» تا ما مردم جلوی دوربین او برایش نقشی را بازی کنیم که او می‌خواهد.
الحق که باید گریست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تصور کن

صفدر نظری
@jomhuriyat

♈️سقراط می گوید:وقتی دیدید سایه انسان های کوچک در حال بلند شدن است بدانید آفتاب سرزمین شما در حال غروب کردن است.ثابتی خیلی زود بزرگ شده است.امیرحسین ثابتی مشاور جلیلی وبلاگ نویسی که سوراخ دعا را پیدا کرد و برنامه اینترنتی رودررو را اجرا می کرد اما با هزینه چه کسی بود؟نمی دانم.پس از آن به شبکه افق رفت و برنامه جهان آرا را تصاحب کرد.الان هم در امتداد پروژه خالص سازی نماینده هفت هشت درصد مردم تهران در مجلس هستند. نکته جالب توجه آنکه مجموع آرای نفر اول حوزه انتخابیه تهران و امیرحسین ثابتی نفر دوم کمتر از رأی بهروز نعمتی سخنگوی مجلس دهم است.البته قیاس ثابتی با بهروز نعمتی قیاس اشتباهی است.

♈️ثابتی سه سال در دفتر جلیلی کار کرده‌ است.او ظاهرا به جلیلی وفادار است.خلق و خوی کسانی که خود واقعی آنان متفاوت از خودیست که ارائه می دهند انسان های قابل اعتمادی نیستند.روزی می رسد که او از جلیلی عبور خواهد کرد.قاعده بازی چنین است.جلیلی برای او نقش نردبان دارد.ثابتی مصداق بی جبهه و جنگ انقلابی شده هاست.ثابتی راه پیشرفت را در اتخاذ مواضع افراطی می داند.آیا او حاضر است به خاطر انقلاب هزینه بدهد؟اظهار نظر او درباره حجاب باعث ریزش آرای جلیلی می شود.اگر جلیلی با شعار به عقب بر نمی گردیم قصد اخذ رای از  جامعه‌ای که از انقلاب مشروطه تا امروز طعم نسبی آزادی را چشیده است و در یک دهه گذشته با وجود فضای مجازی و دسترسی به دنیای اطلاعات و تغییرات اجتماعی آیا چنین جامعه‌ای  می تواند به عقب برگردد؟قدرت گرفتن جلیلی و اطرافیانش با چنین رویکردهای افراطی برای کشور خطرناک است..

♈️ثابتی مشاور جلیلی باید بداند ایران با پیشینه تمدنی کهن باتلاق تمدن هاست. همانطور که مغولان را در خود هضم کرد.هنوز نه به دار است و نه به بار است حکومت را در مقابل بخشی از جامعه قرار می دهید اگر قدرت به دست شما بیافتد چه کار می کنید؟عمر جبهه پایداری همانطور که قبلاً متذکر شده‌ام باید تا پنج سال آینده به پایان برسد و این انتخابات گلدن تایم ثابتی برای نشان دادن خود است.در حالیکه وفاداری او تابعی از پست و مقام است.ثابتی ادعای انقلابیگری دارد.شاید سردر محل کارش بنویسد با وضو وارد شوید.شاید دو خودکار آبی و مشکی یکی برای رتق وفتق امور مردم دیگری برای کارهای شخصی تعبیه نماید.

♈️ ثابتی مشاور جلیلی در مورد حجاب زنان می گوید:«حاکمیت وظیفه دارد بایستد اگر کوتاه بیاید و از خط قرمزش عبور کنند از بقیه خط قرمزها هم عبور می کنند»تصور کن با این دیدگاه اطرافیان جلیلی در صورت رئیس جمهور شدن وی کشور به قهقرا می رود.از الان شمشیر  از رو بسته اند.افراط و تفریط آفت است.بهترین نگاه به حجاب اعتدال است که دو نامزد اصلی انتخابات دارند. پزشکیان می گوید:«اینکه ما به پوشیدن لباس انسان ها گیر بدهیم  و توقع داشته باشیم آنطوری که آن ها می خواهند لباس بپوشیم در کجای دین آمده است؟» قالیباف نیز می گوید: «نمی‌شود بدون احترام و با تنش و خشونت کاری کرد قطعاً هر کدام از این کار‌ها محکوم است.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 وعده‌های بی‌پشتوانه به مردم ندهید!

مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری
:

♈️ قبل‌تر نوشتم که اگر راست می‌گویید و فکر شده حرف می‌زنید، بگویید منابع مالی این وعده‌های مختلف به مردم چگونه تامین می‌شود؟؟

♈️وعده بدون پشتوانه، یک
دروغ است و امام حسن عسگری (ع) می‌فرمایند: تمام پلیدی‌ها در خانه‌ای قرار داده شده و کلید آن دروغگویی است...

♈️ شما را به ولایت امیرالمؤمنین علی(ع)، مردم را قربانی فریب نکنید …

  #حکمرانی_متعالی
  #توسعه_فراگیر
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️افشاگری جهرمی :
افرادی که‌ در مناظرات با فیلترینگ مخالفت میکنند خودشان مسئول فیلتر هستند

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ چقدر این کلیپ و بیان گذشته و وضعیت فعلی مردم ما دردناک است،

🔰 ‏ما در حسرت یک خنده دنباله داریم .......

♈️ به وقت شرمساری
اینگونه وقول آوردن  این گوشت را بردرخانه ها می دهند.!!!
شرمتان باد!
اینجا ایران کشور داریوش  داراو کوروش و  خشایارشاه و... است
که حقوق بشر نوشته ؛ رها کنندگان بردگان وعزتبخش ایران بودند
کانال سوئز زده تا ایران با جهان در ارتباط باشد
اینجا کشور دانایان ؛ دانشمندان وسرداران سربه دار بامردمی شریف است

🔰 مردم را چون خود وخردتان خوار نخواهید

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 20:26:42
Back to Top
HTML Embed Code: