Telegram Web Link
جمهوریت pinned «‍ ‍ 📝📝انتخابات مشروط 🔰دیگر مردم به هیچ شخص و جریانی چک سفید نخواهند داد . مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی @jomhuriyat ♈️تاریکی ابرهای سیاه و روزگار سخت مام میهن، چنان بر جان و وجود جامعه، بویژه برخی سیاسیون و دلدادگان میز و منصب غلبه…»
📝📝 توهم سیاسی چگونه ایجاد می شود؟

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️باربارا تاکمن در کتاب؛" تاریخ بی خردی! از تروا تا ویتنام" درباره نسبت میان قدرت و بی‌خردی می‌نویسد؛ " ...بی‌خردی زاده قدرت است. از تکرار مکرر گفتار لرد اکتن همه می‌دانیم که قدرت فساد می‌آورد. اما کمتر توجه داریم که قدرت بی‌خردی نیز می‌آورد، و قدرت آمرانه باعث نقض تفکر می‌شود و هر چه  اعمال قدرت افزایش یابد، احساس مسئولیت در قبال آن بیشتر رنگ می‌بازد." پس از این فراز حالا بهتر می‌توان به این پرسش پاسخ داد که توهم سیاسی چگونه ایجاد می‌شود؟ برخی از عوامل این بی‌خردی را می‌توان به شرح زیر فهرست کرد:

♈️ایدئولوژی: اگر چه امروزه ناقدان ایدئولوژی هم پذیرفته اند که فرارسیدن عصر پایان ایدئولوژی یک سراب بوده و اکنون هیچ جامعه‌ای از حضور این سازه ذهنی خالی نیست ولی نقد عوارض ایدئولوژی‌های تمامیت خواه همواره یک ضرورت محسوب می‌شود. به ویژه ایدئولوژی‌هایی که با قدرت گره خورده و داعیه تغییر جهان و سودای تعیین مدیریت جدیدی برای آن را در سر می‌پرورانند.

♈️ایدئولوژی‌هایی از این جنس به  جای شناخت واقعیت‌های موجود و هماهنگ کردن ذهنیت با عینیت می‌کوشند تا با اصالت دادن به یک توهم خیالی بر توسن واقعیت مهار زده و آن را رام خود سازند. داستان فرو افتادن بسیاری از حکومت‌های ایدئولوژیک بلوک شرق گواهی بر این ناکامی است.

♈️جامعه بسته: بی‌خردی ناشی از یک توهم سیاسی زمانی می‌تواند خطرناک باشد که در یک جامعه بسته عرضه شده و بدون نقادی کافی پذیرفته شود.
اگر چه در جوامع دموکراتیک نیز با شواهدی از این افکار غیر طبیعی مواجه هستیم ولی وجود رسانه‌های آزاد و قدرت افکار عمومی می‌تواند از تبدیل شدن این توهمات به یک دکترین در سیاست خارجی اجتناب کند.

♈️در یک جامعه دموکراتیک اندیشه های افراطی نیز به رسمیت شناخته می‌شوند اگر چه همواره این مراقبت وجود دارد که در لایه ای از قدسیت پیچیده نشده و غیر قابل نقد نشوند. از سوی دیگر معیاری به عنوان انتخابات آزاد نیز همواره برای سنجش میزان مقبولیت این توهمات وجود دارد.

♈️آشفتگی اجتماعی: یک تجربه جهانی به ما می‌گوید که در روزگار بی‌قدرتی سیاسی، بی‌هنجاری عمومی و ناامیدی اجتماعی فرصت برای بروز و ظهور توهمات سیاسی از همیشه فراهم‌تر است. تجربه جمهوری وایمار که به صدارت هیتلر انجامید به مثابه تابلویی پیش‌روی ماست. در چنین شرایطی یک جامعه ذره‌ای به کمک یک اراده گرایی متوهمانه بسیج می‌شود تا یک آینده خیالی را در آغوش بگیرد.
شهروندان بی‌پناه و عاجز شده از ایجاد کوچک‌ترین تغییرات معنادار به کمک یک ایدئولوژی تمامیت خواه به یکدیگر می‌پیوندند تا بتوانند به اندک آرامشی کاذب در سایه یک پناهگاه ذهنی دست یابند.

♈️نکته پایانی: در ایران کنونی که به شدت از فقدان افق های رهایی‌بخش رنج می‌برد می‌توان شواهدی از ظهور  توهمات سیاسی مبتنی بر توطئه‌اندیشی، منجی‌گرایی، خیال‌پردازی، و آینده‌فروشی را مشاهده کرد. بازاری که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری از رونق بیشتری نیز برخوردار می‌شود. تلاش برای تقویت و تحکیم جامعه مدنی با هدف افزایش سرمایه اجتماعی می‌تواند پادزهر چنین توهمات مسمومی باشد.

♈️سعید جلیلی نامزد ریاست جمهوری در برنامه تبلیغاتی خود می‌گوید؛ یک جهان فرصت پیش روی ماست تا عقب‌ماندگی‌های چند‌صد ساله را در چند سال جبران کنیم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای پزشکیان از شما می‌ترسم!

#امید‌فراغت روزنامه‌نگار
@jomhuriyat

♈️به رئیس شورای سیاست‌گذاری #اصلاح‌طلبان استان البرز تماس گرفتم و گفتم برای افتتاح ستاد پزشکیان می‌روید؟ گفت: خیلی دلم برای دیدار و دیدن دوستان تنگ شده است اما باید بروم دنبال داروهای مادرم" آی‌وی‌آی‌جی" که گیر نمی‌آید! بعد از آن بروم خدمت صاحبخانه‌ که اجاره را از شش کرده چهارده میلیون تومان، یعنی تمام حقوق بازنشستگی‌ام! گفتم فردا که می‌روی ستاد پزشکیان؟ گفت: فردا هم باید ماشین مدل پایینم را ببرم تحویل #ناجا بدهم، چون سه بار پیامک تهدید آمیز کشف #حجاب برایم آمده است، خب من معلم بازنشسته‌ام و به دلیل مشکلات مالی راننده سرویس مدرسه دخترانه‌ شده‌ام. دخترهای مدرسه گاه مقنعه‌شان از سر می‌افتد، انسانیت اجازه نمی‌دهد که آنان را پیاده کنم. خیلی دوست دارم به کسی #رای بدهم که از سه خط و درد بالا رمز‌گشایی اقتصادی و معیشتی کند و بگوید چکار باید کرد؟

♈️آقای پزشکیان مقدمه بالا شرح حال یک معلم بازنشسته است که فعال مدنی و سیاسی هم هست. شاید پرسش کنید تیتر مطلب چه ربطی با دردِ‌ دل یک
#معلم دارد؟ پاسخ من این است و البته شنیده‌ام که شما قرآن‌ و #نهج‌البلاغه خوان هستید و به تعبیری تار و پود ذهنی‌تان ایدئولوژیک و آرزوی‌تان حضور در بهشت برین و همنشینی با اولیاء‌الله است. البته که حق‌تان است که حواس‌تان به زندگی بعد مرگ هم باشد و این‌که بتوانید بهترین جایگاه‌ها را در قیامت تصاحب کرده و از حوری‌، جام #شراب، عسل و هر چه که توصیف کرده‌اند، بهره‌مند شوید.

♈️آقای پزشکیان من مثل شما
#قرآن و نهج‌البلاغه خوان نیستم. اما آن‌چه از متون دینی شنیده‌ام، این است که انسان اشرف مخلوقات و جانشین خدا بر روی زمین است. بر همین اساس و ناخودآگاه انسان‌گرایی و انسانیت سرفصل ادبیات ذهنی‌ام شده و نیک آموخته‌ام که تفاوت انسان و حیوان فقط در عقل، اندیشه و قدرت اراده، اختیار و انتخاب است.

♈️آقای پزشکیان اگر بین خواست و مطالبات مردم" انسان‌ها" که به قول خودتان ولی‌نعمت و صاحب مملکت‌اند و خواست و مطالبات
#نظام‌سیاسی که قاعدتا مدعی‌اند نماینده جامعه‌اند، تعارض پیدا شود، اگر به خواست و مطالبات نظام سیاسی توجه کنید، آیا نباید از شما ترسید؟

♈️ آقای پزشکیان در آیه ۲۵۶ سوره بقره می‌خوانیم لااکراه فی‌الدین... یعنی هیچ اجباری در دین نیست. وقتی در دین اجباری نیست، مگر می‌شود عقیده، سلقیه و روش و منش‌های سیاسی، فرهنگی و ...را به اجبار به مردم تحمیل کرد؟ مگر می‌شود افراد جامعه با هر عنوانی را به اتهام متفاوت نگریستن به
#حصر و بند کشید؟ مگر می‌شود انسان‌هایی را که خواست و مطالباتی متفاوت از #حکمرانان دارند، را حذف کرد؟ کسی که #زندانی می‌کند، انسان است و کسی هم که زندانی می‌شود، انسان است. کسی که می‌کشد، مثل کسی که کشته می‌شود، شکل و شمایل انسانی دارد. ادعا می‌کنیم خداوند خالقِ همه بندگان است اما متاسفانه مخلوقاتِ خداوند، به اتهام متفاوت نگریستن، به نام خداوند، آدم‌ها را حذف می‌کنند. آیا چنین رویه‌ای وحشتناک نیست؟

♈️آقای پزشکیان این‌ نکات را نوشتم تا متوجه شوید که در دنیای امروز،
#انسانیت و احترام به انسان، بهترین #دین و آیین است. اگر چنین گزاره‌ای را بپذیرید آن‌گاه خواست و مطالبات جمعی را بر خواست و مطالبات فردی، ارجح می‌دانید. اگر چنین گزاره‌ای را درک کنید، آن‌گاه سیستم و جمعیت را فدای فردیت نمی‌کنید!

♈️آقای پزشکیان مدتی فقط به بشریت و انسانیت بیندیشید و ناخودآگاه متوجه می‌شوید هیچ تفاوتی بین انسانِ ایرانی با انسان آمریکایی، آلمانی، انگلیسی، اماراتی، سوئیسی، فنلاندی، دانمارکی، سوئدی، نروژی، ایتالیایی و ...نیست. آنان نیز مثل ما دو دست و دو پا دارند اما فقط نظام‌های سیاسی‌شان به گونه‌ای‌ست که
#انسانیت، شهروندیت و ...در راس امور تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌شان است.

♈️آقای
#پزشکیان اگر کسی هیچ عبادتی هم به درگاه خداوند نکند اما فقط دل ملت #ایران را با تحقق خواست و مطالبات‌شان شاد کند، مطمئنا به آن ابزارهای توصیفی بهشت خواهد رسید.

♈️آقای پزشکیان درد و غم برخی اصلاح‌طلبانی که دورتان را گرفته‌اند، این است که احساس می‌کنند هیچ میدان دیگری برای سیاست‌ورزی و حضور در قدرت ندارند! بنابراین این فوبیا و
#ترس باعث شده برای هر بن‌بستی، منطق و توجیه می‌تراشند تا به هر شکلی وضع موجود باقی بماند، تا حداقل خیال‌شان راحت باشد که سلام‌شان، علیکی دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 راغفر، اقتصاددان: بخش قابل توجهی از جمعیت کشور از زندگی عادی محروم شده‌اند

♈️شاهد اقتصاد رفاقتیِ غارتیِ هستیم، مگر اینکه جهت‌گیری‌های اساسی تغییر کند
 
♈️کسی که حتی اگر در این شهر به دنیا آمده باشد و اجدادش هم در آن بوده باشند، نمی‌تواند در آن خانه بخرد!

♈️حسین راغفر بخشی از ناآرامی هایی که در ۱۴۰۱ رخ داد را واکنشی به نابرابری‌های ساخته شده در کشور دانست و گفت: شاهد نابرابری‌هایی هستیم که سیستم به اسم بازار آزاد ساخته است.

♈️برندگان چپاول اقتصاد کشور و منابع انرژی آن، تصمیماتی می‌گیرند اما هر روز به اسم بازار و بازار آزاد سیاست‌ها را پیش می‌برند. در حالی به آنچه ادعا می کنند قیمت گذاری دستوری است، اعتراض می‌کنند که «قیمت گذاری دستوری»، تنها یک شعار است. کدام قیمت گذاری دستوری!؟

♈️مردم هر روز چپاول می‌شوند، هیچکس نیست که بگوید چرا روزانه شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم! آن هم در کالاهایی که یارانه ارزی دریافت می کنند! این‌ها به اعتراضات در کشور دامن می‌زند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 اگر مشارکت مردم شکل‌ نگیرد بنیان‌های امنیت ملی ایران در معرض خطر قرار می‌گیرد

🗣 عباس عبدی، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر مسائل سیاسی:

♈️ وقتی حمایت و مشارکت مردم نباشد، اعتماد به نفس از بین می‌رود و فساد و تباهی رخ می‌دهد که از تبعات شکاف دولت و ملت است بنابراین اگر یک انتخابات جدی شکل نگیرد، بنیان‌های امنیت ملی ایران به شدت تضعیف خواهد شد.

♈️مگر نگفته بودند اگر ما هیچ کاری هم نکنیم، تورم ۱۵ درصد کم می‌شود؟ تورم در این دولت به ۴۷ درصد یعنی هفت درصد بیشتر از دولت قبلی رسید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دکتر جلیلی توضیح دهد
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️یکی از نامزدان رئیس جمهوری در ایران(دکتر سعید جلیلی) گفته است: به جای آن دو سه کشور می توان با 200 کشور جهان تعامل گسترده داشت.‌

♈️صرفنظر از احتمال امکان برقراری مناسبات جمهوری‌اسلامی با 200 کشور، نکته مهمتر آن است که شمار کشورهای عضو ملل متحد تا امروز، ۲۴ خرداد ۱۴۰۳(13 جون 2024), فقط 193 واحد است؛ شگفت آن که از این تعداد نیز تنها 187 کشور از دیدگاه و چارچوب های ملل متحد، دارای حاکمیت بلامنازع محسوب می شوند.

♈️نمی دانم دویست و اندی کشور(واحد سیاسی مستقل با حاکمیت بلامنازع) مدنظر دکتر جلیلی کی و چگونه تشکیل یافته است؟! آیا دولت های ناظر، وابسته، خودگردان، تحت قیمومیت و...را نیز به کشورهای مستقل افزوده اند؟! این در حالی است که کشور یا واحد سیاسی مستقل، دارای تعریف شناخته شده و رسمیت یافته بین المللی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پزشکیان قرار است چه کند!؟

محسن زینلی‌پور

@jomhuriyat

♈️اینکه دستگاه استصواب یک نامزد منتسب به اصلاح‌‌طلبان را در کنار پنج نامزد از جهبه‌ی اصولگرایان تایید صلاحیت نموده، خیلی ساده بیانگر این است که اجازه داده تا رای اصولگرایان میان پنج نامزد تقسیم شده و حتی اگر دو نفر از آنان پس از مناظرات به نفع دیگران صحنه را ترک کنند، این تقسیم رای حداقل میان سه نامزد اتفاق می‌افتد. این امر در حالی است که به طور معمول و در دورانی که هنوز جمع زیادی از واجدان شرایط با صندوق رای قهر نکرده بودند، تعداد و پایگاه رای اصلاح‌طلبان بیشتر و بالاتر از اصولگرایان بوده است.

♈️افزون بر این از لحظه‌‌ی نخستین اعلام رسمی نامزدها تا همین لحظه تبلیغات وسیعی از جانب اصلاح‌طلبان طالب قدرت، مقامات سابق نزدیک به آنها و حتی طیف کمرنگی از نخبگان سیاسی آغاز شده که پزشکیان را ناجی وضع و اوضاع فعلی و زیرورو کننده‌ی هست و نیست سیاست ایران قلمداد میکند.

♈️چه بسا همین تبلیغات و خوردن بوی کباب به مشام برخی قدرت‌طلبان، کار را به جایی برساند که جمعی از قهر کردگان را پشت سر پزشکیان به رای دادن بکشاند. 

♈️در این مجال و مقال، به هیچ روی در مقام قضاوت درباره‌ی شخصیت و توانایی‌های پزشکیان و یا حتی میزان اراده و خواست وی برای تغییر شرایط فعلی، نبوده و نیستم. بلکه بر آنم که با توجه به سیستم و ساختار فعلی قدرت در کشور و میزان اختیارات شخص رئیس جمهور، این پرسش را به میان اندازم که پزشکیان در صورت رسیدن به کسوت ریاست جمهور، اصولا قرار است کدام کار کارستان را انجام داده و دقیقا چه تغییر محسوسی در وضع فعلی به وجود آورد؟ و اینکه اگر قرار بود باعث و بانی تغییر خاصی شود، آیا به صورت تنها نامزد نزدیک به اصلاح‌طلبان، مجال ورود به عرصه‌ی انتخابات را می‌یافت؟

♈️اصل مطلب اینکه: حاکمیت با در نظر داشتن تمامی آنچه که بیان شد و با پذیرش ضمنی پزشکیان در مقام ریاست جمهور و با اطمینان کامل از اینکه در روند سیاست‌های کلی تغییری ایجاد نشده و به کلان پروژه‌ی خالص‌سازی خدشه‌ای وارد نمی‌شود، او را به زمین بازی راه داده است.

♈️از آنجا که در سالهای اخیر هیچ نشانه و سیگنال مثبتی (حتی حداقلی‌) از سوی حاکمیت، مبنی بر تغییر و اصلاح کلی دیده نشده، پزشکیان چنانچه برگزیده‌ی این میدان باشد، قرار نیست تحول خاصی از جانب او به وقوع بپیوندد.

♈️برخی البته علیرغم چنین شرایطی، تمامی سعی و تلاش خود را در راه برگرداندن جمعی از جمعیت ناراضی و بی‌اعتقاد به صندوق‌ها، به کار گرفته و در باغ سبز را تصویر می‌کنند که یا از سر ناآگاهی به شرایط و ساختار قدرت در ایران امروز است(که بسیار بعید به نظر می‌رسد) و یا فریبی برای نشستن بسیار دیرهنگام بر سفره‌ی قدرت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اصلاح طلب واقعی کیست؟
مصطفی مهرآیین
@jomhuriyat

🔰۱.اصلاح طلب واقعی کسی نیست که در گفتار دائم سخن از مردم و حقوق مردم و جمهوریت بزند.اصلاح طلب کسی است که به این پرسش پاسخ دهد:چه اتفاقی در جامعه بیفتد من دست از ایده اصلاح نظام سیاسی میکشم و در مقابل ساختار قدرت حاکم می ایستم؟

🔰۲.کاندیدای واقعی اصلاح طلب کسی نیست که وعده عمل به برنامه بدهد یا پاکدست باشد یا دم از حقوق مردم در گفتار بزند.کاندیدای واقعی مردم کسی است که به این پرسش پاسخ دهد: چه اتفاقی در جامعه بیفتد من استعفا می دهم و در کنار مردم می ایستم؟

♈️انتخاب رئیس جمهور یک " کنش سیاسی"ست ( و نه اجتماعی یا جامعه شناختی) که در آن وظیفه کاندیدای مردم یا "رئیس جمهور" اجرای برنامه توسعه یا ساختن مسکن و ارزان کردن دلار نیست.این کار در اولویت دوم است.

♈️رئیس جمهور به عنوان نماینده مردم در ساختار حکومت دینی در ابتدا باید بگوید حد و مرز من برای دفاع از مردم در مقابل کانون های قدرت وابسته به امر الهی یا دینی تا کجاست؟

♈️اگر پاسخ این سوالات روشن شد در انتخابات شرکت کنید و گرنه انتخاب پزشکیان یا قالیباف فرقی نمی کند.هر دو رئیس جمهور ساختار قدرتی هستند که به شما بی اعتناست، اما در عین حال رای شما را به عنوان پشتوانه مشروعیت مردمی اش در جیب دارد. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا بهشتی واقعی و زمینی به نام سوباتان در شهرستان تالش است،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تجربه نشان داده است.برخی مباحث مانند فیلترینگ،روابط خارجه،حجاب و موارد مشابه،مسائلی نیست که در حوزه اختیارات مطلق ریاست جمهوری باشد.

♈️اگر کسی وعده داد که موضوع را حل می‌کند حرف صادقانه نزده است.
ولی میتواند وعده دهد که تلاش می‌کند تا فضا را تلطیف کند.

♈️فقط تلاش نه بیشتر در حقیقت رئیس جمهور یک دولتی را با چهارچوب و اختیارات و محدودیت‌هایی بعضا نانوشته و کلی خطوط قرمز و نارنجی در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تحویل می‌گیرد. چپ و راست هم ندارد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝موازنه دو توان عمل
مصطفی مهرآیین
@jomhuriyat

🔰۱.ساختار قدرت چیزی جز موازنه دو توان عمل( مرکب از خلق گفتار و کردار) نیست: در یک سو توان عمل سیاسیونی وجود دارد که قدرت را در دست دارند.
این افراد هم از مواهب قدرت مشروع برخوردارند و هم از توان سرکوب که خود دو شکل دارد: سرکوب نرم از طریق ایدئولوژی و گفتار و سرکوب سخت از طریق ابزارهای خشونت چون اسلحه و باتوم و...

♈️در سوی دیگر توان عمل مردم قرار دارد که هم به درخواست از قدرت برای برآوردن نیازهایشان می پردازند و هم از توان مقاومت برخوردارند که خود دو شکل دارد: مقاومت نرم یا مقاومت منفی با نه گفتن به ایده ها و کردارهای قدرت و مقاومت سخت از طریق خیابان و شورش خیابانی و نهایتا انقلاب.

🔰۲.اگر گفتار و کردار مورد انتظار سیاسیون با گفتار و کردار مورد قبول مردم هماهنگ باشد که جامعه در وضعیت دموکراتیک و صلح قرار دارد و مردم و قدرت به شکل مسالمت آمیز در پیوند با هم قرار می گیرند و بر سر موارد مورد اختلاف با یکدیگر گفتگو خواهند کرد.

♈️اما اگر گفتار و کردار سیاسیون با مردم یکسان نباشد دو طرف از توان عمل خود برای بر کرسی نشاندن گفتار و کردار مورد قبول خود استفاده می کنند: سیاسیون با ایدئولوژی و اسلحه و مردم با "نه" گفتن و شورش خیابانی.
ما در تاریخ معاصر خود بارها راه خیابان را آزموده ایم چون از توان درونی و فکری لازم برای فهم قدرت "زبان" خود و " نه" گفتن برخوردار نبوده ایم.

♈️اکنون که جامعه تا حدود زیادی با دانش روز آشناست نیازی به دادن هزینه های زیاد برای رسیدن به خواسته هایش نیست.کافی است جامعه در مقابل قدرت به زبان بارتلبی در داستان " ترجیح میدهم که نه" به درخواست های قدرت " نه" بگوید.

🔰۳.وقتی مردم به سیاسیون " نه" می گویند، توان عمل سیاسیون یعنی توان برخورداری آنها از مواهب قدرت و توان آنها در سرکوب جامعه ( چه از طریق گفتمان چه از طریق اسلحه) دچار بحران می شود. قدرت در چنین وضعیتی راهی جز بازاندیشی در خود ندارد چون قدرت چیزی جز تعدادی انسان دارای تریبون رسمی سخن گفتن و توان استفاده از اسلحه نیست.اگر به آنها " نه" بگویید، تریبون سخن گفتن و اسلحه آنها به هیچ کاری نمی آید.

♈️اینکه گفته می شود قدرت سرسخت است و نمی شکند توهمی بیش نیست. هیچ قدرتی توان مقاومت در مقابل "نه" جامعه را ندارد، چون جامعه با این "نه" از یکطرف زندگی را برای خود منتفی می کند( و به همین دلیل به آن می گویند مقاومت) و از طرف دیگر زندگی و سیاست را برای اهل سیاست منتفی می کند( و به همین دلیل به آن منفی می گویند).

🔰۴. انتخابات مکانیسم سیاسی یک جامعه برای جلوگیری از فعال شدن توان سرکوب اهل قدرت یا توان مقاومت مردم است.

♈️در انتخابات مردم و اهل قدرت به شکل صلح آمیز و آرام وارد گفتگو می شوند و به مبادله آرام خواسته های خود می پردازند. اما اگر انتخابات تبدیل به مکانیسم فریب و سرکوب اهل قدرت شود باید با "نه" گفتن به آن، آن را بی معنا ساخت و به قدرت نشان داد که باید به ایجاد تحول بنیادی در ساختار قدرت بپردازند.

♈️عده ای در نقد می گویند این تحلیل کارکردی است و قدرت هرگز خود را تغییر نمی دهد.
در پاسخ باید گفت همه تحلیل های کلان اجتماعی کارکردی - ساختاری هستند و تحلیلی جز تحلیل کارکردی وجود ندارد حتی وقتی مارکس سعی در نقد نظم موجود دارد.

♈️عده ای دیگر می گویند قدرت سرسخت است و ما فقط تاوان میدهیم. این هم توهمی بیش نیست چون نه اهل قدرت خدا هستند که نشکنند و نه تابحال جامعه توان مقاومت منفی خود را تا اوجش آزموده که نتیجه نگرفته باشد.
حضور دوباره گروه اصلاح طلب در بازی انتخابات چیزی جز نتیجه مقاومت منفی مردم نیست.

🔰۵.عده ای می گویند رای ندهیم سعید جلیلی یا زاکانی یا قالیباف رای می آورد. رای بیاورد. هیچ ایرادی ندارد چون اصولا قوه مجریه جایگاهی در ساختار قدرت ندارد.

♈️حتی اگر پزشکیان هم رای بیاورد چیزی جز بزک کردن یک ساختار نادرست سیاسی نیست. شما به یک نظام سیاسی که "نه" می گویید، منازعه از سطح ریاست جمهوری به سطوح بنیادین قدرت می رود: یا آنجا تغییر می کند یا شما با بی معنا کردن مناسک قدرت چون انتخابات و..‌سیاست و قدرت را منتفی می کنید:

♈️چهل و پنج سال گذشته نشان داده مهم نیست رئیس جمهور شما چه شخصی با چه ویژگی هایی باشد چون او فاعل قدرت نیست بلکه مفعول قدرتی است که بر او جاری می شود.
در بهترین حالت شما محمد خاتمی هستید که هر چند روز با یک بحران روبرو می شود یا حسن روحانی هستید که در آخر خائن شناخته می شوید.

♈️میدانم همه تحت فشاریم و مستاصل، اما اندکی بیشتر مقاومت کنید چون پایان اینهمه فشار و استیصال نتیجه اش قدرت ماست.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شهردار تهران را برکنار کنید

محمد مهاجری

@jomhuriyat
🔰جناب آقای وحیدی وزیرمحترم کشور

با سلام و احترام

♈️به قرار اطلاع،جناب آقای زاکانی شهردار تهران قصد دارد در روز عید غدیر- سه روز قبل از انتخابات- جشن‌مفصلی در تهران برگزار نماید که مشخص است بیش از آنکه قصد بزرگداشت ولایت حضرت امیر باشد، یک کارناوال تبلیغات انتخاباتی به نفع خودش ( یا نامزدهای دیگری که نامبرده بعنوان کاندیدای پوششی آنها انجام وظیفه می کند) خواهد بود،
انتظار می‌رود به نحو قاطع و شایسته از آن جلوگیری شود.

♈️شاید عملیاتی‌ترین روش، برکناری بدون بازگشت نامبرده از سمت شهرداری تهران باشد. البته اصل انتصاب وی  در ۳سال قبل نیز از ابتدا با شائبه‌های متعدد همراه بود اما آنگونه که تحلیلگران در آن زمان گفتند چون تصدی آن پست، دستمزد پوششی بودن برای مرحوم شهید رئیسی بود، نتوانستید یا نخواستید مانعش شوید.

♈️اکنون که کارآمدی وی در مدیریت شهری نزدیک صفر است و هم اکنون نیز خود و معاونانش شهر را به حال خود رها کرده اند، اقدام به عزل مشارالیه، اراده شما برای سلامت انتخابات را تا حدی نشان می‌دهد.

رونوشت:اعضای محترم شورای نگهبان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازی دو سر برد حاکمیت!

محمدمهدی محمدی

@jomhuriyat

♈️باید اقرار کنیم هوشمندی و زیرکی نظام را دست کم گرفتیم.
تبریک به صحنه گرادانان این نمایش
جهت مهره چینی، تایید و رد صلاحیت طراحی شده کاندیداها.

♈️بعد از اعتراضات گسترده ۴۰۱ و تا اندازه‌ای یک صدا شدن تحول خواهان در جنبش مدنی عدم مشارکت در انتخابات اسفند و نتیجه معنا دار آن، حاکمیت بهترین نوع مواجه را انشقاق در بین جامعه مدنی و تحول خواهان یافت.
از آنجایی که با روزنه گشایان، نتیجه چشم گیری بدست نیاورد، روش دیگری را پیش گرفت.

♈️در انتخابات پیش رو، با تایید یکی از کاندیداهای مورد نظر اصلاح طلبان، توپ را در زمین حریف انداخته، و اینگونه اصلاح طلبان را آچمز کرد.

♈️با این طراحی زیرکانه مشارکت کمی بیشتر خواهد شد. اما مسئله مهم تر انسجام نوپایی است که در جامعه مدنی برای عدم مشارکت فعال شکل گرفته بود،(حتی آقای خاتمی و جبهه اصلاحات برای اولین بار رسما اعلام کردند در انتخابات شرکت نمی‌کنند)، دچار چند دستگی شد.

♈️از طرفی با توجه به مشکلات عدیده کشور
از نظر اقتصادی (گرانی، بیکاری، تورم)،
روابط بین الملل، تحریم،‌ قفل شدن برجام،
حجاب، اعتراضات جامعه مدنی، محیط زیست، جنگ اوکراین و غزه... و گیر کردن نظام در چاه ویل مسائل حل نشده، نیاز به شخص یا گروهی دارد که فشار را از دوش خود برداشته، همه مشکلات را سر وی آوار کند.

♈️برخلاف گذشته، این بار چون ارکان نظام کاملا یک دست بودند، نهادی را نمی‌توانستند هدف قرار دهند، همه‌ی قوا جزو خودی‌ها محسوب می‌شدند.
لذا، انگشت اعتراضات به سمت شخص اول نشانه گرفته شد.

♈️با تایید آقای پزشکیان، در صورت انتخاب، نظام نفس راحتی کشیده، همه مشکلات را گردن او می اندازد، مانند دولت روحانی. به‌نام اصلاح طلبان، به کام نظام.

و اما پرسش مهم!
با شرکت در انتخابات و رای به آقای پزشکیان   انتظار دارید کدام یک از مسائل کلیدی کشور را حل شود؟

مسئله حجاب؟
روابط بین الملل؟
تعادل ارتباط بین شرق و غرب؟
ارجحیت دیپلماسی بر میدان؟
پیگیری برجام؟
تاثیر بر انتخاب جایگزین رهبری؟
برگشت نظامیان به پادگانها؟
قطع کردن بودجه‌های کلان نهادهای بی‌مصرف؟
باز کردن فضای سیاسی؟


♈️رئیس دولت برای مدیریت علمی و کارآمد نیاز به مدیران مستقل، پاک دست، شجاع، با تجربه و دانشمند دارد. آیا نظام اجازه انتخاب این مدیران از جمله وزرا و معاونین، استانداران و مدیران کل را به رئیس دولت می‌دهد؟

♈️مگر نه این است که آقای روحانی در دور دوم لیست وزرای پیشنهادی را نزد رهبری بردند حدود ۹ وزیر را همان اول رد کردند.


♈️دوستان عزیز و بزرگوار موافقین مشارکت؛

ساده انگاری‌است اگر فکر کنیم نظام و شورای نگهبان،‌ به بازی حریف بعد از تایید دکتر پزشکیان، و احتمال رای آوری آن فکری نکرده باشد!

♈️این بازی، سنجیده، مهندسی شده و برد-برد برای حاکمیت در جهت اهداف مشخص است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
 📝📝افسانه سیزیف یونانی و انتخابات ایرانی

✍️علی مرادی
@jomhuriyat

♈️افسانه‌ی سیزیف اثر نویسندهٔ معروف الجرایرالاصل فرانسوی آلبر کامو است. در این افسانه، خدایان یونان باستان سیزیف را بعلت گناه افشای رازشان محکوم کرده‌ بودند، تا تخته‌سنگ گردی را بر اوج قلّه‌ی کوهی قرار دهد.  او تخته‌سنگ را  غلتان غلتان تا به اوج  قلّه می‌رساند و چون قله کوه و تخته سنگ هر دو گرد بودند، تخته  سنگ‌ وزین بر قله قرار نمی گرفت و از کوه سرازیر می‌شد و به نقطه آغازین بر می‌گشت و  او مجبور می‌شد که مجددأ این  کار را روز بعد تکرار کند.

♈️خدایان اندیشیدند و بدرستی به این نتیجه رسیده بودند که هیچ انتقام و مجازات و کیفری  بدتر و بزرگ‌تر و سخت‌تر و وحشتناک‌تر  از کارِ بیهوده و بی‌اُمید و تکراری  نیست.

🔰چگونه برای سیزیف، خروج از این چرخه شوم ممکن بود؟
🔰چگونه این سحر سیزیف باطل می شود و او از این چرخه شوم خارج می‌گشت؟


♈️خدایان در قوانین نانوشته خود دو راه برای ابطال چنین سحری در نظر گرفته بودند.
سیزیف یا می‌بایست قله گرد و ناهموار کوه را صاف می‌کرد تا تخته سنگ گرد بر قله هموار قرار گیرد و یا اینکه فقط یکبار  از انجام چنین کار تکراری سر باز میزند.در هر دو حالت سحر باطل و  تخته سنگ جادویی  پورد و دود میشد.

♈️سیزیف بیچاره و بیخیر،  نه جسارت سرپیچی از حکم خدایان را داشت و نه توان فکری حل معما و صاف کردن قله کوه را ، دو اقدامی که او را از چرخه شوم سحر و جادو نجات می‌داد. این دو عمل او باعث می‌شد که، تخته سنگ جادویی پودر و دود شود و او از زندگی ملال آور و  تکراری رهایی پیدا کرده و به زندگی خود معنای جدید و لذت بخشی بدهد

♈️افسانه سیزیف، می‌تواند در زندگی شخصی، قلمروی سازمانی یا در حوزه گسترده‌تر حکمرانی راهگشا و مورد بهره‌برداری قرار بگیرد و نتیجه راهبردی آن یعنی استراتژی خروج از چرخه های شوم و زیان‌بار و کارهای تکراری و بیهوده به ملال آور گردد.

🔰افسانه سیزیف و  انتخابات در ایران 
♈️ملت ایران، حدود نیم قرن پس از انقلاب ۵۷ و با انتخابات تکراری، همچنان در حال غلتاندن تخته سنگ توسعه به سوی قله هست و قصه پر غصه تکراری و زیگزاگی انتخابات ادامه دارد و دستاورد مشعشعی نداشته و هیچ کدام از روسای دولت‌های پس از انقلاب تاکنون نه خود سرنوشت خوبی داشتند و نه توانستند ملت را به قله خوشبختی ملت را که قولش را داده بودند که هم‌ دنبا و هم آخرتشان را آباد کنند،  محقق سازند.

♈️ملت ایران ، مثل افسانه سیزیف، یا باید  ابتدا شرایط یک انتخابات درست را مهیا کند و سپس دست به انتخابات بزند تا قرار و آرام بگیرد، یا برای یک بار از این کار تکراری و ملال آور دست بکشد، تا این سحر و جادو،  دور بیهوده تسلسل  باطل شود و کارش سامان یابد.

با آرزوی ایرانی آباد و آزاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وعده گوشت، تحقیر ملت و جمهوریت

کامبیزز نوروزی
@jomhuriyat

🔰زاکانی در گفتگوی انتخاباتی تلویزیونی:

♈️"روزی ۱۲۰ تن گوشت توزیع می‌کنیم و آن را افزایش می‌دهیم  با نرم‌افزارهای موبایلی به اندازه نیاز مردم درب منزل به آنها تحویل خواهیم داد."

♈️ البته پیش از این در چنین ایامی کباب می‌دادند

♈️رأی گرفتن از مردم با ‌وعده توزیع گوشت جز تحقیر ملت نیست. تنها کاری که خیلی خوب بلدند.

♈️نامزدی که می‌خواهد با چنین وعده حقارت‌باری از ملت  رأی بگیرد  ملت و جمهوریت را در همین حد حقیر می‌بیند و تا همینجایش موجب خفت نهاد ریاست جمهوری به عنوان نماینده حاکمیت ملی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝محمد مهاجری خطاب به قالیباف:

🔰شانس‌ آورده‌اید در این دوره فردی که شما را لوله کندحضور ندارد وگرنه باز هم‌حساب‌تان با کرا‌‌م‌الکاتبین بود
@jomhuriyat
جناب آقای محمدباقر قالیباف کاندیدای محترم

♈️با سلام: در برنامه تبلیغاتی‌تان در تلویزیون، نه‌تنها نشانی از أرامش و تسلط بر اعصاب نداشتید که شدیداً مضطرب،آشفته و دستپاچه بودید.

♈️دلیلش را مخاطبان برنامه فهمیدند. شما نه ذهن‌منسجمی دارید،نه حرفی برای گفتن ، و نه بیانی برای اقناع. کاش مشاوران‌تان به شما می‌گفتند که حرف‌زدن فقط پشت سرهم کردن چند جمله نیست. که حتی همان‌جمله ها هم به درستی چیده‌نمی‌شود. در ۴سال گذشته در مجلس هم همین‌گونه سخن گفته‌اید.

♈️شانس‌ آورده‌اید که این دوره در مناظره‌ها فردی که با خاطره لوله ورود کند و شما لوله شوید حضور ندارد وگرنه باز هم‌حساب‌تان با کرا‌‌م‌الکاتبین بود.

♈️با این حال توصیه می‌کنم قبل از حضور در برنامه‌های بعدی، مصاحبه‌های تلویزیونی آقای #مصطفی_پورمحمدی را تماشا کنید. نکته سنجی، سخن‌دانی، ربط به موضوع، تسلط بر کلام، اطلاعات کافی ، اعتماد به نفس، قاطعیت و سخن را بیاموزید. قطعا به دردتان می‌خورد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کار رئیس‌جمهور ساخت و ساز نیست

محمد فاضلی

@jomhuriyat
♈️پست رئیس‌جمهور سیاسی است.

♈️یعنی چه رئیس‌جمهور پست سیاسی است؟ پاسخ این سؤال را باید با متضادش روشن کرد، یعنی اول پست غیرسیاسی (یعنی تخصصی، تکنوکراتیک یا بوروکراتیک) را توضیح داد.

♈️رئیس نیروگاه، استاد دانشگاه، معلم دبستان تا دبیرستان، متخصص چشم در بیمارستان، معاون آب وزیر نیرو و تقریباً همه معاونین وزرا و ... کار تخصصی انجام می‌دهند. حوزه مشخصی را در اختیار دارند، و باید کاری را انجام دهند که علی‌القاعده باید تخصص و تحصیلات متناسب با آن را داشته باشند.

♈️صاحبان پست‌های تخصصی، کاری که انجام می‌دهند از اصول و قواعد تخصص‌شان تبعیت می‌کند. پزشک وقتی جراحی می‌کند، عدالتخواه باشد یا طرفدار بازار آزاد، تأثیری بر ماهیت کارش ندارد. معلمی هم که ریاضی درس می‌دهد، تحت تأثیر ایده سیاسی‌اش نیست. معاون آب و برق وزارت نیرو هم باید همین گونه عمل کنند. صاحبان پست‌های تخصصی قرار نیست مسأله‌هایی را حل کنند که فراتر از حیطه تخصصی‌شان است.  

♈️اما صاحبان پست سیاسی، قرار است مسأله‌هایی را حل کنند که سمت‌های تخصصی قادر به آن نیستند. برخی از این مسأله‌ها عبارتند از:

🔰یک. ساختن توافق‌هایی میان نیروهای درون و بیرون حاکمیت، به منظور اجماع‌سازی برای انجام کنش‌های جمعی هماهنگ بین مردم، نیروهای سیاسی بیرون از قدرت، و حاکمیت سیاسی.

🔰دو. تعریف جایگاه مردم در درون و در نسبت با حاکمیت سیاسی.

🔰سه. برقراری ارتباط بین مردم و حاکمیت سیاسی، به نحوی که صدای مردم شنیده شود.

🔰چهار. ساختن روح جمعی، اتحاد و امید در مردم.

🔰پنج. بالا بردن سطح و ظرفیت مذاکره بین مردم و حاکمیت.

🔰شش. هدایت نیروهای اجتماعی به سوی انسجام برای حل مسأله‌های ملی.

🔰هفت. رفع تعارضات بنیادی بین نهادهای حاکمیت-بوروکراسی، و موانع اقدام جمعی مؤثر.

♈️این فهرست را می‌توان طولانی‌تر کرد. اما همین مقدار نشان می‌دهد که چه تفاوت بنیادی بین این نوع کارها و اقدامات تخصصی وجود دارد. «سیاست‌فرد» (واژه‌ای که سیاست‌مرد و سیاست‌زن را شامل می‌شود) باید این کارها را انجام دهد.

🔰و سخن آخر

♈️سیاست‌فرد، که کارش سیاسی و پستش سیاسی است، باید بر اساس همین قابلیت‌هایش، زمینه‌ای فراهم کند که متخصصان بتوانند فارغ از سیاست، کار تخصصی خودشان را انجام دهند.

♈️سیاست‌فرد باید سپر حفاظتی بوروکرات‌ها، تکنوکرات‌ها و متخصصان در برابر مداخله سیاست باشد.

♈️سیاست‌فرد باید از سیاست‌ورزی استفاده کند تا سیاست در کار تخصصی دخالت نکند.

♈️رئیس‌جمهور از اگر سیاست‌فردی باشد که مانع از دخالت سیاست در کار تخصصی باشد، و حریم پست‌های تخصصی را پاس بدارد، و جمعی از متخصص‌ترین‌ها را به‌کار بگیرد، و با هنر سیاست‌ورزی، حریم امنی برای آن‌ها فراهم کند تا کار تخصصی‌شان را انجام دهند، ممکن است ره به جایی ببریم.

♈️رئیس‌جمهور در این معنا، فردی برای ساخت‌وساز نیست، فردی است که سازوکارها را اصلاح می‌کند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا "حجاب"، یک قانون است؟

علی زمانیان

@jomhuriyat

♈️یکی از دلایل کسانی که به شهروندان توصیه و یا حتی فرمان می‌رانند که باید به حجاب قانونی گردن بگذارند و براساس انتظار نظام سیاسی رفتار نمایند، این است که چون "حجاب"، یک قانون است و از آن‌جایی که شهروندان موظفند طبق قانون عمل کنند، پس بانوان باید در برابر قانون خاضع باشند و به مثابه‌ی یک شهروند از قانون اطاعت کنند. این افراد سخن خود را با توسل به لزوم قانون‌گرایی و اطاعت از قانون موجه نشان می‌دهند. بنابر این رویکرد، بانوانی را که حجاب را رعایت نمی‌کنند، قانون‌گریز و متمرد معرفی می‌نمایند. در نظر این گروه، مشروعیتِ حجابِ اجباری از اصل ضرورت قانون‌گرایی استخراج و موجه می‌شود.

اما آیا "حجاب" یک قانون است؟
در پاسخ به پرسش مطرح شده، ابتدا باید دو مقوله را از یک‌دیگر تفکیک کرد.

الف)صورت ظاهری، رسمی و بوروکراتیک قانون‌گذاری
ب) محتوا و مشروعیت اجتماعی قانون

♈️ درست است که در علم حقوق، مجموعه‌ی مقرراتی را که در نهاد قانون‌گذار (مثلا پارلمان)، تصویب می‌کنند، نام قانون مي‌گذارد،  اما آیا صرف سازوکار رسمی برای آن‌که چیزی به قانون تبدیل شود، کافی است؟


♈️ادعای نوشته‌ی حاضر آن است که یک قانون موفق، علاوه بر سیر مراحل قانون‌نویسی در نظام قانون‌گذاری، باید با پذیرش و مقبولیت عمومی و مشروعیت اجتماعی همراه باشد. قانون نمی‌تواند آشکارا وجدان عمومی مردم را نادیده بگیرد و در تضاد با آن قرار گیرد. در غیر این‌صورت، مصوبات قانونی، عملا محقق نخواهد شد و اصرار بر اجرای آن، جز به تنش و درگیری منجر نمی‌شود. تصویب قانون در مجلس، کفایت نمی‌کند، باید شهود اجتماعی و وجدان عمومی را نیز مد نظر قرار داد. به تعبیر دیگر، ضرورت تام و تمام دارد که نظام قانون‌گذاری از نظام هنجارگذار اجتماعی تبعیت کند و یا دست کم رابطه‌ی میان این دو نظام، از نوع ستیز و تخاصم نباشد.

♈️بر مبنای آن‌چه گفته شد، قانون حجاب،  صرفا قانونی مصوب در نظام قانون‌گذاری است، اما پشتوانه‌ی معتبر اجتماعی ندارد و از مقبولیت و حمایت اجتماعی برخوردار نیست. این قانون با وجدان اجتماعی سازگاری ندارد و به همین علت است که جامعه در برابر آن مقاومت نشان می‌دهد و جمعیت پرشماری از آن‌چه، قانون حجاب نامیده می‌شود، رو برمی‌گردانند و نسبت به آن اعتنایی نمی‌کنند. فاصله‌ی میان قانون حجاب و واقعیت جامعه، نشان می‌دهد که شکاف و گسست معناداری میان نظام قانون‌گذاری و نظام هنجار‌گذار اجتماعی وجود دارد.

♈️هر قانونی (و منجمله قانون حجاب)، وقتی از سوی جامعه مورد پذیرش قرار می‌گیرد که واجد شرایط پنج‌گانه‌ی زیر باشد:

۱. جامعه به دولت حق و اجازه بدهد در  مورد خاص (مثلا حجاب)، مقرراتی را وضع و قانون‌گذاری نماید
۲. قانون با درک اجتماعی از حقوق بنیادین انسان و حقوق بشر ناسازگار نباشد
۳. قانون با درک اجتماعی از اخلاق و به ویژه عدالت ناسازگار نباشد.
۴. قانون با عقل عرفی و عقلانیت زمانه ناسازگار نباشد.
۵. قانون با زندگی روزمره و واقعیت جامعه ناسازگار نباشد.

♈️موارد پنج‌گانه‌ی پیش‌گفته، مبتنی بر یک پیش‌فرض اساسی و بنیادین است و آن پیش‌فرض، این است که رضایت جامعه، شهود جمعی و قرارداد اجتماعی منشا قانون‌گذاری است. و این در حالی است که حاکمان کنونی، قرارداد اجتماعی را در قانون‌گذاری به رسمیت نمی‌شناسند. از این رو، گسستی عمیق میان دو منبع هنجار‌گذار وجود دارد. و تا این پیش‌فرض مورد واکاوی قرار نگیرد و میان نظام سیاسی و نظام اجتماعی در منشآ و منبع قانون، توافق حاصل نیاید، شکاف عمیق‌تر شده و مسئله‌ای حل نخواهد شد.

پرسش اصلی این است:
آیا نظام قانون‌گذاری، رضایت و توافق جامعه را در وضع قوانین به رسمیت می‌شناسد؟
آیا پذیرش اجتماعی به عنوان عنصر بنیادین، مورد توجه نظام حکمرانی و نظام حقوقی هست و یا منبع و مشروعیت قانون را در جایی بیرون از جامعه می‌دانند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تورم ضرب‌در فقر: سیر صعودی سرقت مواد خوراکی در ایران

کنعان مختار

@jomhuriyat

♈️ گرانی و تورم به فقر راه برده و فقر و احتیاج تأثیر محسوسی بر رفتار افراد به جا گذاشته است. چند فروشنده و صاحب سوپرمارکت به «زمانه» از افزایش تعداد دزدی‌ها، تقاضای نسیه، مبادلهٴ پایاپای و درخواست تخفیف مشتری‌ها برای اقلام خوراکی می‌گویند.

♈️«اسحاق» بیش از ۳۲ سال است که فروشگاه مواد خوراکی دارد. می‌گوید با یک بقالی کوچک شروع کرده و حالا یک هایپرمارکت با دو شبعه را مدیریت می‌کند. درمورد سرقت‌ها اقلام خوراکی از مغازه‌هایش به «زمانه» می‌گوید:

♈️دزدی مواد خوراکی از هایپرمارکت و سوپرمارکت یک چیز معمولی است، یعنی همیشه بوده ولی تو دو سه سال گذشته خیلی بیشتر از قبل شده. قبلاً اگر تو ماه مثلاً ۱۰۰ هزارتومان دزدی می‌شد الان شده به یک میلیون! یعنی حداقل ده برابر بیشتر شده. تازه این دزدی‌هایست که تشخیص دادیم و طرف را گرفتیم، خیلی‌ها را اصلاً اطلاع نداریم، یعنی تو حساب کتاب مشخص می‌شه که فلان قلم سودش کمتر از انتظار بوده پس مشخص می‌شه دزدی شده. همه چیز را هم می‌دزدند از کیک و کلوچه گرفته تا روغن و کره و تخم‌مرغ. اگرچه دوربین تو مغازه داریم ولی همیشه حواسمان به دوربین که نیست. بیشترشان دزد حرفه‌ای نیستند، طرف آدم ندار و گرسنه‌ایست که میاد تخم‌مرغ یا نون‌خالی می‌دزد. هرچی وضعیت اقتصادی بدتر می‌شود، تعداد دزدها هم بیشتر می‌شود. ما تو این چندسال با انواع آدم برخورد کردم که واقعاً از سرنداری و گرسنگی دزدی کردند. از طرف پلیس هم پیگیری صورت نمی‌گیرد. برای این نوع سرقت‌ها تشکیل پرونده نمی‌دهند.

♈️بنا به اعلام «مرکز آمار ایران» در یک دهه گذشته (۱۴۰۱-۱۳۹۱) میزان سرقت در کشور ۸۶ درصد بیشتر شده است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگی دیگر درراه است؟!
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️از دیروز تا کنون(ساعت۲۱/۱۰) ۴۳ رسانه در دسترسم، احتمال تکوین جنگی همه جانبه بین اسرائیل(اشغالگر) و حزب الله را بالا تا بسیار بالا ارزیابی می کنند. چه جنگی؟! با کدامین هدف؟! به چه منظوری؟! چرا؟!

♈️از جمله در تازه ترین گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، وضعیت در دریای سرخ وخیم ارزیابی شده است. به گونه ای که ۶۵ کشور و ۲۹ کمپانی بزرگ چند ملیتی انرژی و کشتیرانی را درگیر کرده است(یورو نیوز). الجزیره نیز از قول مقامات اسرائیلی تیتر زده که تل آویو برای پاسخی قوی در لبنان در حال آماده شدن است. حتی گفته شده که جمهوری اسلامی نیز با آغاز چنین جنگی به نفع حزب الله ورود مستقیم خواهد داشت و قس علیهذا.

♈️این در حالی است که از دیدگاه جغرافیای نظامی و به ویژه ژئواستراتژی، برپایی چنین جنگی به هیچ روی به سود طرفین نیست. باز شدن جبهه دیگر برای اسرائیل(اشغالگر) پر ریسک و برای حزب الله نیز به ویژه از منظر پشت جبهه خطرناک خواهد بود. در عین حال ناتو و ایالات متحده نیز آن را سمی کشنده محسوب می کنند. به هر روی تا جایی که به‌ دو طرف حزب‌الله-اسرائیل بر می گردد، تا کنون به رغم داغ تر شدن آتشباری پر حجم نوار مرزی، توانسته اند تنش ها و درگیری ها را مدیریت کنند.

♈️بنابراین احتمال تصمیم گیری در برپا کردن جنگی همه جانبه، تا جایی که به‌ خودشان(حزب‌الله_ اسرائيل)، ایران، دمشق، بیروت و سایر دولت های منطقه بر می گردد، پدیده ای منتفی است. تنها عاملی که می تواند منطقه را به آتش بکشاند، تمایل فدراتیو به کاستن از تمرکز غرب بر اوکراین خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 14:18:10
Back to Top
HTML Embed Code: