Telegram Web Link
🔰'تهدید پیامکی عابران پیاده در اصفهان برای حجاب

♈️اسکرین‌شات‌های دریافتی از شهروندانی که میگن براشون پیامک ضدپوشش ارسال شده و می‌پرسند ما که سوار خودرو نبودیم از روی پلاک ماشین شناسایی شده باشیم❗️

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰اگرانتخابات پیش‌روی آمریکارااستثنا کنیم در جوامع غربی به ندرت پیش می‌آید که کاندیدایی که یکباردرانتخابات طعم شکست را چشیده، دوباره به عنوان کاندیداواردانتخابات شود.امادر ایران بیست سال است که هرگاه نام انتخابات ریاست جمهوری مطرح می‌شود،چند کاندیدای شکست خورده وهمیشه حاضر خود را به وزارت کشور می‌رسانند.

♈️مجموع آرای آقای قالیباف در دو انتخابات ۸۴ و ۹۲ به ده میلیون نفرنمی‌رسد ویکبارهم به علت عدم اقبال مردم چندروز مانده به انتخابات مجبور به کناره گیری شد ویا همین دو ماه پیش در مشارکت بیست درصدی مردم تهران در رقابت با یک مجری تلویزیون شکست خورده است اما هنوز در این امید به سرمی‌برد که رای ده‌ها میلیونی مردم راجمع نماید!

♈️ یا آقای جلیلی دوبار درعرصه انتخابات حاضر بود ویکبار حدود چهارمیلیون رای و بار دیگر به خاطرعدم اقبال مردمی مجبور به کناره‌گیری شده است و امروز به دنبال کسب رای نزدیک بیست میلیونی برای رئیس جمهور شدن است!

♈️یا آقای قاضی زاده هاشمی که تعداد آرای ایشان درانتخابات سه سال پیش به یک میلیون نفرهم نرسید چرا باید دوباره حاضر وتایید شده و وقت وانرژی جامعه رابگیرد؟/فرهاد قنبری
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تبلیغات انتخاباتی جلیلی با طعم چای دبش!
مجید مرادی

@jomhuriyat

♈️ سعید جلیلی: قصه چای دبش به این خاطر رخ داد که انضباط مالی را جدی نگرفتند.

♈️آقای جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری که اکنون دنبال کره گرفتن از فساد چای دبش برای جلب رأی مردم است در طول یک سالی که از افشای ابرفساد دبش می‌گذرد هیچ موضعی در برابر آن نگرفت اما اکنون پس از درگذشت رئیسی و در آستانه انتخابات سویه انتقادش را به او معطوف کرده تا دل خلائق را به رحم آورد.

♈️حال که جلیلی می‌خواهد از موضوع چای دبش استفاده کند نوش جانش!
اما آیا می‌داند افشاگر ابرفساد دبش کیست؟
و آیا می داند که او که افشاگر خانه بخشی های نجومی شهرداری و زمین خواری ازگل هم هست هم‌زمان با شروع مسابقه تبلیغاتی نامزدهای ریاست‌جمهوری به زندان افکنده شده است؟!

♈️آقای جلیلی نظری نسبت به این دو مورد آخری و زندانی شدن یاشار سلطانی ندارند؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وضعیت بازنشستگان و کاهش امید اجتماعی نسل جوان

فریبا نظری، ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️تقریبا سه سال پیاپی است که با اعتراضات بازنشستگان گروه‌های مختلف صنفی و سازمانی در شهرهای کشور روبرو هستیم.
در بررسی تجمعات اعتراضی این گروه از شهروندان ایرانی، مطالبات متعددی دیده می‌شود:

♈️ اعتراض به وخامت اوضاع اقتصادی
مهم‌ترین مطالبه‌ی بازنشستگان مبتنی بر محور وضعیت معیشت خود و خانواده‌هایشان است.
تورم فزاینده، نابسامانی حقوق و درآمد پس از سال‌ها کار و تلاش، و افزایش بی‌عدالتی منجر به رشد فاصله طبقاتی؛ از اعتراض این گروه به آشفتگی و بحران‌های اقتصادی جامعه است.

♈️اعتراض به فساد متعدد و سیستماتیک در کشور یکی دیگر از محورهای تجمعات اعتراضی بازنشستگان سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف، اعتراض به فسادهای گسترده‌ی اقتصادی است که در سایه‌ی بی‌اعتنایی قوه قضاییه و یا رسیدگی‌های غیرعادلانه و سطحی و بدون نتیجه در کشور جولان می‌دهد. شعار آشنا و مستمر بازنشستگان در همین زمینه عبارتست از:
یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه
اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد هر اختلاس رو می‌شه، چند تا مسئول پشتشه

♈️گسترش محورهای اعتراضی بازنشستگان
در تجمعات اعتراضی مستمر بازنشستگان سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف، رفته رفته اعتراض به سیاست‌های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی مانند حجاب اجباری، تبعیض، ظلم و تصدی امور توسط مدیران ناشایست؛ نکته‌ای است که جلب توجه می‌کند.

♈️روسری رو رها کن، فکری بحال ما کن
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت
عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم
حجاب، حجاب شعارشون، دروغ و دزدی کارشون

♈️در بررسی اعتراضات بازنشستگان، تغییرات زیر قابل توجه است:

🔰۱- گسترش تجمعات اعتراضی بازنشستگان از چند گروه محدود تأمین‌اجتماعی و فرهنگیان به بازنشستگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف‌ مانند: فولاد، شرکت نفت، کشوری، صنایع مختلف، مخابرات، بانک‌ها، صدا و سیما و ...

🔰۲- ازدیاد شهرهای محل تجمعات اعتراضی بازنشستگان

🔰۳- تسری مطالبات بازنشستگان از حوزه‌ی اقتصادی به حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و درمان

🔰۴- استمرار تجمعات اعتراضی در طول سه سال گذشته، به‌ویژه از ابتدای فروردین ۱۴۰۳ تاکنون

♈️رسیدگی به بازنشستگان در هر جامعه‌ای یکی از نشانه‌های توسعه یافتگی آن جامعه در معنایابی حقوق شهروندی افراد آن است.
در جامعه‌ای مانند ایران که با پدیده سالمندی مواجه هستیم و پیش بینی جمعیت شناسان و تحلیلگران اجتماعی، افزایش جمعیت سالمندان را تایید می‌کند؛ این موضوع اهمیت دوچندانی می‌یابد.

♈️ نسل نوجوان و جوان امروز پیامی که از وضعیت زندگی نامناسب و بدون رفاه بازنشستگان_ که عمدتاً افرادی در گروه سنی بالای ۶۰ سال هستند و در زمره سالمندان شمرده می‌شوند_ دریافت می‌کند، پیام خوب و امیدبخشی نیست.

♈️جوانان امروز، آینده‌ی خود را در زیست ناشایست و سرشار از مشکلات بازنشستگان، تیره و بدون آسایش و امنیت و احترام می‌بینند و ناگفته پیداست که برای فرار از آن سرنوشت؛ ناامیدی، افسردگی، و مهاجرت گزینه‌های انتخابی آنان خواهد شد.

♈️راهبرد زیست عادلانه، باعزت و توأم با رفاه و آسایش و امنیت بازنشستگان، نه‌تنها حق و شایسته‌ی این گروه ارزشمند و دارای دانش سازمانی و مهارتی به‌عنوان سرمایه‌های انسانی این کشور است؛ بلکه  زمینه‌ساز شادابی و امید اجتماعی نسل نوجوان و جوان این سرزمین خواهد بود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا قالیباف رئیس جمهور خوبی نخواهد بود؟
محمدمهاجری

@jomhuriyat

♈️ابروباد و مه و خورشید و فلک در کارند تا آقای قالیباف به پاستور برود. اگر  همین خودش دلیل بر این نباشد که او رئیس جمهور خوبی نیست، دلایل محکمتری هم وجود دارد.

♈️به حلقه اطراف آقای قالیباف نگاه کنید. 5 نفر که بتوانند مثلا وزیرخارجه یا اقتصاد یا صنعت یا آموزش وپرورش یا ارتباطات بشوند و طبقه متخصص جامعه قبولشان داشته باشد، می‌بینید؟

♈️آقای قالیباف خیلی روی شفافیت مانور می‌دهد و تلاش می کند تلاشهایی را که در این زمینه انجام گرفته به نام خود سند بزند، اما آیا کتمان‌گری در زمینه خودروهای شاسی بلند، املاک نجومی شهردای، داستان قائم مقامش در شهرداری و... کافی نیست برای اینکه او را رئیس جمهور خوبی ندانیم؟ (قطعا ورود به مسائل زندگی خصوصی اش را غیراخلاقی می دانم هرچند توضیح ندادن در باره آنها هم ضعف اوست)

♈️همه حرفهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی قالیباف را از سال 1384 تا امروز جمع کنید. بیش از نصف ورق دفتر مشق دانش آموزان می‌شود؟ آیا حرفهای تکراری، روبنایی، بی‌مطالعه و شعاری کافی نیست که رای دهندگان اسمش را روی برگ رای ننویسند؟

♈️او در زمینه سیاست خارجی چه می داند؟ آیا جز جوگیرشدن در زمستان 1399 برای به تصویب رساندن مصوبه ای که امید اکثر مردم را با هوا کردن برجام به یاس تبدیل کرد، هنر دیگری هم دارد؟  شاید سفر او به مسکو و تلاش ناکامش برای دیدار با پوتین به عنوان دستاورد تلقی گردد اما آخرش معلوم شد این دستاورد را یک عضو ساده کمیسیون امنیت ملی مجلس هم می‌توانست کسب کند!

♈️قالیباف بعد از دوران دفاع مقدس، هیچ سابقه شگرف و افتخارآفرینی ندارد، هرچند که در دوران فرماندهی نیروی انتظامی موفق‌تر از اخلاف و اسلاف خود عمل کرده. با این حال او در شهرداری تهران آثاری از خود به جا نگذاشته که در افکار عمومی پایتخت نشینان، برجسته باشد. حتی اگر کار قابل قبولی هم صورت گرفته حتما در فساد عیسی شریفی، غرق و مضمحل شده است.

♈️قالیباف نشان داده مجلس را پادگان می بیند و نمایندگان نیز سرباز و امربر هستند. اما در طرف مقابل، نمایندگان چنین وقعی به او نگذاردند و رئیس مجلس را از چهره ای که می‌توانست پارلمانتاریست باشد ، فقط به یک اداره کننده جلسه تنزل دادند.

♈️قالیباف هرگز چهره پرنفوذ سیاسی نبوده و اوج آن در انتخابات اخیر مشاهده شد. او با اینکه با جبهه پایداری زدوبند کرد و دوستان نزدیکش را هم قربانی ائتلاف با این تشکیلات کرد، در تهران فقط 400 هزار رای آورد که نسبت به دوره قبل مجلس، حدود یک میلیون کاهش داشت. سوای این، قالیباف هرگز در فضای سیاسی کشور به عنوان یک متفکر سیاسی جدی گرفته نشده است؛ نزد اهل فرهنگ و هنر جایگاهی ندارد؛ فاقد ایده اقتصادی است و نزد اقتصاددانان کشور در حد رئیس مجلس، با نفوذ نیست و با اینکه در دانشگاه درس می دهد ، دانشگاهیان خیلی تحویلش نمی‌گیرند؛ در گروههای مرجع مانند روحانیون نیز برد چندانی ندارد و....

♈️اینها و دلایل دیگر باعث می شود او حتی اگر رای بیاورد، رئیس جمهور خوبی نباشد. هرچند او را به مراتب از مرحوم شهید رئیسی عملیاتی‌تر و قدرتمندتر می دانم و در اکثر اختلافات اساسی که در ماههای آخر عمر آن مرحوم با او داشت، قالیباف را محق می‌دانم.

🔰پ.ن: در روز تایید صلاحیتها، دونفر از روزنامه نگاران منتقد آقای قالیباف روانه زندان شدند که پیش از این به افشاگری در باره قالیباف دست زده بودند. با آن دو همکار رسانه ای قطعا سلیقه ام همراه نیست و کارشان را نمی پسندم اما آقای قالیباف می توانست فقط یک ژست بگیرد و اعلام کند شکایت خودش را از آنها پس می‌گیرد. او این کار را هم نکرد و یک دلیل دیگر بر خوب نبودنش برای پست ریاست جمهوری اضافه کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اقای پزشکیان، آیا شما مطمئنید؟ من مطمئن نیستم !

لطف الله آجدانی، (۲۲ خرداد ۱۴۰۳)
@jomhuriyat

♈️می توانم خوش بینانه فرض کنم آقای دکتر مسعود پزشکیان بر روی صندلی ریاست جمهوری اسلامی ایران نشسته است. اما آیا می توانم و حق دارم سرگذشت و سرنوشت مطالبات و حقوق ملت و منافع ملی ایران را نیز به خوش بینی خود گره بزنم؟!

♈️پزشکیان باید به ملت ایران ، همان گونه که خود بارها از ضرورت صداقت با ملت سخن بافته است، با صداقت پاسخ دهد که پس از نشستن بر روی صندلی ریاست جمهوری:

🔰۱- آیا می توانید و بر آن هستید تا از اعمال قدرت و نفوذ غیر قانونی و فراقانونی بعضی از اشخاص و نهادها در حوزه اختیارات قانونی ریاست جمهوری جلوگیری کنید؟!

🔰۲- آیا می توانید و بر آن هستید تا از حضور و اقدامات نیروهای فشار خودسر و اقدامات غیر قانونی و فراقانونی ناقض حقوق شهروندی ملت و مخل اختیارات قانونی قوه مجریه جلوگیری کنید؟!

🔰۳- آیا می توانید و بر آن هستید تا در راستای شعار عدالت خواهی خود در جامعه،  بدون تعارف و شجاعانه و قاطعانه، با مفسدین اقتصادی  و رانت خوارانی که با زدو بند در بخش هایی از حاکمیت، منافع ملی را به تاراج می برند مقابله کنید؟!

🔰۴-  آقای پزشکیان ، آیا قادر به مقابله عملی و کارآمد فراتر از شعار با چپاولگران و غارتگران جنگل و کوه و مراتع و منابع طبیعی ایران هستید؟

🔰۵- آقای پزشکیان ، آیا قادر و بر آن هستید تا در جایگاه رییس جمهوری ایران و برای تحقق عهدی که با ملت ایران برای حفظ حقوق قانونی و شهروندی آنان دارید ، با آن اقداماتی که ناقض حقوق ، آزادی ها و امنیت قانونی و مدنی شهروندان به ویژه منتقدین و دانشگاهیان و نویسندگان و روشنفکران و روزنامه نگاران و هنرمندان است، مقابله کنید؟!

🔰۶- آقای پزشکیان ، آیا قادر و بر آن هستید تا با تدوین و ارایه و اجرای برنامه ای کارآمد به مبارزه با بی عدالتی ها و فساد و نابرابری های اقتصادی برخاسته و فقر و اختلاف طبقاتی شدید موجود میان اقلیتی برنشسته بر انباشت و تکاثر ثروت با اکثریتی فرو غلتیده در سفره فقر و نداری را کاهش دهید؟!

🔰۷- آقای پزشکیان ، آیا قادر و برآن هستید تا با پاره ای بداخلاقی های افراطی و غیرقانونی و فراقانونی ناقض حقوق مدنی و شهروندی زنان و دختران سرزمین ایران در کوچه ها و خیابان ها، مقابله و احساس امنیت قانونی و مدنی را به آنان بازگردانید؟!

🔰۸- آقای پزشکیان، آیا قادر و برآن هستید تا با دفاع از استقلال قوه مجریه، از اعمال نفوذ غیر قانونی و فراقانونی برخی اشخاص و نهادها در سیاست ها و اختیارات داخلی و خارجی قوه مجریه جلوگیری کنید؟

🔰۹-،آقای پزشکیان ، آیا قادر و بر آن هستید تا با اتخاذ و تدوین استراتزی و راهبردهای مستقل در چارجوب اختیارات قانونی ریاست جمهوری، با کاهش تنش های غیر موچه منطقه ای و بین المللی، به تحقق ضرورت بهبود روابط دیپلماتیک ایران با جهان فائق آیید؟!

🔰۱۰- آقای پزشکیان، بدون تردید و با اطمینان بر این باورم که جنابعالی از پنج نامزد محترم دیگر چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، مرجح و اولی هستید ، اما شما نیز به صدق و انصاف  به مردم ایران بگویید آیا شما مطمئن هستید اگر روی صندلی ریاست جمهوری بنشینید ، قادر خواهید بود که با ایجاد پاره ای تحولات اساسی در وضع نابسمان موجود در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، صدای واقعی و شجاعانه مطالبات اکثریت ملت و مدافع حقوق قانونی و مدنی آنان باشید؟!

♈️  به صدق و انصاف می گویم : من مطمئن نیستم ، زیرا اگر بخواهید هم نمی توانید!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا رأی نمی‌دهم

رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️این یادداشت را برای دوستان اصلاح‌طلب نمی‌نویسم.
آنها وابستگی حزبی‌شان نمی‌گذارد آزادانه فکر کنند، و متوجه شده‌ام هر اقدام آقای پزشکیان را ولو در ضدیت کامل با برنامه‌های سابق آنها باشد به فال نیک می‌گیرند و برای او هورا می‌کشند؛
- چه خوب انتظارات را پایین آورد! چه خوب از خودش سلب مسئولیت کرد، چه خوب هیجانی نشد و حرف دل مردم بیچاره را نزد!!

♈️من می‌نویسم برای افرادی که هنوز نتوانسته‌اند خود را قانع کنند، آیا رأی ندادن امروزمان، فایده‌ای برای فردا دارد؟ آیا باعث نمی‌شود فاجعه‌های بیشتری در انتظارمان باشد!

♈️ما سه ماه پیش گفتیم، ولو میان چند هزار داوطلب انتخابات مجلس صد آدم کم‌خطر، کمی خوب و سالم وجود داشته باشد، اما رأی نمی‌دهیم. کشور با آدم کم ضرر و صرفا سالم درست نمی‌شود.
ما میان این جماعت تایید شده، افراد قوی مناسب مجلس نمی‌دیدیم و شجاعانه رأی ندادیم.
با رفتارهای زیگزاکی نمی‌شود به نتیجه رسید. هر روز نمی‌شود دوباره سیاست با ۱۸۰ درجه تغییر را پیش گرفت.

♈️هیچ چیز تغییر نکرده. احساس می‌کنم آقای پزشکیان با همه خلوصی که می‌گویند دارد و سلامت نفسش، مناسب ریاست‌جمهوری نیست، او مجری خوبی برای اوامر است. شک ندارم بهتر از برخی دیگر، اما بنا نیست من باز هم انتخابم را به کمی بد و خیلی بد محدود کنم. من نباید با موج تبلیغات حرکت کنم.
رأی ندادن من یک ارزش است و بسیار هم موثر.

♈️اگر یکی از داوطلبان ریاست‌جمهور بگوید در دوران چهار ساله من، دلار بشود صد هزار تومان من فردایش استعفا می‌دهم، و صداقت در او ببینم ترغیب می‌شوم به او رای بدهم! کدامشان گفته؟
اگریکی‌شان صادقانه بگوید در دوره ریاست جمهوری من گشت ضد ارشاد را در خیابان دیدید، من استعفا می‌دهم.
اگر یکی‌شان بگوید من پاسدارحقوق و آزادیهای ملت خواهم بود، ولو شخص اول مملکت نخواهد بگذارد، من حتما برای رای دادن به اوفکر می‌کنم، گر چه بارها فریب خورده‌ام!
اما امروز کدام‌شان چنین جملاتی گفته؟

♈️چرا هیچ کدام‌شان واقعیت را نمی‌گوید، چه بر سر فروش نفت‌مان آمده؟ چه کسانی نفت را می‌فروشند، چه دزدبازاری شده اقتصاد کشور، چه میلیارد دلارها که خورده نمی‌شود ویک آب هم رویش.
چرا هیچکدام نمی‌گویند مسبب این مشکلات کیست؟
من ارزش رای خودم رامی‌دانم و رأی نمی‌دهم.

♈️من مجلس را دو دستی تقدیم حاکمیت یکدست کردم تا نشان دهند چقدر توانایی دارند، ریاست جمهوری قبل را هم تقدیم کردم تا متوجه شوند ریشه دزدی‌ها کجاست. خبرگان هم که همیشه در اختیارشان بوده. چه فهمیدند؟ هیچ!
گفتند نزدیک قله‌اند.
آیاعدم هماهنگی قوا دلار بیست هزارتومانی را کرد شصت هزار تومان؟ توطئه اجانب حبوبات ۱۰ هزار تومانی را کرد ۱۲۰ هزار تومان؟ چه کسی داروها را گران کرد، بورس راسوزاند، پول ملی را بی‌ارزش و بی‌ارزش‌تر کرد؟
منابع صد سال آینده رافروخت و نتوانست ذره‌ای رفاه برای ما بسازد.

♈️مسبب آن‌همه که بود، حاکمیت یکدست و تحت فرمان.
فرمانده که بود!؟
چرا دوباره زمینه‌ای ایجاد کنم که بازبگویند مردم با رای غلط‌شان نگذاشتند!!
باز دولت بگویدمجلس نمی‌گذارد، مجلس بگوید دولت، از این بازی‌های موش وگربه‌ای.

♈️نه! من با افتخار این ریاست‌جمهوری را تقدیم می‌کنم به مقام ولایت، هرکه را می‌داند بهتر است بالا بیاورد واصلا هم نگران نیستم.
من برگزاری هر انتخاباتی را در این سیستم بی‌خود می‌دانم. خودشان می‌دانند و جهانی که با سرعت متحول می‌شود و بسرعت پیشرفت می‌کند.
خودشان می‌دانند و موج بیداری مردم.
و به وقت حسابکشی، همه می‌دانیم از چه کسی حساب بخواهیم.

♈️من حرف درمانی نمی‌خواهم، ۴۵ سال شده‌ام. من قرص مسکّن نمی‌خواهم، زیاد خورده‌ام، من از بازی‌های بی‌حاصل خسته شده‌ام، از اینکه با خودم هم رو راست نباشم. هر بار خودم را فریب دهم که این بار فرق می‌کند!!
من دیگر از شنیدن برهه حساس بدم می‌آید، به‌خاطر این برهه حساس بارها گول خورده و رأی داده‌ام!

♈️من متوجه شده‌ام اسم وعنوان احزاب در ماهیت آنهاتفاوت مهمی ایجادنمی‌کند، همه‌شان می‌خواهند شریک قدرت شوند، ولوقدرت غصبی و زورگو باشد.
من آزادگی‌ واستقلال وشخصیتم را صرف مصلحت‌ها نمی‌کنم.

♈️من رأی نمی‌دهم ومسئولیت رأی ندادم را می‌پذیرم. دراین کشور انتخابات بی‌معنا شده، دزدها قوی شده‌اند، سازمان پیدا کرده‌اند، حامی‌های بسیار قوی دارند...
کشورم اشغال شده، منابع کشورم صرف امتی می‌شود که من هیچ نسبتی با آن ندارم. هیچکس مسئولیت بدبختی مردم را نمی‌پذیرد و هیچ امیدی ندارم یکی از این شش نفر بتواند کاری برایم بکند.

♈️رأی نمی‌دهم تابگویم من هستم.
من زنده‌ام. هستم.
درنمایشنامه‌ای که می‌دانم کارگردانش کیست
و سرانجامش چیست
ایفای نقش نمی‌کنم.

♈️من رأی نمی‌دهم
و به رأی ندادنم افتخار می‌کنم
به ارامی ومحکم جلو می‌روم
ولو دراقلیت باشم
من به صحیح بودن مسیرم ایمان دارم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰بیژن عبدالکریمی: پس از چهل سال هنوز بلوغ سیاسی در کشور شکل نگرفته/ با تمام مسائل پلیسی و امنیتی برخورد می‌شود

♈️گفتمان انقلاب باید توجه کند که جاسوس در پوششی چفیه بر گردن و انگشتر عقیق بر دست خواهد آمد

🗣بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه دانشگاه آزاد تهران در نشست «دولت چهاردهم» گفت:

♈️
سال ۵٧ انقلاب شکل گرفت و بعدش رأی گیری آری یا نه برگزار کردیم که ٩٨ درصد نمی‌دانستیم به چی رای می‌دهیم و بعد از آن همگی گفتیم عجب اشتباهی کردیم. این‌ها حاصل ابهام در اندیشه است. این ابهام در اندیشه امروز جامعه ما را فلج کرده است.

♈️در کشور واقعیتی به نام حزب وجود ندارد، یک حزب در کشور داریم که آن حزب الله است. چرا که ایدئولوژی دارد، رهبر دارد، امکانات دارد، صدا و سیما دارد، بقیه احزاب تعداد افرادی هستند که دور هم جمع می‌شوند.

♈️حاکمیت توجه ندارد که اگر این توده‌ها در تشکلی سامان‌دهی شوند، دیگر اپوزیسیون خارج از کشور وجود نخواهد داشت، سی ان ان، بی بی سی و ایران اینترنشنال دیگر افسار توده‌ها را نخواهد گرفت./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تقی آزاد ارمکی: مردم قهر کرده‌اند و آشتی ملی اراده می‌خواهد

🗣عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

♈️لازم است از سوی حاکمیت به زنان احترام گذاشته شود.

♈️باید مردم را به رسمیت شناخت و در این صورت حزب هم ظهور می‌کند.

♈️راه نجات کشور، توسعه است.

♈️ اطراف دانشگاه تهران تا شعاع یک کیلومتری تمام عرصه عمومی را تخریب کردند که مبادا یک دانشجوی دختر و دانشجوی پسری پیاده‌روی کنند!

♈️استاد دانشگاه نمی‌تواند یک قرار دیدار با دانشجوی خارج از دانشگاه داشته باشد، از روز قبل باید به حراست اطلاع داده شود و حراست بررسی‌ کند که این آدم درست است یا نه!/جماران
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ حمیده زرآبادی کاندیدای زن رد شده توسط شورای نگهبان: رئیس جمهور باید برنامه بدهد و امضا کند که اگر نتواسنت برنامه هایش را اجرا کند استعفا می دهد

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 سعید شریعتی، فعال سیاسی: مهم‌ترین وظیفه رئیس‌جمهور اجرای کامل قانون اساسی است/ رئیس‌جمهور باید به جایگاه اصلی خود برگردد

♈️مهم‌ترین و اساسی‌ترین وظیفه رئیس‌جمهور حفظ، حراست و اجرای قانون اساسی به عنوان میثاق ملی است.

♈️آیا کسی که بخواهد رئیس‌جمهور شود، در دوران تبلیغات می‌گوید مسکن نمی‌سازم، شغل ایجاد نمی‌کنم، تورم را کنترل نمی‌کنم، دولت کارآمد نمی‌سازم، عدالت برقرار نمی‌کنم، آزادی نمی‌دهم، با دنیا می‌جنگم، آموزش و پرورش را تعطیل می‌کنم؟ هیچ کدام از این حرف‌ها را نمی‌زند بلکه وعده می‌دهد. این حرف‌ها مدام در برنامه‌های تلویزیونی تکرار می‌شود.

♈️خنده‌دار است که این مسائل به عنوان برنامه یک رئیس‌جمهور مطرح می‌شود. این‌ها وظایف یک دولت است که باید انجام شود.

♈️مهم‌ترین وظیفه رئیس‌جمهور به عنوان فردی که در این جایگاه قرار دارد، پر کردن خلاء این عنوان به خاطر تنزل و پایین آمدن از جایگاه آن در قانون اساسی است./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان می تواند مسیر را عوض کند؟

رحمن قهرمانپور
@jomhuriyat

♈️ ‏بعد از اولین مناظره تلویزیونی سال 96 که قالیباف قوی تر از روحانی ظاهر شد یک روزنامه اصلاح طلب نوشت اقای روحانی لباس ریاست جمهوری را دربیار و لباس نامزد انتخابات به تن کن! او با فشار بدنه رای آگاه سیاسی خود این اشتباه را جبران کرد.

♈️اکنون هم بدنه رای پزشکیان به او فشار می آورد تالباس کارشناسی و طرفدار وضع موجود بودن و خودی بودن را از تنش دربیاورد و لباس کارزار انتخاباتی بپوشد و نقش یک رئیس جمهور را بازی کند. آیا او می تواند این کار را بکند؟

♈️امتیاز داشتن بدنه رای از طبقه متوسط شهری آن است که نامزد انبوهی از نخبگان را در اطرافش دارد که می تواند با کمک آنها و اعتماد به تخصص شان، مسیر حرکت را عوض کند.

♈️پزشکیان هم می تواند از سرمایه انسانی و سیاسی اطراف خودش استفاده کند منوط به اینکه استراتژی پذیر باشد. عرصه سیاست عرصه کنش جمعی و هنر سیاست ورزی است نه صحنه اقدامات فردی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین بهشتی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 اینجا بهشتی گم شده به نام رشته‌ کوه‌های زاگرس در چهارمحال و بختیاری است

#جمهوریت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ صحبت های فرهاد نیلی، اقتصاد دان درمورد انتخابات ریاست جمهوری:

♈️ هر ۴ سال یکبار دنبال سوپر من میگردیم، چنین فردی وجود ندارد

♈️ هرکس ادعا میکند میشود چون سابقه و عقبه ای ندارد و کلاف سر در گم را ندیده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ آتنا دائمی: ۲۰هفته است که زندانیان زندان‌های اوین، قزلحصار، کرج، خرم‌آباد، خوی، نقده، وکیل‌آباد مشهد، سقز در اعتراض به احکام اعدام دست به اعتصاب غذا می‌زنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ تقی آزاد ارمکی، جامعه شناس: مشارکت مردم در انتخابات به «پزشکیان» بستگی دارد/ باید سخن جدیدی زده شود تا فضای انتخابات داغ شود

♈️ تقی آزاد ارمکی جامع
ه شناس و استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار جماران در خصوص وضعیت مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: مشارکت مردم در انتخابات به آقای پزشکیان بستگی دارد.

♈️ اگر آقای پزشکیان مقداری از تحمیل‌هایی مانند این‌که نباید حرف بزنی عبور کند، قطعا مشارکت مردم افزایش پیدا می‌کند.

♈️ اکنون مردم حق دارند که به انتخابات بی‌تفاوت باشند اما در صورتی که فضای انتخابات داغ شود و حرف نو و جدیدی زده شود، این بی‌تفاوتی بسیار کاهش پیدا می‌کند و مشارکت مردم نیز بیشتر می‌شود.

♈️ برای رسیدن به این هدف لازم است آقای پزشکیان سر زنده‌تر صحبت کند و بی‌روح صحبت تکند،

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 مرگی که باعث عبرت دیگران نشد ؛

دکتر_ناصر_مهدوی
@jomhuriyat

♈️ مرگ ابراهیم رئیسی؛ مرا به یاد کتاب مهم لئو تولستوی بنام <مرگ ایوان ایلیچ> انداخت. در آن کتاب کم‌حجم اما بسیار عالی؛ قهرمان داستان شخصی است بنام ایوان ایلیچ که درست در شرایطی که خود را در اوج موفقیت می‌دید؛ ناگهان مرگ به سراغش می‌آید و همه آرزوهای او را برباد می‌دهد۰ مطالعه سرگذشت ایوان ایلیچ و از راه رسیدن مرگ نابهنگام ابراهیم رئیسی؛ آدمی را در فکر فرو می‌برد که گویا شباهت‌های تأمل برانگیزی میان این دو مرگ وجود دارد که اندیشیدن به آن فارغ از غوغاهای سیاسی ممکن است عبرت‌انگیز و آموختنی باشد۰ این شباهت‌های چندگانه عبارتند از:

🔰 ۱-هر دو  شخصیت این ماجرا یعنی ایلیچ و آقای رئیسی؛ به نوعی حرفه قضایی داشتند یکی قاضی و دیگری دادستان بود ؛؛ با تفاوت‌هایی که می‌دانید ۰
🔰 ۲-هر دو شخصیت در میان سالی از موفقیت‌های شغلی و اجتماعی نسبتاً بالایی برخوردار می‌شوند ۰ ایلیچ به مقام قضاوت و ابراهیم رئیسی به مقام ریاست جمهوری دست پیدا می‌کند ۰ 
🔰 ۳-ایوان ایلیچ در اوج موفقیت و اینکه پس از سالها رنج و تلاشی که او را به آرزویش رسانده بود؛ ناگهان از نردبانی سقوط می‌کند و باشکستگی استخوان؛ دچار بیماری لاعلاجی می شود و به شکل نابهنگامی تسلیم مرگ شده و با زندگی وداع می‌کند۰ ابراهیم رئیسی نیز درست زمانی که غرق در آرزوهای حتی بزرگتر از رياست جمهوری بوده ناگهان در اثر سانحه سقوط هلیکوپتر تسلیم مرگ شده و با آرزوهایی که در سر داشت؛ زیر خروارها خاک دفن می‌شود۰
اما مهم‌تر از همه‌ی این شباهت‌ها؛ شباهت دیگری است که آدمی را به فکر فرو می‌برد و دچار حیرت می‌کند .

♈️ آن شباهت نهایی این است که چه در مرگ ایوان ایلیچ و چه در مرگ ابراهیم رئیسی؛ نشانی نمی‌یابیم که بازماندگان این دوشخصیت؛ پندی و عبرتی از مرگ این دو گرفته باشند و با خود بیندیشند که شاید مرگ فردا به سراغ آنها بیاید۰ بازماندگان با خود نمی‌گویند که اگر ما گذشته را تباه‌کردیم چقدر بختیاریم که هنوز فرصت جبران و ساختن آینده را داریم.

♈️ نه ؛؛؛ بجای تأمل در خویشتن؛ حرف‌های بازماندگان این چنین است،همکاران و دوستان ایلیچ  مدام از خود می‌پرسند جانشین او کیست؛  میراثش به چه کسی خواهد‌رسید و خانواده او چه می‌شوند؟
پس از مرگ رئیسی نیز به‌نظر نمی‌رسد که کسی از این واقعه پند و عبرتی گرفته باشد۰ یک روز پس از مرگ آقای‌رئیسی همه‌ی حرف‌ها این است که جانشین او کیست؟ به همین منظور سیرکی تقریبا خنده‌آور از ضعیف‌ترین و بی‌کفایت‌ترین افراد(به جز تنی چند) به سالن وزارت کشور هجوم می‌آورند تا مالک سمت و صندلی خالی رئیسی شوند۰ در میان این جماعت شاید به‌سختی بتوان یک یا حداکثر دو نفر را نام برد که درد کاستن از رنج مردم را دارند. اما کم نیستند افرادی که بیشتر آنها صاحب منصبانی هستند که شاید هیچ هدفی جز پاسخ دادن به امیال سرکش نفسانی خود و دست‌یابی بیشتر به اموال و ثروت‌های عمومی ندارند ۰ 

♈️ تأکیدم بر این است که وقتی آدمیان از مرگ دیگران عبرت نمی‌گیرند و تصور   میکنند که دیگران می‌میرند و آنها همیشه زنده خواهند‌ماند؛؛ چنین انسان‌هایی از اصالت تهی و اسیر  بردگی و حقارت نفس می‌شوند و بجای ترک خصلت‌های منفی و زدون غبار بداخلاقی؛ زندگی خود و دیگران را تباه می‌کنند۰
وای اگر چنین کسانی مدیریت کلان کشور را به دست گیرند ؛؛؛؛؛؛
🍃جمله مهمانند در عالم  ولیک
کم کسی داند که او مهمان کیست🍃

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝انتخابات مشروط

🔰دیگر مردم به هیچ شخص و جریانی چک سفید نخواهند داد .

مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی
@jomhuriyat

♈️تاریکی ابرهای سیاه و روزگار سخت مام میهن، چنان بر جان و وجود جامعه، بویژه برخی سیاسیون و دلدادگان میز و منصب غلبه کرده است که گویا دنیا به آخر رسیده است و وطن عزیز واپسین نفسهای خودش را می‌کشد و تداوم همین نفسهای آخر هم وابسته به نقش آفرینی در صحنه آرايي جدید کارگردانان جریان انحصار ثروت و قدرت است، همان‌ها که یک روز مصلحت می‌دانند تا صحنه را گاهی به فراخنای روزنه ای کم سو برای رقابت مدنظرشان بگشایند و در نهایت همان را که می‌خواهند از صندوق برکشند و بر تارک قدرت بنشانند وحقگویان را از صحنه خارج کنند و در سناریویی دیگر، حتی مصلحت نمی‌دانند تا مردم در همان انتخابات حداقلی و نمایشی نیز شرکت کنند و به همان اقلیت همیشه حاضر در پای صندوق های رای بسنده کرده وحاجت روا می‌شوند.

♈️ و اکنون و در شرایطی که بازیگران و صحنه آرایان و خداوندگاران قدرت، کشور را به بیراهه برده اند و سیاست و اقتصاد و اجتماع و دیپلماسی را به کویر سوزان سومدیریت ها رانده و ایران و ملت را در انسدادی ناگشودنی به انتهای بن بستی ویرانگر تبعید کرده اند، اما ناچارند تا بار دیگر با کشاندن مردم به صحنه و برگزاری انتخاباتی پرشور و برای دمی کوتاه، زین از اسب چهارنعل استیلای خود بر جامعه برگیرند و به بازیابی توان و انتظام دوچندان نیروهای خود در سال‌های پیش رو بپردازند.

♈️ و هزاران افسوس که بازهم نسل فسون زده و رویاپرداز من و نسلی که تمامی حیات، عقیده و آینده اش را بر مدار امیدهای واهی و احتمالات دست نیافتنی سپری کرده است و تمام تاریخ خود را برای یافتن یک ناجی آزادیبخش برباد داده است، بازهم در حال دمیدن بر سازناکوک انتخاب بین بد و بدتر و نگارش نسخه ای زجرآور برای نسل جوان است.

♈️ لذا در شرایطی که تمامی اهل فکر و صاحبان قلم، بر ابهام و ایرادات قوانین اساسی و بالادستی بعنوان زمینه فردمحوری، تضعیف جمهوریت و فسادساختاری در کشور اذعان دارند، اما صحنه انتخابات را طوری چیده اند که نمادهای جریان انحصار و قدرت تماما در یک سو قرارداده شده اند تا بازیگران مدنی و جامعه مستاصل، روبه سوی دیگر صحنه ومردی داشته باشندکه تدوین و نگارش قانون جدید را برای یک نسل آگاه و روشن ضروری نمی‌داند و حنای خواست اکثریت و جمهور ملت در برابر خواست راس قدرت برایش رنگی ندارد و پرواضح است که وعده اصلاح ساختار ناکارآمد ناشی از قوانین ناعادلانه و رفع انحصار و مبارزه با فساد و ویژه خواری رفع تنش باجهان با چنین رویکردی کمترین سنخیتی ندارد.

♈️در چنین شرایطی، که جناب آقای پزشکیان، بعنوان مدیری بی حاشیه و پاکدست که به هردلیل و منطقی، جزو منتخبین نهاد غیرقانونی نظارت استصوابی است ودیگر دغدغه تایید صلاحیت  ندارد، ضرورت دارد تا آشکارا و در جریان گفتگوهای رسانه ای و مناظرات با کاندیداهای دیگر، از به شماره افتادن نفسهای جمهوریتی که این ملت به مدت بیش از ۱۲۰ سال برای استقرار آن  هزینه و خون داده اند، در پیشگاه ملت سخن بگوید و بر لزوم تغییر ساختار حکمرانی واصلاح قانون اساسی تاکید نماید .

♈️آقای پزشکیان باید آشکارا در پیشگاه ملت بگوید که امکان رفع مشکلات اقتصادی کلان کشور، بدون رفع تحریمها و تنش زدائی با جهان و بویژه آغاز مذاکرات مستقیم با غرب و آمریکا میسر نیست و اکثریت ملت ایران خواستار رفع تنش‌ها باجهان و رفع سایه جنگ از کشور هستند.


♈️ودر پایان، آقای پزشکیان باید بر لزوم احترام به آزادی بیان ایرانیان و آزادی های فردی و پوشش زنان و رفع تبعیض ها از اقوام و اقلیت های مختلف اذعان نماید و بدین شکل پایبندی خود نسبت به این موارد را به اثبات برساند .

♈️در چنین شرایطی، می‌توان امیدوار بود که اکثریت مردم بزرگ و دلسوز و منتقد ایران به آقای پزشکیان رأی خواهند داد تا مجموع آرای ایشان، بعنوان نماد یک رفراندوم پرشکوه برای گذار از وضعیت فعلی ایران در مقابل چشم همگان قرار بگیرد، چرا که مجلس شورای یکدست با آرای حداقلی  و دخالت نهادهای مختلف در امور اجرایی، اجازه تغییرات اساسی در امور کشور را به هیچ وجه به رئیس جمهور نخواهند داد، اما تبدیل صحنه انتخابات در چنین نمایشی به یک همه پرسی تمام عیار، می‌تواند راهگشای آینده وطن و رویش مجدد جوانه های امید در آغوش مام میهن و اتحاد تمامی دلسوزان ایران عزیز باشد، در غیر اینصورت شرکت درچنین انتخاباتی بدون درنظر گرفتن خواست مردم و منافع ملی کشور، تهی از معنا و مفهوم لازم خواهد بود .

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 16:24:41
Back to Top
HTML Embed Code: