Telegram Web Link
📝📝هر جا حکومت مقدس است، ردی از عدالت پیدا نمیشود!! 
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۳/۱۹
@jomhuriyat

♈️هرگاه حفظ حکومت مقدس باشد و حفظ حاکم یا خاطر داری او بر کارگزاران حکومت واجب شمرده شود، دیگر هیچ کارگزار یا داوری نمی‌تواند عدالت را ملاحظه و مراعات کند، به ویژه اگر تخصیص مقامات و پستها نیز به دست حاکم باشد.

♈️عدالت فقط زمانی از کارگزاران بر‌می‌آید که قانون بالاترین مصلحت شمرده شود و مراعات قانون موجب ترغیب و تشویق ماموران و مقامات حکومتی باشد.

♈️زمانی که کوچکترین زاویه با اراده و‌ میل حاکم حتی به نفع عدالت و وجدان انسانی موجب خشم و غضب قدرت حاکم و طرد و، نفی، حصر و حبس افراد میشود، این خود ساختار حکومتی است که سد راه عدالت شده است و تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد عدالت مجال نفس کشیدن را نخواهد یافت!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ آبشار زیبای تخت چو لرستان
مسیر دسترسی
از دو مسیر خرم‌آباد و پل‎دختر قابل دسترسی است. برای رسیدن به این آبشار ابتدا وارد شهرستان پل‎دختر شوید و به سمت شمال این شهر حرکت کنید.

♈️ وارد آزادراه خرم‌آباد – پل زال شوید. بعد از عبور از عوارضی، یک جاده فرعی می‌بینید. وارد جاده فرعی شوید و این مسیر را تا 5 کیلومتر ادامه دهید. در این‌جا باید خودروی خود را پارک کنید و ادامه مسیر را با پای پیاده طی نمایید.

♈️ از این نقطه تا آبشار تخت چو حدود 7 تا 8 ساعت پیاده‎روی پیش‎رو دارید. پس از آن می‎توانید دره زیبای تخت چو و آبشار پلکانی آن را ببینید و از طبیعت شگفت‌انگیز منطقه لذت ببرید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بچه‌ها این همستر ایران ماست...

نوید خاندوزی

@jomhuriyat

♈️یاد آن ترانه معروف می‌افتیم که می‌گفت این گربه ایران ماست. حالا ما هم می‌گوییم این همستر نماد ایران ماست اما چرا چنین چیزی را می‌گوییم کمی به ماجرای این سنجاب، گربه، موش یا همستر  که این روزها ذهن و البته دست ایرانی‌ها را درگیر کرده دقیق‌تر نگاه کنید. معنی جمله بالا را متوجه می‌شوید که چرا می‌گوییم این همستر ایران ماست.

♈️این ترکیب خاص سنجاب، موش، گربه زیبا نماد خوش باوری، خوش قلبی و ساده دلی و زودباوری بسیاری از ما ایرانی‌هاست که طی این سال‌ها از سیاستمداران گرفته تا برخی زیرکان اقتصادی از آن سوء استفاده کردند از ارمغان‌های بهزیستی بگیر تا کوروش کمپانی و... که می‌توانند نمادهای ریز و درشت این ساده دلی و خوش باوری باشند اما شاید نکته‌ای که این میان بیش از همه به ذهن برسد رویای آسان به پول رسیدن، آسان به دست آوردن است و همچنین مصداق بارز ره چند ده ساله را یک شبه رفتن است.

♈️برخی با خود این خیال را می‌کنند که چیزی که از دست نمی‌دهیم کمی زمان است و انگشتی که کار می‌کند اما غافل از اینکه عمر و لحظه به لحظه خود را می‌گذاریم که البته این روزها در مملکت ما چیزی به حساب نمی‌آید

♈️تحقیقات متعدد نشان می‌دهد در کشورهایی که اختلاف طبقاتی بالایی وجود دارد حرکت به سمت فعالیت‌های قمارگونه و سوداگرانه چندین برابر بیشتر می‌شود و کسب منافع از چنین فعالیت‌هایی مشروعیت جدی و ویژه عام پیدا می‌کند که هدف پر کردن سریع و آسان این خلع اختلاف طبقات است که امروز در هیبت یک همستر خود را به ره جامعه می‌کشد...

♈️و حرف آخر و نکته آخر همان بحث همیشگی در مورد اعتماد مردم به سیاستمداران و سیاستگذاران است

♈️بازار کریپتوکارنسی‌ها، کوین‌ها از مدت‌ها قبل آغاز شد و رواج عجیبی در کشور گرفته است و البته توانسته بسیاری از افراد را به مراحل حرفه‌ای و عجیبی برساند

♈️بارها و بارها نوشته‌ایم و گفته‌ایم که این بازی و این بازار فارغ از خروج پول و انجام فعالیت‌های سوداگرانه و موارد متعدد دیگر یک نکته را به روی سیاستمداران می‌زند و آن هم این است که این دقیقاً نتیجه حکمرانی غیر عقلایی و غیر اقتصادی شماست در جایی که باید از اعتماد مردم استفاده کرده و آن را جلب کرده و سرمایه و وقت و زمان آنها را به فعالیت‌های مولد اقتصادی سوق داد دقیقاً برعکس عمل کرده و چنان دافعه‌ای ایجاد می‌کنید که یک گربه گوی سبقت را از شیر بی‌یال و دم بازار سرمایه و سایر بازارهای مولد می‌رباید.

♈️این دقیقاً آسیبی است که به اعتماد مردم زده‌اید چه سال ۹۹ و چه روزگار بعد از آن و حالا نمود آن را به طور واقعی در شرایط فعلی می‌بینیم و میوه آن را در جامعه برداشت می‌کنیم که همه صفحه موبایل به دست انگشت‌های خود را درگیر این همستر کردند.

♈️بله این همستر ایران ماست نماد مشخص و روشن واضحی از ایران واقعی که به وعده‌های یک سنجاب گربه بیشتر از بازار سرمایه و سایر ارکان آن اعتماد دارند

♈️بله بچه‌ها این همستر آیینه اقتصادی ایران ماست...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حواریونی که جایی در کابینه بعدی ندارند!

محمدحسین روانبخش

@jomhuriyat

♈️نامه‌نگاری ۱۶ دولتمرد به شورای نگهبان برای تائید صلاحیت محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد، از آن کارهایی است که نمی‌توانند توضیحی درباره‌اش بدهند. دقیقا شبیه حرف‌هایی که منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور، هفت ساعت پس از سقوط هلی‌کوپتر رئیسی و زمانی که وضعیت مشخص بود، زد: « با یکی از سرنشینان هلیکوپتر و یکی از کادر پرواز ارتباط برقرار شده است که نشان می‌دهد میزان سختی حادثه بالا نبوده است»!

♈️ همان‌طور که «سکوت» درباره آن سخنان شفاهی، ناگزیرترین کار است، درباره‌ی این توصیه‌های کتبی ۱۶ نفره هم چیزی نمی‌توانند بگویند، که هر توضیحی کار را خراب‌تر می‌کند. به نظرم این نامه، نتیجه‌ی تقدس‌بخشی به سید ابراهیم رئیسی بعد از درگذشت نابهنگام و ناگوارش است که سبب این توهم در اعضای دولت شده که آن‌ها هم «حواریون» هستند و میراث‌دار آن تقدس!

♈️ عجیب این‌که هم‌زمان، آن‌ها با این باور این نامه را نوشته‌اند که اگر جز خودشان کس دیگری رئیس‌جمهور شود، این حواریون جایی در کابینه‌ی بعدی ندارند ‌و کار تمام است. یعنی شاید در حرف و تعارف، قطار پیشرفت نزدیک قله پذیرفته شود اما خودشان هم می‌دانند که هیچ رئیس دولت دیگری زیر بار افرادی نمی‌رود که بی‌قابلیتی خود را در این سه سال به روشنی نشان داده‌اند.

♈️ ترکیب متناقض بی‌عرضگی و ادعا، به ارسال این نامه منجر شده است؛ چیزی که به نظرم هیچ نتیجه‌ای جز دوقبضه شدن عدم احراز صلاحیت اسماعیلی ندارد!

♈️ من اگر جای این عزیزان  وزیر ارشاد بودم، از همین الان وسایلم را جمع می‌کردم تا شاید وقتی دیگر...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سردار نقدی، معاون هماهنگ کننده‌ سپاه اخیرا گفته: با ادامه روند فعلی جمعیت ایران در سال ۱۴۸۰ حدود ۳۱ میلیون نفر خواهد بود/ ۲۰ درصد زوج های کشور نابارور هستند که دلیل اصلی آن بالا رفتن سن ازدواج است/ با پیر شدن و کاهش جمعیت، یکی از مولفه های قدرت را از دست خواهیم داد.
مهدی رباطی

@jomhuriyat

♈️ این صحبتها کاملا درست است ، برآوردهای داخلی و بین المللی هم همین را نشان می دهد. اما این صحبتها یک واقعیت اساسی دیگر را هم نمایان می کند.

♈️ در سریال چرنوبیل یک دیالوگی هست در خصوص دروغهایی که مداوما توسط حزب حاکم کمونیست به مردم گفته می شد که به نظر من یکی از کم نظیر ترین دیالوگهای تاریخ سینماست و یکی از واقعیات و قوانینی که خداوند در هستی قرار داده به این مضمون که : (( هر دروغی که میگوییم قرضی است که از حقیقت میگیریم و این قرض بلاخره باید پرداخت شود.))

♈️هر چقدر هم شما از قله و دره و قدرت اول منطقه بودن و... صحبت کنی ، در نهایت گذر زمان واقعیات را هم برای خودت و هم برای همگان اشکار خواهد کرد.

♈️شما به شکلی حکمرانی کرده ای که در چهار دهه گذشته ایران پایین ترین رشد اقتصادی را در شمال آفریقا و خاورمیانه داشته ، در امور سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خواست مردم کشورت را معمولا نادیده گرفته ای ، از نظر رفاه و سطح زندگی وعده ژاپن داده ای ولی شبیه به پاکستان هستی و هزاران هزار دروغ و ناکارامدی دیگر !

♈️تمام این دروغها یا بعبارت والری لگاسف سریال چرنوبیل قرض ها جمع میشود و یکجا باید پرداخت شود که یکی از محلهای تسویه حسابش همین نکته سردار نقدی است ، کشوری که میتوانست 200 میلیون نفری و ابرقدرت اقتصادی باشد ولی میشود کشوری ورشکسته و 31 میلیون نفری که تمام نخبگانش مهاجرت کرده اند و با روند فعلی مهاجرت احتمالا از این 31 میلیون نفر در سال 1480 نصفشان دو رگه ایرانی - افغانی هستند.

♈️ البته صحبت سردار نقدی یک ملاحظه دارد و آن هم اینکه با شکل حکمرانی فعلی و مهاجرت نخبگان و استهلاک منابع کشور تا سال 1480 اصلا ایرانی باقیمانده باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تجربه تلخ خالص‌سازی

بدرالسادات مفیدی
@jomhuriyat

♈️شاید تا چند سده قبل بنیه نظامی، وسعت سرزمینی و منابع و ذخایر طبیعی در رشد و آبادانی کشورها نقش اول را داشتند، اما نظریه‌های معتبر دنیای امروز مهم‌ترین عامل توسعه و پیشرفت کشورها را نیروی انسانی معرفی می‌کنند. در عمل و تجربه نیز می‌توان تأثیرگذاری این عامل را در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته دید. این در حالی است که در ایران، سرنوشت نیروی انسانی بدون توجه به تخصص و شایستگی و نیاز کشور، همواره در دایره خودی-غیرخودی تعیین می‌شود و اگر جز دیگری باشد به تیغ تیز حذف سپرده می‌شود.

♈️چنان‌که از فردای پیروزی انقلاب اسلامی، حذف دیگران آغاز شد و طی روندی چهل‎وپنح‎ساله رو به تزاید گذاشت تا به وضعیت امروز، یعنی یکدستی کامل در تمامی ارکان مدیریتی کشور اعم از لایه‌های بالایی، میانی و پایین رسیدیم که اینک در نبود شایستگان در مصادر کلیدی کشور، ابرچالش‌هایی چون تورم مزمن بالای ۳۵ درصد در هفت سال اخیر، قرار گرفتن ۲۸ میلیون نفر زیر خط فقر، بحران در روابط خارجی، کاهش نگران‌کننده سرمایه‌های اجتماعی، فساد افسارگسیخته که هر روز ابعاد جدیدی از آن آشکار می‌شود، ناتوانی روزافزون دولت رسمی در مدیریت جامعه، قدرت فزاینده نهادهای موازی که به‌تدریج امور مملکت را در دست گرفته‌اند، بحران منابع آب و محیط زیست، آسیب‌ها و نابهنجاری‌های اجتماعی و … را شاهد هستیم.

♈️اگر از حذف طیف وسیعی از نیروها و جریانات سیاسی اعم از نیروهای ملی تا گروه‌های مسلح رادیکال در سال‌های اولیه بعد از انقلاب که بخشی از آن اجتناب‌ناپذیر و اقتضای آن مقطع زمانی بود بگذریم، قابل تأمل است بخش بزرگی از حذف سرمایه‌های انسانی که از پنج سال پیش با صدور بیانیه گام دوم انقلاب تحت عنوان خالص‌سازی شتاب بیشتری یافت، در آستانه هر انتخاباتی توسط شورای نگهبان و مجریان صورت گرفته و درواقع هر چه جلوتر آمدیم دایره اختیارات هیئت‌های نظارت و اجرایی انتخابات در حذف منتقدان و مخالفان جریان حاکم گسترش یافته است. به‌طوری‌که افزایش میزان رد صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس از ۱.۲ درصد در دوره اول انتخابات به ۵۵ درصد در انتخابات اخیر مجلس که در ۱۱ اسفند سال پیش برگزار شد، خود گواه این ادعاست.

♈️بر این اساس شاید بتوان یکی از دلایل مهم قهر جمعیت بالایی از مردم در این دوره انتخابات را اعتراض به روند حذف و تنگ‌نظری‌های جریان حاکم و عدم اجازه حضور سلایق مختلف فکری-سیاسی در انتخابات دانست که حاصل آن رقم خوردن پایین‌ترین میزان مشارکت در مقایسه با دوره‌های قبلی انتخابات مجلس بود. چنان‌که بنا به آمار منابع رسمی از ۶۱ میلیون ایرانی واجد شرایط رأی دادن، فقط ۲۵ میلیون نفر یعنی قریب به ۴۱ درصد پای صندوق‌های رأی آمدند و قابل‌توجه آنکه ۸ درصد از این میزان مشارکت، آرای باطله را تشکیل می‌داد.

♈️این در حالی است که منابع غیررسمی میزان مشارکت در این انتخابات را پایین‌تر و تا حد ۳۰ درصد هم اعلام کرده‌اند ولی به استناد همین آمار رسمی، اگر بخش بزرگی از آرای مشارکت‌کنندگان را متعلق به پایگاه اصولگرایان فارغ از اختلافات درونی میان آن‌ها که در این دوره انتخابات بروز جدی داشت، بدانیم، برای ما باقی آرا به‌ویژه آرای باطله و سفید دلایلی مطرح است که معلوم نیست با این سیاست خالص‌سازی پرشتاب درصد مشارکت مردمی برای دوره‌های بعدی انتخابات قابل ‌اتکا و اعتنا باشد؛ دلایلی چون گرایش‌های طایفه‌ای و محلی که معمولاً در انتخابات مجلس تأثیرگذار است، هراس از دست دادن شغل و موقعیت‌های کاری و حتی گشودن روزنه که در این دوره انتخابات اقلیتی از اصلاح‌طلبان مروج آن بودند و غیره.

🔰منبع: ‌چشم‌انداز ایران شماره ۱۴۵

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 درباره انتخابات
@jomhuriyat

♈️پزشکیان چه به عنوان ریاست‌جمهوری برسد چه نرسد، برگ جدیدی به روی اصلاح‌طلبان باز خواهد کرد. اصلاح طلبان با پزشکیان ناخودآگاه و ناخواسته به دامن جریانات چپ خواهند افتاد زیرا با از دست دادن اعتبار عامه‌ی مردم هیچ مامنی جز گروه‌های چپ نمی‌توان برای این به اصطلاح نیمچه حزب سیاسی متصور بود.

♈️احتمالا هم‌وطن‌های ترک در کنار پان‌ترک‌ها و کردها و بخشی از خانم‌ها در میان رای‌ دهندگان به ایشان خواهند بود. هر چه هست، پزشکیان حتی اگر جمعیت ۵ میلیونی را با خود همراه کند، بدین معنی است که مسیر اصلاح‌طلبی برای همیشه تغییر خواهد کرد.

♈️امکان دارد در پس این آرایش انتخاباتی ملاحظات سیاسی و امنیتی نیز در نظر گرفته شده باشد که منجر به مهار جریان‌های چپ یا کانالیزه کردن نیروهای آن شود. در هر صورت، در طی چند ماه اخیر، هسته‌ی قدرت در ایران، ناخودآگاه با خودآگاه جریانات چپ را به رسمیت شناخته است!

#من_هستم_پس_می‌اندیشم

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰اخلاق!

احمد‌ زیدآبادی


♈️همۀ کسانی که کاندیدای ریاست جمهوری شده‌اند، ادعای دینداری دارند و اغلب آنها نیز دینداری خود را خالص و ناب معرفی می‌کنند. در عین حال، عموم این افراد قرار است بر اساس ضوابط سختگیرانۀ شورای نگهبان مورد داوری و ارزیابی قرار گیرند تا نهایتاً "دیندارترین" و "مقیدترینِ آنان به موازین شرعی" به مرحلۀ نهایی انتخابات راه یابند.

♈️با این همه، مهمترین دغدغۀ عموم نهادها "بی‌اخلاقی" همین افراد دست‌چین شده و از غربال گذشته در جریان مناظرات تلویزیونی است تا جایی که رئیس صدا و سیما از ایجاد تمهیداتی برای پیشگیری از "بی‌اخلاقی" آنان خبر داده است!

شاهدی آشکارتر از این در مورد وضعیت اخلاق در  کشور وجود دارد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰یاشار سلطانی جهت اجرای حکم قطعی قضایی وارد زندان شد

♻️یاشار سلطانی در پرونده‌ای که ۱۷ شاکی دارد، به اتهام  نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی (یازده فقره)، به یک سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم شده است

♻️یاشار سلطانی در پرونده‌ای که ۱۷ شاکی دارد، پس از تجدید نظرخواهی و رای نهایی و قطعی دادگاه به اتهام  نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی (یازده فقره)، به یک سال و دو ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

♻️سلطانی لحظاتی پیش، پس از احضار به دادستانی تهران جهت اجرای حکم قطعی قضایی وارد زندان شد.

#رستاک_ایران
❇️ @Rastak_iran
📝📝انتخابات؟

محمد طبیبیان

@jomhuriyat

♈️ظاهراً لیست نامزدها تعیین شده  است. به نظرم طبق انتظار همین نوع افراد بایستی تعیین می‌شدند. باز هم این عزیزان اصلاح طلب شگفتی آفریدند. 

♈️در علوم اجتماعی و مدیریت یک مفهومی هست به نام منحنی فراگیری، این که یک فرد و یا کمپانی از  تجربه چگونه می آموزد و این آموزش چگونه و بر روی چه نتیجه ای همگرا می‌شود را نشان می‌دهد.

♈️مثل یک نمودار که بر روی محور افقی تعداد آزمون و تجربه و تلاش و بر محور عمودی دست آورد را نشان می‌دهد ( به عنوان مثال  یک مرکز تلفنی صدور بلیط قطار، یا هواپیما یا ارائه اطلاعات مختلف مثل پاسخ به جستجوی شماره تلفن…تعداد تماس تلفنی روزانه بر روی محور افقی و تعداد بلیط صادره یا پاسخ دیگر بر محور عمودی ترسیم و این نشان می دهد که آیا کارمند مربوط کارآتر شده یا تنبل تر و در چه جهت آموخته). 

♈️عقلایی این است که اگر فرد یا کمپانی در زمینه ای مکرر تلاش کرد و نتیجه صفر، از این منحنی فراگیری  فقط محور افقی می ماند،  باید چه‌کار کرد؟

♈️خیلی علاقمند هستم این بزرگواران منحنی فراگیری خودشان را معرفی کنند بسیار آموزنده خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 اینجا بهشتی بی‌نظیر به نام آبشار شگفت‌انگیز کمر‌دوغ در شهرستان کهگیلویه بخش چاروسا قرار داره

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰با تهران چه کردی که به فکر مدیریت ایران هستی؟

آزاده مختاری


شما مگر پایتخت را آباد کردی؟
شما مگر تهران را شهر هوشمند کردی؟
شما مگر آسیب‌های اجتماعی تهران را کاهش و حذف کردی؟
شما مگر فعالیت های فرهنگی موثر در شهر داشتی؟
شما مگر تهران را پاکیزه و سلامت کردی؟

♈️تهران یک طبقه از ایران است با آن چه کردی که به فکر مدیریت کشور هستی؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سعید جلیلی؛ مرد سایه‌ها در رویای پاستور!/ او آخرین شانس جبهه پایداری برای تضمین بقا در قدرت است؟/دیپلماتی که در مذاکرات بیانیه می‌خواند!
@jomhuriyat

♈️«اگر بنده به ریاست‌جمهوری می‌رسیدم، برجام را امضا نمی‌کردم، چرا که اندیشه بنده متفاوت است»، این جمله که جلیلی در فروردین سال ۹۵ و در انتقاد به وضعیت سیاست خارجی دولت حسن روحانی، مطرح کرد، همان طرز فکری بود که پس از ۶۹ ماه مذاکره، به انتشار چند قطع‌نامه فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های همه‌جانبه علیه ایران منجر شد. اعلام موضع به‌جای مذاکره، قهر با میز مذاکره، بیانیه‌خوانی صرف، پیگیری روند مذاکره برای مذاکره، مونولوگ‌گویی درباره تاریخ اسلام و ایران، یا اینکه مکان مذاکرات کجا باشد، شیوه دیپلماسی سعید جلیلی بود. او بین سال‌های ۸۶ تا ۹۲ چهره اصلی مذاکرات پرونده هسته‌ای ایران با غرب بود.

♈️ سال ۹۲ وقتی با خودرو پرایدش به وزارت کشور رفت تا کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری شود، هنوز با عنوان یک دیپلمات اصولگرا با روش و منشی غیر دیپلماتیک، دست کم در آن ۶۹ ماه مذاکره شناخته می‌شد، اما ورودش به ساختمان خیابان فاطمی، یک پیام مشخص داشت؛ اینکه دیگر حساب و کتابش با یک دیپلمات خوش‌خنده، اما بی‌ثمر در قبیله اصولگرایی جور در نمی‌آید؛ و این آغاز مسیر سعید جلیلی به مقصد پاستور بود.

♈️جلیلی همان روزی گزینه محبوب جبهه تندوری پایداری شد که در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، از سوی پدر معنوی جبهه پایداری یعنی محمدتقی مصباح یزدی، «اصلح» خوانده شد و حجت را برای هواداران این طیف تمام کرد و حال بیراه نیست اگر او را ادامه‌دهنده تئوری مصباح، برای نشر تغذیه فکری این طیف سیاسی قلمداد کنیم. مردی با مواضع و افکاری که به قول محمد مهاجری فعال سیاسی اصول‌گرا، حتی در دهه ۶۰ نیز «ارتجاعی» محسوب می‌شد.یک متولد مشهد دیگر، یک امام صادقی دیگر!

♈️همچون بسیاری از سیاستمداران رده بالای نظام، سعید جلیلی نیز متولد مشهد است و مانند بسیاری از مدیران سطح کلان کشور، فارغ التحصیل از دانشگاه امام صادق.

♈️جلیلی از سال ۶۸ به عنوان وابسته سیاسی، وارد وزارت امور خارجه شد و این آغاز دوران ۱۸ ساله آقای دیپلمات در این وزارتخانه بود. او در ۲۶ سالگی به ریاست اداره‌ بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده شده تا سال ۱۳۷۵ در ریاست این اداره باقی ماند. همان دوران که به گواه برخی منابع، ۱۷ سفیر را از کار اخراج کرد.

♈️در سال ۱۳۷۶ در دولت سید محمد خاتمی، او معاون اداره اول آمریکا شد. پس از کنار رفتن از این سمت، مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری شد تا اینکه در دولت محمود احمدی‌نژاد به وزارت خارجه بازگشت و به‌عنوان معاون اروپا و آمریکا به فعالیت پرداخت و در این مدت به همراه علی لاریجانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت. در مهر ۱۳۸۶،  غلامحسین الهام، سخنگوی دولت محمود احمدی‌نژاد، با اعلام خبر استعفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.

♈️پس از آن،  رهبر انقلاب در تاریخ هشتم تیرماه ۱۳۸۷، طی حکمی جلیلی را به نماینده‌ خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی کردند. اوج و شاخص فعالیت چند ساله جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، موضوع مذاکرات هسته‌ای است.

♈️حسن روحانی پس از انتخاب به عنوان رییس جمهور، در ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ جلیلی را برکنار و علی شمخانی را به دبیری این شورا منصوب کرد. حال او طبق دستور مستقیم رهبری، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی است./اقتصاد ۲۴

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰«خداداد افشاریان به دست‌کم ۱۵ مورد تبانی خاص اعتراف کرده و از نقش داوران برای تعیین نتایج پرده برداشته است.»

♈️«خداداد افشاریان، رئیس سابق کمیته داوران که زندانی شده نیز در طول اعترافات خود پای تعدادی از داوران و کمک داوران لیگ برتر را به پرونده فساد و تبانی باز کرده است. منابع مطلع می‌گویند این داوران باید در دادگاه حاضر شده و از خود دفاع کنند. افشاریان گویا اعتراف کرده این تبانی‌ها معادلات لیگ برتر و لیگ دسته اول را در سال‌های اخیر بهم زده‌اند.»

♈️در بخشی دیگر از این گزارش به نقل از یک مقام آگاه، آمده: «میزان فساد در باشگاه‌های لیگ برتر و دخالت مدیران مختلف، مربیان و داوران در تعیین نتایج یا ایجاد جریان رسانه‌ای و فشار به فدراسیون یا حریفان، به قدری گسترده بوده که با تعجب تمام مسئولان ذی‌ربط مواجه شده، به شکلی که اگر بخواهند با تمام خاطیان برخورد کنند، آدم‌های زیادی باید از فوتبال کنار گذاشته شوند.»

♈️گزارش جام جم از اعترافات خداداد افشاریان در شرایطی منتشر شده که روز گذشته نیز فریبرز محمودزاده، مسئول وقت لیگ یک و معاون امور ویژه مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، دستگیر شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انتخابات #ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳

🔰قالی‌باف در سایه!

احمد_بخارایی
:
@jomhuriyat

♈️ #محمدباقر_قالی‌باف در #انتخابات_مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸ با حدود ۱۲۶۰۰۰۰ رأی معادل ۱۴ درصد واجدان اعطای #رأی در تهران در دور اول به عنوان نفر اول در بین ۳۰ نماینده‌ی تهران وارد مجلس شد اما رأی او با ریزش شدید در انتخابات #مجلس دوازدهم در اسفند ۱۴۰۲ با حدود ۴۴۰۰۰۰ رأی معادل ۵ درصد صاحبان رأی در تهران به مجلس رفت.

🔰پرسش: با وجود این ریزش حدود ۷۰درصدی و با وجود پشت کردن ۹۵درصد از شهروندان تهرانی به او، قالی‌باف به چه امید و هدفی وارد رقابت #انتخابات ریاست‌جمهوری شده است؟

♈️پاسخ: به طور قطع #انتخابات_ریاست‌جمهوری به دور دوم می‌رود. در دور نخست در میان کاندیداهایی که #تأیید_صلاحیت شده‌اند ۳ نفر با هم رقابت خواهند داشت: #قالیباف، #جلیلی و #پزشکیان. ۲ تن از این سه به دور دوم خواهند رفت. احتمال این که قالی‌باف در بین این دو نفر باشد زیاد است. اگر رقیب او #سعید_جلیلی باشد که برنده قالی‌باف است زیرا جبهه‌ی پایداری در انتخابات ریاست مجلس شورای اسلامی دوازدهم شکست خورده بود و برخی #اعتدالیون و #اصول‌گرایان بسا او را به جلیلی ترجیح دهند. اگر رقیب قالی‌باف در دور دوم #مسعود_پزشکیان باشد که با وزن اندک #اصلاح‌طلبان_حکومتی، همه‌ی ولایی‌ها از #قالی‌باف حمایت خواهند کرد. بنابراین قالی‌باف احساس می‌کند که وارد یک بازی برد ـ برد شده است!

♈️در این وانفسای سیاست‌بازی، «#تحول‌جویان» هوشیار باشند که جز نظارت و «#کنش‌گری_سلبی» نشاید که وارد بازی‌‌ای شوند که مسیرش طراحی شده است. این هوشمندی بر این پایه است که:
«تفاوت معناداری میان این کاندیداها وجود ندارد و فقط آمار #عدم_مشارکت است که تعیین‌کننده است و باید اجازه داد که عناصر #نظام_سیاسی در ایران بازی قدرت و رقابت منفی‌شان را تداوم بخشند تا #جامعه، آگاه‌تر و به لحاظ فهم و اندیشه برای «تحول»، تقویت شود.
هنوز جامعه آماده‌ی تحول نیست!»
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 انتخابات و سراب اصلاحات
بیژن اشتری

@jomhuriyat

♈️در کشورهای دیکتاتوری جنبش‌های اصلاح‌طلبانه سرنوشتی جز شکست نداشته‌اند.در این کشورها وقتی اصلاح‌طلبی به توده‌های مردم وصل میشود و به اصطلاح سیاست« فشار از پایین و چانه زنی از بالا »به سیاست راهبردی عناصر اصلاح طلب تبدیل می‌شود در واقع این جنبش سرنوشتی جز سرکوب شدن نخواهد داشت.هسته سخت قدرت خوب می‌داند که جنبش اصلاح طلبی در واقع یک جنبش براندازانه است که صرفا نقاب اصلاح‌طلبی بر چهره دارد و بنا بر این با تمام قوا آن را سرکوب می‌کند و نمونه بارزش هم جنبش سبز در ایران که به نظرم یک جنبش کاملا براندازانه بود با نقاب اصلاح‌طلبی که نظام با تمام قدرت آن را نابود کرد.

♈️ساموئل هانتینگتون که در زمینه گذار از دیکتاتوری به دموکراسی کتاب‌های مفصلی نوشته نیز معتقد است عناصر اصلاح‌طلب داخل حکومت فقط زمانی شانس موفقیت دارند که در محدوده دالان‌های قدرت ،بدون توسل به نیروی مردم و بدون علنی کردن نیات و مقاصدشان، فعالیت کنند.حاکمان دیکتاتور تنها زمانی که احساس کنند هدف اصلاحات براندازی آنها نیست احتمال دارد که به پاره ای اصلاحات تن بدهند.در چین وقتی جنبش اصلاح‌طلبی به کف خیابان و میدان کشیده شد حکومت بیرحمانه سرکوبش کرد اما همین حکومت به اصلاحات درونی، به اصلاحاتی که در پشت درهای بسته در جریان بود و در آن خطر سرنگونی کلیت رژیم وجود نداشت ،تن داد.

♈️به همین دلیل معتقدم در کشورهای دیکتاتوری اصلاح طلبان فقط در درون محدوده‌های قدرت می‌توانند شانسی برای موفقیت‌های تدریجی داشته باشند.

♈️دیکتاتورها به محض اینکه احساس کنند اصلاح‌طلبی در حال تبدیل شدن به یک جنبش مردمی است بلافاصله با تمام قدرت و به هر بهایی که شده کلک آن را می‌کنند.البته در کشورهای دموکراتیک قضیه فرق می‌کند.در این کشورها اتفاقا هر چقدر جنبش اصلاح‌طلبانه مردمی‌تر باشد شانس موفقیتش بیشتر است و نمونه بارزش هم جنبش مدنی سیاهان آمریکا در دهه شصت میلادی که موجب رفع قوانین تبعیض آمیز در ایالات متحده آمریکا شد.

♈️برگردیم به مقوله «انتخابات» و نامزد شدن آقای پزشکیان، که ظاهراً دارد سراب اصلاح‌طلبی تازه‌ای را برای یک عده‌ای در افق پدیدار می‌کند.

♈️نظام به ویژه پس از حوادث شهریور دو سال پیش خوب متوجه شده که براندازان داخلی برای همیشه استفاده ابزاری از«انتخابات» را کنار گذاشته‌اند و دیگر هیچ تمایلی به زدن نقاب اصلاح‌طلبی و تکرار مسیرهای گذشته ندارند و «اصلاح‌طلبی» همه رمق خود را از دست داده است.به نظرم فرستادن آقای پزشکیان به جلوی صحنه انتخابات صرفا یک نوع قدرت‌نمایی به معدود کسانی است که هنوز گمان می‌کنند «اصلاح‌طلبی» در ایران زنده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ محمود سریع‌القلم در نقدِ افرادی سخن می‌گوید که به خاص‌گرایی ایران تاکید دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️شعارهایی می دهند که تا دیروز، خود مانع اصلی تحقق آنها بودند!

حبیب رمضانخانی


♈️این توئیت چندروز پیش آقای قالیباف است که چون باقی مسئولان، نه در شبکه های اجتماعی وطنی، بلکه در شبکه های فیلتر شده توسط خودشان منتشر شده است!

♈️متنی که نکته ها در دل خود دارد:

🔰۱. نشان می دهد با وجود آن همه هزینه و اصرار، پیام رسان های داخلی مخاطبی ندارند و برای رای آوری باید به تریبون های فراگیرتر دست یازید! مثالی گویا برای تعمیم در سایر حوزه ها، چون: اقتصاد، سیاست، علم و... که باید در جهان بزرگتر و تعامل وسیع تر دنبال ارتقا و پیشرفت بود.

🔰۲. آقایان چون گذشته و سایر مسئولان، طوری از ساختار و مدیریت کشور انتقاد می کنند که ناظر ناآگاه بیرونی فکر می کند این ها تا به امروز کوچکترین نقش و سمتی در این ساختار و تصمیمات آن نداشته اند و این خواسته ها سال ها مطالبه آن ها بوده!

♈️دریغ که همه نامزدها، دهه هاست در رده های بالای تصمیم گیری و تأثیرگذاری بر امورات کشور هستند و حالا در قامت منتقد، آنچه در این سال ها نکردند یا در مقابل آن مانع شده و کارشکنی کردند را شعار خود برای جلب رای مردم قرار داده اند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آخرِ ریاست‌نامه

یادداشتی از محمدرضا تاجیک منتشر شده در وب‌سایت
#مشق_نو

🔰گزیده‌ای از نوشتار پیش رو
@jomhuriyat

♈️گفتندی: زمان‌هایی فرا‌رسیدندی که اصحاب قدرت به هر طرف که رفتندی جز بر وحشت‌شان نیفزودندی. یکی از این زمان‌ها زمان بی‌زمان بودندی.

♈️پرسیدندی: از چه روی این گفتندی که ‌گفتندی… ای حکیم؟

♈️گفتندی: این زمان‌های بی‌زمان همان زمان‌های نازل‌شدن رخدادها از هیچ‌کجا و همه‌کجا هستندی، همان زمان‌هایی که حال و احوال مردم دفعتاً دگرگونه و باژگونه ‌گردیدندی و آن کردندی که در مخیلۀ هیچ ارباب قدرتی نگنجیدندی. این زمان‌ها از جنس و نوع آخرالزمان‌ها و اول‌الزمان‌ها بودندی: هم پایان و هم آغاز، هم مرگ و هم تولد.

♈️پرسیدندی: این شگفت چگونه ممکن شدندی، ای مها؟

♈️گفتندی: هنگامی که ناگهان تمکین و انقیاد همچون دود به هوا رفتندی و جای خود را به تمرد آشکار دادندی. این لحظه همان لحظۀ گفتنِ ناگفتنی‌ها و کردنِ ناکردنی‌ها بودندی. نمایشنامۀ آنتیگونه سوفوکل را به یاد آورندی که چگونه آن لحظۀ گفتنِ امر ناگفتنی و کردنِ امر ناکردنی، تبدیل به لحظۀ شورش، طغیان، عصیان، ستیزش، کشمکش، جنبش و انقلاب شدندی. چگونه از آن لحظۀ سکوت و سکون دفعتاً موجی برخاستی و بنیادها برانداختندی. چگونه لحظۀ تحقیر و تصغیر دفعتاً به لحظۀ احساس رهایی، رضایت، غرور، شخصیت، کرامت انسانی، سرمستی، عزت نفس و شادی و لحظۀ سوژه‌شدگی تبدیل گردیدندی. این لحظه، همان لحظه‌ای بودندی که استانیسلاو بارانچاکِ شاعر آن را با احساس کسی مقایسه کردندی که سال‌ها سر در زیر آب داشتندی و اکنون سر از آب بیرون آوردندی و با حرص و ولع در جست‌وجوی هوا بودندی. این لحظه، لحظۀ حقیقت بودندی: لحظۀ اجرای معکوس حقیقت.

🔰متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
mashghenow.com/?p=6067

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آزمون سخت اصلاح‌طلبان

رحیم قمیشی

@jomhuriyat

♈️تأیید صلاحیت آقای پزشکیان، که از طرف جبهه اصلاح‌طلبان به‌عنوان کاندیدای اختصاصی‌ و اصلی رسماً مورد تاکید قرار گرفته بود، اقدامی شایسته و به موقع بود.شاید در تغییرات آینده هیچکس به وجود چنین شورای نگهبانی رضایت ندهد، و اساساً در یک کشور قانونمند و دمکراتیک تحمل چنین شورایی آنهم با چنین ترکیبی، اصلا قابل تصور نیست، اما از حق نباید گذشت، گاهی آدم‌ها یا شورها، ناخواسته تصمیمات خوبی هم می‌گیرند!!

♈️پنج اصولگرای وفادار به ولایت تأیید شده و یک اصلاح‌طلب وفادار به نظام.حالا فرصتی است برای اصلاح‌طلبان تا متوجه شوند چه درصدی از مردم هنوز به آنها وفادارند. نفوذ اجتماعی آنها چقدر است. محبوبیت‌شان را اندازه بگیرند و کارایی روش‌های پیشنهادیشان را برای بهبود وضع کشور.فرصتی است تا متوجه شوند از نظر مردم، وفاداری به نظام آیا تفاوتی با وفاداری به ولایت مطلقه دارد!؟

♈️حال که اصولگرایان رأیشان میان پنج نفر، یا پس از کناره‌گیری آن سه تای اضافی، بین دو نفرِ اصلی، شکسته می‌شود، وقتش است اصلاح‌طلبان نشان دهند آیا همچنان با داشتن حامیان مهمی وزنه قابل اعتنایی در سپهر سیاسی کشور هستند؟
یا دوران آنها با روش‌هایی قدیمی آویزان شدن به قدرت به اتمام رسیده.

♈️جای سرزنش کردنی وجود ندارد. آنها تلاش‌شان را کرده‌اند، احزابی رسمی بوده و نمی‌توانستند پیش از رد صلاحیت نمایندگانشان مدعی انتخابات بی‌معنا شوند.

♈️اما حال باید آخرین کُشتی خود را بگیرند. و اگر باختند بپذیرند جامعه تغییر کرده، بسیار هم تغییر کرده.به نظر من امروز اصلاح‌طلبان حتی از اقناع بدنه رسمی خود نیز برای شرکت در انتخابات و رأی دادن به کاندیدای اختصاصی خود، ناتوان هستند.آنها اگر برنده شوند آزمون بسیار سختی در پیش دارند، اگر برنده نشوند درس مهمی باید بگیرند و انتخاب مهمی باید بکنند؛یا همراه اکثریت مردم، یا همراه حاکمیت مطلقه راه سومی وجود ندارد.

♈️اصلاح‌طلبان اگر ۱۵ درصد جامعه هم باشند، درصد بزرگی هستند، همانطور که اصولگرایان با ۱۵ درصد حق دارند در آینده کشور سهم داشته باشند.اما آن هفتاد درصد باقی، نقش تعیین کننده و اصلی را در کشور خواهند داشت.مردمی که نماینده‌ای نه در حاکمیت دارند نه در احزاب.

♈️با پایان این انتخابات، که خیلی معماها را حل می‌کند، وقتش است مردمی که خود را تنها حس می‌کنند، دست به دست هم دهند و باور کنند قدرت اصلی همان‌ها هستند.قدرتی که تنها باید باورش کنند.سازمان یابند و حق خود را مطالبه کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 20:31:54
Back to Top
HTML Embed Code: