Telegram Web Link
📝📝اصلاح‌طلبان نباید دچار توهم مرجعیت اجتماعی شوند

✍️محمدجواد مظفر
@jomhuriyat

♈️با‌ انتشار نام و تصویر ۸۰ نفر ثبت‌نام‌کنندگان  پست ریاست‌جمهوری گویی مردم مواجه با یک کمدی-تراژدی هستند.

♈️ به نظر می‌رسد جماعتی برای رسیدن به چنین شرایطی، روزشماری می‌کردند! و مرگ ناباورانه، ناگهانی و پرسش‌برانگیز رئیس‌جمهور را فرصتی یافته‌اند برای عرض اندام. تا جایی که حتی ویران‌الدوله نیز یکبار دیگر صحنه را برای معرکه‌گیری مناسب یافته است.

♈️در اینجا لازم می‌دانم به اختصار به چند نکته تأمل‌برانگیز اشاره کنم:

🔰 ۱. متاسفانه در ایران احزاب امکان تشکل، عرض‌اندام و عضوگیری وسیع را در جمهوری‌اسلامی نیافته و هیچکدام با هر نام و نشان و گرایشی قادر به بسیج مردمی نیستند. چرایی این وضعیت بحث مفصلی را می‌طلبد که از حوصله این نوشته خارج است.

🔰۲. تجربه انتخابات‌های شاخص ریاست‌جمهوری در ۷۶ - ۸۰ - ۸۸ - ۹۲ و ۹۶ نشان داد که این اراده و شور اجتماعی مردم، خصوصاً نسل جوان و طبقه متوسط بود که سرنوشت‌ساز و تحول‌آفرین شد و احزاب و جریانات سیاسی صرفاً خود را با این اراده جمعی هماهنگ کردند نه آن که به وجود آورنده آن باشند.

🔰۳. تجربه انتخابات اخیر مجلس در ۱۴۰۲ و تلاش جریانی از اصلاح‌طلبان تحت‌عنوان «روزنه‌گشایان» و عدم موفقیت آنان نشانی از صدق ادعای بالاست. چرا که اراده عمومی مردم عدم شرکت در انتخابات را نشانه رفته‌بود.

🔰۴. در تمامی بزنگاه‌های تاریخی در جمهوری‌اسلامی این احزاب و جریانات سیاسی بودند که در بستر اراده و شور اجتماعی، خصوصاً نسل جوان به صحنه آمدند. نه این که تشکل‌ها و جریانات سیاسی توانسته باشند در بسیج خیل عظیم طبقه متوسط و حتی نخبگان که جمعیت اصلی ناراضیان را نمایندگی می‌کنند نقش تعیین‌کننده داشته‌باشند.

🔰۵. نتیجه بررسی صلاحیت ثبت‌نام‌کنندگان در هفته آینده توسط شورای نگهبان سمت‌وسوی اراده حاکمیت را نشان خواهد داد که ادامه وضع موجود را طالب است یا تسلیم اراده عمومی برای تغییر است.

🔰۶. در‌نتیجه باید منتظر بود که آیا طبقه متوسط و نخبگان جامعه در هفته‌های آینده
با شامّه سیاسی خود زمینه را برای تغییر فراهم می‌بینند‌ و در نتیجه وارد عرصه شور انتخاباتی خواهند شد یا مأیوس از تغییر در اراده‌ی متصلب حاکمیت.

🔰۷. کوتاه سخن آن‌که جریانات موسوم به اصلاح‌طلب و تحول‌خواه نباید دچار توهم مرجعیت اجتماعی شوند و درنتیجه نقش گرم‌کننده تنور‌ انتخابات و مشروعیت بخشیدن به اراده حاکمیت را بازی کنند و عِرض خود بَرند و زحمت مردم دارند و در فردای انتخابات سرخورده و مأیوس به کنجی نشینند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ۱۹ خرداد ۱۳۳۱
دکتر محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه جهت دفاع از حقوق ملت ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اکونومیست: شعار «مرگ بر آمریکا» می‌دهند اما به غرب می‌روند!
@jomhuriyat

♈️روزنامه اکونومیست در مقاله‌ای درباره فرزندان مسئولان در ایران نوشت: آنها در مدرسه شعار «مرگ بر آمریکا» می‌دهند اما به محض اینکه تحصیلات را به پایان می‌رسانند، به دنبال رویای آمریکایی می‌روند!

♈️این درحالی است که جمهوری اسلامی همواره روی روسیه و چین تبلیغ می‌کند اما «آقازاده‌ها» همچنان می‌خواهند به غرب بروند! در این مقاله به فهرستی از مقامات و «آقازاده‌ها» اشاره شده که به غرب رفته‌اند.

♈️اکونومیست به چند نامزد انتخابات هشتم تیر، اشاره می‌کند که گزارش‌هایی درباره سکونت برخی اعضای خانواده آنها در بریتانیا و کانادا و ارتباطات آنها در این دو کشور منتشر شده است. اکونومیست، به نقل از یک وزیر سابق ایرانی (محمد غرضی) می‌نویسد که فقط پنج هزار «آقازاده» در آمریکا، «شیطان بزرگ» ساکن‌ هستند! اکونومیست می‌نویسد: برخی از آنها برای تضعیف انقلاب اسلامی به غرب می‌روند و برخی دیگر برای تقویت آن!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰میزان درک سیاسی هیات دولت

عباس عبدی:

♈️برای شناخت میزان درک سیاسی اعضای هیات دولت، همین نامه حمایتی از وزیر ارشاد کافی است. اگر خودشان منتشر نکرده‌اند، باید می‌دانستند که صد در صد افشا می‌شود. اگر خودشان نشر داده‌اند، باید متوجه معنا و اثرات منفی آن می‌بودند.
‏این تاییدیه‌ای برای رجل سیاسی بودن است!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 اصلاح‌طلبان به ۴ دلیل شانسی در انتخابات آتی ندارند

✍️علی مرادی

@jomhuriyat

♈️هدف این مقاله تحلیل وضعیت سیاسی اصلاح طلبان است نه تخریب شان اما 4 دلیل

1⃣ عدم استقبال حاکمیت

♈️جغرافیای فکری و دیدگاههای کلی اصلاح طلبان با نقشه فکری هسته سخت حاکمیت بخصوص با رهبری نطام و شخص اول کشور که تعیین کننده سیاست کلان خارجی و داخلی است، هماهنگی ندارد.

♈️ اصلاح طلبان به دخالت های نطامی و هزینه‌های زیادی که در کشورهای منطقه میشود، اعتقادی ندارند و معتقدند که ملت ایران نسبت به‌ این خاصه خرجی ها الویت دارد و چراغی که به خانه رواست بر مسجد حرام است.

♈️اصلاح طلبان با قدرت و  دخالت نهادهای انتصابی موافق نیستند در حالیکه حاکمیت حامی اصلی نهادهای انتصابی هست.

♈️ اصلاح‌طلبان مخالف دخالت نظامیان در مسائل سیاسی و اقتصادی هستند، در حالیکه حاکمیت اعتماد زیادی به توانمندی نظامیان داشته و علاقمند است که آنها علاوه بر امور نظامی در امور اقتصادی، صنعتی و سیاسی دخالت کنند.

♈️ اصلاح طلبان معتقدند که همونطوریکه در صنایع، بعنوان مثال، خودروسازی از کشورهای غربی که در این زمینه پیشرو اند، اقتباس و انتقال تکنولوزی می‌کنیم در شیوه‌حکمرانی هم باید از آنان اقتباس و روش آنان را بومی کنیم، در حالی که رهبری نظام معتقدند که اسلام بهترین شیوه حکمرانی را در خود دارد و نباید در این زمینه و حتی در علوم انسانی از غرب اقتباس کرد.

♈️اختلاف دیدگاه بین حاکمیت که قدرت اصلی سیاسی، نطامی، قضایی و تبلیغاتی کشور را در دست دارد و سیاستگذار اصلی کشور است و اصلاح طلبان که می‌خواهند مجری سیاست‌ها سیاستگذار باشند، ولی آنرو قبول ندارند، باعث تناقض و ناکارآمدی مضاعف در کشور می‌گردد. حاکمیت بخوبی از این موضوع آگاه و لذا علاقه ای به ورودشان در قدرت ندارد و پیه کاهش مشارکت ناشی از حذف آنها را هم به تنش مالیده است.

2⃣فقدان چشم انداز، رویای مشترک، اتحاد و همدلی بین اصلاح‌طلبان

♈️از نزدیک با احزاب اصلاح طلب کار کرده و در مدت دو دهه گذشته عضو فعال چند حزب بوده ام، اختلاف دیدگاه بین احزاب اصلاح طلب بیش از آن هست که آنها را در یک طیف خالص جای داد.اختلافات در اردوگاه اصلاح طلبان بیش از اشتراکات آنهاست.

♈️ از نظر مدیریت استراتژیک اصلاح طلبان اسناد راهبردی مشترک و مدون که مورد قبول و وثوق همه ۳۱ حزب ریز و درشت اصلاح‌طلب باشد، ندارند.
 اصلاح طلبان فاقد سند ماموریت، سند چشم انداز و سند ارزشهای کلیدی هستند.

♈️ از همه مهمتر اینکه امروزه، اگر به کانال‌های تلگرامی احزاب اصلاح‌طلبان سری بزنید، کانال حزبی آنها اعضایی به مراتب کمتر از کانال صدها فعال سیاسی و اجتماعی و دانشگاهی شخصی  دارند.

♈️حزب اتحاد ملت حدود ۳۰۰ عضو، و یا حزب کارگزاران که ادعا و منابع اقتصادی بالاتری دارد،  حدود ۱۹۰۰ عضو در کانال تلگرامی خود و سایر احزاب کمتر از ۱۰۰۰ نفر ممبر دارند.
این در حالی است که  صدها کانال در حوزه‌های سیاسی و مرتبط که بصورت شخصی اداره میشود، بیش از ۵۰۰۰ عضو وجود دارند.

♈️احزاب اصلاح‌طلب حتی به اندازه فعالان شخصی دانشگاهی و سیاسی غير حزبی، توان تولید محتوا برای سکانداری و تأثیرگذاری جامعه را ندارند.

3⃣ عدم‌ امکان مانور کارآمدی در سیاست داخلی و خارجی در ساختار فعلی قدرت مطلقه  ولایت فقیه

♈️ اصلاح طلبان در ساختار کنونی فعلی توان هیچگونه مانوری را که تاثیر مثبتی در زندگی مردم داشته باشد، را ندارند.

♈️ بسیاری از نهادهای پرقدرت اقتصادی مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، سازمان اوقاف، آستان قدس در کنترل قوه مجریه نیست، بنابراین رئیس جمهور نمی‌تواند برای سر و سامان دادن به اوضاع وخیم اقتصادی از آنها توقعی و یا بر آنها کنترلی داشته باشد.

♈️ صدا و سیما هم که تریبون پرقدرت حاکمیت هست و اگر با  سیاست‌های اجرایی اصلاح طلبان همدلی نداشته باشد و در صورتی که اقداماتشان به مذاق قدرت خوش نیاید می‌تواند خط آتش تخریب قدرتمندی را اجرا نماید.

♈️ حق مطلب ادا نخواهد شد، اگر از گروه فشار و کفن پوشانی که در دولت های اصلاح طلب و اعتدالی، زحمات و تلاش‌های فرادانی برای ناکامی شان انجام دادند، یادی و از زحماتشان تقدیر نکنیم.
البته در سه سال دولت مرحوم رئیسی اثری از آنها نبوده است.

4⃣ عدم حمایت افکار عمومی، اندیشمندان و نخبگان علمی و اقتصادی و فعالان سیاسی از اصلاح‌طلبان بعلت دلایل سه گانه فوق

♈️گرچه در این مقاله کوتاه تلگرامی امکان بحث و بررسی جامع و کامل وجود ندارد. روی هم رفته  سه دلیل اصلی بیان شده فوق باعث وعلت دلیل چهارم و اصلی  می‌شود که جامعه مدنی و حامیان اصلاح طلبان دل و دماغ شرکت در انتخابات و حمایت از آنان  نداشته باشند.

🔰نتیجه اینکه:
♈️ ستاره اقبال اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی خاموش و بخشی از خاموشی گناه خود آنهاست.
به امید ایرانی آباد و آزاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰❗️فشار مومنانه!

♈️آیا شورای نگهبان زیر بار «فشار مومنانه» دولتی ها برای تایید صلاحیت اسماعیلی می رود؟
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عصبانیت کیهان از تصمیم جبهه اصلاحات

🔰کانال روزنامه کیهان نوشت
:
@jomhuriyat

♈️باور می‌کنید که برای معرفی نامزد نهایی انتخابات، در جبهه اصلاحات رای گیری کرده اند و عباس آخوندی رای اول را آورده است؟!

♈️جبهه اصلاحات، دارای ۴۶ عضو، شامل نمایندگان ۳۱ حزب (اعضای حقوقی) و ۱۵ عضو حقیقی است. در جای‌گیری جلسه امروز جبهه اصلاحات، سه نفر با ترکیب آرای معرفی شدند: عباس آخوندی ۲۶ رای، مسعود  پزشکیان ۲۴ رای و اسحاق جهانگیری ۲۴ رای.

♈️معنای اول این رای گیری، حذف نامزد های اصلاح‌طلب دیگر، از جمله ناصر همتی، علی صوفی، محمد شریعتمداری، محمود صادقی، حمیده زرآبادی، مهدی شیخ و... است.

♈️اما معنای مهم تر این است که اکثریت اعضا در جبهه دو دسته اصلاحات، روی گزینه‌ای پافشاری می‌کنند که بدترین و منفی‌ترین کارنامه را در دولت روحانی (در بخش مسکن) داشت و در سال پنجم دولت، در اثر شدت اعتراض های عمومی و حتی اصلاح‌طلبان، از وزارت استعفا کرد. قیمت مسکن در دولت روحانی بیش از هفت برابر شد.

♈️عباس آخوندی، همچنان که به تنگ حوصلگی، تندخویی و قهر بودن با رسانه معروف است، فاقد کمترین جذابیت انتخاباتی هم هست و در عین حال، جزو محتمل ترین نامزدها برای رد صلاحیت در شورای نگهبان شمرده می شود. جهانگیری هم در دوره قبلی انتخابات، رد صلاحیت شده است.

♈️بدین ترتیب، به نظر می‌رسد اکثریت اعضای جبهه اصلاحات، روی مظلوم‌نمایی و قهر و نه پیروزی انتخاباتی شرط‌بندی کرده اند و این در حالی است که پیش از این در اثر شدت تندروی، بهزاد نبوی و عارف و موسوی لاری را مجبور به استعفا از ریاست جبهه اصلاحات و شورای سیاستگذاری کردند.

♈️این طیف همان‌هایی هستند که در انتخابات اخیر مجلس هم ضمن هو کردن احزاب مشارکت جو در داخل جبهه اصلاحات، خاتمی را مجبور کردند در انتخابات شرکت نکند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سه مرحله از ریاست‌جمهوری در ایران

مرتضی زارع فعال رسانه

@jomhuriyat
🔰۱- قبل از انتخابات:
خدا شاهده مشکلات کشور را به راحتی میشود حل کرد من برای همه آنها برنامه دارم!

🔰۲- بعد از گرفتن رای:
ما از دولت قبل ویرانه تحویل گرفتیم نیمی از بودجه کشور کسری دارد!

🔰۳- پایان ریاست جمهوری: رییس‌جمهور کاره ای نیست، حرفهای زیادی برای گفتن دارم که به وقتش خواهم گفت!ما ملت باید عاقل باشیم

♈️اولا:خام حرفها و وعده و شعارهای بدون پشتوانه و مسخره ک در ید قدرت رییس جمهور منتخب نیست ،نشویم

♈️دوماً:از طرف بخواهیم برای برنامه و عده هاش ،برنامه زمان بندی بده

♈️سوما:در مورد تحریم،تورم،تعامل با دنیا،بیکاری،مسکن و...از طرف سوال کنیم و ببینیم جوابهاش چقدر با شرایط کشور تطابق دارد

♈️چهارمن: به محض انتخاب طرف ازش وعده و شعارهای داده شده  را مطالبه کنیم

♈️پنجمن: هرکس در هنگام تبلیغات از حرفهای کلیشه ای و تکراری گفت و مایه گذاشت و اهل ریسک و تحول و راهکار نداشت
اصلا بدرد ریاست جمهوری نمیخوره در کل

♈️ششمن: اگر ظرف یکسال کاری نکرد و به وعده و برنامه های عمل نکرد اعتراض و استعفایش را درخواست کنیم آدم عاقل از ی سوراخ چند بار گزیده نمی شود

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این آقا پدر مریم میرزا خانی است. تفکر و بینش این آقا رو ببینید!

♈️ بدون شک عامل اصلی رشد و شکوفا شدن چنین نبوغ و استعدادی، وجود چنین شخصیت های بزرگ در جامعه است.

♈️ با وجود این که دخترش یکی از نوابغ جهان بود، میگه از مریم اسطوره نسازیم، مریم فروتن بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام برایران زیبا، سلام بر سرزمین مادری ما

♈️ صبح اولین روز هفته همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
پیروز و سلامت و سرفراز باشید

🔰ییلاق سلانسر

🔰ییلاق سلانسر در ۳۰ کیلومتری شمال شهر رودبار ودر غرب شهر رستم‌آباد واقع شده است و یکی از زیباترین ییلاقات شمال کشور به شمار می‌رود. جاده زیبای منتهی به سلانسر چشم‌انداز بی‌نظیری از قله درفک، شهر رستم آباد و روستاهای اطراف آن دارد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا فضای سیاسی برای انتخاب رئیس‌جمهور خوب مهیا می‌شود؟

✍️ رامین مرادی/ تحلیلگر اقتصاد
@jomhuriyat

♈️80 نفر برای رقابت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده‌اند؛ از محمود احمدی‌نژاد تا اسحاق جهانگیری و از علی لاریجانی تا سعید جلیلی و هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که چه کسی نهمین رئیس‌جمهوری اسلامی خواهد بود. در میان افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، 38 نماینده ادوار مجلس، یک رئیس مجلس پیشین و یک رئیس مجلس فعلی، 12 وزیر دولت‌های پیشین و سه وزیر دولت فعلی و در نهایت، یک معاون اول و یک رئیس‌جمهور پیشین حضور دارند که همه این افراد خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم نامزد کرده‌اند.

♈️این استقبال از مشارکت در رقابت برای تصدی بالاترین مسئولیت اجرایی در حالی است که از سویی، شرایط اقتصادی کشور در سال‌های گذشته با بهبود معناداری همراه نبوده و از سوی دیگر، شهروندان ایرانی در آخرین رقابت‌های انتخاباتی برگزارشده تمایل چندانی به مشارکت از خود به نمایش نگذاشته‌اند.

♈️این پرسش که چرا پست ریاست‌جمهوری در کشور ما به جایی رسیده که 80 چهره سیاسی که برخی از آنها جزو متهمان اصلی شکل‌گیری وضع موجود به شمار می‌روند و بعضی از آنها نیز فاقد گفتمان و سابقه مدیریت اجرایی هستند، در خود توان اداره کشور را می‌بینند، نیاز به بررسی و تحلیل دقیق دارد اما موضوع مهم‌تر این است که در هر صورت، فردی در انتخابات پیش‌رو سکان ریاست‌جمهوری را در دست می‌گیرد که از نظر ذهنی آمادگی لازم را ندارد و فرصت تهیه و تدوین برنامه‌ای برای اداره کشور را هم نداشته است.

♈️همیشه یکی از نقدهای جدی به رقابت‌های انتخاباتی در کشور ما این بوده که احزاب در فرآیند انتخابات نقش اصلی را ندارند و این افراد هستند که شانس خود را در چنین کارزاری امتحان می‌کنند. در حالی که ضرورت دارد؛ نظم سیاسی بر اساس رقابت احزاب ملی سازمان یابد و احزاب با برنامه باید کاندیدا معرفی کنند. انتخاب شدن و انتخاب کردن باید آزاد باشد، آنگاه مردم، مطبوعات و احزاب، بر فرد منتخب خود نظارت می‌کنند و نمی‌گذارند از مسیر اصلی خود منحرف شود و در تندباد حوادث نیز به حمایت از او برمی‌خیزند. اکنون در غیاب احزاب و گروه‌های حرفه‌ای سیاسی، گروه‌های انحصارطلب و گروهک‌های ذی‌نفوذ بر سیاست و اقتصاد غلبه یافته‌اند و چنان‌که دل‌سوزان کشور بارها و بارها ابراز نگرانی کرده‌اند، نهاد دولت را به تسخیر خود درآورده‌اند.

♈️به هر حال جامعه ایران در طول چند دهه گذشته با درک صحیح از شرایط، عموماً سیاستمدارانی میانه‌رو انتخاب کرده ‌‌است. شاید بدترین اشتباه، انتخابات سال  1384 بود که پوپولیست‌های تندرو را بر کشور حاکم کرد. تا این مقطع تمایل مردم و تلاش نظام حکمرانی در جهت ایجاد نهادها و تدوین سیاست‌هایی بود که از بار مشکلات کم کند اما از سال 1384 به بعد تغییر بزرگی رخ داد که نقطه واگرایی میان طبقه متوسط و ساختار سیاسی محسوب می‌شود.

♈️طبقه متوسط پس از این مقطع مجددا تلاش کرد تا روند حکمرانی را به مسیر پیشین بازگرداند اما به نظر می‌رسد در این مسیر توفیقی به دست نیاورد. در حال حاضر پارادایم حکمرانی در ایران با یک ویژگی کلیدی شناسایی می‌شود؛ باریک شدن محدوده نمایندگی سیاسی. تا پیش از آن، به رغم اعمال سلیقه در رد و تایید صلاحیتها، محدوده نمایندگی سیاسی تا این حد باریک نشده بود که بخش قابل توجهی از رایدهندگان، نمایندگان ترجیحات و تمایلات خود را در رقابتهای انتخاباتی حاضر نبینند.  کمتر از یک ماه دیگر انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود و چنان‌که اشاره شده، 80 چهره سیاسی برای حضور در این عرصه اعلام آمادگی کرده‌اند.
آیا فضای سیاسی برای انتخاب درست مردم، مهیاست؟/تجارت فردا

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازی خطرناک تروئیکای اروپایی
@jomhuriyat

♈️رویترز در گزارشی از مشاهده نامه‌‌‌ای به تاریخ دوشنبه ۱۴ خرداد خبر داد که در آن سه قدرت اروپایی، بریتانیا، فرانسه و آلمان، جزئیات آنچه را که نقض توافق هسته‌‌‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام توسط ایران نامیده‌اند، برای شورای امنیت سازمان ملل متحد تشریح کرده‌‌‌اند.

♈️اقدامی که دیپلمات‌‌‌ها مدعی شدند با هدف فشار آوردن به ایران برای حل‌‌‌وفصل دیپلماتیک این مساله و پرهیز از اعمال دوباره تحریم‌‌‌های سازمان ملل است.

♈️در نامه بریتانیا، فرانسه و آلمان به صراحت تهدیدی به «بازگشت» تحریم‌‌‌های سازمان ملل نشده است، اما این کشورها در آن متذکر شده‌‌‌اند که تاریخ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که سند قانونی توافق هسته‌‌‌ای است، در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ به پایان می‌‌‌رسد.

♈️هدف از نامه این سه کشور افزایش فشار بر ایران در شورای امنیت و فراهم کردن زمان برای یافتن راه‌‌‌حل دیپلماتیک پیش از انقضای سازوکار بازگشت تحریم‌‌‌ها در سال آینده عنوان شده است.

♈️ایران اما در نامه‌‌‌ای جداگانه، موضع اروپا را رد کرده و خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و بازگرداندن تحریم‌‌‌ها را عامل اصلی اقدامات خود می‌‌‌داند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حلقه مقداد علیه مهرداد!
@jomhuriyat

♈️پشت پرده درگیری دولتی ها چیست/ نامه حمایت از اسماعیلی را چه کسی منتشر کرد؟

♈️اختلاف میان دولتی‌ها برای به دست آوردن میراث رئیسی به بالاترین سطح خود رسیده است

♈️روز گذشته نامه حمایت جمعی از اعضای کابینه دولت سیزدهم منتشر شد که حکایت از توجه بخشی از وزرای دولت به سوی اسماعیلی وزیر ارشاد دارد اما پخش این استشهادیه تبعات سنگینی برای امضا کنندگان آن ایجاد کرد؛ تا جایی که علی باقری از امضاکنندگان اصلی نامه نام خود را از زیر این نامه پس گرفت.

♈️برخی منابع آگاه در دولت معتقدند که این نامه توسط ستاد انتخاباتی مهرداد بذرپاش به دست یک فعال رسانه ای رسیده و منتشر شده. انتشار این نامه نشان از آن دارد که دولت در اندرونی خود با شکاف‌های عمیق روبه رو است!

♈️پخش شدن نامه دولتی‌ها باعث شد تا گروه آسیب دیده علیه بذرپاش واکنش نشان داده و اسناد سو استفاده این نامزد انتخاباتی از منابع دولتی و بیت‌المال را منتشر کند؛ در این اسناد آمده است که بذرپاش از منابع در اختیار در وزارتخانه برای ستادهای انتخاباتی شریان استفاده کرده است!

♈️در این ساعات پایانی بررسی صلاحیت‌ها، حلقه مقداد در تلاش است تا با جمع آوری اسناد برخی تخلفات او، رد صلاحیت بذرپاش را قطعی کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از کجا فهمیدید اسماعیلی ردصلاحیت می شود؟

احمدزیدآبادی


♈️اینکه شماری از اعضای کابینه خواستار تأیید صلاحیت وزیر ارشاد به عنوان "رجل سیاسی" از سوی شورای نگهبان شده‌اند، در جای خودش مسئله‌ای است. مسئلۀ مهمتر اما این است که آنان از کجا دانسته‌اند که شورای نگهبان آقای اسماعیلی را به عنوان رجل سیاسی به رسمیت نمی‌شناسد و قصد رد صلاحیت او را دارد که نیاز به "شهادت شرعی" آنان پیدا شده است؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اجتماعی: مردم معتقدند اصلاح روندهای موجود فراتر از اختیارات رئیس‌جمهور است؛ فرق نمی‌کند که چه کسی رئیس‌جمهور شود

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت
:

♈️چرا رغبت به انتخابات در ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ خیلی کمتر از انتظار رسمی بود؟ اگر این شعار و گفتار نزد مردم مقبولیت دارد، به نحوی که نامزدهای انتخاباتی می‌کوشند با بیان آن، نظر موافق مردم را جلب کنند، پس چرا مردم نمی‌کوشند که با مشارکت انتخاباتی و انتخاب نامزد مورد نظرشان، این خطر را برطرف کنند؟

♈️ترکیب این دو گزاره نشان می‌دهد که یا به شعار‌دهندگان اعتمادی ندارند یا امکان انتخاب آنان را برای خود منتفی می‌دانند و یا اختیارات آنان را برای رفع خطر کافی نمی‌دانند، والا هیچ دلیل دیگری برای عدم حضور مردم در پای صندوق‌های رأی وجود ندارد.

♈️بسیاری از مردم معتقدند، فرق نمی‌کند که چه کسی رئیس‌جمهور شود؛ چون اصلاح روندهای جاری در کشور فراتر از اختیارات رئیس‌جمهور است./ اعتماد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰جملات تکان دهنده شهید مطهری درباره آزادی انتخابات: مردم صد بار هم اشتباه کنند بازهم در انتخاب باید آزاد باشند

♈️اگر بخواهید به مردم تحمیل کنید که چه کسی را انتخاب کنند، تا قیامت به رشد اجتماعی نمی رسند. مردم باید آزادانه انتخاب کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 تفاوت "رشد"، "پیشرفت" و "توسعه"
دکتر محسن رنانی
@jomhuriyat

♈️سه واژه رشد (Growth)، پیشرفت (Progress) و توسعه (Development) در سه معنای مختلفی به کار برده می‌شوند و حال اینکه ما در بسیاری اوقات آن‌ها را جابه‌جا به کار می‌بریم.

♈️"رشد"تکثیر وضع موجود است. به عنوان مثال ایران خودرو امسال 100 هزار خودرو تولید کرده است و سال دیگر 200 هزار خودرو با همان وضعیت تولید می‌کند یا افزایش تعداد جاده‌ها، فرودگاه‌ها، سدها نشانه رشد است.

♈️"پیشرفت" اما در مرحله بالاتری از رشد و به معنای این است که وضع موجود را با کیفیت مادی یا فناوری بهتری تکثیر کنیم یا ارتقا دهیم. به طور مثال ایران خودرو در سال آینده خودروهای مدل بالاتری را با کیفیت و فناوری بهتر تولید می‌کند. یا اینکه سدها با فرآیند متفاوت و کیفیت بهینه‌تری ساخته شود. یا اینکه فولاد مبارکه تولید فولاد را به جای روش کوره بلند با روش قوس الکتریکی تولید کند. این‌ها نمونه هایی از مصادیق پیشرفت هستند. ما بعد از انقلاب شاهد رشد و پیشرفت زیادی بودیم، حتی در برخی حوزه‌ها بیش از حد رشد و گاهی پیشرفت داشته‌ایم.

♈️اما واژه سوم یعنی "توسعه" برخلاف دو مفهوم قبلی، به معنای تحول کیفی در پدیده موجود است. توسعه به معنای تغییر در خلق‌وخوی فردی و الگوهای رفتاری، اجتماعی و حتی ماهیت پدیده‌هاست. به طور مثال اگر عضلات را قوی کنیم و افزایش دهیم با پدیده رشد روبه‌رو هستیم. اگر با این عضلات بتوانیم کارهای حرفه‌ای ورزشی مثل ژیمناستیک انجام بدهیم با پدیده پیشرفت همراه بوده‌ایم اما اگر از لحاظ رفتارها و خلق‌وخوها انسان متفاوت دیگری شدیم، توسعه یافته‌ایم.

♈️در توسعه، جامعه جان‌دارترمی‌شود. در جامعه توسعه یافته، حساسیت‌ها و توجهات بیشتر است و جامعه نسبت به هر رفتاری واکنش نشان می‌دهد. به همین دلیل است که در جوامع توسعه یافته، جامعه زنده و پویاست و به نوعی روح پیدا می‌کند. زمانی که توسعه روی می‌دهد ابعاد کمّی پیشرفت و رشد در روح متجلی می‌شود و کیفیت تحول، مدنظر قرار می‌گیرد.


♈️در واقع، از منظر دیگری، توسعه دارای دو بعد است:

🔰«بعد اقتصادی و مادی» و بعد «فرهنگی و رفتاری».

♈️در بعد اقتصادی، توسعه تولید «رفاه» می‌کند و رفاه زمانی است که ما می‌توانیم خود را از فشارها و تصادف‌های طبیعی و غیرطبیعی مصون کنیم. در این بعدِ توسعه، ما نیازمند سرمایه اقتصادی هستیم.

♈️سرمایه اقتصادی هم نیروی انسانی می‌خواهد و نیروی انسانی هم در دانشگاه تربیت می‌شود.بنابراین احساس نیازبه نیروی فنی شکل می‌گیرد. بعد اقتصادی به دنبال رفاه است و فرآیندی که طی می‌شود،رشدو پیشرفت است. اماتوسعه، بعد فرهنگی و رفتاری هم دارد؛ زمانی شما تمامی ابزارها وامکانات اقتصادی و رفاهی را در اختیار دارید اما از وضعیت جامعه‌تان احساس ناراحتی و کلافگی می‌کنید، آرام و قرار ندارید و نسبت به رفتارهای پیرامونی خود احساس انزجار می‌کنید.

♈️ با وجود اینکه رفاه دارید اما احساس رضایت نمی‌کنید. مثلا ما در خودرویی مدرن با «رفاه» کامل نشسته ایم اما به علت بی‌نظمی و بی‌قانونی، از رانندگی در این شهر «رضایت» نداریم. در واقع فرزندان ما به دلیل عدم احساس رضایت است که مهاجرت می‌کنند و با پدیده فرار مغزها مواجه می‌شویم.

♈️ما به طور نسبی «رفاه» داریم اما «رضایت» همان چیزی است که ما نمی‌توانیم تولید کنیم و به واقع رضایت نتیجه همان بعد دوم توسعه یعنی بعد فرهنگی رفتاری است.زمانی که بعد دوم توسعه رخ نمی‌دهد، روابط و رفتارهای ما تیز و برنده و پرهزینه می‌شود. در جوامع توسعه نیافته، شما اگر چه ابزارهای پیشرفت را در اختیار دارید اما رفتارهایتان تیز و همراه با خشونت است.

♈️بنابراین در این مفهوم، توسعه به معنای صیقل دادن تیزی‌های اجتماعی است. جامعه‌ای که توانایی این را داشته باشد که تیزی‌ها را صیقل دهد، مناسباتش توسعه می‌یابد. بعد فرهنگی و رفتاری توسعه، تیزی های رفتار ما را صیقل می‌دهد و مناسبات اجتماعی ما را کم هزینه تر می‌کند و در نتیجه صیقل خوردن تیزی‌ها، رضایت شکل می‌گیرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نمره اقتصادی پاستورنشینان

🔰روزنامه‌ دنیای اقتصاد نوشت
:
@jomhuriyat

♈️مطابق آمارها از منظر رشد اقتصادی دولت‌های هاشمی رفسنجانی و رئیسی بهترین عملکرد را داشته اند. رقم رشد در این دو دولت به ترتیب برابر با 6.9 درصد و 4.5 درصد بوده است.

♈️همچنین در دولت سید ابراهیم رئیسی بیشترین میانگین رشد سالانه نقدینگی و بیشترین میانگین رشد سالانه پایه پولی در مقایسه با سایر دولت‌های پس از جنگ رقم خورده است.

♈️البته محاسبات دنیای اقتصاد نشان می‌دهد علی رغم روند کاهشی رشد نقدینگی و رشد پایه پولی در سال آخر دولت رئیسی، متوسط رشد این متغیرها هنوز در سطح بالایی قرار دارند.

♈️هرچند تورم به عنوان یک بیماری مزمن و ادامه دار در تمامی دولت‌های ایران پس از جنگ در سطح بالایی قرار داشته اما از منظر آماری، عملکرد دولت‌های رئیسی و هاشمی رفسنجانی در این حوزه بدتر از سایر دولت‌ها بوده و بیشترین میانگین سالانه تورم به دولت سیزدهم با 29.42 درصد تعلق دارد.

♈️به نظر می‌رسد حلقه مفقوده سیاستگذاری اقتصادی در کشور، فارغ از جناح‌های مختلف حاکم بر فضای سیاسی، دید بلندمدت به اقتصاد کشور است.

♈️دولت‌های مختلف با اولویت قرار دادن شرایط کوتاه مدت اقتصادی به راهکارهایی دست زدند که در کوتاه مدت نقش مسکن را برای بیماری‌های اقتصادی کشور ایفا می‌کند اما در بلندمدت منجر به تجمع مشکلات مختلف بر روی هم و از بین رفتن معیشت و رفاه مردم خواهند شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کاندیداتوری و منافع  رایگان آن

کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

♈️"سنگ مفت، گنجشک مفت". اگر اعلام داوطلبی برای ریاست جمهوری را مصداق  این ضرب‌المثل معروف  محسوب کنیم بیراه نرفته‌ایم.

♈️قانون انتخابات ریاست جمهوری ایرادات زیادی دارد. یکی از مهمترین ایرادات این قانون که باعث می‌شود نامزدی در انتخابات به یک تفنن کاملا بی‌هزینه تبدیل شود، این است که مقامات حکومتی، اعم از نمایندگان، وزرا، معاونان وزرا، استانداران، شهرداران، اعضای شوراها و مجامع پرقدرت حکومتی ‌‌و... بدون آنکه ملزم به استعفا از سمت خود باشند، می‌توانند برای ریاست جمهوری داوطلب شوند. هر یک از اینها اگر تایید نشوند یا انصراف بدهند یا ببازند، به راحتی با مقامی داشتند به کار خود ادامه می‌د‌هند؛ وزیر به وزارتش، نماینده مجلس به نمایندگی‌اش، معاون وزیر به معاونتش و...

♈️در واقع، آنها هیچ چیزی از دست نمی‌دهند. سهل است که مفت و مجانی کلی سود هم می‌برند. به هزینه دولت و از جیب مردم مدتی خودنمائی می‌کنند و با سخنرانی در وزارت کشور و انتشار اخبارشان در رسانه‌ها به رایگان مثلا شهرتی به دست می‌آورند یا خودشان را بیشتر مطرح می‌کنند. علاوه‌ بر این، آشکار و‌ پنهان از امکانات دستگاه زیردست‌شان را هم به خدمت می‌گیرند. خلاصه اینکه مجانی نان و نامی به هم می‌زنند.

♈️در این دوره با نامزدی ده‌ها نفر از صاحب منصبان کشور این نقص بزرگ که رانت مستقیم و غیرمستقیم فراوان تولید می‌کند، بیش از گذشته به چشم می‌آید و توی ذوق می‌زند. این وضعیت یعنی سنگ مفت گنجشک مفت و انتخابات هم یعنی یک تفنن و سرگرمی سودآور برای این نامزدها. اگر قانون انتخابات برای نامزدی صاحب منصب‌های حکومتی شرط استعفای غیرقابل برگشت داشت، خیلی از آنها از ترس از دست دادن سمت موجود، خیال نامزدی به سرشان نمی‌زد و انتخابات به یک بازیگوشانه رانتی بدل نمی‌شد که تعداد تبت‌نام کنندگان به اندازه ظرفیت دو اتوبوس شود. همیشه برای فایده‌ای هزینه‌ای باید داد. ولی قانون انتخابات ریاست جمهوری یک استثنای منحصر به فرد به این اصل وارد کرده است که بدون هر هزینه‌ای به رایگان سود فراوان به دست می‌آورند.

♈️این قبیل مشکلات از آنجا ناشی می‌شود که در فرآیند وضع و تصویب قوانین این منافع صاحبان قدرت است که مهم است نه مصالح ملت. زیان بسیار بزرگ ابن مقررات این است که افراد می‌توانند بدون هر برنامه و هر بنیه قوی خودشان را نامزد کنند بدون آنکه جز شعارهای تکراری و توخالی ملال‌آور چیزی برای گفتن ندارند. چیزهایی بگویند که در اتوبوس و مترو هم همیشه می‌شنویم. چه بسا کسی خم که انتخاب می‌شود عز همین جنس باشد. این بعنی بی‌معنا شدن هرچه بیشتر جمهوریت.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دروغ‌گویی سازمان‌یافته
@jomhuriyat

♈️«در جامعه‌ای که دروغ‌گویی سازمان‌یافته به صورت یک اصل درآمده است، راست‌گویی، به خودی خود، می‌تواند به عامل سیاسی مهمی بدل شود. جایی که همه درباره‌ی همه‌ی چیزهای با اهمیت دروغ می‌گویند، کسی که حقیقت را بیان می‌کند، دانسته یا ندانسته، به یک کنش دست زده، و درگیر امور سیاسی شده است، زیرا اگر، بر فرض، زنده بماند، نخستین گام را به سوی تغییر جهان برداشته است…

♈️اما چون دروغ‌گو آزاد است طبق منافع خود، و به طور کلی، متناسب با انتظارات مخاطبانش، «واقعیت»‌های خود را ابداع کند، به احتمال زیاد، از حقیقت‌گو قانع‌کننده‌تر به نظر می‌آید…

♈️در گذشته دروغ سنتی برای فریب افراد خاصی گفته می‌شد، و هرگز برای فریب همه‌ی مردم طراحی نمی‌شد؛ و آسیبی که به حقیقت وارد می‌آمد، از منظر امروز، بسیار ناچیز بود…

♈️هرچه دروغ‌گو موفق‌تر باشد، احتمال این‌که دروغ‌های ساختگی خود را باور کند، بیشتر است. فرد خودفریب قابل اعتمادتر به نظر می‌رسد، و از فریب دیگران لذت می‌برد. فقط خودفریبی ممکن است به صداقت شبیه باشد.

♈️… دروغ‌گویی بهتر از خودفریبی است، چون دروغ‌گو [بر خلاف خودفریب]، از فرق میان حقیقت و دروغ آگاه است، و بنابراین، حقیقتی را که او از دیگران پنهان می‌کند، هنوز کاملاً از جهان محو نشده است، و صدمه‌ای که به واقعیت وارد آمده هنوز نه کامل است، نه جبران‌ناپذیر.»

#هانا_آرنت
حقیقت و سیاست»، در میان گذشته و آینده
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 22:24:39
Back to Top
HTML Embed Code: