Telegram Web Link
🔰قطعنامه علیه ایران تصویب شد

♈️لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال خبر از تصویب قطعنامه علیه ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با ۲۰ رای موافق،۲ مخالف و ۱۲ ممتنع داد.

♈️قطعنامه شورای حکام «اثر مخربی» بر تعاملات آینده دارد

♈️نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام به المانیتور گفت:

♈️تصمیم کشورهای غربی هم عجولانه و هم غیرعاقلانه بود. بی شک بر روند تعامل دیپلماتیک و همکاری های سازنده تأثیر مخربی می‌گذارد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ آیا رهبری قابل نقد است؟/گفتگوی مهدی جمشیدی و علی‌اشرف فتحی

♈️ مهدی جمشیدی: ولی‌فقیه شبیه‌ترین فرد به امام معصوم است، ولی خبرگان ناظر بر اوست. حرف‌ها و سیاست‌های رهبری به‌راحتی نقد می‌شوند، اما این به‌معنای پذیرفتن دموکراسی غربی نیست. دموکراسی غربی به تعبیر آقای مطهری یک حیوانیت رهاشده است. برای همین است که همجنس‌بازی نیز در غرب آزاد است. آیا یک دیندار می‌تواند این سطح از آزادی را بپذیرد؟

♈️ علی‌اشرف فتحی: اینکه بعضی به منصوب رهبری اعتراض کنند یا تلویحا به ایشان انتقاد کنند، به معنای نقد رهبری نیست. یک رکن دموکراسی این است که وقتی به کسی قدرت دادیم، بعد از آن هم بتوانیم او را عزل کنیم. اگر این به معنای حیوانیت است، پس باید گفت قانون اساسی ما نیز مدافع حیوانیت است که در اصل ۵۶ حق حاکمیت را ازآن مردم عنوان کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رقیب اصلی بایدن دیگر ترامپ نیست...

اکبر مختاری
@jomhuriyat

♈️وقتی جیمی کارتر در سال۱۹۷۶ به مقام ریاست‌جمهوری رسید و‌ دکترین حقوق‌بشر خویش را مبنای سیاست خارجی خود قرار داد، هیچ‌گاه فکر نمی‌کرد ضربه اصلی را از حاکمان انقلابی بخورد که روشنفکران انقلابی‌اش از این دکترین برای رساندن پیام اقدامات انقلاب‌شان استفاده کردند.

♈️ یک‌سال‌و‌نیم مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری سال۱۹۸۰، نظرسنجی‌ها برای جیمی کارتر بسیار بهتر از جو بایدن تا پیش از اعلام مجرم بودن ترامپ بود. جیمی کارتر خوشبین ناگهان با بحرانی جدی در سیاست خارجی روبه‌رو گشت؛ بحرانی که برخی از کارشناسان آن را تیر خلاص به او جهت پیروزی دوباره می‌دانند.

♈️حمله به سفارت آمریکا در سیزده آبان سال۱۳۵۸ خورشیدی، فضا را کاملاً به ضرر جیمی کارتر برگرداند. گروگان گرفتن ۶۶دیپلمات آمریکا برای۴۴۴ روز کارتر را با بحرانی بسیار سخت روبه‌رو ساخت.
 
♈️در کنار اختلاف در مورد جنگ یا عملیات ویژه بین مشاور امنیت ملی او برژینسکی، و وزیرخارجه، سایروس ونس، سرانجام عملیات کوتاه‌دامنه توفان شن تایید شد؛ عملیاتی که شکستش از آرای کارتر بیش از گذشته کاست. از سوی دیگر، تورم دورقمی و رسیدن آن به حدود ۱۲درصد و افزایش قیمت بنزین سبب شد کارتر کارت بازی مؤثری در داخل نیز نداشته باشد و تمرکز شبکه CNN که به‌عنوان تنها شبکه خبری ۲۴ساعته از چهار ماه پیش از انتخابات وارد عرصه رسانه شده بود و دائماً بر ضعف دولت کارتر در آزادسازی گروگان‌ها تاکید داشت، روندها را تغییر داد.
 
♈️از بد حادثه، کاندیدای رقیب کارتر فردی خوش‌تیپ و جذاب و سخنوری حرفه‌ای بود که توانست حتی آرای الکترال سنتی کالیفرنیا به دموکرات‌ها را نیز به سمت جمهوریخواهان برگرداند. رضایت مردم کالیفرنیا از فرماندار جمهوریخواه‌شان دیگر روزنه‌ای برای پیروزی جیمی کارتر باقی نگذاشت.
 
♈️حالا پس از ۴۸سال کاندیدایی نماینده حزب دموکرات است که به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد سرنوشت کارتر را پیدا کند. جو بایدن که تاحدودی می‌توان او را کاندیدای ساختار در سال ۲۰۲۰ دانست؛ حالا در سن ۸۱سالگی باز هوای کاندیداتوری مجدد را کرده است.
جو بایدن اگرچه از بخش راست میانه حزب دموکرات می‌آید؛ اما جناح چپ حزب دموکرات به رهبری برنی سندرز این‌بار برخلاف چهار سال قبل، در مورد موضوع و نحوه اداره جنگ غزه با او اختلاف جدی پیدا کرده‌اند.
 
♈️بایدن تاکنون سیاست «همه را راضی کن تا پیروز شوی» را پیشه کرده؛ اما هنوز موانع جدی در برابر پیروزی مجدد او وجود دارد. جو بایدن ازیک‌سو، هرچه را اسرائیل در جنگ غزه خواسته، تاکنون برآورده ساخته است و از سوی دیگر، دائم از تلاش برای پایان دادن به جنگ غزه و عدم ورود دولت نتانیاهو به رفح سخن گفته است.
اسرائیل از بایدن ناراضی نیست؛ اما جریان چپ حزب دموکرات که به برنی سندرز نزدیک است، نقدهای بسیاری به او دارند.
 
♈️پاشنه آشیل دیگر بایدن، ضعف در قانع‌سازی جریان چپ حزب دموکرات بوده است. بایدن برای پیروزی حتماً باید جریان چپ حزب دموکرات به رهبری سندرز را برای رای به خود به پای صندوق‌های رای بکشاند.
نکته دیگر، کاراکتر نه‌چندان جذاب بایدن با وجود سیاستمدار بودن اوست. این ویژگی می‌تواند رای‌دهنده مستقل آمریکایی را یا به سمت «عدم‌رای» یا به سمت «رای به ترامپ» بکشاند.
 
♈️... مجرم شناخته‌شدن دونالد ترامپ برای بایدن گویی هدیه‌ای است که از آسمان برای او آمده است. طبق آخرین نظرسنجی رویترز، ۱۰درصد رای‌دهندگان جمهوریخواه و حدود ۲۵درصد رای‌دهندگان مستقل بیان کرده‌اند که به‌دلیل مجرم شناخته شدن دونالد ترامپ در دادگاه نیویورک به او رای نمی‌دهند و این فرصتی تاریخی است که بایدن بتواند با یک تیم تبلیغاتی قوی از این چالش انتخاباتی هم عبور کند.
 
♈️ترامپ اگرچه شخصیت نسبتاً جذابی برای حامیانش دارد، اما اساساً حتی نیمی از پشتوانه و کاراکتر برجسته سیاسی رونالد ریگان را در حزب جمهوریخواه و میان جمهوریخواهان دارا نیست. پس این فرصت طلایی است که بایدن می‌تواند برای پیروزی از آن استفاده کند.
 
♈️در نهایت، باید گفت اگر جو بایدن با وجود چالش‌های جدی پیش‌آمده برای ترامپ از او ببازد؛ شاید تاریخ سیاسی آمریکا او را برای دوباره کاندیدا شدنش در این سن و حزب دموکرات را هم برای دفاع دوباره از بایدن نبخشد. چراکه پس از مجرم شدن ترامپ در دادگاه نیویورک، دیگر ترامپ رقیب اصلی بایدن نیست؛ بلکه این عملکرد بایدن و تلاشش برای انسجام دو طیف اصلی حزب  تعیین‌کننده نهایی خواهد بود...

🔰متن کامل
https://noandish.com/fa/news/179964
۱#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پوتین مضطرب بود

یدالله کریمی پور


♈️پرزیدنت ولادیمیر پوتین، طی مصاحبه طولانی دیروز، به رغم ظاهر آرام، طی پاسخ ها نشان داد که کشورش در جنگ از جایگاهی پدافندی برخوردار است.

♈️خواندن همه پاسخ های وی به پرسش ها،‌ در برابر متحدین اوکراین و اعضای ناتو که روسیه را تهدید به حمله متقابل موشکی کرده اند، حتی در یک گزاره، واکنشی آفندی نداشت.

♈️برای کارشناسان جنگ چنین رویکردی از رهبر و فرماندهی کل در جنگی مقیاس بزرگ، نشانگر داشتن موضعی تدافعی تلقی می شود.

♈️با فرض درستی چنین برداشتی از اضطراب استراتژیک، پرزیدنت پوتین در کوتاهترین فرصت، آماده مذاکره با غرب در جهت پایان دادن به جنگ خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عمق فاجعۀ تصمیم جدید بازنشستگی

عادل طالبی
@jomhuriyat

♈️عمق فاجعۀ این تصمیم جدید بازنشستگی می‌دانید کجاست؟
آنجا که متوسط طول عمر در ایران، در زنان، ۷۴٫۶ و در مردان، ۷۲٫۱ سال است.
برای مقایسه بد نیست بدانید امید به زندگی در کشوری مثل هلند برای آقایان ۸۰.۱ و برای خانم‌ها ۸۳.۳ سال است.

♈️یعنی ما به طور متوسط ده سال کمتر عمر می‌کنیم و حالا تصمیم گرفته‌اند 12 سال هم بیشتر کار کنیم.

♈️چون شما ریاضیتان خوب است، می‌توانید حساب کنید که مثلاً جوانی که در 18 سالگی وارد دانشگاه می‌شود، اگر لیسانس را در 4 سال و فوق لیسانس را در 2 سال بگیرد و 2 سال هم سربازی برود و بدون فوت وقت، زود تند سریع و انقلابی در 26 سالگی سر کار برود، اگر آلودگی هوا نَکُشَدَش، سکته قلبی و مغزی نکند، به خاطر نیترات و سموم موجود در میوه و گوشت و آب و بقیۀ چیزها سرطان نگیرد، احیاناً، به صورت خودجوش در مترو زمین نخورد و بعد از دو سه ماه کُما، نمیرد، می‌تواند پس از 42 سال کار، در 68 سالگی بازنشسته شده و با افتخار، 4 سال حقوق بازنشستگی مکفی(!) بگیرد و بعد با آرامش بمیرد!

♈️یا اگر خدای نکرده یللی تللی کند و سه چهار سال سر کار درست و حسابی و بیمه‌دار(!) نرود، بازیگوشی کند و گوش شیطان کور(!) چشم شیطان کر(!) در 30 سالگی وارد بازار کار شود، آن وقت همان روزی که بازنشسته می‌شود می‌میرد! خداوند رحمتش کند، روحش در آرامش.

♈️بهای سوء مدیریت مدیران را با جانمان می‌پردازیم و هرگز روی آرامش نخواهیم دید.

♈️برای شادی روح خودتان صلوات بفرستید. کار دیگری از ما بر نمی‌آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یکدست‌سازی فرایند خودویرانگر

🔰سرمقاله هم‌میهن، ۱۷ خرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat
♈️یکی از تبعات مثبت یک‌دست‌سازی قدرت دولتی در ایران آشکار شدن ماهیت فرآیند رفتاری خودویرانگر بخش‌های تندرو در جریان غالب اصولگرایی است. تا زمانی که اصلاح‌طلبان در صحنه قدرت حضور داشتند کار این مجموعه اتهام‌زنی علیه آنان به پشتوانه دارا بودن مصونیت‌های سیاسی و امنیتی و کیفری بود. خودشان را پشت شعارهای انقلابی و اسلامی پنهان می‌کردند و هر چه دوست داشتند علیه مخالفان خود نثار می‌کردند. چند بار هم که علیه آنان شکایت شد عملاً ره به‌جایی نبرد و همه را از این راه برای استیفای حق ناامید کرد و عطای آن را به لقایش بخشیدند.

♈️زمان به این منوال گذشت تا آنکه ۱۳۹۸ و سپس ۱۴۰۰ آمد و مجموعه قوای تقنینی و اجرایی یکدست و مطلوب حاصل شد. ولی این آغاز عشقِ یکدستی بود. عشقی که امور را آسان می‌نمود ولی برخلاف تصور بانیان وضع موجود، مشکلات آن فراوان بود. در حقیقت همان نیروهایی که مجاز بودند تا هر چه می‌خواهند به غیرخودی‌ها بگویند و اتهام بزنند، همان شیوه را در مواجهه با نیروهای خودشان نیز پی‌ گرفتند و در این چند سال هر چه از آنان علیه خودشان دیدیم و شنیدیم جز افشاگری و رو کردن فساد و حساب‌های بانکی و امور شخصی چیز دیگری نبود.

♈️منظور این نیست که این اقدامات ذاتاً ایراد دارد. استفاده از این روش‌ها علیه مسئولین و سیاسیون مدعی اخلاق در مواردی به استیلای حقوق ملت منجر می‌شود و باید انجام داد، ولی در مواردی هم به علت و با هدف رقابت‌ درونی باندهای قدرت است. برای نمونه مسئله نهاده‌های دامی که به محکومیت وزیر جهاد!! این دولت منجر شد یا فروش زمین اُزگُل و مهمتر از همه فساد فرا تصور چای دبش در همان وزارتخانه در جهت استیلای حقوق مردم است ولی اینها را گروه‌های داخلی جناح‌های غالب افشا نکردند. احتمالاً برای اینکه ذینفع هستند یا مجاز به افشا نیستند؛ بلکه دسترسی‌های ویژه به حساب‌های بانکی و سفرهای خصوصی و... دارند و آنها را افشا کردند.

♈️البته در این موارد هم متهمین هیچ پاسخی ندادند. ولی اینها شیوه‌های منحصربه‌فرد کنش‌گری سیاسی نیست. سیاست‌ورزی در درجه اول باید در سطح اندیشه و برنامه صورت گیرد. کاری که با تقریب می‌توان گفت که در میان اغلب اصولگرایان وجود ندارد.

♈️علت هم روشن است. اصلاً برنامه‌ای به معنای متعارف ندارند. فقط می‌گویند ما اخلاص!! داریم و جهادی هستیم و ضدخارجی هستیم و توی دهان هر کسی که با ما مخالف باشد می‌زنیم. برنامه آنها هم روشن است چقدر شغل درست می‌کنیم، و چه اندازه مسکن تحویل می‌دهیم، تورم‌ را هم نصف و تک‌رقمی و دلار را کمتر از ۱۵ هزار تومان می‌کنیم، فقر و فساد و تبعیض را هم برمی‌چینیم. اگر بپرسید چگونه؟ پاسخ ساده است.

♈️می‌گویند این کار شدنی است و ما می‌توانیم. بدهید به ما همه چیز حله. وقتی هم همه شاخص‌های مزبور بدتر شد می‌گویند سیاه‌نمایی می‌کنید و آمارهای غیررسمی و بی‌اهمیت از کار و کوشش و اخلاص خود می‌آورند.

♈️چشمه‌ای از این رفتارها را در جریان انتخابات مجلس دیدیم که چگونه علیه یکدیگر افشاگری کردند. حالا در کوران انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم و طبعاً این روند باید تشدید شود. شاید هم از پشت صحنه آنان را هدایت کنند که در دو هفته انتخابات دندان روی جگر بگذارند و چیزی نگویند ولی مسئله کلیدی این است که رقابت‌های درون‌جناحی اصولگرا ماهیتی مدنی و به‌سود مردم ندارد بلکه معطوف به کسب قدرت و حذف رقیب است، و این حذف هیچ جا متوقف نخواهد شد تا روزی که دونفر هم بشوند یکی از آنها باید دیگری را حذف کند.

♈️فرایند حذف، توقف‌ناپذیر است. بعضی از این افراد افراطی و تندرو مثل مار گرسنه‌ای است که از فرط گرسنگی دم بلند خود را می‌خورد و هرچه دم خود را بیشتر می‌بلعد به نابودی خود نزدیکتر می‌شود. گزارش امروز هم‌میهن از صف‌بندی‌های داخلی اصولگرایان حاکم را در ذیل این تحلیل کلی باید خواند و ارزیابی کرد.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17002
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تحلیل از اوضاع کاندیداها در انتخابات؛
نامزد اول: رویاهای سردار جهادی

داوود حشمتی
@jomhuriyat

♈️تا پایان زمان تایید صلاحیت‌ نامزدها در امتداد به بررسی نامزدهایی که بیشترین توجهات به آنها جلب شده و احتمالا از فیلترشورای نگهبان عبور خواهند کرد میپردازیم. در این قسمت به تحلیل وضعیت محمدباقر قالیباف خواهیم پرداخت.

♈️بعد از چند دور حضور در انتخابات ریاست جمهوری در ادوار 84، 92، 96 او بار دیگر در انتخابات ثبت نام کرد تا رکورد محسن رضایی را شکسته باشد.

♈️محمد باقر قالیباف که اولین بار بخت خود را در رقابتهای سال 84 در ریاست جمهوری آزموده بود، هر بار در این عرصه شکست خورده است. اما این بار با درگذشت ابراهیم رئیسی تصور می‌کند ممکن است بتواند همان کاندیدایی باشد که اصولگرایان یکپارچه از او حمایت کنند.

♈️بسیاری از تحلیلگران معتقدند که گزینه اصلی جریان رقیب اصلاحات در انتخابات 84، نه محمود احمدی نژاد، بلکه محمد باقر قالیباف بود. او که شکست خورده آن انتخابات بود، در همان انتخابات با ماجرایی گره خورد که حسن روحانی در مناظره‌های سال 96 به او کنایه زد:‌ «اگر من پرونده شما را در شورای عالی امنیت ملی نبسته بودم امروز اینجا نبودید.»

♈️با وجود اینکه نتوانسته بود در رقابتهای سال 88 شرکت کند، با جدیت و کوشش بیشتری خودش را برای سال 92 آماده میکرد. عموم پروژه‌هایی که از آن با عنوان کارنامه خود در تهران یاد میکند محصول همان 4 سال است. 

♈️اما بخت با او در آن سال یار نبود. تناقض‌هایی که از او در مواجهه با دانشجویان در سال 82 در رسانه‌ها پخش شد، ضربه بزرگی به او وارد کرد. ضربه‌ای که با جمله «من سرهنگ نیستم حقوقدانم» در مناظره‌ها نقطه پایانی بر بخت او گذاشته شد.

♈️سردار جهادی سال 98 بار دیگر با هدف یکپارچه کردن نیروهای اصولگرا در مجلس بازگشت و توانست در تهران با 1میلیون و 200 هزار رای به مجلس راه پیدا کند. او سال 1400 هم منتظر بود که اگر ابراهیم رئیسی وارد انتخابات نشد، بار دیگر ثبت نام کند، اما حضور رئیسی برنامه‌های را برای او خراب کرد.

♈️قالیباف امروز در شرایطی ثبت نام کرده که کمتر از چند ماه قبل رای خود را در پایتخت به یک سوم تقلیل یافته می‌بیند.
او تصور میکرد که به خاطر 12 سال حضور در شهرداری تهران از محبوبیت ویژه‌ای در شهر تهران برخوردار است. اما نتیجه انتخابات به او نشان داد که در خواب و خیال به سر میبرد.

♈️واضح است که او با حمایت همان جریانی به عرصه رقابتها وارد شده که لیست انتخاباتی تهران را بسته بودند. جریانی که رهبری آن برعهده حدادعادل است و با عنوان شورای ائتلاف نیروهای اصولگرا یا (شانا) شناخته میشود. همانها که خود را در مقابل دیگران «چنار»های سیاست میدیدند. شانا آمده تا شکست انتخابات سال ۱۴۰۲ را از پاجوش‌ها بگیرد. وضعیت قالیباف اما از دو ماه قبل هیچ تغییر نکرده است. نه در میان مردم، و نه در میان نیروهای سیاسی جریانی که خود را انقلابی می نامد.

♈️رقیب اصلی او در جریان انقلابی، تا پیش از انتخابات اخیر، سعید جلیلی بود. اما در انتخابات مجلس زاکانی را که متحد سابق آنها به حساب می آمد هم از دست دادند.

♈️حتی اگرمانند سال ۱۴۰۰ هیچ کاندیدای اصلاح طلب وتغییرخواهی تاییدصلاحیت نشود، قالیباف ناچار است باتمام کاندیداهای جریان اصولگرایی رقابت کند. ازسعید جلیلی گرفته تا زاکانی و نمایندگان دولت. همه آنها آماده هستند تابدون رای بودن او در رقابتهای اخیر را برسر او بکوبند.

♈️خصوصا آنکه قالیباف نشان دادکمپین انتخاباتی خود رابرای رای گیری ازطبقه متوسط تعریف کرده است. توئیت او درمورد آزاد کردن واردات خودرو نو وکهنه باهمین هدف منتشر شد. اماواکنش کاربران شبکه‌های مجازی تمسخر بیش از حد بود.

♈️قالیباف میخواهد ازطبقه متوسط رای بگیرد. اما ابزار لازم برای این کار را ندارد. اونه میتواند به گشت ارشادانتقاد کند ونه میتواند وعده آزادیهای اجتماعی وفضای مجازی بدهد. کارنامه او در مجلس یازدهم سراسر همراهی باجریان تندرو برای فشاربیشتربه طبقه متوسط بود.

♈️ازسوی دیگر وضعیت او درمیان رای دهندگان جریان انقلابی وخیم‌تر است. تا آنجاکه این جریان یک مجری معمولی جریان انقلابی که از او با عنوان «کیف کش جلیلی» یادمیکردند، بر  قالیباف ترجیح داده وبرتر نشاندند.

♈️رئیس جهادی تنها یک شانس دارد. اینکه بتواند ازنقطه‌ای مرکزی با سرشاخه های مخالفانشان درجریان انقلابی به یک توافق دست پیدا کند که از اوحمایت کند. این هم مستلزم آن است که دیگر رقبای اصولگرا به نفع او نیز کناره‌گیری کنند ویا درحضور کسانی چون جلیلی، بذرپاش وزاکانی حاضر باشند رایشان را به سبد او بریزند. این وضعیت برای او رامیتوان آرزوی محال نامید.
همان آرزویی که برمبنای یک تصورغلط شکل گرفته بود.تصوری که فکرمیکرد: «کت قالیباف به همراه 29 چوب خشک برنده انتخابات تهران خواهد بود»/امتداد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جریان حزب اللهی و مسئله کارآمدی

سلمان کدیور

@jomhuriyat

♈️این روزها این جمله را از فعالین نزدیک به جریان حزب الهی و انقلابی پیرامون دولت بعدی می شنویم که "دولت بعدی باید ادامه دهنده راه شهید رئیسی باشد" و وقتی از آنها می پرسم کدام یک از وعده های آن مرحوم طی سه سال ریاست ایشان به عملی شدن حتی نزدیک هم شده، می مانند دقيق چه بگویند.

♈️می گویم وعده ایشان در مورد بورس محقق شد؟
وعده در مورد کنترل توام چطور؟ تورم سال 1402، رکورد هشتاد ساله را چرا شکست؟
حل سریع و انقلابی بازار خودرو چطور؟ مگر سه سال دقیق ملت برای واردات خودرو سرکار گذاشته نشده اند؟ قیمت پراید سال 1400، چند بوده الان چند است؟
بازار مسکن و وعده ساخت سالانه یک میلیون به کجا رسید؟ افزایش 3 برابری قیمت مسکن طی سه سال حاصل چیست؟
در طلا و ارز قیمت ها چند صد درصد رشد داشته؟
خودکفایی کاغذ چه شد؟ انقلاب در نشر به کجا رسید؟
گشت ارشاد مدیران به کجا رسید؟
مخالفت با فیلترینگ چرا جایش را به فیلترینگ سفت و سخت داد؟
مخالفت با صیانت چه شد که موافق با آن اجرا شد؟ وووو...

♈️در پاسخ به این سوال یا طفره می روند یا از اوهام سخن می گویند و همچنان حسن روحانی را تف و لعنت می کنند.

♈️اما واقعیت این است که برای جریان حزب الهی کارآمدی مسئله یا اولویت نیست.

📝برای آنها در وهله اول، دست گرفتن قدرت توسط خودی ها مهم است. برای همین تا دولت را سال 1400 در دست گرفتند، جوانان مومن انقلابی و طیف کیف کش ها را گذاشتند در مناصب بالای مملکت تا همه گلوگاه ها را اشغال کرده باشند.

♈️مهم این است کسی رئیس جمهور باشد که مجری سیاست های نظام باشد نه خادم ملت. آنچه نظام می خواهد را پیاده کند نه لزوما آنچه ملت می خواهند.

♈️برای این رفقا، همین که رئیس جمهور ولایتمدار باشد، خود را سرباز رهبری بداند، غرب ستیز و شرق لذیذ باشد، به هر مناسبتی برای استکبار جهانی خط و نشان بکشد، از حذف دلار سخن بگوید، از رسیدن به قله ها امید بسازد، مخالف فسق و فجور و بی حجابی باشد، حامی گشت ارشاد باشد، پراید و پارس سوار شود، گاهی بین مردم برود، لباس و کفشش خاکی شود، یا روی خرمن با کشاورزان عکس بیندازد، با روستایی ها دوغ بخورد، از جبهه مقاومت تقدیر کند و... کفایت است، اینکه چقدر کیفیت زندگی را بهبود بخشد، مسئله اصلی نیست. اینها فرعیات است.

♈️شاید ملت بدشان نیاید رئیس جمهور سوار بنز شود اما کاری کند که آنها هم بتوانند یک ماشین ساده را بی دغدغه تهیه کنند و اینقدر توسط مافیایی خودرو تحقیر نشود.

♈️شاید ملت حتی راضی باشند که رئیس جمهور در یک خانه خوب در شمال شهر زندگی کند اما چنان مدیریت کند که آنها برای خرید خانه نیاز به یک قرن پس انداز نداشته باشند. 

♈️رئیس جمهور خوراک خوب بخورد، به شرطی که ملتش سوءتغذیه نداشته باشند و سال به سال گوشت و مرغ و پروتئین سفره شان آب نرود.
اصلا رئیس جمهور سالی چند بار برود سفر تفریحی خوب، اما ملت هم بتوانند بی هراس یکی دوبار در سال سفر بروند.

♈️به قول دوستی، سیاست در ایران استادیومی است.
تیم استقلال سال ها است برای حامیانش ارزش افزوده نداشته و قهرمان نشده، اما همچنان طرفدران سفت و سخت و متعصبی دارد. حزب الهی ها هم چنین اند. 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝روز بعد از تصویب قطعنامه چه خواهد شد؟

🔰دنیای اقتصاد:

@jomhuriyat

♈️شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر روز چهارشنبه ۱۶ خرداد قطعنامه پیشنهادی سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان علیه برنامه هسته‌ای ایران را با ۲۰ رای موافق تصویب کرد.

♈️شورای حکام از ایران خواسته که به پرسش‌های بازرسان آژانس درباره آنچه موارد مشکوک در برنامه هسته‌ای خوانده می‌شود، پاسخ بدهد و در تصمیمی که برای ممانعت از فعالیت بازرسان مجرب آژانس گرفته است، تجدید نظر کند.

♈️این سومین قطعنامه در طول دو سال گذشته است که در شورای حکام به تصویب می‌رسد و از ایران می‌خواهد بلافاصله به پرسش‌های بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره منشاء ذرات اورانیوم کشف‌شده در سایت‌های اعلام‌نشده خود پاسخ دهد.

♈️پیشتر و در دو مقطع خرداد ۱۴۰۱ و آبان ۱۴۰۱ قطعنامه‌ای به پیشنهاد آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه در شورای حکام به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید.

♈️در این قطعنامه سه درخواست مشخص از ایران مطرح شد که در قطعنامه امروز هم مجددا تکرار شده است:

🔰همکاری کامل و بدون تأخیر با آژانس؛
🔰ارائۀ توضیحات معتبر ایران دربارۀ یافتن آثار اورانیوم در سایت‌های اعلام‌نشده؛
🔰تأکید بر لزوم اجازۀ بازرسی به بازرسان آژانس برای رفع ابهامات موجود.

♈️علیرغم این رویکرد و فشارها، اما این قطعنامه همچنان ضرب‌الاجلی برای ایران تعیین نمی‌کند و تلاش خواهد کرد فضا را برای گفت‌وگو و حل مسائل از مسیر دیپلماسی باز نگه دارد.

♈️تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیر ایران را شاید بتوان اصلی‌ترین انگیزه اروپایی‌ها از دنبال کردن این مسیر ارزیابی کرد.

♈️نتیجه کوتاه و مختصر آنکه، همچنان خبری از ارسال پروندۀ ایران از شورای حکام به شورای امنیت سازمان ملل نخواهد بود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حالا مشخص شد که ترامپ، در آمریکای "شیطان‌بزرگ"!!! با آنهمه ثروت و قدرتش؛ از خریدن یک قاضی یا دادستان  عاجز است...

♈️نه هدیه کردن یک خودرو اسپورتژ ،نه لندکروزر، نه مرسدس بنز، نه پورشه، نه ویلا های میشیگان..و نه آپارتمان های لس‌آنجلس و نه حتی با یک آسمانخراش در نیویورک نمی تواند هیچکدام از ۹ قاضی دادگاه را بخرد!!!

♈️یعنی در امریکا یک فعال مدنی با رئیس‌جمهور  دارای حق برابر هستند

♈️و قاضی از همه محترم‌تر و شریف‌تر است ...

♈️این است مهمترین عامل ابرقدرتیِ آمریکا و امپراطوری بدون پیشینه وتاریخ کهن و ....

♈️آنجا قانون حاکم است....
و قاضی فاسد نیست، همین و بس ...

♈️طول تسبیح و دائم‌الذکر بودن، و مُهر داغ پیشانی، معیار درستی برای سالم بودن افراد نیست!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰برنامه ناتو برای اعزام 30000 سرباز آمریکایی به خط مقدم برای جنگ با روسیه - تلگراف

♈️ایالات متحده به آرامی زیرساخت های خود را برای جنگ در اروپا با روسیه ایجاد می کند که احتمالاً چین نیز در آن دخالت خواهد کرد. 

♈️اتحاد برای استقرار سریع سربازان آمریکایی در بحبوحه ترسی که مسکو در حال طراحی یک جنگ بزرگ با اروپا است، آماده می شود. 

♈️ناتو در حال طراحی نقشه هایی برای اعزام نیروهای آمریکایی به خط مقدم اروپا در صورت درگیری همه جانبه با روسیه است. 

♈️مقامات به تلگراف گفتند که گفته می شود این طرح ها شامل موارد احتمالی در صورت بمباران روسیه، اجازه دادن به نیروها از طریق راهروهای ایتالیا، یونان و ترکیه به بالکان یا از طریق اسکاندیناوی به سمت مرز شمالی روسیه است. 

♈️طبق برنامه‌هایی که سربازان آمریکایی در یکی از پنج بندر در سراسر اروپا فرود می‌آیند، چهار بندر اجازه دسترسی به مرز غربی اوکراین را می‌دهد و بندر پنجم از طریق فنلاند به مرز روسیه می‌رسد.

♈️ناتو قبلاً برنامه‌هایی برای استقرار نیروهای آمریکایی در هلند قبل از حرکت به سمت لهستان با قطار در صورت وقوع جنگ در نظر گرفته بود..
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️جمیله علم‌ الهدی همسر رئیسی:
آن‌چه را که من نگران هستم این هست که خط سازش در داخل کشور دوباره زنده بشود.


🔰تناقض عجیب لشکر تندروهای ضدبرجامی

احمدزیدآبادی

♈️پیش از صدور قطعنامهٔ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامهٔ هسته‌ای جمهوری اسلامی، سه کشور چین و روسیه و ایران طی بیانیهٔ مشترکی بر اعتبار توافقنامهٔ برجام به عنوان یک سند بین‌المللی تأکید کردند.

♈️با این حساب، لشکری از تندروهای ضدبرجامی به چه منظوری اسب خود را برای تاختن به سمت ساختمان پاستور زین کرده‌‌اند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰لباس‌ نمایندگان پارلمان فرانسه به رنگ پرچم فلسطین درآمد/ حمایت متفاوت نمایندگان فرانسوی از فلسطین

♈️ بیش از ۵۰ نماینده پارلمان فرانسه لباس‌هایی به رنگ پرچم فلسطین پوشیدند. این درحالیست که حداکثر مجازات برای سباستین دیلوگو، نماینده پارلمان به دلیل حمل پرچم فلسطین در مجلس ملی اعمال شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 ما اختلاف طبقاتی نداریم ..!

♈️ طبقه متوسط را حذف کردیم و همه آن‌ها فقیر شدند؛ چون بالا بردن سخت است، اما‌پایین‌آوردن آسان است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰ظاهراً آقای رئیسی بیشتر ازهرجا درمیان کابینه خودمظلوم بود!

♈️جریانی که همیشه رقیب رابه بی اخلاقی و رفتارهای زشت انتخاباتی متهم می‌کند، زشت‌ترین رفتارممکن راتنهاپس ازدو هفته ازدرگذشت رئیس‌جمهورفقیدانجام داد.

♈️در انتخابات پیش رو هر۲جریان اصولگرایی نزدیک به آقای رئیسی (قالیباف که سال ۹۶ به خاطر ایشان کنار کشید وجلیلی که سال ۱۴۰۰ به خاطر ایشان کنار کشید) نماینده اصلی خود را داشتند و چهره‌های دیگری ازجریان اصولگرایی هم ثبت نام کرده بودند.
اما اینکه ۵ نفر ازاعضاء کابینه روز آخرسریعا شناسنامه خود را برداشته و راهی وزارت کشور شدند، رفتاری زشت وناپسند بود.

♈️بازصد رحمت به آقای مخبر (با اینکه جامعه بیشترین انتظار را از ایشان داشت تا بعنوان نماینده دولت ثبت نام کند) حرمت واحترام نگه داشت و ازثبت نام امتناع کرد.

♈️علاقه‌ای به ردصلاحیت هیچ کاندیدایی ندارم اما دراین موردامیدوارم شورای نگهبان هر ۵ نفر ثبت نام کرده از دولت مستقر را ردصلاحیت کند و دولت بعدی هم ازهیچکدام از این ۵ نفر استفاده نکند.
طبیعتا کسی که این میزان ولع قدرت دارد، نمی‌تواند بانی هیچ کارخیری برای مردم وکشور باشد./فرهاد قنبری
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝« یک زندگی معمولی در مکزیک »
✍️ فریبا نظری،۱۵ خرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️در روزهای اخیر، رییس جمهور کشور مکزیک با رأی مردم انتخاب شد. از قضا رییس‌جمهور منتخب یک زن است. در حالی این رخداد انتخاباتی در این کشور رقم خورده که شرکت زنان در رقابت‌های سیاسی کلان همان‌قدر عادی و طبیعی است که شرکت مردان. در اعلام نتیجه‌ی رای‌گیری نیز بیشتر بر رویکرد سیاسی و حزبی آنان و میزان مشارکت عمومی تاکید می‌شود تا بر زن یا مرد بودن ایشان.

♈️در این سوی جهان و در ایران، البته ماجرا با تأکید بیشتر بر زن بودن این رییس‌جمهور منتخب بازتاب داشته است؛ و این در حالیست که شورایی بنام نگهبان هم‌چنان باید داشتن صلاحیت و مجوز ورود زنان به سطح رقابت کلان سیاسی برای رییس‌جمهور شدن را تشخیص و صادر نماید و البته این حکم و تشخیص را هم کاملاً قانونی می‌داند.

♈️آن هنگام که می‌گوییم روال زندگی معمولی در ایران سال‌هاست مخدوش شده و عادی‌ترین امور با تفسیری سیاسی و ایدئولوژیک به مسیری نادرست و تبعیض آمیز هدایت شده و اراده‌ای برای پذیرش این میزان خروج از عقلانیت و تغییر آن وجود ندارد؛ دقیقا به این فرآیند عجیب و غریب و انواع ممنوعیت‌ها و محرومیت ها مانند #حجاب_اجباری اشاره داریم که خاص رویه‌ی حاکمیتی در این سرزمین است.

♈️وقتی تبعیض شامل زنان به‌عنوان نیمی از جمعیت یک جامعه می‌شود، یقین بدانید دامنه‌ی آن به گروه‌ها و قشرهای دیگری از درون نیم دیگر جامعه یعنی مردان نیز رسیده است مانند: اقوام، مذاهب، گرایشات سیاسی، طبقه‌ی اقتصادی و افراد غیرخودی بیرون از دایره‌ی صاحبان قدرت و پیروان تمام عیار آنان.

♈️ از اینرو افزون بر مشکلات ریشه‌ای و ساختاری نظام حکمرانی ایران در ساحت های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و آسیب دیدن رابطه‌ی جامعه با آن، و تهی شدن پدیده‌ها و نهادهایی چون انتخابات از معنا و کارکرد واقعی خود؛ چنین تفسیرهای سیاسی و ایدئولوژیک از جامعه نظیر رجال سیاسی نبودن زنان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری یا چشم براه تأیید و مجوز آنان از سوی نهاد بسته و انتصابی شورای نگهبان، توهین به همه‌ی ایرانیان چه زن و چه مرد؛ شمرده می‌شود.
 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فوت رئیسی و بلعیدن کامل کیک قدرت
حمید آصفی
@jomhuriyat

♈️حکومت ایران برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو درعمل به هیچ وجه به سمت افزایش مشارکت حرکت نخواهدکرد. زیرا افزایش مشارکت بسیار ریسک‌ بالایی دارد.

♈️امابه چه دلیل؟ زیرا احتمالا در کوتاه مدت و یا میان مدت طرح مساله جانشینی و احتمالا ایجاد پست قائم مقامی در دستور کار حکومت است و به همین دلیل ریسک مشارکت بالا برای طرح جانشینی و قائم مقام احتمالی بسیار خطرناک است. زیرا  روی کار آوردن یک رئیس‌جمهور بارآی بالا خطر رودروی بارهبری وپروژه جانشینی توسط این رئیس جمهور وجوددارد.

♈️جناح قدرتمندی از اصولگرایان پدرخوانده معنوی (ابراهیم رئیسی) خودرا از دست داده اند و این نیروها که در جناح اصولگرا هستند، قابل اطمینان نیستند. 

♈️دوچهره مهم وجوددارد که مخل پروژه جایگزینی رهبری سوم هستند.
اولی محمود احمدی‌نژاد است. حضور احمدی‌نژاد در انتخابات، مسئله مشارکت حکومت را حل میکند اما حاکمیت مشارکتی با نتایج تضمین شده می‌خواهند.

♈️بنابر تحلیل آقای عباس عبدی، احمدی‌نژاد اگر رئیس‌ جمهور شود، تمام سیاست داخلی و نظام را به هم می‌ریزد و دچار بحران می‌کند و مسئلۀ جایگزینی رهبری سوم را باچالش جدی مواجه خواهدکرد.

♈️نفردوم آقای جلیلی است حکومت اجازه نمی‌دهد جلیلی رئیس جمهور شود.

♈️جلیلی به دلیل وابستگی‌هایی که به یک جناح تندرو دارد (مصباح یزدی_پایداری ها) حکومت تا حدی این جناح را تحمل میکند که در برابراصلاح‌طلبان و خواص بی بصیرت  بایستاند، ولی پذیرش این جناح و چهره اصلی آنها در همین حد یارکوبی است و بیش از این اگر پیش روی کنند و بخواهند قوای ریاست جمهوری وریاست مجلس را بگیرند، مشکل خارجی ایجاد می‌کنند و بالانس جریانات اصولگرایان را بهم می‌زنند واین برای حکومت که به همه نیروهای خود احتیاج دارد خطرناک است.

♈️تازنده بودن رئیسی بیت رهبری  پذیرفته بود که با جناح قدرتمند مشهدی ها مرکب از روحانیون و بخشی از سپاهیان و امپراطوری مالی آنها تعامل نماید و شخص رئیسی هم ریاست خبرگان رهبری راداشته باشد و نیزضلعی از تصمیم گیری برای رهبری سوم باشند.

♈️اما حادثه کشته شدن رئیس جمهور چه منشآ داخلی داشته باشد یا خارجی، کیک قدرت تنها یک جناح سهامدار اصلی آن شده است و دیگر زیربار این جناح و آن جناح و سهم خواهی دیگران نخواهندرفت.

♈️با حذف  رئیسی، جناحی که همه کیک قدرت را می‌خواهد قبضه کند با مهندسی خاص می‌خواهد پست رئیس جمهوری را از مسئلۀ خبرگان رهبری و جانشینی خارج کنند اماچگونه؟ با یک رئیس جمهورخنثی و غیرروحانی و چاکرمنش و برای اولین باراست که هیچ روحانی خودرا کاندید نکرده است.

♈️آیا این خودیک طرح مهندسی شده نیست؟ یک رئیس جمهوری که اساسا جز کارپردازی و شعبه اداری بیت خاصیت دیگری نداشته باشد و درصورت تشکیل موقت شورای رهبری، رئیس جمهور بطورمطلق درخدمت ولی نعمت خودخواهدبود.

🔰نتیجه گیری
♈️اگراحمدی نژاد یا جلیلی بر مسند ریاست جمهوری قراربگیرند، شرایطی ایجاد میکنند که وزن رئیس جمهور در بحث جانشینیِ رهبری درنظر گرفته شود. بخصوص جلیلی و پایداری ها دغدغۀ اصلی‌شان تعیین جانشین رهبر است.

♈️بنابراین جناحی که خودرا دریک قدمی بلعیدن کیک قدرت میبیند اجازه نمی‌دهد رئیس جمهوری بیاید که در بحث تعیین جانشین رهبر، موثر باشد. بنابراین توافق روی فردی است که کاری به مجلس خبرگان رهبری نداشته باشد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نقد دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی تهران به سعید جلیلی  مشاور عالی رهبر و ....

♈️ شما دین را بازیچه سیاست های خودتان کرده اید ؛
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ طبق اعلام یونسکو: فارسی تنها زبان کلاسیک زنده دنیا است.

♈️یونسکو ۴ زبان را به‌عنوان زبان‌های کلاسیک معرفی کرده است: یونانی، لاتین، سنسکریت و فارسی.

♈️ تنها زبان کلاسیکی که زنده است و هنوز سخنور دارد، فارسی است. یک زبان کلاسیک عمری بیش از هزار سال و ادبیات غنی دارد.

♈️ طبیعی است که در چنین زبانی، به مرور زمان بین گونه گفتاری و نوشتاری فاصله بیفتد. گونه نوشتاری زبان، محافظه‌کارتر است و کمتر تغییر می‌کند. در گونه گفتاری بیشترین تغییرات، آوایی است و در مراحل بعدی تغییرات واژگانی هم رخ می‌دهد.

♈️ هرچند در نهایت ماندگاری این تغییرات بسیار کم است. کمتر از ۸۰ سال پیش، کوچه‌بازاری‌ها از واژه‌هایی استفاده می‌کردند که در کتاب‌ها ثبت شده و حالا از بین رفته است. این به ماهیت زنده‌بودن زبان فارسی برمی‌گردد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سردار حاجی زاده، با این وصف از انتخابات ریاست جمهوری، دقیقا برخلاف اصول قانون اساسی ووصیتنامه امام که نظامیان را از ورود در انتخابات و دخالت در دسته بندی های جناحی وسیاسی برحذر می داشت، سخن می گوید

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/30 02:28:49
Back to Top
HTML Embed Code: