Telegram Web Link
🔰دادگاه تجدیدنظر گیلان؛ یازده فعال حقوق زنان مجموعا به بیش از ۶۰ سال حبس محکوم شدند!!

♈️حکم هشت فعال حقوق زنان در گیلان عین هم است!!!!


♈️حکم حبس یازده فعال حقوق زنان در رشت در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد.

❗️بر اساس این حکم که اخیرا توسط شعبه یازده دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به ریاست قاضی محمدصادق ایران عقیده صادر و امروز سه شنبه هشتم خردادماه، به این فعالان ابلاغ شده، زهره دادرس به ۹ سال و شش ماه و دو روز حبس، فروغ سمیع نیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه سیاه، نگین رضایی، آزاده چاوشیان، زهرا دادرس و متین یزدانی هر کدام به شش سال و یک ماه و هفده روز حبس و جلوه جواهری و هومن طاهری هر کدام به یک سال زندان محکوم شده اند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ چگونگی اشغال پستها و رشته های تخصصی پزشکی توسط آقازاده ها و خانم زاده ها

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ درگذشت رئیسی و دوقطبی ملی

🔰مناظره بیژن عبدالکریمی و حاتم قادری


♈️ حاتم قادری: وقتی میلیون‌ها ایرانی می‌بینند که منافعشان توسط حکومت پایمال می‌شود، طبیعی‌ است که درباره حادثه اخیر ناراحتی نداشته باشند. نمی‌توان انتظار داشت که بین سرکوبگر و سرکوب‌شده صحبتی شکل بگیرد. وقتی تمام واقعیت‌ها نشان می‌دهد که این گفتمان حکومت با شکست روبرو شده است، چه انتظاری از روشنفکران دارید؟

♈️ بیژن عبدالکریمی:
روشنفکری ما در مواجهه با مسائل سیاسی تا سطح نق‌ونق روزمره تقلیل پیدا کرده است. بخشی از مشکلات از سوی حاکمیت است، اما بخش مهمی از انسداد فعلی به دلیل وضعیت روشنفکران ماست که از روی کینه، به دنبال تقویت غرور ملی نیستند. به‌طور مثال در رابطه با شاهکاری که گفتمان انقلاب در حمله به اسرائیل خلق کرد، هیچ حرفی نزدند. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیامدهایِ  اجتماعیِ  مخرّب و دردناکِ  تورّم و گرانی
محمدباقر تاج الدین
@jomhuriyat

♈️اگرچه تورم و گرانی از جمله موضوعات  اقتصادی اَند  و در حوزۀ اقتصاد مورد واکاوی قرار می گیرند اما واقعیت این است که به دلیل در هم تنیدگی نظام های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و تأثیرگذاری های این ها بر روی یکدیگر می توان از پیامدهای اجتماعی مخرّب و دردناکی که تورّم و گرانی برجای می گذارد نیز سخن گفت. در نوشتار حاضر به چند پیامد دردناک و تلخ تورّم و گرانی به شرح زیر اشاره می شود:

🔰1.گسترش و عمق  فقر و محرومیت؛ به نظر می رسد که نخستین پیامد دردناکِ تورّم و گرانی گسترش و عمق فقر و محرومیت در بین گروه های مختلف اجتماعی باشد به گونه ای که بسیاری از این گروه ها آن چنان دچار فقر و محرومیت شده اند که توان تأمین هزینه های گوناگون زندگی خود را ندارند و چنین فقر و محرومیتی آنان را از طبقۀ متوسط به طبقة پایین افکنده است!! آشکار است که افزایش تعداد فقرا و محرومین در جامعه به تهدیدی همه جانبه تبدیل می شود و تمامی سرمایه های انسانی و اجتماعی را دچار فرسایش اساسی می کند!!  

🔰2.افزایش آسیب ها و مسائل اجتماعی؛ افزایش آسیب ها و مسائل گوناگونی چون: دزدی،  گدایی، خودکشی، خشونت، دعواهای خیابانی، تن فروشی، بیکاری، اعتیاد، طلاق، دستفروشی، کارتن خوابی و خیابان خوابی و چندین آسیب و مسأله ریز و درشت دیگر که تمام  جامعه را درگیر کرده است!!

🔰3. افزایش حاشیه نشینی در کلان شهرها و شهرهای بزرگ؛ در چنین وضعیت دردناکی بسیاری از جمعیت مناطق  فقیر و محروم کشور برای دست یابی به شغل و درآمد و زندگی بهتر به طور عموم به شهرهای بزرگ و به ویژه کلان شهرها مهاجرت می کنند و به دلیل ناتوانی در خرید یا اجاره مسکن در این شهرها به ناچار در حاشیۀ شهرهای مورد نظر ساکن می شوند که این حاشیه نشینی مسائل و مشکلات فراوان را به دنبال دارد!! آمارها از حاشیه نشینی تعداد 20 میلیون نفر از جمعیت کشور حکایت می کنند!! 

🔰4.افزایش فرار نخبگان از کشور؛ در اثر افزایش تورم و گرانی و در نتیجه دشوار شدن زندگی در کشور بسیاری از نخبگان تصمیم به خروج از کشور گرفته و مطابق با آمارها و شواهد موجود بسیاری از پزشکان، پرستاران، استادان، کارآفرینان و حتی کارگران ماهر یا از کشور خارج شده و یا  تصمیم به خروج از کشور گرفته اند.

🔰5.افزایش ناامیدی و بی انگیزگی؛ در فضای تورم و گرانی فزاینده هر روز بر میزان ناامیدی و بی انگیزگی شهروندان نیز  افزوده می شود چرا که بخش مهمی از سرمایه های انسانی و اقتصادی شان در معرض تباهی و نابودی قرار می گیرد. در چنین وضعیت اسف باری شهروندان هر چقدر کوشش می کنند کم تر به نتیجه می رسند و در نتیجه تمام توان و رمق شان تحلیل می رود و بدتر این که امید و انگیزه ای برای شان باقی نمانده است!!.

🔰6.افزایش بیماری های  روانی؛ در اثر افزایش تورم و گرانی عموم  شهروندان به ویژه فقرا و محرومین جامعه برای رفع نیازهای ضروری دچار دغدغه ها و نگرانی های فزاینده ای شده و در معرض استرس و اضطراب همیشگی قرار می گیرند که نتیجۀ  این وضع دردناک افزایش بیماری های روانی است.

🔰7.کاهش سطح سلامت جسمی،  روانی و اجتماعی؛ هنگامی که تورم و گرانی افزایش می یابد خودبخود بسیاری از شهروندان امکان رفع نیازهای ضروری خود را نداشته و در اثر کار زیاد و طاقت فرسا از یک سو و عدم برخورداری از فرصت های مناسب برای تقویت وضعیت جسمی و روانی شان سلامت شان از هر نظر به خطر می افتد.

🔰8.کاهش کیفیت زندگی؛ کیفیت زندگی دارای شاخص های کمّی و کیفی فراوانی است که از درآمد کافی گرفته تا میزان کالری دریافتی مناسب،  ورزش، فراغت، شادی، آرامش، مسافرت، کیفیت روابط اجتماعی، برابری،  آزادی، سلامت جسمی و روانی را در بر می گیرد. بدون تردید تورم و گرانی تمام این شاخص های کیفیت زندگی را دچار نقصان کرده و افراد را در معرض زندگی بی کیفیت قرار می دهد. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اصلاح‌طلبان بدون حضور مردم، از آرای باطله هم شکست می‌خورند

✍️ سید‌محسن امامی‌فر

@jomhuriyat

♈️خیلی با خود فکر می‌کردم که در رابطه با انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و کاندیداهای بالقوه، مطلب بنویسم اما هرگاه که اراده می‌کردم، نهایتا بدون هیچ نتیجه‌ای، منصرف می‌شدم.
همه می‌خواهند بیایند! شاید از روی احساس تکلیف و یا هر احساس دیگری که برای مردم احتمالا هویدا خواهد بود.

♈️تعدد افرادی که احتمال نامزدی‌شان بالاست، حقیقتا موجبات تاسف شدید از صحنه انتخابات را فراهم می‌آورد. چنین فضایی نیاز به تحلیل دارد؟! برخی فعالان نیز چنان فضاسازی می‌کنند، گویی با یک انتخابات کاملا رقابتی و هیجان‌انگیز میان دو نامزد که معرف دوگانه‌ای شاخص است، مواجه هستیم.

♈️اما مهم‌ترین سوالی که ذهنم را مشغول می‌کند، این‌که جریانات و احزاب که از نامزدهای خود رونمایی می‌کنند، چه برنامه‌ای برای آشتی مردم با صندوق رای دارند؟ روی سخنم به صورت خاص، اصلاح‌طلبان هستند که بدون حضور مردم، از آرای باطله هم شکست می‌خورند. چه درس عبرتی از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گرفتند؟

آیا با همان گفتمان کلیشه‌ای خود می‌خواهند وارد عرصه بشوند یا شعار و راهبرد تازه‌ای دارند؟ اگر نامزد یا نامزدهای احتمالی‌شان بتوانند در مناظرات بر هدف تغییر قانون اساسی که خاتمی از آن سخن به میان آورده، تاکید کنند، می‌توان گفت با تغییر گفتمانی وارد عرصه شدند.

♈️بماند این‌که اگر چنین مطلبی بیان هم بشود، بدون ارائه راهکار اجرایی آن، بی‌فایده خواهد بود. لذا حضور کاندیداهای اصلاح‌طلب بدون تغییر در گفتمان و راهبرد، شکستی قاطع‌تر از ۱۴۰۰ را برای آن‌ها رقم خواهد زد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مسیر ورود به قدرت، مداحی و مجیزگویی

مرضیه حاجی هاشمی

@jomhuriyat

♈️ آن‌هایی که به هر طریق در سد کردن راه مردم سالاری، همکاری و همراهی می‌کنند، با هر توجیه ایدئولوژیک یا ترفند سیاسی، بدون شک، پیشگامان سیاست‌های خود تخریبی هستند که آثارش قابل مقایسه با آثار دشمنی هیچ دشمنی نیست و آنگاه در مواجهه با آثار مخرب سیاست‌های مدعیان پیشرفت، بنا بر مصلحت، چاره‌ای جز سکوت یا مجیزگویی ندارند.
اینجاست که چنان «مونتسر» باید فریاد کشید: «چنین ساکت و صبور نباشید! مجیز این مدعیان دیوانه را نگویید!».

♈️ گاهی عده‌ای به توجیهاتی برای ساخت قدرت متمرکز، متوسل می شوند و بر این باورند که در ساخت قدرت استبدادی، سرعت و اجرای تصمیم گیری به دلیل تمرکز قدرت تصمیم گیرنده، بالاست و این از مزایای این ساختارهای قدرت و نظام‌های تصمیم گیری است.

♈️ «تردیدی نیست که تصمیم گیری و اجرای تصمیم در نظام مردم سالار، بیشتر از نظام‌های استبدادی طول می‌کشد؛ زیرا جوهر مردم سالاری توازن قوا و آرا و تصمیم گیری بر اساس آرای فراگیر (و البته وقت گیر) است» و بدترین وضعیت در شبه دموکراسی‌ها یا دموکراسی‌های صوریست که نهادها و سازوکارهای صوری دموکراتیک، فرایند تصمیم گیری و اجرا را کند می‌کنند؛ ولی کاملاً تحت تاثیر و روح تصمیمات متمرکز و سیاست‌های کلان دیکته شده هستند و از مزایای بهره‌وری از دیدگاه‌های متنوع و تأمین مطالبات مردمی و به تبع آن رضایت عمومی برخوردار نیستند. در چنین وضعیتی است که می توان شاهد ناکارآمدی بالا هم به جهت کندی فرایند تصمیم سازی و اجرا هم ابتلا به سیاست‌های خود تخریبی خوفناک بود.

♈️نمونه‌هایی از «سیاست‌های خود تخریبی خوفناک» را می‌توان در ساختار قدرت متمرکز در چین مشاهده کرد؛ به طور مثال «کمک دولت چین به وقوع قحطی بزرگ مقیاس در سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۲ که ده‌ها میلیون چینی را کشت، تعلیق نظام آموزشی و فرستادن آموزگاران به مزارع برای کار کردن در کنار کشاورزان و بعدها پدید آوردن شدیدترین آلودگی هوا در دنیا» که «اگر آلودگی هوا در ایالات متحده حتی به نصف آلودگی فعلی در اکثر شهرهای بزرگ چین می‌رسید، رای دهندگان آمریکایی اعتراض کرده و دولت را در انتخابات بعدی از قدرت ساقط می‌کردند»؛ ولی در نظام‌های استبدادی که رای مردم و رضایت آنها هیچ نقشی در تصمیمگیری‌ها ندارد، ادامه حیات دولت‌ها، تنها از طریق ابزار زور و سرکوب، دستگاه تبلیغات حکومتی، مجیزگویی مداحان و ستایش کنندگان منتفع، دشمن هراسی‌ها و برانگیختن شورهای ناسیونالیستی یا مذهبی و سکوت مرگبار رهبران ایدئولوژیک یا روحانیان، میسر است که «وینستنلی» درباره آنها می‌گویند:  «فقط درباره بهشت و جهنم سخن می‌گویند که هیچکس نمی‌تواند به طور واقعی از کم و کیف آن خبر داشته باشد؛ اما در مورد جهنم واقعی که مردم فقیر در آن به سر می‌برند سکوت می‌کنند».

♈️ علاوه بر کارآمدی و مشروعیت در ساختار قدرت دموکراتیک از آنجا که هر نظر و پیشنهادی قابل طرح و بررسی است؛ ولو اینکه از نظر دولت حاکم مطرود و منفور باشد؛ لذا تمام گروه‌های سیاسی- اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی و ... جامعه مدنی و حتی مردم به تکاپوی فکری و ارائه بهترین و کارآمدترین نظرات و راه حل‌ها واداشته می‌شوند و جامعه همیشه پویاست و احساس سرزندگی دارد.

♈️ در چنین وضعیتی، گروه های مختلف و شهروندان چون امکان نمایندگی شدن، شنیده شدن و بحث شدن افکار و نظراتشان وجود دارد، «می‌دانند حتی اگر افکاری که ارائه کردند، اکنون پذیرفته نشود، فرصت دیگری برای رواج آن افکار در انتخابات آینده وجود دارد» و دچار سرخوردگی و توسل به خشونت برای سرنگونی نمی‌شوند و حتی نیک می‌دانند که مسیر ورود به قدرت، مداحی و مجیزگویی نیست؛ بلکه کاملاً دموکراتیک و آزادانه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا سخنان وزیر کشاورزی درباره کاهش «کم‌سابقه» تورم مواد غذایی در ایران درست است؟
@jomhuriyat

♈️محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی گفته نرخ تورم مواد غذایی در ایران «کاهش کم‌سابقه‌ای» داشته و در اردیبهشت ۱۴۰۳ به ۳۳.۷ درصد رسیده که «کمترین میزان در سال‌های اخیر» است. ولی این همه داستان نیست.

♈️طبق بررسی‌های مرکز آمار، نرخ تورم سالانه «مواد خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» ماه پیش به پایین‌ترین سطح از بهمن ۱۳۹۹ رسید. اما این رقم، اگرچه کمترین میزان از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم است، ولی از نظر تاریخی به هیچ وجه نرخ پایینی نیست.

♈️برای مقایسه، در پنج سال و نیم از هشت سال ریاست‌جمهوری حسن روحانی، این نرخ کمتر از این ۳۳.۷ درصد بود و در پاییز ۱۳۹۵ تا ۶.۵ درصد هم پایین رفته بود.‌

♈️مسأله مهم‌تر این است که کاهش نرخ تورم به معنی ارزان شدن اجناس نیست. بلکه به این معناست که اگرچه قیمت‌ها همچنان رو به افزایش است، ولی سرعت بالا رفتن آن‌ها اندکی کم‌تر شده است.

♈️در کل در دو سال و ۹ ماهی که از کار دولت سیزدهم گذشته، قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها به طور متوسط ۱۹۱.۷ درصد بالا رفته؛ یعنی تقریباً سه برابر شده است.
ولی بعضی از اقلام و مواد غذایی به میزان قابل ملاحظه‌ای بیشتر از این گران شده‌اند.
مثلاً قیمت گوشت و مرغ، و انواع روغن از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ نزدیک به سیصد درصد افزایش پیدا کرده؛ یعنی تقریباً چهار برابر شده است.

♈️کاهش قدرت خرید
برای سنجش تأثیر گرانی مواد غذایی باید آن را با میزان افزایش دستمزدها مقایسه کرد.
از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، ضریب حقوق کارکنان دولت از ۳۰۴۸ ریال به ۴۸۲۹ ریال افزایش یافته است؛ یعنی ۵۸.۴ درصد بالا رفته است.

♈️وقتی این رقم را با میزان افزایش ۱۹۲ درصدی قیمت مواد غذایی از آغاز به کار دولت سیزدهم مقایسه کنید، مشخص می‌شود در عمل قدرت خرید مواد غذایی کارمندان به میزان قابل ملاحظه‌ای کم شده است.

♈️احتمالاً این کاهش قدرت خرید و در نتیجه تقاضای مردم، در کنار کنترل دستوری قیمت اقلامی نظیر نان، یکی از عوامل کاهش نسبی سرعت گران شدن قیمت مواد غذایی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰حمله به رفح یعنی چه و چرا جهان نگران است؟

♈️در این ویدئو می‌بینید که چگونه رفح آخرین پناهگاه بیش از دو میلیون فلسطینی است. بعد از ویرانی غزه، جمعیت آواره به خان‌یونس و مناطق همجوار دیگر و درنهایت به رفح پناه بردند.

♈️و حالا بعد از مرگ ۳۴ هزار نفر و زخمی شدن هشتاد هزار نفر، میلیونها آواره غیرنظامی در رفح منتظر حمله ارتش اسرائیل یعنی پیشرفته‌ترین تجهیزات جنگی دنیا، تانکهای مرکاوا، جنگنده‌های پیشرفته آمریکایی و بمب‌های ویرانگر اروپایی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نقض حقوق شهروندی یا خارج شدن پول خانم‌ها از بانک‌ کدام مهم‌تر است؟

محمدهادی جعفرپور

@jomhuriyat

♈️پیرو ارسال نامه‌‌ی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان رییس هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام، به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان که مصوبه مجلس با عنوان لایحه عفاف و حجاب را مغایر با سیاست‌های کلی نظام در حوزه اقتصاد مقاومتی دانسته، آنچه محل تامل است دلیل و استدلال صادق آملی لاریجانی در مخالفت با لایحه حجاب است.

♈️وی در مرقومه ارسالی به شورای نگهبان در توجیه دلیل مخالفت با این طرح به اقتصاد مقاومتی اشاره فرموده : برداشت جریمه از حساب زنان باعث بی‌اعتمادی به نظام بانکی و سبب خروج سپرده‌های مردم از بانک ها خواهد شد و اینجاست که باید گفت: یا للعجب!

♈️مفاد  نامه‌ی مذکور  مبین این موضوع است که عمده نگرانی رئیس مجمع تشخیص بابت اختلال در سیستم بانکداری است و نه نقض موازین حقوق شهروندی و مبانی حقوق اساسی ملت.

♈️رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عوض ابراز نگرانی از تضییع حقوق ملت و نقض اصول قانون اساسیِ ساختاری که ایشان رئیس هیات عالی نظارت بر اجرای سیاست های کلی آن است، نگران نظام بانکداری است که بنا بر فتوای غالب فقها عملکردی نزدیک به بانکداری ربوی داشته، چندی پیش رهبری در نقد مدیریت حاکم بر نظام بانکداری گفتند: بانکها غلط میکنند با پول مردم بنگاه داری کنند و بانک‌ها غلط می‌کنند با پول مردم برای خودشان امکانات درست کنند!!

♈️فارغ از اینکه اقدام اخیر رئیس مجمع سبب خروج لایحه از دستور کار مجلس بشود یا نه و برخلاف برخی فعالان سیاسی و رسانه ای که با انتشار نامه ی رئیس مجمع بابت خروج لایحه از دستور کار مجلس ابراز خشنودی کرده ، آنچه لازم است از سوی اصحاب رسانه، کارشناسان دغدغه‌مند و فعالان مدنی تجزیه و تحلیل شود، نوع نگاهی است که در ساختار حکومت به مقوله‌ی حجاب و حقوق فردی-اجتماعی افراد ملت ایران  وجود دارد.

♈️یکی از مقامات ارشد نظام که دست بر قضا سال‌ها بر مسند قاضی‌القضات جلوس داشته و در دوره‌ی مدیریت ایشان بر قوه قضاییه منشور حقوق شهروندی به تصویب  رسیده، تنها ایراد وارد بر لایحه ی سراسر چالش و ایرادِ عفاف و حجاب را بی اعتمادی مردم به سیستم بانکی دانسته به عوض ابراز نگرانی بابت نادیده انگاشتن حقوق اساسی ملت، نگران آن هستند که مردم سپرده های خویش را از بانک خارج کرده و سبب اختلال در نظام بانکی شوند!

♈️کدام سیستم بانکی؟ همان بانکی که عالی ترین مقام این نظام به عملکرد آن نقد داشته، سال هاست علیرغم مصوبات مکرر از پرداخت یک وام ساده ی ازدواج عاجز بوده، با تعریف سودهای ترکیبی برای تسهیلات اعطایی، ناکارآمدی اش مسلم شده است.

♈️لذا محض اطلاع جناب شیخ صادق لاریجانی  یادآوری این نکته لازم است که:
نظام سیاسی ایران مبتنی بر قانون اساسی از دو منظر متکی بر قانون و الزامات قانونی است، به این شرح که جمهوریت نظام در ادامه ی مشروعیت مردمی از احکام شرع نیز مشروعیت مضاعفی گرفته بنا بر همین امر عبارت جمهوری اسلامی نوع رژیم سیاسی کشور را تبیین و تعریف می کند.

♈️از شاخصه های قابل توجه و ضروری تحقق نظام جمهوری احترام به اصل تفکیک قوا و احترام به حدود اختیارات و صلاحیت های تفویض شده به هریک از ارکان حاکمیت است، در چنین نظامی قوه ی مقننه صالح به تصویب مقررات، قوه مجریه مجری مقررات و قوه قضاییه ناظر بر حسن اجرای این قوانین است.
این تعبیر ساده و عام فهم موید این موضوع است که هیچ یک از ارکان عالیه نظام بدون استناد قانونی قادر و صالح به اتخاذ تصمیم یا صدور دستوری نخواهد بود.

♈️روابط اشخاص با یکدیگر و تشریفات اعمال حاکمیت توسط قوه ی حاکمه تابع مقررات وقوانینی است که پس از طی تشریفات تصریح شده در قانون اساسی کشور در پارلمان کشور به هیبت قانون در می‌آید، لذا هیچ یک از مقامات و مراجع قانونی خارج از چهار چوب مقررات، صلاحیت واختیار اعمال تکلیفی بر شهروندان نداشته عدول از این اصل بدیهی در هر نظام سیاسی_قضایی پذیرفته نیست،

♈️علیرغم چنین الزامی، نمایندگان مجلس اقدام به انشاء لایحه ای کرده اند که هیچ یک ازاین اصول در آن رعایت نشده، قواعد بدیهی دادرسی عادلانه و حقوق اساسی ملت به صراحت نقض شده.

♈️با این وصف لازم است رئیس محترم مجمع به موازات ابراز نگرانی بابت اختلال در نظام بانکداری علت اصلی مخالفت با لایحه عفاف و حجاب را تضییع حقوق ملت و نقض صریح اصول قانون اساسی و مغایرت آشکار مفاد آن لایحه با ساختار رژیم سیاسی موسوم به جمهوری که رای و نظر مردم در آن اولویت اصلی است، بدانند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‌انتخاب انتخاباتی اصلاح‌طلبان

حسین ثنایی نژاد

@jomhuriyat

♈️از گوشه‌وکنار شنیده می‌شود که برخی از اصلاح‌طلبان به‌دنبال انتخاب نامزدی هستند تا یک بار دیگر بخت خویش را برای رسیدن به پاستور بیازمایند. اما به‌گمان من ایشان ابتدا باید به چند سؤال پاسخ دهند:

🔰۱. آیا اصلاح‌طلبان هنوز بر همان باورند که آقای خاتمی در سال‌های آخر دورهٔ ریاستش بر دولت بیان کرد که «رئیس‌جمهور یک تدارکات‌چی بیشتر نیست؟»

🔰۲. اگر بر همان باورند آیا به همان تدارکاتچی بسنده کرده‌اند که دوباره به‌دنبال تصاحب کرسی ریاست بر پاستور برآمده‌اند؟

🔰۳. اگر چنین باوری ندارند کدام واقعیت‌ها نسبت به آن زمان تغییر کرده که باورشان را تغییر داده است؟

🔰۴. آیا می‌خواهند با تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری اصلاحاتی را انجام دهند که در فرصت قبلی نتوانستند؟ یا اینکه فقط خود رسیدن به پاستور هدف اصلی است و دم از اصلاحات زدن فقط یک شعار انتخاباتی است؟
مانند برخی از شعارهای اصلاح‌طلبانهٔ آقای روحانی که هیچ کاری در جهت تحقق آنها نکرد!

🔰۵. آیا تصور می‌کنند نامزد اصلاح‌طلب و یا حتی اعتدال‌گرا می‌تواند رأی‌های خاموش را به پای صندوق بکشاند و دوم خرداد دیگری بیافریند؟
اگر چنین تصوری دارند براساس کدام مطالعه و نظرسنجیِ قابل اتکایی به این نتیجه رسیده‌اند؟!

🔰۶.آیا روی فرمولی حساب باز کرده‌اند که کاندیداهای اصول‌گرایان متعدد خواهند بود و در نتیجه رأی آنها پراکنده خواهد شد و حادثهٔ سال ۸۴ به‌‌صورت معکوس به‌نفع آنها روی خواهد داد؟

🔰۷. آیا نمی‌دانند که اصول‌گرایان اگر ببینند انتخابات را به‌خاطر تعدد کاندیداها می‌بازند مثل دورهٔ قبل، روز آخر همه به نفع یک‌نفرشان کنار خواهند کشید؟

♈️و «آیا»های بسیار دیگری که «تو خود دانی اگر زیرک و عاقل باشی»

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰بزرگترین امیدبخشی و قوت قلبی که جواد ظریف به نامزدهای اصلاح طلبان و اعتدال گرایان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری داد

♈️خبرنگار: چقدر از صفر تا صد سیاست خارجی جمهوری ‌اسلامی در این ۸ سال دست ظریف بود؟ 

ظریف : صفر

♈️ این سخنان ظریف فقط و فقط به درد مردم و مخالفان می خورد تا اصلاح طلبان و اعتدال گرایان را مسخره کنند. اگر وزیر خارجه صد در صد هیچ کاره است، وزرای کشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و فرهنگ و آموزش عالی هم همین را خواهند گفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زد‌و‌بندهای نخبگان سر جانشینی رهبری
@jomhuriyat

♈️چه درس‌هایی می‌توان از فرآیند انتخاب جانشین استالین در شوروی و مائو در چین کمونیست آموخت؟ هم استالین و هم مائو نزدیک به سه دهه با مشتی آهنین رهبری نظام انقلابی را در شوروی و چین به عهده داشتند.

♈️نظر اکثر مورخان بر این است که نخبگان حاکم در رژیم‌های شوروی و چین، خسته و فرسوده از استبداد فردی استالین و مائو، در یک فرایند تصمیم‌گیری جمعی به این نتیجه رسیدند که باید تن به برنامه‌های اصلاحی بدهند و برای همین از شخصیت‌های روادار‌تری نظیر خروشچف و دنگ برای جانشینی استقبال کردند.

♈️اما جوزف توریگیان در کتاب «منزلت، فریب‌کاری و اجبار» که اخیراً (۲۰۲۲) منتشر شده است، با استفاده از اسناد نویافته نشان می‌دهد که بر خلاف ادعاهای پیشین، ماجرای جانشینی این دو رهبر عمده‌ی کمونیست ماجرای رقابت جناحی و  پیروزی «اصلاح‌طلبان» بر «محافظه‌کاران» و «تندروها» از طریق یک فرایند تصمیم‌گیری جمعی و با اتکاء به قواعد مشخص بازی نبود، بلکه نوعی تسویه‌حساب درون حزبی از طریق اعمال زور، فریب‌کاری، و دسیسه‌چینی بود. پس از مرگ رهبر، قواعد جنگل حاکم بود و هر کسی به فکر این بود که چطور گلیم خودش را از آب بیرون کشد.

♈️معمولاً، چه پژوهشگران علوم سیاسی و چه تاریخ‌نگاران، چنین تحلیل می‌کنند که رژیم‌های کمونیستی شوروی و چین نهادها و قواعدی داشتند که نخبگان و خبرگان حاکم بر اساس آن با هم بحث می‌کردند و به تصمیم‌گیری جمعی می‌رسیدند؛ تعیین جانشین و انتقال قدرت به این ترتیب ممکن می‌شد. اما توریگیان در کتابش نشان می‌دهد که این‌ نهادها و قواعد در برابر سال‌های طولانی استبداد فردی و کیش شخصیت رهبرانی نظیر استالین و مائو رنگ باخته بودند و نمی‌توانستند در فرایند انتقال قدرت نقش موثری بازی کنند.

♈️توریگیان نشان می‌دهد که در مرحله‌ی انتقال قدرت و جانشینی رهبری در شوروی و چین، نه روابط جناحی و ساختارهای حزبی اهمیت چندانی داشتند، و نه برنامه‌ها و گرایش‌های سیاسی. رقابت بین جناح‌ها و بر سر برنامه‌ها و گرایش‌های سیاسی نبود؛ برعکس، این افراد بودند که با هم سر جانشینی نزاع می‌کردند. آنچه نقش تعیین‌کننده داشت، روابط شخصی بین افراد و چهره‌های شاخص این رژیم‌ها بود: اینکه هر کسی چقدر اعتبار و «پرستیژ» در میان نخبگان قدرت دارد، چه برگ‌های برنده‌ای را در آستین خود پنهان کرده، چه پرونده‌های محرمانه‌ای از رقبا و نقاط ضعفشان در اختیار دارد که می‌تواند علیه‌شان به کار برد، چه حقه‌هایی می‌تواند بزند، با چه کسانی می‌تواند زد‌و‌بند کند، و چقدر می‌تواند روی حمایت قوه‌ی قهریه و فرماندهان نظامی و امنیتی حساب کند.

♈️نخبگان سیاسیِ بازمانده پس از استالین و مائو به ضرورت ایجاد تغییرات سیاسی جدی اعتقاد داشتند، اما دچار تفرقه بودند و تقابلات تاریخی‌شان هیچ اعتمادی بین آنها باقی نگذاشته بود. توریگیان نشان می‌دهد افرادی که به دنبال جانشینی استالین و مائو بودند علیه یکدیگر وارد نزاعی سخت شدند و از هر وسیله‌ای استفاده کردند؛ از تفسیر قواعد به نفع خود گرفته تا تهدیدهای آشکار یا ضمنی به استفاده از زور. چنان که توریگیان نشان می‌دهد، برندگان این بازی کسانی نبودند که بیش‌ترین قابلیت را برای رفع مشکلات عمومی کشور داشتند، بلکه کسانی بودند که شیوه‌های سیاسی تهاجمی‌تری را در پیش گرفتند.

♈️چرا افراد و جناح‌های درون رژیم که در نزاع بر سر جانشینی بازنده بودند، ساکت نشستند و برعلیه رژیم نشوریدند؟ توریگیان تحلیل جالبی ارائه می‌دهد. او می‌گوید در رژیم‌های اقتدارگرای برآمده از انقلاب نظیر شوروی و چین، حتی رقیبانی که به خون همدیگر تشنه هستند نیز به شیوه‌ای با هم مخالفت نمی‌کنند که از دایره‌ی نظام بیرون بیفتند و به ناگاه به شکل مخالف بیرونی نظام دربیایند. به دلایل ایدئولوژیک و غیر ایدئولوژیک، نخبگان قدرت برای خود حیاتی بیرون از دایره‌ی نظام متصور نیستند. بنابراین وقتی کسی بازی قدرت را در درون نظام می‌بازد، اغلب به باخت تن می‌دهد و ثبات کل نظام را به خطر نمی‌اندازد.

🔰خلاصه‌ای از نکات مهم کتاب توریگیان را در لینک زیر بخوانید.
https://daneshkadeh.org/global/10352/
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شکست پاجوش ها در مجلس نماد اختلاف

🔰داوود حشمتی
:
@jomhuriyat

♈️پاجوش های در مجلس تلاش کردند تا مانع از ورود قالیباف به مجلس شوند. اما وقتی در این کار موفق نشدند، برای حذف او از ریاست مجلس اقدام کردند و در آنجا هم شکست خوردند.

♈️در این میان چند نکته کلیدی در رابطه با روش شناسی اصولگرایان می توان دریافت که نشانه های اختلافات در آینده را نشان می دهد.

♈️اول: جمعیت پاجوش ها با شعار «این بار فرق می کند» به سراغ انتخابات مجلس رفتند تا مجلس را تغییر دهند. آنها وانمود می کردند همانطور که انتخابات تهران را از «چنارها» بردند، در شهرستان ها هم وضعیت همینگونه رقم خورده است. اما آمارها نشان داد که این ادعا درست نبود.

♈️دوم: نمایندگان  بعد از ورود، مانند همه دوره های مجلس به سراغ تشکیل فراکسیون رفتند. به طور طبیعی چنارها و پاجوش ها باید از هم جدا میشدند و فراکسیون های مختلف تشکیل داده و به رقابت با یکدیگر می پرداختند. اما این اتفاق نیفتاد. لذا شاهد بودیم که چنارها و پاجوش ها در کنار هم با 212 عضو، فراکسیون اکثریت مجلس را تشکیل دادند. بنابراین با وجود دعواهای بیرون از مجلس، دیدیم که در نهایت حمید رسایی در کنار باقر قالیباف در یک فراکسیون نشست، تا نشان دهند همه با هم هستیم.

♈️سوم: مهم بود که چرا آنها هر کدام فراکسیون مستقل تشکیل ندادند؟ در صورت تشکیل فراکسیون مختلف، وزن هرکدام مشخص میشد. مهمتر اینکه در چنین شرایطی تعداد مستقلین می توانست به عنوان یک وزنه روشن خودنمایی کند.

♈️چهارم: به طور معمول فراکسیون اکثریت مجلس همواره قدرت را در داخل مجلس و در تصویب لوایح بر عهده دارد. همچنین رئیس چنین فراکسیونی همواره رئیس مجلس میشد. اما این بار فرق می کرد. کاندیداهای ریاست موقت فراکسیون مجلس نبویان و موسی غضنفرآبادی بودند.

♈️نبویان که حاضر نشده بود با قالیباف در انتخاب رئیس رقابت کند، قصد داشت رئیس فراکسیون اکثریت شود. اما پاجوش ها به خاطر جاخالی دادن به نفع قالیباف از او انتقام گرفتند. در نهایت موسی غضنفرآبادی با حدود 100 رای رئیس این فراکسیون شد.

♈️پنجم: از عجایب دیگر اینکه؛ همین موسی غضنفرآبادی در انتخابات نایب رئیسی مجلس، تنها 16 رای کسب می کند. این اتفاق نشاندهنده صوری بودن ریاست او بر فراکسیون است و احتمالا در مرحله نهایی از ریاست فراکسیون هم حذف خواهد شد.

♈️ششم: از 212 نفر اعضای فراکسیون انقلاب، 60 نفر حاضر نشدند به گزینه فراکسیون برای ریاست مجلس  (که قالیباف بود)، رای دهند. لذا 60 نفر از آنها به مجتبی ذوالنور رای دادند. حتی اگر یکی دو نفر هم رای باطله داده باشند، باقی مانده اعضای فراکسیون انقلاب در حدود 150 نفر، به باقر قالیباف رای دادند.

♈️هفتم: امیرحسین ثابتی یکی از پاجوشها بعد از اعلام نتایج در گزارشی نوشت که قالیباف با کمک اصلاح طلبان به ریاست رسید. به عبارت روشنتر حدفاصل 150 تا 198 رای متعلق به کسانی است که می توانند در فراکسیون مخالفان تعریف شوند.

♈️هشتم: درسی که از این وضعیت میشود گرفت این است که پاجوش ها و چنارها اگر در بیرون با هم مخالفند در درون اما برای اینکه مشخص نشود در اقلیت هستند، با یکدیگر وحدت می کنند. در عین حال به زودی انتقام باخت در هیات رئیسه مجلس را در انتخابات ریاست جمهوری از قالیباف می گیرند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‍ رفح لکهٔ ننگی است که تا ابد بر دامان بشر خواهد ماند.

ناصر دانشفر

@jomhuriyat

♈️جنایت حمله به چادرهای مردم بی‌دفاع غزه، آن هم در مکانی که توسط رژیم صهیونسیتی به عنوان منطقهٔ امن اعلام شده بود، اگر چه سندی غیرقابل انکار بر قصد رهبران جانی اسرائیل برای نسل‌کشی آوارگان فلسطینی است، اما به یقین نه اولین و نه آخرین برگ پروندهٔ قطور این رژیم  خونخوار می‌باشد.

♈️آری این نخستین بار نیست که این جانیان کودک‌کش به مکان‌های امن حمله می‌کنند و خلق خدا را قصابی می‌نمایند.

♈️در خلال جنگهای داخلی لبنان  و پس از سوءقصد ناموفق علیه شلومو آرگوف، سفیر وقت رژیم صهیونسیتی در انگلستان، توسط یکی از اعضای گروه ابونضال (یکی از گروه‌های مخالف ساف)، اسرائیل تهاجم بسیار وسیعی را از زمین، هوا و دریا علیه لبنان آغاز کرد و بخش وسیعی از این کشور را به تصرف خود در آورد. از ۱۶ تا ۱۸ سپتامبر ۱۹۸۲ میلیشیای تحت رهبری ایلی حقیبه به بهانهٔ ترور بشیر جمیل، رئیس‌جمهور و رهبر حزب فالانژهای ( معروف به کتائب) لبنان با چراغ سبز اسرائیل به دو اردوگاه صبرا و شتیلا در بیروت غربی که تحت محاصرهٔ این رژیم بودند وارد شده و حداقل ۷۰۰ نفر را که بیشترشان از فلسطینیان و شیعیان لبنان بودند را به قتل رساندند.

♈️در ۱۸ آوریل ۱۹۹۶ همان کسانی که خود را زخم‌خوردهٔ هولوکاست به عالم و آدم معرفی نموده‌اند، با آگاهی کاملی که توسط هواپیمای بدون سرنشین خود به دست آورده بودند، با آتش سنگین توپخانه، مردمی را که در محوطه سازمان ملل روستای قانای جنوب لبنان پناه گرفته بودند، قتل عام کردند. در جریان این حمله از ۸۰۰ پناهجوی غیرنظامی لبنانی، ۱۰۶ نفر کشته و ۱۱۶ نفر زخمی شدند. ۴ سرباز فیجیایی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نیز به شدت زخمی شدند.

♈️تورق این پرونده، دل را پاره پاره می‌کند و گمان من این است که آیندگان وقتی حکایت پرغصهٔ مردم این سرزمین را نظاره کنند، باور نخواهند کرد که ما مثلاً آدمها در برابر این همه جنایت یک رژیم تبهکار، تا این حد مماشات کرده و برخی‌مان که مدعی کدخدای جهان هم بودیم، بر روی موشک‌های این رژیم با افتخار نوشته‌ایم که کارشان را تمام کنید.

♈️منصفانه باید اذعان کرد که در این تنازع بی‌حاصل، رهبران فلسطینی با اتخاذ راهبردهای فاجعه‌بار کم مقصر نیستند.
عملیات استشهادی، ترور، هواپیما‌ربایی و... حتی اگر از سر استیصال بوده و یا به بهانهٔ دفاع از سرزمین مادری انجام گرفته  باشد، قطعاً جنایت است.

♈️برگردیم به رفح، جایی که در آن نسل‌کشی، هر لحظه در جریان است. فاجعه آنقدر بزرگ است که صدای پیرز مورگان فاشیست و مجری تاک‌تی‌وی هم درآمده و می‌گوید:

♈️تصویرهای رفح یک شبه وحشت است. من از حق اسرائیل برای دفاع از خود پس از ۷ اکتبر دفاع کرده‌ام، اما قتل عام بسیاری از مردم بی‌گناه در حالی که در اردوگاه پناهندگان پناه برده‌اند، غیرقابل دفاع است.
نتانیاهو اکنون این کار را متوقف کنید.


♈️ما آدم‌ها موجودات غریبی هستیم، شعار نوع‌دوستی‌مان گوش فلک را کر می‌کند، اما بسیارمان بسته به نگرش و جهان‌بینی خود، بر قتل‌عام این یا آن گروه مهر تأیید می‌زنیم و از کشته شدن یکی که به دلیلی عزیزش می‌داریم، یا منافع‌مان در گرو حمایت از اوست، آه و ناله سر می‌دهیم.

♈️اگر در آغاز طوفان الاقصی درد جامعهٔ بشری انسان بود و مایی که نام انسان بر خود نهاده‌ایم، در برابر کشته شدن حتی یک نفر از خلق خدا سکوت نمی‌کردیم، چه رسد به اینکه بر این عمل وحشیانه مهر صحت بزنیم یا از یک جانب این چرخهٔ مرگ حمایت نمی‌نمودیم، امروز کار به اینجا نمی‌رسید.

♈️مگر مرگ آن ۱۷۰۰ نفر در آغاز جنگ و نابودی قریب ۴۰۰۰۰ تن از آن روز تاکنون با کشته شدن این ۴۷ انسان بیگناه تفاوت ماهوی دارد که جمع کثیری از ما از آن اعلام انزجار که نکردیم به این یا آن طرف این مقاتلهٔ خونین حق دادیم که برای دفاع از خود جان خرد و کلان را بگیرد؟!!!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از کوزه همان تراود که در اوست

کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

♈️شمردن برگ رأی ساده‌ترین کار است. در انتخابات انجمن اولیا و مربیان یک مدرسه ابتدایی هم  به راحتی انجام می‌شود.

اما....

♈️در انتخابات هیأت رئیسه دور تازه مجلس تصمیم به بازشماری آرا گرفتند.
نتیجه بازشماری آرا اختلاف عجیب و حیرت‌آوری در اعداد بود. به این ترتیب:

🔰حمیدرضا حاجی‌بابایی:
شمارش اولیه:۱۷۵
بازشماری: ۱۵۴

🔰علی نیکزاد ثمرین:
شمارش اولیه: ۱۶۹
بازشماری: ۱۴۲

🔰عبدالرضا مصری:
شمارش اولیه: ۱۱۵
بازشماری: ۹۶

🔰حسینعلی حاجی دلیگانی:
شمارش اولیه: ۹۶
بازشماری: ۹۰

🔰حمید رسایی:
شمارش اولیه: ۳۵
بازشماری: ۳۶

🔰موسی غضنفرآبادی:
شمارش اولیه: ۱۶
بازشماری: ۱۴

🔰آرای باطله:
شمارش اولیه: ۲
بازشماری: ۲

♈️تنها عددی که تغییر نکرده است عدد آرای باطله است.

♈️این همه خطای نمایندگان در شمارش چند رأی اندک، عمدی یا سهوی، نوبری است از ثمرات نظارت استصوابی .
معلوم نیست این تفاوت چشم‌گیر چه علتی داشته.

♈️از چنین مجلسی چه انتظاری می‌شود داشت؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰ثبت نام جلیلی در انتخابات ریاست‌جمهوری

♈️ مشارکت جلیلی درچندانتخابات قبلی نشان داده است که ایشان نه توان وظرفیت کافی برای ایجاد موج مردمی دارد ونه توان جذب رای چندان بیشتری از رای مکتبی جریان فکری خود را دارد.

♈️جلیلی درجهان فروبسته خودحرکت می‌کند وبه روی «دیگری» فروبسته بوده وظرفیت وگشودگی لازم برای به رسمیت شناختن و دیدن «دیگری» را ندارد وبه واسطه این ویژگی (بر خلاف امثال احمدی‌نژاد و روحانی ولاریجانی) امکان جذب آرای بی‌طرف وخاکستری را ندارد.
   
♈️ انتخابات اخیرمجلس ودرصد آرای نمایندگان جبهه پایداری نشان دادکه درحوزه انتخابیه تهران حدودنیم میلیون تاششصدهزار نفر و درشهرهای مختلف بین ده تابیست درصدحامی دارند.

♈️رای این طیف عموما رای مکتبی است وتحت هرشرایطی به جلیلی یا افراد نزدیک به این جریان سیاسی ارادت دارند.

♈️باثبت نام جلیلی به نظرثبت نام فتاح و گزینه‌های دیگر منتسب به جریان پایداری منتفی است.(مگربصورت پوششی برای تبلیغات)

♈️سعید جلیلی درصورت باقی ماندن تا روز آخر انتخابات ونداشتن رقیب درون‌گفتمانی در بیشترین حالت چیزی حدودهفت تا ده میلیون رای خواهد داشت./فرهاد قنبری
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا اقشار ضعیف و محروم از نظام‌هایی حمایت می‌کنند که خود نفعی در آن ندارند؟!
@jomhuriyat

♈️ یکی از دلایلی که باعث بقای نظام‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی فاسد و غیرعادلانه شده است تمایل به حمایت از این نظام‌ها از سوی بسیاری از افرادی است که خود از این نابرابری‌ها سودی نمی‌برند. در واقع گاهی اوقات قشر محروم جامعه (طبقه فرودست، اقلیت‌های مذهبی و نژادی و ...) حتی از قشر مرفه و بهره‌مند جامعه اعتقاد بیشتری به عادلانه بودن نظام اجتماعی موجود دارند، در حالی که واقعیت نشان دهنده غیرعادلانه بودن نظام اجتماعی موجود است. یکی از علل چنین پدیده غیر منطقی‌ای را می‌توان سوگیری شناختی توجیه سیستمی دانست.

♈️توجیه سیستمی اصطلاحی است که از روانشناسی اجتماعی گرفته شده است و تمایل افراد (بسته به عوامل ذاتی و موقعیتی) برای دفاع تقویت و توجیه وضعیت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کنونی را نشان می‌دهد. در واقع توجیه سیستمی به یک تمایل روانی اجتماعی برای دفاع و تقویت حفظ وضع موجود و خوب، منصفانه، مشروع و مطلوب دانستن آن اشاره دارد. نمونه بارز این سوگیری شناختی، مسئله برده داری در طول جنگ داخلی آمریکا بود. در آن زمان برده‌داری چنان بخش جدایی ناپذیر سیستم اقتصادی ایالت های جنوبی آمریکا را شکل داده بود که هزاران سرباز، حتی آن‌هایی که خود برده نداشتند، جان خود را دادند تا از سیستمی دفاع کنند که کاملا برده‌داری را تایید می‌کرد.

♈️ مطالعات بسیاری در خصوص توجیه سیستمی انجام شده است. نکته عجیب اینجاست که هرچه مردم محروم تر باشند، بیشتر حامی سیستمی هستند که هیچ حمایتی از آنان نمی کند. برای مثال نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد آمریکایی های لاتین تبار کم درآمد نسبت به لاتین تبارهایی که وضعیت درآمدی خوبی دارند، اعتماد بیشتری به مقامات دولتی دارند و معتقدند که اقدامات دولت به نفع تمامی آنهاست.

♈️ در خصوص علت این که چرا افراد دچار سوگیری توجیه سیستمی می‌شوند، به ویژه زمانی که قانون یا سیاستی وجود دارد که با منافع و انگیزه های آنها در تعارض است دیدگاه های مختلفی وجود دارد برخی روانشناسان معتقدند باورهای توجیه کننده سیستم، عملکردی همچون تسکین دهنده دارد که اضطراب، احساس گناه، اختلالات، سختی ها و عدم اطمینان را برای افرادی که از وضعیت موجود سودی نمی‌برند، کاهش می‌دهد و باعث می‌شود این افراد وضع موجود را مشروع و حتی مطلوب تصور کنند. همچنین یکی دیگر از دلایل توجیه سیستمی را می‌توان تمایل ذاتی افراد به حفظ وضع موجود دانست.

🔰از کتاب « ذهن فریبکار من؛ ۱۴۰ سوگیری شناختی که ناخودآگاه دچار آنها می‌شویم»
نوشته حسین حسینی پناه

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝با این وضعیت، جز قله مشکلات، قله دیگری پیش روی ما نیست!

حبیب رمضانخانی

@jomhuriyat

♈️سال هاست ادعا داریم نزدیک قله بوده و ابرقدرت منطقه هستیم! برخی حتی پا فراتر نهاده و می گویند به قله رسیده و در شرف ابرقدرتی جهان هستیم!

♈️فارغ از شعار و اقناع مریدان، برای بیشتر مردم اما، معیار و ملاک در قله بودن و ابرقدرت شدن، مقدم تر از قدرت نظامی، از اقتصاد، رفاه، آزادی و رضایت مردمی ناشی از آن ها می گذرد.

♈️در کلیپ چند تبعه افغان از دیاری جنگ زده، با سنجش پول ما با پول کشورشان، بی ارزشی و  تحقیرشدگی واحد پول ما را به رخ می کشند!

♈️بی شک کشورهای توسعه یافته و پیشرو، برای آن جایگاه و آن سطح قدرت، اعتبار و پشتوانه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برجسته ای دارند که یکی از  نمودهای آن اعتبار، ارزشمندی واحد پولی آن کشورهاست که خود گویای وضعیت و چشم انداز اقتصادی آن کشورهاست.

♈️حال، فارغ از طالبان که بستری برای بودجه و کسری آن و چاپ بدون پشتوانه پول و ... ندارد که واحد پولش چون ما دچار ریزش شود، ولی در ایران، با این وضعیت تورم و بی اعتباری ریال، دامنه که هیچ، بلکه هیچ نشانی از دیده شدن قله از دوردست ها هم نیست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/30 22:30:39
Back to Top
HTML Embed Code: