Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و مهربان وطن

♈️ صبح زیبای آدینه همراهان عزیز جمهوریت بخیر
امیدواریم که اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰قلعه هلاکوخان یا آق گنبد یکی از تاریخی ترین وقدیمی ترین قلعه های آذربایجان_شرقی است که در جزیره اسلامی (دریاچه اورمیه) قرارگرفته است و قدمتی بیش از هزار ساله دارد و در زمان هلاکوخان بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و به همین نام معروف شده و انگار بدلیل امنیت زیاد اینجا بصورت زندان و خرانه استفاده شده و اطرافش پر از پرتگاههای مخوف هست🤯
🔰یکی ار سنگین ترین مسیرهای صعود به قلعه رو داره و بهترین زمان برای صعود سه فصل بهار و پاییز و زمستان هست، چون در تابستان مار زیاد میشه و گرما هم غیرقابل تحمل میشه!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اگر از برهنگی بیزارید اول پای برهنه را علاج کنید !!!!!؟
@jomhuriyat

♈️سعدی را به محکمه فراخواندند که دخترت بی باک است و هتاک ، نه پروای حجاب دارد نه الفتی به روبنده و نقاب، با آمرین به معروف و ناهیان منکر درآویخته و آبروی شحنگان ریخته، چندان که همه در حیرتند و گویند بعید است که سعدی چنین دختی پرورده باشد که بویی از ادب نبرده و شرم و حیا را فرو خورده

♈️سعدی از گستاخی قاضی بر آشفت ، تیغ زبان از نیام برکشید و دلیرانه خروشید و گفت: اگر کاکل موی و طرۀ گیسوی از حجاب بیرون افتد، آسمان به زمین نیاید و این ترٌهات که بر زبان آمد، قاضی محکمه را نشاید . اگر از برهنگی در رنج هستید ،اول پای برهنه را علاج کنید که گیسوی برهنه در مقابل  آن هیچ است و این بیت بفرمود:

🔰ترسم که به کعبه نرسی اعرابی / این ره که تو می روی به ترکستان است

♈️قاضی گفت: کشف حجاب خلاف دین مبین است و موجب وهن مسلمین . از بی حجابی نسوان، جوانان آلوده گناه شوند و از فرط معصیت به دوزخ روند. صواب آنست که دُخت خویش را زنهار دهی تا توبه نماید و ابواب رحمت بر خویش بگشاید و گرنه باید تاوان* *معصیت خویش بپردازد و به حکم شرع، او را از تعزیر گریزی نیست.

♈️سعدی در دفاع از دُخت خویش  بگفت:

🔰گیــرم که برهنه کرده گیسو/ درویش نمــا تو دیــدۀ خویش
🔰با چوب و چماق ای بی خرد / کاری نرود در آخر از پیش

♈️آنگاه  قاضی را به طعنت گفت: اگر ایمان شما به مویی بند است ، پس میزان تقوایتان به چند است؟

🔰کفر زلف دلبران کی رهزن ایمان بُوَد*/ *هرکه باور دارد این، پس خانه اش ویران بُوَد

♈️قاضی پس از استماع سخنان سعدی، چاره جز تسلیم نداشت و به استخلاص دُخت او فرمان بداد. و خطاب به سعدی گفت:

🔰نتوان با تو پنجه افکندن
که هماورد تو نباشد کس
🔰در بَرِ تو دهان خود بستم
بر نیاید دگر ز بنده نَفَس

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نیروی موسس مردم و قانون اساسی
جواد کاشی

🔰بخش اول
@jomhuriyat

♈️امروز نهم اردیبهشت در نشست رونمایی از کتاب «مفهوم سیاسی قانون» اثر مارتین لاگلین با ترجمه دکتر محمد راسخ که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، شرکت کردم.

♈️متن زیر چکیده سخنرانی اینجانب در آن نشست است:
سه دهه است قانون اساسی به یک مساله در عرصه عمومی ایران تبدیل شده است. کسانی «حفظ» وضع موجود را بر مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی مصوب آذرماه سال 1358 موجه و منتقدان و مخالفین را با استناد به مفاد قانون محکوم می‌کنند. بخشی از نیروهای مخالف، «تغییر»کلی قانون یا دستکم اصلاحات ساختاری در  متن قانون اساسی را طلب می‌‌کنند. کسانی هم در این میان مساله را در«تفسیر» قانون می‌جویند و از امکان تغییرات در چارچوب همین قانون موجود دفاع می‌کنند. در این میان  تنها گروه اول یعنی «حفظ» کنندگان وضع موجود نظام، مدعای خود رابه کرسی نشانده. خود را حافظ قانون اساسی می‌داند وهر نقد موثری را با استناد به قانون خارج از موضوع تلقی می‌کنند.

♈️کتاب «مفهوم سیاسی قانون» اثر مارتین لاگلین و با ترجمه دکتر محمد راسخ، حوزه بحث را اساساً بجای دیگری می‌برد. نویسنده سوالاتی در میان می‌نهد که هرسه گروه یاد شده به آن بی‌توجهند: متنی که نامش قانون اساسی است، به خود وابسته است؟ یکباره از آسمان نازل شده یا یک خالق وآفرینشگر روی همین زمین داشته است؟

♈️پاسخ به این پرسش‌ها از نظر نویسنده روشن است: آنکه این متن را خلق کرده مردم‌اند. آیا مردم در یک وضع عادی به وضع این قانون همت گماشته‌اند؟ پاسخ این است که نه، مردم در یک وضعیت که همانا وضعیت انقلابی بود، به فاعلیت جمعی رسیدند وقدرت وضع وخلق این متن را پیدا کردند. مردم دریک وضعیت استئنایی احساس کردندمی‌توانند خود مرجع عالی وضع و تاسیس دولت باشند.

♈️ سوال بعدی آن است که آیا درنوع و نحو تاسیس همه اجماع داشتند یا در آن سال‌ها مساله تاسیس خود یک مساله مورد منازعه بود؟ مطالعه تاریخ آن دوران روایت «مکتب مفهوم سیاسی قانون» را تصدیق می‌کندکه تاسیس یک مساله تنازعی است. صداهای گوناگونی در میدان بود و تصویرها وآمال متعددی پیرامون نظم مطلوب وجود داشت. آنگاه سوال بعدی را باید در میان نهاد: متن مصوبی که نامش قانون اساسی است، آیا نقطه پایانی براین میدان منازعه بود یا برای پیشبرد مطلوب این منازعه یک نقطه آغاز محسوب می‌شود؟

♈️بر مبنای مکتبی که لاگلین متعلق به آن است، نقطه آغاز داستان «اراده سیاسی» است. فاعلان آن مردم‌اند. خواست آنان بنانهادن دولت به مثابه تجلی اراده عمومی است. اما تحقق این اراده در یک زمان تاریخی مشخص انجام شدنی نبوده و نیست چرا که موضوع محل منازعه بوده است.

♈️تدوین متن قانون وجاهتی جز آن  نداشته که روند به نتیجه رساندن منازعه را قانونمند کند. در واقع قانون قرار نبوده ونیست که مردم را به خانه بازگرداند و متولیان امور، خود را غایت آمال محقق شده مردم بپندارند. قانون بی‌پشتوانه و حضور مدام مردم درصحنه پرمنازعه سیاست، طریقیت خود را فراموش می‌کند. موضوعیت پیدا می‌کند. هنگامی که قانون موضوعیت پیدا کرد، تبدیل به ابزاری در دست حکومت می‌شود تا مردم هوس روز آغازین را از سر بدر کنند.

♈️بنابراین مساله پیش روی ما، حفط یا تغییر یا تفسیر قانون اساسی نیست، مساله «بازگردان» قانون اساسی به جایگاه راستین آن است. قانون اساسی اگربسترمولد خود را نادیده بگیرد، تنها بی‌اثر نمی‌شود بلکه به یک سد ومانع بزرگ برای قلمرو عمومی و تحقق اراده مردمان تبدیل می‌شود. به عاملی در تولید بیگانگی عمیق در حیات سیاسی.

♈️درتاریخ معاصرمان، دوبار دست به تدوین قانون اساسی زدیم. با زبان لاگلین دوبار در مرجعیت بخشی به امر سیاسی با زبان قانون ناکام مانده‌ایم. دلیل آن چیست؟ آیا باید کس یا کسانی را در این میان متهم کنیم یا کسری‌هایی در اساس داشته‌ایم. آیاحقیقتاً مردمانی که در صحنه انقلاب‌های مشروطه و انقلاب اسلامی حاضر شدند، اراده ناب به تاسیس بودند؟

♈️اراده به تاسیس اتفاقی است که از نظر نویسنده در سرآغازمدرنیته ضمن جدال با استیلای کلیسای مسیحی ظهور کرد. مردم در کشورهای اروپایی خود را رویاروی تفسیری از دین می‌دیدندکه خداوند را قاهر مطلق، روحانیون را متولیان رسمی دین و تک تک افراد را بندگان تسلیم خداوندمی‌خواستند. چندانکه گویی جهان انسانی قرار است یک کلیسای جامع و بزرگ باشد.

♈️سقف بلندکلیسا نشانه آسمان بود که بر فراز جغرافیای عالم ساخته شده است. خداوند پشت این سقف نشسته واحکام واسرار مگوی خود را به شمار محدود روحانیون کلیسایی گفته است. حال تک تک آدمیان روی زمین باید از زاویه نصایح و احکام متولیان کلیسا، خود را و ارتباط خود با دیگران راتنظیم کنند.

حیات کلیسا وابسته به اولویت بخشی به یک قاعده عمودی برهمه مناسبات افقی وچهره به چهره مردم وابسته بود.

🔰ادامه👇👇
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نیروی موسس مردم و قانون اساسی
جواد کاشی

🔰بخش دوم
@jomhuriyat

♈️قلمرو امر سیاسی به همان معنای عمیقی که نویسنده کتاب عرضه می‌کند، با ظهور و خلق مردم جلوه می‌کند. «مردم» هنگامی موضوعیت پیدا می‌کند که تک تک آدمیان از نقطه نظر ارتباطات افقی و روزمره خود، بدون ارجاع به هیچ امر بیرونی یک خود جمعی و سیاسی خلق کنند. خودی که ضامن آزادی و برابری میان تک تک افراد است. آزادی فردی که محصول مناسبات جهان جدید است، جز در پرتو خلق یک «خود سیاسی» عینیت پیدا نمی‌کند. اما خود سیاسی که یک پدیدار جمعی است، یک مساله تنازعی است. تاسیس اتفاقی است که خواسته می‌شود اما همواره به تعلیق می‌افتد. امر سیاسی دقیقا در همین تعلیق مدام معنادار می‌شود. خواست «خود سیاسی» که یک خود همبسته جمعی است، یک دال تهی، اما جذاب و برانگیزاننده است. شرط دوام و نشاط حیات سیاسی است.

♈️خواست مردم برای آنکه خود جمعی‌شان را محقق کنند، بی‌آنکه به هیچ عامل استعلایی ارجاع دهند، اتفاقی ضد دین و موجودیت استعلایی خدا نبود. مطالعه الهیات سیاسی غرب نشان می‌دهد این رویداد در درون منازعات کلیسایی ظاهر شد. مساله در قرون شانزده و هفده عبارت از آن بود که آیا خداوند به همان سیاقی که متولیان کلیسا مدعی‌اند به نحو سلسله مراتبی ظهور پیدا می‌کند؟ ابتدا در وحی و متون مقدس ظهور می‌کند بعد  متولیان کلیسا و تفسیر رسمی آنها مرجعیت می‌یابد آنگاه برای مردم چیزی نمی‌ماند الا آنکه مواد خام شکل بخشی مطابق اراده متولیان کلیسا باشند؟

♈️یا تفسیر دیگری هم ممکن است؟ اراده عقلانی و جمعی مردم، خود صورت مادی شده و تجسد یافته خداوند روی زمین است. همانچه بعدها با شعار صدای مردم صدای خداست بیان شد. آنگاه نسبت افقی مردم با هم به شرط سیاسی شدن، وجاهت اخلاقی، دینی و سیاسی پیدا می‌کند. این همان اراده به تاسیس است که امر سیاسی را به مثابه پیش شرط قانون اساسی معنادار می‌کند.

♈️سوال خود را تکرار می‌کنم: آیا حقیقتاً مردمانی که در صحنه انقلاب‌های مشروطه و انقلاب اسلامی حاضر شدند، اراده ناب به تاسیس بودند؟ پاسخ من منفی است. ما در بستر تاریخی خود اعم از آنکه مسحور ایدئولوژی‌ ناسیونالیستی، اسلام‌گرا یا چپ مارکسیست بودیم، با اراده به تاسیس هم در سطح فردی و هم در سطح جمعی فاصله بسیار داشتیم. اساساً اینجا چیزی تحت عنوان اراده موسس وجود نداشت. همه اراده‌های مکلف بودیم. بار سنگین تکالیف ایدئولوژیک بر دوش همه ما سنگینی می‌کرد. ما همه وجدان‌های معذب بودیم. چرا که در عمل به تکالیف انقلابی، دینی یا سیاسی و ایدئولوژیک‌مان کم کاری کرده بودیم. ثقل سنگین دستگا‌ه‌های ایدئولوژیک از همه ما سوژه‌های خمیده پشت ساخته بود.

♈️ اراده مکلف را هرچه بنامید، اراده آزاد موسس نیست. حاصل تجمیع میلیونی آنها نیز با مقوله مردم و اراده به تاسیس در قلمرو امر سیاسی هنوز فاصله دارد. اراده مکلف جستجوگر کسانی است که راه هدایت را بنمایانند و آنها را سبک بار کنند. نیازمند کسانی هستند که با تبعیت تام ازآنها سنگینی بار انتخاب را از دوش‌شان بردارند. ما دوبار انقلاب کردیم. اما هنوز هم با تحقق مردم به مثابه یک اراده جمعی موسس که ضامن اراده آزاد فردی است فاصله داریم. اگرچه در فرایند تحولات تاریخی به آن نزدیک‌تر شده‌ایم.

♈️من خیال می‌کنم به سوی مردم شدن پیش می‌رویم. خواست ارتباطات هم ارزی میان من و تو بی وساطت هیچ امر استعلایی امروز بیش از همیشه موضوعیت پیدا کرده است. ما به تجلی صدای خدا در صدای مردم نزدیک‌تر از همیشه‌ایم. جمهوری اسلامی اگر به تداوم و حفظ خود می‌اندیشد باید با این صدا همساز شود. کسانی که به تغییر جزئی یا کلی می‌اندیشند، باید تغییر را در این جایگاه جستجو کنند و هواداران تفسیر هم باید باور کنند تفسیر مد نظرشان تنها با احیای حیات سیاسی معنادار خواهد شد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چشم‌انداز رشد اقتصادی ایران: از مشاهدات سال‌های اخیر چه می‌آموزیم؟
مسعود نیلی

@jomhuriyat

♈️در این مقاله تحولات رشد اقتصادی ۴ درصدی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ از این منظر مورد واکاوی قرار می‌گیرد که آیا دستیابی به این ارقام رشد در نتیجۀ سازوکارهای بلندمدت اقتصاد حاصل شده یا این عملکرد حاصل نوسانات کوتاه‌مدت بوده و ضرورتاً قابل تداوم نخواهد بود. در ادامه به این سوال پرداخته می‌شود که در چارچوب ویژگی‌های موجود اقتصاد ایران، هریک از سناریوهای مختلف رشد اقتصادی مستلزم چه میزان رشد سرمایه‌گذاری است. نتایج نشان می‌دهد که رسیدن به رشدهای اقتصادی پایدار ۲ تا ۳ درصد، خوش‌بینانه به‌نظر می‌رسد.
https://shorturl.at/cjD18
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد

🗣مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله
:
@jomhuriyat

♈️در ایران سرانه پارک ها حداقل ۱۳ متر مربع با توجه به شرایط طبیعی، اجتماعی و فرهنگی توصیه شده است. استاندارد ۵ تا ۱۰ مترمربع سرانه و برخی از پژوهشگران ۹ متر مربع را پیشنهاد کرده اند. پارکهای تهران سرانه به طور قابل توجهی کمتر از هر یک از این مقادیر سرانه فضای سبز تامین می‌کنند.

♈️از سوی دیگر سرانه فضای پارک نیز به طور قابل ملاحظه ای کمتر از میانگین سایر شهرهای ایران (۱۱.۵ متر مربع ) است. سرانه پارک‌های شهری در پنج شهر پرجمعیت دیگر مشهد، اصفهان، کرج، شیراز و تبریز به ترتیب ۴ ، ۲۱ ، ۰.۸۷، ۱ و ۸ مترمربع است. تهران از اصفهان و تبریز عقب تر است. نسبت پارک در این شهرها به ترتیب ۴، ۲۴، ۱، ۰.۲ و ۶ درصد است که تنها اصفهان نسبت به تهران دارای نسبت پارک بالاتری است.

♈️نابرابری های زیاد در توزیع پارک ها در شهر تهران نیز باعث شده است تا دسترسی ساکنان آن به همین پارک های موجود نیز نابرابر باشد. برخی از ساکنان و به ویژه حاشیه نشین های تهران در محدوده دسترسی هیچ پارکی قرار ندارند.  پایین بودن سرانه پارک‌ها در شهر تهران و توزیع نابرابر آن‌ها، ایجاد پارک‌های کوچک‌تر به‌ویژه در مناطق شمال غرب و جنوب غرب شهر را برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان آن می‌طلبد./خبرآنلاین

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اتفاق یا برنامه سازمانی؟
آیا زنان باز هم از حضور در ورزشگاه‌ محروم خواهند شد؟

کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

♈️بعد از سالها، بالاخره مدتی است که زنان می‌توانند برای تماشای مسابقه فوتبال در  بخشی از ورزشگاه‌ها حضور پیدا کنند. پذیرش حضور زنان این البته ناشی از  و مقررات و فشارهای فیفا بود.

♈️در حالی که بارها زنان بدون هرگونه عیب و ایرادی به عنوان تماشاچی در ورزشگاه می‌نشستند و هیچ مشکلی نبود، در دو هفته اخیر اتفاقات عجیبی علیه زنان در ورزشگاه ها رخ داده است که بسیار موجب تردید است.

♈️در اراک و تبریز اعلام کردند به دلیل فقدان زیرساخت‌ها فعلا زنان را راه نمی‌دهند.

♈️در یک مورد دیگر هواداران سپاهان اصفهان به عنوان یک تیم بزرگ و مهم شهرستانی، در ورزشگاه شعاری بسیار رکیک علیه همسر مربی آن تیم دادند.

♈️در آخرین مورد هواداران سپاهان در بازی با پرسپولیس تهران در روز جمعه ۱۲ اردیبهشت شعارهای رکیک و بسیار توهین‌آمیز علیه زنان هوادار پرسپولیس سر دادند. زشتی شعارها به حدی بود که گویا مأموران انتظامی جایگاه زنان را عوض کردند و مدیران باشگاه پرسپولیس هم شکایتی علیه سپاهان مطرح کرده‌اند.

♈️چه بسا این فحاشی‌ها بهانه‌سازی باشند.

♈️همه این رفتارها در دو هفته اخیر رخ داده است. یعنی دقیقا همزمان با افزایش فشارهای غیرقانونی به زنان به بهانه حجاب.

♈️این هم‌زمانی شاید اتفاقی باشد. ولی اگر این را درنظر بگیریم که ماه‌هاست زنان بدون هر مشکلی در ورزشگاه حاضر می‌شوند و کمترین مشکلی نبوده‌است و مردان نیز هیچ مزاحمتی نداشته‌اند، تراکم ناگهانی این حوادث، همزمان با تشدید فعالیت گشت ارشاد(طرح نور) این فرضیه را قویا مطرح می‌کند که همان جریانهای مخالف حقوق زنان به شکل سازمان‌یافته و برنامه‌ریزی شده می‌خواهند با آلوده کردن فضای ورزشگاه زمینه را برای جلوگیری مجدد از ورود زنان به ورزشگاه‌ها را فراهم کنند و دامنه نقض حقوق زنان را توسعه دهند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چگونه می توان در عرصه سیاست اخلاقی زیست؟

امیر دبیری مهر

@jomhuriyat

♈️عصاره فلسفه سیاسی مدرن در چند گزاره ساده

🔰۱- حکومت ها اصالتی ندارند و محصول قرارداد اجتماعی شهروندان در بستر زمان هستند مشروعیت های دیگر همه ساختگی و برای توجیه سلطه و چپاول است.

🔰۲- شهروندان نهاد دولت را تاسیس کرده‌اند تا از سه سرمایه انها پاسداری کند
اول جان
دوم مال و دارایی
وسوم ازادی ها

♈️«جان لاک در این‌مورد از هابز جلو‌تر است و‌معتقد است شهروندان با تاسیس دولت، مسلوب الاختیار نیستندو همچنان واجد حقوق فردی ذاتی و مالکیت خودهستند.»

🔰۳- حکومت تا زمانی مشروع و‌معتبر و لازم الاتباع است که  پاسدار جان و دارایی و ازادی شهروندان باشدو اگر به سه آفت و‌آسیب زیر مبتلا شود دیگر مشروع نیست و براندازی و‌جایگزین کردن  آن با دولت دیگر اخلاقی ترین کار ممکن است انقلابها زمانی شکل می گیرند که احساس مبادرت به این کاراخلاقی شیوع پیدا می کند.

♈️آفت اول خودکامگی است یعنی دولت به هر بهانه ای  به جان و دارایی و ازادی شهروندان تجاوز کند و‌ مردم احساس امنیت خاطر و زندگی خود را از دست بدهند. جالب است بدانید هابز معتقد بود اگر مردم بخشی از ازادی طبیعی خود را به دولت می بخشند بخاطر کسب  امنیت است بنابراین وقتی امنیت شهروندان  سلب شود قرار اجتماعی خود به خودملغی است.

♈️از این منظر دولتها نه تنها حق دخالت در سبک زندگی مردم  و‌مصادره و‌توقیف اموال انها  را به هیچ وجه ندارند حتی حق اعدام انها را هم ندارند زیرا اعدام  تعدی به خط قرمز یعنی جان شهروندان است.

♈️جالب است بدانید در این فلسفه سیاسی ، بزه کاران معلول بزه بزرگتر یعنی محیط و نظام تربیتی نادرست هستند نه علت آن . بنابراین بزه کاران و خلاف کاران ناگزیر و از سر ترحم -نه انتقام -باید محدود و مجازات شوند.(حساب جانیان و اشرار جداست که کمیت بسیار محدودی دارند و منطقا استثنا محسوب می شوند نه قاعده)

♈️آفت دوم بی کفایتی و ناکارامدی است
یعنی دولت  گاهی  به جان و دارایی و ازادی شهروندان تجاوز نمی کند اما توان و قدرت حفاظت از انها را ندارد  مانند ناتوانی در کنترل تورم یا ناتوانی در برابر اشرار و دشمنان . با این منطق حتی قوانینی که جان و‌دارایی و ازادی شهروندان را تهدید کند  منبطل است یعنی از اول باطل بوده و‌نیازی به ابطال و الغا و انقضا ندارد. بنابر این ادعای «قانون بد از بی قانونی بهتر است » وجاهتی ندارد.

♈️آفت سوم نقد ناپذیری و اصلاح ناپذیری است
حکومتی که خودکامگی و بی کفایتی خود را نپذیرد و‌ نقدها را گوش نکند عملا سند نامشروع بودن خود را امضا کرده است  زیرا پذیرفته که خودکامه و  بی کفایت است اما اراده و  توان خروج از این تباهی را ندارد و احتمالا برای حفظ قدرت به هر عمل غیر قانونی و غیر اخلاقی و بی قاعده ای متوسل می شود و شیپور جنگ علیه مردم را نواخته است .در این صورت داشتن قدرت برای دولت  نوعی تصرف عدوانی در حقوق و مالکیت شهروندان است و کشور در واقع در  تصرف و اشغال  نهادی غاصب و نامشروع است.

♈️با همین چارچوب نظری ساده  فارغ از تبلیغات سیاسی فریبکارانه دولت ها و‌ اپوزیسیون انها در جای جای جهان از غرب تا شرق و به دور از ایسم های دروغین و ایدئولوژیهای ساختگی ، می توان مناسبات ملت- دولت در جهان کنونی را تحلیل کرد و دولتهای مشروع و نامشروع را از هم متمایز نمود و سپس  تفاوت اعتراض یا براندازی اخلاقی را با براندازی آنارشیک و غیر اخلاقی  فهمید
و با روشنی واطمینان خاطر ، در عرصه سیاست ، زندگی و زیست اخلاقی داشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝داستان ازگل تکرار نشود؛
بانوی اول! بی‌خبر این سمت را به نامتان نزدند؟!

مجید مرادی

@jomhuriyat

♈️رییس دانشگاه تهران با صدور احکامی همسر رییس جمهور و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را به عنوان عضو هیات اجرایی جذب دانشکده خانواده این دانشگاه منصوب کرد.

♈️ملک مدنی نماینده مجلس شورای ملی عهد پهلوی: شاه سابق (رضاشاه) هفده سال (شش‌هزارروز) در این مملکت سلطنت کرد و برای او 24 هزار سند مالکیت صادر کردند، تقسیم که بکنیم روزی هفت سند مالکیت ایشان گرفته‌اند.
بر اساس محاسبه ملک‌مدنی اگر سلطنت رضاشاه پانزده سال دیگر تداوم می‌یافت او مالک کل اراضی کشور می‌شد.

♈️بانوی اول، خانم جمیله علم‌الهدی که هم عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی است و هم دکانش در آستان امام رضا در مشهد بنابه اطلاعات واصله مفتوح است و یادگاری دوران تولیت همسرش را با خود دارد بر خلاف رضاشاه زمین‌خوار نیست. اما گویا اشتهای عجیبی به اشتغال در اوست. او را عقل مدبر دولت و اساسا دولت کنونی را دولت او نامیده‌اند و معراج‌گاه مدیران خوانده‌اند.

♈️در احوال و اطوار رضاشاه گفته‌اند عشق عجیبی به مالکیت زمین داشت و حتی در سفر خارجی هم از شنیدن خبر بارش باران، کلی کیف می‌کرد.
حال که دکتر مقیمی رئیس دانشگاه تهران حکم انتصاب همسر رئیس‌جمهور را زده‌اند بهتر است رؤسای دیگر دانشگاه‌های ایران هم دست به کار شوند و برای تیمن و تبرک و تقرب هم که شده، پستی را برای ایشان خالی کنند و شاید تا پایان همین چهار سال دانشگاه‌های هرمزگان و سیستان بلوچستان هم اشتغالی برای بانوی اول بیافرینند.

♈️اصلا همه این مناصب دانشگاهی مال شما! اما نمی دانم به رغم این همه اشتغالات بانوی اول، انتخاب اول مردان ایرانی را کار نکردن زنان می داند؟! نکند بانوی اول دغدغه تامین معیشت و مسکن را دارد و حقوق همسرشان کفاف نمی‌کند!

♈️با این حال امیدوارم که مقیمی خودسرانه این سمت را به نام همسر رئیس‌جمهور نزده باشد و داستان شیخ ازگل تکرار نشود که گفت خبر نداشته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝روسیه؛
غرق در اوکراین و حذف از قفقاز

یدالله کریمی پور

@jomhuriyat

♈️البته که شرایط جنگ در اوکراین، با وجود کشته و مجروح شدن 1000 تن (در جبهه روسیه) در شبانه روز، به سود ولادیمیر پوتین در جریان است. ولی چیرگی های نقطه ای در باختر دنیپر، گویای چه پیروزی های استراتژیک جهانی برای کرملین، به ویژه در قفقاز بوده است؟!

♈️همین دو ماه پیش بود که پاشینیان در ایروان، بالاخره پس از کش و قوس های متعدد، فرانسه، یونان، آمریکا و غرب را برگزیده و تکیه گاه قرار داد.

♈️از دیروز 13 اردیبهشت( 3 می) نیز اعتراضات گسترده در تفلیس پایتخت گرجستان علیه لایحه "نفوذ خارجی" که معترضان آن را الهام گرفته از روسیه می دانند، آغاز شده است. تمرکز گرجی ها بر پیوستن به اتحادیه اروپایی و گریز از فشار تاریخی مسکو است. در حالی که این اتحادیه تصویب این لایحه را صخره ای در راه چشم انداز پیوستن تفلیس به اتحادیه می داند.

♈️به هر روی، روح حاکم بر ملت گرجستان، پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپایی می چرخد. آنان اشغال اوستیای جنوبی و آبخازیا توسط فدراتیو روسیه را فراموش نکرده اند.

♈️این در حالی است که دستکم از یک دهه پیش، باکو با اتکای همه جانبه بر آنکارا و تل آویو و بازی ظریف با مسکو، دیگر برای همیشه از دسترس استراتژیک کرملین بیرون رفته است.

♈️به اغلب احتمال در حالی که ولادیمیر پوتین بیشتر تمرکزش را بر جبهه اوکراین قرار داده است، ناتو، اتحادیه و ترکیه، روز به روز چادرهای خود را در قفقاز جنوبی بیش از پیش برپا می کنند.

♈️به گمانم فدراتیو در حال از دست دادن همیشگی این منطقه فرا استراتژیک است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰بند بازی روی مرگ برای تحصیل

♈️آموزش در بعضی روستاهای سیستان و بلوچستان قربانی بی توجهی است.غرق شدن در رودخانه،حمله گاندو و سقوط مرگبار خطری است که هر روز دانش آموزان روستای کورکچ چابهار با آن دست و پنجه نرم می کنند.راه رفتن روی بند برای رفتن به مدرسه،مسیرشان برای رسیدن به مدرسه است.

🌐https://payameeghtesadonline.ir
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝دولتی که  به ملتش «هیچ» می فروشد! 

مازیار اوستا

@jomhuriyat
♈️«رییس دولت سیزدهم دوسال پیش دستور ساخت هواپیمای ۷۲ نفره را دادند! دو سال بعد اعلام کردند زیر ساختش را نداریم»!

♈️البته نهایت ساده اندیشی است اگر کسی فکر کند برگزار کنندگان شوی نمایشی - تبلیغاتی  ساخت هواپیمای ۷۲ نفره  از ابتدا نمی دانستند که چنین ادعای نا شدنی است!
زیرا ، برای فهمیدن چنین حقیقتی نیاز به  هوش زیاد  یا درک چندان بالایی نیست!

♈️کافی است نیم  نگاهی به صنعت خود رو سازی کشور که  با سرهم کردن قطعات ساخت چین، مشغول کپی ناقص از خودروهای چند دهه پیش دیگر کشورهاست، انداخت! خودروهای به اصطلاح ملی که بعد از چند دهه هنوز هم به لحاظ کیفیت و ایمنی با  نمونه های خارجی و اولیه خود قابل قیاس نیستند!

♈️بنابراین می توان ادعا کرد : هر دو طرف آن شوی تلویزیونی از ابتدا می دانستند چنین دستوری  شدنی نیست،اما به دلایلی ترجیح دادند آن را جدی بگیرند!

♈️مدعیان ساخت هواپیما، با هدف  خودنمایی جلوی دوربین، دریافت بودجه بی حساب و کتاب از دولت،
  فروش ناز و عشوه به دولتمردان جویای نام  !  و....

♈️رئیس جمهور و دولتمردانی که در عصر بی دستاوردی سخت نیازمند سوژه ای توپ بودند تا بتوانند برآورندگان خویش به قدرت را از خود راضی ساخته،
در دل هواداران دو آتشه خود شور و شوقی مضاعف ایجاد کرده که یکباره خاموش نشوند،
در آوردن ادای دانستن و توانستن برای رقبا، تا فرصت به رخ کشیدن  بی دستاوردی دولت را نداشته باشند!
بهانه ای برای حمله و تخریب دولت های پیشین و سر دادن شعار دیگران نمی توانستند و ما می توانیم !
و...

♈️و اما در یک دوره چهار ساله، پز دادن به مدت  دو سال  با یک ادعای بی‌سرانجام ، قیافه گرفتن با « هیچ» برای ملت و فخر فروشی به رقبا،
سرکار گذاشتن هواداران ساده اندیش و‌ زود باوری که در انتها می توان با ادعای  «دشمنان نگذاشتند» سرشان شیره مالید و....واقعا چیز کمی نیست !
تقریبا تنها  هنری است که در عصر ارتباطات  از  دولتی با هفت هزار صفحه  برنامه  دیده نشده ، می توان انتظار داشت!

♈️لازم به ذکر است با گذشت سه سال از ادعای رییسی مبنی بر داشتن  برنامه هفت هزار صفحه ای! این برنامه بخاطر حجم زیاد و سرعت کم اینترنت هنوز دانلود نشده است !

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ فعال اصولگرا:

♈️ وای به حال دانشگاهی که جمیله علم‌الهدی عضو هیات جذب اساتیدش باشد



♈️ خانم علم‌الهدی کدام ویژگی قابل ذکر را داشته و دارد که چنین حکمی برایش صادر شده؟

♈️ شایسته سالاری در کجای این انتصاب رعایت گردیده است؟

♈️ واقعا کدام استادی بخاطر جذب توسط هیاتی که بانوی اول! عضو آن است، به خود خواهد بالید؟


🔰 متن کامل خبر را در لینک زیر دنبال کنید

https://nazerkhabar.ir/?p=2746


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️جلوگیری از دف‌نوازی یک بانوی هنرمند و جوان در مراسم یادبود شهید مطهری و در حضور علی مطهری‼️

♈️ ما شرمنده این بانوی جوان و هنرمند و تمام زنان و دختران سرزمینمان هستیم،
شرمنده ایم که فهم و درک ما از دین و شریعت هم یک برداشت کاملا متعصبانه و مردانه است .

♈️ ای کاش آن نوازنده پیش کسوت و سخنران هم با اخراج این بانوی هنرمند از مراسم، از صحنه پایین می آمدند، چرا که اجتماع و هنری که زنان در آن حذف و سانسور شوند، بستر مناسبی برای ترویج خشونت از سوی داعش مسلکان خواهد بود .

♈️ ای کاش آقای دکتر علی مطهری نیز با آنهمه ادعای حمایت از آزادی و حقوق شهروندی، به رسم اعتراضی مدنی، ادامه جلسه را متوقف می کرد .

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین بهشتی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و بهاری اعضای ارجمند خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ نقش رستم ؛
مجموعه‌ای باستانی در زنگی آباد واقع در شمال شهرستان مرودشت استان فارس ایران است که در فاصلهٔ ۶ کیلومتری از تخت جمشید قرار دارد. این محوطهٔ باستانی یادمان‌هایی از ایلامیان ، هخامنشیان و ساسانیان را در خود جای داده‌است و از حدود سال ۱۲۰۰ پیش از میلاد تا ۶۲۵ میلادی همواره مورد توجه بوده‌است زیرا آرامگاه چهار تن از شاهنشاهان هخامنشی، نقش برجسته‌های پرشماری از وقایع مهم دوران ساسانیان، بنای کعبه زرتشت و نقش‌برجستهٔ ویران شده‌ای از دوران ایلامیان در این مکان قرار دارند و در دورهٔ ساسانی، محوطهٔ نقش رستم از نظر دینی و ملی نیز اهمیت بسیار داشته‌است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ از منظر جامعه‌شناسی
@jomhuriyat

♈️بر اساس این نقطه نظرهای متفاوت تعاریف متعددی درباره جنگ پیشنهاد شده است. م. کوینسی رایت (M. Quincy Wright) با تاکید بر جنبه حقوقی جنگ فکر می‌کند که «جنگ شرط قانونی است که به دو یا چند گروه متخاصم فرصت می‌دهد تا نزاعی را با نیروهای مسلح صورت دهند، کلاوزویتس با توجه به مقاصد جنگ می‌گوید: که جنگ عمل خشونت‌باری است که هدفش وادار کردن حریف به اجرای خواسته ماست. بعضی دیگر مانند مارتنز بر این باورند که جنگ به‌ویژه عبارت است از «مبارزه بین انسان‌ها باز برخی دیگر توقع دارند که این مبارزه بین دولت‌های مستقل روی دهد یا به عبارت دیگر خصلت بین المللی داشته باشد. (مانند بینكرشوك، تواینز، گفکن، بلونچلی، پرادیه، ش. دوپویی ) ، و غیره.

♈️از میان پیچیده ترین تعریف‌ها چند تایی برگزیدیم که شرح می‌دهیم «فون بو گوسلافسکی» جنگ را چنین تعریف می‌کند: منازعه گروه مشخصی از انسان‌ها، قبایل، ملت‌ها، مردم یا دولت‌ها عليه يك گروه مشابه یا متجانس دیگر؛ و تعریف #لاگورژت چنین است: «جنگ مبارزه خشنی است که بین دو یا چند گروه همنوع در اثر تمایلات یا خواسته‌هایی که دارند صورت می‌گیرد؛ و سرانجام م. کونیسی رایت معتقد است: که «جنگ می‌تواند نزاع هم‌زمان میان نیروهای مسلح، احساسات مردمی، تعصبات حقوقی و فرهنگ‌های ملی تلقی شود.

♈️ما (گاستون بوتول) به سهم خویش تعریف زیر را پیشنهاد می‌کنیم «جنگ مبارزه مسلحانه و خونین بین گروه‌های سازمان یافته است. بعضی این تعریف را بسیار کلی و برخی دیگر آن را بسیار محدود خواهند یافت. به هر ترتیب برای خلاصه کردن موضوع می‌گوییم که جنگ شکلی از خشونت است که خصلت اساسی گروه‌های درگیر و روش‌های به کار رفته در آن نظم و سازمان یافتگی است به علاوه، جنگ از نظر زمانی و مکانی محدود است و مقید به قواعد حقوقی است که بر حسب زمان و مکان بشدت متغیرند. آخرین ویژگی جنگ خونین بودن آن است. زیرا اگر جنگ به نابودی انسان‌ها نینجامد تنها برخورد یا تهدید متقابل خواهد بود. (جنگ سرد)، جنگ محسوب نمی‌شود.


🔰جامعه‌شناسی جنگ؛ گاستون بوتول، ترجمه هوشنگ فرخجسته، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بدن کارگر نیز در بند است
#احسام_سلطانی
@jomhuriyat

🔰۱. چه چیزی مثل «بدن کارگر» قادر است اجتماعی را که با طرد انسان‌های بی‌شمار و محروم کردن آن‌ها از فرصت‌های زندگی شکل گرفته است، افشا کند؟

♈️بدن در زندگی روزمره مکانی برای به رخ کشیدن فاصله‌های طبقاتی، فرهنگی و... است. جایی است برای نمایش دادن فاصله‌ها و به رخ کشیدن مرزهایی که به اشکال مختلف زندگی روزمره را احاطه کرده‌اند.
اما پیامدهای تبعیض و خشونت و نابرابری بیشتر خود را در «بدن کارگر» به نمایش می‌گذارند.

♈️جسم کارگر مکانی برای دیدن یک جامعه است، نگاه و دست‌های او و حتی نوع بیماری‌هایی که او به آن‌ها دچار می‌شود، ما را به دیدن فاجعه دعوت می‌کند. بیماری نیز موضوعی کاملاً اجتماعی است و نوع بیماری رابطه‌ی مستقیمی با سرمایه‌‌ی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی افراد دارد.
«بدن کارگر» به لحاظ تاریخی نیز جای کمتری برای جذب زندگی و فرصت‌های خاص دارد. تن او مکانی برای جذب رنج و بیماری‌های مختلف و مرگ است و «بدن کارگر» نزدیک‌ترین بدن به مرگ است. تن کارگر به راحتی به بیماری تن می‌دهد، همچنان که به نیستی و مرگ.

🔰۲. فقط بدن زنان در بند و زیر فشار گفتمان حاکم نیست. بدن‌ کارگر نیز در بند است و باید رها شود. امروز اما بسیاری از زنان و مردان، مبارزه برای رهایی از سلطه را در مبارزه برای رهایی بدن زنان از زیر فشار گفتمان حاکم خلاصه کرده‌اند. در صورتی که هیچ‌یک بدون دیگری قادر نیست آزادی را تجربه کند. به گمان من، تا زمانی که جدا از جنسیت به فشار و سلطه‌‌ی گفتمان حاکم بر بدن‌ها توجه نشود، بسیاری از زنان و مردان به اصطلاح مبارز در این حوزه، همان مبارزان خصوصی که درگیر خواسته‌هایی خصوصی هستند، باقی خواهند ماند.

♈️به زبانی دیگر، آن‌ها که برای در اختیار و کنترل داشتن بدن خود تلاش می‌کنند اما بر موقعیت بدن کارگران، طردشدگان، بی‌شناسنامه‌ها، مهاجران و...، جدا از زن و مرد بودن، چشم بسته‌اند، مبارزانی خصوصی بیش نیستند که درگیر زندگی‌های خصوصی خود هستند. بسیاری از این افراد آنچنان درگیر بدن خود شده‌اند که فراموش کرده‌اند که «دیگری» نیز موجودی بدن‌مند است و او نیز همان اندازه حق دارد که من. بنابراین، نگاه‌شان نه به بدن دیگری، چهره‌ی دیگری، بلکه بر بدن خود متمرکز است و این نیز از پیامدهای فردگرایی افسارگسیخته است که حتی در وقت مبارزه برای رهایی و آزادی، دیگری را از یاد می‌برد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تهی‌شدن دولت و پایداری فقر
@jomhuriyat

♈️روزنامۀ اعتماد در شمارۀ ۱۴۰۳.۲.۳ گزارشی از تحلیل مرکز پژوهش‌های مجلس دربارۀ وضعیت فقر در ایران منتشر کرده است. بخش‌هایی از این گزارش را در ادامه می‌خوانید.

♈️خط فقر مطلق سرانه در سال ۱۴۰۱ حدود دو ميليون و ۵۷۱ هزار تومان است. با استفاده از داده‌های تورم در سال گذشته، خط فقر سرانه برآوردی برای پايان سال ۱۴۰۲ در حدود سه ميليون و ۷۴۰ هزار تومان است. خط فقر خانوار سه نفره برای سال ۱۴۰۱ حدود پنج ميليون و ۶۳۴ هزار تومان و برای سال گذشته، هشت ميليون و ۲۳۲ هزار تومان برآورد شده است.

♈️نرخ فقر در ايران از ابتدای دهۀ ۹۰ تا سال ۱۳۹۶ روند ثابتی داشته، اما از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ حدود ده درصد افزايش يافته و از سطح ۲۰ درصد به ۳۰ درصد رسيده است. افزايش ۱۰ درصدی نرخ فقر به معنی افزايش حدود ۸ ميليون نفر به تعداد فقرا در كشور است. به عبارت ديگر بعد از سال ۱۳۹۶ حدود ۵۰ درصد نسبت به گذشته به جمعيت فقرای كشور افزوده شده است. از سال ۱۳۹۸ به بعد نرخ فقر نوسان بسيار اندكی داشته و همواره در حدود سطح ۳۰ درصد باقی مانده است.

♈️شكاف فقر نيز تا سال ۱۳۹۶ روند ثابتی داشته و عدد شكاف فقر تا قبل از سال ۱۳۹۶ در حدود ۰.۲۳ است به اين معنی كه فقرا در اين سال‌ها به‌طور متوسط در حدود ۷۷ درصد خط فقر درآمد داشته‌اند. اما بعد از سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ شكاف فقر افزايش داشته است. يعني همزمان با افزايش نرخ فقر در كشور، وضعيت فقرا نيز وخيم‌تر شده است و اين روند صعودی همچنان ادامه دارد. شكاف فقر در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در حدود ۰.۲۷ است و تفسير آن اين است كه فقرا ۷۳ درصد خط فقر درآمد دارند و نسبت به سال‌های قبل از ۱۳۹۶ شرايط معيشتی سخت‌تری را تجربه میكنند.

♈️روند شاخص فاصله غيرفقرا به خط فقر كم و بيش تا سال ۱۳۹۷ ثابت بوده هر چند يك شيب نزولی بسيار خفيف ديده می‌شود. تا قبل سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ اين شاخص به‌طور ميانگين در حدود ۰.۸۰ نوسان داشته است. به بيانی ديگر غيرفقرا به‌طور ميانگين حدود ۱.۸ برابر خط فقر درآمد داشته‌اند. بعد از سال ۱۳۹۷ رفاه غيرفقرا افت شديدی داشته و عدد شاخص به حدود ۰.۶ كاهش داشته است. يعني غيرفقرا در سال‌های بعد از سال ۱۳۹۷ به صورت ميانگين حدود ۱.۶ برابر خط فقر درآمد داشته‌اند و به خط فقر نزديك شده‌اند. احتمال ورود غيرفقرا به زير خط فقر افزايش داشته و لذا ظرفيت تأمين منابع بودجه از جمعيت غيرفقرا كم شده است.

♈️روند نسبت بودجۀ عمومی كشور به توليد ناخالص داخلی به قيمت‌های جاری و نرخ فقر در طي يك بازه زمانی سيزده ساله اهميت پيدا می‌كند. اين نسبت از ابتدای دهۀ ۹۰ تاكنون يك روند نزولی را تجربه كرده و آهنگ تغييرات روند نزولی از سال ۱۳۹۷ شدت گرفته است. همزمانی افزايش شدت روند نزولی شاخص مذكور با افزايش خط فقر نكتۀ قابل تأملی است. همراه با كاهش رفاه خانوار و افزايش ميزان فقر در كشور، بودجۀ عمومي نيز به‌شدت تحت تأثير شرايط نامطلوب اقتصادی قرار گرفته است و ظرفيت فقرزدايي را از دست داده است. نسبت بودجۀ عمومي به توليد ناخالص داخلي از حدود ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۴ به ۱۰ درصد در سال ۱۴۰۲ كاهش يافته و با توجه به ارقام برآوردي برای توليد ناخالص داخلی براي سال ۱۴۰۳ و بودجۀ امسال اين رقم به زير ۱۰ درصد كاهش می‌يابد. روند نزولی قدرت سياست‌گذاری بودجۀ عمومی در مقابل با افزايش وسعت فقر و پايداری آن در چهار سال اخير همراه شده است يعني با وجود افزايش فقر در جامعه، دولت امكانات كمتری برای سياست‌گذاری در جهت كاهش فقر در اختيار دارد.

♈️از ابتدای دهۀ ۹۰ شاخص سرانۀ بودجۀ عمومی به ترتيب روند نزولی، صعودی، نزولی و سپس صعودی داشته است. پايين‌ترين مقدار اين شاخص در دهۀ ۹۰ مربوط به سال ۱۳۹۹ بوده است يعنی بودجه در اين سال حدود ۲.۲ ميليون تومان براي هر ايراني هزينه كرده است. بعد از سال ۱۳۹۹ بودجه نسبت به جمعيت رويكرد انبساطی داشته تا در نهايت بر اساس داده‌های برآوردی در سال ۱۴۰۳ به سطح سال ۱۳۹۰ خواهد رسيد به عبارت ديگر بودجۀ عمومی برای هر ايرانی در حدود ۵ ميليون تومان در سال ۱۴۰۳ هزينه خواهد كرد. اما به‌لحاظ سياست‌گذاری برای كاهش فقر در حالی سرانۀ بودجه عمومی در سال ۱۴۰۳ به سطح ۱۳۹۰ خواهد رسيد كه جمعيت فقرا در كشور حدود ۱۰ ميليون نفر بيشتر از سال ۱۳۹۰ است.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نرخ تورم و آیندۀ سیاسی کشور
✍️
#محمود_سریع‌القلم
@jomhuriyat

♈️پرسش بنیادی هم اکنون این است که چگونه می ‌توان نرخ دو رقمی تورم را به تک رقمی کاهش داد؟
امری که طی سال ‌های متمادی امکان ‌ پذیر نشده است.
از منظر اقتصاد سیاسی و عرف جهانی، راه ‌حل ‌های آزمون شده ای در بین کشورهای میان پایه وجود دارد.

♈️بعضی اقدامات به شرح زیر قابل طرح هستند:

🔰1. عضویت در سازمان تجارت جهانی (WTO)؛

🔰2. روابط عادی مالی و بانکی با جهان؛

🔰3. جذب سرمایه ‌گذاری خارجی؛

🔰4. سیاست خارجی در خدمت مقتضیات رشد و توسعه اقتصادی؛

🔰5. سرمایه ‌گذاری گسترده در زیرساخت ‌های کشور؛

🔰6. صادرات حداقل چهار میلیون بشکه نفت در روز؛

🔰7. حمایت شفاف و پایدار از فعالیت بخش خصوصی؛

🔰8. شفافیت و تداوم در سیاست  ‌گذاری ‌های مالی، پولی، اقتصادی و مالیاتی؛

🔰9. آزادی رسانه ‌های خصوصی و دولتی در پی گیری عملکرد افراد و نهادهای دولتی؛

🔰10. محدود کردن روابط با همسایگان به تجارت، سرمایه گذاری، فرهنگ و دیپلماسی.

♈️نه تنها ساخت فعلی قدرت نمی ‌تواند این Package را بپذیرد، بلکه کسری از آن را هم نمی ‌تواند قبول کند

♈️زیرا این مجموعه اقدامات برای حرکت در مسیرتک رقمی کردن نرخ تورم، یک پارادایم حکمرانی جدیدی در راستای عملکرد کشورهای میان -پایه ای مانند ترکیه، اندونزی و مکزیک است که تضادی با نظام جهانی ندارند.

♈️طبعاً هیچ حاکمیتی بر خلاف مصالح خود عمل نمی ‌کند.
این Package برای تک رقمی کردن تورم و امیدوار کردن عامۀ مردم نسبت به آینده، افکار نوین، مدیران متفاوت و پایگاه اجتماعی متمایزی می ‌طلبد.
پس آنچه باقی می ماند، تداوم سیاست های فعلی اقتصادی و رویکرد فعلی سیاست خارجی است.

♈️حاکمیت کشور از دو سو، زیر فشار است:
بی ثباتی اقتصادی داخلی و تحریم ‌های خارجی.
هرچند بتوان داخل را با کنترل ‌های گاه و بی ‌گاه و چاپ ۵ همت (هزار میلیارد تومان) در روز، مدیریت کوتاه مدت کرد
ولی لغو تحریم ‌ها بدواً به اتخاذ یک منطق جدید در حکمرانی نیاز دارد که مجموعۀ غرب نیزامکان پذیرش آن را داشته باشد.

♈️طبیعی است که حاکمیت کشور، چنین چرخشی را نخواهد پذیرفت زیرا باید در ساخت قدرت خود تجدید نظر کند. در عین حال، لغو حدود چهارهزار تحریم ‌، یک پروژۀ عظیمی است که تصورِ فرآیند مذاکراتی و اجرایی آن سرگیجه  ‌ ‌آوراست.
پس می ‌ماند تداوم سیاست های فعلی اقتصادی و رویکرد فعلی سیاست خارجی.

♈️با توجه به هزینه ‌های فزایندۀ نهاد دولت و نا ترازی نظام بانکی، منابع مالی برای سرمایه ‌گذاری در تولید و زیرساخت ‌های کشور بسیار محدود بوده و یا به علت محدودیت استخراج و مشکلات فروش نفت، به حداقل رسیده است. برای حاکمیت، حفظ وضع موجود با اندکی تعدیل ‌های مقطعی تنها راهبرد واقع بینانه خواهد بود زیرا اصلاحات بنیادی اقتصاد کشور، خانه تکانی ‌های جدی سیاسی، فرهنگی و امنیتی به همراه خواهد داشت و ائتلاف ‌های متفاوت سیاسی را به وجود خواهد آورد. طبعاً هیچ حاکمیتی با دست خود ساخت قدرت خود را متزلزل نمی ‌کند ضمن اینکه در گونه  ‌شناسی لذاتِ متصورِ بشر، هیچ لذتی بالاتر از لذت قدرت قرار نمی ‌گیرد.
حفظ وضع موجود، توان اجرای یک راهبرد دراز مدت را ندارد اما با تعدیل ‌های ماهانه و شکار فرصت ‌های کوتاه  ‌مدت، قابلیت عملیاتی شدن را دارد.

متن کامل را اینجا بخوانید

#جمهوریت
@jomhuriyat
📃دولت‌ها، تولید بحران و سرکوب خاموش
✍️
#احسام_سلطانی
@jomhuriyat

♈️یکی از اهداف دولت‌ها در تولید بحران‌های پی در پی، دشوار یا حتی ناممکن کردن اندیشیدن به «آینده» است، به آن نیروی پیش‌بینی‌نا‌پذیر و دگرگون‌کننده. معنای دیگر این گفته این است: تولید نوعی ناتوانی در اندیشیدن به تغییر، به اشکال دیگری از زیستن و زندگی.

♈️هدف دیگر، پراکنده کردن و اتمیزه کردن افراد و جامعه است... تا جایی که دیگر کمتر کسی به «باهم بودن» توجهی نشان دهد. بحران‌ها همواره تولید وحشت می‌کنند و آنچه در این دوران جامعه را مدیریت می‌کند، نه لزوماً سرکوب مستقیم بلکه وحشتی است که پس از بحران بر روان و اعمال هر فرد نظارت می‌کند. این وحشت باید همواره به مقدار لازم در جامعه تولید و بازتولید شود تا کارکرد داشته باشد. در واقع باید به شکل مدیریت شده و همیشه موجود باشد تا عملاً اثربخشی خود را حفظ کند. اینگونه است که اجتماعی از «اجتماعاتِ اجتماع‌گریز» پدید می‌آید، حیوانات زحمت‌کشی (به تعبیر آرنت) که دیگر نمی‌توان نام انسان بر آن‌ها گذاشت چرا که در این زندگی، «سخن» و سخن گفتن به حالت تعلیق در می‌آید و آنچه مناسبات اجتماعی را تنظیم می‌کند نه سخن و هنجارهای مورد توافق قرار گرفته بلکه وحشت و نیازهای جنسی و جسمانی است. این زندگی دیگر زندگی‌ای انسانی نیست بلکه یک زندگی حیوانی است و درخور زیستن نیست.

♈️در چنین شرایطی است که مقاومت بیش از هر زمان دیگری معنا دارد و همچنان باید سعی کرد نسبت خود را میان خود و آینده (آن نیروی سرکش، مبهم و پیش‌بینی‌نا‌پذیر که همواره وعده‌ی تغییر می‌دهد و به زبان لویناس، هیچ نیرویی توان نابودی و به اختیار خود درآوردن آن را ندارد)، خود و دیگری و دیگر اجتماعات حفظ کرد. در چنین شرایطی است که باید مدام این جمله‌ی باختین را به خود یادآوری کنیم که «موجودیت انسان عبارت است از ارتباط ژرف... بودن یعنی ارتباط برقرار کردن» و «باهم بودن» را به عنوان یگانه امکان رهایی در نظر بگیریم و اجازه ندهیم که وحشت و ترس مناسبات اجتماعی ما را نابود کند و در همه حال به زندگیِ مبتنی بر سخن بیندیشیم و نه زندگی مبتنی بر زور.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/11/19 23:21:34
Back to Top
HTML Embed Code: