Telegram Web Link
📝📝در آستانه مواجهه و دو‌ نکته

✍️سهند ایرانمهر
@jomhuriyat

♈️وقایع تاریخی عینا تکرار نمی‌شوند اما مشابهت‌هایی باهم دارند که می‌توان از آن درس گرفت. جنگ‌شش روزه اعراب و اسراییل تفاوت‌های زیادی با وضعیت این روزهای ایران و اسراییل دارند . اکنون دیگر  نمی‌توان ماجرا را از خاستگاه‌های بنیادینش بررسی و نقد کرد اما دو‌ درسی که شاید امروز بکار بیاید این است که:

🔰‏۱- اسراییل در جنگ شش روزه و درحالیکه انتظار حمله اعراب می‌رفت با تکیه بر اشراف و نفوذ اطلاعاتی ( خاطرات ولفانگ لوتز، جاسوس موساد در مصر) با بمباران مراکز نظامی مصر پیش‌دستی و از عنصر غافلگیری استفاده کرد. بنابراین نباید تسلیم این تصور نوبتی شد که اکنون نیز بی‌برو برگرد، منتظر است ایران پاسخ بدهد تا نوبت اسراییل شود که به پاسخ ایران حمله کند.

🔰‏۲- فرمانده سنتکام به اسراییل رفته است و خبرگزاری‌ها از سفر سرگئی شویگو وزیر دفاع سابق و دبیر فعلی شورای عالی امنیت ملی به تهران خبر داده‌اند. برخی خبرگزاری‌های خارجی تحلیل می‌کنند که ابرقدرتها در آستانه رویارویی ایران و اسراییل به کمک متحدان خود شتافته‌اند. البته که شرایط این دوران تغییر کرده است اما بهرحال مقامات کشور با مرور درس‌های جنگ‌های شش روزه در پس ذهن خود داشته‌باشند که در جنگ‌های شش روزه، شوروی در دقایق سرنوشت‌ساز پشت عبدالناصر را خالی کرد.

♈️‏کتاب وادی عشق؛ خاطرات حجت‌الاسلام سیدتقی درچه‌ای(کاری از عبدالرحیم اباذری) تصویری روشن از تصور انقلابیون در ایران می‌دهد:

♈️شاید حدود یک ماه از جنگ اعراب و اسرائیل یا جنگ ژوئن گذشت، فردی به نام معتمدی یا معتمد ـ که از سردمداران کمونیست‌ها، یا توده‌ای‌های طرفدار شوروی بود ـ  در اثر شکنجه سال‌های پیش پایش کمی می‌لنگید. او که اهل قزوین بود، رادیوی کوچکی داشت، که آن را همیشه در شلوارش پنهان می‌کرد! از این رو، دستش  همیشه روی موج رادیو بود، تا آن را کم و زیاد کند، بدین گونه او هم از اخبار روز  آگاه بود.

♈️‏آقای منتظری در ارتباط با شوروی و حمایتش از اعراب در جنگ شش روزه، با او  وارد بحث می‌شد. دولت شوروی به جمال عبدالناصر وعده ارسال قوای کمکی داده  بود، اما در حقیقت هیچ خدمتی به اعراب نکرد. افزون بر آن بیم آن می‌رفت که  شوروی در پس پرده به اعراب خیانت کرده باشد. آقای منتظری، از این عملکرد دولت  شوروی سخت ناراحت و عصبانی بود، اما آقای معتمدی، به شدت از دولت شوروی  طرفداری کرده و یک سر می‌گفت: صبر کنید، شما حوصله کنید،‌ هنوز دیر نشده است.  آقای منتظری در پاسخ می‌گفتند: اعراب نابود شدند و شکست خوردند و از بین رفتند،  پس کجاست شوروی و وعده‌های حمایتی‌اش؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پس نهج‌البلاغه چه شد؟
احمدزیدآبادی
@jomhuriyat

♈️دکتر مسعود پزشکیان با نیکلاس مادورو تماس گرفته و "پیروزی" او را در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا تبریک گفته است!
چرا این کار را کرده است؟ چون مادورو علیه آمریکا و حامی جمهوری اسلامی است و مصلحت ایجاب می‌کند که در قدرت باشد؟

♈️من نه دشمن مادورو و حزب بولیواری او هستم و نه با مخالفانش صنمی دارم، اما در اینجا پای صداقت در انجام برگزاری یک انتخابات در میان است. انتخابات معنا  و مفهوم و معیارها و چارچوب خود را دارد و تعهدی دوجانبه بین دولت و مردم برای رعایت موازین شناخته شدۀ آن است. مادورو در کشورش انتخاباتی برگزار کرده و خود را پیروز آن دانسته که در چشم یک انسان بیطرف، عادلانه نمی‌آید و ظن به تدلیس و کلاه‌گذاری در آن، لطیف‌ترین توصیف برای آن است.

حال پرسش بسیار ساده‌ام از آقای پزشکیان این است که آیا کیفیت برگزاری انتخابات ونزوئلا برای او اصلاً مهم نیست؟ و یا مردمی که آن را عادلانه ندانسته‌اند، همگی دروغگو و نیرنگ‌بازند؟ اگر بگوید که کیفیت انتخابات برایش مهم نیست، که پدیدۀ انتخابات را از اساس بی‌اعتبار و فاقد هر گونه ارزش می‌داند و اگر بگوید تمام مدعیان تقلب در انتخابات ونزوئلا دروغگو و نیرنگ‌باز و آلت‌دست بیگانگانند، چگونه و چطور آن را احراز کرده است؟

♈️اینکه مصلحت جمهوری اسلامی اقتضا می‌کند فردی مثل مادورو در ونزئلا حاکم باشد یک حرف است و اینکه انتخابات پرمسئله در آن کشور را عادلانه بدانیم مسئله‌ای دیگر است. در اینجا به هیچ عنوان از گزارۀ اولی نمی‌توان گزارۀ دوم را نتیجه گرفت و مصلحت در یک امر را بر حقیقت در امری دیگر غالب کرد. تمامی نکات سیاسی نهج‌البلاغه حول همین یک کلام می‌چرخد و حال پرسش دوم این است که آقای پزشکیان با وجود تسلطش بر نهج‌البلاغه چطور  متوجه این اصل نشده و یا چطور نتوانسته این اصل و قاعده را با کار مادورو در انتخابات ونزوئلا به درستی بسنجد تا در مصداق‌یابی دچار خطا نشود؟

♈️مادورو متهم است که بر سر مردمش کلاه گذاشته و تعهدش را با آنان لگدمال کرده است. در کجای نهج‌البلاغه می‌توان موردی یافت که مولاعلی بر چنین اتهامی چشم ببندد و آن را نادیده بگیرد؟

♈️بله ما کسانی را با ادعای پیروی از مولاعلی داریم که تمام اصول و قواعد متعالی را قربانی قدرت و مصلحت خود می‌کنند اما از آقای پزشکیان انتظار نمی‌رفت که در همین گام اول، دچار چنین خطای بزرگی شود و برای خشنودی مادورو و یا خشنودی از تداوم حکومت او در ونزوئلا، نهج‌البلاغه را زیر پا بگذارد.

♈️من وجود انواع محدودیت‌ها و تنگناها را در عرصۀ سیاست درک می‌کنم و برای همین هم در موضوعی مثل تعیین اعضای کابینه اصلاً سخت نمی‌گیرم، اما این موضوع فراتر از انتخاب فردی مناسب یا نامناسب برای یک پست است. قاعده و اصلی است که اگر زیر پا گذاشته شود، راه هر نوع حق‌کشی را هموار می‌کند.

♈️خدا را خدا را خدا را در بارۀ نهج‌البلاغه! مبادا این متن شریف که بعد از گذشت 14 سده از عمر آن،  هنوز نغزترین گفتار اهل سیاست نقل حکمتی از آن است، بازیچۀ سیاست و قربانی قدرت شود!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان با توایم و با تو نه‌ایم!!

علیرضا کفایی
@jomhuriyat

♈️آقای پزشکیان حتماً می داند که رای آوری او به سبب ورود اصلاح طلبان به انتخابات و حمایت از او بود؛ هرچند همه اصلاح طلبان حمایت نکردند و برخی هم رای ندادند ولی به لحاظ التزام تشکیلاتی معطوف به منافع ملی و در مقطع زمانی خاص وی مورد حمایت قرار گرفت.

♈️از آنسو نظام هم به شکلی از آمدن آقای پزشکیان استقبال کرد زیرا به این نتیجه رسیده بود که فونداسیون پیشین که با مهندسی انتخابات و برکشیدن افراد خاص پی ریزی شده بود کشور را در ورطه تباهی و سقوط قرار داده است لذا چاره ای جز نرمش نداشت.

♈️نرمش نظام نرمشی استراتژیک بود؛ اصلاح طلبان و مشخصاً جبهه اصلاحات هم در این امر نرمشی استراتژیک داشتند، هر دو ناچار به ورود بودند و به نوعی اصلاحات درمانی! صورت پذیرفت.

♈️آنچه تا کنون از آقای پزشکیان مشاهده می شود و چینش هایی که در سطح معاونت ها دارد و گمانه زنی هایی که در مورد وزیران می شود نشان می دهد که پزشکیان گیر افتاده است میان خواست نظام و انتظارات مردم از او و نکته اصلی اینجاست که اساساً نیمی از مردم رای نداده اند.

♈️آقای پزشکیان در انتصاب هایی که داشته بیشتر به نظام متمایل بوده هرچند ممکن است چهره هایی مارک اصلاح طلبی و یا تکنوکرات  و یا مستقل داشته باشند اما به خواست و هدایت نظام عمل می کند، مدیریت می شود، استقلال در همان 20 درصد ادعایی اختیارات را هم ندارد.

♈️با چنین وضعیتی همچنان نظام!! تصمیم گیرنده است؛ نیمی از مردم هم که رای نداده اند و با این حساب "دولت_ملت" شکل نمی گیرد، ترور اسماعیل هنیئه هم کار را دشوارتر کرده است.

♈️پزشکیان در مخمصه بزرگی قرار گرفته، بی تعارف انتخاب های بدی هم داشته و خود را بیشتر در مخمصه قرار داده است؛ با این ترکیب نمی تواند موفق شود، به تدریج حمایت اصلاح طلبان را از دست خواهد داد.

♈️چون حاکمیت به مهندسی پس از انتخابات روی آورده، اجازه داده است تا پزشکیان از صندوق بیرون آید و بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند و اکنون به دقت مهندسی می کند تا اصلاح طلبانی که وزن سیاسی دارند و شاخص هستند در مصدر امور قرار نگیرند، اصلاح طلبی را با کم مایه ها به نفع خود مصادره می کند.

♈️اصلاح طلبان می بایست تا دیر نشده از این وضعیت فاصله گرفته، موضع رسمی و جریانی بگیرند و راهبردی دیگر اتخاذ کنند،
با پزشکیان و اینچنین انتصاب ها اصلاحات حتی حداقلی هم ممکن نیست.

♈️ظریف کاری برخی از آنان که به هدایت و مدیریت آقای پزشکیان همت گمارده اند و در پنداشت مثلاً پزشکیانیسم! هستند تا در تقابل با اصلاحات برآیند و به ظرافت برنامه ریزی می کنند تا جلایی به ناصواب اندیشی خود دهند و رتوشی کنند تا روزن و راهی برای خود بگشایند سرانجام خوشی برای ایران! نخواهد داشت.

♈️آقای پزشکیان با نهج البلاغه آغاز نمود و بهتر است این فراز از سخن مولی الموحدین را نیز بخواند "بدترین وزیران تو، وزیری است که وزیر بدکاران پیش از تو بوده است و شریک گناهان ایشان. مبادا که اینان همراز وهمدم تو شوند، زیرا یاور گناهکاران و مددکار ستم پیشگان بوده اند. در حالی که، تو می توانی بهترین جانشین را برایشان بیابی از کسانی که در رای و اندیشه و کاردانی همانند ایشان باشند ولی بار گناهی چون بار گناه آنان بر دوش ندارند، از کسانی که ستمگری را در ستمش و بزهکاری را در بزهش یاری نکرده باشند. رنج اینان بر تو کمتر است و یاریشان بهتر و مهربانیشان بیشتر و دوستیشان با غیر تو کمتر است.

♈️در کار کارگزارانت بنگر و پس از آزمایش به کارشان برگمار، نه به سبب دوستی با آن ها. و بی مشورت دیگران به کارشان مگمار، زیرا به رای خود کار کردن و از دیگران مشورت نخواستن، گونه ای از ستم و خیانت است. کارگزاران شایسته را در میان گروهی بجوی که اهل تجربت و حیا هستند و از خاندان های صالح، آن ها که در اسلام سابقه ای دیرین دارند. اینان به اخلاق شایسته ترند و آبرویشان محفوظتر است و از طمعکاری بیشتر رویگردان اند و در عواقب کارها بیشتر می نگرند."

♈️آقای پزشکیان! اکنون که در مقام قدرت هستید، بی تعارف و مجامله ناچاریم از نقد و انتقاد و اعتراض و پرسشگری بی پروا و البته مشفقانه "یارا حقوق صحبت یاران نگاه دار / با همرهان وفا کن و پیمان نگاه دار" که با "توایم و با تو نه‌ایم!!"

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ به #شیخ‌فضل‌الله نوری صفت آزادی‌خواه دادند. نوری اساساً بر این باور بود که اعتقاد به آزادی حرف اشتباهی است و حتی می‌گفت این سخن در اسلام کفر است.

یغما فخشامی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و شریف ایران زمین

🔰 صبح اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ شفت یکی از جاهای ناب تو گیلانه که هر کی عاشق طبیعته باید حداقل یه بار سر بزنه. اینجا پر از جنگل، آبشار، و روستاهای دیدنیه که هر کدومشون یه دنیای قشنگ رو بهت نشون میدن


♈️ آبشار دودوزن : یکی از جذاب‌ترین جاهای شفت، آبشار دودوزنه. تو دل جنگل‌های سرسبز قرار داره و آبش حسابی خنک و زلاله. مسیر رسیدن به آبشار هم یه تجربه عالیه چون باید از جنگل عبور کنی و کلی منظره قشنگ ببینی

♈️ روستای گیلده :این روستا یه جورایی بهشته! خونه‌های کاه‌گلی و سنتی با منظره‌هایی از کوه و جنگل، یه حس ناب روستایی رو بهت میده. اگه دنبال یه جای آرام برای دور شدن از شلوغی شهری هستی، گیلده همون جاییه که دنبالش می‌گردی.

♈️ پارک جنگلی #سیاهمزگی :این پارک جنگلی فوق‌العاده‌ست برای پیاده‌روی و طبیعت‌گردی. پر از درختای بلند و هوای تمیزه. یه جای دنج برای نشستن و لذت بردن از صدای پرنده‌ها و آرامش طبیعته

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 درد و دلهای رییس جمهور منتخب در روز معارفه رئیس سازمان برنامه و بودجه در نخستین روزهای آغاز به کار دولت چهاردهم

رئیس جمهور منتخب نیامده شروع کرد:))
پزشکیان: نمی‌گذارند مـن کـار کنـم.

🔰پ.ن : شما چه فکر می کردید؟!! با این همه انذار چرا وارد بازی شدید؟!!


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️روایت عجیب از ترجیح بر بی‌قانونی در یک وزارتخانه‌ و یک نهاد غیر از وزارتخانه

🗣 رئیس عدلیه: مقام وزارتخانه به من گفت اگر قانون وضع کنیم دست و پای خودمان را می‌بندد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ واکنش حسام‌الدین آشنا به فیلم منتشر شده از برخورد گشت ارشاد با دختر ۱۴ ساله


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝طرح زور
مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️هجوم غافلگیرانه و خشونت‌بار ماموران طرح زور به دو دختر نوجوان با راهبرد آقای دکتر پزشکیان که در ایام تبلیغات انتخاباتی طرح کرد ناسازگار است.

♈️سردار وحیدی در این سه سال حتی قدرت مدیریت زیارت اربعین را هم نداشت و کارنامه سیاهی از خود بر جای گذاشت. این رفتارهای غیرقانونی طرح زور نیز نشان می‌دهد او ظرفیت یک روز مسئولیت را هم ندارد.

♈️ برکناری او حداقل کاری ست که پزشکیان می‌تواند در اثبات جدیت خود انجام دهد وگرنه انتقام های سخت‌تر در راه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا این‌ روزها همه می‌خواهند زرنگ‌بازی دربیاورند؟
@jomhuriyat

♈️ اگر مرتباً به جاهایی مثل فروشگاه‌های زنجیره‌ای، فرودگاه، لابی هتل‌ها یا مترو رفت‌و‌آمد داشته‌ باشید، به احتمال زیاد آدم‌هایی را دیده‌اید که با زرنگ‌بازی می‌خواهند در صف‌ها خودشان را جلوتر بیندازند، بهترین چیزها را برای خودشان بردارند یا به دیگران تکه‌های تند و تیز اما بامزه بیاندازند. این «زیرک»ها خیلی به خودشان می‌بالند که مثل بقیه احمق نیستند و کلاه سرشان نمی‌رود. و هر جا که دیگران گیر می‌افتند، آن‌ها به‌راحتی گلیم‌شان را از آب می‌کشند. اما واقعاً «زیرکی» چیست و چرا امروزه این‌طور آدم‌ها اینقدر دور و برمان زیاد شده‌اند؟

♈️ زیرکی دو وجه تقریباً متضاد دارد: اگر رفتار خودمان را مصداق آن بدانیم، معمولاً به آن افتخار می‌کنیم، اما در عین‌حال وقتی چنین رفتارهایی از کس دیگری سر بزند، نکوهش و تحقیرش می‌کنیم.

♈️ ما معمولاً واژۀ زیرک را به دو معنا به کار می‌بریم که بی‌ربط به هم نیستند. در معنای اول، فرد زیرک از نظرمان کسی است که باهوش، تیزبین و خردمند است و معمولاً این صفت را به‌خاطر فهمیدن چیزهایی به او نسبت می‌دهیم که دیگران احتمالاً متوجه آن‌ها نمی‌شوند. یک راه‌حل «زیرکانه» صرفاً مؤثر و کارآمد نیست، بلکه نشان‌دهندۀ قوۀ تخیل و نوعی تسلط بر شرایط است. علاوه بر این معنا، زیرک را برای رساندن معنایی شبیه به نکته‌سنج نیز به کار می‌بریم. همچون یک راه‌حل زیرکانه، یک اظهارنظر زیرکانه نیز حاکی از تسلط و تدبیر است.

♈️قرابتی هست میان زیرکی و فرد غریبه. زیرک معمولاً عزلت‌گزین است و از این دورماندگی و بیگانگی به‌نحو احسن استفاده می‌کند. ازاین‌رو شیوعِ زیرکی در دوران جدید پیوند نزدیکی با شیوع بیگانگی دارد.

♈️ در عین حال، شخصیت زیرک پیوند عمیقی با ظهور برخی تیپ‌های شخصیتی دارد که هم در داستان‌ها یافت می‌شوند هم در دنیای واقعی: کارآگاه خصوصی، کمدین، و اخیراً، ادمین صفحات مجازی. اوج زیرکی را در شخصیت کارآگاه می‌توانیم ببینیم؛ کسی که رازها را به شیوه‌های ابتکاری حل می‌کند و حرف‌هایش مملو از بذله‌گویی‌های فی‌البداهه است. او مُزدبگیری منزوی است که خودش را فراتر از پیوندها و تعلقات متعارف می‌بیند؛ مجبور است روی پای خودش بایستد و محکوم است به اینکه اخلاق و دستورالعمل خاص خودش را خلق کند.

♈️ زیرکی معمولاً خودش را در قالب کشف و تشخیصِ توهمات نشان می‌دهد. نوعی دلمردگی واقع‌گرایانه که اغلب در تضاد با چشم‌اندازهای رمانتیک و تجملات مصرف‌گرایانه است و شخص زیرک را از بقیۀ مردم جدا می‌کند.

♈️  اما این وضعیتِ جدامانده خودش نیز قابلیت‌ زیادی برای تبدیل‌شدن به توهم دارد. چیزی که سازندۀ زیرک‌های مصنوعی است؛ آدم‌هایی که خودشان فکر می‌کنند بامزه و باهوش‌اند و خیلی کارها از دستشان برمی‌آید، اما این تصور، پوششی است بر شکنندگی و آسیب‌پذیری درونی‌شان. این زیرک‌های مصنوعی را می‌شود در بسیاری از محیط‌های مدرن دید، علی‌الخصوص در جاهایی مثل فرودگاه، مرکز خرید یا استادیوم. وجه اشتراک آدم‌هایی که در فرودگاه یا مرکز خرید می‌بینیم با شخصیت‌هایی مثل کارآگاه، در تنهایی و بیگانگی و جداافتادگی‌شان از جمع است.

♈️ جای دیگری هم هست که خصوصیات مشابهی دارد: اینترنت. اینترنت یکجور فرودگاهِ بی‌مکان و نامحدود است. کاربران اینترنت نیز مثل مسافران داخل فرودگاه اساساً بیکار و وقت‌گذران‌اند. آن‌ها خودشان را با جست‌وجو و گشت‌وگذار مشغول می‌کنند و سرشان را با گیردادن به دیگران گرم می‌کنند. موقعیت آن‌ها را می‌شود به موقعیت یک قَدرقدرتِ ناتوان تشبیه کرد که جهان را تحت سلطۀ خود دارد، اما واقعاً کاری جز ژست‌گرفتن از دستنش برنمی‌آید. / ترجمان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اسرائیل باز هم ایران را هدف می گیرد
✍️یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

♈️پاسخ ندادن مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائيل (اشغالگر)، از دیدگاه رویکردهای استراتژیک، تحسین برانگیز و مبتنی بر عقلانیت محض دفاعی بوده است.

♈️در واقع طی این ۴۵ سال، پس از پذیرش قطعنامه، این برترین تصمیم سازی فاخر ملی در سیاست‌ گذاری دفاعی بوده است.

♈️ولی ماجرا به همین پایان نخواهد یافت. به اغلب احتمال بنیامین نتانیاهو به زودی، بازهم به ماجراجویی‌ هایش در ایران ادامه داده و باید هم ادامه دهد؛ زیرا کشاندن مستقیم ایران به جنگ، همپوش با استراتژی او و احزاب مؤتلفه اش می باشد.

♈️حتی به اغلب احتمال طی ۵ تا ۸ روز آتی با هر ترفندی دوباره به تحریک جمهوری اسلامی خواهد پرداخت.

♈️فرو رفتن در باتلاق غزه،‌ تمرکز جهانی بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی، ناکام ماندن صلح ابراهیم، شکاف بزرگ در کابینه ائتلافی و از همه مهمتر سقوط شدید ترامپ نسبت به کامالا هریس در نظر سنجی ها،‌ مانند مارهای کبرا، بی بی را هدف گرفته اند.

♈️بهترین پادزهر نجات بخش آن نیز، کشاندن جمهوری اسلامی و بالتبع آمریکا به این جنگ‌ است.
تعلل زیرکانه ایران در پاسخ خونخواهانه فوری تخمین زده شده و آشفته کردن تل آویو که منجر به آماده باش دائمی این دولت شده است، نیازمند حمله بزرگتر و کارآمدتری است.

♈️حمله ای که طی چند روز آتی،‌ توجه ایران و جهان را به خود جلب خواهد کرد.‌ ولی در این صورت چاره چیست؟! واکنش ایران چه باید باشد؟!

♈️در یادداشت های متعاقب صورت بندی کلی در پیش گرفتن استراتژی کارآمد و مبتنی بر پیروزی: فشار ضعیف بر قوی را به مرور باز خواهم کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چند نکته قابل توجه از سخنرانی سیدحسن نصرالله

مصطفی نجفی
@jomhuriyat

🔰‏۱. سید حسن نصرالله عنوان کرد که پاسخ به اسرائیل از سوی سه جبهه قطعی است: ۱. ایران به خاطر ترور اسماعیل هنیه و نقض حاکمیت ملی اش، ۲. حزب الله به خاطر ترور فواد شکر و ۳. انصارالله به جهت حمله اسرائیل به الحدیده

🔰‏۲. او از احتمال پاسخ یکپارچه و هماهنگ در ۳ جبهه علیه اسرائیل پرده برداشت که در صورت وقوع، بی سابقه خواهد بود. در واقع، حملات نه مجزا بلکه تجمعی، ترکیبی و یکپارچه است.

🔰‏۳. به گفته دبیرکل، نقاط مورد هدف، تمامی مناطق شمال، جنوب، شرق و غرب سرزمین های اشغالی خواهد بود. در واقع، حملات تلافی جویانه به اسرائیل معطوف به یک یا چند نقطه نخواهد بود و سراسر سرزمین های اشغالی را شامل می شود.

🔰‏۴. نصرالله با مزاح گفت آمریکایی ها اعلام کردند که ایران دوشنبه حمله می کنند تا بگویند ما اشراف اطلاعاتی داریم. اما حمله ای اتفاق نیفتاد. این بدان معناست که حمله غافلگیرانه و به لحاظ زمانی غیرقابل پیش‌بینی است.

🔰‏۵. او تاکید کرد سوریه وارد جنگ نخواهد شد و آن را طبیعی دانست. از ابتدای جنگ غزه، سوریه خود را از جنگ حداقل در سطح اعلانی و لفظی دور کرده است.

🔰‏۶. در نهایت اینکه، از فحوای کلام نصرالله چنین بر می آید که در جامعه داخلی لبنان تحت فشار است. او گفت اگر همراهی و کمک نمی کنید، لااقل با جنگ روانی دشمن همراه نشوید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آغوشی باش…

✍️سهند ایرانمهر
@jomhuriyat

♈️شل سیلورستاین، داستانی دارد به اسم درخت بخشنده. در کودکی خواندم دقیق یادم نمی‌آید اما ماجرای کودکی بود که کودکانه‌اش با یک درخت است. از شاخه‌هایش بالا می‌رود. بزرگتر که می‌شود برای کار و‌ تحصیل و ازدواج و … سراغ درخت می‌آید و‌ درخت از میوه تا چوبش را به او می‌‌بخشد تا زمانی که پسرک پیر شده و عصازنان پیش درخت می‌آید و کمک می‌خواهد و درخت که حالا فقط کُنده‌ای از او‌ مانده می‌گوید دیگر کاری از دستم برنمی‌آید جز اینکه بیایی و بر کُنده‌ام بنشینی و در این‌ دم واپسین در آغوش چروکیده‌ و خسته‌ام، استراحتی کنی.

♈️صباح شریعتی کشتی‌گیر ایرانی که برای کشور آذربایجان کشتی می‌گرفت، در رده بندی کشتی المپیک به امین میرزازاده باخت و از دنیای ورزش قهرمانی خداحافظی‌کرد.

♈️در لحظات پایانی تنها بود و دستکم در ویدیو اثری از همراهی تیم آذربایجان نیست اما دو‌ هموطنش میرزازاده و حسن رنگرز به روی تشک می‌روند تا در زمان خداحافظی کنارش باشند و پایان باشکوهی برایش رقم بزنند.

♈️چرایش را دقیق نمی‌دانم اما یاد پسرک داستان شل سیلورستاین افتادم که از درخت جدا شد اما در روزهای پایانی، باز کنده بجامانده از درخت خسته بود که تکیه‌گاهش شد. نمی‌دانم برای پسرک داستان و امیدش به درخت غصه بخورم یا درخت خالی از عطا‌کردن و تحلیل رفته از بخشیدن اما هرچه که هست انگاری در میان آغوش‌هایی‌که ممکن است برای آدمی گشوده شود، آغوش وطن چیز دیگری است ولو دیگر چیزی برای بخشیدن هم نداشته باشد ولو آدمی در پایان کار باشد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در سومین نامه سرگشاده مومنی و راغفر به پزشکیان عنوان شد
@jomhuriyat

♈️ 5 انتقاد جدی و 10 ضرورت اولویت دار برای اجرای تصمیمات اقتصادی دولت


♈️ فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا (س)، با انتشار سومین نامه سرگشاده خود به رئیس جمهور، با بیان انتقاداتی نسبت به عملکرد یک ماهه گذشته رئیس جمهور و طرح پیشنهاداتی، تاکید کردند:

♈️متاسفانه بر خلاف وعده ها و تعهداتی که در زمینه تعامل مستمر و سازنده با اندیشه ورزان و کنشگران دلسوز ملی داشتید، تاکنون هیچ واکنش مشخصی درباره مفاد آنها و پیشنهادات راهگشای ارائه شده مشاهده نشده است.

♈️اکنون یک ماه و یک هفته از انتخاب جنابعالی به عنوان رئیس قوه اجرایی کشور سپری شده است و تا این لحظه نه درکی از چگونگی تغییر ریل اداره کشور در ساحت اندیشه و عمل از جانب جنابعالی مطرح شده و نه برنامه ای برای عبور از بحرانهای پرشمار، چندوجهی و گوناگونی که به ارث برده اید ارائه شده است.

♈️انتخابهای اخیر جنابعالی از سوی بسیاری از افراد آگاه، عالم و دلسوز کشور و حامیان حضرتعالی با انتقادهای صریح مواجه شده است.

♈️با کمال تاسف، علی رغم وعده های پرشمار، تاکنون همچنان در عمل هیچ تمهیدی برای مشارکت مردم در شکل بخشی به سرنوشت سیاسی و اقتصادی خود از جانب جنابعالی اندیشیده و اعلام نشده است و این در حالی است که مردم در انتظار ارائه راه حلهای عملی از جانب دولت هستند.

♈️اساس برنامه خروج از بحران کنونی باید نخست متوقف کردن روندهای مخرب و کارکردهای نهادها و ترتیبات ضدتوسعه در کشور باشد و سپس برنامه های ایجابی جایگزین برای رشد و توسعه تولید فناورانه، اشتغال مولد و عدالت اجتماعی بر پایه مشارکت شایستگان در کشور باشد. تاکنون نشانی از این چنین برنامه ای از جانب جنابعالی اعلام نشده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
⚠️مشکل تراشی گشت ارشاد و طرح نور برای پزشکیان شروع شد؟ / بهتر است جناب رئیس جمهور هرچه زودتر به این ماجرا ورود کند

🔰عصرایران نوشت:

♈️روزهای سخت رئیس جمهور پزشکیان زودتر از آنی که فکر می‌کردیم از راه رسید. ابتدا ماجرای ترور اسماعیل هنیه در تهران و احتمال پاسخ سخت ایران به این ماجرا و بعد برخورد خشن گشت ارشاد با دو دخترک ۱۴ ساله.

♈️موضع رئیس جمهور در مورد اول مشخص است. او ماجرای ترور را محکوم کرد و در جلسات امنیتی با سران کشور سیاسی و نظامی کشور به یک تصمیم واحد می‌رسند مانند "وعده صادق" که اتفاق افتاد.

♈️در مورد دوم اما رئیس جمهور می‌تواند با قدرت بیشتری وارد شود و این داستان را تمام کند. در روزهای انتخابات مسعود پزشکیان گفته بود:«  ما ۴۰ سال است با مداخله می‌خواهیم حجاب را نهادینه کنیم. آقایانی که به دنبال طرح نور هستند بگویند این موضوع ما را به نور می‌کشاند یا انتهای آن سیاه است؟»

♈️همانطور که پزشکیان گفته بود، انتهای این داستان سیاه است. پس بهتر است جناب رئیس جمهور هرچه زودتر به این ماجرا ورود کند در مورد این یک موضوع بخصوص، به صورت واضح اعلام نظر کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان! وزیر کشور را برکنار کنید، سرپرست بگذارید
@jomhuriyat

♈️انتشار ویدئوی برخورد خشن گشت ارشاد با دو دختر نوجوان در تهران جنجال های زیادی ایجاد کرده و حالا بسیاری از مردم از رئیس جمهور جدید درخواست دارند جلوی این رفتار نادرست را بگیرد.

♈️روزهای سخت رئیس جمهور پزشکیان زودتر از آنی که فکر می‌کردیم از راه رسید. ابتدا ماجرای ترور اسماعیل هنیه در تهران و احتمال پاسخ سخت ایران به این ماجرا و بعد برخورد خشن گشت ارشاد با دو دخترک 14 ساله.

♈️موضع رئیس جمهور در مورد اول مشخص است. او ماجرای ترور را محکوم کرد و در جلسات امنیتی با سران کشور سیاسی و نظامی کشور به یک تصمیم واحد می‌رسند مانند "وعده صادق" که اتفاق افتاد.

♈️در مورد دوم اما رئیس جمهور می‌تواند با قدرت بیشتری وارد شود و این داستان را تمام کند. در روزهای انتخابات مسعود پزشکیان گفته بود:«  ما ۴۰ سال است با مداخله می‌خواهیم حجاب را نهادینه کنیم. آقایانی که به دنبال طرح نور هستند بگویند این موضوع ما را به نور می‌کشاند یا انتهای آن سیاه است؟»

♈️همانطور که پزشکیان گفته بود، انتهای این داستان سیاه است. پس بهتر است جناب رئیس جمهور هرچه زودتر به این ماجرا ورود کند در مورد این یک موضوع بخصوص، به صورت واضح اعلام نظر کند.

♈️برخورد خشنی که با این دخترها صورت گرفته است، بسیار درد آور و تاسف برانگیز است. رفتار پلیس به گونه‌ای است که گویی دو مجرم سابقه‌دار را بازداشت کرده است

♈️عاقبت این برخوردها چیست؟ در این همه سال که با ون گشت ارشاد در خیابان‌ها قدرت نمایی کردید، وضعیت حجاب در کشور در چه شرایطی قرار گرفت؟ بهتر شد یا بدتر؟ همین امروز دوست دارید که وضعیت حجاب به همان روزهای قبل از ماجرای مرحوم مهسا امینی برگردد.

♈️آنهایی که پای صندوق رای آمدند و نام پزشکیان را روی برگه‌های رای نوشتند، انتظار دارند رئیس جمهور منتخب آنها بدون هیچ لکنتی در مورد طرح نور سخن بگوید و تصمیم بگیرد. مگر او نگفته بود که این دختران مثل فرزندان او هستند و نباید با خشونت با آنها برخورد کرد؛ بسم‌الله، دختران شما را در خیابان زدند آقای پزشکیان، واکنش شما چیست؟

♈️یکی از کارهایی که می‌تواند موثر باشد، تغییر هرچه سریع‌تر وزیر کشور است. او یکی از مدافعان طرح نور است. تا معرفی وزیر جدید و انجام شدن پروسه رای اعتماد، یک سرپرست می‌تواند وزارت کشور را اداره کند.

♈️آقای رئیس جمهور، شما گفتید که کشور با دعوا اداره نمی‌شود اما باید برای شعارهایی که دادید بجنگید. شما می‌تواند هم امید کسانی را که به شما رای دادند زنده نگه دارید هم می‌توانید آن 50 دردصدی که پای صندوق رای نیامدند را به آینده ایران با پزشکیان امیدوار کنید.

♈️از شانس بدتان، شما شاید آخرین امید، بخشی از مردم هستید، پس وقت را تلف نکنید و هرچه سریعتر فکری به حال مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور کنید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝برای روزنامه‌نگارانی که قلم نمی‌فروشند؛
آزادیخواهانی که دیوانه هستند، داستانی به قدمت یک قرن

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ بعد از مشروطه، بعد از جانفشانی‌ها و امیدهای بسیار، روزگار آن‌طور که مشروطه‌خواهان می‌خواستند، نشد. نه تنها ستم پایان نیافت که عمیق‌تر شد، نه تنها ملی‌گرایی رواج نیافت که زیر علم انگلیس و روسیه سینه زدن بیشتر شد؛ و هرج‌و‌مرج باعث شد که از دل مشروطه دوباره دیکتاتوری تازه‌ای شکل بگیرد.

♈️در این میان هنرمندان زمانه، آن‌هایی که روح خود را تسلیم آزادی و مشروطه کرده بودند سه دسته شدند: کسی مثل «ملک‌الشعرای بهار» حرمت و جاه خود را با مدیحه‌سرایی برای رضاشاه نگاه‌داشت:
این فرصت و فراغت و این نعمت و رفاه
مولود کوشش ملِک مُلک پرور است
صاحبقران شرق رضاشاه پهلوی
شاهنشهی که سایه خلاق اکبر است...

♈️کسی مثل «عارف قزوینی» با نومیدی و استیصال، از آدم‌ها برید و  انزوا پیشه کرد و در روستایی در همدان زیستن با سگ‌ها را برگزید تا مرد. اما...  یک نفر مانده بود که نه منزوی می‌شد و نه تطمیع! «نداشتن و نخواستن» نمی‌گذاشت محافظه‌کار شود و حق‌طلبی و فاش‌گویی‌اش خریدنی نبود: اشرف‌الدین حسینی معروف به «نسیم‌شمال». او در گوشه‌ مدرسه‌ای حجره‌ای محقر داشت و در همان جا شعرهای هجو و طنزش را می‌نوشت و روزنامه‌ای یک برگی منتشر می‌کرد و مردم مثل برگ طلا آن را می‌خریدند و می‌خواندند.

♈️اما پایان داستان این مرد، که نه می‌شد او و قلمش را خرید، و نه می‌شد او را شکست و ناامید کرد چه شد؟ او را به تیمارستان بردند و بستری کردند تا بمیرد! کمتر کسی هم حوصله داشت تا یادی از او کند؛ تنها شاید سعید نفیسی بود که می‌رفت و به او سر می‌زد و بعد از مرگش نوشت که «بارها در آنجا به دیدن و دلجویی و پرسش و پرستاری او رفتم. من نفهمیدم چه نشانه‌ی جنون در این مرد بزرگ بود؟! همان بود كه همیشه بود. مقصود از این كار چه بود؟ این یكی از بزرگترین معماهای حوادث این دوران زندگی ماست!»

♈️ معمایی نبود. نسیم شمال زبان تلخ خود را، قلم حق‌گوی خود را، و حیثیت اجتماعی‌اش را نمی‌فروخت، خسته هم نمی‌شد؛ و چنین می‌گفت: 

دست مزن! چشم، ببستم دو دست
راه مرو! چشم، دو پایم شکست
حرف مزن! قطع نمودم سخن
نطق مکن! چشم، ببستم دهن
هیچ نفهم! این سخن عنوان مکن
خواهش نافهمی انسان مکن
لال شوم، کور شوم، کر شوم
لیک محال است که من خر شوم!

♈️باید کسی را که شعری چنین می‌گوید برای مردم دیوانه معرفی می‌کردند و چنین کردند.... و ما وارث این تاریخ هستیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام ملت آزاده و پرغرور وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
آخر هفته خوب خوب خوب پیش پیش داشته باشید

اینجا بهشتی در قلب ایران است، چهار جاذبه شگفت انگیز در استان چهار محال و بختیاری

1️⃣یکی از خفن ترین جاذبه های طبیعی شهرستان کوهرنگ، غار یخی چما هست که در نزدیکی روستای شیخ علی خان قرار داره

2️⃣آبشار شیخ علی خان در دوازده کیلومتری شهر چلگرد قراره داره و مخصوص آدمای تنبلیه که میخوان سریع از درِ ماشین پیاده بشن و به آبشار برسن چون فقط چیزی حدود صد متر با خیابون فاصله داره

3️⃣چشمه دیمه که در فاصله تقریبا ده کیلومتری شهر چلگرد قرار داره از ارتفاعات زرد کوه سرچشمه میگیره و یکی از پر خاصیت ترین آب های جهان رو داره

4️⃣تونل اول کوهرنگ که در خود شهر چلگرد قرار داره و جلوه بسیار زیبایی به شهر بخشیده. این تونل در سال ۱۳۳۲ احداث شده.

♈️ تمام مکان هایی که داخل این ویدیو معرفی شد در شهرستان کوهرنگ استان چهار محال و بختیاری قرار دارند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا  مشروطه خواهی در ایران منجر به آزادی و رفع استبداد نشد؟
🔰قسمت اول
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، ۱۷ مردادماه سال ۱۴۰۳
💠
@statute_Iran

💎خرد جمعی و سیر تکامل جوامع بشری گویای این واقعیت جامعه شناختی است که  قوانین اساسی و بنیادین ملت های مختلف به عنوان میثاقی ملی، آیینه ای تمام نما از آمال و آرزوهای یک ملت بوده و ضرورت دارد تا ساختار و روح حاکم بر قوانین اساسی، واجد ترسیم مسیری مبنی بر دستیابی به اولویت ها و مطالبات اکثریت جامعه باشد.

💎 از همین رو، محوریت قانون اساسی در کشوری چون آفریقای جنوبی که ساکنان آن قرنهای متمادی را در کشاکش بین اختلاف سیاه و سفید سپری کردند، برابری نژادی و رفع امتیازات ویژه برای سفید پوستان بود و کارکرد همان قانون در ایالات متحده آمریکا، رفع اختلاف و پایان جنگ های خونین طولانی مدت بین شمالی ها و جنوبی های ساکن آمریکا و اعتماد عمومی به انتخابات وتحقق خواست اکثریت برای اداره آن کشور بود‌.

💎 بر همین اساس، ضرورت دارد تا نقش قانون اساسی در جوامع مختلف، به ویژه ملت های تحت استلای حاکمیت های مستبد فردی در آسیا و خاورمیانه، رفع انحصار افراد و یا اقلیتی محدود بر سرنوشت ملت ها باشد و بی توجهی به همین الزام بنیادین موجب شده است تا در مشرق زمین، علیرغم وقوع انقلاب‌های مختلف برای رفع تظلم حاکمیت های مستبد، کماکان شاهد ظهور دیکتاتورهای پسا انقلابی نظیر صدام حسین، قذافی و حافظ اسد باشیم، حاکمانی که در ادامه خیزش های مردمی، جمهوری خواهی و تلاش برای حذف نظامهای مطلقه فردی، استبدادی به مراتب ویرانگرتر از حکمرانی سلاطین و استیلای متجاوزین خارجی و استعماری را بر مردم خود و منطقه تحمیل کردند .

💎 لذا دلیل اصلی تکرار این خطای سهمگین تاریخی در میان کشورهای خاورمیانه، عدم توجه انقلابیون و مصلحان اجتماعی به اصل"" تدوین نقشه راه به منظور عدم بازگشت دیکتاتوری نوین با شکل و رنگ انقلابی
"" است، عاملی که زمینه لازم جهت بازتولید استبداد و انحطاط در کشوری های مشرق زمین را فراهم می کند.

💎 لذا بروز همین خطای راهبردی و عدم توجه و تمرکز کافی مشروطه خواهان بر لزوم مهارقدرت ""سلطنت مطلقه فردی"" سلسله قاجار، در نهایت منجر به شکست انقلاب مشروطه، به توپ بسته شدن مجلس و تداوم استبداد در دوران پسا انقلابی شد.

💎در قسمت بعد، با استناد به اصول قانون اساسی مشروطه و متمم آن، در خصوص  دلایل تداوم استبداد فردی در حکمرانی قاجار، گزارش مستندی را تقدیم خوانندگان گرامی خواهم کرد .

#قانون_اساسی
💠 @statute_Iran
📝📝رابطه تورم و جرم و جنایت
@jomhuriyat
♈️آزاده چیذری به رابطه تورم با جرم و جنایت در دنیای امروز پرداخته و به این نتیجه رسیده است که، پژوهش‌ها در مورد رابطه میان وضعیت اقتصادی و جرم و جنایت در سال‌های اخیر نشان می‌دهند که جرم در طول رکود اقتصادی رو به افزایش می‌نهد و در طول بهبود وضعیت اقتصادی کاهش می‌یابد.

🔰چکیده مقاله:

♈️حوادث روزانه حاکی از افزایش اخیر نرخ جرم و جنایت در جهان است. این جنایات از قتل، آدم‌ربایی، باج‌گیری و دزدی گرفته تا کلاهبرداری متفاوت است.

♈️در حالی که علل این موضوع پیچیده و چندوجهی است، شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد ارتباط قوی میان میزان جرم و جنایت و سطح فقر وجود دارد.

♈️فقر اغلب به عنوان عامل اصلی در تداوم رفتار مجرمانه برشمرده می‌شود، زیرا افرادی که به منابع و فرصت‌های ضروری دسترسی ندارند، ممکن است برای بقا به فعالیت‌های غیرقانونی متوسل شوند.

♈️اقتصاددانان نشان داده‌اند که بدتر شدن وضعیت اقتصادی، از کانال‌های کاهش تولید و افزایش تورم و بیکاری، در روند فزاینده آسیب‌های اجتماعی موثر بوده‌ است.

♈️تورم اغلب به عنوان «دزد نامرئی» شناخته می‌شود، زیرا نرخ تورم بالا موجب کاهش ارزش پس‌اندازهای مردم می‌شود.

♈️اگر یک کیسه ۵۰ دلاری مواد غذایی به دلیل تورم، اکنون ۵۵ دلار برای شما هزینه دارد، ممکن است احساس کنید که کسی به تازگی پنج دلار از جیب شما برداشته است.

♈️خرد سنتی نشان می‌دهد که در طول بحران‌های مالی؛ افزایش بیکاری، کاهش دستمزدها و سایر عوامل استرس‌زای اقتصادی باعث افزایش دزدی و سرقت از مغازه‌ها می‌شود.

♈️پژوهشگران همچنین به الگویی از افزایش آماری جرم و جنایت در دوره‌های تاریخی افزایش تورم اشاره کرده‌اند.

♈️اقتصاددانان به تورم -برخلاف سایر عوامل استرس‌زای اقتصادی- که پیوندی کلیدی میان وضعیت اقتصاد و جرم و جنایت است، اهمیت بیشتری می‌دهند.

♈️تورم می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های شرکت‌ها و در نتیجه، اخراج کارکنان شود.

♈️بیکاری می‌تواند به اقدامات ناامیدکننده از جمله روی آوردن به جرم منتهی شود.

♈️با افزایش فشارهای اقتصادی، برخی از افراد ممکن است اقدامات مجرمانه را به عنوان یک شر ضروری برای حمایت از خانواده خود توجیه کنند.

♈️ این امر می‌تواند هنجارها و ارزش‌های اجتماعی را از بین ببرد و نرخ جرم و جنایت را افزایش دهد.

♈️تورم می‌تواند به نارضایتی توده‌ها و در نتیجه اعتراضات، شورش‌ها و سایر اشکال نافرمانی مدنی منجر شود و محیطی مساعد برای جنایت ایجاد کند.

♈️مشکلات اقتصادی می‌تواند موجب افزایش جرائم سایبری شود. کسب‌وکارها باید در ابزارهای پیشرفته امنیت سایبری، آموزش کارکنان و ممیزی‌های امنیتی منظم سرمایه‌گذاری کنند.

♈️شرکت‌ها باید رفاه کارکنان خود را نیز در نظر بگیرند. اگر کارمندان از نظر مالی مشکل دارند، ممکن است بیشتر در معرض رشوه یا سایر فعالیت‌های غیرقانونی قرار بگیرند.

♈️مطالعات نشان می‌دهند که نرخ بالاتر بیکاری می‌تواند به افزایش نرخ جرم و جنایت، به ویژه در زمان انقباض‌های اقتصادی منجر شود./تجارت فردا
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 19:26:36
Back to Top
HTML Embed Code: