Telegram Web Link
📝📝توجیه تعرض!
احمدزیدآبادی
@jomhuriyat

♈️خانمی که به عنوان نمایندۀ ستاد سعید جلیلی معرفی شده است طی مناظره‌ای عملاً تعرض مردان به زنان را به دلیل نوع پوشش آنها توجیه کرده و خطاب به خانم‌ها گفته است: "اگر بدون حجاب آمدی بیرون و مورد تعرض قرار گرفتی، خودت مقصری!"

♈️تا همین صد سال پیش، عده‌ای از متحجران معتقد بودند که اگر  جنس زن بدون پوشاندن صورت و دستهایش (وجه و کفین) در برابر مردان نامحرم ظاهر شود و یا در حضور  آنها حرف بزند، سبب تحریک‌شان می‌شود، بنابراین زنان برای مصون ماندن از تعرض مردان باید در مقابل هر نامحرمی روبنده بپوشند و برای حرف زدن با آنها ریگی زیر زبان خود بگذارند تا لحن عادی و طبیعی آنها خشن شود و زمینۀ دلبری از نامحرمان پیش نیاید.

♈️آنها هم به زنان می‌گفتند؛ "اگر بدون روبنده آمدی بیرون و یا در برابر نامحرم حرف زدی و مورد تعرض قرار گرفتی خودت مقصری"!

من دوست دارم بدانم پاسخ این خانم محترم به آن متحجران چیست؟ چون خودش نه روبنده پوشیده و نه هنگام مناظره ریگی زیر زبان خود گذاشته است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 نامزدهای پوششی چقدر وقت صداوسیما را گرفتند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝توجیه

علیرضا شیری
طبیب و ارشد مطالعات روانشناسی یونگ دانشگاه اسکس
@jomhuriyat

♈️بخشی از فرمایشات سرکار خانم گودرزی را که دیدم، به امید دسترسی به محتوای کامل تر، چند عرض کوتاه داشتم که موجب تضارب افکار و خروجی بهتر برای مردم گردد

🔰۱- در جلسات روانکاوی مجرمان جنسی،  آزارندگان جنسی کودکان یک مکانیسم دفاعی مکرر دیده میشود :
Reaction formation
خلاصه اش اینست که فرد جنایتکار برای توجیه جنایت خویش اینگونه فرض میکند که حتما خود قربانی دلش میخواسته که اینگونه لباس پوشیده،
حتما برای خانواده مهم نبوده که تن پسر / دختر بچه شان شلوارک کرده اند

🔰۲- افراد با اختلال شخصیت ضد اجتماعی که خشونتهای اجتماعی، شکنجه و آزار انسانها را بدون هیچ احساس گناهی مرتکب میشوند معمولا به قربانی خود میگویند نباید کاری میکردی که باهات اینگونه رفتار کنیم! یعنی عاملیت خویش را پنهان میکنند و سریع به گردن خود قربانی می اندازند.

♈️مثال :
دزد موبایل : اگر واقعا گوشیت برات مهم بود و نمیخواستی گوشیت را بدزدیم اینطوری تو‌ خیابون دستت نمیگرفتی
دزد اتومبیل: اگر واقعا ماشینت برایت مهم بود، سه تا قفل عصایی و پدالی میگذاشتی ، پس حتما اینقدر داری که برایت مهم نیست
مرد کتک زننده زن و بچه : اگر برایتان کتک نخوردن و در انباری حبس شدن مهم بود، رو حرف من اعتراض نمیکردید پس حتما همه این زجرها را میخواسته اید !

♈️اینطوری همه جنایتکاران جهان را روسفید کردید و شعور هزاران قانونگزار میهن را به چالش کشیدید

🔰۳-در مدل آدولف آیشمن و کوره های آدمسوزی که شخصا در اردوگاههای داخائو مشاهده کردم،  به قول هانا آرنت از قضا مردی خانواده دوست و وطن پرست را میبینیم که خود را مطیع امر پیشوا میداند و زیر گزاره مامورم و معذور، زشتی کارش را به گردن یک مافوق می اندازد. مدلی که در همه هوادارن چشم بسته رهبران فرقه های افراطی در جهان میبینیم ( تله شخصیتی اطاعت جهت مسوولیت گریزی)

🔰۴)به جز ایران و افغانستان، هیچ کجای جهان پوشش اجباری برای زنان نداریم، آیا دولتها و دستگاه انتظامی اینقدر بی عرضه است که به زنان به این راحتی تعرض بشود؟ پس وظیفه هر انسان در خویشتن داری و احترام به مرزهای بقیه کجاست؟
اینهمه زنان محجبه که مورد آزار جنسی کلامی یا عملی منحرفین در خیابانهای همین کشور واقع میشوند چه؟

🔰۵)اگر در کشوری، به حق کودک یا یک بزرگسال تجاوز شود و تجاوزگر  به سرعت مجازات نشود ، سیستم قضایی و پلیسی آن کشور زیر سوال نمیرود؟ اگر افرادی به توجیه سازی چنین جنایتی دست بزنند قطعا لازم است توسط مقام محترم قضایی از نظر بررسی اختلالات شخصیتی به پزشکی قانونی معرفی گردند زیرا تریبون دادن به چنین افرادی قطعا به بیدارشدن جنایتکاران خفته و خاموش در جامعه کمک میکند
منطق بلند مرتبه قرآن شریف هم اینست که ان السمع و البصر و الفواد، کل اولئک کان عنه مسوولا

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گام اول برای اصلاحات سیاسی چیست؟

✍️نوید رئیسی
@jomhuriyat

♈️ مناظره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم به‌روشنی نشان داد که این تنها اقتصاد و معیشت ایرانیان نیست که توسط سیاست داخلی به گروگان گرفته شده است، بلکه سیاست خارجی، سیاست‌های اجتماعی و فرهنگی و حتی، سیاست‌های درمانی نیز زیر فشار سنگین سیاست داخلی قرار دارد. ما شهروندان معمولی در نهایت تنها تصویری مبهم از توزیع «قدرت قانونی» داریم و کمتر پیش می‌آید که به اطلاعات پشت‌پرده فرآیند تصمیم‌سازی و سطح اثرگذاری «قدرت واقعی» بر آن دسترسی پیدا کنیم.

♈️گرچه انتخابات دموکراتیک در ایران در پاسخگوسازی سیاستمداران و حاکم‌سازی شهروندان بر سرنوشت خویش چندان موفق نبوده اما یکی از مزایای همین انتخابات محدود این است که رقابت‌های سیاستمداران، هرچند با پیام‌های جناحی و هدف دستیابی به قدرت، می‌تواند در خدمت افزایش آگاهی شهروندان از فرآیندهای سیاسی و مسببان اصلی وضع موجود قرار گیرد. این همان‌جایی است که رقابت منفعت‌طلبانه در بازار انتخاباتی، همانند بازارهای اقتصادی، می‌تواند به یک فضیلت جمعی منتهی شود. مناظره‌های انتخاباتی نشان داد که می‌توان با اتکا به آرای عمومی قدرت را دست گرفت و به دولت مستقر بدل شد اما همچنان، قدرت واقعی چنان بر قدرت قانونی تفوق داشته باشد که تصمیم‌گیری‌های کلیدی توسط «سایه‌ها» صورت بگیرد، بی‌آنکه مسئولیتی متوجه ایشان شود. این همان‌جایی است که نظام حکمرانی سیاسی در بن‌بست قرار می‌گیرد.

♈️ اصطلاح «نظام حکمرانی» در سال‌های اخیر به مد روز بین سیاستمداران و تحلیلگران ایرانی تبدیل شده است. در واقع، این گرایش تنها به ایران خلاصه نمی‌شود و مفهوم حکمرانی در چند دهه گذشته یکی از رایج‌ترین اصطلاحات مورد استفاده در اقتصاد، اقتصاد سیاسی و علوم سیاسی است و به‌طور گسترده در بحث‌ها و نشریات سازمان‌های بین‌المللی استفاده می‌شود تا جایی که یک پژوهشگر فرانسوی از این اصطلاح به عنوان «بتی» یاد می‌کند که جایگزین واژه محبوب «جهانی‌شدن» در دهه 1990 و ابتدای دهه 2000 میلادی شده است.

♈️یکی از دلایل این محبوبیت ابهام در مفهوم حکمرانی است: می‌توان آن را طوری شکل داد که با ترجیحات فکری گوینده منطبق باشد. گرچه افزودن صفت‌های مختلف برای مشخص کردن معنا ممکن است به درک حکمرانی کمک کند اما حتی با وجود این نیز، فرصت‌های زیادی برای گسترش مفهوم حکمرانی به‌ویژه در رابطه با اهداف و رجحان‌های سیاسی وجود دارد. این امر در کشورمان که به‌طور معمول با مسئله انحراف هدفمند واژگان از معنا و مفهوم متعارفشان دست‌به‌گریبان است، تشدید نیز می‌شود. استفاده مکرر سیاستمداران در قدرت از عبارت اصلاح نظام حکمرانی سیاسی در حالی که این اصلاح در سطحی‌ترین لایه با پاسخگوسازی خود ایشان مترادف است، نمونه‌ای از این باژگونه‌سازی و مصادره به مطلوب مفاهیم است.
منظور از حکمرانی سیاسی چیست و چگونه کیفیت آن می‌تواند وضعیت اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد؟ زمانی که از اصلاح نظام حکمرانی سیاسی سخن می‌گوییم به چه تغییرات سیاسی اشاره می‌کنیم؟ سناریوهای پیش‌روی کشور از منظر نظام حکمرانی چه هستند؟

♈️اقتصاددانان می‌گویند گام اول برای اصلاح نظام حکمرانی سیاسی، پذیرفتن واقعیت درباره ابرچالش‌های اقتصادی است. اگر سیاستمداران وجود ابرچالش‌ها را نپذیرند، این معنی را می‌دهد که یا بحران‌های فعلی کشور را قبول ندارند یا قبول دارند و مسوولیت آن را نمی‌پذیرند.

♈️وضعیتی که در اقتصاد ایران رخ داده، مانند یک ورشکستگی بزرگ است. وقتی شرکتی دچار ورشکستگی می‌شود، همه سهامداران و مدیران شرکت باید ورشکستگی را بپذیرند. شرایط کشور به گونه‌ای است که همه ارکان کشور باید وضع موجود را بپذیرند و متناسب با آن تصمیم‌های فوری بگیرند. وقتی سیاستمداران وجود بحران‌ها را انکار می‌کنند، در مسیری حرکت می‌کنند که سیاستمداران کمونیست در اتحاد جماهیر شوروی گام برداشتند. در سال‌های آخر اتحاد جماهیر شوروی مردم متوجه شده بودند که سیاستمداران درباره بحران‌های موجود، واقعیت را نمی‌گویند و چالش‌ها را انکار می‌کنند. از دید مردم همه‌چیز در حال فروپاشی بود اما سیاستمداران اوضاع را آرام و عادی جلوه می‌دادند.

♈️الکسی یورچاک، نویسنده روس، این پدیده را «فراعادی‌سازی» نام نهاد. یعنی حالتی از سیاست‌ورزی که سیاستمدار قادر به دیدن ایرادهای ساختار سیاسی نیست و هشدار کارشناسان را مغرضانه تلقی می‌کند. باید امیدوار باشیم رئیس‌جمهور آینده ایران بتواند کشور را از تله فراعادی‌سازی خارج کند. کاری که دو رئیس‌جمهور قبلی در انجام آن چندان موفق نبودند.

سیاستمدار پیروز انتخابات چگونه با واقعیت کنار می‌آید؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبای آدینه اعضای خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰باغ چشمه بلقیس و برج تاریخی مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در ۴ کیلومتری جنوب شرق شهر چرام و در مسیر جاده چرام-گچساران قرار دارد، و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۲۸۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این چشمه یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری استان کهگیلویه_و_بویراحمد است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝موج پنهان انتخابات چه خواهد کرد؟

ابوالفضل فاتح
@jomhuriyat

♈️از شاخصه های این انتخابات، موج پنهانی است، که در نظرسنجی ها غائب است و اطلاع چندانی از ابعاد آن وجود ندارد. پس از قهر عظیم اکثریت مردم در سه انتخابات به ویژه  انتخابات ۴۲ درصدی با پیام های خاص خود، اینک جامعه به دلیل برخورداری نسبی از «امکان انتخاب»، رویکرد متکثرتری برگزیده ست.

🔰دامنه ی موج پنهان؛
♈️نابرابربری های انتخابات اظهر من الشمس است. این لشکر کشی صاحب منصبان در برابر حاشیه نشینان سیاست و این ترکیب چند نفر به یک نفر، بیگانگی با مفهوم انتخابات و بیگانگی با قسط و عدالت است. اما چنان که می دانیم شیوه ی پاسخ به این نابرابری ها و لشکرکشی ها در جامعه پیچیده ی ایران در هر زمان متفاوت است.
در انتخابات جاری، شواهد و نظر سنجی ها همچنان بازه ی ۴۸ تا ۵۸ درصد مشارکت  و نقطه ی میانی ۵۳ تا  ۵۴ درصد را تایید می کنند که متوسط  ۱۲ تا ۱۳ درصد فراتر از مجلس است. دقت نظرسنجی ها چگونه بوده و آیا ابعاد موج پنهان یکی دو روز آخر، از این بازه فراتر خواهد بود؟ باید تا فردا صبر کرد. تجربه نشان داده است که احتمال ۵ تا ۱۰ درصد موج پنهان روز آخر به نفع یک کاندیدا وجود دارد که تعیین کننده خواهد بود. این موج می تواند از تغییر نظر همانها که رای می دهند و در نظرسنجی ها لحاظ شده اند و افراد جدیدی که در نظرسنجی ها دیده نشده اند، شکل بگیرد.

🔰جامعه سه ضلعی؛
♈️با هر نتیجه ی انتخابات، با جامعه ای  سه ضلعی مواجه خواهیم بود (آنان که رای تاییدی می دهند، آنان که رای نمی دهند و آنان که رای اصلاحی می دهند) و اندازه ی ضلع سوم را موج پنهان تعیین خواهد کرد. رای دادن و رای ندادن مردم، قرار گرفتن در آرایش این اضلاع سه گانه است و نمی توان آن را به نام های خاصی مصادره کرد.  ویژگی جامعه سه ضلعی آن است که بعد بیشتری یافته و تا حدی از فضای قطبی عبور خواهد کرد. در چنین جوامعی برای حل مسائل راه حل های بینابینی بیشتری وجود خواهد داشت. در اینباره پس از انتخابات بیشتر خواهم نوشت، ان شاء الله.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰دعواها همه سرِ یک حرفِ اضافه است که کجایِ ایران بگذاریدش.

پیش از ایران بیاید:    ... برایِ ايـران
یا پس از ایران:        ایـران، برایِ ...


♈️البته کمتر کسی آشکارا می‌گوید «ایران برای ...»؛ هرچند به جای سه نقطه، خط قرمزهای زیاد می‌کشند. به هر حال، سرنوشت ایران با جایگاهِ حرفِ «برای» گره خورده است.

♈️ «ایران» مفهوم روشنی است: یک قطعه زمین بزرگ که نفت دارد و گاز؛ مغز دارد و معدن؛ بازار دارد و بورس، و ایضاً تاریخ و فرهنگ؛ با پلیس و سپاه، و بسیار دارایی‌ها.

♈️اگر حرفِ «برای» را بگذاریم پیشِ ایران؛ آن همه دارایی‌ها می‌شود «برایِ ایران»؛ اما اگر ایران را بگذاریم جلوی این حرفِ اضافه، آن وقت دار و ندارِ «ایران، برایِ» چیزهای دیگر است.

♈️به نزد برخی‌ها آن امورِ دیگر «اصول»اند و ایران برای آنهاست؛ به همین دلیل بی‌پروا می‌گویند:
«ایران برای فرقۀ ماست و هر که مثل ما نیست برود».

♈️هرگز چنین نیست، ایران مُضافِ ما و من نیست؛ همه چیز، «برایِ ایران» است، چون ایران برای تمام ایرانی‌هاست. ایران مُتَمِّم است نه مُضاف.

🔰بازگویی از کانال کاروند پارسی(دکتر محمود فتوحی)

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر سریع القلم، استاد دانشگاه؛
تا زمانی که سیاست خارجی، تابع و همراه سیاست اقتصادی نشود، مشکلی حل نخواهد شد
.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 دو سوم آمریکایی‌ها ترامپ را پیروز مناظره می‌دانند

♈️ مطابق نظرسنجی CNN پس از مناظره، 67 درصد مردم آمریکا معتقدند ترامپ برنده مناظره امروز بود و 33 درصد نیز بایدن را پیروز مناظره می‌دانند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در صورت ریاست جمهوری جلیلی، آیا او و نظام اجازه تشکیل و فعالیت دولت سایه را به رقبا هم خواهد داد؟

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️امروز انتخابات ریاست جمهوری به پایان می رسد. اما نکته ای که وجود دارد:

♈️تمام ۸ ساله دولت روحانی جناب جلیلی و جریان پرنفوذش، به نام دولت در سایه، نقش پررنگی در تصمیمات و معادلات ایران داشتند و تا توانستند با موازی کاری و اختیارات در حد رییس جمهور قانونی، در کار دولت روحانی سنگ اندازی و کارشکنی کردند که جناب جلیلی اسمش را گذاشته « کار قوی حزبی»!

♈️در تمام سه سال دولت رییسی هم که بیشتر دولتمردانش منتسب به جریان جلیلی بودند، تمام اهداف و برنامه های این جریان را پیاده و بر مردم و کشور آزمودند که نهایت، از وضعیت اقتصادی تا سیاست خارجی دیدیم به چه خروجی انجامید!

با این اوصاف، حال یک سوال: اگر احیانا جناب جلیلی یا قالیباف در انتخابات پیروز و رییس جمهور شدند، آیا اصولگرایان و نظام تحمل می کند آقای پزشکیان و اصلاح طلبان دولت در سایه تشکیل دهند؟

♈️در صورت اجازه، آیا همان بودجه، امکانات و حمایت های بی دریغ و میدان دادن به دولت در سایه جناب جلیلی را، نظام در حق دولت در سایه اصلاح طلبان هم انجام خواهد داد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مروری بر مناظره دونالد ترامپ و جو بایدن
(شادترین انسانهای روی زمین امروز: ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ!)

محمدرضا اسلامی
@jomhuriyat

♈️مناظره امروز صبح (جمعه ۸ تیرماه) میان دونالد ترامپ و جو بایدن، رگبار بدترین حرفهایی بود که میان این دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا رد و بدل شد. در رشته توئیت زیر به مرور این مناظره پرداخته شده است.

♈️اسباب تاسف است که تمدن آمریکایی، تمدنی که از دل آن دانشگاه ام.آی. تی، هاروارد و استنفورد برآمده، تمدنی که در دل آن اپل، مایکروسافت و گوگل شکل گرفته، امروز شاهد چنین وضعی است. شهروندان کشور در برابر این ۲ گزینه قرار گرفته اند.

♈️بدون شک خوشحال ترین افراد امروز عالیجنابان ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ هستند که شاهد چنین شرایط برای تمدن آمریکایی هستند.
و این دریغ است.

1️⃣- ‏قبل از پرداختن به محتوای این مناظره، آنچه که بایستی بیان شود این بهت و حیرت است که «چرا و چطور» بزرگان دموکرات به هیچ گزینه دیگری به غیر از جو بایدن نرسیدند؟

♈️‏مکانیزم داخلی مابین بزرگان دموکرات چگونه بود که در رینگ بوکس مقابل ترامپ، این پیرمرد را قرار دادند؟
‏پیرمردی که قوای جسمی اش بارها زیر سوال رفته است، در مقابل ترامپ سرحال و قبراق. چرا؟!
‏واقعا چگونه؟

2️⃣- سوال را به گونه دیگری بخوانیم:
‏چه فرآیندی طی شد که مکانیزمِ سنتیِ داخلیِ بزرگان دموکرات، حتی نتوانست بپذیرد که ‌ کامالا هریس⁩ را نامزد این انتخابات کند؟
‏زنی که توان بالایی در مناظره های انتخابات قبلی از خود نشان داد؟ سخنور و هشیار.
یا حتی گوین نیوسام (فرماندار کالیفرنیا) ؟

♈️‏بخشی از پاسخ سوال احتمالا اینجاست:
‏بزرگان ‌ دموکرات⁩ به نتیجه این دادگاه ترامپ دل بسته بودند. احتمالا گمان می کردند این فرآیند دادگاه، ترامپ را زمین گیر‌ خواهد کرد. ولی نکرد!

3️⃣- سوال دیگری که درباره این مناظره مطرح است:
‏جایگاهِ قدرتمند سی.ان.ان به عنوان برگزار کننده چنین مناظره مهمی از کجا نشأت گرفته است؟
‏عامل قدرت سی ان ان در آتلانتا (جورجیا) در‌ مقابل سایر رسانه های داخل آمریکا از کجا نشأت می‌گیرد؟

4️⃣- سی ان ان از ابتدا دشمن ترامپ بوده است. از همان سال ۲۰۱۵ که کسی ترامپ را جدی نگرفته بود، سی ان ان به شکل جدی خطر ترامپ را گوشزد می کرد.

♈️‏ترامپ هم دائما با خصمانه ترین کلمات و جملات سی ان ان را خطاب کرده است. بارها خبرنگاران سی ان ان را “دروغگو” خوانده است.
‏ولی ترامپ در جریان این مناظره به شکلی بسیار هوشمندانه، وارد تقابل با مجری های سی ان ان نشده است!
‏بجای جنگ قدیمی با سی ان ان، از فرصتِ حضور در رسانه، به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.

♈️‏ترامپ تمرکز حملاتش را فقط بر روی پیرمرد گذاشته، و به گونه ای رفتار می کند که گویی هیچ سابقه دشمنی با این رسانه نداشته است!
‏بله! ترامپ، رسانه را خوب می فهمد.

5️⃣- «درز در مرز»
‏ترامپ، فقط ‌ رسانه⁩ را خوب نمی‌فهمد بلکه زبان مردم عادی آمریکایی را هم خوب بلد است.

♈️‏در این رینگ بوکس، حملات ترامپ کاملا حساب شده بود. روی «پیر» و «فرتوت» بودنِ جو بایدن مانُور داد ولی نه زیاده از حد!
‏بیش از آنکه مشکلاتِ پیری جو بایدن را به رخش بکشد، مشکلات مهاجرین غیرقانونی و «درز در مرز» های آمریکا را به رخ می کشد.

6️⃣- «سقط جنین»
‏شگفت آور است! حتی در بحثی مثل سقط جنین و قرصهای ضد بارداری نیز ترامپ موضوع را به «مهاجران غیرقانونی» ربط می دهد.

♈️‏جو بایدن در قالب یک بحث منطقی می پرسد: آن دختر و زنی که به او (از طرف اطرافیانش) تجاوز شده و باردار شده است، چرا نباید حق سقط جنین داشته باشد؟

♈️‏ترامپ پاسخ می دهد: تجاوز به دختران و زنان از ناحیه مهاجران غیرقانونی است. اگر تو (بایدن) عرضه اداره مرزها را داشتی چنین نمی شد.
‏ترامپ کاملا طبق برنامه به حملاتش ادامه می دهد.

7️⃣- تهاجمی یا تدافعی؟!
‏این مرد انگار نه انگار که این ماهها به شدت درگیر دادگاه و مسائل حقوقی پرونده هایش بوده است.
‏گمان دموکراتها این بود که روندِ رسیدگی حقوقی به پرونده های ترامپ، او را به شدت درگیر خواهد کرد. ولی الان امروز ترامپ از موضع تهاجمی‌ این مناظره را اداره کرد و جو بایدن در موضع تدافعی قرار گرفت!

‏چرا؟ واقعا چرا دموکراتها رئیس دولت جاری را مقابل ترامپ قرار دادند؟
‏چرا به گزینه دیگری نرسیدند که چنین نشود؟ واقعا در بایدن چه دیدند؟!

8️⃣- تورم
‏دولت بایدن در «مهار تورم» موفق بوده است. این نکته ای است که عموم رسانه ها و تحلیلگران به آن اذعان دارند. ولی حتی در بحث ‌ تورم⁩ هم ترامپ کاملا از موضع تهاجمی با جو‌بایدن رفتار می کند.

9️⃣- به اذعان خود سی ان ان (لینک)، حتی برخی از هواداران جو بایدن هم الان از Performance (عملکرد) او در این مناظره راضی نیستند در حالی که کمپین ترامپ اعلام پیروزی کرده است!

♈️‏ آیا هنوز امیدی به موفقیت جو بایدن هست؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جایگزین برجام ستیزان، براي برجام چيست؟

غلامرضا مصدق
@jomhuriyat

♈️از همان دوران مذاكرات، برجام ستيزان شمشير آخته را بر روی برجام برکشیدند و در يك هماهنگي نانوشته با نتانیاهو و جنگ طلبان تندروي آمريكائي برجام را از كاركرد مورد انتظار آن دور كردند. مخالفت برجام ستيزانِ خستگي ناپذير در سه جبهه مذكور بي كم و كاست همچنان ادامه دارد.

♈️از آنجا كه ما به برجام ستيزانِ اسرائيلي و آمريكائي دسترسي نداريم از برجام ستيزانِ وطني مي پرسيم، با اين فرض كه مخالفت آنها با برجام در جهت منافع ملي و كاملاً حق با آنهاست، دقيقا جايگزين آنها براي برجام چيست؟.

♈️امروزه خسارات تحريم چنان آشكار شده كه حتي برجام ستيزان سرسخت هم برخلاف گذشته حتي اگر براي حفظ ظاهر هم كه شده ديگر تحريم ها را نعمت نميدانند و با موافقان برجام، بر نكبت بودن آنها  همدل شده اند، اگر چه هنوز معتقدند تحريمها خيلي هم مهم نيستند ( نگاه كنيد به مناظره انتخاباتي نامزدهاي موسوم به جبهه انقلاب) اما با اينحال جايگزين و راه حلي براي برون رفت از اين وضعيت خسارت بار ارائه نمي دهند.

♈️جنگ ايران و عراق با همه خسارات عظيم و دهشتناك آن در تاريخ ٣١ شهريور ۵۹ شروع و در ۲۷ تیر ۶۷ تمام شد، اما تحریم ها علی رغم گذشت بیش از دو دهه از آغاز آنها بی وقفه همچنان ادامه دارند و هیچ چشم اندازی هم برای پایان آنها در افق دیده نمی شود. در دو دهه گذشته عمده فرصتهای اقتصادی ایران در حوزه تولید و فروش نفت و گاز، سرمایه گذاری خارجی، استفاده از نظام مالی بین الملل، ترانزیت نفت، گاز، کالا و مسافر، توریسیم، توسعه صادرات كالا و خدمات و غیره از دست رفت. خسارات از دست رفتن این فرصتها به هیچ وجه با خسارات اقتصادی جنگ قابل قیاس نیست.

♈️اگر چه در جنگ تحریم ها غرش شلیک توپها شنيده نمی شود، اما استمرار بي وقفه تحريم ها در سكوت توپها و تانكها مثل موريانه در حال خوردن همه بنيانهاي اقتصادي و اخلاقي ما است.

♈️تاب آوری اقتصاد ایران در مقابل این خسارات عظیم تا کجاست؟ تا کی باید از دنیا گران بخریم و در مقابل به آنها ارزان بفروشیم؟ تا کی باید نفت خود را مثل مالِ دزدی به مالخرهای چینی با تخفیفهای نجومی بفروشیم؟.

♈️سود معمول كسب و كار در دنيا ٢ تا ٣٪، ۵٪ خوب و ۱۰٪ عالی است، الان بطور متوسط هزینه تحریم ها برای ما حداقل ۳۰٪ است و این یعنی اینکه ما سالهاست سودی نداریم و در حال خوردن از مایه هستیم، به همين دليل است كه  در ۴۰ سال گذشته متوسط رشد اقتصادی ما ۲/۸٪ در ۲۰ سال گذشته ۱/۸٪ و‌ در ۱۰ سال گذشته ٠٪؜ بوده و با استمرار وضع موجود با احتمال قریب به یقین در ۱۰ سال آینده منفی خواهد شد.

♈️برادرانِ انقلابی برجام ستیز، ما از ته دل پذيرفتيم، برجام تركمن چاي،خیانت، نجاست، كوفت،نكبت و هر چه شما بفرمایید، بالاخره جايگزين شما برای برجام چيست؟ تاريخ اتمام تحريم ها چه زماني است؟ ۲۰ سال دیگر، ۴۰ سال دیگر، تا ابد، چه وقت؟ اینکه مدام بگوئیم اين ترامپ بود كه بد عهدی کرد و از برجام خارج شد، آمريكا قابل اعتماد نيست، مذاكره كنندگان فريب خوردند، هيچ مشکلی از ما حل نمی شود، ترامپ همزمان با خروج از برجام از ۲۰ توافق دیگر دولت قبلی آمریکا با دنیا خارج شد، اما دولت جدید آمریکا در مدت كوتاهي پس از استقرار به همه آنها بجز برجام برگشت، چرا فقط به برجام برنگشت؟

♈️برجام و مذاكره كنندگان آن به اندازه كافي و حتي بيش از حد لازم لعن و نفرين شدند، لعن و نفرين بيشتر را رها كنيد، بالاخره برنامه شما براي رفع تحريم ها مشخصاً چيست؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نسل جدید حکومت را ناتوان از تغییر می‌بیند

♈️ نسل جدید اولاً به این دلیل که فاصله‌اش را با ما زیاد می‌بیند و ثانیاً به این دلیل که نسل گذشته و حکومت را ناتوان از تغییر می‌بیند، تصمیم گرفته است بدون گفت‌وگو کار را جلو ببرد. در واقع این نسل آرام‌آرام به قدرت خودش باور پیدا می‌کند. من و شما هم به‌عنوان نسل گذشته، ناتوانی‌مان در تغییر به اندازۀ ناتوانی حکومت است و نسل جوان متوجه این موضوع شده است که ما توان تغییر نداریم.

♈️ نسل جوان در برابر نهادهای رسمی قدرت بیشتری دارد، چون بخش سنتی ما در حال نو کردن خودش است؛ جوان‌تر می‌شود و دنیای جدیدی می‌سازد، ولی ساختار حکومت حتی این نوگرایی نسلی را هم ندارد. نسل جدید متوجه شده که ما نه قصد گفت‌وگو، بلکه قصد فریب او را داریم و به او دروغ می‌گوییم. در جریان جنبش مهسا حکومتی‌ها می‌گفتند بیایید گفت‌وگو کنیم؛ نسل جوان متوجه ناتوانی حکومت از گفت‌وگو شده بود و می‌دانست چون در موضع ضعف است، از گفت‌وگو می‌گوید و اگر در موضع قدرت قرار بگیرد، دیگر گفت‌وگو نمی‌کند.

♈️ بخشی از گفت‌وگوی مدیرمسئول ماهنامه مدیریت ارتباطات، امیرعباس تقی‌پور با محسن رنانی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ ارسال پیامک های مکرر انتخاباتی وزارت کشور به تلفن های همراه شهروندان

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت
♈️روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰روستای کمرون واقع در کوهسار فریدونشهر اصفهان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝واقعیت تازه

احمد زیدآبادی


♈️مشارکت حدود ۴۰ درصدی و پیشتازی یک اصلاح‌طلب؟

♈️بله. واقعیت تازه‌ای که امید می‌رود به مثابه بانگی بر بالین به خواب رفتگان عمل کند.

♈️با این نرخ مشارکت که البته هیچ افتخاری برای حکومت ندارد، اپوزیسیون برانداز هم نمی‌تواند اعلام پیروزی کند. اگر مشارکت به زیر ۳۰ درصد سقوط می‌کرد، آنگاه می‌شد ادعا کرد که کچ تحریم گرفته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای قالیباف! این بار طرف درست تاریخ بایستید و لعنت تاریخ را بر خود نخرید

محمد مهاجری

@jomhuriyat
جناب آقای محمدباقر قالیباف
با سلام

♈️تلاش‌تان برای رئیس‌جمهور شدن بعد از چند دوره و پس از ۱۹سال باز هم ناکام ماند و باید به همان سقف پرواز فعلی که ریاست مجلس است بسنده کنید. کاش به قولی که به نمایندگان داده بودید پایبند می‌ماندید و نامزد نمی‌شدید و اینقدر بد نمی‌باختید.

♈️حالا که اشتباهی بزرگ از پس اشتباهات متعددتان کرده‌اید و شکست خورده‌اید بیایید تا فرصت هست، گذشته را جبران کنید.

♈️در انتخابات اخیر جزو ۴کاندیدایی بودید که اصطلاحا در «جبهه‌انقلاب» قرار داشتید. من و شما خوب می‌دانیم که این نام فریبا یک دروغ بزرگ بیش نیست و دیدید که در انتخابات اخیر مجلس بخشی از همین جبهه انقلاب بداخلاقی‌هایی کرد که در تاریخ بعداز انقلاب سابقه نداشت. این را گفتم تا توجه‌تان را به این نکته معطوف کنم که شما را در «جبهه انقلاب قرار داده اند تا هرچه علیه‌تان انجام گرفت جرات نکنید به این اسم توخالی و پفکی پشت کنید.

♈️حالا و در مرحله دوم انتخابات، در برابر یک انتخاب بزرگ قرار گرفته‌اید. یکی تسلیم شدن به همین جبهه انقلاب و دفاع از آقای سعید جلیلی و دوم برائت جستن از آن و ایستادن در سمت درست تاریخ.

♈️یک سمت تاریخ آن است که از اندیشه افراطی‌گری و طالبانیسم و ارتجاع و تحجر دفاع کنید و سمت دیگر تاریخ آن است که به این تفکر(که پشت صحنه اش را می‌شناسید) پشت‌پا بزنید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تسنیم: انتخابات ریاست‌جمهوری «به احتمال بسیار زیاد» به دور دوم کشیده شده است

مشارکت حدود ۴۰ درصد است.

♈️حضور آقای پزشکیان با حدود ۴۲.۶ درصد آرای شمارش‌شده تاکنون و آقای جلیلی با حدود ۳۸.۸ درصد آرای شمارش شده تا این لحظه در دور دوم تقریباً قطعی شده است.

♈️انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری با توجه به نتایج غیررسمی که از شمارش آرا وجود دارد، به احتمال بسیار زیاد به دور دوم کشیده شده است.

♈️بر اساس آرایی که تا اینجا شمرده شده، آقایان پزشکیان و جلیلی به دور دوم خواهند رفت و ۱۵ تیرماه شاهد برگزاری دور دوم خواهیم بود.

♈️این آمار غیررسمی است و هنوز به صورت رسمی تایید نشده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دو رکن انتخابات

🔰سرمقاله هم‌میهن،۹ تیر ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️هر انتخاباتی دو‌ وجه دارد؛ اول، وجه شکلی و صورت آن و دیگری، شدت و محتوای اراده مردم است. هر دو رکن آن اهمیت دارد و رعایت آن لازمه یک انتخابات مطلوب است. وضعیت آنها باید در حد استانداردها و پذیرفته‌شده باشد.

♈️در رکن شکلی، وجود نامزدهایی که معرف همه سلایق و علایق جامعه باشند و نیز شفافیت رقابت‌ها و‌ منابع مالی آنها، عدالت در توزیع امکانات عمومی، اجرای دقیق و تضمین‌شده فرآیند رای‌گیری و بالاخره شمارش درست و اعلام نتایج است.

♈️رکن محتوایی نیز شامل تعداد مشارکت‌کنندگان و رویکردهای انتخابی آنها می‌شود. همه این وجوه باید به‌خوبی انجام شود. درباره رکن شکلی انتخابات اخیر باید گفت که هر دو گام اول نقص دارد.

♈️در واقع، باید افراد بیشتری به‌عنوان نامزد حاضر باشند که تمام یا اغلب گرایش‌های اصلی جامعه را پوشش دهند. درحالی‌که ۴ و شاید ۵ نامزد به‌صورت مشترک فقط بخش کوچکی از جامعه را نمایندگی می‌کنند و یک نفر دیگر هم به اجبار باید بار گرایش‌هایی را به دوش بکشد که فاقد نمایندگی هستند.

♈️این نقصان عوارضی دارد که نمی‌توان در نظر نگرفت و مهمترین آن نرسیدن تعداد مشارکت‌کنندگان به ارقام مطلوب است. ما در گذشته و در انتخابات پرشور خود تا ۷۵درصد هم مشارکت داشته‌ایم. هرچند اکنون هنوز آمار رسمی و نهایی اعلام نشده (چون در لحظه نوشتن این متن، انتخابات در جریان است و تا چند ساعت هم تمدید شده) ولی مجموعه اطلاعات موجود نشان می‌دهد که تعداد تعرفه‌های صادرشده با ادامه روند موجود از انتظارات پایین‌تر است.

♈️هرچند براساس نظرسنجی‌ها آمار مشارکت انتظاری متنوع است و از ۴۹درصد تا ۵۹درصد نیز ذکر شده است؛ ولی ممکن است در عمل همین رقم پایین محقق شود. درحالی‌که می‌بایست کوشش را بر مبنای مشارکت بالای ۶۰درصد محقق می‌کردیم.

♈️درصد مشارکت نشان‌دهنده میزان حمایت از رویکردهای فرد انتخاب‌شده است؛ ولی اگر این درصد پایین باشد، به‌طور طبیعی به معنای خارج بودن رویکردهای مقبول از دایره رسمی سیاست است و این خطری است که جامعه و ثبات آن را تهدید می‌کند.

♈️نکته مهمتر اینکه انتخابات فقط یک مناسک نیست که افراد انجام بدهند و در پایان آن بروند. انتخابات ابتدای یک راه است و نه انتهای آن. به این معنا که نامزد منتخب باید امکان اجرای اهداف و برنامه‌هایش را داشته باشد و الا انتخابات به همان سرنوشتی دچار می‌شود که قبلاً با آن مواجه بودیم. در روزهای آینده و به مرور به همه این موارد خواهیم پرداخت.

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17780

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیامد مشاهده فاصله شعار و عمل؛
همنوا شدن اغلب روستاییان و ساکنان مناطق محروم با بخش بزرگی از طبقه متوسط شهری ناامید

فرهاد قنبری

@jomhuriyat

♈️این روزها بیشتر از همه دلم به حال بخش بزرگی از آن هیجده میلیون نفری که به آقای رئیسی رای دادند، می سوزد. جمعیت ساده دلی که طی هشت سال گذشته با تبلیغات شبانه روزی تلویزیون و انبوه رسانه های محافظه کاران تصور می کردند اوضاع اقتصادی کشور هیچ بحران و مشکلی ندارد و تحریم هم هیچ تاثیری در اقتصاد مملکت ندارد و این ظریف و روحانی و جهانگیری هستند که با نفوذ در بدنه کلان مدیریتی کشور در حال برنامه ریزی برای ایجاد آشوب و بلوا هستند و به صورت تعمدی با بالا و پایین کردن قیمت تخم مرغ و روغن و پوشک بچه سعی در بهم زدن آرامش روانی مردم دارند.

♈️این بخش از جامعه که اغلب روستاییان و ساکنان مناطق محروم کشور را شامل می شد به امید کنار زدن دولت غربزده ضدملی روحانی با روحیه و شادی مضاعفی پای صندوق های رای رفتند تا شاید کمی از اندوه و شرمی را که طی سالهای گذشته از سفره خالی روزانه تحمل می کردند را به فراموشی بسپارند..

♈️اما حالا با گذشت بیش از یک سال از تغییر دولت این طیف هم امید خود را از دست داده و حالا با اشکهایی خشکیده در صورت و دست هایی لرزان به اوضاع اقتصادی کشور می نگرند و با درک واقعیت اقتصاد کشور و مشاهده فاصله شعار و عمل بیش از پیش نگران نان شب سفره و سیر کردن شکم فرزندان و عزیزان خویشند.

♈️این طیف از جامعه که عموما انسانهایی کم توقع و قانعند طی چند دهه گذشته همیشه پای کار این نظام ایستاده اند. انسانهایی که اگر جنگ بوده دست و دل بازانه هر چه داشته در طبق اخلاص گذاشته و با جان و مال خویش به جنگ با دشمن شتافته اند. اگر انتخاباتی بوده اول صبح شناسنامه های خود را برداشته و راهی حوزه های رای گیری شده اند و اگر هر جایی نیاز بوده با گذشت و بزرگواری از چیزی دریغ نکرده اند.

♈️پس از ناامید کردن بخش بزرگی از طبقه متوسط شهری به نظر می رسید ناامید کردن این طیف از مردم هنر بزرگی می طلبید که ظاهرا صداوسیما و بخشی از فعالین تویتری و صاحبان تریبونهای مختلف و دولتمردان دولت انقلابی نشان دادند که هنر آن را نیز دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 18:25:02
Back to Top
HTML Embed Code: