Telegram Web Link
🔰یک جهان جهش جلیلی... یک جهان دلار از دست رفته مردم و یک جهان تحریم!

♈️وزارت خزانه‌داری آمریکا از تازه‌ترین دستاوردهایش در مدلسازی ساختار هدف تحریمهایش در ایران رونمایی کرد و تحریمهای تازه را علیه افراد و شرکتهای دست‌اندرکار آنچه شبکه سایه بانکی حامی فعّالیتهای نظامی سپاه است، اعلام کرد.

♈️پیش از این به کرّات گفتیم که بخشی اساسی از آنچه تحریمها را مدرن کرده است، گسترش توانایی در جمع‌آوری دیتا و مدلسازی از رفتار هدف تحریمها است و خزانه‌داری آمریکا در دو سال خیر، به توانایی بالایی رسیده است.

♈️در حالیکه به ندرت نیاز است و حتّی مفید است که جزئیاتی دقیق از دیتای در اختیار از رفتار هدف تحریم را منتشر کنند، خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود با تشریح جزئیات واریزی‌ها و گردش مالی شبکه متّصل به سپاه، ارقام بیکرانی که از پول نفت مردم ایران از شبکه اصلی فروش نفت و بازگشت به خزانه خارج شده را توضیح داده است!

♈️شبکه صرّافهای بانک سپه هم شناسایی و تحریم شدند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در نقد مکتب روزنه
یادداشتی از محمدرضا تاجیک منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

🔰گزیده‌ای از نوشتار پیش رو
@jomhuriyat

♈️آن کنش که معطوف به عبور از روزنه است، یا آنکه نافی و انکار روزنه به‌مثابه یک «پارازیت» است؟ به بیان دیگر، آیا می‌توان در پرتو تعریف سیاست به‌مثابه «علم ممکنات» عبور از هر روزنه‌ای را (در هر شرایطی) کنشِ سیاسی نامید؟

♈️بسیاری از پیروان مکتب روزنه‌، همچون اشراف روسی که بعد از پیروزی انقلاب بلشویکی، سال‌ها به عبث گیلاس ودکاهای خود را در کناره رود ولگا به‌سلامتی بازگشت «تزار نیکلای دوم» سرمی‌کشیدند، هربار که در مقابل‌شان روزنه‌ای گشوده می‌شود، گیلاس آرزو و خیال و  فانتزی خود را به امید گشوده‌شدن در و دریچه‌ای در پسِ آن سرمی‌کشند، و هربار نیز، همچون زنان و مردان و جوانان و پیرانِ شعر کتیبۀ اخوان ثالث، در پسِ هر روزنه با این نوشتار کتیبه مواجه می‌شوند که کسی راز سیاست را داند که از این روزنه به آن روزنه را فرج داند و همچون روح هملت دریدا، همواره عزم کند از هر روزنه‌ عبور کند، اگرچه در آخر روز، آن‌چه نصیب می‌برند، همان عزم‌کردن متوالی (یا توالی عزم‌ها) باشد، و لاغیر.

🔰از منظر اینان، نفسِ روزنه‌شناسی و روزنه‌گشایی، سیاست است. سیاست، ضامن نتیجه (این‌که در پسِ هر روزنه چه حاصل می‌شود) نیست، بلکه ضامن وظیفه است، و وظیفه نیز، ناظر بر درک روح بی‌قرار روزنه‌ها و عبور به‌هنگام از آنان است. تردید ندارم که گاه سیاست همین عبور به‌هنگام از یک روزنه‌ی بی‌قرار است، اما این نفس «عبور» نیست که این کنش را سیاسی می‌کند، بلکه نتیجه‌ای است که از آن حاصل می‌شود.

♈️پیروان این مکتب، باید به زبان تجربت به‌ ما بگویند که اگر امروزمان بد است، فردای عبورمان از روزنه‌ بتر نیست، بگویند آیا در پسِ این روزنه تواند بود روز شیرینی که با مردمان آشتی باشد، یا شاخه‌ای گل در یکی گلدان روی تاقچه‌ی شکسته‌ی نگاه و احساس مردمان تواند بود. اینان باید بگویند در پسِ روزنه‌هایی که از آنان به امید بهین‌فردایی گذر شده است، ناگه غروب کدامین ستاره‌ی امید، ژرفای شب مردمان را بیش کرده است، و کدامین هیولای هول با نفس‌دودهای‌اش چراغ نیم‌مرده‌ی زندگی آنان را خاموش کرده است.

♈️شاید بگویید صحبت از دردناک روزی است که در پس این روزنه به انتظار نیامدن ماست. ما رهروان راه روزنه، این روز تلخ می‌بینیم و می‌خوانیم: ای لحظه‌های گریزان صفای شما باد، دمتان و ناز قدمتان گرامی؛ سلام! اندر آئید. این شهر خاموش در دوردست فراموشی، جاودان جای شما باد… و می‌افزایند: اگر درک اسلاف ما و ما از این روزنه‌ها و عزم اسلاف ما و ما برای عبور از آن‌ها نبود، به‌جز دهکوری دور از معبر، نامش ایران، نمی‌دیدید، باری صدایی جز صدای ویرانی نمی‌شنیدید.

♈️نمی‌دانم، شاید این گفته راست باشد و شاید نه. اما می‌دانم امکان‌های بعد از هر روزنه، به بیان اخوان ثالث، هر کدام‌شان برگی از باغی‌ست، و از بسیارها تایی. لذا هر روزنه و ضرورت عبور از آن، مبتنی بر منطق درون‌ماندگار خاص خویش است و نمی‌توان حکم یکی را بر آن دیگر جاری کرد.

🔰متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید
https://mashghenow.com/?p=6078

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰افشاگری اژه ای / بالاخره یک نفر به بخشی از ادعاهای کاندیداهای سوپرانقلابی جواب داد

♈️بعضیها اگر دولت قبل را ازشون بگیریم چیزی برای گفتن ندارند

♈️متوسط افزایش حقوق مدیران در دولت فعلی جهش بسیار زیادی کرده است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چون از متن جامعه خبر ندارند، اینگونه دچار خطای محاسباتی می شوند!

حبیب رمضانخانی

@jomhuriyat

♈️در کشورهای پیشرو، بر مدار دموکراسی، نامزدهای انتخابات مجالس محلی تا ریاست جمهوری و... که اصولاً محصول و خروجی کار حزبی هستند، سعی می کنند، نیازها و مطالبات مردم را به درستی شناسایی و برنامه ها و شعارهای خود را بر اساس آن خواسته ها تنظیم و وعده دهند.

♈️در ایران اما برعکس، تمامی نامزدها، از نامزد انتخابات شورای شهر و روستا تا ریاست جمهوری، برنامه و مطالبات حاکمیت و بالادستی ها را محور قرار داده و برنامه ها بر اساس خواست و مشی آن ها تنظیم می شود و این مردم هستند که باید متناسب با شعار و وعده های نامزدها، اهداف و مطالبات خود را تنظیم و آن کس که بیشترین قرابت را دارد، برگزینند!

♈️شوربختانه، فراتر از این، برخی حتی در حد نامزدی ریاست جمهوری، چون مورد زاکانی و قاضی زاده، از داشتن یک برنامه مدون نیز عاجز بوده و تمام داشته و وجود خود را فقط در در نفی و کوبیدن طرف مقابل قرار داده است!

♈️در این راستاست که جناب زاکانی و قاضی زاده، به جای جذب آرای مردم از بابت نمود توانمندی و برنامه ها، فقط هدفشان را در کوبیدن و نفی دولت روحانی قرار داده اند. چون این حمله را، هم پوشش و جبرانی برای برنامه و هدف نداشته می پندارند و هم می خواهند به خیال خود، با تقلید از احمدی نژاد در انتساب میرحسین به هاشمی رفسنجانی، این ها نیز پزشکیان را با انتساب به روحانی بزنند!

♈️غافل از اینکه، درست است به دولت روحانی و خاصه پشت کردن او به رای مردم، نقدها و ایرادات بسیار جدی وارد است، ولی حتی با آن وضعیت، مردم عملکرد و خروجی دولت روحانی را بهتر از سه سال گذشته می بینند و پروژه زدن پزشکیان با انتساب به دولت روحانی، بیشتر به کمک او خواهد آمد تا ضرر او. نمونه آن، همراه کردن دکتر ظریف، برجسته ترین وزیر دولت روحانی توسط پزشکیان بود که آنگونه باعث استقبال مردم و اعتباری برای ستاد پزشکیان شد!


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 ادامه دروغ‌ها یا ارائه آمارهای نادرست سعید جلیلی
@jomhuriyat

♈️ سعید جلیلی در مناظره دیشب خود، اظهارات خلاف واقعی داشت. یکی از این موارد، اشاره او به نرخ رشد اقتصادی بود که از نظر وی، در دوران برجام نرخ رشد اقتصادی صفر و زیر صفر بود.

♈️جلیلی یا دروغ گفته و یا با این اظهارات نادرست، نشان داد همه جلسات کارشناسی او‌ طی ۱۱ سال اخیر، مملو از خطاهای سیاسی است. در باره همین ادعای او، باید گفت طبق گزارش‌های رسمی مرکز آمار و بانک مرکزی، رشد اقتصادی ایران در سال‌های برجام دو رقمی بوده است.

♈️بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی، نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۱۳۹۵ معادل ۱۲.۵ درصد بوده است که در تاریخ اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، برای نخستین بار رخ داد.

♈️همین یک نمونه ساده نشان می‌دهد برجام با همه نقدهای درست یا غلطی که به آن وارد است، چگونه به اقتصاد ایران کمک کرده است و معیشت مردم را بهبود داده است.

♈️با این وجود، سعید جلیلی با ارائه آمارهای نادرست سعی دارد نتایج مثبت توافق‌های بزرگ را طوری جلوه دهد که گویی بهترین راه برای اداره اقتصاد ایران، الگو قرار دادن کره شمالی است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شیر مادر و نان پدر حلالت آقای پورمحمدی!

مجید مرادی

@jomhuriyat

♈️پس از اعلام فهرست نامزدهای ریاست‌جمهوری سیدمحمدعلی ابطحی گفت که پدیده مناظره‌های این دوره، آقای پورمحمدی خواهد بود. پیش بینی او کاملا درست از  آب در آمد.

♈️ با افشاگری‌های پورمحمدی سره و ناسره ماجرای کرسنت و تحریم‌ها روشن شد و همه دانستند همان‌ها که نگذاشتند گاز ترش ایران در قالب توافق کرسنت فروخته شود و ترجیح دادند بسوزد و دود هوا شود همان ها هستند که تحریم‌های تلخ هسته‌ای را برای ایران خریدند و در این دو پرونده زیان صدها میلیارد دلاری به کشور زدند.

♈️پورمحمدی گفت که این خریداران تحریم با یک جهان کم‌آگاهی و ادعا و یک ایران فرصت‌های برباد رفته همه را آزرده‌اند.

♈️پورمحمدی طعنه‌هایی به قالیباف هم زد او را به طور ضمنی بی‌قرار ریاست دانست، اما بیشترین هم‌گرایی را با پزشکیان داشت. محور گشودگی به جهان و رعایت حرمت زنان و دختران در خیابان، مخالفت با فیلترینگ و حل مشکل فرار مغزها از مهم‌ترین محورهای مشترک این دو نامزد است.

♈️بیژن نامدار زنگنه که در سلامت مالی و اخلاقی و توانایی و کارآمدی از وزیران نمونه تاریخ ایران است هم‌زمان با افشاگری های پورمحمدی علیه جلیلی و زاکانی، با انتشار کلیپ‌هایی به اتهامات و توهمات این دو پاسخ داد و کار را برای ماندن جلیلی بسیار دشوار کرد.

♈️پزشکیان هم به خوبی پیام آذری جهرمی را رساند که در فرصت استراحت به او گفت آقایان قالیباف و جلیلی در شورای عالی امنیت ملی به فیلترینگ رأی دادند و او را برای عدم اجرای دستور این شورا دادگاهی کردند.

♈️پورمحمدی در مناظره آخر هم کار ولایتی را کرد که در مناظره سال ۹۲ جلیلی را متوهم و ناأگاه از ماهیت مذاکره توصیف کرده بود و‌هم‌جای جواد ظریف را که هفته پیش طوفان کرد.

♈️گزارش مناظره آخر را باید از صدای هادی عامل شنید: شیر مادر و نان پدر حلالت مصطفی پورمحمدی!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرایی بی‌اعتنایی جوانان به انتخابات

سعید پیوندی

   @jomhuriyat

♈️نظرات پزشکیان درباره زن، خانواده، سبک زندگی، جوانان متناقض، مبهم و عامیانه است. هم گشت ارشاد را محکوم می‌کند و هم می‌گوید که از کودکستان باید بچه‌ها را طوری تربیت کنیم که در کف خیابان مشکل حجاب نداشته باشیم برای همین هم دایم تکرار می‌کند که تقصیر ماست.

♈️این حرف‌ها از طرف کسی که خود را اصلاح‌طلب می‌داند جای تامل و تاسف دارد. معنای این حرف چیزی نیست جز بازگشت به اتوپیای اول انقلاب و باور ساده‌اندیشانه به تربیت اسلامی فراگیر برای ساختن جامعه اسلامی. آن‌چه که در این 4 دهه گذشت نتیجه این درک غلط از آموزش، فرهنگ، جامعه مدرن و امروزی و الزامات آن بود. گافمن جامعه شناس کانادا-امریکایی از نهاد فراگیر (توتال) حرف می زد درباره فضاهایی که می‌خواهند افراد شبیه یکدیگر درست کنند مانند یک سربازخانه. در چنین نهادی فردیت و حقوق فردی به سود هنجارها و نظم آمرانه عمودی (از بالا به پائین) سرکوب می‌شود.

♈️دستگاه فرهنگی و نظام آموزشی از سال 1357 در جستجوی چنین تربیتی بود و از سال های 1390 هم با مشاهده ناکارا بودن تربیت دینی آمرانه حکومت با پروژه تغییر بنیادی نظام آموزشی رفت دنبال تشدید فشار ایدئولوژیک بروی نسل جوان با اضافه کردن درس سبک زندگی اسلامی، آوردن روحانیون به مدارس و یا فعالیت‌های فرهنگی که نماد آن سرود معروف "سلام فرمانده" بود. تبدیل مدرسه و دانشگاه به سربازخانه و محل تبدیل نسل جوان به سربازان ولایت. از انقلاب فرهنگی سال 1359 تا امروز نتیجه جنگ کور با فرهنگ سکولار و یا فرهنگ غربی چیزی شد که اکنون می‌بینیم.

♈️حکومت مدرسه، دانشگاه، رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی را شبیه کارخانه ربات‌سازی می‌داند. تربیت انسان‌های مطیع و شبیه یکدیگر از طریق خرد کردن شخصیت آن‌ها و القای ایدئولوژیک یک پروژه شکست خورده است چرا که یادگیری برای نسل جوان با حس‌ها، ذهنیت و تجربه‌های روزمره پیوند خورده است، آن‌ها شبکه‌ای زندگی می‌کنند، با دنیا در رابطه هستند و به منابع گوناگونی برای یادگیری و اندیشیدن در جهان کنونی دسترسی دارند.

♈️همین تحلیل را درباره خانواده، "مهندسی فرهنگی"، زن، سیاست جمعیتی و دیگر مسائل اجتماعی صدق می‌کند. به نظر می‌رسد کاندیداها درکی از تحولات ژرف در ساختار و معنای خانواده، نقش‌های زنانه و مردانه و انتظارات جوانان ندارند. آنها هنوز در دنیای سنتی و انگاره یک جامعه اسلامی و دوران طلایی اسلامی زندگی می‌کنند. آن‌ها شاید درکی درستی از چرایی سقوط نرخ باروری ندارند. آن‌ها شاید نمی‌دانند که تعداد ازدواج ها در 20 سال گذشته نصف شده، تعداد طلاق ها سه برابر شده و نسبت طلاق‌ها به ازدواج‌های ثبت شده به 34 درصد رسیده است.

♈️آنها شاید نمی‌دانند که بیش از 10 میلیون جوان مجرد زیر سی سال در ایران وجود دارد و بسیاری از آن‌ها دیگر سبک زندگی سنتی را نمی‌پذیرد. آنها شاید نمی‌دانند بریدگی تاریخی میان خانه (فضایی برای زن به عنوان مادر و همسر و خواهر این یا آن مرد) و عرصه عمومی (فضای اعمال سلطه مردانه) از میان رفته است. آن‌ها شاید نمی‌دانند ساختار و مفهوم خانواده دستخوش تغییرات ژرفی شده است.

♈️ آن‌ها شاید نمی‌داند نیاز به شادی، به کرامت انسانی، به حقوق شهروندی، به زندگی بدون تحقیر و تبعیض هم به اندازه مسکن و کار برای نسل جوان مهم هستند. آنها شاید نمی‌دانند که جوانان  مانند گذشته خودشان را مسلمان نمی‌دانند، سبک دینداری و رابطه با دین و امر قدسی دگرگون شده است و بسیاری دیگر دینی ندارند و یا از روزمره‌گی تبعیض دینی  خسته و سرخورده‌اند. آن‌ها شاید نمی‌دانند که فرهنگ مرگ زده، سوگوار و ضد شادی حکومتی جذابیتی برای نسل جوان ندارد...

♈️هر 6 نامزد با وجود تفاوت‌های آشکار توانایی درک و تحلیل تحولات اجتماعی و ذهنیتی جامعه کنونی را ندارند. حرف‌های پور‌محمدی با آن سابقه نه چندان خوب گاه منسجم‌تر از پزشکیان است.

♈️شاید آن‌ها می‌بایست پیش از ثبت نام در انتخابات سری هم به کارهای خوب همکاران جامعه شناس می‌زدند و یا دست کم فیلم برادران لیلا را می‌دیدند...
این که جوانان بر خلاف سال 1376، 1388 و یا حتا 1392 تا این اندازه بی‌اعتنا به انتخابات هستند قابل درک است. آن‌ها و بسیاری دیگر نماینده‌ای در میان نامزدهای کنونی و نهادهای رسمی ندارند. آن‌ها دیگر کاری به حکومت پیرسالاری که صدای جوانان را نمی‌شنود و از درک دنیای آنها عاجز است ندارند.  
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فهم عقیمانه اصلاح طلبان از دموکراسی و رای مردم

عزیز قاسم زاده

@jomhuriyat

♈️اصلاح طلبان از تمام لوازم دموکراسی، همه مؤلفه های آن را از معنا تهی کرده اند و تنها ابزاری را که می شناسند صندوق رای است. البته معنای مورد نظر آنها از  صندوق رای نیز  غیر از آن چیزی است که در علوم سیاسی و جامعه شناسی معنا شده است.

♈️نظام جمهوری اسلامی بعد از چهل و چند سال معتقد است که در رفراندم ۱۲ فروردین ۵۸ بیش از ۹۸ درصد با  رأی خود مشروعیت آن را به صورت ابدی تثبیت کرده اند.اصلاح طلبان هم در دوم خرداد و سالهای پس از آن متوقف مانده اند و بر اساس انتخابات های دو دهه پیش، خود را واجد مشروعیت و مقبولیت اکثریت می پندارند و شکست های پی در پی خود را به ویژه پس از ۹۶ به این سو، نشانه ای از اقلیت قرار گرفتن خود در برابر اکثریت معنا نمی کنند.

♈️نگاهی به کارزارهای اخیر انتخاباتی این جریان، صورت بندی دقیقی از ذهنیت عقیم این جریان می دهد:

🔰۱_خود را علی رغم چند شکست انتخاباتی همچنان اکثریت می نامند و طیف مقابل خود را اقلیت، معرفی می کنند و با رندی عامدانه، اکثریت عبور کننده از خود را  نادیده می گیرند. یعنی نمی خواهند بپذیرند هر دو جریان حاکم اکنون به لحاظ مشروعیت مردمی، اقلیت محسوب می شوند و در مقابل آنها جریان اکثریت مردم قرار گرفته است.
اگر آخرین انتخابات را تا به اکنون مبنای تعیین وزن و مشروعیت دو جریان قرار دهیم، با مشارکت بسیار پایین مردم علی رغم حضور هر دو جریان، این گزاره را باید گزاره ای صادق نامید. 

🔰۲_استفاده از رای سلبی را که وجه دیگر انتخاب مردم است و آن حق رای ندادن است در مقابل حق رای دادن و تشخیص این موضوع هم  امری بدیهی و ابتدایی است، با مغلطه، رای ایجابی به جریان مقابل می خوانند. یعنی به لحاظ ذهنی نمی خواهند بپذیرند مردم حق دارند هم اصلاح طلب را نخواهند و هم اصولگرا را.
از نظر این جریان هرگاه این مردم  رای به اصلاح طلبان داده اند هم رایشان صائب بوده و هم آگاهانه رای داده اند و هم بر اساس دموکراسی جریانی را  به قدرت رسانده اند.

🔰۳_اگر کسانی نخواهند به اصلاح طلبان رای بدهند و یا شرکت نکنند و یا  از این جریان عبور کنند، یا فریب خورده اند یا خائنند و یا از آمریکا و غرب پول گرفته اند و یا خرابکارند و برانداز و خشونت طلب. چرا که  روی گردان شدن مردم از آنها به این معناست که هم جامه دموکراسی را دریده اند و هم سرنوشتی شومی برای خود رقم زده اند و هم به کشور خود خیانت کرده اند و هرگز به این پرسش کلیدی پاسخ نمی دهند که اگر مردم بین انتخاب آنها و رقیب وقعی ننهاده اند،حق این انتخاب را ندارند؟

♈️آنان چه کارنامه ای و چه پیشینه ای و برنامه ای از خود به یادگار نهاده اند که چنین طلبکارانه یقه مردم را می گیرند و نمی پرسند چرا دیگر انتخاب ما و رقیب برای اکثریت مردم علی السویه شده است و ایجاد فضای دو قطبی و هراس افکنی انتخاباتی دیگر جذابیت خود را برای مردم از دست داده است؟

🔰۴_انقراض و اتمام و انسداد گفتمان اصلاح طلبی ولو به صورت صوری، از مشخصه های بارز و اساسی این جماعت است. دیگر حتی برای حفظ ظاهر هم که شده صحبت از تحزب و جامعه مدنی و آزادی مطبوعات و دیگر شعارهای دهن پرکن غیر قابل تحقق نیست. صحبت از سرسپردگی است. حتی میزان و دفعاتی که کاندیدای اصلاح طلب و اعوان او چون ظریف در سخنرانی به آن افتخار می کنند، بیشتر از جناح مقابل است.

🔰۵_عبور از حداقلی ترین پرنسیب های اخلاقی و منتسب کردن بیانیه هایی از شفیعی کدکنی، علی دایی، کریم باقری، فائزه هاشمی و دیگران و  استفاده ابزاری از میر حسین موسوی رهبر محصور جنبش سبز که تا کنون دو بار تکذیبیه رسمی از کانال رسمی خود در سایت کلمه داده و بار سوم داماد او استفاده ابزاری از نام میر حسین در همایش های انتخاباتی را به صراحت محکوم کرد و نوشت: «اخلاق و انصاف حکم می کند که استفاده ابزاری از نام میر حسین موسوی متوقف شود.»، حکایت تام و تمام از عبارت معروف هدف وسیله را توجیه می کند، در این جریان دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دل انگیز اعضاي فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰آلاداغلار و خوجا 'خواجه' آلا داغ لار، نام محلی کوه ها و تپه های رنگارنگی است، که در بخشهایی از استانهای آذربایجان_شرقی و زنجان قرار گرفته اند

🔰در نگاه اول کوههای رنگی را شاید یک کتاب نقاشی فرض کنید، اما وقتی با دقت به مناظر می پردازیم. و کوهها و تپه ها می نگرید جز زیبایی نمی‌بینیم

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 کاندیداهایی که فقرا و فرودستان جامعه را فراموش کرده و حتی توان ارائه یک خط برنامه برای بهبود وضعیت جامعه و کشور  را ندارند.

مجید بهمن زاده،حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، ۷ تیرماه سال ۱۴۰۱
@jomhuriyat

♈️چند روزیست که بعضی دوستان  در آستانه انتخابات پیش رو، از بنده تقاضا می‌کنند که تیغ تیز کلامم را در نیام مصلحت قراردهم و در روزهایی که برخی به رویا پردازی و تعدادی به قمار سیاست و گعده ای هم بدنبال منافع و نام و نان خود از دامان وطن هستند، سکوت کنم و کام شعبده بازان عالم سیاست و تردستان و موج سواران جامعه را تلخ نکنم، من نیز تا آخرین ساعات تبلیغات و مناظرات و میتینگ های پرهزینه درنگ کردم تا رفتارشان را ببینیم و کلامشان را بشنوم، اگرچه میتوان وقایع روزها و ماههای پیش رو را حدس زد و زندگی پر تلاطم در کشوری چون ایران، به همه ی ما این درس گران را آموخته است که آزموده را آزمودن خطاست.
 
♈️بیان هر شش کاندیدا، کلی گویی و گریز از پاسخ به مطالبات اصلی جامعه، به ویژه مشکلات عدیده حوزه زنان و جوانان و معیشت خانوار بود اگر چه چاشنی گفتار تمامی نامزدها این بود که فرزند فقر و یادگاران جبهه و جنگ هستند و سختی های زندگی و مرارت های آن را با تمام وجود تجربه کرده اند .

♈️از همین رو، تا ساعات پایانی تبلیغات و فرونشستن غبار سفرهای پرتعداد تبلیغاتی، درنگ کردم تا ببینم که آیا یک نفر از آنان و یا حتی سفیرانشان به میان کودکان کار و زنان بی سرپرست و کولبرهای عزیز خواهند رفت و گوش جان به اقیانوس تلخی های آنان خواهد سپرد؟؟؟

♈️منتظر بودم تا حداقل یکی از این افراد، با بازنشستگان و کارگران معدن مس و زغال سنگ و نیشکر هفت تپه و رانندگان مظلوم شرکت واحد که هرروز در مقابل یکی از وزارتخانه ها تحصن میکنند، نشستی داشته باشد و حداقل درد دلها و بغض های فرو خفته شان را بشنود.

♈️بی صبرانه جویای اخبار سفر یک کاندیدا به مناطق سیل زده و بلاخیز سیستان و بلوچستان بودم تا از آنجا داستان تلخ  فقدان حداقل های زندگی برای هموطنان عزیز بلوچ مان را بازگوید و یا یکنفر از تمامی این مدعیان، درخواست ملاقات با زندانیان منتقد عقیدتی وسیاسی و محصورین را داشته باشد تا چنین وانمود شود که جامعه آنها را فراموش نکرده است.

♈️چقدر دلم میخواست تا یکنفر از شش نفر مدعی صلاحیت ریاست جمهوری، همچون بزرگان عالم سیاست در بلاد کفر، به یکی از مراکز بهزیستی و ایتام برود و یا کارزار انتخاباتی خودش را با حضور در یکی از مراکز نگهداری سالمندان عزیز و یا آسایشگاه جانبازان و ایثارگران ارجمند وطن آغاز کند و یا حداقل ستاد اصلیش را در جنوب شهر تهران و در میان مردم خون گرم و دردمند پایین شهر بنا کند، همان مردمی که پیشتاز انقلاب برای رفع ویژه خوارهای صاحب منصبان و نورچشمی های حاکمیت بودند، همانهایی که بیشترین شهید را برای حفظ کیان و ناموس وطن تقدیم سرزمین مادری شان کردند و هم اینک نیز بیشترین سختی و مشکلات را به جهت سومدیریت ها، رانتخواری ها و ویژه خواری ها و تورم افسار گسیخته متحمل می‌شوند و با سیلی صورتشان را سرخ می‌کنند و فریاد رسی ندارند .

♈️اما هزاران دریغ و افسوس که هیچکدام از مدعیان ریاست جمهوری ایران زمین را در سطوح فرودست جامعه و در کنار طبقه محروم نیافتم. چرا که چنان در چمبره جریان های سیاسی خود و جناح ها و نگاه ملتمسانه به طبقات فرادست و بالانشین و جریانات انحصارقدرت و ثروت گرفتار آمده اند که توجهی به اکثریت فرودست و زیر دستان جامعه ندارند.

♈️امیدوارم که خداوند رحمان و دادار بی همتا، علیرغم تمام دردها و آلام وطن، فریادرس این کشور اهورایی و این ملت مظلوم باشد و سرزمین آبا و اجدادی مان را از شر دروغ و خشکسالی برهاند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️من قطاری دیدم، که سیاست می‌برد
(و چه خالی می‌رفت)

👤سهراب سپهری
از شعرِ صدای پای آب

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰حسین سلاح‌ورزی: تحریم‌ اقتصادی از سال 1390 تا سال 1401، ضرری 1200 میلیارد دلاری را به اقتصاد کشور وارد کرده و هر فرد ایرانی 14,422 دلار درآمد سرانه از دست داده

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰اگر می‌خواهیم بدانیم چرا با تغییر دولتها از وزیر تا مستخدم ادارات عوض می‌شود.
اگر می‌خواهیم این بساطِ پر از رانت و فساد ورزش وفوتبال را متوجه شویم
.

♈️اگر می‌خواهیم بدانیم بانکها بامردم و زندگی مردم چه کرده‌اند ومی‌کنند،
اگر می خواهیم بدانیم، چرا از انتخاب رییس تا هیات امنای مهمترین نهادهای علمی کشور در اختیار دولت است.،

♈️اگر می‌خواهیم ریشه این میزان ناکارآمدی و اختلاس‌های میلیاردی وفساد را بدانیم،
اگر می‌خواهیم چرایی این میزان حرص و ولع جریانهای سیاسی در رسیدن به قدرت را درک کنیم،

اگر می‌خواهیم چرایی وجود بیش از دویست وپنجاه هزار میلیونر دلار در کشور را بفهمیم.

♈️اگر می‌خواهیم بدانیم که چرا رانت عضویت در شورای شهر یک شهر کوچک کشور، از رانت محتمل ریاست جمهوری بسیاری کشورها بیشتر است کافیست به همین چندثانیه سخنان وزیر سابق اقتصاد(طیب‌نیا) گوش بدهیم:

♈️سالهاست که برخی به اسم حمایت از مستضعفان وبا استفاده ازسخنان بی‌معنی برخی روشنفکران چپ زده به بهانه مبارزه با نئولیبرالیسم (کدام لیبرالیسم؟) اقتصاد و معیشت مردم رابه گروگان گرفته‌اند وکاری کردند که  حتی ... با این سرزمین نکرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آن ساز و کاری که....

احمد زیدآبادی:
@jomhuriyat

♈️علیرضا زاکانی و قاضی‌زادۀ هاشمی آمدند کار را به زیان جبهۀ خود و به نفع رقیب به پیش بردند و سپس از گردونۀ انتخابات خارج شدند!

♈️درست است که فرهنگ عمومی کشور آسیب دیده و در بخش‌هایی حتی به ابتذال کشیده شده است اما نه در آن حد که عموم یا بخش قابل توجهی از مردم این نوع گفتارهای سبک و تهاجمی و بی‌محتوا و یکجانبه را آن هم از سوی یک کاندیدای ریاست جمهوری قابل قبول بدانند و تحت تأثیر آن قرار گیرند.

♈️آن ساز و کاری که سبب آمدن و رفتن این دو نفر شد، مشکل اصلی حکمرانی در این کشور است و تا اصلاح نشود، چشمۀ امیدی نخواهد جوشید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 بالاخره مقصر و پاسخگو کیست؟

اجلال قوامی


♈️آنچه که در یک هفته گذشته و در طول برگزاری شش مناظره نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان و سخنان آنان روشن و آشکار شد را می توان در دو نکته خلاصه کرد:

🔰۱- کشور با مشکلات و بحران های زیادی از جمله تنگناهای اقتصادی و معیشتی جدی دست و پنجه نرم می کند.در دیگر حوزه ها از جمله: سیاست داخلی و خارجی و ...همین مشکلات و معضلات وجود دارد.

🔰۲- هر کدام از این شش نامزد تمامی مشکلات و مصائب به وجود آمده برای کشور و مردم را به گردن دولت های قبلی می انداختند و حواله می دادند و خود هم برنامه مشخص و مدونی هم برای کاهش این مشکلات به وجود آمده که انباشت شده اند؛ نداشتند.

♈️حال پرسشی که به میان می آید این است که واقعا مسبب و بانی و باعث این همه گرفتاری و مشکلات که هر کدام از این نامزدها به آن اشاره کردند کیست و کجاست؟  و مهم تر آنکه بالاخره پاسخگو کیست؟ آیا پاسخی برای این دو پرسش در ظاهر ساده اما مزمن و عمیق دارند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا قاضی‌زاده  حاضر است از جیب مبارک، جبران خسارت کند؟

اکبر نبوی, روزنامه نگار اصولگرا

♈️انصراف قاضی‌زاده را به عنوان  ایثار و فداکاری برای‌ او فاکتور نکنید

♈️او خودش نیز می‌دانست هیچ شانسی ندارد

♈️وقت مردم را گرفت و هزینه‌ی مادی و معنوی ببار آورد؛ آیا او حاضر است از جیب مبارک، جبران خسارت کند؟

https://fararu.com
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان روی صندلی پاستور: گامی به عقب

حمزه عربزاده

@jomhuriyat

♈️روی  سخن این نوشته دوستانی هستند که با دغدغه آینده کشور، به دوراهی شرکت یاعدم شرکت در انتخابات می اندیشند و البته انگیزه ی شرکت احتمالی شان درانتخابات رای دادن به آقای پزشکیان است، به امید اصلاحاتی هرچند تدریجی وگام به گام، وبه امید وقفه ای هرچند مختصر در روند سقوط واضمحلال کشور. تمرکز اصلی نوشته ازمنظر اقتصادی خواهد بودو در پایان استدلال می‌کنم که چرا از نگاه من منطق این نوشتار قابل تعمیم به حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی نیزهست.

♈️۱- گره کور اقتصاد: توافقی گسترده میان صاحب نظران اقتصادی وجود داردکه گره کور وضعیت اقتصادی کشور نه در وضعیت مدیریتی و نه دربدنه کارشناسی اقتصادی ومالی، بلکه در وضعیت سیاسی کشور است.
بعبارت دیگر، قدم اول درحل مشکلات اقتصادی، نه در سیاستگذاری اقتصادی بلکه درامرسیاسی است.
تنها اشاره‌ای کوتاه می‌کنم: حل مسائل اقتصادی ما در اولین قدم نیازمند حل مساله تحریم، حل  FATF، وایجاد اعتماد وجذابیت برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ورود تکنولوژی وامکان صادرات برای رشدتولید داخل است.

♈️در درجات بعدی: رقابتی کردن اقتصاد (از طریق آزادسازی اقتصادی وحذف قیمت گذاری دستوری وکوتاه کردن دست بازیگران غیررقابتی اقتصاد مانندنهادهای نیمه دولتی و نظامی) و اصلاح بودجه وکاهش ناترازی های مالی دولت (از جمله باحذف وکاهش رانتهای حکومتی) برای کاهش تورم است.

♈️بی‌شک حل هرکدام از این مسائل جزبا چراغ سبزهسته قدرت امکان‌پذیر نیست. درصورت عدم تحقق این اصلاحات، مسائل اقتصادی ما باتغییر مدیریت ودادن امور بدست حتی مجرب‌ترین کارشناسان اقتصادی ومالی قابل حل نیست و قفل اقتصاد باز نمی‌شود.
تفاوت مدیریتی وسیاستگذاری درغیاب این اصلاحات، تنها بحث برسر باز توزیع منابعی رو به افول خواهد بود.
عدم وجودتفاوت معنادار در وضعیت اقتصادی ۳سال آخر دولت روحانی و ۳سال عمردولت رئیسی تنهاشاهدی بر این مدعا است. علاقه‌مندان می‌توانند برای توضیحات بیشتر به صحبت‌های آقایان نیلی، غنی نژاد، مشایخی وبه‌کیش در «دور ِهمی اقتصادی» رجوع کنند. (اینجا)

🔰۲-  هزینه اصلاحات اقتصادی:
شکی نیست که بازکردن گره کورهای مذکور، هزینه‌زا است، برخی برای حاکمیت وبرخی برای مردم.
حل مساله سیاست خارجی وتحریم‌ها و FATF و کاهش وحذف قدرت اقتصادی نهادهاو خصولتی‌ها، وایجاد رقابت واقعی دراقتصاد، برای حاکمیت هزینه‌زا است. ازسوی دیگر، درصورت باز نشدن گره‌های سیاست خارجی، رفتن به سمت آزادسازی اقتصادی بمعنای افزایش قیمت‌ها خواهدبود که فشار زیادی را به مردم تحمیل می‌کند وبه نارضایتی‌های گسترده ازدولت مستقر منجر می‌شود.

♈️لازم به ذکر است که افزایش قیمت به معنی اصلاح/آزادسازی قیمت نیست، وصرفا به افزایش قیمت ختم می‌شود. از این منظر رفتن به سمت آزادسازی اقتصادی، درفقدان حل مسائل سیاست خارجی و درفقدان حذف بازیگران غیررقابتی، نه ازمنظر اقتصاد سیاسی امری ممکن است ونه عملا توفیقی دربرون رفت وضعیت اقتصادی کشور از وضعیت فعلی ایجادمی‌کند.

🔰۳- هزینه-فایده تن دادن به اصلاحات از منظر حاکمیت: بی‌شک حل مسائل مذکور که ریشه‌های بن بست اقتصادی کشورند، نیازمند عزم سیاسی وچراغ سبز هسته قدرت است. عزم حاکمیت برای حل مسائل مربوط به سیاست خارجی (از جمله تحریم‌ها و FATF) وکاهش نفوذ بازیگران غیررقابتی اقتصاد، بمعنی ایجاد نارضایتی درنیروهای رانتی ومنتفع از وضعیت موجود و نیز طرفداران ایدئولوژیک حاکمیت است و از این منظربرای حاکمیت هزینه‌زا است.

♈️اما درعین حال، حل این مسائل از طریق آثار مثبت اقتصادی می‌تواند رضایت بخشی از جامعه را برای حاکمیت به ارمغان بیاورد. تجربه ۳ساله دولت رئیسی نشان داد، که همچنان برای حاکمیت، هزینه چنین اصلاحاتی بیشتر از منافع آن است. چنانکه همین هزینه/فایده در مسائل اجتماعی (نظیر فیلترینگ و مساله حجاب) نیز در سه ساله اخیر وجود داشته است. اما افزایش فشارهای اجتماعی و خطرات سیاسی ناشی از آن می‌تواند موازنه این هزینه/فایده را برای حاکمیت تغییر دهد.

🔰۴- اصلاح به میانجی دیگری: گروهی از حامیان پزشکیان، چراغ سبز حاکمیت برای حضور پزشکیان در انتخابات را به تغییر در این هزینه/فایده حاکمیت تعبیر کرده‌اند و استدلال می‌کنند که حاکمیت از دوره ۳ساله رئیسی و افزایش نارضیاتی‌های اجتماعیع درس عبرت گرفته و حضور پزشکیان در انتخابات به معنی عزم حاکمیت برای حل مسائل است (برای مثال رجوع کنید به استدلال‌های عباس عبدی در مناظره با مصطفی مهرآیین، اینجا). اما دوستان توضیح نمی‌دهند که اگر حاکمیت عزمی برای حل این مسائل دارد، چرا باید همزمان با دادن هزینه‌های چنین اصلاحاتی (هزینه‌هایی که در بند ۳ به آن اشاره شد)، امتیاز اجتماعی این اصلاحات را به رقیب سیاسی خود واگذار کند؟
به نظرم این استدلال..

🔰ادامه‌ی یادداشت اینجا
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آیا انصرافی این‌گونه نوعی فریب نیست؟!

حسین ثنایی نژاد

@jomhuriyat

♈️قبلا گفتم زاکانی هم اعلام انصراف می‌کند و کرد. البته بدیهی بود و همه می‌دانستیم.

♈️اما اینکه کاندیداهایی تایید شوند که سابقه انصراف و پوششی بودن  و بندوبست انتخاباتی دارند بسیار ناشایست است و فریب‌کارانه.

♈️به گمان من اگر ما قرار بود شورای نگهبان واقعی داشته باشیم که از رای مردم نگهبانی کند، اولین معیارش این بود که وقتی می‌دید زاکانی در دوره قبل کاندیدا شده و درست دو روز قبل از رای‌گیری با عنوان‌ فریبکارانه "کاندیدای پوششی" کنار رفته‌، این کار را نیرنگ می‌دانست و خلاف قانون و برای بار دوم او را تایید نمی‌کرد.

♈️افسوس که فریب و نیرنگ را خلاف قانون و خلاف شرع نمی‌دانند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 20:24:26
Back to Top
HTML Embed Code: