Telegram Web Link
📝📝یک جهان، بدون ایران
صلاح الدین خدیو

@jomhuriyat

♈️در حالیکه ایران درگیر انتخابات ریاست جمهوری است، دیروز رهبران گروه هفت کشور بزرگ صنعتی در جنوب ایتالیا با حضور پاپ عکس یادگاری گرفتند.
رهبران ترکیه، هند، برزیل و امارات هم به عنوان مهمان در اجلاس حضور داشتند.

♈️گروه هفت مرکب از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، کانادا، آلمان و ژاپن و ایتالیا است. هفت اقتصاد پیشرو که دارای نظام سیاسی دمکراتیکند.
باشگاه ثروتمندان، رهیران شمال جهانی، کشورهای متروپل و به اصطلاح زعمای جهان آزاد از دیگر القاب این گروه هست.

♈️به زبان دیگر این بخشی از جهان است که ایران آن را استکبار جهانی می خواند و حدود نیم قرن است برای برانداختن آن شاخ و شانه می کشد.
مشت هایی که هر از گاه در راه پیمایی ها و انتخابات ها حواله می شوند، قرار است به دهان این پریزیدنت ها بخورد!

♈️دستور کاراجلاس ایتالیا; هوش مصنوعی، جنگ اوکراین، چین و خاورمیانه بود. لابد موضوع ایران هم در لابلای پروندەهای اوکراین و خاورمیانه مطرح شده است.

♈️نظام جهانی کنونی که ایران از ناراضیان آن است، عمدتا بر مبنای ترجیحات و علائق این کشورها به عنوان قدرت های پیروز جنگ دوم جهانی شکل گرفته است.
با این اسنثنا که سه کشور آلمان، ژاپن و ایتالیا از مغلوبان جنگ بودند که با " معجزەی اقتصادی " پس از جنگشان، نه تنها در نظم جدید ادغام شدند، بلکه در قلەی آن قرار گرفتند.

♈️استثنای اصلی البته روسیه است. یکی از قدرت های فاتح جنگ دوم جهانی و بنیانگذاران نظم بین  المللی که از همان اوان راه خودش را از سایرین جدا کرد.
روسیەی شوروی بە مدت نیم قرن درگیر یک رقابت مرگبار تسلیحاتی، ایدئولوژیک و اقتصادی در زمینەی ژئوپولتیک جنگ سرد با غرب گردید.
پس از آنکه در سال 1991 رسما با ایدئولوژی وداع و تصمیم به ادغام سیاسی و اقتصادی در جهان غربی گرفت، گروه هفت به پاس آن پاداشی ویژه به مسکو داد:

♈️تبدیل گروه هفت به گروه هشت با هفت به علاوەی یک!
به دلیل عقب ماندگی و کوچک بودن اقتصاد روسیه، این امتیاز بیشتر یک مشوق سیاسی برای کشوری سرگردان میان هویت غربی و اورآسیایی با تخیل قارەای و سرگشته بین توسعەی اقتصادی و عظمت طلبی ناسیونالیستی بود.
یکی از پیامدهای مداخله در اوکراین و پسرفت دمکراتیک منطم روسیه در پانزده سال گذشته، اخراج از گروه هفت بود.

♈️چین داستان متفاوت تری دارد. این کشور بجای تلاش برای پیوستن به ائتلاف های ماهیتا غربی و دمکراسی مآب، دنبال تشکیل و تحکیم بدیل های آنهاست.
سازمان های و لیگ هایی نظیر شانگهای و بریکس، عمدتا حاصل موازنه سازی های چینی هاست.
پکن بر خلاف ایران که ناتوان یا بی میل از ادغام در اقتصاد جهانی است، با ائتلاف ها و شراکت های اقتصادی مشکلی ندارد.
این کشور صرفا در پی حذف هنجارهای سیاسی و فرهنگی بین المللی نظیر دمکراسی و حقوق بشر و گرفتن یک مجوز دائمی برای نظام اقتدارگرای خود است.

♈️از سوی دیگر اجلاس اخیر درست یک هفته پس از انتخابات پارلمانی اروپا برگزار شد که با هراس قدرت گرفتن راست های ناسیونالیست همراه بود: متحدان ایدئولوژیک بالقوەی اقتدارگرایی های نوین در مسکو و پکن.
انتخاباتی که درست مصادف با هشتادمین سالگرد "روز دی " برگزار شد.
در روز یاد شده آمریکا، بریتانیا و نیروهای فرانسه آزاد در سواحل نرماندی فرود آمدند تا فراتسه را از اشغال آلمان نازی آزاد و آن را به سکویی برای نجات اروپا تبدیل کنند.

♈️می توان گفت عملیات نرماندی و ائتلاف آزاد کنندەی فرانسه، گام اولیه در تشکیل اتحادیەی اروپای کنونی و عبور از ناسیونالیسم جنگ افروز بود.
شگفتا هشتاد سال پس از آن، هم جنگ و هم ناسیونالیسم و هم قسمی فاشیسم به اروپا بازگشته است.
ایدەهایی کە تصور می شد برای همیشه مردەاند، در قالب هایی مشابه گذشته بازگشته و چشم اندازهای سیاسی و ژئوپولتیک هراس انگیزی ایجاد می کنند.

♈️اما در حالی که خاطرەی D- day تحت الشعاع E- day ( رای گیری الکترونیک پارلمان ایتالیا )  قرار گرفت، اجلاس ایتالیا و تصویب بستەی کمک پنجاه میلیارد دلاری برای اوکراین نشان داد که فرمان و دیوان هنوز در غرب است.
چین نهایتا ناچار است مخفیانه و دزدانه از روسیه حمایت کند و ایران به تنهایی بار اتهام همسویی با مسکو را به دوش بکشد.

♈️درس آموزتر از این، حضور اقتصادهای نوظهور مانند هند و برزیل و ترکیه بود.
این سه کشور هم از توبره می خورند، هم از آخور!
هم در لزوم کسب جایگاه بین المللی شایستەتر با چین همداستانند و هم به حضور در راهروها و حواشی گروه هفت مفتخر و شادمانند.

♈️آنها مانند ایران بابت از دست دادن قرن بیست اندوهگینند و چشم امید به سدەی جدید دوختەاند، اما مانند ایران همەی تخم مرغ ها را در سبد شرق نمی گذارند.
در انتخابات اخیر نه تنها به مسائل بنیادین سیاست خارجی پرداخته نمی شود، بلکه گویی در جهانی جدا و خارج از سیاره برگزار می شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰چرا دعوت نسل جدید به مشارکت در انتخابات سخت شده است؟

🗣پرویز امینی استاد علوم سیاسی و تحلیلگر اصولگرا
:

♈️سیاست زدایی در این نسل و این بازه سنی قوی تر است؛ تجربه های سیاسی گذشته را هم ندارند، دوم خرداد، انقلاب ۵۷، سال ۸۴ و حتی ۹۲.

♈️بنابراین کار دعوت اینها به مشارکت سیاسی سخت است، به طور ساختاری.

♈️نکته دوم اینکه در انتخابات کاراکتری که بتواند با اینها رابطه ای برقرار کند و یک نوع همزبانی، همگرایی و هم پیوندی با اینها ایجاد کند نداریم. متوسط سنی کاندیداها بالای ۵۰ سال است؛ آنها زبان لازم، کاراکتر لازم، ویژگی های لازم برای گفت و گو با این بخش را ندارند؛ ضمن اینکه سیاست زدایی هم در این نسل قوی تر است./ جماران
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 از دکتر پزشکیان انتظار دارم بگوید

✍️حسین ملک خدایی

@jomhuriyat

♈️از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم، زور می زنم اگر نشد التماس می کنم که میر حسین موسوی و کروبی و خانم زهرا رهنورد بعد از حدود چهارده سال از حصر کشنده بیرون بیایند و محمد خاتمی بتواند از محدودیت خارج شود و در محافل جهانی برای پیشبرد آرمان های انقلاب و مردم ایران گفتمانش را مطرح کند. از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم،زور می زنم نشد التماس می کنم تاج‌زاده، فاطمه سپهری، سعید معدنی، دکتر زیبا کلام و نرگس محمدی و صدها نفر دیگر از زندان آزاد شوند و به آغوش ملت و خانواده برگردند.

♈️از پزشکیان انتظار دارم بگوید برای تغییر رویکرد سیاست خارجی تلاش می کنم، زور می زنم اگر نشد التماس می کنم تا توسعه و پیشرفت و آرامش به مردم ایران بازگردد. از پزشکیان انتظار دارم بگوید برای انسجام و وحدت و یکپارچگی مردم ایران و استفاده از همه ظرفیت‌های این ملت بزرگ تلاش می کنم،زور می زنم اگر نشد التماس می کنم رهبری آشتی ملی طرح شده از طرف خاتمی را بپذیرد.

♈️از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم، زور می زنم اگر نشد التماس می کنم رهبری فکری بحال این نظارت استصوابی بکند.

♈️ از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم، زور می زنم اگر نشد التماس می کنم  رهبری ترکیب شورای نگهبان را بر اساس کثرت سیاسی جامعه ایران تنظیم بکند. از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم، زور می زنم اگر نشد التماس می کنم بگذارند برای ریشه کن کردن فساد، مطبوعات و رسانه ملی به عنوان چشم و گوش مردم بر نهادهای حکومتی نظارت کنند

♈️از پزشکیان انتظار دارم نگوید من ذوب در ولایت هستم بلکه بگوید ذوب در حقوق مردم هستم. از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم زور می زنم اگر نشد التماس می کنم رهبری شرایطی فراهم کند این چند میلیون نفر که ایران ترک کرده اند به دامان ملت ایران برگردند.

♈️ از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم زور می‌زنم اگر نشد التماس می کنم رهبری برای رفع ابهام مردم دو جمله راجع به جانشینی بعد خود به مردم بگوید، آز پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم زور می زنم اگر نشد التماس می کنم رهبری دستور دهد تمام بندهای قانون اساسی بالاخص بند ۲۷ و بند مربوط به رفراندوم را اجرایی کنند.

♈️از پزشکیان انتظار دارم بگوید تلاش می کنم اگر نشد التماس می کنم...
این پزشکیان کشت ما را، حالا که یک فرصت تاریخی و یک روزنه کوچک امید برای احیای حقوق مردم پیدا شده است چرا اینقدر این دست آن دست می کند پدر ما را در آورد. جناب پزشکیان اگر این انتظارات را نگویی به باورت به قرآن قسم و به باورت به شیوه حکمرانی علی در نهج‌البلاغه قسم رای نمی دهم و به مردم هم می گویم به پزشکیان رای ندهید
لطفاً در گروهها آنقدر منتشر کنید تا بدست پزشکیان برسد
شاید تکانی خورد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امروز ۱/۱/۱ نیست!

رحیم قمیشی

@jomhuriyat

♈️این آخرین نوشته‌ام در خصوص آن است که چرا به هیچکدام از کاندیداها، امیدی ندارم و نمی‌توانم خودم را قانع کنم با رأی دادنم، کمکی به آینده کشورم بکنم.
شاید دو سه نوشته هم، در پاسخ به برخی پرسش‌ها داشته باشم و تا موقع انتخابات کمتر بنویسم،. تا هر کسی بنا به تشخیص خود تصمیم بهتر را بگیرد.
هر کس راهی را که به نظرش برای آینده ایران بهتر است اتخاذ کند.
ما نمی‌خواهیم شرکت یا عدم شرکت در انتخابات، خط کشی جدیدی برای تفرقه ایجاد کند.
همه محترمند.

♈️در دوره ۸ ساله آقای خاتمی، قتل‌های زنجیره‌ای نویسندگان اتفاق افتاد، بازجویی وحشتناک برخی مظنون‌ها، حادثه دل‌خراش قتل‌های محفلی در کرمان، حمله وحشیانه به کوی دانشگاه، بستن فله‌ای مطبوعات، راهپیمایی روزانه کفن‌پوشان علیه سینماگران، هنرمندان و خوانندگان، محاکمه شهردار پایتخت، عدم اجازه به رئیس‌جمهور برای هر گونه تلاشی جهت اعتمادسازی با غرب، حصر ظالمانه آیت‌الله منتظری، ورود مستقیم سپاه به پروژه‌های دولتی، بستن فرودگاه امام توسط نظامیان در روز افتتاح، حذف لوایح مهم دولت در مجلس بدون نظرخواهی از نمایندگان و صدها مورد دیگری که در دولت احمدی‌نژاد هرگز اتفاق نیفتادند.

♈️در دولت آقای روحانی که حمایت اشتباه اصلاح‌طلبان را همراه خود داشت، حصر و زندانی بیگناهان با شدت ادامه پیدا کرد.
برجام بی‌اثر و عملا لغو شد، سپاه تهدیداتش را علیه کشورهای منطقه افزایش داد، سفارت‌های عربستان و انگلیس به آتش کشیده شدند، لوایح بودجه به‌قدری در مجلس دستکاری می‌شدند که دولت متعجب می‌ماند، چه دادیم و چه گرفتیم! انفجار قیمت دلار اتفاق افتاد، سپاه رسماً مسئول روابط خارجی ایران در منطقه شد، اخراج دانشجویان و اساتید شدت گرفت، سهمیه‌های بدون دلیل رسمی شدند، مجلس راه پیشرفت مذاکرات دولت را بست و صدها مورد دیگر، که هیچکدام در دولت رئیسی تکرار نشد.

♈️امروز اگر انتخابات هم از پیش چیده نشده باشد، نهایتاً مردم در موقعیت دو انتخاب بیشتر نیستند؛
یک خودی با نظام بیاید تا تنش کمتری در کشور باشد.
یک نفر که حرف مردم را بزند، و آغاز دوره‌ای از تنش‌ها، مزاحمینی که از سوی نهادهای انتصابی، نظامی و امنیتی، به‌آسانی و بدون واهمه حمایت می‌شوند.
آیا ما واقعاً آزادی انتخاب داریم؟!
هر تصمیمی یعنی به پیشواز مشکلات متعدد جدیدی رفتن.

♈️برخی طوری استدلال می‌کنند گویی امروز اولین روز تاریخ بشر در ایران است؛
به فلانی رأی دهیم که از همه بهتر است.
به آن رأی بدهیم که صداقت از او می‌بارد.
آن یکی سابقه فساد نداشته.
آن یکی واقعا ذوب در ولایت است.
فلانی مدیریت شلاقی دارد.
فلانی سخنور ماهری است.
او می‌تواند همه چیز را بهتر کند.
آن جلوی بدبختی ما را حتما می‌گیرد!

♈️نه!
ما ۴۵ سال پشتوانه، برای تصمیم‌گیری داریم. ما پرسش‌های مهم و اساسی داریم.
تقلیل دادن مشکلات به مدیران کم‌ معلومات، به اجرا نشدن منویات رهبری، به اجرا نشدن برنامه‌ها، به دزدی‌های اتفاقی، به خارج از حیطه رئیس جمهور بودن، به اینکه خرابه‌ای تحویل ما شده، به اینکه نمی‌گذارند کار کنیم، آنقدر تکرار شده که ما نمی‌توانیم آنها را باور کنیم.

♈️سکان کشور در دست رئیس‌جمهور نیست!
او شاگرد شوفر است.
ما از شوفر می‌ترسیم
به شاگرد شوفر غر می‌زنیم
او تنها یک ضربه‌گیر است، فحش‌خور است!

♈️اگر امروز ۱/۱/۱ بود شاید فریب می‌خوردیم
اما ۲۹ خرداد ۱۴۰۳
باور وعده‌ها و امیدهای واهی
ادعای توانایی غلبه بر مشکلات ساختاری
انتظار اعتماد دوباره به همان آدم‌های سابق
برای ما قابل باور نیست

♈️آقایان!
باور کنید
امروز روز اول آشنایی ما با شما نیست!
لطفاً انتظار معقول داشته باشید.
انتخابات، خمره رنگرزی نیست
که ناگهان رنگ شما را دمکراتیک کند!
مگر سر ما را به دیواری بکوبید!
ما حافظه‌مان را بکلی از دست بدهیم
و ناگهان باور کنیم؛
امروز ۱/۱/۱ است!
و شما راست می‌گویید!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مصطفی مهر آیین : شما چه رای بدین و چه رای ندین هیچ اتفاقی در سیستم حاکم نمی افته !

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین خانواده بزرگ جمهوریت بخیر

اینجا بهشتی بی نظیر روی زمین است روستایی گمشده در دل کوهستان های اورامانات
دیو ازناو روستاییست بکر و خیالی با مسیری رویایی در دامنه کوهی مرتفع که بنظرم باید فقط در ابر و باران شدید آن را دید

کردستان عزیز، روح ایران ماست
📝📝مشخصه های دولت توتالیتر

هانا آرنت

@jomhuriyat

1️⃣-ایدئولوژی واحد: ایدئولوژی‌گرا یا همه‌گیری و تلاش برای شکل دادن به جامعه بر اساس ایدئولوژی حزبی و به‌کارگیری همه ابزارها برای تحقق این امر؛ مثل ایدئولوژی نازیسم که تأکید بر نژاد و ناسیونالیسم بود.

2️⃣- سیستم تک‌حزبی: حزب واحد که نسبت به این ایدئولوژی معتقد است و قدرت را در انحصار خود دارد و اقدام به حذف همه اشکال نظارت‌های مردمی می‌کند. تک‌حزبی بودن و تکیه بر یک ایدئولوژی یا یک مذهب واحد موجب می‌شود که حاکمان توتالیتر بر تک‌صدایی تکیه کنند اصولاً تک‌حزبی بودن نشان از تک‌صدایی دارد ازاین‌رو هر صدایی دیگر حذف می‌شود خواه توسط فیلم و سینما و اساساً هنر بلند شود یا توسط ادبیات و روزنامه‌نگاری. پس از حکومت، جنبش توتالیتر روزنامه‌های منتقد که کم‌کم ظهور می‌کنند یکی پس از دیگری بسته می‌شوند یا چنان سانسور می‌شوند که هیچ نقدی در اثر آن‌ها دیده نشود.

3️⃣- سیستم امنیتی رعب‌افکن و نیروهای موازی: پلیس مخفی که قدرت آن بر پایه‌ی ترور و خشونت است. انجمن‌های سری با پلیس مخفی درواقع برای کنترل کردن اوضاع و از بین بردن دشمنان داخلی استفاده می‌شود از آنجایی‌که در حکومت توتالیتر تک‌حزبی وجود دارد و حزب متعلق به حاکمیت است این حزب نیازمند شاخه اجرایی است. اینجاست که پلیس مخفی ظاهر می‌شود درواقع پلیس مخفی شاخه اجرایی حزب است و ازآنجایی‌که این گروه سری دارای قدرت بسیار است اعمال قدرت زیاد و نامحدود منجر به اعمال خودسرانه‌ای می‌شود که نتیجه‌اش ناامنی و وحشت است. یکی از اقدامات مهم پلیس مخفی تربیت خبرچین است طوری که آن‌ها حتی افراد خانواده را تشویق به خبر چینی می‌کند نتیجه این اقدام بی‌اعتمادی در جامعه است طوری که فضای جامعه را اضطراب دربرمی گیرد.


4️⃣ـ انحصار اطلاعاتی و رسانه‌ای: از مهم‌ترین ابزارهایی است که در دست حاکمان توتالیتر وجود دارد. به عقیده‌ی آرنت “این ابزار به‌ویژه در مورد توده‌ها سازگار است زیرا آن‌ها بیشتر از عقل باقی درکشان به تبلیغات تکیه می‌کند ازآنجایی‌که توده‌ها تک افتاده هستند از عقل جمعی بی‌بهره‌اند بنابراین از تجربه یکدیگر استفاده نمی‌کنند. آرنت می‌گوید: آدم‌های تک افتاده بدین ترتیب فقط به دوام تکیه می‌کنند و نه به واقعیت برای همین هم تبلیغات موفق می‌شود؛ چون با تکرار دائمی یک‌چیز در طول زمان تداوم را القا می‌کند حکومت توتالیتر جهان جعلی که ساخته‌ی ذهن خود است و شکلی بیرونی ندارد را به‌وسیله‌ی تبلیغات به جای جهان واقعی و حقیقت ارائه می‌کند.

5️⃣ـ اقتدارگرایی نظامی در جامعه.

6️⃣ـ اقتصاد جهت‌دار تمرکزگرا و کنترل انحصاری سازمان‌های اقتصادی و رسانه‌های همگانی: یا به عبارتی نظارت و کنترل دولت بر همه بنیادهای اقتصادی، اجتماعی و حتی کنترل اخلاق خصوصی.

7️⃣ ـ وجود رهبری فردی: از مشخصات این رهبران خطاناپذیری آن‌هاست. هسته مرکزی توتالیتاریسم وجود رهبری است که هدفش سرکوبی هرگونه نهادی است که در برابر او قد برافرازد. ازاین‌رو هیچ‌گاه خودزا به نهاد قانون وابسته نمی‌داند. یعنی اساس نظام توتالیتر بی‌قانونی است.

8️⃣ ـ انحصار سلاح‌های مورداستفاده در دست حزب حاکم.

9️⃣ ـ تبلیغات و توطئه: وجود توطئه و دسیسه علیه حاکمیت مدام در تبلیغات توتالیتر گوشزد می‌شود این‌یکی از خصلت‌های اصلی تبلیغات است توده‌ها به‌راحتی این تبلیغات را باور می‌کنند با توطئه با حاکمیت همراه شوند. اینجاست که حاکمان توتالیتر از تبلیغات استفاده می‌کنند و توطئه‌ای علیه ایدئولوژی را اعلام کرده چیزی که توده‌ها حالا نسبت به آن تعصب‌دارند و برای نگهداری و حفظ آن حتی از جان خود هم مایه می‌گذارند اینکه نژاد، حزب، مذهب یا تمامیت عرضی درخطر است و دشمن قصد تصاحب خاک را دارد. درواقع تمام نیروی تبلیغاتی در حکومت‌های توتالیتر صرف بستن درهای واقعیت به مردم می‌شود در حقیقت کلیه وسایل ارتباط‌جمعی از قبیل روزنامه و رادیوتلویزیون در کنترل مطلق حاکمیت قرار میگیرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کدام انتخابات
کدام تحریم

رحیم قمیشی
@jomhuriyat
♈️پدرم مادرم!
من سال‌های زیادی است تغییر کرده‌ام.
همان سال‌هایی که نمی‌دیدید مرا!
همان سال‌ها که نمی‌دانستی من و همکلاسی‌هایم به چه فکر می‌کنیم.
هرگز از ما پرسیدید چه می‌گوییم! خواستید بدانید تعریف ما از زندگی چیست؟
فقط گفتید وای از این نسل که همه چیز را زیر پا گذاشته!
آمدی بپرسی چرا هیچ چیز شما را قبول نداریم؟ حتی دین‌تان را!

♈️ما اصلاً نمی‌دانیم این روزها چه خبر است، کاندیداها چه کسانی هستند، سر چه دعوا دارند، چه می‌گویند، نه که نمی‌فهمیم، می‌فهمیم اما برایمان ذره‌ای اهمیت ندارد.
برایتان مهم است؛ چرا رأی نمی‌دهیم!
فکر کرده‌اید داریم تحریم‌تان می‌کنیم؟
نه! ما آن چیزی را که وجود دارد، تحریم می‌کنیم.
نه چیزی را که اصلا وجود ندارد...

♈️پدرم، مادرم
شما بیکاری کشیده‌اید، بی‌آینده بودن چطور؟ شما کسی را دوست داشته‌اید که نتوانید با او زندگی کنید! دوست‌تان رفته خارج از کشور؟ شما مدام گفته و شنیده‌اید اینجا که ماندن فایده‌ای ندارد!
تو وقتی گشت ارشاد را دیده‌ای، بدنت لرزیده؟ دستشویی‌ات گرفته؟ با خشونت و تحقیر هُل‌ات داده‌اند داخل ون!
وقتی ناخواسته گریه‌ات گرفته، شده به تو خندیده باشند؟
تو اصلا سختی‌های زندگی مرا درک کرده‌ای؟
حالا منتظری بیایم به کاندیداهایی که تو می‌پسندی، رأی بدهم؟
به همان‌ها که یکی‌شان جرئت نمی‌کند از من دفاع کند. از آزادی‌ام. اصلا مرا ببیند.
در چند دهه زندگی‌، کسی از من نپرسیده چه می‌خواهم، حالا بیایم رأی بدهم!؟
من که می‌دانم هر کدام بیایند، تفاوتی در سرنوشت من نخواهند داشت.
شما همه دروغگویید، می‌گویید خدا برایتان مهمتر از من است، خدایی که نه می‌بینیدش، نه می‌شناسیدش، مرا که می‌بینید انکار می‌کنید، و خدایی که نمی‌بینید را باور دارید!
اصلا من می‌خواهم، برایتان مهم باشم. اگر دوست داشتن خدا مانع است، نمی‌خواهم بشناسمش. خدایی که به انکار من منتهی می‌شود، بپرستمش!؟

♈️من می‌خواهم رأی ندهم تا بگویم ببین ما چقدریم. چقدر حرف‌های نزده داریم. تا شاید متوجه شوید ندیدن چیست، وقتی که ما هم شما را ندیدیم.
من و دوستانم بدون کمک شما حراست‌های هیز را شکستیم، گشت ارشاد را برداشتیم، زندگی جدیدی ساختیم، ترس را دور ریختیم، و همانی شدیم که دوست داشتیم. رأی نمی‌دهیم تا بفهمید ما کم نیستیم، رأی نمی‌دهیم تا بدانید ما هرگز خسته نشده‌ایم. ما اکثریتی هستیم در محاصره اقلیتی.

♈️و ما تازه اول راهیم...
ما که زندگی را مثل شما، تنها سیاست نمی‌بینیم.
ما مثل شما، هر چیزی را زندگی نمی‌دانیم.
می‌دانید! اصلا برای ما مهم نیست کدامشان می‌شود رییس‌جمهور...
تعجب می‌کنید!
هر کدامشان بشود باید برای ما همه چیز فراهم کند، نکرد به چهارمیخش می‌کشیم!
باور نمی‌کنید، ببینید!

♈️پدرم، مادرم!!
ما پس از مهسا خودمان را باور کردیم.
عمرمان را با گزینه‌های شما تلف نمی‌کنیم.
رأی نمی‌دهیم تا بگوییم؛
شما سعی نکردید اندکی زبان ما را بفهمید!
حالا هم دیگر دیر شده...
فکر می‌کنید تحریم کرده‌ایم!!
اصلا!
مگر چیزی هست که تحریمش کنیم!
یک بازی را مگر تحریم می‌کنند؟
ببرند تا اطرافیانشان بیشتر بخورند!
تا بیشتر به اسلام خدمت کنند!
و من باز هم نادیده بمانم...
باز انکار شوم!
باز بهشت را به‌ من وعده دهند
همان وقتی که جهنم برایم می‌سازند
و من یاد گرفته‌ام
بهشتم را خودم بسازم
بی هیچ وعده‌ای
فقط در بهشت من
بعضی چیزها اصلا وجود ندارد
که شما فکر می‌کنید خیلی مهم‌اند!
مثل همان چیزها
که من مهم می‌دانم
و شما نمی‌بینیدشان...
شما بروید رأی بدهید
من قول می‌دهم مسخره‌تان نکنم.
درک می‌کنم
همین زندگی‌تان است

ولی من زندگی دیگری دارم...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝محسن امین‌زاده، معاون وزارت خارجه دولت اصلاحات: خودکفایی در دنیای امروز توهّم است/ سیاست خارجی بحران‌زا و سیطره امنیتی‌ها باعث فرار سرمایه شده است
@jomhuriyat
♈️چرا گفته نمی‌شود که خودکفایی در دنیای امروز یک تصور خیالی و یک توهم است و هیچ کشوری بدون روابط خارجی فعال و دوجانبه، به توان و قدرت اقتصادی دست پیدا نمی‌کند.

♈️چرا درباره وابستگی شدید صنایع کشور به واردات و صادرات گفته نمی‌شود؟ امروز تقریباً تمامی صنایع به واردات مواد اولیه و حتی بخشی از قطعات از یک سو و به بازارهای بزرگ صادراتی برای تولید بیشتر و در نتیجه رقابتی شدن و اقتصادی شدن تولیدات صنعتی وابسته هستند.

♈️چرا گفته نمی‌شود که ایران به سرمایه‌های بزرگ خارجی نیاز دارد و غالب صنایع مهم در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی با سرمایه‌های خارجی بنیان نهاده شده است و قطع این ظرفیت مانع اساسی توسعه صنایع بزرگ بوده و هست.

♈️چرا گفته نمی‌شود که سیاست خارجی بحران‌زا و سیاست‌های امنیتی‌ها در داخل باعث فرار سرمایه از کشور و خروج نیروهای فکری و نخبگان از کشور می‌شود و جز با باز شدن درهای کشور به روی اقتصاد جهانی و جز با تغییر سیاست‌های امنیتی، این مسیر قابل بازگشت نیست؟

♈️چرا گفته نمی‌شود که صنایع جهان و محصولات صنعتی، به‌صورت مداوم متاثر از اختراعات و تکنولوژی‌های نو در حال کیفی‌تر،‌ اقتصادی‌تر و رقابتی‌تر شدن هستند. بدون دسترسی به دانش و تکنولوژی نو جهانی،‌ صنایع کشور هر روز فرسوده‌تر و غیراقتصادی‌تر و نهایتاً زمین‌گیرتر می‌شوند و راه‌اندازی مجدد آنها هم بدون این تحولات ممکن نیست.

♈️چرا گفته نمی‌شود که سیاست خارجی بحرانی و سیاست‌های بی‌خردانه امنیتی و اقدامات دولت پنهان باعث تعطیلی صنایع گردشگری ایران شده و حتی پایان بحران کرونا نیز بدون تغییر سیاست خارجی و تغییر روشن دولت پنهان و نهادهای امنیتی به این فاجعه در اقتصاد کشور پایان نمی دهد؟

♈️چرا گفته نمی‌شود که در حال حاضر رواج قاچاق کالا از کشورهای همسایه، کمکی به معاش مرزنشینان مظلوم و راهی برای دسترسی اندک به برخی کالاهای وارداتی مورد نیاز مردم است و دلسوزی نسبت به مرز‌نشینان بدون تعیین تکلیف سیاست خارجی فریبی بیش نیست؟/صبح ما

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝باید هلی کوپتر به کوه می خورد تا  قالیباف و جلیلی اعتراف کنند؟

✍️علی قاینی

@jomhuriyat

♈️باید یک هلی کوپتر به کوه میخورد تا رئیس مجلس ما اعتراف کند که نفت را ۳۰ درصد ارزانتر به چین میفروشیم !  باید یک هلی کوپتر به کوه میخورد تا جلیلی اعتراف کند که عقب ماندگیهای چند صد ساله داریم  و قله توهمی بیش نیست ! 

♈️باید هلی کوپتری به کوه میخورد تا سردار جوانی اعتراف کند که سه انتخابات گذشته نه تنها حماسه نبود بلکه زیبنده هم نبود ! باید هلی کوپتری به کوه بخورد تا به همگان ثابت شود که گشت ارشاد متولی ندارد و حتی حجاب بانهای مترو از کف زمین سنگفرش شده ی ایستگاههای مترو سبز شده بودند !

♈️باید هلی کوپتری به کوه بخورد که ناگهان دغدغه این بشود که باید افغانستان در افغانستان بماند ! چرا وقتی هلی کوپترِ دولت آزادانه در آسمان چرخ میزد و هیچ اتفاقی نیفتاده بود این تحلیلها را نداشتید ؟ محض رضای خدا با مردم رو راست باشید که مردم آنانی را که رو بازی میکنند را بسیار دوست میدارند ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝برنامۀ اقتصادی!

احمد زیدآبادی


♈️اگر کاندیدایی بکوشد تا برنامۀ اقتصادی ارائه دهد، از نظر من بدان معناست که کل صورت مسئله را در نیافته است!

♈️هرگونه اصلاح اقتصادی در ایران با موانع سیاسی روبروست. از این رو، بدون اصلاح سیاسی، اصلاح اقتصادی در ایران غیرممکن است.

♈️هر کس بدون سخن از اصلاح سیاسی، وعدۀ بهبود اقتصاد با مکانیسم‌های شناخته شدۀ اقتصادی و تخصصی را بدهد، هم خودش و هم مردم را سر کار گذاشته است!
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰اعتراف تلخ در مورد مجلس !

♈️خطاب حاجی بابایی به قالیباف رئیس مجلس است، همین!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چه تضمینی برای وعده‌هایشان وجود دارد؟

صفدر نظری
@jomhuriyat

♈️نامزدهای ریاست جمهوری همگی بر سر دغدغه‌هائی که زندگی مردم متأثر از آن‌ هاست اتفاق نظر دارند.همگی آنان می‌گویند تورم را کاهش می‌دهنداما راهکار علمی ارائه نمی کنند،ناترازی بودجه را رفع می کنند،اما چگونگی آن را بیان نمی کنند،مشکل مسکن را حل می‌کنند اما منابع مالی آن را بیان نمی کنند،تحریم‌ ها را بر می‌دارند که در حیطه اختیارات آن ها نیست،اشتغال را افزایش می‌دهند که تابعی از رفع تحریم هاست، از جمله وعده‌های غیر قابل اجرای کاندیداها برداشتن فیلترینگ است و از این قبیل سخنان بسیار ارزشمند و عمیق،بکر و بدیع.اما چگونه می توان ادعاهای آنان را راستی آزمائی کرد؟تصور کنید روز بعد از انتخابات رسانه‌ ها زاکانی را به عنوان منتخب مردم معرفی می کنند.البته اگر روزی خورشید از مغرب طلوع و در مشرق غروب کرد ایشان هم رئیس جمهور می شود.از آنجائیکه ایشان وعده داده است گوشت را درب منازل تحویل می دهد اگر به وعده‌اش عمل نکرد تکلیف چیست؟

♈️ کاندیداها در کدامین دفتر استاد رسمی پای برگه وعده‌هایشان را امضاء کرده اند؟آیا از آنان سفته یا چک سفید امضاء بدون تاریخ گرفته‌اند که تضمین‌ کننده صحت وعده‌هایشان باشد؟اصلا ضمانت این وعده‌ و وعیدهای بعضا غیر‌ عملی و ناممکن چیست؟از منظر حقوقی آخر و عاقبت وعده‌ های نامزدهای انتخاباتی که به صندلی ریاست‌ جمهوری می‌رسند و عملی نمی‌شود چیست؟به نظر می‌رسد نه تضمینی برای عملی شدن این وعده‌ها وجود دارد و نه عقوبتی برای عملی نشدنش.مهمترین اتفاقات امسال که می‌تواند آینده حکمرانی را تحت تأثیر قرار دهد هوش مصنوعی و فرو نشست زمین است چرا که کم یا زیاد بودن فرونشست زمین می‌تواند آئینه حکمرانی درست باشد.

♈️در کشوری اگر خاک را از دست بدهید ممکن است چند صد سال طول می کشد تا آن خاک را به دست بیاورید.هوش مصنوعی شکل و شمایل مدیریت کلان را در آینده تغییر خواهد داد.اما نامزدهای انتخابات حتی به این دو اتفاق اشاره هم نکرده‌اند چه برسد به اینکه دغدغه‌ای برای آن ها داشته باشند یا برنامه‌ای برای کم‌ آبی کشور ارائه دهند تا جائیکه عمق چاه آب به سیصد متر رسیده است.آلودگی هوا هم قربانش بروم انگار اصلا در این مملکت زیر رخت آویز وزرا بوده است و دغدغه به حساب نمی‌آید.کشوری که آب و خاک حاصلخیز که بتوان کاشت،داشت و برداشت کرد باشد و هوایش چنان آلوده باشد که شهروندان حسرت آسمان آبی را بکشند چه تفاوتی دارد که رئیس‌جمهورش اصولگرا باشد یا اصلاح‌ طلب یا میانه‌ رو؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شخصیت جاه طلب هفته، جناب زاکانی!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️مناظرات سطحی نامزدهای ریاست جمهوری اگر چه جذابیتی برای مرددین از باب انگیزه رای دادن ایجاد نکرد، ولی حداقل عیار و ماهیت امثال زاکانی و جلیلی را به خوبی به مخاطب نشان داد.

♈️همان ها که حتی توان پاسخگویی به چند سوال ساده را نداشته و مرتب با تناقض گویی و جملات کلی و نامفهوم، از پاسخ طفره رفتند!خاصه جناب زاکانی!

♈️همو که ارتقا و برکشیدنش تا این سطح، نه از باب تخصص و کارامدی، بلکه از بابت در مدار بودن و ارادت سالاری حاصل شده و دقیقا به همین خاطر هست که در یک آزمون جدی که مورد پرسش گری قرار می گیرد، اینگونه با تناقض گویی، فرافکنی و خلاف گویی، سعی در توجیه و فرار به جلو دارد! چون توان و آمادگی برای این چالش را ندارد!

♈️آری، امثال زاکانی، نه محصول فعالیت منسجم و کارآمد حزبی و خروجی آن هستند و نه محصول نخبگی و توانایی! او و جلیلی تا امروز هر کجا بوده اند، فقط در یک تریبون یکطرفه تحکم کرده و سخن خود گفته اند، بدون اینکه مورد پرسشگری جدی واقع شوند. چون در ساختاری بر کشیده اند که ملاک تعهد ظاهری و تابع بودن شرط ارتقا بوده و آگاهی و تخصص جایی و محل رجوعی نداشته است!

♈️بر این اساس است که هنوز فکر می کنند مخاطبشان همان نیروهای تشکیلاتی و وفادار به جناحشان هستند و در نتیجه جناب زاکانی خیلی راحت به دوربین زل زده و می گوید: در دولت من مردم باید تصمیم گیر اصلی باشند! ولی یادش رفته در همین چند ماه گذشته، مردم با آن همه امضا و مطالبه، حتی توان متوقف کردن ساخت و ساز در یک پارک را در حیطه مدیریتی ایشان نداشتند و حتی این اختیار را ندارند از مفاد قراداد ایشان با چینی ها مطلع شوند!

♈️همو که مرتب در این چند سال گفته؛ تحریم ها بر ما اثر ندارد، ولی همین فرد توان تامین قطعه پله برقی های خراب شهر تهران را ندارد! همو که به عنوان نامزد انتخابات در مناظره و‌ موضع گیری هایش، کوچکترین تغییر در قیمت ارز و دلار ایجاد نمی کند، ولی انتشار یک نظر سنجی و یک اظهار نظر از پیشتازی نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تمام بازار و قیمت ها در ایران را به هم می ریزد!

♈️همو که چون از بابت سهمی که از بابت کنار کشیدن از انتخابات در دوره قبل، شهرداری تهران، نصیبش شده، حالا نیز به تکرار مجدد آن کنار کشیدن و گرفتن سهم بزرگتری برای فردا می اندیشد.

♈️همو که خیلی دوست دارد ادای احمدی نژاد را دربیاورد و چون او از پله شهرداری تهران به ریاست جمهوری برسد و بالاتر، در برنامه ای هماهنگ با صداوسیما می خواهند با کوبیدن دولت روحانی و انتساب پزشکیان به جبهه او، به خیال خود اعتبار او را بزنند. دقیقا به تقلید از کاری که احمدی نژاد با میرحسین موسوی در انتساب او به خاندان هاشمی رفسنجانی کرد!

♈️چکیده کلام: امثال زاکانی برکشیده ساختار معیوبی هستند که نه از باب شایستگی و نخبگی، بلکه از باب تابعیت و در مدار بودگی سهم گرفته و تا اینجا رسیده اند. در نتیجه در معدود آزمون هایی که مجبور به پاسخگویی به مخاطب و مواجهه با چالش جدی هستند اینگونه درمانده و ناتوان، با تناقض گویی، دست به فرافکنی و توجیه می زنند و عیار و ماهیت اصلی خود را نمود می دهند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
👤محمدرضا تاجیک:

♈️بعید است طبقه متوسط با جوالدوز انتخابات به حرکت درآید

♈️ لمپن های سیاسی مثل قارچ از هرکجا سربرآورده اند

♈️محمدرضا تاجیک، تحلیلگر و تئوریسین اصلاح طلب می گوید: در دوران زوال گروه‌های مرجع و شخصیت‌های کاریزماتیک به‌سر می‌بریم. لذا دیگر نمی‌توان انتظار داشت که شخصی یا گروهی با دم مسیحایی خویش بتواند این شب انتخاباتی را به صبح و سحری تبدیل کند.

🔰متن کامل این یادداشت  را اینجا بخوانید

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 واکنش عباس عبدی به سخنان دیشب زاکانی در مورد بنزین:

♈️ شاید برخی برای اهدافی متفاوت از ریاست‌جمهوری تأیید شده‌اند

♈️فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به اظهارات علیرضا زاکانی در رابطه با بنزین توییتی منتشر کرد. او نوشت: شورای نگهبان باید متر و معیار‌های سنجش خود را برای تایید صلاحیت‌ها اعلام کند شاید برخی برای اهدافی متفاوت از ریاست‌جمهوری تأیید شده‌اند.

♈️پاسخ زاکانی به بازگشت قیمت بنزین به لیتری ۱۵۰۰ تومان: قیمت بنزین را تک نرخی خواهیم کرد.

🔰پ/ن : وقتی که یک شیشه آب معدنی ده هزار تومان است بی مغزهایی همچون زاکانی می توانند بنزین را ۱۵۰۰ تومان بفروشند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تا تکلیفتان را با حق انتخاب و آزادی‌های مردم تعیین نکنید،
نمی‌توانید هیچ قدم موثری برای بهبود شرایط بردارید!

محسن رنانی

@jomhuriyat

♈️خبرهای انتخاباتی را دنبال نمی‌کنم و سخنان نامزدها تک و توک به گوشم می‌رسد. قصدی برای یک تحلیل جدی ندارم و این یک واکنش ساده و غیر مستند است!

♈️هیچ کدام از این نامزدها توان طرح نو در انداختن ندارند.
هیچ کدام توان روبرو شدن با موانع اصلی توسعه کشور را ندارند.
هیچ کدام درک درستی از ایران و‌ هویت ایرانی ندارند.
هیچ کدام فهمی حتی در حد ابتدایی از اقتصاد ندارند.
هیچ کدام در اندازه‌های هدایت کشوری در اندازه‌های ایران نیستند
برخی از آنها تداوم شوخی آفرینش به نظر می‌رسند.

♈️خاتمی تمام شد. دوران صلاحات هم.
احمدی‌نژاد نیز تمام شد. مدیریت احمدی‌نژادی نیز..

♈️تقریبا هیچ کدام از نامزدها درک متوسطی از کلماتی که استفاده می کنند ندارند.
هیچ فهمی از مناسبات دنیای سرمایه‌داری ندارند.
هیچ فهمی از دلایل پیشرفت و توسعه کشورها ندارند.
هیچ درکی از ساز و کار گردش سرمایه ندارند.
هیچ تعریفی از خوشبختی ندارند.
هیچ تصوری از خواسته‌های مردم ایران ندارند.
کارمندانی هستند که فکر می کنند مشکل کشور چیزهایی در حد درگاه صدور مجوزهاست.
سقف راه حل هایشان هم تقویت سایت‌های دولتی برای بروکراسی اداری ست.
نه برنامه‌ای برای ناترازی صندوق‌های بازنشستگی دارند.
نه ایده‌ای برای کاهش تورم
نه جرات دارند بگویند اگر رییس شدند چاه‌های آب کشاورزی را می‌بندد.
نه جرات دارند بگویند اگر مردم مثل علایق شما نخواهند لباس بپوشند چه می‌کنند؟
هیچ کدام جرات نکردند درباره نرخ ارز حرف واضح بزنند.
هیچ کدام جرات نکردند درباره سوبسیدهای انرژی نظری بدهند. که این سوبسید کشور را به سرعت نور به فروپاشی می‌برد. اما برای کسب رای نباید علیه سوبسیدها حرف زد.

♈️می‌گویند به قانون عمل کنیم و هیچ کدام تعریف قانون را بلد نیستند و جرات ندارند پاسخ دهند این مجالس قانون‌گذار چقدر بازتاب اراده عمومی ست.
هیچ کدام پاسخی ندارند اگر اراده مردم با اراده شما یکی نبود تکلیف چیست؟
هیچ‌ چیز جدی نیست و شوخی شوخی کشور می‌رود که از همه همسایگانش پس افتد.
شما تا تکلیفتان را با نسبت باورها و زندگی مردم و قانون تعیین نکنید،
تا تکلیفتان را با پدیده ایران مشخص نکنید،
تا تکلیفتان را با مدل‌های اقتصادی شناسنامه‌دار جهانی تعیین نکنید،
تا تکلیفتان را با حق انتخاب و آزادی‌های مردم تعیین نکنید،
نمی‌توانید هیچ قدم موثری برای بهبود شرایط بردارید.

♈️نهایتا مثل مرحوم رئیسی خیلی هم خالصانه راه بیفتید و کارخانه‌های ورشکسته را احیا کنید یا وام ازدواج بدهید و یا بر گونه‌های مردم بدبخت بوسه زنید یا با چکمه در گ‍ل بشوید و در مجموع باعث فشار بیشتر بر کمر اقتصاد کشور شوید.

۲۶ خرداد ۱۴۰۳
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای قالیباف! خانواده آزاری نکنید

محمدمهاجری

@jomhuriyat

♈️دختر آقای قالیباف در گفت وگویی ویدئویی، حرفهایی در باره عروسی اش، سفر به ترکیه و سیسمونی گفته است.

♈️در اوج اتفاقاتی که به سیسمونی گیت مشهور شد، کلمه ای در این باره ننوشتم چون ورود به حریم شخصی افراد را نامردی  می دانم. بخاطر سکوت در این زمینه ، متهم هم شدم اما  به عنوان یک پدر، حال آقای قالیباف را درک می کردم و چون می دانستم بسیاری از دوستان قدیمش او را سرزنش کردند، دوستان رسانه ای را از ورود به این موضوع پرهیز می دادم.

♈️اینک اما مصاحبه دختر آقای قالیباف را  کاری بی منطق می دانم. هیچ دلیلی ندارد دختر جوان او جلوی دوربین ظاهر شود و در آستانه انتخابات بخواهد جور پدر را بکشد . این کار "خانواده آزاری" است.

♈️به عنوان یک متخصص رسانه و آشنا به مدیریت افکارعمومی و بدون داوری در باره صحت و سقم مصاحبه دختر آقای قالیباف اطمینان می دهم چنین کارهایی کاملا نتیجه عکس می دهد .

♈️متاسفانه آقای قالیباف هرگز مشاوران سیاسی و رسانه ای خوبی نداشته و به همین دلیل هم در موارد مشابه همواره بازی را باخته است. اگر مشاوری فهیم در تیم او وجود داشت حتما به او می گفت مصاحبه دخترش با تم مظلوم نمایی ) ، جز آنکه شایعات و اخبار گذشته را دوباره زنده کند , و همه آنها را باورپذیر و درست جلوه دهد  نتیجه دیگری ندارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️قاضی‌زاده متولد ۱۳۵۰ هست، یعنی هنگام انقلاب نهایتا ۷ سالش بوده بعد در مستند انتخاباتی‌ش گفته قبل انقلاب توزیع اطلاعیه‌ها و بیانیه‌های امام کار ماها بود! و در راهپیمایی‌ها نقش جدی داشتیم! توجه کنید، نقش جدی!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقای ‎جلیلی این هم سند؛ بایدن بود که اجازه فروش نفت داد

♈️ در آمار رشد اقتصادی سال ۹۹و ۱۴۰۰ در فصل زمستان۹۹یعنی با روی کار آمدن ‎#بایدن و در فصل های اول و دوم سال ۱۴۰۰(سال اخر روحانی) شاهد جهش رشد در بخش ‎#نفت هستیم

♈️ رشد نفت در فصل بهار ۱۴۰۰ به عدد ۳۶.۶% می‌رسد و در تابستان  به ۵.۴%

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 10:21:39
Back to Top
HTML Embed Code: