Telegram Web Link
🔰 فاضلی، جامعه‌شناس:

♈️ اگر اکثریت مردم طرفدار گشت ارشاد، حجاب اجباری و طرح نور هستند پس نامزدهای اصولگرا چرا برای افزایش رأی خود آشکارا از آن دفاع نمی‌کنند؟

♈️محمد فاضلی، جامعه‌شناس به اظهارات نامزدهای اصولگرا درباره گشت ارشاد، حجاب اجباری و طرح نور واکنش نشان داد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بزرگترین مشکل جلیلی این است نمی‌داند که نمی‌داند
@jomhuriyat
♈️«رویا فروشی» و «توهم متخصص بودن در تمام امور»  آفت بزرگ برای یک مدعی جایگاه ریاست جمهوری است


♈️امیرحسین خالقی محقق اقتصادی به سایت انتخاب گفت:

پیروزی جلیلی یعنی کاهش رشد اقتصادی
رادیکال‌ها اقتصاد را تخریب می‌کنند
حضور این افراد باعث بروز یک چهره سخت از ایران می‌شود
سیلی سنگین واقعیت به این افراد دیرتر و سخت‌تر می‌خورد
با این افراد امکان رسیدن به توافق‌های حداقلی هم کم می‌شود / برای عبور از تحریم‌ها با این‌ها نمی‌توان کاری کرد

♈️اقتصاددان اصولگرا خطاب در پرسش خود از جلیلی با ظرافت ماجرای چاپ پول در دولت تحت نفوذ(دولت سیزدهم) را یادآوری کرد

دانش جعفری که سابقه وزارت اقتصادی در کارنامه خود دارد پس از آنکه سعید جلیلی از پذیرش واقعیت چاپ پول در دوره اخیر طفره رفت گفت: جواب را نپیچانید
این اقتصاددان اصولگرا خطاب به کاندیدای جبهه پایداری گفت: صریح جواب بدهید پول چاپ خواهید کرد یا نه !

♈️بهنام صمدی خبرنگار بازار سرمایه نیز نوشته است:

آقای جلیلی در میزگرد اقتصادی اصلا اجازه نداد مشاورانش صحبت کنند؛ توهم تخصص آفت بزرگیه برای یک مدعی جایگاه ریاست جمهوری
نمیشه صرفا با خوندن چند تا کتاب و مقاله در همه حوزه‌ها ادعای تخصص داشت و رویافروشی کرد
به ویژه اینکه ایشون هیچ کارنامه و سابقه اجرایی ندارند
با کتاب خوندن ایشون صرفا میتونن بلاگر حوزه سیاسی باشند نه رییس‌جمهور


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فضای واقعی سیاست

مصطفی مهرآیین

@jomhuriyat

♈️فضای واقعی سیاست فضای گفتار درمانی و دادن یک شرح انتقادی از واقعیت های موجود و بیان راه حل های خیالی و ابراز "تفکرات آرزویی" نیست.البته که سیاست زبانی ست و زبان هم سیاسی ست، اما نباید از یاد برد که در نهایت روایت جدید شما باید بتواند چیزی را در جهان عینی بیرونی تغییر دهد و به دستکاری واقعیتی بپردازد که او هم هوشمند است و از قدرت برخوردار است.

♈️باید صادق بود و به مردم گفت من می توانم دیوار سخت واقعیت را تکان دهم یا صرفا با بیان تفکرات آرزویی و راه انداختن جنگ زبانی علیه واقعیت سخت بیرونی، عملا خود جزیی از این واقعیت ام که اکنون برای حفظ خود نیازمند اجازه بیان روایت های انتقادی از خود است تا اندکی فرصت بیابد حفره های ایجاد شده در خود را با دور کردن فشار مردم از خود پر کند: اگر نفت سیاست ما را از اقتصاد مدرن بی نیاز کرده،اگر دین سیاست ما را از فکر کردن بی نیاز کرده،انتخابات هم سیاست ما را از دیدن مردم و رنج های مردم بی نیاز کرده.

#جمهوریت
@jomhuriyat
👤جوادی یگانه استاد جامعه شناسی  :

♈️جامعه‌ی تحقیرشده، جامعه‌ای که بارها به امید تغیر رای داده و به منتخبش اجازه کوچکترین تغییری در ساختار داده نشده؛حق دارد که از تحقیر مجدد بترسد و امید نبندد و رای ندهد.

♈️آنکه به افزایش مشارکت نیاز دارد و آنکه از این جامعه رای می‌خواهد،باید قانعشان کند که چرا باید دوباره رای بدهند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰دولت باید حمایت گر عقلانیت فرهنگی جامعه باشد نه اینکه اصرار به تعیین محتوای فرهنگ داشته باشد

♈️مقصود فراستخواه، جامعه شناس  دیشب(25 خرداد 1403 ساعت ده ونیم شب ) در بخش اول برنامه « تقاطع» در مورد سیاست‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت: در فرهنگ عمومی ما مدارا بود  حتی آن‌هایی که مثل ما از قبل از انقلاب ، مذهبی بوده‌اند یک مدارای ایرانی وجود داشت که همدیگر را تحمل کرده و با یکدیگر و با سبک‌های زندگی مختلف زندگی می‌ کردیم وهمچنان کنیم .
 
♈️دولت باید حامی فرهنگ و عقلانیت فرهنگی باشد و فرهنگ را به خود توانایی های جامعه بسپارد و فقط  میدان بازی منصفانه و پروتکل‌های بزرگ بازی را فراهم بیاورد 

این جامعه شناس افزود: سیاست‌گذاری فرهنگی در جامعه ایران چهل سال است به دلیل بسیج گری ایدئولوژیک دولت که می‌خواهد از طریق سازمان‌های انحصاری و بودجه‌های بزرگ آن و قدرتی که دارد با انواع ترفند‌ها به شکل دهی فرهنگ بپردازد و برای همین است که جامعه دچار تنش شده است و شکاف ملت و دولت شکل می‌گیرد و اختلافات مخرب اجتماعی برای آینده این سرزمین ایجاد می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رای ما نقد است و
وعده‌ها  نسیه

🔰آقای دکتر پزشکیان‼️
اگر تضمین ندهید،  رای نخواهیم داد.
تضمین بدهید ، تا رای دهیم.

✍️  علی مرادی

@jomhuriyat

♈️رای ملت نقد هست و وعده‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نسیه، در صورت عدم تحقق وعده‌های نامزدها به هر علت،  چه ناتوانی از جانب نامزدها و چه مانع تراشی از سوی دیگران و رقبا ، مردم چه کنند؟

♈️چه تضمینی وجود دارد که بارها و مکررا،  این موضوع تکرار نشود و ملت همیشه ضرر نکنند؟

♈️ عقل چه می گوید؟
عقل حکم می‌کند که در قرادادی و معاملات تجاری و یا سیاسی ، که یک طرف نقد می پردازد و طرف دیگر نسیه، تضمین یا سفته ای،  بابت ضمانت از متعهد اخذ شود تا در صورت عدم  اجرای تعهد خویش،  طرفی که وفا به عهد کرده و نقد پرداخت نموده، خسارت خویش را از طرف نقض کننده عهد و معامله دریافت نمایید.

♈️تضمین در تجارت بین الملل
امروزه در تجارت بین الملل ضمانت‌نامه‌های بانکی،  یکی از معتبرترین راه‌ها برای وصول حقوق طرفین هست. و به این شکل هست که وجه کالا، به حساب بانک واسط و معتبر که تضمین کننده حقوق دو طرف هست واریز می‌شود،  در صورت تحویل کالای سالم و با کیفیت و معتبر و تایید خریدار، پول به حساب فروشنده واریز میگردد و در غیر این صورت پول طی فرآیندی به خریدار عودت میشود.

♈️تضمین در سیاست

امروزه در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته سیاسی،  احزاب سیاسی معتبر تضمین کننده رای مردم هستند.
در صورتی که نامزد منتخب بهر دلیل به وعده‌های خود جامع عمل نپوشاند، آبروی حزب بخطر می افتد و به هر علتی موفق نشود از طرف احزاب استیضاح و عزل می گردد.
و در غیر این صورت مردم در دور بعدی  به حزب رقیب رای خواهند داد.  وجود احزاب سیاسی ریشه دار، تضمینی برای انجام وعده‌های سیاسی نامزدهای است.

🔰حال که در ایران احزاب سياسي قدرتمندی وجود ندارند، که تضمینی به مردم بدهند، چه باید کرد؟ و از طرف دیگر، اکثر کاندیداها به هیچ حزبی متعهد نیستند، چه باید کرد⁉️

راه حل این است که خود کاندیداها به مردم تضمین معتبر بدهند.
بحث ما در مورد  ۵ نامزد  اصولگرایان نیست.
موضوع بحث ما دکتر پزشکیان  است.
اگر دکتر پزشکیان تضمین بدهد، نخبگان می‌توانند ملت بریده از صندوق رای، را متقاعد کنند که به او رای دهند.
تضمین بدهد که اگر وعده‌هایش محقق نشد یا استعفا دهد یا خودکشی کند.‼️
چرا خودکشی؟
چون در صورت عدم تحقق وعده‌هایتان، خیلی ها  متضرر می شوند، زندگی بعضی ها آنقدر خراب می‌شود که خودکشی می‌کنند.
امروزه، افرادی هستند به خاطر مشکلات اقتصادی به زندگیشون پایان می‌دهند.
به خاطر اینکه استعفا سخت‌تر از خودکشی است.

♈️روی یک شاخص تمرکز کنید.
مردم وعده های فراوان نمی خواهند، یک چیز را که می‌توانید و ۱۰۰ درصد  ایمان دارید که قابل انجام هست را  به مردم وعده دهید و روی آن تمرکز کنید. و هر سه ماه یکبار فقط در مورد آن گزارش دهید.

♈️یک وعده مشخص که قابل حساب و کتاب باشد، مثلاً بگوید این مریض الان درجه تبش ۴۱ درجه هست،  اگر پس از دو سال این رو نتونستم به ۳۸ درجه برسانم ، یا استعفا میدم یا خودکشی میکنم.
این نوع خودکشی مضمون و گناه  نیست بلکه از شهادت در راه خدا بالاتر و والاتر است.

♈️امروز مردم از بس سرشان کلاه رفته،
از بس نامزدها وعده‌های سر خرمن داده‌اند و اجرا نکرده اند.
مردم هم زرنگ شده‌اند.
امروز با وعده‌های کیفی نمی‌توان سر مردم را کلاه گذاشت.
امروز مردم از کاندیداها وعده‌های کمی و قابل تحقق می‌خواهند.
وعده بدون تضمین، حرف هست و با هوا
مردم  تضمین می‌خواهند در صورت عدم اجرای  وعده‌ها تان
یا استعفا بدهید یا خودکشی کنید.
شما عضو هیچ حزب سیاسی نیستند.
پشتوانه حزب سیاسی را ندارید که مردم طلب خود را از احزاب تان نقد کنند.
بعد از ۴ سال می‌گویند خوب که نشد یا دیگران نگذاشتند.
این برای ملت آب و نان نمی‌شود
.

♈️آقای دکتر پزشکیان ‼️
اگر رای ملت را می‌خواهید
اگر رای نخبگان مصلح و ملت را می‌خواهید.
اگر ...
یک شاخص کمی و یا کیفی ملموس بگویید و که اگر نتوانستید آن را محقق کنید ...

آرزوی ایرانی آباد و آزاد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شش پرسش انتخاباتی
شش پرسش انتخاباتی

#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️به گفته سرلشگر یحیی رحیم صفوی مشاور ارشد نظامی رهبر انقلاب اسلامی، رئيس جمهوری اسلامی ایران، شخص دوم مملکت است. حتی شماری از مفسرین برای ریاست جمهوری نقشی حدود 20% در کشورداری قائلند. با وجود ناچیز شمردن مسئولیت رئیس جمهور و مثلا نقش کاریکاتوری وی، برای من شش پرسش سرسری و شتابزده پیش آمده است:

🔰۱- چرا رئیسان جمهور پیشین با عنایت به بی خاصیت بودن این جایگاه، باز هم در در پی دستیابی به آن بر آمده اند(بنگرید به احمدی نژاد، رفسنجانی و میرحسین با وجود ۸ سال نخست وزیری)؟

🔰۲- چرا بیشتر و بلکه همه نهادها و تشکیلات سیاسی، امنیتی-نظامی، فرهنگی-دینی، قومی-قبیله ای و... در پی دستیابی همراهان و همکاران و رفقای خود به این کرسی فانتزی برآمده و برایش ماه‌ها تلاش می کنند؟

🔰۳- چرا دولت ها و سازمان و تشکیلات امنیتی خارجی، از جمله همسایگان، قدرت های فرامنطقه‌ای، انتخابات ایران را با تمرکز رصد می کنند؟(اگر نگوییم دخالت دارند)

🔰۴- چرا طیف گسترده مخالفین و براندازان، از پا ننشسته و بی وقفه  در پی بایکوت آن بر می آیند؟

🔰۵- چرا با وجود فانتزی بودن، بی خاصیتی و تدارکاتچی بودن رئیس جمهور، داوطلبان این پست باید از هزار توی شورای نگهبان قانون اساسی گذشته و در این صیرورت، بسیاری مقامات و مدیران کلان ناک اوت شده و تنها افراد دلخواه و شایسته از منظر این نهاد برگزیده و به ملت معرفی شوند؟

🔰۶- چرا این جایگاه فانتزی در عین حال این قدر مهم است که در مناظره انتخاباتی حتی دوستان قدیمی، همفکران، همزبانان، همدلان و همسویان علیه یکدیگر شمشیر از رو بسته و پته هم را روی آب می اندازند؟ چرا باوجود عاقبت نابخیری تقریبا همه رئیسان قوه مجریه، باز هم فعالیت نهادی و تشکیلاتی در جهت دستیابی به آن دغدغه شبانه روزی است؟

♈️به گمانم این نقش 20% رئیس جمهور، گونه ای بیست درصدی خاص است که اشخاص، نهادها و تشکیلات و خارجی ها را به سوی خود می کشاند.
#یدالله_کریمی_پور
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بعضی گفته و نگفته‌های آقای نامزد
کامبیز نوروزی

@jomhuriyat
آقای قالیباف همواره از سابقه مدیریتش در شهرداری تهران می‌گوید.

♈️اما
نمی‌گوید زمانی که شهرداری‌ تهران را در سال ۱۳۹۶ ترک کرد، شهرداری تهران ۶۵هزار میلیارد تومان بدهی داشت. این مبلغ معادل ۷-۸ سال بودجه شهرداری تهران بود.

♈️نمی‌گوید تراکم‌فروشی غیرقانونی در دوره او به اوج رسید و ساختار شهری تهران برای مدتی بسیار طولانی از استانداردها خارج شد و نظم قانونی مدیریت شهری از هم پاشید.

ن♈️می‌گوید عیسی شریفی که مدت ۱۲ سال قائم مقام و معاون قالیباف در شهرداری تهران بود و زیر نظر او کار می‌کرد، به دلیل ارتکاب جرائم متعدد از قبیل  مشارکت در کلاهبرداری باندی، مشارکت در پولشویی و برداشت و تصاحب غیرقانونی وجوه محکوم به ۲۰ سال حبس تعزیری، جزای نقدی و استرداد وجوه تحصیلی محکوم شد.

♈️این فرد ۱۲ سال معاون قالیباف بود و زیر نظر او‌کار می‌کرد و شهردار تهران مثلا بی‌خبر؟!

♈️نمی‌گوید شهرسازان و کارشناسان شهری با اغلب طرح‌های شهری که  اجرا کرد عمیقا مخالف بودند. یک نمونه‌اش پل صدر که با هزینه‌ای گزاف ساخته شد.

♈️نمی‌گوید احداث بسیاری از مجتمع‌های تجاری  دوره او خلاف قانون بوده. احداث مجتمع در کنار بزرگراه‌ها ممنوع بود. اما صاحبان سرمایه پول دادند و کار خود را کردند.

♈️نمی‌گوید آن حاتم‌بخشی که املاک نجومی لقب گرفت و به مدیران شهرداری با آسانترین شرایط خانه دادند چه بود ‌و چرا بود.

♈️نمی‌گوید مگر در ایران لوازم مورد نیاز نوزادان و کودکان نیست که ....

♈️خیلی چیزهای دیگر وجود دارد که او نمی‌گوید و فعلا اینجا هم فرصت طرح همه‌ آنها نیست.

♈️نگفت و نمی‌گوید ماجرای درخواست روادید اقامت فرزند برومندش از کانادا چه بود و‌چرا بود.

♈️نمی‌گوید با طرح صیانت از فضای مجازی، که مردم را از اینترنت محروم می‌کند موافق بوده‌است.
نمی‌گوید با طرح عفاف و‌حجاب کاملا همراه بوده و تصویب آن را تسهیل کرد.

♈️نمی‌گوید چندین شکایت علیه روزنامه‌نگاران داشته‌است و در ماجرای کوی دانشگاه از "لوله کردن" جوانان دانشجو می‌گفت.
خیلی چیزهای دیگر هم هست که نگفته و‌نمی‌گوید.
یک مدیریت بی حساب و کتاب که هیچ اعتنایی به قانون ندارد و در پنهانکاری‌ها ید طولا دارد.

♈️ریاست جمهوری این ملت شایسته فردی است که قانون را رعایت کند، حقوق و آزادی‌های مشروع ملت را محترم بدارد، برای اموال عمومی امانت ‌دار باشد، با ر‌وزنامه‌نگاران مقابله نکند، به مدیرانش نظارت دقیق و کامل داشته باشد و بر فسا چشم نپوشد، خشونت نکند و از خشونت بپرهیزد، رفتارش با گفتارش یکی باشد و ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جلیلی و کلام سکولار
جواد کاشی

@jomhuriyat

♈️سعید جلیلی دقیقاً در نقطه مقابل پزشکیان است. به عنوان یک فرد دانا، قدرتمند و معجزه‌گر ظاهر می‌شود. قرار است مطابق یک «نقشه جامع و فراگیر یک جهان فرصت و یک ایران جهش» خلق کند.

♈️نظم کلامی سعید جلیلی مملو از شوق به ایجاد امید فراگیر در سطح ملی است. این نظم کلامی در ادوار قبلی انتخابات هم ظاهر شده بود. اما مشاوران او نتوانسته‌اند بفهمند چرا این همه شوق و امید، در کلام باقی می‌ماند و  در واقعیت مادی ظهور پیدا نمی‌کند. چندانکه مردم سر از پا نشناسند و به سمت صندوق‌های رای بدوند.
امید، شوق افکنی و خلق چشم‌انداز تازه در کلام سعید جلیلی، نیازمند یک قاب تازه است. جلیلی در قابی سخن می‌گوید که پیشترها عکسی دیگر  در آن نهاده شده بود. عکسی که رنگ قدسی داشت. اینک قدسیت از جمال آن گرفته شده و در سخن جلیلی سکولار شده است.

♈️آن قاب و عکس قدسی، از یک هدایتگر مقدس و متصل به منابع متعالی آغاز می‌شد.  مقرر بود مردمان همه با یک صدا و رنگ واحد به صف شوند و به سمت تحصیل سعادت‌های دنیوی و اخروی حرکت کنند. این موضع البته هیچ‌گاه به رئیس جمهور ربط نداشت. قبل از جلیلی احمدی نژاد بود که در موقعیت ریاست جمهوری مدعی چنین رهبری قدسی و فرهمند شد. خود را در هاله‌ قدسی می‌یافت و مرتبط با امام زمان. خیال می‌کرد در موضعی هست که ملت ایران را یکصدا و یکرنگ به سمت تبدیل شدن به یک قدرت جهانی حرکت دهد و از حیث معنوی نیز مردمان را متعالی کند.

♈️جلیلی گفتار احمدی نژاد را از سویه‌های قدسی‌اش بیرون آورده است. به جای ادعای ارتباط با منابع قدسی، مدعی است نقطه جامع و بی‌بدیل دانش و تجربه است. جلیلی با این مدعاها در همان قاب کلامی ایدئولوژیک اما در بیانی سکولار شده سخن می‌گوید. در متن گفتاری جلیلی مردم همه باید به صف شوند، هدایت و راهبری این تنها مغز هوشمند را بپذیرند او که طی سال‌های گذشته هزار متفکر و کارشناس و اهل فن را به خدمت گرفته است. ده‌ها سفر کرده، وقت خود را صرف جلسات بیهوده نکرده و به دولت‌های متعدد راهبردهای کارشناسانه داده است.

♈️مردم همه باید یکصدا و یک رنگ، پشت سر این  رهبر دانشمند و مجرب حرکت کنند تا دریایی از فرصت‌های بر زمین مانده فعال شود و ایران جهش کند و  عقب ماندگی‌های سالیان متمادی طی یک مدت کوتاه جبران شود.

♈️خوب است مشاوران جناب جلیلی به ایشان گوشزد کنند، سخنانش را در قابی به نمایش می‌گذارد که برانگیزاننده نیست. حتی رماننده هم هست. قابی که چارچوبش بر وجود یک هدایتگر همه چیز دان استوار شده، پیشاپیش سیاست را به یک نفر تقلیل داده و مردم را از فاعلیت سیاسی محروم کرده است.

♈️جان و جوهر دورانی که در آن زندگی می‌کنیم، پذیرش فاعلیت سیاسی مردم است. آنکه همه چیز را می‌داند و برای همه مشکلات کشور برنامه از پیش طراحی شده‌ای در جیب دارد، پیشتر به جای همه مردم فکر کرده و تصمیمات خود را اخذ کرده است. برای مردم چه جایی خواهد ماند الا تبعیت و تسلیم. خوب است همراه با سکولار کردن آن کلام قدسی، فکری هم برای دمکراتیک کردن آن کنند.

♈️این تحلیل بر اساس اولین فیلم تبلیغاتی ایشان نوشته شد که در روز سه شنبه 22 خرداد ماه از شبکه اول منتشر شد. 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مجلس یازدهم چه میراثی به جا گذاشت؟
محسن جلال‌پور
@jomhuriyat

♈️مجلس یازدهم که یکی از ضعیف‌ترین مجالس در زمینه سیاستگذاری اقتصادی بود، با همه حواشی‌هایش به پایان رسید. سانحه سقوط بالگرد آقای رئیسی و همراهان در 30 اردیبهشت باعث شد که پایان مجلس یازدهم در 30 خرداد 1403 به چشم نیاید. مجلسی که در سکوت خبری به پایان دوره خود رسید، قطعا یکی از سیاسی‌ترین مجالس تاریخ پارلمان در ایران بود. اکثریت قوانینی که در این مجلس به تصویب رسید، به سود گروه‌های ذی‌نفع و گروه‌های سیاسی تمام شد و حتی می‌توان گفت مجلس یازدهم کمترین مصوبات را به سود مردم داشت. شاید هیچ‌کدام از ما یادمان نباشد که این مجلس آخرین بار چه زمانی مصوبه‌ای به سود مردم داشته است. در مقابل فهرستی طولانی از مصوبات در ذهن ماست که هر روز آثار آن را بر زندگی و کسب‌و‌کارمان احساس می‌کنیم.

♈️تلاش برای تأمین منافع گروه‌های سیاسی ویژگی این مجلس بود، همچنین در این مجلس  افراد متخصص و مستقل کمتر حضور داشتند. این مجلس چهره ملی کم داشت و اغلب تصمیم‌های آن پراکنده و تقویت کننده رانت و فساد بود.

♈️لوایح بودجه که توسط نمایندگان مجلس یازدهم به تصویب رسید، بحران‌های اقتصاد را تشدید و تورم و رکود بیشتر را به مردم تحمیل کرد.  همه این ویژگی‌ها درباره مجلس فعلی هم صدق می‌کند و دور از ذهن نیست که مجلس دوازدهم کپی برابر اصل مجلس یازدهم باشد. چون مجلس فعلی هم حال و هوای توسعه‌طلبی ندارد، بسیار سیاسی است و برخی نمایندگان آن حداقل آرای مردمی را با زحمت زیاد کسب کرده‌اند.

♈️مسیر اثرگذاری
نمایندگان مجلس یازدهم از دو مسیر روی زندگی و کسب و کارمان اثر گذاشتند؛ مسیر اول فعالیت‌ها و جهت‌گیری‌های سیاسی آنها بود و مسیر دوم، قوانینی که به تصویب این نمایندگان رسید. هنوز نطق‌های سیاسی برخی نمایندگان این مجلس در گوش‌مان صدا می‌کند که علیه برجام و در دفاع از تحریم‌های ظالمانه انجام شد. هنوز موضع‌گیری‌های پوپولیستی برخی نمایندگان این مجلس را در هنگام تصویب لوایح بودجه از یاد نبرده‌ایم و هنوز از یادمان نرفته که نام برخی نمایندگان این مجلس در چه بده-‌بستان‌هایی مطرح شد. به عنوان نمونه می‌توان به ماجرای خودروهای شاسی بلند اشاره کرده که اعتبار خیلی از نمایندگان این دوره را زیر سوال برد.

♈️همچنین در این مجلس تصمیم‌هایی گرفته شد که مسیر اقتصاد کشور را منحرف کرد که حتی اگر همین امروز هم آن تصمیم‌ها لغو شوند، آثاری که به جا گذاشتند تا نسل‌های آینده هم ادامه خواهد داشت. به طور مثال یکی از بدترین مصوبات این مجلس«قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» بود که مانع از تجدید حیات برجام شد و تحریم‌های شدیدتری برای جامعه ایران به ارمغان آورد.

♈️ یکی دیگر از یادگاهای زیان‌بار این مجلس، « طرح صیانت از فضای مجازی» بود که مسیر رشد بنگاه‌های نوآور را مسدود کرد. «نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور» هم یکی دیگر از مصوبات زیان‌بار این مجلس بود. همچنین نمایندگان این مجلس به جای این‌که در بودجه‌های سالانه، مخارج دولت و نهادی غیر اقتصادی و شرکای سیاسی‌ را کم کنند تا کسری بودجه جبران شود، از طریق فشارهای مالیاتی، سفره‌های مردم را کوچک کردند و طبقه متوسط را فقیر کردند.

♈️همه می‌دانیم که اقتصاد ایران بیش از هرزمان دیگری به منطقه بحران نزدیک شده است. هرکدام از ابربحران‌های موجود برای زمین‌گیر کردن اقتصادی در حدو اندازه اقتصاد ایران می‌تواند کافی باشد. مسائل اقتصادی ما حل نشده و از سال‌های دور هم چنان لاینحل باقی مانده است. انباشت مسائل حل نشده در حوزه اقتصاد، به طور قطع عواقب اجتماعی و سیاسی خواهد داشت. اکنون که مجلس پوست انداخته و دولتی دیگر در حال استقرار است، فرصت بسیار خوبی برای اصلاح مسیر به وجود آمده است. آیا از این فرصت بهره لازم برده می‌شود؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا رای بدهم/ندهم؟
✍️ علی زمانیان -  ... ۱۴۰۳/۰۳/۲۶
@jomhuriyat

♈️همه‌ی افرادی که قصد حضور در انتخابات را دارند و آنان که دست رد بر سینه‌ی انتخابات می‌زنند و رای نخواهند داد، نزد خود، دلایلی دارند. آن دلایل کدام است؟

♈️ کسانی که تمایل به شرکت در انتخابات دارند،  و رای خواهند داد،  به شش گروه تقسیم می‌شوند:

🔰۱. افرادی که از سر وظیفه‌ی دینی رای خواهند داد.

🔰۲. افرادی که برای حمایت از نظام و پیروی از حاکمان، رای خواهند داد.

🔰۳. کسانی که بخاطر ترس و پرهیز از عواقب احتمالی رای ندادن، پای صندوق رای خواهند رفت.

🔰۴.  افرادی که معتقدند دموکراسی، ذره‌ ذره و از طریق کنش مشارکت هرچند محدود، و حضور فعال در کشمکش‌های انتخابات به دست می‌آید.

🔰۵. گروهی که به اثرات کوتاه مدت مثبت، هر چند جزیی رای دادن بر "اکنون"، توجه دارند. (کسب منفعت، حتی جزیی)

🔰۶. و در نهایت، گروهی که نمی‌خواهند وضع از این که هست، بدتر شود. (دفع ضرر، حتی جزیی)

♈️و اما آنان که قصد مشارکت در انتخابات ندارند، نیز به شش گروه تقسیم می‌شوند:

🔰۱.  گروهی که با عدم مشارکت در انتخابات، قصد دارند از نظام مستقر، مشروعیت‌زدایی کنند. و یا دست کم با امتناع از رای دادن بر مشروعیت او نیفزایند.

🔰۲. گروه دوم، افرادی که از سر وظیفه‌ی دینی و یا اخلاقی (و یا هر دو)، رأی نمی‌دهند.

🔰۳. گروهی که نسبت به وعده‌های کاندیداها مطلقا بی اعتمادند و بر این باورند که تجربه کردن مکرر تجربه‌های تلخ گذشته، نوعی خطای فاحش است.

🔰۴. کسانی که ساختار نظام حاکم را بدون هرگونه انعطاف ارزیابی می‌کنند و رای دادن و ندادن را در او بی‌اثر می‌بینند.

🔰۵. گروهی که با نگاه به کنش‌های خشونت‌آمیز  حاکمان و درد و رنج‌ ناشی از آن در سنوات پیشین، عواطف‌شان اجازه‌ی بازی در زمین سیستم را به آن‌ها نمی‌دهند.

🔰۶. و در نهایت، گروهی که در وضعیت یاس و نومیدی قرار دارند و به علت خستگی سیاسی،   انزوا گزینی و حاشیه ‌نشینی را انتخاب کرده‌اند. برای این گروه، اشتغالات سیاسی، بیهودگی است. این گروه از بازی سیاست بیرون رفته‌اند.

♈️ تیپ‌شناسی آنان که رای می‌دهند و کسانی که رای نخواهند داد، صرفا به منظور تفکیک علل مشارکت و علل عدم مشارکت است، و الا آن‌چه در عمل و میدان کنش سیاسی رخ می‌دهد، ترکیبی از  علل بیان شده است. به سخن دیگر، مشارکت و عدم مشارکت، نتیجه‌ی علل چندگانه (و نه یک عامل) است. اما این که کدام علت، بیش‌ترین اثر را در شکل‌گیری کنش دارد، نزد کنش‌گران و موقعیت‌های مختلف، با یک‌دیگر متفاوت است‌.

♈️این روزها گفتگوی وسیعی میان گروه اول و گروه دوم در جریان است.  هر یک تلاش می‌کنند با استدلال‌ها و به میان آوردن دلایل متعدد، دیگری را مجاب به کنش مورد نظر خویش کنند. اما به نظر می‌رسد عموم این گفتگوها عقیم می‌ماند و اثر چندانی ندارد.

چرا دلایل به آسانی نمی‌تواند افراد را به تغییر موضع انتخاباتی بکشاند؟

♈️یکی از پاسخ‌های قابل تامل این است که هر تصمیم و کنشی، نتیجه و محصول علل و عواملی در هم بافته است. پیچیدگی و مشکل تاثیرگذاری، وقتی بیشتر می‌شود که نقش عاطفه در تصمیم‌گیری پررنگ‌تر گردد.

♈️در گفتگوهای بی‌ثمر، هر شخص، دلایل‌اش را صرفا از موضع و موقعیت خودش به دیگری عرضه می‌کند. دلایلی که البته نزد او کافی و مستحکم است. اما کمتر به این نکته توجه دارد که در این سنخ موضوعات، دلیل مقنع، قانع‌کنندگی‌اش تماما به قوت استدلال نیست.

♈️بلکه علل غیر معرفتی، قوت و نفوذ  استدلال را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به نحو آشکارا، احتمال حضور در انتخابات توسط هر شهروند، علاوه بر دلایل، به میزان زخم و رنجی است که مستقیم و غیر مستقیم از سوی حاکمیت به او تحمیل شده است.

♈️ خلاصه آن‌که،
در هر کنش و تصمیمی، سه عنصر "عقل"، "احساس" و "داوری اخلاقی"، به درجاتی حضور دارند. این که از این سه، کدام‌یک زمام کنش را به دست می‌گیرد و شخص را به کدام وادی متمایل می‌کند، ، در افراد و در موقعیت‌ها، مختلف است.

♈️به نحو کلی، به میزانی که شهروندان به نحو مستقیم و غیر مستقیم از رفتارها و تصمیمات حکومت، آسیب دیده‌اند، رنج کشیده‌اند و جان‌شان فرسوده شده باشد، عواطف و احساسات‌شان در شکل‌گیری تصمیمات سیاسی‌ آنها مدخلیت بیش‌تری می‌یابد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقاي دكتر پزشكيان عزيز، مشكل اصلی عدم اجراي برنامه ها در ملتزم نبودن به الزامات برنامه هاست

✍️غلامرضا مصدق

@jomhuriyat

♈️ آقاي دكتر پزشكان در اولين گفتگوي انتخاباتي در بخشی از سخنان خود از عدم اجراي برنامه هاي مصوب توسعه پنج ساله و سند چشم انداز بشدت انتقاد كردند، اما به چرائي اصلي عدم اجراي آنها اشاره واضحي نكرد و تلویحاً مشکل را ناشی از کم کاری مجریان و  ناظران برنامه ها دانست. نگاهي اجمالي به تمام برنامه هاي توسعه و سند چشم انداز بعد از انقلاب كاملاً معلوم ميشود،  همه آنها  برنامه هاي نسبتاً خوب و با اهداف قابل حصولي بوده و هستند، ولي در خوشبينانه ترين حالت در کل ٢٠٪؜ آنها هم عملی نشدند و چه بسا حتی بدون این برنامه ها همین نتایج ضعیف هم حاصل میشد. چرا چنین است؟ چون حاكميت به هر دلیلی پایبندی به الزامات اجرای عملی آنها نداشته و ندارد.

♈️ملتزم بودن به الزامات يك برنامه مثل اين است كه كسي قصد سفر از تهران به مشهد را داشته باشد، در اينصورت صرفِ تصميم گرفتن براي رفتن به مشهد يك گام از ده ها گام براي عملي كردن رسيدن به مشهد است. وجود يا تهيه خودرو و راننده مناسب، برنامه خورد و خوارك بين راه، تهيه محل اسكان در شهر مقصد، برنامه طول زمان اقامت، برنامه برگشت، اطلاع از وضعيت آب وهوا و غيره.

♈️ حالا فرض كنيد مسافر مورد نظر ما يا به صراحت و يا تلويحي بگويد درست است قصد من رفتن به مشهد است اما نه خودرو تهيه ميكنم، نه برنامه اي براي خورد و خوراك بين راه دارم، نه به فكر هزينه سفر هستم و نه كارهاي لازم ديگر را انجام میدهم، توكل بخدا، ميرويم ببينيم چه ميشود!!!.

♈️ بعنوان مثال، در تمام برنامه های توسعه بعد از انقلاب دستيابي به رشد ۸٪؜ تولید ملی جزء لاينفك این برنامه بوده و هست، اما هیچوقت این هدف محقق نشده است و اگر محقق میشد واقعاً جای تعجب داشت. چطور ممکن است با وجود سیاست خارجی که اقتصاد در آن هیچ جایگاهی ندارد، تحریم های فلج کننده بي پايان، تقسیم ملت به دو گروه خودی و غیر خودی، خالی کردن بدنه مدیریتی کشور از افراد کاربلد و متخصص، زمينه فرار سرمایه و مغزها، وجود خط قرمزهایی مثل پذیرفتن الحاق به FATF و دیگر موارد مشابه، رشد ۸ درصدی محقق شود؟

♈️ بنابراین همه مشکل عدم تحقق برنامه ها را به گردن کم کاری مجریان و ناظران برنامه ها نیندازیم. وقتی به الزامات ابتدایی و ساده برنامه ها ملتزم نیستیم، البته که نتیجه طبیعی برنامه همین خواهد شد که می بینیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

♈️ صبح زیبا و بهاری اعضای خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰غار کوگان جاذبه طبیعی در لرستان

🔰این غار زیبا در ۴۵ کیلومتری جنوب خرم‌آباد و در شرق شهرستان پلدختر قرار دارد. این غار به وسیله انسان و در دوره اشکانیان ایجاد شده‌است. غار در دو طبقه و در فضای داخلی غار مخازن آب ساخته شده و در طبقه دوم چهار اتاق که به یکدیگر راه دارند، ایجاد شده💚

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نکاتی در مورد مناظره دیشب!
@jomhuriyat

🔰نکته اول اینکه در سالهایی که ما چالش شعار زن زندگی آزادی داشتیم چرا دیشب در بخش سوالات کارشناس ها هیچ خانمی قرار نداشت که از کاندیدها سوالی انجام بده؟!

🔰نکته دوم چرا از نسل جدید دهه هفتاد هشتاد که قراره کم کم سکان کشور در دست بگیرند هیچکس در بخش کارشناس وجود نداشت سوالی مطرح کنه؟!

🔰نکته سوم اصلا سوال هایی که کارشناس ها پرسیدند نامزدها جواب دادند؟اصلا مگه میشه در ۴دقیقه ۶ دقیقه این سوالات مهم جواب داد؟

🔰نکته چهارم اصلا دیشب مناظره ای وجود نداشت ۶ نامزد کنار هم نشستند و به یه سری سوالات جواب دادند(که البته اونم جواب ندادند)این که مناظره نشد!

♈️امید به اینکه مناظره بعدی مشکلات قبلی رفع شود

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 در ستایش حقارت یک انتخابات!
محمدحسین روانبخش

@jomhuriyat

♈️ نقل قولی از نیما یوشیج معروف شده است (که نمی‌دانم واقعی است یا از بافته‌های فضای مجازی)؛ این‌که در اولین سالگرد تولد فرزندش برای او نوشته: «پسرم؛ یک بهار، یک تابستان، یک پاییز و یک زمستان را دیدی. از این پس همه چیز جهان تکراری است...».

♈️ این سخن گاهی دستمایه‌ی شوخی‌هایی هم شده است، من هم می‌خواستم از این سخن تقلید کنم و به خودم، و به دوستان شبیه خودم بگویم که «یک انتخابات ۷۶، یک ۸۸، یک ۹۲ و یک ۱۴۰۰ را دیدیم. از این پس همه چیز انتخابات‌ها تکراری است!» اما دیدن برنامه‌های تبلیغاتی برخی کاندیداها و بخصوص حرف‌های‌شان در مناظره‌ی بی‌رمق دیشب، نظرم را عوض کرد: ..‌.تکراری نیست، کاریکاتوری است!

1⃣ برای من رقابتی جدی‌تر، جانبخش‌تر و حماسی‌تر از دوم خرداد ۷۶ وجود ندارد. پنجره‌ای تازه روبروی‌مان باز شده بود، و فرصت انتخابی تاریخی و تاریخ‌ساز داشتیم که ما را قادر به گفتن آری و نه‌ای توامان ساخته بود..‌. حالا اگر بخواهم بگویم رقابتی هست - که هست - در مقابل آن رقابت، شوخی بی‌مزه‌ای است. تاریخی و تاریخ‌ساز نیست و حداکثرش این است که حداقل‌هایی را به دست بیاوریم!  

2⃣ برای من تلخ‌ترین خاطره‌ی انتخابات، بی‌پروایی و دروغگویی صاحب هاله‌ی نور بود در آن مناظره‌ی کذایی سال ۸۸؛ اما حالا به نظرم می‌رسد که اگر قرار است از آن مدل کاندیداها داشته باشیم، همان اصلی‌اش خیلی قابل تحمل‌تر است تا نمونه‌ی کاریکاتوری‌اش که حتی عوام‌فریبی غریزی او را هم ندارد!

3⃣ برای من امیدآفرین‌ترین انتخابات، بازگشت دوباره به کاردانی و انصاف و عقل بود در سال ۹۲؛ برای پرهیز از تکرار دولت ناتوان ولی مدعی، ناکارآمد ولی وابسته‌ی به قدرت، دور از مردم ولی مدعی مردم‌دوستی... و از همه مهم‌تر فریب‌کار! اگرچه نتیجه چیزی نشد که انتظارش را داشتیم اما امروز از همان «امید» هم چیز زیادی نمانده است. کاریکاتوری از امید می‌خواهد ما را به صندوق رای بکشاند.

4⃣ برای من انتخابات ۱۴۰۰ بی‌اهمیت‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری بود؛ تجربه‌ای شیرین که شب انتخابات راحت سر بر بالش گذاشتم و نه نگران گم شدن رایم بودم و نه نگران فریب خوردن. گویی در کشوری دور انتخابات برگزار می‌شد و حتی اثر پروانه‌ای‌اش بر زندگی ما قابل اعتنا نبود! حالا حتی آرامشم نیز کاریکاتوری از آن آرامش است: توهم توانایی برخی کاندیداها وحشت‌آفرین است!

♈️ نتیجه‌ی نهایی این نوشته‌ام چیست؟ حیرت! دنیای سیاست هرچه بود، لااقل به چشم‌مان بزرگ و سازنده می‌آمد، اما الان دیگر حقیر و ویرانگر است؛ و گویی به من و امثال من که خیال می‌کردیم با سیاست‌ورزی در دنیای امروز پیشرفتی خواهیم داشت، به طعنه این شعر فروغ را می‌خواند که «نگاه کن / تو هیچ‌گاه پیش نرفتی / تو فرو رفتی».

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان با این دست فرمان نمی تواند مردم را با صندوق آشتی دهد

سید علیرضا کریمی

@jomhuriyat

♈️مناظره نخست همانطور که زیدآبادی هم نوشته بی رمق و حتی کسالت آور بود.

♈️بسیاری گفتند وظیفه اصلی پزشکیان در برنامه های تبلیغی اش آشتی مردم با صندوق های رای باید باشد.

♈️اما وی تاکنون و حتی در این مناظره نیز نتوانست این مهم را عملی کند.

♈️پزشکیان دو مشکل اساسی دارد؛اولا فن بیان خوبی ندارد و از قالب نماینده مجلس خارج نشده و ثانیا،صرفا کلی گویی های عامیانه می کند که اصلا و ابدا محرک جامعه نیست.

♈️حسن روحانی به این دلیل توانست موجی ایجاد کند که در مناظره ها فن بیان خوبی داشت و می توانست با ادبیاتی مناسب به مردم بقبولاند که اگر غیر از وی فرد دیگری رئیس جمهور شود فاجعه ای رخ خواهد داد.

♈️در مجموع باید گفت اصلاح طلبان هنوز  نتوانستند پزشکیان را مهیای این انتخابات و رقابت ها کنند.

🔰پ.ن: متاسفانه هدفی نیست جز کشاندن ملت به پای صندوق های رای بدون برنامه و اراده ای خاص برای تلطیف فضای سیاسی کشور

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️دفتر رهبری نقل‌‌قول‌های زاکانی را تکذیب کرد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مخاطب اصلی مناظره‌های تلویزیونی آرای مردد است

رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر انتخابات و سیاست خارجی:
@jomhuriyat

♈️تکلیف حدود ۶۰درصد آرای مردد را مناظره‌های انتخاباتی تعیین می‌کند؛ به همین دلیل هم فشارهای زیادی بر نامزدها وارد خواهد شد.

♈️مخاطب اصلی مناظره‌های تلویزیونی آرای مردد است. کسانی که پیش از مناظره به دلایل حزبی یا شخصی طرفدار یک نامزد خاص‌اند در مناظره‌ها سوگیری دارند و به تعبیر عامیانه ضعف‌های نامزد مطلوب خود را نمی‌بینند یا کم اهمیت تلقی می‌کنند.

♈️بنابراین نامزد‌ها باید نقشه پیروزی خود را بر اساس جذب آرای مردد طراحی کنند.

♈️یعنی آنها نمی‌توانند کسانی را که طرفدار سر‌سخت رقیبشان هستند از رای دادن به او منصرف کنند.

♈️در مناظره‌ها دو نامزد اصلی دو جریان اصلی یعنی قالیباف و پزشکیان بیشتر از دیگران تحت فشار‌ند چون انتظارات بیشتری از آنها وجود دارد.

♈️لذا اگر پایین‌تر از حد انتظار ظاهر شوند ممکن است شکست خورده تلقی شوند.

♈️در صورتی که نامزد‌های اصولگرا وارد دعوا و جدل با پزشکیان نشوند احتمال تکرار سناریوی 1400 و دوقطبی نشدن انتخابات وجود دارد و در این صورت در وضع فعلی تغییر جدی ایجاد نمی‌شود و قالیباف همچنان پیشتاز خواهد بود.

♈️اگر از نظر موضوعی نگاه کنیم احتمالا آقای پزشکیان بر موضوعات قطبی‌ساز مثل حجاب و فیلترینگ و تحریم‌ها تمرکز خواهد کرد و اگر زاکانی یا جلیلی در این موضوعات وارد بحث با او شوند، شرایط به نفع او خواهد شد.

♈️اصولا وقتی فضای جامعه قطبی شده است نامزد‌ها برای پیروز شدن میل به قطبی کردن مناظره‌ها دارند.

♈️در مقابل قالیباف باید بکوشد از قطبی کردن مناظره‌ها جلوگیری کند. موقعیت جلیلی هم دشوار است. اگر تهاجمی عمل کند دوقطبی درست می‌کند که به نفع پزشکیان است و اگر تدافعی عمل کند نمی‌تواند آرای خود را افزایش دهد و این هم به نفع قالیباف است.

♈️در این میان نقش پور‌محمدی هم می‌تواند مهم باشد. یعنی حمایت یا حمله او به نامزد‌های دیگر می‌تواند به نفع یا به ضرر آنها باشد.

♈️چون نامزدی است که خیلی جناحی نیست و تا حدی بی‌طرف است. او می‌تواند نقش ولایتی در سال 92 را ایفا کند و این به نفع پزشکیان است./ روزنامه دنیای اقتصاد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نظام برای اینکه نسل z را از خیابان به صندوق رای بکشاند، باید نشان دهد قصد اصلاح اشتباهات قبلی را دارد

🔰روزنامه اعتماد نوشت
:
@jomhuriyat

♈️برای اینکه، نظام حکمرانی دهه هشتادی‌ها و نسل z را از «خیابان» به سمت «انتخابات» و صندوق رای بکشاند، باید به آنها نشان دهد که قصد دارد اشتباهات قبلی را اصلاح کند.

♈️ای‌ کاش رسانه‌ها، گزارش‌های مستندی درباره افزایش نرخ مهاجرت پس از رخدادهای تلخ سال ۱۴۰۱ تهیه می‌کردند تا مشخص شود، تئوری کف خیابان هنوز از بین نرفته، بلکه تنها نمادهای آن تغییر کرده است. نماد تئوری خیابان به مهاجرت بدل شده است. جوانانی هم که امکان مهاجرت نداشته‌اند، از صندوق‌های رای فاصله گرفته‌اند.

♈️اگر سیستم بخواهد این روند را معکوس کند و کنشگری‌های خیابانی را به کنشگری‌های انتخاباتی و سیاسی بدل کند، ابتدا باید پاسخگویی را مد نظر قرار دهد، شفاف‌سازی کند و دست به سیاست‌هایی بزند که اعتماد عمومی جلب شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تناقضات گفتار زاکانی خارج از حد تصور بود

احمد زیدآبادی


♈️مناظرهٔ نامزدها در مجموع بی‌رمق و فاقد اهمیت لازم بود.

♈️علی‌رضا زاکانی کوشید تا مناظره را به صورت تریبونی برای دفاع یکجانبه از کارنامهٔ خود در شهرداری تهران در آورد. تناقضات گفتار او اما خارج از حد تصور بود. او از یک طرف دولت مرحوم رئیسی را در همهٔ زمینه‌ها موفق جلوه می‌داد ولی از طرف دیگر، با برشمردن مشکلات گریبان‌گیر مردم، عملاً دولت آن مرحوم را  در حل مشکلات کشور کاملاً شکست‌خورده و ناکارآمد معرفی می‌کرد.

♈️آخر هم مشخص نشد که از نظر او، آیا جامعه دستخوش نابسامانی است و یا اینکه اوضاع روبراه و از هر حیث گل و بلبل است! /کانال تلگرامی نویسنده
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 12:28:56
Back to Top
HTML Embed Code: