Telegram Web Link
📝📝جهان ناامن می‌شود؟!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️زیرپوست جهان در گوشه و کنار آن تحولاتی معنادار و مهم در جریان است که می‌تواند بیانگر یک دوره گذار فکری و سیاسی خطرناک و زمینه‌ساز دستکم سطحی از آنارشیسم جهانی در آینده‌ نه چندان دور باشد.

♈️در واقع گذشته، حال و آینده جهان محصول چند متغیر کلان متداخل و  متاثر از یکدیگر است؛ از تحولات داخلی کشورها به ویژه در قدرت‌های بزرگ گرفته تا روابط میان این کشورها، قدرت‌ها، منازعات و مناسبات بین المللی علی الخصوص میان قدرت‌های رقیب و متنازع. اگر از این  منظر بخواهیم چشم انداز تقریبی جهان کنونی را تصور کنیم، جا دارد به مجموعه تحولات سیاسی و اجتماعی داخلی به خصوص در کانون‌های قدرت جهان بسان یک زنجیره به هم پیوسته نگریست. البته این تحولات در دنیای غرب نظر به ماهیت متفاوت نظام‌های سیاسی و اجتماعی و وجود فرصت و بستری دموکراتیک برای ظهور و بروز، نمود بیشتری دارد.

♈️تحولات سیاسی آمریکا در یک دهه اخیر و ظهور ترامپیسم و احتمال بازگشت ترامپ به قدرت، برآمدن قابل توجه راست افراطی در اروپا، قدرت گرفتن راست افراطی در قدرت نوظهور هند، ظهور رهبرانی چون  خاویر میِلی رئیس جمهور راست‌ افراطی در آرژانتین، فربه‌تر شدن اقتدارگرایی بلندپروازانه شی در چین، محکم‌‍تر شدن پوتینیسم در روسیه، شکست انقلاب‌های عربی و ظهور نسل جدید اقتدارگرایان در دنیای عرب، تداوم و تعمیق بحران دولت‌ملت‌ در خاورمیانه و... همه و همه تحولات داخلی سترگی هستند که در کانون‌های قدرت و تنش جهان اتفاق افتاده و می‌افتد و زمینه‌ساز یک واگرایی جهانی است.

♈️در این میان، نتایج انتخابات اخیر پارلمان اروپا در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا و برآمدن بی‌سابقه راست افراطی در این قاره به استثنای شمال آن سنجه مهمی است. هر چند میانه‌روها همچنان اکثریت پارلمان اروپا را به دست دارند، اما وضعیت شکننده‌ای خواهند داشت و حضور پررنگ‌تر راستگرایان افراطی در پارلمان اروپا روند تصمیم‌گیری درباره مسائل این قاره را با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد. کما این که قرار گرفتن راست افراطی درانتخابات پارلمانی اروپا درجایگاه نخست در فرانسه، ایتالیا و اتریش و جایگاه دوم در آلمان و هلند خود یک سونامی سیاسی است که می‌تواند آینده سیاسی تیره و تاری را برای قاره سبز رقم زند.

♈️در کنار آن نیزنظم جهانی پساجنگ سرد که متکی به نظام تک قطبی و ابرقدرتی آمریکاست، دچار اختلالٍ معطوف به سطحی از تزلزل در موازنه قوا شده است. علت آنهم یکی این است که آمریکا هرچندهنوزقدرت برتر دنیاست اما دیگر صفت بلامنازعی را یدک نمی‌کشد ودیگری ظهور قدرت‌های چالش‌آفرینی همچون چین است که هژمونی آمریکا رابه چالش می‌کشد.

♈️در این وضعیت که نظم کنونی متکی به هژمونی آمریکا ترک‌های جدی برداشته است، این کشور تلاش می‌کند آنها را ترمیم وسد راه برآمدن بیشتر رقیب چینی ومزاحم روسی شود تا از برهم خوردن جدی موازنه‌های جهانی در جهت تغییر نظم کنونی جلوگیری کند؛ اما در این میان یکی ازجدی‌ترین چالش‌های فراروی آمریکا برای حفظ نظم کنونی و بازسازی آن، مشکلات و چالش‌های درونی است؛ چه تحولات اجتماعی و سیاسی چه پیرسالاری درساختار قدرت و لاغر شدن قابل توجه لیبرال دمکراسی. ریاست جمهوری ترامپ و بایدن ورقابت انتخاباتی دوبتره آن‌ها ازعوارض این پیری سیستم سیاسی آمریکاست.

♈️اما باوجود اختلال شدیدو وضعیت فرسایشی که نظام بین‌الملل تک قطبی با آن مواجه است، عبور از این نظم به این سادگی نیست و برای جهان پرهزینه خواهدبود؛ از این جهت که اولا نه چین نه روسیه توانایی ایجادنظم جهانی جایگزین را دارند وثانیا سیاستهای آمریکا برای مهار چین با هدف حفظ و تثبیت نظم کنونی نیز به احتمال زیاد درآینده وارد فازهای پرتنش وچالشی‌تر می‌شود. درچنین وضعیتی نیز وقتی موازنه‌های جهانی درمسیر تغییرقرار می‌گیرند، منازعات بویژه درمناطق بحران‌خیز بالا می‌گیرد.

♈️اما آنچه اختلال پیشگفته را تشدید وسرعت حرکت جهان درمسیر نوعی آنارشیسم بین‌المللی را بیشتر می‌کند، متزلزل شدن ساختارهای متعارف جهانی بویژه درجنگ کنونی غزه است که آن هم محصول وضعیت استثنایی اسرائیل در سیاست خارجی آمریکاست. این ساختارها که در نهاد سازمان ملل عینیت دارد، باوجود نفوذ بالای آمریکا درآن، درعین حال نماد قسمی از قانونمداری، عقلانیت وخرد جهانی بوده که می‌توانست درجلوگیری ازتکرار فجایعی چون جنگ‌های جهانی نقش آفرینی کند.

♈️حال درچنین بستر مضطرب جهانی، بازگشت ترامپ به قدرت بعنوان یک متغیر پرپیامد می‌تواندموجب تسریع روندهای پیشگفته وحتی انفجار بحران‌های چند لایه به ویژه در خاورمیانه شود؛ خاورمیانه‌ای که پس از«طوفان الاقصی» و جنگ غزه وارد دوره سرنوشت‌سازی شده است.

در این وضع، کشورهایی که جبهه داخلی و اقتصادی قوی دارند، بهترمی‌توانند از تکانه‌های این گذار جهانی در امان باشند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤دکتر فرهاد نیلی:

♈️  هر ۴ سال یکبار دنبال سوپر من میگردیم، چنین فردی وجود ندارد

♈️  هرکس ادعا میکند میشود چون سابقه و عقبه ای ندارد و کلاف سر در گم را ندیده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و کهن سرزمین پارس

♈️صبح زیبا و دلنشین اعضای خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰قزلجا گولو، بهشتی از آذربایجان غربی
تالاب قزلجا، یه طبیعت بکر از شهر زیبای خوی و روستای قزلجا

🔰محور خوی چالدران

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ احمد زید آبادی

♈️ صورت بندی مواضع کاندیداها و سناریوهای مختلف پیش رو؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ وقتی دیوار برلین رﺍ برداشتند
همه خوشحال بودند

♈️‏یک زن سالمند آلمان شرقی می‌گفت:
ما تنها مرﺩمی هستیم که برﺍی بازگشت
به ۴۰ سال قبل، خوشحالیم!

 
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 کارشناس شبکه‌ی افق: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند

♈️صالح قاسمی، کارشناس شبکه‌ی افق گفت: همه‌ی صندوق‌های بازنشستگی مبتلا به «ورشکستگی پنهان» هستند. وی افزود: بزودی نمی‌توانیم مستمری بازنشستگان را پرداخت کنیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰خیالِ باطلِ جلیلی از «سفره‌های مردم» به خاطر «تحریم‌طلبی‌های‌ش»

مصطفی فقیهی
:

♈️«جلیلی» خیال می‌کند مردم از «نتایج درخشان دولت ۱۳ در مذاکرات ⁧برجام⁩» به قدری راضی هستند که برای قدردانی از او به عنوان «مغزِ متفکر مقاومت در برابر تحریم‌ها»، جایزه‌اش می‌دهند و بر کرسی «رییس‌جمهوری» می‌نشانندش!

♈️‏تا لابد، ضمن پس زدنِ مذاکره و جلوگیری از حل منازعه با ۱+۵، با نسخه‌پیچی برای آغازِ دوره‌ی «مقاومتِ ۵۰ ساله‌ی ملت» و «مذاکره با کشورهای نادیده و نایاب»، چند مُشتِ تازه از «تحریم‌های کاغذپاره‌» به سفره‌ی ملت پرتاب شود!

♈️‏او حالا در رقابت‌های انتخاباتی، نمادهای سیاست‌خارجی دولت رییسی را کنار خود می‌نشاند تا افتخارِ «تحریم‌طلبی» را به نام خود سند بزند.

♈️آن از ⁧ باقری ⁩ که معاون وزیر خارجه و رییس تیم مذاکره‌کننده بود و کوچک‌ترین قدمی برای رفع تحریم‌ها برنداشت (آن‌هم در شرایطی که ⁧ روحانی ⁩ مذاکرات را «آماده‌ی احیای ⁧ برجام ⁩» به دولت بعد تحویل داد)

♈️‏این هم از ⁧ صفری ⁩ معاون دیگر وزارت خارجه که در رقابت‌های انتخاباتی، کنار دست جلیلی نشسته.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️امیر سیاح، مشاور اقتصادی قالیباف همان کسی است که سه سال پیش گفته بود: «هر کس می‌خواهد ناراحت بشود بشود، می‌خواهید رای ندهید هم ندهید! هر کس نمی‌تواند در تهران ۱۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد یا جنم ندارد یا پشتکار ندارد یا مهارت ندارد.»
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰دخالت معاون وزیر کشور در انتخابات؟ / اظهاراتی که واکنش ها را بر انگیخت

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️مجید میراحمدی معاون امنیتی وزارت کشور گفت: در انتخابات پیش رو باید هوشیار بود که نظام مدیریتی که شهید رئیسی با شهادت خویش آن را تثبیت کرد، دچار تغییر نشود که اگر بشود کشور و مردم دچار خسارت خواهند شد.

♈️کاربران فضای مجازی این اظهارات معاون وزارت کشور را دخالت مقام دولتی در امر انتخابات ارزیابی کرده‌اند.

♈️وزیر کشور مجید میراحمدی را به عنوان رئیس کمیته امنیت انتخابات کشور منصوب کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا «رای ندادن» طرفدار بیشتری دارد؟
محمدحسین روانبخش

@jomhuriyat

♈️ هنوز، علی‌رغم همه‌ی تبلیغات و امیدآفرینی‌ها، «رای ندادن» به عنوان انتخابی آگاهانه و مبتنی بر تجربه، گزینه‌ی مورد نظر بسیاری از اقشار جامعه است. رای ندادنی که نه منفعلانه است و نه حاصل دوری از سیاست، که رفتاری است سیاسی و فعالانه؛ این را می‌توان از هزارها نشانه‌ای که در فضای واقعی و فضای مجازی است درک کرد: کسانی که نمی‌خواهند رای بدهند و دیگران را هم دعوت به این نافرمانی مدنی می‌کنند، حجت خود را از لابلای وعده‌های فریبنده و تبلیغات تکراری و گل‌درشت نامزدهایی پیدا می‌کنند که متاسفانه برای مخاطبان شعارهای‌شان کمترین شعوری قائل نیستند!

♈️ یکی با وعده‌ی تحقیر‌آمیز ارسال گوشت به در خانه‌ی مردم آمده است، دیگری که خودش رئیس قوه مقننه‌ی چهار سال گذشته است چنان سخن می‌گوید که انگار تازه می‌خواهد مسئولیتی در این کشور پیدا کند، کسی که چهار سال پیش وعده داده بود که سه روزه مشکل بورس را حل می‌کنم (و پاسخ گرفته بود که تو فرق بورس و ماست‌بندی را نمی‌دانی که چنین حرفی می‌زنی) این بار با وعده‌ی «ملی کردن» شرکت ملی نفت آمده است! و از همه عجیب‌تر کسی که چنان در اوهام خویش غرق است که خیال می‌کند جهان روی کاکل شعارهای او می‌چرخد و دون‌کیشوت‌وار رجز می‌خواند...

♈️این‌ها مشتی نمونه‌ی خروار است، و این افراد عصاره‌ی نظر کارشناسی شورای نگهبان هستند که از بین رجال سیاسی، «مدیر و مدبر‌»ی‌شان را انتخاب کرده است! و همین‌ها سال‌هاست که هر یک بخشی مهم از اختیار مملکت را در دست دادند و دارند با زندگی و حال و آینده‌ی مردم بازی می‌کنند. نشان دادن این رفتار و گفتارها برای این‌که وارد بازی این چنین نشدن و «رای ندادن» دلیل روشن و کافی داشته باشد، بس است.

♈️ در کنار این‌ها، تجربه‌ی بی‌اعتنایی به رای‌های اعتراضی سال ۸۸ و فجایعی که پس از آن رقم خورد، و تجربه‌ی تلخ ویران‌سازی امید در دولت روحانی از یاد مردم نمی‌رود؛ صاحبان این تجربه‌های تلخ اما ارزشمند حق دارند که از طرفدار رای به پزشکیان بپرسند که آیا فکر فردای انتخاب را کرده‌اند؟ فکر کانون‌های قدرتی که در مقابل هر امکان تعامل با دنیا، هزار و یک ماجراجویی و جنگ‌طلبی راه می‌اندازند را کرده‌اند؟ و در حالی که افتضاح مدیریتی دولت رئیسی به عنوان الگو معرفی می‌شود، چه راه و چشم‌اندازی را پیش‌روی خود و دولت آینده می‌بینند؟!

♈️ به نظرم تا پاسخی دقیق به این سوالات داده نشود، همچنان جماعت مخالف مشارکت، جمعیتی محق و بزرگ در مقابل آن‌هایی هستند که امیدی تازه پیدا کرده‌اند؛ و حرف‌شان خریدار و همراه بیشتری خواهد داشت.

  #جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تن فروشی و آب آشامیدنی!
@jomhuriyat
♈️سعیدی، نماینده چابهار در جلسه‌ وزیر نیرو :
«... زنی به خاطر آب آشامیدنی تن فروشی کرده است؟ جا دارد که بمیریم با شنیدن این خبر!..»

♈️این خبر مربوط به چند سال پیش است.‌ در دولت تدبیر و امید که امید مردمان را ناامید کرد. پس از آن دولت محرومان آمد و محرومان محرومتر شدند! حتما خیلی از مسئولان رده بالا و پایین دو دولت آن را شنیده اند. اما خبری نرسیده که کسی دق کرده یا استعفا داده باشد!

♈️حتما این روزها وضع آن مردم بدتر شده، خیلی بدتر! حالا دیگر در تمام شهرها زنانی هستند که برای لقمه نانی تن فروشی میکنند. شنیده ام شوهران و پدرانی هم هستند که زنان و دخترانشان را برای کاسبی میفرستند خیابانهای بالای شهر! چه کنند؟ شکم گرسنه که دین و ایمان نمیشناسد. اما آن بالاییها، مسئولان و مدعیان و نامزدان شیفته خدمت را میگویم، میخواهند با عناوینی چون ایران، عدالت، مردم، پیشرفت، فرصت و جهش به میدان بیایند و همه هم متعهد به ادامه راه سابق هستند! مسیری آزموده! انتظار دارند مردم باورشان کنند؟

♈️بعید میدانم مردم گرسنه برایشان مهم باشد کی میآید و کی میرود شکم گرسنه نان میخواهد که در تنور اینها نیست
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آزادیِ انتخاب بریدن گوش!

رحیم قمیشی

@jomhuriyat

♈️شما را خفت کرده‌ و می‌پرسند انتخاب با خودت است، گوش‌ات را بِبُریم یا سینه‌ات را. شما هاج و واج نگاه می‌کنید و تنها با التماس می‌گویید هیچکدام.
وقتی چاقو را می‌بینید که به‌طرف شما در حرکت است، مشاور ترسویی به شما مشاوره می‌دهد؛
و این بار با تضرع از مهاجم می‌خواهید گوش را انتخاب کند.
البته که بریدن گوش خیلی مزایا دارد؛
دیگر اگر سرتان لای میله‌هایی گیر کرد گوش‌ها مزاحم درآوردن آن نخواهند بود!!
اصلا می‌توانید بگویید گوش‌هایم بزرگ بودند و دوستشان نداشتم و هزار توجیه دیگر.

♈️انتخاب واقعی شما چه بود؟ وظیفه اصلی شما چه بود؟ به‌جای یک انتخاب از سر ناچاری، محکم بگویید هیچکدام.
همه انرژی خود را جمع کنید و مهاجم را چنان پرتاب کنید که هم گوشش را از دست بدهد هم بینی‌اش را.
اما آنقدر بغل‌دستی ترسوی شما از مزایای بی‌گوشی به شما می‌گوید که قدرت‌ و عزم‌تان تحلیل می‌رود، و شما با انتخاب خودتان به بریدن گوش‌تان رضایت می‌دهید.
فردا هم در دادگاه مهاجم خواهد گفت برش گوش را خودش انتخاب کرد!
"در کمال آزادی" این هم چند شاهد عادل، که خودش گفت گوشم را بِبُر!!

♈️پلیسی در بیابان شما را به جرم سرعت غیرمجازی که نداشته‌اید، نگاه داشته، می‌پرسد پانصد هزار تومان جریمه بنویسم یا صد هزار نقدی می‌پردازید؟
شما در کمال اختیار انتخاب می‌کنند صد هزار پرداخت کنید و رها شوید. احتمالا بعد از پلیس تشکر هم می‌کنید که چنین اختیاری را به شما داده!
ولی فرد با شهامت و با اعتماد به نفس می‌گوید جریمه را بنویس، ولی من پدر تو را در خواهم آورد، هر چقدر هم بغل دستی ترسویش بگوید؛ بیچاره صد تومان بده راحت شو!
- من این صد تومان را دادم، از کجا معلوم سر گردنه بعدی پلیس دیگری همین را از من نخواهد.
و او به تو نصیحت می‌کند:
- کمی واقع‌نگر باشد، اینهمه خیره‌سری نکن!

♈️حال مثال روشن‌تر و واقعی‌تری بزنم.
سال پیش تصمیم گرفتم کار حزبی بکنم.
رفتم برای عضویت در یک حزب خوش‌نام.
تنها فرمی که جلویم گذاشتند امضا‌ کنم، این بود که باید تعهدم را به تبعیت کامل از منویات ولی‌فقیه اعلام می‌کردم.
گفتم شما بفرمایید به انسانیت، به صداقت، به خدا، به قرآن، به پیامبر، اصلا به قانون اساسی متعهد شوم، همین الان امضا می‌کنم، همه را گذاشته این یک اصل را تعهد می‌گیرید!؟
گفتند این ابلاغ وزارت کشور است، قانون است، فرمالیته است، امضا کن می‌رود بایگانی...
گفتند این اصل از همۀ قانون اساسی مهمتر است!!
می‌دانم خجالت کشیدند بگویند از خدا و پیامبر و اسلام هم مهمتر است، از انسانیت و شرافت و صداقت هم مهمتر است. از پاکدستی و پاکدامنی هم مهمتر است.
واضح است، دزدی بکن، دروغ بگو، خدا را قبول نداشته باش، اما ذوب در ولایت باش، مگر کسی می‌تواند سراغت بیاید!؟

♈️مشکل ما آن‌است که نمی‌خواهیم بندگی غیر خدا کنیم! چه کنیم که برخی اطاعت بی‌چون و چرا از روحانیون را اسمش را گذاشته‌اند بندگی خدا!!
حاضر نیستند بگویند ترسبده‌ایم، زورمان نمی‌رسد، بریده‌ایم!
ما نمی‌خواهیم جریمه ظالمانه بدهیم. نه صد هزار تومان نه پانصد هزار تومان.
ما نمی‌خواهیم گوش‌مان را بِبُرید، و فردا بگویید خودش گفت!!

♈️موضوع خیلی روشن است، نیازی به فلسفه‌بافی عده‌ای به‌ظاهر پروفسور نیست. ما نمی‌خواهیم به اسم انتخاب ما منویات دیگران پیاده شود!

♈️ما با ممنوعیت ورود واکسن آمریکایی مخالف بودیم، اگر آیه قرآن هم نشانمان می‌دادید باز مخالف می‌ماندیم، ما عقل داریم. چطور عقل و ازادگی‌مان را بسپاریم به عده‌ای که حداکثر به اندازه خود ما عقل دارند!

♈️ما می‌خواهم از آزادی‌مان بهره ببریم. خدا ما را آزاد آفریده، چرا آزادی‌مان را تقدیم کنیم به کسانی که هنوز نمی‌دانند آزادی چه گوهر گرانبهایی است.
من زندان را گرامی می‌دارم، مرگ را شرافتمندانه می‌دانم، وقتی بدانم به اسم رضایت من، قرار است ظلم جریان داشته باشد. آدم کشته شود، مردم بدبخت شوند!

♈️"تحریم" سرنوشت محتوم ما نیست.
"انسداد" اینترنت در ایران انتخاب ما نیست.
دختران‌مان اجازه دارند همانطور که می‌خواهند زندگی کنند.
حاکمیت موظف است کشور را همانطور که اکثریت می‌خواهند اداره کند.
من نمی‌خواهم کسی گوش‌هایم را ببرد
و بگوید ببینید چقدر زیباتر شد!
الان دیگر سرش درز میله‌ها گیر نمی‌کند!

♈️من انسانم
و می‌خواهم بر اصول انسانی‌ام بایستم.
هر که تصمیم گرفته عقب بنشیند.
مختار است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰رفع ممنوعیت واردات گوشی اپل

♻️تصویب‌نامه هیات وزیران درخصوص اصلاح تصویبنامه موضوع تعیین اصلاحات تعرفه ای ۳۷۲ ردیف شامل کاهش و افزایش سود بازرگانی، تفکیک، ایجاد، حذف و اصلاح شرح تعرفه و مندرجات ذیل یادداشت برخی از فصول کتاب مقررات صادرات و واردات

♻️ممنوعیت واردات گوشی اپل اصلاح شد فقط شامل 14 به بعد/جماران

#رستاک_ایران
❇️ @Rastak_iran
📝📝دروغ، کلید اتاق پلیدی‌ها

کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

♈️هیچوقت علیه رسانه‌ها شکایت نکرده‌ام

محمدباقرقالیباف:
این‌ها [روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای] در دادگاه اولیه، دادگاه ثانویه و حتی دیوان عدالت اداری رفتند؛ شاکی خصوصی دارند. من شکایتی از رسانه‌ها نکردم، مدعی‌العموم کارش را براساس قانون انجام داده است.»

♈️دادنامه شماره ۹۹۰۹۹۷۰۳۳۰۶.۱۱۰۳
شاکی: آقای محمدباقر قالیباف و آقای...
متهم: آقایان یاشار سلطانی، سید صدرالدین محقق، وحید اشتری
(هرسه متهم فعال رسانه‌ای‌اند)

♈️دادنامه
شماره ۱۴۰۲۶۸۳۹۰۰۰۳۰۰۳۵۸۲
شاکی :آقای محمدباقر قالیباف
متهم: آقای سعید سیف مدیر مسئول سایت دیده‌بان ایران

♈️راستگویی
کسی که حقیقت و صداقت را با خود آورد و کسی که حقیقت و صداقت را باور کرد، آنان پرهیزکاران [واقعی] هستند.
قرآن کریم. زمر-۳۳

♈️دروغگویی
تمام پليديها در اطاقى قرار داده شده، و كليد آن دروغ است.
امام حسن عسگری

♈️قانون:ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری
:
‌ انتخاب شوندگان هنگام
ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
......................
"۵ - دارای حسن سابقه و امانت و تقوی."

♈️و آخر....
واژه راستگویی به صراحت در شرایط نامزدهای ریاست جمهوری نیامده‌است اما امانت و تقوا بدون راستگویی ممکن نیست.
رئیس جمهوری که راستگو نباشد چه بلاها که نمی‌آفریند.

🔰به قول سعدی
"صدق پیش آر که اخلاص به پیشانی نیست"

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر وطن و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده ایران زمین
صبح همراهان ارجمند بخیر و زیبایی

🔰لیقوان تبریز، روستای جهانی پنیر در دامنه های بهشتی سهند😍

🔰دام های این منطقه در بهترین مناطق دامنه سهند چرا میکنند و شیر خاص و متفاوتی هم دارن که توسط مردان دوشیده میشه و یک فرمول خاصی در تولید پنیر دارن و در آخر هم تو سردخانه های طبیعی داخل غارها نگهداری میشه و عرضه بازارهای جهانی میشه و جالبه این روستا دارای یک خانه قاجاری هست که اخیرا به یک سرمایه گذار واگذار شده و بزودی احیا خواهد شد😍

🔰دره های لیقوان با رودخونه های پر ازآب در تمامی فصول و هوای خنک کوهستان سهند و مخصوصا پنیرش باعث شده در دنیا زبانزد مردم بشه و سیل گردشگران به این منطقه سرازیر بشه😍

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاست هسته‌ای ایران به مرحله حاد خود رسیده است!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۳/۲۶
@jomhuriyat

♈️تقابل با نظام بین‌الملل اگر بر مبنای عقلانیت آغاز شود باید پایان آن نیز به خوبی دیده شود و حتی چاره نهایی آن نیز اندیشیده شود.
این روند تقابل تحریک آمیز با تصمیمات آژانس هسته‌ای تنها دو الگوی پایانی میتواند داشته باشد:

♈️نخست آنکه در بحرانی‌ترین شرایط ایران خواست‌های آژانس را بپذیرد و پرونده را تمام کند، در آن صورت تمام راهی که حکومت ایران آمده است، هزینه‌های آن و تحمل فشارهای وارده بر مردم هدر رفته است، ( این منافی یک کنش عقلانی و هوشیارانه است).

♈️دوم اینکه در آخرین شرایط و بحران روابط با جهان، ایران به ساخت چند سلاح هسته‌ای مبادرت کند و جامعه جهانی را با شرایطی جدید روبرو نماید در آن صورت حداکثر توفیق ممکن برای ایران قرار گرفتن در شرایط کره شمالی است که برای ایران و منطقه ما ابدا امکان دوام آوری با این شرایط ناممکن است( این فرجام نیز عقلانی نیست).

♈️با نگاه به سیاست کنونی حکومت ایران جز این دو فرجام راه سومی وجود ندارد.
اکنون باید دید حکومت ایران چرا به تقابل با حداقل تظاهر به تقابل با نظام بین‌الملل ادامه میدهد؟
ادامه این روند مقابله و انزوای ایران به نفع کیست؟

♈️آیا انرژی هسته‌ای واقعا بهترین گزینه تامین انرژی است؟
آیا ساخت سلاح هسته‌ای واقعا جهان را مرعوب میکند؟
آیا حفظ و نگهداری مقداری اورانیوم غنی شده که برای ساخت چندین بمب کافی باشد جهان را وادار به تسلیم یا تعظیم در مقابل حاکمیت ایران میکند؟
آیا ارعاب جهان راه درستی است و شناخته شدن به عنوان معضل امنیتی در ذهن جهانیان مفید است؟
آیا راه دیگری جز توسل به تهدید راکت و پهپاد ، بستن آبراه‌ها و تنگه‌ها یا شخم زدن جهان وجود ندارد که یک حکومت بتواند ماندگاری خود را گارانتی کند؟

♈️پرواضح است که راه کنونی سیاست خارجی ایران نه با موقعیت جغرافیای سیاسی ایران سازگار است و نه با شرایط شکننده نظم جهانی میتواند کمترین تضمینی را برای ماندن حکومت ایران به ارمغان بیاورد.

♈️مسلم است که بحران هسته‌ای با تحرکات اخیر به مرحله حاد خود ورود میکند، روابط خارجی را گروگان گرفته است و اقتصاد ایران را نیز از نفس می‌اندازد.

♈️راه درست این بود که حکومت ایران ضمن تامین اطمینان همسایگان و منطقه در قالب سازگاری با نهاد بین‌المللی آژانس به حفظ دانش صلح آمیز هسته‌ای اکتفا و راه ورود به جامعه جهانی را باز می‌گذاشت!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝با شعار انقلابی‌گری اعداد را این‌گونه خرج می‌کنند!

جواد موگویی

@jomhuriyat
♈️سکانس اول:
سال۹۵، وقتی عبدالملکی در مناظره با ترکان حرف از ۲۰میلیارد دلار کالای قاچاق زد، ترکان گفت: «عدد نمی‌فهمی! چراکه وزن این مبلغ ادعایی، ۲۰میلیون تن است و اصلا بنادر ما قادر به پذیرش این مقدار نیستند.»
آن‌زمان عبدالملکی عضو تیم‌اقتصادی دولت درسایه‌ی جلیلی بود. بعدها که عبدالملکی وزیر شد همه دریافتند «عدد نمی‌فهمی» یعنی چه!

♈️سکانس دوم:
سال۹۸، وحید جلیلی در نامه‌ای سرگشاده به مسئولین سازمان صداوسیما نوشت که ۷۰۰ فیلمنامه در جشنواره عمار دارد که اگر پای جبهه انقلاب به سازمان بازشود، ساخته خواهد شد.
بسیاری همان موقع از این عدد متعجب شدند. حال ۵سال از آن روزگار می‌گذرد و سازمان در ید قدرت جلیلی است. آنتنِ خالی نشان می‌دهد که چند تا از آن ۷۰۰ فیلمنامه ساخته شده!

♈️سکانس سوم:
دو روز پیش سعیدجلیلی زل زد به دوربین و گفت:
«اکنون یک جهان فرصت پیش روی ماست تا عقب ماندگی‌های چندصدساله را در چند سال جبران کنیم.»
او وعده داد با برنامه‌‌های او عقب‌ماندگی چندصد ساله، ظرف فقط چند سال جبران خواهد شد.

♈️چند سوال:

🔰۱- سخن سرآمد گفتمان‌انقلابی، به‌معنای دیگر یعنی عصر جمهوری‌اسلامی، پیشرفت که هیچ، حتی نتوانسته عقب‌افتادگی‌های دوران قاجار و پهلوی را جبران کند!
آیا این برآورد از جمهوری‌اسلامی انصاف است؟!

🔰۲- برنامه جلیلی چه جادویی است که می‌تواند چندصدسال را در چندسال جبران کند؟!

🔰۳- مگر شما دولت سایه شهیدرییسی نبودید، چرا این برنامه‌تان در چندسال، عقب‌ماندگی‌های چند صدساله را جبران نکرد؟ مگر بسیاری از همفکران شما در دولت نبودند؟رییسی توان اجرا نداشت؟ یا این برنامه فقط با شما قابل اجراست؟

🔰۴- در تاریخ انتخابات‌های کشور، تاکنون هیچ نامزد و دولتی چنین وعده‌ هنگفتی نداده و نهایتا وعده کنترل تورم، رشد اقتصادی، احیای روابط‌ خارجی و... داده‌اند.

♈️از طرفی، جلیلی سال‌هاست از اخلاق سیاسی و کار کارشناسی سخن می‌گوید. خود قضاوت کند که چگونه می‌توان وعده «جبران چندصدسال عقب‌افتادگی در چند سال» را حاصل تدوین برنامه و راهبرد و استراتژی دانست؟!
چگونه این وعده هنگفت را عوام‌فریبی یا غیرکارشناسانه و توهین به فهم جامعه ندانیم؟

🔰۵- باور کنید سخن از یک رقابت و نزاع انتخاباتی یا تخریب ارتباط خویشاوندی دو رجال فرهنگی-سیاسی نیست. هدف اعلام خطر از یک تفکر در «ساده‌سازی حکمرانی کشور» است. که با شعار انقلابی‌گری اعداد را این‌گونه خرج می‌کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جامعه ناراضی از زمین و آسمان

مرضیه حاجی هاشمی

@jomhuriyat
♈️ در جامعه شناسی، نظریه پردازان در مورد مسائل زیادی با هم توافق ندارند؛ اما دین از معدود مسائلی است که همه تمایل دارند، دست کم در ابتدا تعریف مشترکی از آن داشته باشند، «عقاید و اعمالی که به موجودات مافوق طبیعی و روحانی مربوط می‌شود»؛ اما آنچه که موجب اختلاف است، از سوی متألهان و نیز متألهان سیاسی است که به نظر می‌رسد، برداشت‌هایی است که از دین و ارتباط آن با جامعه و سیاست انجام می‌پذیرد؛ اما از تمام این اختلافات، یک جمله مشترک دریافت می‌شود و آن این است که «دین تبلور حقایق بنیادین است؛ ولو آن حقایق در سنت‌های دینی متفاوت به نحوی متفاوت ترجمه شود»

♈️«هربرت چربری» از این جمله استفاده کرد و «پنج برداشت مشترک را در همه دین‌ها تشخیص داد: خدایی وجود دارد؛ او باید پرستش شود؛ فضیلت و پرهیزگاری به یکدیگر مربوط هستند؛ تنها توبه، شرارت را جبران می‌کند و در آخرت، قضاوت می‌شویم». این «پنج برداشت مشترک» «هسته عقلانی دین» نام دارد. در جوامعی که دین نقش پررنگ‌تری را بازی می‌کند و به ویژه الهیات سیاسی بر تمام شئونات و ساختارهای جامعه، سایه افکنده است، سخن گفتن از هر نوع اصلاح و اصلاح طلبی، بدون اصلاح آموزه دینی و معرفت دینی، سخن گزاف است و این اصلاح تنها در صورتی امکان‌پذیر است که ناظر اندیشنده، «هسته عقلانی دین را از جزمیات خودسرانه ای تمیز دهد که در نتیجه اتفاقات تاریخ به آن الصاق می‌شود».

اولین سوالی که ناظر اندیشنده با آن مواجه می‌شود، این است آیا فضیلت و پرهیزکاری به طور ماهوی با اجبار سازگار است؟
آیا اگر انسان عملی را ولو خیر اخلاقی باشد، با اجبار انجام دهد، برای او فضیلت محسوب می‌شود؟ آیا بزرگترین معیار قضاوت آخرت که فضیلت و پرهیزکاریست، در صورت جبری بودن عمل، دچار تشکیک اساسی نمی‌شود؟ آیا تشکیک اساسی به بخش هایی از هسته عقلانی دین، موجب تشکیک به تمام دین نمی شود؟
«اراسموس» در آن مجادله معروفش با «لوتر» عنوان می‌کند که «اگر انسان بهره‌ای از آزادی نداشته باشد، دشوار می‌توان فهمید که خداوند چگونه می‌تواند، گناهکاران را عادلانه مجازات کند یا دشوار می‌توان فهمید که انسان‌ها در این صورت چه انگیزه‌ای برای عمل اخلاقی خواهند داشت».

♈️ اینجاست که ناظر اندیشنده با یک سوال بنیادین و ماهوی دیگر روبرو می‌شود که آیا اساسا حکومت و قدرت که برای برقراری نظم اجتماعی با اجبار سر و کار دارد، می‌تواند با امور معنوی و اعتقادات و فضیلت و تقوا گره بخورد و متصدی شریعت و جانشین خدا بر روی زمین شود؟
آیا مطابق الهیات سیاسی می‌توان برای شهروندان یک جامعه به دلیل عدم رعایت توصیه‌های دینی و اموری که موجب ارتقای معنوی و رشد فضائل می‌شود و هیچ ارتباطی با نظم اجتماعی و انتظام امور مادی ندارد، مجازات تعیین کرد، تنها به دلیل برداشت خودسرانه از یک دوره تاریخی یا یک متن دینی و الصاق آن به هسته عقلانی دین؟

♈️در یک چنین شرایطی است که می‌توان حتی بدون تجربه عینی و تنها با اندیشیدنی فرادینی، فهم نمود، چگونه در جامعه‌ای با استیلای الهیات سیاسی، اعتقادات دینی و اعمال مبتنی بر باور به امور ماورایی و روحانی که تعریف مشترک تمام جامعه شناسان این حوزه است، به شدت به کاستی و فترت می‌انجامد و الهیات سیاسی بر ضد خود، هم در بعد دینی و هم سیاسی تبدیل می‌شود و به دلیل سلب آزادی معنوی و آزادی سیاسی- اجتماعی هر دو توأمان، جامعه به بحران معنا و انواع بحران‌های سیاسی - اجتماعی فرو می‌غلتد. الهیاتی که تنها مردمان را ناراضی می‌کند، هم از زمین هم از آسمان.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰فرشاد مومنی: تندروها در ساخت رانتی غیرشفاف، حکومت را فریب میدهند/ وجود فساد در ایران به هیچ وجه مختص یک جناح نیست

فرشاد مومنی، اقتصاددان:

♈️درخشان‌ترین کارنامه‌ها در کاهش فساد در دوره های مصدق و مهندس موسوی رقم خورد.

♈️در تاریخ، آنها که رگ گردن‌شان بیش از حد برجسته می‌شود، متصلان به خارج بوده‌اند.

♈️مصدق می گفت هر که به جای تفاهم، ستیز را ترویج می‌کند، وصل به خارجی‌هاست؛ این فرمول همچنان هم در ایران کار می‌کند.

♈️تندروها در یک ساختار رانتیِ غیرشفاف، پاکدامن‌ترین و توسعه‌خواه‌ترین افراد را  متهم می‌کنند، حکومت را فریب می‌دهند و حکومتگر بی‌کیفیت سفله گزیده شده هم بسیار مستعد این فریب است.

♈️می‌گویند هرکس شما را نقد کرد دشمن است! در حالی که شهید بهشتی تاکید داشت آزادی انتقاد از رهبران حکومت، جزء دُگم‌هایی از حکومت است که اصلا حکم ثانویه برنمی‌دارد، یعنی نمی‌توان گفت چون شرایط تحریم است نقد نکنید. اتفاقا اگر در شرایط تحریم نقد نکنیم، ممکن است خود حکومت پاس گل به تحریم کنندگان بدهد/ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 16:35:29
Back to Top
HTML Embed Code: