Telegram Web Link
📝📝بازی دو سر باخت اصلاح طلبان

روح الله سوری

@jomhuriyat

♈️اعلام اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان تقریبا در تمام انتخابات برگزار شده واجد نوعی غافلگیری برای مردم و ناظران سیاسی بوده است. در انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری اخیر پس از درگذشت ابراهیم رییسی نیز به نحوی می توان نشانه هایی از این غافلگیری را مشاهده کرد. هرچند که رد صلاحیت کسانی چون لاریجانی، احمدی نژاد، جهانگیری و آخوندی تا حدود زیادی قابل پیش بینی بود اما در این میان یک رد صلاحیت(وحید حقانیان) و یک تایید صلاحیت (پزشکیان) بیش از همه غیرقابل پیش بینی بود. اگر از حقانیان بگذریم بدون تردید تایید صلاحیت مسعود پزشکیان به دلایل متعددی عجیب به نظر می رسد.

♈️در درجه اول اقای پزشکیان تا کنون دوبار برای انتخابات ریاست جمهوری رد صلاحیت شده است و مهمتر از آن اینکه رد صلاحیت وی  در انتخابات چند ماه پیش مجلس شورای اسلامی این سوال را به ذهن متبادر می کند که چگونه کسی که برای نمایندگی مجلس در یک حوزه انتخابی واجد صلاحیت از سوی  هیئت اجرایی تشخیص داده نشده است به فاصله ای کم برای انتخابات ریاست جمهوری تایید صلاحیت می شود.

♈️دلیل دیگر برای عجیب بودن و غافلگیرانه بودن تایید صلاحیت پزشکیان به این مساله بر می گردد که نام وی تنها چند روز پیش از اعلام اسامی نهایی تایید شدگان در لیست کاندیداهای مورد اجماع اصلاح طلبان قرار گرفته بود و از این لحاظ تایید صلاحیت وی مساله ای قابل تامل است.

♈️در پاسخ به این ابهامات و مجهولات می توان چند مساله را مورد توجه قرار داد . در درجه اول به نظر می رسد برای حاکمیت تکرار وضعیت مشارکت در انتخابات پیشین مجلس تا حدودی مایه نگرانی بوده است و شاید با تایید صلاحیت پزشکیان و رد صلاحیت سایر کاندیداهای شاخص تر اصلاح طلبان همچون جهانگیری و آخوندی، حاکمیت قصد داشته است تا ضمن فعال کردن بخش هایی از اصلاح طلبان در انتخابات، از تایید کاندیدایی که احتمال رای آوردن یا به چالش کشیدن کاندیداهای اصولگرا را داشته باشد نیز جلوگیری کرده باشد.

♈️در درجه دوم می توان این ایده را مطرح کرد که تایید صلاحیت پزشکیان تا حدود زیادی به خاطر تاکتیک اصلاح طلبان در معرفی کاندیداهای خود قبل از اعلام اسامی تایید شدگان باشد. در واقع این اقدام اصلاح طلبان، شورای نگهبان را در یک شرایط ناخواسته قرار داد که در نهایت این شورا را به سمت تایید یک کاندیدا از لیست اصلاح طلبان متمایل کرد. به نظر نمی رسد این ایده از اعتبار بالایی برخوردار باشد و شاید حتی اگر اصلاح طلبان اقدام به انتشار لیست نمی کردند باز هم شورای نگهبان به خاطر همان دلیلی که در بخش اول گفته شد به تایید شخصی چون پزشکیان اقدام می کرد.

♈️به هر حال حتی اگر به زعم برخی این اقدام اصلاح طلبان را نوعی قدرت نمایی در نظر بگیریم باید اذعان کرد که این قدرت نمایی موضوعی زودگذر خواهد بود چرا که نتیجه انتخابات چه پیروزی پزشکیان باشد چه شکست وی، عملا تبعات منفی آن برای اصلاح طلبان بیشتر از دستاوردهای آن خواهد بود. در صورتی که پزشکیان و اصلاح طلبان در این انتخابات شکست بخورند، اصلاح طلبان انتخاب محور بیشتر از گذشته دچار انزوا خواهند شد. در صورت پیروزی احتمالی (که تا حدود زیادی دور از ذهن است) نیز در نهایت این پیروزی نتیجه بهتری از شکست انتخاباتی برای اصلاح طلبان به ارمغان نخواهد آورد. دلیلی که برای این ادعا می توان مطرح کرد این است که دولت احتمالی اصلاح طلب در نهایت چیزی فراتر از یک مجری منویات حکومت بویژه در سیاست خارجی نخواهد بود و همانند دولت روحانی واکنش های چالش زایی با حکومت در بحران های سیاسی داخلی در پیش نخواهد گرفت که خود این مساله هم باعث خواهد شد تا اصلاح طلبان در نگاه منتقدین جایگاه خود را به عنوان یک نیروی سیاسی در تحولات آتی کاملا از دست بدهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رئیس جمهور جدید این ۳ کار را انجام ندهد.
مجتبی لشکربلوکی

@jomhuriyat
♈️بگذارید با یک خاطره شروع کنم. کسی می گفت که در یکی از ماموریت های خارجی در تیم همراهان وزیر بودم. لیست همراهان وزیر در آن سفر کاملا معلوم بود. می گفت دیدم که یکی از معاونین وزیر که در لیست نبود هم سر و کله اش پیدا شد؛ ساعت ۲ شب پرواز از فرودگاه امام! نشسته بودیم در پاویون. تشریفات اداری انجام شد. همه رفتیم به سمت هواپیما. آن معاون ماند. برایم جای تعجب شد. از وزیر پرسیدم که چرا فلانی نیامد. گفت که پروتکل است که وقتی وزیر، کشور را ترک می کند، یکی از معاونین می آید تا آخر دقایق نزد وزیر باقی می ماند تا اخرین نکات و هماهنگی را انجام دهد تا زمانی که وزیر در ایران نیست بر اساس آخرین نکات همه چیز تدبیر شود.

♈️واقعا چه پروتکل احمقانه ای! در جهانی که شما در حین سفر و در اوج آسمان هم به اینترنت دسترسی داری! اصلا چه نیازی هست که یک معاون وزیر را نیمه شب به فرودگاه خارج از شهر بکشانی و او فردا خمار و خواب آلوده در مورد مهم ترین مقتضیات حوزه کاری خودش تصمیم گیری کند؟

♈️با خودم فکر کردم که این پروتکل از اول احمقانه نبود. هیچ پروتکلی احمقانه نیست. ما آدم ها هستیم که احمق هستیم. پروتکل ها زمانی که بوجود می آیند بر اساس تجربه و خرد جمعی و تاریخی به این نتیجه می رسیم که این کار لازم است. در لحظه تولد دلیل منطقی دارند اما در گذر زمان که شرایط متفاوت می شود دیگر به آن پروتکل نیاز نیست ولی ما آن را حفظ می کنیم!
این خاطره را بهانه می کنم و به رئیس جمهور جدید چند پیشنهاد ساده می دهم:

🔰۱) سخنرانی نکنید!
♈️ما از رئیس جمهور هیچ انتظاری نداریم که سخنرانی کند. اصلا چه نیازی هست که شما در روز کارگر، کارمند، معلم، روز قوه قضائیه و صدها روز دیگر سخنرانی کنید. به سخنرانی هفته دولت و نوروز و گزارش دهی فصلی کفایت کنید. اصلا چه نیازی هست که شما در رخدادهای مختلف سخنرانی کنید. هر سخنرانی شما میلیاردها تومان برای ما آب می خورد. اصلا اصلا مبالغه نمی کنم: هزینه های انتظامی و امنیتی (چک و خنثی)، هزینه فرصت مدیرانی که جهت ادب باید از دستگاه های خود بیایند و منظم بنشینند و به حرف های نه چندان کلیدی شما گوش کنند. هزینه استهلاک جاده و ماشین های دولتی، هزینه تیم اداری تجهیز فضا و ....
ما از رئیس جمهور انتظار داریم پشت میزش بنشیند، تمرکز کند و چند تصمیم مهم بگیرد. همین! ما به سخنران نیاز نداریم! کشور ما نیازمند تصمیمات خردمندانه، جسورانه و حاصل اجماع است. شما باید تصمیم بگیرید. سخنرانی را به دیگران واگذار کنید.

🔰۲) پروتکل های بی فایده تشریفاتی را ادامه ندهید!
♈️مثلا همه فکر می کنند که رئیس جمهور وقتی می رود یک استانی، باید تیم استاندار، امام جمعه و نمایندگان مجلس باید به استقبال بیایند. یک دختر کوچک زیبا را هم هماهنگ می کنند که برای شما شعر بخواند. پیش خودتان حساب و کتاب کنید که همین تشریفات چقدر زمان و هزینه از جیب بیت المال خرج می کند. شجاع باشید و دستور بدهید تمام تشریفات استقبال را حذف کنند. مستقیم تشریف ببرید به جلسه تصمیم گیری و نه سخنرانی. ما مالیات و نفت نمی دهیم که برای شما تشریفات استقبال و بدرقه فراهم کنند.

🔰۳) بیش فعال نباشید!
♈️مملکت ما پر از مساله است. اما قرار نیست یک رئیس جمهور همه مسائل را حل کند. رئیس جمهور باید حداکثر ۵ مساله اصلی را از هزاران مساله انتخاب کند و آن را حل کند. اینکه شما راجع به همه چیز صحبت می کنید. راجع به همه چیز جلسه می گذارید. راجع به همه چیز اظهار نظر می کنید. راجع به همه چیز تصمیم می گیرید نشانه آن است که اولویت و ضداولویت (نااولویت) ندارید. مدیری که توانایی تشخیص اولویت ها را از مسایل فرعی تر و کم اهمیت ندارد، اولین شرط مدیریت و عقلانیت را نقض کرده است. می دانم که تحت فشار هستید که راجع به همه چیز واکنش نشان دهید ولی اگر در این مسیر بیفتید این راه انتها ندارد!

🔰تجویز راهبردی پایانی:

♈️خلاصه می کنم؛ سخنرانی نکنید، تصمیم گیری کنید. کورکورانه پروتکل های باقی مانده از ادوار قبلی را تکرار نکنید. جسارت داشته باشید و پروتکل های بی فایده، تشریفاتی و هزینه زا را کنار بگذارید. شجاعت داشته باشید و مسائل فرعی را در پای مسائل اصلی قربانی کنید و تمرکز کنید روی اولویت های سرنوشت ساز و توسعه آفرین.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبای همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️معبد آناهيتا.
اينجا معبد آناهيتا ايزد بانوى آبهاست، واقع در كنگاور استان كرمانشاه، دومين سازه سنگى باستانى از لحاظ قدمت و وسعت پس از تخت جمشيد.

♈️معبد آناهیتا دومین بنای بزرگ سنگی ایران بعد از تخت جمشید است که در فاصله ۹۴ کیلومتری از کرمانشاه واقع شده است. با بازدید از این مکان تاریخی به اهمیت آب در زمان های قدیم پی خواهید برد که چگونه ایرانیان باستان از این ماده با ارزش حفاظت می کردند. این معبد مناسب کسانی است که به تاریخ گذشته ایران و معماری باستان علاقه دارند یا آنهایی که به افسانه ها و داستان های الهه ها علاقه دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فضای سیاسی و انتخاباتی در کشور همچون ۱۴۰۰ است و تغییر محسوسی ندارد
@jomhuriyat

♈️تازه‌ترین نظرسنجی ایسپا: میزان مشارکت در انتخابات افزایشی است/ ۴۴.۴ درصد قطعاً و ۷.۳ درصد به احتمال زیاد رأی می‌دهند؛ ۱۵ درصد هنوز مردّدند

♈️ مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به تازگی نتایج جدیدترین نظرسنجی انتخاباتی خود را منتشر کرده است که در ادامه بخش‌های مهم آن را به‌‌نقل از "ابراهیم شیرعلی"، رئیس این مجموعه می‌خوانید.(این نظرسنجی پیش از معرفی نامزدهای تأیید صلاحیت‌شده صورت گرفته است.)

🔰 ۴۴.۴ درصد از شهروندان گفته‌اند قطعاً در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت خواهند کرد و ۷.۳ درصد اشاره داشتند به احتمال زیاد در این انتخابات شرکت می‌کنند.

♈️نزدیک به ۱۵ درصد نیز هنوز درخصوص شرکت یا عدم شرکت در انتخابات تصمیم نگرفته و مردد هستند.

🔰۲۸.۷ درصد از مردم هم بیان داشتند به هیچ وجه در این انتخابات شرکت نخواهند داشت.

♈️ «عدم تأثیر انتخابات در بهبود وضعیت کشور»، «اعتراض به مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی»، «احتمال عدم تأیید صلاحیت نامزد مورد نظر پاسخگویان» و «نبودن فردی کارآمد در بین نامزدها» در انتخابات پیش‌رو از جمله دلایل افرادی بوده است که بیان کرده‌اند به هیچ ‌وجه در انتخابات شرکت نخواهند کرد و یا احتمال کمی دارد در انتخابات شرکت ‌کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کارخانه هیولاسازی

✍️ سیدهاشم فیروزی

@jomhuriyat
♈️«وعده این دوره قاضی زاده هاشمی:
شرکت نفت را عمومی می کنم!»

♈️براستی چه عجیب است زمین بازی سیاست در ایران که هرکس وارد آن می شود هیولا خارج می شود.

♈️براستی چه خطرناک است این انقطاع و بی تفاوتی نسبت به خواست و درد و رنج و حقایق اجتماعی.

♈️براستی چه قبیح است این انفکاک از امراخلاقی و عادت به بیان سخنان نادرست«دروغ».

♈️آقای قاضی زاده قرار بود در سال۱۴۰۰ در طول سه روز مسئله «بورس» را حل نمایند.
اما خوب نه تنها هیچ بهبودی حاصل نشد بلکه وضعیت بمراتب بدتر نیز شد.

♈️نکته قابل تامل در فهم هیولاپروری ساختار سیاسی ایران این نکته است:
فضا بقدری تهی از اندیشه و مطالبه انتقادی شده که این آقا حتی بخود زحمت نداد تا پیش از ثبت نام در انتخابات جدید وضعیت سهام شرکتهای بنیاد شهید را لاقل بهبود ببخشد!

♈️بانک دی،هولدینگ ساختمانی شاهد و  شرکت عمران و توسعه شاهد وضعیت فاجعه باری را در بورس طی می کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝«اصلاح‌طلبان و امید به پزشکیان»
مهدی تدینی

@jomhuriyat

♈️با کمال بی‌میلی این مطلب را می‌نویسم و به خودم قول داده‌ام این واپسین نوشته‌ام دربارۀ انتخابات باشد؛ اما حقیقتاً نگفتن این حرف‌ها به روانم فشار می‌آورد. برخی حرف‌ها را هم در زمانش باید گفت و بیانش در آینده هیچ ارزشی ندارد.

♈️متحیرم که اصلاح‌طلبان در حال ارتکاب همان اشتباه دوران روحانی به شکل حادتری‌اند. اصلاح‌طلبان در دور دوم روحانی به معنای واقعی کلمه آچمز شده بودند؛ نه راه پس داشتند نه راه پیش؛ نه در بالا گوش شنوایی داشتند و نه در پایین چشمی حاضر به دیدنشان بود و مقصر این وضع هم بیشتر خودشان بودند. آنها بدون هیچ تضمینی چک سفیدی به روحانی داده بودند و حالا هیچ فشاری نمی‌توانستند به روحانی بیاورند، جز اینکه نظاره‌گر اقدامات دولت باشند. این بی‌عملی اصلاح‌طلبان بدنۀ رأی‌دهنده‎شان را سال به سال عصبانی‌تر می‌کرد، اما کاری نمی‌توانستند بکنند، چون هیچ پیوند ارگانیک و سیستماتیکی میان روحانی و اصلاح‌طلبان وجود نداشت. بر اساس مصالح موقت انتخاباتی ائتلافی شفاهی میان افرادی شکل گرفته بود و دیگر هیچ! نتیجه این شده بود که تعدادی از اصلاح‌طلبان به کرسی‌های اداری میان‌رتبه رسیده بودند و اگر هم جامعه غر می‌زد و مطالبه‌ای داشت می‌گفتند هیس! روحانی هر کاری بتواند می‌کند.

♈️دوباره همان آرایش پرهزینه و بی‌فایده در حال تکرار است: هیچ پیوند ارگانیکی میان پزشکیان و اصلاح‌طلبان وجود ندارد. دوباره چک سفیدی تحویل نامزدی می‌دهند و فردا آن نامزد هر چرخشی بخواهد می‌کند و دلیلی هم برای پاسخگویی ندارد. فردای پیروزی در انتخابات، اصلاح‌طلبان هیچ سازوکاری برای مشارکت در تصمیم‌ها و اِعمال نظرات خود درون دولت نخواهند داشت، جز اینکه دوباره شماری از اعضای منتسب به اصلاحات اینجا و آنجا مشغول کار شوند و دوباره جامعه لب فرو ببندد تا دولت کارش را بکند. اینکه شما یک اشتباه مهلک را دوبار می‌کنید تقصیر زور زیاد حکومت نیست، تقصیر ندانم‌کاری خود شماست.

♈️از دیگر سو، می‌بینم امید بسته‌اند که برخی از هموطنان عزیز ترکمان به دلیل همذات‌پنداری و علاقۀ زبانی یا ولایتی به آقای پزشکیان رأی دهند. متر و معیاری ندارم که این عامل چقدر مؤثر است. اینکه هموطن عزیزی بخواهد به این دلایل به آقای پزشکیان رأی بدهد صاحب‌اختیار است و نظرش محترم ــ گرچه نظر مرا بخواهید، معیار قرار دادن چنین چیزهایی حرکت رو به جلو به شمار نمی‌آید؛ ترقی نیست؛ پسرفت است.

♈️اما اینکه اصلاح‌طلبان چشمشان را به روی این واقعیت بسته‌اند یا اینکه بسیار بدتر، به چنین احتمالی دل بسته‌اند، سراسر تناقض است. اصلاح‌طلبی یک پروژۀ ملی‌ــ‌اجتماعی است (البته وجه اجتماعی بودن آن به مراتب بیشتر است). یعنی یک بدنۀ اجتماعی نیرومند باید وجود داشته باشد که با اهداف مدنی یکسان پشت یک کادر همصدا و قوی باشد تا بتوان رَه به جایی برد. اینکه عزیز هموطنی به دلایل زبانی و ولایتی به آقای پزشکیان رأی بدهد ارتباطی با ایده‌های پروژۀ اصلاح‌طلبی ندارد. این یعنی اصلاح‌طلبان خیال می‌کنند می‌توانند با اسب دیگران به نبرد بروند.

♈️راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان ــ روزگاری که در اوج بودند، نه در دورانِ بلاتکلیف و بی‌بخار روحانی ــ خلاصه شده بود در تئوریِ «چانه‌زنی از بالا ــ فشار از پایین». وقتی بخش بزرگی از بدنۀ رأی‌دهنده به جناب پزشکیان تابع دغدغه‌هایی متفاوت از اصلاح‌طلبان رأی داده باشد، یعنی آرمان مشترکی وجود ندارد. چگونه ممکن است فردای انتخابات این بدنۀ مردمیِ ناهمگن به اصلاح‌طلبان در جهت تحقق ایده‌هایشان کمک کند وقتی اصلاً دغدغه‌ها مشترک نیست!؟ این یعنی «پایۀ راهبرد شما می‌لنگد». اگر این لنگی را نمی‌بینید که وای بر شما، اگر می‌بینید و به روی خود نمی‌آورید که وای بر همۀ ما!

♈️در دوران روحانی فشار از پایین وجود داشت و چانه‌زنی در بالا نبود، در این دوره نه فشار از پایین خواهد بود (فشار مورد نظر اصلاح‌طلبان... شاید فشارهای دیگری باشد که خدا می‌داند چیست) و نه چانه‌زنی در بالا! این نمایی از رویکرد نسنجیدۀ اصلاح‌طلبان است. اینک که ۲۷ سال پس از خرداد ۷۶ با سواد سیاسی و تاریخی ناچیزی به عقب می‌نگرم این حرکات هیجانی و نسنجیده را در رفتار کلی آنها می‌بینم ــ گرچه هرگز منکر تلاش‌های صادقانۀ برخی از آنها و لطماتی که متحمل شده‌اند نیستم.

♈️اگرکسی در این برهه دغدغۀ اصلاح و بهبود وضع موجود را دارد، باید منتقد این سازوکار انتخاباتی باشد، باید بپرسدچه شدکه این تأیید شد وآن نشد... داستان چیست، ماکجای کاریم و شما چه کاره‌اید؟ نه اینکه نسنجیده جفت پا بپرد درهر بزعم خودش روزنه‌ای. وقتی در روزنه گیر کردید وراهکاری نداشتید، یاسطح فهم جامعه را زیرسوال می‌برید یا بامظلوم‌نمایی از پاسخگویی می‌گریزید.

♈️اماچنان‌که گفتم این آخرین حرف من باشما و کلاً آخرین حرف من دراین انتخابات است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 داستان فروپاشي يك اقتصاد ثروتمند در نتیجه اقتصاد دستوری ؛(آرژانتین)
@jomhuriyat

♈️شاید تجربه هیچ کشوری به اندازه آرژانتین درس آموز نباشد. مورخان اقتصادی در این خصوص بحث دارند که در پایان سده نوزدهم میلادی کدام یک از دو کشور استرالیا یا آرژانتین بالاترین درآمد سرانه جهان را داشتند.

♈️کشاورزی آرژانتین بسیار مولد و زیربناهای آن عالی بود. برتری نسبی در صادرات محصولات کشاورزی سطح زندگی بالایی را برای شهروندان این کشور فراهم کرده بود. تا دهه 1940 میلادی اقتصاد آرژانتین، برخلاف دیگر کشورهای آمریکای لاتین، از ثبات قیمت‌ها برخوردار بود. همه این عوامل موجب شده بود که در پایان جنگ جهانی دوم، آرژانتین به‌عنوان کشوری توسعه یافته تلقی شود.

♈️اما با قدرت گرفتن دولت«خوان پِرون» و اتخاذ سیاست صنعتی کردن از طریق جایگزینی واردات، اقتصاد این کشور وارد مرحله افول و بی ثباتی شدیدی شد. آرژانتین از دهه 1950 میلادی به تدریج تبدیل به کشور جهان سومی شد که اقتصاد آن، در درازمدت، افت و خیز‌های شدید رشد اقتصادی، تورم‌های دو تا سه رقمی، صنایع ناکارآمد وابسته به حمایت‌های دولتی و نزول چشمگیر بهره‌وری حتی در بخش کشاورزی را تجربه کرد.

♈️آنچه موجب شد آرژانتین از مسیر پیشرفت عادی خود خارج شود مداخلات بی‌رویه دولت در فعالیت‌های اقتصادی بود. مخرب ترین جنبه سیاست وی ایجاد شقاق و تخاصم میان اقشار مختلف مردم بود که با به راه انداختن جنگ فقیر و غنی، آشفتگی اقتصادی و سرکوب سیاسی را ناگزیر به همراه داشت.

♈️افول اقتصادی آرژانتین موضوع بسیار جالبی برای مورخان اقتصادی است اما نکته بارز و واضح این تجربه تلخ بن‌بست اقتصاد دستوری است که مسیر جامعه پررونق مبتنی بر تجارت آزاد را با مداخلات دولتی توجیه‌ناپذیر و خیال‌پردازانه به سقوط می‌کشاند./انجمن اقتصاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان به دنبال رای شهروندان مخالف نیست

احمد زیدآبادی

@jomhuriyat

♈️الگوی انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان به نظرم متفاوت از الگوهای تجربه‌شده از سوی اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها در انتخابات‌های گذشته است. او بخصوص قصد تکرار شیوۀ حسن روحانی را ندارد. رفتار آقای روحانی نوعی مقابله‌جویی پنهان و آشکار با کانون‌های اصلی قدرت تعبیر و تفسر می‌شد. ظاهراً آقای پزشکیان آن الگو را شکست‌خورده و ناکارآمد می‌داند و مسیر خود را از طریق جلب اعتماد و همکاری در سطوح مختلف قدرت دنبال می‌کند.

♈️این الگو طبعاً ادبیات مخصوص به خود را دارد و از همین رو، افرادِ مشتاقِ بالاگرفتن منازعۀ سیاسی بین کاندیدای ریاست جمهوری و دیگر ارکان نظام را مأیوس می‌کند.

♈️در مجموع، به نظر می‌رسد که نه آقای پزشکیان در پی رأی گرفتن از این بخش از شهروندان است و نه چنین شهروندانی با ادبیات مورد استفادۀ آقای پزشکیان به نفع او پای صندوق رأی حاضر می‌شوند. از این رو، لازم است هر دو طرف انتظار خود را از همدیگر تعدیل کنند و به دام طمع خام نیفتند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 ۲۲ خرداد است؛ به حماسه نیندیش!

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat
♈️اعتراف می‌کنم که دلم لرزیده است و در تصمیم قطعی و قاطعانه‌ام برای «رای ندادن» خلل افتاده؛ اما به نظرم حالا دیگر آنقدر تجربه دارم که کودکانه، ذوق نکنم و به شوق بازی، پابرهنه به کوچه ندوم... می‌توان آرام نشست و با طمانینه چند قاب را تماشا کرد:

1⃣ بن‌بست دوم خرداد.
نوزده سال پیش بود! روزهای آخر دولت خاتمی بود؛ همه خسته بودیم از هر ۹ روز یک بحران. دانشجویانی که حال و آینده را باخته بودند در روز ۱۶ آذر مانع سخنرانی سید اصلاحات شده بودند. از خاکستر اصلاحات بنا بود معجزه‌ی هزاره‌ی سوم بیرون کشیده شود؛ شهرداری که در تلویزیون لاریجانی علنا به رییس‌جمهور مستقر توهین می‌کرد و از حمایت همه‌جانبه برخوردار بود!
آخرین نوشته‌ی خاتمی خطاب به مردم منتشر شد؛ از زبان گالیله و به روایت برشت که «بیچاره مردمی که محتاج قهرمان است» و ... رفت.

2⃣ کوچه‌ی اختر.
دقیقا پانزده سال از پرشورترین انتخابات جمهوری اسلامی گذشته است. برکشیده‌ی قدرت هر بی‌اخلاقی ممکنی را انجام داد اما پاداش گرفت، و در مقابل میرحسین مظهر نجابت و راستی به جرم پاسداری از آرای مردم به حصر رفت. مگر می‌توان بی‌اخلاقی‌ها و نامردمی‌ها را در حق مردمی که برای انتخاب آمده بودند، فراموش کرد؟!

♈️دبیر شورای نگهبان وقتی چند روز پیش روی نام احمدی‌نژاد خط می‌کشید، یادش بود که روزگاری نامه‌ی او را الهام الهی می‌خواند و می‌خواست که در کتاب‌های درسی درج شود؟‌‌‌ خار بصیرت قلابی در چشم مردم، آن‌ها که خس و خاشاک نامیده شدند، فرو رفته و تجربه‌ی تلخ آن روزها با حصر، ادامه دارد...

3⃣ حماسه‌ی ولنجک.
«در این بهاران / که گل شکفته / که لاله خفته / به زیر باران
در این خموشی / که نای خسته / که می شکسته / ز جور طوفان
ز شب چه خواهی / طرب چه جویی / به دل چه گویی / ز هجر یاران
بیا سحر شو / ز شب به در شو / سپیده باش و / سیه بگردان
دوباه لبخند / دوباره پیوند/ دوباره پیمان / دوباره ایران
دوباره ایران / دوباره ایران / دوباره ایران»

♈️سه سال پیش، در بی‌رونق‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری، از آن همه امید دوباره، از حماسه‌ی تکرار و تکرار حماسه چه مانده بود، جز مردمی که بدهکار شده بودند که چرا به حسن روحانی رای دادند؟! نامزد شکست خورده‌ی ۹۶ با همان آرا این بار پیروز شد و راهی راهی شد که شروعش برای مردم تلخ بود و پایانش برای خودش...

♈️ حالا مسعود پزشکیان آمده است و بعضی امیدهای را زنده کرده است. او باید نه خاتمی شود، نه میرحسین و نه روحانی! کدام صورت تجربه نشده برای مردم باقی مانده است؟! واقعا نمی‌دانم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حضرت والا آقای قالیباف لطفاً کمی آروم‌تر پاسخگو باشید ما رعیت تحملش رو نداریم !!
@jomhuriyat

♈️آقای قالیباف امشب تو دوربین زل زد و با آرامش گفت شما هیچ جا ندیدید من خودم رو به مردم پاسخگو ندونم!

♈️پاسخگویی ایشون در موضوع سفر خانوم و دخترشون به ترکیه وسط ماه رمضون: ابتدا گفتن گناه نابخشودنی و بعدها در موضعی صادقانه تر گفتن مگه ترکیه رفتن گناهه؟!

♈️در پاسخ به تقاضای اقامت دائم کانادا از طرف اسحاق: ابتدا دوستانشون گفتن نخبه بوده و بعد از انتشار کارنامه سکوت

♈️در پاسخ به سوال دزدی چند میلیاردی طلا از خونه الیاس فرزند بزرگ در فرمانیه: سکوت

♈️در پاسخ به صدها هزار دلار دارایی که اسحاق ثبت کرده بود و استخدام وکیل درجه یک کانادایی برای پیگیری اقامت دائم: سکوت

♈️در پاسخ به ۲۷ سفر خارجه اسحاق و ادعای یک میلیون پول در حسابش: سکوت

♈️در پاسخ به خرید و فروش ملک توسط الیاس در آلمان: سکوت

♈️در پاسخ به فساد عیسی شریفی قائم مقام دوازده ساله: سکوت

‏و...

♈️حضرت والا لطفاً کمی آروم‌تر پاسخگو باشید ما رعیت تحملش رو نداریم!


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جلیلی درست می گوید اما خلاف عمل می کند!

سید هاشم فیروزی

@jomhuriyat

♈️در وهله نخست صرف پایین آمدن از شترمست در حال عزیمت بسمت «قله» و پذیرش چند ده سال عقب ماندگی ایران اتفاقی مهم و قابل توجه است.

♈️به هنگام قیاس و قضاوت حول عقب ماندگی، «دیگری» قرار گرفته در مقابل ما می شود «غرب» که همین نیز امری قابل توجه است.
بنابراین شما سر دشمنی با کسی را برداشته ای که بنا بدلایل مختلف لاقل چند ده سال از شما جلوتر و توانمندتر است.

♈️سعید جلیلی درست می گوید عقب ماندگی های کشور را در کوتاه مدت هم می توان بهبود بخشید و کمی جبران کرد، لیکن او خلاف مسیر عمل می کند!

♈️مبتنی بر حقایق اقتصادی و صنعتی، ایران وابستگی بالایی در تمام سطوح به خارج از مرزها دارد.همچنان که در این جهان بجزء کره شمالی همه کشورها تقریبا در سطوح مختلف دارای وابستگی های بیرونی بالایی به یکدیگر هستند.عقب ماندگی های ما در صنایع نفتی و گازی و پتروشیمی و پالایشی و خودرویی و تولیدی براستی قابل جبران است.
منتهی با یک دوره چهار ساله رونق اقتصادی حول ورود دلارهای نفتی فراوان و سرمایه های خارجی.

♈️و اینجا دقیقا همان مسیر اشتباه سعید آقای جلیلی ست که عملش در راستای قولش نیست چرا که اعتقادی به وابستگی حقایق صنعتی و اقتصادی ایران ندارد.

♈️من هم معتقدم ایران در سه پلن کوتاه مدت میان مدت و بلندمدت کاملا قابلیت اصلاح و ارتقاء مطلوبی دارد، لیکن تا فکری به حال رفع انسداد در سیاست خارجه پدید نیاید همه بر سرکار هستند و هستیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مجلس یازدهم چه میراثی به جا گذاشت؟

محسن جلال‌پور

@jomhuriyat

♈️مجلس یازدهم که یکی از ضعیف‌ترین مجالس در زمینه سیاستگذاری اقتصادی بود، با همه حواشی‌هایش به پایان رسید. سانحه سقوط بالگرد آقای رئیسی و همراهان در 30 اردیبهشت باعث شد که پایان مجلس یازدهم در 30 خرداد 1403 به چشم نیاید. مجلسی که در سکوت خبری به پایان دوره خود رسید، قطعا یکی از سیاسی‌ترین مجالس تاریخ پارلمان در ایران بود. اکثریت قوانینی که در این مجلس به تصویب رسید، به سود گروه‌های ذی‌نفع و گروه‌های سیاسی تمام شد و حتی می‌توان گفت مجلس یازدهم کمترین مصوبات را به سود مردم داشت. شاید هیچ‌کدام از ما یادمان نباشد که این مجلس آخرین بار چه زمانی مصوبه‌ای به سود مردم داشته است. در مقابل فهرستی طولانی از مصوبات در ذهن ماست که هر روز آثار آن را بر زندگی و کسب‌و‌کارمان احساس می‌کنیم.
تلاش برای تأمین منافع گروه‌های سیاسی ویژگی این مجلس بود، همچنین در این مجلس  افراد متخصص و مستقل کمتر حضور داشتند. این مجلس چهره ملی کم داشت و اغلب تصمیم‌های آن پراکنده و تقویت کننده رانت و فساد بود.

♈️لوایح بودجه که توسط نمایندگان مجلس یازدهم به تصویب رسید، بحران‌های اقتصاد را تشدید و تورم و رکود بیشتر را به مردم تحمیل کرد.  همه این ویژگی‌ها درباره مجلس فعلی هم صدق می‌کند و دور از ذهن نیست که مجلس دوازدهم کپی برابر اصل مجلس یازدهم باشد. چون مجلس فعلی هم حال و هوای توسعه‌طلبی ندارد، بسیار سیاسی است و برخی نمایندگان آن حداقل آرای مردمی را با زحمت زیاد کسب کرده‌اند.

♈️مسیر اثرگذاری
نمایندگان مجلس یازدهم از دو مسیر روی زندگی و کسب و کارمان اثر گذاشتند؛ مسیر اول فعالیت‌ها و جهت‌گیری‌های سیاسی آنها بود و مسیر دوم، قوانینی که به تصویب این نمایندگان رسید. هنوز نطق‌های سیاسی برخی نمایندگان این مجلس در گوش‌مان صدا می‌کند که علیه برجام و در دفاع از تحریم‌های ظالمانه انجام شد. هنوز موضع‌گیری‌های پوپولیستی برخی نمایندگان این مجلس را در هنگام تصویب لوایح بودجه از یاد نبرده‌ایم و هنوز از یادمان نرفته که نام برخی نمایندگان این مجلس در چه بده-‌بستان‌هایی مطرح شد. به عنوان نمونه می‌توان به ماجرای خودروهای شاسی بلند اشاره کرده که اعتبار خیلی از نمایندگان این دوره را زیر سوال برد.

♈️همچنین در این مجلس تصمیم‌هایی گرفته شد که مسیر اقتصاد کشور را منحرف کرد که حتی اگر همین امروز هم آن تصمیم‌ها لغو شوند، آثاری که به جا گذاشتند تا نسل‌های آینده هم ادامه خواهد داشت. به طور مثال یکی از بدترین مصوبات این مجلس«قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» بود که مانع از تجدید حیات برجام شد و تحریم‌های شدیدتری برای جامعه ایران به ارمغان آورد. یکی دیگر از یادگاهای زیان‌بار این مجلس، « طرح صیانت از فضای مجازی» بود که مسیر رشد بنگاه‌های نوآور را مسدود کرد. «نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور» هم یکی دیگر از مصوبات زیان‌بار این مجلس بود. همچنین نمایندگان این مجلس به جای این‌که در بودجه‌های سالانه، مخارج دولت و نهادی غیر اقتصادی و شرکای سیاسی‌ را کم کنند تا کسری بودجه جبران شود، از طریق فشارهای مالیاتی، سفره‌های مردم را کوچک کردند و طبقه متوسط را فقیر کردند.

♈️همه می‌دانیم که اقتصاد ایران بیش از هرزمان دیگری به منطقه بحران نزدیک شده است. هرکدام از ابربحران‌های موجود برای زمین‌گیر کردن اقتصادی در حدو اندازه اقتصاد ایران می‌تواند کافی باشد. مسائل اقتصادی ما حل نشده و از سال‌های دور هم چنان لاینحل باقی مانده است. انباشت مسائل حل نشده در حوزه اقتصاد، به طور قطع عواقب اجتماعی و سیاسی خواهد داشت. اکنون که مجلس پوست انداخته و دولتی دیگر در حال استقرار است، فرصت بسیار خوبی برای اصلاح مسیر به وجود آمده است. آیا از این فرصت بهره لازم برده می‌شود؟


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دل انگیز اعضاي فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

🔰آبشار شگفت‌انگیز کمر‌دوغ
این آبشار در شهرستان کهگیلویه بخش چاروسا قرار داره

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 «اصلاح‌طلبان و امید به پزشکیان»
مهدی تدینی
@jomhuriyat

♈️ با کمال بی‌میلی این مطلب را می‌نویسم و به خودم قول داده‌ام این واپسین نوشته‌ام دربارۀ انتخابات باشد؛ اما حقیقتاً نگفتن این حرف‌ها به روانم فشار می‌آورد. برخی حرف‌ها را هم در زمانش باید گفت و بیانش در آینده هیچ ارزشی ندارد.

♈️ متحیرم که اصلاح‌طلبان در حال ارتکاب همان اشتباه دوران روحانی به شکل حادتری‌اند. اصلاح‌طلبان در دور دوم روحانی به معنای واقعی کلمه آچمز شده بودند؛ نه راه پس داشتند نه راه پیش؛ نه در بالا گوش شنوایی داشتند و نه در پایین چشمی حاضر به دیدنشان بود و مقصر این وضع هم بیشتر خودشان بودند. آنها بدون هیچ تضمینی چک سفیدی به روحانی داده بودند و حالا هیچ فشاری نمی‌توانستند به روحانی بیاورند، جز اینکه نظاره‌گر اقدامات دولت باشند. این بی‌عملی اصلاح‌طلبان بدنۀ رأی‌دهنده‎شان را سال به سال عصبانی‌تر می‌کرد، اما کاری نمی‌توانستند بکنند، چون هیچ پیوند ارگانیک و سیستماتیکی میان روحانی و اصلاح‌طلبان وجود نداشت. بر اساس مصالح موقت انتخاباتی ائتلافی شفاهی میان افرادی شکل گرفته بود و دیگر هیچ! نتیجه این شده بود که تعدادی از اصلاح‌طلبان به کرسی‌های اداری میان‌رتبه رسیده بودند و اگر هم جامعه غر می‌زد و مطالبه‌ای داشت می‌گفتند هیس! روحانی هر کاری بتواند می‌کند.


♈️ دوباره همان آرایش پرهزینه و بی‌فایده در حال تکرار است: هیچ پیوند ارگانیکی میان پزشکیان و اصلاح‌طلبان وجود ندارد. دوباره چک سفیدی تحویل نامزدی می‌دهند و فردا آن نامزد هر چرخشی بخواهد می‌کند و دلیلی هم برای پاسخگویی ندارد. فردای پیروزی در انتخابات، اصلاح‌طلبان هیچ سازوکاری برای مشارکت در تصمیم‌ها و اِعمال نظرات خود درون دولت نخواهند داشت، جز اینکه دوباره شماری از اعضای منتسب به اصلاحات اینجا و آنجا مشغول کار شوند و دوباره جامعه لب فرو ببندد تا دولت کارش را بکند. اینکه شما یک اشتباه مهلک را دوبار می‌کنید تقصیر زور زیاد حکومت نیست، تقصیر ندانم‌کاری خود شماست.

♈️ از دیگر سو، می‌بینم امید بسته‌اند که برخی از هموطنان عزیز ترکمان به دلیل همذات‌پنداری و علاقۀ زبانی یا ولایتی به آقای پزشکیان رأی دهند. متر و معیاری ندارم که این عامل چقدر مؤثر است. اینکه هموطن عزیزی بخواهد به این دلایل به آقای پزشکیان رأی بدهد صاحب‌اختیار است و نظرش محترم ــ گرچه نظر مرا بخواهید، معیار قرار دادن چنین چیزهایی حرکت رو به جلو به شمار نمی‌آید؛ ترقی نیست؛ پسرفت است.

♈️ اما اینکه اصلاح‌طلبان چشمشان را به روی این واقعیت بسته‌اند یا اینکه بسیار بدتر، به چنین احتمالی دل بسته‌اند، سراسر تناقض است. اصلاح‌طلبی یک پروژۀ ملی‌ــ‌اجتماعی است (البته وجه اجتماعی بودن آن به مراتب بیشتر است). یعنی یک بدنۀ اجتماعی نیرومند باید وجود داشته باشد که با اهداف مدنی یکسان پشت یک کادر همصدا و قوی باشد تا بتوان رَه به جایی برد. اینکه عزیز هموطنی به دلایل زبانی و ولایتی به آقای پزشکیان رأی بدهد ارتباطی با ایده‌های پروژۀ اصلاح‌طلبی ندارد. این یعنی اصلاح‌طلبان خیال می‌کنند می‌توانند با اسب دیگران به نبرد بروند.

♈️ راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان ــ روزگاری که در اوج بودند، نه در دورانِ بلاتکلیف و بی‌بخار روحانی ــ خلاصه شده بود در تئوریِ «چانه‌زنی از بالا ــ فشار از پایین». وقتی بخش بزرگی از بدنۀ رأی‌دهنده به جناب پزشکیان تابع دغدغه‌هایی متفاوت از اصلاح‌طلبان رأی داده باشد، یعنی آرمان مشترکی وجود ندارد. چگونه ممکن است فردای انتخابات این بدنۀ مردمیِ ناهمگن به اصلاح‌طلبان در جهت تحقق ایده‌هایشان کمک کند وقتی اصلاً دغدغه‌ها مشترک نیست!؟ این یعنی «پایۀ راهبرد شما می‌لنگد». اگر این لنگی را نمی‌بینید که وای بر شما، اگر می‌بینید و به روی خود نمی‌آورید که وای بر همۀ ما!

♈️ در دوران روحانی فشار از پایین وجود داشت و چانه‌زنی در بالا نبود، در این دوره نه فشار از پایین خواهد بود (فشار مورد نظر اصلاح‌طلبان... شاید فشارهای دیگری باشد که خدا می‌داند چیست) و نه چانه‌زنی در بالا! این نمایی از رویکرد نسنجیدۀ اصلاح‌طلبان است. اینک که ۲۷ سال پس از خرداد ۷۶ با سواد سیاسی و تاریخی ناچیزی به عقب می‌نگرم این حرکات هیجانی و نسنجیده را در رفتار کلی آنها می‌بینم

♈️ اگر کسی در این برهه دغدغۀ اصلاح و بهبود وضع موجود را دارد، باید منتقد این سازوکار انتخاباتی باشد، باید بپرسد چه شد که این تأیید شد و آن نشد... داستان چیست، ما کجای کاریم و شما چه کاره‌اید؟ نه اینکه نسنجیده جفت پا بپرد در هر به زعم خودش روزنه‌ای. وقتی در روزنه گیر کردید و راهکاری نداشتید، یا سطح فهم جامعه را زیر سوال می‌برید یا با مظلوم‌نمایی از پاسخگویی می‌گریزید.

🔰اما چنان‌که گفتم این آخرین حرف من با شما و کلاً آخرین حرف من در این انتخابات است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رئیس جمهور محبوب من کیست؟

حسین جمالی پور

@jomhuriyat
🔰۱. افلاطون می گفت انسان باید در زندگی در خدمت حقیقت، زیبایی و خیر باشد.
افلاطون در کتاب جمهوری و دیگر رساله هایش بسیار به این سه مفهوم اشاره کرده است. اینکه یک رئیس جمهور باید این سه مشخصه را داشته باشد به این دلیل است که اولا حقیقت باعث می شود از تک بعدی شدن جامعه و هژمون شدن یک تفکر بر جامعه جلوگیری کند. وقتی رئیس جمهور در پی حقیقت باشد، کسی را بخاطر اختلاف عقیده، از جامعه حذف نمی کند یا روزنامه نگاری را در زندان نمی اندازد و... . دوما وقتی رئیس جمهور در جستجوی زیبایی باشد، زیبایی در او نفوذ می کند و افراد جامعه را به زیبایی، دوستی، عشق و مهر دعوت می کند و خودش زمینه ی آن را فراهم می کند. سوما وقتی در جستجوی خیر باشد، درد و رنج مردم را خاری در قلب خود احساس می کند. اگر کودکی در کشور محروم از تحصیل است یا جوانی بخاطر شکست ها و ناکامی های پی در پی خودکشی می کند، گویی فرزند خودش خودکشی کرده یا از تحصیل باز مانده.

🔰۲. هایدگر در کتاب "شعر، زبان و اندیشه ی رهایی" می گوید poetic(به معنی شاعرانه ) در انگلیسی از کلمه ی poesis در یونانی گرفته شده است. و اندیشه ی اصیل، اندیشه ی شاعرانه است. پوئسیس یعنی خلق کردن و آفرینش...آفرینشِ یک جهان برای زندگی...

♈️هایدگر می گفت برای سکنی گزیدن در عالم، ما باید نگاه شاعرانه داشته باشیم. منظور او این نیست که نگاه رمانتیک و رویایی داشته باشیم. بلکه او در نگاه شاعرانه معتقد است، ما جهان را جایی برای مصرف نمی بینیم و موجودات را صرفا ابزاری برای رفاه نمی دانیم. رئیس جمهور باید چنین نگاهی داشته باشد تا دریاچه ها، رودها، جنگل ها، مزارع و درکل محیط زیست، را برای منافع نابود نکند.

♈️او باید اهل خواندن فلسفه و ادبیات باشد تا روح او حامل این اندیشه باشد. و در منش او ریزش کند تا کشور را جایی برای زندگی کند نه بیابانی برهوت که نخبگان از آن فرار کنند.

🔰۳.اسپینوزا می گفت رمز موفقیت حکومت های خودکامه این است که با فریب و ایجاد ترس مردم را به این سو و آن سو می کشاند و از عنوان مذهب استفاده می کنند. رئیس جمهور باید زمینه ای ایجاد کند که مردم بر اساس شجاعت هم از حق خود و هم از حق دیگران،بدون ترس دفاع کنند. نه اینکه اگر تعدادی اعتراض کردند بر آنها انگ بی دینی بزند و دسته ی دیگری از مردم را از شر آنها بترساند!

♈️در چنین جامعه ای اخلاق، مبتنی بر ترس رعایت می شود و البته بی اخلاقی در لباس مذهب پنهان می ماند. که به مرور روان و شخصیت افراد جامعه به ریاکاری و فریب عادت می کند و چیزی از فرهنگ، تاریخ و اصالت باقی نمی ماند.
رییس جمهور باید، خواستِ جمهور مردم را بخواهد و هیچ چیزی را جز حقیقت، آزادی و اخلاق، مقدس نداند. هیچ مذهبی مقدس نیست...تنها زندگی و جان انسان ها مقدس است و حقیقت، آزادی و اخلاق نیز چون در خدمت زندگی هستند، مقدس اند.

🔰۴. اروین یالوم می گوید سرچشمه ی شکوفایی هر انسانی در وجود خودِ اوست. هیچ کس در جامعه حق ندارد، مانع شکوفایی استعدادهای مردم شود. هگل در کتاب  "فلسفه ی حق" می گفت " بزرگترین رسالت یک دولت، شکوفایی استعدادهای مردم اش است." بنابراین هیچ کسی حتی رئیس جمهور حق ندارد تعیین کند چه کسی چگونه زندگی کند و مردم را محدود کند. چرا که برخورد قهری، منجر به خاموشی سرچشمه ی وجود افراد می شود و به مرور جامعه با افسردگی، پوچی، خودکشی و بسیاری از آسیب های روانی و اجتماعی مواجه می شود. رئیس جمهور باید بداند در چنین جامعه ای هر انسانی مقدس است و زمینه ای برای زندگی شاد و مطلوب ارائه کند. بدون توجه به جغرافیا، نژاد، دین، فرهنگ و...

🔰۵. رئیس جمهور باید حد اقل به ۵ دانش آشنا باشد. فلسفه، روانشناسی، ادبیات، سیاست و حقوق...
اگر کسی ادعای ریاست جمهوری کرد اما از دانش فوق بهره ای نبرده بود، فریب کار است. و بدون تردید اگر جامعه ای در بحران به سر می برد، رئیس جمهور آن و مسیولین آن، از دانش های فوق بهره ای نبرده اند.

♈️کسی که بدون تسلط بر دانش های فوق ادعای حل مشکلات می کند، یک دیکتاتور بالقوه است. او بر اساس خواست و سلیقه ی شخصی عمل خواهد کرد و بدون تردید هرکسی با او مخالف باشد را حذف می کند.
گاهی این اتفاق زودتر از ریاست جمهوری می افتد. مثلا روزنامه نگاری را قبل از شروع انتخابات می گیرند تا مبادا بی سوادی او را بر ملا کند!!

🔰پ.ن؛ حالا شما خودتان ببینید از کاندیدهای کنونی کدام یک چنین نگاهی به جامعه دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰ادعای یک نماینده پیشین مجلس: پیام روسها در تعلیق مذاکرات مربوط به توافقنامه راهبردی روشن بود؛ گفتند، همه چیز موکول به نتیجه انتخابات ایران است!

حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس دهم و استاد دانشگاه مدعی شد:

♈️ پیام روسها در تعلیق مذاکرات مربوط به توافقنامه راهبردی روشن بود؛ گفتند،همه چیز موکول به نتیجه انتخابات ایران است.چنین پیام های مداخله جویانه ای فقط در دوران قاجار داده می شد.شش نامزد ریاست جمهوری باید پاسخ دهند چه برنامه ای برای بازگشت به اصل استقلال در سیاست خارجی دارند؟
#صبح_ما
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 در جستجوی دیوانگی از دست‌رفته
✍️سهند ایرانمهر

@jomhuriyat

♈️ سعدی می‌گوید:
پس در طلبت کوشش بی فایده کردیم
چون طفل دوان در پی گنجشک پریده

♈️ نه فقط سعدی که من و احتمالا شما هم برای بی‌خردی و شیرین‌عقلی و کار عبث، بچه‌ها را مثال می‌زنم و می‌زنیم. آنها با منطق معیشت‌اندیش ما جفت‌وجور نیستند.نمی‌دانند که باید جمع کرد، باید اندیشه فردا کرد، نباید الکی خوش بود، نباید زود فراموش کرد و باید حواسمان جمع باشد که روزی کلاهی سرمان نگذارند و روزی کلاهی از سرمان برندارند، کودکان اما به قول سعدی در پی گنجشک پریده می‌دوند. می‌گذارند و می‌گذرند، بی‌دلیل در آغوش می‌کشند، جدی نمی‌گیرند، به سر می‌برند و اندیشه سرانجام ندارند. جست‌خیز می‌کنند و می‌خندند. اصلا خلاصه‌اش کنم: بچه‌ها دیوانه‌اند.

♈️ در گذشته در پی هر دیوانه‌ای، کودکانی هم به شادی و خنده روان و دوان بودند. شاید ضرب‌المثل «دیوانه چو دیوانه ببیند خوشش آید» ربطی به این ماجرا داشته باشد. اصلا کودکان و دیوانه در اشعار «مراعات النظیر» بودند. چندانکه صائب می‌سرود:

♈️ دیوانه‌ای به تازگی از بند جسته است
این مژده را به حلقه طفلان که می‌برد؟!
یا
صبح آدینه و طفلان همه یک جا جمعند
بر جنون می‌زنم امروز که بازاری هست!

با همه این احوالات، وقتی بزرگ می‌شویم و زمان، رد فرسایش و اصطکاک با همه چیزهای رمق‌گیر زندگی را مثل پیکرتراش روی مرمر تن‌ و ابریشم روح‌مان می‌زند و اولی را سنگ‌خارای سیاه و دومی را کَنَف زبر می‌کند، تنها آن دیوانگی‌های کودکانه است که رنگ شادی را بر طرح لب‌مان می‌زند.

♈️ اینجاست که «رابیندرانات تاگور» با تحسر به این «حکمت شادان» غبطه می‌خورد و در «ماه نو و مرغان آواره» می‌نویسد:«ای کاش می‌توانستم در راهی که از جانِ کودک می‌گذرد و به آن سوی تمامیِ مرزها می‌رسد سفر کنم. آن‌جا که عقل از قوانینش بادبادک می‌سازد و هوا می‌کند، و حقیقت، واقعیت را از بندهایش آزاد می‌کند».

♈️ کریستین بوبن راز این دنیای کودکانه را در «ممکن بودن همه چیز» برای ارواحی می‌داند که هنوز طعم خیانت را نچشیده‌اند در اینکه کودکان هنوز از بهشت هبوط نکرده‌اند. در «فراتر از بودن» می‌نویسد: «بهشت شاید همان جایی باشد که در آن حضور کامل داریم و می‌دانیم کسی‌ ما را نخواهد میراند، جایی که در آن دلی گشاده به سان آسمان داریم که هیچ‌کس آن را به آتش نخواهد کشید. بهشت شاید همان جایی باشد که در آن، در عین بی‌دفاع بودن، احساس نمی‌کنیم که چیزی مارا تهدید می‌کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آيا در انتخابات چهاردهم شاهد پوپولیسم خواهيم بود؟

محمدرضا يوسفی

@jomhuriyat

♈️ هر گاه مردم از منظر اقتصادي با بيكاري و تورم روبرو باشند و سياست هاي اقتصادي دولت كارآمد نباشد. ساير حوزه هاي زندگي نيز با چالش مواجه شده باشد، مردم از نظم مستقري كه توسط نهادهاي حاكم و بازيگران سياسي ايجاد شده، نااميد گشته و نسبت به حكومت بي اعتماد مي شوند. نتيجه آن در عدم مشارکت فعال شهروندان در انتخابات خود را نشان مي دهد.

♈️عدم مشاركت معلول انبوه بحرانها و نااميدي از تغيير وضعيت ناشي از مسير انتخابات است. در اين شرايط، فضا براي شعارهاي پوپوليستي فراهم مي گردد.

♈️ پوپوليستها با درك شرايط موجود، تلاش مي كنند تا خود را به عنوان صداي مردم نااميد و بي اعتماد معرفي كرده و دوگانه سازي ما و آنها را ايجاد و يا تشديد كنند. رانتخواري و فساد گسترده برخي مقامات و تساهل نسبت به آنان نيز ابزاري براي پوپوليستها خواهد بود. آنان نظم مستقر ناكارآمد را زير سوال برده و وعده هاي پرطمطراق مي دهند.

♈️پوپوليستها، مردم را سكوي پرش خود قرار مي دهند تا به اهداف سياسي شان برسند. در واقع آنان عوامفريبي مي كننند. آنان دست بر كمبودها و نارضايتي هاي مردم گذارده، شكاف ها را پررنگ تر كرده، مقصر را دولت يا دولتهاي مستقر مي دانند تا از اين طريق مردم را جذب كنند.

♈️ در دوران پس از انقلاب، اولين بار به طور ملموس اين امر در شعارهاي انتخاباتي سال 84 مشاهده شد. سپس در تمامي انتخابات رياست جمهوري كشور به گونه اي تكرار شد. در حوزه اقتصاد، بياني از نابرابري گسترده تحت عنوان شعار چهار درصدي ها در گفته يك كانديدا و يا در حوزه فرهنگ، جداكردن زن و مرد در خيابانها توسط كانديداي رقيب و ... از نمونه هاي آن بود. آنان با اينگونه شعارها، حس نفرت و ترس را از روي كار آمدن طرف مقابل افزايش داده و شوق به بهبود اوضاع را در صورت روي كارآمدن خود ايجاد مي كنند و در نهايت بر موج احساسات سوار مي شوند.

♈️ با وجود اين، كانديداهاي پوپوليست، به محدوديتهاي حاكم مانند محدوديت هاي قانوني و رايج، محدوديت هاي مالي، محدويت هاي بين المللي و مانند آن توجه ندارند. همچنين راه حل هاي سطحي و مردم پسند مي دهند. هيچ سازوكاري براي تحقق وعده هاي تخيلي و توخالي خود ندارند. آنان هيچ تحليل عميقي از مشكلات كشور ارائه نمي دهند. نتيجه در صورت پيروزي آنها، افزودن مشكلات كشور و تعميق بحرانهاست. 

♈️ در شرايط كنوني از سويي زمينه براي حركتهاي پوپوليستي فراهم است. ركود تورمي، زندگي اقتصادي مردم را به شدت تحت تاثير قرار داده است. سياست هاي ناكارآمد دولت سيزدهم، فشار بر زندگي مردم را بيشتر كرد. نرخ ارز در اين سه سال بيش از 160 درصد رشد داشته، طبقه متوسط ريزش بيشتري نسبت به گذشته داشته، طبقات محروم فشار بيشتري را حس مي كنند و انواع ناترازي هاي تجاري، بانكي، بودجه اي نيز به اقتصاد فشار آورده است. از سوي ديگر دولت سيزدهم وعده داد كه گشت ارشاد را تبديل به گشت ارشاد مديران كند. امري كه تحقق نيافت و مردم در حوزه سبك زندگي نيز دچار محدوديت هاي بيشتري شدند. هنر در اين دوران بيشتر از گذشته دچار محدوديت شده، فيلترينگ بيشتر شد و.. از اين رو نااميدي و بي اعتمادي بر فضاي عمومي كاملا مشهود بود كه نتيجه آن در مشاركت مردم در دو انتخابات گذشته قابل مشاهده بود. اين حجم از بي اعتمادي و نااميدي اقتضاي سر بر آوردن يك پوپوليسم ديگر را در كشور دارد. مطالعات تجربي كشورهاي مشابه نيز اين امر را تاييد مي كند

♈️ با وجود اين، دو نكته موجب شده است كه احتمال وقوع پوپوليسم در اين انتخابات كاهش يابد.
اول، يك توافق نانوشته بر عدم نقد جدي دولت سيزدهم به ويژه با توجه به حادثه تلخ سقوط هليكوپتر مرحوم رئيسي كه امكان مانور حركتهاي پوپوليستي را محدود مي كند.
دوم، سرخوردگي شديد قشر خاكستري كه امروز درصد قابل اعتنايي از مردم را تشكيل مي دهند. آنان پس از اتفاقات تلخ سال 88 ، تجربه چند صندوق انتخابات را داشتند كه مشاركت بالاي انتخابات 92 و 96 را رقم زدند. اما نتايج آن شد كه شد. از اين رو آنان اكنون از صندوق نااميد هستند زيرا درك بيشتري نسبت به گذشته از ساختار سياسي كشور دارند. اين درك موجب شده تا گروههايي از نظام عبور كنند و به ويژه پس از اعتراضات 55³سال 1401 به انفعال روي آورند.

♈️ اما گروهي ديگر از اين قشر، اگر به عرصه انتخابات وارد شوند با درك محدوديت هاي ساختاري آشكار و پنهان و به اميد بهبودي معين و شايد كوچك و متوقف كردن ريلي كه از ديد آنان براي كشور بسيار خطرناك بود، به صندوق هاي راي روي مي آورند. از اين رو فريب شعارهاي پوپوليستي را نمي خورند و واقع گرایانه تر به انتخابات نگاه خواهند کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از ترورهای هسته ای تا تحریم ها؛
کارنامه عملکرد سعید جلیلی

@jomhuriyat

♈️شش سال سکاندار شورای عالی امنیت ملی بود و سرانجام در سال 92 با شعار «حیات طیبه» خود را با عنوان فرد «اصلح» به معرض رای مردم گذاشت. در نهایت با 4 میلیون رای شکست خورد و در همان سال به عنوان «وحدت شکن» در میان اصولگرایان شناخته شد.

♈️تمام کارنامه مسئولیت او همان شش سال است. از دورانی که علی لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی کنار گذاشته شده، تا پایان دوران احمدی نژاد. دوره‌ای که مملو از وقایع و اتفاقاتی است که جلیلی درمورد آن پاسخگو نیست. بحران هایی که جامعه و سیاست را فراگرفته بود. ترورهایی که یکی پس از دیگری صورت می گرفت و در نهایت اما جلیلی از دستگیری ریگی با عنوان کارنامه خود یاد می کند.

♈️حالا به بهانه حضور دوباره او در انتخابات، کارنامه او در عالی ترین نهاد تصمیم گیری امنیتی باید بازخوانی شود. کارنامه دورانی که با تعداد زیادی ترور و شکست در مذاکرات هسته ای روبه رو بود. تا آنجا که حتی مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا در عمان و زمستان سال ۹۱ بدون حضور او کلید خورد و همان مذاکرات هم بود که مقدمه ای شد برای برجام  در دوران روحانی.

♈️مذاکرات و تحریم ها
سعید جلیلی زمانی که مسئولیت را از علی لاریجانی دریافت کرد ایران نزدیک به 50 تحریم داشت و زمانی که کشور را به دولت روحانی تحویل می داد با  500 تحریم روبه رو بودیم. تحریم هایی که مهمترین آنها تحریم های بانکی و فروش نفت بود.  نتیجه شش سال مذاکره سعید جلیلی به جایی رسید که طرف آمریکایی و طرف ایرانی به تصمیمی واحد رسیدند که باید کانال جدیدی در عمان برای مذاکرات ایجاد کنند. کانالی که جلیلی در آن حضور نداشت چرا که او به قول علی اکبر ولایتی مذاکرات را با کلاس فلسفه اشتباه گرفته بود.

♈️ترورهای هسته ای و انفجار
حد فاصل دی ماه 1388 تا دی ماه 1390 با ترورهای هسته ای روبه رو بودیم. در این فاصله زمانی شاهد ترور   مسعود علی محمدی،  مجید شهریاری، مصطفی احمدی روشن، داریوش رضایی‌نژاد بودیم. همچنین اقدام به ترور فریدون عباسی دوانی که به طور عجیبی زنده ماند. اگرچه در همان زمان شاهد این بودیم که گفته شد عوامل ترور دستگیر شدند، اما واقعیت چیز دیگری است. صداوسیما مستندی را با همکاری نهادهای امنیتی منتشر کرد که در آن از «کلوپ ترور» رونمایی کرد.

♈️کلوپی که ذیل نام آن، مجید جمالی فشی اعدام شد و برخی دیگر از عوامل آن حکم اعدام گرفتند. اما بعدها مشخص شد که این پروژه ای بود که در آن از افرادی همچون مازیار ابراهیمی اعتراف گرفته شده بود. بعدها این پروژه فاش شد و مازیار ابراهیمی و دیگر افراد آزاد شدند و حتی قرار شد به آنها دیه مربوط به سالهای زندان هم برای جبران خسارت پرداخت شود. یک سال بعد هم در آبان 1391 شاهد انفجار ملارد بودیم. انفجاری که در آن تهرانی مقدم، پدر برنامه موشکی ایران به شهادت رسید. در تمام این سالها خبری از عملکرد جلیلی وجود ندارد.

♈️وقایع 88 و حصر
مهمترین اتفاقات اجتماعی سیاسی ایران در دهه هشتاد، به انتخابات دور دوم محمود احمدی نژاد بر می گردد. اما خبری از نقش آفرینی جلیلی نیست. او نتوانسته بود هیچ واقعه ای را پیش بینی و حتی علاج کند. اما جالب اینجاست که یک سال بعد از وقایع 88 آقایان موسوی و کروبی آزاد بودند، اما ناگهان و تنها به خاطر یک بیانیه با تصمیم جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، حصر بر قرار شد و این تصمیم 14 سال است که همچون استخوان در گلوی جامعه باقی مانده.

♈️به طور خلاصه، سراسر دورانی که سعید جلیلی مسئولیت داشت، در هیچ پروژه امنیتی موفق نبود. هنوز پرونده ترورهای دانشمندان هسته ای باز است و قاتلان آنها دستگیر نشدند. حتی دریغ از یک سرنخ از ترورها. آنهم در وضعیتی که برخی با پروژه کلوپ ترور سر همه را گرم کردند.

♈️جلیلی باید نسبت به وضع تحریم ها هم پاسخگو باشد. در دوره او بود که ایران وارد تحریم های سازمان ملل شد و به ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل رفت. عملکرد جلیلی بود که کشور را ناچار کرد برای خروج از آن وضعیت تن به برجام بدهد. پاره کردن برجام توسط ترامپ، در واقع بازگشت به همان نقطه ای بود که سعید جلیلی کشور را به آنجا کشیده بود. اما او هیچ وقت نسبت به عملکرد خود پاسخگو نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝روزنامه جمهوری اسلامی: چه اتفاقات دیگری باید برای مهاجران افغانستانی بیفتد که مسئولان باور کنند با یک بحران روبرو هستیم؟

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️خطر حضور بی‌ضابطه اتباع افغانستانی در ایران اکنون بقدری افزایش یافته که به یکی از موضوعات پرجاذبه تبلیغات انتخاباتی برای بعضی از داوطلبان ریاست جمهوری تبدیل شده است.

♈️در خود تهران، مراکزی مانند میدان آزادی، دریاچه خلیج فارس و حتی مناطق کوهستانی شمال و شرق تهران در تصرف اتباع افغانستانی قرار دارند. در شهرها و استان‌ها شرایط بگونه‌ای است که مردم بومی احساس نگرانی کرده و در مواردی نیز به صورت خودجوش اقدام به اخراج اتباع خارجی می‌کنند.

♈️مشکلات امنیتی ناشی از حضور آن دسته از اتباع افغانستانی که به طالبان وابسته هستند و اقدامات متعددی نیز علیه امنیت کشور انجام داده‌اند، مورد هشداردهنده دیگری است که باید به آن توجه ویژه شود. متأسفانه اخبار اقدامات ضدامنیتی این افراد به صورت شفاف در اختیار افکار عمومی قرار نمی‌گیرد و در عین حال اقدام مؤثری نیز برای مقابله با حضور این افراد به عمل نمی‌آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 22:37:58
Back to Top
HTML Embed Code: