Telegram Web Link
📝📝انتخاب اَصلَح یا انتخاب اَنسَب یا هیچکدام

✍️ سیدجواد میرموسوی

@jomhuriyat

♈️ حقوق شهروندی که بر اصولی همچون کرامت انسانی، صیانت از حقوق و آزادی‌های غیرقابل سلب، حاکمیت مردم، برخورداری همه مردم از حقوق انسانی مساوی، منع تبعیض و حمایت یکسانِ قانون از همه افراد ملت مبتنی است، تاکیدی بر حاکمیت انسان بر سرنوشت خود دارد که یکی از طبیعی ترین حقوق شهروندی حق انتخاب است.

♈️ هیچ فرد و نظام سیاسی و اجتماعی حق تحمیل نظر خود بر شهروندان را ندارد، و بایستی میزان، اراده و خواستِ ملت باشد. ابتدایی ترین وظیفه حاکمیتِ برآمده از انتخاب مردم، تبعیت و صیانت از خواست و اراده ی ملت است. اینکه حاکمیت بخواهد نظر خود را بر مردم تحميل کند، دقیقاً ناقض حقوق شهروندی است. وقتی مردم ببینند به هر شکلی نتیجه‌ی هر انتخابی در مسیر خواست د اراده ی حاکمیت است، کمترین خسارت آن بی تفاوتی و عدم مشارکت در انتخاباتِ مهندسی شده است.

♈️ آنچه نگارنده بر آن تاکید دارد، اینکه انتخابات بایستی تجلی اراده ی ملت باشد. که اگر چنین نباشد بیشترین زیان متوجه خودِ حاکمیت در میزانِ مقبولیت و مشروعیت است. از این‌رو تنها و آخرین راهِ برون رفت از انسداد سیاسی و اجتماعی واگذاری تعیین سرنوشت به خودِ ملت است. آنچه از وضعیت و شرایط کنونی بر می آید و اگر اعمال محدودیت در تعیین گزینه های انتخاب، منحصر به افرادی باشد که رضایت حاکمیت را بر رضایت مردم ارجح می‌دانند در بهترین حالت حتی کسانی که در انتخابات شرکت می کنند با محدودیت جدی در گزینش و انتخابِ افراد مواجه خواهند شد.

♈️ در این میان اما وقتی اصلحی ( نیکوتر ‌. احسن . اوفَق . صالحتر . بصلاح تر . سزاوارتر . شایسته تر‌/ دهخدا ) بمعنای واقعی وجود نداشته باشد، ریزش آرا را بدنبال خواهد داشت و حتی کسانی هم که با کلیّت نظام موافقند رأی سفید به صندوق می اندازند و نتیجه این می‌شود که برخی انتخاب شوندگان رأیی کمتر از آرای باطله می آوردند. در اینصورت در بهترین حالت انتخاب کنندگان بدنبال اَنسَب ( مناسب تر ) در میان نامزدها خواهند بود که تفاوت چندانی در میان انتخاب شده و انتخاب نشده ها وجود نخواهد داشت. در انتخاباتی بخصوص سرنوشت ساز حضور نخبگانِ #اصلح الزامیست تا بهترین فرد انتخاب شود. وقتی عرصه خالی از اصلح باشد در بهترین حالت بخت با َنسَب است. اما کسانی که اصلاً در انتخابات شرکت نمی کنند، در حقیقت هیچکدام را نیافته اند‌.!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نقطه عطفی در جنگ اوکراین
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️دو روز پیش موشک های کروز و بالستیک روسیه، کانون های شهری دور از میدان نبرد را، واقع در باختر اوکراین، مانند لوگو و آستری هدف قراردادند. ماه‌ها است کانون های شهری در جای جای اوکراین هدف حملات سنگین ارتش ولادیمیر پوتین قرار دارند. از آغاز جنگ تا کنون، ناتو به ارتش اوکراین اجازه استفاده از تسلیحات اعطایی را برای هدفگیری سرزمین روسیه نداده است.

♈️ ولی اینروزها، بیشتر اعضای اروپایی ناتو با درخواست های پیاپی زلنسکی با بمباران خاک روسیه موافق شده اند. حتی ایالات متحده در جایگاه رهبری این سازمان با هدفگیری سازه های جنگی و آتشبارهای روسیه تا 50 کیلومتری درون سرزمین روسیه چراغ سبز نشان داده است.

♈️اجرایی شدن این برنامه و هدفگیری سکونتگاه‌های فدراتیو روسیه نقطه عطفی تعیین کننده در جریان جنگ اوکراین خواهد بود. بدین ترتیب به اغلب احتمال دست کرملین برای گسترده تر کردن میدان نبرد باز شده و در وهله نخست اّدسا، مولداوی و چه بسا جمهوری های بالتیک به اهداف متعاقب پوتین تبدیل شوند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ترافیک سیاسیون و کوچه‌ی خلوت مردم!
محمدحسین روانبخش

@jomhuriyat

♈️«ترافیک احساس تکلیف» (به قول روزنامه‌ی شرق) در این روزها از ترافیک جاده‌های شمال در تعطیلات پیش‌رو هم بیشتر شده، تا یک‌بار دیگر ثابت و واضح شود که اهالی سیاست در ایران، از چپ و راست و بالا و پایین، نه کاری با نظر مردم نسبت به انتخابات دارند و نه برایشان چالش‌های دولت آینده مهم است؛ همین که یک صندلی (بخصوص صندلی رئیس‌جمهور) خالی می‌شود، دست و دل همه‌شان می‌لرزد و فیل‌شان یاد هندوستان می‌کند!

♈️ در دوره‌ای که عموم مدیران کشور چیزی از مدیریت نمی‌دانند، اکثر سیاسیون الفبای سیاست را بلد نیستند، و هر که بی‌عرضه‌تر است ادعای بیشتری دارد، اصلا عجیب نیست که این همه رئیس‌جمهور بالقوه وجود داشته باشد! یک بار دیگر به ریز و درشت ثبت‌نامی‌ها نگاه کنید: این رقابت در شان مردم ایران است؟ یکی از این جماعت از خودش پرسیده که اکثریت مردمی که در انتخابات‌های اخیر غایب بودند، چه می‌خواهند و او چند دهم درصد می‌تواند یا جرات دارد به این خواسته‌ها نزدیک شود؟!

♈️بازی انتخابات در هر شرایطی می‌تواند کج‌و‌کوله‌های سیاست را به خود مشغول کند! این‌که مردم چه می‌خواهند، و این‌که دولت آینده میراث‌دار چه وضعیتی است و پیشاپیش گرفتار چه چالش‌هایی است، آخرین چیزی است که به ذهن عموم صف‌کشیدگان برای ثبت‌نام می‌رسد.

♈️سیاسیون ایران در توهم خود رشد کرده‌اند و کارنامه‌ی خود و دیگران را با این معیار می‌سنجند؛ مهم پیروزی در انتخابات است و این‌که بعد از آن چه می‌شود، اصلا مهم نیست. آیا حق این‌ها نیست که مردم محل‌شان نگذارند؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در اقتصاد ایران، حتی با تغییر دولت، باز در همان در است و پاشنه همان پاشنه!

حسین راغفر، اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا

@jomhuriyat

♈️نکته کلیدی در پاسخ به چگونگی وضعیت اقتصاد ایران در پی جان باختن رئیس دولت با توجه در پیش رو بودن انتخابات دور چهاردهم ریاست جمهوری در آینده این است که نقش دولت در شکل‌دهی به مسیر اقتصادی و ریل‌گذاری صورت گرفته چقدر بوده و خواهد بود. مسئله‌ای که در جواب آن، این نقش را بسیار کمرنگ تلقی می‌کنم. 

♈️دولت، عملا نقش خیلی فرعی در شکل‌دهی به مسیر اقتصاد کشور را دارد. دولت، تنها مجری یک سری مطالباتی است که فراتر از دولت مطرح می‌شود. عمدتا هم نقش نهادهای قدرت در اقتصاد کشور، بسیار تعیین‌کننده بوده و در عمل، پاسخگو هم نیستند. ضمن اینکه، مسئولیت پیامدهای اقدامات خود را نیز نمی‌پذیرند و جملگی این‌ها به اسم دولت تمام می‌شود. 

♈️تغییر دولت، هیچ تغییری در مسیر اقتصاد کشور به وجود نمی‌آورد. الا اینکه، آن مسیر کلی که دولت در آن نقشی نداشته، تغییر کند. امری که در واقع، اصلاح مسیری است که تاکنون - ظرف ۳۵ سال گذشته - عملا ریل‌گذاری شده و دولت بعدی هم بر همان ریل خواهد رفت. بر همین اساس، چشم‌انداز روشنی برای اقتصاد ایران در میان مدت نمی‌بینم.

♈️به عبارت دیگر، در اقتصاد ایران، حتی با تغییر دولت، باز در همان در خواهد بود و پاشنه همان پاشنه! دولت، اصلا نقش تعیین‌کننده‌ای در اقتصاد ندارد و حتی با آمدن رئیس جمهور و کابینه جدید، تغییری در این مسیر نخواهیم دید. به نظر می‌رسد که در دولت چهاردهم، شاهد تداوم همین دولت در چهار سال آینده خواهیم بود. 

♈️همانگونه که اشاره کردم، چشم‌انداز مثبت و روشنی برای اقتصاد ایران در آینده کوتاه‌مدت و میان‌مدت نمی‌بینم و برعکس؛ ادامه این روند، می‌تواند به وخیم‌تر شدن وضع کنونی منجر شود. امری که برای چند سال آتی کشور، اصلا چشم‌انداز مطلوبی نیست. 

♈️در انتخابات آتی ایالات متحده، اگر فرض را بر این بگیریم که دونالد ترامپ بر سر کار خواهد آمد - که شواهد اینگونه نشان می‌دهد - رویکرد ترامپ در دوره آتی حضور در کاخ سفید، بیشتر فشار بر پکن برای اعمال محدودیت‌های اقتصادی آن با تهران خواهد بود. توجه داشته باشید که بزرگترین متقاضی نفتی ما هم چینی‌ها هستند. 

♈️شرایط کنونی دنیا با چهار سال قبل که ترامپ بر سر کار بوده، فرق کرده و احتمالا آمریکا سعی بر اعمال فشار حداکثری به چین در حوزه ارتباط اقتصادی آن با ایران خواهد داشت. به نظر می‌رسد که چینی‌ها نیز به سهولت به تقاضای آمریکایی‌ها پاسخ مثبت می‌دهند، چرا که پکن حجم مبادلات گسترده‌ای، هم با واشنگتن و هم با اتحادیه اروپایی دارد. 

♈️اینکه ما در این وضع، چقدر بتوانیم این فشارها را تا حدود زیادی مرتفع کنیم، بستگی به سیاست‌هایی دارد که دولت چهاردهم دنبال می‌کند. اگر همین مسیری را شاهد باشیم که تاکنون دنبال شده، فشار بر اقتصاد ایران قطعا بیشتر می‌شود.

♈️به نظر من، ظرفیت اصلاح رویه موجود در کشور وجود دارد اما، عزم سیاسی لازم برای این تغییر موجود نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دستاوردهای چند دور مذاکره سعید جلیلی؛ قطعنامه پشت قطعنامه
@jomhuriyat

♈️ باز هم انتخابات ریاست‌جمهوری در راه است و مطابق سنت یک دهه گذشته، باز هم سعید جلیلی در میانه میدان است؛ چهره‌ای تندرو و بنیادگرا؛ با تفکراتی که به مذاق جبهه پایداری خوش می‌آید.

♈️سال ۱۳۹۲ نامزد مورد حمایت جبهه پایداری بود که با آرایی پایین شکست خورد. سال ۱۴۰۰ هم مانند علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران، به عنوان نامزد پوششی برای ابراهیم رئیسی به زمین انتخابات آمد و آخرین مورد که همین یکی دو روز گذشته سوار بر خودروی تیبای سفید رنگش به وزارت کشور رفت و راننده‌اش منتظر ماند تا ثبت‌نام کند و برگردد.

♈️عملکرد جلیلی در پرونده هسته‌ای ایران و مذاکرات با طرف‌های مقابل، محل انتقادات زیادی است؛ منتقدین معتقدند عملکرد جلیلی در این مذاکرات، دستاوردی جز نسیان و در چاله انداختن کشور نبوده است.

♈️نتیجه عملکرد او، صدور سنگین‌ترین قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران و با رای مثبت چین و روسیه است؛ قطعنامه‌هایی که هزینه‌های سنگینی برای ایران داشت و برجام توانست فشار آنها را تا حد زیادی از روی دوش سیستم اقتصادی و حتی نظامی بردارد.

♈️ جلیلی برای انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری آمده است؛ با همان حرف‌ها و همان بیانیه‌خوانی‌ها؛ با همان پاسخ‌ها به سوالات و همان راهکارها؛ او همان سعید جلیلی است که بوده؛ هیچ به‌روزرسانی در مواضع و عملکردش نشده است؛ او این بار هم می‌خواهد شانس خود را امتحان کند تا بلکه بتواند یک بار هم که شده قاطبه رای‌دهندگان به او رای دهند و اولین منصبش با رای مردم را تجربه کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 از جنس مردم!

فرهاد قنبری


♈️ یکبار برای همیشه جامعه باید تکلیف خود را با جمله‌ سازی‌هایی مانند از «جنس مردم است» و «خاکی است» و امثالهم روشن کند.

♈️در بیست سال گذشته یکبار با همین ادبیاتِ «جنس مردم » و «خاکی» و «از پشت خاکریز آمده» و «ظاهر ساده» و امثالهم، هشت سال احمدی‌نژاد را بر کرسی اجرایی کشور نشاندند و بلایی سر کشور آوردند که هنوز آسیب‌های آن به‌عینه قابل مشاهده است.

♈️در ثانی آدم معنی جمله‌ی از «جنس مردم است» را درک نمی کند. اصلا یعنی چه از جنس مردم است؟ می‌خواستید از جنس چه چیزی باشد؟ اگر منظورتان توده‌ای بودن است که این نه یک مزیت بلکه ایراد برای رئیس‌جمهور و نماینده‌ی مجلس است. چرا که رئیس‌جمهور و نماینده‌ی مجلس، باید عصاره‌ی جامعه هشتاد میلیونی باشد و طبیعتا باید قابلیت‌هایی بیشتر از عموم مردم هم داشته باشد و اگر منظورتان خاکی بودنِ لباس و سر زدن به روستاها و رفتن به مناطق صعب‌العبور و... است که در این صورت یک کشاورز و یا چوپان عشایری اولویت بیشتری برای رئیس‌جمهور و نماینده‌ی مجلس شدن دارد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از رییس جمهور آینده چه می‌خواهم؟

فاطمه توفیقی
@jomhuriyat

♈️در آستانه‌ی کارزارهای انتخاباتی با توجه به مشکلات روزمره خودم، زن دانشگاهی مادر دو کودک، خواسته‌هایی را مطرح می‌کنم و امیدوارم در برنامه‌های انتخاباتی دیده شود.

♈️این خواسته‌ها کارهای عجیب و غریبی نیست و هر رییس‌جمهوری از هر گرایش سیاسی می‌تواند پیگیری کند. اغلب آنها قوانینی برای اجرا هم دارند که روی زمین مانده‌اند و رییس جمهور باید پیگیر اجرایشان شود.

♈️امیدوارم نامزدهای انتخاباتی به جای کُری‌خوانی‌هایی که متأسفانه مرسوم شده و بیشتر یادآور قلدربازی‌های نوجوانان تازه‌بالغ است تا برنامه‌های بالاترین مقام اجرایی کشور، بگویند برای اجرای این مطالبات مبتنی بر قوانین چه می‌کنند.

♈️یکی از مشکلات روزمره من راه رفتن در خیابان یا رانندگی است. من از عرض خیابان نمی‌توانم رد شوم، چون هیچ کسی برای خط‌کشی عابر پیاده حرمتی قائل نیست. رانندگی هم دشوار است چون قانون و خطوط خیابان هیچ معنایی ندارد. توقف دوبل باعث راه‌بندان می‌شود. افتادن در جاده هم همیشه به معنای ترس از جان است. امیدوارم رییس جمهوری بعدی از وزیر کشور بخواهد که پیگیر اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی باشند، جریمه‌هایی سنگین برای تخلفات رانندگی بگذارند و با قوت آنها را اعمال کنند.

♈️رییس جمهور آینده از معاونت راه و شهرسازی بخواهد که یارانه انرژی و هزینه‌های توسعه و چندطبقه کردن خیابان‌ها را صرف توسعه حمل و نقل عمومی درون‌شهری و بین‌شهری کند. (در اینجا به توسعه دوچرخه‌سواری برای مردان و زنان یا بهبود جاده‌ها یا توقع از وزارت صمت برای بهبود کیفیت خودروسازی اشاره نمی‌کنم، چون برخی از مواردش محل اختلاف بین نامزدهاست و بعضی هم وابسته به عواملی بیرون از ریاست جمهوری چهارساله است.)

♈️من نمی‌توانم با کودکانم به پارک یا خرید بروم. چون به دلیل نامناسب بودن معابر کالسکه را نمی‌توان به راحتی در کوچه و خیابان برد. علی‌رغم وجود قانون مناسب‌سازی، تمام مسیر ما پر از چاله و چوله و جوی و حفره است. حتی گذرگاه‌های توان‌یابان پرمانع شده تا از عبور موتورسیکلت جلوگیری شود و درنتیجه نمی‌توان کالسکه را در آن عبور داد. راه ورود به فروشگاه‌ها و پاساژها هم فقط پله است.

♈️از رییس جمهور آینده می‌خواهم وزارت راه و شهرسازی را ملزم به اجرای قانون مناسب‌سازی کند و از شهروندان بخواهد تخلفات را گزارش دهند. (اگر کسی هم دلش برای رشد جمعیت می‌سوزد، کمک کند تفریحاتی ساده مانند پیاده‌روی برای ما والدهای بالفعل وجود داشته باشد و بیشتر در سطح شهر دیده شویم.)

♈️من دوست دارم از حق خودم برای ثبت نام فرزندانم در مدرسه دولتی استفاده کنم (حق مصرح در اصل سی‌ام قانون اساسی). مدارس دولتی باید هم کیفیت آموزشی و هم آرامش روانی حداکثری را در اختیار فرزندانم قرار دهد. از رییس جمهور می‌خواهم وزیر آموزش و پرورش را پیگیر اجرای عدالت آموزشی و حذف مدارس خاص با هدف بالا بردن کیفیت نظام آموزشی دولتی بسازد، نه اینکه وزیر خیال خودش را راحت کند که هر کس ماشین مدل بالا می‌خواهد باید بیشتر هزینه بدهد.

♈️من دوست دارم که همه‌ی دستگاه‌های دولتی از منِ فرزنددار حمایت کنند. امکانات مراقبت از فرزند، امکانات تفریحی، سلامت و آموزشی در اختیارمان بگذارند. خیالمان را راحت کنند که تأمین نیروی انسانی برای کشور فقط و فقط تحمیل هزینه بر ما نیست. اما نمی‌خواهم برای منِ متأهل فرزنددار اولویتی آپارتایدگونه قائل شوند. زنان و مردان بی‌همسر یا بی‌فرزند همان‌قدر در مناصب و موقعیت‌ها جایگاه داشته باشند که بقیه. از رییس جمهور آینده می‌خواهم که معاونت زنان و معاونت حقوقی را موظف به پیگیری حقوق شهروندی همه ما زنان و مردان بسازد.

♈️توسعه‌های بی‌رویه و بی‌مبالات در نظام آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها باعث کاستن از کیفیت آموزشی و پژوهشی است. علوم انسانی هم جایگاه شایسته خود را ندارد. من می‌دانم که اگر زحمت‌کش‌ترین معلم یا پژوهشگر باشم، وضعیتم در نظام دانشگاهی هیچ تفاوتی با همکاری ندارد که می‌تواند دانشجویانش را به خط کند که برایش مقاله بنویسند یا طی زدوبندی مقالاتش را در نشریات دوستانش منتشر کند و مقالات آنها را در نشریات خودش. از رییس جمهور آینده می‌خواهم که وزیر علوم را موظف سازد که راهی برای ارزیابی کیفی بیابند و انقلابی در علوم انسانی ایجاد کنند و در نظام دانشگاهی هم به دنبال عدالت و شفافیت باشند و نه مشاهده باج‌دهی‌های میان نویسندگان و نشریات یا میان داوران و مجریان.

♈️خانم رییس جمهور! آقای رییس جمهور! امیدوارم بهبود محیط زیست، اصلاح نظام مالیات و یارانه، اصلاح وضعیت بیمه و خدمت درمان، تعامل عزتمندانه در فضای بین‌المللی را هم در دستور کار داشته باشید. اما دست کم از شما می‌خواهم که در جایگاهتان به فکر این خواسته‌های حداقلی که در چند بند بالا گفتم، باشید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چین از ایران چه می خواهد؟!

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️در حالی که کاندیداهای ریاست جمهوری موقع ثبت نام، گریزی هم به سیاست خارجی می زنند، چین بار دیگر از موضع امارات دربارەی جزایر سەگانە حمایت کرد.

♈️این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که پکن، قبلەی سیاست ‌خارجی شرق گرا و نامتوازن جناح اصولگرا و هستەی اصلی قدرت است.
از نظر آنان شرق گرایی و روابط نزدیک با چین و روسیه بدیل غرب گرایی میانەروها و اصلاح طلبان است و مهم ترین حسن آن این است که با مخاطرەی استحالەی هویتی نظام همراه نیست.

♈️اما چین با تکرار موضع دو سال قبل خویش و جانبداری آشکار از امارات علیرغم اعتراضات ایران، نشان داد که در این توهم ژئوپولتیک شریک نیست.

♈️پکن که خود با با معضل " جزایر شورشی " روبروست و چند روز قبل طی رزمایشی محاصرەی تایوان را شبیه سازی کرد، بهتر از هر کشوری از حساسیت های ایران نسبت به این جزایر آگاه است.
با این وجود در ترجیح امارات متحدەی عربی با داشتن اقتصادی جهانی بر ایران منزوی و زیر تحریم، تردیدی به خود راه نمی دهد.

♈️مروری بر اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری در زمینەی سیاست خارجی، عمق نابسامانی و گره خوردگی در این حوزەی اساسی را نشان می دهد.
یکی بی رعایت آئین نگارش فارسی از عبور از نظم نوین جهانی سخن می راند!
دیگری از ساز و کار نتیجەگرا برای لغو تحریم ها و کسی هم که مذاکرە کنندەی ارشد در توافق نامەی 25 سالەی ایران و چین بوده از تعامل سازنده با جهان حرف می زند.
از همه جالب تر محمود احمدی نژاد بود که تز همزیستی مسالمت آمیز را پیش کشید.
یحتمل بدون آن که از پیشینەی نظری این مبحث و لوازم منطقی آن آگاه باشد.

♈️همزیستی مسالمت آمیز تزی بود که خروشچف رهبر شوروی پس از مرگ استالین آن را مطرح کرد.
خروشچف که دنبال تنش زدایی و عادی سازی روابط با دنیای غرب بود، با طرح این ایده مدعی شد که دو سیستم کمونیسم و لیبرال دمکراسی غربی می توانند بدون تصادم و اصطکاک در کنار هم بزیند.

♈️سیاست خارجی شوروی مثل ایران کنونی ایدئولوژیک و تجدیدنظر طلب بود و مدعی برقراری نظمی عادلانەتر بجای نظم غرب محور امروز.

♈️کمونیست های روس باپیش کشیدن همزیستی مسالمت آمیز، ازمدعای انقلاب جهانی و پیروزی نهایی "خیر سوسیالیسم برشر سرمایەداری" کوتاە نیامدە بودند، بلکە از روی مصلحت وعمل گرایی صرفا بصورت موقت به "نرمشی قهرمانانه" تن می دادند!

♈️صدالبته در نهایت اقتصاد راکد ومفلوک شوروی ازپس تعهدات سنگین سیاست ایدئولوژیک، آنهم درمقیاس اروپا و جهان بر نیامد و از درون متلاشی شد.

♈️طرفه این جاست که چینی ها که نخست رفقای روس رابخاطر پشت کردن به ایدەی انقلاب وتبلیغ همزیستی باغرب سزنش می کردند، خود به میراث دار راستین آن بدل شدند.
چین ازسال 1978 وهمزمان با انقلاب ایران، اصل ایدەی انقلاب وبلندپروازی های ملازم  آن را رها و به موازات اصلاحات داخلی، درسیاست خارجی هم فروتن تر شد.
در واقع هدف اصلی آن، جذب سرمایەی خارجی و فن آوری پیشرفته و ادغام در مناسبات جهانی بود.

♈️درنهان اما هیچ گاه آرمان پایان دادن به نظم غرب محورکنونی را رها نکرد.
برای کشوری کهن که تاقرن هجدهم جزو قدرت های بزرگ محسوب می شد، اما ازبخت بد سدەهای نوزدە وبیست را ازکف دادە بود، جبران مافات وکسب جایگاهی شایسته درجهان، ارتباطی مستقیم باشان تاریخی وناخودآگاه جمعی آن دارد.
آنچه اکنون چین می گوید نسخەی قرن بیست و یکمی و خالی از ایدئولوژی حرف شوروی است.

♈️پکن می گوید; عیسی وموسی هریک به دین خود!
هرکشوری درانتخاب نظام حکومتی اش آزاد باشد وغرب بجای تاکید بر برقراری دمکراسی درون ملتها، باید ازدمکراسی میان آنها جانبداری کند.

♈️بعبارت بهترلازم نیست افراد ملت در داخل یک کشور آزاد وبرابر باشند، صرفاکافیست دولتهای جهان درمحیط بین الملل باهم برابر باشند واصل حاکمیت مطلق اعضای سازمان ملل به معنای چهاردیواری اختیاری است.

♈️ایران البته دربخش مهم ازمطالب پیش گفته با چین همداستان است، با این توضیح که مانند شوروی سابق مدعی برتری اخلاقی ومعنوی سیستم سیاسی خود برنظامهای غربی است.
ومدعی است که آینده از آن اسلام است و درتکامل طبیعی تاریخ، کاخ سفید روزی حسینیه خواهد شد.

♈️این همان نقطەای است که راه تهران را از چین و روسیەی پساکمونیسم جدا می کند. برای آنها رابطه با آمریکا ودولتهای غربی  یک مزیت غیر قابل جایگزین است وبریدن ازاقتصاد جهان ونظام تقسیم کاربین المللی قسمی خودکشی سیاسی است.

♈️از این روهمراهی شان با ایران درمسیر تعدیل نظام جهانی ماهیتی تاکتیکی دارد. ایران ازمنظر مسکو وپکن بازیگری اخلال گر وپارتیزان نظام جهانی واهرمی جهت فشار است.

♈️معمولادرعصر دولتهای ملی جنبش های مقاومت وشاخه های پارتیزانی شان وجه المصالحه وقربانی الزامات نظام دولت - ملت می شوند.
این رازفرصت طلبی چین درنگاه متفاوت به تنگەهای تایوان و هرمز است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پدیده‌ی احمدی‌نژاد
احمد علوی
@jomhuriyat

♈️احمدی‌نژاد پدیده‌ی غریب و هم هنگام آشنایی است. رفتار او در چشم بسیار کسان یادآور برخورد خشن و توهین‌آمیز یک جوانک بسیجی تفنگ به دست در برابر شهروندان محترمی است که چنان تحقیر می‌شوند که دیگر جهان را نمی‌فهمند. شان اجتماعی‌شان، ارج فرهنگی‌شان و منش و سلیقه‌ی‌شان لگدکوب می‌شود، به زندگی خصوصی‌شان تجاوز می‌شود، و دستگاه تبلیغاتی مدام از در و دیوار جار می‌زند که باید شکرگزار باشند که در کشورشان این «معجزه‌ی هزاره‌ی سوم» رخ داده است.

♈️احمدی‌نژاد حاشیه را بسیج می‌کند تا مرکز قدرت را تقویت کند، مردم مستمند را به دنبال ماشین خود می‌دواند و آنان می‌دوند، در حالی که به عابران دیگر تنه می‌زنند و هیاهو و گرد و خاک می‌کنند. محمود احمدی‌نژاد از تبار آن سلاطینی است که مدام در حال جهاد بوده‌اند. او خزانه‌ی مرکز را تهی می‌کند، تا سرحدات را نه آباد، بلکه از نو تصرف کند و به حلقه‌ی ارادت درآورد.

♈️او مهندس نظام است، اما نه از آن مهندسانی که در ابتدای حکومت اسلامی در خدمت ملاها درآمدند تا سازندگی کنند و معجزه‌ی پیوند ایمان و تکنیک را به نمایش بگذارند. در ابتدا تکنیک در خدمت ایمان بود. در مورد احمدی‌نژاد، ایمان خود امری تکنیکی است. او رمالی است که داکتر-مهندس شده است.

♈️در ذهن او جن و اتم، معجزه و سانتریفوژ، معراج و موشک در کنار هم ردیف شده‌اند. احمدی‌نژاد به همه درس می‌دهد. او ختم روزگار است… در مجلس آخوندی هم درس دین می‌دهد. پیش لوطی هم عنتربازی می‌کند.

♈️احمدی‌نژاد ترکیبی از رذالت و ساده‌لوحی است. او مجموعه‌ای از بدترین خصلت‌های فرهنگی ما را در خود جمع کرده، به این جهت بسی خودمانی جلوه می‌کند: دروغ می‌گوید و ای بسا صادقانه. غلو می‌کند، زرنگ است و تصور می‌کند هر جا کم آوردی، می‌توانی از زرنگی‌ات مایه بگذاری و جبران کنی.. در وجود همه‌ی ما قدری احمدی‌نژاد وجود دارد و درست این آن بخشی است که وقتی با آزردگی از عقب‌ماند‌گی‌مان حرف می‌زنیم، از آن ابراز نفرت می‌کنیم. اما آن هنگام نیز که لاف می‌زنیم و خودشیفته‌ایم، باز این وجه احمدی‌نژادی وجود ماست که نمود می‌یابد. احمدی‌نژاد تحقیر شد‌ه‌ای است که خود تحقیر می‌کند. سرشار از نفرت است، اما کرامت دارد..به موضوع نفرت اش که می‌نگرد، می‌پندارد مبعوث شده است تا او را از ضلالت نجات دهد.

♈️احمدی‌نژاد نماینده‌ی سنتی است جهش‌کرده به مدرنیت. او مظهر عقب‌ماندگی مدرن ما و مدرنیت عقب‌مانده‌ی ماست. او اعلام ورشکستگی فرهنگ است.احمدی‌نژاد نشان فقدان جدیت ماست. آن زمان که در قم گفت، هاله‌ی نور او را دربرگرفته، حق بود که حجج اسلام این حجت را جدی گیرند، عمامه بر زمین کوبند، سینه چاک کنند و لباس بر تن او بردرند تا تکه‌ای به قصد تبرک به چنگ آورند. آن زمان که از دستیابی به انرژی هسته‌ای در آشپزخانه سخن گفت، حق بود مکتب ‌ها و دانشگاه‌ها تعطیل می‌شدند، حق بود بر سر در آموزش و پرورش می‌نوشتند «این خراب‌شده تا اطلاع ثانوی تعطیل است» و آموزگاران از شرم رو نهان می‌کردند.احمدی‌نژاد از ماست. طرفداران او نیز همولایتی‌های ما هستند. میان احمدی‌نژاد با گروهی از رهبران اپوزیسیون فرق چندانی نیست.

♈️در روشنفکری ایرانی هم نوعی احمدی‌نژادیسم وجود دارد، آن جایی که یاوه می‌گوید و در عین غیر جدی بودن، سخت جدی می‌شود.احمدی‌نژاد نشان‌دهنده‌ی جنبه‌ی «مردمی» جمهوری اسلامی ایران است، جنبه‌ای که اکثر منتقدان آن نمی‌بینند، زیرا هنوز از انتقاد از دولت به انتقاد از جامعه نرسیده‌اند و از همدستی‌ها و همسویی‌های دولت و جامعه غافل‌اند. اکنون همه چیز با تقلب و کودتا توضیح داده می‌شود. تقلبی صورت گرفته، که ابعاد آن را نمی‌دانیم. برای این که نیروی پوپولیسم فاشیستی دینی را نادیده نگیریم، لازم است همه‌ی تحلیل‌ها را بر تقلب و کودتا بنا نکنیم. رای احمدی‌نژاد یک میلیون هم باشد، بایستی ریشه‌ی اجتماعی فاشیسم دینی را جدی بگیریم.

♈️درسرزمینی که سایه آدم های کوچک بزرگ شد؛ آفتاب آن سرزمین روبه غروب است.

♈️هیچ سرمایه ای همچون خرد و هیچ تهیدستی بالاتر از نادانی نیست

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 سخنان اخیر  خاتمی  با مشاورانش برحسب موضع گیری مشخص در شرایط مشخص اتخاذ شد
فرهنگ اسکندری ، روزنامه نگار
@jomhuriyat

♈️بسیاری از  جامعه شناسان بر این باورند که
سیاست  محل نگاه سیاه و سفید و صفر و صد نیست

♈️اشتباه تلخی که فعالانه سیاسی روشنفکر مآب  ما در دوران قبل از انقلاب در راستای مبارزه با رژیم پهلوی دوم  دچار شدند ،شایسته نیست
دوباره تکرار کنیم
بعنوان مثال: حتی اصلاحات ارضی شاه  را که بخاطر اجرای آن شاهد ظهور بزرگ ترین جنبش رهایی بخش در  آمریکای لاتین( کوبا)بودیم  را یک طرح امپریالیستی نامیده و نفی کردیم؟ ! و دستآوردهای نوسازی مثبت  آن را هم منتفی اعلام می نمودیم....
حال‌ آنکه شاه  بتدریج به شخصیت نارسیست( خود شیفته افراطی )و مستبد بدل  شده بود.

♈️دکتر عباس میلانی  در کتاب معمای هویدا بدرستی در این باره به نقد و بررسی پرداختند و  از آنها بعنوان روشنفکران کافه ای یاد می کند. 

♈️آقای خاتمی ضمن اینکه به وضعیت اقتصادی نابه سامان و فقر و رنج زندگی مردم پرداختند، اشاره ای هم به شرایط بازدارندگی نظامی در خصوص دستاوردهای موشکی کشور داشتند.

♈️باید اذعان کرد که  در منطقه حساس خاور میانه به لحاظ ژئوپلیتیکی کشور بزرگ ایران نیاز دارد  توازن قوا را به نفع خود حفظ کند.

♈️بویژه  در برابر کشور های حوزه خلیج فارس که  رسما چشمداشت به خاک ما دارند و علنا آن را اعلام می  کنند .
خلیج فارس را خلیچ عرب نامیده و خواهان تصاحب سه جزیره ایران عزیز  هستند.

♈️تجربه تلخ ژنرال  صدام حسین  متجاوز به کشور ، روبروی ماست.

♈️اسرائیل در جنگ اخیر غزه خوی آشغال گری  جنایتکارانه اش را به طرز وحشتناکی با بمباران مراکز غیر نظامی و هدف قرار دادن مردم عادی و‌‌حتی کشتار کودکان بیگناه در بیمارستانها به دنیا نشان داده است.

♈️بگونه‌ای که متحد اصلی اش(  ایالات متحده آمریکا)حاضر به ادامه پشتیبانی از او نیست

♈️بنابراین آقای خاتمی  بنظرم با  چنین شرایط‌ موجود مشخصی، موضع گیری مشخصی نمودند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️صدر تا ذیل مسئولین فرهنگی و متولیان اخلاق در کشور ما (به درستی) دعوت به خلوت و اخلاص و پنهان نگاه داشتن عمل، و معامله با خدا و رفتن به《حجاب》و ستر و پرده پوشی عیوب و ملاحظه سخن و احتیاط اخلاقی برای هر تبرج و هر نوع جلوه‌گری و هر گونه نمایش و حذر از جهان مادی و چشم پوشی از جیفه دنیا و مراقبت برای هرگونه تصدی پست و مقام دارند!

♈️وضعیت مسئولان سیاسی ما نوعا شوق وجود است و شهوت تکلیف و عدم تاب مستوری و تلاش برای جلوه‌گری سیاسی و دست و پا زدن برای نمایش توانمندی و باز گذاشتن دهان به هر وعده سر خرمن و هوچی‌گری حضور!

♈️لابد دیانت‌شان عین سیاست‌شان است!

🔰ویدئو تزئینی است!

✍️یاسرعرب

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سخنان قابل تأمل و شنیدنی آفای علی اشرف فتحی در نقدِ معصوم انگاریِ حاکمان

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و بهشت زمینی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح دلنشین خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ هرمز زیبا،خلوت و پر از آرامش این روزها
امروز ساحل محیط زیست در کنار خلیج همیشه فارس ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 موضع گیری کشورها علیه جزایر سه گانه ایرانی، نمود توان دستگاه دیپلماسی ایران است!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️ در پی حمایت دوباره چین از موضع امارات نسب به جزایر سه گانه ایرانی، سفیر چین امروز به وزارت خارجه احضار و اعتراض ایران نسبت این موضع گیری خصمانه، ابلاغ شد.

♈️ بی شک احضار سفیر چین و ابلاغ و تسلیم اعتراض ایران به حاکمان آن کشور، اقدامی در خور و معقول هست. ولی چرا بعد از آن اعتراض و موضع گیری اولیه، چینی ها مجدد و علنی موضع گذشته را تکرار کردند، به موضع ضعف و وابستگی ایران نسبت به آن ها برمی گردد!

♈️ بی شک اگر امروز ایران کشوری غرق در تحریم و انزوا نبود و با استقلال و از موضع قدرت، کارت های زیادی برای بازی داشت و می توانست گزینه های مختلفی برای پاسخ گویی قاطع داشته باشد، چینی ها و روس ها محاسبه نفع و زیان کرده و بدون شک دست به چنین جسارت و اقدامی نمی زدند!

♈️ سال ها دشمنی با غرب و خزیدن در آغوش شرق، باعث شد ما امروز وابسته به چین و روس بوده تا از بابت آن تحریم های کمرشکن و انزوای خودخواسته و تحمیلی، راه فرار و تنفس را از وابستگی و تمنای شرقی ها بجوییم!

♈️ آن ها نیز با فهم بر این نکته، می دانند هر کاری هم انجام دهند، این ایران است که وابسته به آن ها بوده و راه تنفسش از آن مسیر امکانپذیر می باشد. مثلا چینی به عنوان خریداران نفت ایران در دوران تحریم، آن هم به نصف قیمت، می دانند این ایران است که به این مبادله نیاز حیاتی دارد.
در نتیجه با این روند هیچگاه نمی تواند از کارت نفت برای اقدامی تلافی جویانه استفاده کند و دیر یا زود مجبور خواهد شد حتی با شرایط بدتر و هر نوع تحمیل قیمتی، التماس چینی ها کند. پس ناتوانی ایران در پاسخ، فرصت را به برادران شرقی داده تا علاوه بر نفع یکطرفه از داخل، با کارت ایران از همسایگان و غربی ها امتیاز بگیرند.

♈️ اما در پایان؛ عیار دستگاه دیپلماسی قدرتمند و پر نفوذ هر کشوری را در درجه اول در میزان احترام کشورهای دیگر به تمامیت ارضی و ملی گرایی آن کشورها باید دید، نه در تعارفات و پیام های تبریک و تسلیت میان سیاستمداران و حضور در فلان اجلاس و ...!
از دیگر سو، معیار روابط مستحکم و داشتن مناسبات سیاسی عمیق با دیگر کشورها، در میزان احترام آن ها به تمامیت ارضی و استقلال آن کشور نمود می یابد.
با این اوصاف؛ با مروری بر موضع گیری کشورهای به اصطلاح دوست و متحد، از چین و روس تا سوریه، عراق و دیگر کشورها در مورد جزایر ایرانی، خود نشان دهنده و گویای میزان موفقیت و عیار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی ایران در میدان عمل است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 تحلیلی از دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد
@jomhuriyat

♈️این اطلاعات بر اساس داده‌های مختلف از منابع بین‌المللی و داخلی توسط اکونومیست فارسی استخراج شده و تصویر دقیقی از وضعیت اقتصادی و سیاسی ایران در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد ارائه می‌دهد.

♈️کسری بودجه:
- در سال 2005، کسری بودجه ایران حدود 4.5 میلیارد دلار بود.
- در سال 2013، این کسری به بیش از 40 میلیارد دلار رسید، که نشان‌دهنده افزایش هزینه‌های دولت و کاهش درآمدهای نفتی بود.

♈️سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم (FDI):
- در سال 2005، میزان سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در ایران حدود 1.4 میلیارد دلار بود.
- در سال 2013، این رقم به حدود 3.2 میلیارد دلار رسید، اما به دلیل تحریم‌ها و ریسک‌های بالای سیاسی، سرمایه‌گذاری خارجی در ایران به شدت محدود بود.

♈️شاخص آزادی اقتصادی:
- در سال 2005، ایران در شاخص آزادی اقتصادی بنیاد هریتیج رتبه 152 از 159 کشور را داشت.
- در سال 2013، این رتبه به 168 از 177 کشور کاهش یافت، که نشان‌دهنده کاهش آزادی اقتصادی در آن دوره بود.

♈️ میزان تولیدات صنعتی:
- تولیدات صنعتی ایران در سال 2005 حدود 20 درصد از GDP بود.
- در سال 2013، این رقم به حدود 18 درصد کاهش یافت که نشان‌دهنده تأثیرات منفی تحریم‌ها و مدیریت ناکارآمد بر بخش صنعتی است.

♈️ شاخص فلاکت:
- شاخص فلاکت (مجموع نرخ تورم و نرخ بیکاری) در سال 2005 حدود 23.5 بود.
- در سال 2013، این شاخص به حدود 47.2 رسید، که نشان‌دهنده وخامت وضعیت اقتصادی مردم است.

♈️ ذخایر ارزی:
- در سال 2005، ذخایر ارزی ایران حدود 35 میلیارد دلار بود.
طی دوران ریاست جمهوری ایشان ایران بیشترین درامد نفتی تاریخی به علت بالارفتن قیمت جهانی نفت و بیش از 600 میلیارد دلار داشت ولی در سال 2013،سهم  ذخایر ارزی از این درآمد به حدود 70 میلیارد دلار رسید.

♈️ نرخ بهره بانکی:
- نرخ بهره بانکی در سال 2005 حدود 15 درصد بود.
- در سال 2013، این نرخ به حدود 21 درصد افزایش یافت، که نشان‌دهنده تورم بالا و تلاش برای کنترل نقدینگی بود.

♈️جمعیت زیر خط فقر:
- در سال 2005، حدود 18 درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی می‌کردند.
- در سال 2013، این نسبت به حدود 30 درصد افزایش یافت که نشان‌دهنده تأثیرات منفی اقتصادی بر زندگی مردم بود.

♈️شاخص رفاه:
- شاخص رفاه در ایران در سال 2005 حدود 50.7 بود.
- در سال 2013، این شاخص به حدود 48.3 کاهش یافت، که نشان‌دهنده کاهش سطح رفاه اجتماعی بود.

♈️نرخ تورم :
   - در زمان آغاز ریاست جمهوری احمدی‌نژاد در سال 2005، نرخ تورم حدود 12 درصد بود.
   - در پایان دوره او در سال 2013، نرخ تورم به حدود 35 درصد رسید.

♈️نرخ بیکاری:
   - در سال 2005، نرخ بیکاری حدود 11.5 درصد بود.
   - در سال 2013، این نرخ به حدود 12.2 درصد افزایش یافت.

♈️تولید نفت:
   - در نتیجه سیاست‌های خارجی و تنش‌های بین‌المللی، تولید نفت ایران از حدود 4 میلیون بشکه در روز در سال 2005 به حدود 2.7 میلیون بشکه در روز در سال 2013 کاهش یافت.


♈️رشد اقتصادی :
   رشد اقتصادی ایران در سال‌های ابتدایی ریاست جمهوری احمدی‌نژاد نسبتا مثبت بود، اما به مرور زمان و با افزایش تحریم‌ها، رشد اقتصادی به شدت کاهش یافت.
   - در سال 2012، اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌ها و سوء مدیریت به رشد منفی رسید.

♈️یارانه ها
   - یکی از برنامه‌های کلان ، حذف یارانه‌های انرژی و پرداخت یارانه نقدی به مردم بود.
   - این طرح که در سال 2010 آغاز شد، به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع و افزایش تورم، تأثیرات منفی بر اقتصاد خانوار ها گذاشت.

♈️ شاخص فساد:
- در سال 2005، ایران در شاخص فساد سازمان شفافیت بین‌المللی رتبه 88 از 159 کشور را داشت.
- در سال 2013، این رتبه به 144 از 177 کشور کاهش یافت، که نشان‌دهنده افزایش قابل توجه فساد در دوران احمدی‌نژاد بود.

♈️ در دوره احمدی‌نژاد، موارد متعددی از فساد مالی گزارش شد. به عنوان مثال، اختلاس سه هزار میلیارد تومانی ، یکی از بزرگترین فسادهای مالی در تاریخ ایران بود.دکل های نفتی هم در همین دوران گم میشد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک رئیس جمهور به فروش می رسد!
صلاح‌الدین خدیو

@jomhuriyat

1⃣ با ثبت نام هشتاد داوطلب در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، ایران از این لحاظ از هر نمونەی مشابهی در جهان پیشی گرفت.
در آخرین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان قبل از سقوط جمهوری در سال ۱۳۹۷، هجده نامزد وارد رقابت های انتخاباتی شدند کە از آمار اعلام شدەی امروز به مراتب پایین تر است.

♈️ثبت نام فلەای وزرا، نمایندگان مجلس، کاندیداهای همیشگی و ...از جهاتی شبیه پدیدەی انفجار نام نویسی برای دورەی چهارم شوراهای شهر در سال ۹۲ است.
آنزمان پس از پایان دورەی سوم شوراها کە استثنائا شش ساله بود، هزاران نفر برای ثبت نام راهی فرمانداری ها شدند.

♈️دورەی شش سالەی سوم سرچشمەی تحولی بزرگ مقیاس در ماهیت و کارکرد شوراها بود و پویایی های آن، انگیزە های جدید و مضاعفی نزد داوطلبان پدید آورده بود.

♈️خروج کامل نهاد شورا از ماهیت دمکراتیک خود و بدل شدن آنها به زائیدەی نظام سیاسی و قلکی پر از پول در سال های گرانی بهای نفت و قبل از تحریم ها، از آن شغلی پردرآمد ساخته بود.
با وجود فسادها و ویژه خواری های فراوان به علت یکدست شدن نظام سیاسی و کاهش چشمگیر رقابت های داخلی میان اصول گرایان، خبری از طرح ها و برنامەهای ضد فساد هم نبود.
از تلاقی این دو پیشامد، این تصور بوجود آمد که با شورا شدن هم می توان یک شبه پولدار شد و هم از مصونیت سیاسی آن برای در امان ماندن از گزند تعقیب های احتمالی قانونی بهره برد.

2⃣ ظاهرا انتخابات ریاست جمهوری به سرنوشتی مشابه دچار و دستخوش تغییر نگاه ها و تحول در هنجارهای پذیرفتە شدەی آن گشته است.

♈️بسیاری از نامزدهای کنونی به چشم یک شغل به آن نگاه می کنند. برخی که در انتخابات سه ماه قبل مجلس از شهرستان متبوعشان رای نیاوردەاند، بخت خود را در خیابان پاستور می آزمایند!
یا دستکم رزومەای برای خود دست و پا نموده و نامشان در عداد رجال قرار می گیرد.

♈️بعضی از وزرای فعلی و سابق هم که منصب کنونی خود را در صورت انتخاب رئیس جدید از دست رفته می بینند، از کارت نامزدی برای رایزنی و لابیگری بهره می جویند، با این امید که منصبشان را حفظ و یا دوباره آن را بدست آورند.
در هر صورت نمی توان منکر تخفیف و هبوط این جایگاه از منظر تنزل شان و میزان " بزرگمردی " داوالطلبان آن شد.

3⃣ برآمدگی و تورم عناصری چون ستیز و سازش ویژگی اصلی دو انتخابات اخیر ریاست جمهوری افغانستان بود.
تقریبا در هر دو برندەی نهایی معلوم نشد و رقیب اصلی نتایج قطعی را نپذیرفت. پیامد این امر فعال شدن مکانیزم های مصالحه به روش سازش های قبیله ای بود.

♈️ساختن مناصب موازی و برابر، تسهیم پست ها و تقسیم موقعیت های پرسود سیاسی و اقتصادی ره آورد دمکراسی افغانی و ماحصل آن هم دولت های فاسد و فاشل بود.
در ایران هم از دورەی قبل پدیدەی کاندیداهای روکشی و پوششی رایج شد. کسانی که صرفا برای سپر شدن در جریان مناظرەها و حمایت از کاندیدای اصلی آمدند و پس از انتخایات، سهم شایستەی خود را دریافت کردند.

♈️اتفاقی که امروز افتاده، افراط در این زمینه و افزایش تصاعدی پوششی هاست. کسانی که به طمع دریافت سهم آمدەاند و در وهلەی اول به منافع شخصی معین می اندیشند.
سوگمندانه کارکرد سهم خواهی افراد چه خود کنار روند و چه توسط شورای نگهبان درو شوند، باقی می ماند و در تبدیل کابینه به یک شرکت سهامی نقش آفرین خواهد شد.
در واقع بجای چینش دولتی برنامه محور و متعهد به الزامات کارشناسی و سیاسی مطالعه شده، مجمع الجزایری از نمایندگی منافع متفاوت و متضاد ساخته می شود.

4⃣سال ها قبل روزنامه نگاری آمریکایی به نام جو مک جی یس کتابی بنام " یک رئیس جمهور به فروش می رسد" نوشت و بخشی از تکنیک های پروپاگاندا و سیاه نمایی و سفید شویی کمپین های انتخاباتی آمریکا را برملا کرد.
این کتاب که به بیان پشت پردەی کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری نیکسون در سال 1969 پرداخته بود، در ایران هم به اثری خوشخوان تیدیل شد.
نیکسون که پس از رسوایی واترگیت قبل از اتمام دورەاش برکنار شد، متحد نزدیک شاە ایران بود و پهلوی به کمپین تبلیغاتی اش کمک کرده بود.

♈️منهای محتوای کتاب و آنچه در آن زمان در آمریکا واقعا اتفاق افتاد، اردوکشی روزهای اخیر در خیابان فاطمی، نام این کتاب را برایم تداعی کرد; گویی در وزارت کشور ریاست جمهوری می فروشند و سیل متقاضیان برای عقب نماندن از قافله راه افتاده است!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 حاشیه‌های ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری 1403/ چه کسانی آمدند و چه کسانی نیامدند؟

🔰 خبرگزاری ایرنا نوشت:

@jomhuriyat
♈️یک انصراف عجیب!
محسن رضایی که از چند روز قبل زمزمه‌های کاندیداتوری‌اش برای پنجمین بار به گوش می‌رسید، با صدور اطلاعیه‌ای انصراف خود را اعلام کرد و نوشت: در این مقطع حساس قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را ندارم و همت خود را صرف اجماع سازی و کمک به دولت آینده خواهم کرد.

♈️خیز احمدی نژادی ها برای ریاست جمهوری
۸ نفر از دولتمردان نهم هم امروز پای کار بودند؛ محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون، محمدرضا اسکندری وزیر جهاد کشاورزی، محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سید شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد، احمد اکبری مشاور معاون اول، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور و همچنین علیرضا افشار معاون سیاسی وزارت کشور در دولت نهم،  آمدند تا رشته حضور دولتمردان نهم و دهم که از روز گذشته با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس این دو دولت آغاز شده بود، گسسته نشود.

♈️۴ خانم آمدند
در این دوره از انتخابات، چهار خانم ثبت‌نام کردند. زهره الهیان، سیده حمیده زرآبادی، هاجر چنارانی و رفعت بیات چهار نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بودند که آمدند که شانس خود برای رئیس‌جمهور شدن را محک بزنند.

♈️ادعای ایرنا: جهانگیری پوششی لاریجانی!
اسحاق جهانگیری کاندیدای پوششی انتخابات یازدهم و دوازدهم و معاون اول حسن روحانی هم در پنجمین روز ثبت نام ها آمد تا از این غافله عقب نماند. وی در پاسخ به سوال خبرنگاران که پرسیدند «آیا کاندیدای اصلاح‌طلبان هستید؟»، گفت: اصلاح‌طلبم اما ملی فکر می‌کنم.

♈️شیک و مجلسی در وزارت کشور
در حالی که پیش و پس از آغاز ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم گمانه‌زنی‌های فراوانی از نام‌نویسی محمدباقر قالیباف مطرح شده بود و جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی بسیاری از وی برای حضور در انتخابات دعوت کرده بودند، رئیس مجلس دوازدهم طبق گمانه زنی ها عازم وزارت کشور شد تا با چهار دوره نام نویسی، رکورد بیشترین ثبت‌نام را از آن خود کند.

♈️جوانترین کاندیدا هم آمد
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به عنوان جوانترین کاندیدا این دوره از رقابت های ریاست جمهوری پا به عرصه انتخابات گذاشت.

♈️ثبت‌نام برادرانه
از دیگر حاشیه‌های ثبت‌نام‌های این دوره، حضور اکبر و علی نیکزاد بود. برادران نیکزاد که اولی رئیس سابق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دومی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی است به فاصله یک ساعت در ستاد انتخابات کشور حاضر شدند و ثبت نام کردند.

♈️مخبر نیامد
و اما از نخستین روزها گمانه‌زنی‌های فراوانی نسبت به حضور محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده بود و تا آخرین دقایق ثبت‌نام، شایعات زیادی مبنی بر حضور وی در وزارت کشور مطرح شد اما با پایان ماراتن نام‌نویسی، مشخص شد که معاون رئیس‌جمهور شهید تمایلی به تکیه زدن بر صندلی ریاست جمهوری ندارد.

♈️از دولت سیزدهم چه کسانی کاندیدای ریاست‌جمهوری شدند؟
امروز حضور برخی دولتمردان سیزدهم در خیابان فاطمی به چشم می خورد. اعضای کابینه سیزدهم هم به ستاد انتخابات کشور آمدند تاراهِ روشن و سنت شهید رئیسی ادامه داشته باشد. سیدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته چراغ حضور دولتی‌ها را روشن کرد و این مسیر امروز با حضور داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، سیدصولت مرتضوی و سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید ادامه یافت.

♈️حضور ۷۲ درصدی مجلسی‌ها در وزارت کشور
آخرین روز ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری با حضور ۸ نماینده ادوار مجلس کلید خورد،  اما این ۸ نماینده تنها داوطلبان ریاست جمهوری چهاردهم نبودند؛ بانزدیک شدن به پایان ثبت‌نام‌ها ۱۷ نماینده دیگر  آمادگی خود را برای تکیه بر مسند ریاست جمهوری اعلام کردند و‌مجموعا در این ۵ روز ۵۲ نماینده اعلام‌کاندیداتوری کردند.

♈️نگاهی به آمارها نشان می‌دهد که این دوره رکورد ثبت‌نام‌کنندگان به نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی شکسته شد و بیش از ۷۲ درصد نام‌نویسی‌های انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به آنان اختصاص دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کشور را برای یک‌ماه تعطیل کنید!

عصرخبر-حسین یگانه لایق
@jomhuriyat

♈️ ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری به پایان رسید و شاهد احساس تکلیف بسیاری از افراد برای اداره و‌نجات کشور از مشکلات بودیم.

♈️به دنبال حضور انواع دولتی ها و مجلسی ها برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری این دوره نکات زیر بهتر است مورد توجه قرار گیرد.

♈️۱-طبق ماده ۳۷ قانون‌انتخابات ریاست جمهوری«اعضای هیأت دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای عالی قضایی
و شورای نگهبان در صورتی می‌توانند داوطلب‌شوند که قبل از ثبت نام از سمت خود
استعفاء نموده و در آن سمت شاغل نباشند» افراد ثبت نام کننده برای حسن نیت و صداقت  نامه استعفای خود را منتشر کنند.

♈️۲- بررسی همراهان افراد ثبت نام‌کننده و فعالیت های این اطرافیان و همراهان در فضای مجازی این شائبه را به وجود اورده است که  این کاندیداها و اطرافیانشان همچنان از امکانات دولتی مشغول استفاده بوده اند و حتی در اماکن دولتی جلسات انتخاباتی برگزار کرده اند مثلا توییت های رییس روابط عمومی شهرداری تهران و یا حضور رییس حوزه وزارتی، رییس روابط  عمومی، دستیار وزیر در امور استان ها، معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی وزیر راه در هنگام ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری همچنان این شائبه را ایجاد کرده است که همچنان کاندیداها از امکانات و ظرفیت های دولتی و عمومی مشغول استفاده هستند که این مهم مغایر با قانون و اخلاق و شرع می باشد ناگفته نماند که رییس روابط عمومی شهرداری زاکانی پیشتر در توییتی اعلام‌کرده بود که استعفای خود را برای حضور در فعالیت های انتخاباتی به شهردار تقدیم‌کرده است که در مورد شهردار تهران هم شورای شهر بید اعلام کند.

♈️۳- باتوجه به حضور پرشمار دولتی ها و مجلسی در ثبت نام میتوان یک‌ماه کشور را تعطیل کرد که ایشان با خاطر  آسوده به فعالیت های انتخاباتی بپردازند، بد هم‌نیست مشخص می شود که کار و فعالیت دولتی ها  و مجلسی نقش و‌تاثیری‌در اداره کشور دارد یا خیر!

♈️۴- حضور اطرافیان کاندیداها در ادارات و وزارت خانه ها پس از اعلام کاندیداتوری مورد توجه و‌بررسی قرار گیرد که خدای ناکرده از امکانات عمومی و‌دولتی استفاده انتخاباتی‌ نشود که شرایط برابر برای همه کاندیداها برای رقابت سالم بوجود آید.

♈️۵- نامزدها ریاست جمهوری مانند بسیاری از کشورها لیست هزینه ها و محل مورد استفاده پول ها را مشخص کنند که مورد قضاوت و بررسی مردم بعنوان رای دهنده قرار گیرد.

♈️۶- کاندیداها سعی کنند از عکس و‌خاطرات بزرگان به خصوص شهدای گرانقدر برای تایید خود و یا تکذیب رقیب خود استفاده نکنند.

♈️۷- کاندیداهای انتخابات که پست و سمت دولتی داشته اند یک آمار دقیق از عملکرد خود ارائه کنند.

♈️۸- کاندیداها موضع رسمی و قطعی خود را نسبت امورات جاری کشور و درگیر مردم مثل تحریم‌ها، فیلترینگ، طرح عفاف و حجاب و … اعلام کنند که تا پس از رییس جمهور مورد قضاوت مردم و رسانه ها قرار گیرند همانطور که این مقایسه و نقد در مورد اظهارات رییس جمهور شهید پیش و پس از رییس جمهور شدن صورت‌ گرفت.

♈️۹- کاندیداها لیست اموال خود و اطرافیان را اعلام عمومی کنند که هم‌مود بررسی رسانه ها و مردم قرار گیرد و هم پس از دوره خدمت بررسی شود که افزایش غیر منطقی داشته یا خیر.

♈️۱۰- مخاطب و هدف کاندیداها در اعلام برنامه  ها مردم  و‌مشکلات کشور باشد نه برای خوشحال کردن مسئولین دیگر !

asrkhabar.com/fa/news/640345
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نامزدهای پوششی؛ این‌ نمایش را تمام کنید

مصطفی داننده

@jomhuriyat

♈️هشتاد چهره سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کردند. بخش اعظمی از این ثبت نام کنندگان می‌دانند که از همین امروز شورای نگهبان پرونده آنها را بسته است. برخی دیگر هم منتظر تغییر رویه در بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان هستند تا بتوانند بر عکس دوره گذشته، وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شوند. از آن سو عده‌ای هم هستند که مطمئن هستند از سد شورای نگهبان عبور و نامزد قطعی انتخابات ریاست جمهوری می‌شوند.

♈️در این میان اما تعدادی از نامزدهای قطعی انتخابات ریاست جمهوری، به دنبال کرسی ریاست جمهوری نیستند و بیشتر به صحنه می‌آیند تا از نامزد اصلی جریان متبوع‌شان حمایت کنند. این رفتار را می‌شود یک سواستفاده بزرگ از انتخابات و اعتماد مردم نامید.

♈️یک خلأ قانونی در مورد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد که این افراد با استفاده از آن به میدان می‌آیند تا مناظره‌ها را تبدیل به رینگ بوکس کنند و اجازه ندهند نفر اصلی، مُشت بخورد و سپر او می‌شوند. اتفاقی که در انتخابات سال ۱۴۰۰ شاهد آن بودیم.

♈️زاکانی و سعید جلیلی وارد میدان شدند تا ضربه‌گیر مرحوم رئیسی در انتخابات باشند. شهردار فعلی تهران، دستور حمله به رقبا را هم داشت. زاکانی فکر می‌کند به خاطر اخلاقی که دارد می‌تواند فاتح هر مناظره‌ای باشد، البته او خوب می‌داند که سبد رایی هم ندارد.

♈️این افراد از امکانات عمومی استفاده می‌کنند و پُست خود را تقریبا برای یک ماه ترک می‌کنند و کار مردم را روی زمین می‌گذارند تا به امور انتخابات برسند و بعد به راحتی به مردم پشت می‌کنند و از رقابت کنار می‌کشند. می‌شود این کار را به سخره گرفتن مردم نامید.

♈️این افراد برنامه‌های خود را ارائه می‌دهند، وقت مردم را می‌گیرند، شاید در بین جامعه طرفدارانی هم برای خود پیدا کنند اما در لحظه آخر کنار می‌کشند. بعد از آخرین مناظره، به نفع دیگری کنار می‌کشند ولی خودشان از روز اول می‌دانستند که بازیکن اصلی این میدان نیستند.

♈️کسی که از اول می‌داند برای ریاست جمهوری نمی‌آید و تنها برای پوشش نامزد اصلی می‌آید، برای مردم می‌گوید من با شما صادق نیستم و برای نمایش آمده‌ام. او مدام از دولت خود و برنامه‌هایش حرف می‌زند ولی در عمل می‌داند که قرار نیست برگه رایی با نام او به صندوق بیفتد.

♈️آنها به میدان می‌آیند تا بتوانند در دولت بعدی برای خود برج و بارویی بسازند و پُست‌هایی برسند که آرزوی آن را داشتند. می‌توان گفت آنها بیشتر بازیگران تئاتر هستند تا سیاستمدار.

♈️مردم را سرکار می‌گذارند، به آنها دروغ می‌گویند و بعد ادعا دارند که ما برای مردم کار می‌کنیم. آنها به دوربین‌ها زل می‌زنند و راست نمی‌گویند.

♈️به نظر می‌رسد وقت آن رسیده است که این لکه ننگ  که به دامن انتخابات ایران نشسته است پاک شود. تقریبا در هیچ کجای دنیا شما شاهد حضور نامزد پوششی در انتخابات نیستید.

♈️نامزدها باید دیگر تا قبل از مناظره‌های انتخاباتی تکلیف خود را با مردم مشخص کنند. اگر می‌خواهند در میدان بمانند، باید تا لحظه آخر باشند واگر قرار نیست بمانند و به این نتیجه رسیدند که دیگر نامزد انتخابات برای رسیدن به ریاست جمهوری بهتر از آنها، قبل از مناظره‌ها، کناره گیری خود را به نفع دیگری اعلام کنند.

♈️امیدوارم در این انتخابات نامزد پوششی نداشته باشیم و همه تا روز آخر در صحنه حضور داشته باشند و اگر دوباره شاهد پدیده زشت نامزد پوششی بودیم، آن وقت زمان آن است که به طور مثال شورای شهر و یا مجلس به صحنه بیایند و در رای خود به افراد تجدید نظر کنند. کسانی که به راحتی به مردم دروغ می‌گویند و خود را نامزد اصلی انتخابات معرفی می‌کنند، در حالی که می‌دانند پوششی هستند نمی‌توانند مسئولیت مهم کشوری و شهری را داشته باشند. صداقت یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مسئول کشوری است.

۱#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 بیانیه انتخاباتی احزاب اصلاح طلب

شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب ایران

@jomhuriyat

بنام خدا
♈️ به گواه تاریخ، صندوق رای امانتی بی بدیل و گرانبها و میراث ماندگار آزادی خواهان ایران زمین از دوران انقلاب مشروطه تاکنون است و پر واضح است که با حذف فرآیند انتخابات و یا هرگونه اقدامی که منجر به ناامیدی جامعه در تاثیرگذاری آرای عمومی نسبت به آینده کشور شود؛ مسیر استیلای انحصارطلبان قدرت بر سرنوشت کشور و بازگشت دیکتاتوری هموار خواهد شد.
استقرار یک نظام توسعه یافته و کارآمد مردمی، بدون برگزاری انتخاباتی آزاد و حمایت اکثریت مردم، به هیچ وجه امکان پذیر نیست. و بدیهی است که نمی‌توان هرگونه فرآیندی را مبنی بر حضور افراد در پای صندوق های رای را انتخابات نامید، چرا که مهمترین شاخصه  انتخاباتی آزاد و مردمی، امکان انتخاب کردن، انتخاب شدن و تصدی مناصب حاکمیتی درچارچوب قانون از سوی تمامی شهروندان، فارغ از دین و قومیت افراد است.

♈️ همگان مستحضر هستند که ایران عزیز ما، با مشکلات عدیده و بحران‌های اجتماعی و سیاسی مختلف، بویژه در حوزه سیاست خارجی و وجود تنش های فراوان با برخی کشورهای همسایه و دولت های غربی مواجه است و در حوزه اقتصادی نیز آثار وجود ابر بحران های فزاینده در سبد کالاهای اساسی و معیشت خانوار با تمام وجود احساس میشود، لذا اعلام آمارهای رسمی مبنی بر رشد نقدینگی فزاینده، کاهش ارزش پول ملی در برابر ارز و طلا، افزایش فاصله طبقاتی و کاسته شدن محسوس قدرت خرید سبد خانوار ایرانی، موجبات نگرانی بیش از پیش دلسوزان کشور و جامعه را فراهم کرده است، تا جایی که براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی مراجع حاکمیتی، نرخ تورم سالیانه (cpi) طی ۱۰ سال گذشته ۵ برابر شده، میزان تورم سالیانه به بیش از ۴۳٪ رسیده و بیش از ۶۰٪ درصد مردم ایران، هم اکنون در شرایط آشفته اقتصادی و زیر خط فقر به سر می‌برند و فشار بار اقتصادی و روانی تمامی این معضلات بر دوش جامعه، در سایه اشکالات  موجود در ساختار حاکمیتی که عموما برخواسته از ابهامات و کاستی های موجود در قانون اساسی کشور، دوچندان شده است.

♈️ لذا با عنایت به مشکلات پیش روی کشور عزیزمان که شرح اجمالی آن به استحضار رسید، می‌توان در خصوص وظایف خطیر و مسئولیت های دشوار و پراهمیت ریاست جمهوری و عیار سیاسی و اجرایی منتخبین ملت در این جایگاه به قضاوت نشست.

♈️ از همین رو، با توجه به بروز سانحه سقوط دلخراش بالگرد رئیس جمهور وهمراهان و ورود کشور به عرصه انتخابات ریاست جمهوری در طی روزهای پیش رو، ضرورت دارد تا کسانی که دل در گرو تداوم عظمت وطن و تعالی کرامت مردم ایران دارند، با لحاظ شرایط و مشکلات فعلی کشور و مدنظر قراردادن مسئولیت های خطیر رئیس جمهور، با توجه به  سه محور بنیادین و راهگشای ذیل، نسبت به ارائه طرح ها و برنامه های خود مبنی بر  برون رفت کشور از بحران های موجود، ارائه طریق نمایند:

🔰۱- اصلاح ساختار حکمرانی، ضمن اصلاح قانون اساسی مبتنی برخواست اکثریت جامعه و آرای ملت-حاکمیت شایسته سالاری و مسئولیت پذیری تمامی مدیران کشور در همه سطوح-تلاش برای تحقق حقوق شهروندان بویژه زنان و جوانان- رویکرد عقلایی و قانونمند برای تقابل با اشکال مختلف فساد در همه نظامات و بسترهای فساد آفرین تا تحقق نظام اجرایی، اداری و حکمرانی سالم و استعداد پرور.
🔰۲- رفع تنش های موجود فیمابین ایران و تمامی همسایگان وگفتگوهای مستقیم بین ایران و تمامی قدرت‌های موثر جهانی با محوریت منافع ملی و احترام به تمامیت ارضی کشور و حق بهره‌مندی مشروع ایران از انواع انرژی های صلح آمیز و امکانات نظامی تدافعی و بازدارنده.
🔰۳- ضرورت توجه به توسعه همه جانبه کشور، ضمن الویت بخشی به حوزه اقتصاد و دیپلماسی و توجه ویژه به معیشت اقشار مزد بگیر جامعه.

♈️ باعنایت به موارد برشمرده فوق و لزوم همراهی جریان اصلاحات و تحول خواهان کشور با مطالبات عمومی مردم، ضرورت دارد تا اهل قلم و فکر و عموم دلسوزان کشور در مسیر ایجاد وفاق و همدلی ملی جهت برون رفت ایران عزیز از مشکلات موجود زمینه را برای حضور افراد توانمند، کارآمد، پاکدست، شجاع، با اراده و پایبند به برنامه ها برای انتخاب مردمی در  مسند ریاست جمهوری کشور بگشایند و بر تمامی ما ضروری است تا از چنین فرد و فرایندی حمایت کنیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/11/05 23:29:40
Back to Top
HTML Embed Code: