Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰فرار مغزها و جایگزین کردن آنها با مهاجرین افغانی..

♈️تعداد مهاجرین افغانستانی در ایران چند نفر است؟
به جز این گروه، چند نفر مهاجر از سایر کشورها در ایران حضور دارند.

♈️ترکیب جنسیتی و سنی مهاجران افغان به عنوان بزرگترین گروه مهاجر در ایران چگونه است؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝با کوله باری از برنامه های شکست خورده، مدعی نجات ایران هستند!

حبیب رمضانخانی

@jomhuriyat

♈️این روزها که زمان ثبت نام نامزدی انتخابات ریاست جمهوری است، چهره ها و اسامی مطرح شده، همان نفرات سابق و چهره های تکراری چند دهه گذشته حلقه محدود قدرت هستند. همان هایی که با وجود اینهمه حذف و یکدست سازی، عجیب است در هنگامه های اینچنینی مجدد در داخل برای خود رقیب و بدیل خلق می کنند تا بهانه و توجیهی برای وعده تغییر داشته باشند!

♈️نفراتی که به لطف خالص سازی ها، عرصه را کاملا در انحصار خود گرفته و بسان پیشینیان، می خواهند از غافله عقب نمانده و آرزوها و شعارهای خود را روی مردم ایران آزموده و پیاده کنند!

♈️قابل تامل، بسیاری از این افراد سال ها از وکیل و وزیر در همین دولت ها مسئولیت های مهمی داشته اند. ولی الان چنان از تغییر و اصلاح صحبت می کنند که آدم در فکر فرو می رود که مگر این ها در آن پست و سمت های قبلی چه تغییرات بزرگ و گشایش هایی را موجب شده اند که حالا دنبال پیاده سازی آن در سطح بالاتر و ریاست جمهوری هستند؟

♈️یکی از این نفرات، بی شک سعید جلیلی هست. مردی که در این سه سال گذشته دولت در سایه بود و تفکرات و نفرات چیده شده او در دولت، سکاندار اصلی و اجرا کننده تفکرات و مشی او بودند که خوب خروجی آن را در یک فقره در اقتصاد، از رکورد شکنی تورم ۸۰ ساله تا وضعیت بورس و قیمت ارز و... را تجربه و هزینه می دهیم!

♈️حالا این مرد که مهمترین نمود مدیریتی او، در اواخر دولت احمدی نژاد با پرنده هسته ای، منجر به دو سال مذاکرات بیهوده و انداختن ایران در دام تحریم های کمرشکن و قرار گرفتن ذیل منشور هفت سازمان ملل شد، بعد از ثبت نام، این را شعار خود قرار داده است: اکنون فرصت جهاد بزرگ برای جهش ایران رسیده است!

♈️بله، مردی که در گستره ای محدود، پرونده هسته ای، آن بر سر ایران آورد، حالا می خواهد در سمت ریاست جمهوری جهش بزرگ برای ایران را رقم بزند! مثل همیشه در قالب شعارهای احساسی و مبهم!

♈️حال کسی نیست بپرسد این فرصت جهادی یعنی چه و چگونه به دست خواهد آمد؟ این جهش بزرگ با اتکا به کدام امکانات و بسترها انجام خواهد شد که تا امروز با وجود در قدرت بودن ایشان و همفکرانش و با داشتن ان انحصارات و امتیازات، ایجاد نشده است؟ و ...

♈️چکیده کلام: با مدیریت دولتمردانی با مدرک دکترا و معدل ۱۹ و خرده ای! که با ۷ هزار صفحه برنامه، که ادعا داشتند برای هر چیزی راه حل و برنامه دارند، حال و روز کشور شد این! حال وای به حال فردای ایران که می خواهد به دست کسانی بیفتد که در پی شعارهای کلی، مبهم و عوام‌فریبانه، با کوله باری از مدیریت شکست خورده، ادعا دارند منجی ایران هستند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ پنجم خرداد ( ۵ ) ۱۲۵۷
جدايي از مام وطن

♈️ پنجم خردادسال ١٢۵۷ امیر محمد یعقوب خان نواسه و امیر دوست محمد خان و سِرلوئیس کیوناری نماینده سیاسی انگلیس معاهده گندَمك را امضا كرده و كشور افغانستان را تاسيس كردند. جدايى و ضميمه كردن شهرهاى ايرانى هرات و بلخ و كابلستان چنان به كام انگليسى ها خوش آمده
بود كه در لندن جشن گرفتند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️رالیِ ریاست‌جمهوری شروع شد. نبرد ِ نابرابر تجدیدنظر طلبی با محافظه کاری(استمرار وخامت)!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا آموزش تاریخ در برخی از حکومت‌ها حساسیت برانگیز است؟
مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️سید جواد طباطبایی در گفت‌و‌گویی که حدود سه دهه پیش با مجله نقد و نظر انجام داد اروپای مدرن را بر خلاف تصور ما، تاریخی‌تر از ایران معرفی کرد با این استدلال که اروپایی‌ها به تاریخ گذشته خود بازگشتند و آن را در افق امروز بازخوانی کردند ولی ایرانی‌ها به رغم پیشینه تمدنی شگرف از غور در تاریخ خود غفلت کردند.

♈️اما واقعیت این است که دانش تاریخ برای برخی از حکومت‌ها کابوس محسوب شده و تلاش می شود تا به صورت سیستماتیک مورد بی‌اعتنایی و فراموشی قرار گیرد. آموزش تاریخ در مدارس به امری ملال‌آور تبدیل شده و هر گونه خوانش متفاوت از آن با بازخواست مسئولان مواجه می‌شود. حال شاید بتوان برای این بی‌مهری هدفمند برخی از حکومت‌ها با تاریخ و آموزش آن دلایل زیر را اقامه کرد: 

♈️ تاریخ وعده‌های حاکمان و اشتباهات ملت را یادآوری می‌کند: اگر چه حکومت‌ها بر روی حافظه کوتاه مدت شهروندان حساب ویژه ای باز کرده‌اند ولی مطالعه تاریخی در سطح عمومی آن می‌تواند این محاسبه را بر هم زند. تاریخ به شهروندان می‌آموزد که به مواجهه انتقادی با کارنامه خویش پرداخته و از اشتباهات‌شان عبرت بگیرند. از همین رو خواندن تاریخ می‌تواند آن‌ها را در چهارراه حوادث به تامل واداشته و از هواداری توده وار و احساسی نسبت به یک جریان بازدارد. از سوی دیگر تاریخ به نوعی یادآوری وعده های تحقق نیافته رهبران نیز محسوب می شود. دانشی که می‌تواند بی اعتباری خیال اندیشی‌های غیرواقعی و آرمان‌های توهم آمیز را آشکار سازد.

♈️تاریخ‌سازی فاتحان به وسیله تاریخ‌خوانی شهروندان بی اثر می شود: روایت مشهوری وجود دارد که واقعیت را به خوبی بازگو می‌کند؛ تاریخ را فاتحان می نویسند. اگر به تاریخ نویسی پهلوی‌ها نسبت به دوره قاجار و روایت تاریخی جمهوری اسلامی نسبت به دوران پهلوی نظر کنیم متوجه می‌شویم که دغدغه فاتحان بیش از روایت بی‌طرفانه از تاریخ، مشروعیت‌بخشی به خود از طریق نفی گذشته بوده است. پهلوی‌ها دوره قاجار را سراسر خوش‌گذرانی و وطن‌فروشی به تصویر کشیدند و پهلوی‌ها هم توسط بعدی‌ها حکومت‌هایی یک سره فساد، تباهی، و وابستگی معرفی شدند. این در حالی است که دسترسی شهروندان به منابع تاریخی غیر‌حکومتی چالش بزرگی برای فاتحان محسوب شده و روایت رسمی آن‌ها را بی‌اعتبار می‌کند.

♈️ نقادی تاریخ اگر جایگزین نقالی تاریخ شود می‌تواند برای حاکمان خطرناک باشد: خوانش تاریخ اگر صرفا به نقالی آن فروکاسته شود به ذکر مجموعه‌ای از حوادث مرتبط با فرادستان یعنی حاکمان تبدیل می‌شود. تاریخی که در آن نقش مردم، فرودستان و فاعلیت آن‌ها نادیده انگاشته شده است. این در حالی است که نقادی تاریخ به معنای نگاه جامعه شناختی به رویدادهای گذشته با هدف کشف منطق حاکم بر دوره‌های تاریخی و آشنایی‌زدایی از آن‌ها (کشف نظم در بی‌نظمی‌ها، و قاعده در استثناها) می‌باشد. این نگاه به تاریخ از آن‌جا که آگاهی‌دهنده و رهایی‌بخش بوده و قادر است که خواندن تاریخ را به زندگی روزمره پیوند زده و برای مسیر آینده کنش‌های جمعی چشم‌اندازهای امیدبخش ترسیم کند چندان برای برخی از حکومت‌ها مطلوب نمی‌باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 #سهراب_سپهری در شناخت #آدم‌خوب می‌گوید:

♈️«برای دیدن و جذب و رشد؛ امکاناتِ فراوان هست.
یقین دارم کار درستی کردم که به آمریکا آمدم.
تازه وارد هستم ولی می‌دانم چه می‌خواهم.

♈️به بوی دموکراسی نیامده‌ام و هنوز مجسمهٔ آزادی را ندیدم.
میان ملت‌های مختلف بودم.
به هیچ قومی نشان شایستگی ندادم.

♈️آدم‌ها وقتی برای من وجود دارند که از پلهٔ خاصی و شعور بالا رفته باشند.
خوب و بدشان را با معیار معرفت می‌سنجم.
دنبال خوب نمی‌گردم.

♈️آدم خوب یعنی آدمِ باشعور و آگاه.
با چنین آدمی هم در خیابان‌های نیویورک برخوردم و هم در کوچه‌های کاشان.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مهم‌ترین چالش‌های دولت چهاردهم

دکتر یعقوب اندایش
@jomhuriyat

♈️از سال ۱۳۹۰ و با شروع تحریم‌های حداکثری رکود تورمی بر اقتصاد ایران سایه افکنده و طی سه دولت قبلی گرچه کارهایی انجام شده است اما هنوز موفق نشده بر رکود تورمی چیره شود و این روند بسیاری از متغیرها و فعالیت‌های اقتصادی را متاثر کرده است. بی‌شک تحریم و نحوه حکمرانی هر دو نقش اصلی در این بین داشته‌اند به‌طوری‌که حصول رشدهای اقتصادی بالای پایدار و حل معضلات اقتصادی نیازمند تغییر و اصلاح هر دو است. حال در آستانه تشکیل دولت چهاردهم، همچنان دولت با چالش‌های مهم اقتصادی بیش از سه دولت قبل روبه‌رو است که باید تدبیری اساسی برای رفع تدریجی آنها اندیشیده شود و شفاف به مردم اعلام کند.

♈️اگر دولت به آنها پایبند باشد و اعتماد مردم را جلب کند، می‌تواند موفق عمل کند وگرنه بدون اعتماد عمومی و همراهی مردم، بدنه حکومت، نخبگان و فعالان اقتصادی این مسیر بسیار دشوار خواهد بود، چراکه مسائل بیش از پیش انباشته شده است و طی دوره‌های قبل آستانه‌های تحمل پر شده است و همراهی را با مشکل مواجه کرده است. در این شرایط اگر روایت‌های درست ارائه شود، از سرمایه‌های اجتماعی بهره گرفته شود و دولت با صداقت و شفافیت مسیر را توضیح و مرحله به مرحله به آن پایبند باشد، اعتماد عمومی بر می‌گردد. به‌ طور خلاصه می‌توان اهم چالش‌های پیش روي دولت چهاردهم را برشمرد اما توضیحات هر یک فرصت دیگری را می‌طلبد. مشکل اصلی کشور را باید در حوزه تولید و رشد اقتصادی جست‌وجو کرد که مادر مسائل اقتصادی کشور است.

♈️ بعد از دهه ۴۰ هنوز اقتصاد کشور نتوانسته است چند سال پیاپی رشدهای بالای مداوم را داشته باشد. بی‌شک با رشدهای مداوم پایدار مسائل دیگر کشور به چشم نمی‌آمدند و طی یک دوره می‌توانستیم بر آنها چیره شویم. اقتصاد رانتی کشور، کیفیت حکمرانی و تحریم‌ها به صورت کلی بعد از انقلاب بر آن موثر بوده‌اند و همچنان این ریشه‌ها پابرجا هستند و البته ساختارها و نهادهایی حول اینها شکل گرفته که رفته‌رفته اصلاح را سخت‌تر و نشدنی کرده است.

♈️اکنون تولید نمی‌تواند رفاه مناسب را برای مردم دنبال داشته باشد و بدتر اینکه با تحریم‌های حداکثری ناترازی حقیقی در برخی بخش‌های اقتصادی مهم رخ داده است از جمله اینکه ایران در منطقه خاورمیانه‌ای که ۴۰درصد منبع انرژی دنیا را در خود جای داده، واقع شده و خود در این منطقه از جایگاه بالایی برخوردار است اما خود در حوزه انرژی دارای ناترازی حقیقی است و تولید جوابگوی تقاضا نیست. این خود چون منبع تولید است مسائل تولید را پیچیده‌تر نموده است.

♈️مشکل سرمایه‌گذاری خود موثر بر رشد اقتصادی و تولید بوده که هنوز برطرف نشده است و خصوصا استهلاک انباشت شده است و جبران استهلاک ۱۲ سال گذشته و حل آن بسیار پیچیده است، چراکه فرار سرمایه مادی و سرمایه انسانی و عدم رسوب سرمایه همچنان پابرجاست. از طرفی دولت مجبور به افزایش شدید مالیات‌ها شده است که اثر منفی بر تولید و سرمایه‌گذاری گذاشته است.

♈️تورم هنوز چالش اصلی است و فقط با تکیه بر کنترل‌های مقداری پول نمی‌توان بر آن چیره شد، چراکه مجموعه سیاست‌ها و اقدامات دولت و همراهی آن مهم است و تا زمانی که قیود مالی دولت همراهی نکند و ناترازی‌ها برقرار باشد روند بلندمدت تورم جهش خواهد کرد. با وجود کنترل‌های مقداری به تنهایی مشکل نقدینگی برای فعالیت‌های تولیدی ایجاد شده است که یک چالش و در ادامه تعمیق رکود را به همراه خواهد داشت. نرخ ارز و انتظارات تورمی چالش دیگری است که همچنان باقی است. نرخ‌های متعدد اسمی ارز، بر رانت افزوده و مقررات تودرتویی را ایجاد کرده است که سرگیجه برای فعالان اقتصادی و تولید ایجاد کرده است.

♈️انتظارات تورمی هم بدون حل مساله کانونی تحریم، مانند یک ماشه منتظر فرصت عمل کردن است و می‌داند که فقط با سیاست کنترل مقداری، کنترل تورم راه به جایی نمی‌برد و در یک دوراهی رکود بیشتر و تورم کمتر، به ناچار دولت به نفع تورم تسلیم می‌شود. قیمت انرژی یکی از عوامل ناترازی انرژی در کشور است و چالش مهم اقتصاد سیاسی پیش روی دولت چهاردهم است از یک طرف با افزایش آن موجب نارضایتی مردم و استفاده‌کنندگان این رانت و در نتیجه کاهش محبوبیت دولت می‌شود و در غیر آن، فشار بر شرکت‌های تولید انرژی که دولتی هستند بیشتر شده و نهایتا کسری بودجه و تورم را در پی دارد.

♈️فقر ناشی از ساختار و رشد پایین اقتصاد بیشتر شده است که با راه‌حل‌های اسمی، کمک‌های یارانه‌ای و تن دادن به کسری بیشتر بودجه، چاپ پول و تورم، دچار یک دور باطل کنترل و  کاهش فقر شده‌ایم که در جای خود راه‌حل حقیقی را می‌طلبد و نه با اتکا به راه‌حل‌های اسمی./متن کامل
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازی با حاصل جمع صفر

صفدر نظری

@jomhuriyat

♈️هر چند مردم از اصلاح طلبی و اصولگرائی عبور کرده‌اند ولی این واژگان برای آنان که هنوز آب و نانی دارد مفاهیمی ارزشمند است.تحلیل را با نگاه این عده بخوانید.شور انتخابات و صرفاً به دست آوردن کلید پاستور برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری گویا بر ادراک و شعور سیاسی برخی از سیاسیون اصلاح طلب چیره شده است.گروهی از اصلاح طلبان بی نام و نشان و بی آزار که نه آلانند و نه ساتان در حال ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری هستند و جالب اینجاست که همگی با ذکر این شعار برای جمهوریت نظام می‌آیند.

♈️نکته قابل اهمیت اینکه اصلاح طلبان که دم از دموکراسی می‌زنند اصلاً به این موضوع توجهی ندارند که مجلس بازوی اصلی دولت است.با فرض رأی آوردن هر کدام از این کاندیداها باید از ایشان پرسید با کدامین حزب و با کدامین تشکل اقدام به تشکیل دولت در مقابل مجلس فعلی خواهید کرد؟ترکیب نمایندگان مجلس فعلی گویا انقلابی تر از مجلس قبلی است.مجلس انقلابی قبلی حتی نتوانست برای تعطیلی روز شنبه به اجماعی برسد و موفقیتی به دست بیاورد تا نشان دهد که هیچ تغییری حتی کمترینش به راحتی میسر نیست.چه کسانی را به عنوان وزیر به مجلس معرفی می کنید که بتوانند امثال بانکی پور را مجاب به رأی اعتماد کنند؟

♈️با نگاهی به تاریخ دولت ها در نظام جمهوری اسلامی متوجه می‌شویم که موفقیت دولت اصلاحات علیرغم اشتباهات و تندروی‌های مجلس ششم بسیار مدیون مجلس و شوراهای اسلامی بود و از سوی دیگر بلائی که مجلس یازدهم به ریاست قالیباف و دولت اعتدال به ریاست روحانی سر هم آوردند و انرژی یکدیگر را به جای هم افزائی خنثی کردند مبرهن و روشن است و نیاز به یادآوری ندارد.قانونگذار و مجری قانون در کنار یکدیگر می‌توانند بازوی پیشرفت کشور باشند و این نکته ایست که مدعیان پیشرفت کشو بدان که گمان نکنم ناآگاه باشند.

♈️با این اوصاف به نظر می‌رسد که رویکرد این دسته از مدعیان اصلاح طلبی چند هدف بیشتر نداشته باشد یا ساده اندیشی است که قطعاً دور از ذهن است و یا با من من کردن در نقش بت من  می‌آیند و یا مکلف به ایفای نقش هیزمی بر آتش مشارکت انتخابات هستند ان هم برای سهم‌ خواهی در بخشی از ارکان نظام.با فرض انتخاب یک شخص اصلاح طلب توسط مشارکت کنندگان جای سئوال است رئیس جمهور اصلاح طلب با مجلس فعلی با نمایندگانی انقلابی چگونه تعامل خواهد کرد؟ دوست اصلاح طلب و اصولگرا لطفاً جامعه را به سمت یأس و ناامیدی نکشانید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انتقاد عباس عبدی از موضع جبهه اصلاحات درباره انتخابات:  نمي‌توانم تعجب خودم را از اين حد از اشتباه ابراز نكنم
@jomhuriyat
♈️باعث تأسف است كه بگويم دوستان جبهه اصلاحات در يك سردرگمی تحليلي قرار گرفته و قادر نيستند تصميمات سياسی جامعی را اتخاذ كنند.

♈️اين مشكل به علت نداشتن يك راهبرد كارآمد و مبتنی بر تحليل پايدار و مستدل از وضعيت كنونی كشور است. به همين دليل در انتخابات ۱۴۰۰ آن رفتار را كردند كه هم چوب را خوردند و هم پياز را. نه شركت كردند و نه شركت نكردند.

♈️دوستان اعلام كرده‌اند كه: «مشاركت جبهه در انتخابات منوط به تأييد صلاحيت حداقل يكي از نامزدهاي اختصاصي خود خواهد بود.»  هم به لحاظ راهبردي نادرست است و هم از منظر تاكتيكي.

♈️شرط گذاشتن به تنهايی به معناي تهديد و تقابل است و بايد حضور انتخاباتي را از طريق گفت‌وگو و تفاهم حل كرد و نه شرط و شروط گذاشتن.

♈️چنين رفتاري در چارچوب راهبرد اصلاحات فاقد روشني و منطق است. اين موضع‌گيری با اينكه بگوييم شرايط مناسب شركت ما نيست؛ فرق ماهوي ندارد؛ فقط بيان صريح اخير، صادقانه تلقي مي‌شود.

♈️آن گزاره به لحاظ تاكتيكي نيز به دو دليل ايراد جدي دارد. اول اينكه چرا يك نيروي سياسي بايد دست خود را در اتخاذ تصميمات سياسي بعدي ببندد؟ شايد به هر دليلي به اين نتيجه برسيد و بخواهيد كه از يك نامزد ديگر حمايت كنيد.

♈️دليل دوم مهم‌تر است. به نظرم دوستان اصلاح‌طلب درباره سبد راي خود دچار خطا هستند. بدون ترديد انتخابات ۹۲ و ۹۴ و ۹۶ با حضور مستمر و فعال آنان شكل گرفت ولی اين اثرگذاري مطلق و يكسويه نبود. نيروي سياسي بايد متوجه اين ماجرا باشد و بداند كه چه بسا اين راهبرد از سوي نيروهاي خودش هم شكسته شود و اين زيان سياسی خواهد بود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️فرشاد مومنی: اگر شخص غیر شایسته‌ای با علم به وجود شایسته‌تر از خود، برخورداری منصبی و منزلتی پیدا کند، حکم ربا دارد

♈️فرشاد مومنی، اقتصاددان با تاکید بر اینکه در چهارچوب مالکیت، حیاتی ترین مسئله، اضافه کردن صورت‌بندی نظری شهید بهشتی از ربا است، اظهارداشت: ایشان می‌فرمایند در ساخت سیاسی، اگر شخص غیر شایسته‌ای با علم به وجود شایسته‌تر از خود، برخورداری منصبی و منزلتی پیدا کند، حکم ربا دارد و همه کارکردهای ربا را به جامعه تسری می‌دهد. همانطور که می‌فرمایند اگر در بدنه دیوان سالاری دولت، کسانی برای کار معین پول بگیرند و بخشی از تعهدات را انجام ندهند، مزد و حقوقی که گرفته می‌شود به دلیل طفره روی از کار، حکم ربا پیدا می‌کند و همه کارکردهای ربا را خواهد داشت.| جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰«پوششیِ سهم‌خواه» هم آمد

✍️مصطفی فقیهی


♈️شهرداریِ مفت‌ومجانی برای موجودی چون او با سوابقِ صفرِ اجرایی، به دهان‌ش «مزه‌ی مضاعف» می‌دهد! که در عینِ بی‌عاری، پُزِ عالی را روز به روز ارتقا می‌دهد!

♈️‏اگرچه با همه‌ی جهل و سوابقِ قلچماقی و بزن‌بهادری‌اش، مسیرِ «پله‌ برقی‌های ترقی» را خوب فهمیده! که کاندیدا شود و با الواتی و دریدگی، بتازد به رقبا.

♈️‏و مرحله‌ی بعد: کناره‌گیری به سود «کاندیدای اصلی»؛ که چیزی هم گیرِ او آید! «ماندگاری در شهرداری»، یا «پرواز به دولت»؟ بسته به شرایط، یکی را برمی‌گزیند!

♈️اما چرا مابقیِ سهم‌خواهانِ سیاسی را تایید نمی‌کنند که لااقل، در «هوچی‌گری» تنها نماند؟ و چند سهم هم به هم‌قدهای‌ش برسد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جناب پزشکیان چنانچه مشارکت در انتخابات زیاد شود، دیگر... نمی شود؟!

عبدالرحیم‌ اسدی لاری

@jomhuriyat

♈️در رابطه با اعلام کاندیداتوری جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان عزیز.نماینده محترم مردم غیور آذربایجان. که در گروه واتس آپی شورای مرکزی انجمن هم آمده و دوستان گذاشته اند چند نکته به ذهنم رسید که دریغم آمد خدمت ایشان صادقانه خالصانه دوستانه و از  سَرِ  دلسوزی توام با ناراحتی و گله آمیز بودن آن عنوان نکنم.

♈️سلام و درود خدمت دکتر پزشکیان گرامی و ارجمند. ضمن ادای احترام به ایشان که از نزدیک هم خدمتشان ارادت دارم و در تابستان سال ۱۳۸۰ که مراسم عمومی ""موسسه فرهنگی بزرگداشت شهدای دانشگاه تبریز و علوم پزشکی""  در شیراز برگزار شد خدمت ایشان بودم وهم  در تهران و استان فارس در جلسات اداری  انشاالله که سلامت باشند و موفق و در ارتباط با نیت و قصد اخیرشان  """مبنی بر اعلام  کاندیداتوری خود برای  چهاردهمین دوره ریاست  جمهوری ایران"""" مانند دوران نمایندگی بلکه  بیشتر و بهتر از آن، موفق باشند، انشاالله.

♈️اما پس از ملاحظه بیاناتی که در همین رابطه  از جانب  آقای دکتر پزشکیان  مطرح  شده  بود و بنده در فضای مجازی روئیت کرده و خوانده ام  و به شرح زیر است  """" قصدم از شرکت در انتخابات افزایش مشارکت مردمی و آوردن بعضی افراد پای صندوق های رای  در شرایطی است که این تصور  در سطح داخلی و بین المللی در مورد ایران وجود دارد که مردم‌ با صندوق ها قهر هستند """ 

♈️لذا جسارت کرده  و  خدمتشان  عرض میکنم ،         
جناب دکتر پزشکیان واقعا هدف شما از کاندید ریاست جمهوری شدن، این است؟ که تعداد بیشتری را به پای صندوق رای بیاورید؟ و مشارکت را بیشتر کتید؟ تعجب کردم و بعید دیدم آن  هدف و منظور را از حضرت عالی !!

♈️بهتر نبود که هدفتان انجام درست و حداکثری شرح وظیفه  این مسوولیت می بود و آن را بیان میکردید؟!
بهتر نبود عنوان میکردید سعی در اجرای عدالت ولو نسبی آن دارید؟
بهتر نبود صحبتی راجع به اصلاح این همه عیب و ایراد و اشکال و آشفتگی و بی برنامه ای و ........ در کشور ذکری به میان میاوردید؟

♈️جناب دکتر  پزشکیان عزیز چنانچه مشارکت در انتخابات زیاد شود این همه بی عدالتی از بین میرود؟ راست گوئی و درست کرداری، صداقت در کار و ...شایع و رایج میشود ؟  دروغ گفتن که مانند آب خوردن  مدتهاست در کشور رواج دارد، منظورم بیشتر و  مخصوصا از طرف مسوولین است، منتفی میشود ؟

♈️اگر مشارکت زیاد تر شود،دیگر روز روشن در خیابان‌های پایتخت برای اجرای به اصطلاح  امر به معروف و نهی از منکر  خانمی که  موهای او پیدا بوده  یک مرد غریبه روی اونمیخوابد؟؛ تا دستان او را از پشت ببندد و او را در وّن بگذارند و ببرند ؟  و بعد مسوولین عالی رتبه خیلی صریح بیان کنند ما  پدیده ای بنام لباس شخصی نداریم!

♈️وضعیت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و.... مملکت خوب میشود؟ اگر مشارکت بیشتر باشد؟ ارزش پول ملی ایران خوب می‌شود؟

♈️تکلیف خونهای  ریخته شده چند سال گذشته روشن و مشخص می‌شود؟ تبعیض بویژه در ادارات  و در دادگاه ها از بین میرود؟
و ......

♈️چنانچه مشارکت بیشتر شود موضوع حصر مشخص و حل میشود؟  یعنی معلوم می‌شود که اگر  کسی چه کرده، چقدر باید در حصر باشد ؟ چه کسی اگر چه کار کند پنج سال در حصر  خواهد بود؟ اگر مرد یا زنی چه کار  کنند سه سال در حصر خواهند بود؟
کی اگر چکار کند دو سال باید در حصر باشد؟

♈️جناب دکتر پزشکیان شما که الحمدلله با قرآن و نهج البلاغه ‌بسیار نزدیک و آشنا هستید، پس کو آن همه حدیث و آیه و کلمات قصار که اکثر اوقات زحمت میکشیدید و بیان میکردید و به استناد همه آنها و اشاره  و تاکید به سیره پیامبر رحمت و ائمه اطهار، کلی اعتراض میکردید،
آیا چقدر از آنها را در جامعه دیده اید؟

♈️بنده مانند بسیاری دیگر از شهروندان بارها از شما شنیده و دیده ایم که در چگونگی تطبیق اون همه  آموزه های دینی  وجامعه ای که ما در ان هستیم شما اکثر اوقات گله داشته اید و با صدای بلند آن را از عمق جان بیان کردید، فکر می‌کنید  با سعی در مشارکت زیاد اینها همه درست میشود؟ خدا کند.

♈️جناب دکتر پزشکیان شما که خوب میدانید چرا مدتی است مردم پای صندوق رای نرفته اند؟ و ........

♈️بعد و در آخر هم اضافه کرده اید، بررسی  می کنید که با اصلاح طلبان  فلان و بهمان...... ؟ خوب اگر اون قد و وزن و اندازه نبود چی ؟ در آن صورت و بطور کلی  فکر می‌کنید چه کسی؟ و کدام طرز تفکر و بینش و .... رای میاورد؟ و خیلی نکات و مسائل و مطالب دیگر که قطعا شما بیشتر و درست تر و بهتر میدانید. که، فکر نمیکنید باید دنبال اصلاح اون امور بود ؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ماده ۷۴۵ قانون مجازات عکسبرداری از اشخاص بدون اجازه ایشان را جرم و متخلف را مستحق کیفر حبس می‌داند

‍ محمد هادی جعفرپور، وکیل پایه یک دادگستری

@jomhuriyat

♈️آقای بانکی پور که گفته است:  ((پلیس بر اساس لایحه عفاف و حجاب، از طریق دوربین یا به طور مستقیم، افراد بی‌حجاب را شناسایی می‌کند، لذا اگر فرد حاضر نباشد که پلیس او را شناسایی کند و نگذارد عکسش گرفته شود، پلیس باید او را به اولین مقر پلیس تحویل دهد تا در آنجا هویتش شناسایی شود ))

♈️فارغ از اینکه لایحه مورد ادعای ایشان هنوز جنبه‌ی قانون نیافته، فاقد اعتبار اجرایی است. بنا بر قوانین لازم‌الاجرا در پاسخ به ادعای ایشان باید گفت:
قانون مجازات و آیین دادرسی کیفری برای ثانیه و لحظه ای بازداشت و توقیف اشخاص ولو به دستور مقام قضایی قائل به تشریفات خاصی شده ،عدول از این مقررات سبب مسئولیت انتظامی وکیفری برای آمر و مامور است.

♈️بنا به ماده ۲۳۷به بعد قانون آیین دادرسی کیفری که شرایط بازداشت متهمین پرونده های کیفری را انشاء کرده و با توجه به این امر که ماده۵۸۳ قانون تعزیرات در مقام جرم انگاری رفتار منتهی به بازداشت اشخاص برای هریک از مامورین انتظامی و دولتی مسئولیت کیفری تعریف می‌کند و ماده۷۴۵ قانون مجازات عکسبرداری از اشخاص بدون اجازه ایشان را جرم و متخلف را مستحق کیفر حبس می‌داند لذا به طراحان لایحه عفاف و حجاب توصیه می‌شود پیش از نهایی شدن لایحه، اصل۳۲قانون اساسی و مقررات حاکم بر حقوق شهروندی و حقوق کیفری را مرور کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنجال بزرگ در اسرائیل

یدالله کریمی پور

@jomhuriyat

♈️پس از آن که دیشب (۳۰ می) جو بایدن طرح سه مرحله ای آتش بس در غزه را ارایه داد، نخستین کسی که آن را پذیرفت یئیر لاپید بود.
وی در جایگاه رهبر حزب یش‌عتید گفت: «توافقی روی میز است و باید انجام شود.». او به بی بی اطمینان داد که چنان چه اعضای راستگرای دولت ائتلافی اسرائیل به نشانه اعتراض استعفا دهند،‌ حزب او وارد عمل شده و از دولت حمایت خواهد کرد.

♈️با فشار تیم بایدن به نتانیاهو، انتظار می رود گنتز و گالانت نیز با لاپید همنوا شوند.
تا این ساعت نتانیاهو با صدور دو بیانیه پیاپی با طرح آتش بایدن مخالفت ورزیده است.

♈️بنیامین نتانیاهو در هفته پیش دو ضربه بزرگ را تحمل کرد: حکم دیوان بین المللی کیفری لاهه و پذیرش رسمی فلسطین از سوی سه کشور اروپایی. با این همه گفت: " هر کس از دولت اسرائیل بخواهد نبرد در غزه را متوقف کند، در واقع خواهان پایان دادن به موجودیت اسرائیل است".

♈️ولی این موضع سختگیرانه و خشونت خواه بی بی, در شرایطی است که جنگ وارد هشتمین ماه خود شده و اسرائیل(اشغالگر) به هیچیک از سه هدفش، یعنی نابودی حمس و جهاد اسلامی، بازگرداندن ربوده شدگان و تضمین امنیت مرزهایش دست نیافته است.

♈️هم چنین نقش ایالات متحده در تحولات منطقه، به ويژه پشتیبانی از تل آویو کاهش محسوسی داشته است.‌ ضمن این که طرح اسکله شناور برای کمک به مردم غزه، که در جهت جلب خشنودی اعراب انجام شد، از کارایی اندکی برخوردار بوده است.

♈️به هر روی این روزها اسرائیل با دردسرهای بزرگی در فضاهای درونی- پیرامونی روبرو است: تداوم اعتراضات نسبت به ناکارآمدی کابینه و مشخص نشدن سرنوشت اسیران، افزایش فشارهای بین المللی، افزایش فشار ایالات متحده، تراکم درخواست های دولت های عرب در جهت استمرار صلح ابراهیم پس از تشکیل کشور فلسطینی و...

♈️ولی از سوی دیگر، هر گونه توافق با حمس و توقف جنگ، به معنای سقوط کابینه نتانیاهو است.
در عین حال چنین توافقی زمینه ساز خودمختاری بیشتر برای فلسطینی ها و در آینده نه چندان دور، جا افتادن طرح دو دولت خواهد بود.

♈️به گمانم موافقت با طرح آتش بس بایدن به زودی فراگیر شده و بیشتر اعضای ناتو و کشورهای عضو اتحادیه اروپایی و حتی بریتانیا بدان خواهند پیوست.‌ به اغلب احتمال، اسرائیل بدون موافقت با آتش بس و برقراری صلح، سناریوهای تعیین کننده دیگری ندارد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و کهن سرزمین پارس

🔰صبح زیبا و دلنشین اعضای خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰سد چیتاب در فاصله ی ۴۵ کیلومتری یاسوج یکی از نقاط گردشگری بسیار زیباست،این سد به سد جوزار نیز معروف است

🌹زندگی کوتاه است
نه غمش می ارزد! و نه شادی ماندن دارد!
بهترین راه برایت این است؛
که بخندی و بخندی و بخندی(:
به غمش!
به کَمَش!
به زیادش!
و هَمَش
!🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝واکنش تند یک اقتصاددان به ادعاهای رئیس بانک مرکزی: اقتصاد کشور را قفل کرده‌اید؛ پول ملی هم سقوط کرده

♈️وحید شقاقی شهری، اقتصاددان در واکنش به سخنان رییس کل بانک مرکزی گفت: سیاستی که در سال ۱۴۰۲ در دستورکار بانک مرکزی قرار گرفته بود، سیاست شدید انقباضی با تمرکز بر کنترل ترازنامه بانک‌ها و افزایش نرخ سود بانکی بود که هر دو این سیاست‌ها با هدف کاهش رشد کل‌های پولی و نقدینگی و به تبع آنها کاهش تورم اتخاذ شد.

♈️اقتصاد ایران در شرایط قفل‌شدگی قرار دارد و رکود سهمگینی هم حاکم شده است و اثرات کاهش تورمی هم امکان ماندگاری در میان‌مدت و بلندمدت نخواهد داشت، چرا که ریشه تورم یعنی ناترازی‌های اقتصاد کلان و عدم کارایی بخش واقعی اقتصاد ایران سرجای خود قرار دارند./اعتماد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 کدام کشورها برای آینده آماده‌ترهستند؟

دکتر محمود سریع‌القلم
@jomhuriyat

♈️در کنفرانسی که اخیراً شرکت کرده بودم، گزارشی از یک تیم تحقیقاتی متشکل از گوگل، مؤسسه دکارت برای آینده (در پاریس) و دولت قطر عرضه شد که خلاصه ای از آن در زیر ارائه می‌­گردد.

♈️ مبنای این تحقیق در آمادگی و برنامه­‌ریزی کشورها برای آینده دیجیتال است که آن را "شاخص آمادگی اقتصادی برای آینده" نامیده‌­اند (Future Readiness Economic Index). فناوری­‌های دیجیتال، بنیان تحول اقتصادی و بهبود وضع اقتصادی شهروندان در آینده قلمداد شده‌­اند.

♈️پرسش اساسی این است که دولت­‌ها چه میزان برای شرایط و وضعیت جدید دیجیتالی جهانی برنامه‌­ریزی کرده و آماده شده‌­اند؟ تحقق چنین افق­‌هایی برای کشورها بستگی به این دارد که تا چه اندازه با دیگر کشورها همکاری کرده و طرح­‌های مشترک دارند، زیرا مبنای تولید ثروت، اتصال و یادگیری از یکدیگر است. در یک کلام، چندجانبه‌­گرایی در اقتصاد ملی و سیاست خارجی زیربناهای این‌گونه آمادگی­‌ها برای آینده هستند.

♈️در این تحقیق چهار زمینه و متغیر در سنجش وضعیت و جایگاه کشورها در آمادگی آن­ها نسبت به آینده مورد ارزیابی قرار گرفته‌­اند:

۱. سرمایه فیزیکی
۲. سرمایه انسانی
۳. فناوری
۴. رقابت­‌پذیری


♈️در بخش سرمایه فیزیکی، سه تقسیم‌­بندی قابل ملاحظه است: ساختار عمرانی دیجیتال، ساختار حمل و نقل و ساختار انرژی. در در این بخش، به دسترسی اینترنتی، سرمایه‌گذاری در حمل و نقل و دسترسی به برق و دانسیته یا تراکم انرژی اشاره شده است.

♈️در قسمت سرمایه انسانی، به اهمیت جذب، گسترش، حفظ و آموزش مهارت­‌ها پرداخته شده است. در این قسمت، از واژۀ جذب و به‌دست آوردن مغزها (Brain gain)، دانشجویان خارجی، برابری جنسیتی در مشاغل با مهارت بالا، مزایای بازنشستگی، ارتباط مستقیم نظام آموزشی با اقتصاد ملی و مهارت­‌های دیجیتالی استفاده شده است.

♈️در زیرمجموعه فناوری، به استفاده دیجیتالی، تولید محتوای دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم (روش تولید کالا از طریق فناوری­‌های نوین، اتوماسیون و اتصالات بین‌المللی از طریق زنجیره پخش قطعات) اشاره شده است. در این زیرمجموعه، خرید اینترنتی، مشارکت الکترونیک، گسترش نرم­‌افزار و هوش مصنوعی و اینترنت اشیا آورده شده‌‌اند.

♈️در نهایت در قالب رقابت­‌پذیری، به سیاست­گذاری دیجیتال، محیط بازار، تحقیق و توسعه و فناوری اشاره می­‌شود. در این قسمت، امنیت سایبری، امنیت اطلاعات، کارآمدی نیروی کار، رتبه‌بندی دانشگاه‌­ها، مقالات علمی، هزینه‌های تحقیق و توسعه، صادرات hi-tech، فعالیت در تولید کالاهای جدید و وضعیت صنایع hi-tech دیده می­‌شوند.با توجه به این معیارها و پنچ‌مارک‌‌ها، ده کشور اول در این تحقیق از میان ۱۲۴ کشور مطالعه شده، سطح آمادگی اقتصاد آن­‌ها نسبت به آینده به ترتیب زیر هستند:

♈️ سنگاپور، دانمارک، سوییس، آمریکا، سوئد، فنلاند، نروژ، هلند، انگلستان و استرالیا

♈️اولین کشور خاورمیانه‌­ای، امارات با رتبه ۲۷ درج شده است. رتبه‌های قابل توجه دیگر به ترتیب: کره‌جنوبی (۱۳)، آلمان (۱۶)، فرانسه (۲۱)، اسراییل (۲۴)، قطر (۳۴)، چین (۳۸)، عربستان سعودی (۴۲)، روسیه (۴۸)، ترکیه(۵۳)، کویت (۵۸)، ویتنام (۶۱)، عمان (۶۳). رتبه ایران ۸۷ است که در کنار بولیوی (۸۶) و پاراگوئه (۸۵) قرار گرفته است. بررسی رتبه­‌های ایران نشان می‌­دهد که در مجموع، رتبه‌بندی کل کشور زیر ۵۰ درصد است.

♈️ در بخش‌­های حمل و نقل، صنایع مبتنی بر فناوری­‌های جدید، آموزش مهارت‌های نوین، هزینه­‌های تحقیق و توسعه و جذب متخصص، اقدامات فراوانی باید صورت پذیرد. عموم کشورهایی که ۵۰ رتبه اول را کسب کرده‌­اند، اولویت حکمرانی در رشد و توسعه اقتصادی، هم­سویی سیاست خارجی با توسعه ملی، به‌کارگیری گستردۀ قشر متخصص، شفافیت در حکمرانی و اتصالات وسیع جهانی به‌ویژه در تولید کالاها و یادگیری­‌های دیجیتال، مشترکات آن­‌ها محسوب می­‌شوند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا نوشتن در تاریخ معاصر ایران سخت تر شده است؟!
✍️علی مرادی مراغه ای
@jomhuriyat

♈️ چند سال پیش مقاله ای نوشته بودم با عنوان«چرا نوشتن در حوزه تاریخ در ایران سخت است؟!»
می توانید بخوانید(اینجا بخوانید).

♈️ اکنون که اوضاع را می بینم نتیجه می گیرم که نه تنها سخت بلکه سخت تر نیز شده و خواهد شد!.
این سختی بخاطر این نیست که هر بیسواد و غیرمتخصصی خود را در این حوزه صاحب نظر می داند بلکه به خاطر اینست که هر برهه ای از تاریخِ معاصر صاحب و مدعی دارد! مخصوصا دوران قاجاریه و دوران پهلوی و البته اکنون که هنوز به تاریخ نپیوسته است، کوچکترین نقد بر آنها به منزله فرو کردن چوب در لانه زنبوران است!

♈️ اصلی ترین علت آنست که وقتی شما از تاریخ قاجاریه یا مخصوصا از تاریخ پهلوی می نویسید شما دیگر در حوزه تاریخ نیستید بلکه از تاریخ گذر کرده، وارد سپهر سیاسی و ایدئولوژیکی شده اید، مخصوصا به دوره پهلوی که مدعیان قدرتش هنوز زنده اند و به آن پشتوانه تاریخی تکیه زده اند.
در تاریخ معاصر، شما برای آنچه نوشته اید اگر دهها و صدها فاکت و سند بیاورید بی فایده است، کافی است شما به محمدعلی شاه قاجاری بگویید مثلا چرا مجلس را به توپ بسته؟! و یا چرا رضاشاه بزرگترین زمینخوار تاریخ و تعطیل کننده مجلس و مطبوعات بوده؟! بلافاصله حملات و تخریب ها آغاز می گردد!
امروزه گروهی هر چند اندک اما بشدت افراطی وجود دارد که اگر قدرتی داشته باشند، فوری مجسمه های ستارخان، باقرخان و سایر قهرمانان مشروطه را برداشته، بجای آنها مجسمه محمدعلی شاه مستبد یا شجاع الدوله خونخوار را نصب می کنند!
این گروه افراطی، قاجاریه را معادلِ کل ترکان گرفته و کوچکترین نقد به دوران قاجار را ذنب لایغفر می دانند!.

♈️ اما متاسفانه برخی طرفداران پهلوی از قاجارپرستان نیز افراطی تر هستند، اگر آقای رضا پهلوی برای حفظ ظاهر هم که شده گاهگاهی از جمهوری صحبت می کند، طرفداران افراطی شان به شعاری کمتر از «جاوید شاه» رضایت نمی دهند!
زمانی کسانی که از ایران به فرنگ می رفتند مستشارالدوله یا میرزا ملکم خان می شدند که عاشق حکومت قانون بودند، اما امروزه خیلِ فرنگ رفتگانِ طرفدارِ پهلوی بجای حکومت قانون، عاشق تاج و چکمه می گردند!
آیا حال و هوای فرنگ نسبت به 150 سال پیش تغییر یافته است...؟!

♈️ مریدانِ افراطیِ سلسله های ایرانی مخصوصا آقای پهلوی، مرا یاد این حکایت خنده دار دهخدا می اندازند که:
«مريدی مدعی شد كه پير او چون كامل است، در همه انواع فضايل بر ساير ابناء بشر برتری دارد. شنونده بر سبيل انكار پرسيد:
آيا شيخ خط را نيز از میرعماد بهتر نويسد؟
مرید گفت: البته چنين است.
مشاجره به دراز كشيد. داوری را به خود مراد بردند. مراد انصاف داد كه رجحان كتابت ميرعماد مسلم است.
اما مريد متعصب قبول نکرد و اين را حمل بر تواضع و فروتنی مراد كرده گفت: آقا شكسته نفسی میكند، غلط ميكند!
پير نمی پرد مريدان می پرانند. پير می سازد، مريدان دسته می نهند.
يك مريد خر بهتر از يك ده شش دانگ است».

♈️ یادتان باشد که اکثرا نیز در سربزنگاههای تاریخی، آن اطرافیان و آن مریدانِ احساسی تعیین کننده میگردند و دیکتاتورها چنين تراشیده و ساخته می‌شود!
یاد فیلم زندگی برایان(Life of Brian) افتادم که در آن، مرد عامی و بیچاره ای را اطرافیان بر دستها بلند می کنند و بادش می زنند که تو مسیح هستی و آن بیچاره فرار می کند که من مسیح نیستم اما مریدان مگر دست برمی دارند!
و همیشه نیز حرف آخر را این مریدانِ ابله می زنند به جز موارد بسیار استثنایی مثلا گاندی یا نلسون ماندلا که از دست آن مریدان، قسر درمی روند...

🔸به نظرم مردمِ جهان سومی که بیشتر احساسی هستند تا خردمند و عقلانی. باید این فیلم را ببینند.
من این تکه از فیلم زندگی برایان را انتخاب کرده ام
(اینجا ببینید)
در ظاهر خنده دار است اما در باطن تلخ است به درازای تاریخ...
و البته در آخر فیلم آن بیچاره را باد کرده و گنده می کنند برای ذبح و صلیب...!


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تحلیل جناب یاشار سلطانی بعد از چهل و پنج سال در این کلیپ را بشنوید، بدرستی میگوید حتی اگر از مریخ هم کسی را بیاورید در ساختار این حکومت نمیتوانید تغییری ایجاد کنید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️برگی از تاریخ

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/30 22:26:18
Back to Top
HTML Embed Code: