Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✴️ نماینده مجلس: اقلیت‌های مذهبی که حجاب ندارند، در خانه‌شان نداشته باشند


@jenab_vakill


بخشی از مناظره موسی غضنفرآبادی (از نویسندگان متن نهایی لایحه حجاب) با محمود صادقی و استدلال‌های او درباره جرم‌انگاری نداشتن حجاب اسلامی


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
حقوق برای همه
درود و احترام خدمت همراهان ارجمند با وجود تذکرهای زیاد اما مجددا کانال های حقوقی دارن کارشون رو تکرار می‌کنند و نسبت به این مسئله وجدان کاری ندارند ولذا اسامی کانال ها رو اعلام می‌کنیم.
کانال حقوقدانان ایران با مدیریت سرکار خانم لیلا قره داغی لطفا مطالب کانال حقوق برای همه رو کپی میکنید و با آیدی کانال خودتون درج و منتشر میکنید برای تهیه و تولید محتوای کانال زحمت کشیده شده است لطفا وجدان و شرف کاری داشته باشید و از کپی کردن مطالب کانال حقوق برای همه بدون لینک در کانال تون جدا خودداری فرمائید.
Forwarded from اتچ بات
✴️آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع را دارد؟


@jenab_vakill



بر اساس اصل 22 قانون اساسی ، حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل افراد مصون از تعرض است ؛ مگر اینکه در مواردی قانونگذار حکم خاصی ترتیب داده باشد . به این معنا که مقامات قضایی و انتظامی حق هیچ گونه مداخله و تجسسی در زندگی خصوصی و شخصی افراد را ندارند ؛ البته تا جایی که حریم خصوصی افراد منجر به اخلال در نظم عمومی ، عفت عمومی و اخلاق حسنه نشود .

🔸در قانون مجازات اسلامی نیز جرم ورود به عنف یا اجبار به منازل افراد توسط پلیس یا سایر افراد مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر اساس ماده 580 ، هر یک از مامورین قضایی یا غیر قضایی بدون ترتیب قانونی به منزل کسی ‌بدون اجازه و رضای صاحب منزل داخل شود ، به حبس از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد ؛ مگر این که ثابت نماید به امر یکی از روسای خود که‌ صلاحیت حکم را داشته است اقدام کرده است و چنانچه این عمل در شب واقع شود ، مرتکب یا آمر به حداکثر مجازات مقرر محکوم‌خواهد شد .

🔸در ماده 55 قانون آیین دادرسی کیفری نیز حکم ورود به منزل توسط پلیس در خصوص جرایم مطرح شده است که بر اساس این ماده " ورود به منازل ، اماکن تعطیل و بسته و تفتیش آنها ، همچنین بازرسی اشخاص و اشیاء در جرایم غیر مشهود ، با اجازه موردی مقام قضایی است ؛ هر چند وی اجرای تحقیقات را به طور کلی به ضابط ارجاع داده باشد " .

🔸بر اساس این ماده ، گفته شده که ورود به منزل در جرایم غیر مشهود باید با اجازه و حکم مقام قضایی باشد . اما تکلیف جرم مشهود در این ماده مشخص نشده است . یعنی آیا در مورد جرایم مشهود پلیس می تواند بدون حکم به منزل افراد ورود نماید یا خیر ؟ در این خصوص اداره کل حقوقی قوه قضاییه یک نظریه مشورتی صادر کرده است با این مطلب که :

با در نظر قرار دادن اصل 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مسکن اشخاص را مصون از تعرض دانسته ، و تضمین رعایت این اصل دقت در تفسیر مواد قانونی را می ‌طلبد و با لحاظ تاکید ماده 7 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 بر ضرورت رعایت حقوق شهروندی ، ورود ضابطان به منازل اشخاص در جرایم مشهود ( جز در موارد خاصی نظیر بند ث ماده 45 قانون فوق ‌الذکر که ساکنین تقاضای ورود مأمورین را دارند ) می‌ باید با مجوز مخصوص مقام قضایی باشد .

🔸بر اساس این نظریه ، هم در مورد جرایم نامشهود و هم در مورد جرایم مشهود ورود پلیس به منازل افراد باید با اجازه و حکم مخصوص قضایی باشد که این حکم را بازپرس و یا قاضی می توانند صادر نمایند .

🔸بنابراین به این سوال که آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع و سکس را دارد ، باید پاسخ منفی داد و گفت پلیس بدون داشتن حکم ، حق ورود به منازل افراد در خصوص جرم رابطه نامشروع را نداشته و نمی تواند به عنف و زور وارد منزل افراد شود ؛ در غیر این صورت می توان از ایشان طرح شکایت ورود به عنف نمود
.




https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامها


@jenab_vakill


راحتترین راه برای اثبات جرم رابطه نامشروع اقرار یکی از طرفین است . اما از جمله راه های اثبات جرم رابطه نامشروع از طریق پیامها و عکس و فیلم را می توان نام برد و در واقع وجود پیامک و چت و اس ام اس می تواند راهی برای اثبات جرم رابطه نامشروع باشد . همه این موارد در صورتی که باعث علم قاضی به وجود رابطه نامشروع شود اثر دارد .

🔖برای مثال نمی توان صرف رابطه تلفی دو همکار زن و مرد ، یا اینکه در یک اتومبیل باشند را مشمول رابطه نامشروع دانست . یا اینکه مردی به همسر خود صرفا شک داشته باشد و به دادگاه مراجعه نماید و درخواست پرینت پیامک های همسرش را بکند ، امکانپذیر نمی باشد .


امکان یا عدم امکان پرینت پیام های فضای مجازی

🔸علی رغم اینکه اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی در مواردی امکان پذیر است ، برای بررسی امکان یا عدم امکان پرینت پیامک ها از جمله تلگرام باید گفت که علی الاصول امکان اخذ پرینت پیام ها در فضای مجازی اعم از تلگرام اینستاگرام و واتس اپ و غیره که سرورهای آن در خارج از کشور است امکانپذیر نمی باشد ، مگر در مواردی که به موضوعات امنیتی کشور مربوط باشد .

🔸دستور پرینت پیام های تلگرام از سوی مقام قضایی ممکن نیست و در صورتی که ادله دیگری وجود نداشته باشد ، به عنوان مثال شهادت شاهد و غیره برای این شکایت قرار منع تعقیب صادر می گردد .

🔸لازم به ذکر است که در صورتی که خود شاکی پرینت و یا اسکرین شات از متن پیام ها تلگرام یا اینستاگرام و یا واتس آپ داشته باشد می تواند از دلایل اثبات دعوا باشد و قابل پیگیری و شکایت نیز می باشد .

🔸نکته قابل توجه درباره شکایت از رابطه نامشروع این است که اگر شاکی نتواند وجود رابطه نامشروع را ثابت نماید طرف دعوا می تواند درخواست اعاده حیثیت کند و علیه شاکی دعوا مطرح کند که در این صورت فردی که نتوانست جرم رابطه نامشروع را اثبات کند به شلاق و حبس محکوم می گردد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
مجازات فردی که بر خلاف واقع خود را راننده معرفی میکند

@jenab_vakill


هرگاه شخصی برخلاف واقع خود را به عنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند به ٣ ماه تا ٦ ماه حبس محکوم می شود.

🔸راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد به مجازات مذکور محکوم می شود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️جرم و مجازات خرید گوشی سرقتی


@jenab_vakill


قانون گذار به منظور تامین نظم و امنیت جامعه و حمایت از افراد متضرر از سرقت در قانون مجازات اسلامی ایران مطابق ماده ۲۶۷ قانونی را سرقت را جرم دانسته و برای آن، مجازات وضع کرده است . علاوه بر این ماده که تعریف جرم سرقت از جمله جرم سرقت گوشی را بیان کرد است، یک ماده دیگری هم مخصوص خرید و فروش اموال دزدی وضع کرده است .

🔸 ماده 662 قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات در مورد خرید و فروش گوشی سرقتی این چنین بیان داشته است که : ( هرکس با علم و اطلاع یا با وجود نشانه های اطمینان آور مبنی بر این که کالا سرقتی می ­باشد اقدام به تحصیل، مخفی نمودن یا معامله کالا کند، برابر قانون مجازات اسلامی مجرم شناخته شده و به حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. )

🔸این ماده قانونی برای خریداران و فروشندگان اموال مسروقه از جمله گوشی ها یا موبایل های دزدی وضع شده است، با توجه به این ماده قانونی، افرادی که گوشی یا تلفن همراه آن ها مورد سرقت قرار گرفته است، می توانند از خریداران گوشی مسروقه خود شکایت کنند .

🔸خریدار گوشی سرقتی در دو حالت مجرم شناخته می شود و می توان با توجه به ماده قانونی 662 خریدار را مجرم دانست و او را مجازات کرد :

🔸 خریدار گوشی سرقتی با این که می داند و عالم و واقف به امر دزدی و سرقتی بودن گوشی تلفن همراه یا موبایل است، اقدام به خرید آن موبایل کند .

🔸 فرد خریدار گوشی سرقتی مستقیما از این که این گوشی یا موبایل سرقتی است بی اطلاع باشد، اما خرید خود را در جایی انجام دهد که عمدتا کالا های سرقتی در آن جا مورد معامله و خرید و فروش قرار می گیرد، مثلا از مکان خرید گوشی و یا شخصیت فروشنده می داند این گوشی ای که تحت عنوان دست دوم خریداری می کند، ممکن هست دزدی هم باشد، اما به این مساله بی توجهی می کند و باز هم اقدام به خرید گوشی می نماید .

🔸 با توجه به این دو موردی که نام برده شد و بیان شد که عمل این دو نوع از خریدار گوشی سرقتی جرم بوده و مطابق ماده 662 قانون مجازات اسلامی مورد مجازات قرار می گیرند . پس اگر فردی کلا اطلاع نداشته باشد که گوشی ای که قصد خریدش را دارد دزدی است و کاملا از سرقتی بودن گوشی اطلاع نداشته باشد باشد، نمی توان او را مجرم دانست و با توجه به ماده 662 او را مجازات کرد، چرا که چنین فردی فاقد سوء نیت بوده است.

🔸اما افرادی که گوشی سرقتی را خریداری کرده اند اما اظهار بی اطلاعی از این امر می کنند و اعلام می کنند که کلا از این موضوع هیچ اطلاعی نداشته اند و از بازار سیاه هم خرید نکرده اند که شک کنند ممکن است گوشی سرقتی باشد ولی باز هم بخرند، چنانچه ادعای آن ها به نظر قاضی پرونده، مقرون به صحت باشد، پذیرفته شده و از مسئولیت کیفری مبرا خواهند بود.



https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مجازات سرقت پلاک خودرو

@jenab_vakill


برای بررسی مجازات سرقت پلاک خودرو، باید فروض مختلفی را در نظر گرفت. اولین فرض این است که شرایط سرقت حدی، موجود بوده و سارق، در این شرایط، اقدام به دزدیدن پلاک خودرو کرده که در این صورت، مجازات او برای جرم سرقت پلاک ماشین، مستفاد از ماده 278 قانون مجازات اسلامی؛ قطع چهار انگشت دست راست از انتهای آن، به طوری که انگشت شست و کف دست باقی بماند، در مرتبه اول؛ قطع پای چپ از پایین برآمدگی، به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند، در مرتبه دوم؛ حبس ابد در مرتبه سوم و اعدام در مرتبه چهارم است.

🔸مستفاد از ماده 651 قانون مجازات اسلامی، مجازات سرقت پلاک ماشین، در شرایطی که سرقت، تمامی شرایط حد را نداشته اما تمام پنج شرطی که در ادامه ذکر می گردند را داشته باشد، حبس از پنج تا بیست سال و تا (۷۴) ضربه شلاق‌ خواهد بود. 5 شرط مورد اشاره، عبارتند از؛ سرقت پلاک، در شب واقع گردد؛ سارقین پلاک ماشین، دو نفر یا بیشتر بوده باشند؛ یک یا چند نفر از سارقین پلاک خودرو، حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشد؛ "از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده باشند یا عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده باشند یا بر خلاف حقیقت خود ‌را مامور دولتی معرفی کرده باشند یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است، سرقت کرده باشند"؛ در ضمن و اثنای سرقت پلاک، سارقین، کسی را آزار یا تهدید کرده باشند

🔸مستفاد از ماده 652 قانون مجازات اسلامی، اگر هیچ یک از موارد پاراگراف های بالا در دزدیدن پلاک خودرو، مصداق نداشته باشد اما، سرقت پلاک، مقرون به آزار بوده یا سارق مسلح باشد، مجازات سرقت پلاک، حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه خواهد بود و این مجازات، حداکثر خواهد شد اگر، حین و ضمن سرقت، جرحی نیز واقع شده باشد.

🔸مستفاد از ماده ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی، اگر سرقت پلاک، در شب واقع گردد و سارقین پلاک، دو نفر یا بیشتر باشد و یکی از آن ها، حمل کننده سلاح ظاهر یا مخفی باشد، جزای مرتکب یا مرتکبان سرقت پلاک خودرو، حبس از پنج تا پانزده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه خواهد بود البته این امر، منوط بر این است که بر حامل اسلحه، عنوان محارب صدق نکند.

🔸مستفاد از ماده 656 قانون مجازات اسلامی، اگر دزدیدن پلاک خودرو، جامع شرایط حد نبوده و یکی از شرایطی که در ادامه خواهد آمد را داشته باشد، مجازات مرتکب سرقت پلاک خودرو، حبس از شش ماه تا سه سال و تا (۷۴)‌ ضربه شلاق خواهد بود. شرایط مذکور عبارتند از اینکه؛

🔸 سرقت پلاک، در محلی رخ دهد که آنجا، "محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا در توابع آن یا در محل‌ های عمومی از قبیل مسجد و حمام و غیر این ها" باشد؛ سرقت پلاک خودرو، در جایی رخ دهد که آن جا، "به واسطه درخت و یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد"؛ دزدیدن پلاک خودرو در شب رخ داده باشد؛ تعداد سارقین پلاک ماشین، دو نفر یا بیشتر باشد

🔸سارق پلاک خودرو، مستخدم بوده و پلاک ماشین مخدوم خود را بدزدد یا پلاک خودرو شخصی را که "در منزل مخدوم خود یا منزل دیگری که به اتفاق مخدوم به آن جا رفته یا‌ شاگرد یا کارگر بوده و یا در محلی که معمولا محل کار وی بوده از قبیل خانه، دکان، کارگاه، کارخانه و انبار" سرقت کرده باشد؛ سارق، از دسته کسانی باشد که به اقتضای شغل خود، نظیر هتل داری، اموالی در دسترس او قرار گیرد و در این شرایط، مالی نظیر پلاک خودرو را بدزدد.

🔸مستفاد از ماده 657 قانون مجازات اسلامی، در شرایطی که دارنده پلاک خودرو، به هر دلیلی، پلاک را با خود حمل کند و سارق، از طریق کیف‌زنی - جیب‌بری و مانند این اعمال، اقدام به سرقت آن نماید، مجازات سارق برای سرقت پلاک، حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق ‌خواهد بود.

🔸مستفاد از ماده 658 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که دزدیدن پلاک خودرو، در "مناطق سیل یا زلزله‌ زده یا جنگی یا آتش‌ سوزی یا در محل تصادف رانندگی" انجام گردد و سرقت پلاک، حائز شرایط سرقت حدی نباشد، مجازات مرتکب دزدیدن پلاک خودرو، حبس از یک تا پنج سال و تا (۷۴) ضربه شلاق خواهد بود
.

🔸مستفاد از ماده 661 قانون مجازات اسلامی، اگر هیچ یک از موارد مذکور در پاراگراف های بالا، در خصوص سرقت پلاک خودرو، صدق نکند و شرایط نام برده شده موجود نباشند، مجازات سرقت پلاک خودرو برای مرتکب، حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و تا (۷۴)‌ ضربه شلاق خواهد بود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
‍ ‍ ادامه متن بالا

@jenab_vakill


✴️در بررسی مجازات جرم سرقت پلاک ماشین، باید این امر را نیز مد نظر داشت، مستفاد از ماده 720 قانون مجازات، اگر سارق، علاوه بر دزدیدن پلاک، اقدام به استفاده از آن، نصب آن بر روی خودرویی دیگر و سایر موارد مذکور در ماده 720 این قانون کند، به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد و اگر با پلاک دزدی و نصب آن بر روی ماشین، اقدام به ارتکاب جرایمی چون قتل عمد باتصادف، سرقت از محل کار یا منزل و ... نماید، حسب مورد، به مجازات جرم رخ داده نیز محکوم می شود.

🔸ذکر این نکته نیز در مباحث مربوط به مجازات جرم سرقت پلاک ماشین، ضروری به نظر می رسد که بر اساس ماده 722 قانون مجازات اسلامی، اصلاحی 1399 که مقرر می دارد: "چنانچه وسیله موتوری یا پلاک آن سرقت یا مفقود شود، شخصی که وسیله در اختیار و تصرف او بوده است، اعم از آن که مالک بوده یا‌ نبوده، پس از اطلاع، مکلف است بلافاصله مراتب را به نزدیکترین مرکز نیروی انتظامی اعلام نماید، متخلف از این ماده، به جزای نقدی از ۵/۰۰۰/۰۰۰ تا‌ ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال محکوم خواهد شد."

🔸مالک یا متصرف خودرویی که پلاک آن دزدیده شده، موظف است در اولین فرصت و به محض اطلاع از سرقت و مفقودی پلاک ماشین، مراتب را به نزدیکترین مرکز نیروی انتظامی اعلام نماید، در غیر این صورت به جزای نقدی مندرج در ماده 722 قانون مجازات که در پاراگراف قبل ذکر گردید، محکوم خواهد شد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مراحل پزشکی قانونی برای ضرب و شتم


@jenab_vakill



پس از رخ دادن ضرب و شتم، شخص آسیب دیده ابتدا باید به کلانتری مراجعه کرده و تقاضای صدور معرفی نامه برای پزشکی قانونی را نماید. بعد از دریافت معرفی نامه باید آن را همراه با مدارک مورد نیاز به یکی از ادارات پزشکی قانونی ارائه دهد. باید توجه داشت که معاینه در پزشک قانونی رایگان نبوده و مستلزم پرداخت هزینه می باشد .

🔸پس از پرداخت هزینه پزشک معاینات لازم را انجام می دهد و نظر خود را در قالب یک گواهی ارائه می دهد و از آن جایی که نظریه پزشکی قانونی، نظریه کارشناسی محسوب می شود می بایست به اصحاب دعوا ابلاغ شود تا اگر نسبت به آن اعتراضی دارند ظرف یک هفته بعد از ابلاغ اعتراض خود را مطرح نمایند.


🔸همچنین لازم به ذکر است که گواهی پزشکی قانونی اصل صدمه بدنی را تأیید می کند و بر این که ضرب و شتم توسط چه کسی صورت گرفته است، دلالتی ندارد. در واقع انتساب بزه ضرب و شتم به متهم به صرف ارائه گواهی پزشکی قانونی، فاقد وجاهت قانونی است.

🔸بعد از گرفتن نامه پزشک قانونی برای ضرب و شتم باید چه کار کرد ؟

🔸 پس از دریافت نامه پزشکی قانونی شخص باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و شکایت خود را به ثبت برساند. در مرحله بعد پرونده برای ایجاد صلح و سازش به مدت 3 ماه به شورای حل اختلاف ارجاع می شود و در صورت عدم برقراری صلح و سازش پرونده به دادسرا ارسال می گردد.


🔸دادسرا پس از انجام تحقیقات در صورتی که وقوع جرم را محرز بداند، قرار جلب به دادرسی را صادر می کند و پرونده همراه با کیفرخواست به دادگاه کیفری 2 ارسال می شود و برای طرفین وقت رسیدگی تعیین شده و به آنها ابلاغ میگردد تا برای دفاع از خود در جلسه حاضر شوند و در این مرحله دادگاه با توجه به محتویات پرونده و اظهارات و مستندات طرفین رای مقتضی صادر می کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ تجهیز مرکز توانبخشی اعصاب و روان، حکم جایگزین حبس

@jenab_vakill


رئیس دادگستری شهرستان قائنات:

🔸دادگاه انقلاب شهرستان قائنات در یکی از آرای خود برای محکوم علیه، با استفاده از ظرفیت قانونی احکام جایگزین حبس، وی را به تهیه و خرید تجهیزات گرمایشی و خوابگاهی به مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال و تحویل آن به مرکز توانبخشی اعصاب و روان مهر آفرین قائنات مکلف کرد.

🔸اجرای مجازات حبس و جزای نقدی وی به مدت چهار سال تعلیق شد. محکوم علیه مکلف شد در مدت تعلیق مجازات، از معاشرت و تردد با افراد معتاد و رفت‌وآمد به محل‌های آلوده خودداری کند./میزان



https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#بیشتر_بدانید

@jenab_vakill


🔖 بخشیدن مهریه

مهریه در ملکیت زن است و می تواند آن را به شوهرش ببخشد. اگر بخشش مهریه از جانب زن به مرد در قالب ابرا و بری کردن ذمه مرد باشد، زن دیگر نمی تواند به آن رجوع کند و حتی ممکن است علاوه بر مهریه ای که بخشیده هنگام طلاق خلع ، مجبور باشد مالی اضافه تر هم به مرد برای رضایت به طلاق بپردازد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️شرایط فسخ مبایعه نامه چیست ؟

@jenab_vakill


یکی از شرایط فسخ مبایعه نامه ، آن است که دو طرف ، نسبت به فسخ و بر هم زدن مبایعه نامه ، رضایت داشته باشند و با توافق یکدیگر ، اقدام به فسخ قرارداد بیع نمایند . در این شرایط ، فسخ مبایعه نامه ، بر مبنای اقاله ، صورت گرفته است .

🔸یکی دیگر از شرایط فسخ مبایعه نامه ، آن است که یکی از طرفین ، ( حتی بدون رضایت دیگری ) ، اقدام به فسخ مبایعه نامه نماید . در این شرایط ، لازم است که هر کدام از طرفین که قصد فسخ مبایعه نامه را دارد ، به استناد قانون و یا قرارداد ، اقدام به بر هم زدن مبایعه نامه یا فسخ آن نماید .

🔸با این توضیح که ، در قانون مدنی ، شرایطی که به افراد ، حق فسخ قرارداد داده شده است ، ذکر گردیده است که از جمله شرایطی که به یکی از طرفین ، حق فسخ مبایعه نامه داده شده است ، می توان به خیارات قانونی ، اشاره نمود که شامل مواردی همچون خیار مجلس ، خیار تاخیر ثمن ، خیار رویت و تخلف از وصف ، خیار غبن ، خیار عیب ، خیار حیوان ، خیار تدلیس و خیار تبعض صفقه می باشد .

🔸علاوه بر خیارات قانونی ، گاهی ، در متن مبایعه نامه ، خیار شرط نیز ، درج می شود و درج این خیار ، بدان معناست که هر کدام از طرفین قرارداد و یا هر دوی آنها ، می توانند در شرایط خاصی ، اقدام به بر هم زدن یا فسخ مبایعه نامه نمایند . مثل زمانی که طرفین ، شرط می کنند که اگر تا تاریخ مشخصی ، خریدار ، ثمن معامله را پرداخت نکند ، فروشنده می تواند اقدام به فسخ قرارداد نماید .

🔸همچنین ، باید در نظر داشت که در برخی شرایط ، ممکن است که طرفین ، در مبایعه نامه ، اقدام به اسقاط کافه خیارات کرده باشند ؛ به این معنا که حق فسخ معامله به دلیل خیارات را از خود ، سلب و ساقط نموده باشند که در این شرایط ، دیگر نمی توان اقدام به فسخ مبایعه نامه نمود ؛ مگر در خصوص خیار تدلیس .

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
🔖از جمله مهم ترین انواع خیارات جهت بر هم زدن یا فسخ قراردادها که در قانون مدنی به آنها اشاره شده است ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :


@jenab_vakill


🔸خیار مجلس

●خیار مجلس بر اساس ماده 397 قانون مدنی ، به اختیار بر هم زدن معامله توسط هر یک از طرفین ، در طول مدت زمانی گفته می شود که هنوز ایشان در محل انعقاد قرارداد بوده و از هم جدا نشده اند . در این صورت ، در طی آن مجلس ، فسخ قرارداد توسط آنها ، امکان پذیر است و پس از جدایی و متفرق شدن ، باید به استناد سایر خیارات ، معامله را فسخ کنند .

🔸خیار شرط

●خیار شرط بر اساس ماده 399 قانون مدنی ، به این معنا است که اگر در قرارداد بیع ، شرط شود که هر یک از خریدار یا فروشنده یا شخص دیگری ، می توانند در طول مدت زمان معین ، اقدام به بر هم زدن قرارداد کنند ، فسخ قرارداد در طول مدت مشخص شده ، امکان پذیر خواهد بود .

🔸خیار تأخیر ثمن

●بر اساس ماده 402 قانون مدنی ، در صورتی که کالای مورد معامله ، عین خارجی باشد و برای پرداخت وجه معامله یا تسلیم آن کالا ، مهلتی تعیین نشده باشد ، پس از گذشت سه روز از تاریخ انعقاد قرارداد بیع و تسلیم نشدن کالا و یا بهای آن ، فروشنده ، می تواند به خاطر تاخیر در پرداخت ، اقدام به فسخ قرارداد کند .

🔸خیار رؤیت و تخلف از وصف

●بر اساس ماده 410 قانون مدنی ، در صورتی که شخصی ، مالی را از روی اوصاف آن خریداری کرده ، بی آنکه آن را مشاهده کرده باشد ، در صورتی که پس از ملاحظه کالا ، مشخص شود که آن اوصاف ذکر شده حین قرارداد را ندارد ، خریدار ، حق بر هم زدن و یا فسخ کردن قرارداد را خواهد داشت .

🔸خیار غبن

●یکی دیگر از خیارات مهم برای فسخ قرارداد ، زمانی است که یکی از طرفین ، مغبون شده و ضرر کرده باشد . بر اساس ماده 416 قانون مدنی ، در صورتی که یکی از طرفین ، دچار غبن فاحش شده باشد ، بعد از علم به آن ، می تواند معامله را به استناد خیار غبن ، فسخ کند و آن ، زمانی است که تفاوت ارزش موضوع معامله انجام شده با قیمت بازار ، به نحو فاحش و زیادی بوده و عرفا قابل اغماض نباشد .

🔸خیار تدلیس

●خیار تدلیس ، به اختیار بر هم زدن معامله به دلیل فریب خوردن در معامله اطلاق می شود ؛ به این صورت که اگر فروشنده ، اقدام به پنهان نمودن معایب کالای خود نموده و یا خریدار ، اقدام به فریب دادن فروشنده ، در خصوص بها یا ثمن معامله نموده باشد . در این صورت ، پس از اطلاع از تدلیس یا فریب ، هر یک از طرفین ، می تواند اقدام به فسخ قرارداد کند .

🔸خیار عیب

●خیار عیب ، بر اساس ماده 422 قانون مدنی ، به اختیار بر هم زدن قرارداد ، در موقعیتی گفته می شود که پس از معامله ، مشخص شود که مبیع یا کالا ، دچار عیبی است و در این شرایط ، خریدار ، می تواند کالای معیوب را پذیرفته و ما به التفاوت بهای آن را دریافت کند و یا اینکه اقدام به بر هم زدن یا فسخ قرارداد کند .

🔸خیار تبعض صفقه

●بر اساس ماده 441 قانون مدنی ، در صورتی که عقد بیع ، نسبت به قسمتی از مبیع یا کالای مورد معامله ، باطل باشد ، خریدار می تواند کل قرارداد را فسخ کند و یا اینکه ، صرفا آن قسمت از معامله را که صحیح بوده ، پذیرفته و نسبت به قسمتی که باطل بوده است ، ثمن یا بهای پرداخت شده را پس بگیرد .

🔸خیار حیوان

●یکی دیگر از خیارات مذکور در قانون مدنی ، خیار حیوان است . بر اساس ماده 398 قانون مدنی ، در صورتی که طرفین ، اقدام به خرید و فروش حیوان نموده باشند ، خریدار ، به مدت سه روز پس از انعقاد معامله ، اختیار فسخ قرارداد را خواهد داشت .

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#آیا_میدانید

اگر در زمان تنظیم قرارداد اجاره معلوم نشده باشد که هزینة شارژ را مستأجر باید بپردازد یا مالک، تکلیف چیست؟

@jenab_vakill



🔸چون شارژ جزو هزینه‌هایی است که برای استفاده بهینه از محل سکونت پرداخت می‌شود و مستأجر از آب، برق، گاز و تلفن استفاده می‌کند، او نیز باید هزینه‌های آن را بپردازد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#آیا_میدانید

@jenab_vakill


قانون تملک آپارتمان ها:

1- گذاشتن وسایل و یا پارک موتور و دوچرخه در در راه پله آپارتمان ها ممنوع است.

2- کسانی که پارکینگ دارند، می توانند به جای خودرو، موتور و یا دوچرخه را در پارکینگ خود پارک کنند.

3- به غیر از پارک خودرو، اگر جایی اضافه در محل اختصاصی پارکینگ شما وجود داشته باشد، می توانید موتور یا دوچرخه خود را نیز پارک کنید و الا پارک آنها در پارکینگ دیگران یا قسمت های مشاعی، تصرف در اموال دیگران و ممنوع می باشد مگر با موافقت همه مالکان و ساکنین.

4- به غیر از خودرو، موتور و دوچرخه، گذاشتن
وسایل دیگر در پارکینگ ممنوع است.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#بیشتر_بدانیم


فرآیند ادعای سابقه درتامین اجتماعی چگونه است؟


@jenab_vakill


در صورتی که کارفرما بدون توجه به #ماده_٣٩ قانون تامین اجتماعی در زمان اشتغال کارکنان تحت شمول، از بیمه کردن کارکنان خود خودداری کند، شخص مدعی باید با تکمیل فرم مخصوص و ضمیمه کردن مدارک و مستندات اشتغال به کار اقدام و به شعبه بیمه، آخرین لیست واریزی حق بیمه را ارائه کند.

🔸موضوع در کمیته ادعای سابقه شعبه و استان مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به مستندات ارائه شده اعلام نظر می‌شود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️فوت اصحاب دعوا در جریان رسیدگی‌های قضایی

@jenab_vakill


🔖اصحاب دعوا

"اصحاب دعوا به افرادی گفته می‌شود که مخاطب جلسه دادرسی قرار می‌گیرند."

🔸این افراد در امور حقوقی، خواهان و خوانده و در امور کیفری، شاکی و متهم هستند

فوت شاکی خصوصی

"با فوت شاکی خصوصی، تمامی حقوق ناشی از دعوی به ورثه او می‌رسد. در حقیقت فوت شاکی خصوصی سبب انتقال حقوق خصوصی وی به ورثه او می‌شود و با فوت شاکی، ورثه به جای وی در دادگاه یا دادسرا حاضر شده و ضمن پیگیری جریان پرونده در دادگاه شرکت می‌کنند.
اگر جرم قابل گذشت باشد ورثه می‌توانند به قائم مقامی از طرف متوفی دعوی را پیگیری کنند و اگر جرم از نوع جرم غیرقابل گذشت باشد صرف‌نظر از اینکه در این حالت نیز وراث می‌توانند تعقیب را پیگیری کنند اساسا فوت شاکی تأثیری در قابلیت تعقیب متهم ندارد.

فوت متهم

طبق #ماده_13_قانون_آیین_دادرسی_کیفری ، تعقیب امر جزایی و اجرای مجازات که طبق قانون شروع شده باشد، موقوف نمی شود، مگر در موارد زیر:

*فوت متهم یا محکوم‌علیه در مجازات های شخصی

*گذشت شاکی یا مدعی خصوصی در جرائم قابل گذشت

*مشمولان عفو

*نسخ مجازات قانونی

*اعتبار امر مختومه

*شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون

*توبه متهم در موارد پیش بینی شده در قانون
با فوت متهم، امر تعقیب، محاکمه و اجرای مجازات متوقف می‌شود؛

🔸 زیرا برابر اصل شخصی بودن مجازات‌ها، فقط شخص مرتکب مسئول عمل غیر قانونی خود است، نه ورثه و اطرافیان او. در این راستا تنها استثنای وارد بر اصل شخصی بودن مجازات ها در حقوق ما ،مسئولیت عاقله ،اقارب و بیت المال در پرداخت دیه است. دیه که یکی از انواع مجازات‌ها محسوب می‌شود باید از اموال متوفی قبل از تقسیم ترکه پرداخت شود .

🔸در حالتی که متهمین چند نفر باشند فوت یکی از آنها تنها موجب توقف دعوی نسبت به همان متهم می شود و تاثیری در رسیدگی به اتهام سایرین ندارد.

🔖فوت در جریان امور حقوقی

🔸بر اساس #ماده_۱۰۵_قانون_آیین_دادرسی_مدنی، هرگاه یکی از اصحاب دعوا فوت کند یا محجور شود یا سمت یکی از آنان که به موجب آن سمت، داخل دادرسی شده است، زایل شود، دادگاه رسیدگی را به طور موقت متوقف و مراتب را به طرف دیگر اعلام می‌دارد. پس از تعیین جانشین و درخواست ذی‌نفع، جریان دادرسی ادامه می‌یابد، مگر اینکه فوت یا حجر یا زوال سمت یکی از اصحاب دعوی تاثیری در دادرسی نسبت به دیگران نداشته باشد که در این صورت دادرسی نسبت به دیگران ادامه خواهد یافت.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️بردن فرزند بدون اجازه شوهر

@jenab_vakill

حضانت فرزندان تا پایان هفت سالگی با مادر است ، گاهی مادران ، پس از بروز اختلافات با همسرشان ، اقدام به بردن فرزند از منزل ، بدون اجازه شوهر می نمایند که به لحاظ قانونی ، این موضوع ، محل اشکال است.

🔸در مواردی ، ممکن است پدر و مادر ، دچار اختلافاتی شده و قصد طلاق یا جدا شدن داشته باشند . خوشبختانه در این حالت نیز قانون مدنی ، تکلیف حضانت فرزندان بعد از طلاق را مشخص نموده است . بر اساس قانون مدنی ، حضانت فرزندان دختر و پسر ، تا پایان 7 سالگی ، به عهده مادر بوده و پس از آن ، تا دوران بلوغ ، ( نه سالگی در دختران و پانزده سالگی در پسران ) ، با پدر می باشد .

🔸اما قبل از طلاق گرفتن ، ( مثلا در صورت قهر کردن پدر و مادر ) ، ممکن است که مادر ، اقدام به بردن فرزند از منزل نموده و به عنوان مثال ، فرزندان را به منزل والدین و آشنایان خود ببرد .

🔖"حضانت مادر بر فرزندان تا سن هفت سالگی" این اجازه را به مادر می دهد که فرزندان را از منزل مشترک خارج کند ؟

🔸پاسخ به این سوال ، منفی است . به عبارت دیگر ، بردن فرزند از منزل ، بدون اجازه شوهر ، به لحاظ شرعی و قانونی ، موجه نمی باشد . به دلیل اینکه حضانت فرزندان ، قبل از طلاق ، هم حق و هم تکلیف هر دوی والدین می باشد و مادر ، نمی تواند از این موضوع ، جلوگیری کند .

🔸 علاوه بر این ، ملاقات با فرزند نیز به لحاظ قانونی ، حق هرکدام از والدین است و بردن فرزند از منزل ، بدون اجازه شوهر ، این حق را از پدر سلب می نماید .

🔸لازم به ذکر است که به لحاظ شرعی و قانونی ، حتی خود زن هم نمی تواند بدون اجازه شوهر ، اقدام به ترک زندگی مشترک نماید و در صورت غیر موجه بودن دلیل ترک منزل از سوی زن ، ممکن است به عنوان زن ناشزه که مرتکب عدم تمکین شده است ، مواجه شود .

حکم مادری که فرزندانش را از خانه بدون اجازه شوهر ببرد چیست ؟

🔸ماده 42 قانون حمایت خانواده ، در خصوص حکم بردن فرزند از منزل ، بدون رضایت شوهر بر اساس این ماده ، فرزندان را نمی توان بدون رضایت ولی ، قیم ، مادر یا شخصی که حضانت به وی سپرده شده است ، از محل اقامت یا منزل مشخص شده ، خارج نموده و وی را به محل دیگر و یا خارج از کشور فرستاد . مگر اینکه ، دادگاه ، این موضوع را به مصلحت فرزند دانسته و با لحاظ حق ملاقات دیگری ، این امر را اجازه دهد که در این صورت ، ذی نفع ، باید تضمین بدهد که فرزند را مجددا ، باز می گرداند.

در ماده 41 قانون حمایت خانواده ذکر شده است که بر اساس این ماده ، هرگاه دادگاه ، تشخیص بدهد که مسئول حضانت ، از انجام تکالیف مقرر در این رابطه ، امتناع می نماید و یا اینکه ، مانع ملاقات فرزند تحت حضانت با اشخاص ذی حق می شود ، می تواند دو اقدام انجام دهد :

نخست ؛ به دلیل عمل نکردن به تکالیف حضانت و محروم نمودن پدر از ملاقات با فرزندانش ، اقدام به واگذاری حضانت به شخص دیگر نموده و به نوعی ، از مادر سلب حضانت کند ؛

دوم ؛ به دلیل جلوگیری از ملاقات شوهر با فرزندان ، ناظر تعیین نموده و حدود نظارت وی را نیز مشخص نماید ؛ به نحوی که مصلحت طفل نیز تامین گردد .

🔸 مواد 40 و 54 قانون حمایت خانواده

"بر اساس ماده 40 قانون حمایت خانواده ، خودداری از استرداد فرزند به شخصی که حضانت را به عهده دارد ، ممکن است موجب بازداشت شخص شود".

🔸« هر کس از اجرای حکم دادگاه در مورد حضانت طفل ، استنکاف نموده یا مانع اجرای آن شود ، یا از استرداد طفل امتناع ورزد ، حسب تقاضای ذی نفع و به دستور دادگاه صادر کننده رای نخستین ، تا زمان اجرای حکم ، بازداشت می شود » .

🔸بر اساس ماده 54 قانون حمایت خانواده ، ضمانت اجرای جلوگیری از ملاقات با فرزند
« هرگاه مسئول حضانت ، از انجام تکالیف مقرر ، خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذی حق شود ، برای بار اول ، به پرداخت جزای نقدی درجه هشت و در صورت تکرار ، به حداکثر مجازات مذکور ، محکوم می شود ».

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️تعهد نامه اخلاقی همسر چیست؟

@jenab_vakill


الزامات ناشی از زندگی زناشویی ، تا حد زیادی ، اخلاقی است ؛ به این معنا که اخلاق ، سبب پایبندی طرفین ، به مفاد تعهدات شرعی ، قانونی و عرفی خواهد شد ؛ فلذا زیر پا گذاشتن برخی از این تعهدات ، ضمانت اجرای حقوقی نداشته و اصولا ، جرم ، محسوب نمی شود . با این حال ، گاهی ، در صورت نقض چنین تعهداتی ، زوجین ، برای اطمینان از اینکه تعهدات ، توسط طرف مقابل ، به صورت دقیق ، اجرا می شوند ، اقدام به اخذ تعهد نامه اخلاقی از همسر می نمایند .

🔸 هر کدام از زوجین ، اعم از زن یا شوهر ، می توانند به صورت رسمی ، تعهد نامه اخلاقی از همسر خود اخذ نمایند تا به واسطه آن ، طرف مقابل ، به لحاظ حقوقی نیز ، به یک سری از تعهدات اخلاقی ، پایبند شده و به این واسطه ، نتواند از تعهدات قراردادی خود ، امتناع نماید .

🔸در این حالت ، شوهر یا زن ، متعهد می شود که موارد مذکور در تعهد نامه زوجین را بی چون و چرا ، انجام داده و از آن ، سرپیچی نکند . در غیر این صورت ، ممکن است که در صورت سرپیچی از تعهد زن یا تعهد مرد ، ضمانت های اجرایی ذکر شده در متن تعهدنامه اخلاقی همسر ، در خصوص وی ، اعمال گردد که بسته به موضوع تعهدنامه مرد و زن ، این ضمانت های اجرایی ، متفاوت است .

🔖عواقب تعهدنامه محضری اخلاقی همسر چیست و در صورتی که متعهد ، قصد داشته باشد با مراجعه به محضر ، یک نمونه متن تعهد نامه اخلاقی همسر امضا نماید ، به چه نکاتی باید توجه داشته باشد ؟

🔸اصولا تعهد محضری اخلاقی همسر ، یک اثر حقوقی مهم دارد و آن هم این است که شخص متعهد ، علی الاصول ، می بایست به تعهدات مورد پذیرش در آن سند ، پایبند بماند . لکن در صورتی که مجددا تعهدات مندرج در سند تعهدنامه ، زیر پا گذاشته شود ، ضمانت اجرای کیفری یا حقوقی خاصی متوجه فرد نخواهد شد .

🔸مگر اینکه در متن تعهد محضری اخلاقی همسر ، ضمانت اجرای تخلف از متن تعهدنامه ، مورد پیش بینی قرار گرفته باشد . مثلا ، در صورتی که زن ، متوجه برقراری رابطه نامشروع توسط شوهر شده باشد ، می تواند در متن تعهدنامه اخلاقی محضری ، وی را به وفاداری ، ملزم نماید ؛ اما باید توجه داشت که این امر ، به هیچ وجه جلوی خیانت مجدد مرد را نمی گیرد .

🔸بلکه اگر زن ، حین تنظیم تعهدنامه اخلاقی محضری ، شرط کرده باشد که در صورت خیانت مجدد مرد ، وی حق طلاق خواهد داشت ، در این صورت ، عواقب تعهد زن یا تعهد مرد ، آن است که اگر شوهر ، دوباره مرتکب رابطه نامشروع بشود ، زوجه ، وکالت و حق طلاق خواهد داشت .

🔸البته ، حین تنظیم تعهدنامه اخلاقی همسر ، این نکته را باید مد نظر قرار داد که مفاد تعهد نامه زن و مرد ، حاوی اقراری بر علیه خود متعهد نباشد ؛ چرا که این امر ، عواقب حقوقی خاصی دارد . به عنوان نمونه ، اگر مرد ، در زمان تنظیم تعهد اخلاقی ، اقرار بر ارتکاب زنا یا رابطه نامشروع کند ، ممکن است در صورت نقض آن تعهد ، بعدها زن بتواند به استناد این تعهد محضری ، علیه مرد ، شکایت کیفری مطرح نماید .

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️عقد عاریه

@jenab_vakill


تعریف عقد عاریه در ماده 635 قانون مدنی آمده است . بر اساس این ماده " عاریه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین به طرف دیگر اجازه می دهد که از عین مال او مجانا منتفع شود . عاریه دهنده را معیر و عاریه گیرنده را مستعیر گویند " بنابراین با توجه به این ماده عاریه قراردادی است بین عاریه دهنده ( معیر ) یا عاریه گیرنده ( مستعیر ) که با توجه به آن معیر به مستعیر اجازه می دهد که از مال او به طور رایگان استفاده کند .

🔖خصوصیات عقد عاریه

در قرارداد عاریه مالکیت شیء انتقال نمی یابد؛ بلکه صرفا اجازه‌ی بهره‌مندی و استفاده داده می‌شود.

به علاوه در این قرارداد اصل آن میباشد که طرف بدون پرداخت مبلغی و به‌صورت مجانی از شیء و مال استفاده کند. اما عاریه ‌دهنده می‌تواند شرط کند که مبلغی یا مابازایی به او پرداخت شود. مال مورد عاریه باید پس از استفاده و بهره‌گیری قابل باقی‌ماندن باشد و از بین نرود.

🔸به عنوان مثال نمی‌توان خوراکی را برای خوردن به عنوان عاریه به دیگری داد، زیرا با خوردن آن، مال از بین می‌رود. درحالی که می‌توان خوراکی را برای نمایش دادن در فروشگاه به عاریه داد. به عبارت دیگر، مالی را می‌توان به عاریه داد که با استفاده‌، عینِ مال باقی بماند .

🔸ماده ۶۳۸ قانون مدنی
عاریه عقدی است جائز و به موت هر یک از طرفین منفسخ میشود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
2024/09/27 13:28:32
Back to Top
HTML Embed Code: