Telegram Web Link
Forwarded from اتچ بات
✴️ ترخیص خودروهای توقیفی به‌مناسبت نیمه شعبان

@jenab_vakill


سخنگوی پلیس:

🔸وسایل نقلیه‌ای که در چارچوب مقررات پلیسی توقیف فیزیکی شده‌اند، به مناسبت نیمه شعبان ترخیص خواهند شد.

🔸ترخیص خودروهای توقیفی شامل کلیه تخلفات رانندگی و همچنین موارد مرتبط با حوزه عفاف و حجاب نیز است. البته این طرح، مشمول خودوهایی که دارای شکایت قضائی و پرونده مفتوح در سیستم قضائی هستند، نمی‌شود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
‍ ‍ آیا ورثه وظیفه دارندبدهیهای متوفی را بپردازند؟


@jenab_vakill


ورثه تحت هيچ شرايطي مسئول پرداخت بدهي‌هاي متوفي نيستند بلکه بدهي‌هاي او از ترکه‌اش پرداخت مي‌شود و اگر ترکه کفاف ندهد همان مقدار موجود به نسبت، ميان طلبکاران تقسيم مي‌شود.

🔸اگر دارايي متوفي براي پرداخت بدهي‌هايش کافي نباشد، ورثه مجبور نيستند ثابت کنند که دارايي متوفي کفايت پرداخت بدهي‌هاي او را نکرده است.

🔖بدهي‌هاي متوفي بايد به ترتيب پرداخت شود. اين بدهي‌ها شامل هزينه کفن و دفن، ديون وابسته به اعيان ترکه مانند دين داراي حق وثيقه و ديگر ديون است. اين‌ها نيز بايد به ترتيب #ماده_226_قانون_امور_حسبي پرداخت شود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
مجازات جرم سوء استفاده از سفید مهروسفیدامضاو مجازات جرم خیانت در امانت چقدراست؟

@jenab_vakill


مجازات مرتکب جرم خیانت در امانت بر اساس #ماده_۶۷۴_قانون_تعزیرات_مصوب_۱۳۷۵  حبس از شش ماه تا سه سال می باشد.

🔸همچنین قانونگذار در #ماده_۶۷۳_قانون یاد شده، برای سوء استفاده از سفید مهر یا سفید امضاء یک تا سه سال حبس تعیین کرده است.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️شنود غیرمجاز چیست؟

@jenab_vakill

منظور از شنود آن است که فرد ثالثی که جزو طرفین تماس نمیباشد ، بطور مخفیانه به مکالمات دیگران گوش دهد که در صورت فقدان مجوز، این عمل به موجب ماده ۲ قانون جرایم رایانه ای جرم محسوب و مرتکب به حبس یا جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم می شود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️نداشتن قرارداد اجاره و اجاره شفاهی


@jenab_vakill


گاهی طرفین قرارداد اجاره صرفاً به دلیل روابط دوستانه اقدام به مکتوب کردن قرارداد خود نمی‌کنند. شاید در ابتدای کار همه چیز خوب پیش برود اما ممکن است به تدریج مسائل کوچک به اختلافی بزرگ تبدیل شود. بنابراین طرفین به قرارداد شفاهی بین خودشان عمل نمی‌کنند و در این صورت بدون وجود قرارداد همه چیز سخت می‌شود. طبق قانون اجاره سال 1356 قرارداد شفاهی نیز در کنار قرارداد کتبی تحت حمایت قانون قرار داشت. اما امروزه بر اساس قانون اجاره مصوب سال 1376 قرارداد شفاهی اجاره مشمول قانون نمی‌شود و قرارداد کتبی الزامی است.

🔸از مهم‌ترین مشکلاتی که قرارداد شفاهی ایجاد می‌کند عمل نکردن به وعده توسط مالک و مستأجر است در صورتی که قرارداد آن‌ها مشمول حمایت قانونی نیز نمی‌شود. برای مثال مالک مدعی شود که پولی رهن دریافتی از مستأجر از آنچه مستأجر ادعا می‌کند کمتر است. وقتی قرارداد اجاره مکتوب باشد در ابتدای امر موجر وعده‌هایی نظیر وعده تعمیرات را در قرارداد لحاظ می‌کند. اما وقتی قرارداد شفاهی است موجر به راحتی می‌تواند خلاف وعده خود عمل کند. مستأجر ممکن است ملک مورد اجاره را مجدداً اجاره دهد. طبق قانون مستأجر می‌تواند مال مورد اجاره را مجدد اجاره بدهد. مگر آن که موجر در قرارداد کتبی قید کند که مستأجر چنین اجازه‌ای ندارد. طبیعتاً قید کردن این امر در صورتی که قرارداد کتبی وجود ندارد امکان‌پذیر نیست. در نهایت موجر و مستأجر به دلیل نداشتن قرارداد کتبی اجاره در زمان مراجعه به دادگاه برای اختلاف پیش‌آمده در روابطشان دچار مشکل می‌شوند.

🔸شرایط فسخ قرارداد شفاهی اجاره

اجاره شفاهی‌ در دعاوی حقوقی قابل سندیت نیست. فسخ قرارداد اجاره بدون آن که کتباً ثبت شده باشد توسط موجر یا مستأجر اصلاً آسان نیست. کارشناسان حقوقی در توصیه‌های حقوقی خود جهت فسخ کردن قرارداد اجاره، به موجر یا مستأجر مراجعه به قرارداد کتبی اجاره را پیشنهاد می‌دهند. بنابراین موجر یا مستأجری که در هنگام شروع یک رابطه قراردادی اجاره‌ای آن را کتباً ثبت نکرده باشد برای فسخ قرارداد دچار مشکل می‌شود. مگر این که طرفین قرارداد برای اثبات ادعا‌های خود سند یا شاهدان دیگری نیز داشته باشد.

🔸نداشتن قرارداد اجاره و شرایط تخلیه ملک

هنگام تخلیه ملک وقتی قرارداد کتبی اجاره وجود داشته باشد طرفین می‌توانند مسائل مالی و خسارات وارده و.. را به راحتی برطرف نمایند. اما با قرارداد شفاهی اجاره وقتی تخلیه ملک در حال انجام است، دریافت خسارت از مستأجر ممکن نیست. در قرارداد کتبی اجاره مالک می‌تواند خسارت‌های ناشی از تأخیر تخلیه را از مستأجر دریافت کند یا از مبلغ رهن مستأجر کم کند. حال اگر قرارداد اجاره شفاهی باشد از نظر قانونی مالک نمی‌تواند از مبلغ رهن مستأجر کم کند.

🔸در پایان باید گفت در صورت نبود قرارداد مکتوب برای اجاره گرفتن حکم تخلیه بی‌معنی است زیرا قرارداد شفاهی مشمول حمایت‌های قانونی نمی‌شود.

🔸مشکل تمدید اجاره بدون قرارداد چیست؟

گاهی ممکن است افراد قرارداد اولیه را به صورت مکتوب منعقد نمایند اما تمدید قرارداد را به صورت کتبی ثبت نکنند. در چنین شرایطی اگر میان طرفین قرارداد اختلافی ایجاد شود همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم احقاق حق بدون مدرک و سند اصلاً آسان نیست. نکته مهم در تمدید کردن اجاره به صورت شفاهی این است که گاهی ارائه اسنادی مثل یک پیامک می‌تواند به عنوان مدرکی جهت اثبات رضایت و تائید مالک در دادگاه‌ها استفاده شود.

🔸تصور کنید یک قرارداد اجاره به صورت کتبی منعقد کردید. حالا پس از اتمام اعتبار قرارداد تصمیم به تمدید قرارداد دارید اما به دلایلی بدون ثبت یک قرارداد کتبی جدید و به صورت شفاهی اقدام به تمدید اجاره می‌کنید. اما مالک به وسیله یک پیامک تمدید قرارداد اجاره را تائید می‌کند و هزینه‌های اجاره و رهن برای قرارداد جدید را هم اعلام می‌نماید. در این صورت اگر دچار اختلاف بشوید می‌توانید از این پیامک به عنوان مدرک برای احقاق حق خود بهره ببرید.

🔸علاوه بر آن اگر هنگام تمدید قرارداد اجاره به صورت شاهد یا شاهدانی حضور داشته باشند برای موجر و مستأجر کمک‌کننده هستند. مثلاً اگر دو نفر از تمدید قرارداد اجاره که به صورت شفاهی انجام شده مطلع باشند و همچنین به شهادت دادن در دادگاه رضایت دهند ادعای طرف مقابل رد می‌گردد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️زن چه اموالی رابه ارث می‌برد

@jenab_vakill

زن به عنوان همسر متوفی مستحق یک چهارم یا یک هشتم از اموال مرد است.

🔸حال این که چه مالی را می‌تواند به ارث ببرد بسیار مهم است، زیرا که در مقدار سهم زن موثر است.

🔸زوجه در صورت فرزند دار بودن زوج، یک هشتم از عین اموال منقول (مثل ماشین، موتور و غیره)

🔸و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول (مثل خانه، باغ، مغازه و غیره) اعم از عرصه (زمین) و اعیان (ساختمان) ارث می‌برد.

🔸در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد سهم زن یک چهارم از تمامی اموال است.

🔸پس لازم است بعد از مرگ شوهر، علاوه بر اموال منقول که تقسیم می‌شود، اموال غیر منقول قیمت گذاری شده و یک چهارم یا یک هشتم از این قیمت به زن داده شود. در مواقعی امکان دارد که ورثه دیگر متوفی از قیمت گذاری مال غیر منقول امتناع بکنند.

🔸ماده ۹۴۸ قانون مدنی این امکان را به زن داده است که حق خود را از عین اموال استیفا کند، پس وی می‌تواند در مرحله اول، ورثه را از طریق دادگاه اجبار به قیمت گذاری و دریافت سهم خود کرده، در غیر این صورت و ادامه امتناع ورثه، براساس رویه قضایی موجود، زن می‌تواند سهم مشاع خود را از عین یعنی خود زمین و خانه تملک کند.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️تکلیف ضامنی که اقساط وامِ وام‌گیرنده از حقوق او کسر می‌شود، چیست؟

@jenab_vakill

ماده ۷۰۹قانون مدنی بیان می کند که ضامن حق رجوع به مضمون عنه را ندارد، مگر بعد از ادای دین... بنابراین می توان نتیجه گرفت که ضامن پس از پرداخت دینی که ضمانت آن را بر عهده گرفته است، می تواند به مدیون (مضمون عنه) رجوع کند و حق خود را بگیرد به اینصورت که ضامن می تواند در زمان توافق بر ضمانت، از مدیون ضمانت هایی را بگیرد؛ بدین ترتیب که مدیون به مقدار مبلغ مورد ضمانت به ضامن سفته یا چک داده و خیال ضامن را از بابت بازپرداخت اقساط یا دیگر تعهدات راحت کند.

🔸البته باید به چند نکته توجه داشت؛ ابتدا این که این کار به این دلیل است که بتوان مدیون اصلی را مورد تعقیب کیفری قرار داده، بلکه از ترس زندان و محدودیت هایی از قبیل مسدود شدن حساب بانکی، محرومیت از داشتن دسته چک به طور موقت یا دائم، حق ضامن را ادا کند.

🔸به این خاطر ضامن در فقره یا فقره های چکی که از کسی که ضمانتش را می کند، باید این موارد را رعایت کند: چک باید تاریخ دار باشد، یعنی این که اگر آخرین قسط وام ۵ سال دیگر است، تاریخ مندرج در چک بعد از این تاریخ ذکر شود و دیگر آن که تاریخ صدور چک در آن (گوشه و پایین چک) ذکر نشود، بر این اساس بند (ه) ماده (۱۳) قانون صدور چک چنین بیان می دارد:

🔸 «در صورتی که ثابت گردد چک بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نیست» دیگر آن که در متن چک هدف از پرداخت چک که همان تعهد یا شروط می باشد، ذکر نشود و نیز چک حتما دارای امضا باشد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️بخشیدن مهریه بدون اذن پدر

@jenab_vakill


به موجب ماده 1082 قانون مدنی، به محض وقوع عقد نکاح، زن، مالک مهریه مقرر و مورد توافق می شود و می تواند هر گونه تصرفی که بخواهد در مهریه خود، انجام دهد که بخشیدن مهریه به همسر نیز یکی از این تصرفات می باشد. اما، برای صحت این بخشش، باید شرایط بخشیدن مهریه، رعایت شود که عبارتند از:

🔸عقل: یکی از شرایط بخشیدن مهریه، این است که زن، از صحت عقلانی، برخوردار باشد و به عبارتی، مجنون نباشد.

🔸رضایت و اختیار: از دیگر شرایط بخشیدن مهریه، این است که زن، این کار را با رضایت و اختیار و نه از روی اکره انجام دهد.

🔸قصد: داشتن قصد، از دیگر شرایط بخشیدن مهریه، توسط زن می باشد و او باید این عمل را با قصد و هدف بخشیدن انجام دهد.

🔸بلوغ و رشد: رسیدن به سن بلوغ و رشد، از دیگر شرایط بخشیدن مهریه است. سن بلوغ دختران، 9 سال تمام قمری بوده و پس از آن، می توانند، با مراجعه به دادگاه و گرفتن حکم رشد، اقدام به بذل مهریه خود نمایند. اما، دفترخانه، به تبعیت از رویه حقوقی ایران، سن رشد، جهت انجام امور مالی را 18 سال تمام می داند.

🔖حکم بخشیدن مهریه بدون اذن پدر چه خواهد بود؟

🔸رضایت پدر و اجازه او، شرط صحت بخشیدن مهریه نمی باشد و در هیچ قانونی، از لزوم رضایت پدر و اذن او، جهت صحت بذل مهریه، سخنی به میان نیامده است.

🔸اما، به لحاظ عملی، برخی از دفترخانه ها، اذن پدر، برای بخشیدن مهریه و رضایت وی برای بذل آن را شرط لازم و ضروری این امر می دانند که این مسئله، قانونی نمی باشد.

🔸شایان ذکر است، چنانچه، دفترخانه، از ثبت بذل یا ابراء مهریه، خودداری کرده و آن را منوط به وجود اذن پدر نماید، متقاضی بذل، می تواند، از دفترخانه، به علت تخلف در انجام وظایف خود، در کانون سردفتران، شکایت کند.

🔸همچنین، در صورتی که زوجین بخواهند، می توانند با تنظیم یک قراداد خصوصی و بر روی برگه کاغذ، اقدام به ثبت و مستند کردن بذل مهریه کنند و آن را به امضای شهود برسانند که در این صورت، بذل، صحیح بوده و این سند، یک سند عادی محسوب خواهد شد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️صدور قرار کارشناسی

@jenab_vakill


گاهی اظهار نظر قاضی در مورد بعضی از جنبه های فنی پرونده مطرح شده امکان پذیر نیست ؛ بلکه اطلاع از جنبه های موضوع نیازمند تخصص افراد دیگر است . در چنین شرایطی ، دادگاه می تواند با صدور قرار کارشناسی ، تحقیقات لازم را از کارشناس رسمی دادگستری مطالبه نماید .

🔖هزینه کارشناسی دادگاه

🔸 بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، پرداخت هزینه کارشناسی به عهده شخصی است که به کارشناسی پرونده استناد می کند یا به عبارت دیگر ، به عهده متقاضی می باشد

🔖پرداخت هزینه کارشناسی

🔸بر اساس ماده 259 قانون آیین دادرسی مدنی ، " ایداع دستمزد کارشناس به عهده متقاضی است ... هرگاه قرار کارشناسی به نظر دادگاه باشد و دادگاه نیز نتواند بدون انجام کارشناسی انشای رأی نماید ، پرداخت دستمزد کارشناس در مرحله بدوی به عهده خواهان و در مرحله تجدیدنظر به عهده تجدینظر خواه است ... " .

🔸بر اساس این ماده ، پرداخت هزینه کارشناسی، از جمله هزینه کارشناسی نفقه، بر عهده استناد کننده به قرار کارشناسی یا متقاضی آن است . در صورتی هم که خود دادگاه کارشناسی را لازم بداند ، در مرحله بدوی ، پرداخت هزینه کارشناسی با خواهان است و اگر پرونده وارد مرحله تجدیدنظر خواهی شده باشد ، پرداخت هزینه بر عهده تجدیدنظر خواه خواهد بود . اگر هم کارشناسی به درخواست طرفین دعوا ( خواهان و خوانده ) باشد ، به نظر می رسد که پرداخت دستمزد کارشناس باید به طور مساوی میان آن دو تقسیم شود .

ضمانت اجرای عدم پرداخت هزینه کارشناسی

🔸بر اساس قسمتی از ماده 259 قانون آیین دادرسی مدنی ، هرگاه هزینه کارشناسی پرداخت نشود ، کارشناسی از عداد دلایل خارج می شود . بنابراین ، عدم واریز هزینه کارشناسی سبب می شود که دادگاه استناد خواهان به کارشناسی پرونده را در نظر نگیرد و اگر به جز کارشناسی به دلیل دیگری برای اثبات ادعای خود استناد کرده باشد ، با ملاحظه آن اقدام به صدور رای کند .

🔸یعنی دادگاه در صورت عدم پرداخت دستمزد کارشناسی ، با ملاحظه سایر محتویات پرونده اقدام به صدور رای می نماید و چه بسا که با خروج کارشناسی از دلایل اقامه شده ، موضوع مطرح شده به اثبات نرسیده و رای دادگاه به نفع طرف مقابل صادر شود.

🔖مهلت پرداخت هزینه کارشناسی دادگاه یک هفته است . یعنی از تاریخی که دادگاه قرار کارشناسی صادر کرده و حکم به پرداخت آن توسط متقاضی صادر کرد ، باید ظرف مهلت یک هفته ای این هزینه پرداخت شود ؛ در غیر این صورت ، همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد ، کارشناسی از دلایل اقامه شده آن شخص حذف خواهد شد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ تعلیق ۱۲۰ سردفتر در یک ماه

@jenab_vakill


رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:

ماه گذشته فعالیت ۱۲۰ سردفتر با اعمال ماده ۴۲ تعلیق شدند.

در حال حاضر ۲۰ تیم ویژه تشکیل شده و در برخی از استان‌ها بازرسی‌های ویژه‌ای در حال انجام است.

اگر سر دفتری به دنبال تخلف در حوزه فعالیت خود است باید مسیر کسب و کار خود را تغییر دهد چرا که در برخورد با متخلفان با هیچ شخصی اغماض و از خطای هیچکس چشم‌پوشی نمی‌کنیم./ایسنا


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک


@jenab_vakill

پلیس راهور فراجا:

🔸فعالیت مراکز تعویض پلاک در سراسر کشور از امروز تا ۲۸ اسفند با افزایش ۲ ساعته از ۷ صبح تا ۱۶ خواهد بود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️انحصار‌ وراثت

@jenab_vakill


🔸به معنای معلوم کردن تعداد وراث متوفی توسط مراجع ذی‌صلاح است.

🔸اثر گواهی انحصار وراثت آن است که وضعیت وصیت، ورثه و سهم‌الارث آن ها به طور کلی مشخص شود.

🔸اگر فردی به گواهی صادرشده اعتراضی داشت، می‌تواند اعتراض خود را اعلام کند، به طور مثال یکی از ورثه ممکن است اعتراض داشته باشد که نامش در گواهی قید نشده است همچنین ممکن است موصی‌له (فردی که وصیت به نفع او انجام شده است) یکی از اعتراض کنندگان به گواهی انحصار وراثت باشد.

🔸از جمله مشکلات عملی فرآیند انحصار وراثت آن است که اگر یکی از وراث همکاری‌های لازم را انجام ندهد و به طور مثال مدارک و مستندات مورد نیاز را به وارثی که می‌خواهد درخواست انحصار وراثت را مطرح کند، ارایه نکند، مشکلاتی برای متقاضی انحصار وراثت ایجاد خواهد شد. به دلیل آن که باید از ثبت احوال استعلام شود و تشریفات این اقدام نیز زمان‌بر است ولی در هر صورت انجام می پذیرد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ سامانه خودنویس راه‌اندازی شد

@jenab_vakill


سامانه خودنویس khodnevis.mrud.ir بالاخره راه‌اندازی شد و با اعلام وزارت راه‌وشهرسازی مشاوران املاک از ۲۱بهمن‌ماه باید قراردادهای اجاره را در سامانه خودنویس ثبت کنند.

مستاجر و مالک نیز می‌توانند با مراجعه به این سامانه بدون حضور مشاور املاک قرارداد اجاره را بنویسند و بدون پرداخت حق کمیسیون، کد رهگیری بگیرند و قرارداد ببندند.

این‌طور که سر و شکل سامانه نشان می‌دهد خود مستاجر و مالک می‌توانند قرارداد بنویسند و دیگر اصلا نیازی به آنها نیست. کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران می‌گوید: این سامانه کسب‌وکار سه میلیون مشاور املاک را به خطر می‌اندازد و کم‌کم باعث می‌شود این شغل رسمیت خود را از دست بدهد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ ارسال محتویات مستهجن از طریق شبکه های اجتماعی جرم است .

@jenab_vakill

آیا ارسال یک عکس مستهجن در #تلگرام ، #واتس_آپ، #اینستاگرام و ... به دوست خود که هیچ شکایتی ندارد #جرم محسوب میشود؟

🔸 فردی که اقدام به ارسال این محتویات از جمله عکس ، فیلم ، صوت و ... مستهجن می کند گاهی برای دوست خود ارسال می کند و گاهی در گروه منتشر میکند . اما باید گفت در هر دو صورت طبق قانون جرایم رایانه ای ، عمل فوق جرم است اما مجازات متفاوتی دارد .

🔸اگر به دوست خود یا در گروهی که کمتر از 10 نفر است ارسال کند به #جزای_نقدی محکوم می شود

🔸 اگر به 10 نفر یا بیشتر ارسال کند به حبس یا جزای نقدی یا هر دوی آنها محکوم خواهد شد یعنی هم #حبس و هم جزای نقدی
توجه کنید که لازم نیست کسی از فرد ارسال کننده شکایت کند بلکه این جرم ، جرم غیر قابل گذشت است و در صورت مشاهده توسط مقامان قضایی و انتظامی تحت تعقیب قرار خواهد گرفت .

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#⁣وکالت_بلاعزل

@jenab_vakill

✴️ بلاعزل بودن وکیل مانع انجام عمل مورد #وکالت توسط موکل نیست. اگر شخصی در ضمن یک عقد لازم مثل عقد بیع به‌عنوان وکیل انتخاب شده باشد و یا به‌ صورت توافقی در #وکالتنامه اشاره به وقوع “عقد لازمی” شود و عبارت “ضمن عقد خارج لازم” درج شود، طرف مقابل یعنی #موکل، حق عزل #وکیل را ندارد.

#وکالت_بلاعزل مانع از انجام امر وکالت توسط موکل نبوده و وکالت بلاعزل نیز با #فوت یا #جنون یا #سفاهت، وکیل یا موکل از بین خواهد رفت.

🔸نمونه بارز این امر وکالت زنان در #طلاق است. یعنی چنانچه زن وکالت طلاق خود را در ضمن یک قرار‌داد لازم، یعنی #ازدواج و یا یکی از عقود لازم دیگر مثل عقد بیع به دست آورده باشد، شوهرش نمی‌تواند وي را عزل کند. اصطلاحاً به این نوع از وکالت، وکالت بلا‌عزل گفته می‌شود.

🔸وکالت بلاعزل نیز با فوت یا سفاهت یا جنون، وکیل یا موکل مرتفع می شود و بلاعزل بودن صرفا به معنای غیر قایل فسخ بودن وکالت از جانب موکل است.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️آیا پس گرفتن طلا بعد از طلاق امکان پذیر است؟

@jenab_vakill


هدیه دادن طلا به زوجه توسط زوج تحت عنوان هبه طلا به زوجه قرار می‌گیرد بنابراین قابل رجوع می‌باشد و مرد می‌تواند درخواست استرداد طلا را از زوجه بنماید.

🔸بر اساس قانون مدنی عقد هبه یک عقد جایز می‌باشد

"عقد جایز؛ عقدی است که هر یک از طرفین هر وقت که بخواهند، بتوانند آن را بر هم زند"

طبق قانون مدنی ؛ هبه عبارت است از "عقدی که به موجب آن یک نفر مالی را به صورت رایگان به فرد دیگری می‌بخشد بعد از این بخشش فردی که مال را در اختیار گرفته است به عنوان مالک مال شناخته شده و می‌تواند هر گونه دخل و تصرفی در مال هبه شده، داشته باشد".

🔖شرایط رجوع از هبه

🔸در صورتی که عقد هبه را یک عقدی جایز بدانیم شخص هبه کننده هر زمان که بخواهد می‌تواند این عقد را بر هم زند و مال هبه شده را دوباره از آن خود نماید.

🔸اما این رجوع به هبه باید در شرایط خاصی صورت بگیرد این شرایط عبارتند از:

۱- زمانی زوج می‌تواند تقاضای استرداد طلا از زوجه نماید که این مال هدیه داده شده از بین نرفته باشد.

۲- هنگامی استرداد طلا از زوجه برای زوج قابل اقامه است که مالکیت مال هبه شده انتقال داده نشده باشد.

۳- اگر در مال هبه شده تغییراتی صورت گیرد زوج نمی‌تواند تقاضای استرداد طلا از زوجه را داشته باشد.

۴- در صورتی که هبه صورت گرفته از نوع هبه معوض (یعنی در ازای مال یا حقی دیگر) باشد و عوض هبه هم دریافت شده باشد، زوج دیگر نمی‌تواند از زوجه تقاضای استرداد طلا نماید.
استرداد طلا‌هایی که به عنوان هدیه به زن داده نشده است.

#ماده_803_قانون_مدنی


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ رادان: جریمه تخلفات رانندگی باید افزایش پیدا کند/ با امکانات دولتی نمی‌شود دوربین‌های جاده‌ای را افزایش داد


@jenab_vakill


فرمانده فراجا:

🔸امروز هزینه‌های تخلف بازدارنده نیست و ما پیگیر هستیم. حتما این اتفاق باید بیفتد.

🔸با امکانات دولتی نمی‌توان دوربین‌های جاده‌ای را افزایش داد. باید دوربین‌ها زیاد شود.

🔸برای افزایش دوربین‌ها اما فعلا منابع دولتی محدود است، در سال ۱۴۰۳ باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم و باید این اقدام انجام شود. در این شرایط می‌توانید تمام جاده‌ها را با دوربین‌ها تسخیر کنید.

وی اضافه کرد: دوره اینکه ما فقط پاسگاه بزنیم و گشت بزنیم و … گذشته است. باید حرکت به سمت خصوصی سازی انجام شود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ هشدار تعزیرات به تاکسی‌های اینترنتی: گزینه «عجله دارم» را جمع کنید

@jenab_vakill


رئیس سازمان تعزیرات:

🔸وقتی شرایطی را فراهم می‌کنیم که با یک گزینه، خدمتی را مازاد تعرفهٔ‌ حقیقی ارائه کنیم، اجحاف در حق مردم و مصداق گران‌فروشی است؛ خود تاکسی‌های اینترنتی باید این گزینه را حذف کنند.

🔸این آخرین اتمام‌حجت است و اگر خود شرکت‌ها این گزینه را حذف نکنند، پرونده‌های مربوطه را تا صدور حکم پیگیری می‌کنیم.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️بی اعتباری قرارداد با شرط فسخ بدون مدت

@jenab_vakill


🔸مفهوم خیار:

"خیار عبارت است ؛ از توانایی یکی از طرفین قرار داد در برهم‌ زدن قرارداد"

🔖خیار شرط چیست؟

🔸طبق #ماده_399_قانون_مدنی…در عقد بیع (و سایر عقود قانونی مثل صلح واجاره و…)، ممکن است شرط شود که در مدت معین برای بایع(فروشنده) یا مشتری (خریدار)یا هر دو، یا شخص خارجی، اختیار فسخ معامله، باشدبه این شرط خیار شرط می گویند
مثال: در مبایعه نامه قید گردد…فروشنده ظرف 1 ماه از تاریخ انعقاد عقد، حق فسخ قرارداد را، دارد چنین شرطی یا مواردی شبیه این، در قرارداد ها، از مصادیق خیار شرط یا شرط خیار، هستند.

 🔸 #ماده_399_قانون_مدنی:

«در عقد بیع ممکن است شرط شود که در مدت معینی برای بایع یا مشتری یا هر دو یا شخص خارجی اختیار فسخ معامه باشد.» این خیار را خیار شرط گویند و این عقد را عقد خیاری می نامند.

ضرورت تعیین مدت در خیار شرط

🔸دلیل لزوم تعیین مدت برای خیار در بیع خیاری این است که درصورت عدم تعیین مدت، شرط مجهول می‌شود و مجهول بودن آن موجب جهل در ارزش مبیع می‌شود، زیرا وجود خیار شرط و مدت آن در بیع در ارزش مبیع تأثیرگذار است.

🔸لذا #ماده_۴٠١_قانون_مدنی مقرر داشته است:«ا‏گر برای خیار شرط، مدت معین نشده باشد هم شرط خیار و هم بیع، باطل است.»

🔸جهل به مبیع نیز مطابق #ماده‌_233_قانون_مدنی باعث بطلان بیع خواهد شد درحالی‌که با معین بودن مدت خیار میزان تغییر در ارزش مبیع معلوم است.

🔸بنابراین اگر در قراردادهای خرید و فروش ملک یا خودرو حق فسخ دائمی برای یکی از طرفین قرار داد یا هر دوی آنها تعیین شود سبب بی اعتباری کل قرارداد می‌شود.

🔸برای شروط ضمن عقد که ایجاد حق فسخ میکنید حتما مدت تعیین کنید و اصلاح حق پشیمانی دائم را از قرداد خود حذف کنید.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️هیچ واحدی حق ندارد به بهانه اینکه یکی از تاسیسات مشترک، مورد استفاده او نیست از پرداخت هزینه های آن امتناع کند

@jenab_vakill

🔸همچنان که قسمت آخر #ماده_4_قانون_تملک_آپارتمان‌_ها مقرر میدارد (( پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد الزامی است))، حتی فراتر از آسانسور، اگر کل اپارتمان را مالک مورد استفاده قرار ندهد، مکلف به پرداخت هزینه های مشترک است چه رسد به اینکه بخواهد از یکی از تاسیسات استفاده نکند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
2024/11/16 10:18:04
Back to Top
HTML Embed Code: