Telegram Web Link
Forwarded from اتچ بات
✴️ آیا می توان ملک استیجاری را به شخص دیگری مجددا اجاره داد؟

@jenab_vakill


مطابق با #ماده‌_۴۷۴_قانون_مدنی، مستأجر می‌تواند آنچه را که اجاره کرده‌ است، به فرد دیگری اجاره دهد، مگر اینکه در قرارداد این اختیار از او سلب شده باشد و به صراحت بیان شده باشد که انجام این کار غیر ممکن است.

🔸 #ماده_۴۷۴_قانون_مدنی مستاجر می تواند عین مستاجره را اجاره دهد ؛ مگر اینکه در عقد اجاره خلاف آن شرط شده باشد لازم نیست موجر مالک عین مستاجره باشد ولی باید مالک منافع آن باشد ".

🔸به عبارت بهتر، قانون مدنی این حق را به مستأجر داده ‌است که مورد اجاره را به فرد دیگری اجاره دهد، اما موجر و مستاجر می‌توانند در قرارداد توافق کنند و به صراحت ذکر کنند مستأجر نمی‌تواند ملک استیجاری را به فرد دیگری اجاره دهد.پس اگر مالک و مستأجر این مورد را در قرارداد ذکر نکرده باشند، مستأجر حق دارد که ملک را به شخص دیگری اجاره دهد.

🔖اگر در قراردادی که بین دو طرف نوشته شده است این حق از مستاجر سلب شده است ولی او ملک را دوباره به شخص دیگری اجاره دهد تکلیف چیست؟

🔸چنانچه مستأجر برخلاف قول و قراری که با شخص مالک داشته است و در قرارداد نیز ذکر شده است، ملک را به فرد دیگری اجاره دهد. در این حالت به دلیل این که مستأجر برخلاف توافق خود با موجر عمل کرده ‌است، بایستی مطابق با قانون مدنی و قانون روابط مالک و مستأجر عمل شود.که در ابتدا مالک باید به مستأجر فرصت دهد که قرارداد اجاره‌ دوم را فسخ کند. اگر مستأجر این کار را نکرد و به گوشزد های مالک توجهی نکرد در این مرحله شخص مالک می‌تواند قرارداد با مستاجر فسخ کند و با مراجعه به دادگاه در خواست تخلیه ملک را داشته باشد.اما اگر این کار صورت گیرد مستاجر دوم که احتمالا از موضوع اطلاعی  نداشته است دچار ضرر و زیان می شود که برای جبران خسارت و دریافت ضررهای ناشی باید به مستاجر اول مراجعه کند و حقوق خود را از او دریافت کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ ترمیم پرده بکارت جرم است؟

@jenab_vakill

در حقوق جزای ایران نسبت به عمل ترمیم بکارت جرم انگاري صورت نگرفته است،  اما هر گاه عمل یاد شده از سوی دختر - با اجتماع شرایط - عنوان مجرمانه(فریب در ازدواج )به خود گیرد ،موجب تحقق مسؤلیت کیفری برای وی به عنوان مباشر جرم بوده و در صورت احراز وحدت قصد،  برای پزشک نیز تحت عنوان معاونت در جرم مزبور ایجاد مسؤلیت کیفری خواهد نمود .

🔸طبق #ماده_۶۴۷_قانون_مجازات_اسلامی

چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی ، تمکن مالی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص ،تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آنها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم می گردد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️شیربها چیست و متعلق به کیست؟

@jenab_vakill

شیربها، یک نهاد عرفی مالی است که در برخی مناطق ایران، پرداخت و دریافت آن، هنگام انعقاد عقد نکاح دائم یا موقت، مرسوم بوده و در واقع، وجه نقد یا مالی است که از جانب خانواده داماد، در قالب عقد هبه، جعاله و... به خود عروس، مادر وی و یا خانواده دختر، پرداخت می شود.

🔸هدف از پرداخت و دریافت شیربها در برخی مناطق، مواردی چون، کمک به خانواده دختر برای تهیه جهیزیه، قدردانی از رضایت دختر بر عقد نکاح با مرد، هدیه به مادر و پدر عروس برای تشکر و قدردانی از تربیت و پرورش دختر و مواردی از این دست مطرح می گردد.

🔸اینکه شیربها، متعلق به کیست، کاملا بسته به توافق طرفین و رسم و رسوم هر منطقه دارد و به همین علت، ممکن است، متعلق به مادر عروس، پدر او، خود عروس و... در نظر گرفته شود. در واقع، اینگونه نیست که شخص مشخصی در قانون و شرع، به عنوان مالک شیربها، تعیین گردیده باشد.

🔖حکم قانون در خصوص شیربها

🔸حکم قانون در خصوص شیربها و دریافت آن، چیست؟

🔸قانون گذار، در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده و سایر قوانین مربوط به عقد نکاح دائم و موقت، در خصوص شیربها و دریافت آن، ساکت است و در واقع، می توان گفت، آن را جزو حقوق مالی زن در زندگی مشترک که مرد، به موجب وقوع عقد نکاح و در صورت تحقق شرایط قانونی هر حق، ملزم به پرداخت آن باشد، نمی داند اما در عین حال، هیچگونه منع قانونی ای نیز برای دریافت و پرداخت آن، پیش بینی ننموده است.

🔸بنابراین، می توان گفت، در صورتی که طرفین، بر دریافت و پرداخت شیربها، توافق داشته باشند، با میل و رضای قلبی و بدون اکراه، اقدام به پرداخت آن شده باشد و در هنگام تعیین، دریافت و پرداخت آن، هر دو طرف، از اهلیت قانونی، برخوردار باشند، دریافت و پرداخت شیربها، بلامانع و قانونی است.

🔸نحوه محاسبه مبلغ و دریافت شیربها

در خصوص مبلغ شیربها باید گفت، این امر، کاملا، بسته به توافق طرفین داشته و هیچگونه مبلغ یا مال مشخصی نیست که از قبل، به عنوان شیربها، در قانون یا عرف، تعیین شده باشد.با توجه به نکته ای که در خصوص مبلغ شیربها ذکر شد، درباره نحوه محاسبه مبلغ شیربها نیز باید گفت، مبلغ شیربها، نحوه محاسبه مخصوص و فرمول از پیش تعیین شده نداشته و همه چیز، کاملا، تابع توافق طرفین دریافت و پرداخت کننده و عرف و رسوم منطقه ای است که اشخاص در آن، سکونت دارند.

🔸نحوه و شرایط دریافت شیربها نیز بدین صورت بوده که قبل از انعقاد عقد نکاح، در مراسم خواستگاری یا پس از آن، از جانب خانواده داماد، به خانواده عروس، پرداخت می گردد اما چون شیربها و نحوه دریافت آن، تابع توافق دو طرف بوده، این امر که مبلغ شیربهای تعهد شده، بعد از وقوع نکاح و سال ها پس از آن، پرداخت گردد نیز در صورت توافق و رضایت طرفین، امکان پذیر است.

🔸چنانچه بعد از وقوع عقد نکاح، تعهد کننده پرداخت شیربها، از ایفای تعهد خود، خودداری نماید، شخصی که به نفع او تعهد شده می تواند، با تشکیل حساب کاربری ثنا؛ تنظیم دادخواست و سپس ثبت و ارسال آن از طریق دفاتر خدمات قضایی به دادگاه، پرداخت وجه شیربها را به شیوه قانونی، درخواست نماید.

🔸شیربها، تنها در صورتی بعد از طلاق، به زن تعلق خواهد گرفت که هنگام انعقاد عقد نکاح، بر پرداخت آن به زن، تعهد و توافق گردد و تعهد کننده این امر (شیربها)، از پرداخت آن، استنکاف ورزد. در این صورت، زن می تواند در هنگام طلاق و یا حتی پیش از آن، اقدام به مطالبه شیربهای تعهد شده نماید.

🔸در غیر از حالت بالا، تصور تعلق شیربها به زن در هنگام طلاق، به عنوان یک حق مالی، امکان پذیر نیست؛ چرا که قانون گذار، شیربها را از حقوق مالی زنان که مرد به موجب انعقاد عقد نکاح، مکلف و ملزم به پرداخت آن باشد، نمی داند و تنها حقوق مالی قابل مطالبه زن در هنگام طلاق، مواردی نظیر مهریه، نفقه معوقه، اجرت المثل و حق مالی مربوط به شرط تنصیف اموال (در صورت وجود شرایط تعلق آن) است.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️امکان ثبت‌نام اینترنت رایگان تا پایان دی‌


@jenab_vakill


🔸برای دریافت بسته اینترنت هدیه دولت تا آخر دی‌ فرصت ثبت‌نام وجود دارد.

🔸 این بسته شامل ۱۰ گیگابایت اینترنت داخلی (معادل ۵ گیگ اینترنت بین‌الملل) است .


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️حکم تعویض قفل منزل توسط زن

@jenab_vakill


سوالاتی چون آیا زن می تواند شوهر را از خانه بیرون کند و پس از اخراج زوج، بر راه ندادن همسر به منزل پافشاری نماید؟ اغلب از سوی مردان متاهل، مطرح می گردد و بسیاری از آقایان، خواهان دانستن این امر هستند که حکم تعویض‌ قفل منزل توسط زن چیست؟

🔸در خصوص پرسش های اولیه مبنی بر اینکه آیا زن می تواند شوهر را از خانه بیرون کند و پس از اخراج زوج، بر راه ندادن همسر به منزل پافشاری نماید، باید گفت، چنانچه ملک، تماما به نام زن بوده یا اجاره نامه به طرفیت زوجه منعقد شده باشد، او می تواند با تعویض قفل منزل یا از هر طریق مشروع دیگری، اقدام به بیرون کردن شوهر از خانه نموده و پس از اخراج زوج، بر راه ندادن همسر به منزل، پافشاری نماید.

🔸در شرایط فوق، علی رغم غیر اخلاقی محسوب شدن عمل رخ داده، تبعات حقوقی بخصوصی، در انتظار زوجه نخواهد بود و مرد تنها می تواند با تهیه منزل مشترک و اسباب و اثاثیه لازم برای زندگی (از این جهت که این موارد، از مصادیق نفقه بوده و بر عهده مرد می باشند)، از زن دعوت به عمل آورد که در منزل تهیه شده، زندگی کند و در صورت ممانعت زن از انجام این امر و عدم تمکین با عذری غیر موجه، از پرداخت نفقه وی، خودداری نماید.

🔸اما، در فرضی که منزل، به موجب سند رسمی یا سند غیر رسمی از آن مرد بوده یا اجاره نامه به اسم وی نوشته شده باشد یا به طریق قانونی، حق تصرف در ملک را داشته و یا با زن، در ملک، شراکت مشاعی دارد، حکم تعویض قفل منزل توسط زن و ممانعت زوجه از ورود زوج به منزل مشترک، می تواند مواجه شدن با؛

🔸دعوای ممانعت از حق باشد و زن را با نتایجی چون، مجازات حبس یک ماه تا یک سال، رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق رو برو سازد.

🔖در صورت ممانعت زوجه از ورود زوج به منزل مشترک چه باید کرد؟

🔸 در صورت ممانعت زوجه از ورود زوج به منزل مشترک چه باید کرد؟ باید گفت، اقدامات، بسته به اینکه زن مالک خانه است یا در آن حق تصرف دارد یا مرد، متفاوت است. در شرایطی که زوج و زوجه، شراکت مشاعی داشته یا مرد مالک است و حق تصرف در ملک را دارد:

🔸در گام اول، مرد باید با 110 تماس گرفته و تقاضای ارسال مامور، برای تنظیم صورت جلسه را نماید و پس از آن، چنانچه زن، همچنان اقدام به ممانعت نمود، در گام اول، بهتر است که مرد، اقدام به تنظیم اظهارنامه نموده و آن را از طریق دفاتر خدمات قضایی به زن، ارسال کند.

🔸چنانچه زن، همچنان بر ممانعت زوجه از ورود زوج به منزل مشترک، پافشاری نمود، مرد می تواند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تشکیل حساب کاربری ثنا از طریق این دفاتر یا سایت adliran.ir، اقدام به ثبت شکواییه ممانعت از حق نماید و از مرجع صالح، تقاضای رسیدگی داشته باشد.

🔸در شرایطی که مرد، هیچگونه شراکت مشاعی ای در ملک با همسر خود نداشته باشد یا ملک به نام زن بوده و یا زوجه، به هر طریق قانونی از حق تصرف در خانه برخوردار است، مرد باید اقدام به تهیه منزل با اسباب کامل و در شان زن نموده و با ارسال اظهارنامه، پیامک و یا از هر طریق دیگری، از زن، برای بازگشت به منزلی که او تهیه کرده است، دعوت به عمل آورد؛

🔸در صورت پافشاری زن و عدم رفتن به منزل تهیه شده از سوی مرد، بدون عذر موجه، مرد می تواند اظهارنامه و دادخواست الزام به تمکین را ثبت کرده و چنانچه دادگاه زن را به تمکین دعوت نمود اما زن از حکم محکمه تمکین نکرد، مرد می تواند از پرداخت نفقه به زن، خودداری نماید.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️فرزندان تا چه زمانی تحت تکفل محسوب می شوند؟

@jenab_vakill

مطابق با قانون هریک از فرزندان تا سنی خاص تحت تکفل پدر و مادر خود هستند و والدین مسئولیت نگهداری از فرزندان را برعهده دارند.

🔸بر اساس آنچه در قانون آمده فرزندان دختر تاپیش از ازدواج و به شرط این که شاغل نباشند تحت تکفل والدین خود هستند.

🔸همچینن فرزندان پسر تا۲۲ سالگی به شرط عدم اشتغال به کارمی‌توانند از مزایای دفترچه درمانی برخوردار شوند.

🔸البته بر اساس آنچه که در قانون آمده است فرزندان پسر بالای۲۲ سال در صورتی که اشتغال به تحصیل داشته باشند یا بنا به تشخیص کمیسیون پزشکی دچار بیماری و نقص عضو باشند بازهم تحت تکفل پدر خود هستند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مطابق با #ماده_255_قانون_آیین_دادرسی_کیفری

@jenab_vakill

اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی و دادرسی به هر علت بازداشت می‌شوند و از سوی مراجع قضایی، حکم برائت یا قرار منع تعقیب در مورد آنان صادر شود، می‌توانند با رعایت #ماده_۱۴_قانون_آیین_دادرسی_کیفری

"شاکی میتواند جبران تمام ضرر و زیانهای مادی و معنوی و منافع ممکن‌الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند. تبصره ۱- زیان معنوی عبارت از صدمات روحی یا هتک حیثیت و اعتبار شخصی، خانوادگی یا اجتماعی است."
این قانون خسارت ایام بازداشت را از دولت مطالبه کنند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️آیا خیانت در امانت جرم قابل گذشت است؟

@jenab_vakill


بر اساس ماده اصلاحی ۱۰۴ قانون کاهش مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۹، خیانت در امانت به ‌عنوان جرم قابل گذشت محسوب می‌شود. یعنی برای پیگیری این جرم، نیاز به شکایت شاکی است.

🔸 در صورتی ‌که شاکی در هر مرحله، از شکایت خود منصرف شود، دادرسی و اجرای حکم متوقف خواهد شد.

🔸 توجه داشته باشید که در جرایم قابل گذشت شاکی ظرف مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم باید اقدام به طرح شکایت کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مجازات کودک آزاری چیست؟

@jenab_vakill


اگر شخصی به جسم و یا روان کودک آسیب برساند، یا مانع از ادامه تحصیل کودکی شود مطابق قانون به حبس از سه ماه و یک روز تا شش ماه محکوم خواهد شد. یا اینکه محکوم به پرداخت جزای نقدی تا ده میلیون ریال می شود.

🔸 توجه داشته باشید که در قانون گفته شده است که کودک آزاری نیازی به شاکی خصوصی نداشته و یک جرم عمومی است. هر کسی که شاهد کودک آزاری از طرفین والدین یا هر بزرگسال دیگری بود می تواند این مورد را گزارش داده و از آن شخص شکایت کند .


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق

@jenab_vakill


وقتی زوج یا زوجه برای طلاق اقدام ‌‌می‌کنند برای هر دو احضاریه فرستاده می‌شود تا در دفترخانه حضور پیدا کنند و طلاق به صورت رسمی ثبت شود. برای مثال اگر زن بخواهد طلاق را ثبت کند نیازمند حضور شوهر است اما برای ثبت طلاقی که از طرف مرد درخواست شده حضور زن الزامی نیست .


عدم حضور مرد در دفترخانه برای ثبت طلاق

🔸چنانچه زن حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد و برای ثبت طلاق خود به دفترخانه مراجعه نماید ‌‌می‌بایست مرد نیز حضور داشته باشد تا دفتردار بتواند طلاق را ثبت کند. اما در صورتی که مرد از حضور در دفترخانه امتناع نماید دفتردار او را احضار ‌‌می‌نماید و احضاریه‌‌‌‌ای برای او ارسال خواهد نمود.

🔸اگر بازهم مرد حضور نیابد صیغه طلاق بدون او جاری می‌گردد و ثبت هم می‌شود. در برخی موارد نیز دیده شده است که مرد در دفترخانه حضور ‌‌می‌یابد اما از ثبت طلاق و تایید آن خودداری ‌‌می‌کند که در‌‌‌‌ این صورت نیز دفتردار ‌‌می‌تواند طلاق را ثبت نماید و نیاز به تایید او نخواهد بود زیرا او از قبل حق طلاق را به زن داده است.

🔸اما اگر حق طلاق با مرد باشد زن ‌‌می‌بایست اجازه او را دریافت کند و چنانچه مرد حضور نیابد طلاق ثبت نمی‌شود.

🔸نکته: تمامی موارد ذکر شده در بالا برای ثبت طلاق از طریق گواهی عدم امکان سازش می‌باشد ولی اگر زن از دادگاه حکم طلاق بگیرد نیازی به حضور مرد برای ثبت دفترخانه‌ای طلاق نخواهد داشت.

🔸نکته: اعتبار گواهی عدم سازش سه ماه از قطعیت آن است و اگر در این مدت طلاق ثبت نشود گواهی از اعتبار ساقط می‌گردد.

عدم حضور زن در دفترخانه برای ثبت طلاق

🔸چنانچه مرد دلایل کافی برای طلاق داشته باشد و دادگاه به او گواهی عدم سازش دهد مرد ‌‌می‌تواند برای ثبت طلاق به دفترخانه رجوع کند. برای ثبت طلاق از طرف مرد ‌‌می‌بایست زن نیز در دفترخانه حضور پیدا کند و طلاق را تایید نماید. چنانچه زن از حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق امتناع کند دفتردار با کسب اجازه از دادگاه احضاریه‌‌‌‌ای را برای او ارسال ‌‌می‌نماید و از او می‌خواهد که ظرف مدت یک هفته در دفترخانه حضور یابد.

🔸اما اگر زن پس از یک هفته به دفترخانه برای ثبت طلاق مراجعه ننماید مرد ‌‌می‌تواند بدون حضور او طلاق خود را ثبت رسمی کند. در ‌‌‌‌این صورت دفتردار صیغه طلاق را بدون حضور زن جاری نموده و این موضوع را به اطلاع زن نیز خواهد رساند.

🔖پس نتیجه می‌گیریم که حضور زن در ثبت طلاقی که به درخواست مرد بوده است الزامی نیست.

عدم حضور زن و مرد در دفترخانه برای ثبت طلاق توافقی

🔸چنانچه زن و‌ مرد بخواهند که به صورت توافقی از یکدیگر جدا‌شوند ‌‌می‌بایست هر دو در دفترخانه حضور یابند تا طلاق ثبت شود. اما اگر آن‌ها از حضور در دفترخانه امتناع نمایند و یا یکی از آن‌ها حضور پیدا نکند امکان ثبت طلاق توسط دفتردار وجود ندارد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ وصیت و خودکشی

@jenab_vakill


مطابق با ماده 836 قانون مدنی: « هر گاه كسی به قصد خود كشی خود را مجروح یا مسموم كند یا اعمال دیگر از این قبیل كه موجب هلاكت است مرتكب گردد و پس از آن وصیت نماید آن وصیت در صورت هلاكت باطل است و هرگاه اتفاقا" منتهی به موت نشود وصیت نافذ خواهد بود.»


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️دیه از بین رفتن لب

@jenab_vakill


لب، یکی از اعضای مهم بدن است که انسان، از طریق آن، برخی نیاز های اساسی، مانند سخن گفتن و غذا خوردن را رفع می نماید. وارد کردن آسیب و جراحت به لب نیز، مجازات های مخصوص به خود را در پی دارد که در قانون مجازات اسلامی، مشخص شده اند.

🔸مجازات دیه، یکی از انواع مجازات اصلی است که در قانون مجازات اسلامی، برای از بین رفتن لب، در نظر، گرفته شده است.

🔸البته در مواردی که این مقدار دیه، مشخص نشده است، قانون گذار به قاضی، این اجازه را داده تا با توجه به نظر کارشناسی، مقدار دیه را مشخص کند که به این مقدار، ارش گفته می شود. هم چنین، در قانون، ذکر شده است که مسئول پرداخت دیه، باید در زمان مشخص شده، دیه را بپردازد.

🔸در غیر این صورت، طبق ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، می توان بابت امتناع از پرداخت مبلغ دیه، وی را، از طریق اجرای احکام ، الزام به تادیه دیه نموده و در صورتی که، مالی از او در دسترس باشد، آن را ضبط و به میزان مبلغ دیه از آن مال، استیفا دیه نمود و‌ در صورت مال دار نبودن و تقاضای محکوم له و عدم اعسار محکوم به پرداخت دیه، وی را تا زمان پرداخت دیه، حبس کرد.
Forwarded from اتچ بات
✴️ با داشتن صورتجلسه نیروی انتظامی و نامه پزشکی قانونی از تاریخ وقوع درگیری چه مدت فرصت برای شکایت است ؟

@jenab_vakill


مطابق با #ماده_١٠٦_قانون_مجازات_اسلامی_مصوب_١٣٩٢ در جرایم تعزیری قابل گذشت ,هر گاه متضرر از جرم در مدت یکسال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم شکایت نکند ,حق شکایت کیفری او ساقط می شود .

🔸 مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار , قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود .


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️اگر كسی در ملك خود برای حفاظت اموالش موانعی ايجاد كند و كسی با آن برخورد كند، مسئول است؟

@jenab_vakill

در صورتی كه مالك برای حفاظت اموال و ملك خود از سرقت، سيم خاردار را روی ديوار ملك خود به نحوی قرار داده باشد كه رهگذران به طور عادی با آن برخورد پيدا نمی‌كنند، هرگاه فردی با رفتن بالای ديوار به قصد سرقت يا جرم ديگر با آن برخورد كند و دچار آسيب شود و يا حتی بميرد، مسئوليتی متوجه صاحب ملك نيست.

🔖 البته باید توجه داشت که منظور از حفاظت، نوع متعارف آن مانند سیم خاردار، نیزه و ... است. به طور مثال، اگر صاحب خانه به سیم خاردار برق وصل کند و فرد براثر برق گرفتگی مجروح و یا کشته شود به دلیل نامتعارف بودن حفاظ، قتل شبه عمد محسوب می‌شود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
چگونه نام همسراول خود راکه طلاق داده اید، ازشناسنامه خودتان حذف کنید؟


@jenab_vakill


مطابق این مقرره چنانچه فردی با همسرش متارکه کرده باشد با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

🔸حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به انتخاب همسر دوم و نیز ثبت رسمی ازدواج و ثبت نام ایشان در شناسنامه فرد است.

🔸بنابراین به صرف انتخاب همسر و معرفی آن نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️آیا راهی هست که کارفرما سوابقی که پرداخت نکرده را پرداخت کند؟

@jenab_vakill


به استناد #ماده_148_قانون_کار، کارفرما مکلف به بیمه نمودن کارگر از روز اول شروع بکار می باشد؛ و در صورتیکه استنکاف نموده باشد" شما می بایستی با مراجعه به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل مربوطه، و ثبت دادخواست مبنی بر الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه اقدام کند‌.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️شکایت از سایت های اینترنتی

@jenab_vakill

اکنون بسیاری از کارها از طریق سایت های اینترنتی انجام می شود ؛ به عنوان مثال تراکنش های مالی ، خریدهای اینترنتی و غیر اینها به سادگی از طریق سایت های اینترنتی و حتی نرم افزارهای ارتباطی انجام می شود و همین موضوع سبب می شود که اختلافات حقوقی و مشکلاتی در روابط بین خریداران و فروشندگان خدمات از طریق سایت های اینترنتی انجام شود .

🔸به عنوان مثال ، تصور کنید که کالایی مثل گوشی یا فرش را به صورت اینترنتی از سایتی خریداری نموده اید ، اما پس از مدتی فروشنده پاسخ شما را نمی دهد و یا اینکه کالای خریداری شده را به بهانه های ناموجهی ارسال نمی دارد . در چنین مواردی چاره چیست ؟ بنظر می رسد که بخصوص در مواردی که مبلغ واریز شده هنگفت یا قابل توجه باشد ، راهی جز شکایت از سایت اینترنتی باقی نمی ماند.

🔖مهم ترین روشهای شکایت از سایت های اینترنتی را می توان در سه محور مورد بحث و بررسی قرار داد ؛

🔸 اول ؛ شکایت از سایت های اینترنتی از طریق سایت ای نماد است

به این منظور شاکی می تواند به سایت enamad.ir مراجعه و پس از ثبت نام در این سایت اقدام به طرح شکایت نموده و مدارک را ضمیمه نماید

🔸دوم؛ شکایت از سایت های اینترنتی از طریق پلیس فتا

برای شکایت از سایت اینترنتی از طریق پلیس فتا می توانید به سایت cyberpolice.ir وارد شده و در سایت ثبت نام کرده و تخلف سایت ها را در سامانه ثبت نمایید


🔸و نیز شکایت از سایت های اینترنتی از طریق مراجع قضایی است

برای شکایت از سایت های اینترنتی به این شیوه می توانید با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکواییه ای ارائه و مستندات خود را ضمیمه آن نمایید.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ مجازات ساخت و ساز غیر مجاز چیست؟

@jenab_vakill

🔸 بر اساس مادۀ ۱۰۰ قانون شهرداری مالکان زمین‌‌ ها و املاکی که در محدوده شهر یا حریم آن احداث گردیده‌اند، می‌ بایست پیش از هر اقدامی جهت ساخت ‌‌و ساز یا تفکیک از شهرداری مجوز دریافت نمایند.

🔸 در صورتی ‌که ساختمانی بدون اخذ مجوز ساخت از شهرداری شروع به ساخت ‌‌و ساز کند، رأیی که کمیسیون صادر می‌ نماید در دو صورت زیر متفاوت خواهد بود:

1. چنانچه ساخت ‌‌و ساز بدون رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی باشد، کمیسیون مکلف می‌باشد حکم به تخریب ساختمان بدهد.

2.چنانچه ساخت ‌‌و ساز بدون اخذ مجوز از شهرداری باشد، اما اصول فنی و بهداشتی شهرسازی در آن رعایت گردیده باشد، کمیسیون قادر است حکم به تخریب یا پرداخت جریمه صادر نماید.

🔖 چنانچه حکم به پرداخت جریمه صادر گردد، مقدار جریمه با در نظر گرفتن متراژ ساختمانی می‌باشد که بدون مجوز ساخته شده‌ است.

🔸 در این شرایط در ازای هر متر مربع ساختمان بدون مجوز، یک‌ دهم ارزش معاملاتی بنا جریمه گرفته می‌‌شود. بعد از پرداخت جریمۀ شهرداری و همچنین عوارض قانونی برگ پایان ‌کار ساختمان صادر خواهد شد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️فروش نامه یا اجاره نامه، یا به طور کلی هر سندی، که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد، چه در نزد مشاور املاک و توسط مشاور املاک، چه در خارج از آن و توسط طرفین نوشته شده باشد، سند عادی بوده و رسمی نیست.

@jenab_vakill


این اسناد هر چند ارزش کامل قانونی دارند و در دادگاه قابل استناد هستند، اما ممکن است مورد انکار قرار گیرند، و دارنده این اسناد باید صحت آن ها را اثبات کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
‍ ‍ ✴️چطور می توان از همسر خود بابت ارتباط نامشروع شکایت کرد؟

@jenab_vakill

از آنجایی که رابطه نامشروع یک “جرم” می باشد، رسیدگی به آن جزء دعاوی کیفری است و طبق تقسیم بندی آیین دادرسی کیفری این شکایت در شهرستان ها باید در دادسرای عمومی و در تهران در دادسرای ارشاد مطرح گردد.
شکایت و اثبات روابط نامشروع نیازمند ادله اثبات قانونی می باشد. براساس #ماده_241_قانون_مجازات_اسلامی “در صورت نبودن ادله اثبات قانونی بر وقوع جرائم منافی عفت هرگونه تحقیق و بازجویی جهت کشف امور پنهان و مستور از انظار ممنوع است. موارد احتمال ارتکاب با عنف، اکراه، آزار، ربایش، اغفال یا مواردی که به موجب این قانون در حکم ارتکاب به عنف است از شمول این قانون مستثنی است”

🔖چطور باید جرم رابطه نامشروع را اثبات کرد؟

اقرار متهم یکی از بهترین راه‌های اثبات جرم روابط نامشروع است. از موارد دیگر می توان به وجود شاهد، عکس، فیلم، تماس ها و پیامک ها، ارتباطات در فضای مجازی و.. اشاره کرد. در این جرائم علم قاضی و نظر او بسیار تاثیرگذار می باشد لذا این ادله تنها برای این است که به قاضی اثبات شود که رابطه ای وجود داشته یا دارد و منجر به اثبات جرم گردد.

آیا می‌شود روابط نامشروع از طریق فضای مجازی و پیامک را اثبات کرد؟

🔸اگر رابطه نامشروع ارتباط تلفنی یا از طریق پیامک باشد مرجع ذی الصلاح می تواند از طریق اپراتور تلفن همراه اطلاعات مربوط به تماس ها و پیامک های متهم را اخذ نماید. برطبق قانون اپراتورها موظف اند اطلاعات را تا 6 ماه نگهداری کنند، پس اطلاعاتی که دادگاه در این مسیر کسب می کند مربوط به 6 ماه گذشته تا امروز می باشد.
لازم به ذکر است کسب پرینت اطلاعات تلفن همراه همسر، بدون مجوز دادگاه امکان پذیر نمی باشد.
اگر موضوع شکایت از همسر در رابطه با روابط نامشروع در فضای مجازی باشد دادگاه نمی تواند به اطلاعات برنامه های غیر داخلی (نظیر تلگرام) دسترسی داشته باشد. پلیس فتا از طریق هک حساب کاربری متهم اطلاعات مربوطه را کسب می کند که لازم به ذکر است ممکن است اطلاعات قبلا پاک شده و دسترسی به آن امکان پذیر نباشد. لذا برای اثبات جرم رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی نیاز به اسناد، ادله و مدارکی نظیر اسکرین شات و عکس می باشد. در صورت عدم دسترسی به این مدارک و ادله و عدم همکاری متهم اثبات جرم امکان پذیر نیست.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
2024/09/28 09:26:19
Back to Top
HTML Embed Code: