Telegram Web Link
Forwarded from اتچ بات
✴️دیه از بین رفتن لب

@jenab_vakill


لب، یکی از اعضای مهم بدن است که انسان، از طریق آن، برخی نیاز های اساسی، مانند سخن گفتن و غذا خوردن را رفع می نماید. وارد کردن آسیب و جراحت به لب نیز، مجازات های مخصوص به خود را در پی دارد که در قانون مجازات اسلامی، مشخص شده اند.

🔸مجازات دیه، یکی از انواع مجازات اصلی است که در قانون مجازات اسلامی، برای از بین رفتن لب، در نظر، گرفته شده است.

🔸البته در مواردی که این مقدار دیه، مشخص نشده است، قانون گذار به قاضی، این اجازه را داده تا با توجه به نظر کارشناسی، مقدار دیه را مشخص کند که به این مقدار، ارش گفته می شود. هم چنین، در قانون، ذکر شده است که مسئول پرداخت دیه، باید در زمان مشخص شده، دیه را بپردازد.

🔸در غیر این صورت، طبق ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، می توان بابت امتناع از پرداخت مبلغ دیه، وی را، از طریق اجرای احکام ، الزام به تادیه دیه نموده و در صورتی که، مالی از او در دسترس باشد، آن را ضبط و به میزان مبلغ دیه از آن مال، استیفا دیه نمود و‌ در صورت مال دار نبودن و تقاضای محکوم له و عدم اعسار محکوم به پرداخت دیه، وی را تا زمان پرداخت دیه، حبس کرد.
Forwarded from اتچ بات
✴️جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران و مجازات آن

@jenab_vakill


جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران از مصادیق جرایم رایانه ای است که فرد با انجام دادن کار هایی مانند ایجاد اختلال در سامانه های رایانه ای و مخابراتی ، از حساب دیگران پول بردارد .

🔸مجازات دزدی از کارت عابر بانک ممکن است یکی از مجازات های حبس بین یک تا پنج سال ، جزای نقدی بیست تا صد میلیون ریال و یا هر دوی آن ها باشد.

🔸طبق ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ای
" هر كس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن داده ها یا مختل كردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد. "

🔖بنابراین مجازات کلاهبرداری اینترنتی یا جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران این است که مرتکب به حبس از یک تا پنج سال یا جریمه نقدی از از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال محکوم خواهد شد .

🔸وجود " یا " بین مجازات حبس و جریمه نقدی به این معناست که قاضی می تواند بین هر یک از این مجازات ها یکی را انتخاب کند . البته با توجه به نوع و شدت جرم قاضی می تواند هر دوی آنها را هم اعمال کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مجازات جرم سرقت برق

@jenab_vakill


قانونگذار مجازات جرم سرقت برق را پرداخت جزای نقدی از یک تا دو برابر خسارت وارده به محکوم اعلام کرده است علاوه بر این فرد مجرم باید کلیه خسارات وارده را نیز جبران نماید و اگر فرد مرتکب از مامورین شرکت برق باشد مجازات وی پرداخت دو برابر جزای نقدی و جبران خسارت خواهد بود.


🔸زمانی که فردی بدون پرداخت حق انشعاباتی مانند برق از آن استفاده غیر قانونی و غیر مجاز بکند جرم سرقت محقق می گردد .

🔸قانونگذار نیز این مورد را به صراحت در ماده 660 قانون مجازات اسلامی بیان کرده است که هرکس بدون پرداخت حق انشعاب آب و فاضلاب و برق و گاز و تلفن مبادرت به استفاده غیر مجاز از آب و فاضلاب و برق و تلفن و گاز و نماید مرتکب جرم سرقت شده است و فرد شاکی می تواند از آن شخص که بدون اجازه از انشعاب و کنتور برق اقدام به استفاده غیر مجاز از برق کند با ارائه شکواییه سرقت برق در مراجع قضایی صالح شکایت خود را مطرح نمایید تا دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر نماید .

🔖به عنوان مثال : اگر همسایه ای در کوچه ای با وصل کردن سیم به مسیر انتقال سیم برق بدون اجازه از برق و کنتور آن استفاده نماید این استفاده غیر مجاز و غیر قانونی می باشد و جرم محقق شده است در این صورت مالک می تواند از همسایه خود در دادسرا یا دادگاه کیفری از این اقدام او شکایت نماید .

🔸لازم به ذکر است که ماده 660 این قانون و مجازات بیان شده ، فقط مختص به دزدی از برق یا سرقت از برق نمی باشد بلکه شامل سرقت از آب و فاضلاب ، گاز و تلفن نیز می باشد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ثبت وفات و جریمه عدم ثبت آن


@jenab_vakill


فوت هم یکی یا یه عبارت بهتر پایانی ترین مرحله زندگی هر فرد است که با رسیدن آن ، متوفی همه حقوقی که به واسطه حیاتش داشته است از دست می دهد . از این رو وفات هر فرد باید مانند تولدش در سازمان ثبت احوال کشور به ثبت برسد

🔖وفات باید ظرف 10 روز از وقوع ثبت شود . بنابراین این مهلت در نظر گرفته شده در قانون اجباری است و افرادی که ملزم به اعلام فوت هستند باید در مدت 10 روز فوت را اعلام کنند

🔸جریمه عدم ثبت فوت در مهلت قانونی

با وجود مهلت قانونی ثبت فوت که اعلام شده است ، غالبا افراد از ثبت وفات در مهلت قانونی سرپیچی می کنند و به دلایل مختلف با سهل انگاری نسبت به این موضوع نگاه می کنند . از این رو برای افرادی که فوت را در مهلت قانونی ثبت ننمایند ، جریمه در نظر گرفته خواهد شد . البته میزان این جریمه در قانون نیامده است.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ در صورت عدم تمکن مالی هریک از اصحاب دعوی دادگاه می‌تواند پس از احراز مراتب و با توجه به اوضاع و احوال، وی را از پرداخت هزینه دادرسی، حق‌الزحمه کارشناسی، حق‌الزحمه داوری و سایر هزینه ‌ ها "معاف" یا پرداخت آنها را به زمان "اجرای حکم" موکول کند.

@jenab_vakill


همچنین در صورت اقتضاء ضرورت یا وجود الزام قانونی دایر بر داشتن وکیل، دادگاه حسب مورد رأساً یا به درخواست فرد فاقد تمکن مالی وکیل معاضدتی تعیین می‌کند.


#ماده_5_قانون_حمایت_خانواده_مصوب_1391


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
@jenab_vakill


✴️ ۶ دی‌ماه؛ روز گرامی‌داشت دفاتر اسناد رسمی


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️شنود غیرمجاز چیست؟

@jenab_vakill

منظور از شنود آن است که فرد ثالثی که جزو طرفین تماس نمیباشد ، بطور مخفیانه به مکالمات دیگران گوش دهد که در صورت فقدان مجوز، این عمل به موجب ماده ۲ قانون جرایم رایانه ای جرم محسوب و مرتکب به حبس یا جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم می شود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ آیا مامورین پلیس فتا می توانند تلفن همراه یا رایانه افراد را تفتیش و بازرسی کنند؟

@jenab_vakill


مطابق #ماده_۳۶_قانون_جرایم_رایانه_ای تفتیش و بازرسی از تلفن های همراه یا رایانه ها فقط با دستور قضایی در مواردی که ظن قوی به کشف جرم یا شناسایی متهم وجود داشته باشد، در حضور صاحب مال به عمل می آید.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مطالبه نفقه بعد از فوت همسر


@jenab_vakill


بر اساس ماده 1110 قانون مدنی، مطالبه نفقه زن بعد از فوت همسر، در شرایطی که زن، در عده وفات باشد و اقارب مرد، از پرداخت نفقه، خودداری کنند، امکان پذیر می باشد.


🔸درخواست هزینه زندگی پس از مرگ شوهر، با ثبت دادخواست این امر، به طرفیت اقاربی که ملزم بر پرداخت نفقه می باشند، خواهد بود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
چنانچه از شخصی مطالبه ای دارید و یا حکم محکومیت مالی کسی را گرفته اید

@jenab_vakill


🔸می توانید از دادگاه تقاضا کنید به اداره ثبت دستور دهد،بر اساس نام مالک املاک بدهکار را برای توقیف اعلام کند.


#ماده_۵۱_قانون_اجرای_احکام_مدنی

#ماده_۹۹_قانون_اجرای_احکام_مدنی

#ماده_۶۲_قانون_اجرای_احکام_مدنی


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ هرگونه معامله راجع به طفل يا نوجوان ممنوع بوده

@jenab_vakill


و مرتکب به مجازات حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامي محکوم میشود؛ چنانچه این رفتار با هدف فحشاء و هرزه‌نگاری، بهره‌کشی اقتصادی، برداشت اعضاء یا جوارح و یا استفاده از طفل و نوجوان در فعالیتهای مجرمانه باشد، مرتکب به مجازات حبس درجه چهار قانون مجازات اسلامي محکوم میشود.

تبصره۱- اشخاصی که واسطهگری در ارتکاب جرم موضوع این ماده را حرفه خود قرار داده باشند، به میانگین حداقل و حداکثر تا حداکثر مجازات مباشر جرم محکوم و در غیر این‌صورت به مجازات معاون محکوم می‌شوند.

تبصره۲- هرگاه کارکنان نهادهای حکومتی مأمور به خدمات عمومی اعم از دولتی و غیردولتی در ارتکاب جرم موضوع این ماده دخالت داشته باشند، علاوه بر مجازات اصلی به محرومیت اجتماعی درجه پنج قانون مجازات اسلامي محکوم می‌شوند


🔸ماده 11 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ اینترنت گران شد

@jenab_vakill


دولت: با آنهایی که بیش از ۳۴ درصد گران بفروشند برخورد می‌کنیم

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی:

🔸 هیچکدام از بسته‌های اینترنتی که تا دیروز در دسترس بود نباید حذف شود و بسته‌های اینترنت نباید بیش از ۳۴ درصد افزایش قیمت داشته باشند.

🔸تخطی از این دو اصل، برخورد قانونی در پی خواهد داشت.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️"نحله "در شرع و قانون به چه معناست؟

@jenab_vakill

" نحله " یکی از حقوق مالی زن بوده که به بر عهده شوهر قرار دارد و تنها در شرایط خاصی به زن تعلق می گیرد


🔸"نحله" در لغت به معنی بخشش است و مستند شرعی آن آیه چهارم سوره نساء می باشد . البته این حق ، تنها از منظر شرعی معتبر نبوده و قانون گذار نیز آن را معتبر می داند .

🔖با توجه به بند ب ماده 6 قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق ، زمانی که امکان تعیین اجرت المثل برای زوجه به دلیلی فراهم نباشد ، با توجه به مدت زمان زندگی مشترک و کارهایی که زن در طول زندگی انجام داده است ، مبلغی به عنوان نحله برای او در نظر گرفته می شود .

🔸نحله با توجه به وسع مالی شوهر تعیین شده و قاضی به صلاح دید خود مبلغ آن را مشخص می کند

🔸 بنابراین نیازی به نظر کارشناس رسمی دادگستری برای تعیین نحله نیست . یکی از شروط بسیار مهمی که در رابطه با استحقاق زن برای دریافت نحله وجود دارد ، آن است که باید مرد دادخواست طلاق داده و برای این دادخواست عذر موجهی وجود نداشته باشد .

🔸در زمان زندگی مشترک نحله به زوجه تعلق نمی گیرد و این حق صرفا مربوط به زمانی است که مرد تقاضای طلاق داده باشد .

🔸 اگر زن از انجام وظایف زناشویی کوتاهی کرده و هر دلیل دیگری که از منظر دادگاه برای طلاق موجه محسوب شود ، دیگر نحله به زن تعلق نمی گیرد .


🔖تفاوت ها و شباهت های نحله و اجرت المثل

🔸 تنها زمانی نحله به زن تعلق می گیرد که امکان تعلق گرفتن اجرت المثل وجود نداشته باشد . بنابراین در صورتی که اجرت المثل به زن تعلق گرفته باشد ، دیگر نوبت به پرداخت نحله نمی رسد .

🔸 اجرت المثل در واقع حق الزحمه کارهایی است که زن در منزل شوهرش انجام داده اما وظیفه ای در خصوص انجام آن ها نداشته است . در این حالت زن مستحق دریافت اجرت المثل می باشد مگر آنکه قصد انجام رایگان این کارها را داشته باشد که اثبات این موضوع بر عهده شوهر است .

🔸اما نحله در واقع یک بخشش از جانب شوهر بوده و لازم نیست حتما زن بابت دریافت آن کاری انجام داده باشد ، به نوعی این یک بخشش بلاعوض است .

🔸در زمان طلاق از طرف مرد و بدون عذر موجه به زن تعلق می گیرد . شباهت دیگر آن است که قبل از اجرای صیغه طلاق می توان نسبت به دریافت این حقوق اقدام کرد و لازم نیست که بعد از طلاق پرداخت شود .


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#رابطه_نامشروع_میان_زوجین

@jenab_vakill

✴️شاید برخی تصور كنند وجود رابطه زوجیت میان همسران به آنها اجازه می‌دهد تا در ملاءعام به یكدیگر به شكلی غیرطبیعی ابراز محبت كنند.

🔸در #ماده_638_قانون_مجازات_اسلامی در ارتباط با جرایم و اعمال منافی عفت آمده است:

هر كس علنا در انظار و اماكن عمومی ‌و معابر تظاهر به عمل حرامی ‌نماید، این كار او مجازات دارد و به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محكوم می‌شود،
و در صورتی كه مرتكب عملی شود كه نفس عمل دچار كیفر نمی‌باشد مثل روبوسی زن و شوهر ولی عفت عمومی‌ را جریحه‌دار نماید، فقط به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محكوم می‌شود.

بهتر است بدانید روابط زن و شوهر در خارج از چارچوب حریم منزل، از نظر قانون قبیح و جرم است.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️عقد عاریه

@jenab_vakill


تعریف عقد عاریه در ماده 635 قانون مدنی آمده است . بر اساس این ماده " عاریه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین به طرف دیگر اجازه می دهد که از عین مال او مجانا منتفع شود . عاریه دهنده را معیر و عاریه گیرنده را مستعیر گویند " بنابراین با توجه به این ماده عاریه قراردادی است بین عاریه دهنده ( معیر ) یا عاریه گیرنده ( مستعیر ) که با توجه به آن معیر به مستعیر اجازه می دهد که از مال او به طور رایگان استفاده کند .

🔖خصوصیات عقد عاریه

در قرارداد عاریه مالکیت شیء انتقال نمی یابد؛ بلکه صرفا اجازه‌ی بهره‌مندی و استفاده داده می‌شود.

به علاوه در این قرارداد اصل آن میباشد که طرف بدون پرداخت مبلغی و به‌صورت مجانی از شیء و مال استفاده کند. اما عاریه ‌دهنده می‌تواند شرط کند که مبلغی یا مابازایی به او پرداخت شود. مال مورد عاریه باید پس از استفاده و بهره‌گیری قابل باقی‌ماندن باشد و از بین نرود.

🔸به عنوان مثال نمی‌توان خوراکی را برای خوردن به عنوان عاریه به دیگری داد، زیرا با خوردن آن، مال از بین می‌رود. درحالی که می‌توان خوراکی را برای نمایش دادن در فروشگاه به عاریه داد. به عبارت دیگر، مالی را می‌توان به عاریه داد که با استفاده‌، عینِ مال باقی بماند .

🔸ماده ۶۳۸ قانون مدنی
عاریه عقدی است جائز و به موت هر یک از طرفین منفسخ میشود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️اسنپ‌ فود هک اطلاعات خود را تایید کرد


@jenab_vakill


🔸یک گروه هکری که تابستان امسال تپسی را هک کرده بود دیشب مدعی شد اطلاعات بیش از ۲۰ میلیون کاربر و ۸۸۰ میلیون سفارش اسنپ‌فود را به‌دست آورده است.

🔸حالا اسنپ‌فود با تأیید این خبر اعلام کرده:

مسئولیت این اتفاق را می‌پذیریم. درحال بررسی دقیق موضوع هستیم.
از طریق مذاکره با هکرها تمام تلاش خود را برای جلوگیری از انتشار اطلاعات کاربران انجام خواهیم داد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ رجوع از مهریه چیست؟

@jenab_vakill


زوجه ممکن است به دلایل مختلف مهریه یا همان حق مالی اش را به زوج ببخشد چون نسبت به آن مالکیت مطلق دارد اما در بعضی مواقع هم ممکن است از این کار خودش پشیمان شود و دنبال راهی باشد تا بتواند به آن چه بخشیده رجوع کند . اگر زوجه بتواند دوباره مالک مهریه بشود که قبلا آن را بخشیده بود ، به این اتفاق رجوع به مهریه بخشیده شده می گویند .

به طور کلی مهریه به سه صورت به زوج بخشیده می شود که عبارت است از :

🔸بخشیدن مهریه به صورت هبه غیرمعوض .

🔸بخشیدن مهریه به صورت هبه معوض .

🔸بخشیدن مهریه به صورت ابراء .

🔸"هبه غیرمعوض" یعنی؛ این که زن بدون هیچ چشم داشتی و بدون این که در مقابل بخشیدن مهریه اش چیزی از شوهرش گرفته باشد مهریه اش را به او می بخشد .

🔸"هبه معوض "یعنی؛ بخشیدن مهریه در مقابل چیزی که می تواند آن چیز ، انجام دادن یا انجام ندادن کاری باشد ، مثلا زوجه در عوض موافقت زوج با طلاق ، تمام یا قسمتی از مهریه خود را می بخشد که طلاق خلع یکی از این نوع بخشش مهریه است .

🔸در " طلاق خلع " زن در مقابل دادن مالی به شوهر که معادل یا بیشتر از مهریه است رضایت شوهر به طلاق را دریافت می کند اما اگر پشیمان شود در مدت عده می تواند به آن چه به شوهر بخشیده رجوع کند و در عوض شوهر هم حق رجوع به زن را خواهد داشت . اما ابراء آن است که زن ذمه شوهر را نسبت به مهریه ساقط کند . یعنی بگوید چیزی از حق من بعنوان مهریه به گردن تو نیست و بریء الذمه هستی (اسقاط دین) که در این صورت دیگر زن هیچ حقی نسبت به مهریه و بازگشت
به آن نخواهد داشت .


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from Lawyer⚖
✴️ جزئیات اینترنت هدیه دولت: ۵ گیگ اینترنت بین‌الملل برای هر نفر


@jenab_vakill


🔸زارع‌پور، وزیر ارتباطات گفت: «فعال‌سازی اینترنت رایگان هدیه دولت برای مردم در قالب ۱۰ گیگا بایت اینترنت داخلی (معادل پنج گیگا بایت اینترنت بین الملل) بر روی یکی از سیم‌کارت‌های هر فرد به انتخاب خود او انجام می‌شود. کاربران می‌توانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir از این هدیه بهره‌مند شوند.»

🔸زارع‌پور دیروز گفته بود بسته طراحی شده به گونه‌ای است که بخش اصلی نیاز مردم به اینترنت تا پایان سال را تامین می‌کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from Lawyer⚖
✴️ امکان شرکت سربازان و دانشجویان در آزمون اسفندماه مرکز وکلای قوه قضاییه


@jenab_vakill


به گفته حسن عبدلیان‌پور دانشجویان ترم آخر که تا ۳۱ شهریور سال ۱۴۰۳ فارغ‌التحصیل شوند و سربازانی که تا همان تاریخ کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند می‌توانند در آزمون اسفندماه مرکز وکلای قوه قضاییه شرکت کنند

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ آیا برای ازدواج دوم مرد ، اجازه زن اول لازم است یا خیر؟

@jenab_vakill


باید گفت، قانون گذار، در هیچ یک از قوانین خود، شرط صحت ازدواج مجدد مردان را اذن همسر اول ندانسته و این بدان معنا است که حتی اگر مرد، بدون اذن همسر اول، اقدام به ازدواج مجدد کند، مساله ای از حیث بطلان یا عدم نفوذ ازدواج مجدد، متوجه او نخواهد شد.

🔸اما، چنانچه مردی بدون اذن همسر اول خود ازدواج کند، این حق قانونی به همسر او داده خواهد شد که بتواند، به واسطه عسر و حرج ناشی از این امر، از همسر خود، طلاق بگیرد، بدون اینکه برای این جدایی، نیاز به اذن مرد داشته باشد؛ صرفا کافی است که زن، دادخواست صدور حکم طلاق به واسطه عسر و حرج ناشی از نکاح مجدد مرد را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت کرده و ازدواج مجدد او را اثبات کند.

🔸همچنین، مرد، در ثبت ازدواج مجدد بدون اذن همسر اول، با مشکل مواجه خواهد شد و با ضمانت اجرای عدم ثبت ازدواج موقت (در موارد لزوم) و دائم نیز روبرو می گردد؛ چرا که ماده 56 قانون حمایت از خانواده، مقرر می دارد:" هر سردفتر رسمی که بدون اخذ .... حکم صادرشده درمورد تجویز ازدواج مجدد... به ثبت ازدواج اقدام کند....، به محرومیت درجه چهار موضوع قانون مجازات اسلامی از اشتغال به سردفتری، محکوم می شود."

🔸بنابراین ماده، مردی که بدون اذن همسر اول خود یا بدون داشتن گواهی تجویز ازدواج مجدد، اقدام به اختیار کردن همسر دوم نماید، در ثبت آن، با مشکلات قانونی مواجه خواهد شد، چرا که دفاتر اسناد رسمی، از ثبت چنین ازدواجی، منع شده اند.

🔸همچنین، مرد، با جریمه عدم ثبت ازدواج که جزای نقدی و حبس است، روبرو می گردد. چرا که قانون گذار، در ماده 49 قانون حمایت از خانواده مقرر می دارد: " چنانچه مردی، بدون ثبت در دفاتر رسمی، به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می شود. "

🔸باید گفت، علی رغم اینکه اذن همسر اول، برای ازدواج مجدد مرد، شرط صحت یا نفوذ آن ازدواج نیست، اما، با توجه به تبعاتی که ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول، برای مرد در پی دارد، به نوعی، مرد، نیاز دارد تا برای رها شدن از این تبعات، نظیر عدم امکان ثبت واقعه ازدواج توسط سردفتر و همچنین روبرو شدن با مجازات عدم ثبت واقعه نکاح که حبس و جزای نقدی است، اذن همسر اول خود را برای نکاح مجدد بگیرد یا برای صدور حکم تجویز ازدواج مجدد از طریق دادگاه، اقدام نماید.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
2024/09/28 07:28:49
Back to Top
HTML Embed Code: