Telegram Web Link
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
معرفی استاد برتر، پايان نامه های برتر، کتاب برتر و عكاس برتر حوزه جوشكاري کشور
دبير علمي این رویداد علمی بین المللی نيز در حاشيه برگزاري اين کنفرانس گفت: در فراخوان اولیه کنفرانس 79 مقاله علمي دریافت شد كه پس از سه مرحله داوري برخط و حضوری، 29 مقاله به صورت شفاهي و 16 مقاله به صورت پوستر پذيرش شد. همچنین در بخش بین الملل از کشور ایتالیا، سوئد و کانادا مقالات و سخنران مدعو شرکت دارند.
دكتر بهزاد نيرومند با ارزیابی سطح علمی این کنفرانس تصریح کرد: این کنفرانس یک رویداد علمی تخصصی است و با توجه به مشارکت انجمن جوشکاری ایران، مقالات ارایه شده دارای حداقل های ویژه ای برای ارایه در این رویداد است.
وی با بیان این که شرایط کرونایی یکسال گذشته دانشگاه ها بر روی مشارکت دانشجویان برای ارایه مقاله اثرگذار بوده است خاطر نشان کرد: مقالات دریافتی کنفرانس امسال عمدتاً حاصل تلاش علمی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است که در سطوح بالاتر علمی قرار دارند و از این جهت کیفیت علمی بهتری نسبت به سال های قبل در بخش مقالات کنفرانس دیده می شود.
استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان، برگزاری این رویداد را به صورت مجازی به علت نو بودن این تجربه از سمت صنعتگران و زیر ساخت های شبکه ای همراه با چالش هایی دانست اما با اعلام رضایت از رشد کیفی کنفرانس افزود: فراهم آمدن شرایط حضور افراد مختلف از سراسر کشور در کارگاه ها و سخنرانی های اساتید بزرگ از داخل و خارج از کشور به صورت رایگان میزان استقبال از این رویداد را افزایش داد.
نیرومند، برگزاری این مجموعه کنفرانس را به خاطر ارتباط مستقیم و هم افزایی مباحث جوشکاری با آزمون های غیر مخرب ضروری دانست و تأکید کرد: در صنایع پیشرفته از جمله هوا-فضا، پتروشیمی، الکترونیک و مخابرات، خودرو، هسته ای و انتقال نفت و گاز و مایعات، لازم است جوشکاری با اطمینان کامل از سلامت و حفظ خواص مکانیکی و فیزیکی قطعات انجام شود که در این زمینه آزمون های غیر مخرب مانند روش های ذرات مغناطیسی، رادیوگرافی، آلتراسونیک و مایعات نافذ به کمک علم جوشکاری می آید.
گفتني است: نمايشگاه معرفي توانمندي شركت هاي دانش بنيان به صورت مجازي، تقدير از استاد برتر فناور کشور در حوزه جوشكاري، عكاس برتر حوزه جوشكاري کشور، معرفي سه پايان نامه برتر کشور در مقاطع مختلف و کتاب برتر سال 99 از ديگر برنامه هاي جانبي كنفرانس بين المللي جوشكاري است كه امروز پنج شنبه به ميزباني دانشكده مهندسي مواد دانشگاه صنعتی اصفهان و حمايت انجمن جوشكاري ايران برگزار مي شود.

اسامی برگزیدگان بخش جانبی کنفرانس:
استاد برجسته سال1399: دکتر توحید سعید
کتاب برتر سال 1399: دکتر مسعود کثیری
پایان نامه برتر سال 1399 – مقطع دکتری: دکتر احسان بهارزاده
پایان نامه سال1399– مقطع کارشناسی ارشد: مهندس رضا مرادی
پایان نامه برتر سال 1399 – مقطع کارشناسی : مهندس امیرمهدی مظاهری
عکس برتر جوشکاری : مهندس غلامرضا قربانی

-------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
دهمين نشست مجمع نمایندگان استان اصفهان به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد

دهمين نشست مجمع نمايندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، همراه با گزارشي از دانشگاه هاي بزرگ دولتی استان و سازمان زمين شناسي استان، امروز سه شنبه 19 اسفندماه به ميزباني دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شد.

در اين نشست نمايندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در جريان فعاليت هاي علمي و فناورانه دانشگاه هاي صنعتي اصفهان و اصفهان قرار گرفتند و چالش ها و مشكلات پيش روي دانشگاه هاي استان به اطلاع نمايندگان رسانده شد.
در این نشست رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان با ارايه گزارشي از دستاورهاي فناورانه و پژوهشي اين دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان كيفيت گرايي در توليد علم را هدف و برنامه خود قرار داده است تا بتواند مانع خروج نيروهاي نخبه از استان اصفهان باشد.
دكتر سید مهدی ابطحي با بيان اين كه در اين جلسه تلاش شده تا نمايندگان استان را با مأموريت هاي كلان اين دانشگاه آشنا كنيم افزود: دانشگاه صنعتي اصفهان يك دانشگاه فراملي است كه مأموريت هاي متنوعي دارد و به غير از اين كه بايد در توسعه فناوري و گسترش نوآوري فعاليت كند، در عرصه بين المللي نيز نقش تعيين كننده اي دارد.
وي تشكيل جلسه با نمايندگان استان را جهت نمايش پويايي و پيشرفت هاي دانشگاه ضروري دانست و خاطر نشان كرد: تأثير گذاري دانشگاه در عرصه های منطقه اي و بين المللي، نيازمند حمايت هاي بيشتري است و آشنايي نمايندگان مجلس با موضعات و چالش های این حوزه در مقاطع زماني مختلف، ارتباطي سازنده با دانشگاه را شكل مي دهد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به این که با تلاش اعضاي هيئت علمي و دانشگاهيان، يك مجموعه مولد در حوزه اقتصاد دانش بنيان شکل گرفته است، تصریح کرد: ضروری است تا نمايندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی در جریان نقش كليدي كه اين دانشگاه در اشتغال دانش آموختگان و پويايي اقتصاد استان ايفا مي كند، قرار گيرند.
وی، تشكيل 26 شركت دانش بنيان و 68 واحد فناور با حضور 56 عضو هیئت علمي دانشگاه صنعتی اصفهان را يكي از دستاوردهاي شاخص اين دانشگاه در تبدیل علم به ثروت وجلوگيري از خروج نخبگان از كشور دانست و ادامه داد: از فناوري هاي توسعه يافته در دانشگاه بيش از 15 كارخانه توليدي شكل گرفته و بیش از 73 ميليارد تومان درآمد از شركت هاي دانش بنيان بدست آمده است.
ابطحی اضافه کرد: 98 درصد بودجه دولتی دانشگاه صرف حقوق و دستمزد كاركنان و اعضاي هيئت علمي مي شود و این دانشگاه در یک رکورد کم سابقه توانسته است با تمركز بر توسعه قراردادهاي كلان فناورانه، 95 ميليارد تومان درآمد اختصاصي در سال جاری داشته باشد كه به طور عمده صرف پشتيباني و تجهيزات پژوهشي شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان يكي از رسالت هاي مهم این دانشگاه را حضور در مجامع علمي دنيا دانست و ادامه داد: كشور ما به ديپلماسي علمي با دنيا براي نمايش توانمندي هاي محققان كشور نيازمند است و اين وظيفه را دانشگاه صنعتي اصفهان با حضور در مجامع بزرگ علمي همانند مركز علمي سرن در سوئيس و سزامي در اردن برعهده دارد.

تلاش های دانشگاه صنعتی اصفهان مایه افتخار و دلگرمی است
رئيس مجمع نماينگان استان اصفهان نيز در بخشي از اين ديدار ضمن تجليل از تلاش هاي ارزنده دانشگاه صنعتي اصفهان گفت: اساتيد و دانشجويان اين دانشگاه نشان داده اند كه با دست خالي و در شرايط فشار اقتصادي، می توانند مولد علم و پيشرفت باشند و اين موضوع بسيار جاي افتخار و دلگرمي براي نمايندگان استان داشت.
دكترسيد مسعود خاتمي با بيان اين كه دانشگاه نياز مند پشتيباني حقوقي و قانوني براي پيشبرد برنامه ها و اهداف خود است تصريح كرد: ما به عنوان نمايندگان مجلس هركجا نياز به پشتيباني حقوقي و قانوني است در كنار دانشگاهيان هستيم.
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصويب طرح همسان سازي حقوق اعضاي هيئت علمي غير پزشكي با اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی، افزود: در بحث تقويت بودجه دانشگاه و افزايش حقوق كاركنان در صحن مجلس تلاش هاي بسياري انجام گرفته است.
همچنين در اين نشست، دكتر طالبي رئيس دانشگاه اصفهان و مهندس اسلامي رئیس سازمان زمین شناسی استان اصفهان گزارشی از اقدامات و برنامه هاي خود در حضور نمايندگان مجلس شورای اسلامی ارائه كردند.
-------------------------
📲 @iutonline
مجموعه تحقیقاتی و آزمایشگاه تخصصی قیر و آسفالت منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح می شود

آزمایشگاه تخصصی قیر و آسفالت منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و مجموعه تحقیقاتی این مرکز، یکشنبه ۲۴ اسفند ماه با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در محل دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح خواهد شد.

با انتقال تجهیزات آزمایشگاهی مرکز تحقیقات راه،مسکن و شهرسازی به دانشگاه صنعتی اصفهان و استقرار آن ها در این مجموعه، خدمات آزمایشگاهی، آموزشی و پژوهشی در منطقه جنوب کشور توسط این دانشگاه ارایه خواهد شد.

گفتنی است؛ جزییات این آیین و ویژه برنامه های تدارک دیده شده متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
-------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
*كسب عنوان پايان نامه برتر مهندسی ساخت و تولید ایران توسط دانش آموخته دانشگاه صنعتي اصفهان*

در حاشيه هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید، از دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي اصفهان به عنوان صاحب پایان نامه برتر سال تحصیلی 1398-1399 مهندسی ساخت و تولید ایران تجلیل شد.
مهندس محمد احمدی دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید دانشگاه صنعتی اصفهان با ارايه پايان نامه با عنوان"طراحی و ساخت دستگاه ماشین کاری آلتراسونیک و بررسی پارامترهای مؤثر بر ماشین کار" با راهنمايي آقایان"دكتر علیرضا فدایی تهرانی" و "دکتر امین الله محمدی"، برگزيده اين بخش از كنفرانس بين الملي مهندسي ساخت و توليد ايران شد.
دستگاه ماشین کاری آلتراسونیک Ultrasonic Machining(USM) که به طور انحصاری در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و ساخته شده است برای ماشین کاری(سوراخ کاری،....) قطعه کار هایی با سختی بیشتر از۴۰HRC مورد استفاده قرار می گیرد.
گفتني است: هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی ساخت و تولید ایران نیمه اسفندماه 1399 به صورت غیرحضوری به ميزباني دانشگاه علم و صنعت ايران برگزار شد.
برگزاری نشست‌های تخصصی علمی و صنعتی، ارایه سخنرانی‌های کلیدی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی از ديگر برنامه‌های هفدهمین همایش ملی و ششمین کنفرانس بین‌ المللی مهندسی ساخت و تولید ایران بود.
-------------------------
📲 @iutonline
با بومی سازی یک فناوری پیچیده و برای نخستین بار درکشور:

طراحی و ساخت نخستین ربات زیرآبی آب هاي عميق در دانشگاه صنعتي اصفهان

محققان پژوهشکده علوم وفناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان با طراحی و ساخت ربات زیرآبی کنترل از راه دور (کاوش 8) به عنوان نخستین ربات زیر آبی آب های عمیق(400 متر) کشور، این فناوری ارزشمند و کاربردی را بومی سازی کردند.

پژوهشکده علوم و فناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان با پشتوانه بیش از سه دهه فعالیت پژوهشی، ضمن فعالیت مرزهای دانش حوزه زیرسطحی، دستاوردهای ارزشمندی چون طراحی و ساخت 8 ورژن از ربات زیرآبی کنترل از راه دور(ROV) و یک ربات هوشمند زیرآبی(AUV) و نیز طراحی و تولید نرم افزار قدرتمند شبیه سازی مجازی جهت طراحی، ساخت و تست این شناورها را در کارنامه دارد.
جمهوری اسلامی ایران به دلیل برخورداری از بیش از 2 هزار و 700 کیلومتر مرز آبی و نیازمندی های متعددی همچون بازرسی لوله های نفتی، سکوهای نفتی، تأسیسات دریایی، برخورداری از سدهای متعدد و... از جمله کشورهای نیازمند فناوری پیچیده ربات های زیرآبی آب های عمیق است.
با اعمال تحریم های همه جانبه، و قرار گرفتن این نوع فناوری در فهرست تحریم های خارجی، هم اینک اجاره این نوع رباط از پیمانکاران خارجی، روزانه بیش از 6 هزار دلار ارز را از کشور خارج می نماید.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که ساخت ربات زیرآبی کاوش 8، ایران را در زمره کشورهای برخوردار از فناوری ربات های زیر آبی با مأموریت های عملیات برای آب های عمیق قرار می دهد، افزود: با توجه به فناوری سطح بالای این نوع سامانه، این فناوری پیش از این در اختیار برخی کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا، انگلیس ونروژ بود.
دکتر سید مهدی ابطحی افزود: در طراحی و تولید این ربات، از به روزترین فناوری ها در رشته های مهندسی مکانیک گرایش‌های دینامیک وکنترل، هیدرودینامیک، طراحی کاربردی و ساخت و تولید، مهندسی برق گرایش‌های الکترونیک، قدرت و مخابرات، مهندسی کامپیوتر گرایش‌های نرم افزار و سخت افزار ،مهندسی مواد و... بهره گیری شده است.
وی ادامه داد: این سامانه که برای فعالیت در عمق 400 متری زیردریا ساخته شده است، دارای ۴ مجموعه اصلی شامل بدنه(ROV)، سیستم به آب اندازي و بازیابی (LARS)، سیستم گاراژ و آزادسازی کابل(TMS) و کابین کنترل می باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، با بیان این که این ربات از حداکثر سرعت افقی و قدرت انجام عملیات در جریان های تا ۳ گره دریایی برخوردار است، بیان کرد: محصول تولید شده ضمن برخورداری از دو بازوی هیدرولیک با درجات آزادی ۵ و ۶ جهت انجام انواع عملیات زیرسطحی، مجهز به دو بازوی سه درجه آزادی دیگر جهت بازرسی و فیلم برداری در زیرآب می‌باشد.
ابطحی تصریح کرد: ربات زیرآبی آب های عمیق(کاوش8) با برخورداری از دو دوربین در قسمت جلو و یک دوربین در قسمت عقب و دو دوربین بر روی بازوه های سه درجه آزادی، چهار چراغ در قسمت جلو و یک چراغ در قسمت عقب و دو چراغ بر روی بازوها، سنسور های عمق سنج، جهت سنج و سونارهای مانع‌یاب و پروفایلر، امکانات ویژه‌ای برای عملیات در حالت های مختلف زیرسطحی فراهم می نماید.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: مشخصات فنی شناوری و دینامیکی بدنه این ربات زیرآبی به همراه نرم افزارهای کنترلی پیش بینی شده در واحد سطح، امکان کنترل و هدایت ربات را در شرایط مختلف به صورت دستی و نیز خودکار فراهم کرده است.
وی با اشاره به امکان نصب بازوهای مکانیکی بر روی بدنه این ربات، تصریح کرد: این توانایی ارزشمند، امکان بهره گیری از این فناوری در زمینه های مختلف صنایع نفتی و گاز از جمله بازرسی لوله های تعبیه شده در بستر دریا و... را تسهیل می نماید.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که اتاق کنترل این ربات زیرآبی، یک کانتینر فرا ساحلی ۲۰ فوتی می باشد، اضافه کرد: این کابین براساس استاندارد های خاص دریایی طراحی و ساخته شده و به دو بخش اتاق کنترل و اتاق کارگاه تقسیم می گردد.
ابطحی افزود: استانداردهای ویژه حمل و نقل در ساحل و عرشه، شیوه چینش و قرار گیری تجهیزات اتاق کنترل، برخورداری از مؤلفه های امنیتی از جمله استانداردهای حریق و تعبیه کلیه تجهیزات و لوازم جانبی لازم برای فعالیت دقیق ربات، از ویژگی های کابین و اتاق کنترل این ربات زیرآبی است.
وی ادامه داد: هدایت و کنترل کامل ربات در زیر آب و نظارت بر تجهیزات، سنسورها و شرایط محیطی توسط تیم اپراتوری و از طریق سیستم های مانیتورینگ و پانل کنترل نصب شده در این اتاق انجام می گردد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به کاربردهای ویژه این نوع ربات در صنایع مختلف به ویژه نفت وگاز، مخابرات زیرآب، صنایع نیروگاهی مبتنی بر سدها و مخازن، شیلات و...، تصریح کرد: از جمله کاربری های عملیاتی این محصول ارزشمند فناورانه در حوزه بازرسی، انجام عملیات زیرآب همچون نصب سکوهای دریایی و عملیات لوله گذاری، کابل گذاری در بستر دریا، پیدا نمودن و بازیابی اشیا گم شده در آب، بازبینی سازه سدها و مخازن بزرگ و... است.
گفتنی است: پروژه بزرگ طراحی، ساخت و راه اندازی ربات کاوش 8 به عنوان نخستین ربات زیر آبی آب های عمیق(400 متر) کشور حاصل تلاش سه ساله محققان پژوهشکده علوم و فناوری زیردریا دانشگاه صنعتی اصفهان است که با اعتباری بالغ بر 52 میلیارد ریال و 720 هزار دلار و با حمایت شرکت مهندسی و تأسیسات دریایی ایران به انجام رسیده است.
-------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
همزمان با بزرگداشت روز جهانی زمین پاک:
معرفی برترین های پنجمین دوره اعطای جایزه محیط زیست دانشجویان کشوردردانشگاه صنعتی اصفهان

پنجمین دوره اعطای جایزه محیط زیست دانشجویان کشور به صورت مجازی و با معرفی نفرات برتر بخش های مختلف، در دانشگاه صنعتی اصفهان به پایان رسید.

مسئول برگزاری این رویداد ملی با بیان این که مقوله محیط زیست یکی از چالش های مهم کشورهای دنیا به‌ ویژه کشورهای در حال توسعه مانند ایران است، گفت: مباحث و مشکلات مختلف در زمینه‌های آب، خاک، هوا، تنوع زیستی و تغییر اقلیم گریبان‌گیر مناطق مختلف کشور است که نه‌تنها بر کیفیت زندگی مردم اثرات منفی به دنبال داشته است بلکه بحث توسعه کشور را با چالش رو به رو کرده است.
دکتر محسن سلیمانی افزود: در همین راستا یکی از رسالت های جامعه علمی کشور به ویژه دانشگاه‌ها علاوه بر تربیت نیروهای متبحر و آشنا به مقوله های مختلف محیط زیست، بررسی و پایش وضعیت موجود و ارائه راهکارهای علمی و عملی برای کنترل و رفع این چالش ها و فرهنگ سازی در این زمینه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رسالت های دانشگاه است.
وی اضافه کرد: در صورتی که دانشگاه‌ها در این زمینه موفق عمل کنند یکی از مصادیق بارز اثرگذاری آن ها بر جامعه نمود پیدا خواهد کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: پنجمین دوره اعطای جایزه محیط زیست ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسرکشورکه سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا برگزار نشده بود، به همت دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان و با همکاری و حمایت معاونت فرهنگی این دانشگاه همزمان با گرامیداشت روز جهانی زمین پاک به صورت مجازی برگزار شد.
سلیمانی، با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد ملی، تصریح کرد: این رقابت به منظور فرهنگ‌سازی در زمینه حفاظت محیط زیست و همچنین ایجاد انگیزه و روحیه در بدنه دانشجویی دانشگاه ها برای گام برداری در جهت حفظ و ارتقای کیفیت محیط زیست برگزار شد.
رییس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با اشاره به سوابق و اهمیت برنامه‌های اعطای جوایز ملی و بین المللی، بر شناسایی و معرفی دانشجویان در زمینه محیط زیست در راستای فرهنگ سازی در این بخش تأکید کرد.
دکتر نوراله میرغفاری اظهار امیدواری کرد که در سال‌های آتی این رویداد نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین المللی برگزار گردد.
مدیر‌کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز در حاشیه برگزاری این رقابت ملی دانشجویی بر اهمیت، جایگاه و رسالت دانشگاه ها در حل چالش های محیط زیستی کشور و توجه به شاخص های توسعه پایدار در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت تأکید کرد.
دکترایرج حشمتی با یادآوری شعار امسال روز زمین پاک مبنی بر احیاء و بازیابی زمین، نقش دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در زمینه حفظ محیط‌زیست و برنامه ریزی برای آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان به ویژه دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی با این مقوله را بسیار مهم ارزیابی کرد.
وی اضافه کرد: اجرای برنامه هایی مانند اعطای جایزه محیط زیست در ایجاد انگیزه در دانشجویان برای حرکت در مسیر حفظ محیط زیست و فرهنگ سازی در این زمینه بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
در پنجمین دوره اعطای جایزه محیط زیست دانشجویان دانشگاه های کشور که با حضور دانشجویانی از 18 دانشگاه شامل دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی شاهرود، تهران، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، تربیت مدرس، تبریز، گرگان، کردستان، گیلان، شهید باهنر کرمان، محقق اردبیلی،کاشان، شهرکرد، شهید چمران اهواز، یاسوج و آزاد اسلامی نجف آباد، برگزار شد، نفرات برتر در سه محور ابداعات، اختراعات و طرح‌های نوآورانه، رساله ها و پایان نامه‌ها و انجمن‌ها، گروه‌ها و نهادهای علمی دانشجویی معرفی شدند.
گفتنی است: رویداد اعطای جایزه محیط زیست ویژه دانشجویان به پیشنهاد گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان و همزمان با گرامیداشت روز جهانی زمین (22 آوریل- 2 اردیبهشت ماه) از سال 1393 مطرح و برگزار می گردد.
دوره های اول تا سوم این رویداد در سطح دانشگاه صنعتی اصفهان، دوره چهارم این جشنواره در سال 1398 با یک وقفه یک‌ساله در سطح دانشگاه‌های استان اصفهان و پنجمین دوره این جایزه، امسال و همزمان با روز جهانی زمین پاک در سطح دانشگاه های کشور برگزار گردید.
برگزیدگان محور ابداعات، اختراعات و طرح‌های نوآورانه:
مقام برگزیده: علیرضا هاشمی از دانشگاه صنعتی شاهرود، عنوان طرح: سیستم جمع آوری ذرات آلاینده لنت ترمز خودرو(ترمز پاک)
مقام شایسته تقدیر: منوچهر بهزادی از دانشگاه تهران، عنوان طرح: کیسه زباله با قابلیت جذب و خنثی سازی شیرابه خانگی و بیمارستانی
مقام شایسته تقدیر: زهراالسادات رضوی از دانشگاه صنعتی اصفهان، عنوان طرح: طراحی و ساخت کلکتور خورشیدی برای حذف گازهای آلاینده و گلخانهای
برگزیدگان محور رساله ها و پایان نامه‌ها و انجمن‌ها:
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
مقام برگزیده: امین حاجی وند از دانشگاه شهید بهشتی، عنوان پایان نامه: آیین دادرسی کیفری سبز در ایران
مقام شایسته تقدیر: زهره نصیری از دانشگاه تربیت مدرس، عنوان رساله: اولویت بندی حفاظتی سواحل آشیانه سازی لاک پشت پوزه عقابی (گونه در خطر انقراض) در خلیج فارس
مقام شایسته تقدیر: زهرا افرازه سیدانی از دانشگاه گیلان، عنوان پایان نامه: عصاره متانولی بذرگیاه پنیرباد عامل اختلالات بافت شناسی روی لاروهای برگخوار توت
برگزیدگان گروه‌ها و انجمن های علمی دانشجویی:
مقام برگزیده: کانون حامیان منابع طبیعی زاگرس (دبیر کانون: مرضیه بابادایی سامانی از دانشگاه شهرکرد)
مقام شایسته تقدیر: انجمن علمی دانشجویی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه ترتبیت مدرس (دبیر انجمن: المیرا اسدی فرد)
مقام شایسته تقدیر: انجمن علمی دانشجویی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان (دبیر انجمن: سحر قلی زاده طهرانی)

-------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
🔻برای نخستین بار در کشور:

طراحی و ساخت دستگاه پالایش هوا با فیلترهای بومی سازی شده دردانشگاه صنعتی اصفهان

عضو هيئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به همراه گروهی از دانشجویان پژوهشگر این دانشگاه برای نخستین بار در کشور با طراحی، ساخت و بومی سازی 5 مدل از فیلترهای تخصصی، دستگاه پیشرفته پالایش هوا تولید کردند.

دکتر علی اشرفی، سرپرست تیم سازنده به همراه دانشجویانی از دانشکده های مهندسی مواد، مهندسی مکانیک و مهندسی برق وکامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاهی با استاندارد دستگاه های مشابه خارجی و مطابق با آخرین یافته های علمی پژوهشگران دانشگاه ماسا‌‌چوست آمریکا شدند.
دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگی‌های این محصول کاربردی گفت: بحران آلودگی هوا و شیوع ویروس کرونا، نگرانی هایی در خصوص تصفیه هوا در محیط های بسته را به همراه داشت و این موضوع جمعی از دانشجویان فعال این دانشگاه را برآن داشت تا ضمن مطالعه بر روی دستگاه‌های معتبر بین المللی، نمونه ای منحصر‌به‌فرد در‌کشور را تولید نمایند.
دکتر علی اشرفی با بیان این که 5‌ نوع از فیلترهای تخصصی به کار رفته در این دستگاه در آزمایشگاه دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی، ساخته و بومی سازی شده است افزود: برای افزایش راندمان این دستگاه، علاوه بر فیلترهایG4 ، هپا، جاذب آلاینده های گازی، و فوتوکاتالیست، فیلتر های آنتی باکتریال از نوع نانو با هدف جذب و غیر‌فعال‌سازی باکتری‌ها و ویروس‌ها و همچنین فیلتر ضد‌‌‌ویروس با توانایی غیر‌فعال‌سازی حرارتی ویروس SARS_COV_2 به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات ناشی از آلودگی هوا در کلان شهرها نیاز به استفاده از دستگاه های پالایش هوا با برخورداری از فیلترهای جاذب آلاینده گازی، در محیط خانه ها، اداره ها و مراکز درمانی بسیار ضروری است.
اشرفی اضافه کرد: فیلتر های ساخته شده از مواد جاذب قوی با توانایی جذب گازهای مضری چون فرمالدئید، NOx ،Sox و فیلترهای فتوکاتالیست با توانایی اکسیدکنندگی بالا در برابر ترکیبات شیمیایی و میکروارگانیسم ها، کارکرد این دستگاه را در مبارزه با بیماری های ویروسی افزایش می دهد.
دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان توجه به اثرات زیست محیطی را در طراحی این دستگاه مهم دانست و تصریح کرد: با استفاده از لامپ ماورای بنفش فاقد اوزون، راندمان پالایش هوا افزایش یافته است و بدون انتشار گاز اوزون به محیط، شرایط را برای تنفس سالم فراهم می گردد.
وی با اشاره به توانایی دستگاه ساخته شده در جذب ریزگردها تأکید کرد: بهره گیری از فیلتر اولیهG4 و فیلتر هایHEPA ، امکان جذب ذرات بین 1 تا 3 میکرون مانند گرد و غبار و جذب ذرات 3 دهم میکرون با راندمان بالای 99 درصد را به وجود آورده است.
گفتنی است: این دستاورد حاصل فعالیت پژوهشی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان آقایان سجاد خلیلی از دانشکده مهندسی مواد، محمد حسین شاه سنایی و محمد صادق رفیعی از دانشکده مهندسی مکانیک و حامد منزوی زاده از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر به سرپرستی دکتر علی اشرفی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد است که در مدت زمان 6 ماه و با نام تجاری "بریس" (نام یکی از روستاهای سیستان و بلوچستان) به ثبت رسیده است.
-------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
كنفرانس سالانه فيزيك ايران به ميزباني دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار مي شود

انجمن فيزيك ايران با همكاري دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي اصفهان كنفرانس سالانه فيزيك ايران را، از 1 تا 4 شهريورماه به صورت برخط برگزار مي‌كند.

دبیر اجرایی این رویداد ملی با اعلام این خبر‌گفت: هدف از برگزاری كنفرانس سالانه فيزيك ايران، ایجاد فضای مناسب جهت ارائه دستاوردهای پژوهشی فیزیک‌دانان کشور در یک سال اخیر و آشنایی با مباحث روز دنیا در زمینه‌های مختلف علم فیزیک است.
دکتر آذر تفریحی افزود: در این کنفرانس، سخنرانی‌های عمومی و تخصصی در حوزه های مختلف از جمله فيزيک‌ ذرات‌ بنيادی‌ و ميدان ها، فيزيک‌ هسته‌ای،‌ فيزيک‌ اتمی‌ و مولكولی‌،‌الکترومغناطيس، اپتيک، آکوستيک، انتقال گرما، مکانيک‌کلاسيک و ديناميک‌ شاره‌ها، فيزيک گازها، پلاسماها وتخليه‌‌های الكتريكی، ماده‌ چگال‌، فيزيک‌ ميان‌رشته‌ای و حوزه‌هايی‌ از‌ علم‌ و فنّاوری‌ که با آن مرتبطاند و همچنین نجوم‌ و اخترفيزيک ارائه می‌شود.
استادیار دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان، تأکید کرد: محققان و پژوهشگران كشور، مي توانند تا 15 اردیبهشتماه مقالات خود را از طریق سامانه انجمن فیزیک ایران ارسال نمايند. همچنین، مجموعه‌ای از دستاوردهای پژوهشی در این کنفرانس به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
بنابراعلام دبیرخانه این رویداد علمی، ثبت نام دركنفرانس سالانه فيزيك ايران جهت بهره مندي از سمينارها و سخنراني هاي جانبي، تا 31 تيرماه با مراجعه به وبگاه اين كنفرانس به نشانی https://www.psi.ir/farsi.asp?page=physics1400 امكان پذير است.
-------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
افزايش دوبرابري ضريب تأثير(IF) مجله بين المللي مكانيك سيالات کاربردی دانشگاه صنعتي اصفهان(JAFM)

درآخرین گزارش منتشر شده توسط پایگاه بین المللی web of science journal list (wos) ، ضریب تأثیر مجله بین المللی مکانیک سیالات کاربردی (JAFM) دانشگاه صنعتی اصفهان، از 0.689 در سال 2019 با بیش از دو برابر افزایش به 1.405 در سال 2020 رسیده است.

سردبیر مجله بین المللی مکانیک سیالات کاربردی دانشگاه صنعتي اصفهان (JAFM) با اعلام اين خبرگفت: درآخرین گزارش پايگاه علمي اسکوپوس(Scopus) ، بجز افزایش دوبرابری ضریب تأثیر این مجله، چارک کیفی این نشریه نيز در دو زيرگروه از حوزه مهندسی شامل: "مهندسی مکانیک" و " مکانیک مواد" و نیز در زیر گروه "فیزیک ماده چگال" در حوزه فیزیک و ستاره شناسی به Q2 ارتقا پیدا کرده است.
دکتر احمدرضا پیشه ور درخصوص ميزان مقالات منتشره در اين مجله افزود: سالانه حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ مقاله براي انتشار به این نشريه ارسال مي شود که از این تعداد ۱۵۰ مقاله دریافتی از سراسر دنیا از جمله قاره های امریکا، اروپا، افریقا و آسیا و صرفاً بر مبنای استانداردهاي علمي در این مجله معتبر بین المللی منتشر مي شود.
عضو هیئت علمی دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه صنعتی اصفهان با بيان اين كه ۲۳ تن از دانشمندان سرشناس دنیا عضو هیئت تحریریه این نشریه معتبر بین المللی هستند، تصریح کرد: بیش از یک هزار و 500 دانشمند از سراسر دنیا نیز در بررسی و داوری مقالات این نشریه همکاری می نمایند.
وي در پایان افزود: کلیه فرآیندهای دریافت مقاله، داوری و اعلام نتایج این مجله به صورت اینترنتی بوده و در نهایت مجله در دو قالب اینترنتی و چاپ فیزیکی منتشر می شود.
گفتنی است: نشريه بین المللی مکانیک سیالات کاربردی (JAFM) ازسال ۱۳۸۴ با تأکید بر‌تحقیقات کاربردی در زمینه های مختلف علمي و فناوري در حوزه مهندسی مکانیک سیالات فعاليت خود را آغاز نمود و در سال ۱۳۹۱ در لیست مجلات نمایه ISI قرار گرفت.
این مجله بین المللی با عنوان Journal of Applied Fluid Mechanics(JAFM) در حوزه مکانیک سیالات کاربردی، به صاحب امتیازی انجمن فیزیک ایران و با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان به سردبیری دكتر احمدرضا پيشه ور و مدیر مسئولي دکتر ابراهیم شیرانی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و به زبان انگلیسی به جامعه علمی جهان عرضه می گردد.
همچنین اين نشريه معتبر بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۹۹ نيز موفق به كسب عنوان مجله برتر ISI از سوي وزرات علوم، تحقیقات و فناوری گردید.

-------------------------
@iutonline
2024/09/23 20:25:58
Back to Top
HTML Embed Code: