Telegram Web Link
تأکید وزیر علوم بر ساماندهي آموزشي عالي کشور و ارتقاء بهره وری دانشگاه ها

🔷در اجلاس سراسری معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور که صبح امروز به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، وزیر علوم، بر ساماندهي آموزشي عالي کشور و ارتقاء بهره وری دانشگاه ها تأکید کرد.

در این نشست وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بیان این که طرح ساماندهي آموزشي عالي در نقشه جامع علمي كشور مورد تأكيد قرار گرفته و مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، گفت: اجرايي شدن این طرح منوط به همکاری بسیار نزدیک و هماهنگ کلیه دانشگاه ها مراکز آموزش عالی کشور است.
دکتر منصور غلامی افزود: انتظار مي رود دانشگاه ها از اجرای این طرح پشتیبانی و در راه تحقق آن همکاری لازم را داشته باشند چرا كه اجراي آن به نفع نظام آموزش عالی کشور است.
وي با بیان بخشي از طرح ساماندهي آموزشي عالي كشور، تصریح کرد: در مرحله اول، موضوع تشکیل شبکه علمی بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در سطح استاني، منطقه اي و ملی را مد نظر قرار داديم كه مراکز آموزش عالی به شکل معقول و منطقی به هم ارتباط پیدا نمایند.
غلامي، هم افزايي بين دانشگاه هاي بزرگ وكوچك در اين طرح را قابل اهميت دانست و تأكيد كرد: با اجراي طرح ساماندهي آموزشي عالي كشور، دانشگاه ها مي توانند از توانمندی‌های یکدیگر استفاده کنند و اختيارات خاصي را در سطح شبكه علمي به اشتراك قرار دهند كه این امر در مجموع به نفع توسعه آموزش عالي و رشد دانشگاه هاي كوچك تر خواهد بود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اين كه صرف بودجه ملي و عمومي براي تربيت نيروي انساني ماهر در دانشگاه ها بايد با بهره وری بيشتري همراه باشد، اضافه کرد: بيش از 7 سال است كه توسعه اي در تعداد مؤسسات و مراكز آموزشي اتفاق نيافتده و در سطح رشته ها و گرايش ها نيز تلاش هاي محدودي شكل گرفته است.
وی ادامه داد، در بحث شبكه علمي حاصل از اتصال مراكز آموزش عالي بايد به دنبال ارتقاء كيفيت آموزشي و استفاده مناسب از ظرفیت ها و امكانات براي توسعه كمي نظام آموزش عالي باشيم.
غلامی، بازنگري سياست دانشگاه ها در طرح هاي راهبردي را با نگاه به وضعيت موجود كشور در برخورد با بيماري كرونا، بسیار مهم دانست و افزود: مأموریت گرایی در حوزه ساماندهی و توسعه آموزشی مراکز آموزش عالی کشور، به طور جدي ایجاب می‌کند که همه دانشگاه ها طرح هاي راهبردی خود را مورد بازنگری قرار دهند و در اصلاحات و برنامه‌های تکمیلی که صورت می‌گیرد فضاي جديد آموزشي و هدف‌گذاری دوباره اي را مورد توجه قرار دهند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اين كه تلاش هاي محققان كشور ما همراه با تحولات علمي دنيا روند خوب و مناسبي داشته است، تصریح کرد: مشكلات و مسايل داخلي نبايد مانعي براي عقب ماندن از قافله علمي دنيا باشد، بلكه لازم است در برنامه ريزي هاي آموزش عالي به توسعه و تحول علوم مختلف دنيا، رشته هاي جديد و بين رشته اي و علوم پايه توجه بيشتري داشته باشيم.
وی ادامه داد: بسيار در رابطه با تأثير گذاري دانش آموختگان دانشگاه ها در حل مشكلات جامعه از ما سوال مي شود. هرچند بايد به اين نقد ها توجه داشت اما در حوزه توسعه فناوری ها آنچه که در سال هاي گذشته و به خصوص مقطع كنوني خود را نشان داده حاصل کاربست یافته های علم و فناوری واثرگذاري دانش آموختگان دانشگاه در پارك ها و مراكز رشد علمي و فناوري كشور بوده است.
غلامي، ضرورت تأثیرگذاری هرچه بیشتر دانش آموختگان و متخصصان در حوزه‌های اقتصادی اجتماعی کشور را نيازمند بازنگري سياست ها در برنامه‌های آموزشی دانست و افزود: برخي دانشگاه هاي فني حرفه اي و علمي كاربردي، به طور هدفمند برای تربیت نیروهای مهارتی برنامه ريزي كرده اند، با اين حال دانشگاه هاي دولتي نيز در تربيت نيروي متخصص و آماده سازي براي ورود به مقاطع تحصيلات تكميلي كه نياز بخش هاي مهم صنعت و اقتصاد است در تلاش هستند.
وزیر علوم، تحقیقات وفناوری اضافه کرد: رشد جايگاه علمي كشور در زمينه پژوهش و فناوري در عرصه بين الملل، حاصل کار دانشگاه ها در تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمنداست كه جاي تقدير از همكاران هيئت علمي و نظام آموزشي كشور را دارد.
وی تحقق اهداف آموزش عالي و به ثمر رساندن مأموریت هایی که برای تربیت نیروی انسانی ماهر نياز است را مستلزم توانمندسازی مراکز آموزش عالی به خصوص مراکز آموزش عالی کوچک دانست و ابراز اميدواري كرد: با توجه به شرایط زمانی که قرار داریم حاصل این نشست هاي تخصصي ، برای رفع کاستی‌ها و بهبود مأموریت‌ها و اقدام ضروري به سرعت مورد استفاده قرار گيرد.


بالاترین سرمایه گذاری های دانشگاه صنعتی اصفهان برای جلوگیری از یک روز عقب افتادن آموزش آنلاین
در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: بالاترين سرمايه گذاري براي تأمين تجهيزات و زيرساخت هاي برگزاري كلاس هاي آنلاين و ارتقاء كيفيت آموزش در دانشگاه صنعتي اصفهان در دوران همه گيري كویيد 19 انجام شده است.
دكتر سید مهدی ابطحي با بيان اين كه با همگرايي بين بخش هاي مختلف دانشگاه، در حوزه آموزش شرايط مناسبي فراهم شده است افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان تمام بودجه و امكانات خود را به كار گرفت تا آموزش دانشجو يك روز هم عقب نيافتد.
وي با اشاره به مشكلات ناشي از شرايط اقتصادي كشورو ناپايداري قیمت ارز، از سازمان امور دانشجویان خواست تا همچون گذشته، با ابلاغ رديف هاي بودجه اي براي توسعه زيرساخت هاي آموزش مجازي دانشگاه ها كمك نماید.
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان، از تجربه برگزاري آموزش هاي مجازي دانشگاه به عنوان يك دستاورد مهم ياد كرد و ادامه داد: واضح است كه کیفیت محتواهاي آموزشي رشد قابل توجهي پیدا کرد و ارتباط قوي بين نسلي از استادان جوان با استادان با سابقه براي استفاده از ظرفيت فضاي مجازي شكل گرفت.
ابطحی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های خوبی که در تجربه آموزش مجازي كسب كرديم، مي توانيم شبکه ملی آموزش كشور را تقویت کنیم و از آموزش با كيفيت دانشگاه هاي كشور به عنوان نقاط قوت مان در ارتباطات علمي با کشورهای فارسی زبان استفاده نمائیم.
وی توجه حوزه بين الملل دانشگاه صنعتی اصفهان را به گردآوري تجربه هاي دانشگاه هاي برتر دنيا در آموزش مجازي و شيوه برگزاري آزمون هاي سالم، از تلاش هاي قابل توجه اين دوران دانست و تأكيد كرد: نتايج اين پژوهش در تدوين برنامه مناسب آموزش مجازي این دانشگاه به كار گرفته شد و همچنين در اختيار ساير دانشگاه هاي كشور نیز قرار گرفت.
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان،تلاش های معاونت آموزشی وزارت علوم برای افزایش اختیارات دانشگاه در حوزه آموزشی و ساماندهی مؤسسات آموزش عالی را قابل تقدير دانست و خاطر نشان کرد: دستاوردهاي پنجاه و چهارمین اجلاس سراسری معاونان آموزشی سراسر کشور در تقويت شبكه علمي كشور مؤثر واقع شود.
سخنرانی معاون آموزشی وزیر علوم، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی این وزارت خانه، دبیران مناطق آموزشی کشور و برگزاری نشست های تخصصی در سطح معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی، از دیگر بخش های پنجاه و چهارمین اجلاس سراسری معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور بود.
گفتنی است: اجلاس یک روزه معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور از صبح امروز به صورت مجازی و با محوریت دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
اختتامیه جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، با سخنرانی وزیر علوم و به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود

آئین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور یکشنبه 25 آبان ماه با شعار"محمد(ص) پیامبر رحمت و مهربانی"با سخنرانی مجازی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.

اختتامیه این جشنواره در 5 بخش آوایی، معارفی، هنری، ادبی و فناوری و با حضور دانشجویان فعال قرآنی از سراسر کشور برگزار خواهد شد.
عضو هیئت داوران سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به شرایط به وجود آمده به دلیل شیوع بیماری کرونا و برگزاری این رقابت ها به صورت مجازی، گفت: برگزاري اين شيوه مسابقه قطعاً سختي ها و چالش هايي را داشت اما تجربه تازه و منحصر به فردي در سطح كشور است.
دکتر محمدرضا ستوده نیا افزود: با وجود چالش های مختلف در برگزاری مجازی این رقابت ها، الحمدلله این مسابقات چه در بخش خواهران و چه در بخش برادران در سطح خوبی برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با ابراز خرسندی از سطح علمی و توانمندی های تخصصی دانشجویان شرکت کننده در این رقابت ها، تصریح کرد: در بين شركت كنندگان افرادی هستند که در مسابقات مهم کشور شرکت کرده اند و سطح خوبی دارند و امیدواریم که در ادامه کار همین عزیزان به عنوان نمایندگان دانشگاهي وزارت علوم در مسابقات ملی حضور یافته و افتخار کسب نمایند.
وی با اشاره به قدمت بسیار زیاد مسابقات قرآن دانشگاهی در سطوح ملی و استانی، افزود: دانشجویان شرکت کننده، در مقاطع مختلف تحصیلی در این رقابت ها شرکت می نمایند و موجب مباهات است که می بینیم دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا و نیز نخبگانی در رشته های مختلف تحصیلی با همه مشغله درسي كه دارد، در این مسابقات حضور می یابند.
این استاد علوم قرآنی اضافه کرد: این موضوع اهمیت داردکه کسی که مدرک می گیرد و در رشته اي علمي تخصص دارد، اهل قرآن باشد. ما معتقديم دانش آموختگان ما، تأثير عميقي بر نزديكان وجامعه پيرامون خود دارند و جاي خوشبختي است كه دانشجوياني كه هم به لحاظ تحصیل هم به لحاظ معنویت در سطح بالایی هستند در اين رقابت ها حضور پيدا مي كنند چرا كه سبب افزایش ضريب نفوذ و تأثيرگذاري نخبگان قرآني در جامعه می شوند.
ستوده نیا، با تأکید بر لزوم تشویق و حمایت از جوانان نخبه و مشتاق به موضوعات قرآنی درکشور، تصریح کرد: همان گونه كه ما براي رقابت هاي هنري، ورزشي و علمي در طول سال برنامه هاي متعدد و متنوعي داريم و شركت كنندگان آن را حمايت مي كنيم، علاقمندان به موضوعات قرآني در ساير رشته ها، چه قرائت و حفظ قرآن و چه رشته هاي هنري مرتبط با موضوعات قرآن را بايد با برگزاري رويدادهاي متنوع و مختلف حمايت و تشويق نمائیم.
وی با بیان این که تشويق جوانان از طریق برگزاري رويدادهاي فرهنگي و قرآني، دركشور يك جريان فرهنگي مناسب شكل مي دهد، اضافه کرد: بنده در دوران نوجواني از طریق شركت در يك مسابقه تشويق شدم كه قرآن را حفظ كنم و معتقدم نبايد در كشور به يك رويداد سالانه قرآني بسنده كنيم. برنامه ريز ي هاي متعدد در همه رشته هاي هنري بايد با محور قرآن و معنويت تداوم داشته باشد تا اثرگذاري مناسبي را شاهد باشیم.
گفتنی است: آئین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، از ساعت 18:30 یکشنبه 25 آبان ماه با سخنرانی مجازی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری و معاون فرهنگی و اجتماعی این وزراتخانه به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.
پخش زنده این رویداد از طریق صفحه رسمی اینستاگرام دانشگاه صنعتی اصفهان به نشانی https://instagram.com/iut.news و کانال رسمی آپارات این دانشگاه به آدرس https://aparat.com/iutnews در دسترس خواهد بود.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
در آئین مجازی با سخنرانی وزیر علوم:

مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد

آئین اختتامیه و معرفی نفرات برتر سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، شامگاه یکشنبه 25 آبان ماه با سخنرانی وزیر علوم و به صورت مجازی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط تصويري با اين مراسم، فضای معنوی ماه ربیع‌ الأول را یادآور شخصیت‌های عظیم وگران قدر بشری، پیامبرگرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق(ع) و آن چه که آن بزرگواران از خود به یادگار گذاشته اند دانست وگفت: برگزاری جشنوارة سراسری قرآن و عترت در این ایام مبارک تقارن بسیار ارزشمند و مغتنمی است.
دکتر منصور غلامی با بیان اين كه جشنوارة سراسری قرآن و عترت از قدیمی‌ترین جشنواره‌های فرهنگی در بخش دانشجويي كشور است كه امسال سی و پنجمین دوره آن برگزار می‌شود، افزود: پیوستگی در برگزاری این جشنواره در مقایسه با دیگرجشنواره‌ها و نیز استقبال پرتعداد دانشجویان، این جشنواره را استثنائی نموده است.
وي با تأكيد بر اين كه این جشنواره از نظر موضوعی تنوع زیادی دارد، ادامه داد: طبیعی است وقتی که به عنوان قرآن و عترت توجه می‌کنیم به این معنا بر می‌گردیم که این جشنواره مسئول حفاظت از امانتي است كه پیامبر گرامی اسلام (ص) در میان امت خود به‌جای گذاشته و اين ها همان قرآن و عترت(ع) هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اين كه امسال حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی اين وزارتخانه با همکاری سایر معاونت‌ها در دانشگاه‌ها به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان این جشنواره را برگزار می‌کند، تصریح کرد: مشكلات ایجاد شده ناشی ازگسترش بیماری كرونا فضای متفاوتی در برگزاری این رویداد عظیم قرآنی ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و فرصت فراهم شده از این طریق، ممارست و تمرین لازم در این رابطه صورت بگیرد تا ان‌شاءا... در سال جاری و نیز سال‌های آینده با برطرف شدن این بیماری، همچنان بتوان از فضای مجازی جهت پوشش گسترده‌تر ملی و حتی پوشش بین‌المللی آن استفاده نمود.
غلامي، مهم‌ترین پیام این جشنواره براساس آموخته‌های اسلامی را بسط اخلاق درتمام تلاش‌ها و اجزای زندگی عنوان كرد و افزود: توجه به مکارم اخلاقی از جمله پیام‌های جدي جشنواره‌های این چنینی است كه به نام قرآن کریم و توجه به سیره اهل بیت(ع) برگزار می‌شود و البته حضرت محمد مصطفی(ص) یک‌ اسوه کامل براي مؤمنین و مسلمانان هستند و همان گونه که ایشان فرموده اند برای اتمام مکارم اخلاق مبعوث شده اند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بيان اين كه توصیه و تأکید اصلی برای شرکت‌کنندگان در این جشنواره بهره مندی از پیام اصلی قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع)است،گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام تلاش خودش را مصروف داشته و خواهد داشت تا در چهارچوب سند دانشگاه اسلامي، موضوع توجه به آموزه‌های قرآنی را بيش از پیش مدنظر قرار دهد و در برنامه‌های مختلف به آن توجه نمايد.
غلامي، با بيان اين كه در برگزاری جشنواره‌های این چنینی و مخصوصاً جشنوارة قرآن و عترت تمام زمینه‌های ممکن برای گسترش آموزه‌های فرهنگ قرآنی را باید مدنظر و توجه قرار دهیم، تصریح کرد: این کار در سال‌های مختلف به خوبی پیگیری شده و حتماً فضاهای تازه و زمینه‌های جدید و نوآوری‌های دیگر در این زمینه باقي است كه ان‌شاءا... در استمرار این جشنواره باید به آن توجه نمود.
وی، استفاده از تجربیات كسب شده در هر جشنواره برای مدیریت و برنامه‌ریزی جشنواره بعدی را يك مسئولیت و رسالت مهم دانست و با قدرداني از همه دانشجویاني که در این جشنواره شرکت کرده و با انگیزه و علاقه در رشته‌های گوناگون قرآني و سیره اهل بیت(ع) تلاش کردند، افزود: از مربیان، اساتید و داوران گرامی نيز تشکر می‌کنم که با دقت نظر خودشان موجب بهترشدن این جشنواره و تشویق شرکت‌کنندگان در این برنامه‌ها می‌شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنين با قدردانی از مسئولین برگزاری و پشتیبانی‌کننده در دانشگاه صنعتی اصفهان كه میزبانی این جشنواره را پذیرفتند، گفت: در این زمینه قدردان فعاليت هاي معاونت فرهنگی وزارت علوم و همه معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز علمی سراسرکشور نیز هستيم.
غلامي در پايان با آرزوی سلامتی برای همه شركت كنندگان در اين جشنواره، ابراز اميدواري كرد در سال‌های آینده با از بین رفتن بیماری کرونا، شاهد برگزاری باشکوه جشنواره به صورت حضوری باشیم.

رقابت بیش از 810 شرکت کننده در 6 بخش و 34 رشته قرآنی

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در آئین اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشوربا اشاره به توسعه زیرساخت های فناوری دانشگاه در دوره آموزش مجازی گفت: شرایط پیش آمده ما را برای برگزار
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
ی جشنواره ای باکیفیت بالا به صورت مجازی آماده ساخت.
دکتر سید مهران نحوی برگزاری این شیوه از جشنواره را همراه با فرصت هایی دانست که افرادی از نقاط مختلف و دانشگاه های کشور در این رویداد بدون رنج سفر و مخاطره ی بیماری شرکت کنند.
وی ادامه داد: در این رویداد بزرگ قرآنی، شعار جشنواره با توجه به توهین نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام(ص) و با تصمیم شورای سیاست گذاری جشنواره "محمد پیامبر رحمت و مهربانی " انتخاب شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به برگزاری این جشنواره در شش سرفصل کلی آوایی، معارفی،هنری، فناوری، ادبی و پژوهشی گفت: بخش آوایی در رشته های قرائت (تحقیق، ترتیل)، دعا و مناجات خوانی، اذان، تواشیح، حفظ (5، 10، 20جزء، حفظ کل) برگزار شد.
نحوی افزود: بخش های معارفی(کتبی) شامل رشته های آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با نهج البلاغه، آشنایی با صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، آشنایی با احادیث اهل بیت، ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ موضوعی، سبک زندگی و بخش هنری این جشنواره نیز شامل رشته های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق و منبت، فیلم کوتاه، عکس و پوستر بود.
وی با اشاره به رشته های اپلیکیشن و کانال های مجازی به عنوان زیرمجموعه بخش فناوری، تصریح کرد: در بخش ادبی این جشنواره قرآنی رشته هایی چون شعر، داستان کوتاه، نمایشنامه نویسی، فیلمنامه نویسی و در پژوهشی نیز شرکت کنندگان در رشته های تلخیص کتاب، نقد کتاب و مقاله نویسی به رقابت پرداختند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان، اضافه کرد: مرحله دانشگاهی این جشنواره در بهمن و اسفندماه سال 98، آزمون کتبی این رقابت ها در روز 11 آبان ماه جاری و آزمون های شفاهی رشته های مختلف نیز طی روزهای19 الی 21 آبان ماه به صورت مجازی برگزار شد.
نحوی، تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره را قابل توجه توصیف کرد و ادامه داد: در بخش آوایی قریب به 400 شرکت کننده، در بخش کتبی، قریب به 200 شرکت کننده در 9 رشته، در بخش هنری حدود 80 اثر برگزیده، در بخش فناوری قریب به 50 اثر و در بخش ادبی نیز حدود 80 اثر ارسالی به رقابت پرداختند.
وی، به برگزاری بخش آوایی این جشنواره طی روزهای 19 الی 21 آبان ماه در دو بخش مجزا ویژه خواهران و برادران اشاره و تصریح کرد: داوری بخش های هنری توسط اساتید برجسته رشته های هنری در اصفهان و داور اصلی بخش آوایی توسط دکتر ستوده نیا، داور بین المللی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بود که دو کارگاه آموزشی تجوید با حضور ایشان و نیز کارگاه آموزش لحن با حضور استاد شاه میوه در روز 19 آبان نیز به صورت برخط برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزاری نمایشگاهی از آثارهنری دانشجویان شرکت کننده در این جشنواره در محل این دانشگاه را از دیگر برنامه های جنبی سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور عنوان کرد.

@iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
طرح محققان دانشگاه صنعتی اصفهان جهت کمک به فرآیند آزمايش CMS، به عنوان پیشنهاد برتر در بزرگترین پروژه علمی دنیا پذیرفته شد

مرکز پژوهش های هسته ای اروپا (CERN)، طرح محققان دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور ساخت دستگاه سنجش ميزان درخشندگي ناشی از برخوردذرات با درصد خطاي كمتر از1 درصد را به عنوان طرح برگزیده جهت ارتقاء تجهيزات مربوط به آزمايش CMS براي اندازگيري درخشندگی برخورد ذرات در سرعت هاي بالاتر انتخاب کرد.

سرن (CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ای است که حدود 66 سال قبل یعنی در سال 1954 میلادی توسط سازمان اروپائی تحقیقات هسته ای ایجاد و در طی این مدت پژوهش های متعددی را به رهبری دانشمندان برتر دنیا (از جمله6 دارنده جایزه نوبل) به سرانجام رسانید.
در این مرکز که مهمترین هدف آن"کشف رازهاى مبداء جهان" تعریف شده است هم اینک بیش از 3 هزار فیزیکدان و مهندس به عنوان کارکنان مقیم در زمینه های مختلف نظری و آزمایشگاهی مشغول به کار هستند و بیش از 6 هزار و 500 دانشمند از 500دانشگاه از 80کشور دنیا به صورت بازدیدهای کوتاه مدت حضور می یابند که این امر خود نشان از همکاری بزرگ و بی نظیر علمی دانشمندان و پژوهشگران عرصه علمی جهان دارد.
بزرگترین برنامه کنونی سِرن، علاوه بر تحقیقات گوناگون در زمینه فیزیک هسته ای و ذرات بنیادی، اجرای پروژه بزرگ LHC یا همان “برخورد دهنده ی بزرگ هادرونی” به عنوان بزرگترین پروژه علمی جهان است که یک شتاب دهنده ذرات با انرژى و پیچیدگى بى نظیر و بى سابقه بوده و نتیجه آن همکارى و مشارکت جهانى براى آشکارسازى بخش جدید پنهانى از حقیقت خواهد بود.
پس از عضویت پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) در سِرن در سال2001 میلادی، کشورمان برای نخستین بار با ساخت قسمتی مکانیکی از آزمایش(CMS - Compact Muon Solenoid) در این پروژه بزرگ جهانی همکاری نمود.
با پذیرفته شدن دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1398 به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی به عضویت مرکز پژوهش های هسته ای اروپا(CERN)، اینک در دومین دستاورد بزرگ و ارزشمند علمی بین المللی، طرح پیشنهادی مشترک میان محققان دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر و دانشکده فیزیک این دانشگاه به منظور ساخت دستگاه اندازه گيري درخشندگي ناشی از برخورد ذرات با خطاي كمتر از یک درصد به عنوان طرح برگزیده این پروژه علمی جهانی برگزیده شد.
اعضای اصلی گروه محققان دانشگاه صنعتی اصفهان آقایان دکتر اصغر غلامی و دکتر محمد صدقی از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و دکترحامد بخشیان سهی و خانم دکتر عبیده جعفری از اعضای هیئت علمی دانشکده فیزیک این دانشگاه می باشند.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اهمیت ویژه این پروژه بزرگ علمی بین المللی گفت: در آزمايشCMS پروتون‌ها و يون هاي سنگين در یک مسیر 27 كيلومتري شتاب داده شده و با سرعتي نزديك به سرعت نور به هم برخورد داده می شوند تا در نقطه ي تلاقي، ذرات جديدي ايجاد شود.
دکتر اصغر غل امی افزود: بررسی و اندازه گیری دقیق برهم کنش های بین پرتوهای پروتون به اندازه گیری دقیق ميزان درخشندگي كه در اثربرخورد پروتون ها با يكديگر اتفاق مي افتد بستگي دارد و هر قدر سنجش ميزان درخشندگي با خطاي كمتر باشد، خطاهاي كمتري در نتایج آزمايشات به وجود می آید.
وی ادامه داد: این موضوع از جمله چالش‌های مهم در پروژه ارتقاء آزمایش CMS برای اجراء در سال 2027 میلادی است و این مرکز جهانی در تلاش است تا زمینه لازم جهت اندازه‌گیری برخط درخشندگی برخورد پروتون-پروتون با دقت بهتر از یک درصد را فراهم نماید. از جمله چالش های دیگر این طرح نیاز به سرعت بسیار بالا و قرار گرفتن مدارهای الکترنیکی در محیطی با تشعشع بسیار زیاد است.
دانشیار دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که برای این طرح دو گروه علمی شامل یک گروه مشترک از محققان روسیه و ترکیه و یک گروه متشکل از محققان ایرانی از دانشگاه صنعتی اصفهان به بررسی و ارائه طرح پرداختند، تصریح کرد: پس از تلاش و چندین مرحله داوری پیچیده، درنهایت طرح ارائه شده توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان مورد پذيرش و تأييد داوران بين المللي مركز سِرن قرار گرفت.
غلامی، افزود: به رغم تحقیقات طولانی مدت گروه دو ملیّتی روسی-ترکی، محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در مدت زمانی کمتر و طی نزدیک به یک و نیم سال انجام آزمايش هاي شبيه سازي شده از جنبه های مختلف، سنجش ميزان امكان پذيري، مطالعات آماري و در نهايت ارائه طرح سخت افزاري ساخت دستگاه، نظر بسيار مثبت داوران وگروه طراحي تكنيكال مركز سِرن راجلب نمودند.
وی بیان کرد: داوران این مرکز مهم بین المللی ضمن ابراز تمجید از سطح جزئیات، پیچیدگی و نبوغ اختصاص داده شده به مدلسازی و شبیه‌سازی کارایی دستگاه پیشنهادی، اذعان داشتندكه نتايج ارايه شده توسط تيم كشورمان از ت
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
وانایی سنجش دقيق، روشن و با كيفيت مطلوب ميزان درخشندگي با خطاي كمتر از يك درصد در آزمايش CMS را برخوردار است.
این محقق دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: بهره گيري از سنسورها و آشکارسازهای سيلیكوني و مدارهاي الكترونيكي مناسب دردستگاه اندازه گيري پیشنهادی محققان ایرانی و اثبات کارآیی طرح ارائه شده با انجام شبیه سازی های دقیق، نقطه قوت برتری این طرح در رقابت با دیگر گروه علمی فعال در این پروژه بود.
گفتني است: دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان برترین دانشگاه کشور در عرصه فعالیت های علمی بین المللی، مهرماه سال گذشته به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی به عضویت مرکز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) پذیرفته شد.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
🔻عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:

نتایج نهایی پروژه منشأیابی و سهم بندی ذرات معلق هوای اصفهان، قریب به 9ماه قبل به شهرداری اصفهان ارائه شده است/ اظهارات ناشایست رئیس شورای شهر اصفهان تأسف بار بود

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و مجری پروژه منشأیابی و سهم بندی ذرات معلق هوای شهر اصفهان با ابراز تأسف از اظهارات اخیر رئیس شورای شهر اصفهان، از ارائه نتایج نهایی این پروژه به شهرداری اصفهان در اسفند ماه 1398 و تایید و اتمام آن در نیمه مردادماه سال جاری خبر داد.

دکتر محسن سلیمانی، با اظهار تأسف از ادعاها و عبارات ناشایست طرح شده توسط رئیس شورای شهر اصفهان در نشست روز گذشته این شورا درخصوص مراکز علمی و پژوهشی برتر استان و هزینه کرد شهرداری اصفهان برای طرح های پژوهشی، گفت: نتایج نهایی پروژه منشأیابی و سهم بندی ذرات معلق هوای اصفهان اسفندماه سال گذشته به شهرداری ارائه شده و این طرح 15 مردادماه سال جاری به اتمام رسیده است.
وی افزود: معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان به عنوان کارفرمای این پروژه پس از گذشت زمان مذکور، در تاریخ یکم آبان ماه سال جاری، با ارسال نامه اتمام قرارداد به دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن قدردانی از انجام این طرح، خاتمه این پروژه را اعلام نموده است.
مجری پروژه "منشأیابی و سهم بندی ذرات معلق هوا و اولویت بندی کانون های مولد آن در شهر اصفهان"، اداره کل حفاظت محیط زیست استان، معاونت حمل و نقل و ترافیک، معاونت خدمات شهری و معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان را چهار سازمان ناظر بر این طرح اعلام کرد و ادامه داد: گزارش نهایی این طرح پژوهشی 600 صفحه ای، به تأیید ناظران علمی پروژه و امضای مسئولین چهار سازمان یاد شده رسیده است.
سلیمانی با تأکید بر ضرورت آگاهی مردم از نتایج مطالعات و پژوهش های صورت گرفته در این طرح به عنوان یکی از پروژه های مهم و منحصر به فرد آلودگی هوا در سطح استان وکشور، به مسئولان و مدیران شهری اصفهان توصیه کرد تا با بهره گیری از نتایج این پژوهش برای کنترل وکاهش آلودگی هوای کلان شهر اصفهان برنامه ریزی نمایند.
دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی بیش از پیش میان مدیران شهری اصفهان در تعامل با مراکز علمی و پژوهشی، علاوه بر رعایت انصاف، از به کارگیری ادبیات نامناسب برای حوزه مهم پژوهش و نیز مراکز پژوهشی برتر به عنوان سرمایه های پرافتخار استان پیشگیری شود.
شایان ذکر است: علیرضا نصراصفهانی رئیس شورای شهر اصفهان در نشست روز گذشته(یکشنبه 2 آذرماه) این شورا، در اظهاراتی عجیب و مغایر با واقعیت مبنی بر عدم ارائه نتایج این طرح به شهرداری توسط دانشگاه صنعتی اصفهان، عبارات نامناسبی را در خصوص قراردادهای پژوهشی شهرداری و دانشگاه های برتر استان عنوان کرده بود.
--------------------------
📲 @iutonline
*نامه سرگشاده دکتر سید مهدی ابطحی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان خطاب به رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان*

جناب آقاي عليرضا نصر
رئيس محترم شوراي اسلامي شهر اصفهان
با سلام؛
احتراماً به استحضار می رساند یکی از اهداف برنامه تحول راهبردی دانشگاه صنعتي اصفهان، آن است که تأثیر گذارترین دانشگاه کشور در منطقه پیرامون خود باشد. انجام پروژه‌های پژوهشی نه برای کسب در آمد بلکه برای حل مسائل جامعه و صنعت و نقش آفرینی در توسعه این مرز و بوم است. در این جهت وقتی موضوعات شهری و حفظ سلامت و آسایش شهروندان مطرح می‌شود مسئولیت دانشگاه دو چندان می‌گردد. من مفتخرم دانشگاهی را نمایندگی می‌کنم که یکی از افتخارات آن انجام درست و دقیق پژوهش‌های کاربردی است و تمامی آن چه به عنوان هزینه‌های انجام پروژه دریافت می‌دارد صرف انجام پژوهش و توسعه دانش فنی می‌گردد. هدفمند کردن پایان نامه‌ها، توسعه آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، ارتباط مناسب استاد و دانشجو و دانشجو پروری از دستاوردهای مهم ارتباط با صنعت است.
پروژه منشأيابي و سهم بندي ذرات معلق هواي شهر اصفهان كه با درايت معاونت محترم برنامه ريزي و توسعه سرمايه انساني شهرداري اصفهان راهبري شد و اداره كل حفاظت محيط زيست، معاونت محترم حمل و نقل و ترافيك و معاونت محترم خدمات شهري اصفهان به همراه معاونت برنامه ريزي، نظارت بر آن را برعهده داشتند، در اسفندماه 98 به نتايج نهايي رسيد و در آبان ماه سال جاري دانشگاه نامه تقدير شهرداري را به دليل انجام درست و دقيق آن دريافت نمود. اين پروژه كه به درستي تعريف شده و تعيين مجري با دقت و طي مراحل مختلف انتخاب شد، يكي از پروژه هاي بسيار مؤثر براي تصميم گيران و برنامه ريزان در جهت كنترل و كاهش آلودگي هواي كلان شهر اصفهان است.
من معتقدم اعضای محترم شورای شهر به عنوان نمایندگان شهروندان ارجمند، محق هستند که راجع به پروژه‌های مرتبط با زندگی شهروندان، هم به لحاظ بودجه و هم به لحاظ نتایج به دقت بررسی نمایند. از سوی دیگر انتظار دارم که در شرایطی که مکاتبات نادرست مدیران در کشور کورسوی امید مردم را به خاموشی می‌برد، در این شهر ممتاز و فرهیخته مجموعه مدیران و نمایندگان مردم با همگرایی و اطلاع رسانی دقیق در جهت حفظ دستاوردهای علمی مجموعه‌های برتر دانشگاهی تلاش نمایند و این با شناختی که از اعضای محترم شورای شهر و شخص جنابعالی دارم دور از انتظار نیست.

سید مهدی ابطحی
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان

@iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
پیام تسلیت و محکومیت هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی اصفهان درپی شهادت دانش آموخته برجسته دانشگاه صنعتی اصفهان، شهید فخری زاده

بسمه تعالي
درميان پارسايان مرداني (كساني) هستند كه بر سر پيماني كه با خداوند داشته اند با راستي ايستاده اند، بعضي آن را به انجام رسانده اند و برخي ديگر در انتظارند و هرگز تغيير و تبديلي در آن نداده‌اند.( سوره مباركه احزاب آيه 23)

شهادت استاد ارجمند جناب آقاي دكتر محسن فخري زاده، اولين از اين دست نبود و انتهاي نامردمي دشمنان نيست. علم ستيزاني كه توان خود را صرف به شهادت رساندن برجستگان اين كشور مي كنند نه فهمي از روند علمي دارند و نه اين ملت پرافتخار را مي‌شناسند. پايان اين مسير را نه حيله مكاران و نه انجمن شياطين، كه سنت خدا رقم مي‌زند كه اين سنت، برتري پرهيزگاران است.
دانشگاه صنعتی اصفهان به وجود ایشان به عنوان دانش آموخته این دانشگاه بر خود می بالد، براي او بهترين جايگاه را در سراي جاودان آرزو مي‌كند و بر تربیت دانش آموختگانی از این دست، اثربخش و پارسا، ادامه خواهد داد.

خداوندا گناهان ما را بيامرز، گام‌هاي ما را استوارگردان و ما را بر قوم كافر پيروزي ده.(سوره مباركه ال عمران، آيه 147)

هيئت رئيسه دانشگاه صنعتي اصفهان
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
توليد شکل نوترکیب پروتئين هاي ویروس کووید 19 جهت استفاده درکیت ها وآزمایش های تشخیصی توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره گیری از مهندسي ژنتيك و انتقال ژن ازويروس به باكتري، موفق به تولید گونه نوتركيب از پروتئين نوکلئوکپسید(N) و بخشي از پروتئین اسپایک (S) ویروس كووید19(SARS-COV-2) به منظور بهره برداری درکیت ها و آزمایش های تشخیصی این بیماری شدند.

دانشيارگروه بیوتکنولوژی دانشكده مهندسي كشاورزي دانشگاه صنعتي اصفهان با اعلام این خبر گفت: پروتئين نوکلئوکپسید بر روی ژنوم ویروس قرار دارد و با توجه به ایمنی زایی و فراوانی بالا یکی از بهترین آنتی ژن های ویروس براي تشخيص بیماری است.
دکتر آذرشاه پیری افزود: پروتئین اسپایک (S) نیز بر روی سطح ویروس قرار دارد و نقش مهمی در شناسایی گیرنده و نفوذ ویروس به سلول دارد. از این روتولید و مطالعه این پروتئین برای تحقیقات ضدویروسی و همچنین تولید واکسن بسیار حائز اهمیت می باشد.
وی با بيان اين كه توليد اين پروتئين ها تسهیل کننده ساخت كيت هاي باکیفیت تشخيص بيماري کووید 19 است، تصریح کرد: استفاده از پروتئين نوترکیب نوکلئوکپسید(N) و بخشی از پروتئین اسپایک (S) برای کیت های الایزا و کیت های تشخیص سریع در تشخیص آنتی بادی علیه ویروس در خون مورد استفاده قرار می گیرد.
شاه پیری، ادامه داد: عملكرد اين پروتئين ها درگروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با ساخت كيت آزمايشگاهي از طریق پوشش دهی میکروپلیت با پروتئین نوکلئوکپسید(N) و استفاده از سرم های استاندارد حاوی آنتي بادي هاي (IgG) و(IgM)، بررسی و به تأیید رسیده است.
وی اضافه کرد: طبق این فرآیند وﺟﻮد IgM ﻧﺸﺎﻧﮕﺮ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﺣﺎد و ﺳﺎﺑﻘﻪ ﮐﻮﺗﺎه ﻣﺪت اﺑﺘﻼ ﺑﻪ وﯾﺮوس ﻣﻰباشد. در ﺣﺎﻟﻰ ﮐﻪ ﻣﻨﻔﻰ ﺷﺪن IgM ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه با لا رفتن IgG ﺳﺎﺑﻘﻪ اﺑﺘﻼء ﻗﺒﻠﻰ ﺑﻪ ﻋﻔﻮﻧﺖ را ﻧﺸﺎن ﻣﻰ دﻫﺪ.
دانشيارگروه بيوتكنولوژي دانشگاه صنعتي اصفهان در ادامه افزود: در حالي كه وارد کردن تنها یک میلی گرم از این پروتئین حدود 400 دلار هزینه در بر دارد، تولید اين محصول در مقياس بزرگ در آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی این دانشگاه، این هزینه را بسیار مقرون به صرفه نموده و مي تواند نياز محققان كشور را تأمين نماید.
شاه پيري، تصریح کرد: درگام بعدي می توان با بهره گیری از مهندسی پروتئین و جهش زایی هدفمند بر روی ژن های تولید کننده این پروتئین ها و تولید پروتئین های جهش یافته، به اطلاعاتی در رابطه با مکانیسم دقیق عمل این ویروس که مرتب درآن جهش های ژنتیکی روی می دهد دست یافت و این اطلاعات حتی در صورت ایمنی شدن افراد با واکسن برای کنترل بیماری در آینده مفید خواهد بود.
گفتني است: اين دستاورد با حمایت مرکز نوآوری و تجاری سازی فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده و هم اكنون آماده ارائه نتايج جهت بهره برداری در حوزه سلامت کشور می باشد.

--------------------------
📲 @iutonline
2024/09/23 16:24:29
Back to Top
HTML Embed Code: