Telegram Web Link
🔻ضمن کسب عنوان پایان نامه برترکشور:

ارائه شیوه ای به منظور جوشکاری فولادهای زنگ‌نزن به دیگر آلیاژها توسط محقق دانشگاه صنعتی اصفهان

🔺دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با ارائه شیوه ای به منظور جوشکاری فولادهای زنگ‌نزن به دیگر آلیاژها، عنوان پايان نامه برتر سال 1396 هجدهمين كنفرانس ملي جوش و بازرسي و هفتمين كنفرانس ملي آزمايش هاي غيرمخرب را به خود اختصاص داد.

✳️این طرح در قالب پايان نامه كارشناسي ارشد مهندس جلال كنگازيان با عنوان "جوشكاري غيرمشابه فولاد زنگ نزن سوپردوفازي 2507 به سوپرآلياژ 825 و ارزيابي خواص اتصال" و با راهنمايي دكتر مرتضي شمعانيان، عضو هيأت علمي دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتي اصفهان به انجام رسیده است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که فولادهای زنگ‌نزن دوفازی در زمره آلیاژهای مقاوم به خوردگی محسوب می شوند، گفت: نوع سوپردوفازی این فولادها با هدف جایگزینی فولادهای زنگ‌نزن متداول و به‌منظور ساخت لوله‌های موجود در صنایع درگیر با محیط‌های خوردنده، مانند صنایع نفت،‌ گاز و پتروشیمی توسعه یافته است.
جلال كنگازيان با تأکید بر این که در این گونه صنایع با تغییر در شرایط محیطی نظیر دما، نوع محیط خورنده و... نیاز به آلیاژهایی است که مطابق با شرایط کاری بازدهی لازم را از لحاظ اقتصادی و ایمنی‌ ایجاد نمایند، افزود: در این صنایع، جوشکاری فولادهای زنگ‌نزن به دیگر آلیاژها از جمله آلیاژهای پایه نیکل اجتناب‌ناپذیر است.
وی با بیان این که مهمترین مسئله در جوشکاری این آلیاژها انتخاب روش صحیح جوشکاری است، تصریح کرد: در شرایط به شدت خوردنده محیط، انهدام در ناحیه جوش می‌تواند خسارات مالی را به همراه داشته باشد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به بررسی جوشکاری غیرمشابه این نوع آلیاژها در این پژوهش، گفت: نتایج این تحقیق می‌تواند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و سایر صنایعی که نیاز به جوشکاری این نوع آلیاژها دارند، مفید واقع گردد.
گفتنی است: این پايان نامه، عنوان پایان نامه برتر سال 1396 هجدهمين كنفرانس ملي جوش و بازرسي و هفتمين كنفرانس ملي آزمايش هاي غيرمخرب که بهمن ماه گذشته در دانشگاه اراک برگزار شد را به خود اختصاص داده است.
www.tg-me.com/iutonline
🔻برای نخستین بار:

ابداع شیوه نوین محاسبه و افزایش راندمان مشعل های صنعتی توسط محقق دانشگاه صنعتی اصفهان

🔺دانش آموخته دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره گیری از روش FGM ، ضمن ابداع شیوه ای نوین به منظور تخمین عملکرد، افزایش راندمان و کاهش آلایندگی مشعل های صنعتی، عنوان رساله دکتری برتر احتراقی کشور را به خود اختصاص داد.

✳️این طرح در قالب رساله دکتری حسین عطوف با عنوان " کاربرد روش FGM در احتراق در داخل محیط متخلخل" با راهنمایی دکتر محسن دوازده امامی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده است.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ابعاد مختلف طرح پژوهشی خود گفت: افزایش راندمان حرارتی در مشعل های موجود در صنایع گوناگون، یکی از مهمترین دغدغه های صنایع در بحث کاهش هزینه های مرتبط با مصرف سوخت است.
حسین عطوف افزود: در کنار موضوع اساسی راندمان، مباحث مرتبط با تولید آلاینده های زیست محیطی گازی مانند اکسید کرین و اکسیدهای نیتروژن نیز از جمله چالش های مهمی است که امروزه در طراحی و بازطراحی این صنایع مورد توجه قرار می گیرد.
وی به ویژگی های مشعل های متخلخل بعنوان مشعل هایی با راندمان حرارتی بالا و برخوردار از ویژگی مصرف سوخت کم اشاره و تصریح کرد: این مشعل ها به لحاظ محیط زیست نیز نقش بسزایی در کاهش آلاینده های زیست محیطی ایفا می نمایند.
دانش آموخته دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که مشعل های متخلخل، دارای شعله آزاد نیستند و از طریق یک بستر جامد با محیط اطراف خود تبادل حرارت می کنند، اضافه کرد: در پژوهش صورت گرفته بر روی این نوع مشعل ها که در طیف گسترده ای از صنایع مختلف کاربرد دارند، شیوه ای عددی جهت شبیه سازی آن ها با روشی خاص موسوم به FGM ارائه گردید.
عطوف، ادامه داد: با توجه به این که روش های عددی برای تخمین عملکرد مشعل ها بسیار زمانبر و مستلزم حجم محاسباتی زیاد است، روش ابداع شده، توانسته است هزینه های ناشی از محاسبات را به نحو چشمگیری کاهش دهد.
وی با بیان وجه تمایز این شیوه با دیگر روش های شبیه سازی عددی جریان های احتراقی، تصریح کرد: با استفاده از این روش می توان بجای انجام آزمایش های پرهزینه و زمانبر از روشی عددی در مدت زمانی معقول بهره گرفت و بدین وسیله با صرف هزینه بسیار کمتر، مشعل هایی با راندمان بهتر طراحی نمود.
دانش آموخته دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: به منظور بررسی نتایج عددی حاصل از این روش کارآمد، با طراحی وساخت یک مشعل آزمایشگاهی در دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه، صحت نتایج این پژوهش مورد تأیید قرار گرفت.
گفتنی است: این پایان نامه، عنوان رسال دکتری برتر احتراقی کشور در هفتمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران که بهمن ماه گذشته به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد را به خود اختصاص داد.
www.tg-me.com/iutonline
🔻اردیبهشت ماه:

نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم غرب آسیا به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود

🔺اولین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم در سطح غرب آسیا، پنجم اردیبشت ماه جاری به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزارمی شود.

✳️ دبیر این کنفرانس با اعلام خبر فوق افزود: در سال‌های اخیر مخابرات بی‌سیم به واسطه فناوری‌های پیشرفته گوشی‌های هوشمند، اینترنت اشیاء، تجارت الکترونیک، سیستم‌های حمل و نقل هوشمند و شبکه‌های اجتماعی بطور قابل توجهی تکامل یافته است.
دکتراصغر غلامی با بیان این که گسترش استفاده از این فناوری‌های مستلزم افزایش پهنای باند مخابراتی زیرساخت‌ها است،تصریح کرد: اخیراً شاهد تحقیق و توسعه در رابطه با مخابرات نوری بی‌سیم در برخی از برنامه‌های کاربردی به عنوان فناوری تکمیلی برای سیستم‌های تلفن همراه، Wi-Fi و بلوتوث برای حل بحران پهنای باند و ارائه ارتباطات داده با سرعت بالا در محیط‌های شهری بوده‌ایم.
وی ویژگی های ممتاز همچون پهنای باند وسیع، امنیت بالا و عدم تاثیرگذاری تداخلات رادیویی این فناوری را ازجمله دلایل توجه محققان به این فناوری عنوان کرد و ادامه داد: نخستین همایش مخابرات نوری بی‌سیم با هدف گردآوری محققان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و سخت‌افزار از دانشگاه‌ها و صنایع مختلف به منظور به اشتراک‌گذاری، بحث و تبادل نظر در رابطه با آخرین یافته‌های علمی این حوزه برگزار می گردد.
دبیر نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم، شبکه‌های مخابرات نوری بی‌سیم، طراحی و بهینه‌سازی فرستنده گیرنده‌های مخابرات نوری بی‌سیم، شبکه‌های بی‌سیم نسل آینده، مخابرات نور مرئی ارگانیک، انتقال اطلاعات و مکان‌یابی در مخابرات نور مرئی، مدل‌سازی و توصیف کانال و تحلیل ظرفیت کانال از جمله محورهای این کنفرانس عنوان کرد.
وی ادامه داد: مخابرات نوری فضای آزاد، تکنولوژی ترکیبی مخابرات نوری بی‌سیم و مخابرات رادیویی، سیستم‌های چند ورودی-چند خروجی در مخابرات نوری بی‌سیم، طرح های مدولاسیون، کدینگ و آشکارسازی و کاربردهای مخابرات نوری بی‌سیم، دیگر محورهای نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم خواهد بود.
وی اضافه کرد: در این رویداد علمی بین‌المللی که با حضور سخنرانانی از کشورهای پرتغال و جمهوری چک برگزار می شود، بیش از 30 مقاله از 14 کشور دنیا ارائه خواهد شد.
وی در پایان افزود: نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم در سطح غرب آسیا، پنجم اردیبهشت ماه جاری به میزبانی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌گردد.
گفتنی است: علاقه مندان به منظور کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به آدرس wacowc2018.iut.ac.ir مراجعه نمایند.
www.tg-me.com/iutonline
🔻با حضور کارشناسان و ایده پردازان:

رویداد کارآفرینی "هم نت فاضلاب" در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد

🔺آیین افتتاحیه رویداد کارآفرینی "هم نت فاضلاب" صبح امروز با حضورکارشناسان، ایده پردازان، مسئولان، اساتید و دانشجویان در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

✳️معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان در این مراسم، با بیان نقش دانشگاه‌ها در حل چالش‌های صنعت کشور و لزوم ارتباط مؤثر میان این دو بخش مهم، پژوهش را رسالت دانشگاه‌ها عنوان کرد وگفت: خوشبختانه جامعه متوجه این موضوع شده که فکر نو و اندیشه جوانان و اساتید در دانشگاه‌ها، راه برون رفت از مشکلات است.
دکتر سید مهدی ابطحی با اشاره به کمبود بودجه دانشگاه‌های کشور نسبت به دانشگاه‌های هم‌تراز در دنیا، افزود: لازم است برای حل مسائل گوناگون در کشور، حرکتی گام به گام داشته باشیم.
وی بااشاره به تفاوت‌های دانشگاه‌های نسل سه، به بیان ویژگی‌های این دانشگاه‌ها پرداخت وگفت: در دانشگاه‌های نسل سوم، داشتن نگاهی دقیق و اثربخش یک ویژگی مهم محسوب شده و علاوه بر این که استادان نقش مربی و پرورش دهنده خلاقیت را برعهده دارند، نوع نگاه در مدیریت این دانشگاه‌ها نیز با دانشگاه‌های نسل یک و دو متفاوت است.
معاون برنامه ریزی و بهبود مدیریت شرکت آبفای استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به کمبود ذخیره آب سد زاینده رود، بر لزوم برنامه‌ریزی صحیح در این رابطه تأکید کرد وگفت: در حال حاضر 7 درصد جمعیت کشور در استان اصفهان ساکن هستند که 70 درصد از این تعداد، تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.
مهندس قبادیان با اشاره به جایگاه مناسب شرکت آبفای اصفهان درکشور، ظرفیت تولیدی پساب فاضلاب در این استان را 175 میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تصفیه خانه‌های فاضلاب کشور با چالش‌هایی همچون لجن، دفع لجن، بار میکروبی و ... روبه‌رو هستند که در تلاش هستیم با ظرفیت عظیم دانشگاهی و صنعت در حل این چالش‌ها گام برداریم.
وی با تأکید بر لزوم همدلی و هم‌افزایی تمام بخش‌های مرتبط با صنعت فاضلاب؛ همکاری دانشگاه و صنعت را یکی از نیازهای اصلی برای حل این مشکلات دانست و تصریح کرد: امروزه پساب به یکی از منابع پایدار تأمین آب جهت استفاده در بخش‌های صنعت و فضای سبز مبدل شده و شرکت آبفای اصفهان نیز آماده حمایت از طرح‌ها و ایده‌های برتر در حل چالش‌های آب و فاضلاب این استان است.
دبیر رویداد کارآفرینی هم نت فاضلاب نیز در حاشیه این مراسم، هدف از برگزاری این رویداد را بررسی چالش‌های موجود در صنعت فاضلاب و ارائه راه حل های گوناگون در این زمینه عنوان کرد و گفت: در این برنامه طراحان و ایده‌پردازان در قالب تیم‌های مختلف، ایده‌های خود را ارائه می‌نمایند.

دکتر عبدالرضا کبيری با اشاره به مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های پیمانکار و مشاور فعال در صنعت آب و فاضلاب، دانشجویان و شرکت‌های نوپا در این رویداد، افزود: در مجموع 40 طرح به دبیرخانه رویداد ارسال شد که پس از بررسی نهایی، 25 طرح حائز شرایط ورود به رویداد اصلی شناخته شدند و 5 طرح نیز پس از اصلاح به این رویداد راه یافتند.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان، با بیان این که پس از بررسی تمام مسائل عنوان شده از طرف شرکت آبفای استان اصفهان، 9 موضوع به عنوان چالش‌های اساسی انتخاب شد، افزود: بازچرخانی پساب، بهره‌برداری بهینه از لجن تولید شده در فاضلاب‌ها، حذف بو در شبکه‌ها و تصفیه خانه‌ها، استفاده از مواد زائد جامد فاضلاب، استفاده از آب خاکستری و بومی‌سازی دانش‌های مربوط به ساخت تجهیزات فاضلاب و پساب از جمله موضوعاتی است که تیم‌ها در مورد آن ها طرح و ایده ارائه کرده و در این رویداد مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در پایان این رویداد سه تیم برتر از شرکت‌های دانش‌بنیان و سه تیم برتر از شرکت‌های نوپا و دانشجویان، توسط بنیاد نخبگان و شرکت آبفای استان اصفهان مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
دبیر رویداد کارآفرینی هم نت فاضلاب در پایان با اشاره به حمایت شرکت آبفای استان اصفهان برای پیشبرد فعالیت‌های آزمایشگاهی اضافه کرد: رساندن طرح‌ها به مرحله نیمه صنعتی و صنعتی از طرف شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و مرکز نوآوری و رشد دانشگاه صنعتی اصفهان از دیگر حمایت های در نظر گرفته شده برای ایده های برتر در صنعت فاضلاب است.
گفتنی است: رویداد کارآفرینی "هم نت فاضلاب" به مدت سه روز با حضور کارشناسان، ایده پردازان، مسئولان، اساتید، دانشجویان و سرمایه گذاران در دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه خواهد داشت.
www.tg-me.com/iutonline
🔻با حضور متخصصان و کارشناسان:

نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بی سیم غرب آسیا در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد

🔺نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بی سیم غرب آسیا، صبح امروز با حضور متخصصان، کارشناسان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

✳️رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در این کنفرانس، با اشاره به فرا رسیدن چهلمین سال تأسیس این دانشگاه، پشت سر گذاشتن چهل سال پرافتخار و پرتلاش را مایه افتخار جامعه علمی عنوان کرد و گفت: دانشگاه صنعتی اصفهان در سال‌های ابتدایی در حوزه آموزش بسیار خوب پایه‌گذاری شده و امروز فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در داخل یا خارج از کشور زبانزد هستند.
دکتر سید محمود مدرس هاشمی با تأکید بر این که دانشگاه صنعتی اصفهان به سرعت وارد مراحل پژوهشی و پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی شد، افزود: امروز شاهد چاپ سرانه مقالات بیش از 3 مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی در سال هستیم که یکی از افتخارات این دانشگاه محسوب می‌شود.
وی، ارجاعات به مقالات دانشگاه صنعتی اصفهان در کشور را کم‌نظیر دانست و با بیان این که تاکنون بیش از 2300 طرح صنعتی در ارتباط با صنعت در این دانشگاه اجرا شده است، تصریح کرد: همه اینها باعث شده تا دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی جایگاه بسیار خوبی داشته باشد.
مدرس هاشمی با تأکید بر این که بین المللی شدن یکی از مهم‌ترین اهداف کلی طرح راهبردی دانشگاه در افق 1404 در نظر گرفته شده است، افزود: اقداماتی همچون برگزاری نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم غرب آسیا، در جهت ایجاد ارتباط بین‌المللی با متخصصان و دانشمندان سراسر دنیا و دانشگاه‌ها شکل گرفته و از این اقدامات در دانشگاه‌ حمایت کرده و استقبال می‌نماییم.
دبیر کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم نیز در حاشیه این رویداد، اهداف اصلی برگزاری این کنفرانس را، گسترش و توسعه همکاری و ارتباط مناسب با متخصصان و دانشمندان این حوزه عنوان کرد و گفت: در این رویداد، متخصصانی از کشورهای ایران، فنلاند، انگلیس، جمهوری چک، پرتغال، شیلی، فرانسه و صربستان به ارایه مقالات خود خواهند پرداخت.
دکتراصغر غلامی، با اشاره به دریافت چهل مقاله بین المللی، افزود: پس از بررسی‌های لازم 32 مقاله مورد پذیرش قرارگرفت که 14مقاله از کشور ایران و 17 مقاله نیز از خارج از کشور به‌صورت سخنرانی‌های شفاهی ارائه می‌شود.
وی با اشاره به فعالیت‌های مناسب علمی و تحقیقاتی مخابرات نوری بی‌سیم در دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، تهران، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، شهید رجایی، گیلان و تربیت مدرس؛ بیان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته موفق شدیم میزبان نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بیسیم در سطح غرب آسیا، در دانشگاه صنعتی اصفهان باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به استقبال متخصصان وکارشناسان این عرصه از نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بی سیم، ابراز امیدواری کرد: برگزاری این برنامه کنفرانس منجر به توسعه ارتباط مؤثر علمی با دیگر دانشمندان و متخصصان گردد.
گفتنی است: نخستین کنفرانس منطقه‌ای مخابرات نوری بی سیم غرب آسیا، صبح امروز به همت دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
www.tg-me.com/iutonline
#دعوتنامه
آئین بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان و نیز بهره برداری از چندین پروژه مهم دانشگاهی، با حضور و سخنرانی #معاون_رئیس_جمهور و #وزیر_علوم

۳شنبه ۱۸ اردیبهشت
دانشگاه صنعتی اصفهان
🔻به منظور حضور در اجلاس بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان:

سفر معاون رئیس جمهور و وزیر علوم به اصفهان

🔺دکتر محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به منظور حضور در اجلاس بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان سه شنبه هفته جاری به اصفهان سفر خواهند کرد.

✳️رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اعلام این خبرگفت: آئین بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان و نیز بهره برداری از چندین پروژه مهم دانشگاهی، رویدادهای مهم هفته جاری است که به واسطه آن ها، معاون رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به اصفهان سفر خواهند کرد.
دکتر سید محمود مدرس هاشمی با اشاره به بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: این شهر بزرگ دانش و فناوری بعنوان یکی از مفاخر بی بدیل استان اصفهان که دستاوردها و خدمات متعددی را به دانش، فرهنگ و صنعت کشور تقدیم نموده، امسال و مقارن با چهلمین سال از پیروزی انقلاب اسلامی، چهاردهه نوآوری، تربیت متخصصان و نخبگان جامعه و حرکت بر مدار پیشرفت و اعتلای کشور را پشت سر خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی اصفهان طی چهاردهه گذشته بیش از 50 هزار دانش آموخته ممتاز در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تربیت نموده که ماحصل آن سیل نخبگان و اندیشمندانی است که هم اینک در بخش های متعدد مدیریت کلان کشور و نیز مراکز علمی، دانشگاهی و صنعتی در داخل و خارج از کشور در زمره برترین و ممتاز ترین نقش آفرینان دانشگاهی هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که هم اینک این دانشگاه از حدود 500 عضو هیأت علمی در زمره برجسته ترین دانشمندان کشور در سه حوزه فنی و مهندسی، علوم پایه و کشاورزی و منابع طبیعی بهره مند است، تصریح کرد: در حال حاضر قریب به 11 هزار دانشجو در مقاطع سه گانه در 14 دانشکده و 8 پژوهشکده این دانشگاه، در حال تحصیل آموزش های آکادمیک و انجام پژوهش های کاربردی در مرزهای دانش می باشند.
مدرس هاشمی، پیشگیری و حل معضلات متعدد از صنعت و اقتصاد کشور را دیگر دستاورد ارزشمند و بی بدیل دانشگاه صنعتی اصفهان طی چهار دهه گذشته دانست و بیان کرد: این دانشگاه با برخورداری از قریب به اتفاق رشته های فنی مهندسی در کنار علوم پایه ریاضی، فیزیک و شیمی، چالش های فراوانی را از پیش روی صنعت کشور برداشته که حداقل دستاوردهای آن، کمک به اقتصاد کشور، کار آفرینی و ایجاد اشتغال بوده است.
وی ایجاد، استمرار حرکت و شکوفایی این بنیان ارزشمند در اصفهان بعنوان قطب اصلی دانش وصنعت کشور را مرهون تلاش ها و خدمات بی شائبه چهره های متعددی از اقصی نقاط کشور دانست و افزود: در آئین بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان، ضمن معرفی و بازنمایی افتخارات شکوهمند این شهر بزرگ دانش وفناوری، از فرهیختگان و چهره های متعدد علمی، مدیریتی و صنعتی کشور که در خدمت به این بنیان ماندگار و نیز راهبری و کمک به بخش های مختلف کشور نقش آفرین بوده اند، تجلیل خواهد شد.
مدرس هاشمی تأکید کرد: آئین بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان با سخنرانی دکتر محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و نیز دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، عصر روز سه شنبه 18 اردیبهشت ماه در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار خواهد شد.
www.tg-me.com/iutonline
🔻در رأس هیأتی بلند پایه:

بازدید دبیر هیأت دولت سوئیس درآموزش، تحقیقات و نوآوری ازدانشگاه صنعتی اصفهان

🔺هیأت عالی رتبه متشکل از دبیر هیأت دولت سوئیس درآموزش، تحقیقات و نوآوری، مقامات دولتي، سفيرسوئيس در ايران و مسئولين دانشگاه ها و نهادهاي علمي حمايتي و مراكز تحقيقاتي این كشور از دانشگاه صنعتی اصفهان دیدن کردند.

✳️در این دیدار دکترآمبرو جیو دبیر هیأت دولت سوئیس درآموزش، تحقیقات و نوآوری، این بازدید را در راستای ادامه همکاری ها با دانشگاه صنعتی اصفهان بیان کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با ابراز خرسندی ازتمایل این هیأت جهت بازدید از این دانشگاه، به معرفی دانشگاه صنعتی اصفهان، دستاوردها و توانمندی های این مرکز علمی آموزشی ونیز زمینه های موجود به منظور ارتقاء همکاری های مشترک پرداخت.
در ادامه، مارکوس لایتنر، سفير سوئيس در ايران با اشاره به حضور مؤثر تعداد قابل توجهی از محققان، استادان و دانشجويان ایرانی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناورانه سوئیس، گفت: حضور این افراد سرمایه بسیار خوبی برای ارتقای ارتباطات و همکاری‌های علمی میان دو کشور به شمار می‌رود.
در حاشیه این دیدار، رئیس دفترهمکاری های علمی بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: با توجه به سابقه تعاملات علمي میان دانشگاه صنعتي اصفهان و مراكز آموزش عالي و تحقيقاتي كشور سوئيس، اين دانشگاه از بهمن ماه 1395 از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد ملي هماهنگ كننده همكاري هاي علمي دانشگاه هاي ايران و سوئيس تعیین شد.
دکتر نصراله محبوبي صوفياني افزود: پس از آن بود که دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور انسجام بخشی به این تعاملات، اقدام به راه اندازی میز سوئیس در این دانشگاه کرد.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی اصفهان با تشکیل كنسرسيومی از دانشگاه های مطرح و علاقمند ایران، علاوه بر ايجاد انسجام و يكپارچگي در برنامه توسعه همكاري و تبادلات علمي و فناورانه با دانشگاه هاي کشورسوئيس، تمهيدات لازم جهت توسعه همکاری های علمی و تدوين برنامه و نقشه راه تعاملات و ارتباطات بين دانشگاهي را فراهم نمود.
رئیس دفترهمکاری های علمی بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: كارگاه آموزشي حمل و نقل شهري در بهار سال جاری در زوريخ و نیز بهار سال آینده در اصفهان و همچنين برگزاري اولين كارگاه آموزشي فرصت هاي تحقيقاتي مشترك ايران و سوئيس كه فردا چهارشنبه 19 ارديبهشت در دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار مي شود، از ديگر فعاليت هاي انجام شده اين نهاد در راستای گسترش تعاملات بين دانشگاهي دو كشور مي باشد.
وی در پایان افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان در راستای رسالت خود به عنوان نهاد ملي هماهنگ كننده همكاري هاي علمی میان ایران و سوئیس و نیز ارائه توانمندی های ویژه اصفهان، زمینه انجام این بازدید و نیز بازدید این هیأت سوئیسی از دانشگاه هاي اصفهان، علوم پزشكي، هنرو شهرك علمي تحقيقاتي اصفهان را فراهم نمود.
گفتنی است: دانشگاه صنعتی اصفهان که براساس ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طی سال های 1395 - 1396، رتبه نخست دانشگاه های سطح یک کشور در فعالیت های علمی بین المللی را به خود اختصاص داده است، اين بازديد را در راستاي تحقق طرح تحول این دانشگاه و توسعه و تقويت ارتباطات بين المللي فراهم نمود.
www.tg-me.com/iutonline
🔻با حضور وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری:

افتتاح دو مجتمع خوابگاهی و نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دردانشگاه صنعتی اصفهان

🔺با حضور دکتر منصور غلامی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری ضمن افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان، دو طرح عمرانی این دانشگاه نیز به بهره برداری رسید.

✳️در این مراسم، نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان شامل اقدامات، فعالیت ها و دستاوردهای دانشکده ها و پژوهشکده های مختلف این دانشگاه در قالب غرفه های مختلف افتتاح شد.
این نمایشگاه مقارن با اجلاس بزرگداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان و با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشگران این دانشگاه در پیشبرد مرزهای دانش و تجاری سازی یافته های پژوهشی برگزار می شود.
همچنین با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دو طرح عمرانی شامل پروژه احداث مجتمع خوابگاهی و نیز عملیات بازسازی خوابگاه شماره 5 پسران دانشگاه صنعتی اصفهان به بهره برداری رسید.
پروژه احداث مجتمع خوابگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان و محوطه سازی پیرامون آن با زیربنای 5 هزار و 556 متر مربع و با هزینه ای بالغ بر 89 میلیارد ریال در پنج طبقه و متشکل از سه بلوک به بهره برداری رسید.
همچنین عملیات بازسازی خوابگاه شماره 5 پسران دانشگاه صنعتی اصفهان با زیربنای 11 هزار و 520 متر مربع و با هزینه ای بالغ بر 69 میلیارد ریال در چهار طبقه و متشکل از پنج بلوک به منظور بهره برداری 515 دانشجوی این دانشگاه به بهره برداری رسید.
www.tg-me.com/iutonline
در نخستین کنفرانس ملی کاربرد ابزار ارزیابی آب و خاک (SWAT) عنوان شد:🔻

تنها 21 درصد از حجم سد زاینده رود دارای آب است، تابستان بسیار سختی پیش رو داریم

🔻در نخستین کنفرانس کاربرد ابزار ارزیابی آب و خاک (SWAT) در مدیریت منابع آب کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان، حجم تنها 21 درصدی سد زاینده رود و بحران آب در تابستان پیش رو اعلام شد.

✳️در آئین افتتاحیه این کنفرانس، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و امکانات آموزشی و پژوهشی این دانشگاه، به رشد مناسب ارتباطات دانشگاهیان با دیگر نقاط دنیا اشاره کرد و گفت: شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از بزرگ‌ترین دستاوردهای این دانشگاه محسوب می‌شود.
دکتر سید مهدی ابطحی با بیان این که متأسفانه از مأموریت گرا شدن دانشگاه‌ها غفلت شده است، به اهداف کلان دانشگاه صنعتی اصفهان در افق 1404 اشاره کرد و افزود: سند چشم‌انداز دانشگاه صنعتی اصفهان منطبق بر اهداف شکل‌گیری این دانشگاه است.
مدیریت مصرف، مدیریت تقاضا و مدیریت تأمین از جمله راه های مقابله با کم آبی است
دبیرکنفرانس کاربرد ابزار ارزیابی آب و خاک (SWAT) در مدیریت منابع آب کشور نیز با بیان این که این کنفرانس با همکاری پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان و مؤسسه (eawag) سوئیس برگزار شد، افزود: هدف اصلی از برگزاری این رویداد علمی، گردهمایی متخصصان در مدل سازی آب و خاک است.
دکتر آزاده احمدی به ارائه 40 مقاله تخصصی در زمان برگزاری این رویداد علمی اشاره کرد و تصریح کرد: علاوه بر مشارکت دانشگاه های تربیت مدرس، تهران، شهید بهشتی و یزد؛ سازمان‌های حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو و شرکت‌های آب منطقه‌ای نیز در این کنفرانس مشارکت داشتند.
وی، مدلسازی مدیریت حوضه آبریز، کاربردهای ارزیابی تغییر اقلیم و تحلیل عدم قطعیت وکالیبره مدل، را از جمله محورهای این کنفرانس علمی بیان کرد و افزود: مدلسازی کیفی حوضه آبریز، توسعه پایگاه داده و کاربرد GIS، کنترل فرسایش و رسوب و مدیریت محیط زیستی دیگر محورهای این کنفرانس را شامل می گردد.
رئیس پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان، با اشاره به جنبه های مختلف مشکل کمبود آب؛ تغییرات کاربری، تغییرات اقلیمی و عدم تعادل منابع و مصارف در این حوزه را از مشکلات اصلی حال حاضر عنوان کرد و گفت: می توان با روش‌های مختلف از جمله مدیریت مصرف، مدیریت تقاضا و مدیریت تأمین، تا حد امکان آن ها را رفع نمود.
عدم برنامه ریزی سبب تنش های اجتماعی بیشتر درخصوص آب خواهد شد
مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در این مراسم، ورشکستگی آبی را مهمترین بحران دراین حوزه عنوان کرد و گفت: متأسفانه بارگذاری در حوضه های گوناگون بیشتر از منابع موجود است.
دکتر علی مریدی با اعلام کاهش 30 تا 40 درصدی روان آب‌ها درکشور، بر لزوم بازنگری طرح‌های توسعه منابع آب تأکید کرد و افزود: اگر برنامه‌ریزی‌های درست در این زمینه صورت نگیرد ممکن است تنش‌های اجتماعی در کشور شدت بیشتری پیدا کند.
وی اضافه کرد: جامع‌نگری در آب و خاک از مهم‌ترین مزایای ابزار ارزیابی آب و خاک(SWAT) است که می‌توان برای برنامه‌ریزی‌های صحیح در آمایش سرزمینی و آمایش کشاورزی از آن استفاده نمود.
مریدی با اشاره به نقش مهم مردم در مدیریت مصرف افزود: همکاری مردم برای اجرایی شدن یک برنامه‌ریزی دقیق همراه با فرهنگ‌سازی و آموزش ضروری است.
سطح ورودی آب به سد زاینده رود کمترین میزان از زمان ساخت این سد تاکنون است/ تابستان بسیار سختی پیش رو داریم
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و بررسی‌های اقتصادی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان نیز در این مراسم با بیان این که بارگذاری بر روی منابع آب در دو دهه اخیر بیشتر از منابع موجود آب بوده است، گفت: این امر باعث شده تا در یک دوره 15 تا20 ساله به مرور از ذخایر آبی استراتژیک و تجدید‌ناپذیر مانند منابع آبی زیرزمینی اضافه برداشتی داشته باشیم که منجر به خشکی رودخانه‌ها، پایین افتادن سطح آب زیرزمینی و نشست زمین در برخی مناطق شده است.
دکتر بابک ابراهیمی با تأکید بر این که تقریباً امکان یافتن منابع آبی جدید برای انتقال وجود ندارد، افزود: این امر موجب می‌شود تا به دنبال مدیریت منابع آب موجود و مدیریت تقاضا رفته و با صرفه‌جویی و تغییر الگوی کشت در کشاورزی، شرب و صنعت و همچنین مدیریت نرم‌افزاری منابع آب، به مقابله با این بحران بپردازیم.
رئیس گروه مطالعات آب سطحی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان نیز در این کنفرانس به بررسی کلیه منابع آب استان اصفهان و تشریح وضعیت حوضه زاینده‌رود پرداخت وگفت: حوضه فلات مرکزی بزرگترین حوضه آبریز شش‌گانه کشور محسوب می‌شود که متأسفانه شاهد کاهش بارش‌ها در حوضه های تأمین‌کننده آب زاینده‌رود هستیم.
مهندس کاظمی با تأکید بر لزوم ارتباط بین دانشگاه و صنعت در این بخش، به بیان الزامات مدیریت جدید منابع آب پرداخت و افزود: در حال حاضر درکل
کشور نسبت به زمان بلند مدت شاهد کاهش30 درصدی بارش هستیم.
وی با اعلام این که در استان اصفهان به طور متوسط حدود 93 میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم، افزود: نسبت به سال گذشته 28 درصد کاهش بارندگی داریم، به طوری که استان اصفهان از لحاظ خشکسالی رتبه نهم در کشور را دارد.
رئیس گروه مطالعات آب سطحی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با تأکید بر این که انتظار شرایط بسیار سختی را در تابستان پیش رو داریم، از جدی گرفته نشدن این موضوع ابراز تأسف کرد وگفت: در پاییز گذشته شاهد تغییرات دمایی در کوهرنگ بودیم که موجب گرم شدن خاک و به دنبال آن اختلال در تولید روان آب‌ها گردید.
کاظمی با اشاره به روند نزولی سهم برف در زمان بارش، افزود: در حوضه‌های بالادستی زاینده‌رود 30 درصد از بارش‌ها به صورت برف و جامد بوده است.
وی با اعلام اینکه سطح ورودی آب به سد زاینده رود از زمان ساخت این سد تاکنون در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد، بیان کرد: در حال حاضر تنها 21 درصد از حجم سد زاینده‌رود دارای آب است و در مجموع تنها حدود 20 درصد مخازن سدهای مهم استان اصفهان پر می‌باشد.
گفتنی است: نخستین کنفرانس ملی و کارگاه‌های تخصصی کاربرد ابزار ارزیابی آب و خاک(SWAT) در مدیریت منابع آب کشور، با حضور اعضای هیأت علمی، متخصصان و مدیران حوزه آب، صبح امروز در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
www.tg-me.com/iutonline
🔻22 الی 24 آبان:
دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود

🔺دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و دومین همایش ملی عرضه و تقاضای آب شرب و بهداشتی، 22 الی 24 آبانماه سال جاری به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می‌شود.

✳️دبیر این رویداد علمی با اعلام خبر فوق گفت: با عنایت به این که طی 20 سال گذشته تنها چند همایش پراکنده با عنوان آب و فاضلاب از سوی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و برخی از دانشگاه ها برگزار شده، متاسفانه رویدادی که بتواند بطور مستمر پایگاه تماس و تبادل نظر محققان و کارشناسان حوزه آب و فاضلاب باشد در کشور وجود نداشت.
دکتر منوچهر حیدرپور افزود: از سوی دیگر وزن مباحث مربوط به آب و فاضلاب در همایش های سالانه دیگر انجمن های علمی نظیر انجمن هیدرولیک، منابع آب، محیط زیست و کنگره عمران بسیار ناچیز بوده و پاسخگوی نیازهای موجود نبود.
وی ادامه داد: این کنگره محفل مناسبی برای گردهم آئی صاحبان دانش و فناوری و نیز صاحبان صنعت حوزه آب و فاضلاب کشور در کنار یکدیگر و طرح ایده‌ها و رویکردهای نو و تلاش برای اشاعه آن‌ها در کنار آشنایی با نیازها و مشکلات صنعت آب و فاضلاب خواهد بود.
استاد دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به برنامه های دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و همایش ملی عرضه و تقاضای آب شرب و بهداشتی، تصریح کرد: ارائه مقالات علمی و کاربردی، برگزاری میزگردها و کارگاه های تخصصی، نمایشگاه‌های جانبی، برگزاری مسابقه پایان‌نامه برتر، تقدیر از پیشکسوتان دانشگاه و صنعت، برگزاری بازدیدهای تخصصی و آموزشی و برگزاری کلنیک صنعت، مهم ترین بخش های این رویداد علمی ملی است.
حیدرپور، اضافه کرد: این کنگره شامل 10 محور اصلی است که تأمین، انتقال، تصفیه و توزیع آب، جمع‌آوری، انتقال، تصفیه، بازچرخانی و بازیافت فاضلاب، بهره‌گیری از آب‌های نامتعارف، پساب‌ها و آب‌های لب شور، فناوری‌های نوین درآب و فاضلاب، ارتقاء، مقاوم سازی و بازسازی سامانه‌های آب و فاضلاب، مدیریت منابع انسانی و مالی درحوزه‌های آب و فاضلاب، از جمله این محورها است.
دبیر دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و دومین همایش ملی عرضه و تقاضای آب شرب و بهداشتی، ادامه داد: رویکردهای فنی، اقتصادی و اجتماعی درمدیریت مصرف آب، بومی سازی ضوابط طراحی سامانه‌های آب و فاضلاب، تجارب حاصل از بهره‌برداری بومی از سامانه‌های آب و فاضلاب و ارزیابی و آسیب شناسی ساختار شرکت‌های آب و فاضلاب، دیگر محوره های این رویداد علمی را شامل خواهد بود.
وی با دعوت ازکلیه فعالان حوزه آب و فاضلاب در بخش صنعت و دانشگاه اعم از محققان، مدیران و کارشناسان سازمان‌های دولتی، عمومی و بخش خصوصی، مهندسین مشاور، پیمانکاران و سازندگان تجهیزات، به منظور شرکت در این کنگره، بیان کرد: مهلت ارسال مقالات به این کنگره تا 24 شهریورماه سال جاری خواهد بود.
گفتنی است: این کنگره از سوی انجمن آب و فاضلاب ایران، پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان، شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار خواهد شد و علاقه مندان به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توانند به نشانی www.iwwa-conf.ir مراجعه و یا با دبیرخانه این رویداد علمی به شماره 33912742-031 تماس حاصل نمایند.
http://www.tg-me.com/iutonline
2024/09/23 20:26:40
Back to Top
HTML Embed Code: