Telegram Web Link
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
در پایان این نشست، مدعوین حاضر از دستاوردهای محققان و فناوران دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا از جمله کیت تشخیص سریع کرونا، دستگاه الکتروریسی نانوالیاف، دستگاه تمام اتوماتیک ساخت ماسک های N95 و مجموعه های تولید ماسک های سه لایه، چند لایه و N95 دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید و از نزدیک با روند تولید این محصولات آشنا شدند.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
🔻با حضور نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری:

آغاز رسمی ویژه برنامه های سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان

با رونمایی از پوستر سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور توسط نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، ویژه برنامه های این جشنواره سراسری به طور رسمی در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد.

این نشست ظهر امروز چهارشنبه 3 آبان ماه با حضور آیت الله سید ابوالحسن مهدوی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس و معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه برگزار شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در این نشست با اشاره به جایگاه والای علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه‌بندی‌های ملی، منطقه اي و بین‌المللی، تقویت جایگاه معنوی در سايه قرآن كريم را موجب آرامش بیشتر برای پرداختن به فعالیت های علمی دانست.
آیت‌الله سيد ابوالحسن مهدوی با بيان آثار مثبت برگزاری چنین رویدادهای قرآنی برای دانشجویان و استادان در دانشگاه‌های سراسرکشور، افزود: در فعالیت های قرآنی پنج موضوع اصلي وجود دارد كه شامل خواندن، آوا، دانش ترجمه قرآن، حفظ قرآن و دانستن متون و تفسیر قرآن است.
وي با اشاره به اين كه در تمامی اين زمینه‌ها، فعالیت‌هایي در حال انجام است، تصریح کرد: هیچ كدام از اين فعاليت ها، هدف نهایی محسوب نمي شود و تمامی این ها برای آن است که انسان با قرآن مرتبط شده و در نهايت به دستورات این کتاب آسمانی عمل نماید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با تأكيد بر اين كه فهم قرآن مقدمه عمل به آن است، اضافه کرد: در واقع انگیزه دین این بوده است که ما از راه‌های گوناگون از قرآن استفاده كرده و به آن عمل نماییم.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ قرآن كريم، ادامه داد: یکی از برکات مهم براي حافظان قرآن، استمرار هم‌نشینی با قرآن است و تجربه نشان داده کسانی که حافظ قرآن می‌شوند تا پايان عمر ارتباط خودشان را با قرآن حفظ مي نمايند و اين موضوع يكي از بهترين راه ها براي حركت و مداومت در مسير درست است.
آیت‌الله مهدوی با بيان اين كه قرآن به‌عنوان یک قانون اساسی کلي مطرح است و كليات هميشه مي توانند مورد سوءاستفاده قرار بگیرند، افزود: از جمله اين موارد می‌توان به سوءاستفاده معاويه از قرآن در جنگ صفین اشاره کرد.
وي با تأكيد بر اين كه عترت امري جزئي است كه كسي نمي تواند از آن سوءاستفاده کند، گفت: به همین دلیل تمسک به قرآن مجید و ائمه معصومین علیهم‌السلام به صورت هم‌زمان لازم است و موجب جلوگیری از گمراهی خواهد شد.
نماينده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبري همچنين به تأکیدات مقام معظم رهبری بر فارغ‌التحصیل شدن دانشجویان دانشگاه‌ها با تعهد و تخصص لازم اشاره كرد و افزود: برای تحقق این امر لازم است بخش‌های گوناگون دانشگاه‌ها با همکاری یکدیگر کمک نمایند.
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان نیز در اين دیدار با ابراز خرسندي از ميزباني اين دانشگاه از سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور،گفت: امیدواریم شاهد بركات این میزبانی و آثار خوب آن در دانشگاه صنعتي اصفهان باشيم.
*** این دوره از مسابقات قرآن و عترت، معناگرا و هنرگرا است
دکتر سید مهدی ابطحی با اشاره به وضعيت پيش رو با وجود شیوع بیماری كرونا، افزود: همکاران ما تمامي تلاش خودشان را انجام داده‌اند تا مسابقات به نحوی شایسته برگزار شود.
وي با بيان اين كه این دوره از مسابقات مجموعه اي از مسابقات معناگرا و هنرگرا محسوب می‌شود، افزود: خوشبختانه دانشگاه صنعتی اصفهان از گذشته داراي پایگاه قرآنی خوبی بوده است و امیدواریم به برکت قرآن بتوانیم فضای دانشگاهی را به درستی پیش برده و از این رویداد به درستی بهترین استفاده را ببریم.
*** مراسم اختتامیه این جشنواره 25 آبان ماه با لحاظ شرایط بیماری کرونا به صورت حضوری یا مجازی برگزار می گردد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان نيز در اين ديدار با بيان اين كه در سه ترم گذشته حدود 30 نفر از دانشجویان اين دانشگاه مشغول حفظ قرآن کریم هستند، گفت: خوشبختانه اين دانشجويان تاکنون موفق به حفظ 2 تا 5 جزء از قرآن شده اند.
حجت‌الاسلام عمادی با قدردانی از همکاری مسئولان دانشگاه صنعتی اصفهان در برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف دینی و مذهبی، اين سطح از همكاري را بسيار مثبت ارزيابي كرد و افزود: این موضوع نشان دهنده دغدغه‌های ديني و فرهنگي مسئولان این دانشگاه است.
وي اضافه کرد: حدود 150 نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی اصفهان طی سال های گذشته وارد حوزه‌های علمیه شده اند که در این زمینه نيز از افراد موفق محسوب به شمار می روند.
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در اين نشست به بيان گزارشي از روند فعاليت هاي اين جشنواره پرداخت و گفت: سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان، يك جشنواره سراسري است كه همه دانشگاه هاي دولتي كشور در آن هستند كه در این دوره سعی شده تا ابعاد مختلفي در نظر گرفته شود.
دكتر سيد مهران نحوي با اشاره به رشته های گوناگون اين جشنواره افزود: اين مسابقات در بخش هاي مختلفي همچون بخش آوایی شامل: قرائت، ترتیل، حفظ، دعا و مناجات خانی، اذان و تواشيح؛ بخش معارفی شامل: آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با نهج البلاغه، آشنایی با صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، آشنایی با احادیث اهل بیت عليهم السلام، ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ موضوعی و سبک زندگی است.
وي با اعلام اين كه در جشنوارة امسال بخش هنری در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق و منبت، فیلم کوتاه، عکس و پوستر به مسابقات اضافه شده است، تصریح کرد: دانشجویان در بخش فناوری نيز در قسمت هاي اپلیکیشن و کانال‌های مجازی به رقابت خواهند پرداخت.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: شرکت‌کنندگان در این دوره در بخش‌های ادبی و پژوهشی نيز به ترتیب در زیرمجموعه‌هایی مانند شعر، داستان کوتاه، نمایشنامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی و همچنين تلخیص کتاب، نقد کتاب و مقاله‌نویسی آثار خود را ارائه می نمایند.
وی با بیان این که مرحله دانشگاهی سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، در بهمن و اسفندماه سال گذشته برگزار شده است، افزود: آزمون هاي كتبي و شفاهی برای تمامی شرکت‌کنندگان به صورت مجازی برگزار خواهد شد و 25 آبان ماه نيز مراسم اختتامیه جشنواره با توجه به شرایط بیماری کرونا به صورت حضوری و يا مجازی برگزار مي شود.
نحوی با بیان این که تاکنون در بخش آوایی 400 اثر، بخش كتبي 200 برگزیده در 9 رشته و بخش هنري 80 اثر به جشنواره رسيده است، گفت: در بخش پژوهشی نيز 45 اثر، بخش فناوري 50 اثر و بخش ادبي نيز 80 اثر دريافت شده كه در حال داوري هستند و نتايج برخي از آن ها نيز مشخص شده است.
وی با اشاره به چالش شیوع بیماری کرونا برای برگزاری برنامه‌های این‌چنینی، افزود: اين موضوع فرصتي مناسب برای شرکت تعداد بیشتری از افراد در این جشنواره فراهم کرد که خود به نوعي از ابعاد مثبت آن محسوب مي شود.
در پايان اين نشست ضمن رونمایی از پوستر سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، ویژه برنامه های این رویداد قرآنی دانشگاهی به طور رسمی آغاز گردید.
گفتني است: جشنواره قرآن و عترت هر ساله در دو بخش دانشگاهي و سراسري برگزار مي شود و امسال با توجه به محدودیت های ناشي از بيماري كوييد 19، دانشگاه صنعتي اصفهان به عنوان ميزان بخش سراسری سی و پنجمین دوره اين جشنواره میزبان ویژه برنامه های اختتامیه این رویداد قرآنی در بستر فضای مجازی خواهد بود.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
انتشار مقاله محقق دانشگاه صنعتی اصفهان در نشریه Advanced Materials با ضریب تاثیر 27

🔺با انجام پژوهشی نوین درخصوص کامپوزیت¬های تقویت شده با نانوذرات دوبعدی مکسین، مقاله مشترک دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و پرفسور راجندر سینج وارما از دانشگاه پالاکی جمهوری چک، در نشریه معتبر بین المللی Advanced Materials با ضریب تاثیر 27.398 منتشر شد.

نانوذرات دوبعدی مکسین که در زمینه های مختلفی ازجمله انرژی، پزشکی و محیط زیست کاربرد دارند، در سال 2011 کشف شدند و طی حدود یک دهه، مطالعات گسترده ای در حوزه های بنیادین شیمی و فیزیک این مواد نوظهور انجام گردید.
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فرصت های ارزشمند پژوهش بر روی این مواد نوظهور به ویژه جنبه های مهندسی آن، گفت: از آنجا ¬که ابعاد مهندسی این مواد، از جمله خواص مکانیکی، حرارتی و تریبولوژیکی هنوز به طور کامل مورد بررسی و شناخت قرار نگرفته است، این پژوهش به بررسی این خواص در کامپوزیت¬های تقویت¬شده با مکسین پرداخته است.
مسعود ملکی افزود: در این مطالعه که بخشی از پژوهش در حال انجام نویسندگان در این حوزه است، ابعاد مختلف این مواد از ¬جمله روش¬های ساخت، خواص و کاربردهای مختلف، پیشرفت¬های اخیر، و نیز چالش¬های پیش رو در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان این که در این پژوهش نشان داده شده است که نانوذرات مکسین دارای شیمی بسیار غنی، خواص بسیار منحصربفرد مکانیکی، تریبولوژیکی، الکتریکی، نوری، مغناطیسی و بیولوژیکی هستند، تصریح کرد: این مواد نوظهور می¬توانند در ساخت و توسعه مواد پیشرفته با کاربردهای چندگانه مورد استفاده قرارگیرند.
ملکی، استفاده در باتری¬های نسل جدید، سوپرخازن¬ها، عایق¬های الکترومغناطیسی، مواد کامپوزیتی با استحکام بالا، کاربردهای محیط زیستی و نیز دیگر حوزه¬های مستعد همچون استفاده¬های درمانی در مداوای سرطان را از دیگر زمینه های مورد مطالعه و استفاده از نانوذرات مکسین عنوان کرد.
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: با در نظر گرفتن خواص فلزی-سرامیکی و نیز سطح اصلاح¬پذیر وآب¬دوست این نوع مواد، نانوکامپوزیت¬های تقویت شده با مکسین می¬توانند در طیف وسیعی از حوزه¬های کاربردی همچون کامپوزیت¬های زمینه پلیمری، سرامیکی و فلزی مورد استفاده قرارگیرند.
شایان ذکر است: مقاله مشترک مسعود ملکی دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و پرفسور راجندرسینج وارما از دانشگاه پالاکی جمهوری چک در نشریه معتبر بین المللی Advanced Materials از انتشارات وایلی با ضریب تاثیر 27.398 به چاپ رسیده است.
--------------------------
📲 @iutonline
تأکید وزیر علوم بر ساماندهي آموزشي عالي کشور و ارتقاء بهره وری دانشگاه ها

🔷در اجلاس سراسری معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور که صبح امروز به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، وزیر علوم، بر ساماندهي آموزشي عالي کشور و ارتقاء بهره وری دانشگاه ها تأکید کرد.

در این نشست وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بیان این که طرح ساماندهي آموزشي عالي در نقشه جامع علمي كشور مورد تأكيد قرار گرفته و مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، گفت: اجرايي شدن این طرح منوط به همکاری بسیار نزدیک و هماهنگ کلیه دانشگاه ها مراکز آموزش عالی کشور است.
دکتر منصور غلامی افزود: انتظار مي رود دانشگاه ها از اجرای این طرح پشتیبانی و در راه تحقق آن همکاری لازم را داشته باشند چرا كه اجراي آن به نفع نظام آموزش عالی کشور است.
وي با بیان بخشي از طرح ساماندهي آموزشي عالي كشور، تصریح کرد: در مرحله اول، موضوع تشکیل شبکه علمی بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در سطح استاني، منطقه اي و ملی را مد نظر قرار داديم كه مراکز آموزش عالی به شکل معقول و منطقی به هم ارتباط پیدا نمایند.
غلامي، هم افزايي بين دانشگاه هاي بزرگ وكوچك در اين طرح را قابل اهميت دانست و تأكيد كرد: با اجراي طرح ساماندهي آموزشي عالي كشور، دانشگاه ها مي توانند از توانمندی‌های یکدیگر استفاده کنند و اختيارات خاصي را در سطح شبكه علمي به اشتراك قرار دهند كه این امر در مجموع به نفع توسعه آموزش عالي و رشد دانشگاه هاي كوچك تر خواهد بود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اين كه صرف بودجه ملي و عمومي براي تربيت نيروي انساني ماهر در دانشگاه ها بايد با بهره وری بيشتري همراه باشد، اضافه کرد: بيش از 7 سال است كه توسعه اي در تعداد مؤسسات و مراكز آموزشي اتفاق نيافتده و در سطح رشته ها و گرايش ها نيز تلاش هاي محدودي شكل گرفته است.
وی ادامه داد، در بحث شبكه علمي حاصل از اتصال مراكز آموزش عالي بايد به دنبال ارتقاء كيفيت آموزشي و استفاده مناسب از ظرفیت ها و امكانات براي توسعه كمي نظام آموزش عالي باشيم.
غلامی، بازنگري سياست دانشگاه ها در طرح هاي راهبردي را با نگاه به وضعيت موجود كشور در برخورد با بيماري كرونا، بسیار مهم دانست و افزود: مأموریت گرایی در حوزه ساماندهی و توسعه آموزشی مراکز آموزش عالی کشور، به طور جدي ایجاب می‌کند که همه دانشگاه ها طرح هاي راهبردی خود را مورد بازنگری قرار دهند و در اصلاحات و برنامه‌های تکمیلی که صورت می‌گیرد فضاي جديد آموزشي و هدف‌گذاری دوباره اي را مورد توجه قرار دهند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اين كه تلاش هاي محققان كشور ما همراه با تحولات علمي دنيا روند خوب و مناسبي داشته است، تصریح کرد: مشكلات و مسايل داخلي نبايد مانعي براي عقب ماندن از قافله علمي دنيا باشد، بلكه لازم است در برنامه ريزي هاي آموزش عالي به توسعه و تحول علوم مختلف دنيا، رشته هاي جديد و بين رشته اي و علوم پايه توجه بيشتري داشته باشيم.
وی ادامه داد: بسيار در رابطه با تأثير گذاري دانش آموختگان دانشگاه ها در حل مشكلات جامعه از ما سوال مي شود. هرچند بايد به اين نقد ها توجه داشت اما در حوزه توسعه فناوری ها آنچه که در سال هاي گذشته و به خصوص مقطع كنوني خود را نشان داده حاصل کاربست یافته های علم و فناوری واثرگذاري دانش آموختگان دانشگاه در پارك ها و مراكز رشد علمي و فناوري كشور بوده است.
غلامي، ضرورت تأثیرگذاری هرچه بیشتر دانش آموختگان و متخصصان در حوزه‌های اقتصادی اجتماعی کشور را نيازمند بازنگري سياست ها در برنامه‌های آموزشی دانست و افزود: برخي دانشگاه هاي فني حرفه اي و علمي كاربردي، به طور هدفمند برای تربیت نیروهای مهارتی برنامه ريزي كرده اند، با اين حال دانشگاه هاي دولتي نيز در تربيت نيروي متخصص و آماده سازي براي ورود به مقاطع تحصيلات تكميلي كه نياز بخش هاي مهم صنعت و اقتصاد است در تلاش هستند.
وزیر علوم، تحقیقات وفناوری اضافه کرد: رشد جايگاه علمي كشور در زمينه پژوهش و فناوري در عرصه بين الملل، حاصل کار دانشگاه ها در تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمنداست كه جاي تقدير از همكاران هيئت علمي و نظام آموزشي كشور را دارد.
وی تحقق اهداف آموزش عالي و به ثمر رساندن مأموریت هایی که برای تربیت نیروی انسانی ماهر نياز است را مستلزم توانمندسازی مراکز آموزش عالی به خصوص مراکز آموزش عالی کوچک دانست و ابراز اميدواري كرد: با توجه به شرایط زمانی که قرار داریم حاصل این نشست هاي تخصصي ، برای رفع کاستی‌ها و بهبود مأموریت‌ها و اقدام ضروري به سرعت مورد استفاده قرار گيرد.


بالاترین سرمایه گذاری های دانشگاه صنعتی اصفهان برای جلوگیری از یک روز عقب افتادن آموزش آنلاین
در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: بالاترين سرمايه گذاري براي تأمين تجهيزات و زيرساخت هاي برگزاري كلاس هاي آنلاين و ارتقاء كيفيت آموزش در دانشگاه صنعتي اصفهان در دوران همه گيري كویيد 19 انجام شده است.
دكتر سید مهدی ابطحي با بيان اين كه با همگرايي بين بخش هاي مختلف دانشگاه، در حوزه آموزش شرايط مناسبي فراهم شده است افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان تمام بودجه و امكانات خود را به كار گرفت تا آموزش دانشجو يك روز هم عقب نيافتد.
وي با اشاره به مشكلات ناشي از شرايط اقتصادي كشورو ناپايداري قیمت ارز، از سازمان امور دانشجویان خواست تا همچون گذشته، با ابلاغ رديف هاي بودجه اي براي توسعه زيرساخت هاي آموزش مجازي دانشگاه ها كمك نماید.
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان، از تجربه برگزاري آموزش هاي مجازي دانشگاه به عنوان يك دستاورد مهم ياد كرد و ادامه داد: واضح است كه کیفیت محتواهاي آموزشي رشد قابل توجهي پیدا کرد و ارتباط قوي بين نسلي از استادان جوان با استادان با سابقه براي استفاده از ظرفيت فضاي مجازي شكل گرفت.
ابطحی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های خوبی که در تجربه آموزش مجازي كسب كرديم، مي توانيم شبکه ملی آموزش كشور را تقویت کنیم و از آموزش با كيفيت دانشگاه هاي كشور به عنوان نقاط قوت مان در ارتباطات علمي با کشورهای فارسی زبان استفاده نمائیم.
وی توجه حوزه بين الملل دانشگاه صنعتی اصفهان را به گردآوري تجربه هاي دانشگاه هاي برتر دنيا در آموزش مجازي و شيوه برگزاري آزمون هاي سالم، از تلاش هاي قابل توجه اين دوران دانست و تأكيد كرد: نتايج اين پژوهش در تدوين برنامه مناسب آموزش مجازي این دانشگاه به كار گرفته شد و همچنين در اختيار ساير دانشگاه هاي كشور نیز قرار گرفت.
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان،تلاش های معاونت آموزشی وزارت علوم برای افزایش اختیارات دانشگاه در حوزه آموزشی و ساماندهی مؤسسات آموزش عالی را قابل تقدير دانست و خاطر نشان کرد: دستاوردهاي پنجاه و چهارمین اجلاس سراسری معاونان آموزشی سراسر کشور در تقويت شبكه علمي كشور مؤثر واقع شود.
سخنرانی معاون آموزشی وزیر علوم، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی این وزارت خانه، دبیران مناطق آموزشی کشور و برگزاری نشست های تخصصی در سطح معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی، از دیگر بخش های پنجاه و چهارمین اجلاس سراسری معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور بود.
گفتنی است: اجلاس یک روزه معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور از صبح امروز به صورت مجازی و با محوریت دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
اختتامیه جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، با سخنرانی وزیر علوم و به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود

آئین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور یکشنبه 25 آبان ماه با شعار"محمد(ص) پیامبر رحمت و مهربانی"با سخنرانی مجازی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.

اختتامیه این جشنواره در 5 بخش آوایی، معارفی، هنری، ادبی و فناوری و با حضور دانشجویان فعال قرآنی از سراسر کشور برگزار خواهد شد.
عضو هیئت داوران سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به شرایط به وجود آمده به دلیل شیوع بیماری کرونا و برگزاری این رقابت ها به صورت مجازی، گفت: برگزاري اين شيوه مسابقه قطعاً سختي ها و چالش هايي را داشت اما تجربه تازه و منحصر به فردي در سطح كشور است.
دکتر محمدرضا ستوده نیا افزود: با وجود چالش های مختلف در برگزاری مجازی این رقابت ها، الحمدلله این مسابقات چه در بخش خواهران و چه در بخش برادران در سطح خوبی برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با ابراز خرسندی از سطح علمی و توانمندی های تخصصی دانشجویان شرکت کننده در این رقابت ها، تصریح کرد: در بين شركت كنندگان افرادی هستند که در مسابقات مهم کشور شرکت کرده اند و سطح خوبی دارند و امیدواریم که در ادامه کار همین عزیزان به عنوان نمایندگان دانشگاهي وزارت علوم در مسابقات ملی حضور یافته و افتخار کسب نمایند.
وی با اشاره به قدمت بسیار زیاد مسابقات قرآن دانشگاهی در سطوح ملی و استانی، افزود: دانشجویان شرکت کننده، در مقاطع مختلف تحصیلی در این رقابت ها شرکت می نمایند و موجب مباهات است که می بینیم دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا و نیز نخبگانی در رشته های مختلف تحصیلی با همه مشغله درسي كه دارد، در این مسابقات حضور می یابند.
این استاد علوم قرآنی اضافه کرد: این موضوع اهمیت داردکه کسی که مدرک می گیرد و در رشته اي علمي تخصص دارد، اهل قرآن باشد. ما معتقديم دانش آموختگان ما، تأثير عميقي بر نزديكان وجامعه پيرامون خود دارند و جاي خوشبختي است كه دانشجوياني كه هم به لحاظ تحصیل هم به لحاظ معنویت در سطح بالایی هستند در اين رقابت ها حضور پيدا مي كنند چرا كه سبب افزایش ضريب نفوذ و تأثيرگذاري نخبگان قرآني در جامعه می شوند.
ستوده نیا، با تأکید بر لزوم تشویق و حمایت از جوانان نخبه و مشتاق به موضوعات قرآنی درکشور، تصریح کرد: همان گونه كه ما براي رقابت هاي هنري، ورزشي و علمي در طول سال برنامه هاي متعدد و متنوعي داريم و شركت كنندگان آن را حمايت مي كنيم، علاقمندان به موضوعات قرآني در ساير رشته ها، چه قرائت و حفظ قرآن و چه رشته هاي هنري مرتبط با موضوعات قرآن را بايد با برگزاري رويدادهاي متنوع و مختلف حمايت و تشويق نمائیم.
وی با بیان این که تشويق جوانان از طریق برگزاري رويدادهاي فرهنگي و قرآني، دركشور يك جريان فرهنگي مناسب شكل مي دهد، اضافه کرد: بنده در دوران نوجواني از طریق شركت در يك مسابقه تشويق شدم كه قرآن را حفظ كنم و معتقدم نبايد در كشور به يك رويداد سالانه قرآني بسنده كنيم. برنامه ريز ي هاي متعدد در همه رشته هاي هنري بايد با محور قرآن و معنويت تداوم داشته باشد تا اثرگذاري مناسبي را شاهد باشیم.
گفتنی است: آئین اختتامیه سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، از ساعت 18:30 یکشنبه 25 آبان ماه با سخنرانی مجازی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری و معاون فرهنگی و اجتماعی این وزراتخانه به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.
پخش زنده این رویداد از طریق صفحه رسمی اینستاگرام دانشگاه صنعتی اصفهان به نشانی https://instagram.com/iut.news و کانال رسمی آپارات این دانشگاه به آدرس https://aparat.com/iutnews در دسترس خواهد بود.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
در آئین مجازی با سخنرانی وزیر علوم:

مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد

آئین اختتامیه و معرفی نفرات برتر سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور، شامگاه یکشنبه 25 آبان ماه با سخنرانی وزیر علوم و به صورت مجازی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط تصويري با اين مراسم، فضای معنوی ماه ربیع‌ الأول را یادآور شخصیت‌های عظیم وگران قدر بشری، پیامبرگرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق(ع) و آن چه که آن بزرگواران از خود به یادگار گذاشته اند دانست وگفت: برگزاری جشنوارة سراسری قرآن و عترت در این ایام مبارک تقارن بسیار ارزشمند و مغتنمی است.
دکتر منصور غلامی با بیان اين كه جشنوارة سراسری قرآن و عترت از قدیمی‌ترین جشنواره‌های فرهنگی در بخش دانشجويي كشور است كه امسال سی و پنجمین دوره آن برگزار می‌شود، افزود: پیوستگی در برگزاری این جشنواره در مقایسه با دیگرجشنواره‌ها و نیز استقبال پرتعداد دانشجویان، این جشنواره را استثنائی نموده است.
وي با تأكيد بر اين كه این جشنواره از نظر موضوعی تنوع زیادی دارد، ادامه داد: طبیعی است وقتی که به عنوان قرآن و عترت توجه می‌کنیم به این معنا بر می‌گردیم که این جشنواره مسئول حفاظت از امانتي است كه پیامبر گرامی اسلام (ص) در میان امت خود به‌جای گذاشته و اين ها همان قرآن و عترت(ع) هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اين كه امسال حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی اين وزارتخانه با همکاری سایر معاونت‌ها در دانشگاه‌ها به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان این جشنواره را برگزار می‌کند، تصریح کرد: مشكلات ایجاد شده ناشی ازگسترش بیماری كرونا فضای متفاوتی در برگزاری این رویداد عظیم قرآنی ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و فرصت فراهم شده از این طریق، ممارست و تمرین لازم در این رابطه صورت بگیرد تا ان‌شاءا... در سال جاری و نیز سال‌های آینده با برطرف شدن این بیماری، همچنان بتوان از فضای مجازی جهت پوشش گسترده‌تر ملی و حتی پوشش بین‌المللی آن استفاده نمود.
غلامي، مهم‌ترین پیام این جشنواره براساس آموخته‌های اسلامی را بسط اخلاق درتمام تلاش‌ها و اجزای زندگی عنوان كرد و افزود: توجه به مکارم اخلاقی از جمله پیام‌های جدي جشنواره‌های این چنینی است كه به نام قرآن کریم و توجه به سیره اهل بیت(ع) برگزار می‌شود و البته حضرت محمد مصطفی(ص) یک‌ اسوه کامل براي مؤمنین و مسلمانان هستند و همان گونه که ایشان فرموده اند برای اتمام مکارم اخلاق مبعوث شده اند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بيان اين كه توصیه و تأکید اصلی برای شرکت‌کنندگان در این جشنواره بهره مندی از پیام اصلی قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع)است،گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تمام تلاش خودش را مصروف داشته و خواهد داشت تا در چهارچوب سند دانشگاه اسلامي، موضوع توجه به آموزه‌های قرآنی را بيش از پیش مدنظر قرار دهد و در برنامه‌های مختلف به آن توجه نمايد.
غلامي، با بيان اين كه در برگزاری جشنواره‌های این چنینی و مخصوصاً جشنوارة قرآن و عترت تمام زمینه‌های ممکن برای گسترش آموزه‌های فرهنگ قرآنی را باید مدنظر و توجه قرار دهیم، تصریح کرد: این کار در سال‌های مختلف به خوبی پیگیری شده و حتماً فضاهای تازه و زمینه‌های جدید و نوآوری‌های دیگر در این زمینه باقي است كه ان‌شاءا... در استمرار این جشنواره باید به آن توجه نمود.
وی، استفاده از تجربیات كسب شده در هر جشنواره برای مدیریت و برنامه‌ریزی جشنواره بعدی را يك مسئولیت و رسالت مهم دانست و با قدرداني از همه دانشجویاني که در این جشنواره شرکت کرده و با انگیزه و علاقه در رشته‌های گوناگون قرآني و سیره اهل بیت(ع) تلاش کردند، افزود: از مربیان، اساتید و داوران گرامی نيز تشکر می‌کنم که با دقت نظر خودشان موجب بهترشدن این جشنواره و تشویق شرکت‌کنندگان در این برنامه‌ها می‌شوند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنين با قدردانی از مسئولین برگزاری و پشتیبانی‌کننده در دانشگاه صنعتی اصفهان كه میزبانی این جشنواره را پذیرفتند، گفت: در این زمینه قدردان فعاليت هاي معاونت فرهنگی وزارت علوم و همه معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها و مراکز علمی سراسرکشور نیز هستيم.
غلامي در پايان با آرزوی سلامتی برای همه شركت كنندگان در اين جشنواره، ابراز اميدواري كرد در سال‌های آینده با از بین رفتن بیماری کرونا، شاهد برگزاری باشکوه جشنواره به صورت حضوری باشیم.

رقابت بیش از 810 شرکت کننده در 6 بخش و 34 رشته قرآنی

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در آئین اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشوربا اشاره به توسعه زیرساخت های فناوری دانشگاه در دوره آموزش مجازی گفت: شرایط پیش آمده ما را برای برگزار
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
ی جشنواره ای باکیفیت بالا به صورت مجازی آماده ساخت.
دکتر سید مهران نحوی برگزاری این شیوه از جشنواره را همراه با فرصت هایی دانست که افرادی از نقاط مختلف و دانشگاه های کشور در این رویداد بدون رنج سفر و مخاطره ی بیماری شرکت کنند.
وی ادامه داد: در این رویداد بزرگ قرآنی، شعار جشنواره با توجه به توهین نشریه فرانسوی به پیامبر اسلام(ص) و با تصمیم شورای سیاست گذاری جشنواره "محمد پیامبر رحمت و مهربانی " انتخاب شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به برگزاری این جشنواره در شش سرفصل کلی آوایی، معارفی،هنری، فناوری، ادبی و پژوهشی گفت: بخش آوایی در رشته های قرائت (تحقیق، ترتیل)، دعا و مناجات خوانی، اذان، تواشیح، حفظ (5، 10، 20جزء، حفظ کل) برگزار شد.
نحوی افزود: بخش های معارفی(کتبی) شامل رشته های آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با نهج البلاغه، آشنایی با صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، آشنایی با احادیث اهل بیت، ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ موضوعی، سبک زندگی و بخش هنری این جشنواره نیز شامل رشته های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق و منبت، فیلم کوتاه، عکس و پوستر بود.
وی با اشاره به رشته های اپلیکیشن و کانال های مجازی به عنوان زیرمجموعه بخش فناوری، تصریح کرد: در بخش ادبی این جشنواره قرآنی رشته هایی چون شعر، داستان کوتاه، نمایشنامه نویسی، فیلمنامه نویسی و در پژوهشی نیز شرکت کنندگان در رشته های تلخیص کتاب، نقد کتاب و مقاله نویسی به رقابت پرداختند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان، اضافه کرد: مرحله دانشگاهی این جشنواره در بهمن و اسفندماه سال 98، آزمون کتبی این رقابت ها در روز 11 آبان ماه جاری و آزمون های شفاهی رشته های مختلف نیز طی روزهای19 الی 21 آبان ماه به صورت مجازی برگزار شد.
نحوی، تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره را قابل توجه توصیف کرد و ادامه داد: در بخش آوایی قریب به 400 شرکت کننده، در بخش کتبی، قریب به 200 شرکت کننده در 9 رشته، در بخش هنری حدود 80 اثر برگزیده، در بخش فناوری قریب به 50 اثر و در بخش ادبی نیز حدود 80 اثر ارسالی به رقابت پرداختند.
وی، به برگزاری بخش آوایی این جشنواره طی روزهای 19 الی 21 آبان ماه در دو بخش مجزا ویژه خواهران و برادران اشاره و تصریح کرد: داوری بخش های هنری توسط اساتید برجسته رشته های هنری در اصفهان و داور اصلی بخش آوایی توسط دکتر ستوده نیا، داور بین المللی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بود که دو کارگاه آموزشی تجوید با حضور ایشان و نیز کارگاه آموزش لحن با حضور استاد شاه میوه در روز 19 آبان نیز به صورت برخط برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزاری نمایشگاهی از آثارهنری دانشجویان شرکت کننده در این جشنواره در محل این دانشگاه را از دیگر برنامه های جنبی سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور عنوان کرد.

@iutonline
2024/09/21 22:52:08
Back to Top
HTML Embed Code: