Telegram Web Link
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
تجلیل مسئولان نظارتی و حوزه سلامت استان از اقدامات و دستاوردهای فناورانه دانشگاه صنعتی اصفهان در پیشگیری و مقابله با کرونا
اصفهان در زمینه تولید ماسک به خودکفایی کامل رسیده است

نشست بررسی دستاوردهای فناورانه دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا با هدف رفع موانع تولید انبوه این محصولات، ظهر امروز چهارشنبه 23 مهرماه و با حضور جمعی از مسئولان ارشد نظارتی و حوزه سلامت استان برگزار شد.


رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در ابتدای این دیدار، گزارشی از تلاش های علمی و فناورانه مجموعه های مختلف علمی این دانشگاه از ابتدای شیوع بیماری کوید ۱۹ در کشور ارایه کرد‌.
دکتر سید مهدی ابطحی با بیان این که همیشه به دانشگاه ها نقد بوده است که تحقیقات کاربردی ندارد، گفت: در طرح تحول راهبردی دانشگاه صنعتی اصفهان اثربخشی اجتماعی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی خدمات فناورانه این دانشگاه را در ادامه این رسالت اجتماعی و خدمت به نظام سلامت کشور دانست و تصریح کرد: دانشگاه در مدت کوتاهی امکانات و شرایط لازم برای حمایت از شرکت های دانش بنیان را فراهم کرد تا امروز که توانسته است محصولاتی از جمله ماسک های سه لایه و N95N95، کابین های ضدعفونی UVC و کیت تشخیص کرونا را به کشور عرضه نماید.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اخذ حمایت نهادهای مرتبط با صدورمجوزهای سلامت محور را از مهمترین دلایل تشکیل این نشست خواند و افزود: اعتبار علمی و فناوری این دانشگاه پشتوانه محصولات تولیدی فناوران دانشگاه صنعتی اصفهان است و نیاز است وزارت صمت و سازمان غذا و دارو، برای تسریع در ارایه این خدمات به مردم در خصوص صدور پروانه بهره برداری و دریافت مواد اولیه، از این مجموعه ها حمایت نمایند.
در این نشست، سه تن از مدیران شرکت های رویشی دانشگاه صنعتی اصفهان، محصولات دانش بنیان خود در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا را معرفی و چالش های پیش رو به منظور توسعه این دستاوردها را ارایه نمودند.
دکتر صبیحه سلیمانیان زاد رئیس پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان و مدیر شرکت نانو زیست صنعت اهورا، با ارایه پروژه کیت تشخیص سریع کرونا و دستگاه الکتروریسی نانو الیاف، دکتر محمد ذره بینی مدیر شرکت اتصا با ارائه پروژه ساخت دستگاه و تولید ماسک های سه لایه و N95 و دکتر علی مالکی از شرکت نورا صنعت با ارائه فناوری های ساخته شده در بخش ضدعفونی سطوح و هوا از طریق اشعه UVC ، گزارشی از ساخت و تولید این فناوری ها ارائه کردند.
دکتر ابوالفضل اصلانی، معاون‌ غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این نشست با بیان این که تلاش های دانشگاهیان در دوران کرونا سبب شده است امروز از نظر دارو و ماسک وضعیت خوبی داشته باشیم گفت: ۵۰ شرکت در زمینه تولید ماسک های چند لایه با ظرفیتی بالغ بر 50 میلیون قطعه در روز فعال هستند و حدود ۱۰ میلیون قطعه ماسک نیز آماده توزیع است.
عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیاز به خودکفایی در تأمین ماده اولیه تولید ماسک های چند لایه (ملت بلون) را ضروری دانست و تأکید کرد: نیاز استان اصفهان روزانه سه تن ملت بلون و ۵۰ تن در کل کشور است و درنظر داریم از پتانسیل خوب دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه تولید ملت بلون کمک بگیریم.
وی در ادامه تولید گان، لباس کاور و دستکش های جراحی را از جمله نیازهای کادر درمان دانست و خاطرنشان کرد: توانمندی های علمی و فنی دانشگاه صنعتی اصفهان می تواند در جهت تأمین اقلام بهداشتی مؤثر واقع شود.
اصلانی با اشاره به این که به محصولات تولید دانشگاه و تلاش های محققان اعتقاد کامل وجود دارد تصریح کرد: همچون گذشته از هیچ حمایتی در جهت صدور مجوز و اعطای استانداردهای لازم دریغ نخواهیم کرد.
ابراهیم جلیلی جانشین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان نیز در بخشی از صحبت های خود با تقدیر از تلاش های دانشگاهیان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: با وجود اساتید توانمند دانشگاه، زیربنای اصلی تولید و تجارت در دانشگاه معنا و مفهوم می گیرد.
وی افزود: امروز با مشارکت واحدهای تولیدی، بسیج اصناف و دانشگاه، استان اصفهان در زمینه تولید ماسک به خودکفایی کامل رسیده است.
جلیلی با تأکید براین که گلوگاه تولید ماسک امروز تأمین ملت بلون است ادامه داد: تولید فعلی این محصول اولیه نسبت به نیاز کشور کم است و دانشگاه صنعتی اصفهان می تواند در این حوزه کمک شایان توجهی داشته باشد.
وی حمایت از محصولات دانش بنیان حوزه سلامت به منظور تولید انبوه را نیازمند مجوزهای بهره برداری از سازمان غذا و دارو دانست و گفت: برای کسب پروانه بهره برداری، این سازمان در کنار دانشگاهیان است.
قائم مقام اداره کل تأمین اجتماعی استان اصفهان و قائم مقام سازمان تعزیرات حکومتی استان اصفهان از دیگر میهمانان این دیدار بودند.
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
در پایان این نشست، مدعوین حاضر از دستاوردهای محققان و فناوران دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا از جمله کیت تشخیص سریع کرونا، دستگاه الکتروریسی نانوالیاف، دستگاه تمام اتوماتیک ساخت ماسک های N95 و مجموعه های تولید ماسک های سه لایه، چند لایه و N95 دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید و از نزدیک با روند تولید این محصولات آشنا شدند.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
🔻با حضور نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری:

آغاز رسمی ویژه برنامه های سی و پنجمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان

با رونمایی از پوستر سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور توسط نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، ویژه برنامه های این جشنواره سراسری به طور رسمی در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد.

این نشست ظهر امروز چهارشنبه 3 آبان ماه با حضور آیت الله سید ابوالحسن مهدوی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس و معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه برگزار شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در این نشست با اشاره به جایگاه والای علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه‌بندی‌های ملی، منطقه اي و بین‌المللی، تقویت جایگاه معنوی در سايه قرآن كريم را موجب آرامش بیشتر برای پرداختن به فعالیت های علمی دانست.
آیت‌الله سيد ابوالحسن مهدوی با بيان آثار مثبت برگزاری چنین رویدادهای قرآنی برای دانشجویان و استادان در دانشگاه‌های سراسرکشور، افزود: در فعالیت های قرآنی پنج موضوع اصلي وجود دارد كه شامل خواندن، آوا، دانش ترجمه قرآن، حفظ قرآن و دانستن متون و تفسیر قرآن است.
وي با اشاره به اين كه در تمامی اين زمینه‌ها، فعالیت‌هایي در حال انجام است، تصریح کرد: هیچ كدام از اين فعاليت ها، هدف نهایی محسوب نمي شود و تمامی این ها برای آن است که انسان با قرآن مرتبط شده و در نهايت به دستورات این کتاب آسمانی عمل نماید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با تأكيد بر اين كه فهم قرآن مقدمه عمل به آن است، اضافه کرد: در واقع انگیزه دین این بوده است که ما از راه‌های گوناگون از قرآن استفاده كرده و به آن عمل نماییم.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ قرآن كريم، ادامه داد: یکی از برکات مهم براي حافظان قرآن، استمرار هم‌نشینی با قرآن است و تجربه نشان داده کسانی که حافظ قرآن می‌شوند تا پايان عمر ارتباط خودشان را با قرآن حفظ مي نمايند و اين موضوع يكي از بهترين راه ها براي حركت و مداومت در مسير درست است.
آیت‌الله مهدوی با بيان اين كه قرآن به‌عنوان یک قانون اساسی کلي مطرح است و كليات هميشه مي توانند مورد سوءاستفاده قرار بگیرند، افزود: از جمله اين موارد می‌توان به سوءاستفاده معاويه از قرآن در جنگ صفین اشاره کرد.
وي با تأكيد بر اين كه عترت امري جزئي است كه كسي نمي تواند از آن سوءاستفاده کند، گفت: به همین دلیل تمسک به قرآن مجید و ائمه معصومین علیهم‌السلام به صورت هم‌زمان لازم است و موجب جلوگیری از گمراهی خواهد شد.
نماينده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبري همچنين به تأکیدات مقام معظم رهبری بر فارغ‌التحصیل شدن دانشجویان دانشگاه‌ها با تعهد و تخصص لازم اشاره كرد و افزود: برای تحقق این امر لازم است بخش‌های گوناگون دانشگاه‌ها با همکاری یکدیگر کمک نمایند.
رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان نیز در اين دیدار با ابراز خرسندي از ميزباني اين دانشگاه از سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور،گفت: امیدواریم شاهد بركات این میزبانی و آثار خوب آن در دانشگاه صنعتي اصفهان باشيم.
*** این دوره از مسابقات قرآن و عترت، معناگرا و هنرگرا است
دکتر سید مهدی ابطحی با اشاره به وضعيت پيش رو با وجود شیوع بیماری كرونا، افزود: همکاران ما تمامي تلاش خودشان را انجام داده‌اند تا مسابقات به نحوی شایسته برگزار شود.
وي با بيان اين كه این دوره از مسابقات مجموعه اي از مسابقات معناگرا و هنرگرا محسوب می‌شود، افزود: خوشبختانه دانشگاه صنعتی اصفهان از گذشته داراي پایگاه قرآنی خوبی بوده است و امیدواریم به برکت قرآن بتوانیم فضای دانشگاهی را به درستی پیش برده و از این رویداد به درستی بهترین استفاده را ببریم.
*** مراسم اختتامیه این جشنواره 25 آبان ماه با لحاظ شرایط بیماری کرونا به صورت حضوری یا مجازی برگزار می گردد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان نيز در اين ديدار با بيان اين كه در سه ترم گذشته حدود 30 نفر از دانشجویان اين دانشگاه مشغول حفظ قرآن کریم هستند، گفت: خوشبختانه اين دانشجويان تاکنون موفق به حفظ 2 تا 5 جزء از قرآن شده اند.
حجت‌الاسلام عمادی با قدردانی از همکاری مسئولان دانشگاه صنعتی اصفهان در برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف دینی و مذهبی، اين سطح از همكاري را بسيار مثبت ارزيابي كرد و افزود: این موضوع نشان دهنده دغدغه‌های ديني و فرهنگي مسئولان این دانشگاه است.
وي اضافه کرد: حدود 150 نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی اصفهان طی سال های گذشته وارد حوزه‌های علمیه شده اند که در این زمینه نيز از افراد موفق محسوب به شمار می روند.
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در اين نشست به بيان گزارشي از روند فعاليت هاي اين جشنواره پرداخت و گفت: سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان، يك جشنواره سراسري است كه همه دانشگاه هاي دولتي كشور در آن هستند كه در این دوره سعی شده تا ابعاد مختلفي در نظر گرفته شود.
دكتر سيد مهران نحوي با اشاره به رشته های گوناگون اين جشنواره افزود: اين مسابقات در بخش هاي مختلفي همچون بخش آوایی شامل: قرائت، ترتیل، حفظ، دعا و مناجات خانی، اذان و تواشيح؛ بخش معارفی شامل: آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با نهج البلاغه، آشنایی با صحیفه سجادیه، احکام، پرسمان معارفی، آشنایی با احادیث اهل بیت عليهم السلام، ترجمه و تفسیر قرآن کریم، حفظ موضوعی و سبک زندگی است.
وي با اعلام اين كه در جشنوارة امسال بخش هنری در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق و منبت، فیلم کوتاه، عکس و پوستر به مسابقات اضافه شده است، تصریح کرد: دانشجویان در بخش فناوری نيز در قسمت هاي اپلیکیشن و کانال‌های مجازی به رقابت خواهند پرداخت.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: شرکت‌کنندگان در این دوره در بخش‌های ادبی و پژوهشی نيز به ترتیب در زیرمجموعه‌هایی مانند شعر، داستان کوتاه، نمایشنامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی و همچنين تلخیص کتاب، نقد کتاب و مقاله‌نویسی آثار خود را ارائه می نمایند.
وی با بیان این که مرحله دانشگاهی سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، در بهمن و اسفندماه سال گذشته برگزار شده است، افزود: آزمون هاي كتبي و شفاهی برای تمامی شرکت‌کنندگان به صورت مجازی برگزار خواهد شد و 25 آبان ماه نيز مراسم اختتامیه جشنواره با توجه به شرایط بیماری کرونا به صورت حضوری و يا مجازی برگزار مي شود.
نحوی با بیان این که تاکنون در بخش آوایی 400 اثر، بخش كتبي 200 برگزیده در 9 رشته و بخش هنري 80 اثر به جشنواره رسيده است، گفت: در بخش پژوهشی نيز 45 اثر، بخش فناوري 50 اثر و بخش ادبي نيز 80 اثر دريافت شده كه در حال داوري هستند و نتايج برخي از آن ها نيز مشخص شده است.
وی با اشاره به چالش شیوع بیماری کرونا برای برگزاری برنامه‌های این‌چنینی، افزود: اين موضوع فرصتي مناسب برای شرکت تعداد بیشتری از افراد در این جشنواره فراهم کرد که خود به نوعي از ابعاد مثبت آن محسوب مي شود.
در پايان اين نشست ضمن رونمایی از پوستر سی و پنجمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور، ویژه برنامه های این رویداد قرآنی دانشگاهی به طور رسمی آغاز گردید.
گفتني است: جشنواره قرآن و عترت هر ساله در دو بخش دانشگاهي و سراسري برگزار مي شود و امسال با توجه به محدودیت های ناشي از بيماري كوييد 19، دانشگاه صنعتي اصفهان به عنوان ميزان بخش سراسری سی و پنجمین دوره اين جشنواره میزبان ویژه برنامه های اختتامیه این رویداد قرآنی در بستر فضای مجازی خواهد بود.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
انتشار مقاله محقق دانشگاه صنعتی اصفهان در نشریه Advanced Materials با ضریب تاثیر 27

🔺با انجام پژوهشی نوین درخصوص کامپوزیت¬های تقویت شده با نانوذرات دوبعدی مکسین، مقاله مشترک دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و پرفسور راجندر سینج وارما از دانشگاه پالاکی جمهوری چک، در نشریه معتبر بین المللی Advanced Materials با ضریب تاثیر 27.398 منتشر شد.

نانوذرات دوبعدی مکسین که در زمینه های مختلفی ازجمله انرژی، پزشکی و محیط زیست کاربرد دارند، در سال 2011 کشف شدند و طی حدود یک دهه، مطالعات گسترده ای در حوزه های بنیادین شیمی و فیزیک این مواد نوظهور انجام گردید.
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فرصت های ارزشمند پژوهش بر روی این مواد نوظهور به ویژه جنبه های مهندسی آن، گفت: از آنجا ¬که ابعاد مهندسی این مواد، از جمله خواص مکانیکی، حرارتی و تریبولوژیکی هنوز به طور کامل مورد بررسی و شناخت قرار نگرفته است، این پژوهش به بررسی این خواص در کامپوزیت¬های تقویت¬شده با مکسین پرداخته است.
مسعود ملکی افزود: در این مطالعه که بخشی از پژوهش در حال انجام نویسندگان در این حوزه است، ابعاد مختلف این مواد از ¬جمله روش¬های ساخت، خواص و کاربردهای مختلف، پیشرفت¬های اخیر، و نیز چالش¬های پیش رو در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان این که در این پژوهش نشان داده شده است که نانوذرات مکسین دارای شیمی بسیار غنی، خواص بسیار منحصربفرد مکانیکی، تریبولوژیکی، الکتریکی، نوری، مغناطیسی و بیولوژیکی هستند، تصریح کرد: این مواد نوظهور می¬توانند در ساخت و توسعه مواد پیشرفته با کاربردهای چندگانه مورد استفاده قرارگیرند.
ملکی، استفاده در باتری¬های نسل جدید، سوپرخازن¬ها، عایق¬های الکترومغناطیسی، مواد کامپوزیتی با استحکام بالا، کاربردهای محیط زیستی و نیز دیگر حوزه¬های مستعد همچون استفاده¬های درمانی در مداوای سرطان را از دیگر زمینه های مورد مطالعه و استفاده از نانوذرات مکسین عنوان کرد.
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: با در نظر گرفتن خواص فلزی-سرامیکی و نیز سطح اصلاح¬پذیر وآب¬دوست این نوع مواد، نانوکامپوزیت¬های تقویت شده با مکسین می¬توانند در طیف وسیعی از حوزه¬های کاربردی همچون کامپوزیت¬های زمینه پلیمری، سرامیکی و فلزی مورد استفاده قرارگیرند.
شایان ذکر است: مقاله مشترک مسعود ملکی دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و پرفسور راجندرسینج وارما از دانشگاه پالاکی جمهوری چک در نشریه معتبر بین المللی Advanced Materials از انتشارات وایلی با ضریب تاثیر 27.398 به چاپ رسیده است.
--------------------------
📲 @iutonline
2024/09/23 10:18:32
Back to Top
HTML Embed Code: