Telegram Web Link
👆👆👆گزارش تصویری نشست خبری رییس دانشگاه صنعتی اصفهان جناب آقای دکتر ابطحی
تشریح آخرین تحولات و تصمیمات حوزه های مختلف در نشست خبری رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان
📝مشروح خبر 👈
📎 vrgl.ir/avB1Y

--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
دانشگاه صنعتی اصفهان، مجری طرح پژوهشی افزايش ضریب بازیافت ميدان نفتي مارون

در مراسم امضاء قرارداد پژوهشی میان وزارت نفت و تعدادی از دانشگاه های کشور، قرارداد طرح پژوهشی افزایش ضریب بازیافت میدان نفتی مارون به امضاء رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رسید.

آئین امضاء قرارداد پژوهشی وزارت نفت با دانشگاه‌های منتخب کشور به منظور افزایش بازیافت ۱۳ میدان نفتی و گازی با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت برگزار شد.
این قراردادها شامل ۱۱ میدان نفتی و2 میدان گازی است که در مجموع مبلغ این قراردادها ۳۵ میلیون یورو و ۷۱۶ میلیارد تومان خواهد بود.
در این مرحله، قرارداد مطالعه میدان نفتی مارون به منظور افزایش ضریب برداشت نفت از این منبع مهم نفتی به امضاء دکتر سید مهدی ابطحی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران رسید.
انجام پژوهش های کاربردی و ارائه مشاوره درخصوص توسعه میدان نفتی مارون، انجام تحقیقات درخصوص افزایش میزان استحصال نفت از این میدان نفتی و ارائه طرح های جدید در راستای توسعه این میدان نفتی بر عهده دانشگاه صنعتی اصفهان است.
گفتنی است: طرح پژوهشی افزايش برداشت از ميدان نفتي مارون طی یک قرارداد 10 ساله به دانشگاه صنعتی اصفهان واگذار گردیده و در این فرآیند امکان ارائه طرح ها و پروژه های جدید به منظور انجام پژوهش درخصوص دیگر ابعاد توسعه و بهینه سازی استحصال از این میدان نفتی امکان پذیر خواهد بود.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
ایجاد آزمایشگاه تخصصی منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی دردانشگاه صنعتی اصفهان

دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به همراه مجموعه تحقیقاتی و آزمایشگاه تخصصی قیر و آسفالت این مرکز، طی یکماه آینده توسط وزیر راه و شهرسازی در دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح خواهد شد.

دکتر محمد شکرچی زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با حضور در دانشگاه صنعتی اصفهان، ضمن آشنایی نزدیک با دستاوردها، زیرساخت ها و توانمندی های این دانشگاه، تفاهم نامه احداث آزمایشگاه تخصصی منطقه ای این مرکز در این دانشگاه را امضاء کرد.
این دیدار عصر امروز (چهارشنبه 2 مهرماه) با حضور رئیس و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سرپرست دفتر منطقه اصفهان این مرکز، مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان و مجری طرح‌های زیربنایی وزارت راه در استان اصفهان انجام شد.
براساس تفاهم نامه امضاء شده میان رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ضمن ایجاد دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در محل دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز تحقیقات و آزمایشگاه تخصصی قیر و آسفالت نیز در این دانشگاه ایجاد می گردد.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حاشیه امضاء این تفاهم نامه با ابراز خرسندی از همکاری ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان در ایجاد این آزمایشگاه و تأسیس این دفتر اعلام کرد: دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به همراه مجموعه تحقیقاتی و آزمایشگاه تخصصی قیر و آسفالت این مرکز، طی یکماه آینده توسط وزیر راه و شهرسازی به طور رسمی افتتاح خواهد شد.
دکتر محمد شکرچی زاده هدف از ایجاد این مجموعه در محل دانشگاه صنعتی اصفهان را بهره مندی از ظرفیت های فاخر علمی، و توانمندی های محققان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه بیان کرد و افزود: ارتقاء قابل توجه کیفیت قیر، آسفالت و رویه های جاده ها و نیز بهره گیری از فناوری های نوین به منظور طراحی بهینه و افزایش طول عمر راه ها از دیگر اهداف امضای این تفاهم نامه است.
وی با بیان این که ایجاد این مجموعه با همراهی توأم مجری پروژه های بزرگ استان و لحاظ نمودن همزمان عرضه و تقاضا با حمایت اداره کل راه و شهرسازی استان انجام می گیرد، تصریح کرد: با انتقال تجهيزات آزمايشگاهي مركز تحقيقات راه،مسكن و شهرسازي به دانشگاه صنعتی اصفهان و استقرار آن ها در این مجموعه، خدمات آزمايشگاهي، آموزشي و پژوهشي به داخل و خارج از این دانشگاه ارائه خواهد شد.
وی ابراز امیداوری کرد: ایجاد این دفتر و مرکز تحقیقات و آزمایشگاهی، زمینه لازم جهت استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور پوشش منطقه جنوب کشور را فراهم نماید.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
🔺برای نخستین بار در دنیا:

طراحی و ساخت مدل‌ساز فیزیکی رفتار دینامیکی سازه‌های مدفون درخاک توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

برای نخستین بار محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه مدل‌ساز فیزیکی رفتار دینامیکی سازه‌های مدفون در خاک به منظور پیش‌بینی پاسخ این سازه ها در ابعاد تمام مقیاس و پیش از اجرای عملیات عمرانی شدند.

مبتکر این دستگاه و دانش آموخته دکتری مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فرآیند طراحی وساخت این دستگاه گفت: مدل‌سازی فیزیکی به واقع تکرار یک پدیده به صورتی است که متغیرهای آن همچون نیرو، جابه جایی وشتاب با آن چه در واقعیت و در نمونه واقعی اتفاق می‌افتد، قابل مطابقت باشد.
حمید مرتضوی‌بک افزود: براین اساس، دستگاه ساخته شده برای نخستین بار امکان بررسی رفتار و پاسخ دینامیکی سازه‌های مدفون در خاک همچون انواع شمع‌های بتنی و فولادی را به طور فیزیکی و منطبق بر سازه واقعی فراهم می نماید.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: این دستگاه با توجه به دارا بودن محفظه‌ای به شکل مخروط ناقص و اعمال فشار از کف، قادر است در یک ناحیه کنترلی مرکز مخروط، میدان تنشی ایجاد کند که در آن تنش از مقدار صفر در سطح خاک تا مقدار مورد نظر در عمق مشخص به‌صورت خطی افزایش یابد که این امر با آن چه در واقعیت اتفاق می‌افتد هم‌خوانی دارد.
وی اضافه کرد: درمجموع می‌توان گفت با استفاده از این دستگاه امکان مدل سازی فیزیکی تغییرات تنش تا عمق 60 متری در طولی از خاک به اندازه‌ی 2 متر در محفظه‌ی مخروطی شکل فراهم می گردد.
وی با بیان ویژگی های منحصربفرد این دستگاه، افزود: علاوه بر امکان بررسی رفتار دینامکی سازه‌های طولی مدفون، طراحی انحصاری فریم بارگذاری و جرثقیل، استفاده از هوا جهت تأمین فشار کف دستگاه، امکان بررسی خاک اشباع تحت فشار در دستگاه، بهسازی عملکرد با توجه به افزایش اصطکاک جداری دستگاه، استفاده از المان‌های مناسب در مرز‌های دستگاه و سیستم بارش ویژه که موجب کاهش ضرایب مقیاس در طی مدل‌سازی ها و کاهش محسوس خطا می شود، از جمله خصوصیات انحصاری این دستگاه نسبت به نمونه‌های پیشین است.
مخترع دستگاه مدل‌ساز فیزیکی رفتار دینامیکی سازه‌های مدفون در خاک، اضافه کرد: توانایی بررسی رفتار سازه‌های مختلف با توجه به ابعاد بالای دستگاه و توانایی مدل‌سازی در شرایط خشک و اشباع، دو ویژگی ممتاز دیگر این دستگاه ابداعی است.
دانش آموخته دکتری مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: از این ابداع می توان در زمینه‌های مرتبط با مدل‌سازی فیزیکی سازه‌های عمرانی مدفون در خاک که در مهندسی عمران، گرایش‌های سازه، ژئو تکنیک، راه، محیط زیست و سازه‌های دریایی استفاده می شوند، بهره برداری کرد.
مرتضوی‌بک تصریح کرد: این دستگاه به محققان و شرکت‌های مهندسی این امکان را می‌دهد که پیش از اجراء و طراحی هر سازه مهندسی که به صورت مدفون در خاک است یا استفاده از هر نوع ماده جهت بهبود عملکرد آن، ابتدا رفتارآن را تحت تنش‌های واقعی مورد آزمایش قرار دهند تا از هرگونه عملکرد نامناسب سازه پس از اجرای عملیات عمرانی و صرف هزینه های فراوان جلوگیری گردد.
گفتنی است: نخستین دستگاه مدل‌ساز فیزیکی رفتار دینامیکی سازه‌های مدفون درخاک که به شماره 101648 در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی به ثبت رسیده، برگرفته از نتایج رساله دکتری حمید مرتضوی بک با راهنمایی آقایان دکتر امیر مهدی حلبیان، دکتر حمید هاشم‌الحسینی و دکتر محمدعلی روشن ضمیر از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان است و نتایج ارزشمند آن در مجلات معتبر بین المللی همچون International Journal of Physical Modelling in Geotechnics و Journal of Rock Mechanics and Geotechnical Engineering نیز به چاپ رسیده است.
--------------------------
📲 @iutonline
کانال اختصاصی خبرنگاران(دانشگاه صنعتی اصفهان)
Photo
ساخت کیت ارزان قیمت تشخیص کرونا در ۱۵دقیقه توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

🔻محققان پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با بهره گیری از روش سنجش آنتی بادی تولیدشده در بدن، موفق به ساخت کیت شناسایی کرونا جهت تشخیص این بیماری در زمان 15 دقیقه و با هزینه ای بسیار کمتر از روش های معمول شدند.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با تأکید بر اهمیت دست یابی به این فناوری، گفت: براساس مأموريت استانداري اصفهان به دانشگاه صنعتي اصفهان براي انجام طرح ساخت کیت تشخیص سریع کرونا در راستای پیشگیری و مبارزه با این بيماري، پژوهش های مربوط به این نوع کیت نواري پیشرفته و مقرون به صرفه طی مدت زمان شش ماه انجام و به توليد این محصول منجر شد.
دکتر صبیحه سلیمانیان زاد افزود: اين طرح با محوریت پژوهشکده زیست فناوری و شركت نانو زیست صنعت اهورا، از شركت های رويشي دانشگاه صنعتی اصفهان به انجام رسیده است.
دكتر سید امير حسين جلالي معاون پژوهشی پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نيز گفت: درآزمایش‌های الیزا وRT-PCR موجود در مدت زمان طولاني تر (معمولا بين 3 تا 4 ساعت) به جواب دست مي يابند اما با طراحی این کیت سریع به دلیل استفاده از نانوذرات طلا و رنگ قرمز ناشی از آن، امکان ارزیابی نتایج آزمایش و تایید حضور آنتی بادی ضد ویروس در سرم انسان با چشم غیر مسلح و در کمترین زمان (کمتر از 15 دقیقه)، فراهم شده است.
مجری این طرح با تاکید بر اين كه آزمایش‌های آنتی بادی معمولا جایگزین روش‌های شناسایی مستقیم به عنوان ابزار اصلی برای تشخیص عفونت فعال ناشی از ویروس نمی‌شوند، تصریح کرد: با توجه به آغاز موج گسترده جدید ابتلا به کرونا و نياز به تشخیص سریع بیماری به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و درمانی، این نوع کیت می تواند به عنوان ابزار کمکي مفید در شناسایی موارد بیماری راه گشا باشد.
وی با اشاره به اين كه هدف ما در اين پروژه سرعت بخشيدن در كسب نتايج درست و كاهش هزينه‌هاي انجام آزمایش کرونا در مقايسه با ديگر روش‌ها بود، خاطر نشان كرد: بیشتر مواد مورد نياز ساخت اين كيت در كشور تأمين شده است در حالي كه ساخت كيت هاي موجود در بازار، عمدتاً وابسته به خارج كشور است كه به علت قیمت ارز و نیز مسائل تحريمي هزينه هاي بسیار بالايي دارد.
جلالی ادامه داد: طراحی و توسعه آزمایش های تشخیص سریع کرونا در کنار آزمایش‌های مولکولی که علاوه بر داشتن حساسیت و دقت بالا، امکان بررسی کیفی حضور آنتی‌بادی اختصاصی ویروس(آنتی بادی IgM و IgG) را در بدن درکمترین زمان، کمترین هزینه و بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی در مقیاس زیاد فراهم کند، از جمله اهداف مهم در انجام این پروژه و دست یابی به این محصول بوده است.
عضو هيات مديره شركت دانش بنيان نانو زيست اهورا، با تأكيد بر اين كه دانش فني ساخت اين نوع كيت در اختيار پژوهشكده زيست فناوري دانشگاه صنعتی است، تصریح کرد: هم اینک در حال بررسي دستگاه ها و امكانات لازم براي توليد این محصول راهبردی هستیم و امیدواریم كه با اخذ حمايت هاي مالي از مراجع مرتبط علمي كشور، به زودي شاهد توليد انبوه اين محصول دانش بنيان باشيم.
گفتنی است: دانشگاه صنعتي اصفهان، از نخستین روزهای شیوع بيماري كرونا در كشور از جمله مراکز علمی و تحقیقاتی است که با به كارگیری توانمندی محققان خود، محصولات متعدد و متنوعی در حوزه پیشگیری و مقابله با این ویروس تولید و به صورت انبوه به جامعه عرضه داشته است.
--------------------------
📲 @iutonline
2024/09/23 20:15:08
Back to Top
HTML Embed Code: