Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎤"نگینه رئوف اوا"
🎼"کجا بردی دلم را"
@irtaj
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اجرای ترانه "شهر خالی" از نگاره خال‌اوا در شهر راغون تاجیکستان
@irtaj

با این ترانه پر احساس گشتی در راغون بزنیم👇
🏞راغون از آب تا گردشگری

🌅منطقه راغون در نیمه شرقی جمهوری تاجیکستان و در حاشیه رودخانه وخش واقع شده است. 
مساحت کل این شهرستان ۶۶۱ کیلومترمربع است و با بخش های فیض آباد، شهر وحدت، نورآباد و بلجووان همسایه است. فاصله مرکز شهر تا دوشنبه ۱۱۰ کیلومتر است. 
👥این منطقه نیم درصد از کل خاک جمهوری تاجیکستان را تشکیل می دهد و شامل ۳جامعه شهر آب گرم، روستای کادی آب و روستای سی چراغ است.
🛕کشف ابزار و ادوات باستانی توسط شهروندان و نام های باستانی برخی از روستاها مانند (کافر مغول) گواه این واقعیت است که سرزمین امروزی راغون دارای تاریخی کهن است. 
ارتفاع رشته کوه ها در این منطقه ۳تا۳.۵هزار متر است و این منطقه دارای آب و هوای معتدل است. 
⛲️همچنین آب های شفابخش طبیعی در منطقه راغون وجود دارد. آب معدنی و استراحتگاه آب گرم بیماری های اعصاب، عروق خونی، پوست، کلیه، کبد، بیماری های زنانه، رادیکولیت، پوکی استخوان و غیره را درمان می کند.
🏭ساخت نیروگاه برق آبی «راغون» یکی از مهمترین تأسیسات راهبردی این منطقه محسوب می شود و ظرفیت طراحی آن ۳۶۰۰ مگاوات برق است. 
🏕مخزن آبی این نیروگاه از جاذبه های گردشگری محسوب می شود و توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می کند.
با توجه به ویژگی های تاریخی و فرهنگی قلمرو شهرستان از جمله مخزن آبی «NBO راغون»، گذرگاه خواجه جنید بغدادی، کوه یخدان، گنج اکه جانبای، گل سرخ، لوغور، یانخش، مرغزار و پارک های فرهنگی به عنوان مسیرهای گردشگری شناسایی شده است. در بیشتر مسیر مناظر زیبایی از روستاهای چارمغز، پارو، فرخ، غافل آباد و غشیان وجود دارد. 
🏞در جلگه روستای مرغزار دو دریاچه و نیزار طبیعی وجود دارد و از اردیبهشت تا شهریور برای استراحت گردشگران داخلی و خارجی مناسب است. در قسمت بالای برکه های منطقه مرغزار حدود 1 کیلومتر بالاتر، آب زلال سرد در مجاورت درختان میوه، سایه انداز درختان و گیاهان دارویی وجود دارد. 
🗺بیش از ۳۰نقطه گردشگری جالب و ۷۳ زیرساخت خدماتی در محدوده شهرستان راغون شناسایی شده است. 
#گردشگری
@irtaj
راغون به روایت تصویر
@irtaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎼بچه(پسر) مردم
🎙شبنم صابری

نماهنگی شاد و رنگارنگ، اثر جدید خواننده تاجیک

@irtaj
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎼دلبر شیرینم

🎤نگینه امانقل‌اوا
#موسیقی
@irtaj
NazaninShargh.pdf
242.3 KB
۹ ماه در زندان‌های تاجیکستان

📰مصاحبه‌ی نازنین مطیعی با روزنامه‌ی شرق درباره‌ی اسارتش در تاجیکستان

🇹🇯تاجیکستان مانند هر کشور دیگر قوانین و عرف خود را دارد و نباید زبان مشترک ما را از این واقعیت غافل کند. داستان نازنین نمونه‌ای از این غفلت است.

https://youtu.be/O1nDDXeT4ts
@AmirTravels
@irtaj
عید قربان مبارک، کمی از این عید در تاجیکستان بیشتر بدانید👇 @irtaj
عید قربان در تاجیکستان
@irtaj
عید قربان به عنوان یکی از دو عید مقدس اسلامی از سال 1990 میلادی پس از استقلال تاجیکستان، بنا بر مصوبه پارلمان تاجیکستان در تقویم این کشور وارد شده و تعطیل عمومی است.
طی 7 دهه وجود نظام کمونیستی، مردم تاجیکستان اعیاد اسلامی را به صورت بسیار محدود برگزار می‌کردند و نمازهای عید فطر و قربان نیز عمدتاً در مساجد مرکزی که تحت کنترل شدید قرار داشت، با حضور تعداد انگشت شمار مسلمانان برگزار می‌شد.
با توجه به اهمیت و جایگاه اعیاد اسلامی در میان کشور بود که دولت تاجیکستان پس از کسب استقلال، روزهای عید فطر و قربان را تعطیل اعلام کرد. به این مناسبت در تمام مساجد جامع با حضور صدها هزار نفر نماز عید برگزار می‌شود.
طبق سنت در این روز بیشتر مردم لباس‌های نو و تمیز به تن کرده و در نماز عید حضور پیدا می‌کنند. سپس نمازگزاران یکدیگر را به این مناسبت تبریک گفته و عمدتا به آرامگاه ها می‌روند تا با قرائت آیاتی از قرآن کریم روح گذشتگان خود و همه مسلمانان را شاد کنند.
پس از اقامه نماز عید مردم به دیدار هم می روند. در این سه روز درب خانه ها گشوده است و هر رهگذر می تواند برای عید دیدنی و تبریک عید وارد خانه شود و بر سر سفره بنشیند و هر چه میل دارد بخورد.
بعد از نماز عید بخش قابل توجهی از مردم نیز گوسفند، بز و یا گاو قربانی می‌کنند. آنها قربانی کردن را نمادی از ایثار در راه بندگی خداوند می‌دانند که باعث تقوای قلب و طهارت نفس می‌دانند.
بسیاری از مردم مسلمان تاجیکستان ‎ 10روز پیش از عیدقربان به استقبال این عید رفته و روزه می گیرند. برگزاری مراسم نماز عید، انداختن سفرهای عیدانه، ذبح دام، عیادت از بیماران، قرائت قرآن برای شادی روح رفتگان و عیدی دادن بخصوص به کودکان ازجمله سنتهایی هستند که مردم مسلمان تاجیکستان در روزهای جشن عید قربان انجام می دهند. خرید پوشاک و تهیه هدایا برای همسر، فرزندان، خویشان و دوستان و افراد کم بضاعت نیز از دیگر سنتهای مردم تاجیک است.
تهیه سفره عید فطر و قربان هم در تاجیکستان مرسوم است. به نوعی که حتی افراد فقیر و کم بضاعت نیز از هزینه کردن منصرف نمی‌شوند. به این دلیل است که بازارهای تاجیکستان بالاترین میزان فروش انواع میوه و مواد غذایی را در ایام اعیاد فطر و قربان دارند.
دسترخان عیدانه از روز قبل عید در هرخانه آماده می شود اما تاجیکها تا قبل از اقامه نماز عیدقربان و انجام قربانی، غذا نمی خورند و سعی می کنند با خوردن غذایی که با گوشت قربانی درست شده است به عنوان تبرک افطار کنند، سپس دسترخان آراسته و گسترده خود را تا سه روز پذیرای میهمانان می سازند.از روزها پیش زنان اقدام به آماده سازی انواع نان، حلوا و شیرینی‌ها می‌کنند.
مراسم عید قربان از دمیدن آفتاب روز عید با 'عیدگردک' کودکان که از قبل پاکتهایی را به این منظور تهیه کرده اند و دادن هدایایی از سوی بزرگسالان به آنها همچون شیرینی و شکلات و یا پول به آنها آغاز می شود.
در این روز بیش از همه کودکان شادی و خوشحالی می‌کنند، زیرا جدا از آنکه به مناسبت این عید خانواده‌هایشان برایشان لباس‌های نو خریده و هدایایی تقدیم می‌کنند، باز برای تبریک به منازل اطراف رفته و عیدی دریافت می‌کنند.
عیادت خویشاوندان، سالمندان و بیماران و تبریک این عید و خواندن دعا به روح اموات از آئین‌های این عید اسلامی است که طی معمولا تا 3 روز ادامه پیدا می‌کند.
تاجیکها کودکانی را که در روز عیدقربان به دنیا می آیند اگر پسر باشد 'قربان' و 'قربانعلی' و اگر دختر باشد 'قربان گل' نامگذاری می کنند.
همچنین برگزاری مراسم عروسی در سه روز عید قربان در بین تاجیکها مورد تاکید بوده و خانواده های بسیاری سعی دارند تا دراین ایام مبارک جشن ازدواج فرزندان خود را برگزار کنند.
نوشته دکتر هدیه شریفی (عضو هیات مدیره انجمن دوستی ایران و تاجیکستان)
عید قربان در تاجیکستان.pdf
2.5 MB
عید قربان در تاجیکستان
از مجموعه محافل تلگرامی ایرتاج انجمن دوستی ایران و تاجیکستان

@irtaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شب در نگاه روشنم اصلا سیاه نیست...

شعری از استاد اعظم خجسته شاعر برجسته دیار سغد تاجیکستان با خوانش زینب حسین‌آوا

اشعار استاد اعظم خجسته را در این کانال بخوانید👇
https://www.tg-me.com/tajikpoets
@irtaj
اخبار آسیای مرکزی از جمله تاجیکستان را می‌توانید با برگردان فارسی در صفحه خبرنامه و گزارش‌های آسیای مرکزی بخوانید👇

https://www.tg-me.com/KhabarnameyeAsiayeMarkazi
Audio
"آمد بهارِ جانها"
خواننده: مرتضی گودرزی
آهنگساز: استاد دولتمند خال‌اف
تنظیم: میلاد بیات
@mortezagoodarzichannel
@irtaj
من یک عرب هستم که با تاریخ قوم باستانی تاجیک از طریق کتاب باباجان غفوراف به نام «تاجیکان در آینه تاریخ» که دو بار در سال های 2009 و 2011 در انتشارات دارالفکر العربی قاهره منتشر شد آشنا شدم، و اکنون انتشار این کتاب فرصتی دیگر برای آشنایی مطالعه کنندگان عرب با قوم باستانی تاجیک است.

(از مقدمه عربی کتاب «تاجیکان» که توسط انتشارات بعلی دمشق منتشر شد)

🔰 
انتشارات بعلی دمشق، در جمهوری عربی سوریه،  کتاب «تاجیکان» اثر آکادمیسین باباجان غفوراف را در دو جلد به زبان عربی منتشر کرد.

@KhabarnameyeAsiayeMarkazi
@irtaj
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
"عکس رخت جان میدهد "
پیشکشی در آستانه جشن استقلال تاجیکستان
@irtaj
سی و دومین سالگرد استقلال تاجیکستان گرامی باد

نکاتی درباره دولت تاجیکستان

🔹۳۲ سال از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال جمهوری تاجیکستان و البته ۱۴ جمهوری دیگر آن می‌گذرد.
یک سال پس از استقلال اما تاجیکستان دچار یک جنگ داخلی شد که پنج سال به طول انجامید.
🔹۲۷ ژوئن ۱۹۹۷ با امضای توافقنامه صلح که ایران هم در تحقق آن نقش داشت این جنگ‌های شهروندی پایان یافت. اکنون ۲۷ ژوئن در تاجیکستان روز وحدت نامیده می‌شود.
🔹تاجیکستان از لحاظ اقتصادی کشوری در حال توسعه است. کارگران مهاجر تاجیک در سال ۲۰۱۹ از روسیه بیش از ۲میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به کشورشان ارسال کردند که ۳۵درصد از تولید ناخالص ملی این کشور بود.
🔹امام علی رحمان ۷۱ساله از سال ۱۹۹۲ تاکنون رئیس جمهور تاجیکستان بوده طی همه پرسی که سال ۲۰۱۶ برگزار شد او عنوان پیشوای ملت را گرفت.
🔹انتخابات ریاست جمهوری در تاجیکستان هر ۷ سال یکبار برگزار می‌شود، سال ۲۰۲۰ انتخابات آن برگزارشد.
🔹تاجیکستان امروز بیش از ۹ میلیون جمعیت دارد.

@irtaj
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ترانه ی وطن باصدای محمدرفیع ونازیه کرامت اله
به مناسبت روزاستقلال تاجیکستان گرامی

@irtaj
تاجیکستان شناسی
Photo
📚انتشار مجدد ارجنامۀ دکتر علی‌اشرف مجتهد شبستری

🔹همزمان با سالروز استقلال #تاجیکستان و زادروز #دکتر_علی‌اشرف_مجتهد_شبستری، ارجنامۀ این دیپلماتِ خوشنام و فرهنگ‌مدار در دو جلد و با افزودن «نمایۀ اشخاص و اماکن و کتاب‌ها و نشریات» تجدید چاپ شد.

🔹جلد اول ارجنامه با عنوان سفیرکبیر دربردارندۀ خاطرات، یادداشت‌ها، دلنوشته‌ها و اشعار قریب شصت تن از فرهیختگان، روزنامه‌نگاران، روشنفکران، نویسندگان و مقامات تاجیکستان است که در ارج‌گذاری و پاسداشت خدمات دکتر علی‌اشرف مجتهد شبستری (اولین سفیر ایران در تاجیکستان) و به همت دو تن از نویسندگان فرهیخته و خوشنام تاجیکستان آقایان فاتح عبدالله و میرزا شکورزاده گردآوری و منتشر شده است. این کتاب با مساعدت آقای رضا نقدی و به کوشش جواد رسولی فارسی‌گردانی شده و در ۳۱۶صفحه و مزین به دیباچۀ استاد دکتر محمدعلی موحد منتشر شده است.

🔹جلد دوم ارجنامه با عنوان سفیر فرهنگ و دوستی دربردارندۀ خاطرات، یادداشت‌ها، دلنوشته‌ها و مقالات اهدایی بیش از نوَد تن از همکاران و دوستان ایرانی و خارجی دکتر علی‌اشرف مجتهد شبستری و اعضای انجمن دوستی ایران و تاجیکستان به ایشان است که در ۸۱۰ صفحه و به کوشش مجید اسدی و جواد رسولی و مزین به دیباچۀ استاد دکتر مهدی محقق منتشر شده است.

🔻 #ارجنامه_دکتر_علی‌اشرف_مجتهد_شبستری به همت #انتشارات_خردگان اواخر شهریور۱۴۰۲ در دو جلد مجموعاً با ۱۱۲۶ صفحه و با افزودن نمایه (اعلام) تجدید چاپ شد.
🔻بنابر توافق ناشر و پدید آورندگان، نسخۀ الکترونیکی (پی‌دی‌اف) این دو کتاب برای استفادۀ عموم در اختیار پایگاه خبری مؤسسۀ میراث مکتوب قرار گرفته است.
🔻برای دریافت دو جلد کتاب ارجنامه به سایت مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب یا پیوند زیر مراجعه کنید.

B2n.ir/ArjName

@irtaj
2024/09/29 19:34:39
Back to Top
HTML Embed Code: