Telegram Web Link
اعلام شهر سمرقند به عنوان «پایتخت تمدن ترک» !؟!

مقامات ایرانی مسئولیتی درباره این رخداد ناگوار احساس می‌کنند؟

اجلاس سران سازمان کشورهای ترک (OTG) روز جمعه با عنوان «دوران جدید تمدن ترک: در مسیر پیشرفت و شکوفایی مشترک» در سمرقند برگزار شد.
در این نشست که سران ازبکستان، ترکیه، قرقیزستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان، به عنوان اعضای اصلی و نخست وزیر مجارستان و رئیس مجلس علیای ترکمنستان، با عنوان اعضای ناظر حضور داشتند، شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان، از شرکت کنندگان در اجلاس به دلیل حمایت از ابتکار عمل آن کشور برای اعلام شهر سمرقند که نماد صلح و دوستی، مرکز علم و آموزش است، به عنوان «پایتخت تمدن ترک» تشکر کرد.

🔖 پ ن:
سمرقند در کنار بخارا یکی از دو شهر بزرگ تاجیک‌نشین و فارسی‌زبان ازبکستان است و این اقدام، آغاز فارسی‌زدایی از این شهر خواهد بود.

سازمان کشورهای ترک (قبلا شورای همکاری کشورهای ترک زبان یا شورای ترک) را سال ۲۰۰۹ جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان و ترکیه تأسیس کردند و سال ۲۰۱۸، ازبکستان به عضویت این سازمان درآمد.

#اکوتا
#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
@Ekotaa
T.me/Ekvta
«میرزا ملااحمد» دانشمند سرشناس تاجیک، دکترای فلسفه، عضو وابسته آکادمی ملی علوم تاجیکستان امروزچهارشنبه درسن 75 سالگی درگذشت.
میرزا ملاحمد از دانشمندان مشهور تاجیک بود. وی بیش از 400 اثر علمی و عمومی نوشت. مجموعه‌های وی شامل حدود 200 مقاله، 12 تک نگاری به ایران شناسی است. به ویژه بیش از 30 اثر و مقاله از وی در ایران منتشر شده است.
وی در تاریخ 20 فوریه 1948 در روستای دَردَر، ناحیه عینی واقع در استان سغد تاجیکستان به دنیا آمده و سال 1969 میلادی دوره دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه ملی این کشور را به پایان رسانده و وارد آکادمی علوم تاجیکستان شد.
وی فعالیت علمی خود را در پژوهشگاه شرق‏ شناسی آکادمی مذکور شروع و سال‌‏ها به عنوان سرپرست شعبه ادبیات ایران و افغانستان کار کرد.
سپس سرپرستی شعبه ایران‏ شناسی و هندشناسی و معاونت علمی ریاست پژوهشگاه مزبور را به عهده گرفت و بعد از منحل شدن پژوهشگاه در 1993 در پژوهشگاه زبان و ادبیات رودکی آکادمی علوم تاجیکستان انجام وظیفه کرد.
وی از سال 2000 تا 2004 ریاست شعبه علمی این پژوهشگاه و از سال 2005 به عنوان معاون دبیر ارشد علمی آکادمی علوم تاجیکستان فعالیت می‌کرد.
@Bookcitycc
           «سرانجام خشت است بالین او»

خبردر گذشت دانشمند ایران دوست و فردوسی‎شناس تاجیک پروفسور میرزا ملا احمد دل هر دانش‌دوست و فرهنگ‎شناسی را به درد آورد. او عالمی دل‎آگاه و پژوهشگری وظیفه‎شناس بود و عمری در راه سربلندی زبان و فرهنگ فارس ـ تاجیک قلم زد و آثار ارزشمندی به زبانهای روسی، تاجیکی و با خط نیاکان از خود به یادگار گذاشت. با رفتن او یکی از رشته‎های استوار دوستی ایران و تاجیکستان گسسته شد. وی را به قطب علمی فردوسی و شاهنامه و نیز خردسرای فردوسی عنایتی بود و از هیچ‎گونه همکاری با ما دریغ نداشت. در این سالهای اخیر به کار دانشنامه رودکی حسابی دل داده بود و هرجا مطلبی و اطلاعی می‎یافت با شوق بی‎اندازه‎ای گرد می‎آورد. امیدوارم همکاران و شاگردان او این کار ارزشمند و همهٔ کارهای نیمه‎تمام او را به سرانجامی نیک برسانند و روح بلند آن بزرگوار را شاد و دل همه ادب‎دوستان را گرم نگاه دارند.
این فقدان بزرگ را به ملت عزیز و سربلند تاجیک و به طور خاص اعضای آکادمی علوم تاجیکستان تسلیت می‎گوییم.

مؤسسهٔ خردسرای فردوسی
قطب علمی فردوسی و شاهنامه



@kheradsarayeferdowsi
دیدار سفیر تاجیکستان در ایران با رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
@cgie_org_ir
@irtaj
تاجیکستان شناسی
دیدار سفیر تاجیکستان در ایران با رئیس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی @cgie_org_ir @irtaj
🔹دبا: «نظام‌الدین زاهدی»، سفیر جمهوری تاجیکستان در جمهوری اسلامی ایران بنا به درخواست سفارت آن کشور با «کاظم موسوی بجنوردی»، رئیس و تعدادی از مدیران ارشد مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی ملاقات و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که صبح سه‌شنبه، نهم اسفند صورت گرفت، سفیر جمهوری تاجیکستان با تأکید بر اراده و عزم نهادهای علمی و پژوهشی کشورش در زمینۀ گسترش روابط با نهادهای ذی‌ربط جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در بخش پژوهش و فرهنگ، به بیان دیدگاه‌های خود در این زمینه پرداخت.

🔹او هم‌چنین با توجه به تمایل مؤسسۀ دائرةالمعارف ملّی تاجیکستان به توسعۀ همکاری‌های علمی و پژوهشی با مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و شبکۀ محقّقان و پژوهش‌گران این مرکز علمی پیشنهاد کرد که برای نهادینه کردن مسیر همکاری‌های دوجانبه تفاهم‌نامه‌ای همراه با برنامه‌های اجرایی در حوزه‌های متنوع برای یک بازۀ زمانی تعیین شده میان طرفین منعقد شود.

🔻متن کامل خبر را در تارنمای مرکز بخوانید:
https://www.cgie.org.ir/fa/news/268708

@cgie_org_ir
@irtaj
حضورِ دیپلمات‌های جوانِ تاجیکستان در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی

♦️دبا: گروهی از دیپلمات‌های جوان وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری تاجیکستان، صبح شنبه، سیزدهم اسفند، با حضور در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، از کتابخانه، گنجینۀ پژوهشی ایرج افشار و بخش‌های پژوهشی این مرکز بازدید کردند.

🔸آنان هم‌چنین با محمّد جعفری قنواتی، مدیر دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی که خود در این کشور درس خوانده و دکترایش را در رشتۀ فرهنگ و ادبیّات عامه از دانشگاه دولتی تاجیکستان دریافت کرده است، ملاقات کردند.
@cgie_org_ir
@irtaj
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🍃🍃🍃
🍃🌹

یغنابی از زبان‌های ایرانی است که اکنون جمعیت کوچکی در دره یغناب تاجیکستان بدان سخن می‌گویند. باور بر این است که یغنابی نزدیک‌ترین گونه زبانی به زبان سغدی است که اکنون دیگر زبانی زنده نیست، اما زمانی نقش یک زبان میانجی و تجاری بزرگ را در درازای جاده ابریشم و آسیای مرکزی بازی می‌کرده است.

در این ویدئو، با یغنابی بیش‌تر آشنا می‌شویم.
🍃
🌹
#زبان_یغنابی #یغناب #تاجیکستان #زبان_سغدی
🌹🍃🍃🍃

@zabanhaye_darkhatare_IRAN🍃🇮🇷
Forwarded from Bukharamag
دعای مردم بخارا در شب نوروز

تن صحّت،
خاطر جمع،
عمر دراز،
رزق فراخ،
رحمت کلان،
گشایش کار،
دشمنان پیاده،
دوستان زیاده،
رفع کل بلا

عکس از: افشین شاهرودی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نوروز مبارک

کامتان شیرین با سمنوهایی که از شرقی‌ترین نقطه تاجیکستان تا غربی ترین نقطه ایران بر دسترخوان نوروز ایرانی تباران قرار گرفته است.
سنت زیبا و شادمانه سمنوپزان هنوز در تاجیکستان از اصلی‌ترین آیین‌های پیشواز نوروز است.
متن آن را اینجا بشنوید

@irtaj
🌙گفتارهایی از ماه مبارک رمضان و آیین‌های آن در میان تاجیکان که پیشتر در کانال آمده است

🎶 تبریک ماه رمضان با لهجه زیبای تاجیکی

📚ذکر آیین‌های رمضانی در تاجیکستان

🗞رمضان به وقت تاجیکستان.

@irtaj
همایش جغرافیای تاریخی شاهنامه اکتبر ۲۰۲۳ در تاجیکستان برگزار میشود
فراخوان ارسال مقاله
@irtaj
📚تاجیکستان مهمان ویژۀ سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران

@irtaj
تاجیکستان شناسی
📚تاجیکستان مهمان ویژۀ سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران @irtaj
📚 تاجیکستان، مهمان ویژۀ نمایشگاه کتاب تهران

🔹 به مناسبت حضور تاجیکستان با عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران هیئتی ۱۸ نفره از اهل قلم و فرهنگ این کشور به سرپرستی وزیر فرهنگ تاجیکستان به تهران خواهند آمد.
🔹 مراسم افتتاحیه نمایشگاه با حضور این مهمانان در ساعت ده و نیم صبح پنجشنبه  بیست و یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

🌿 مقدمتان به نمایشگاه کتاب تهران و غرفۀ کشور تاجیکستان گرامی
🇮🇷🇹🇯
@irtaj
2024/09/29 17:41:11
Back to Top
HTML Embed Code: