Telegram Web Link
در ایران جریان روشنفکری دینی عملاً به بن‌بست رسیده و نوع غیردینی آن هم چندان فراتر از مارکسیزم و ضدیت با غرب نرفته است. از سوی دیگر به سبب عقب‌ماندگی علوم انسانی در کشورمان، این جریان کماکان در همان پارادایم شصت، هفتاد سال پیش سیر می‌کند. «آفاق آزادی در سپهر روشنفکری» حاصل گفتگوی روزنامه‌نگار اندیشه‌ورز، حامد زارع با دکتر صادق زیباکلام دربارۀ تاریخ معاصرِ روشنفکری و فراز و فرودهای آن است. استاد زیباکلام این کتاب را از منسجم‌ترین گفتگوهایی می‌دانند که در سنوات گذشته دربارۀ جریان‌های روشنفکری در ایران داشته‌اند.
#معرفی_کتاب
#حامد_زارع
#صادق_زیباکلام

@iranianlls
پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی علمی ترویجی «امکان سنجی تعدیل قضاییِ قراردادها در پرتو اصول حقوقی» را برگزار می‌کند.

ارائه کننده:
فتاح ملکی
رییس دادگاه حقوقی مجتمع عدالت تهران

ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. صالح خدری
قاضی دادگاه تجدیدنظر استان تهران
۲. عباس میرشکاری
عضو هیات علمی دانشگاه تهران

مدیر جلسه:
ابوالفضل شوکتی
پژوهشگر پژوهشکده حقوق و قانون ایران

زمان: شنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ الی ۱۷

مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

@iranianlls
کتاب حاضر حاصل سالیان متمادی تدریس، پژوهش و وکالت در این شاخه مهم حقوق تجارت بوده و سعی شده با نوآوری تمامی موضوعات مربوط به ورشکستگی تجار و تصفیه امور ورشکستگی بصورت نظری و عملی و کاربردی همراه با طرح مباحث حقوقی ورشکستگی بصورت تحلیلی و پیشرفته مورد بررسی قرار گیرد و در این راستا از رویه قضایی و دکترین و نظریات مشورتی اداره حقوقی و رویه های عملی ادارات تصفیه امور ورشکستگی بهره‌مند شده و نمونه اوراق مورد استفاده در اداره تصفیه نیز آورده شده است.
این اثر به نحوی طراحی ‌‌و تالیف گردیده که علاوه بر کاربرد در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری حقوق، برای کاراموزان و وکلای محترم وکالت بویژه متقاضیان دوره های تخصصی شرکتها و ورشکستگی نیز راهگشا و مفید باشد. امید است این اثر در حل ابهامات و پیچیدگی‌های این شاخه مهم حقوق تجارت به جامعه حقوقی کمک نماید.
#معرفی_کتاب
#حیدر_حسن_زاده
#حقوق_تجارت
#ورشکستگی
#تصفیه

@iranianlls
🔸 چاپ سوم کتاب حقوق مدنی: قراردادهای ویژه

1⃣ چاپ سوم کتاب "حقوق مدنی: قراردادهای ویژه" تألیف این‌جانب در پاییز سال ۱۴۰۲ با تجدیدنظر کامل از سوی نشر "میزان" انتشار یافته است. از آن‌جا که مندرجات جلد یکم قانون مدنی که در سال ۱۳۰۷ خورشیدی به تصویب رسیده دارای ناهمخوانی‌هایی است و پس از گذشت نزدیک به یک سده از تصویب آن، قانونگزاری‌های ارزشمندی به ویژه در چهار دههٔ گذشته در زمینهٔ قراردادهای موضوع آن نشده است بنابراین پاسخگوی نیازهای این‌گونه قراردادها در کشور ما نیستند. از این‌رو در این کتاب درسی به تفصیل از قوانین و رویّه‌های قضایی در حقوق فرانسه، انگلستان و ایالات متحد امریکا برای به روز رسانی مقررات این قراردادها بهره گرفته شده است تا دانشجویان حقوق از این پیشرفت‌ها آگاه شوند و قضات دادگاه‌ها بتوانند با تفسیرهای حقوقی به حل‌وفصل دعاوی بپردازند. فصل تازه‌ای هم در زمینهٔ "رهن قراردادی" به این کتاب افزوده شده که به دلیل کمبود مندرجات قانون مدنی ایران در باب عقد رهن، از قانون مدنی فرانسه و افزوده‌های آن در سال ۲۰۰۶ و قانون مدنی آلمان برای به روز رسانی آن بهره گرفته شده است.

2⃣ دیباچه این کتاب نیز در چاپ سوم به ۵۰ صفحه رسیده و در بخشی از آن به مقررات "قصاص و حدود" پرداخته و نشان داده‌ام این مقررات به دوران تمدّن بابِل و به سال‌های ۶۱۲ تا ۵۳۹ پیش از میلاد باز می‌گردند. از همین‌رو پایه‌گزاران فقه شیعه که به ناسازگاری‌های مقررات حدود با فرهنگ ایرانی توجه داشته‌اند اجرای حدود را در دوران غیبت امام معصوم روا نداشته‌اند که فتاوای آنان در دیباچهٔ این کتاب آمده است. از سوی دیگر با پیدایش "حقوق عمومی" از سدهٔ هفدهم در فرانسه و جدا ساختن ادعای عمومی از ادعای خصوصی، پیگرد اتهام‌هایی که به حقوق عمومی آسیب می‌رسانند برعهدهٔ دادستان‌ها گزارده شده‌اند. بنابراین مقررات قصاص و کیفرهای غیرانسانی آن که مربوط به دوران انتقام‌جویی شخصی بوده‌اند در نظام‌های حقوقی که برپایه قانون اساسی و احترام به حقوق مردم استوار شده‌اند جایگاهی ندارند. در ايران نيز پس از تصویب قانون اساسی مشروطیت در ۸ دی‌ماه ۱۲۸۵ و متمّم آن در ۱۵ مهر ۱۲۸۶، نهاد دادسرا با نام ادارهٔ مدعیان عمومی برپایه قانون اساسی در ۳ آبان ۱۲۸۹ خورشیدی برای پیگرد دعوی عمومی از سوی دادستان‌ها پایه‌گزاری شد. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز حفظ حقوق عمومی در اصل‌های ۶۱ و ۱۵۶ برعهدهٔ قوّهٔ قضاییه و دادستان‌ها گزارده شده و اجرای مقررات قصاص در این قانون اساسی نیز جایگاهی ندارد.

3⃣ بنابراین لایحهٔ حدود و قصاص که در سال ۱۳۶۱ از سوی نخست‌وزیر وقت به مجلس تقدیم و در کمیسیون قضایی و مجلس به گونهٔ آزمایشی تصویب شد ناسازگاری آشکار با اصول قانون‌ اساسی داشته است. از همین‌رو اجرای مقررات قصاص و حدود که با فرهنگ ریشه‌دار ایرانی ناسازگاری داشته‌اند به گونهٔ ضمنی و عملی در قانونگزاری‌های بعدی و بخشنامه‌های رؤسای قوهٔ قضاییه متوقف گردیدند. از سوی دیگر بسیاری از مندرجات کتاب‌های فقهی، با شناسایی حقوق انسان‌ها در اسناد بین‌المللی و متمّم قانون اساسی مشروطیت و دگرگونی‌های ریشه‌دار عُرفی در دو سدهٔ گذشته به تاریخ حقوق پیوسته‌اند که نمونه‌هایی از آن‌ها در دیباچه این کتاب آمده‌اند و خوانندگان گرامی را به مطالعهٔ آن‌ها فرا می‌خوانم.
انجمن حقوق شناسی با همکاری گروه حقوق خانه انديشمندان علوم انسانی و گروه حقوق عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، انجمن حقوق اساسی شعبه استان فارس و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌کند:

نشست مجازی با موضوع:

"معماری قدرت، روایت یک رای: نظارت دیوان عالی ایالات متحده بر چگونگی سلب صلاحیت از کاندیداهای ریاست جمهوری"

تاریخ: ٢٣ و ٣٠ اردیبهشت ساعت ٢١

لینک شرکت در جلسه:

موضوع نشست اول:
یکشنبه، ٢٣ اردیبهشت
نگاهی اجمالی به رای، سابقه تاریخی و مبانی اختلاف
موضوع نشست دوم:
یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت
چینش دفاعیات وکلای ترامپ و بررسی آنها


سخنرانان (به ترتیب الفبا):

مرضیه توفیقی داریان
دکترای حقوق، محقق پسادکترای دانشگاه پرینستون

محمد جلالی
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی


فاطمه عزیزمحمدی
دکترای حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و مدرس دانشگاه

فرشید مقیمیان بروجنی 
دکترای حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و مدرس دانشگاه

لینک شرکت در جلسه:

https://meet.google.com/hip-xnae-kub

@iranianlls
انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری انجمن علمی دانشجویی حقوق دانشگاه الزهرا(س) برگزار می‌کند:


♦️سلسله کارگاه های "بایسته های داوری"



🔺️کارگاه دوم :
مقایسه داوری سازمانی و موردی


👤با حضور: دکتر جواد کاشانی
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی



🕗زمان:
۲۲ اردیبهشت‌ماه، ساعت ۱۵ الی ۱۸:۱۵


◽️مکان:
دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، سالن صلح

🔴همراه با ارائه گواهی معتبر

♦️ برای دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه الزهرا(س) ۳۰ درصد تخفیف اعمال می‌گردد.


جهت ثبت نام از طریق لینک یا کد QR اقدام بفرمایید.
https://survey.porsline.ir/s/cQARGyMc



ارتباط با ما
تلگرام / اینستاگرام
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
معرفی سامانه ملی قوانین و مقررات
انجمن حقوق‌شناسی و گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی هشتاد‌و‌دومین جلسه از سلسله نشست‌های یکشنبه‌های حقوق‌شناسی را برگزار می‌کنند:

ضرورت تدوین قانون سلامت روان

سخنرانان(به ترتیب حروف الفبا):

صدیقه الهیان
پژوهشگر دکتری حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی

احمد حاجبی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

کاوه قادری
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی

مهدی نصر اصفهانی
مجری طرح تدوین پیش‌نویس قانون سلامت روان ایران

دبیر نشست:
تهمورث بشیریه
رئیس انجمن علمی حقوق‌شناسی

مکان: خانه اندیشمندان علوم‌انسانی، سالن حافظ
زمان: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت
ساعت ۱۸

@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گفت آن یار کزو گشت سرِ دار بلند
جُرمش این بود که اسرار هویدا می‌کرد

شعر: حافظ
 
موسیقی: اجرای خصوصی سیبِ زنخدان با آواز محمدرضا شجریان و ساز محمد موسوی و پرویز یاحقی.

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
📣 واحد سیاسی و اجتماعی انجمن اسلامی دانشجویان برگزار می‌کنند:

جلسه «خرد قانون‌گذاری»

- چه اصول و معیارهایی باید اساس قانون‌گذاری باشد؟
- معیارها و اصول قانون‌گذاری در ایران چیست؟
- نظر اکثریت در قانون‌گذاری چه تاثیر دارد؟
- اصول اخلاقی چه نقشی در قانون‌گذاری ایفا می‌کند؟
- جایگاه خرد و اندیشه در سیستم قانون‌گذاری کجاست؟
- نقش دین و شریعت کجاست؟

در جلسه‌ی پیش رو با حضور جناب دکتر وکیلیان سعی داریم به این سوالات بپردازیم و وضعیت قانون‌گذاری در کشورمان را زیر ذره‌بین قرار دهیم.

🕓 زمان: یک‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ساعت ۱۷
📍 مکان: دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف

❗️ ورود برای عموم، به‌شرط ثبت‌نام، آزاد و رایگان است.
برای کسب اطلاعات بیشتر به این شناسه پیام دهید.

🆔 @AnjomanSUT
📄متن

جدید در قدیم!
🔻حکایتِ سوزاندنِ صورتِ مذاکراتِ قانونِ مدنی

📝 «سالار سیف‌الدینی»

▫️مصطفی عدل یکی از حقوق‌دانانی که در تدوینِ قانون مدنی شرکت داشت، جایی گفته است: پس از تصویبِ قانون مدنی، با توافقِ اعضای کمیسیونِ تدوین از جمله، اصرارِ محمد فاطمی قمی صورت‌مذاکراتِ تدوینِ قانونِ مدنی سوزانده شده تا از آن پس، حقوق‌دانان و قضاتِ ایرانی هرجا به اِشکالی در فهمِ ماده‌ای برخوردند در تفسیر آن، به جای منابعِ قدیمِ فقهی به اصولِ حقوقِ «جدید» برگردند و بدین‌سان، قانونِ جدید را برابر مقتضیاتِ زمان و مکانِ علمِ حقوقِ جدید، توضیح دهند.

▫️قانون مدنی با ترکیبی که داشت، در عمل، جدید در قدیم بود، بنابراین برای تفسیر آن به هنگام وقایعِ جدید، بازگشت به قدیم، راه‌گشا نبود. هدف قانون‌گذارانِ ایرانِ مُدرن، آن بود که حقوقِ شرع درونِ یک نظامِ حقوقی جدید، فهمیده و بسط داده شود. مهمترین پیامد این قاعده که «قانون، باید با مزاجِ مملکت، سازگار باشد» این بود که قانونِ شرع باید بر اساسِ یک نظام حقوقی، درک می‌شد.

▫️اما «مزاجِ مملکت» در زمان و مکان امری ثابت نبود و همین امر موجب می‌شد که قانونِ شرع مطابقِ مقتضیاتِ زمان و مکان، مورد تفسیر قرار گیرد. این همان تحولی است که به تعبیری می‌بایست، فهمی از وجوهی از قدیم در جدیدِ شرع را با اسلوبِ حقوقِ جدید،‌عرضه میکرد. با این همه، جدید و بدیع بودنِ قانونِ مدنی به بهره گرفتن از مجموعه‌های مُدرن، مربوط نمی‌شود. آنچه دارای اهمیت بیشتری است قرار دادن قانون، در میدانِ جاذبۀ حقوق بود تا قانونِ قدیم با حقوقِ جدید، تفسیر شود و در هر دوره‌ای نیز با مقتضیاتِ زمان و مکان مطابقت داشته باشد.

▫️بنابراین قانون در میدانِ جاذبۀ «حقوق» است که اهمیت دارد. پس قانونی که حقوقی نباشد با یاسای چنگیزی، تفاوت ندارد. از این رو قانون، یا حقوقی است یا اصولاً قانون نیست. محمد فاطمی و منصورالسلطنه (مصطفی) عدل، دو نفر از اعضای اصلی کمیسیونِ تدوینِ قانون اساسی بودند که خاطرۀ راز آلودِ سوزاندنِ همۀ اسنادِ مذاکراتی را که منجر به تدوینِ قانونِ مدنی شده بود را روایت کرده‌اند. آنچه را که ما امروز در عالمِ نظر، امکانِ توضیحش داریم، مؤسسانِ قانونِ مدنی در عمل فهمیده بودند. سایر اعضای این کمیسیون عبارت از نصرالله تقوی، شیخ محمد بروجردی، شیخ اسدالله ممقانی، سید محمدرضا افجه‌ای، سید محسن صدرالاشراف، جواد عامری، احمد متین دفتری و محمدرضا ایروانی بودند.

▫️این متن برگرفته از کتاب ملت، دولت حکومت قانون جواد طباطبایی است.
🎲@politicalmag
انجمن حقوق شناسی با همکاری گروه حقوق خانه انديشمندان علوم انسانی و گروه حقوق عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، انجمن حقوق اساسی شعبه استان فارس و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌کند:

نشست مجازی با موضوع:

"معماری قدرت، روایت یک رای: نظارت دیوان عالی ایالات متحده بر چگونگی سلب صلاحیت از کاندیداهای ریاست جمهوری"

تاریخ: ٢٣ و ٣٠ اردیبهشت ساعت ٢١

لینک شرکت در جلسه:

موضوع نشست اول:
یکشنبه، ٢٣ اردیبهشت
نگاهی اجمالی به رای، سابقه تاریخی و مبانی اختلاف
موضوع نشست دوم:
یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت
چینش دفاعیات وکلای ترامپ و بررسی آنها


سخنرانان (به ترتیب الفبا):

مرضیه توفیقی داریان
دکترای حقوق، محقق پسادکترای دانشگاه پرینستون

محمد جلالی
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی


فاطمه عزیزمحمدی
دکترای حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و مدرس دانشگاه

فرشید مقیمیان بروجنی 
دکترای حقوق عمومی از دانشگاه شهید بهشتی و مدرس دانشگاه

لینک شرکت در جلسه:

https://meet.google.com/hip-xnae-kub

@iranianlls
انجمن حقوق‌شناسی و گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی هشتاد‌و‌دومین جلسه از سلسله نشست‌های یکشنبه‌های حقوق‌شناسی را برگزار می‌کنند:

ضرورت تدوین قانون سلامت روان

سخنرانان(به ترتیب حروف الفبا):

صدیقه الهیان
پژوهشگر دکتری حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی

احمد حاجبی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

کاوه قادری
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی

مهدی نصر اصفهانی
مجری طرح تدوین پیش‌نویس قانون سلامت روان ایران

دبیر نشست:
تهمورث بشیریه
رئیس انجمن علمی حقوق‌شناسی

مکان: خانه اندیشمندان علوم‌انسانی، سالن حافظ
زمان: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت
ساعت ۱۸
_
#موسسه_مطالعاتی_بشیریه

@bashiriyehins
کتاب آموخته‌ها در پرونده‌های قتل، حاصل کنکاش یک وکیل  پرسشگر و علاقمند به پرونده‌های جنایی و پاسخ‌های مفصل یک وکیل مبرز و متمرکز بر پرونده‌های قتل و آموخته‌ها و توشه‌های ده‌ساله او در مسیر پر چالش وکالت در دادسرا و  دادگاه‌های کیفری و اجرای حکم قصاص است.
تجربه‌های زیسته یک وکیل جنایی که به بهای گزاف خون دل خوردن‌ها، دویدن‌ها و بی‌خوابی‌ها و ... فراچنگ  آمده است!
مطالعه این کتاب احتمالا افزون بر افزایش اطلاعات و دانش مرتبط با مقوله قتل  برای همکاران علاقمند، راه را برای فعالیت وکلای کم تجربه و تازه‌کار در چنین پرونده‌های دشواری هموار خواهد کرد.
#معرفی_کتاب
#محمد_صادق_امانی
#شکوفه_شکری
#عبدالصمد_خرمشاهی
#قتل

@iranianlls
2024/11/05 19:14:45
Back to Top
HTML Embed Code: