Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنان هانس کلسن،

دربارۀ قانون اساسی ۱۹۲۰ اتریش،

که نقش‌ مهمی در تدوینش داشت.

به زبان آلمانی با زیرنویس فارسی.

#گفتار_حقوقی

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 پس از انتشار در اینستاگرام و تلگرام، هم‌اکنون می‌توانید به تماشای نسخه کامل گفتگو با استاد سید حسین صفایی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در کانال یوتیوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران) بنشینید.

بخش اول

بخش دوم

بخش سوم و پایانی

کانال یوتیوب شرح حق

@lawandart99
@iranianlls
«در آن ایام، به طلّابِ مدارس، از هیچ ممرّ و به هیچ عنوان، حقوق رسمی داده نمی‌شد. موقوفات مدارس را نیز مستأکله برده و خورده بودند. طلّابی که وسیلۀ معاشی نداشتند، در نهایت مضیقه و عسرت و با فقر و تهی‌دستی به سر می‌بردند. من نیز، که از میراث مادیِ پدر چیزی نداشتم، از آن (فقر) برکنار نبودم. تنها وسیلۀ معیشت من کتابت بود که در مقابل هر هزار بیت، یک تومان می‌گرفتم. پیش از این گفتم که من معلّم خطی داشتم به نام ملا محمدتقی که قرآن به خطّ او زیاد چاپ شده و من در نزد او مشق می‌کردم. او مرد بسیار کم‌رویِ عفیفی بود و به هر هزار بیت، سه تومان تا پنج تومان می‌گرفت، و گاه بعضی افراد مزاحم کارهایی با اجرت اندک بر او تحمیل می‌کردند. من از او خواستم که این نوع کارهای کم‌مزد را به من بدهد و او پذیرفت و خوشحال هم شد. و این برای من هم درس بود، هم ممرّ معاش.»

استاد جلال‌الدین همایی،

«زندگی‌نامه»، به تنظیم و تدوین محمد خوانساری، در: همایی‌نامه، تهران، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، ۱۳۸۶ (بازنشر)، صص. ۲۷-۲۶.

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 پس از انتشار در اینستاگرام و تلگرام، هم‌اکنون می‌توانید به تماشای نسخه کامل گفتگو با زنده‌یاد استاد سید محمد هاشمی، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهیدبهشتی، در کانال یوتوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران) بنشینید.

بخش اول

بخش دوم و پایانی

کانال یوتوب شرح حق

@lawandart99
@iranianlls
« در سراسر تاریخ، مردم بر مبنای این اصل عمل کرده‌اند که از حقیقت باید با قدرت دفاع کرد، یا به عبارتی زشت‌تر و عریان‌تر: هدف وسیله را توجیه می‌کند.»

ورنر هایزنبرگ،

جزء و کل،

ترجمۀ حسین معصومی همدانی، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، ص. ۱۹۹.

* جزء و کل، زندگینامۀ خودنوشت هایزنبرگ، از برجسته‌ترین فیزیک‌دانان قرن گذشته، است. فایدۀ این کتاب برای حقوق‌خوانان در تأملات حقوقی، سیاسی و اجتماعی فیزیکدانی است که آشکارا دل‌نگران انسان و انسانیت بوده، اما، در عین حال، به دلایلی، در پروژۀ نیمه‌تمام دولت نازی برای رسیدن به بمب هسته‌ای نیز همکاری کرده است.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
مقدمۀ حسین معصومی همدانی

بر کتاب جزء و کل،

نوشتۀ ورنر هایزنبرگ.


@iranianlls
📰تاسیس نهاد دولت مدرن که سابقه تاریخی آن در اروپای غربی به پیمان وستفالی در سال 1648 بازمی‏‌گردد، در طول چند سده تبدیل به قدرت مطلقی به تعبیر توماس هابز «لویاتان» و به تعبیر کارل اشمیت الهه ناسوتی شد، که به تعبیری الهیاتی فعال مایشاء به شمار می‌‏رفت، و برای اعمال قدرتش به کسی پاسخگو نبود. متفکران و فیلسوفان عصر روشن‏نگری بسیار زود دریافتند که این لویاتان بسط ید عمیقی دارد و باید به گونه‌‏ای آن را کنترل کرد یا قدرت آن را مشروط کرد. حقوق بشر پاسخی برای این دغدغه متفکران و فیلسوفان عصر روشن‏نگری بود. حقوق بشر برای کنترل قدرت دولت به وجود آمد تا پادزهری برای بسط ید نهاد دولت و تحدید اختیارات آن در مواجهه با حقوق و آزادی‏‌های انسان باشد.اگر متفکران عصر روشن‌‏نگری به این امر واقف بودند که دولت مطلق را باید مشروط کرد اما چیزی که نتوانستند پیش‏‌بینی کنند، این بود که همین دولت مشروط و دموکراتیک که با ابزار حقوق بشر هم کنترل می‏‌شود، تهدیدات بسیار سنگینی می‏‌تواند به دنبال داشته باشد. 🗞

🔖 1800 کلمه
زمان مطالعه: 9 دقیقه

📮 سیاست‌نامه 29 را از طریق این لینک تهیه کنید: گروه مطبوعاتی هم‌میهن
@goftemaann🦉
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مهرانگیز دولتشاهی

دربارۀ نقش کمیسیون حقوقیِ جمعیت راه نو در تدوین نخستین پیش‌نویس‌ قانون حمایت از خانواده.

برگرفته از: تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، مصاحبه‌کننده: شاهرخ مسکوب، ۱۹۸۴ میلادی.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
مهرانگیز دولتشاهی دربارۀ نقش کمیسیون حقوقیِ جمعیت راه نو در تدوین نخستین پیش‌نویس‌ قانون حمایت از خانواده. برگرفته از: تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، مصاحبه‌کننده: شاهرخ مسکوب، ۱۹۸۴ میلادی. @iranianlls
ولی‌الله شهاب فردوس

که مهرانگیز دولتشاهی از او نام می‌برد، قاضی دادگستری بود، که چندی نیز معاون وزیر دادگستری و نمایندۀ مجلس شورای ملی شد، و نقش مهمی در تدوین متن قانون حمایت از خانواده داشت.

@iranianlls
مسئله‌ی کشمیر از ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۶،

پایان‌نامه‌ی تحصیلی کاظم معتمدنژاد
(حقوقدان و از پایه‌گذاران علم ارتباطات در ایران)

به سال ۱۳۳۶.

برگرفته از:
https://www.tg-me.com/ForgotenPapers/505

@iranianlls
2024/10/02 12:35:13
Back to Top
HTML Embed Code: