Telegram Web Link
بخشنامه خزانه‌داری کل کشور در مورد نحوه تعیین کارشناس رسمی

@iranianlls
Forwarded from شرق
🔺گنج‌یاب‌ها به نفرین خدایان گرفتار می‌شوند؟

🔹در آغاز سال جدید بود که برخی از استادان شاخص باستان‌شناسی با دعوت از حقوق‌دانان، «کارگروه مبارزه با تخریب و غارت میراث تاریخی ایران» را تشکیل داده و به صورت داوطلبانه و به دور از نگرش‌های سیاسی، «پویش ملی مبارزه با گنج‌یابی و جرائم مرتبط در این حوزه» را رقم زدند. رسانه‌ «شرق» نیز به یاری آنان آمد و گزارشی تحقیقی متعاقب مطالعات گسترده به همت متخصصان تهیه و منتشر شد. از گزارش تهیه‌شده، پرونده حقوقی متناسبی تشکیل و در نهایت، «انجمن حقوق‌شناسی» به‌عنوان شاخص‌ترین سازمان مردم‌نهاد ملی فعال در نظام حقوقی ایران، به صورت رسمی خطاب به ریاست محترم قوه قضائیه به استناد اصل هشتم قانون اساسی و تصریح مواد 64 و 66 قانون آیین دادرسی کیفری، علیه گروه‌های غیرقانونی فعال در حوزه «گنج‌یابی» و قاچاق میراث فرهنگی –به‌ویژه در فضای مجازی- «اعلام جرم» کرد.

🔻یادداشت علیرضا غریب‌دوست را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-943199

@sharghdaily
sharghdaily.com
آموزش دانشگاهی حقوق در ایران با تفکیک میان دو رشتهٔ «حقوق قضایی» و «حقوق سیاسی» آغاز شد. این تقسیم‌بندی در زمان تأسیس رشتهٔ حقوق در ایران در کشورهای دیگری نیز رواج داشت. هدف رشتهٔ حقوق قضایی تربیت حقوق‌دانانی برای خدمت در دستگاه قضایی به عنوان وکیل، قاضی یا سردفتر بود و هدف رشتهٔ حقوق سیاسی تربیت حقوق‌دانانی برای خدمت در دستگاه اجرایی، بالاخص دستگاه دیپلماسی.

بعدها که این تقسیم‌بندی متروک شد، در ایران نیز بخشی از واحدهای درسی حقوق سیاسی به رشتهٔ علوم سیاسی کوچانده شد و بخشی دیگر از واحدها در رشتهٔ‌حقوق قضایی ادغام شدند. اگرچه برنامهٔ جدید آموزشی کارشناسی حقوق مدعی تربیت حقوق‌دانانی برای همهٔ ساحت‌ها، اعم از اجرایی و قضایی بود، اما سایهٔ سنگین حقوق قضایی به عنوان برنامهٔ تحصیلی میزبان بر سر رشتهٔ حقوق سنگینی می‌کند. به عبارتی به جای آن که برنامهٔ جامع جدیدی برای رشتهٔ حقوق نوشته شود، در میان واحدهای حقوق قضایی، جایی برای واحدهای حقوق سیاسی باز شد. این شیوهٔ نامتوازن تقسیم واحدها و تفکیک گروه‌های آموزشی مختلف از یکدیگر (بالاخص تفکیک حقوق از علوم سیاسی و اقتصاد) سبب شد که عدم توازن خصلتی نهادی به خود بگیرد، یعنی به تبع کمتر بودن واحدهای تخصصی، همواره سهم معلمان حقوق عمومی و بین‌الملل از اعضای هیئت علمی گروه‌ها و دانشکده‌های حقوق کمتر از سهم معلمان حقوق خصوصی و حقوق کیفری باشد و نتیجتاً این عدم توازن برنامهٔ درسی در طول دهه‌ها حفظ شود.

#طرح
Forwarded from حقوق شهرسازی
چاپ پنجم کتاب شهر در پرتو رویه قضایی مشتمل بر ۵۲۵ برگ و پژواک نقل،نقد و بررسی بیش از چهارصد رای مهم دیوان عالی کشور ، دیوان عدالت اداری ،دادگاه های عمومی دادگستری و حقوقدانان ایرانی و خارجی در زمینه حقوق شهرسازی و مدیریت شهری است. کتاب بطور کلی بازنگری و مطالب زیر به آن افزوده شده است: نظریه استحاله (تبدیل عمل غیر مجاز به مجاز ) ، نیلینگ ،خط آسمان و حقوق همجواری،تحلیل رای مرتبط با فروریزی ساختمان متروپل آبادان، جرایم ویژه شهرسازی ، موقعیت حقوقی سازمان همیاری ها،خانه شهردار در شهر محل ماموریت، موقعیت حقوقی مهندس مجری ساختمان ، دیدگاه رویه قضایی در باره سازمان نظام مهندسی ،کانون کارشناسان رسمی دادگستری و سازمان بازرسی کل کشور در فرایند شکل گیری شهرها .

شهر در پرتو رویه قضایی با هدف آشنایی وکلای دادگستری به ویژه شرکت کنندگان در دوره تخصصی حقوق شهری، دادرسان دادگاه ها ، شهرداران و اعضای کمیسیون های ماده ۱۰۰قانون شهرداری ها در سراسر کشور تهیه شده است.
نویسنده امیدوار است اثر حاضر در تحقق اصل حاکمیت قانون و تحقق حقوق شهروندی اثر بخش باشد.
غلامرضا کامیار ۱۴۰۳/۰۶/۲۵
🔴 پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی علمی ترویجی «مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک (محدوده شمول رای وحدت رویه شماره ۸۱۲ دیوان عالی کشور)» را برگزار می‌کند.

🔹ارائه کننده:
فرید صحرائی
قاضی دادگستری

🔹ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. عزت الله امانی شلمزاری
قاضی دیوانعالی کشور
۲. غلامنبی فیضی چکاب
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

🔹مدیر جلسه:
ابوالفضل شوکتی
پژوهشگر پژوهشکده حقوق و قانون ایران

🔸زمان: دوشنبه، ۲ مهر۱۴۰۳، سـاعت ۱۵ الی ۱۷

🔸مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

@iranianlls
جلسه دفاع از رساله دکتری

@iranianlls
⚖️🇮🇷⚖️

💻 تاسیس رسمی سایت دو زبانه‌‌
«اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی حقوق ایران»



🗓️بیست و هفتم شهریور ماه هزار و چهارصد و سه
«در حاشیه اختتامیه دومین مجمع عمومی اتحادیه»


⚖️🇮🇷⚖️
ارتباط با ما
تلگرام / اینستاگرام / پایگاه / ایتا
⚖️🇮🇷⚖️

💻 سایت رسمی‌‌
«اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی حقوق ایران»

📌آدرس سایت: www.ulsai.ir



با قابلیت‌هایی از قبیل:
♦️دو زبانه 🇮🇷🇬🇧
♦️ درگاه پرداخت و لینک ثبت نام
♦️دسترسی به کانال های ارتباطی انجمن های عضو
♦️ نسخه الکترونیک نشریات
و …



⚖️🇮🇷⚖️
ارتباط با ما
تلگرام / اینستاگرام / پایگاه / ایتا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤
به مناسبت اولین سالگرد درگذشت دکتر #نعمت_احمدی

پخش از #فرداشب ...

داد، اصلی‌ترین مسئله‌ی ایران و ایرانی از نخستین کورسوی پیدایش تمدن در این خاک اهورایی بوده است. چنانکه ماد‌ها دیااکو را به واسطه‌ی دادگری و قضاوت نیکو به عنوان شاه برگزیدند.
منشا نیکی و بهروزی در اندیشه‌ی ایرانی همواره داد و دادگری بوده و هست. همانطور که فردوسی به زیبایی سروده:

فریدون فرخ فرشته نبود
ز مشک و ز عنبر سرشته نبود
به داد و دهش یافت او نیکویی
تو داد و دهش کن، فریدون تویی

در فصل اول از گفتگوهای چرا #ایران به سراغ تاریخ #حقوق و جستجوی ریشه‌های دادخواهی در ایران رفتیم.
استاد فقید دکتر #نعمت_احمدی_نسب در این فصل از #تاریخ ایران گفته‌اند و از پیشینه‌ی سترگ دادخواهی و دادگری و #دادگستری در این پهنه‌ی تاریخی صحبت نموده‌اند.

مجری طرح: #علی_فرزین
ایده‌پرداز: #سیدپویا_پورحسینی
تصویربردار، صدابردار و تدوین‌گر: #سیدپیمان_حسینی

پخش: #انجمن_حقوق_شناسی

@iranianlls
حقوق قراردادها مهم‌ترین درس حقوق مدنی و پرکاربردترین درس کارشناسی حقوق محسوب می‌شود اما برخلاف قواعد عمومی قراردادها که تألیف‌های به‌روز و متعددی در اختیار دانشجویان دوره لیسانس قرار دارد در باب عقود معین (اعم از حقوق مدنی ۶ و ۷) منابع موجود نه تنها منطبق با سرفصل‌های وزارت علوم نیست بلکه با قوانین جدید و تحولات نظام حقوقی نیز منطبق نشده و گرد کهنگی بر روی آنها سنگینی می‌کند. برای رفع این خلأ بر آن شدیم تا دوره عقود معین کارشناسی حقوق را در ۲ جلد به عنوان منبع دروس حقوق مدنی ۶ و ۷ ارائه دهیم. کتاب پیش‌رو با عنوان «عقود معین: قراردادهای غیرمعاوضی» شامل عقدهای اذنی و امانی(ودیعه، عاریه و وکالت)، عقود تبعی یا وثیقه‌ای(رهن، ضمان، حواله و کفالت)، عقود مشارکتی(شرکت مدنی اعم از اشاعه، شرکت اذنی و معاوضی، مضاربه، مزارعه و مساقات)، عقود رایگان(هبه) و احتمالی(گروبندی و قمار) پاسخی به بخشی از این نیاز جامعه علمی است و تلاش شده با قلمی روان و بررسی آخرین قوانین مصوب و آرای وحدت رویه، منبعی جامع و کامل را در اختیار علاقمندان عزیز قرار دهد.
#معرفی_کتاب
#سیدحسین_صفایی
#محمدهادی_جواهرکلام
#حقوق_مدنی
#عقود_معین

@iranianlls
2024/09/29 21:37:08
Back to Top
HTML Embed Code: