Telegram Web Link
«کمیسیون تحریر متمم قانون اساسی [در مجلس اول] یکی دو جلسه منعقد شده و شروع به نوشتن آن کردند ... عمده اعضا [کمیسیون] میرزا صادق‌خان مستشارالدوله و تقی‌زاده و حاج سیدنصرالله اخوی بودند. برای نوشتن قانون مآخذ و کتب لازمه در دست نبود و فقط یک جلد قانون اساسی بلژیک که آن را سعدالدوله از میرزا اسمعیل‌خان منشی سفارت بلژیک عاریت گرفته بود در دست کمیسیون بود که آن را اساس قرار داده و بعدها از قانون اساسی فرانسه و دول بالکان چیزی بر آن افزوده و نوشتند. ... مخبرالملک [برادر صنیع‌الدوله] نیز در منزل خود شروع به نوشتن لایحه در این باب کرده بود و وقتی که کمیسیون محتاج به مأخذها شد و کتابی پیدا نکرد، تقی‌زاده، چون می‌دانست یک کتابی در دو جلد به زبان فرانسه در خانۀ صنیع‌الدوله هست، به آن‌جا رفت که آن کتاب را به عاریت برای کمیسیون بگیرد، لکن مخبرالملک نداد و گفت چون انتخاب [اعضای کمیسیون] استبدادی بوده، ما نمی‌دهیم؛ هر طور می‌توانید خودتان بنویسید، ما هم جداگانه خواهیم نوشت.»

سید حسن تقی‌زاده،

«تاریخ انقلاب ایران»،

مجموعه آثار، جلد ۱: مشروطیت، زیرنظر ایرج افشار، تهران، طوس، ۱۳۸۶، صص. ۱۱۳-۱۱۵.

#در_گذار_روزگار

@iranianlls
در این کتاب هدف نویسندگان تبیین این نظریه در حقوق آمریکا است که خیلی خلاصه به شرح زیر است:
نظارت قضایی بر رای داور نباید بهانه‌ای برای رسیدگی دوباره به دعوای موضوع داوری توسط دادگاه باشد. پس در مواردی که اشتباه داور در تشخیص یا اعمال قاعده حقوقی مناسب با موضوع اختلاف که به اشتباه در قانون‌موسوم است، مطرح می‌گردد، قاضی نباید با تمسک به اموری مانند بازتوصیف وقایع موضوعی، برگزیدن تفسیری متفاوت از تفسیر داور از قانون، عدم استناد به قانون توسط داور، مخالفت رای داور با قواعد تکمیلی و نظایر آن رای داور را کنار نهد. فقط زمانی می‌توان به اشتباه داور در قانون رای داد که داور آشکارا قانون یا قاعده حقوقی حاکم بر دعوا را نادیده بگیرد و رای داور در نظام حقوقی حاکم بر دعوا به اصطلاح «نقطه خارج از منحنی» جلوه کند. در ادامه نویسندگان تلاش کرده‌اند تا این‌نظریه را که اخیراً در حقوق فرانسه هم وارد شده است، در تفسیر «نقض قوانین موجد حق» در حقوق ایران به کار گیرند.
#معرفی_کتاب
#مجید_غمامی
#سجاد_قاسمی
#نظریه_اشتباه_در_قانون
#داوری
#قوانین_موجد_حق

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
یک نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار جناب آقای غلامرضا شهری در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.

@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
یک نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار زنده‌یاد دکتر ایرج گلدوزیان در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.

@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
یک نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار زنده‌یاد دکتر بهروز اخلاقی در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.

@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
یک نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار دکتر حسین مهرپور در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.

@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
یک نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار دکتر شهلا معظمی در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.

@lawandart99
@iranianlls
پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی علمی ترویجی «پاسداری از حقوق اساسی مردم در پرتو حاکمیت قانون» را برگزار می‌کند.

ارائه کننده:
تهمورث بشیریه
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. علی اکبر گرجی
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
۲. سید منصور میرسعیدی
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

مدیر جلسه:
سید فاضل نوری
قاضی پیشین دادسرای انتظامی قضات

زمان: دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳، سـاعت ۱۵ الی ۱۷

مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

@iranianlls
روزنامه اطلاعات .سال نود و هشتم . چهارشنبه ۱۴۰۳/۳/۳۰شماره ۲۸۶۹۵ صفحه۲

انتخابات و انگشتر حضرت سلیمان!
از: دکتر فربد فدائی -روانپزشک



"خوش است کامشب ای صنم، خوریم می به یاد جم /
که گشته دولت عجم، قوی چو کوهسارها" 
زمانی که امیرکبیر این قصیده قاآنی را که انصافاً از نظر شکل و وزن و قافیه و تصاویر خیال‌انگیز، زیباست، در مدح خود شنید نه فقط به او صله‌ای نداد، بلکه کتابی در باب کشاورزی به او داد تا از فرانسه به فارسی ترجمه کند، شاید فایده‌ای عملی از اشعار حکیم قاآنی به دست آید.
امروز نیز ما به راهبردهای علمی و منطقی برای پیشرفت نیازمندیم و به جای شعارهای بیگانه با واقعیت که صرفاً با داشتن چراغ جادو یا انگشتر حضرت سلیمان محقق می‌شود، نیاز به شناخت واقعیت‌ها و تفکر منطقی داریم. اکنون زمان آن است که آن بخش از شخصیت خود را برانگیزیم که با واقعیت‌ها سروکار دارد و با اندیشۀ فرایند ثانویه می‌اندیشد، یعنی اندیشه برمبنای علت و معلول و تجربه‌های علمی.
باید اندیشۀ فرایند اولیه را که برمبنای خشنودی ما حتی به قیمت گریز از واقعیت‌ها است، کنار بگذاریم. سیاست‌پیشگان دیگر نمی‌توانند با خواندن افسانه شیرین، فرهاد را به خواب خوش ببرند. بی‌تردید به کاری رستم‌وار نیاز است، اما این رستم با به هم پیوستن یکایک ایرانیان و بهره‌وری از خرد گروهی تجسّم می‌‌یابد.
ما بیش از حد به نیمکرۀ راست مغز خود که کلی‌نگر، هنرمند و اهل تصور و تخیل است، توجه کرده‌ایم و از نیمکرۀ چپ منطقی و جزء‌نگر آن که اهل آزمون و تجربه‌های علمی است، غافل شده‌ایم. زمان آن است که این بخش را نیز برانگیزیم و بدانیم که این دو به اتفاق می‌توانند فلک را سقف بشکافند و طرحی نو دراندازند.

@iranianlls
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 نسخه کامل

ایران و فدرالیسم
گفت‌وگو با دکتر محمد جلالی

جدال بر مفهوم فدرالیسم و نسبت آن با ایران در محافل سیاسی زیاد است و تاکنون کمتر به صورت علمی و بر مبنای دانش حقوقی به آن پرداخته شده است.

در گفت‌وگویی که امین داودی، مدیر موسسه علمی و تاریخی آتوسا، با دکتر محمد جلالی، استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی، داشته است به موضوع و مسئله فدرالیسم پرداخته شده است. گفت‌وگویی علمی در مورد فدرالیسم که ممکن است برای طرفداران و مخالفان آن در ایران تازگی داشته باشد.

اگر به این موضوع علاقمند هستید لطفاً این گفت‌وگو را مشاهده بفرمایید و برای علاقمندان این حوزه نیز ارسال کنید.

آسیا نیوز ایران
موسسه علمی و تاریخی آتوسا

@atusa_sbu
2024/09/29 19:31:58
Back to Top
HTML Embed Code: