Telegram Web Link
چنان‌چون لعل و زر در خاک و خارا

از نامۀ علامه علی‌اکبر دهخدا به یکی از یارانش، هنگامی که در تبعیدِ اروپا پس از به‌توپ‌بسته‌شدن مجلس در پی مبارزه با استبداد صغیر و انتشار مجدد صورالاسرافیل بود:

«... الآن بدون هیچ خجلت ــ چون چیزی از شما پنهان ندارم ــ عرض می‌کنم سه روز است که با نان و شاه بلوط می‌گذرانم. ... باری اگر بلوط‌ها پر اشتلم نکنند و سلامت مزاج تا آن‌وقت که این کارها (برگزاری چند کنفرانس دربارۀ ایران و مشروطه، انتشار مجدد صورالاسرافیل و ...) تمام شود زیاد از دست نرود، گمان می‌کنم که با این تنهایی و قدِ چوگان‌شده گویی بزنم و بعد از آن هم از خدا خواهش کنم که، پیش از تحمل ننگ خودکشی، مرگ طبیعی بیاید و از این ناملائمات یک‌دفعه راحتم کند...»

نامه‌های سیاسی دهخدا، به کوشش ایرج افشار، تهران، چاپ ۱، ۱۳۵۸، صص. ۲۱-۲۴.

@iranianlls
171983722429543500.pdf
131.2 KB
شیوه‌نامه احراز توبه مصوب رئیس قوه قضائیه مورخ ۱۰ تیر ۱۴۰۳

@iranianlls
"بیش از ۲۰ سال چالش با FATF"
صادق بشیره

آنچه در این مقاله کوتاه می‌خوانید:
۱- گروه ویژه اقدام مالی یا FATF چیست؟
۲- همکاری با FATF چه مزایا و مضاری دارد؟
۳- مسئله‌ FATF با ایران چیست و چرا حل نمی‌شود؟
۴- کدام رویکرد نسبت به FATF بیشتر قریب به واقع است؟

لطفا ورق بزنید!

منبع: بشیره، صادق، "شرط‌های ایران بر کنوانسیون‌های مقابله با تامین مالی تروریسم(۱۹۹۹) و جرائم سازمان‌یافته فراملی(۲۰۰۰)"، پایان‌نامه کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری تهران، سال ۱۴۰۰، با راهنمایی دکتر علیرضا دیهیم و مشاوره دکتر علی نواری.

🆔 @sadeghbashire_ir
«کمیسیون تحریر متمم قانون اساسی [در مجلس اول] یکی دو جلسه منعقد شده و شروع به نوشتن آن کردند ... عمده اعضا [کمیسیون] میرزا صادق‌خان مستشارالدوله و تقی‌زاده و حاج سیدنصرالله اخوی بودند. برای نوشتن قانون مآخذ و کتب لازمه در دست نبود و فقط یک جلد قانون اساسی بلژیک که آن را سعدالدوله از میرزا اسمعیل‌خان منشی سفارت بلژیک عاریت گرفته بود در دست کمیسیون بود که آن را اساس قرار داده و بعدها از قانون اساسی فرانسه و دول بالکان چیزی بر آن افزوده و نوشتند. ... مخبرالملک [برادر صنیع‌الدوله] نیز در منزل خود شروع به نوشتن لایحه در این باب کرده بود و وقتی که کمیسیون محتاج به مأخذها شد و کتابی پیدا نکرد، تقی‌زاده، چون می‌دانست یک کتابی در دو جلد به زبان فرانسه در خانۀ صنیع‌الدوله هست، به آن‌جا رفت که آن کتاب را به عاریت برای کمیسیون بگیرد، لکن مخبرالملک نداد و گفت چون انتخاب [اعضای کمیسیون] استبدادی بوده، ما نمی‌دهیم؛ هر طور می‌توانید خودتان بنویسید، ما هم جداگانه خواهیم نوشت.»

سید حسن تقی‌زاده،

«تاریخ انقلاب ایران»،

مجموعه آثار، جلد ۱: مشروطیت، زیرنظر ایرج افشار، تهران، طوس، ۱۳۸۶، صص. ۱۱۳-۱۱۵.

#در_گذار_روزگار

@iranianlls
در این کتاب هدف نویسندگان تبیین این نظریه در حقوق آمریکا است که خیلی خلاصه به شرح زیر است:
نظارت قضایی بر رای داور نباید بهانه‌ای برای رسیدگی دوباره به دعوای موضوع داوری توسط دادگاه باشد. پس در مواردی که اشتباه داور در تشخیص یا اعمال قاعده حقوقی مناسب با موضوع اختلاف که به اشتباه در قانون‌موسوم است، مطرح می‌گردد، قاضی نباید با تمسک به اموری مانند بازتوصیف وقایع موضوعی، برگزیدن تفسیری متفاوت از تفسیر داور از قانون، عدم استناد به قانون توسط داور، مخالفت رای داور با قواعد تکمیلی و نظایر آن رای داور را کنار نهد. فقط زمانی می‌توان به اشتباه داور در قانون رای داد که داور آشکارا قانون یا قاعده حقوقی حاکم بر دعوا را نادیده بگیرد و رای داور در نظام حقوقی حاکم بر دعوا به اصطلاح «نقطه خارج از منحنی» جلوه کند. در ادامه نویسندگان تلاش کرده‌اند تا این‌نظریه را که اخیراً در حقوق فرانسه هم وارد شده است، در تفسیر «نقض قوانین موجد حق» در حقوق ایران به کار گیرند.
#معرفی_کتاب
#مجید_غمامی
#سجاد_قاسمی
#نظریه_اشتباه_در_قانون
#داوری
#قوانین_موجد_حق

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
یک نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار جناب آقای غلامرضا شهری در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.

@lawandart99
@iranianlls
2024/09/29 23:28:30
Back to Top
HTML Embed Code: