Telegram Web Link
📔دیدار و گفتگوی صمیمانه با استاد حقوق عمومی و مبانی حقوق
(پیرامون تجربه زیسته و اندیشه های استاد)

با حضور:
#دکتر_حسین_رحمت_اللهی

دبیر جلسه:
#مسعود_ابراهیمی

🗓 یکشنبه 10 تیر 1403 ساعت 17/30

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انتشارات خرسندی💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
«دستگاهِ دیوان در ایران سه هزار سال عقب مانده است، پس لابد باید به عزم قوی کمر همت را در تجدید دستگاه دیوان [بست] ... راه ترقی و اصول نظم را فرنگی‌ها در این دو سه هزار سال مثل اصول تلغرافیا (تلگراف) پیدا کرده‌اند و بر روی یک قانون معین ترتیب داده‌اند. همان‌طوری‌ که تلغرافیا را می‌توان از فرنگ آورد و بدون زحمت در طهران نصب کرد، همان‌طور نیز می‌توان اصول نظم ایشان را اخذ کرد و بدون معطلی در ایران برقرار ساخت. ولیکن ــ چنان‌که مکرر عرض کردم و باز هم تکرار خواهم کرد ــ هرگاه بخواهید اصول نظم را شما خود اختراع نمایید، مثل این خواهد بود که بخواهید علم تلغرافیا را از پیش خود پیدا نمایید.»

میرزا ملکم خان،

«ایران نظم برنمی‌دارد»،

مجموعۀ آثار، تدوین و تنظیم محمد محیط طباطبایی، تهران، دانش، ۱۳۲۷، صص. ۱۳-۱۲.

* تذکر این نکته لازم است که این نوشته تنها بیان بخش کوچکی از اندیشه‌های میرزا ملکم است، که از قضا بارها ــ گاه از سر اعتقاد و گاه برای رسیدن به اغراض خاص ــ دگرگون شده است؛ این را هم از یاد نبریم که در آن روزگار مطالعۀ علمی نقش فرهنگ بر پیدایش و تحول نهادهای حقوقی رواج چندانی نداشت.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
چنان‌چون لعل و زر در خاک و خارا

از نامۀ علامه علی‌اکبر دهخدا به یکی از یارانش، هنگامی که در تبعیدِ اروپا پس از به‌توپ‌بسته‌شدن مجلس در پی مبارزه با استبداد صغیر و انتشار مجدد صورالاسرافیل بود:

«... الآن بدون هیچ خجلت ــ چون چیزی از شما پنهان ندارم ــ عرض می‌کنم سه روز است که با نان و شاه بلوط می‌گذرانم. ... باری اگر بلوط‌ها پر اشتلم نکنند و سلامت مزاج تا آن‌وقت که این کارها (برگزاری چند کنفرانس دربارۀ ایران و مشروطه، انتشار مجدد صورالاسرافیل و ...) تمام شود زیاد از دست نرود، گمان می‌کنم که با این تنهایی و قدِ چوگان‌شده گویی بزنم و بعد از آن هم از خدا خواهش کنم که، پیش از تحمل ننگ خودکشی، مرگ طبیعی بیاید و از این ناملائمات یک‌دفعه راحتم کند...»

نامه‌های سیاسی دهخدا، به کوشش ایرج افشار، تهران، چاپ ۱، ۱۳۵۸، صص. ۲۱-۲۴.

@iranianlls
171983722429543500.pdf
131.2 KB
شیوه‌نامه احراز توبه مصوب رئیس قوه قضائیه مورخ ۱۰ تیر ۱۴۰۳

@iranianlls
"بیش از ۲۰ سال چالش با FATF"
صادق بشیره

آنچه در این مقاله کوتاه می‌خوانید:
۱- گروه ویژه اقدام مالی یا FATF چیست؟
۲- همکاری با FATF چه مزایا و مضاری دارد؟
۳- مسئله‌ FATF با ایران چیست و چرا حل نمی‌شود؟
۴- کدام رویکرد نسبت به FATF بیشتر قریب به واقع است؟

لطفا ورق بزنید!

منبع: بشیره، صادق، "شرط‌های ایران بر کنوانسیون‌های مقابله با تامین مالی تروریسم(۱۹۹۹) و جرائم سازمان‌یافته فراملی(۲۰۰۰)"، پایان‌نامه کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل، دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری تهران، سال ۱۴۰۰، با راهنمایی دکتر علیرضا دیهیم و مشاوره دکتر علی نواری.

🆔 @sadeghbashire_ir
«کمیسیون تحریر متمم قانون اساسی [در مجلس اول] یکی دو جلسه منعقد شده و شروع به نوشتن آن کردند ... عمده اعضا [کمیسیون] میرزا صادق‌خان مستشارالدوله و تقی‌زاده و حاج سیدنصرالله اخوی بودند. برای نوشتن قانون مآخذ و کتب لازمه در دست نبود و فقط یک جلد قانون اساسی بلژیک که آن را سعدالدوله از میرزا اسمعیل‌خان منشی سفارت بلژیک عاریت گرفته بود در دست کمیسیون بود که آن را اساس قرار داده و بعدها از قانون اساسی فرانسه و دول بالکان چیزی بر آن افزوده و نوشتند. ... مخبرالملک [برادر صنیع‌الدوله] نیز در منزل خود شروع به نوشتن لایحه در این باب کرده بود و وقتی که کمیسیون محتاج به مأخذها شد و کتابی پیدا نکرد، تقی‌زاده، چون می‌دانست یک کتابی در دو جلد به زبان فرانسه در خانۀ صنیع‌الدوله هست، به آن‌جا رفت که آن کتاب را به عاریت برای کمیسیون بگیرد، لکن مخبرالملک نداد و گفت چون انتخاب [اعضای کمیسیون] استبدادی بوده، ما نمی‌دهیم؛ هر طور می‌توانید خودتان بنویسید، ما هم جداگانه خواهیم نوشت.»

سید حسن تقی‌زاده،

«تاریخ انقلاب ایران»،

مجموعه آثار، جلد ۱: مشروطیت، زیرنظر ایرج افشار، تهران، طوس، ۱۳۸۶، صص. ۱۱۳-۱۱۵.

#در_گذار_روزگار

@iranianlls
2024/09/29 03:32:34
Back to Top
HTML Embed Code: