Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نقشی بر آب می‌زنم از گریه حالیا
تا کی شود قرینِ حقیقتْ مجازِ من

شعر: حافظ
 
موسیقی: اجرای خصوصی اشکِ غماز با آواز محمدرضا شجریان و ساز مجید درخشانی.

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در تحلیل نظام قضایی ایران

کلام اسـتـاد دکتر عـلــی آزمــایــش

📚📚📚

#موسسه_مطالعاتی_بشیریه

@bashiriyehins
🧧تهمورث بشیریه: مستغنی بود و هیچ حق‌الوکاله‌ای نمی‌توانست او را بفریبد. سفره کرمش، کم یا زیاد، همیشه گسترده بود و هم دوستان و هم آنان که دوستش نمی‌داشتند بر آن سفره دعوت بودند. یادم هست در مراسم نکوداشتش تاکید زیادی کرد که مبادا کسی که به او جسارت‌های زیادی کرده بود، قدر نبیند.

🧧علیرضا آذربایجانی:
شخصیت کاریزماتیک، ابهت تلفیق‌شده با مهربانی و تواضع، شجاعت، آزادی‌خواهی و دغدعه‌مندی اجتماعی و اینکه همچو فرهاد، کوه‌کنی پیشه او بود و از او آنچنان شخصیتی ساخت که باید گفت: بهمن کشاورز، بهمن کشاورز بود و بس.

🧧هما داودی: صفات بارز تقوی، پرهیزگاری، صداقت و نیک‌رفتاری، آشنایی با ادبیات و حقوق قدیم و جدید، فن بیان و قلم شیوا، از او یک شخصیت کاریزماتیک، انسان نمونه و حقوقدان برجسته ساخته بود.


📮 سیاست‌نامه 30 را از طریق صفحه اینستاگرام هم‌میهن و یا پیام به تلگرام 09336554529 پیش خرید و با پست پیشتاز رایگان دریافت کنید.

@goftemaann🦉
انتخابات از منظری دیگر

از: دکتر فربد فدائی -روانپزشک
روزنامه اطلاعات
شنبه ۱۹خرداد ۱۴۰۳، صفحه ۳

 "جز به خردمند مفرما عمل/ گرچه عمل کار خردمند نیست"
(سعدی)


سعدی به اصطلاح امروز، ما را با یک پارادوکس یا تناقض‌نما مواجه می‌‌کند: امور دیوانی باید بر عهده افراد خردمند باشد و در عین حال، از مصادیق خرمندی، پرهیز از مشاغل دیوانی است. اما خردمند کیست؟ کسی است که نشانه‌های اختلال در کارکردهای روانی را نداشته باشد. این کارکردها متعدد و متنوع هستند، از جمله احساس، ادراک، اندیشه، شناخت، عاطفه، هوش، بصیرت و قضاوت، دیگر آنکه خود را بشناسد و خویشتن را چنانکه هست ببیند، نه بالاتر و نه پایین‌تر. چه آنانکه احساس مهتری دارند و از موضع بالا دیگران را می‌بینند و چه آنکس که احساس کهتری دارد و خویشتن را پایین‌تر از آنچه هست می‌بیند، مشکلات عدیده برای خود و دیگران پدید می‌آورند. فرد خردمند با دیگران روابط دوستانه دارد و نسبت به همه موجودات زنده و محیط زیست، با مهربانی رفتار می‌کند و سرانجام آنکه، توانایی‌های خود را در جهت هدف‌های انسانی و الهی به کار می‌برد.
فرد خردمند بر مبنای واقعیت و اصل علیت می‌اندیشد و مراقب است که مبادا به دام سازوکارهای دفاعی روانی، که روش‌هایی ناخودآگاه برای کاستن از اضطراب به وسیله فرار از واقعیت هستند، نیفتد.
از جمله سازوکارهای دفاعی روانی «انکار» است، برای نمونه، کارگزاری ممکن است بگوید گرچه مشکلاتی در زمینه بیکاری و اعتیاد داریم، لیکن کشورهای دیگری نیز هستند که وضعی بدتر از ما دارند در نتیجه جای نگرانی نیست!»
گاهی نیز کارگزاری عدم پیشرفت در امور مربوط به خود را که ناشی از کم‌کاری و یا عدم تسلط او بر موضوع است، به توطئه دشمنان منسوب می‌کند که این «دلیل تراشی» است، یعنی آوردن یک دلیل راحت که اضطراب او را رفع می‌کند، به عوض دلیل واقعی، اما مستلزم دشواری برای رفع آن.
توجه به سازوکار دفاعی «جبران» نیز در سیاست پیشگان مهم است. جبران، کوششی ناخودآگاه در قبال احساس کهتری و ناشایستگی است . افرادی که احساس حقارت دارند، با خودنمایی برای جبران این احساس می‌کوشند .افراد کوتاه‌قد ممکن است با تکبر و تفرعن و توسل به زر و زور درصدد جبران آن برآیند. گفته می‌شود که اگر قد ناپلئون بناپارت چندین سانتیمتر بلندتر بود، وی مرتکب آن همه خونریزی و به اصطلاح فتوحات برای امپراتور فرانسه‌شدن، نمی‌شد.
سازوکار دفاعی دیگری که در سیاست پیشگان نیاز به بررسی دارد، «دو نیمه‌سازی» است در این وضعیت، فرد به عوض اینکه به خود زحمت تعامل با دیگران و شناختن آنان را بدهد، کار را ساده می‌کند و می‌گوید، هر آنکس که شبیه من باشد و همان حرف مرا بزند خوب است، و هرکه مانند من نباشد بداست». از مصداق‌های این وضعیت در ورزش، هواداران تیم‌های فوتبال هستند که تیم خود را واجد همه خوبی‌ها می‌دانند و با خشم و نفرت نسبت به تیم رقیب رفتار می‌کنند. سیاستمدارانی که جهان را به صورت قطبی می‌بینند، راه را بر تعاملی و گفتگو و مدارا می‌بندند و جهان را به میدان جنگ بدل می‌کنند.
گاه مدیران اجرایی و رجال سیاسی در دام «خیالبافی» می‌افتند و در ذهن خویشتن کشوری می‌آفرینند که گویی بهشت روی زمین است و اگر کسی چنین نگوید یا انتقادی کند، او را به عنوان فردی ضد اجتماعی تلقی می‌کنند. نمونه آن اتحاد شوروی سابق است که حاکمان آن گمان می‌داشتند جامعه‌ای آرمانی را محقق کرده‌اند و در نتیجه افراد ناراضی و منتقد را به‌عنوان بیمار روانی و شخصیت ضد اجتماعی به آسایشگاه‌هایی در سیبری تبعید می‌کردند. در خیالبافی، فرد دنیا را آن‌سان که می‌خواهد می‌بیند، و نه آن‌سان که هست. گاه اشتیاق فراوان برای ورود به عالم سیاست و پیشرفت در آن، چه در زمان‌های قدیم و چه در عصر جاری می‌تواند از تمایل به برتری‌جویی نسبت به دیگران حکایت کند. وقتی که تمایل فرد برای سلطه بر دیگران به صورت مستقیم آن مورد پذیرش جامعه قرار نمی‌گیرد، او ممکن است به این رقابت‌جویی و سلطه‌طلبی خویش، شکلی جامعه‌پسند بدهد. این شکل گاهی به صورت قهرمانی در ورزش و زدن گل‌های بیشتر در فوتبال درمی‌آید و گاهی به شکل ورود به سیاست و رسیدن به مقام‌های بالا. وجود هواداران به او احساس قدرت می‌دهد و البته هواداران هم با همانندسازی با سیاست پیشگان برتری‌طلب، احساس قدرت می‌کنند.
شناخت عموم مردم از سیاستمداران و آگاهی خود آنان از انگیزه‌های آشکار و پنهان خویش برای ورود به عالم سیاست، جهان را جای بهتری برای زندگی خواهد کرد.

@iranianlls
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دادرسی در حکومت‌های استبدادی: نمونۀ شوروی،

برگرفته از مستند: مجمع‌الجزایر گولاگ (دربارۀ کتابی از آلکساندر سولژنیتسین پیرامون اردوگاه‌ها کار اجباری دوران شوروی).

* از فرمان (چهاردهم اکتبر ۱۹۱۸) می‌توان دریافت که هدف از تشکیل محاکم در ممالک استبدادی نابودکردن کسانی است که بالفعل یا بالقوه حکومت مستقر را به خطر می‌اندازند؛ در نتیجه، در این نظام‌ها، برای مجازات یک‌نفر، گناهکار بودن یا بی‌گناهی او اهمیت چندانی ندارد و تنها مخالفت یا خطر او برای حکومت کفایت می‌کند.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
Photo
در پی انتشار کلیپ دو دقیقه‌ای از سخنرانی استاد گرانقدر و برجسته حقوق کیفری ایران، جناب آقای دکتر حسین آقایی‌نیا، برخی نقدها و استدلال‌های حقوقی از سوی مخاطبان، پیرامون نظر ارائه شده استاد مطرح و ارسال شد. در این پست، نقد ارسال شده توسط استاد گرامی جناب آقای دکتر حسن پوربافرانی، عضو محترم هیأت علمی دانشگاه اصفهان، عیناً و بدون دخل و تصرف، منتشر می‌شود.
پیش از پرداختن به این نقد، توجه به سه نکته ضرورت دارد:
۱. کلیپ دو دقیقه‌ای منتشر شده، بخشی از سخنرانی ۲ ساعته استاد دکتر حسین آقایی‌نیا با موضوع «تعامل فرآیند کیفری با عدالت کیفری» به تاریخ دیماه سال ۱۳۹۰ است.

۲. عنوان «رابطه میان تفسیر به نفع متهم و فرهنگ» از محتوای این کلیپ دو دقیقه‌ای و صرفاً برای همین کلیپ برداشت شده است و همانطور که ذکر شد، سخنرانی ایشان عنوان دیگری داشته است.

۳. مطالب منتشر شده در صفحات مجازی موسسه مطالعاتی بشیریه، لزوماً بیانگر مواضع موسسه نیست و سعی بر آن است تا فرصتی برای تبادل اندیشه فراهم شود.

🖋️نقد دکتر پوربافرانی:

«نقدهایی بر فایل تصویری استاد آقایی‌نیا با عنوان "رابطه میان تفسیر به نفع متهم و فرهنگ"


پیرو مباحثی درباره سخنان استاد آقایی‌نیا در گروهی حقوقی و پیشنهاد همکار فاضل و گرانقدرم دکتر بشیریه عزیز و ضمن ادای احترام به استاد آقایی‌نیا، مطالب ذیل را به عنوان ایرادهای وارده بر فایل سخنرانی ایشان مطرح می‌کنم. بدیهی است این نقد فقط مربوط به مطالب فایل است و شخصیت استاد آقائی‌نیا و حتی منش و رفتار ایشان همواره محترم است.

اما ایرادها:

۱. جناب استاد در فرضیه خود یعنی؛ "عدم جواز تفسیر به نفع متهم به جهت مشکلات بغرنج فرهنگی"، وجود این مشکلات را مفروض گرفته‌اند! این مشکلات در چه تحقیق یا پژوهشی ثابت شده است؟
۲. به فرض اثبات، آیا این مشکلات فقط در حوزه تخلفات رانندگی (بخش بسیار ناچیز از حوزه حقوق کیفری و عمدتا جرایم غیرعمدی) مدنظر استاد است یا همانگونه که از عنوان سخنرانی برمی‌آید، همه حوزه‌های حقوق کیفری اعم از جرائم علیه مالکیت، امنیت، اشخاص و... مدنظر است؟ و در این صورت ذکر شاهد مثال تنها از حوزه تخلفات رانندگی، نوعی استقرای ناقص (و خلاف منطق استدلال) نیست؟
۳. به فرض اثبات، این مشکلات تنها دامنگیر شهروندان است یا شامل مدیران و سیاست‌های جنايي تقنینی، قضایی و اجرائی از جمله در حوزه خودرو، جاده‌ها (که شاهد مثال ایشان است)، تورم کیفری، جرم‌انگاری‌های فاقد مبنای منطقی، مجازات‌محوری، امنیت‌گرایی و غیره هم می‌شود؟
۴. باز در فرضیه ایشان ارتباط بین سنگینی مجازات و بازدارندگی آن مفروض گرفته شده است در حالی که چنین نیست و عکس آن صادق است. نمونه‌ها و قرائن و آمارها در این خصوص کم نیست. ر.ک. کتاب وزین تکرار جرم دکتر غلامی.
۵. منظور از عدم جواز تفسیر به نفع متهم، به جهت مشکلات فرهنگی، عدم جواز اعمال اصول دیگر تفسیری چون "تفسیر مضیق" و "منع توسل به قیاس" هم هست یا خیر؟
۶. اگر پاسخ سوال بالا از نظر استاد مثبت باشد که ظاهرا چنین می‌نماید، نتیجه طبیعی آن نقض اصل بنیادین قانونی بودن جرم و نقض سخن مطلق، بدون استثنا (عکس آنچه در قانون آمده) و متواتر پیامبر (ص) مبنی بر: "ادروا الحدود بالشبهات"، است. آیا این نقض را می‌پذیرند یا راهکاری برای عدم نقض آن دارند؟
۷. باز به فرض اثبات این مشکلات، آیا این مشکلات، خاص ایران است و اگر خاص ایران نیست چرا اندیشمندان آن کشورها شبیه نظریه استاد را پیشنهاد نکرده‌اند و در سیاست جنايي قضایی آنها اعمال نشده است.
۸. باز به فرض اثبات این مشکلات، آیا با توسل به "تفسیر به ضرر متهم"، آنها رفع می‌شود؟ یا برای رفع آنها کار فرهنگی لازم است؟
۹. آیا این فرضیه برای یک نظام متورم کیفری با وجود جرم‌انگاری‌های بی‌مبنا و مصنوعی و قضات بعضا مجازا‌ت‌محور، به مثابه هدیه شمشیر به مجازات‌محوران (هرچند اندک) برای استفاده علیه شهروندان مجرم (ولی دارای حقوق و کرامت انسانی) نیست و به انسان محوری مدنظر آموزه‌های فقهی و مورد استقبال نظام‌های حقوقی انسان‌محور لطمه نمی‌زند؟
۱۰. در حوزه تخلفات رانندگی بهتر نیست به جای تشویق به اعمال سیاست جنایی قضایی سخت‌گیرانه، به تحلیل جرم‌شناختی قضیه پرداخته و به جای نهیب زدن بر مجرمی که احیانا خودش هم تحت سیطره عوامل جرم‌زای دیگر (مانند اتومبیل فاقد کیفیت و جاده خراب) است و یا متزلزل کردن قواعد عقلی و شرعی منطق حقوق کیفری، برطرف کردن عوامل جرم را از خودروسازان و نهادهای حکومتی مسئول دیگر نظیر وزارت راه، وزارت صمت، مجلس و غیره بخواهیم؟»
___
#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 هم‌اکنون امکان تماشای نسخه کامل گفتگو با دکتر شهلا معظمی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در کانال یوتیوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران).

بخش اول

بخش دوم

بخش سوم


کانال یوتیوب شرح حق

@lawandart99
@iranianlls
در عصر حاضر، پیشرفت‌های چشمگیر علم و فناوری، جهان اطراف ما را به سرعت تغییر داده است. اکتشافات جدید، در حوزه‌های مختلف، منجر به پیدایش واقعیت‌هایی مرموز شده است که بسیاری از آنها هنوز برای ما ناشناخته هستند. در این میان ظهور فناوری دیپ فیک، به عنوان یک فناوری نوین وارداتی، مرکب از دروغ و حقیقت، بر اخبار، سیاست، هنر و به طور کلی جریان اطلاعات و نظرات عمومی، تاثیر فراوانی گذاشته و درک سنتی ما از اعتماد و اعتبار رسانه‌ها را به چالش کشانده است به طوری که اندیشمندان حوزه هوش مصنوعی هم‌صدا با هم این پیام مشترک را ندا می‌دهند که جهان برای مواجهه با دیپ فیک آماده نیست. یکی از نگرانی‌های اولیه پیرامون این فناوری، پتانسیل آن برای فریب افراد است. در بخش‌هایی از این کتاب به تاثیر دیپ فیک بر حقوق خصوصی، حقوق جزا و مالکیت فکری پرداخته شده است.
#معرفی_کتاب
#بهاره_طبسی
#دیپ_فیک

@iranianlls
▫️پروژه تاریخ شفاهی حقوق دانشگاه علامه طباطبائی تقدیم می‌کند:

تاریخ شفاهی حقوق ایران (جلد چهارم)

▫️رونمایی از کتاب و پخش گزیده گفتگوها با حضور:

اسدالله امامی، ولی‌الله انصاری
سیدباقر میرعباسی و حسین آقایی‌نیا

▫️سخنران:
محمد محمدی(گرگانی)

▫️کاری از:
وحید آگاه، تهمورث بشیریه
محمد جلالی و امیرحسین سلیمیان

▫️اجرای مراسم:
زینب تعالی

▫️دیدار:
سه‌شنبه، ۲۹ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

📍خانه اندیشمندان علوم انسانی

@lawandart99
@iranianlls
پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی علمی ترویجی «اثر انحلال عقد بر شرط وجه التزام»؛ معیاری علمی با تکیه بر نظریه بازار و تحلیل اقتصادی» را برگزار می‌کند.

ارائه کننده:
محمدهادی جواهرکلام
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. مهراب داراب پور
عضو هیات علمی دانشگاه بهشتی
۲. حمیدرضا علومی یزدی
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی

مدیر جلسه:
سیامک پاکباز
پژوهشگر حقوق خصوصی

زمان: شنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۳، سـاعت ۱۶ الی ۱۸

مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

@iranianlls
انجمن حقوق‌شناسی و گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی هشتاد‌و‌پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های یکشنبه‌های حقوق‌شناسی را برگزار می‌کنند:

امکان بازداشت سران اسرائیل و حماس در ترازوی اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی

سخنران به ترتیب الفبا:

حسین آقایی جنت‌مکان
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران
علی پزشکی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
محمد‌هادی ذاکرحسین
عضو هیات علمی دانشگاه تهران
محمد‌علی مهدوی ثابت
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
دبیر نشست:
عبدالله عابدینی
عضو هیات علمی سمت

یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۷
خیابان استاد نجات‌اللهی(ویلا)، نبش خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ

حضور برای عموم آزاد و رایگان است.

@iranianlls
دلائل السداد در قواعد فقه و اجتهاد،

جزء نخست،

استاد محمد سنگلجی،

استاد سنگلجی، استاد برجسته‌ی فقه در دانشکده‌ی حقوق دانشگاه تهران، در نسخه‌ای از این کتاب که به استاد دکتر حسن افشار هدیه کرده، نوشته است:
"بسم الله الرحمن الرحیم
تقدیم به حضرت مستطاب اجل جناب آقای دکتر افشار استاد محترم دانشکده‌ی حقوق گردید.
الاحقر محمد السنگلجی ۱۹/۹/۱۴"

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
با استادان تاریخ شفاهی:
دکتر اسدالله امامی؛ ۱۳۱۴ - سمنان

دکتر اسدالله امامی در شمار قضاتی هستند که تدریس و تألیف را بر قضاوت ترجیح دادند.

شهرت استاد اسدالله امامی در زمینه‌ حقوق خانواده و با کتاب مشترک در محضر دکتر سیدحسین صفایی است. حقوق مدنی و مالکیت فکری، دیگر عرصه‌های تدریس و تألیف ایشان در سال‌های متمادی فعالیت دانشگاهی می‌باشد.

در مراسم رونمایی جلد چهارم تاریخ شفاهی حقوق ایران، میزبان دکتر اسدالله امامی و  گزیده گفتگوهای ایشان هستیم.

@lawandart99
@iranianlls
بریده‌ای از سنگی بر گوری،

نوشته‌ی جلال آل‌احمد.

@iranianlls
چاپ دوم کتاب «سوءاستفاده از وضعیت اقتصادی مسلط در حقوق رقابت» اثر سیامک پاکباز روانه باز شد.

«سوءاستفاده از موقعیت مسلط» یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین رویه های ضدرقابتی در کلیه نظام‌های حقوقی است. به همین دلیل بخش مهمی از قوانین رقابت در سیستم‌های حقوقی ملی و فراملی به کنترل این پدیده و برخورد با آن اختصاص یافته است.

در اروپا ماده ۸۲ معاهده اتحادیه اروپا و در امریکا، ماده ۲ قانون شرمن به این موضوع پرداخته اند.
مقنن ایرانی نیز برای نخستین بار در سال ۸۷، با تصویب قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، قواعد نسبتا جامعی درباره حقوق رقابت و منع انحصار مقرر داشته است و بند «ط» ماده ۴۵ قانون مزبور را به این رویه ضدرقابتی اختصاص داده است.

کتاب حاضر که پایان نامه کارشناسی ارشد نگارنده و همچنین اولین کتاب فارسی در این زمینه است با بیش از ۱۵۰ منبع انگلیسی به بررسی اجزای تشکیل‌دهنده، مفاهیم، مصادیق، معافیت‌ها و جبران‌های سوءاستفاده از وضعیت اقتصادی مسلط در حقوق رقابت ایران، رویه قضایی اتحادیه اروپا و قوانین برخی کشورها از جمله انگلیس و امریکا می پردازد.
#معرفی_کتاب
#سیامک_پاکباز
#حقوق_رقابت

@iranianlls
2025/01/06 13:57:02
Back to Top
HTML Embed Code: