Telegram Web Link
«و حال به یک ملتِ صلح‌جو و فرهیخته، یعنی ایرانیان، روی می‌آوریم. ... از دیدِ تاریخ‌پژوه همواره شگفت‌آور است که یک کشور (ایران) هر اندازه هم که به دست دشمن بیفتد، به یوغ کشیده، یا حتی نابود شود. همیشه هستۀ خاصی از ملت را در خصلت خود نگاه می‌دارد و پیش از آن‌که دریابی، آن سیمای کهن و آشنای ملی (ایرانیان) از نو بیرون می‌زند.»

یوهان ولفگانگ فون گوته،

یادداشت‌ها و مقالات برای فهم بهتر دیوانِ غربی ــ شرقی،

ترجمۀ محمود حدادی، تهران، پارسه، چاپ ۵، ۱۴۰۰، ص. ۲۳۱.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
«و حال به یک ملتِ صلح‌جو و فرهیخته، یعنی ایرانیان، روی می‌آوریم. ... از دیدِ تاریخ‌پژوه همواره شگفت‌آور است که یک کشور (ایران) هر اندازه هم که به دست دشمن بیفتد، به یوغ کشیده، یا حتی نابود شود. همیشه هستۀ خاصی از ملت را در خصلت خود نگاه می‌دارد و پیش از آن‌که…
از دیوان غربی‌ ــ شرقی گوته سه ترجمۀ مستقیم از متن آلمانی به فارسی در دست است، به قلم محمود حدادی، سعید پیرمرادی و کوروش صفوی.
دو ترجمۀ نخست متن «یادداشت‌ها و مقالات برای فهم بهتر دیوانِ غربی ــ شرقی» به قلم خود گوته را نیز در بر دارد که نگاهی است عمیق و پرحوصله به تاریخ و فرهنگ ما که ارزش آن قابل وصف و بیان نیست.

@iranianlls
استاد گرامی، جناب آقای دکترسید حسین سراج زاده
ریاست پیشین انجمن جامعه شناسی ایران
!

درگذشت پدر گرامی‌تان را تسلیت عرض می‌کنیم و برای شما و خانواده محترم آرزوی صبر و سلامتی داریم.
#انجمن_حقوق_شناسی

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 پس از انتشار در اینستاگرام و تلگرام، هم‌اکنون می‌توانید به تماشای نسخه کامل گفتگو با استاد نجادعلی الماسی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در کانال یوتوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران) بنشینید.

بخش اول

بخش دوم

بخش سوم

بخش چهارم و پایانی

کانال یوتیوب شرح حق

@lawandart99
@iranianlls
📔دیدار نوروزی حقوقی ها

سخنرانان:
#علیرضا_آذربایجانی
#گودرز_افتخار_جهرمی
#حسنعلی_درودیان
#عبدالله_شمس
#محمدرضا_ضیایی_بیگدلی
#محسن_اسماعیلی
#سیدمحمد_جندقی_کرمانی_پور
#عبدالرحیم_سمسارزاده
#مرتضی_شهبازی_نیا

دبیرجلسه:
#وحید_آگاه

🔹همراه با:
* اجرای موسیقی سنتی
* بیان خاطرات نوروزی
* شعرخوانی
 
🗓 یکشنبه 26 فروردین 1403 ساعت 17/30

🏡  سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔
@iranianhht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگر بر جای من غیری گزیند دوست حاکم اوست
حرامم باد اگر من جان به جای دوست بگزینم

شعر: حافظ

موسیقی: اجرای خصوصی خرقه‌آلوده با آواز محمدرضا شجریان و ساز حسین عمومی.

* در متون کهن، «حاکم» را در معنای قاضی، داور، و حتی امام به کار می‌بردند. (بنگرید به: محمدجعفر جعفری لنگرودی، دایرة‌المعارف علوم اسلامی‌قضایی، جلد ۱، تهران، گنج دانش، چاپ ۵، ۱۳۹۸، ص. ۵۲۵) با پیدایش محاکم جدید و تقسیم صلاحیت‌ها، به‌کاربردن این اصطلاح دیگر محملی نداشت، با این حال، هنوز گه‌گاه آن را در قوانین و مقررات، به دلایلی خاص، می‌آوردند. از جمله، تدوین‌کنندگان جلد نخست قانون مدنی، وقتی ساختار عدلیه در تحول بود و هنوز نظام تازه استقرار نیافته بود و، در نتیجه، نمی‌دانستند باید کدام وظیفه را بر عهدۀ کدام مقام و محکمه بگذارند و یا شاید برای گریز از ورود به مباحث آیین دادرسی، از ابهام این واژه سود بردند؛ برای نمونه، در مادۀ ۲۸ آن نوشتند که «اموال مجهول‌المالک با اذن حاکم ... به مصارف فقرا می‌رسد» و یا در مادۀ ۲۲۸ آوردند: «... حاکم می‌تواند ... مدیون را به جبران خسارت ... محکوم نماید.»

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
📔آیین نکوداشت اندیشمند فرزانه دکتر حکمت الله ملاصالحی

سخنرانان:
#دکتر_ژاله_آموزگار
#دکتر_ابراهیم_اسماعیلی_جلودار
#دکتر_مهدی_اصل_زعیم
#دکتر_محمدرضا_حسینی_بهشتی
#دکتر_اصغر_دادبه
#دکتر_انشاءالله_رحمتی
#دکتر_کامیار_عبدی
#استاد_منوچهر_صدوقی_سها
#دکتر_مهرداد_ملکزاده
#_دکتر_حمیدرضا_ولی_پور

🗓 سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 ساعت 17

🏡 سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
محاکمات فوری احمد متین دفتری.pdf
1.2 MB
بازنشر متن کامل محاکمات فوری،

به قلم استاد دکتر احمد متین‌دفتری،

منتشرشده در سال ۱۳۱۷ خورشیدی.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
محاکمات فوری احمد متین دفتری.pdf
توضیحاتی دربارۀ محاکمات فوری اثر استاد دکتر احمد متین‌دفتری
 
مهدی جوادی
 
علی‌اکبر داور، هنگامی که تصدی وزارت عدلیه را بر عهده گرفت و هوای بنیان‌نهادن عدلیۀ نوین را در سر می‌پروراند، سخت در جستجوی کسانی بود که بتوانند، در این مسیر، همکار و همراه او باشند.
یکی از این همکاران آینده می‌توانست احمد متین‌دفتری باشد که هم تحصیل در مدرسۀ حقوق را با رتبۀ ممتاز به پایان رسانده بود و هم تسلطش به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی می‌توانست در پیش‌بردن مطالعات تطبیقی‌ برای تدوین قوانین جدید در عدلیه سودمند باشد. اما دشواری کار داور در این بود که این جوان، در آن وقت، رییس ادارۀ عهود و جامعۀ ملل وزارت خارجه بود، و داور نمی‌توانست پستی را در همان سطح در وزارت عدلیه به او پیشنهاد کند و کشاندن جوانی چون او به وزارت عدلیه، با رتبۀ قضایی پایین‌تر از رتبۀ اداری‌یی که پیش‌تر در وزارت خارجه به دست آورده بود، محال می‌نمود. داور، برای راضی‌کردن متین‌دفتری جوان، به او از اهمیت عدلیه گفت و نیز وعده داد که او را برای تحصیل و گرفتن دکترا به اروپا بفرستد.
صداقت، صمیمت و وعده‌های داور کارگر افتاد و احمد متین‌دفتری را وادار کرد که شغل خود در وزارت خارجه را رها کند، مدتی در انتظار تشکیل عدلیۀ جدید در تدوین قوانین همکاری نماید و پس از آن در مقام وکیل عمومی استیناف تهران، مقامی در حد دادیاری استان، مشغول به کار شود.
کوتاه‌زمانی از آغاز کار در عدلیه نگذشته بود که داور به قول خود عمل کرد. او، که می‌دانست برای سامان‌دادن عدلیۀ نوینْ وجود قضات و صاحب‌منصبان تحصیل‌کرده ضروری است، تصمیم گرفته بود که، در کنار دانشجویانی که هر سال برای تحصیل حقوق از سوی وزارت معارف به خارجه می‌رفتند، چند عضو عدلیه را نیز با مأموریت اداری روانۀ فرنگ کند تا هم تحصیلات خود را تکمیل کنند و هم در آن ممالک، با هماهنگی وزارت عدلیۀ دو کشور، به کارآموزی قضایی مشغول شوند و ساختار و شیوۀ کار دادگستری در کشورهای پیشرفته را از نزدیک ببینند.
سفر متین‌دفتری به اروپا در فروردین ۱۳۰۸ آغاز شد؛ نخست، به سوئیس رفت، و با مدارکی که در ایران فراهم کرده و تأییدیه‌هایی که گرفته بود، در مقطع دکترا ثبت‌نام کرد (۱)؛ و سپس، کارآموزی قضایی را در سوئیس، فرانسه و آلمان آغاز کرد. (۲)
در این دورۀ سه‌سالۀ تحصیل و کارآموزی، که با چند مأموریت اداری دیگر نیز همراه بود و با دفاع از رساله‌اش دربارۀ الغای کاپیتولاسیون در ایران (۳) به پایان رسید، متین‌دفتری یادداشت‌هایی گرد آورد که بعدها، چه در تدریس و چه در نوشتن کتابی چون آیین دادرسی مدنی، به کارش آمدند. یکی از این نوشته‌ها «محاکمات فوری» بود، که متین‌دفتریْ نگارش آن را در آذر ماه ۱۳۰۹ در پاریس به پایان برده بود. زمانی که متین‌دفتری وزیر عدلیه شد، این تحقیق در مجموعۀ حقوقی، مجله‌ای که از سوی وزارت عدلیه منتشر می‌شد، به چاپ رسید؛ و سپس به عنوان رساله‌ای مستقل در سال ۱۳۱۷ نیز منتشر شد.
 
پانوشت‌ها
(۱) شادروان استاد دکتر متین‌دفتری در خاطرات خود (که نشانی آن در پانوشت بعد آمده) گفته که برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه ژنو ثبت‌نام کرده بود؛ اما تا آن‌جا که می‌دانیم ایشان تحصیل خود را در دانشگاه لوزان به پایان برده و از رسالۀ دکترای خود نیز در این دانشگاه دفاع نموده و در نوشته‌هایش نیز خود را تحصیل‌کردۀ لوزان معرفی کرده است. به هر حال، ممکن است ایشان از تحصیل در دانشگاه ژنو انصراف داده و سپس در دانشگاه لوزان ثبت‌نام کرده باشد.
(۲) بسیاری از نکاتی که تا بدین‌جا آورده‌ایم مدیون زندگی‌نامه‌ای است که دکتر احمد متین‌دفتری بیان کرده و باقر عاقلی نوشته است: احمد متین‌دفتری، خاطرات یک نخست وزیر، به تحریر و کوشش باقر عاقلی، تهران، علمی، چاپ ۱، ۱۳۷۰، صص. ۶۶-۵۵.
(۳) نام کامل آن «الغای کاپیتولاسیون‌ها در پارس: نظام پیشین و وضع کنونی بیگانگان در امپراتوری (سرزمین) شیر و خورشید» است که در سال ۱۹۳۰ در پاریس، با دیباچه‌ای از حسین علاء، به چاپ رسید:
La suppression des capitulations en Perse: l'ancien régime et le statut actuel des étrangers dans l'empire du "Lion et soleil", Thèse pour le doctorat es sciences politiques soutenue à l'Université de Lausanne, Paris, Les Presses universitaires de France, 1930, 265 pp.
 
 @iranianlls
💢 لطفا مراقب کودکانتان باشید!
⛔️ لطفا در ساعات حساس فعلی، تا حد ممکن اخبار را بدون حضور کودکان خود بشنوید، به کودکان استرس ندهید و تا جای ممکن دسترسی کودکان اطراف خود به اخباری که می‌تواند منجر به فشار روانی به این کودکان شود را محدود نمایید.

🕊 کانال حقوق رسانه (حرف) @HRLaw
📔دیدار نوروزی حقوقی ها

سخنرانان:
#علیرضا_آذربایجانی
#گودرز_افتخار_جهرمی
#حسنعلی_درودیان
#عبدالله_شمس
#محمدرضا_ضیایی_بیگدلی
#محسن_اسماعیلی
#سیدمحمد_جندقی_کرمانی_پور
#عبدالرحیم_سمسارزاده
#مرتضی_شهبازی_نیا

دبیرجلسه:
#وحید_آگاه

🔹همراه با:
* اجرای موسیقی سنتی
* بیان خاطرات نوروزی
* شعرخوانی
 
🗓 یکشنبه 26 فروردین 1403 ساعت 17/30

🏡  سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔
@iranianhht
« [اگر] همبستگی و اتحاد بزرگ مردم یعنی اتحاد ... ملل [تحقق یابد]، دیگر نیازی نخواهد بود تا قشون بی‌شماری مشتمل بر صدها هزار آدمکش، به جهت عدم تفاهم، حاضر به یراق نگاه داریم. ما باید از اسب و تیغۀ خنجر خود، به‌جای نشاندن در جان یکدیگر، در شخم‌زدن زمین استفاده کنیم. در این صورت، تا سرمنزل خوشبختی و آشتی و آزادی، راهی دراز نخواهد بود.»
 
هاینریش هاینه،
 
به نقل از: فردریک ایوِن، هانریش هاینه (زندگی و آثار)، برگزیده و ترجمۀ هوشنگ باختری، تهران، سلسله، ۱۳۶۶، صص. ۷۳-۷۲.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
«در کارِ جنگ، هدف، آدم‌کشی است و سلاحِ آن، جاسوسی و خیانت و تشویق خیانت و سیاه‌روز کردن مردم و غارت اموال آنها برای سیر کردن شکم سربازان و فریبکاری و دروغ‌پردازی. اینها، در قاموس جنگ، حیلۀ حرب و تدبیر جنگی نام می‌گیرد. ... [هزاران تن] به قصد کشتن یکدیگر ... در هم می‌آویزند و در کشتار و ناقص‌کردن یکدیگر از هم پیشی می‌جویند و ده‌ها هزار آدم را از زندگی یا تندرستی محروم می‌کنند و بعد، مراسم دعا و شکرگزاری برپا می‌کنند که خدا توفیق‌شان داده آدم‌های بیشتری بکشند...»

جنگ و صلح،

لِف تالستوی،

ترجمۀ سروش حبیبی، تهران، نیلوفر، چاپ ۱۵، ۱۳۹۹، کتاب دوم، جلد سوم، ص. ۹۵۴.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
« حیوانات مبارزه می‌کنند، ولی جنگ به راه نمی‌اندازند. در میان همۀ پستاندارانِ نخستی (پریمات‌ها)، انسان تنها گونه‌ای است که با برنامه و شوق و علاقه و در ابعادی گسترده برای قتل هم‌نوع خود طرح می‌ریزد. جنگ از عمده‌ترین ساخته‌هایِ اوست. قابلیت عقد صلح ای بسا دستاوری پسین باشد. موضوع کهنه‌ترین میراث ادبی بشریت، از اسطوره تا حماسه، عمدتاً قتل است و خونریزی. »

هانس‌ماگنوس انسنس‌برگر

* در ستایش بی‌سوادی (مجموعه مقالات)، ترجمۀ محمود حدادی، تهران، ماهی، چاپ ۱، ۱۳۹۰، ص. ۷۷.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
فروید و اندیشه‌ی جنگ و صلح میان ملل

فروید بخشی از آثار خود را - گاه با تکیه بر روانشناسی جمعی و توده‌ای و گاه با تاکید بر غرایز و امیال انسان - به مطالعه‌ی زور، قدرت و حقوق اختصاص داد. یکی از دقیق‌ترین و در عین‌حال موجزترین نوشته‌های او در این باب، نامه‌ای کوتاه است که در سپتامبر ۱۹۳۲ از وین خطاب به آلبرت اینشتین بر قلم آورده، وقتی آن فیزیکدان بزرگ و فعال حقوق انسان در پاسخ به ندای جامعه‌ی ملل و انستیتوی بین‌المللی همکاری‌های معنوی از فروید خواسته بود تا به اختصار علل جنگ را برشمارد و راه صلح پایدار را نشان دهد.
فروید این خواسته را در زمانی اجابت کرد که هنوز جنگ جهانی دوم آغاز نشده و جامعه‌ی ملل، جای خود را به سازمان ملل نداده بود.
آنچه می‌خوانید بخش کوتاهی است از نامه‌ی فروید، که از کتاب چرا جنگ (مکاتبات آلبرت اینشتین و زیگموند فروید) به ترجمه‌ی خسرو ناقد برگرفته‌ایم، و مطالعه‌ی متن کامل این کتاب را به همه‌ی علاقه‌مندان به حقوق پیشنهاد می‌کنیم.
تصویری هم که از آن روان‌شناس نامی به اشتراک گذاشته شده، برای سال ۱۹۳۲ و اندکی پیش یا پس از نگارش این نامه است.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
زندانیان در غل و زنجیر در دوران قاجار

* استفاده از غل و زنجیر برای کنترل زندانیان در عصر قاجار گسترده، معمول و، حتی می‌توان گفت، الزامی بود. می‌دانیم که پس از اصلاحات امیرکبیر و میرزا حسین‌خان سپهسالار و حتی پس از پیروزی مشروطه، غل و زنجیر از رواج نیفتاد؛ با این حال، دقیقاً بر ما روشن نیست که این شیوه چه زمانی در ایران به طور کامل منسوخ شد.

@iranianlls
2024/09/30 19:21:16
Back to Top
HTML Embed Code: