Telegram Web Link
انجمن‌حقوق‌شناسی
Photo
به مناسبت زادروز استاد دکتر نجفی ابرندآبادی

۱۴ فروردین

به برخی از انسان‌ها باید «متمایز» نگریست. بنا به تعبیر آمده در لغت‌نامه‌ی علی‌اکبر #دهخدا، مراد از «متمایز» کسی است که از دیگران مشخص و ممتاز و جدا باشد؛ آنگونه که مصداقاً #خیام نیشابوریِ همه چیزدان را می‌توان «متمایز» دانست. از عصر سلجوقی تا دوره‌ی جمهوری اسلامی، قسمتِ عمده‌ای از هستی‌شناسیِ ایرانیان مدیونِ اندیشه‌ها‌ی متمایزِ خیامی‌‌ست که جهانِ خارج از ایران را نیز مسحورِ فتنه‌ی دلربایش کرده است. چنین مصادیقِ خالق‌گونه‌ای، در صورت‌ها و سیرت‌های متعددی نشسته‌اند؛ آنان که گر در اکرانِ هستی غایب می‌بودند بخشِ قابلِ تأملی از نمایشنامه‌ی خلقت ناقص می‌ماند. در این معنا، استادِ استادانِ #حقوق و علوم‌جنایی ایران، اندیشمندِ معاصر، جناب آقای دکتر #علی_حسین_نجفی_ابرندآبادی، فردی از افرادِ داخل در واژه‌ی «متمایز» است. او و بزرگانی چون او اگر نبودند، علوم جنایی در ایران به ویژه در شاخه‌ی تجربی، ناشناخته یا معطل مانده بود و اینچنین نقشی خیام‌گونه را در بُعدِ مطالعاتی خویش ایفا نمودند. او که حُرمِ (هُرمِ) نفس‌هایش، سرزمینِ سردِ جنایی را گرمایی از جنسِ «عدالت ترمیمی» بخشیده و او که در هر لحظه و هر جای، قهرِ «بزهکار» و «بزه‌دیده» را به آشتیِ مبدل ساخته است. آری، آن کس که بر قوانینِ کشور، تا جایی که ابزار به دستان، شنیده‌ و خواسته‌اند آثار مثبت نشانده و چون آنان نخواسته و نشنیده‌اند، مردمی از اجرای عدالتِ منصفانه محروم گشته‌اند. آری، او که #استاد #نجفی_ابرندآبادی‌ست و او که تماشای وجودِ پر مهرش بر ما همیشگی باد.

بزرگمهر بشیریه

@iranianlls
«میمون‌های استرالی، موافق یک قانون نامعلوم، کلبۀ خود را اداره می‌کنند؛ اما یک مشت مردم بدبخت ایران برای اینکه آدم باشند و استیفای حقوق آدمیت کنند، منتظرند مجدداً جبرئیل از آسمان نازل شود، فلان مجتهد اجازه دهد و فلان پادشاه امضا نماید.»

علی‌اکبر دهخدا،

در روزنامۀ صور الاسرافیل،

سال نخست، شمارۀ دوم،

۱۲۸۶ خورشیدی.


#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
عکسی از نصرت‌الله امینی، محمد مصدق، علی‌اکبر دهخدا.

که در دوران نخست‌وزیری دکتر مصدق گرفته شده است.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
عکسی از نصرت‌الله امینی، محمد مصدق، علی‌اکبر دهخدا. که در دوران نخست‌وزیری دکتر مصدق گرفته شده است. @iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیدار دکتر محمد مصدق و علامه علی‌اکبر دهخدا، یاد دکتر محمد مصدق در لحظات جان‌سپردن علامه علی‌اکبر دهخدا و ماجرای بازجویی از علامه علی‌اکبر دهخدا پس از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲.

از زبان نصرت‌الله امینی،

در مصاحبه با تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
دیدار دکتر محمد مصدق و علامه علی‌اکبر دهخدا، یاد دکتر محمد مصدق در لحظات جان‌سپردن علامه علی‌اکبر دهخدا و ماجرای بازجویی از علامه علی‌اکبر دهخدا پس از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲. از زبان نصرت‌الله امینی، در مصاحبه با تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد. @iranianlls
قطعه‌ای از علامه علی‌اکبر دهخدا

که در مهرماه ۱۳۳۲ سروده شده است. گویا علامه دهخدا، پس از زندانی‌شدن دکتر مصدق و پس از آن‌که خودشان نیز از سوی دادستان نظامی به بدترین شکل ممکن بازجویی شدند، این قطعه را سروده‌اند:

یقین کردمی مرگ اگر نیستی است
ازین ورطه خود را رهانیدمی

بدان عرصۀ پهن بی‌ازدحام 
خر و بار خود را کشانیدمی

به جسم و به جان هر دُوان مردمی
ز هستی رَسَن بگسلانیدمی

بر این قلعۀ شوم ذات‌الصُوَّر
به تحقیر دامن فشانیدمی

مر این معدنِ خار و خس را به جای
بدین خوش علف گله مانیدمی

دیوان دهخدا، به‌کوشش محمد دبیرسیاقی، تهران، تیراژه، چاپ ۲، ۱۳۶۱، ص. ۱۸۹.

@iranianlls
نشست پنجاه و چهارم شنبه‌های حقوق بین‌الملل


با موضوع:

«حمله به کنسول‌گری ایران در دمشق از نظرگاه حقوق بین‌الملل»


با حضور:

دکتر پوریا عسکری

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی


زمان:

شنبه 18 فروردین ماه 1403

ساعت 16:30


این نشست در سامانه یادگیری الکترونیک دانشگاه تهران برگزار می‌شود:

لینک ورود به نشست
http://vroom.ut.ac.ir/lawpol2
به نام خداوند جان و خرد
پویش مدنی و ملی توقف تخریب بخشی از پارک قیطریه تهران و احداث مسجد در آن، که امروز به نمادی از اعتراض مسالمت آمیز در چارچوب قوانین و مقررات کشور بدل گردیده، حرکت ارزشمندی است که شایسته حمایت جامعه حقوقی کشور می‌باشد.
صرف‌نظر از مساحت، محل و علت تخریب و بنایی که مقرر است بجای فضای سبز در آن مکان احداث گردد، علاوه بر اینکه این اقدام از سرانه فضای سبز شهروندان می‌کاهد، علاوه بر اینکه محل مورد نظر در موقعیت تپه و محوطه باستان‌شناسی و گورهای باستانی سه هزار ساله‌ی مدفون در آن قرار دارد، علاوه بر اینکه احداث مسجد در نزدیکی مسجد دیگری در این شرایط اجتماعی موجب وهن دین و باورمندی‌های دینی خواهد بود، از منظر حقوقی، هرگونه تغییر کاربری فضای سبز و حفاری در محوطه‌ی باستان‌شناسی، بر اساس قوانین و مقررات جاری ممنوع بوده و نیازمند طی تشریفات قانونی خاص در شورای شهر و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است. لذا ضمن تایید این کارزار، از همه اعضای جامعه حقوقی و تشکل‌ها و انجمن‌های علمی دعوت می‌نماید در این پویش مدنی غیرسیاسی مشارکت فرمایند.
انجمن حقوق شناسی
شانزدهم فروردین هزار و چهارصد و سه



👇🏻☘️👇🏻☘️👇🏻
https://www.karzar.net/106414

#انجمن_حقوق_شناسی
@iranianlls
روزنامه اطلاعات پنجشنبه ۱۶ فروردین۱۴۰۳ 
سال نود و هشتم شماره۲۸۶۳۷

این مسئولان تیشه به ریشه می‌زنند

از: دکتر فربد فدائي -روانپزشک

از جاده هراز که عبور می‌کنید هر دو سوی جاده کارگاه‌هایی را می‌بینید که به کندن دامنه‌های کوه با انواع و اقسام وسایل مشغول هستند. گرد و غبار فضا را آلوده کرده است و سروصدای ابزار تخریب و تنوره کشیدن کامیون‌های حمل سنگ و خاک و شن جگر را می‌خراشد. با این خاک برتر از گهر که برای حفظ هر وجب آن خون‌ها نثار و جانفشانی‌ها شده است، چه می‌کنند و به کجا می‌روند؟
تپه‌ها و کوه‌های سبز و خرمی که با طراوت خود رسیدن به خطه مازندران را بشارت می‌دادند، اکنون به زمین‌ها و تپه‌های خشک بدل شده‌اند که بوته‌ها و درختان سبز آنها از میان رفته است. شادمانی سال‌های پیش که کوه‌ها زنده بودند و زندگی را القاء می‌کردند، جای خود را به تأسف و تحسر می‌دهد که چه بر سر آن کوه‌های کبود آمده است که ملک‌الشعرای بهار چنین از آنها یاد کرده است: 
از   تیغ  کوه  تا لب  دریا   کشیده‌اند/
فرشی کش از بنفشه و سبزه است تار و پود/ 
آن بیشه‌ها که دست طبیعت به خاک و سنگ/
گل‌ها نشاند بی‌مدد باغبان و کود/
که به نظر می‌رسد که «آن بیشه‌ها» با تیشه تخریبگران به بیابان بدل شده است.
سابق بر این برای نقش پایدار عشق، تیشه به کوه می‌زدند و در این باب داستان شیرین و فرهاد زبانزد است:
همچو فرهاد بود کوهکنی پیشه ما
سنگ ما سینه ما، ناخن ما تیشه ما (ادیب نیشابوری)
و دکتر محمد جعفر اسلامی از آن چنین استقبال کرده است:
«همچو فرهاد بود کوهکنی پیشه ما
ترسم آخر بکند تیشه ما، ریشه ما»،
که به نظر می‌رسد مصرع آخر، مصداق وضع کنونی ما باشد.
در واقع تخریبگران کوه و دشت و رودخانه، تیشه به ریشه این خاک می‌زنند. با این کوهکنی‌ها سیلاب‌های بهاری که سابق بر این در مناطق جنگلی و دارای پوشش گیاهی مهار می‌شد، اکنون به سیلاب‌های بنیان‌فکنی بدل می‌شود که خسارات مالی و جانی عمده‌ای را به مردم تحمیل می‌کند.
این سیلاب‌ها که اکنون مرتع و جنگلی را به صورت سد در برابر خود ندارند، هزاران تن خاک زمین‌های بی‌حفاظ سر راه را می‌شویند و به شهرها هجوم می‌برند. این کوهکنی‌ها و درخت‌افکنی‌ها زیست ـ سپهر ایران را بر هم می‌زنند و گونه‌های گیاهی و جانوری ضروری و سودمند را منقرض می‌کنند و این‌ها همه در سرزمینی روی می‌دهد که در فرهنگ آن تاکید می‌شود: «درخت افکن بود کم زندگانی».
از تیشه‌ای که به کوه زده می‌شد تا نقشی از عشقی پایدار را بنماید، به تیشه‌ای رسیده‌ایم که بر ریشه زده می‌شود. این موضوعی جدی است که نباید به بایگانی فراموشی سپرده شود.

@iranianlls
ثبت نام سرباز امریه پژوهشکده حقوق و قانون ایران در سال ۱۴۰۳

پژوهشکده حقوق و قانون ایران در راستای بهره مندی از توان و دانش فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، فراخوان جذب سرباز امریه برای سال ۱۴۰۳ را منتشر می کند. این فراخوان به متقاضیان واجد شرایط در رشته‌های حقوق و کامپیوتر فرصت می‌دهد تا در قالب طرح سرباز امریه در این پژوهشکده مشغول به گذراندن خدمت سربازی شوند.

🔸 مشاهده شرایط عمومی ثبت نام
https://www.illrc.ac.ir/1403/01/15/ثبت-نام-سرباز-امریه-۱۴۰۳/
🔸 تکیل فرم ثبت نام
https://www.illrc.ac.ir/جذب-سرباز-امریه-۱۴۰۳/

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
چهار نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار دکتر سیدحسین صفایی در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.
@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
چهار نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار زنده‌یاد دکتر سیدمحمد هاشمی در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.
@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
چهار نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.
@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
چهار نهال بلوط از طرف پروژه شرح حق
(تاریخ شفاهی حقوق ایران) به پاس تلاش‌های ماندگار دکتر گودرز افتخار جهرمی در مسیر بالندگی حقوق ایران که همچون درخت، خیری مدام است؛ به زمین هدیه شد.
@lawandart99
@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مگرم چشم سیاه تو بیاموزد کار
ورنه مستوری و مستی همه‌کس نتوانند

شعر: حافظ

موسیقی: عشق داند (کنسرت در سفارت آلمان به سال ۱۳۵۹) با آواز محمدرضا شجریان و ساز محمدرضا لطفی.

* «تقابل مستی (گناه) و مستوری (زُهد و صلاح) ... تبدیل به یک binary opposition سنتِ شعر فارسی شده است. ... در متون تاریخی و رجالی قرن پنجم و ششم که به زبان عربی نوشته شده است، دربارۀ بسیاری از زاهدان و اهل صلاح می‌خوانیم که "شیخٌ مستور" یا "صَحِبَ الصاحین و المستورین". ... و در کتاب فقهی النُتَفُ فی الفتاوی ... در بحث از برابری و کفوء زن و شوهر در نکاح، "مستور" و "فاسق" را در مقابل هم می‌آورد.» (محمدرضا شفیعی کدکنی، این کیمیای هستی، جلد ۲: یادداشت‌ها و نکته‌ها، تهران، سخن، چاپ ۸، ۱۴۰۱، ص. ۳۸.)

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
انجمن‌حقوق‌شناسی
مگرم چشم سیاه تو بیاموزد کار ورنه مستوری و مستی همه‌کس نتوانند شعر: حافظ موسیقی: عشق داند (کنسرت در سفارت آلمان به سال ۱۳۵۹) با آواز محمدرضا شجریان و ساز محمدرضا لطفی. * «تقابل مستی (گناه) و مستوری (زُهد و صلاح) ... تبدیل به یک binary opposition سنتِ شعر…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مگرم زلف* سیاه تو بیاموزد کار
ورنه مستوری و مستی همه‌کس نتوانند

شعر: حافظ

موسیقی: اجرای خصوصی شیرین‌دهنان با آواز محمدرضا شجریان و ساز محمد موسوی و حبیب‌الله بدیعی.

* به نظر، «چشم سیاه» بر «زلف سیاه» ترجیح دارد، اما استاد شجریان در این اجرا بر خلاف عشق داند، گویا بر اساس نسخه‌ای دیگر، «زلف سیاه» خوانده‌اند.

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
کتاب حقوق اساسی ایران که نخستین بار در سال ۱۳۳۱ خورشیدی توسط آقای احمد عراقی و انتشارات اقبال به زیور طبع آراسته گردیده است، توسط آقای دکتر میرحامد اکبری، بازآرایی شده و با ویرایش و الحاقات جدید، در آغازین روزهای سال ۱۴۰۳ منتشر گردیده است.
آقای دکتر علی اکبر گرجی ازندریانی نیز پیشگفتار چاپ جدید این کتاب را مرقوم نموده است.
این کتاب که در محافل حقوقی به نسبت سه کتاب حقوق اساسی قبل از خود (کتاب حقوق اساسی یعنی آداب مشروطیت دُوَل نوشته ی شادروان محمدعلی فروغی ذکاء الملک، کتاب حقوق اساسی یا اصول مشروطیت تألیف شادروان سید مصطفی منصورالسلطنه عدل و کتاب حقوق اساسی اثر شادروان دکتر قاسم قاسم‌زاده) کمتر شناخته شده است، شامل ۴ فصل می باشد.
مطالعه این کتاب که بیش از هفتاد سال از زمان نخستین انتشارش می گذرد برای پژوهشگران و علاقمندان به تاریخ حقوق عمومی ایران خالی از لطف نیست.
چاپ جدید این کتاب توسط انتشارات نامه خرد انجام گرفته است.
علاقمندان به تهیه این کتاب می توانند با شماره همراه ۰۹۳۶۱۱۲۶۳۲۶ سرکار خانم فتحی تماس حاصل فرمایند.
#معرفی_کتاب
#احمد_عراقی
#میرحامد_اکبری
#علی_اکبر_گرجی_ازندریانی
#حقوق_اساسی

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 پس از انتشار در اینستاگرام و تلگرام، هم‌اکنون می‌توانید به تماشای نسخه کامل گفتگو با استاد محمد محمدی(گرگانی)، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی، در کانال یوتوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران) بنشینید.

بخش اول

بخش دوم

بخش سوم

بخش چهارم

بخش پنجم

بخش ششم و پایانی

کانال یوتوب شرح حق

@lawandart99
@iranianlls
2024/09/30 21:38:59
Back to Top
HTML Embed Code: