Telegram Web Link
♦️ مؤلفه‌های مؤثر بر روابط آمریکا و روسیه در بحران سوریه


🔹 تفاوت رویکرد ترامپ با خط‌مشی چندجانبه‌گرایی بایدن، می‌تواند اهمیت بالایی برای روسیه داشته باشد. یکی از مهم‌ترین صحنه‌های تقابل آمریکا و روسیه، حضور توأمان دو کشور در دو جبهه مخالف در بحران سوریه است. دموکرات‌ها و برخی جمهوری‌خواهان آمریکایی، سیاست ترامپ در قبال سوریه، از جمله خروج نیروها از شمال شرقی این کشور را موجب توسعه نفوذ ایران و روسیه می‌دانند. به نظر می‌رسد چهار مؤلفه در رابطه آمریکا و روسیه در این بحران مؤثر خواهند بود.

1️⃣ مشکلات داخلی آمریکا
دولت بایدن احتمالاً سیاست تهاجمی‌تری نسبت به دولت اسد و گسترش نفوذ روسیه و ایران اتخاذ خواهد کرد، ولی افکار عمومی آمریکا به دلیل بحران‌های داخلی همراهی چندانی با افزایش نیروهای نظامی ندارد. بنابراین فشارهای آتی آمریکا بر اسد و متحدانش، عمدتاً از نوع دیپلماسی چندجانبه و تحریم‌های اقتصادی خواهد بود.

2️⃣ روابط آنکارا و تل‌آویو
بهبود رابطه ترکیه با رژیم اشغال‌گر قدس می‌تواند ترکیه را از محور سه‌جانبه آستانه با همراهی ایران و روسیه دورتر سازد. در عین حال که ترکیه به دلیل نوعی توازن در روابطش با واشنگتن و مسکو می‌تواند زمینه‌ساز مذاکرات آمریکا، روسیه و ترکیه درباره آینده سوریه باشد.

3️⃣ روابط مسکو و تل‌آویو
رابطه خوب روسیه با رژیم صهیونیستی که دربرخی تحولات در سوریه، خود را نشان داده است، می‌تواند با توجه به نقش لابی‌های صهیونیستی در آمریکا، از تشدید تنش میان آمریکا و روسیه در این بحران جلوگیری کند.

4️⃣ تحریم‌های غرب علیه سوریه
مسکو برای ایفای نقش مؤثرتر در فضای پس از جنگ -که سوریه نیاز به بازسازی دارد- تمایلی به درگیر شدن در تحریم‌های پیچیده و متنوع غرب با محوریت آمریکا ندارد. بنابراین پیمودن مسیر مذاکره برای درک منافع متقابل، محتمل خواهد بود./ تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔺 توییتر | محسن رضایی؛
‏ترامپ، پنس و‌ پمپئو رفتند. همانطور که بولتون رفت.
«ایران ما»؛ تو ماندی و زمانه توست...
یک شعر حکمت آمیز ایرانی می گوید:
بزرگش نخوانند اهل خرد، که نام بزرگان به زشتی برد.
... و چه نامی بزرگتر از "ایران و سلیمانی".

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
واکنش «زینب سلیمانی» به پایان رژیم ترامپ

🔹فرزند حاج قاسم سلیمانی: «آقای ترامپ، تو پدرم را به این امید واهی که به نوعی قهرمان دیده شوی به قتل رساندی، حال آنکه او ژنرالی بود که پیروزمندانه جنگ علیه داعش و القاعده را رهبری کرد. اما تو در عوض، مغلوب، منزوی و درهم‌شکسته شدی. کسی تو را قهرمان نمی‌بیند، بلکه به عنوان کسی می‌بینند که زندگی‌اش را در ترس از دشمنانش به سر خواهد برد»./فارس


https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🌏 ترامپ کار خود را به‌عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا به اتمام رساند. به لحاظ گفتمانی می‌توان ترامپ را ذیل گفتمان جکسونیسم –هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا- قرار داد.
🔻مهم‌ترین رویکردها و سیاست‌های ترامپ به‌عنوان میراث در این گفتمان به شرح زیر است:
• تقدم و اولویت آمریکا در حوزه‌های مختلف به نسبت سایر کشورها؛
• مخالفت با ورود و تعامل جدی آمریکا در جهان
• تأکید بر تقویت ساختار دفاعی آمریکا
• اتخاذ رویکردهای پوپولیستی
• عدم تأکید بر جهان‌گرایی
• مخالفت با نخبه‌گرایی سیاسی
• وجود نوعی رویکرد نژادپرستانه
• بیگانه هراسی
• مخالفت با مهاجران
• مخالفت با نظم لیبرالی جهان
• مخالفت با کارگزاران حرفه‌ای سیاست خارجی
• وجود رویکرد ضد ساختار

🔻ترامپ به‌عنوان فردی فاقد تجربه مدیریت دولتی در حالی ریاست جمهوری امریکا را بر عهده گرفت که این فقدان تجربه در حوزه‌های مختلف سیاست‌ گذاری خارجی این کشور خود را نشان داده و باعث بروز انتقادات جدی از سیاست‌های وی میان تحلیلگران، سیاستمداران و حتی اعضای حزب متبوع وی گردید.
🔻آشفتگی، فقدان راهبرد مشخص، سیاست عمل‌گرایانه و اقتضائی در سیاست خارجی آمریکا در قبال کشورهای مختلف کاملاً مشهود به‌ نحوی‌ که بسیاری وی را فاقد دستاورد مشخص در حوزه سیاست خارجی می‌دانند.
🔻کاهش قدرت نرم آمریکا، فاصله گرفتن از متحدان سنتی، تضعیف نهادها و پیمان‌ های بین‌المللی، سیاست‌های ملی‌گرایانه و پوپولیستی ترامپ در یک جمله افول هژمونی آمریکا را تسریع کرده است./گوهری

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
Forwarded from UAV | دانشنامه پهپاد (امین صادقی)
پوستر معنی‌دار سایت رهبر انقلاب پس از خروج ترامپ از کاخ سفید
سایه پهپاد خیلی معنا داره
🔵تغییر سیاست های عربستان از جهانی به محلی

بلومبرگ: سیاست‌های ریاض دیگر هدفی برای رهبری جهان اسلام ندارند

بلومبرگ در گزارشی اشاره کرد که عربستان سعودی سعی دارد به جای تمرکز بر رهبری جهان اسلام و دفاع از اهداف آن، در این مرحلهٔ حساس که پادشاهی از آن عبور می‌کند، بر منافع ملی محلی تأکید کند.

🔆از زمان اولین دوره جانشینی، پادشاهان سعودی کشورشان را به عنوان حامی اوضاع اسلامی در جهان می‌دانستند و هر نوع رقابت در این مسیر را رد می‌کردند؛ آن‌ها علاقه زیادی به حفظ وزن منطقه‌ای و حضور اسلامی از خود نشان دادند.

🔆در چارچوب شروع فشارهای جدید سعودی، آنان به سمت پرونده‌های مختلف داخلی با هزینهٔ وزارت امور خارجه و مسائل مربوط به اسلام و مسلمانان، عقب‌نشینی کرده‌اند. اظهارات یک دیپلمات چینی در عربستان سعودی در دفاع از رفتار پکن با مسلمانان این کشور، در میان محکومیت بین‌المللی در مورد اردوگاه‌های بازداشتی که چین برای میلیون‌ها مسلمان از اقلیت اویغور باز کرد، نمونه‌ای از این موارد است.

🔆نظرات او به اندازهٔ محلی که در آن حاضر بود، اهمیتی نداشت. دیپلمات چینی تان پانگلین در مقاله‌ای در یک روزنامه مهم سعودی در ماه ژوئیه گفت که حزب کمونیست چین به گونه‌ای با مسلمانان منطقه متحد شده است که منجر به "تغییرات بزرگ" می‌شود.

🔆این اظهارات سرکنسول چین در جده است؛ جایی که تنها 70 کیلومتر با مقدس‌ترین نقطه در میان مسلمانان یعنی مکه فاصله دارد. آن‌هم در زمانی‌که حتی ایالات متحده و اروپا نیز چین را به آزار و اذیت مسلمانان اویغور و سایر اقلیت‌های مسلمان متهم کردند.

🔆دادن فضای لازم به دیپلمات چینی برای دفاع از سیاست‌های کشورش نشان‌دهندهٔ محاسبات سیاسی جدید تحت تسلط محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و اعطای اولویت‌های محلی به سیاست بازتر است؛ که علی‌رغم مخالفت با آنچه در منطقه سین‌کیانگ اتفاق می افتد، با توجه به تغییر دولت ایالات متحده به خوبی به او خدمت خواهد کرد.

🔆اکنون مواضع عربستان سعودی براساس برنامه‌ها و طرح‌های تجاری و واقعیت‌های ژئوپلیتیکی شکل می‌گیرد؛ آن‌هم در حالی که ظهور انرژی پاک توسط ترکیه، به یک رقیب برای نفت و چالشی در مسیر رهبری جهان اسلام برای عربستان سعودی تبدیل شده است./صفحه عربستان سعودی

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔻درحالی‌که مسلماً بایدن برخی رویکردهای دولت ترامپ در سیاست خارجی را تغییر خواهد داد اما در تغییر برخی سیاست‌های دولت قبل تعجیل نخواهد کرد.
به‌ عنوان ‌مثال بازگشت به پیمان زیست ‌محیطی پاریس یا عضویت مجدد در سازمان بهداشت جهانی به‌سرعت صورت پذیرفت؛ برخی اقدامات ترامپ مانند ممنوعیت سفر به آمریکا از مبدأ برخی کشورهای اسلامی یا مقررات سخت‌گیرانه مهاجرتی، توسط فرمان اجرایی جدید لغو شدند اما درنهایت دولت بایدن برخی سیاست‌های ترامپ را همچنان ادامه خواهد داد.
به‌ عنوان نمونه بنابر اظهارات نامزدهای تصدی مناصب مختلف در جلسات استماع کنگره، نظیر بلینکن وزیر خارجه پیشنهادی وی، دولت بایدن بیت‌المقدس را پایتخت رژیم صهیونیستی دانسته یا خوان گایدو را رئیس‌جمهور مشروع دوره انتقالی ونزوئلا می‌داند، همچنین بایدن در مقطع فعلی تغییر اساسی در جنگ تجاری و تعرفه‌ای با #چین ایجاد نخواهد کرد. در همین راستا بایدن نیز مخالف احداث خط لوله نورد استریم دو، بین روسیه و آلمان است و به اوکراین سلاح‌های تهاجمی خواهد فروخت.
از سوی دیگر بنابر سنت دمکرات‌ها، تأکید بایدن بر مسئله حقوق بشر بیشتر است. بنا بر اظهارات #بلینکن قرار است در موردحمایت از سعودی‌ها در مورد حملات به یمن و نیز قرار گرفتن حوثی‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی تجدیدنظر صورت پذیرد. آوریل هینز مدیر اطلاعات ملی بایدن نیز اعلام کرد گزارش قتل قاشقچی را - که بن سلمان را عامل آن می‌داند- از طبقه‌بندی خارج خواهد کرد.
مقامات جدید دولت آمریکا بازگشت به #برجام را مشروط به بازگشت ایران دانسته و این مسیر را پیچیده می‌خوانند و معتقدند باید در این مسیر با هم‌پیمانان منطقه‌ای خود و رژیم صهیونیستی مشورت نمایند و درنهایت معتقدند توافق با ایران باید شامل برنامه منطقه‌ای و موشکی نیز شود.
درنهایت رویکرد بایدن بازگشت به چند جانبه گرایی است اما تغییر رویکردها در بسیاری از حوزه‌ها به‌سرعت انجام نخواهد شد و صرفا جنبه تاکتیکی خواهد داشت. #بایدن تلاش می‌کند تغییرات موردنظرش در سیاست خارجی را در حوزه های کلان، در امتداد و تداوم سیاست‌های ترامپ تعریف نماید./گوهری

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
📌سردار وحیدی: سران آمریکا فهم غلطی از واقعیت‌های ایران دارند

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی:
🔸نمای روشنی از افول آمریکا مشاهده می‌شود و رئیس جمهور جدید آمریکا با مجموعه مسائل بسیاری مواجه خواهد بود که البته قابل پیش بینی هم بود.

🔸سران جدید آمریکا برداشت و فهم غلطی از واقعیت‌های جمهوری اسلامی ایران دارند و تصور می‌کنند که می‌توانند با ایران بازی کنند، اما باید بدانند که مرتکب اشتباه شده اند؛ چرا که پیشینیان آن‌ها دست به چنین اقداماتی زدند و شکست خوردند.

🔸دولت جدید آمریکا اگر به منویات صحیح و درست جمهوری اسلامی گردن ننهد قطعا در مسیری که دنبال می‌کند شکست خواهد خورد./مشرق نیوز

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔴 دعوت به همکاری

# استخدام ۴ پژوهشگر و یک نیروی امریه در رشته های مطالعات منطقه ای، روابط بین الملل، علوم سیاسی، جغرافیای سیاسی، اقتصاد (دیپلماسی اقتصادی) در یک مرکز پژوهشی معتبر

یک مرکز پژوهشی معتبر، در راستای تکمیل کادر پژوهشی خود از بین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی، دانشجویان و فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری با شرایط ذیل دعوت به همکاری می‌نماید:

🛑 رشته های مورد نیاز:
۱. مطالعات منطقه ای (آمریکا، خاورمیانه، اروپا، آسیا و آفریقا)
۲. روابط بین الملل
۳. علوم سیاسی
۴. جغرافیای سیاسی
۵. اقتصاد (دیپلماسی اقتصادی)

علاوه بر جذب پژوهشگر، امکان جذب نیروی امریه نیز در رشته های فوق وجود دارد.

🛑 شرایط کار:
در ماه های اولیه به صورت قرارداد ساعتی خواهد بود.
کار به صورت تمام وقت و از شنبه تا چهارشنبه (8 تا 16) و پنجشنبه (8 تا 13) خواهد بود.

علاقمندان جهت اعلام همکاری رزومه آموزشی، علمی و پژوهشی کامل عکس‌دار خود را (شامل تمامی مقاطع تحصیلی، محل تولد، مقالات و کتب چاپ شده، کد ملی، شماره تماس، وضعیت تأهل و آدرس) به ایمیل زیر ارسال نمایند.

[email protected]

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
📌با آغاز سال جدید میلادی یک دهه از بحران سوریه می گذرد:

اتحادیه بانکداران در دمشق در گزارشی میزان خسارت اقتصادی سوریه از زمان آغاز جنگ در سال 2011 میلادی تاکنون را بیش از 530 میلیارد دلار برآورد کرده که 9.7 برابر تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2010 میلادی است.

🔺در این گزارش آمده است که میزان نابودی زیرساخت‌ها بیش از 40 درصد و شامل خسارت‌هایی به بخش مسکن، شبکه برق، مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز خدماتی بوده است و تولید نفت خام از روزی 400 هزار بشکه به کمتر از 30 هزار بشکه کاهش پیدا کرده است.

🖍کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیای غربی «اسکوا» پیشتر میزان خسارت اقتصادی سوریه را 442 میلیارد دلار ارزیابی کرده بود.

کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیای غربی در گزارش خود اعلام کرده بود که 82درصد از خسارت‌های جنگ در 7 حوزه مرتبط به سرمایه‌ از جمله مسکن، معدن، امنیت، صنایع ترکیبی، برق و بهداشت متمرکز بوده است.

🔺این گزارش افزوده که 5.6 میلیون سوری به کشورهای خارجی پناهنده شده و 6.4 میلیون نیز در داخل سوریه آواره شده‌اند همچنین 6.5 میلیون با عدم امنیت غذایی دست به گریبان هستند و 11.7 میلیون نفر نیز نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند./ شامات

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
پیروزی انقلاب اسلامی مبارک
@institutekherademoaser
✴️ عربستان سعودی، خاورمیانه و اقتصاد جهانی تسلیحات

تجارت تسلیحات در خاورمیانه، در سطح داخلی کشورها و بین‌المللی بحث برانگیز است. کشورهای خاورمیانه در دوره 5 ساله‌ی 2015-2019، 61٪ بیشتر سلاح در مقایسه با پنج سال قبل وارد کرده اند و عربستان سعودی همچنان عمده‌ترین وارد کننده اسلحه در منطقه و در جهان است.
با وجود نگرانی های گسترده در مورد مداخله عربستان در یمن، ایالات متحده و انگلیس به فروش سلاح به عربستان ادامه داده‌اند که این میزان بیش از 70٪ از کل سلاح های موجود در عربستان است./اندیشکده جریان

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰بدون فروش انبوه سازمانی و در کمتر از یک ماه؛
🚨صدهزارمین نسخه کتاب زندگی‌نامه خودنوشت حاج قاسم به فروش رسید

🔻 صدهزارمین نسخه کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» خاطرات خودنوشت شهید سلیمانی به فروش رسید.

🔸️ به گزارش روابط عمومی مکتب حاج قاسم (بنیاد حفظ و نشر آثار شهید سپهبد قاسم سلیمانی)، کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» شامل خاطرات شهید قاسم سلیمانی از سال‌های کودکی در روستای زادگاه پدری تا میانه‌های مبارزات ضدطاغوتی سال ۱۳۵۷ است که همزمان با اولین سالگرد شهادت ایشان منتشر شد.

👈 تمام یکصد هزار نسخه کتاب در کتابفروشی‌ها و فروشگاه‌های سراسر کشور توزیع شده است. در یادداشت رهبر معظم انقلاب بر این کتاب هم آمده است: «هر چیز که یاد شهید ما را برجسته‌تر کند، چشم‌نواز و دلنواز است. یاد او را اگرچه خداوند در اوج برجستگی قرار داد و بدین گونه پاداش دنیائی اخلاص و عمل صالح او را بدو هدیه کرد ولی ما هم هرکدام وظیفه‌ئی داریم. کتاب حاضر را هنوز نخوانده‌ام اما ظاهراً میتواند گامی در این راه باشد.»

🔸️ در بخشی از کتاب که اشاره به نام آن دارد چنین می‌خوانیم: «محرم سال ۱۳۵۵ بود. دختر جوانی با سر برهنه و موهای کاملا بلند در پیاده‌رو در حال حرکت بود. پاسبان شهرداری به او جسارتی کرد. این عمل زشت در روز عاشورا برآشفته‌ام کرد. بدون توجه به عواقب آن تصمیم به برخورد با او گرفتم. آنقدر عصبانی بودم که عواقب این حمله برایم هیچ اهمیتی نداشت. برق‌آسا به او رسیدم. با چند ضربه او را نقش زمین کردم. خون از بینی‌هایش فوران زد. زدن پاسبان شهرداری مغرورم کرده بود. حالا دیگر از چیزی نمی‌ترسیدم.»

🔺️ این کتاب در ۱۳۶ صفحه، قطع رقعی و قیمت ۲۲ هزار تومان توسط انتشارات مکتب حاج قاسم منتشر شده است. ۷۶ صفحه از کتاب به خاطرات خودنوشت حاج قاسم اختصاص داد و باقی صفحات کتاب اصل دست‌خط شهید سلیمانی شامل همان خاطرات است.

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
چگونه چین به قدرتی تاثیرگذار در غرب بالکان بدل شد؟

🔹 اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپایی» در یادداشتی به بررسی این مسأله پرداخته که چگونه چین طی یک دهه گذشته به قدرتی مؤثر در منطقه بالکان بدل شده است. این روند که با تعمیق نفوذ چین در حوزه زیرساخت‌های مالی و انرژی آغاز شده، به تثبیت آن در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای منجر می‌شود.

🔹 چین در آستانه دستیابی به اهرم واقعی برای تاثیرگذاری بر انتخاب سیاست‌ها، نگرش‌ها و روایت‌ها در برخی از برخی کشورهای اروپای مرکزی و شرقی است. این روابط ابتدا از شرکت‌ های خصوصی و دولتی کوچک و متوسط در حوزه تجارت، بانک‌داری و انرژی آغاز شد. سپس به توسعه روابط با احزاب، وزارت‌خانه‌ها و نخبگان سیاسی رسید.

🔹 بخشی از اهرم نفوذ چین در این منطقه به استفاده از دیپلماسی فرهنگی متنوع در حوزه‌های هنر، سینما، گردشگری، کنسرت، مسابقات کتاب‌خوانی و شبیه آن بازمی‌گردد. کنترل روایت‌های رسانه‌های محلی و دولتی درباره قراردادها و مشارکت‌های چین در این کشورها و توسعه روابط بین‌دانشگاهی و تحقیقاتی، بخش مهمی از توسعه نفوذ این کشور است.

🔹 اگر دولت‌هایی با اقتصاد ضعیف یا متوسط در این منطقه قادر به بازپرداخت وام ‌های کلان چین در حوزه زیر ساخت‌هایی مانند خطوط ریلی، هواپیمایی، بنادر و دیگر موارد نباشند، ملزم خواهند شد تا بخشی از مالکیت این زیرساخت‌ها را به پکن منتقل کنند.

🔹 در این مقاله آمده است تفاوت سیاست اتحادیه اروپا با آمریکا در این منطقه و ضعف آنان در اتخاذ راهبردی واحد نسبت به این کشورها، به شکل ‌گیری یک اکوسیستم اقتصادی و سیاسی با منافع مشترک میان چین و کشورهای بالکان غربی منجر شده است.

🔸 به نظر می‌رسد تعلل در پیوستن برخی کشورهای این محدوده ژئوپلتیک به اتحادیه اروپا، مسیر رشد چین در این منطقه را هموار کرد، ولی تلاش دولت بایدن برای تقویت دوباره همکاری‌های فراآتلانتیک می‌تواند سرعت نفوذ چین در اروپای شرقی و مرکزی را کاهش دهد./ رویداد استراتژیک

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🌐 توسعه بازار صادراتی بحران گاز را حل می‌کند؟
مقایسه مصرف گاز ایران و روسیه

🔺آمار مربوط به میزان منابع گازی و میانگین تولید، مصرف و صادرات گاز دو کشور ایران و روسیه در جدول 1 قابل مشاهده است. شاید با مقایسه آمار جدول 1 ابتدا این شائبه در ذهن مخاطب ایجاد شود که کشور روسیه تقریبا دو برابر ایران جمعیت دارد و مصرف گاز آنها نیز تقریبا دو برابر کشور ایران است. در نتیجه ظاهرا مصرف گاز ایران آن قدری هم که گفته می‌شود غیربهینه و مسرفانه نیست.درباره این موضوع باید توجه داشت که مباحث مربوط به مصرف گاز برای ایجاد گرمایش بسته به مناطق جغرافیایی و آب و هوایی معنا پیدا می‌کند. کشور ایران از لحاظ وضعیت آب و هوایی جزو مناطق گرمسیر محسوب می‌شود و در طول سال تنها 45 روز الی دو ماه سرمای شدید وجود دارد. اما کشور روسیه در منطقه سردسیر واقع شده است که در طول یک سال، هوای 7 الی 8 ماه آن به شدت سرد است. در نتیجه صرف مقایسه ظاهری میزان مصرف گاز ایران و روسیه بدون توجه به ملاحظات آب‌وهوایی درست نیست.

🔺به طور کلی یکی اصلی‌ترین دلیل مصرف بالای گاز در ایران این است که شاخص‌های بهره‌وری در تجهیزات و واحدهای مسکونی و تجاری رعایت نشده است.در این راستا نصرت‌الله سیفی مدیرعامل اسبق شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: «انجام کار بهینه‌سازی جیب پُر پول نمی‌خواهد و از محل صرفه‌جویی می‌توانید منابع مالی را ایجاد کنید. فقط تفاوتش این است که اختلاف زمانی وجود دارد. یعنی برای انجام پروژه در ابتدا پول لازم است ولی در بهینه‌سازی در پایان پروژه پول به دست می‎‌آید».

🔺در این راستا یدالله سبوحی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه شریف گفت: در حال حاضر ظرفیتی برای صادرات گاز ایجاد نشده است و در صورتی که مثلا طرح بهینه‌سازی مصرف موتورخانه‌ها اجرایی شود، در نهایت گاز صرفه‌جویی شده دوباره در همین خط لوله به قیمت پایین خواهد سوخت. همچنین اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی از مسیر افزایش قیمت حامل‌های انرژی ممکن نیست، چون تبعات امنیتی و سیاسی فراوانی دارد. در نتیجه تا ظرفیت صادراتی برای گاز ایجاد نشود، لکوموتیو بهینه‌سازی مصرف گاز متوقف خواهد ماند./ فارس

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله" فرمودند:

رجب، ماه استغفار برای
امت من است، پس در این ماه
بسیار از خداوند آمرزش بطلبید
که همانا او بسیار آمرزنده و مهربان است

📚وسایل الشیعه، ج۱۰

❤️حلول ماه مبارک رجب بر تمام شیعیان و محبان مولا امیرالمومنین علی (ع) مبارک باد.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸

@institutekherademoaser
❤️حلول ماه مبارک رجب بر تمام شیعیان و محبان مولا امیرالمومنین علی (ع) مبارک باد.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸

موسسه مطالعاتی پژواک خرد معاصر


🔵لینک کانال:

@institutekherademoaser

🔵آیدی کانال :
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🛑 مهمترین هدف چین در جاده ابریشم تضمین امنیت انرژی است

مجید رئوفی پژوهشگر و نویسنده در حوزه اقتصاد چین در دومین پیش نشست از همایش «تجارت منطقه‌ای؛ اولویت راهبردی» ۴ شنبه ۱۷ دی ماه با موضوع «فرصت‌های جاده ابریشم در توسعه تجارت با کشورهای منطقه»، ایده اصلی طرح کمربندراه را شک دهی یک کمربند دور کره زمین در جهت بکارگیری توان اقتصادی چین در این منطقه دانست و گفت: چینی ها عادت دارند که این پروژه های خود را تحت عنوان اسم خاصی مطرح کنند. ایده چین این است که ما باعث رشد اقتصادی شما شرکا می شویم و یک بازار مصرف جدید نیز برای ما خلق می شود.

وی ادامه داد: این پروژه های کمربندراه در بسیاری از موارد ژئوپولتیک و سیاسی هستند. مثلا بازار پاکستان قابلیت لازم برای سرمایه گذاری ۴۶ میلیارد دلاری چینی ها را ندارد و آنقدر بازدهی ندارد اما مساله این است که چین در رقابت با هند چند کار مختلف را انجام داده است با سی پی ای سی. و توانسته است این گونه با هند مقابله کند.

رئوفی افزود: مهم ترین مساله در بحث BRI مساله امنیت انرژی چین است. آخرین آماری که بریتیش پترولیوم منتشر کرده است، سهم چین از کل مصرف انرژی اولیه جهان، ۲۴.۳ درصد است. در حالی که کل اروپا ۱۴.۴ درصد است و هند که یک اقتصاد بزرگ نوظهور است، ۵.۸ درصد از کل مصرف انرژی اولیه دنیا را به خود اختصاص داده اند. از این ۲۴.۳ درصد، ۱۹.۶ درصد، گاز طبیعی ۷.۸ درصد و سهم ذغال سنگ از ۷۰ درصد، به ۵۰.۶ درصد رسیده است./مقاومتی نیوز

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔴خجسته میلاد با سعادت حضرت امام محمدباقر (ع) بر تمام مسلمانان جهان مبارک باد

@institutekherademoaser
2025/02/25 05:21:03
Back to Top
HTML Embed Code: