Telegram Web Link
🔰 تشیکلات خودگردان و از سرگیری همکاری‌ها با رژیم صهیونیستی

🔹 اخیراً در حالی که مذاکرات بین فتح و حماس در خصوص آشتی ملی در جریان بوده و رژیم صهیونیستی نیز از ساخت هزاران واحد مسکونی در اطراف قدس خبر داده است تشکیلات خودگردان فلسطین از سرگیری تماس‌ها و روابط با رژیم صهیونیستی را که در واکنش به طرح الحاق کرانه باختری قطع شده بود رسماٌ اعلام کرد.

🔸 چند دلیل می‌توان برای این اقدام تشکیلات خودگردان برشمرد:

1️⃣ نخست، تشکیلات خودگردان در پی عدم دریافت عوارض مالیاتی از رژیم صهیونیستی، قطع کمک‌های آمریکا و کشورهای عربی و به علاوه بیماری کرونا و اثرات اقتصادی آن، و به عبارتی تخلیه تمام منابع بودجه، تقریباً به مرحله ورشکستگی مالی رسیده است.

2️⃣ دوم، طرح الحاق کرانه باختری فعلاً از دستور کار خارج شده است.

3️⃣ سوم پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا امید به تغییر رویکرد و تعامل منصفانه تر این کشور در قبال مسئله فلسطین را در دل تصمیم گیران این نهاد ایجاد کرده است.


🔸 این اقدام تشکیلات دو پیامد بسیار مهم خواهد داشت:

1️⃣ نخست، امیدهایی که اخیراٌ در پی نشست‌های جریان های فلسطینی به آشتی ملی ایجاد شده بود را از بین می برد و عملاً نشان می‌دهد فتح و تشکیلات اراده ای واقعی در این جهت نداشتند.

2️⃣ دوم، باعث تقویت روند عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی می‌شود و بهانه لازم را دست دیگر کشورهایی که مترصد فرصت مناسب هستند می‌دهد.

🔸علاوه بر این، یک ضعف بزرگ در حوزه تصمیم‌گیری در میان نهادهای فلسطینی را آشکار می‌کند. تصمیم به قطع روابط با مشارکت و اتفاق‌نظر نهادهای مهم، از جمله شورای ملی و کمیته اجرایی ساف و استقبال همه جناح‌ها انجام شد. اما تصمیم به از سرگیری روابط بدون چنین مشارکتی و تنها از سوی ریاست تشکیلات صورت گرفته است؛ امری که از یک طرف نشان‌دهنده فقدان پایگاه عمومی تشکیلات است و مشروعیت تصمیمات آن را زیر سوال می‌برد و از طرف دیگر آن را در برابر فشارهای خارجی آسیب‌پذیر می‌سازد./ تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌐 تأثیر ترور شهید فخری‌زاده بر دیپلماسی برجام از نگاه تارنمای آمریکایی

🔷 تارنمای «ریسپانسیبل‌استیت‌کرافت» در تحلیلی به ارزیابی تبعات ترور شهید فخری‌زاده بر تلاش‌های برخی جناح‌ها در آمریکا برای احیای برجام پرداخته است. نویسنده با اشاره به نقش رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هسته‌ای در سال‌های قبل، اولین متهم عملیات تروریستی اخیر را نیز این رژیم معرفی می‌کند.

🔷 در این یادداشت آمده که با وجود «انگیزه و توان اسراییل در اجرای ترور، بعید است این اقدام بدون چراغ سبز دولت ترامپ بوده باشد». در ادامه یادآوری شده که در جریان ترور سردار سلیمانی نیز یک همکاری مشترک اطلاعاتی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی منجر به آن حادثه شد.

🔷 نویسنده معتقد است اسراییل با انجام این ترور قصد داشته واکنش نظامی تحریک‌برانگیز و محکمی از سوی ایران برانگیزاند که به رویارویی نیروهای نظامی ایران و آمریکا در منطقه منجر شود. امری که آن را آرزوی نتانیاهو قلمداد کرده است. به همین جهت تداوم اقدام‌ های ضدامنیتی از سوی این رژیم تا پیش از استقرار بایدن را محتمل قلمداد کرده است.

🔷 طبق این یادداشت، به وقوع پیوستن این حوادث ضدامنیتی نه‌تنها پرونده مذاکرات منطقه‌ای را از سوی ایران خواهد بست بلکه تمایل ایران به مذاکره در راستای بازگشت به برجام را نیز تضعیف می‌کند. به همین دلیل به بایدن توصیه می‌کند ضمن محکومیت این ترور از مسیر فشارهای چندجانبه مانند سال ‌های 2002 تا 2012 نیز عقب‌نشینی کرده و مسیر دیپلماسی سال‌های 2012 تا 2015 را تکرار کند.

🔶 نویسنده این یادداشت معتقد است نتانیاهو برای کارشکنی در سیاست خارجی بایدن نسبت به ایران دست به این جنایت زده و به همین دلیل از ایران می‌خواهد که خویشتنداری نشان دهد، ولی به نظر می‌رسد این اقدام‌های ضد امنیتی به اهرم فشاری برای دولت بایدن در راستای ایفای نقش دوگانه «پلیس خوب و پلیس بد» از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی بدل شود. بنابراین پاسخ قاطع و جدی ایران به این جنایت، برای جلوگیری از ایجاد چنین اهرم فشاری ضروری است./تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺هدف عربستان از دوستی با «دوحه» چیست؟

🔸سه سال از اعلام شروط سیزده گانه عربستان، امارات، مصر و بحرین برای تجدید روابط با قطر و لغو تحریم‌ها می‌گذرد. با این حال، شبکه خبری الجزیره تعطیل نشده، پایگاه نظامی ترکیه در خاک قطر به فعالیت خود ادامه می‌دهد، روابط دوحه با اخوان المسلمین برقرار و سفارت ایران در قطر نیز همچنان فعال است.

🔸اکنون در حالی که هیچ یک از شروط تحمیلی سیزده گانه به قطر محقق نشده، دولت ریاض با میانجی گری امیر کویت، شیخ نواف الاحمد الجابرالصباح، دست دوستی به سوی دوحه دراز کرده است. عقب گردی پر سرعت از سوی سعودی که همه را شگفت زده کرده است.
این عقب نشینی بزرگ در حالی رخ داده که جرد کوشنر، مشاور ارشد دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بعد از بازدید از عربستان سعودی روز چهارشنبه در دوحه دیدارهایی با مقامات قطری داشت.

🔸در راستای همین دیدار بود که فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان، دیروز گفت پایان تنش‌ها با قطر ظاهراً «نزدیک» است. اما سه کشور بحرین، مصر و امارات که آن‌ها هم قطر را تحریم کرده‌اند هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده‌اند.

🔸سرعت تلاش کشورهای عربی برای حل این منازعه سه ساله در حالی است که شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر در کنفرانس مجازی «گفتگوهای مدیترانه»، گفته بود: «امیدواریم مسایل در مسیر مطلوبی پیش برود، ولی هنوز مطمئن نیستیم که به نتیجه قطعی برسد و مسئله ظرف یک روز حل شود.» بسیاری معتقدند واشنگتن این پیشرفت‌ها را برای ایجاد یک ائتلاف عربی قدرتمند علیه ایران هدایت می‌کند.

🔸به گزارش اسپوتنیک، جرد کوشنر از سعودی‌ها خواسته تا فضای هوایی و زمینی خود را به عنوان حسن نیت برای قطری‌ها باز کنند و این مصالحه شامل دیگر کشورهای محاصره کننده قطر (امارات، بحرین و مصر) نخواهد شد. بر اساس این گزارش، تلاش کوشنر برای صلح، با هدف به دست آوردن موافقت قطری‌ها در استفاده از پایگاه هوایی «العدید» علیه مواضع ایران و هم پیمانانش است. حال آن که پنتاگون دو هفته پیش اعلام کرد آمریکا بمب افکن‌های استراتژیک «بی-۵۲ اچ» را در خاورمیانه مستقر کرده است.

🔸از سوی دیگر، تحلیل گران غربی معتقدند با نزدیکی ورود جو بایدن به کاخ سفید، عربستان تلاش می‌کند برخی پرونده‌های خارجی را حل کند و گفتمان نرم تری در قبال دشمنانش از جمله ترکیه و قطر داشته باشد. گزارش‌های متعدد از منابع امنیتی و سیاسی نشان می‌دهد اجرایی شدن سیاست‌های جو بایدن، از جمله بازگشت او به برنامه اقدام جامع مشترک (برجام) سعودی‌ها را نگران کرده است.

🔸عامل دیگری که به این نگرانی دامن زده است اعمال مجازات‌های احتمالی آمریکا علیه عربستان به دلیل رعایت نکردن مسایل حقوق بشری و ادامه دادن جنگ یمن است. ترامپ بارها طرح این مسایل از سوی کنگره را تعلیق کرد، اما ریاض دریافته است که جو بایدن سیاست‌های ترامپ را دنبال نخواهد کرد لذا تصمیم گرفته است به ترکیه و قطر نزدیک شود. عربستان همچنین نگران است حضور جو بایدن در کاخ سفید موجب گشوده شدن پرونده‌های ضد حقوق بشری این کشور در داخل و خارج کشور شود لذا تلاش دارد تا به وضعیت خود در خصوص این پرونده‌ها که بزرگ‌ترین آن ماجرای ربودن و قتل فجیع جمال خاشقچی است سر و سامان دهد./مشرق نیوز

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚 مواضع اخیر مقامات اروپایی در مورد کافی نبودن بازگشت ایران به #برجام و ضرورت مذاکرات اصلاحی و فرابرجامی نشان از شکل‌گیری و تغییر سیاست اروپا از «پلیس خوب» به «پلیس بد» جهت تداوم سیاست مهار و حفظ فشار بر جمهوری اسلامی ایران است.
🔻هدف اروپا در دوره ترامپ حفظ برجام و ممانعت از اقدام بازدارنده ایران بود. اروپا در عین عدم اجرای تعهداتش صرفاً به شکل یک‌جانبه به دنبال بقای ایران در برجام بوده و هیچ اقدام مشخصی برای جبران و انجام تعهدات انجام نداده و کانال‌های مالی نظیر اینستکس و کانال سوئیس فاقد اثر بوده است. مسلماً میان اروپا و آمریکا نوعی تقسیم‌کار و اجماع وجود داشته و فاصله راهبردی میان آن‌ها وجود ندارد. اروپا نیز به دنبال دائمی شدن محدودیت‌ها برجامی و نیز محدود شدن برنامه موشکی و منطقه‌ای ایران است؛ اظهارات صریح وزیر خارجه آلمان سندی بر این مدعاست.
🔻عده‌ای معتقدند ایران نباید باعث اجماع اروپا و آمریکا در دوره بایدن شود. در پاسخ باید اشاره کرد اگر عدم اجماع تاکتیکی بین این دو مجموعه را هم بپذیریم مسلماً این مسئله هیچ دستاوردی برای ما نداشته است در عمل اقدامات اروپا مکمل تحریم‌های آمریکا است و این اتحادیه با وقت‌کشی اثرگذاری تحریم‌ها را افزایش داده است. اروپا اراده کافی برای تقابل با آمریکا نداشته و قطعاً در دوره بایدن نیز نخواهد داشت.
🔻 هدف اروپا ممانعت از اقدام و واکنش متناسب و بازدارنده ایران در عصر ترامپ به بهانه ورود به عصر بایدن و کشاندن ایران به انفعال بود و در دوره بایدن نیز به شکل خودکار از طریق اجماع با آمریکا به شکل هم‌افزا به دنبال افزایش فشار بر ایران خواهد بود./ابوذر گوهری

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰 پاسخ راهبردی ایران به ترور شهید محسن فخری زاده چه خواهد بود؟

📌عابد گل کرمی

🔻در 4 دهه گذشته ترور یکی از ابزارهای همیشگی دشمنان علیه شخصیت های مهم و برجسته سیاسی، نظامی و علمی کشورمان بوده است و از این طریق خسارت های جبران ناپذیری بر کشور وارد کرده اند چرا که سرمایه انسانی برای هر کشوری جزو مهمترین ارکان پیشرفت و مدیریت آن است و حذف افراد تراز و برجسته به ویژه در حکومتی که ندای استقلال در دنیای نابرابر و به استضعاف کشیده سرداده است، ضربه ای انکارناپذیر است، اما این ترورها در طول این سال ها نه تنها ملت را دچار سرخوردگی نکرده و مانع حرکت انقلابی آنها نشده بلکه اراده ملت را در رسیدن به پیشرفت و استقلال و بالندگی محکم تر و عزم آنها راسخ تر کرده است. البته این خاصیت خون شهید است که ضمن اثبات حقانیت مسیر، روحی تازه بر اراده ملت می دمد و به تعبیر رهبر کبیر انقلاب اسلامی ملت را بیدارتر می کند و آنها را در مسیری که پیش روی شان گذاشته شده است مصمم می کند.

🔻اما ادامه این روند به ویژه ترور شهید فخری زاده و دانشمندان عرصه علم و دفاع و بی پاسخ گذاشتن آنها آنهم از سوی تروریسم دولتی و نداشتن راهبرد مشخصی به این سلسله ترورها، هم دشمنان را دچار خطای محاسباتی می کند و هم ناامنی و احساس ناامنی را بر دوش جامعه و باشندگان آن تحمیل می کند. اما آنچه در این بین صرف نظر از خسارت های وارده به سرمایه علمی و انسانی، قربانی و ترور شده است امنیت و بازدارندگی کشور در برابر بیگانگان و محیط منطقه ای و بین الملل است که بیش از 10 سال است که خدشه دار و به بازی گرفته شده است و مواجهه مناسبی با این موضوع نشده است. لذا نداشتن راهبرد مشخصی برای برخورد با این موضوع حساس و تناقض راهبردی در این راستا، می تواند تبعات جبران ناپذیری را برای کشور در پی داشته باشد که کمترین آن خدشه دارشدن بقای ملی است.

🔻حال سوال اینجاست که جمهوری اسلامی در این شرایط چه پاسخ و واکنشی به این واقعه دردناک و امنیتی باید بدهد که هم بتواند تامین کننده امنیت ملی و احیای بازدارندگی باشد و هم پاسخی درخور به افکار عمومی و مردم باشد. شایان ذکر است، برای پاسخ به این پرسش باید هم شرایط سیاسی داخلی را در نظر گرفت و هم تحولات بین المللی و منطقه ای که در روزهای اخیر اتفاق افتاده است، رصد کرد که مهمترین آنها انتخابات امریکا و شکست ترامپ و ترامپیون بود و در مقابل دلخوشی و ذوق زدگی دستگاه دیپلماسی ایران به انتخاب بایدن و بازگشت به برجام بود که بایستی در یک راستا آنها را دید و تحلیل نمود. به هر حال جمهوری اسلامی برای مواجهه با این حادثه باید پاسخی راهبردی را برگزیند که این پاسخ طیفی از واکنش ها را در برمی گیرد و آنچه مهم است اجرای راهبردی است که  بتواند بازدارندگی پایداری با توجه به ماهیت نظام سیاسی و موقعیت ژئوپلیتیک برای کشور ایجاد نماید.

🔻یکی از موارد راهبردهایی که از سوی آحاد مردم از مسئولان به طور جدی درخواست می شد برخورد متقابل با عاملان و آمران این ترور بود. با توجه به ترورهای قبلی و شواهدی که برخی مسئولان کشور از آن سخن می گویند، عاملیت رژیم صهیونیستی را اثبات می کرد و به همین خاطر خواستار حمله نظامی و امنیتی به مواضع حیاتی و نظامی آن شدند که بیش از این، رژیم صهیونیستی به فعالیت های تروریستی خود در ایران ادامه ندهد. حال در تحلیل این پاسخ باید گفت اگر این اقدام از سوی ایران صورت پذیرد و به مواضع نظامی و حیاتی رژیم صهیونیستی حمله نظامی و موشکی انجام شود، صرف نظر از اینکه فرسایشی نشود، هر چند پاسخی قاطع از سوی جمهوری اسلامی تلقی می شود و در کوتاه مدت بازدارندگی امنیتی کشور را احیا می کند، اما نمی تواند پاسخی راهبردی و مطلوب تلقی شود و ممکن است همان چیزی باشد که آنها می خواهند و دستمایه ای برای رسیدن به علائق ژئوپلیتیک شان در تحولات منطقه و جهان باشد.
🔻از سوی دیگر، از نظر حقوقی اولا رژیم اشغالگر قدس مسئولیت این اقدام را نپذیرفته در نتیجه واکنشی از سوی ایران در چارچوب اقدام متقابل شناسایی نمی شود و حتی می تواند زمینه و بهانه ورود شورای امنیت به مسئله را مهیا کند که قطعا مطلوب و راهبردی نیست. باید افزود آنچه که به رژیم صهیونیستی و امریکا در سیاست خصمانه خود نسبت به ایران و ترور اشخاص موثر ایران، اجازه داده است، کوتاه آمدن جمهوری اسلامی ایران از حقوق مسلم خود در تامین امنیت است که به آنها اجازه غیریت سازی ایران در محیط بین الملل و مشروعیت دادن به اقدامات خصمانه خود است. لذا این عقب نشینی جمهوری اسلامی در سیاست خارجی در طی این سال ها و برخورد روشنفکرانه و متساهلانه دستگاه دیپلماسی به جای روشن بینی راهبردی، نه تنها به راهبردی پایدار در مواجهه ایران با قدرت ها تبدیل گشته بلکه دشمنان را دچار خطای محاسباتی کرده است که «ایران کشوری است، قابلیت دفاع در برابر تهدیدات را ندارد و سیاست خصمانه آنها در
این سال ها جواب داده است و در واقع آنها به همان هدف اصلی و راهبردی خود که نرمالیزاسیون ایران است، رسیده اند و الان ایران به یک کشور عادی تبدیل شده است که سیاست هضم خود را در محیط بین الملل طی می کند که دست از رسالت خویش برداشته و مستحیل فشارهای سیاسی، اقتصادی و بعضا نظامی ما شده است». از این رو، می طلبد تحت این شرایط جمهوری اسلامی به این پاسخ مبادرت نورزد و اقدامی در این راستا انجام ندهد، چرا که این اقدام نه تنها راهبردی نیست بلکه آن را باید در سطح یک تاکتیک ارزیابی کرد و ممکن است در این شرایط ضمن فرسایشی شدن و تحمیل هزینه هایی به کشور، بازدارندگی کشور را احیا نکند. بدین ترتیب، ایران باید به دنبال پاسخی راهبردی باشد.

🔻پاسخ راهبردی جمهوری اسلامی به ترور اخیر و بی پاسخ گذاشتن ترورهای سابق، پاسخ کوبنده و بازدارنده است و آنچه در وضعیت فعلی برای کشور بازدارندگی ایجاد می کند و می تواند سطح امنیتی کشور را نسبت به دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه بالا ببرد، خروج ایران از NPT (معاهده منع گسترش هسته‌ای) است. چرا که با وضعیتی که الان برای کشور پیش آمده اثبات دستیابی ایران به فناوری هسته ای با غنای بالاست، زیرا ایران در محیطی قرار دارد که حتی به شخصیت های علمی آن رحم نمی کنند و الان در این وضعیت مظلومیت ایران بر جامعه جهانی بیش از پیش نمایان و ملت های دنیا این حق را به ایران خواهند داد که برای بقای خود ناگزیر به دست یافتن به انرژی هسته ای در راستای اهداف اقتصادی و علمی و نظامی خود است. از سوی دیگر، با اینکه ایران بارها نشان داده است که کشوری نیست که به کشور دیگری حمله کند و آن را صریحا خلاف مبانی ارزشی خود می داند، اما این نظام سلطه به سرکردگی امریکا است که با سیاست خصمانه خود به دنبال نابودی ایران در همه عرصه ها بوده اند و هستند و با تمام توان در انزوای دیپلماتیک و فشار اقتصادی و بازدارندگی نظامی آن برای نرمالیزاسیون آن (به تعبیر خودشان) کوشیده اند. دیگر آنکه، با خروج یک طرفه امریکا از برجام و ماندن ایران بر تعهداتش، این پیام را به آنها مخابره می کند که «ایران بیش از پیش ضعیف شده و فشار حداکثری ترامپ جواب داده است تا آنجا که متاسفانه ایران حتی با یک برجام اسمی و توخالی راضی مانده است».

🔻از این رو، خیلی سخت به نظر می رسد رئیس جمهور منتخب امریکا به راحتی به برجامی که مدنظر ایران است برگردد و در صورتی بایدن به برجام مدنظر ایران برمی گردد که ایران در این مدت نه تنها از برجام خارج می شد بلکه غنی سازی را با غنای بیشتری در پیش می گرفت و به دنیا ثابت می کرد که این امریکا بود که نقض تعهد کرده است. حال این ترور بهانه  خوبی برای ایران است که از NPT خارج شود تا هم بازدارندگی خود را احیا کند و هم برای دستگاه دیپلماسی که ذوق زده انتخاب بایدن است از آن به عنوان ابزاری برای بازگشت امریکا به برجام استفاده کند و با دست بالا وارد مذاکره شوند و مجبور نشویم به بهای بازگشت به برجام دیگر منافع حیاتی مان نظیر فعالیت های موشکی و رفتارهای منطقه ای جمهوری اسلامی را قربانی سهل اندیشی دستگاه دیپلماسی فعلی کنیم.

🔻بنابراین، می توان گفت پاسخ راهبردی و مطلوب جمهوری اسلامی ایران به ترور شهید فخری زاده و ترور کلیه شهدای هسته ای در راستای احیای بازدارندگی، خروج ایران از NPT (پیمان منع گسترش هسته ای) است. چرا که این موضوع نه تنها احیای بازدارندگی را در پی دارد بلکه در بازگشت بی قید و شرط امریکای بایدنی به برجام تعیین کننده است و دست بالای ایران را در مذاکرات بین المللی به همراه دارد و از سوی دیگر یکبار ایران برای همیشه تکلیف خود را با دنیا مشخص می کند و هر روز شاهد یک رویداد امنیتی نیست و تا الان ایران با محدودیت های سیاسی و تحریم های شکننده از سوی نظام سلطه هزینه سیاسی و اقتصادی آن را داده است و بیش از این نمی توانند کشور را از لحاظ سیاسی منزوی و از نظر اقتصادی در فشار قرار دهند و راهی نمانده که آنها علیه ایران تجربه نکرده باشند. گذشته از این، معاهده NPT حقوق و تکالیفی را برای کشورهای عضو تعیین کرده؛ در چند دهه اخیر، ایران با وجود عمل به همه تعهدات خود ذیل این معاهده، در عمل از منافع خاصی بهره‌مند نشده و حقوق خود را دریافت نکرده است. آنهم در حالتی که ایران فراتر از تعهدات این معاهده در جهت منع گسترش تسلیحات اتمی قدم برداشته و نخست با پیگیری‌های مصرانه خود طرح خاورمیانه‌ بدون تسلیحات اتمی در سازمان ملل را پیگیری کرده و دوم با پذیرش برجام و قبول نظارت گسترده آن، به فراوان ترین بازرسی‌های تاریخ آژانس انرژی اتمی نیز تن داده است.

🔻در چنین وضعیتی ایران نه تنها به به حقوق خود در این رژیم حقوقی دست نیافته است بلکه بازدارندگی خود را نیز از دست داده است. به نحوی که هر روز باید شاهد حملات تروریستی علیه برجسته ترین افراد خود باشد. از این رو، اگر ایران می خواهد پاسخی
راهبردی و کوبنده و قاطع به ترور اخیر و دیگر حملات تروریستی گذشته بدهد، ضمن اینکه باید خلاءها و حفره های امنیتی خود را ترمیم و راه های نفوذ را ببندد، بایسته است از این پیمان خارج شود تا نظام سلطه و سگ نگهبان آن متوجه اشتباه راهبردی خود در مورد جمهوری اسلامی ایران شوند و بیش از این امنیت کشور را تحت الشعاع فعالیت های تروریستی و خرابکارانه خود قرار ندهند و امنیت سرمایه انسانی و علمی کشور که از بالاترین سرمایه های هر کشور است، بازیچه سردمداران استکبار جهانی به سرکردگی امریکا و صهیونیسم بین الملل واقع نشود./راهبرد معاصر

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌐 روابط ترکیه و عربستان

رئیس جمهور ترکیه و سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در یک تماس تلفنی در نشست مجازی گروه بیست توافق کردند که روابط دوجانبه را بهبود بخشند و اختلافات اخیر را از طریق گفتگو حل و فصل کنند.

🔷ترمیم روابط ریاض - آنکارا از تبعات روی کار آمدن دولت بایدن


با روشن تر شدن وضعیت دولت آتی مستقر در کاخ سفید و روی کار آمدن جو بایدن بطور قطع شاهد چرخشی محسوس در سیاست خارجه خاورمیانه ای واشنگتن خواهیم بود. بدین معنا که احتمالات بازگشت ایالات متحده به برجام یا حداقل کنار رفتن سیاست ضد ایرانی فشار حداکثری به سبک ترامپ بسیار خواهد بود، ضمن اینکه شخص بایدن و ‌حلقه مشاوران وی برخلاف دولت ترامپ چندان روی خوشی به ترکیه و عربستان ندارند و این امر را می توان با بررسی اظهارات ایشان به وضوح دریافت. بنابراین در این شرایط تداوم جنگ سرد مابین این دو قدرت درجهان اهل سنت بی معنا و‌ تداوم آن غیر محتمل خواهد بود.

در همین راستا می توان مواردی چند را خاطر نشان داد؛ طبق اطلاع رسانی رسانه های عرب و ترک رجب طیب اردوغان و سلمان بن عبدالعزیز توافق کردند که کانال های گفتگو را برای حل اختلافات بین دو کشور باز کنند. در همین راستا فیصل بن فرحان آل سعود ، وزیر خارجه عربستان سعودی روز شنبه روابط کشورش با ترکیه را "خوب و شگفت انگیز" توصیف کرد و تأکید نمود که هیچ اطلاعاتی مبنی بر تحریم محصولات ترکیه وجود ندارد. ابن فرحان در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در حاشیه نشست G20 ، گفت که عربستان سعودی روابط خوب و فوق العاده ای با ترکیه دارد و اشاره نمود که کشورش به همراه ابوظبی ، قاهره و منامه در جستجوی راه هایی برای پایان دادن به اختلافات با قطر هستند، اگرچه همچنان خواهان رسیدگی به نگرانی های مشروع سعودی می باشد.

شواهد دال بر این است که طرف ترکیه ای تماس را با عربستان برقرار کرده و البته این اتفاق از جانب سعودی ها نیز استقبال شده است./مرکز مطالعات خلیج فارس

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌐دوران ترامپ، حد و مرزهای مناقشات بین المللی را تغییر داده است
✍️هاریس دیوید
تاگس اشپیگل (آلمان)
📌ترجمه: عطیه خرم

🔷با روی کار آمدن جو بایدن در 20 ژانویه، در دو زمینه گمانه زنی می شود: سیاست دولت جدید در روابط فراآتلانتیک و خاورمیانه. در هر دو زمینه، ترامپ رویکرد تخریبگری را انتخاب کرده که با سیاست خارجی و رویه دوران اوباما مغایرت داشت.

🔷ترامپ طرفدار اتحادیه اروپا نبود: او از برگزیت استقبال می کرد؛ برای خشمگین ساختن آلمان از هیچ تلاشی فروگذار ننمود و همچنین نگرانی های اروپا در مورد تغییرات اقلیمی را مسخره کرد. البته باید گفت سخنان او اغلب شدیداللحن تر و سختگیرانه تر از سیاست واقعی وی بودند.

🔷از سوی دیگر، بایدن و کاندیداهای وی برای پست های مهم سیاسی و امنیت ملی در اروپا شناخته شده هستند. او به ناتو اعتقاد دارد و تغییرات اقلیمی از اولویت های اصلی وی خواهد بود. بنابراین اروپاییان احتمالا نفس راحتی کشیده و بر بازگشت به سالهای قبل از ترامپ حساب می کنند، حتی اگرچه جهان و آمریکا طی چهار سال گذشته تغییر کرده است.

🔷در خاورمیانه نیز بایدن روشی متفاوت از ترامپ طی خواهد کرد: تمرکز بیشتر بر حقوق بشر، بازگشت به توافق هسته ای با ایران و همکاری مجدد با فلسطینیان. در اینجا نیز همه چیز تغییر کرده و یک تغییر ساختار عمده ایجاد شده که عمدتا ناشی از رویکرد جنجالی اوباما در قبال ایران است.

🔷در تلاش برای پیوستن دوباره به توافق ایران، بایدن نه تنها با اسرائیل، بلکه با جبهه ای بزرگتر روبرو خواهد بود که از اشتیاق بیش از حد آمریکا برای بازگشت به مهمترین پیمان سیاست خارجی اوباما می ترسد.
همچنین تمرکز بر حقوق بشر می تواند به معنای فاصله گرفتن از متحدان مهم سنتی و عرب باشد. اما آیا این می تواند به معنای نادیده گرفتن نقض شدید حقوق بشر از سوی عربستان سعودی یا نسخه اصلاح شده آن باشد؟

🔷چهار سال آینده نیز تاحدودی همچنان تحت تاثیر دوران قبل از ترامپ می باشد. مسلم است که لفاظی ها تغییر کرده و واشنگتن برای درگیر کردن شرکای اروپایی تلاش خواهد کرد. اینکه آیا این رویه به نوبه خود به پیشرفت جهانی و امنیت بیشتر منجر می شود، نه تنها به سخنان ملاطفت آمیز، بلکه به یک دیدگاه مشترک و عزم قوی در هر دو طرف اقیانوس اطلس بستگی دارد./عصر ديپلماسي

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰 فراخوان دعوت به همکاری

📩 به اطلاع فعالان علمی، تربیتی و تبلیغی استان تهران می رساند، کانون فرهنگی امام المأمون(عج) با مجوز رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران از عموم طلاب و دانشجویان #برادر و #خواهر دغدغه مند و متعهد که علاقمند و یا دارای تجربه در عرصه ارتباطات و امور بین الملل می باشند، دعوت به همکاری می نماید.

🤝 علاقه مندان به همکاری، می توانند با ارسال پیام به آیدی @paziresh_kanoun
ضمن ثبت نام، از جزئیات فراخوان و نحوه همکاری مطلع شوند.

◀️ معاونت ارتباطات و بین الملل کانون فرهنگی امام المأمون(عج)

•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📗" گزارش بلومبرگ از میدان رقابت چین و آمریکا در کشورهای در حال توسعه"


🔹 بلومبرگ در یادداشتی به چشم‌انداز رقابت آمریکا و چین پس از استقرار دولت جو بایدن پرداخته است. نویسنده معتقد است همان‌گونه که کشورهای موسوم به جهان سوم در جنگ سرد، میدان رقابت آمریکا و شوروی بودند، امروز نیز رقابت آمریکا و چین در آسیای میانه، آفریقا و آمریکای لاتین متمرکز است.
🔻 در این یادداشت آمده است که رفتارهای یک‌جانبه دولت ترامپ سبب شد برخی کشورهای اروپایی میان آمریکا و چین بی‌طرفی اتخاذ کنند و برخی دیگر حتی به سمت همکاری‌های بلندمدت با چین تمایل یابند، ولی اکنون با پیروزی بایدن، شکاف دو سوی آتلانتیک کاهش یافته و اتحادیه اروپا هم‌سو با آمریکا به چین به مثابه «رقیبی سیستمی» می‌نگرد.
چین با ارائه وام‌های بلندمدت و فناوری‌های ارزان به تدریج در حال تصاحب بازارهای اقتصادی و صنعتی کشورهای در حال توسعه در آسیای مرکزی، غرب آسیا، جنوب شرقی آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین است. به نوشته بلومبرگ، تعمیق‌نیافتن ارزش‌های لیبرال‌دموکراسی از یک طرف و نگرش منفی نسبت به سوابق استعماری غرب از طرف دیگر، زمینه‌های تثبیت نفوذ چین در این مناطق را بیشتر فراهم می‌کند.

🔻 ابتکار عمل «یک کمربند و یک جاده»، روابط اقتصادی، دیپلماتیک، فناوری و سرانجام نظامی چین را با کشورهای آسیایی، بیشتر تقویت می‌کند. واکنش دولت ترامپ به این امر تأسیس سازمان دولتی «توسعه اقتصادی بین‌المللی» و هم‌چنین ترغیب استرالیا و ژاپن به توسعه روابط اقتصادی‌شان با کشورهای جنوب شرقی آسیا بود.
🔻 نویسنده یادداشت بلومبرگ به آمریکا و اروپا توصیه کرده با ارائه واکسن کرونا به کشورهای فقیر یا در حال توسعه، دیپلماسی عمومی پکن در دوران کرونا را خنثی کنند. هم‌چنین ضمن توجه به بهبود حکمرانی در این کشورها، از توسعه نفوذ فناوری‌ها، صنایع و شرکت‌های چینی مانند شرکت «هوآوی» جلوگیری کنند.
🔻به نظر می‌رسد دولت جو بایدن تلاش خواهد کرد جبهه نسبتاً متحدی از آمریکا، اروپا و کشورهای غرب‌گرا در آسیای شرقی علیه توسعه اقتصادی چین شکل دهد و همچنین سعی خواهد کرد بیش از رویکردهای سخت‌افزاری مانند مانورهای نظامی، بر رویکردهای اقتصادی و رسانه‌ای برای مقابله با چین تکیه کند./رویداد استراتژیک

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
مرکژ پژوهش های مجلس

جهت تکمیل کادر پژوهشی خود در حوزه های صنعت و انرژی

شرایط همکاری:
داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد؛
گذراندن حداقل یکی از دوره های کارشناسی یا ارشد در حوزه مهندسی در دانشگاه های معتبر؛و
داشتن تجربه کافی در پژوهش در حوزه های صنعت یا انرژی.

علاقمندان می‌توانند رزومه خود را به ایمیل [email protected] ارسال کنند.

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
2025/02/25 13:53:03
Back to Top
HTML Embed Code: