Telegram Web Link
🔰 اثرات راهبردی شناور اقیانوس پیمای جدید سپاه

در خصوص این دستاورد استراتژیک ذکر چند نکته لازم است:

1️⃣ این کشتی در واقع یک پایگاه و فرودگاه عملیاتی متحرک برای سپاه پاسداران ایران در هر کجای دنیا خواهد بود. زیرا با استفاده از آن ، ضعف ایران در نداشتن پایگاه های دریایی در نقاط فرامنطقه ای و اقیانوس های دوردست جبران خواهد شد.

2️⃣ سلاح هایی که این شناور آنها را حمل می کند جالب توجه است؛ از قایق های تندروی موشک انداز سپاه گرفته تا هلیکوپترهای نظامی و ترابری و سیستم پدافند هوایی.

🔸️ با التفات به شعاع عملیاتی قایق های موشک انداز سپاه که حداکثر چند صد کیلومتر بوده و پس از انجام عملیات مجددا نیاز به سوخت گیری پیدا می کنند، این کشتی وظیفه پشتیبانی و لجستیک آنان را در نقاط دوردست ایفا خواهد کرد.

🔸️همچنین با توجه به برد بالای این شناور لجستیک و قابلیت عملیاتی آن در تمام اقیانوس های جهان، به طبع قایق های تندروی موشک انداز سپاه نیز این توان را پیدا می کنند که در کل پهنای آب کُره به عملیات بپردازند.

🔸️خطر اصلی برای دشمنان رقبای ایران در عرصه دریایی ، خود این شناور عظیم الجثه نیست بلکه تجهیزات پرسرعت و منعطفی ست که حمل کرده و یگان هایی که در زمان بسیار کمی می توانند علیه آنان وارد عمل شوند.

🔸️به عبارت دیگر محدوده عملیاتی سپاه از امروز صرفا خلیج فارس نخواهد بود ، بلکه هر کجای دنیا که لزوم عملیات در آن برای منافع ملی ایران احساس شود ، شناورهای تندروی سپاه مجهز به موشک های کروز دوربرد حاضر خواهند بود.

3️⃣ معادلات دریایی برای دشمنان ایران از این به بعد پیچیده تر می شود ، زیرا در گذشته به محض وقوع خطر درگیری، ناوهای بزرگ متخاصم از محدوده آب های سرزمینی ایران بسیار دور می شدند تا از شعاع عملیاتی موشک های این کشور در امان باشند.

🔸️ لکن با به کار افتادن این شناور ، دیگر هیج نقطه ای برای استقرار ایمن آنان وجود نخواهد داشت و قایق های ۱۳ متری سپاه که محمول آن هستند ، با سرعت بالای ۸۰ نات و قابلیت موشک اندازی ، مین ریزی و اژدر افکنی می توانند کابوس هر کشتی متخاصمی باشند.

4️⃣ این ناو بزرگ از تجهیزات پدافندی برد بلند و کوتاه مختلفی بهره می برد که توانایی آن برای دفاع و پایداری در مقابل حملات هوایی و موشک های کروز دشمن احتمالی را به نحو محسوسی بیشتر می کند.

5️⃣ کمک به متحدان ایران یکی از کارویژه های اصلی این کشتی و قایق های تندروی آنست.
اقیانوس هند و دریای عربی(نزدیک به یمن)، مدیترانه (لبنان، فلسطین و سوریه) و اقیانوس اطلس و دریای کارائیب (ونزوئلا) می تواند گستره فعالیت این پایگاه متحرک باشد.

📌 در نهایت از شواهد و قرائن اینگونه برمی آید که جمهوری اسلامی قصد گذار از یک قدرت منطقه ای به سمت یک بازیگر بزرگ بین المللی را دارد و به همین علت در سال های اخیر از تجهیزاتی رونمایی می کند که شعاع عملیاتی آنان فراتر از خاورمیانه است.

🔸️مطمئنا مقاومت مردم ایران در برابر شدیدترین تحریم های همه جانبه آمریکا و پیروزی در برابر آن ، مکمل قدرت نمایی های نظامی ست و پرستیژ و اقتدار جمهوری اسلامی در صحنه بین الملل را افزایش داده و دست آن را برای تحصیل منافع ملی می گستراند./عليرضا تقوى نيا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 كرونا بي امان مي كشد؛ تلاقي فرهنگ جامعه با عملكرد دولت
✍️سجاد بهزادی

🔺امروز دقيقا يک سال از شناسایی اولين مورد ابتلا به Covid 19 در چين می‌گذرد، اين بيماری تا به امروز جان یک ميليون و ۲۵۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است.

🔺كشور ما نیز در ركورد مرگ بيماران كرونايي خود در جهان انگشت نما شده است. مانند خيلي از مرگ هاي ديگر.مرگ جاده اي ومرگ در صانحه هوايي و مرگ پشت مرگ.به قول شاملو "مرگ اینك موج سنگین گذرزمان است که در ما می گذرد."در كشور ما سالهاست مرگ و فقر با هم الفتي ديرينه دارند و زنده ماندن انسان ها با شاخص های نسبی رفاه یک آرزو شده است و چهره جامعه نشاط انگيز نيست.

🔺حالا كرونا امان مان را بريده است. رییس سازمان نظام پزشکی مي گويد از میان افراد بستری شده در بیمارستان حدود ۱۵ % جانشان را از دست می‌دهند در حالي كه اين ميزان در كشور هاي ديگر دو درصد است.
یک دلیل مهم که مرگ و میر ها در کشور کم نمی شود و در یک سالگی کرونا آمار کشته ها روند صعودی دارد اینست که بر عکس دیگر کشورها صورت مسئله برای ما چندان روشن نیست و علت و معلول این مصیبت بزرگ هر کدام دیگری را متهم می کند.

🔺دولت مي گويد "محل موبايل ها ورفت وآمد هاي مردم را در نظر دارد و مردم رفوزه شدند، هنوز برخی مردم در این شرایط حاضر نیستند از سفرهای تفریحی و پاساژگردی دست بردارند و فقط ۴۲ % مردم رعایت می کنند. درنهايت وزير بهداشت فرياد مي زند چقدر من و همکارانم باید التماس کنیم."

🔺از طرفي ديگر جامعه نيز دولت را عامل اين وضعيت مي داند.بر اساس نظريه قرارداد اجتماعي" جان لاک" ، ما ملت ها از حق آزادی مطلق خود گذشتیم و حق حکمرانی را به دولت ها اعطا کردیم تا سلامت و امنیت ما تضمین شود.جامعه ايران بر اين باور است اگر كشور از نظر اقتصادي و سياسي مانند بسياري از كشورهاي ديگر، در شرايط عادي قرار داشت و دولت ها کارآمد بودند، هزینه زندگی گران نبود و دولت برنامه حمايت اقتصادي از قشرهاي آسيب پذير داشت ؛ شاهد ركورد زني پياپي در مرگ انسان ها نبوديم.

🔺اينجا هست كه شعور و فرهنگ جامعه با عملكرد دولت با هم تلاقي پيدا كرده است و حاصل آن وضعيت نگران كننده اي است كه نشانه اي از بهبود در آن ديده نمي شود.

🔺عده اي از صاحبنظران هم بر اين باورند كه کرونا در ايران مسئله بهداشتی نیست؛ بلكه سیاسی اجتماعی است.در جایی سخن وزير بهداشت اين باور را تاييد مي كند." ایهاالناس بدانید که من به تنهایی نمی‌توانم اپیدمی جمع بکنم. اگر روزی شکستی را به پای ما بنویسند دهانم را باز می‌کنم و مقصران را خواهم گفت." لذا عدم التزام به تصمیمات سیاسی واقتصادي مرتبط با كرونا و عدم اشراف و تسلط دولت‌ بر همه امور و جوانب، سبب شده است كشور در معرض آزمون مدیریت و راستی آزمایی مهمي قرار بگيرد.

🔺مانند هميشه و با نگاه ايدئولوژيك عده اي نيز آمريكا را سبب مرگ ومير جامعه ايران در اثر اپيدمي كرونا مي دانند. در تازه ترين اظهارات وزیر نفت گفته است "دولت آمریکا مسئول کشته شدن روزانه ۴۰۰ نفر از مردم ایران به‌دلیل همه‌گیری کروناست".

🔺گير افتاده ايم ميان دولتي كه فرهنگ جامعه را و جامعه اي كه عملكرد و ناكارامدي دولت را و ديدگاهي كه آمريكا را مقصر مرگ هاي پي درپي امروز جامعه ايران به خاطر شيوع ويروس كرونا مي داند.کرونا شعور جامعه و كارآمدي سيستم سياسي و بهداشتي ما را محک زده است.

🔺اکنون کشور مرحله تازه ای از اپیدمی کرونارا تجربه می کند و وزیر بهداشت می گوید" این آخرین فرصت تاب‌آوری نظام سلامت است، اگر مردم کوتاه بیایند بازی را می‌بازیم و به مرگ‌های ۴ رقمی می‌رسیم. مرگ چهار رقمی یعنی به ورطه‌ای خواهیم رسید که خلاص شدن از آن دشوار است."

🔺بر اساس حقیقتی که پیش چشم ماست و نمی توان آن را انکار کرد باید از همین الان گفت بازنده هستیم. وضعيتي از بحران در بخش هاي مختلف اجتماعي و اقتصادي جامعه امروز ايران به خوبي عيان است.عامل اين بحران تلاقی ناكارآمدي اجزاء سيستم و عملكرد مسئولان و فرهنگ جامعه است.بر اين اساس در عرصه هاي عمومي نارضايتي بالايي از سطوح مدیریت وجود دارد که سالهاست روی هم تلنبار شده است.

🔺اما دولت - ملت در ایران چقدر و تا كجا می خواهد با بحران های پیش روی خود سردرگم باشد و تهدید ها را به فرصت نزدیک نکند؟

🔺جامعه به شهروند و الیت هایی (نخبگانی) نیاز دارد که ناظر بر تخصص و تعهد خود، در موقعیتی که قرار می گیرند مسئولیت پذیر و کنشگری فعال در جریان توسعه باشند و به دولتی نیاز دارد که به بازتولید الیت های ناکارآمد کمک نکند و به جای آنکه با سردرگمی اجزاء سیستم را در پوسته زیبای پوپولیست گرایی تقویت کند به مفاهیم واقعی توسعه باور داشته باشد و در این مسیر برنامه ریزی کند./مجمع فعالان اقتصادی

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 فرید زکریا: واقعیت وحشتناک این است که مکانیزمهای قانونی برای باقی ماندن ترامپ در کاخ سفید وجود دارد

این تحلیلگر سیاسی که با شبکه CNN هم همکاری دارد و برنامه ای با عنوان GPS را از این شبکه پخش می کند چند هفته پیش از انتخابات آمریکا با انتشار تحلیلی عنوان کرد: ترامپ بدون اینکه واقعا رای آورده باشد می تواند در کاخ سفید باقی بماند.
🔺 زکریا مساله اصلی را در ارتباط با هرج و مرج در نتایج به علت ازیاد آرای پستی عنوان می کند اما بیان نمی کند که حزب دموکرات به بهانه کرونا بر رای دادن پستی تاکید کرده و گزارشهایی از میلیونها رای پستی مخدوش وجود دارد و ابطال این آرای مخدوش به معنی "پیروز شدن ترامپ بدون رای آوردن" یا "دور زدن اراده مردم آمریکا" نیست.
🔺 اما فرایند پیروزی ترامپ از دیدگاه زکریا چگونه است؟ در شرایطی که ترامپ شکایت‌هایی را برای به چالش کشیدن ده‌ها هزار آرای پستی تنظیم کرده، مجالس ایالتی ممکن است تصمیم بگیرند خودشان الکتورها (گزینشگران) را انتخاب کنند و مساله مهم این است که از میان ۹ ایالت کلیدی (ایالتهای نوسانی)، مجالس ایالتی ۸ ایالت در کنترل جمهوری‌ خواهان است.
🔺هر کدام از این ایالتها به این نتیجه برسند که آرا مشکل داشته‌اند و در آنها تخلف صورت گرفته می‌توانند الکتورهای قانونی از نظر خودشان که قاعدتاً جمهوری ‌خواه خواهند بود را به جلسه مجمع گزینشگران اعزام کنند. فرمانداران دموکرات هم ممکن است با این موضوع مخالفت کنند و الکتورهای مد نظر خودشان را به مجمع گزینشگران اعزام کنند.
🔺این مساله، ابهام‌ها را دو چندان می‌ کند اما این دقیقاً خواست ترامپ است چون زمانی که کنگره روز ششم ژانویه برای شمردن آرای الکتورها تشکیل جلسه می‌دهد، مشروعیت برخی از الکتورها با چالش رو به رو خواهد بود. این احتمال وجود دارد که جمهوری‌ خواهان کنگره تصمیم بگیرند آرای الکترال ایالت‌های محل مناقشه نباید به حساب آورده شوند و اعتبارنامه آنها را رد کنند. تصور کنید که در این سناریو، آرای الکترال میشیگان باطل شوند. در این شرایط، هیچ‌یک از دو کاندیدا، ۲۷۰ رأی الکترال لازم برای پیروزی در انتخابات را نخواهد داشت.
🔺در چنین شرایطی، قانون اساسی آمریکا می‌گوید مجلس نمایندگان باید با رأی ‌گیری سرنوشت انتخابات ریاست‌ جمهوری را مشخص کند. در این رأی‌گیری هر ایالت، حق تنها یک رأی دارد. در انتخابات سال جاری رای ۲۶ ایالت جمهوری ‌خواه و رای ۲۳ ایالت دموکرات بوده است بنابراین نتیجه این رأی‌گیری، انتخاب مجدد دونالد ترامپ خواهد بود. ترامپ لازم نیست غیر از پذیرش این نتیجه که مبتنی بر قانون اساسی است کاری انجام دهد.
⚡️ زکریا همچنین به مساله اشاره نمی کند که سیستم کالج انتخاباتی بر اساس فلسفه خاصی بنیانگذاری شده که یکی از آنها هم جلوگیری از تقلب احزاب سیاسی و دیکتاتوری احزاب است و اگر دموکرات ها بخواهند با تکیه بر آرای تقلبی پستی به کاخ سفید راه پیدا کنند قانون اساسی راه را برای دفاع از اراده ملت آمریکا باز گذاشته است./سیاست خارجی آمریکا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔴 جوزف نای: ترامپ رفت، ترامپیسم خواهدماند

📰 پراجکت سیندیکیت
📝مترجم: علی آزادی

▪️جوزف ساموئل نای، دانشمند ۸۳ ساله علوم سیاسی و نظریه‌پرداز نئولیبرالیسم در روابط بین‌الملل و مبتکر مفاهیمی چون وابستگی متقابل نامتقارن و پیچیده، قدرت نرم و قدرت هوشمند (توانایی ترکیب قدرت سخت و نرم در یک استراتژی موفق)، که مورد توجه اعضای دولت کلینتون و سپس دولت اوباما قرار گرفت. وی رئیس پیشین دانشکده جان اف کندی در دانشگاه هاروارد است، و در اکتبر ۲۰۱۴ جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما، نای را به عضویت هیئت سیاسی امور خارجه منصوب کرد.

▪️جوزف نای به تازگی و پس از شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌ جمهوری با نشریه پراجکت سیندیکیت به گفت‌وگو نشسته و می‌گوید پیام انتخابات آمریکا این است که ترامپیسم حتی بدون ترامپ زنده خواهد ماند.

مهمترین اظهارات جوزف نای در ادامه آمده است:

🔻در صورت انتخاب مجدد ترامپ ، ترمیم کردن آسیب‌های به وارد آمده به نام بین‌المللی، نهادهای چند جانبه و اتحادها بسیار دشوار بود. همانطور که یکی از دوستان اروپایی به من گفت ، "سخت است که نفس خود را به مدت چهار سال حبس کنید. برای هشت سال غیرممکن است."

🔻احیای اعتماد جامعه جهانی به آمریکا نیاز به گذر زمان دارد، مهمترین دلیل این امر این است که بیش از ۷۰میلیون آمریکایی رای خود را به ترامپ می دهند. این نشان می‌دهد که ترامپیسم، حتی بدون ترامپ، زنده خواهد ماند.

🔻همه سیاستمداران گهگاهی دروغ می‌گویند، اما تکرار و میزان دروغگویی ‌های ترامپ -که شامل تلاش‌های مستمر برای مشروعیت‌زدایی از نتایج انتخابات سال 2020 است- ارزش اعتمادی را که در یک دموکراسی ضروری است، فروکاسته است.

🔻در میان 14 رئیس جمهوری که من در کتاب «آیا اخلاقیات مهم است؟» رتبه‌بندی کردم، ترامپ بی‌اخلاق‌ترین مورد است. بنابراین، با احتساب اتمام دوره ریاست جمهوری او، اکنون درجه "ناقص" را به "مردود" تغییر می‌دهم. برای جو بایدن، ترسیم یک مسیر به سمت تعالی باید با تأکید بر صداقت و اعتماد در داخل و خارج از کشور آغاز شود.

🔻در طول جلسات استیضاح ترامپ، برخی کارمندان دولت شغل خود را برای شهادت دادن علیه وی به خطر انداختند، و این نمایش صداقت و شجاعت است که برای بقیه ما یک درس مدنی است. و همان طور که ایالات متحده با کرونا دست و پنجه نرم می کند، متخصصان دولتی مانند آنتونی فائوچی، رئیس انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی در سازمان ملی بهداشت، حقیقت را با شجاعت می‌گفتند.

🔻دموکراسی به همان اندازه که به آرای مردم وابسته است، به ارزش‌ها و هنجار های اخلاقی نیز متکی است. بایدن باید سعی کند آن گاردریل‌های دموکراتیک را دوباره نصب کند.

🔻سیاست خارجی فقط به قدرت نظامی و اقتصادی ما بستگی ندارد، بلکه به قدرت نرم تولید شده توسط نمونه‌های اخلاقی ما نیز بستگی دارد - قدرت نرمی که طی چهار سال گذشته به شدت افول کرده است.

🔻بایدن با اختلاف بیش از ۵ میلیون در آرای مردمی و با اختلاف قابل توجهی در کالج انتخاباتی پیروز شد. اما عموم مردم بر اساس مناطق و بر اساس جهت گیری‌ های فرهنگی، به دوقطبی روستایی در مقابل شهری تقسیم می شوند. سیاست‌ های هویتی، مسائل را پیچیده می‌کند. بایدن باید در مسیر سیاست های اوباما مانند بهبود مراقبت های بهداشتی و مقابله با تغییرات آب و هوایی به طور جدی گام بردارد و در عین حال به دنبال روش هایی برای کاهش قطب‌بندی سیاسی و ایجاد اجماع باشد. کاری که آسان نخواهد بود.

🔻خبر بد این است که عموم مردم آمریکا به شدت دچار قطبش هستند - امری که حاکمیت را بسیار دشوارتر می‌کند. اما ما در گذشته از وضعیت قطبش بازیابی شده‌ایم. انتخابات 1968 با آشوب، ترور، نامزدی آشکارا نژاد پرستانه جورج والاس و استراتژی جنوبی ریچارد نیکسون همراه بود. برقراری ارتباط مجدد با "ایده آمریکا" برای تسهیل دوباره قطبش جامعه ضروری خواهد بود.

🔻من تحت تأثیر قرار گرفته ام که در پاسخ به بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ برخی از کشورهای دموکراتیک عملکرد بهتری نسبت به بسیاری از حکومت‌های خودکامه داشته‌اند. علاوه بر این، موفق ترین رهبران دموکراتیک، پوپولیست ‌هایی مانند ترامپ یا رئیس جمهور برزیل، ژائر بولسونارو نیستند، بلکه اجماع‌سازان عمل‌گرا مانند آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ژاکیندا آردرن ، نخست وزیر نیوزیلند هستند که به واقعیت ها و علوم توجه داشته‌اند.

🔻الکساندر ویندمن، مقام سابق شورای امنیت ملی که سال گذشته با شهادت در کنگره پیرامون رسوایی اوکراین‌گیت زمینه را برای استیضاح ترامپ فراهم کرد، شغل خود را از دست داد. مقاماتی مانند ویندمن ممکن است هزینه صداقت و شجاعت را بپردازند، اما آنها همچنین افتخار، عزت و توان خواب با وجدان راحت را به دست آورده‌اند. این باید دلیل کافی باشد./اقتصادنیوز

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
@institutekherademoaser

موسسه پژواک خرد معاصر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌏 پیروزی «جو بایدن» و بیم و امیدها در سوریه

🔹 در روزهای اخیر و پس از قطعی شدن تقریبی انتخاب «جو بایدن» به عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا، گمانه‌زنی‌ها درباره آینده سیاست ‌های کاخ سفید در قبال سوریه آغاز شده است. پرسش اساسی در این میان این است که انتخاب بایدن چه تأثیری بر تحولات سوریه خواهد داشت؟

🔹 با توجه به مطلوبیت‌های متفاوت بازیگران منازعه سوریه، بعید به نظر می‌رسد که با پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا، تغییر و تحول شگرفی در پرونده سوریه ایجاد شود. موضوعی که «جیمز جفری»، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه اخیراً به آن اشاره کرده است. با این حال، احتمال برخی تغییرات در نوع بازیگری آمریکا در سوریه وجود دارد.

🔸 یکی از تحولات احتمالی، تقویت حمایت واشنگتن از کردهای سوریه است. حمایت دولت اوباما از کردها برای مبارزه با داعش ازجمله نقاط مثبت کارنامه دولتی محسوب می‌شد که بایدن معاون اول آن بود. ترامپ اما بارها در گفتار و البته در عملکرد خود پس از عملیات چشمه صلح ترکیه، نشان داد چندان تمایلی به حمایت جدی از کردها ندارد. از چنین منظری، کردهای سوریه احتمالاً می‌توانند به بایدن بیش از ترامپ تکیه کنند.

🔸 مسئله دیگری که می‌تواند بر تحولات سوریه اثرگذار باشد، روابط نه‌چندان دوستانه بایدن با اردوغان است. اخبار پراکنده درباره موضع‌گیری‌ مدتی پیش بایدن علیه رئیس‌جمهور ترکیه و همچنین واکنش خنثی و البته دیرهنگام ترکیه به پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌ جمهوری، نشان می‌دهد واشنگتن احتمالاً آزادی عمل آنکارا در قبال کردها را محدود کند. در این چارچوب برخی حتی معتقدند احتمال حملات پراکنده ترکیه به مناطق کردنشین شمال شرق سوریه تا پیش از انتقال قدرت در کاخ سفید وجود دارد.

🔸 پروژه دیگری که احتمالاً با سرعت بیشتری نسبت به گذشته پیش رود، گفت‌وگوهای احزاب کرد سوریه است. مذاکرات شورای ملی کردهای سوریه(KNC) و حزب اتحاد دموکراتیک کردستان(PYD) که مدتی پیش با میانجی‌گری آمریکا آغاز شد، با استقرار بایدن در کاخ سفید و به دلیل روابط مناسب وی با رهبران کرد سوری و همچنین مقامات اقلیم کردستان عراق، احتمالاً تسریع خواهد شد.

🔸 روابط کلان مسکو و واشنگتن نیز می‌تواند تأثیرات مهمی بر تحولات سوریه برجا گذارد. در این چارچوب و با توجه به نارضایتی احتمالی پوتین از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا، به نظر می‌رسد شکاف در روابط روسیه و آمریکا در پرونده سوریه تشدید خواهد شد./تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌐 سوئیفت اعلام كرد؛

یورو جای دلار آمریکا را در نقل و انتقالات مالی جهان گرفت

جامعهٔ جهانی ارتباطات مالی بین بانکی (سوئیفت) اعلام کرد، دلار آمریکا برای نخستین بار در ۸ سال گذشته، جایگاه خود به عنوان ارز نخست در تراکنش های جهانی را به یورو واگذار کرد.
 
  آخرین باری که یورو، ارز شماره یک جهان شد به فوریه ۲۰۱۳ باز می‌گردد.
 
آمارهای سوئیفت که پرداخت های بین المللی بیش از ۱۱ هزار موسسه مالی در ۲۰۰ کشور جهان را مدیریت می کند، نشان داد، ارز واحد اتحادیه اروپا، ماه گذشته، پرکاربردترین ارز دنیا بوده است. پس از آن دلار، پوند انگلیس و ین ژاپن قرار دارد.
 
در رده پنجم دلار کانادا قرار دارد که یوآن چین را به جایگاه ششم رانده است.
 
آمارها نشان داد ۳۷.۸ درصد نقل و انتقالات مالی سوئیفت در ماه اکتبر به یورو بوده است که ۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش را نشان می‌دهد و بیشترین سطح از فوریه ۲۰۱۳ به شمار می‌رود.
 
استفاده از دلار آمریکا با کاهش ۴.۶ درصدی به ۳۷.۶۴ درصد رسیده است.
 
ارزش دلار آمریکا بیش از ۱۱ درصد نسبت به اوج خود در ماه مارس در برابر سبدی از ارزهای اصلی افت کرده است./کافه دیپلمات

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌏 افزایش تحریم‌ها علیه ایران تا آخرین روز دولت ترامپ

🔷 تارنمای خبری آکسیوس در یادداشتی خبر داده که دولت ترامپ با مشورت رژیم صهیونیستی، عربستان و امارات درصدد اِعمال تحریم‌های جدیدی علیه ایران تا پیش از تحلیف بایدن به عنوان ریاست ‌جمهوری آمریکا است. در همین راستا الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده و پمپئو نیز در آینده به آنجا سفر خواهد کرد. به نظر می‌رسد قرار است بانک اهداف تحریم توسط رژیم صهیونیستی به دولت آمریکا ارائه شود.

🔶 به نظر می‌رسد با وجود شکست رویکرد دولت ترامپ، نومحافظه‌کاران آمریکایی از تداوم سیاست «فشار حداکثری» اهداف زیر را دنبال می‌کنند.

1️⃣ انتقام از ایران: مقاومت ایران در برابر فشارهای فزاینده و بی‌وقفه آمریکا، خشم دولت‌مردان این کشور را برانگیخته است. به‌ویژه که در شرایط بحران‌های سه‌ گانه داخلی در آمریکا شامل کرونا، رکود اقتصادی و اعتراض‌های ضد نژادپرستی، آن‌ها به دستاوردی هر چند نمایشی در حوزه دیپلماسی نیاز داشتند. زیرا سیاست خارجی دولت ترامپ نه در برابر چین، روسیه، کره شمالی یا ایران توفیقی نیافته و بر بحران‌ها با اتحادیه اروپا و دیگر متحدان نیز افزوده است.

2️⃣ جلوگیری از احیای برجام: اِعمال تحریم‌های جدید با برچسب‌های برنامه موشک‌های بالستیک، فعالیت‌های به ‌اصطلاح تروریستی و هم‌چنین آن‌چه نقض حقوق بشر خوانده می‌شود، سبب خواهد شد تا دولت بایدن حتی در صورت بازگشت به برجام و رفع تحریم‌ هایی که به بهانه برنامه هسته‌ای اِعمال شده‌اند، نتواند بسیاری از تحریم‌های دیگر را لغو کند.

3️⃣ افزایش تنش در غرب آسیا: تشدید تحریم‌ها علیه ایران با برچسب «ضد تروریسم» در راستای منافع عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی مبنی بر ممانعت از هرگونه تلاش جهت حل مسائل منطقه‌ای است که منافع محور مقاومت نیز در آن لحاظ شود.

🔶 علاوه بر موارد فوق، اشاره به این نکته نیز ضروری به نظر می‌رسد که در صورت حفظ اکثریت سنای آمریکا توسط جمهوری ‌خواهان، بایدن راه دشوارتری برای عبور از موانع ایجادشده در دوران ترامپ برای بازگشت کامل به برجام خواهد داشت./تبیین

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🏴 شهادت غریبانه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را به ساحت مقدس امام عصر علیه السلام و همه منتظرین ایشان تسلیت عرض می‌کنیم.

موسسه پژواک خرد معاصر
@institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 یک آمریکا، دو ملت
✍️ ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا

📌پراجکت سیندیکیت

🔷 در یک روی سکه، ایالات متحده آمریکا، دموکراسی پویایی باقی می ماند؛ مشارکت در انتخابات به رغم محدودیت های فیزیکی ناشی از کووید- ۱۹، بالا بود. خشونت در پایینترین حد خود قرار داشت و اعلام پیروزی عصر سه شنبه دونالد ترامپ هم چندان خریداری نداشت و همینطور درخواست هایش برای توقف شمارش آراء شنیده نشد.
🔷 با این حال آنچه نگران کننده است، اینکه سپهر انتخاباتی آمریکا، عمیقا دچار شکاف می ماند.
🔷 می شود گفت که کلان رای هر دو نامزد، یکسان بود و شگفت نیست که این شکاف، احتمالا به شکل گیری حاکمیتی دچار شکاف بیانجامد. اگر روندهای کنونی ادامه یابد، دموکرات ها مجلس نمایندگان را خواهند داشت و جمهوری خواهان سنا را. دولت به یک حزب و قانونگذاری تقریبا به حزب دیگر واگذار می شود. هیچ پیروزی یکپارچه ای در کار نبود.
🔷 ترامپ هم پنج میلیون رای بیش از ۲۰۱۶ به دست آورد یعنی دومین رایی که هر رئیس جمهوری در تاریخ آمریکا به دست آورده و بیش از هر رایی که یک رئیس جمهور پیروز در گذشته به دست آورده است.

🔷 آنچه در اینجا بویژه قابل توجه است اینکه، چنین میزانی از مشارکت و نتایج آن، زمانی به دست آمد که آمار ابتلای روزانه به کووید۱۹ به بالاترین رکورد خود یعنی صدهزار رسید و در یک روز بیش از هزار نفر قربانی گرفت؛ یعنی درست در لحظاتی که سوء مدیریت همه گیری توسط این دولت، وخیم ترین چهره خود را نشان داد، تقریبا نیمی از افرادی که حق رای داشتند، به ترامپ رای دادند.

🔷 بنابراین، ترامپ همچنان یک صدای قوی خواهد بود بویژه اگر او جلوی چشم مردم باقی بماند (که احتمالا همین گونه است). وی چهار سال دیگر، نفوذ قابل ملاحظه ای در انتخاب نامزد جمهوری خواهان خواهد داشت. اکنون، حزب جمهوریخواه، جایگاه نیرومندتری در قیاس با زمان جورج دابلیو بوش یا رونالد ریگان خواهد داشت و ترامپیسم- که همان پوپولیسم روز آمریکاست- یک نیروی پرقدرت باقی خواهد ماند.

🔷 درست است که ادعاهای ترامپ درباره تقلب در انتخابات، چندان جدی گرفته نشد اما بسیاری از طرفدارانش، مشروعیت ریاست جمهوری جو بایدن را نخواهند پذیرفت. بسیار محتمل است که ترامپ هرگز به پیروزی بایدن اذعان نکند چه رسد به اینکه در مراسم سوگند او شرکت کند. به قول ویل روجرز، ترامپ هرگز با یک عرف و نُرم روبه رو نشد مگر آنکه آن را شکست.

🔷 آنچه البته قابل توجه است اینکه شکاف درونی این کشور تا حد زیادی حول محور اقتصادی نیست. مردمانی از همه طبقات اقتصادی جامعه به هر دو نامزد رای دادند و همانگونه که بسیاری پیش بینی کرده بودند، الگوهای جمعیتی، جنسیت و نژاد در این رای گیری، وضعیتی یک طرفه نداشتند. سطح دانش اموختگی، به روشنی یک شاخص در گرایش سیاسی است همان گونه که جغرافیا این گونه است؛ رای جمهوری خواهان به احتمال بیشتر، از حومه ها و مناطق روستایی می آید و دموکرات ها هم رای مناطق شهری را دارند.

🔷 بنابراین، عاملِ فرهنگ، بیشترین نقش را در سیاست آمریکا دارد. این در حالی است که به نظر می رسد، مسائل سیاست خارجی، نقش چندانی در کارزارهای انتخاباتی ندارد.

🔷 در چنین پس زمینه ای است که دشوار بتوان برای یک دگرش مهم در چگونگی انتخاب رئیس جمهوری یا کارکرد دولت، حمایت لازم را بسیج کرد. اوضاع امروز ایالات متحده آمریکا، بسیار شبیه حال و روز شورای امنیت است. بسیاری توافق دارند که سامانه کنونی این شورا، عمیقا ناقص است و جهان را نمایندگی نمی کند اما امکان دستیابی به توافقی بر سر اصلاح آن هم وجود ندارد چرا که هرگونه اصلاحی به سود برخی و به زیان برخی دیگر است.

🔷 این وضعیت، کار حاکمیت و مدیریت کشور را دشوار می کند. در اینجا نقش رهبر جمهوریخواهان سنا و همکاری او با جو بایدن نقشی کارساز خواهد داشت و بایدن برای این کار باید امتیاز بدهد، چیزی که با مقاومت اعضای ایدئولوژیک حزب دموکرات روبه رو خواهد شد./پايش آمريكا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ترور علم‌؛ جنگ ادراکی و ترور

🔻 پروژه ی ترور شهید محسن فخری زاده را میتوان در راستای ترور سردار شهید سلیمانی دانست. فرستادن سیگنال هایی به حاکمیت برای مشخص کردن خطوط قرمز!

🔹همان گونه که آمریکایی ها در جریان ترور شهید سلیمانی به جمهوری اسلامی این پیام را مخابره کردند که تاب آوری آنها در قبال کنشگری جمهوری اسلامی در منطقه تا چه نقطه ای است، در جریان ترور شهید فخری زاده هم این پیام ارسال شده است که جمهوری اسلامی در حوزه فناوری دفاعی و هسته ای وارد منطقه ممنوعه غربی ها و در راس آن آمریکایی ها شده است.

🔹این جنگ ادراکی بسیار مهم و خطیری است. قطعا ارسال سیگنال مذاکره در شرایط کنونی نهایت انفعال و عدم درک سیاسی است.

🖌 محمدهادی جوڪار
اندیشکده انقلاب کبیر

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 نفوذ امنیتی در ایران تا کجاست؟

🔸️ظهر روز جمعه ۷ آذرماه دانشمند و پدر برنامه هسته ای ایران در شهر آبسرد دماوند ترور می شود.

🔸️دکتر محسن فخری زاده به همراه همسر و فرزندانش به خانه مادر خانمش در شهر رستم کلا برای صرف ناهار می رود .

🔸️رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و همراهانش شامل ۲ نفر محافظ و یک راننده در خودروی جلو و همسر و فرزندانش در اتومبیل دیگری سوار بوده اند .

🔸️بر اساس اطلاعاتی که نگارنده کسب کرده در حین بازگشت، مهاجمان مسلح که جمعا حدود ۱۲ نفر بوده اند ( شامل ۲ خودرو و ۴ موتور سوار) یک دستگاه نیسان باری آبی رنگ حامل مواد شدیدالانفجار را در مسیر کاروان منفجر ساخته و مبادرت به تیراندازی به خودروی دکتر فخری زاده می نمایند. این دانشمند اتمی در اثر این سوء قصد مسلحانه زخمی شده و در بیمارستان به شهادت می رسد.

🔸️تصاویر منتشر شده نشان می دهد سرعت عمل تروریست ها و عدم آمادگی تیم محافظ به حدی بوده که محافظان نتوانسته اند در برابر آنها واکنش خاصی داشته باشند و درون خودرو مورد اصابت پیاپی قرار گرفته بودند.

🔸️در این خصوص ذکرچند نکته به نظر کاتب سطور می رسد .

1️⃣ انتقال ، پشتیبانی و هدایت ۱۲ نفر تروریست آنهم در نزدیکی پایتخت ایران اصلا چیز کوچکی نیست که بتوان از آن به راحتی عبور کرد. عملیات تروریستی دیروز نشان داد رژیم اسرائیل زیر ساخت امنیتی قوی در ایران دارد که در روز روشن یک عملیات موفق را انجام داده و بلافاصله همگی سالم می گریزند .

2️⃣ در ترورهای گذشته ، موساد از حدود ۲نفر برای عملیات استفاده می کرد لکن فراهم کردن این تعداد تروریست و پذیرفتن ریسک آن نشان دهنده اهمیت استراتژیک حذف شهید فخری زاده برای دولتمردان صهیونیست است.

3️⃣ سازمان جاسوسی اسرائیل احتمالا هیچگاه ریسک فرستادن مامورانش به ایران را نخواهد کرد و به جای آن از نیروهایی با ملیت ایرانی برای ماموریت های اینچنینی استفاده می کند. با انگیزه ترین افراد برای موساد ، معارضین نظام جمهوری اسلامی و گروههای تروریستی که در درون کشور سازمان و ریشه دارند خواهد بود. سازمان مجاهدین خلق ، پژاک ، الاحوازیه و ... می توانند جزو گزینه ها باشند.

4️⃣ قبل از ترور شهید فخری زاده ، ایهود اولمرت و بنیامین نتانیاهو نخست وزیران سابق و فعلی رژیم اسرائیل، در رسانه ها اسم این دانشمند اتمی را به زبان آورده و او را تهدید به ترور می کنند .

🔸️ چرا محافظان چنین شخصیت تا این اندازه مهم و حساسی که رسما و علنا به ترور تهدید می شود اندک بوده و خودروی ضد گلوله برای حفاظت از او تخصیص داده نشده است ؟

5️⃣ تیم تروریستی موساد از کجا می دانسته که این دانشمند اتمی قرار است روز جمعه به شهر رستم کلا برود و اطلاعات دقیق مسیر بازگشت وی را از کدام منبع کسب کرده است ؟

6️⃣ پس از انجام عملیات، این تعداد فرد مسلح چگونه فراری داده شده و به کجا رفته اند ؟

📌 در نهایت اعتقاد نویسنده متن بر این بوده که مسئله نفوذ در ایران بسیار پیچیده و گسترده است و بدون تعارف باید آن را در سطوح مختلف جستجو کرد.تقوی نیا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
2025/02/25 20:27:03
Back to Top
HTML Embed Code: