Telegram Web Link
عید سعید غدیر خم، عید ولایت امیرالمومنین حضرت علی (ع) بر مسلمانان و شیعیان جهان مبارک باد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌موسسه مطالعات پژواک خرد معاصر
تاسوعای حسینی تسلیت باد.
نظم جدید منطقه‌ای و واکنش‌های انفعالی آمریکا

🔹آسوشیتدپرس و وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده‌اند که پنتاگون به زودی به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس پیشنهاد استقرار تفنگ‌داران مسلح را خواهد داد تا نیروهای ایرانی را از حمله به آنها منصرف کند.

🔹آمریکا پیشتر شماری از جنگنده‌های «ای-۱۰» «تاندربولت ۲»، «اف-۱۶» و «اف-۳۵» را علاوه بر «ناوشکن توماس هودر» و سایر ناوها راهی منطقه کرده بود.

🔹این جوسازی‌های رسانه‌ای در حالی با هدف متعهد نشان دادن آمریکا به متحدینش صورت می‌گیرد که کارنامه آمریکا بیان‌گر آن است که حضور آنها در منطقه نه تنها هیچ‌گاه امنیت‌ساز نبوده بلکه قربانیان بی‌شماری را بر جای گذاشته است.

🔹طرح توسعه حضور نظامی آمریکا در منطقه را نمی‌توان به اراده این کشور برای ایجاد امنیت در منطقه مرتبط دانست بلکه باید این راهبرد جدید را فراتر از اظهارنظرهای رسانه‌ای بعضا متناقض مورد توجه قرار داد.

🔹از سوی دیگر هم‌زمان با این تحولات و متعاقب سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به عربستان در پنجشنبه گذشته، مجددا موضوع عادی‌سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی همراه با اظهار خوش‌بینی «جو بایدن» در این خصوص برجسته شده است.

🔹رسانه‌های غربی با خلق تصویری کلی از ایجاد یک نظم امنیتی جدید در منطقه با محوریت رژیم صهیونیستی می‌کوشند این‌گونه القاء کنند که پیش‌نیاز اصلی این نظم جدید، عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو خواهد بود.

🔹به هر شکل هم‌اکنون پرونده عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو، جدی‌تر از گذشته در دستور کار قرار گرفته، به‌ویژه آن که پس از توافق زمستان گذشته ایران و عربستان برای عادی‌سازی روابط، سرعت مورد انتظار در اجرای همه‌جانبه توافق به چشم نمی‌خورد.

🔹در چنین شرایطی آمریکا به عنوان کشوری که بر اساس تجربیات گذشته همواره در تنگناهای سیاسی و امنیتی سعی می‌کند با استفاده از رویکردهای نظامی به اهداف خود دست یابد، بازی جدیدی را آغاز کرده که میدان آن از شرق سوریه تا خلیج فارس گسترده شده است.

🔹تحولات سیاسی-امنیتیِ ماه‌های آینده و واکنش کشورهای مختلف به آن مشخص خواهد کرد که در نظم جدید، جایگاه و میزان اثرگذاری کشورهای مختلف چگونه خواهد بود./نورنیوز

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
موسسه مطالعات پژواک خرد معاصر برگزار می کند؛
نشست علمی؛
جامعه شناسی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
(روایتی از کودتا ۲۸ مرداد 32)
سخنرانان؛
دکتر صادق پناهی نسب (دکتری جامعه شناسی سیاسی و استاد دانشگاه)
دکتر حسین نجفی (دکتری علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی)
دکتر علی جعفری (دکتری تاریخ، مدرس و پژوهشگر)
مدیر نشست؛
زینب السادات رفیعی پور علوی (پژوهشگر،دانشجو دکتری علوم سیاسی)
زمان؛ یکشنبه ساعت 15 تا 17
1402-05-29
لینک حضور در نشست؛
https://skyroom.online/ch/atu/anjoman-siyasi
برای حاضرین در نشست گواهی صادر می شود.
✳️ ائتلاف بزرگ اقتصادی بریکس

بریکس چیه و چه کشورهایی عضو اون هستن و اصلا عضویت توی اون چه سودی برای ما داره؟

🔹ائتلاف اقتصادی بریکس شامل کشورهای چین، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و برزیله که همگی به‌عنوان غول‌های اقتصادی دنیا شناخته میشن.

⭕️ در نشست اخیر بریکس در آفریقای جنوبی اتفاق مهمی افتاد.

🔸علاوه‌بر ایران، عربستان، امارات، مصر، آرژانتین و اتیوپی هم به عضویت بریکس دراومدن. عضویت کشورهایی مثل روسیه، ایران و عربستان که بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز دنیا هستن قدرت زیادی به بریکس میده.

🔹بریکس جدید، ۶۰ درصد گاز جهانی و ۴۵ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار خواهد داشت. به‌نظرتون چه تأثیری روی آینده‌ی جهان داره؟

🔸در مقابل بریکس، ائتلاف اقتصادی G7 هست که شامل کشورهای آمریکا، کانادا، آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و ژاپنه.

🔹در یک سال گذشته مهمترین اخباری که از بریکس شنیدم مربوط به #حذف_دلار از تجارت کشورهای عضو بریکس هست.

🔸مثلا ۸۰ درصد تجارت بین چین و روسیه به پول محلی خودشون یعنی روبل و یوان هست. معاملات بین روسیه و هند هم با ارز محلی خودشونه. برزیل و چین، دلار رو در تجارت دوجانبه‌ی خود به ارزش ۱۷۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ کاهش دادن.

🔹نمودار پیوست شده به متن، سهم کشورهای G7 و BRICS از تولید ناخالص داخلی جهانی رو در برابری قدرت خرید در سال‌های ۱۹۹۵، ۲۰۱۰ و ۲۰۲۳ نشون میده. (بریکس در حال رشد و G7 رو به نزوله)

🔸کشورهای عضو بریکس تلاش کردن که کم کم دلار رو از تجارت با کشورهای دیگه هم حذف کنن. مثلا عربستان پذیرفته که نفتش رو با یوان هم معامله کنه؛
هند مبادلات تجاری خود با ۱۸ کشور مختلف از جمله امارات رو به روپیه تسویه می‌کنه.

🔹بریکس فعلی، اکنون ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی رو تشکیل میده در حالی‌که سهم G7 به ۳۰ درصد کاهش یافته.

🔸ادامه‌ی این روند به این معنیه که یک بریکس توسعه یافته می‌تونه تغییراتی در سازمان تجارت جهانی، صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی ایجاد کنه و این یعنی #تغییر_نظم_جهانی.

🔹کشورهای در حال توسعه معتقدن نظم فعلی جهانی جوریه که در سایه‌ی اون هیچ‌وقت نمی‌تونن به توسعه‌ی مطلوبی برسن.

🔸بریکس داره برتری قدرت اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکا رو به چالش می‌کشه و با جذب کشورهای در حال توسعه، می‌تونه نظم یک‌سویه‌ی جهانی رو تغییر بده.

🔺@Barahoot_TV1
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰چرا ترکیه و باکو بر تصرف سیونیک ارمنستان اصرار دارند ؟
بسیاری از تحلیلگران با توجه به نقل و انتقالات نظامی در قفقاز جنوبی، از نهایی شدن حمله همزمان ترکیه و باکو به استان سیونیک ارمنستان خبر می دهند.
احتمالا بهانه آنها عدم اجرایی شدن توافقات ۳ سال پیش و راه اندازی کریدور زنگزور باشد و قصد دارند استان سیونیک ارمنستان را به طور کامل اشغال کنند تا رویای راه اندازی "دالان تورانی" به واقعیت بپیوندد.
ترکیه از این اقدام چند هدف دارد :
1️⃣ اتصال زمینی به باکو و در نتیجه دریای کاسپین و ایجاد یک کریدور تجاری و دالان تورانی و اتصال کشورهای ترک نشین .
2️⃣ دراختیار گرفتن و کنترل کامل مسیر زمینی ایران به روسیه و اروپا الی الابد.
3️⃣ ایجاد خط لوله گاز از باکو و ترکمنستان تا ترکیه و همچنین بهره برداری از منابع گاز و نفت دریای کاسپین و انتقال آن به اروپا ؛ این اقدام بلندپروازانه باعث می شود تا آنکارا به یک هاب بزرگ گازی در دنیا تبدیل گردد.
همچنین با توجه به قطع شدن صادرات گاز روسیه به قاره سبز ، اروپایی ها مجبور به خرید گاز مایع (LNG) از آمریکا و قطر شده اند که هزینه ای بسیار بیشتر از CNG دارد‌ و در نتیجه از ایجاد خطر لوله ترکیه به کشورهایشان کاملا استقبال می کنند .
اردوغان و مشاورانش احتمالا اینطور محاسبه کرده اند که روسیه درگیر جنگ در اوکراین است و نیز رابطه پوتین و پاشینیان خوب نیست در نتیجه نمی تواند ابتکار عمل را در موضوع سیونیک بر عهده گیرد.
از طرفی آنان گمان می کنند جمهوری اسلامی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، درگیری با طالبان در شرق ، تمرکز بر کنترل اتفاقات احتمالی در سالگرد اغتشاشات سال ۱۴۰۱ و همچنین داشتن جمعیت بالای آذری زبان نخواهد توانست در برابر حمله مشترک ترکیه و باکو به سیونیک واکنش خاصی بروز دهد.
البته محاسبه ترکیه دقیق نیست زیرا ایران به  هیچ وجه در این مورد کوتاه نمی آید و ولو با دادن هزینه سنگین، اجازه تغییر ژئوپلیتیک منطقه را نخواهد داد زیرا به کلی ارتباطش با اروپا و روسیه قطع و در کنترل کامل ترکیه و باکو قرار می گیرد و آنها در برابر تهران برتری محسوس ژئوپلیتیکی می یابند.
نکته دیگر اینست که ایران منتظر فرصتی است تا یک بهانه پیدا کند و با حضور اسرائیلی ها در مرزهایش برخورد جدی داشته باشد.
همچنین ایجاد خط لوله گازی از ترکمنستان و باکو  به اروپا جایگاه گازی ترکیه را در دراز مدت در برابر جمهوری اسلامی تقویت می نماید.
از طرفی روسها نیز تمایل ندارند که مسیرشان به ایران تحت تسلط ترکیه و باکو قرار گیرد و ترکیه بعد از تبدیل به یک هاب انرژی، صادر کننده اول CNG به اروپا شود و جایگاه مسکو را تصاحب کند.
آمریکایی ها نیز موافق طرح ترکها نیستند زیرا :
1️⃣ ارمنستان یک کشور مسیحی بوده و به لحاظ هویتی یک پایگاه مسیحی در میان مناطق مسلمان نشین است که از نظر آنها باید حفظ و تقویت گردد .
2️⃣ لابی ارمنی به شدت در آمریکا قوی است و بعد از لابی یهودی ایپک بیشترین نفوذ را خصوصا بر دموکرات ها دارد و بی تردید حمایت دولتمردان ایالات متحده را جلب می کند.
3️⃣ آمریکایی ها (به ویژه حزب دموکرات) با سیاست های اسلامگرایی اردوغان مخالفند و طرح های بلندپروازانه نئوعثمانی گری او را بر نمی تابند.
4️⃣ انتقال گاز CNG از مسیر ترکیه به اروپا ، این قاره را از لحاظ انرژی به ترکیه وابسته کرده و جایگاه هژمونیک آمریکا را تضعیف می کند .و مهمتر این که شرکت های تولید انرژی LNG آمریکایی بازار بزرگ انرژی اروپا را از دست می دهند .
بنابراین منفعتی موازی در میان ایران ، روسیه و آمریکا وجود دارد که اجازه ندهند به هیچ قیمتی اردوغان و علیف به اهدافشان دست یابند.
البته کیفیت مقابله این ۳ کشور احتمالا متفاوت باشد اما موضوع برای ایران و روسیه حیاتی و امنیتی است و با تمام توان از به ثمر رسیدن طرح های پان ترکیستی ممانعت بعمل خواهند آورد.
خاطرنشان می شود که روسیه با ارمنستان پیمان دفاعی مشترک دارد و پوتین هم اعلام کرده که تمامیت ارضی ارمنستان خطر قرمز اوست./علیرضا تقوی‌نیا
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
فرارسیدن ایام سوگواری رحلت جانگداز خاتم الانبیاء والمرسلین حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا المرتضی (ع) بر عاشقان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت تسلیت و تعزیت باد.
برتری ژئوپلیتیکی محور مقاومت در دریای سُرخ خودنمایی کرد

🔸️پس از تسلط انصارالله یمن در سال ۲۰۱۴ بر صنعا، معادلات ژئوپلیتیکی دنیا تغییر کرد و محور مقاومت بر یک تنگه راهبردی دنیا اشراف عملیاتی پیدا کرد .

🔸️حمله ائتلاف سعودی به یمن در سال ۲۰۱۵ با حمایت امریکا و اسرائیل برای برهم زدن این معادله بود که البته به نتیجه نرسید.

🔸️حال انصارالله یمن به عنوان متحد راهبردی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده آبراه استراتژیک دریای سرخ را به روی کشتی های اسرائیلی و یا مرتبط با این رژیم می بندد و در اولین اقدامش یک کشتی تجاری "کلکسی لیدر" با مالکیت یک صهیونیست را با ۵۲ سرنشین توقیف کرده است.

🔸️در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.

1️⃣ آیت الله خامنه ای امروز اعلام کرد کشورهای اسلامی باید شریان های حیاتی اسرائیل را قطع کنند و این دستور امروز توسط یمنی ها اجرا شد.

🔸️قبلا نیز محمد عبدالسلام سخنگو و نماینده ویژه رهبر انصارالله یمن اعلام کرده بود، این جنبش ولایت آیت الله خامنه ای را امتداد ولایت امیرالمونین علی (ع) می داند‌.

2️⃣ اقدام امروز یمنی ها برتری ژئوپلیتیکی محور مقاومت را بر طرف مقابل به اثبات رسانید و نشان داد سیاست های منطقه ای ایران و حمایت از متحدانش در منطقه ،تا چه میزان می تواند بر معادلات جهانی و منطقه ای اثرگذار باشد.

3️⃣ نگارنده از چند ماه پیش به صراحت اعلام کرد در جنگ آینده انصارالله یمن دریای سرخ را به روی کشتی های اسرائیلی می بندد و این اتفاق در راستای محاصره نظامی رژیم صهیونیستی خواهد بود.

4️⃣ عملیات امروز یمنی ها روشن کرد محور مقاومت برگ برنده های زیادی دارد که میتواند در زمان و مکان مناسب رو کرده و دشمنانش را غافلگیر سازد.

5️⃣ دریای سرخ مسیر اصلی تجاری میان شرق آسیا و اروپاست و تسلط انصارالله یمن بر آن تا دهه ها برتری استراتژیکی به محور مقاومت در راستای اِعمال خواسته های این محور برطرف های جهانی می دهد.

6️⃣ اقدام امروز نیروی دریایی انصارالله، ابطال کننده نظرات و پیش بینی های امثال محمود سریع القلم (در خصوص معامله تهران با ریاض بر سر یمن) است که با مشاوره های غلط و نظریات بی پایه خود در دولت سابق، ایران را به چاه برجام انداختند.

7️⃣ توقیف کشتی تجاری فرد اسرائیلی ضربه سهمگینی به این رژیم است زیرا بیش از ۹۵ درصد تجارت آن از دریا انجام می گیرد و رخداد امروز یعنی محور مقاومت بر اقتصاد این رژیم احاطه دارد.

🔸️از سویی لبنان نیز در شرایط لزوم می تواند مراودات تجاری اسرائیل را دچار اختلال و حتی انقطاع می کند .

8️⃣ ضربه امروز یمنی ها به اسرائیل، بسیار راهبردی بود و این رژیم باید در برابر آن واکنش نشان دهد ؛ اگر نتواند کشتی را آزاد کند ، عملا دچار یک بحران بزرگ خواهد شد زیرا فاصله پایگاه های اسرائیلی تا یمن بیش از۱۵۰۰ کیلومتر است و از لحاظ نظامی این قابلیت را ندارد که مانع از توقیف شناورهای تجاری خود شود.

9️⃣ نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ حضور پررنگی دارد اما نتواست و نمی تواند مانع از اختلال در تجارت متحدانش شود و همین امر به جایگاه ابرقدرتی و پرستیژ بین المللی ایالات متحده که خود را یگانه ناظم امنیت جهان می پندارد، لطمه جدی خواهد زد.

🔟 در پایان باید گفت نبرد طوفان الاقصی از امروز وارد مرحله جدیدی شد و به نظر می رسد با ادامه جنایات اسرائیل درغزه، برگ برنده های جدیدی از سوی متحدان حماس و جهاد اسلامی روی میز گذاشته شود که معادلات جنگ را تغییر دهد.
📌 این نکته نیز باید ذکر شود که یمنی ها ترس از واکنش ندارند زیرا ۹ سال زیر تحریم های کمرشکن زندگی کرده و همزمان یک جنگ بزرگ را با موفقیت از سر گذارنده اند./علیرضا تقوی نیا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰لیبرال دموکراسی اساسی‌ترین بحران جهان

🔺مانوئل کاستلز جامعه شناس ، نظریه پرداز معروف علم ارتباطات و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ضمن برشمردن بحران های موجود در جهان، اساسی‌ترین بحران جهان را بحران لیبرال دموکراسی معرفی می کند:

🔹ما در جهانی زندگی می کنیم که در بحران های متعدد غرق شده است. نوسانات مالی، نابرابری افسارگسیخته، تروریسم جهانی، عدم اطمینان اخلاقی، تغییرات آب و هوا، نژادپرستی گسترده، تبعیض جنسی، بیگانه هراسی، و تنش های ژئوپلیتیکی.

با این حال، بحران اساسی‌تری وجود دارد: بحران لیبرال دموکراسی

🔹نظام سیاسی که پس از دو قرن مبارزه برای رسیدن به یک مدل دموکراسی، نوعی مدنیت را در نهادهای ما ایجاد کرد، اکنون در سرتاسر جهان در حال فروپاشی است. زیرا نهادها تنها زمانی وجود دارند که در باور مردم زندگی کنند.

🔹امروزه اکثریت بزرگی از مردم در کره زمین احساس نمی کنند که توسط دولت های خود نمایندگی می شوند. در حالی که آنها به دموکراسی اعتقاد دارند، اما باور ندارند که در دموکراسی زندگی می کنند./حکمرانی دینی

🌐منبع:
https://www.stias.ac.za/events/stias-lecture-series-2018-manuel-castells-rupture-the-global-crisis-of-liberal-democracy-trump-brexit-and-beyond/

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
فراخوان مقالات جهت چاپ در نشریه "دولت پژوهی ایران معاصر":
فصلنامه "دولت پژوهی ایران معاصر" با هدف مطالعه ژرف و چندبعدی حول مفاهیم مختلف ایران معاصر، انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی، دستاوردهای پژوهشی در حوزه‌های موضوعی دولت سازی با تاکید بر ایران معاصر را منتشر می‌نماید.

از اندیشمندان، پژوهشگران و صاحبنظران دعوت به عمل می‌آید مقاله‌های خود را در حوزه‌های موضوعی زیر جهت نشر، برای این فصلنامه ارسال فرمایند.
محورهای موضوعی فصلنامه:

محورهای موضوعی مقاله‌های قابل انتشار در "فصلنامه دولت پژوهی ایران معاصر" عبارتند از:

• چیستی، چرایی و چگونگی شکل گیری ایده دولت نو در ایران معاصر
• الگوهای مختلف دولت سازی متناسب با طرحواره مطمح نظر ایران معاصر
• نقش تحولات سیاسی، اجتماعی و تاریخی بر شکل گیری مفهوم دولت در ایران معاصر
• ایجاد نظام سازی خرد و کلان جهت بازاندیشی در رابطه با مفهوم دولت • تجارب متراکم از مفهوم دولت سازی ایران معاصر و تاثیرات آن در سطوح ملی و بین المللی • موضوعات تاریخی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، دفاعی و نظامی با محوریت ایده دولت سازی در ایران معاصر. آدرس پست الکترونیک نشریه: [email protected]
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
*📣 درس‌های تاریخ برای سیاست‌گذاری

🔶* مایکل استنفورد در کتاب «درآمدی بر فلسفه تاریخ» می‌نویسد: «مطالعه تاریخ می‌تواند به ما بگوید که مردم در دولت‌ها و جوامع دیگر چگونه می‌زیستند و بنابراین از طریق مقایسه این موارد به ما کمک می‌کند تا معضلات معاصر خود را درک کنیم». این نحوه استفاده و مطالعه تاریخ به «تاریخ کاربردی» شهرت یافته است.

🔷 حامد سروری در گفت‌وگو با جامعه اندیشکده‌ها، به بررسی مفهوم، تاریخچه و مصادیق «تاریخ کاربردی» پرداخته است و کاربردِ این حوزه از دانش را برای سیاست‌پژوهان و سیاست‌گذاران شرح داده است. از نظر وی مطالعه تاریخ، یک رکن اساسی در سیاست‌پژوهی و تصمیم‌سازی صحیح است.

👤حامد سروری، پژوهشگر ارشد دفتر بررسی‌های راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

*🔶 محورهای گفت‌وگو:*
🔹 کاربرد تاریخ در سیاست‌گذاری؛
🔸 ریشه‌ها و پایه‌های تاریخ کاربردی؛
🔹 نسبت تاریخ و سیاست‌گذاری در ایران.

📃 متن کامل گفت‌وگو:
🔗 iranthinktanks.com/news727
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🏴 السَّلامُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الصِّدِّیقَةُ الشَّهِیدَةُ

🔳 اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ

🔘 سالروز شهادت بزرگ بانوی مدافع ولایت و امامت، ام ابیها حضرت صدیقه شهیده فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بر مولایمان حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) و همه شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت باد.
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🌺 ولادت با سعادت دخت نبوت، همسر ولایت، مادر امامت، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بر شما عزیزان مبارک ‌باد.
📌ایران، بازیگر مهم منطقه در سند امنیت ملی دولت بایدن

🔹 در سند امنیت ملی دولت بایدن از ایران در کنار کره شمالی به عنوان بازیگران منطقه‌ای نام برده شد که ارتقای تکنولوژی‌های تغییردهنده بازی را ادامه داده و ثبات منطقه‌ای را با چالش مواجه می‌سازند.

🔸 در سندی که به تازگی منتشر شده نیز ایران به مداخله در امور داخلی همسایگانش از طریق برنامه‌های موشکی و پهپادی و هم‌چنین استفاده از نیروهای نیابتی، متهم شده است. پیشبرد برنامه هسته‌ای فراتر از ابعاد غیرنظامی و تلاش برای ترور مقامات پیشین دولت آمریکا از دیگر اتهامات دولت بایدن به ایران در این سند است.

🔸 دولت بایدن سعی کرده در این سند به متحدانش در غرب آسیا اطمینان دهد که به آن‌ها برای افزایش بازدارندگی در برابر «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران» کمک خواهد کرد. اما این کار را نه با حضور مستقیم نظامی بلکه از طریق افزایش همبستگی متحدان و فروش تسلیحات پیشرفته‌تر به آن‌ها انجام خواهد داد.

🔸 طبق این سند، هم‌چنان اولویت آمریکا در پرونده هسته‌ای ایران، پیگیری مذاکرات است. در عین حال که تهدید کرده در صورت شکست دیپلماسی، «آماده استفاده از ابزارهای دیگر است»./محمد سجاد شیرودی

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰 دیپلماسی با انصارالله یا بمباران آن، گزینه‌های بد و بدتر

آلکساندرا استارک، پژوهشگر «مؤسسه رَند» طی یادداشتی مورخ ۲۱ دی ۱۴۰۲ منتشرشده در «فارن‌افرز» به نقد حملات هوایی آمریکا علیه یمن پرداخته است. به نظر او «ایالات متحده به جای حملات تلافی‌جویانه باید از رویکرد دیپلماتیک حمایت کند». زیرا نه حکومت علی‌عبدالله‌صالح و نه دولت سعودی، با رویکرد اجبارآمیز نتوانستند انصارالله را مهار کنند.

استارک معتقد است که حملات آمریکا صرفاً مشروعیت انصارالله در داخل یمن را افزایش داده و سبب گسترش حمایت «جبهه مقاومت» از این گروه خواهد شد. علاوه بر اینکه احتمال گسترش جنگ به متحدان عربستان در حاشیه خلیج فارس نیز افزایش خواهد یافت.

این گزارش بیان داشته که انصارالله صرفاً یک گروه شیعی نیست. بلکه «پتانسیلی برای تشکل و اجتماع تمامی کسانی است که در یمن، از نظر اقتصادی نادیده گرفته شدند، از نظر سیاسی طرد شدند و از نظر مذهبی به حاشیه رانده شدند». بنابراین دوگانه انصارالله با عربستان و متحدانش را نمی توان در دوگانه شیعه و اهل‌سنت، تفسیر کرد.

نویسنده ضمن انتقاد از حمله عربستان به یمن، این حمله را موجب تقویت نظامی و سیاسی انصارالله دانست. چنانکه با پیوند با حزب‌الله توانست، مشروعیت منطقه‌ای بیشتری کسب کنند. به گونه‌ای که اکنون رسانه المیسره در بیروت، وابسته به این گروه، مواضع آنان را در سطح منطقه به دو زبان عربی و انگلیسی منتشر می‌کند. استارک همچنین مدعی است که انصارالله توانسته خط تولید پهپاد و موشک را تأسیس کند.

به ادعای این یادداشت، حمله آمریکا به یمن موجب انحراف افکار عمومی این کشور از ناکارآمدی حکومت انصارالله خواهد شد که این کشور را در فقر و اختناق اداره می‌کند. به خصوص که حمله آمریکا موجب توقف عملیات انصارالله و حذف این گروه از قدرت نیز نخواهد شد. علاوه بر اینکه متحدان آمریکا در خلیج فارس نیز مایل به حمله آمریکا به انصارالله نیستند. زیرا به دلیل حمایت انصارالله از مردم فلسطین، مشارکت در حمله به این گروه، موجب نارضایتی داخلی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است.

پیشنهاد نویسنده این است که اولاً آمریکا با حمایت از توقف جنگ غزه، انگیزه عملیات انصارالله در دریای سرخ را از بین ببرد. ثانیاً با پیشبرد مذاکرات صلحی که به محوریت سازمان ملل در جریان است، آتش‌بس کنونی در یمن را به یک آتش‌بس دائمی تبدیل و گفتگوهای سیاسی برای حکومت آتی یمن را آغاز کند.

مخالفت با تداوم حملات نظامی آمریکا به یمن از این نشأت گرفته که حامیان حملات نظامی، چشم‌اندازی از آینده این درگیری ارائه نمی‌کنند. صرفاً برای احیای بازدارندگی از آن حمایت می‌کنند. در حالی که این امر بدون ورود آمریکا به یک درگیری تمام‌عیار در یمن، بی‌ثمر خواهد بود. حال آنکه دولت بایدن در آستانه انتخابات، نمی‌تواند آمریکا را وارد یک جنگ جدید کند./ رویدادها و تحلیل‌ها
https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
🔰 چند نکته درباره حمله موشکی ایران به جیش العدل

علیرضا تقوی_نیا

1️⃣ پاکستان از بدو انقلاب اسلامی، دوست واقعی ایران بوده و افکار عمومی این کشور نیز به آیت الله خامنه ای علاقه بسیار دارند و بر اساس آمارها محبوبیت رهبرجمهوری اسلامی در این کشور از تمام همسایگان ایران بالاتر است.

🔸️پاکستان در دوران جنگ تحمیلی صدام علیه جمهوری اسلامی، مخفیانه بسیاری از قطعات هواپیماهای جنگنده را برای ایران فراهم می ساخت و برنامه اتمی تهران نیز با کمک علمی عبدالقدیر خان دانشمند پاکستانی شروع به کار کرد.

2️⃣ پاکستان از قومیت های مختلفی تشکیل شده که همین امر باعث بروز اختلافات زیاد در آن است و به علت جمعیت بالا و درآمد نسبتا پایین، کشورهای متمول عربی از طریق کمک های مالی به ارتش این کشور (که رکن اصلی قدرت در این کشور است) سعی بر نفوذ در آن دارند.

3️⃣ اشتباه بسیاری در ایران اینست که گمان می کنند همه پاکستانی ها وهابی و دشمن ایران هستند در حالی که علاوه بر جمعیت دهها میلیونی شیعیان، اکثریت اهل تسنن این کشور هم طرفدار جمهوری اسلامی هستند.

4️⃣ بعد از آزمایش اتمی پاکستان یکی از کشورهایی که از این اقدام ابراز خشنودی کرد ، دولت ایران بود و علی اکبر ولایتی نیز در این مورد صریحا اظهار رضایت نمود.
یعنی جمهوری اسلامی نه تنها بمب اتمی پاکستان را برای خود یک تهدید تصور نکرد ، بلکه از آزمایش آن به نوعی خوشحال نیز شد و این سلاح را متعلق به جهان اسلام دانست.

5️⃣ در مورد تروریست های وهابی که بعضا اصالتی ایرانی دارند و در برخی از حوزه های علمیه پاکستان ، تفکرات سلفی به ذهن آنها تزریق شده نیز ذکر این نکته ضروری می نماید که پول های عربستان سعودی و امارات در ایجاد و استمرار حیات این مدارس تاثیر جدی داشته و به همین دلیل تفکر تکفیری در این کشور رشد کرده است.

6️⃣ ایران پس از تذکرات متعدد به دولت پاکستان در سالهای اخیر و اطمینان از عدم توانایی حاکمیت این کشور در برقراری امنیت مناطق مرزی، مبادرت به شلیک موشک به مقرهای جیش العدل نمود و این جنبش نیز در بیانیه ای رسما به آن اعتراف کرد.

7️⃣ در خصوص این حمله بهترین موضع را امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه گرفت و اظهار داشت : هیچ پاکستانی هدف حمله نبوده و چند تروریست تبعه ایران در چند مقر مورد اصابت واقع شده اند‌‌ .

8️⃣ به نظر می رسد لازم است موضع رسانه های ایرانی نیز به گونه ای باشد که حساسیت پاکستان برانگیخته نشود زیرا جریاناتی در این کشور حضور دارند که مخالف روابط نزدیک تهران-اسلام آباد هستند و چنین رویکرد رسانه ای خواست دشمنان روابط دوکشور ارزیابی می شود.

🔸️همچنین باید در تحلیل ها میان برخی جناح ها در سرویس اطلاعاتی و دولتمردان و پارلمان این کشور تفکیک قائل شد و یادمان نرود پارلمان پاکستان مجوز دخالت ارتش این کشور (به خاطر احترام به سیاست های ایران) در جنگ علیه انصارالله یمن را صادر نکرد و موجبات عصبانیت شدید سعودی ها را فراهم آورد.

9️⃣ در پایان باید گفت تخریب روابط تهران-اسلام آباد برخلاف منافع ملی دوکشور است و شلیک موشک به مقر تروریست ها، پس از انجام دهها عملیات تروریستی در دهه های اخیر و کشتن صدهها ایرانی بی گناه صورت گرفت و چاره ای دیگری برای تهران جز دخالت مستقیم باقی نمانده بود./علیرضا تقوی نیا

https://www.tg-me.com/institutekherademoaser
https://www.middleeasteye.net/opinion/war-gaza-european-philosophy-ethically-bankrupt-exposed

حمید دباشی, استاد دانشگاه کلمبیا, در مقاله ای که بتازگی در Middle East Eye منتشر کرده، با عنوان: *"از نازیسم هایدگری گرفته تا صهیونیسم هابرماسی، همواره رنج «دیگری» اهمیت ناچیزی داشته"*، مینویسد:

-- تصور کنید ایران، سوریه، لبنان یا ترکیه با حمایت کامل تسلیحاتی و دیپلماتیک از طرف چین و روسیه، قصد و امکانات لازم برای بمباران ‌تل‌آویو ‌را بمدت ‌سه ‌ماه ‌به‌صورت ‌شبانه‌روزی و کشتار ‌ده‌ها ‌هزار ‌اسراییلی، معلولیت افراد ‌بیشمار، ‌بی‌خانمان ‌شدن ‌میلیون‌ها ‌انسان، و تبدیل شهر به تلی از آوار ‌غیر قابل‌سکونت، مانند ‌غزه‌ی ‌امروز را داشتند. تنها برای چند ثانیه تصور کنید که ایران و متحدانش ‌به عمد بخش‌های پرجمعیت تر تل‌آویو، بیمارستان‌ها، کنیسه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، یا ‌در واقع ‌هر مکان پر تراکم شهری را هدف قرار می‌دادند تا از حداکثر تلفات غیرنظامی اطمینان حاصل کنند و به دنیا اعلام میکردند که صرفا بدنبال نتانیاهو و کابینه‌ی جنگی او هستند.... سپس از خود بپرسید که ‌ایالات‌متحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتحادیه‌ اروپا و ‌بالاخص ‌آلمان، در عرض بیست و چهار ‌ساعت پس از وقوع این ‌سناریوی ‌خیالی، چه میکردند؟

اکنون به واقعیت بازگردید و این حقیقت را ‌موردتوجه ‌قرار دهید که از ‌۷ اکتبر (و چندین دهه قبل تر از این تاریخ) تاکنون متحدان غربی تل‌آویو ‌نه‌تنها ‌شاهد رفتارهای اسراییل با مردم فلسطین بوده‌اند، بلکه تجهیزات نظامی، بمب، مهمات و پوشش های دیپلماتیک نیز برای آن‌ها فراهم کرده‌اند، ‌و در عین حال ‌رسانه‌های آمریکایی توجیهات ایدئولوژیکی برای کشتار و نسل‌کشی فلسطینیان را ارائه کرده‌اند.

سناریوی ‌تخیلی ‌ذکر ‌شده، حتی برای ‌یک ‌روز هم توسط نظم موجود جهانی ‌قابل‌تحمل ‌نخواهد بود. برای اوباشان جنگی ‌ایالات‌متحده، اروپا، استرالیا و کانادا که تماما حامیان اسراییل هستند، ما مردمان ‌بی‌پناه ‌جهان، درست مانند فلسطینیان، به‌‌ حساب ‌نمی‌آییم ‌و به‌رسمیت شناخته ‌نمی‌شویم. این تنها ‌یک ‌واقعیت سیاسی نیست، بلکه مرتبط به فرضیات اخلاقی و جهان فلسفی آنچیزی است که نام «غرب» بر خود نهاده است.
هیچ‌یک ‌از مایی که در بیرون از این دایره فرضیات اخلاقی اروپایی قرار داریم، در ‌درون جهان ‌فلسفی آنها وجود نداریم. اعراب، ایرانیان، مسلمانان، مردم آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، ما هیچکدام، موجودیت واقعی برای فیلسوفان اروپایی نداریم، جز زمانی که بصورت ‌یک تهدید متافیزیکی دیده میشویم که باید مغلوب و خاموش شود.
از امانوئل کانت و گئورگ ویلهلم فردریش هگل شروع می‌کنیم و با امانوئل ‌لویناس ‌و اسلاوی ‌ژیژک ‌ادامه می‌دهیم، ما موجودات عجیب‌ الخلقه، اشیا بی جان و ‌سوژه های قابل بررسی هستیم که وظیفه‌ رمزگشایی از ما بر عهده مستشرقان گذاشته شده، و بدین ترتیب، کشتار ‌ده‌ها ‌هزار نفر از ما توسط اسراییل یا آمریکا و متحدان ‌اروپاییش، ‌لحظه‌ای ‌درنگ و ‌تأمل ‌در ذهن فیلسوفان اروپایی ایجاد ‌نمی‌کند.

شما مخاطبان اروپایی تبار اگر شک دارید، تنها نگاهی به فیلسوف برجسته‌ی اروپایی یورگن ‌هابرماس ‌و چند تن از همکارانش بیندازید، که در اقدامی حیرت‌انگیز و با توحشی ‌سنگدلانه، از کشتار فلسطینیان توسط اسراییل حمایت کردند.

پرسش اکنون دیگر این نیست که ما در مورد ‌هابرماس که در حال حاضر ‌94 ‌ساله است، به‌عنوان ‌یک ‌انسان ممکن است چه فکری بکنیم. پرسش اینست که ما درباره‌ی او ‌به‌عنوان ‌یک ‌دانشمند علوم اجتماعی، بعنوان یک فیلسوف و متفکر انتقادی چه فکری میتوانیم داشته باشیم. آیا آنچه او تصور میکند دیگر برای دنیا اهمیتی دارد، اگر که تاکنون داشته است؟
دنیا درباره‌ یکی دیگر از فیلسوفان مشهور آلمانی، مارتین ‌هایدگر، پرسش‌های مشابهی را بخاطر وابستگی‌های مذموم او به نازیسم مطرح کرده است. به نظر من، اکنون باید چنین سؤالاتی را در باره صهیونیسم گرایی خشن ‌هابرماس ‌و ‌عواقب قابل توجه آن که میتواند بر چگونگی درک مجموعه آثار فلسفی او اثر بگذارد، بپرسیم.

اگر ‌هابرماس ‌ذره‌ای فضا در فرضیات اخلاقی خود برای مردمانی مانند مردم فلسطین قائل نیست، آیا هیچ دلیلی وجود دارد تا ما ارزش کل پروژه‌ آثار فلسفی او را مرتبط به بقیه بشریت و فراتر از محدوده مخاطبان اروپایی ‌هم‌ تبار ‌خودش، بدانیم؟
آصف بیات، ‌جامعه‌شناس ‌برجسته ایرانی، در ‌نامه‌ای ‌سرگشاده به ‌هابرماس ‌گفت که سخنان او در مورد وضعیت غزه «با عقایدش در تناقض است». با تمام احترامی که برای آصف بیات قائلم اما نظر من ‌خلاف ‌او است. من معتقدم که ‌بی‌اعتنایی ‌هابرماس ‌به مرگ ‌و ‌زندگی ‌فلسطینیان ‌کاملاً با حمایت او از صهیونیسم مطابقت دارد.
با عرض سلام و تبریک سال نو شمسی ۱۴۰۳ خدمت دوستان و بزرگواران.🌹

امید است در گردش روزگار و متحول شدن زمین و طبعیت، تحولی بنیادین در وجود انسان شکل گیرد تا او را به معرفت و بینش افزونتر به حق تعالی سوق دهد.
موسسه مطالعات پژواک خرد معاصر به نوبه خود سالی توام با آرامش، آسایش، سلامتی، برکت، علم، آگاهی، معرفت، ایمان و معنویت را برای همه شما عزیزان آرزومند است.
موسسه پژواک خرد معاصر
🌹فطر، تولد دوباره روح بندگی در کالبد مومنان🌹
«عید فطر» جشن ره‌یافتگان طاعت الهی به همه عزیزان مبارک باد.
2024/11/06 01:33:28
Back to Top
HTML Embed Code: