Telegram Web Link
#کافه_علم_و_فناوری

💠 پنج نوآوری که مراقبت های بهداشتی جهانی را متحول می کند

🖋️سازمان بهداشت جهانی عنوان می‌کند که نوآوری مراقبت‌های بهداشتی در مقیاس بی‌سابقه‌ای، به‌ویژه در حوزه دیجیتال، در حال افزایش است. پیشرفت‌هایی مانند هوش مصنوعی و ویرایش ژن، در حال تغییر روش تشخیص و درمان بیماری‌ها هستند.
نوآوری‌های پزشکی در طول تاریخ رخ داده و به‌طور مداوم توانایی ما را برای درمان بیماری‌های پیچیده ارتقا می‌دهند.👇

📎 ادامه مطلب

@insf_pr
🔰 بررسی نارسایی‌های قلبی و ارتباط آن با دیابت

🔻«بررسی اثرات حفاظتی اسید الاژیک در اختلال عملکرد اندوتلیال در شرایط غلظت بالای گلوکز و نارسایی قلبی در رت‌های دیابتی» عنوان طرح پژوهشی حمیدرضا کازرانی استاد دانشگاه فردوسی مشهد است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸تصلب شرائین و دیابت جزو مهم‌ترین عوامل زمینه‌ساز بیماری عروق کرونر به شمار می‌رود. اهمیت و شیوع بیماری تصلب شرائین و به‌دنبال آن بروز سکته قلبی بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

🔹 امکان تولید دارو با منشأ گیاهی برای پیشگیری از تصلب شرائین، به‌ویژه در بیماران دیابتی و دچار نارسایی قلبی از جمله نتایج انجام این طرح است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/723

@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری

💠 رصد تحولات فناوری در آینده از نگاه مؤسسات بین‌المللی

🖋️دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی با عنوان «رصد تحولات فناوری در آینده از نگاه مؤسسات بین‌المللی؛ مکنزی، گارتنر، امپریال کالج لندن و مجمع جهانی اقتصاد»، روندهای فناورانه پیش‌بینی‌شده و روش شناسایی آن‌ها توسط مؤسسات معتبر جهانی همچون مکنزی، امپریال کالج لندن، مجمع جهانی اقتصاد و گارتنر را بررسی کرده و ضمن دسته‌بندی فناوری‌ها، تصویری جامع از کلان‌روندهای آتی ارائه کرده است.👇

📎 ادامه مطلب

@insf_pr
🔰 کاهش عوارض دیابت با تحقیقات جدید پژوهشگران

🔻«اثر مهارکننده‌های سولفونامیدی و گلوکز بر ساختار و فعالیت آنزیم کربنیک انیدراز انسانی II و مطالعات ROS» عنوان طرح پسادکتری لقمان علایی است که با راهنمایی مراحم اشنگرف و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸سالخوردگی، رشد جمعیت، چاقی، رژیم‌های غذایی ناسالم، شیوه‌های زندگی کم‌تحرک، همـه از عوامل مؤثر در افزایش جهانی دیابت است. این عوامل و کاهش محدوده سنی مبتلایان بـه دیابـت به‌ویژه در کشور‌های در حال توسـعه، تحقیق درباره این موضوع را ضروری می‌کند تا تحقیقـات پایـه در خصـوص دیابـت، عوامـل محرک و بازدارنده آن به‌صورت بی‌وقفه توسط پژوهشگران انجام شود.

🔹 با توجه به افزایش تعداد بیماران دیابتی در جهان، عدم وجود داروی اختصاصی برای درمان بیماری دیابت رتینوپاتی و هچنین نقش به‌سزای مهار فعالیت آنزیم کربنیک انیدراز در درمان و کاهش علائم این بیماری در این طرح تصمیم گرفتیم به بررسی تأثیر مهار‌کننده‌های سولفونامیدی طراحی شده در حضور و غیاب گلوکز برای مهار فعالیت این آنزیم بپردازیم.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/742

@insf_pr
🔰 تمدید ۱۵ روزه فراخوان «حمایت از طرح‌های پژوهشی با هدف تولید محصولات آموزش تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف علوم»

🔻بنیاد ملی علم ایران با همکاری مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان اولین فراخوان حمایت از طرح‌های پژوهشی با هدف تولید محصولات عملی-تخصصی که تسهیلگر و مروج استفاده از هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف علوم باشند را برگزار می‌نماید.

🔸مهلت ارسال پروپوزال این فراخوان که سابق بر این تا ۳۱ خردادماه بود. به دلیل استقبال پژوهشگران ۱۵ روز دیگر تمدید شد و تا ۱۵ تیرماه برای ارسال پروپوزال فرصت است.

🔹 انتظار می‌رود در این طرح، محققان پیشرو در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه تخصصی خود، دانش و یافته‌های خود در این زمینه را در قالب محصولات علمی-تخصصی مختلفی نظیر دوره‌ها و محصولات آموزشی، مجموعه‌ دادگان، مدل‌های آموزش‌داده‌شده، پیاده‌سازی کدهای پایه، کتاب، ثبت اختراع، و ... ارائه نمایند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/753

@insf_pr
🔺 دغدغه رئیس‌جمهور شهید محقق شد


معاون علمی رئیس‌جمهور:

🔹آغاز شمارش معکوس برای افتتاح سازمان ملی هوش مصنوعی ایران…


🆔 @pr_isti
پژوهشگران گرامی سلام، شروع فصل تابستان،
فصل برگ توت و پیله و پروانه،
فصل بلندای روشنایی بر شما مبارک🌷

🔍 عناوین و چکیده های بیش از ۱۱ هزار طرح مصوب بنیاد ملی علم ایران (با قابلیت جستجوی پیشرفته) را اینجا مشاهده بفرمایید:

➡️ https://data.insf.org/Index.php?search
🔰 استفاده از مدل سه‌بعدی سرطان پستان در مطالعات ژن‌درمانی، شیمی‌درمانی و درمان ترکیبی

🔻«به‌کارگیری مدل سه‌بعدی سرطان پستان در مطالعات ژن‌درمانی، شیمی‌درمانی و درمان ترکیبی» عنوان طرح پژوهشی شیوا اکبری بیرگانی استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸شایع‌ترین سرطان در بین جمعیت زنان در سراسر دنیا، سرطان پستان است. یکی از چالش‌های اصلی در روند درمان این نوع سرطان، مسأله مقاومت دارویی و بازگشت مجدد بیماری است. همین نکته درمان این بیماری را سخت و پرهزینه کرده است.

🔹 هدف ما در این مطالعه، کشت و تولید مدل سه‌بعدی سرطان پستان، بررسی مقاومت دارویی، انتقال ژن خودکشی سلولی و بررسی اثر همزمان ژن‌درمانی و شیمی‌درمانی است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/725

@insf_pr
🔰 طراحی شبکه ارتباطی توسعه صادرات شرکت‌های دانش بنیان کشور

🔻«طراحی شبکه ارتباطی توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان کشور» عنوان طرح پژوهشی‌امیر ذاکری عضو هیئت‌علمی دانشگاه علم و صنعت ایران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸طراحی شبکه حمایتی صادرات و بین‌المللی شدن شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی هدف از انجام این طرح بود تا به این ترتیب، به شبکه‌سازی صادراتی شرکت‌های دانش بنیان و در نتیجه غلبه بر برخی موانع صادراتی این شرکت‌ها کمک شود.

🔹 در کشور ما رشد شرکت‌های دانش‌بنیان در سالیان گذشته مورد حمایت سیاستگذاران نیز قرار گرفته است و اکنون شاهد حضور نمونه‌هایی از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در بازار‌های جهانی هستیم که صادرکننده محصولات‌ هایتک هستند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/731

@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیت‌های بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه خرداد ماه به صفحه اول سایت اضافه شد.

#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار خرداد ماه ۱۴۰۳
🔰 ذخیره بیشتر انرژی با کمک مهندسان برق

🔻«برنامه‌ریزی انرژی تصادفی و چندلایه ریزشبکه‌های چندگانه با در نظرگیری همزمان انعطاف‌پذیری سمت تولید و تقاضا» عنوان طرح حمید کریمی است که در قالب پسادکتری با راهنمایی شهرام جدید و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸تأمین انرژی جهانی با مشکلاتی مانند نوسانات قیمت، امنیت انرژی و مسائل زیست‌محیطی مواجه است. بشر به زودی با دو بحران بزرگ آلودگی محیط‌ زیست ناشی از احتراق سوخت‌های فسیلی و شتاب فزاینده برای تخلیه این منابع روبه‌رو می‌شود. دلیل اصلی این چالش‌ها، سهم قابل‌توجه سوخت‌های فسیلی در ترکیب سبد انرژی است.

🔹 در این طرح پژوهشی مدیریت انرژی چندلایه پیشنهاد شده که به‌صورت همزمان هزینه‌های بهره‌برداری روزانه، انعطاف‌پذیری سمت تقاضا و انعطاف‌پذیری سمت تولید را بهینه می‌کند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/705

@insf_pr
🔰 بنیاد ملی علم ایران برگزار می‌کند؛کارگاه معرفی «برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان»

🔻 بنیاد ملی علم ایران در نظر دارد در راستای دومین فراخوان «برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان» به منظور آشنایی بیشتر با این برنامه، معرفی شاخص‌ها و نحوه پر کردن فرم‌ها، کارگاهی را برگزار ‌کند.

🔸این کارگاه در روز شنبه ۹ تیرماه ساعت ۱۰ تا ۱۲ به صورت مجازی برگزار می‌شود.

🔹 امکان حضور مجازی از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/knowledgebase فراهم شده است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/758

@insf_pr
2024/11/15 16:04:54
Back to Top
HTML Embed Code: